Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

 Η φύση δημιουργεί εκπληκτικά φαινόμενα. Για παράδειγμα, στο νησί του Μαυρίκιου μπορείτε να δείτε την όμορφη ψευδαίσθηση του "υποβρύχιου καταρράκτη." Αυτό το μέρος είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των ευρωπαίων τουριστών. Ο Μαυρίκιος είναι ένα από τα πιο όμορφα και ακριβά τουριστικά θέρετρα (μαζί με τις Μαλδίβες και Σεϋχέλλες). Το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό του νησιού είναι η φυσική ομορφία του και αυτή η ασυνήθιστη οφθαλμαπάτη!





http://www.oddities123.com
Χρωστάς στην Εφορία; Δώσε ένα ακίνητο! Οι οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν και να συμψηφίζουν τα χρέη τους με ακίνητα που θα μεταβιβάζουν - χαρίζουν στο Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτόν θα αποφεύγουν τις ποινικές διώξεις και τη... φυλακή. 


Όσοι χαρίζουν στο Δημόσιο ένα ακίνητο θα αποφεύγουν διώξεις και... φυλακή Διάταξη που αναμένεται να περιληφθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτου, θα επιτρέπει στους φορολογουμένους που αδυνατούν να εξοφλήσουν το σύνολο ή μέρος των οφειλόμενων φόρων με μετρητά: 

1. Να μεταβιβάζουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου αναλαμβάνει να εξοφλήσει τις οφειλές που είχε προς το Δημόσιο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης - οφειλέτης του Δημοσίου. Κυριότητα 

2. Να μεταβιβάζουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου. Μάλιστα σε περίπτωση μεταβίβασης της πλήρους κυριότητας του ακινήτου στο ελληνικό Δημόσιο, η τυχόν διαφορά υπέρ του ελληνικού Δημοσίου μεταξύ της αξίας του ακινήτου που μεταβιβάζεται και του οφειλόμενου φόρου δεν επιστρέφεται. 

Την ίδια ώρα, αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ θα βρίσκονται συμβολαιογράφοι, φύλακες μεταγραφών και οι προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων αν προχωρήσουν σε υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, μεταγράψουν τίτλους ή καταχωρίσουν ακίνητα των οποίων οι υπόχρεοι δεν θα έχουν πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Η σπαζοκεφαλιά της ημέρας! Μπορείτε να κάνετε ένα μίνι τεστ σε τι κατάσταση είστε αυτή την στιγμή. Όσες φορές και να το κοιτάξετε πραγματικά θα αναρωτηθείτε από που προκύπτει και περισσεύει.......... ένα κομμάτι!

http://www.moillusions.com
Φαίνεται ότι η έκφραση "έχει μνήμη ελέφαντα", δεν είναι τυχαία. Απόδειξη το βίντεο που θα δείτε με το μεγαλόσωμο ζώο να συναντάει τον εκπαιδευτή του, ύστερα από 15 χρόνια.

 Ο Τσάρλι Φάνκς άρχισε να εκπαιδεύει την ελεφαντίνα, Νίτα, από όταν εκείνη ήταν πέντε χρόνων. Στη δεκαετία του '70, και αφού είχαν ταξιδέψει μαζί σε όλο τον κόσμο, βγήκε στη σύνταξη και η Νίτα "μετακόμισε" στο ζωολογικό πάρκο του Σαν Ντιέγκο.

 Το 1988, ο 80χρονος -πλέον- εκπαιδευτής επισκέφτηκε το ζωολογικό πάρκο και συνάντησε την ελεφαντίνα, ύστερα από 15 χρόνια. Ο Τσάρλι έφυγε από τη ζωή εκείνη τη χρονιά και η Νίτα 11 χρόνια αργότερα, το 2009, όταν ήταν 60 ετών. 

Δείτε το video:



www.newsit.gr
 Πολύ ενδιαφέρον πείραμα. Δείτε τι συμβαίνει όταν τα αναμίξεις!
 Εκατοντάδες ίπποι στο κυνήγι του εγκλήματος
Το Ντουμπάι είναι γνωστό για την επίδειξη πολυτέλειας και χλιδής των κατοίκων, και από αυτό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε η αστυνομία.

Καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό, είναι τα πανάκριβα supercars που κοσμούν το στόλο της! Πέρα από μια Lamborghini Aventador, η προσθήκη της οποίας είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, ο στόλος περιλαμβάνει και μια «καυτή» Ferrari FF.

Πρόκειται για ένα τετραθέσιο «διαμάντι» της ιταλικής φίρμας που τροφοδοτείται από έναν πανίσχυρο V12 κινητήρα, 6,3 λίτρων, και απόδοσης 651 ίππων! Τα παραπάνω επιτρέπουν στο υπεραυτοκίνητο να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα και να πιάνει τελική ταχύτητα της τάξης των 335 χλμ/ώρα!

Όσο για το κόστος του, φτάνει τα 250.000 δολάρια!




http://www.newsbeast.gr

Την υψηλότερη εδώ και 14 χρόνια αύξηση των ροών απασχόλησης κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», το Σεπτέμβριο του 2013.
Το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στις 63.122 περισσότερες νέες θέσεις εργασίας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέκυψαν μετά την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου οπότε και ανακοινώθηκε η νέα αυστηρή ποινή για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γ.Βρούτσης δήλωσε:
Μια ολόκληρη «πόλη» 63.122 εργαζομένων εμφανίστηκε στην επίσημη αγορά εργασίας το Σεπτέμβριο λόγω των ελέγχων και των νέων προστίμων, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος συμμόρφωσης των εργοδοτών και τη μετατροπή της «μαύρης εργασίας» σε νόμιμες θέσεις απασχόλησης. Θέσεις εργασίας που συνεισφέρουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και σίγουρα προσφέρουν πιο αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους εργασίας στους εργαζόμενους.

