Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Δείτε τι έκανε για να μην "κουραστεί" από το πολύ περπάτημα...
Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι εφηύρε....
Απίστευτο το τι κάνουμε καθημερινά στον εαυτό μας αλλά και στα ζώα...Δείτε και θα καταλάβετε!!!....







Αν πιστεύετε ότι επρόκειτο για περίεργα εξωτικά λουλούδια κάνετε λάθος! Αυτά είναι 7 μοναδικά ζώα που μοιάζουν με λουλούδια! Απίστευτο;

Αυτός ο «δύτης των βόθρων» πληρώνεται περίπου 4,5 ευρώ την ημέρα για να βουτάει σχεδόν γυμνός μέσα στις ακαθαρσίες και να ξεβουλώνει του βόθρους του Νέου Δελχί. Ο 43χρονος Devi παίρνει και...μπόνους ένα μπουκάλι αλκοόλ για να ξεγελάσει την όσφρησή του πριν ξεκινήσει το μαρτύριο της καθημερινής του εργασίας… Σύμφωνα με τα στοιχεία του σωματείου τους, το 70% αυτών των «οδοκαθαριστών» πεθαίνει κυριολεκτικά στη δουλειά



61 «δύτες» έχασαν τη ζωή τους μόνο το τελευταίο εξάμηνο! 

Παρόλο που αυτή η πρακτική απαγορεύτηκε δια νόμου το 1993, η κυβέρνηση ακόμα χρησιμοποιεί εργάτες για να καθαρίζουν κατά αυτόν τον τρόπο τους βόθρους σε όλη τη χώρα, αναφέρει η Daily Mail.


Και δεν τους παρέχουν καν μία προστατευτική στολή. Έτσι, ο Devi και οι συνάδελφοί του είναι αναγκασμένοι να περνούν ώρες ολόκληρες μέσα στις ακαθαρσίες μόνο με το εσώρουχο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδία είναι μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως. Πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ένα κονδύλι 66 εκατομμυρίων ευρώ για μία διαστημική αποστολή στον Άρη. Ωστόσο, το χάσμα πλουσίων και φτωχών είναι τεράστιο με ένα 37% των κατοίκων της χώρας να ζει κάτω από το όριο της φτώχιας και το 42,5% των παιδιών να υποφέρουν από υποσιτισμό.


Όπου φτωχός και η μοίρα του…



Ακόμα και αν τηρείτε όλα αυτά που διαβάζετε και πια τρέφεστε με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η γη και η θάλασσα στον άνθρωπο, σίγουρα υπάρχουν ακόμη, μερικές τροφές που δεν τρώτε.
Καθημερινά, δεχόμαστε καταιγισμό πληροφοριών για τις τροφές που μας κάνουν καλό, για τις ομάδες λαχανικών που θα μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο και για τις υπερτροφές που θα μας εξασφαλίσουν τα βαθιά γεράματα. Ακόμα και αν τηρείτε όλα αυτά που διαβάζετε και πια τρέφεστε με ό, τι καλύτερο έχει να προσφέρει η γη και η θάλασσα στον άνθρωπο, σίγουρα υπάρχουν ακόμη, μερικές τροφές που δεν τρώτε.
Σίγουρα κάτι σας έχει ξεφύγει, όπως μερικές λιγότερο γνωστές τροφές που δεν γνωρίζατε ότι έχουν τη δυνατότητα και σας χαρίσουν πληθώρα θρεπτικών στοιχείων. Από αυτές που ακολουθούν, κατά πάσα πιθανότητα δεν καταναλώνετε τις περισσότερες, αφού δεν θα τις βρείτε και τόσο εύκολα στο μπακάλικο της γειτονιάς σας.
Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να επισκεφτείτε εκείνο το έθνικ μαγαζάκι, τις γεύσεις του οποίου διστάζατε μέχρι χθες να δοκιμάσετε και να ανακαλύψετε τα οφέλη τροφών, εκτός από τη ντομάτα και το αβοκάντο.

Φύκια arame

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνες Β, A, C, E και K, ασβέστιο, σίδηρος, φώσφορος, μαγνήσιο, ιώδιο.
Γιατί: Εάν έχετε φάει γιαπωνέζικο πρόσφατα, τότε το πιθανότερο είναι να το έχετε φάει το φύκι σας, αλλά μάλλον δεν έχετε φάει το καλό το φύκι. Το φύκι ποικιλίας nori, που σερβίρεται κατά κύριο λόγο στα γιαπωνέζικα εστιατόρια, είναι αρκετά θρεπτικό, αν όμως θέλετε να εντρυφήσετε και στο σπίτι στη γιαπωνέζικη κουζίνα, προτιμήστε το φύκι ποικιλίας arame, που έχει ηπιότερη γεύση και πολλά θρεπτικά στοιχεία, η δράση των οποίων ρίχνει την αυξημένη πίεση, αποτρέπει την εμφάνιση του καρκίνου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Πώς: Το φύκι arame μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα με προϊόντα της ανατολής, σε μορφή αποξηραμένων φύλλων. Μπορείτε είτε να το ψιλοκόψετε και να το προσθέσετε σε σούπες και τηγανιτά ή μπορείτε να το αλέσετε σε σκόνη και να το χρησιμοποιήσετε σαν καρύκευμα.

Χυμός σταφυλιού Concord

Θρεπτικά στοιχεία: Πολυφαινόλες, βιταμίνη C.
Γιατί: Ένα ποτήρι χυμού από τα -αμερικάνικης ποικιλίας- σταφύλια concord, έχει από τις υψηλότερες περιεκτικότητες σε αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες) και βιταμίνη C. Ο χυμός αυτός, τονώνει σημαντικά τον ανοσοποιητικό σύστημα ενώ οι πολυφαινόλες για την ακρίβεια φροντίζουν για την καλή κυκλοφορία του αίματος. Με κάθε ποτήρι χυμού από σταφύλια concord, βελτιώνετε τη λειτουργία της καρδιάς και προωθείτε τη συνολικά καλή λειτουργία του οργανισμού σας.
Πώς: Θα τον βρείτε σε εισαγόμενες συσκευασίες σε συγκεκριμένα καταστήματα. Τα σταφύλια concord ευδοκιμούν μονάχα στις λίμνες της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Κιμτσί (Kimchi)

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνες A, C και B, ασβέστιο, φυτικές ίνες.
Γιατί: Όσοι έχουν μια ελάχιστη επαφή με την κορεάτικη κουζίνα, θα έχουν υπόψη τους το παραδοσιακό πιάτο που περιλαμβάνει λαχανικά τουρσί και πιπεριές τσίλι. Για κάποιους το κιμτσί σκέτο είναι αρκετά ξινό, αλλά όταν συνδυαστεί με άγριο ρύζι και άλλα λαχανικά, είναι νοστιμότερο. Πρόσφατη έρευνα από πανεπιστήμιο της Νοτίου Κορέας, κατέληξε στο συμπέρασμα πως, όσοι κατανάλωναν κιμτσί σε τακτική βάση, μείωσαν τα επίπεδα της χοληστερίνης κατά 21%. Τέλος, είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών με λίγα λιπαρά που βοηθά επίσης στη διαδικασία της χώνευσης.
Πώς: Τα βασικά συστατικά του κιμτσί είναι το λάχανο, σάλτσα ψαριού, σκόρδο και κορεάτικο τσίλι. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας, με καυτερά καρυκεύματα, ανάλογα με τις αντοχές του ουρανίσκου σας.

