Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τις 350.000 κάθε χρόνο φτάνουν πλέον οι αποκοπές ρεύματος από επιχειρήσεις και νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή του Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Γ. Κόλλιας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κόλλιας, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία διετία λόγω της βαθιάς κρίσης, καθώς πριν από δύο χρόνια κυμαινόταν περίπου στις 300.000, ενώ από τις 350.000 περιπτώσεις ετησίως, μόνο στο 60% γίνεται τελικά επανασύνδεση του ρεύματος, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις, που περιλαμβάνουν κλειστά καταστήματα και επιχειρήσεις, εξοχικά, αλλά και νοικοκυριά, το ρεύμα δεν επανέρχεται.

Εκτιμάται επίσης το 60% των διακοπών γίνονται σε σπίτια (πρώτη και δεύτερη κατοικία) και το 40% σε επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, οι παράνομες επανασυνδέσεις υπολογίζονται σε περίπου 35.000 ετησίως. Στις περιπτώσεις αυτές, όπως σημείωσε ο κ. Κόλλιας, ο καταναλωτής δε χρεώνεται μόνο με την επιπλέον ενέργεια που καταναλώνει, αλλά και με τέλος επανασύνδεσης, ενώ αντιμετωπίζει και ποινικές κυρώσεις. Ήδη έχουν υποβληθεί 2.500 μηνύσεις για τέτοια περιστατικά.

Ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ως το 2020 θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί τουλάχιστον το 80% των μετρητών κατανάλωσης (“ρολόγια”) από ευφυή συστήματα μέτρησης, τα οποία έχουν τη δυνατότητα τηλεμέτρησης της κατανάλωσης, τηλεχειρισμού, αμφίδρομης επικοινωνίας με τον καταναλωτή και εφαρμογής πολυζωνικών τιμολογίων στη διάρκεια του 24ωρου, ώστε για παράδειγμα η ενέργεια να χρεώνεται ακριβότερα τις ώρες αιχμής και φθηνότερα τις υπόλοιπες ώρες.

Ωστόσο το κόστος αντικατάστασης των μετρητών υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ και η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ έχει αναθέσει σε εξωτερικό σύμβουλο να προτείνει τρόπους κάλυψής του, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στο πρόγραμμα.

Ο κ. Κόλλιας έκανε επίσης λόγο για επείγουσα ανάγκη προσλήψεων τεχνικού προσωπικού (μειώνεται κάθε χρόνο κατά 200 άτομα λόγω συνταξιοδοτήσεων), ενώ ζήτησε και αυξήσεις στους μισθούς των στελεχών, λέγοντας ότι οι μειώσεις που έγιναν στις κατηγορίες αυτές κυμαίνονται από 50 ως 80%.

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα:

- Οι διακοπές ρεύματος λόγω βλάβης έχουν μειωθεί την τελευταία 5ετία κατά 50%, από 240 σε 120 λεπτά ετησίως. Στόχος είναι η περαιτέρω μείωσή τους κατά 25% την επόμενη 5ετία.
- Στο δίκτυο διανομής έχουν συνδεθεί 49.000 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, εκ των οποίων οι 36.000 είναι οικιακά φωτοβολταϊκά.
news.gr
O τρόπος που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική αλλά και την προσωπική μας ζωή. Ποια είναι λοιπόν τα «θανάσιμα αμαρτήματα» που πρέπει να αποφεύγουμε όταν σερφάρουμε.

Ο Μάικ Μάρβει, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού κινητής τηλεφωνίας vipOrbit προειδοποιεί ότι ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά ισχυρά και χρήσιμα στη κοινωνική ζωή, θα μπορούν επίσης να βλάψουν την ικανότητά σας να δημιουργήσετε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, αν δεν το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Προκειμένου να διευκρινίσει τον σωστό τρόπο διαδικτυακής συμπεριφοράς, μεταφέρει τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα που παρουσιάζονται στην Κόλαση του Δάντη και τα προσαρμόζει στη σύγχρονη εποχή, δημιουργώντας τα «7 θανάσιμα αμαρτήματα του διαδικτύου»

Αλαζονεία
Αν δεν πιστεύετε εσείς στον εαυτό σας, τότε ποιος θα πιστέψει σε σας; Η αυτοπροβολή απαιτεί διακριτικότητα. Το να αυτοδιαφημίζεστε συνέχεια το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να γίνετε περίγελος και να κερδίσετε μαζικά delete. Οι άνθρωποι έλκονται από την αυθεντικότητα και το να δημιουργείτε μια ψευδή εικόνα για τον εαυτό σας είναι αρνητικό. Μοιραστείτε τα επιτεύγματά σας μόνο με όσους συνέβαλαν στην επιτυχία σας.

Απληστία
Εάν οι προσωπικές ανησυχίες σας είναι το μόνο που σας νοιάζει, τότε γιατί θα πρέπει οι άλλοι αντίστοιχα να νοιάζονται για σας; Μόνο όταν προσπαθείτε να καλύψετε τις ανάγκες και των άλλων εκτός από τις δικές σας, τότε και εκείνοι θα είναι περισσότερο διατεθειμένοι να ανταποδώσουν.

Λαγνεία
Αν απαιτείτε ή προσπαθείτε με ακραίους τρόπους να τραβήξετε την προσοχή των άλλων μπορεί να αποκτήσετε πολύ αντιεπαγγελματική φήμη. Κανείς δεν εκτιμάει τους ανθρώπους που ξεπερνούν τα όρια και προσπαθούν να αναγκάσουν τους άλλους να ανταποδώσουν. Τηρήστε ότι έχετε υποσχεθεί και αφήστε τα υπόλοιπα να συμβούν φυσικά.

ΟργήΑν διαβάσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ακούσιο σαρκασμό ή ερμηνεύσετε ένα μήνυμα αρνητικά τότε αυτό μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τη διαδικτυακή σας εικόνα. Η δύναμη του χαμόγελου και της αισιοδοξίας μπορεί να παράγει ανεκτίμητες ευκαιρίες δεσίματος με τους φίλους σας, αλλά οι συνέπειες της αγένειας είναι άμεσες και ενδεχομένως ανεπανόρθωτα καταστροφικές. Εξετάστε προσεκτικά τι σας γράφει ο άλλος. Απαντώντας με οργή μπορεί να καταστρέψει τη φήμη σας και τις σχέσεις σας.

Λαιμαργία
Αν στέλνετε μαζικά e-mail και μηνύματα για να γλυτώνετε χρόνο τότε οι αποδέκτες σταματάνε να σας παίρνουν στα σοβαρά. Καλό είναι να τηρείτε τις ανακοινώσεις σε προσωπικό επίπεδο.

Φθόνος
Αν χτίζετε την καριέρα σας πατώντας τους άλλους κάτω , η ανάγκη σας για τα φώτα της δημοσιότητας θα σας καταστρέψει. Μην εστιάζετε σε αυτό που οι άλλοι ανεβάζουν ή παρουσιάζουν στο διαδίκτυο. Ρυθμίστε τους δικούς σας στόχους με βάση ό, τι έχετε να προσφέρετε εσείς στο δίκτυό σας και όχι αυτό που επιδιώκετε να κερδίσετε.

Οκνηρία
Αν οι προσπάθειες σας να συνδεθείτε ή να μείνετε σε επαφή με τους διαδικτυακούς φίλους σας είναι μηδαμινές θα πρέπει να το διορθώσετε. Η έλλειψη κίνησης και αποφασιστικότητας κάνει τις σχέσεις να ατροφούν. Ο ]προγραμματισμός μίας τακτικής επικοινωνίας μπορεί να ακούγεται αγγαρεία , αλλά τα θετικά αποτελέσματα θα αποδείξουν την αξία του χρόνου και της προσπάθειας .

http://www.iefimerida.gr


Πολύ εύκολο, πολύ απλό, πολύ εντυπωσιακό!
Το εναλλακτικό σχέδιο για την επίτευξη του στόχου των 4.000 απολύσεων μέχρι τέλους του έτους σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθούν σε αυτούς όσοι δουν την πόρτα της εξόδου από τις αμυντικές βιομηχανίες επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι 2.700 υπάλληλοι έχουν βρεθεί (πρόκειται για τους 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ, 300 επιόρκους και 400 που αποχώρησαν για λόγους υγείας) και αναζητούνται οι υπόλοιποι 1.300 υπάλληλοι που θα συμπληρώσουν τη σχετική λίστα και θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2013.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το κενό αυτό θα καλυπτόταν από τους υπαλλήλους που θα απολύονταν μέσα από τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Δεδομένου ότι το θέμα αυτό παραμένει ανοιχτό, με την Τρόικα να μην έχει απαντήσει ακόμη για το αν δέχεται να προσμετρηθούν οι συγκεκριμένες απολύσεις στις 4.000 που υποχρεούται το κράτος να κάνει μέχρι το τέλος του έτους και το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών να είναι ακόμη στον αέρα, το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης επεξεργάζεται ήδη το plan b, για να καλυφθεί ο συγκεκριμένος στόχος που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας μας.

Σύμφωνα με το mega το εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την κάλυψη των 1.300 απολύσεων από τη μείωση του προσωπικού σε όλα τα ΝΠΙΔ και τις Ανώνυμες Εταιρίες του Δημοσίου, καθώς και κλείσιμο των ΝΠΙΔ και Α.Ε. που είναι κοστοβόρα και δεν έχουν σκοπό ύπαρξης.

http://www.iefimerida.gr

Βρέθηκε η λύση για να μην παίρνουμε κλήσεις

Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Nissan παρουσίασε σε
διαφημιστικό της ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο για να μην παίρνουμε κλήσεις από την τροχαία.