Και βέβαια το ζήτημα της πάταξης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας δε σταματά εδώ. Το αντίθετο. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και η Επιθεώρηση Εργασίας αναδιοργανώνεται εκ βάθρων, αναβαθμίζεται και γίνεται αποτελεσματικότερη. Με την αξιοποίηση, μάλιστα, των τεχνικών δυνατοτήτων που προσφέρει το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», οι επιθεωρητές εργασίας θα διενεργούν εστιασμένους ελέγχους στη βάση απαιτητικών δεικτών αποτελεσματικότητας. Παράλληλα, ισόποσο πρόστιμο - δηλαδή 10.550 ευρώ - θα ισχύσει για όσους εργοδότες δεν συμπεριλάβουν τους εργαζόμενους τους στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που κάθε μήνα υποβάλλουν στο ΙΚΑ, ακόμη και εάν έχουν ήδη δηλώσει αυτούς τους εργαζόμενους στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη».
 
Με αιωνιότητα μοιάζει ένα λεπτό στον Κυβερνοχώρο, με τους χρήστες να μοιράζονται 216.000 φωτογραφίες στο Instagram, να κάνουν 1,8 εκατ. like στο Facebook και να πραγματοποιούν αγορές αξίας 62.800 ευρώ από το Amazon!
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: το 2013 κάθε 60 δευτερόλεπτα γίνονται 2 εκατ. αναζητήσεις μέσω του google ενώ στο ίδιο διάστημα ανεβαίνουν 72 ώρες βίντεο στο youTube.
Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις ίδιες τις εταιρείες αλλά και έρευνες του περιοδικού PC Mag και της ιστοσελίδας Business Insider, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», δείχνουν πως το ίντερνετ είναι πια ένα πανίσχυρο «εργαλείο».
Την ίδια ώρα, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως η κοινωνική δικτύωση αποτελεί μία από τις αγαπημένες καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων καθώς κάθε λεπτό αναρτώνται 278.000 σχόλια στο twitter, 246.000 αναρτήσεις στο facebook ενώ 104.000 φωτογραφίες «στέλνονται» μεταξύ φίλων με την εφαρμογή Snapchat.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για την ταχύτητα δημιουργίας νέων ιστοτόπων: Μέσα σε ένα λεπτό καταχωρίζονται τα ονόματα 70 νέων διευθύνσεων ιστοσελίδων, ανεβαίνουν στο διαδίκτυο 571 νέες ιστοσελίδες και γράφονται περίπου 347 νέα άρθρα σε μπλογκ της Wordpress.
«Αστρονομικός» είναι και ο αριθμός των e-mails που στέλνονται ανά λεπτό, τα οποία υπολογίζονται σε... 204 εκατομμύρια.
http://techzine.gr
Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο. Όντας άνεργοι, να στηνόμαστε νωρίς-νωρίς στο περίπτερο περιμένοντας να πάρουμε στα χέρια μας την εφημερίδα των μικρών αγγελιών και να ξεφυλλίζουμε υπομονετικά τις σελίδες για να διαπιστώσουμε αν «παίζει» κάτι. Όχι ότι σήμερα η διαδικασία ανεύρεσης εργασίας είναι λιγότερο ψυχοφθόρα. Κάθε άλλο. Τουλάχιστον, το Internet μας παρέχει τα μέσα για να αναζητούμε θέσεις εργασίας εύκολα, γρήγορα και άμεσα.