Κόκκινο Γκρέιπφρουτ

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνη C, κάλιο, φολικό οξύ, ασβέστιο, φυτικές ίνες, λυκοπένιο, βιταμίνη B6.
Γιατί: Η θρεπτική αξία όλων των εσπεριδοειδών, είναι γνωστή και αναγνωρισμένη. Το ότι μεγαλύτερη προσοχή λαμβάνουν τα πορτοκάλια και τα ροδάκινα, δε σημαίνει ότι παραγνωρισμένες ποικιλίες όπως το κόκκινο γκρέιπφρουτ δεν προσφέρουν και αυτές σημαντικά στοιχεία στον οργανισμό. Για την ακρίβεια, έρευνες Ισραηλινών έδειξαν πως ασθενείς που κατανάλωναν ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα, παρουσίασαν σημάδια πτώσης της χοληστερίνης ενώ η κόκκινη ποικιλία, που έχει και πιο γλυκιά γεύση, ήταν περισσότερο αποτελεσματική στην πτώση των τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Πώς: Την επόμενη φορά που θα καταναλώσετε ένα γκρέιπφρουτ, θυμηθείτε να μην πετάξετε, αλλά να καταναλώσετε το άσπρο κομμάτι μεταξύ της σάρκας και φλούδας, αφού εκεί βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του φρούτου.

Τα πράσινα φύλλα από τα γογγύλια

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνες A, C, E, B6, και K, Κάλιο, θειαμίνη, φολικό οξύ, ψευδάργυρος, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φυτικές ίνες.
Γιατί: Τα βαθυπράσινα φύλλα των λαχανικών αυτών, μειώνουν την εμφάνιση κάθε είδους φλεγμονής και βελτιώνουν τη γενική λειτουργία του καρδιοαγγειακού συστήματος. Επίσης, έχουν και φολικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.
Πώς: Όσον αφορά στα πράσινα φύλλα των γογγυλιών, μπορείτε είτε να τα βράσετε είτε να τα μαγειρέψετε στον ατμό και να είναι αυτά η σαλάτα σας για το επόμενο γεύμα.
Αντράκλα

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνη A, C, και B6, Ω-3 λιπαρά οξέα, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο.
Γιατί: Το χόρτο που φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνουν, στην αυλή και ανάμεσα στις πλάκες του πεζοδρομίου, κατά κύριο λόγο είναι η αντράκλα και είναι βρώσιμο. Η αντράκλα, όχι μόνο μπορεί να φαγωθεί αλλά είναι και εξαιρετικά καλή για την υγεία σας. Είναι το φυτό με τη μεγαλύτερη ποσότητα Ω-3 λιπαρών και μια από τις λίγες τροφές που περιέχει μελατονίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στον ύπνο και έχει και αντικαρκινική δράση. Τα επίπεδα μελατονίνης πέφτουν στον οργανισμό όσο μεγαλώνουμε.
Πώς: Σε κάθε είδους σαλάτας. Η γεύση της θυμίζει λεμόνι και δροσίζει ευχάριστα το πιάτο.

Στρείδια

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνες D και B12, σίδηρος, ψευδάργυρος, χαλκός, μαγγάνιο, σελήνιο.
Γιατί: Τα στρείδια είναι το κατεξοχήν αφροδισιακό φαγητό και αυτό οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα ψευδαργύρου στη σύστασή τους. Το εν λόγω μέταλλο είναι σημαντικό για την παραγωγή υγιούς σπέρματος, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος και της χώνεψης, διατηρεί τα επίπεδα ενέργειας στα σωστά μεγέθη, ρυθμίζει το άγχος και φροντίζει για την υγεία του δέρματος.
Πώς: Γύρω στα έξι στρείδια την ημέρα, σας παρέχουν τη διπλάσια προτεινόμενη ποσότητα ψευδαργύρου. Άραγε, μια πιατέλα αναλογεί με ένα μπλε χαπάκι; Ας μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι!

Ελιές

Θρεπτικά στοιχεία: Βιταμίνη E, σίδηρος, χαλκός, φυτικές ίνες.
Γιατί: Οι ελιές, που στην Ελλάδα έχουμε πολλές ποικιλίες για όλα τα γούστα, είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών, όπως είναι η βιταμίνη Ε, τα οποία προστατεύουν την καρδιά και μάχονται ενάντια των φλεγμονών του οργανισμού. Επιπλέον, εάν είστε χορτοφάγος, οι ελιές είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου.
Πώς: Κατευθείαν από το βαζάκι χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Τις βρίσκουμε εύκολα στα ελληνικά μαγαζιά και μπακάλικα. Δε συνάδει συνεπώς με το δυσεύρετο των άνωθεν τροφών. Αλλά χρειάζεται πάντα να θυμίζουμε πόσο θρεπτικές είναι για την υγεία μας και πόσο τυχεροί είμαστε που τις έχουμε σε αφθονία.

http://www.clickatlife.gr
Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back
Θα πάρετε και μια ιδέα για το πως φτιάχνονται κάποια εφέ!

Αναξαγόρας

Αναξαγόρας ( π.500-427 π.Χ. , Προσωκρατικός φιλόσοφος & αστρονόμος)
 

-Πάντα χρήματα ην ομού. Είτα ο νους ελθών αυτά διεκόσμησε

μτφρ: [Στην αρχή] όλα τα πράγματα ήταν ίδια. Μετά ήρθε ο νους και τα [ξεχώρισε και τα] ταξινόμησε

- Πάντων νους κρατεί.

-Λέων μεν όνυξι κρατεί, κέρασι δε βούς, άνθρωπος δε νώ
μτφρ: το λιοντάρι επικρατεί με τα νύχια του, το βόδι με τα κέρατα και ο άνθρωπος με το μυαλό του

-Τον ελάττω μη αποσκευαλίζεις
μτφρ: μην ταπεινώνεις τον κατώτερό σου

-Μην αποφεύγεις ούτε τους φίλους να κατακρίνεις ούτε τους εχθρούς να επαινείς

- Η φύση δεν γνωρίζει εξαφάνιση αλλά μόνο μεταμόρφωση!

-Η κάθοδος στον Άδη είναι η ίδια από όλα τα μέρη

Έπειτα από 80 χρόνια συμβίωσης, ένα ζευγάρι υπερηλίκων στην Παραγουάη αποφάσισε να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου

Αυτός 103 ετών, εκείνη 99. Ογδόντα χρόνια αχώριστοι και αγαπημένοι. Στα χρόνια αυτά έφεραν στη ζωή οκτώ παιδιά που τους χάρισαν 50 εγγόνια, 35 δισέγγονα  και 20 τρισέγγονα.