Δείτε τον ευρηματικό τρόπο στο video:



Το αλουμινόχαρτο εφευρέθηκε από τους Γάλλους το 1903...αλλά κανείς δεν υπολόγισε ότι θα μπορούσαμε με αυτό να τυλίγουμε τα τρόφιμα.
Στη λίστα με τα επτά ομορφότερα χωριά της Ευρώπης του CNN περιλαμβάνεται και ένα ελληνικό, το οποίο βρίσκεται στην υπέροχη Φολέγανδρο στο μοναδικό νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Το CNN μάλιστα παραλληλίζει τη Φολέγανδρο με την Σαντορίνη αλλά τη θεωρεί καλύτερη!

«Οι δρόμοι της Σαντορίνης πλημμυρίζουν από κόσμο αλλά στη Φολέγανδρο, ένα κοντινό κυκλαδίτικο νησί, θα βρείτε παρόμοια αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα δρομάκια σε σχιστόλιθο, ασβεστωμένα κτίρια διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια, εκκλησάκια με φωτεινούς μπλε τρούλους, χωρίς τα πλήθη...» σημειώνει στο άρθρο του στον διαδικτυακό τόπο του CNN ο συντάκτης της έρευνας.




«Για μια απομονωμένη βουτιά, πηγαίντε στο Κάτεργο, ένα προστατευμένο τμήμα της παραλίας, όπου ήπια, σμαραγδένια κύματα αγκαλιάζουν τη βοτσαλωτή ακτή», προτείνει το CNN.

Τα υπόλοιπα έξι ομορφότερα χωριά της Ευρώπης σύμφωνα με το CNN, είναι το Τέλαρο της Ιταλίας, το Χάλστατ της Αυστρίας, το Μπίμπουρι της Αγγλίας, το Κολμάρ της Γαλλίας, το Ρέινε της Νορβηγίας και το Τελτς της Τσεχίας.
tanea.gr
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη διοργανώνει και φέτος, την εκδήλωση «Διαβητικό» Χωριό που γίνεται πλέον θεσμός, αυτή τη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Από αύριο ξεκινά το τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Οομοσπονδίας, το τετραήμερο εκδηλώσεων για το διαβήτη πραγματοποιείται και φέτος, χάρη στην ευαισθησία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη με αποκορύφωμα τις δράσεις που θα γίνουν στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2013, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) και μετά από επιθυμία του Συλλόγου μας «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκτός από την εκδήλωση «Διαβητικό» Χωριό, η Ομσοπονδία μας συμμετέχει και σε πολλές άλλες δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για το μεγάλο ζήτημα του Σακχαρώδη Διαβήτη, που σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωση Υγείας έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας.

Σχεδόν 1 στους 10 Έλληνες πάσχει σήμερα από Σακχαρώδη Διαβήτη

ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη και ενόψει της εκδήλωσης «Διαβητικό» Χωριό, μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος» θα «αγκαλιάσουν» το Λευκό Πύργο με μια ανθρώπινη αλυσίδα, σχηματίζοντας έτσι το σήμα του διαβήτη, το μπλέ κύκλο. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και πριν την έναρξη του «Διαβητικού» Χωριού, θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσες του Ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», μία πρωτότυπη εκδήλωση. Γιατροί και άτομα με διαβήτη θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα ανταλλάξουν γνώσεις για το Διαβήτη, βγάζοντας έτσι χρήσιμα συμπεράσματα για τη σωστή ρύθμιση της χρόνιας νόσου. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Ζαδάλλα Μούσλεχ και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την άψογη διοργάνωσή της.

«ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ» ΧΩΡΙΟ

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, το «Διαβητικό» Χωριό θα έχει ανοιχτές τις πύλες του, από τις 10.00 έως τις 18.00, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μέσα σε συνθήκες ομολογουμένως αντίξοες, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τολμά και πάλι να δώσει συνέχεια στην πρωτοποριακή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ιδέα της και να χτίσει και πάλι ένα όμορφο σκηνικό μέσα στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να γνωρίσουν καλύτερα την μάστιγα που λέγεται Διαβήτης, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν και βεβαίως να εκπαιδευτούν γύρω από θέματα που αφορούν την πρόληψη αλλά και τη σωστή διαχείρισή του.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, πλην της συμμμετοχής τους σε πλήθος διαδραστικών εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα το Σακχαρώδη Διαβήτη, να κάνουν, από νοσηλευτές και εξειδικευμένους ιατρούς, δωρεάν εξετάσεις:
  • Σακχάρου
  • Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης
  • Αρτηριακής πίεσης
  • Διαβητικού ποδιού
  • Triplex καρωτίδων
  • Βυθοσκόπηση
  • Οστεοπόρωσης
  • TSH
  • Υπέρηχος Θυρεοειδούς
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στη πλατεία Αριστοτέλους, εντός του «Χωριού», παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ, ο οποίος και θα τελέσει τον αγιασμό.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα:

Υπουργείου Υγείας , Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού, Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα, Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος


Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, πολλοί βάζουν τις απλώστρες με τα ρούχα στο εσωτερικό του σπιτιού, για να στεγνώσουν πιο γρήγορα…
Μία νέα μελέτη, όμως, αποκαλύπτει ότι αυτό δεν είναι διόλου καλή ιδέα – ιδίως όταν στο σπίτι κατοικούν πάσχοντες από άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή άλλες αλλεργίες.
Όπως έδειξε η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Αρχιτεκτονικής Mackintosh, στη Γλασκώβη, σε πολλά σπίτια είναι ιδιαιτέρως αυξημένη η υγρασία – και σε ποσοστό έως 30% αυτό οφείλεται στις μπουγάδες που στεγνώνουν στο σαλόνι.
Οι ερευνητές λένε πως τα τρία τέταρτα των σπιτιών που εξέτασαν είχαν επίπεδα υγρασίας αρκετά υψηλά ώστε να αναπτυχθεί μούχλα στο εσωτερικό τους και να αυξηθούν οι συγκεντρώσεις σπορίων μούχλας στον αέρα. Αυτή η ελάττωση στην ποιότητα του αέρα, όμως, έχει σχετισθεί με το άσθμα και άλλες αλλεργίες.

Οι επιστήμονες του Mackintosh εξέτασαν 100 σπίτια στη διάρκεια του περυσινού χειμώνα, διαπιστώνοντας ότι στο 87% οι ένοικοι στέγνωναν τα ρούχα τους εντός του σπιτιού, με τα δύο τρίτα εξ αυτών να βάζουν τις απλώστρες δίπλα στα μέσα θερμάνσεως, όπως τα καλοριφέρ.

Η συνήθεια αυτή αύξανε έως 30% την εσωτερική υγρασία τις ημέρες που άπλωναν τα ρούχα και έως 15% την μέση υγρασία τις υπόλοιπες μέρες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορούσε τα μικρά σπίτια, με ανεπαρκή δυνατότητα διαφυγής των υδρατμών.

«Οι άνθρωποι σφραγίζουν τα σπίτια τους για να έχουν μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, αλλά δεν φροντίζουν και να τα αερίζουν επαρκώς», λέει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κόλιν Πόρτεους, καθηγητής Αρχιτεκτονικής Επιστήμης στο πανεπιστήμιο. «Η συσσώρευση υγρασίας, όμως, οδηγεί στη μούχλα – και η μούχλα συσχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας».
Η μούχλα στα σπίτια ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους, κατά τον δρα Μάλκολμ Ρίτσαρντσον, καθηγητής Ιατρικής Μυκητολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
«Το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως εκτεταμένο, αλλά δεν είναι επαρκής η ενημέρωση του κοινού για τις συνέπειες από την ύπαρξή της (σ.σ. της μούχλας) στα σπίτια, οι οποίες μπορεί να φτάσουν έως τον θάνατο», λέει.
Όπως εξηγεί, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικά είδη μούχλας, αλλά μόνον δέκα από αυτά προκαλούν προβλήματα υγείας – συνήθως ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα και άλλα νοσήματα των πνευμόνων, καθώς και αλλεργικές αντιδράσεις.
Η μούχλα ουσιαστικά είναι μύκητες, που μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε υπάρχει παγιδευμένη υγρασία στον αέρα (συνήθως στο μπάνιο, στα πλυντήρια πιάτων και ρούχων, στα υπόγεια, στις σοφίτες και στην κουζίνα), αν και συχνά συσσωρεύεται και στο υγρό χώμα των φυτών μέσα στο σπίτι.
IMG_7082
«Πολύ συνηθισμένες εντοπίσεις της μούχλας στα σπίτια με ιδιαίτερα αυξημένη εσωτερική υγρασία είναι στις ταπετσαρίες, στα ξύλινα πατώματα, πίσω από τα τούβλα και γύρω από τα πλαίσια των παραθύρων», συμπληρώνει ο καθηγητής Ρίτσαρντσον.

Αν οι μύκητες της μούχλας αναπτύσσονται γρήγορα, μπορεί να γίνει εμφανής μέσα σε λίγους μήνες, αλλά μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να την παρατηρήσουμε.
Τα σπόρια της μούχλας αιωρούνται στον αέρα και η εισπνοή τους μπορεί είτε να προκαλέσει μόλυνση στους ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, είτε αλλεργικές αντιδράσεις (κυρίως άσθμα) καθώς το ανοσοποιητικό υπεραντιδρά στα σπόρια μόλις αυτά μπουν στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και στα ιγμόρεια.