Πώς όμως μπορείτε να οργανώσετε την έρευνά σας για να μην χάνετε χρόνο; Το «μυστικό» είναι να επισκέπτεστε σε καθημερινή βάση τις 6-7 σελίδες που ασχολούνται με την συλλογή μικρών αγγελιών. Οι περισσότερες από αυτές, έχουν αναπτύξει σύγχρονες μηχανές αναζήτησης οι οποίες σας επιτρέπουν να εντοπίσετε μόνο τις κενές θέσεις εργασίας που σας αφορούν. Τα κριτήρια επιλογής; Γεωγραφικά, επαγγελματικά, ωράριο απασχόλησης κλπ. Οι ιστοσελίδες εξεύρεσης εργασίας έχουν εξελιχθεί αρκετά. Σας επιτρέπουν να «ανεβάσετε» το βιογραφικό σας, να κάνετε αναζήτηση με συγκεκριμένα κριτήρια (π.χ μερική απασχόληση, εργασία από το σπίτι, εργασία κοντά στο σπίτι κλπ) ή ακόμη και να σας ειδοποιούν με e-mailκάθε φορά που εργοδότης ανεβάζει μια αγγελία που ταιριάζει στο προφίλ σας. Ποιους «σταθμούς» θα πρέπει να περιλαμβάνει η έρευνα σας; Δημοσιεύουμε έναν κατάλογο (όχι εξαντλητικό) με ιστοσελίδες που μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για τις κενές θέσεις εργασίας.
  1. ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ δημοσιεύει στην ιστοσελίδα τις θέσεις εργασίας που γνωστοποιούνται από τους εργοδότες. Θα βρείτε έναν κατάλογο με περισσότερες από 3500 θέσεις ο οποίος ανανεώνεται τακτικά. Επίσης, στη σελίδα μπορείτε να ανεβάσετε το βιογραφικό σας καθώς αντίστοιχα και οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν τις δικές τους αγγελίες.  
2. Χρυσή Ευκαιρία. Η γνωστή εφημερίδα μικρών αγγελιών, έχει ένα πολύ καλό «ψαχτήρι» αναζήτησης αγγελιών στην ιστοσελίδα. Φυσικά, δεν μπορείτε να συγκεντρώσετε όλη την πληροφορία που υπάρχει στο έντυπο αλλά μπορείτε να σχηματίσετε μια πολύ καλή εικόνα.
3. Kariera.gr. Από τις δημοφιλέστερες σελίδες, μεταξύ άλλων διαθέτει και μηχανισμό ειδοποίησης όσων εγγραφούν.
4. Skywalker. Παρέχει υπηρεσίες και σε εργοδότες αλλά σε αναζητούντες εργασία για τους οποίους αναλαμβάνει την προώθηση του βιογραφικού τους.
5. Aggeliopolis.gr. Η ιστοσελίδα διαφημίζει ότι έχει 744.000 αγγελίες. Φυσικά, δεν αφορούν όλες σε αναζήτηση εργασίας. Υπάρχει ταξινόμηση ανά γεωγραφική περιοχή.
6. Jobicious.com. Και σε αυτή τη σελίδα παρέχονται υπηρεσίες σε εργοδότες και υποψήφιους εργαζόμενους.
7. Cosmosjobs.com
Προσοχή: μπορεί να σας φαίνεται περιττό να εγγραφείτε σε όλες αυτές τις σελίδες. Μην ξεχνάτε όμως ότι αυτές οι σελίδες παρέχουν υπηρεσίες και σε εργοδότες οι οποίοι μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν κάνοντας μια αναζήτηση στα ηλεκτρονικά βιογραφικά της βάσης δεδομένων. Με ποιους εργοδότες συνεργάζεται η κάθε ιστοσελίδα, ο αναζητών, δεν μπορεί να το γνωρίζει. Τι του μένει; Να μοιράσει το βιογραφικό του και ότι γίνει. Ποτέ δεν ξέρεις σε ποιον χαμογελά η τύχh. Επίσης, μην ξεχνάτε να κάνετε και μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Όλο και κάποιο διαγωνισμό θα αρχίσει να βγάζει το δημόσιο καθώς η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει να γίνουν τόσες προσλήψεις όσες και οι απολύσεις.
 http://www.fpress.gr
«Game of Thrones»
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
«Game of Thrones» η σειρά με τα δεκάδες βραβεία και εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών…έρχεται από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 23.15 σε ΠΡΩΤΗ προβολή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Βασισμένο στα διεθνώς best seller βιβλία φαντασίας του R.R. Martin, η νέα αυτή σειρά της HBO εκτυλίσσεται σε έναν φανταστικό κόσμο όπου ζουν παράλληλα άντρες και γυναίκες τόσο έντιμοι όσο και ανήθικοι, όπως ακριβώς και στον πραγματικό, δικό μας, κόσμο.
Το «Game of Thrones» προβάλλεται σε πάνω από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Σε μια χώρα που τα καλοκαίρια μπορεί να διαρκέσουν δεκαετίες και οι χειμώνες μπορεί να κρατήσουν μια ζωή, οι ζυμώσεις είναι αναπόφευκτες. Από τις ραδιουργίες του Νότου και τα άγρια ανατολικά εδάφη στον παγωμένο Βορρά και το αρχαίο τείχος που προστατεύει πέρα από το σκοτάδι, δυο ισχυρές οικογένειες παίζουν το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού και όλα αυτά γίνονται για τον έλεγχο των επτά Βασιλείων της ηπείρου Westeros. Η προδοσία, η λαγνεία, οι ίντριγκες και οι υπερφυσικές δυνάμεις ταρακουνούν τις τέσσερις γωνιές των βασιλείων και δίνεται ένας αιματηρός αγώνας για το σιδερένιο θρόνο. Ένας αγώνας που όμως θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Στο «Game of Thrones» θα παρακολουθήσουμε βασιλιάδες και βασίλισσες, ιππότες και αποστάτες, ψεύτες και ευγενείς να ανταγωνίζονται όλοι για την εξουσία.
Όταν η HBO προσέγγισε τον George R.R. Martin, συγγραφέα της μπέστσελερ σειράς βιβλίων με τίτλο “A Song of Ice and Fire”, ζητώντας του να προσαρμόσει τα βιβλία του για την τηλεόραση, κατάλαβε ότι οι δημιουργοί της ήθελαν μια πιστή προσαρμογή των βιβλίων του και μάλιστα την περίμεναν με μεγάλο ενθουσιασμό.
«Όταν έγραφα για την τηλεόραση και παρέδιδα τα πρώτα δείγματα δουλειάς μου, όλοι μου έλεγαν ότι ήταν πολύ φιλόδοξα και πολύ δαπανηρά και έτσι επειδή είχα κουραστεί από τους περιορισμούς του Hollywood, αποφάσισα γράψω το “A Song of Ice and Fire” και να συμπεριλάβω Δράκους, Κάστρα, μάχες και όσους χαρακτήρες ήθελα» δήλωσε ο George R.R. Martin. Έτσι βρέθηκε να είναι ο συγγραφέας της πιο πολυδιαβασμένης σειράς βιβλίων. Το περιοδικό Time έχει γράψει διθυράμβους για τον George R.R. Martin, περιγράφοντας τον ως “τον καλύτερο” στα μυθιστορήματα επικής φαντασίας.
Αν και το «Game of thrones» είναι μια φανταστική ιστορία, ωστόσο είναι εμπνευσμένη από πολλά ιστορικά γεγονότα όπως για παράδειγμα τον πόλεμο των Ρόδων που ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε στην Αγγλία για την διαδοχή του θρόνου από το 1455 μέχρι το 1485.
“Το Game of Thrones είναι μια ιστορία επικής φαντασίας που περιγράφει όλα τα είδη των συγκρούσεων που προκύπτουν όταν παίζεται το παιχνίδι της εξουσίας. Αλλά στην πραγματικότητα, όσα βλέπουμε στο Game of Thrones είναι κάτι περισσότερο από πολιτική. Θίγονται ζητήματα πίστης, λαγνείας, σεξουαλικής εμμονής, επιθυμίας , ανυπακοής. Σε αυτόν τον κόσμο, όταν παίζεται το παιχνίδι του θρόνου, κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα πεθάνει, η τιμή και το έλεος δεν έχουν καμία θέση όταν παίζεται το παιχνίδι του θρόνου.” έχει επισημάνει ο George R.R. Martin.