Όλα αυτά τα χρόνια ωστόσο το υπερήλικο ζευγάρι από την Παραγουάη δεν είχε ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου και έτσι μετά από 80 χρόνια αποφάσισαν να παντρευτούν.

Ο λόγος για τον  Jose Manuel Riella ο οποίος από το αναπηρικό του καροτσάκι υποσχέθηκε αιώνια πίστη και αγάπη στην 99χρονη σύντροφό του Martina Lopez, η οποία για την περίσταση φορούσε ένα λευκό, μακρύ νυφικό.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον κήπο του σπιτιού τους.  Ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο είπε ότι πρώτη φορά παντρεύει ζευγάρι αυτής της ηλικίας. Πάντως, το ζευγάρι είχε ήδη τελέσει πολιτικό γάμο ύστερα από 49 χρόνια σχέσης.

Οι νιόπαντροι  έγιναν οι νέοι κάτοχοι του άτυπου ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες για τον πιο ώριμο γάμο, καθώς την ημέρα που αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης, μετρούσαν και οι δύο μαζί 202 χρόνια ζωής

http://news247.gr 
Πρόκειται για τον αγαπημένο έλληνα κωμικό Θωμά Παλιούρα που για περισσότερο από 25 χρόνια συμμετέχει σε επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές.

Ο Θωμάς Παλιούρας κέρδισε μια θέση στα Ρεκόρ Γκίνες, γιατί έπαιζε επί 11 συνεχόμενα χρόνια τον ίδιο ρόλο και στην ίδια παράσταση και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως ο μακροβιότερος Έλληνας ηθοποιός που έχει παίξει στην ίδια θεατρική παράσταση!

Και ποιος δεν παρακολούθησε το «Σεσουάρ για δολοφόνους» που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς η πιο επιτυχημένη παράσταση όλων των εποχών στη χώρα μας, καθώς κατάφερε για 13 χρόνια να είναι καθημερινά, Sold Out.  

Η συγκεκριμένη παράσταση έχει μπει επίσης στα Ρεκόρ Γκίνες ως η «Μακροβιότερη θεατρική παράσταση στην Ελλάδα».

Φέτος ο Θωμάς Παλιούρας συμμετέχει στην παράσταση «Ψύλλοι στα Αυτιά» του Ζορζ Φεϊντό σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο απ ότι τον έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

http://www.fthis.gr 
Καθορίστηκαν (και ανακοινώθηκαν σήμερα, Σάββατο) και τα προσόντα που πρέπει να έχουν δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για να γίνουν εξωτερικοί φρουροί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές. Είχε προηγηθεί... την Παρασκευή η ανακοίνωση των προσόντων που απαιτούνται για την απορρόφηση πρώην δημοτικών αστυνομικών από την ΕΛ.ΑΣ.

Τα προσόντα για τους εξωτερικούς φρουρούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους περιγράφονται στην κοινή απόφαση, του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία υπεγράφη χθες και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 2655, τεύχος Β΄/18.10.20013).

Έτσι λίγο μετά τον καθορισμό των διαδικασιών για τη μετακίνηση δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει τις προϋποθέσεις για την ένταξη δημοτικών αστυνομικών στους κλάδους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) Εξωτερικής Φρούρησης και Φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης.

Ως προς τα προσόντα των δημοτικών αστυνομικών ορίζεται ότι πρέπει:

- να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

- να μην έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 45 ετών

- το ανάστημα των ανδρών να είναι τουλάχιστον 1,70 εκατοστά και των γυναικών 1,60 εκατοστά

Η αξιολόγηση θα ακολουθησει τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να γίνει η κάλυψη των θέσεων με βάση τον αριθμό του προσωπικού που ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες τοποθέτησης δημοτικών αστυνομικών στα υπουργεία Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων), Εσωτερικών (υπηρεσίες ιθαγένειας - «one stop shop») και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου).

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Κλειστές για τα οχήματα θα είναι από τις 16.00 και για τουλάχιστον έξι ώρες κεντρικές οδοί στη Θεσσαλονίκη, λόγω του 2ου διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου και του Δρόμου Υγείας που θα ακολουθήσει.

Μέχρι τις 10 το βράδυ δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής και συγκεκριμένα:

- Στη Λεωφόρο Νίκης, καθ' όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

- Στη Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου Β', καθ' όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

- Στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, από την συμβολή της με την οδό Γ' Σεπτεμβρίου έως την συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου, καθ' όλο το πλάτος αυτής

- Στην οδό Παρασκευοπούλου, από την συμβολή της με τη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, καθ' όλο το πλάτος αυτής

- Στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, από την συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου έως την συμβολή της με την οδό Βασιλέως Γεωργίου, καθ' όλο το πλάτος αυτής

- Στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, καθ' όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

- Στην οδό Μ. Ανδρόνικου, καθ' όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

- Στην οδό Τσιμισκή, καθ' όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

- Στην οδό Πολυτεχνείου, καθ' όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

-Στην οδό Κουντουριώτη, καθ' όλο το μήκος και το πλάτος αυτής

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά, ανάλογα με το σημείο όπου θα βρίσκονται κάθε φορά οι δρομείς.

Ο μήκους 21,1 χιλιομέτρων, Ημιμαραθώνιος ξεκινά λίγο πριν τις 19.00 από τον Λευκό Πύργο και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο μετά από τρεις γύρους. Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 2500 άτομα.

Ο Δρόμος Υγείας, συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων, θα ξεκινήσει στις 20.40 από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει κι αυτός στον Λευκό Πύργο, μετά από μία στροφή. Θα συμμετάσχουν περίπου 8.000 άτομα

http://www.iefimerida.gr


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαπιστώνει ότι περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο χάνονται από έμφραγμα του μυοκαρδίου λόγω καθιστικής ζωής, ανεξάρτητα από όλους τους άλλους επικίνδυνους παράγοντες που προδιαθέτουν στην εκδήλωση του εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Η καθημερινή άσκηση φαίνεται ότι είναι ένα πρόσθετο φάρμακο που προστατεύει τον άνθρωπο από το να πάθει έμφραγμα. Είναι δηλαδή κάτι ανάλογο με το κρασί ή την ασπιρίνη.

Αναζωογονεί τις αρτηρίες και ιδιαίτερα τον έσω χιτώνα τους (ενδοθήλιο), ο οποίος παράγει αντιθρομβωτικές ουσίες που διαλύουν τους θρόμβους, οι οποίοι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν μέσα στις αρτηρίες και τις φλέβες. Ετσι αποτρέπονται εμφράγματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αλλά, ακόμα και στους πάσχοντες, η καθημερινή άσκηση παρατείνει το προσδόκιμο επιβίωσής τους όπως π.χ. στα άτομα που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Μάλιστα για όσους δεν μπορούν, για διάφορους λόγους, να γυμνάζονται ή να κολυμπούν, αρκεί ακόμα και το απλό βάδισμα, περί τα τρία χιλιόμετρα την ημέρα.