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε την ύπαρξή της στο σπίτι
Οι πιθανές ενδείξεις πως υπάρχει πρόβλημα με μούχλα στο σπίτι συμπεριλαμβάνουν βήχα, συνεχή κόπωση, ερεθισμό των ματιών και του λαιμού, πονοκεφάλους, δερματικούς ερεθισμούς και ναυτία.
th
Πώς θα προστατευθείτε
Για να προστατεύσετε το σπίτι σας από την μούχλα, πρέπει να το αερίζεται καλά κάθε ημέρα και να διορθώνετε αμέσως οποιαδήποτε ένδειξη υγρασίας ή διαρροής.
Εάν δείτε κάπου στο σπίτι σας μούχλα, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτήν είναι με χλωρίνη, κατά τον καθηγητή Ρίτσαρντσον. Υπάρχουν επίσης ειδικά καθαριστικά για μύκητες τα οποία είναι αποτελεσματικά.
Και τα δύο προϊόντα όμως απαιτούν προσεκτικό χειρισμό, ακριβώς όπως αναγράφουν στις συσκευασίες τους (να τις διαβάσετε όλες, πριν τα χρησιμοποιήσετε).

http://www.infokids.gr
Δυο φίλες ανέπτυξαν μια αρκετά επαναστατική λύση που προσφέρει πλήρη προστασία στο κεφάλι σας, χωρίς να στερείστε την πολύτιμη αίσθηση ελευθερίας φορώντας κράνος. Το βίντεο αποκαλύπτει την έξυπνη -και αποτελεσματική- λύση.
Άραγε τι πραγματικά χαλάει την απόλαυση να κάνεις ποδήλατο (εκτός από το πεντάλ); Τα κράνη ποδηλάτου. Σίγουρα, προστατεύουν το κρανίο σου -και το πολύτιμο περιεχόμενό του- αλλά το τίμημα είναι ότι χάνεται η αίσθηση της ελευθερίας, η αίσθηση του ανέμου να χαϊδεύει τα μαλλιά σου, και εδώ που τα λέμε δεν είναι και άνετα. Στο πλαίσιο αυτό, δυο σουηδές φίλες αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα αόρατο κράνος για τους ποδηλατιστές, κουρασμένες από τα άσχημα, σκληρά, και άβολα κράνη, που μοιάζουν σαν πλαστικό κέλυφος χελώνας στα κεφάλια τους.

Έτσι, οι δυο φίλες από τη Σουηδία ανέπτυξαν μια αρκετά επαναστατική λύση που προσφέρει πλήρη προστασία στο κεφάλι σας, χωρίς όμως να στερείστε την πολύτιμη αίσθηση ελευθερίας φορώντας κράνος. Μάλιστα, για την υλοποίησή της στράφηκαν σε ενδιαφερόμενους επενδυτές συγκεντρώνοντας κεφάλαιο 10 εκατ. δολαρίων και συστήνοντας μια εταιρεία!

Swedes Develop Invisible Bike Helmet

Οι περισσότεροι
έλεγαν ότι το αόρατο κράνος δεν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, ωστόσο το βίντεο αποκαλύπτει την έξυπνη -και αποτελεσματική- λύση που η υλοποίησή της αντλεί ιδέες από μια σειρά από τεχνολογίες που είναι πλέον καλά εδραιωμένες και γνωστές.

Ανεξαρτήτως αν η άποψή των δυο γυναικών ότι τα αυτοκίνητα στο μέλλον θα “έχουν φύγει από την κυκλοφορία” είναι σωστή, οι δυο Σουηδές έκαναν μια αρκετά εντυπωσιακή δουλειά με την επινόηση και τη σχεδίαση του αόρατου κράτους, και δεν μένει παρά να ευχηθούμε η παραγωγή του να γίνει όσο μαζικότερη είναι δυνατόν!



Για το σάιτ της εταιρείας πατήστε ΕΔΩ (κατά προτίμηση αφότου δείτε το βίντεο για να μην αποκαλυφθεί το "μυστικό")


Πηγή: http://www.skai.gr
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο έλεγχος της στάθμευσης από τους Δήμους, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, γίνεται στη βάση μιας εσφαλμένης ερμηνείας των νόμων. Καταγγέλλει αυτή την πρακτική και καλεί το Δήμο Αθηναίων και όλους τους Δήμους που κόβουν κλήσεις είτε να δημιουργήσουν νέα υπηρεσία ή να διεκδικήσουν την αναθεώρηση της απόφασης για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως είναι γνωστό, με το άρθρο 81 του Ν.4172/2013 καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία. Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου: «Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να καθορίζεται η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων εκ των ανωτέρω αρμοδιοτήτων από υπαλλήλους του δήμου, κατόπιν ορισμού αυτών με απόφαση του δημάρχου. Με την ίδια απόφασή του δημοτικού συμβουλίου δύναται να καθορίζεται επίσης ο αριθμός των αναγκαίων υπαλλήλων, η διάρκεια άσκησης της αρμοδιότητας, οι ώρες απασχόλησης των υπαλλήλων, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναφορικά με την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών».


Δηλαδή, ο Νόμος προβλέπει την παράλληλη άσκηση κάποιων από τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας που έχουν πλέον εκχωρηθεί στην ΕΛ.ΑΣ., από υπαλλήλους του Δήμου οποιουδήποτε κλάδου ή ειδικότητας, μετά από ορισμό τους με απόφαση Δημάρχου. Η διασταλτική ερμηνεία της συγκεκριμένης ρύθμισης δημιουργεί σε κάποιους την εσφαλμένη εντύπωση ότι οποιαδήποτε από τις 29 αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας μπορεί να ασκηθεί παράλληλα με την ΕΛ.ΑΣ. από Δημοτικούς Υπαλλήλους οποιουδήποτε κλάδου. Αυτό όμως είναι ανακριβές: Σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 6 του Ν.3731/2008: «Για τα παραπτώματα που διώκονται ποινικά, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας ενεργεί καθήκοντα ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου, κατά την ειδικότερη πρόβλεψη του άρθρου 34 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για όσα αδικήματα ανήκουν στην αρμοδιότητα του». Ανάμεσα στις 29 αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας υπάρχουν πολλές για τις οποίες προβλέπεται η άσκηση ποινικής δίωξης, και το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας μπορούσε να τις ασκήσει, επειδή ακριβώς ενεργούσε καθήκοντα ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου. Οι υπάλληλοι των κλάδων διοικητικού και των λοιπών κλάδων των Δήμων δεν εκτελούν καθήκοντα ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου, κατά την ειδικότερη πρόβλεψη του άρθρου 34 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και κατά συνέπεια δεν δύνανται να ασκήσουν καμία από τις αρμοδιότητες της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας με τις οποίες σχετίζεται η άσκηση ειδικών ανακριτικών καθηκόντων.

Σε σχέση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας η Δημοτική Αστυνομία ασκούσε τις εξής αρμοδιότητες (άρθρο 1 του Ν.3731/2008, περιπτώσεις 8 και 9):
(8) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, στην επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του ν. 2696/1999, όπως ισχύει, για την παράνομη στάθμευση οχημάτων, καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων, που αναφέρονται στην κυκλοφορία τροχοφόρων στους πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια και γενικά σε χώρους που δεν προορίζονται για τέτοια χρήση και στην εκπομπή θορύβων από αυτά. Οι αρμοδιότητες αυτές ασκούνται, παράλληλα και κατά περίπτωση, και από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) και το Λιμενικό Σώμα. Όταν κατά την άσκηση τους επιλαμβάνονται η Δημοτική Αστυνομία και η Ελληνική Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα, ταυτόχρονα, το συντονισμό έχει η Ελληνική Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα, κατά περίπτωση.
(9) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας με υποδείξεις και σήματα των τροχονόμων στο δημοτικό οδικό δίκτυο και στα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που διέρχονται μέσα από κατοικημένες περιοχές. Η αρμοδιότητα αυτή εξακολουθεί να ασκείται, παραλλήλως και κατά περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία.

Με τη διασταλτική ερμηνεία όμως του άρθρου 81, παρ. 4 του Ν.4172/2013 θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί, ότι με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου μπορούν να ασκηθούν οι προαναφερόμενες αρμοδιότητες του Κ.Ο.Κ., που ασκούσε το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, από Δημοτικούς Υπαλλήλους οποιουδήποτε κλάδου και ειδικότητας, οι οποίοι σημειωτέον φέρουν πολιτική περιβολή, αντίθετα με τη Δημοτική Αστυνομία, που «αποτελείται από ειδικό ένστολο προσωπικό, το οποίο έχει λάβει ειδική εκπαίδευση» (άρθρο 2, παρ.2, Ν.3731/2008), και το προσωπικό της «κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του φέρει στολή, της οποίας ο τύπος, τα διακριτικά γνωρίσματα, που καθορίζουν την ιεραρχική διαβάθμιση, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών». (άρθρο15, παρ.1, Ν.3731/2008). Δηλαδή, κάνοντας «τυφλή» εφαρμογή του άρθρου 81, παρ. 4 του Ν.4172/2013, θα μπορούν Δημοτικοί Υπάλληλοι με πολιτική περιβολή οποιουδήποτε κλάδου ή ειδικότητας να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων(!), να σταματούν οχήματα, που διέρχονται σε πεζοδρόμους ή πλατείες, να ελέγχουν οχήματα για εκπομπή θορύβων, να κόβουν κλήσεις σε πεζούς που παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ., να βεβαιώνουν παραβάσεις παράνομης στάθμευσης σε οχήματα, και μάλιστα να αφαιρούν και πινακίδες κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης (διοικητικά μέτρα του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ.).