Η σειρά γυρίστηκε στο Studio Hall Paint, στο Μπέλφαστ και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας καθώς και στη Μάλτα.
Πρωταγωνιστούν: Sean Bean (Eddard Stark), Jack Gleeson (Joffrey Baratheon), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Snow), Richard Madden (Robb Stark), Iain Glen (Jorah Mormont), Lena Headey (Cersei Lannister)
«Game of thrones» μια σειρά που πατά με μαεστρία ανάμεσα στη διπροσωπία και την προδοσία, στην ευγένεια και την τιμή, στην κατάκτηση και το θρίαμβο.
Σε αυτό το παιχνίδι, ή κερδίζεις ή πεθαίνεις!…
http://www.panoramapress.gr 
Πάει ο νεαρός στον πατέρα της κοπέλας του και του λέει : - Θα ήθελα να ζητήσω το χέρι της κόρης σας! - Πόσα κερδίζεις το μήνα;


Χωρίς να πληρώσουν περνούν οι οδηγοί σήμερα από τα διόδια των Μαλγάρων και τα υπόλοιπα κρατικά διόδια της χώρας, καθώς οι υπάλληλοι πραγματοποιούν απεργία και τα οχήματα περνούν ελεύθερα από τις... σηκωμένες μπάρες των διοδίων.
http://www.thestival.gr 
Δυο στους τρεις καπνιστές δηλώνουν ότι θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα. Για τους περισσότερους, η προσπάθεια μπορεί να φαντάζει βουνό, όμως τα οφέλη που υπάρχουν στο σώμα και την εμφάνιση ήδη από την πρώτες ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο, είναι ικανά να ενισχύσουν την απόφαση για μια ζωή μακριά από το κάπνισμα.
Την πρώτη μέρα: Η αρτηριακή πίεση, η συχνότητα των σφυγμών και τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα επανέρχονται στο φυσιολογικό. Η κυκλοφορία του αίματος στα χέρια και τα πόδια βελτιώνεται με αποτέλεσμα τα άκρα σας να διατηρούνται ζεστά, ενώ οι πνεύμονες αρχίζουν να αποβάλλουν τη βλέννα και όλα τα άλλα υπολείμματα των ουσιών που περιέχονται στον καπνό.
Την δεύτερη μέρα: Η νικοτίνη δεν ανιχνεύεται πλέον στον οργανισμό. Η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης βελτιώνονται, με αποτέλεσμα οι πρώην καπνιστές να απολαμβάνουν περισσότερο το φαγητό ή τον καφέ που πίνουν.
Την τρίτη μέρα: Η αναπνοή γίνεται ευκολότερη και τα επίπεδα της ενέργειας αυξάνονται. Το ανέβασμα της σκάλας, το περπάτημα ή η γυμναστική αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται με λιγότερο λαχάνιασμα και περισσότερη άνεση.
Την πρώτη βδομάδα: Μειώνεται η κακοσμία και ξηροστομία του στόματος, τα δόντια αρχίζουν σιγά – σιγά να επανακτούν το λευκό τους χρώμα και ελαττώνεται ο κίνδυνος για παθήσεις των ούλων, όπως η περιοδοντίτιδα. Σταδιακά, αρχίζει να εξαλείφεται το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα στα δάκτυλα και τα νύχια.
Τον πρώτο μήνα: Βελτιώνεται η όψη της επιδερμίδας, το δέρμα αποκτά ξανά λάμψη και ελαστικότητα, ενώ επιβραδύνεται σημαντικά ο σχηματικός ρυτίδων. Παράλληλα, τα μαλλιά γίνονται πιο υγιή.
Τις πρώτες 2-12 εβδομάδες: Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται σημαντικά σε ολόκληρο το σώμα, με αποτέλεσμα το βάδισμα να γίνεται με μεγάλη άνεση.
Τους πρώτους 3-9 μήνες: Η πνευμονική λειτουργία αυξάνεται κατά 5-10% και τα προβλήματα της αναπνοής (βήχας, δύσπνοια) βελτιώνονται αισθητά. Επιπλέον, μειώνεται η όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα – η γνωστή σε όλους κυτταρίτιδα- ιδιαίτερα εάν η διακοπή του καπνίσματος συνδυάζεται με σωστή διατροφή και σωματική άσκηση.
Τον πρώτο χρόνο: Μειώνονται στο μισό οι πιθανότητες καρδιακής προσβολής και εμφράγματος του μυοκαρδίου.
Τα πρώτα 5-10 χρόνια : Μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος εμφάνισης οποιασδήποτε μορφής καρκίνου σχετίζεται με το κάπνισμα. Δέκα χρόνια μετά το τελευταίο τσιγάρο, η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα μειώνεται κατά 50%.
Τα πρώτα 15 χρόνια: Ο κίνδυνος θανάτου από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα εξισώνεται με τον αντίστοιχο κίνδυνο που διατρέχει ένας άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.
Και μην ξεχνάτε ότι εκτός από τα οφέλη στον οργανισμό, η διακοπή του καπνίσματος έχει θετικές επιπτώσεις στην ψυχολογία, καθώς ενισχύει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της ικανοποίησης, αλλά και στο... πορτοφόλι. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι, εάν αποταμιεύσετε τα χρήματα που ξοδεύετε καθημερινά για τσιγάρα, θα μπορείτε να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι ή να αγοράσετε μια ακριβή τσάντα; 
O δημοφιλής ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1921.
Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή στη διάρκεια της κατοχής με το θίασο του Λουκή Μυλωνά, που περιόδευε στη Θεσσαλία. Λίγο αργότερα έφτασε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε σε βαριετέ, μετείχε σε μουσικούς θιάσους κι έλαβε μέρος σε διάφορες επιθεωρήσεις.
Το 1952 συγκρότησε το δικό του θίασο, ενώ συνέπραξε και ως συνθιασάρχης με εκλεκτούς πρωταγωνιστές της εποχής. Από το 1953 έως το 1955 συνεργάστηκε με τον Κούλη Στολίγκα και την Καίτη Ντιριντάουα, με την οποία αργότερα παντρεύτηκε.
Τα επόμενα 15 χρόνια ανέβασε με δικούς του θιάσους πολλές και επιτυχημένες επιθεωρήσεις και κωμωδίες. Κάποιες από αυτές γνώρισαν τέτοια επιτυχία που μεταφέρθηκεαν και στη μεγάλη οθόνη, όπως «Ο κύριος Πτέραρχος», «Της Κακομοίρας», «Ηλίας του 16ου», «Ένας έξυπνος βλάκας», «Παριζιάνα» κ.α.
Μεγάλη και σημαντική υπήρξε και η κινηματογραφική του δραστηριότητα. Έκανε το ντεμπούτο του το 1952 στον «Πύργο των ιπποτών» και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας απ’ τους δημοφιλέστερους κωμικούς της μεγάλης οθόνης. Το 1955 δημιούργησε το χαρακτήρα του Θύμιου, ενός κουτοπόνηρου επαρχιώτη που έρχεται στην πρωτεύουσα και βρίσκει τον μπελά του, στο φιλμ «Πιάσαμε την καλή».
Ακολούθησαν «Τα Κωθώνια του Συντάγματος» (1956), «Οι Τρεις Ντετέκτιβ» (1957), «Τσαρούχι, Πιστόλι, Παπιγιόν» (1957), «Γερακίνα» (1958), «Διακοπές στην Κολοπετινίτσα» (1959), «Να Ζήσουν τα Φτωχόπαιδα» (1959), «Ο Ηλίας του 16ου» (1959), «Λαός και Κολωνάκι» (1959), «Ο Θύμιος τα ’χει Τετρακόσια» (1960), «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» (1960), «Ο Δήμος από τα Τρίκαλα» (1962), και πολλές άλλες. Ο ίδιος υπήρξε παραγωγός τριών ταινιών και σκηνοθέτησε άλλες οκτώ.
Την περίοδο 1994 - 1996 επέστρεψε στο θέατρο, στη δική του θεατρική στέγη, που απέκτησε το 1970 κι έχασε λόγω χρεών λίγα χρόνια πριν από το θάνατό του, στις 3 Οκτωβρίου του 2001.