Ομως η ανησυχία για τους κινδύνους της καθιστικής ζωής επιτείνεται από τα νέα που έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία. Το επίσημο επιστημονικό περιοδικό της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας (ΒΜJ) δημοσιεύει μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά του δημοτικού σχολείου φαίνεται ότι δεν ασκούνται ικανοποιητικά, καθημερινά. Ιδίως τα κορίτσια.

Μόλις ένα στα τρία ασκείται, ενώ αντίστοιχα τα αγόρια, δύο στα τρία. Η μελέτη έγινε με ειδικό μηχάνημα που φορούσαν τα παιδιά και το οποίο κατέγραφε την ένταση της άσκησης και την ταχύτητα της κίνησής τους.

Οι ερευνητές απέδωσαν αυτά τα αποτελέσματα στον σύγχρονο τρόπο ζωής, καθόσον σήμερα τα παιδιά αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στην παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, στο σερφάρισμα και τα παιχνίδια στο Ιnternet, καθώς και στην υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνουν ειδικά προγράμματα και παιχνίδια στα σχολεία που θα υποχρεώνουν τα παιδιά σε κινητικότητα, ούτως ώστε να καλυφθούν οι αδυναμίες τους που οφείλονται στην απορρόφησή τους από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Aλλωστε, η καθιστική ζωή, πέραν της καταστροφής που προκαλεί αυτή καθαυτή, οδηγεί σε πολυφαγία, σε παχυσαρκία και σε σακχαρώδη διαβήτη, παράγοντες που όλοι μαζί αυξάνουν την επικινδυνότητα της καθιστικής ζωής ακόμα περισσότερο.


http://www.madata.gr

Το γνωρίζατε ότι ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος στον κόσμο είναι Έλληνας; Ποια είναι τα (απίστευτα!) επιτεύγματά του; Οι απαντήσεις με ένα μόνο "κλικ" στο θέμα του sportdog!

To όνομα του είναι Ντιν Καρνέζης. Είναι 51 ετών και η "Guardian" του έκανε αφιέρωμα θεωρώντας πως πρόκειται για τον πιο γυμνασμένο άνθρωπο στον πλανήτη!
Ο ομογενής Έλληνας υπερ-μαραθωνοδρόμοςέχει σαν στόχο του να προωθήσει τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό, να παρουσιάσει σε όλους τους κινδύνους της παιδικής παχυσαρκίας και να αναδείξει τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.
"Ο Ντιν Καρνέζης δεν είναι ο άνθρωπος που θα αποφύγει τις προκλήσεις: σαν τον Φειδιππίδη, τον πρώτο μαραθωνοδρόμο που μετέφερε τα νέα για τη νίκη των Ελλήνων ενάντια στους Πέρσες εισβολείς, δεν τα παρατάει.
Πριν από 7 χρόνια, έτρεξε 50 μαραθώνιους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη… Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φθάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης",αναφέρει η "Guardian", σε αφιέρωμά της στον Ντιν Καρνέζη. με αφορμή τη διαδρομή που θα καλύψει ο αθλητής από την Αρκαδία μέχρι τη Μεσσηνία.
"Τώρα ο Καλιφορνέζος στρέφει το βλέμμα του στην πληττόμενη από την κρίση Ελλάδα, την γη των προγόνων του, όπου έφθασε αυτή την εβδομάδα, με αποστολή αντοχής και ελπίδας", γράφει ο δημοσιογράφος παραθέτοντας τις δηλώσεις του μαραθωνοδρόμου:
"Έρχομαι με ένα μήνυμα. Κι αυτό είναι ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζετε και μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο από όσο νομίζετε. Τα μόνα όρια που έχετε είναι οι δικές σας προκαταλήψεις για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε".
Ο Σιλβέστερ Σταλόνε παραδέχτηκε ότι κατά τη δεκαετία του '80 η κόντρα με τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ήταν πραγματική και … αδυσώπητη. Ο «Σλάι» που πρωταγωνιστεί μαζί με τον άλλοτε άσπονδο εχθρό του «Άρνι» στην περιπέτεια «Escape Plan», θυμάται τη σκληρή ανταγωνιστική σχέση που είχε με τον Αυστριακό τη δεκαετία που το body-building και οι ταινίες δράσης τους έφερναν δίπλα δίπλα στις προτιμήσεις του κοινού. Μιλώντας στην εκπομπή του Ντέιβιντ Λέτερμαν ο εξηνταεπτάχρονος σήμερα πρωταγωνιστής ισχυρίστηκε ότι η αντιπαλότητα και το «βίαιο μίσος» ανάμεσά τους ήταν αυθόρμητα και αυθεντικά (σε περίπτωση που φαντάζεστε ότι μπορεί να ήταν «κατασκευασμένα» από το μάρκετινγκ). «Σου έχει συμβεί να μισείς κάποιον τόσο πολύ; Όμως μιλάω ένα ανταγωνιστικό μίσος που σου βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου κι όπως λέει ο Άρνολντ, σε κάνει να επιταχύνεις».

Ο Σταλόνε, που προωθεί την ταινία τους που μόλις κυκλοφόρησε, είπε στην εκπομπή ότι «το μίσος του για τον Σβαρτζενέγκερ ήταν τέτοιας κλίμακας που πρακτικά «θα ήθελε να μπορεί να τον εξαφανίσει από τον πλανήτη». Ωστόσο είπε ότι μετά από λίγο καιρό, άρχισε να εκτιμάει αυτόν τον ανταγωνισμό, καθώς ήταν ένα κίνητρο για να βάζουν τον πήχη πιο ψηλά. Στο στοιχείο τους φυσικά: «Κρατούσε μεγαλύτερο όπλο; Εγώ έπρεπε να πυροβολήσω περισσότερους. Μετά σκότωνε κι αυτός πιο πολλούς. Έπειτα πέρασε στην επιστημονική φαντασία, ένα είδος, όπου με άφησε πίσω».

Σταλόνε και Σβαρτζενέγκερ ανέτειλαν στο τέλος της δεκαετίας του '70 με τον πρώτο να απογειώνεται από το «Ρόκι» του 1976 και τον δεύτερο να αποκτά φήμη όχι πριν από τον «Κόναν» του 1981. Τι να σχολιάσουμε τώρα γι' αυτές τις δηλώσεις; Τόσα χρόνια μετά ακούγονται περισσότερο σαν αβρότητες, προορισμένες να δημιουργήσουν λίγο θόρυβο γύρω από το δίδυμο με τα ατσάλινα μπράτσα, που μπορεί να έχει πλέον στις φαρδιές πλάτες του το βάρος του χρόνου, αλλά ετοιμάζεται για θεαματική κινηματογραφική απόδραση από φυλακές υψίστης ασφαλείας.

 http://www.inews.gr
Οι αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ απέναντι σε Πλατανιά και Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα, ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