Όμως αυτό είναι καταφανώς εσφαλμένο. Η επιβολή των προστίμων του Κ.Ο.Κ. γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κ.Ο.Κ. που φέρει ως τίτλο: «Επιβολή προστίμων από αστυνομικά όργανα», όπου στην παρ.1 αναφέρει ότι «Στον καταλαμβανόμενο επ” αυτοφώρω να διαπράττει παραβάσεις, για τις οποίες προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα, βεβαιώνεται από το αρμόδιο κατά περίπτωση όργανο το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για καθεμία από αυτές. Σε περιπτώσεις συγκρότησης μικτών συνεργείων για τη διαπίστωση συγκεκριμένων παραβάσεων, την ποινή του προστίμου επιβάλλει το κατά περίπτωση αρμόδιο όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο». Δηλαδή, ο ίδιος ο νομοθέτης θεωρεί ρητά ότι η επιβολή των διοικητικών προστίμων του Κ.Ο.Κ. γίνεται από αστυνομικά όργανα, που καταλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω τη διάπραξη παραβάσεων. Και βέβαια θα ήταν τουλάχιστο γελοίο να ισχυριστεί κανείς ότι υπάλληλοι διάφορων κλάδων των Δήμων, π.χ. εργάτες καθαριότητας, κηπουροί, φύλακες, θυρωροί, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, βρεφονηπιοκόμοι, νεκροθάφτες, διοικητικοί, κ.λπ. έχουν τη δικαιοδοσία να ασκούν αστυνομικά καθήκοντα του Κ.Ο.Κ. καταλαμβάνοντας μάλιστα επ’ αυτοφώρω τους παραβάτες. Προς αποφυγή παρερμηνειών επισημαίνεται ότι ανάμεσα στις παραβάσεις για τις οποίες προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα συγκαταλέγονται και αυτές της παράνομης στάθμευσης, όπου δεν υπάρχει η οποιαδήποτε διαφοροποίηση ως προς τα όργανα ή τη διαδικασία επιβολής των προστίμων και την εφαρμογή του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ., με την ειδικότερη πρόβλεψη ότι (άρθρο 34, παρ. 11 του Κ.Ο.Κ.): «Ως παραβάτης των διατάξεων που ρυθμίζουν τη στάθμευση θεωρείται ο οδηγός του οχήματος που καταλαμβάνεται επ” αυτοφώρω και, σε περίπτωση απουσίας του οδηγού, ο κάτοχος αυτού. Εάν το όχημα ανήκει σε επιχείρηση ενοικιάσεως και είναι μισθωμένο, ως παραβάτης λογίζεται ο μισθωτής που προκύπτει από το μισθωτήριο συμβόλαιο».

Συμπερασματικά, μόνο αστυνομικά όργανα δύνανται να επιβάλλουν τις κυρώσεις του Κ.Ο.Κ., και τα όργανα αυτά είναι η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 η Δημοτική Αστυνομία (με επιφύλαξη ίσως σε κάποιες περιπτώσεις για σχετική δικαιοδοσία της Στρατονομίας/Αερονομίας/Ναυτονομίας).

Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 45 του Κ.Ο.Κ. που φέρει τίτλο:
«Ειδικές υποχρεώσεις οδηγών και πεζών προς τα αστυνομικά όργανα και τους σχολικούς τροχονόμους», και τις παρ.1 και 2:
1. Οι οδηγοί οχημάτων και οι πεζοί υποχρεούνται να συμμορφώνονται στο σήμα στάσης το οποίο δίνουν τα αστυνομικά όργανα που φορούν στολή.
2. Οι οδηγοί οχημάτων, όταν καλούνται από τα όργανα αυτά, υποχρεούνται να δείχνουν κάθε στοιχείο σχετικό με την κυκλοφορία του οχήματός τους».

Δηλαδή, δεν υπάρχει απολύτως καμία υποχρέωση από οδηγό να σταματήσει σε σήμα οργάνου που δεν φέρει στολή, ή να επιδείξει σε αυτό τα οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με το όχημά τους. Σημειώνεται ότι ακόμη και αν το όργανο που φέρει πολιτικά είναι πράγματι αστυνομικός σε εντεταλμένη υπηρεσία, π.χ. της Ασφάλειας, και επιδείχνει υπηρεσιακή ταυτότητα, δεν υποχρεούται ο οδηγός οχήματος να σταματήσει, ακριβώς επειδή δεν φέρει στολή. Οι οδηγοί λοιπόν σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. οφείλουν να σταματήσουν μόνο σε σήμα ένστολου αστυνομικού οργάνου (αλλά και σε σχολικό τροχονόμο), και μόνο σε ένστολο όργανο οφείλουν να επιδείξουν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος. Σημειώνεται ότι και πάλι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στην παράνομη στάθμευση ως προς την επίδειξη των στοιχείων κυκλοφορίας, στην περίπτωση βέβαια που ο οδηγός είναι παρών, αφού όπως αναφέρθηκε παραπάνω (άρθρο 34, παρ.11 του Κ.Ο.Κ.): «Ως παραβάτης των διατάξεων που ρυθμίζουν τη στάθμευση θεωρείται ο οδηγός του οχήματος που καταλαμβάνεται επ” αυτοφώρω και, σε περίπτωση απουσίας του οδηγού, ο κάτοχος αυτού». Δηλαδή, ο οδηγός που καταλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να διαπράττει την παράβαση της παράνομης στάθμευσης, ουδεμία υποχρέωση έχει να επιδείξει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος σε αστυνομικό όργανο που δεν φέρει στολή, πόσο μάλλον σε Δημοτικό Υπάλληλο με πολιτική περιβολή. Και ο τελευταίος εύλογα δεν έχει καμία δικαιοδοσία να επιβάλλει τη σχετική παράβαση, είτε ο παραβάτης είναι παρών είτε απών.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η επιβολή της πράξης βεβαίωσης για το σύνολο των παραβάσεων που προβλέπονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και από την περί αυτοκινήτων νομοθεσία ορίζεται ρητά στην κοινή Υπουργική Απόφαση 2515/5/64 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 1306/26-7-2007). Σύμφωνα με το άρθρο 3: «Στο εν λόγω έντυπο καταχωρούνται όλες οι παραβάσεις που προβλέπονται στον Κ.Ο.Κ. ή στην περί αυτοκινήτων νομοθεσία, η βεβαίωση των οποίων έχει ανατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές, ανεξάρτητα από το είδος της απειλούμενης ποινής». Η διατύπωση του άρθρου 3 δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: Οι κυρώσεις του Κ.Ο.Κ. και της περί αυτοκινήτων νομοθεσίας επιβάλλονται μόνο από αστυνομικά όργανα και στο έντυπο που ρητά περιγράφεται. Οι Δημοτικές Υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την παράλληλη άσκηση αρμοδιοτήτων με την ΕΛ.ΑΣ. δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση Αστυνομική Αρχή και δεν έχουν καμία απολύτως δικαιοδοσία επιβολής παραβάσεων του Κ.Ο.Κ..

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταχώρηση των πράξεων βεβαίωσης παραβάσεων από το Δήμο Αθηναίων δεν γίνεται σύμφωνα με όσα ρητά προβλέπει η παραπάνω Υπουργική Απόφαση, αλλά σε έντυπο διαφορετικού τύπου με την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή χειρός (PDA), και μάλιστα χωρίς το όργανο που βεβαιώνει την κλήση να χρησιμοποιεί αποτυπωτικό χάρτη (CARBON) ή ειδικό αποτυπωτικό χάρτη (carbonize), και χωρίς να γίνεται ομοιόμορφη συμπλήρωση των τεσσάρων εντύπων, όπως προβλέπει η κοινή Υπουργική Απόφαση. Αντίθετα γίνεται επιτόπια εκτύπωση σε δύο αντίτυπα και υπογράφεται ξεχωριστά το κάθε αντίτυπο, γεγονός που εκ των πραγμάτων καθιστά τα διάφορα αντίτυπα μη πανομοιότυπα. Επιπλέον το ψηφιακό πρωτότυπο διατηρείται σε διακομιστή (server) ως ανυπόγραφο έγγραφο, καθώς δεν φέρει ψηφιακή υπογραφή από τον βεβαιούντα υπάλληλο. Για όλους αυτούς τους λόγους, η βεβαίωση των παραβάσεων με χρήση PDA καθιστά άκυρο το σύνολο των κλήσεων που επιβάλλεται με αυτόν τον τρόπο (πέραν βεβαίως της αναρμοδιότητας των Δημοτικών Υπαλλήλων που βεβαιώνουν τις παραβάσεις, καθώς δεν είναι αστυνομικά όργανα).

Επιπλέον, σε σχέση με την επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. (αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης), η σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση 7332 Φ708.1/38α/ 18-5-1979 (Φ.Ε.Κ. Β’ 501/1979) των Υπουργών Μεταφορών και Δημόσιας Τάξης, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την αποφάσεις 1584/26/8-1-1982 (Φ.Ε.Κ .Β’ 27/1982) και 2517/4/14-α’/3-8-2002 (Φ.Ε.Κ. Β’ 1174/2002) προβλέπει ρητά ότι: «Η αφαίρεση της άδειας οδήγησης και της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 103 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που έχει κυρωθεί με το Ν.2696/1999 (Α” 57), ενεργείται αμέσως και επί τόπου από τον βεβαιούντα την παράβαση αστυνομικό, εφόσον αυτός είναι προανακριτικός υπάλληλος ή από συνεργείο δύο τουλάχιστον αστυνομικών, εκ των οποίων ο ένας είναι προανακριτικός υπάλληλος, βοηθούμενων και από το βοηθητικό προσωπικό που προβλέπουν οι διατάξεις του Ν.894/1979». Δηλαδή, για να αφαιρέσει κάποιος πινακίδες, ρητά ορίζεται ότι πρέπει να είναι προανακριτικός υπάλληλος, ιδιότητα που είχε το ειδικό ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά ιδιότητα που δεν έχουν οι υπάλληλοι των λοιπών κλάδων των Δήμων. Για να καταδειχθεί η γελοιότητα των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων που εκχωρούν τη σχετική αρμοδιότητα σε Δημοτικούς Υπαλλήλους, τονίζεται ιδιαίτερα ότι οι ένστολοι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχουν δικαιοδοσία αφαίρεσης πινακίδων, αν δεν είναι ανακριτικοί υπάλληλοι. Κατά συνέπεια ούτε η επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. μπορεί να επιβληθεί από Δημοτικούς Υπαλλήλους κλάδου διοικητικού και λοιπών κλάδων.