http://www.sansimera.gr


Άλλοτε πικάντικη και άλλοτε γλυκιά, η μουστάρδα αποτελεί απαραίτητη σάλτσα ενός λαχταριστού burger ή μίας μερίδας από τηγανητές πατάτες και το απόλυτο καρύκευμα, που αποθεώνει ένα «βρώμικο».
Οι διαιτολόγοι επιμένουν ότι είναι το ιδανικό υποκατάστατο για κέτσαπ και μαγιονέζα, όταν θέλετε να χάσετε βάρος, ενώ η χρήση της ως μπαχαρικό, τουλάχιστον με τη μορφή σκόνης, αναφέρεται σε ινδικά και σουμεριακά κείμενα ήδη από το 3.000 π.Χ.
Αργότερα αναφορές της γευστικής μουστάρδας υπάρχουν σε ελληνικά, ρωμαϊκά κείμενα αλλά και στη Βίβλο, όπου ο σπόρος της μουστάρδας αναδεικνύεται ως σύμβολο πίστης. Ο Ιπποκράτης από την άλλη, χρησιμοποιούσε τους σπόρους της ως φάρμακο και έφτιαχνε έμπλαστρα από μουστάρδα για να θεραπεύσει το κρύωμα. Τελικά, η μουστάρδα πόσες άλλες ανεξερεύνητες χρήσεις έχει;

Τομέας υγεία
1. Μειώνει τον πονόλαιμο
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τον πονόλαιμο, αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 1/4 φλιτζάνι βραστό νερό και αφού το αφήσετε να «καθίσει» για 15 λεπτά κάντε γαργάρες.
2. Αντικαρκινική δράση
Η μουστάρδα είναι πλούσια σε ισοθειοκυανικό αλλύλιο (AITC), που σύμφωνα με ερευνητές θα μπορούσε να εμποδίσει την εξάπλωση του καρκίνου ή ακόμα και να τον θεραπεύσει. Η ένωση αυτή μάλιστα εικάζεται, ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετική στην περίπτωση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, αλλά όλα αυτά αποτελούν ακόμα θεωρίες χωρίς επιστημονικές αποδείξεις.
3. Θεραπεία για τη συμφόρηση στο στήθος
Μία συνταγή λέει, ότι αν τρίψετε μουστάρδα στο στήθος σας, με ένα πανί, που προηγουμένως έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό, θα μπορούσατε να απαλλαγείτε από τη συμφόρηση και τον πόνο στο στήθος.
4. Μυοχαλαρωτική...δράση
Για να χαλαρώσετε τους μυς σας, ετοιμάστε ένα ζεστό μπάνιο και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας, λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (καλό θα ήταν να προτιμήσετε δεντρολίβανο) και μερικές πρέζες αλάτι.
5. Ανακουφίζει από τα καψίματα
Εάν πάθετε ένα ήπιο έγκαυμα ενώ μαγειρεύετε, αφήστε να τρέξει κρύο νερό στην πληγείσα περιοχή και έπειτα τοποθετήστε λίγη μουστάρδα πάνω της. Η μουστάρδα εξασθενεί τον πόνο και συνήθως εμποδίζει το σχηματισμό των φυσαλίδων.