 Λίγες μέρες πριν από τα σημαντικά παιχνίδια που έχουν στην Ευρώπη Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν δύο «περίεργα» ματς να δώσουν για το πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες φιλοξενούνται από τον Πλατανιά στα Χανιά και θέλουν να αποδράσουν με το «τρίποντο», το οποίο θα τους βοηθήσει εν όψει του της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Μπενφίκα για το Champions League.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης, λίγες μέρες πριν φιλοξενήσουν την Μακάμπι Χάιφα για το Europa League.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να δημιουργήσουν ένα σερί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, όταν και θα αναμετρηθούν στο «Καραϊσκάκη» πριν τη νέα διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Το μεσημέρι, στις 16:00 υπάρχει ο αγώνας Ατρόμητος-Λεβαδειακός, ο οποίος και εκείνος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (16:00 NOVASPORTS 2)
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (18:15 NOVASPORTS 1)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (20:30 NOVASPORTS 2)

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ – ΑΡΗΣ (16:00 NOVASPORTS 2)
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ (18:15 NOVASPORTS 4)
ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (18:15 NOVASPORTS 7)
Ο.Φ.Η. – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (18:15 NOVASPORTS 2)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (20:30 NOVASPORTS 1)

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19:30 NOVASPORTS 1)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. (15:00 NOVASPORTS 2)
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (17:15 NOVASPORTS 1)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30 NOVASPORTS 2)

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΗΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (15:00 NOVASPORTS 2)
ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (17:15 NOVASPORTS 3)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. (17:15 NOVASPORTS 2)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ (17:15 NOVASPORTS 4)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ο.Φ.Η. (19:30 NOVASPORTS 1)

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (19:30 NOVASPORTS 1)

http://www.sport-fm.gr 
Και όμως, το Hollywood βγάζει και τέτοιες ταινίες!




 


Δείτε το video:



Η αναγεννημένη Roma ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπυ με τη Napoli το βράδυ της Παρασκευής στο  Olimpico . Με δυο γκολ του Βόσνιου Miralem Pjanic από στημένες μπάλες, φάουλ και πέναλτι, και με τα δοκάρια σύμμαχο της, ούτως ή άλλως , εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας της ομάδος, οι Ρωμαίοι έχτισαν ήδη μια διαφορά 5 πόντων από τους αντιπάλους τους και πλέον μπορούν να κάνουν όνειρα για κατάκτηση του Scudetto μετά από 12 χρόνια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Βασίλη Τοροσίδη στον πάγκο και τη Roma να έχει τον έλεγχο  και το γήπεδο να ξεσηκώνεται στο δεκάλεπτο, όχι όμως για κάποια φάση, αλλά για την είσοδο στις κερκίδες του Diego Maradona που ταξίδεψε στη Ρώμη για να παρακολουθήσει την παλιά του αγάπη και να γνωρίσει την αποθέωση από 5000 Ναπολιτάνους που βρισκόταν στις εξέδρες του σταδίου. Ο τραυματισμός του αρχηγού Francesco Totti στο ημίωρο απορύθμισε τη Roma και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά αρχικά με ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ του Pandev στο 35’ και στη συνέχεια με το δοκάρι του Insigne στο 45’. Η μπίλια όμως φέτος ευνοεί τους Βυσσινί κι εκεί κάθισε στις καθυστερήσεις όταν και ο Pjanic με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ σε ένα χρονικό σημείο που χαρακτηρίζεται ως «μαχαιριά». Ήταν το 7ο φετινό γκολ από στημένο για τους Ρωμαίους  που έχουν τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Serie A.
Στην επανάληψη οι Ναπολιτάνοι έπαιξαν στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους αλλά είδαν άλλες δυο φορές τα δοκάρια να σταματούν τις προσπάθειες των Inler στο 49’ και  Hamsik στο 61’. Η είσοδος του Higuain έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη πυρός στην ομάδα του Benitez αλλά όλα αυτά μέχρι το 71’ όταν και ο Paolo Cannavaro με μια επιπόλαιη ενέργεια έκανε πέναλτι στον Borriello και είδε την δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με 10. Ο Pjanic βρήκε στόχο από την άσπρη βούλα και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Για τους λάτρεις των αριθμών και των ρεκόρ η Roma έκανε το 8 στα 8 και θέλει πλέον άλλη μια νίκη το επόμενο Σάββατο στο Udine για να ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατέχει η Juventus του Fabio Capello από τη σεζόν 2005-06.
Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα : 

Στο άλλο ενδιαφέρον παιχνίδι της Παρασκευής η Leverkusen πέρασε με νίκη-φάντασμα από την έδρα της Hoffenheim με 1-2 αλλά όλη η Γερμανία σήμερα μιλά για το ανύπαρκτο γκολ που μέτρησε ο διαιτητής του αγώνα Φέλιξ Μπριχ, όταν η μπάλα πέρασε άουτ από κεφαλιά του Stefan Kiesling αλλά κατέληξε εντός τέρματος από μια τρύπα στα δίκτυα. Δείτε το και θα καταλάβετε  :


Συνέχεια σήμερα με Αγγλία και Ισπανία και ...Καλή διασκέδαση !!


 Στην πόλη της Καλιφόρνια Half Moon Bay για τεσερακοστή φορά έγινε ένα ασυνήθιστο ετήσιο παγκόσμιο πρωτάθλημα για τη μεγαλύτερη κολοκύθα. Η νικήτρια κολοκύθα ζύγιζε 450 κιλά!

Κατά τη διάρκεια της ζύγισης η διαδικασία ελέγχεται αυστηρά από την κριτική επιτροπή. Ο νικητής ήταν η κολοκύθα του  γεωργού Harry Miller. Ο πρωταθλητής χρειάστηκε 100 ημέρες και ο κηπουρός έχει λάβει το βραβείο στα 11.910 δολάρια. Το συνολικό χρηματικό έπαθλο και για τους τρεις ήταν $ 25.000.










Σας θυμίζει κάτι;…


- Γιατρέ μου,το παιδί μου κατάπιε ένα ευρώ. Λέτε να πεθάνει;
- Τι λέτε κυρία μου; Εδώ άλλοι έφαγαν εκατομμύρια και δεν έπαθαν τίποτα...!!!

Ένας από τους πιο συνήθεις πόνους, μετά τη μέση, είναι αυτός του αυχένα. Οι αιτίες του ποικίλες, μπορεί να φταίει... η κούραση, οι πολλές ώρες μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, η κακή στάση στον ύπνο και πολλά άλλα. Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να ανακουφιστείτε άμεσα και να μειώσετε την ένταση του πόνου; Πάμε να δούμε μερικά έξυπνα tips:

- Αγοράστε ορθοπεδικό μαξιλάρι. Αυτό θα σας απαλλάξει από τους πόνους κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης, όταν παρακολουθείτε τηλεόραση μην ξεχνάτε να το βάζετε πίσω από το κεφάλι σας για στήριγμα
- Τα ζεστά μπάνια θα σας ανακουφίσουν. Αποφύγετέ τα όμως αν βγείτε κατευθείαν έξω
- Μην ξεχνάτε να προστατεύετε τον αυχένα σας, ειδικά κατά το χειμώνα, με κασκόλ και φουλάρια
- Μην αφήνετε τα μαλλιά σας βρεγμένα μετά το μπάνιο. Πάντα να τα στεγνώνετε με το πιστολάκι
- Φροντίστε να έχετε σωστή στάση όταν περπατάτε ή βρίσκεστε μπροστά από υπολογιστή. Αν δουλεύετε πολλές ώρες στον υπολογιστή, φροντίστε να κάνετε διαλείμματα για να τεντώνεστε ή να κάνετε μερικές διατάσεις για να ξεπιαστείτε
- Αν ο πόνος επιμένει, φροντίστε να επισκεφτείτε ένα καλό φυσικοθεραπευτή, ο οποίος θα σας δείξει ειδικές ασκήσεις που θα πρέπει να ακολουθείτε σε συχνή βάση