Παρά τα αναφερόμενα παραπάνω, επειδή προφανώς επείγει για τους Δήμους η αναπλήρωση εσόδων συνέπεια της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, και αγνοώντας το προφανές παράνομο της υπόθεσης, τα Δημοτικά Συμβούλια σε πλειάδα Δήμων έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις για παράλληλη άσκηση αρμοδιοτήτων και έχουν τροποποιήσει ανάλογα τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) τους. Σύμφωνα με την Α.Δ.Σ. 944/12-9-2013 (ΑΔΑ: ΒΛ9ΦΩ6Μ-4ΟΤ), ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε την παράλληλη άσκηση με την ΕΛ.ΑΣ. των κάτωθι, μεταξύ άλλων, αρμοδιοτήτων της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας:

Τον έλεγχο τήρησης των διατάξεων που αφορούν τις κάθε είδους κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές αρχές καθώς και την επιβολή των πάσης φύσεως διοικητικών μέτρων που προβλέπονται από αυτές (ελεγχόμενη στάθμευση κ.λπ.).
Τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, στην επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του Ν.2696/1999, όπως ισχύει, για την παράνομη στάθμευση οχημάτων, καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων, που αναφέρονται στην κυκλοφορία τροχοφόρων στους πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια και γενικά σε χώρους όπου δεν προορίζονται για τέτοια χρήση και στην εκπομπή θορύβων από αυτά.

Πρόκειται ακριβώς για αρμοδιότητες που όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν είναι σύννομη η άσκησή τους από μη ένστολους Δημοτικούς Υπαλλήλους. Όμως η άσκηση αυτών των αρμοδιοτήτων επισφραγίστηκε με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων (Φ.Ε.Κ. Β” 2365/2013), σύμφωνα με τον οποίο ιδρύθηκε η νέα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων, οι υπάλληλοι της οποίας ασκούν παράλληλα με την ΕΛ.ΑΣ. αρμοδιότητες της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και αυτές ελέγχου του Κ.Ο.Κ. που αναφέρθηκαν πιο πριν.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί επίσης το εξής: Οι Δήμοι, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πολύ σύντομα θέμα νομιμότητας με την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. από Δημοτικούς Υπαλλήλους με πολιτική περιβολή, κάνουν διαχωρισμό των λοιπών παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. από τις παραβάσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, επικαλούμενοι τον έλεγχο τήρησης των κανονιστικών αποφάσεων των Δήμων. Αυτό όμως είναι εσφαλμένο και καθαρά παραπλανητικό, καθώς η ελεγχόμενη στάθμευση έχει ενταχθεί πλέον ως παράβαση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήδη με την αναθεώρηση του Κ.Ο.Κ. το 1999. (Κ.Ο.Κ. άρθρο 4 παρ.3, ρυθμιστική πινακίδα Ρ-69 – Χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης, σε συνδυασμό με άρθρο 34, παρ.14). Οι Δήμοι μπορούν πράγματι με κανονιστικές τους αποφάσεις να ορίζουν τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, και το εκάστοτε τέλος στάθμευσης. Ο έλεγχος όμως των κανονιστικών αποφάσεων που εμπίπτουν στον Κ.Ο.Κ. γίνεται σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. και τις εκδιδόμενες βάσει αυτού Υπουργικές Αποφάσεις. Εξάλλου, με κανονιστική απόφαση των Δήμων αποφασίζονται (Κ.Ο.Κ. άρθρο 52) π.χ. τα μέτρα που αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, στον καθορισμό των μονόδρομων, ποδηλατοδρόμων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, στην προτεραιότητα οδών, στον καθορισμό χώρων στάθμευσης και στην επιβολή περιορισμών ή απαγορεύσεων κυκλοφορίας ή στάθμευσης, κ.λπ. Το γεγονός ότι με κανονιστική απόφαση των Δήμων αποφασίζεται π.χ. η μονοδρόμηση μιας οδού ή καθορίζεται η προτεραιότητα, δεν συνεπάγεται ότι ο έλεγχος των σχετικών παραβάσεων αποτελεί αρμοδιότητα των Δήμων. Εξάλλου ακόμη και όταν υπήρχε η Δημοτική Αστυνομία, έλεγχε τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. που ρητά είχαν εκχωρηθεί σε αυτή (και βεβαίως η παραβίαση προτεραιότητας, ή η αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο ουδέποτε υπήρξαν αρμοδιότητές της). Ο έλεγχος των κανονιστικών αποφάσεων που εμπίπτουν σε διατάξεις του Κ.Ο.Κ. μπορεί συνεπακόλουθα να γίνει μόνο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., δηλαδή από Αστυνομικά Όργανα που φέρουν στολή και έχει ρητά εκχωρηθεί σε αυτούς η σχετική εξουσία, και όχι από Δημοτικούς Υπαλλήλους των διαφόρων κλάδων με πολιτική περιβολή. Και ουδεμία διαφοροποίηση υφίσταται για την ελεγχόμενη στάθμευση (ρυθμιστική πινακίδα Ρ-69).

Σε συνέχεια των παραπάνω, οι Δήμοι στις αποφάσεις τους περί ελεγχόμενης στάθμευσης έχουν ορίσει και θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης μονίμων κατοίκων, που σημαίνονται με ρυθμιστική πινακίδα Ρ-70 ΚΑΤΟΙΚΟΙ (αντί του ορθού Ρ-70 ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, προφανώς προς εξοικονόμηση χώρου). Όμως η πινακίδα Ρ-70 αποτελεί ρυθμιστική πινακίδα του Κ.Ο.Κ. με την έννοια «Χώρος στάθμευσης ορισμένης κατηγορίας οχημάτων», και δη αυτής που αναγράφεται στην πινακίδα π.χ. ΤΑΧΙ, ΜΟΤΟ, ΦΟΡΤΗΓΑ, κ.λπ. Δηλαδή ακόμη και αν θεωρηθεί ότι είναι ορθή η επιβολή προστίμων από Δημοτικούς Υπαλλήλους ειδικά για την παράβαση της πινακίδας Ρ-69 – Χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης, αυτό δεν συνεπάγεται ότι το ίδιο ισχύει και για τις λοιπές ρυθμιστικές πινακίδες στάθμευσης, όπως π.χ. Ρ-39, Ρ-40, Ρ-70, Ρ-71, Ρ-72. Όπως με κανονιστική απόφαση ορίζεται μίας οδός ως χώρος στάθμευσης για οχήματα κατοίκων, με κανονιστική απόφαση επίσης ορίζεται και η π.χ. απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, και είναι νομικά άτοπο και αυθαίρετο να θεωρηθεί ότι υπάρχει δικαιοδοσία στην πρώτη περίπτωση και δεν υπάρχει στη δεύτερη.

Γίνεται ιδιαίτερη μνεία ότι το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, εκτός του ότι ήταν ένστολο (σύμφωνα με τις διατάξεις που έχουν μνημονευθεί νωρίτερα), έφερε και ειδική ταυτότητα δηλωτική της ιδιότητάς του, όπως και ειδικού διακριτικού σήματος (άρθρο 15 παρ.2 του Ν.3731/2008, και προγενέστερα άρθρο 17 του Π.Δ. 23/2002). Όμως σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι που έχουν οριστεί να ασκούν παράλληλα με την ΕΛ.ΑΣ. αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν εφοδιαστεί με «ειδικά καρτελάκια» σε ευκρινές σημείο, εν είδει «υπηρεσιακής ταυτότητας», τα οποία βεβαίως δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ, αφού δεν προβλέπεται αυτό από καμία διάταξη Νόμου, ούτε υπάρχει εξουσιοδοτική διάταξη ώστε τα Δημοτικά Συμβούλια ή οι Δήμαρχοι να πάρουν τέτοια απόφαση. Πρόκειται ξεκάθαρα για αφελές εφεύρημα υπηρεσιακού παράγοντα, σε μια προσπάθεια απόδοσης κύρους στη νέα υπηρεσία, που καταφανώς αποτελεί κακέκτυπο της κατηργημένης Δημοτικής Αστυνομίας.