Τομέας προσωπική φροντίδα
6. Για δέρμα μωρού
Η μουστάρδα μπορεί να είναι η απάντησή σε ένα ταλαιπωρημένο δέρμα, καθώς πολλοί ισχυρίζονται, ότι μπορείτε να φτιάξετε μία υπέροχη μάσκα προσώπου. Απλά, τρίψτε λίγη ποσότητα στο δέρμα σας και αφήστε τη να καθίσει για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε και θα δείτε ότι έχετε αποκτήσει την πολυπόθητη απαλότητα. Ωστόσο, επικοινωνήστε με το δερματολόγο σας, πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε, καθώς ενδέχεται να σας προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
7. Αντί για...conditioner
Το λάδι της μουστάρδας μπορεί κάλλιστα να γίνει το νέο σας conditioner. Για καλύτερα μάλιστα αποτελέσματα, κάντε μασάζ στα μαλλιά σας και αφήστε τη μουστάρδα όλη την ημέρα, πριν λουστείτε.
8. Spa ποδιών
Μετά από μία κουραστική μέρα, ένα ποδόλουτρο είναι μαγική λύση για να χαλαρώσετε. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας. Μουλιάστε για περίπου μισή ώρα και απλά απολαύστε.

Τομέας καθαριότητα
9. Κατσαρολικά με λίπη
Η σκόνη μουστάρδας είναι ένας πολύ καλός και φτηνός τρόπος για να καθαρίσετε τα γεμάτα λίπη κουζινικά σας σκεύη, καθώς έχει την ιδιότητα να απορροφά το λίπος. «Ψεκάστε» ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη μουστάρδας σε ένα λιπαρό τηγάνι και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να την απλώσετε σε όλη την επιφάνεια. Τρίψτε ελαφρά και ξεπλύνετε.
10. Αφαιρέστε τις μυρωδιές από τα μπουκάλια
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά ένα μπουκάλι, αλλά δε θέλετε να μυρίζει σαν το υγρό που περιείχε πριν, η σκόνη μουστάρδας είναι ένα μεγάλο κόλπο. Ρίχτε λίγη ποσότητα μέσα στο μπουκάλι, προσθέστε ζεστό νερό και ανακινείστε. Ξεπλύνετε τη μουστάρδα πολύ καλά και η η μυρωδιά θα αποτελεί παρελθόν.
11. Αποσμητικό…πιάτων
Φτιάξτε μια πάστα με σκόνη μουστάρδας και νερό, τρίψτε τη στα πιάτα σας και ξεπλύνετε. Η μουστάρδα απορροφά όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές με απλές, καθημερινές κινήσεις.
Extra tip: Επειδή κανείς δε θέλει να γεμίσει ο κήπος του, ζιζάνια, φυτέψτε σπόρους μουστάρδας. Οι σπόροι έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, συμβουλευτείτε έναν γεωπόνο πριν το επιχειρήσετε.