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που ορίζει τα κριτήρια και τους τρόπους χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Η απόφαση αναφέρει αναλυτικά τα κριτήρια που αφορούν στο εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων, τις κλιματικές ζώνες στις οποίες χωρίστηκε η χώρα αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι ακόμα έτοιμο να υποδεχθεί τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των δικαιούχων, οι οποίοι ακόμα κι όταν ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή, θα πρέπει να περιμένουν 20 ημέρες από την υποβολή της αίτησης, προκειμένου να λάβουν τη προκαταβολή που προβλέπεται για πρώτη φορά, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι όσοι έχουν οικονομική αδυναμία αγοράς πετρελαίου, θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης (άγαμοι, έγγαμοι, εν διαστάσει), για τη κύρια κατοικία είτε νοικιασμένη, είτε δωρεάν παραχωρούμενη, είτε ιδιόκτητη και μόνο για τη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Εξαιρούνται τα προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου δήλωσης όπως οι φοιτητές, όσοι δηλώνουν ότι φιλοξενούνται, οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 3.000 κ.ε., καθώς και η επαγγελματική στέγη.

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως το επίδομα δικαιούνται περίπου 580.000 νοικοκυριά έναντι 500.000 που ήταν πέρυσι, ωστόσο δεν διορθώθηκε μια σημαντική στρέβλωση με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην δικαιούνται του επιδόματος παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται έχουν ως εξής:
  • Άγαμος: έως 30.000 ευρώ
  • Έγγαμος χωρίς παιδιά: έως 40.000 ευρώ
  • Έγγαμος με παιδιά: έως 40.000 ευρώ + 3.000 / παιδί
  • Μονογονεϊκή οικογένεια: 43.000 ευρώ + 3.000 / παιδί

Για τους άγαμους η συνολική αξία της περιουσίας τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, ενώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες το ποσό δεν πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Σε περίπτωση που υπάρχει μεταβολή περιουσιακών στοιχείων οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν νέα αίτηση εντός δύο μηνών από τη μεταβολή.

Στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι το επίδομα χορηγείται για τα πρώτα 120 τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας, ενώ η χώρα έχει χωριστεί σε τέσσερις κλιματικές ζώνες, οι οποίες περιλαμβάνουν τους εξής νομούς:
  • Ζώνη Α: Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας
  • Ζώνη Β: Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου
  • Ζώνη Γ: Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας
  • Ζώνη Δ: Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού

Τα ανώτατα όρια προκαταβολής ανά ζώνη είναι τα εξής:
  • Α΄ Ζώνη: 262,50 ευρώ
  • Β΄ Ζώνη 157,50 ευρώ
  • Γ΄ Ζώνη 84 ευρώ
  • Δ΄ Ζώνη 52,50 ευρώ

Κάθε ζώνη έχει ανώτατη κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό και ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων ανά κατοικία. Τα όρια αυτά ορίζονται από την ΚΥΑ ως εξής:

Κλιματική Ζώνη Ανώτατη κατανάλωση / τ.μ. Ανώτατη Συνολική Κατανάλωση / κατοικία
Α΄Ζώνη 25 3.000
Β΄Ζώνη 15 1.800
Γ΄Ζώνη 8 960
Δ΄Ζώνη 5 600

Με διασταυρώσεις που θα γίνονται στα στοιχεία που υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά οι πωλητές πετρελαίου, θα διαπιστώνεται ότι όντως η προκαταβολή χρησιμοποιήθηκε για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης και σε αντίθετη περίπτωση θα αναζητείται με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή ακόμα και με κατάσχεση.

http://www.megatv.com

Στον οδοντίατρο του πόνου...

 

 

 

 

 

 