Έχει διατυπωθεί επίσης από υπηρεσιακούς παράγοντες η άποψη ότι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που εξαιρέθηκαν της διαθεσιμότητας σύμφωνα με το άρθρο 81 παρ.2 του Ν.4172/2013 και έχουν μεταταχθεί αυτοδίκαια στον κλάδο διοικητικού, εξακολουθούν να παραμένουν ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι!!! Και αυτό είναι εμφανέστατα λαθεμένο, καθώς η ιδιότητα όμως του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου είχε εκχωρηθεί σύμφωνα με το Ν.3731/2008 στους υπαλλήλους των κλάδων Π.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας, Τ.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας και Δ.Ε. Δημοτικής Αστυνομία, και όχι βεβαίως στους υπαλλήλους των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. Διοικητικού. Οι μεταταγμένοι Δημοτικοί Αστυνομικοί στον κλάδο Διοικητικού υπάγονται στο καθηκοντολόγιο αυτού του κλάδου, έχουν όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του κλάδου αυτού, και εφαρμόζεται για αυτούς ο Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007), χωρίς να υφίστανται πλέον οι περιορισμοί που ίσχυαν όταν ανήκαν στον κλάδο Δημοτικής Αστυνομίας.
Συμπερασματικά μπορεί να διατυπωθεί η άποψη ότι η Ελλάδα είναι σήμερα η μοναδική χώρα στην Ευρώπη (και πιθανόν σε όλο τον κόσμο), όπου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου βεβαιώνονται κλήσεις από υπαλλήλους διαφόρων κλάδων χωρίς αστυνομική ιδιότητα, και μάλιστα με πολιτική περιβολή! Ο Δήμος Αθηναίων (όπως και όλοι οι υπόλοιποι) θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν έχει πλέον Δημοτική Αστυνομία. Και αν πράγματι θέλει να εφαρμόσει τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης (όπου εμπίπτει και η ελεγχόμενη στάθμευση), και τις λοιπές αρμοδιότητες, η μόνη δυνατότητα που έχει είναι να ζητήσει την ίδρυση μιας νέας υπηρεσίας Δημοτικών Ελέγχων που θα στελεχωθεί με ειδικής κατηγορίας προσωπικό νέου κλάδου π.χ. Δημοτικών Ελεγκτών το οποίο θα είναι ένστολο (τουλάχιστον για την αρμοδιότητα εφαρμογής διατάξεων του Κ.Ο.Κ.), και το οποίο θα στελεχωθεί μέσω της κινητικότητας από το προσωπικό της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας που είναι σε διαθεσιμότητα, και έχει ήδη λάβει πολύμηνη εκπαίδευση και αποκτήσει μεγάλη εργασιακή εμπειρία. Ή μπορεί να ζητήσει απλά την αναίρεση της πραξικοπηματικής, παράλογης, επιπόλαιης και βεβιασμένης απόφασης κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας.

http://aftodioikisi.gr 
Τη δυνατότητα να πάρουν πρόωρη σύνταξη από τα 55 έως τα 60 έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2012. Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικαίωμα θεμελιώνεται φέτος, η «έξοδος» γίνεται στα 62.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η απαιτούμενη 25ετία μπορεί να αποτελείται τόσο από τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος στο Δημόσιο όσο και από εκείνον του ιδιωτικού τομέα που έχει διανυθεί σε φορείς ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.α.).
 
Επιπρόσθετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πλασματικά έτη για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη. Οσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν τα «νέα» πλασματικά έτη που προβλέπονται από τον νόμο 3865/2010 (τέκνα, σπουδές), ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι μπορούν να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη που προβλεπόταν σε παλαιότερους νόμους (στρατός, προσόν διορισμού κ.λπ.).

Πέναλτι
Προσοχή, καθώς όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2010, έχουν «πέναλτι» 4.5% για κάθε έτος πρόωρης εξόδου (και μέχρι 22.5% για την πενταετία). Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, η μείωση είναι 6% τον χρόνο και 30% την πενταετία.

Συγκεκριμένα τα όρια ηλικίας για πρόωρη σύνταξη στο Δημόσιο έχουν ως εξής:

Αντρες. Τυχεροί είναι όσοι συμπληρώνουν 25ετία τη διετία 2011-2012, καθώς προβλέπονται μειωμένα όρια συνταξιοδότησης. Ειδικότερα για θεμελίωση το 2011 η «έξοδος» γίνεται στα 56 και το 2012 σε ηλικία 58 ετών.

Οσοι άντρες συμπληρώνουν την 25ετία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, μπορούν να αποχωρήσουν στα 60 με μειωμένη σύνταξη. Οπως ήδη αναφέρθηκε, από φέτος το όριο πάει στα 62 για πρόωρη σύνταξη (καθώς πλήρης σύνταξη δίνεται στα 67).

Γυναίκες. Κερδισμένες είναι οι γυναίκες που θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, καθώς αποχωρούν με πρόωρη σύνταξη στα 55. Τη διετία 2011- 2012 προβλέπονται μεταβατικές ρυθμίσεις, ενώ από φέτος πρόωρη σύνταξη καταβάλλεται στα 62.

Συγκεκριμένα εφόσον η θεμελίωση γίνεται μέσα στο 2011 το όριο πάει στα 56 (δηλαδή ισχύουν ενιαίες ρυθμίσεις με τους άντρες). Σε περίπτωση που η 25ετία συμπληρώνεται το 2012 το όριο ηλικίας πάει στα 58.

 http://www.ethnos.gr

ΔΗΜΟΣΙΟ - ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
Κατηγορία
Θεμελίωση
Χρόνος
Οριο
Ανδρες
25 έτη
Μέχρι 31/12/2010
60
25 έτη
2011
56
25 έτη
2012
58
25 έτη
Από 1ης/1/2013
62
Κατηγορία
Θεμελίωση
Χρόνος
Οριο
Γυναίκες 25ετία
25 έτη
Μέχρι 31/12/2010
55
25 έτη
2011
56
25 έτη
2012
58
25 έτη
Από 1ης/1/2013
62
* Ασφαλισμένοι από 1983 έως και 1992

Μοναδικό δημιούργημα που θα παραχθεί σε μόλις 7 μονάδες

Μετά το Devel Sixteen, που ήταν ένα εντυπωσιακό concept έρχεται μια ακόμη ξεχωριστή, πλην όμως «ρεαλιστικότερη», πρόταση από το Σαλόνι αυτοκινήτου του Ντουμπάι, το Lykan Hypersport.

Το ραντεβού για τους λάτρεις της τεκίλας δίνεται και φέτος στο Μοναστηράκι.

Από τις 14 έως και τις 24 Νοεμβρίου οι δρόμοι της νύχτας οδηγούν στο Dos Agaves, όπου κάθε μέρα θα παρουσιάζεται και μία διαφορετική πρόταση σε τεκίλα.
Η είσοδος στο tequila festival είναι ελεύθερη, και κάθε μία από τις 5 προτάσεις σε cocktail θα κοστίζει ειδικά τις συγκεκριμένες ημέρες από 6 ευρώ.
Πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει και το φαγητό μιας και θα σερβίρονται καθημερινά ολόφρεσκα πιάτα με quesadilla και burrito, τραγανά taco και οτιδήποτε άλλο μας μεταφέρει γευστικά στο Μεξικό.
(Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι)
news.gr
Την υλοποίηση ταχύρρυθμων προγραμμάτων επιμόρφωσης των δημόσιων υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, ανέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης- Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

 Στόχος των προγραμμάτων είναι η ενδυνάμωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των υπαλλήλων αυτών, ενώ η επιμόρφωσή τους περιλαμβάνει δύο κατηγορίες προγραμμάτων, τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τη φάση της αναζήτησης νέων οργανικών θέσεων και μετά την τοποθέτησή τους σε νέες οργανικές θέσεις.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η συμμετοχή είναι προαιρετική για τους υπαλλήλους και δεν έχει καμία έννομη συνέπεια για την τοποθέτησή τους στους φορείς υποδοχής.

http://www.ethnos.gr 
Ο μυστικός κωδικός εισόδου, το γνωστό και ως PIN, στο έξυπνο κινητό τηλέφωνο μπορεί να αποκαλυφθεί μέσω της κάμερας και του μικροφώνου της συσκευής.Αυτό ανακοίνωσαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του BBC. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φοιτητές χρησιμοποίησαν ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται PIN Skimmer, και κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους κωδικούς εισόδου που εισήγαγαν οι χρήστες «έξυπνων» συσκευών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα «ακούει» τους ήχους των «εικονικών» πλήκτρων μέσω του μικροφώνου της συσκευής και παρακολουθεί τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του κάθε χρήστη, αξιοποιώντας την κάμερα του «έξυπνου» κινητού, προκειμένου να «απομνημονεύσει» το PIN. Οι δοκιμές έγιναν σε «έξυπνες» συσκευές Google Nexus-S και Samsung Galaxy S3. «Αποδείξαμε ότι η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει κατασκοπευτικά για τον χρήστη» τονίζουν οι καθηγητές Ρος Άντερσον και Λορέν Σιμόν, επικεφαλής της σχετικής μελέτης. «Με το πρόγραμμα παρακολουθούμε πώς το πρόσωπο του κάθε χρήστη αντιδρά στους αντίστοιχους ήχους των πλήκτρων καθώς εισάγει το PIN του και μπορούμε, τελικώς, να καταγράψουμε το μυστικό κωδικό του» υπογραμμίζει ο κ. Άντερσον, καθηγητής μηχανικής στο Κέιμπριτζ.

«Μας εντυπωσίασε το πόσο ακριβή ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας» προσθέτει. Το πρόγραμμα «κατόρθωσε» να εντοπίσει σωστά τετραψήφια PIN σε ποσοστό άνω του 50% μετά από πέντε επιτυχημένες «εισόδους» του χρήστη. Το ποσοστό για οκταψήφιους κωδικούς ήταν ελαφρώς βελτιωμένο, φτάνοντας το 60%, αλλά ο κάθε χρήστης έπρεπε να εισάγει 10 φορές το PIN του, ώστε το πρόγραμμα να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσει στην «αναγνώριση» του κωδικού.

http://www.thestival.gr
Ότι υπάρχουν τροφές που παχαίνουν είναι γνωστό. Ολοι λίγο πολύ τις ξέρουμε. Οτι υπάρχουν, όμως, τροφές, οι οποίες όχι μόνο μας βοηθούν να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας αλλά και να χάσουμε κιλά δεν είναι ευρέως γνωστό. Μάλιστα, πρόκειται για τροφές που είναι άκρως… παρεξηγημένες.
Το 60% αγγίζει το ποσοστό παραβατικότητας στα ανταλλακτήρια-ενεχυροδανειστήρια, που εντοπίστηκε στους ελέγχους του ΣΔΟΕ, από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που τηρούνται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μέχρι την 11.10.2013 λειτουργούν νόμιμα 939 επιχειρήσεις με 309 υποκαταστήματα, που παρέχουν υπηρεσίες ενεχυροδανειστή ή και αργυραμοιβού.
Το ΣΔΟΕ κατά την περίοδο από 1.1.2013 έως 30.09.2013 έχει διενεργήσει 141 ελέγχους σε ανταλλακτήρια-ενεχυροδανειστήρια, από τους οποίους έχουν προκύψει 407 παραβάσεις και το ποσοστό παραβατικότητας είναι 59%. Οι έλεγχοι, όπως σημειώνει ο κ. Μαυραγάνης, συνεχίζονται.