http://www.clickatlife.gr 
Νομοσχέδιο-«σκούπα» με αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων προωθείται στη Βουλή. Μέσω αυτού προωθείται η κατάργηση της άδειας λόγω χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και αυστηροποιούνται οι όροι χορήγησης αναρρωτικών και εκπαιδευτικών αδειών.
Επιπλέον, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και διάταξη μέσω της οποίας θα μπορεί ο πατέρας δημόσιος υπάλληλος να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου σε περίπτωση που η σύζυγός του δεν εργάζεται.
Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας να ζητούν αναστολή της αργίας με αίτησή τους.
Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των μη διορισθέντων επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008, ενώ αποκαθίστανται σε φορέα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας οι απολυθέντες επιτυχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 (ΑΤΕ).
Ολες οι αλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων
Καταργείται η μηχανογραφική άδεια 6 ημερών τον χρόνο που από το 1989 χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο, οδηγεί σε εξοικονόμηση περίπου 1,8 εκατ. εργατοωρών στον δημόσιο τομέα.
Οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές μειώνονται από 10 μέρες τον χρόνο σε 8 με ιατρική γνωμάτευση, ενώ οι μέρες αναρρωτικής που χορηγούνται με απλή υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου μειώνονται από 4 σε 2 και όχι συνεχόμενες.
Οι άδειες εξετάσεων που χορηγούνται σε φοιτητές δημοσίους υπαλλήλους μειώνονται από 20 μέρες σε 10 ανά εκπαιδευτικό έτος, ενώ για κάθε μέρα εξετάσεων χορηγείται πλέον μία ημέρα αντί δύο που ισχύει σήμερα.
Για τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής τους στο εσωτερικό χορηγείται εκπαιδευτική άδεια έως τρεις μέρες την εβδομάδα αντί τριών και τεσσάρων ετών που ισχύει σήμερα.
Σε περίπτωση γέννησης διδύμων, τριδύμων κτλ. τέκνων χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας τριών μηνών, με αποδοχές για κάθε τέκνο πέραν του ενός. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα στον πατέρα δημόσιο υπάλληλο να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου, σε περίπτωση που η σύζυγός του δεν εργάζεται.
http://www.citypaper.gr
ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Έχετε πολλά καθήκοντα να εκτελέσετε, κυρίως οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο. Υπάρχουν αλλαγές οι οποίες δεν σας είναι εύκολο να δεχτείτε γιατί φοβάστε το άγνωστο, όμως θα δείτε ότι ένας καινούργιος δρόμος θα σας ανοιχτεί.
Ερωτικά: Η υπερβολή μερικές φορές ίσως να μην σας κάνει καλό για αυτό μπορεί σήμερα να δείτε με άλλο μάτι τον σύντροφό σας και να γίνετε πιο πρακτικοί ή προσγειωμένοι ως προς την κρίση σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Περνάτε από μια φάση που θα υπολογίσετε και το παραμικρό γιατί έχετε ανάγκη να είστε πιο προσγειωμένοι και πραγματιστές. Αυτό δεν σας πολυαρέσει αλλά είναι αναγκαίο. Η συνεργασία με έναν Παρθένο ίσως να βοηθήσει σε κάποια θέματα.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Είναι μια πολύ καλή ημέρα για σας για αυτό να φροντίσετε να μην την χαλάσετε άσκοπα γυρνώντας στο παρελθόν και σκεπτόμενοι ποιά άτομα σας έχουν πειράξει. Δεν έχετε και πολύ χρόνο να γυρνάτε πίσω, καλύτερα να είστε στο εδώ και τώρα.
Ερωτικά: Η αξία σας τελικά θα αναγνωριστεί, καθώς και η πολύτιμη προσφορά σας η οποία θα είναι τελικά το δώρο σας σε μια μεγάλη προσπάθεια που έχετε κάνει. Η σταθερότητα θα σας βοηθήσει να κάνετε μια πολύ καλή σχέση και θα δημιουργηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να υλοποιήσετε πιο εύκολα πράγματα που άλλες φορές δεν μπορούσατε. Ίσως ο δρόμος ξαφνικά να ανοίξει και να σας δημιουργήσει ευκολία στο να ολοκληρώσετε τις προσπάθειες σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Η δυνατότητα να αντιμετωπίσετε το εδώ και τώρα μερικές φορές σας τρομάζει αλλά είναι απαραίτητη αν θέλετε να γνωρίσετε όλη την γκάμα της ζωής. Καλό είναι να ασχοληθείτε με τα θέματα της διατροφής αλλά και της υγείας σας γιατί μερικές φορές τα παραμελείτε όλα.
Ερωτικά: Το να παρατήσετε κάτι που δεν σας βγαίνει εύκολα μάλλον θα είναι για σας ήττα. Οπότε, καλό να δεχτείτε και κάποια κομμάτια του άλλου που μπορεί να μην συμφωνείτε. Κάποιες διαφωνίες μπορεί να δημιουργήσουν αποστάσεις, κυρίως με Παρθένο ή Τοξότη.
Καριέρα & Οικονομικά: Όσο βάζετε σε πράξη τα σχέδιά σας τόσο και πιο εύκολα θα γίνονται αυτά που θέλετε. Με τα οικονομικά σας θέματα μπορεί να περνάτε μια προσωρινή δυσκολία και θα πρέπει να εμπιστευτείτε κάποιους συνεργάτες ή άτομα από τα οποία εξαρτάστε. Πάντως ό, τι και να κάνετε θα χρειαστεί να έχετε μεγάλη σταθερότητα και συνέπεια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Είστε πολύ θετικοί με τις εξελίξεις και οτιδήποτε γίνεται γύρω σας για αυτό έχετε την διάθεση να επικοινωνήσετε με άτομα που σίγουρα θα σας κάνουν καλό για να προχωρήσετε ένα βήμα παραπάνω.
Ερωτικά: Είστε πολύ κοντά με το άτομο που θέλετε και μάλιστα θα σας δοθεί η ευκαιρία να δείξετε τα συναισθήματά σας. Η επικοινωνία με τον Παρθένο μπορεί να γίνει άμεσα αρκεί να μην ανακατέψετε ένα κομμάτι από το παρελθόν γιατί πονάει και ενοχλεί.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρήματα μπορεί να εισπράξετε άμεσα από ένα πρόσωπο που είναι μακριά και συνεργάζεστε ή θα κλείσετε ένα καλό συμβόλαιο που θα σας φέρει αισιοδοξία. Το θέμα ενός αμαξιού θα τελειώσει εύκολα.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Έχετε ανάγκη να εξασφαλίσετε κάποια πράγματα τα οποία θα σας δημιουργήσουν σταθερότητα. Η λογική σας θα βοηθήσει να διαχειριστείτε πολλές υποθέσεις με μεγαλύτερη ευελιξία παρά με εγωισμό.
Ερωτικά: Ο Άρης που είναι ακόμα στο ζώδιό σας και κυρίως για σας που έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο θα σας αυξήσει το ερωτικό πάθος και θα σας βοηθήσει να εκφραστείτε περισσότερο αληθινά σε σχέση με τον εαυτό σας. Ο Υδροχόος μπορεί να σας δημιουργεί ένταση αλλά τελικά όλο μαζί είστε.
Καριέρα & Οικονομικά: Θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε κάτι που θα σας δημιουργήσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία και εμπιστοσύνη σε διάφορα θέματα για να ξεφύγετε από τα τετριμμένα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Έχετε καλά αντανακλαστικά σε κάποιες υποθέσεις και στα πράγματα που θέλετε να γίνουν. Οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο θα έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία να κερδίσετε κάτι καλό, αρκεί να είστε θετικοί. Επίσης η διάθεσή σας θα είναι τόσο ενισχυμένη και θα έχετε την ευκαιρία να ανοιχτείτε και να κάνετε πολλά πράγματα.
Ερωτικά: Μερικοί θα πάρετε απόφαση να κάνετε μια δική σας οικογένεια κι αυτό θα είναι καλό για την εν γένει ζωή σας, κυρίως αν σχετίζετε με Παρθένο ή Ιχθύ. Από την άλλη, οι ελεύθεροι επειδή θα έχετε διάθεση και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μπορεί μέσα από μια γνωριμία πολύ επιφανειακή να βρείτε ένα πρόσωπο αξιόλογο.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται να είστε επί των επάλξεων γιατί θα κλείσετε έναν μεγάλο κύκλο που θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε πιο μπροστά. Κάποιες διαφωνίες για οικονομικούς λόγους θα σας δώσουν την δυνατότητα να κάνετε ξεκαθαρίσματα.


ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Κρατάτε μεγάλη απόσταση από κάποιες καταστάσεις γιατί ίσως να λεπτολογείτε μόνοι σας κάποια θέματα που σας έχουν ενοχλήσει. Επίσης, η προσφορά σας προς άτομα που έχουν ανάγκη την βοήθειά σας θα σας ευαισθητοποιήσει παραπάνω.
Ερωτικά: Έχετε βάλει στην άκρη κάποια πράγματα που σας έχουν ενοχλήσει και ίσως να ασχολείστε περισσότερο με το συμφέρον σας παρά με τις ερωτικές σας υποθέσεις. Και ο λόγος είναι ότι μερικοί από εσάς έχετε μπερδέψει το ερωτικό με το οικονομικό. Η υπόθεση ενός Ιχθύ μπορεί και να ξεκαθαρίσει άμεσα.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κατά κάποιο τρόπο συνειδητοποιήσει τις ανάγκες σας και τρέχετε για να ενισχύσετε τις γνωριμίες σας αλλά και τις δημόσιες σχέσεις σας. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε μεγάλη δυνατότητα να κάνετε κάτι πολύ δημιουργικό και κερδοφόρο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Έχετε αναπτύξει έντονα την διαίσθησή σας για αυτό ξέρετε προς τα πού πρέπει να κατευθυνθείτε και να κάνετε κάτι καλό για σας. Όμως μπορεί να νιώσετε κάπως ανταγωνιστικοί και ιδιαίτερα παθιασμένοι με πράγματα που θέλετε να φανείτε και να κυριαρχήσετε.
Ερωτικά: Έχετε σεξαπίλ και κερδίζετε τις εντυπώσεις χωρίς να κάνετε κάτι το ιδιαίτερο. Η απόφαση για να συζήσετε με ένα άτομο θα σας βάλει στην διαδικασία να είστε πολύ πρακτικοί αλλά και της προσφοράς κι αυτό θα βοηθήσει και θα αναβαθμίσει την σχέση σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κατά κάποιο τρόπο βρει μια διέξοδο η οποία θα σας αναβαθμίσει και θα σας κάνει να κυνηγήσετε μια κατάσταση η οποία θα σας βγάλει από δυσκολίες. Έχετε την δυνατότητα να κερδίσετε κάτι καλό για αυτό διώξτε τελείως τις αρνητικές σκέψεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Έχετε κάποιες στεναχώριες ή ακόμα και πρακτικές δυσκολίες. Αν κατορθώσετε να τις εντοπίσετε, τότε θα τις λύσετε. Απλά χρειάζεται μια στροφή στην λεπτομέρεια και μια μεγαλύτερη ενίσχυση των θετικών δυνάμεων. Το πρόβλημα με έναν φίλο θα λυθεί σύντομα.
Ερωτικά: Έχετε κατά κάποιον τρόπο απομονωθεί γιατί βλέπετε ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που σας ενοχλούν. Το καλό είναι όμως ότι έχετε την ευελιξία να διαπραγματεύεστε τις καταστάσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Είναι η εποχή που κάνετε μεγάλη προσπάθεια για να επικρατήσετε σε πράγματα και καταστάσεις οι οποίες θα σας οδηγήσουν σε σκληρή δουλειά αλλά και σε μια επιτυχία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Είστε πολύ θετικοί με όλα σας τα θέματα κι αυτό βοηθάει και εσάς να εξυπηρετήσετε αλλά και τους άλλους που είναι γύρω σας. Η λεπτομερειακή δουλειά θα σας βοηθήσει να βγείτε από κάποιες δυσκολίες. Το ισχυρό σας ένστικτο θα σας οδηγήσει πολύ σωστά.
Ερωτικά: Η μεγάλη σας επιτυχία θα έρθει γιατί εσείς έχετε πιο έντονα συναισθήματα προστασίας και τρυφερότητας και αυτό θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο που θα είστε μαζί. Η σχέση με Κριό ή Παρθένο θα είναι πολύ καλή.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ευκαιρίες και αυτό που περιμένατε με αγωνία τώρα θα έρθει χωρίς μεγάλο κόπο ξαφνικά και απροειδοποίητα. Είστε πάντως πολύ θετικά προσανατολισμένοι σε κάτι καινούργιο αρκεί να μην αποφεύγετε τις συνεργασίες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Η διαχείριση κάποιων θεμάτων που σας απασχολούν και άπτονται της καθημερινής σας οργάνωσης θα πρέπει να γίνουν με τάξη και πειθαρχία αλλιώς θα χάσετε τον μπούσουλα. Αν υπάρχουν κόντρες με ένα πρόσωπο για θέματα οικονομικά να ξέρετε ότι θα τα επιλύσετε με πιο εύκολο τρόπο, αν αποφασίσετε να ανοίξετε τα χαρτιά σας.
Ερωτικά: Μερικές φορές προτιμάτε να υπάρχει μια απόσταση από την σχέση σας για να μπορείτε να έχετε χρόνο να σκεφτείτε και να τα βάλετε όλα σε μια τάξη. Σήμερα μπορεί να έχετε ανάγκη να δουλέψετε πάνω σε πρακτικά θέματα της σχέσης, κυρίως να σχετίζεστε με Παρθένο.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν δυσκολίες τις οποίες θα χρειαστεί να τις αντιμετωπίσετε πολύ γενναία για να βρείτε τελικά μια άκρη. Είναι σημαντικό να έχετε γύρω σας καλούς συνεργάτες και άτομα που υποστηρίζεστε μεταξύ σας γιατί λειτουργείτε πολύ καλύτερα.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Είναι καλό να ασχολείστε με τις υποθέσεις των πολύ κοντινών σας προσώπων. Με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθείτε σε μια λύση και κυρίως θα ξεκαθαρίσετε μέσα σας ποια άτομα σας κάνουν και ποια όχι. Καλό είναι να ασχοληθείτε περισσότερο με τα θέματα υγείας που αφορούν στην συντήρησή σας.
Ερωτικά: Είστε πολύ λογικοί και προσπαθείτε να έχετε βιώματα με το άλλο πρόσωπο. Για αυτό μπορεί να κάνετε από κοινού πράγματα και να είστε πολύ καλά. Πάντως θα γίνουν κουβέντες για να προχωρήσετε παραπάνω με έναν Καρκίνο ή Παρθένο. Ο Σκορπιός επίσης θα σας δώσει κάτι το ξεχωριστό.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ευκαιρίες να βελτιώσετε κάποια κακώς κείμενα αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιτρέψετε τις συνεργασίες που μερικές φορές είναι πολύ δύσκολες γιατί σας βάζουν οι άλλοι σε καλούπι. Χρήματα πάντως μπορεί να πάρετε και μάλιστα με εύκολο τρόπο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!