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Μπορεί να πέσετε με τα μούτρα για να κάνετε κάτι πολύ πρακτικό που μερικές φορές σας δημιουργεί άγχος. Είναι ευκαιρία η παρόρμησή σας να μπει σε ένα καλούπι γιατί με αυτόν τον τρόπο δείχνετε τις δυνατότητές σας.
Ερωτικά: Η προσωπική σας ζωή μπορεί να εξαρτηθεί από τα οικονομικά σας και ίσως να φανείτε κάπως αγχωμένοι γιατί βλέπετε ότι τα πλάνα σας δεν βγαίνουν βάσει των υπολογισμών σας και κάπως να μειωθεί ο αυθορμητισμός σας. Πάντως ο Τοξότης σας ενθαρρύνει και σίγουρα τον χρειάζεστε αυτή την περίοδο.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε αρκετά πρακτικοί γιατί δεν μπορείτε να είστε συνέχεια σε ξεκινήματα χωρίς να οργανώσετε καλύτερα τα βήματά σας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε χρήματα. Η ευκολία να ασχοληθείτε με ένα ακίνητο θα σας βγάλει από ένα αδιέξοδο.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Είστε στο φόρτε σας γιατί έχετε μεγαλύτερη πειθαρχία αλλά και δημιουργικότητα. Πάντα η δουλειά σας είναι το να γκρεμίζετε σαν μπουλντόζα τα εμπόδια με την σταθερότητα και την αντοχή σας για αυτό να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας.
Ερωτικά: Έχετε τον ερωτισμό που σας βοηθάει να εκδηλώνετε τα έντονα συναισθήματά σας. Η ποιότητα που μερικές αναζητάτε ίσως να σας εμποδίζει να βλέπετε τον σύντροφό σας όπως είναι πραγματικά. Εάν σκέφτεστε τον γάμο ίσως να είναι μια καλή περίοδο για να συμμαζευτείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Η αλλαγή που αναζητάτε για να μπορέσετε πιο εύκολα να κερδίσετε χρήματα μπορεί να σας έρθει ξαφνικά από εκεί που δεν το περιμένατε. Αλλά ίσως να μην είναι πολύ εύκολο να την αναγνωρίσετε γιατί θα είναι περιορισμένη η επικοινωνία σας. Για αυτό, ανοίξτε τις κεραίες σας και μην μένετε στις ίδιες μεθόδους.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Αποτραβιέστε γιατί θέλετε να μείνετε μόνοι και οι λόγοι κατά την γνώμη σας είναι αρκετοί. Μπορεί να σας απασχολεί η καθημερινότητα γιατί την βλέπετε δύσκολη και επίπονη. Προσπαθήστε να βγάλετε το άγχος από πάνω σας με την γνώση και τις εναλλακτικές θεραπείες.
Ερωτικά: Ίσως να έχετε ένα κόλλημα που αυτή την στιγμή δεν είστε έτοιμοι να το δείτε ανοικτά. Η σχέση με έναν Σκορπιό σας βάζει στα δύσκολα αλλά να θυμάστε ότι είναι η εξέλιξή σας. Ο Τοξότης από την άλλη είναι πηγή ενέργειας αλλά χρειάζεται να σας εμπιστευτεί.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε το μυαλό σας σε κάποιες επενδύσεις οι οποίες όμως δεν είναι εύκολο να τις υλοποιήσετε. Για αυτό ίσως να χρειαστεί να μιλήσετε και με άλλα πρόσωπα τα οποία μερικές φορές δεν σας πηγαίνουν σαν ψυχοσύνθεση γιατί βλέπουν τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και πιθανόν να θέλουν τον έλεγχό σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Χρειάζεστε αφύπνιση για κάποια θέματα που αφορούν σε ένα ακίνητο ή ένα οικονομικό θέμα. Με κάποιους φίλους θα έρθετε πιο κοντά. Πάντα δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό και θα κερδίσετε με την προσωπική σας αξία την εκτίμηση και την αγάπη.
Ερωτικά: Έχετε κάποιες ανασφάλειες και ίσως χρειαστείτε να κερδίσετε με το σπαθί σας κάποιες καταστάσεις. Το δικαίωμά σας στην ποιότητα θα είναι κάτι που θα το αποκτήσετε με την συζήτηση αλλά και τις πράξεις σας. Ο Σκορπιός σας ανεβάζει τον πήχη.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε έτοιμοι να κερδίσετε και να παραμείνετε νικητές αρκεί να χρησιμοποιήσετε για το καλό την εύνοια που έχετε αυτή την περίοδο.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Προσπαθείτε να κρατήσετε με κάποιο τρόπο τα κεκτημένα γιατί έχετε καταλάβει ότι θα χρειαστεί να έχετε και κάποια ασφάλεια.
Ερωτικά: Έχετε ανασφάλειες γιατί δεν μπορείτε μερικές φορές να ξεπεράσετε ένα μικρό εγωισμό που έχετε εξαιτίας της ζήλειας που νιώθετε όταν σας ξεπερνούν ή δεν σας συμπεριφερθούν με τον τρόπο που θέλετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεστε στη ζωή σας να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή για να δημιουργήσετε τον υλικό τομέα. Δηλαδή να ζητάτε για τον εαυτό σας χωρίς να ντρέπεστε. Μερικές φορές πιστεύετε ότι όταν ζητάτε φαίνεστε σαν ζητιάνοι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Είστε σε μια πολύ καλή φάση γιατί θα μπορέσετε να συνδυάσετε με την καλή σας διάθεση την κατάλληλη παρέα. Η διαίσθησή σας θα σας κερδίσει αυτή την φορά. Ένα σχέδιο για ταξίδι στο εξωτερικό σίγουρα θα είναι πολύ αισιόδοξη στάση.
Ερωτικά: Έχετε την ευκαιρία να κρατήσετε την προσωπική σας σχέση γιατί θα περάσει καλά το άτομο που είστε μαζί και θα ανακουφιστεί από την θετική σας προσέγγιση. Ο Ταύρος ίσως να είναι το άτομο που θα απολαύσει την καλή σας συμπεριφορά.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα ξεκουραστείτε σήμερα και περισσότερο το μυαλό σας θα σας βοηθήσει να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα. Είναι καλό που και που να σταματάτε να ερμηνεύετε τα γεγονότα αρνητικά και να σκέφτεστε ότι όλα θα είναι υπέρ σας.


ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Προσπαθείτε να δείτε με ποιο τρόπο θα πλησιάσετε κάποια άτομα τα οποία ίσως είναι δύσκολο να τα καταλάβετε εξαιτίας του τρόπου που συμπεριφέρονται. Μερικές φορές ορισμένα από αυτά σας φαίνονται πολύ κτητικά.
Ερωτικά: Η διαφορετικότητα ενός προσώπου σας μαγνητίζει και θέλετε να είστε μαζί, χωρίς όμως να είστε έτοιμοι να δεχτείτε να κάνετε κάποιες παραχωρήσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Καλό είναι να κάνετε ξεχωριστές συμφωνίες μεταξύ εσάς και του ατόμου που είστε μαζί γιατί μπορεί να ανακατευτείτε και να μην βρίσκετε ισορροπίες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Καλό είναι μερικές φορές να καταλαβαίνετε τις βαθιές σας ανάγκες και κυρίως πως σχετίζεστε εσείς με τους άλλους. Η σχέση με Ταύρο μπορεί να σας απογειώσει ή να φτάσει στο άλλο άκρο και να σας προβληματίσει πάρα πολύ με την συμπεριφορά του.
Ερωτικά: Έχετε ανάγκη από στενή επαφή με το πρόσωπο που είστε μαζί αλλά χρειάζεται να φύγουν οι τοίχοι που εσείς πιθανόν βάζετε. Καλύτερα να ζητάτε παρά να φαντάζεστε ότι εσείς τα έχετε καταλάβει όλα και ότι μάλλον θα σας συμπεριφερθεί το άλλο το άτομο απόμακρα ή χωρίς μεγάλη τρυφερότητα.
Καριέρα & Οικονομικά: Το βλέπετε ότι μερικές φορές χαλάτε την καλή σας διάθεση γιατί δεν αμείβεστε ή παίρνετε πολύ λιγότερα από αυτά που κερδίζετε. Θα ήταν καλύτερο να θέσετε το πρόβλημά σας ανοικτά και να μην ταλαιπωρείστε είτε μέσα σας είτε κρατώντας αποστάσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Η δυναμική σας συμπεριφορά μερικές φορές χρειάζεται και ένα συμμάζεμα για αυτό είναι καλό να γίνετε πιο οργανωτικοί και σταθεροί στα θέλω σας.
Ερωτικά: Είναι όμορφο να μοιράζεστε και να βρίσκεστε κοντά με το πρόσωπο που θέλετε. Ακόμα και σε πρακτικά θέματα καλό είναι να δοκιμάζετε για να πάρετε κάποιες εμπειρίες που θα σας είναι πολύ απαραίτητες. Ο Ταύρος θα είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για ένα όμορφο γεύμα από κοινού.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά για να τις αντιληφθείτε χρειάζεται να είστε μέσα στα πράγματα και ίσως να δουλέψετε πολύ περισσότερο από ό, τι παλιά. Η οργάνωση είναι απαραίτητη του στόχου σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Υπάρχει έντονη δημιουργικότητα σε πολλά θέματα. Ίσως θα ήταν καλό να αλλάξετε τουλάχιστον για σήμερα τις αντιστάσεις σας και να γίνετε για λίγο παιδιά.
Ερωτικά: Το ρίσκο θα σας κάνει να περάσετε καλά και συγχρόνως να έχετε πιο ποιοτική επαφή με το πρόσωπο που θα σας ενδιαφέρει. Κάπου-κάπου να σταματάτε τον έλεγχο και να ζείτε τη στιγμή, κυρίως αν έχετε να κάνετε με Ταύρο, Καρκίνο ή Σκορπιό.
Καριέρα & Οικονομικά: Η προστασία κάποιων δεδομένων και κυρίως ενός συνεργάτη σας θα σας δώσει την βοήθεια που χρειάζεστε. Ο Σκορπιός πιθανόν να σας θέλει κοντά του για να τον βοηθήσετε περισσότερο στην κοινωνική αναρρίχηση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Όταν περνάτε δοκιμασίες μερικές φορές αντί να γίνεστε αδύναμοι σας πιάνει το πείσμα και πάτε κατά πάνω στις δυσκολίες. Ίσως σήμερα γίνετε κάπως αναχρονιστικοί σε θέματα που έχουν να κάνουν με το παρελθόν. Η διάθεσή σας για να φτιάξετε τον χώρο σας πιθανόν να σας δημιουργήσει το κίνητρο που θα σας κάνει δημιουργικούς αλλά και εφευρετικούς.
Ερωτικά: Κινήστε με στόχο την ασφάλεια αλλά και την καλοπέραση. Αυτό μπορεί να σας το προσφέρει ένας Ταύρος. Η διασκέδαση και το καλό φαγητό μαζί με το ωραίο περιβάλλον θα είναι αυτό που θα βοηθήσει στην αναθέρμανση των σχέσεών σας κυρίως με ένα Καρκίνο.
Καριέρα & Οικονομικά: Επειδή ακόμα και σήμερα σας απασχολεί το θέμα ενός ακινήτου ίσως κάνετε κάποιες συναντήσεις για να μπορέσετε να βρείτε μια άκρη. Μπορεί να χρειαστεί να γίνετε περισσότερο ευέλικτοι για να έχει την λύση που αναζητάτε.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Όταν μπορείτε να απολαμβάνετε το εδώ και τώρα είναι πιο εύκολο για σας να χαλαρώσετε χωρίς να απομακρύνεστε από την πραγματικότητα. Η επαφή με ένα φιλικό πρόσωπο ίσως σας βοηθήσει σε μια σχέση που θα είναι τελικά πολύ καλή.
Ερωτικά: Η προσωπική σας προσπάθεια θα ανταμειφτεί γιατί οι κεραίες σας έχουν πιάσει τι χρειάζεται το άτομο που είναι μαζί σας. Επειδή μπορεί να βγείτε και να διασκεδάσετε με φίλους σας ίσως να κάνετε μια γνωριμία με ένα φιλήδονο Ταύρο.
Καριέρα & Οικονομικά: Σκέφτεστε εμπορικά και το μυαλό σας παίρνει πολλές στροφές για αυτό θα κερδίσετε κάτι εύκολα που δεν το περιμένατε. Η στενή ενασχόληση με το θέμα ενός ακινήτου θα σας φέρει ένα γρήγορο αποτέλεσμα.