Οι ζυγοί ασφαλείας

Την ίδια ώρα το υπουργείο Ανάπτυξης, με έγγραφο του αρμόδιου υφυπουργού Θανάση Σκορδά, επισημαίνει ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε το 2013, τα ενεχυροδανειστήρια πρέπει να διαθέτουν ζυγούς υψηλής ακρίβειας. Η Διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου διενεργεί ελέγχους στους ζυγούς των ενεχυροδανειστηρίων, με συνεργεία που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κερδοσκοπίας και εξαπάτησης των καταναλωτών. Επίσης, ο κ. Σκορδάς σημειώνει ότι και οι ίδιοι καταναλωτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και επιφυλακτικοί, να ερευνούν και να ελέγχουν το ποιόν και τα στοιχεία των επιχειρήσεων, στις οποίες απευθύνονται. Επισημαίνει ακόμα ότι με βάση το Ν. 2251/94 περί προστασίας των καταναλωτών, σε περίπτωση που οι καταναλωτές αλλάξουν γνώμη και θέλουν να ανακτήσουν τα αντικείμενά τους, έχουν δικαίωμα υπαναχώρησης και ματαίωσης της συναλλαγής εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του χρηματικού ποσού συναλλαγής.
Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, για να ενημερώνονται και να καταγγέλλουν περιστατικά παράνομης λειτουργίας και οικονομικής εκμετάλλευσης. Επίσης, μπορούν να στέλνουν τις καταγγελίες τους καθ' όλο το 24ωρο στο φαξ 2103843549 και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή www.efpolis.gr.
Και τα δύο έγγραφα διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη που ζητούσε να λάβει επικαιροποιημένα στοιχεία για τον αριθμό των ενεχυροδανειστηρίων και τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Ο Ριχάρδος

Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στη Βουλή και άλλο έγγραφο-απάντηση σε ερώτηση για τα ενεχυροδανειστήρια «Ριχάρδος». Την ερώτηση είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας να ενημερωθεί αν έχει γίνει φορολογικός έλεγχος στην επιχείρηση και τα υποκαταστήματά της, επικαλούμενος πληροφορίες ότι διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο έγγραφο, που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, αναφέρεται ότι έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες προς την αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία. Γίνεται γνωστό επίσης ότι και το ΣΔΟΕ προέβη στις δέουσες ενέργειες στη συγκεκριμένη επιχείρηση και τα αποτελέσματα στάλθηκαν στην αρμόδια ΔΟΥ.
news.gr
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση φαίνεται πως θα «σηκώσει» το δεύτερο κύμα κινητικότητας, καθώς περίπου 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη του 2013.

Όπως σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών, αυτό θα επιτευχθεί μέσω της εθελοντικής κινητικότητας, αλλά και με την αξιολόγηση των ΟΤΑ -βάσει αριθμοδεικτών όπου θα υπολογίζεται ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων στους δήμους με βάση τον πληθυσμό τους, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται «λουκέτα» σε ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες το προσωπικό θα απολυθεί, αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος».

Η κυβέρνηση, στοχεύει στην ένταξη περίπου 5.000 δημοτικών υπαλλήλων στο δεύτερο κύμα κινητικότητας και 12.500 εργαζομένων στο Δημόσιο, μέχρι τα τέλη του 2013, προκειμένου να ανταποκριθεί στις μνημονιακές δεσμεύσεις της.

Ποιες είναι οι 3 φάσεις του σχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών
  • Διαδημοτική εθελοντική κινητικότητα
Η κυβέρνηση, έκανε δεκτή την πρόταση της ΚΕΔΕ για εθελοντική διαδημοτική και ενδοδημοτική κινητικότητα. Πιο συγκεκριμένα, η εισήγηση των ΚΕΔΕ αναφέρει πως οι υπάλληλοι οι οποίοι επιθυμούν να μετακινηθούν σε κάποιον άλλο ΟΤΑ, θα καταθέτουν αίτηση και με μια απλή διαδικασία θα μετακινούνται στον δήμο της επιλογής τους. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, είναι να μείνουν τουλάχιστον για έναν μήνα σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους και κατόπιν να μεταταγούν στον ΟΤΑ της επιλογής τους, εάν φυσικά ο δήμος έχει εγκεκριμένες πιστώσεις που επιτρέπουν την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας.
  • Αξιολόγηση δομών και προσωπικού στους ΟΤΑ
Ο αριθμός των εργαζομένων ανά δήμο θα υπολογίζεται με βάση την αναλογία, η οποία προκύπτει στους περίπου 6,2 υπαλλήλους ανά 1.000 πολίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών η οποία ασχολείται με την αξιολόγηση των δομών στους ΟΤΑ. Με τη μέθοδο αυτή, θα προκύπτει συνολικά το πλεονάζον προσωπικό των δήμων και των περιφερειών, ενώ παράλληλα θα ισχύουν και ποιοτικοί δείκτες προκειμένου να εντοπιστούν οι τομείς από τους οποίους θα τεθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι σε κινητικότητα, με όσους διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ να βρίσκονται στην «κόκκινη» γραμμή.
  • Αξιολόγηση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ
Η αξιολόγηση σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί μέσα στον Νοέμβριο. Οσον αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει τις διατάξεις του Καλλικράτης σύμφωνα με τις οποίες οι δημοτικές επιχειρήσεις που καταγράφουν ζημιές για τρεις οικονομικές περιόδους θα κλείνουν και θα απολύεται το προσωπικό τους. Παράλληλα, λουκέτα θα μπουν σε ζημιογόνες επιχειρήσεις που έχουν εμπορική δραστηριότητα και χρηματοδοτούνται από τους δήμους, ενώ θα ελεγχθεί και η βιωσιμότητα των κοινωφελών επιχειρήσεων των ΟΤΑ.
"Ρολά" κατεβάζουν αύριο όλες οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της στάσης εργασίας που αποφάσισε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται κατά της διαθεσιμότητας και κινητικότητας και για το λόγο αυτό θα προσωρήσουν σε στάση από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.





http://www.thestival.gr

Μέχρι και 15 % εξοικονόμηση καυσίμου μπορεί να πετύχει ένας οδηγός, εφαρμόζοντας απλές τεχνικές οικονομικής οδήγησης που έχει κωδικοποιήσει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)...

Μέγεθος που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτήν την περίοδο, που οι τιμές της βενζίνης σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και διαμορφώνονται σήμερα στο 1,656 ευρώ το λίτρο (μέση τιμή) ενώ στην περιφέρεια ξεπερνούν και το 1,8 ευρώ.

Αν όμως ένας οδηγός καταφέρει να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 15 %, κατ' αναλογία θα είναι σαν να αγοράζει τη βενζίνη κατά 25 λεπτά το λίτρο φθηνότερα, δηλαδή γύρω στο 1.4 ευρώ, χωρίς ιδιαίτερες θυσίες στην ταχύτητα και με κέρδος στην ασφάλεια και την άνεση.

Σύμφωνα με τον οδηγό εξοικονόμησης καυσίμου του ΚΑΠΕ, ο οδηγός για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου πρέπει:

1.Να αλλάζει γρήγορα ταχύτητα προς υψηλότερη σχέση μετάδοσης στις 2000 - 2500 στροφές.

2.Να οδηγεί με σταθερή ταχύτητα, στις 2000-2500 στροφές.

3.Να προβλέπει τις συνθήκες κυκλοφορίας ώστε να αποφεύγει τις άσκοπες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα.

4.Να σταματά επιβραδύνοντας ομαλά όταν πλησιάζει σε φωτεινό σηματοδότη, αφήνοντας το γκάζι, πατώντας ομαλά το φρένο και με επιλεγμένη μία υψηλή σχέση μετάδοσης.

5.Να σβήνει τον κινητήρα σε σύντομες στάσεις (άνω του ενός λεπτού).

6.Να κάνει τακτική συντήρηση του οχήματος και των ελαστικών. Η σωστή πίεση ελαστικών βελτιώνει την οικονομία καυσίμου και την οδική ασφάλεια. Πίεση ελαστικών μικρότερη κατά 25 % σημαίνει περίπου 2 % περισσότερο καύσιμο.

7.Να αποφεύγει τη μεταφορά περιττών φορτίων και τη χρήση σκάρας οροφής. Κάθε πρόσθετο εξάρτημα (αεροτομή, σχάρα, μπαγκαζιέρα κλπ.) αυξάνει την αεροδυναμική αντίσταση και την κατανάλωση καυσίμου.

8.Να κάνει συνετή χρήση του κλιματισμού.

9.Στις στροφές να επιβραδύνει ομαλά.

10.Να αποφεύγει τη χρήση του οχήματος για σύντομες διαδρομές.

11.Να χρησιμοποιεί το βοηθητικό εξοπλισμό του οχήματος (μετρητής κατανάλωσης, στροφόμετρο, cruise control αν υπάρχει)

12.Να επιλέγει αποδοτικότερο όχημα, εξετάζοντας την κατανάλωση καυσίμου.

13.Να σχεδιάζει τη διαδρομή, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις.