Πηγή: astrology.gr


Το mobile gaming εδώ και καιρό έχει περάσει σε άλλο επίπεδο πλέον με πολλούς χρήστες να στρέφονται στις... φορητές συσκευές και ουσιαστικά να αποκτούν tablets και smartphones με μεγάλες οθόνες για παίζουν τα αγαπημένα τους games και μάλιστα δωρεάν...





Δείτε το βίντεο:






Κορυφώνεται η κόντρα διοικητικών υπαλλήλων με το υπουργείο Παιδείας για τη διαθεσιμότητα ενώ στον "αέρα" εξακολουθούν να βρίσκονται για 7η συνεχή εβδομάδα εξετάσεις και εγγραφές φοιτητών.

Οι λειτουργίες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο πολυτεχνείο έχουν παραλύσει, με τους φοιτητές, ιδιαίτερα εκείνους που είναι από την περιφέρεια ή βρίσκονται στο πτυχίο να είναι... όμηροι.



Εν τω μεταξύ, νέα πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξαν από την ερχόμενη Δευτέρα οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μετσόβιο η απεργία των διοικητικών συνεχίζεται έως και τις 22 Οκτωβρίου ενώ νέα 48ωρη αποφασίστηκε στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Τις αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, "τύπου ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου απαιτεί να αναρτηθούν προσωπικά και υπηρεσιακά στοιχεία χωρίς δικλείδα ασφαλείας" καταγγέλλει η πρόεδρος του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών Νάνσυ Μιχοπουλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου 500 από τους 1964 υπαλλήλους σε 6 πανεπιστήμια έχουν ήδη απογραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου, η οποία άνοιξε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και η προθεσμία λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου. Σε διαθεσιμότητα αναμένεται να τεθούν περίπου 1000 δηλαδή οι μισοί από αυτούς ενώ οι υπόλοιποι 394 είναι από κλάδους που καταργούνται από το Οικονομικό και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που έχουν δώσει τις σχετικές λίστες.

Όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, έως ότου συνεδριάσουν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια για να αποφασίσουν για την απόλυσή τους.

"Έχουν υποχρέωση οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων να απογραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα και σε περίπτωση που δεν απογραφούν αυτό συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα" διευκρινίζει ο Κ. Μητσοτάκης.

Μια ημέρα νωρίτερα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί εάν οι πρυτανικές αρχές έχουν ποινικές ευθύνες, καθώς δεν έχουν αποσταλεί ακόμη στο ΑΣΕΠ οι κατάλογοι των διοικητικών υπαλλήλων.

Το προεδρείο των πρυτάνεων ζητά πίστωση χρόνου για την επαναλειτουργία των ιδρυμάτων, ενώ συνέχεια στη δικαστική διαμάχη δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων. Με εξώδικο στρέφεται κατά των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το μέτρο της διαθεσιμότητας και ζητά αναστολή των προθεσμιών της απογραφής καθώς θίγεται όπως τονίζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους στην απεργία.

http://www.megatv.com
Ογδόντα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων κεντρικές πλατείες και χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος, επέλεξε ο δήμος Θεσσαλονίκης για να προχωρήσει στην ανάπτυξη υπηρεσιών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi), οι οποίες θα παρέχονται εντελώς δωρεάν προς όλους τους πολίτες.

«Εφόσον θα πληρούνται οι προϋποθέσεις, που έχουν τεθεί από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης, η ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών, είναι εφικτό να αρχίσει πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και να ολοκληρωθεί σε ένα διάστημα περίπου 2 μηνών» εξηγεί ο κ. Καπόν.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, δωρεάν WiFi θα παρέχεται στις πλατείες Αριστοτέλους, Αγίας Σοφίας, Ιπποδρομίου, Συντριβανίου, Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Εμπορίου, Καντούνη, Μοριχόβου, Γαλερίου, Μηνά Πατρικίου, Δικαστηρίων, στην κεντρική πλατεία της Τριανδρίας, στην ΧΑΝΘ και σε πολλές άλλες.

Ανάλογη κάλυψη θα υπάρχει και στα γήπεδα του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή, στο Παλαί ντε Σπορ, στο Ποσειδώνιο, στο Ιβανώφειο, στο θέατρο Γης, στον Ζωολογικό κήπο, στους Κήπους του Πασά, στον Λευκό Πύργο και σε άλλα σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος.

http://www.enikos.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!