Η γυναίκα μου και εγώ βλέπαμε το «Ποιός Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος», ξαπλωμένοι στο κρεβάτι μας. Γύρισα και τη την ρωτάω :
- Θέλεις να κάνουμε σεξ;

Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου διοργανώνει για δεύτερη χρονιά εργαστήριο πειραματικών ταινιών για νέους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια ερασιτεχνική ταινία μικρού μήκους.

Στις συναντήσεις θα γίνουν κατανοητές βασικές αρχές του σεναρίου, της βιντεοσκόπησης και του μοντάζ και οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους. Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 14 ώρες, με προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου και απαιτείται η γνώση βασικών δεξιοτήτων Η/Υ.

Δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στα τηλέφωνα 210-6820464, 210-6825373 και στο e-mail autolib@otenet.gr

Πρόγραμμα εργαστηρίου
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, ώρα 5:00-7:00 μ.μ.
Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 5:00-8:00 μ.μ.
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11:00-2:00 μ.μ.
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 ,ώρα 11:00 –2:00 μ.μ.
Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, ώρα 5:00 – 8:00μ.μ.
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

Διεύθυνση
Φιλ. Εταιρείας και Τομπάζη 18, 152 32, Χαλάνδρι
Άγνοια κινδύνου για τον ιό HIV φαίνεται ότι διακατέχει τους Έλληνες. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται από τη δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα.

 Όπως εκτιμούν οι ειδικοί επιστήμονες, τα νέα κρούσματα του ιού θα φτάσουν έως το τέλος του 2013 τα 130 - 140, τη στιγμή που πέρυσι ήταν 110, ενώ την αρνητική πρωτιά κατέχουν οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι.

Μάλιστα, τα άτομα που “χτυπά” ο ιός είναι όλο και νεαρότερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, με τις ηλικίες να κυμαίνονται από τα 20 έως τα 35 έτη. Την ίδια στιγμή, θραύση κάνει ο ιός HIV στους ενδοφλέβιους χρήστες ουσιών στην Αθήνα, με την αύξηση της μόλυνσης μεταξύ των χρηστών να αγγίζει το 1.600% ανάμεσα στο 2010 και το 2011.

Ωστόσο, η σωστή ενημέρωση ήδη από τις μικρές ηλικίες και μέσω της οικογένειας και του σχολείου, αλλά και η έγκαιρη διάγνωση του ιού μέσω της διενέργειας του τεστ για τον HIV μπορεί να αποβούν σωτήριες, δίνοντας τη δυνατότητα στους οροθετικούς να αρχίσουν αντιρετροϊκή θεραπεία και να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή.

Τη σημασία της πρόληψης ως “όπλο” απέναντι στον ιό HIV επιχειρεί να περάσει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV (22-29 Νοεμβρίου). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη κι έχει στόχο την ενημέρωση περισσότερων ατόμων για το ΗIV/AIDS και τη μείωση της καθυστερημένης διάγνωσης μέσω της κοινοποίησης των πλεονεκτημάτων από το τεστ για τον HIV.

Το μήνυμα της Εβδομάδας είναι “Μίλα για τον HIV. Κάνε το τεστ”, ώστε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μιλήσουν ανοιχτά για το ΗIV/AIDS και να ενισχύσει τον διάλογο μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, των οργανώσεων υγείας, των επαγγελματιών υγείας και των φορέων χάραξης πολιτικής, προκειμένου να ενθαρρυνθούν τα άτομα που είναι σε κίνδυνο να ρωτήσουν για το τεστ, αλλά και περισσότερα τεστ να προσφερθούν σε εκείνους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. 

Πότε και πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν τεστ HIV (www.hivtestingweek.info)

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013
09.00 - 17.00 Πολυϊατρείo PRAKSIS, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Μοναστηρίου 17, Θεσσαλονίκη
18.00 - 22.00 Κινητή Μονάδα PRAKSIS 4, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Κομνηνών 58, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη Πλατεία Καλαμαριάς

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013
18.00 - 22.00 Κινητή Μονάδα PRAKSIS 4, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Πλατεία Ευόσμου, Θεσσαλονίκη

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013
20.00 - 22.00 Κινητή Μονάδα PRAKSIS 4, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: 26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη Block 33, Σφαγεία

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013
09.00 - 17.00 Πολυϊατρείo PRAKSIS, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Μοναστηρίου 17, Θεσσαλονίκη
20.00 - 22.00 Κινητή Μονάδα PRAKSIS 4, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Εθνικής Αμύνης και Αρμενοπούλου, Θεσσαλονίκη Πλατεία Χημείου ΑΠΘ
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013
09.00 - 17.00 Πολυϊατρείo PRAKSIS, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Μοναστηρίου 17, Θεσσαλονίκη
18.00 - 21.00 Κινητή Μονάδα PRAKSIS 4, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Πεζόδρομος Αγ. Σοφίας, Θεσσαλονίκη

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013
09.00 - 17.00 Πολυϊατρείo PRAKSIS, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Μοναστηρίου 17, Θεσσαλονίκη
18.00 - 21.00 Κινητή Μονάδα PRAKSIS 4, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Βελουχιώτη και Χαλκίδη, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη Πλατεία Επταλόφου

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013
09.00 - 17.00 Πολυϊατρείo PRAKSIS, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Μοναστηρίου 17, Θεσσαλονίκη
12.00 - 16.00 Κινητή Μονάδα PRAKSIS 4, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Κεντρική Βιβλιοθήκη / ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013
09.00 - 17.00 Πολυϊατρείo PRAKSIS, Θεσσαλονίκη Τοποθεσία: Μοναστηρίου 17, Θεσσαλονίκη

http://thesout.gr 
Ημερίδα με θέμα «Παιδιά προσχολικής ηλικίας σε συνθήκες αλληλεπίδρασης: Οικογένεια- Παιδικός Σταθμός- Κοινότητα» διοργανώνει ο Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στις 09.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α’ 1).

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την επιστημονική συμμετοχή:
• της Υπηρεσίας Παιδιού και Εφήβου της Γ΄ Ψυχιατρικής κλινικής του Α.Π.Θ.
• του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Γ.Ν. «Γ.Παπανικολάου»
• του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Γ.Ν. «Ιπποκρατείου»
και την συνδρομή του «Επιστημονικού Συλλόγου Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου»

«Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με την πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας που εφαρμόζεται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. καθώς και η κατάθεση προβληματισμών, σκέψεων, δράσεων και απόψεων από ειδικούς επιστήμονες που θα συμμετέχουν σ’ αυτήν», δήλωσε σχετικά η Πρόεδρος του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ., Κυβέλη Ρουμελιώτου.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να αποστέλλονται στο email: merimna@obrepom.gr και στο fax:2310.223056 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, την αίτηση συμμετοχής και τις θεματικές ενότητες στην ιστοσελίδα του Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. www.obrepom.gr
 
Πανελλαδική πρωτιά διεκδικεί η Θεσσαλονίκη με τη διοργάνωση διαγωνισμού, διάρκειας τριών μηνών, με τίτλο «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη: APPS4Thessaloniki».

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης για τη δημιουργία εφαρμογών web και κινητών τηλεφώνων ενώ τη διοργάνωσή του πραγματοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το διεθνούς κύρους Open Knowledge Foundation - Ίδρυμα Ανοιχτής Γνώσης Ελλάδος (http://gr.okfn.org), την Ερευνητική Μονάδα URENIO του Α.Π.Θ. (http://www.urenio.org) υπό την επικοινωνιακή αιγίδα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Την έναρξή του θα σηματοδοτήσει σχετική ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου. Πρόκειται για μια νέα μορφή εκδήλωσης, η οποία ξεκίνησε από τις Η.Π.Α. με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Νέας Υόρκης (http://nycbigapps.com/).

Ωστόσο, παρόμοιοι διαγωνισμοί λαμβάνουν χώρα και σε μεγάλο αριθμό πόλεων σε όλο τον κόσμο, όπως στο Άμστερνταμ, την Οτάβα και το Σικάγο, προσβλέποντας στην κινητοποίηση των πολιτών και στη συμμετοχή τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις.

Οι «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη» φιλοδοξούν να βελτιώσουν τη λειτουργία της πόλης παρέχοντας στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις, νέες καινοτόμες υπηρεσίες με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

«Για πρώτη φορά μία ελληνική πόλη διοργανώνει παρόμοια εκδήλωση και το γεγονός αυτό, θα τοποθετήσει τη Θεσσαλονίκη στο διεθνή πληροφοριακό - τεχνολογικό χάρτη.

Η καινοτομία του όλου εγχειρήματος είναι ότι οι πολίτες θα κληθούν να προτείνουν ιδέες για πιθανές εφαρμογές που όχι μόνο θα απλοποιήσουν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά θα δώσουν και μία μεγάλη ώθηση στην επιχειρηματική ζωή της πόλης μας ενώ οι προγραμματιστές από Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ινστιτούτα και εταιρίες πληροφορικής της πόλης θα κληθούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αναπτύσσοντας εφαρμογές», τόνισε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν. Ειδικότερα, ο διαγωνισμός θα έχει τρία σκέλη: • Δημιουργία ανοιχτών δεδομένων από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. • Ανάπτυξη νέων εφαρμογών, οι οποίες θα κάνουν χρήση ανοιχτών δεδομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων οργανισμών της πόλης. • Προσαρμογή ήδη υπαρχουσών εφαρμογών ανοιχτού κώδικα στις ανάγκες της Θεσσαλονίκης.

Με τη λήξη του, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης των πλέον καινοτόμων και χρήσιμων εφαρμογών με βραβεία τα οποία θα υποστηριχθούν χορηγικά από μεγάλες και διεθνείς εταιρείες με κύριο τομέα δράσης τα πληροφοριακά και ηλεκτρονικά συστήματα.

http://www.cityportal.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!