Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πες μου πόσους φίλους έχεις, να σου πω το μέγεθος του εγκεφάλου σου...
Μία νέα βρετανική μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υποστηρίζει πως όσο περισσότερους φίλους έχει κανείς, τόσο μεγαλύτερο εγκέφαλο διαθέτει.
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι σχεδόν 6 εγκεφαλικές περιοχές των κοινωνικών ανθρώπων, εμφανίζονται μεγαλύτερες σε μέγεθος και πιο καλά «καλωδιωμένες» σε σχέση με εκείνες των ατόμων που έχουν… περιορισμένο κοινωνικό περίγυρο.
Στα κοινωνικά άτομα, ο φλοιός του πρόσθιου προσαγωγίου εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένος, αφού πρόκειται για την περιοχή η οποία σχετίζεται (εκτός των άλλων) και με το ενδιαφέρον μας για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας. Επίσης, τα «καλώδια» που συνδέουν την συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου με μία άλλη, που σχετίζεται με το πώς νιώθουν οι άνθρωποι γύρω μας, είναι πολύ ισχυρά σε άτομα με έντονη κοινωνικότητα.
«Στα πιο κοινωνικά άτομα, τα συγκεκριμένα επικοινωνιακά "μονοπάτια" ενδεχομένως να μοιάζουν περισσότερο με λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας, παρά με επαρχιακούς χωματόδρομους, γεγονός που κάνει τη διαδικασία της επεξεργασίας της πληροφορίας πιο αποδοτική» ισχυρίζεται η ερευνήτρια Mary Ann Noonan.
Σε μελέτη που έγινε στο παρελθόν, διαπιστώθηκε πως η διατήρηση φιλικών σχέσεων, απαιτεί περισσότερη εγκεφαλική ενέργεια. Και φυσικά, όσοι έχουν περισσότερες πραγματικές φιλίες (και όχι διαδικτυακές) έχουν πιο ενισχυμένες ικανότητες στο να κατανοούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα των φίλων τους.
echoes.gr
Κάπου στην Αττική οδό, ένα Lada το οποίο φορά τον κινητήρα ενός 240 SX απόδοσης 450+ ίππων, τα βάζει με μια Porsche 911 GT2 RS (ή έστω look 911 GT2 RS). 

Παράξενη κόντρα δεν... λέω, και δεν ξέρουμε αν όντως ο οδηγός της 911 πάτησε το γκάζι, αλλά όπως και να έχει το Lada είναι δυνατό. 

 Είναι λοιπόν να απορεί κανείς πώς μπορεί να αντιδράσει κάποιος όταν βλέπει στην κόντρα αυτή ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα να βγαίνει νικητής το Lada.

Δείτε το βίντεο:



dagkonei.blogspot.gr
Το συνολικό βάρος του παγκόσμιου πληθυσμού των μυρμηγκιών είναι μεγαλύτερο.......
Έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο;

Πορτογαλία vs Σουηδίας και Κριστιάνο vs Ζλάταν με φόντο την Βραζιλία. Ποτέ ξανά ένας αγώνες μπαράζ δεν είχαν καθηλώσει όλο τον κόσμο αφού ο χαμένος, χάνεται...

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που αγώνες μπαράζ για πρόκριση στο Mundial προκαλούν τόσο πολύ ντόρο και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι τον ρόλο του «κράχτη» παίζουν δύο από τους κορυφαίους παίκτες τους κόσμου. Δύο από αυτούς που σε κάνουν να σηκωθείς και να αναρρωτηθείς «τι έκανε ο άνθρωπος;». Πορτογαλία και Σουηδία παρά τα μεγάλα αστέρια στη σύνθεσή τους έμειναν στους ομίλους πίσω από Ρωσία και Γερμανία αντίστοιχα και τώρα Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς καλούνται να αποκαταστήσουν την τάξη. Το πρώτο σκέλος της τιτανομαχίας να γίνεται στο «Ντα Λουζ» της Πορτογαλίας σε ματς sold out το οποίο θα παρακολουθήσουν από κοντά 61.347 θεατές. Οι Σουηδοί πάντως κάθε άλλο παρά φοβούνται, δεν έχουν χάσει ποτέ εκτός έδρας από τους Ιβηρες...
Διάβασε περισσότερα στο: Η απόλυτη τιτανομαχία! | gazzetta.gr 
Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε γρήγορα ένα ρόδι και το βασικότερο χωρίς να λερωθείτε!
Έτσι σώζεις τη δική σου Gotham, αν έχεις φυσικά τα λεφτά του Bruce Wayne...
Καθώς δεν υπάρχει περίπτωση η Warner Bros να πουλήσει ποτέ τα υπεραπίστευτα Tumbler οχήματα που κατασκευάστηκαν για την Batman τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν, επαφίεται σε μας να δημιουργήσουμε ρέπλικες των σκληροτράχηλων αυτοκινήτων.

Κι ενώ μέχρι πρόσφατα αυτό ήταν όνειρο, μια αυθεντική ρέπλικα πωλείται πλέον και είναι πράγματι μια από τις καλύτερες που έχουμε δει ποτέ!

Όχι μόνο κινείται χάρη στον GM LS1 V8 κινητήρα του («πακέτο» με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων), αλλά όλο το σασί και τα μηχανικά μέρη του Tumbler είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένα στο χέρι. Όσο για τα λάστιχά του, αγγίζουν τις 44", με τις καστομαρισμένες ζάντες του να κάνουν την απόλυτη διαφορά.

Το Tumbler με σάρκα και οστά, που μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα, διαθέτει πέντε βοηθητικές κάμερες στην απόλυτη υπηρεσία του οδηγού, ενώ οι gadget πινελιές στο εσωτερικό του περιλαμβάνουν ακόμα και σύστημα GPS.



Υπάρχουν 5 τέτοιες ρέπλικες σε όλο τον κόσμο και η συγκεκριμένη βρίσκεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Μέχρι και ο Batman θα την ήθελε, μην έχετε καμιά αμφιβολία!



Για να την αποκτήσει βέβαια κάποιος θα πρέπει να διαθέτει την οικονομική επιφάνεια του Bruce Wayne, καθώς ο ιδιοκτήτης του Tumbler ζητά για να το αποχωριστεί 1 εκατ. δολάρια (750.000 ευρώ), τιμή ιδιαιτέρως αλμυρή για ένα αντίγραφο, όσο «άγριο» κι αν είναι.



Η ρέπλικα είναι πάντως street-legal και φαίνεται καταπληκτική...


http://www.newsbeast.gr 
Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να κινηθούν προς δύο βασικές κατευθύνσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά τη δικαστική προσβολή των διαπιστωτικών πράξεων με τις οποίες τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Η δεύτερη έχει να κάνει με την προσβολή συγκεκριμένων όρων οι οποίοι έχουν περιληφθεί στις κοινές υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν για την απορρόφηση πρώην δημοτικών αστυνομικών σε άλλες υπηρεσίες, καθώς προβλέφθηκαν κριτήρια με τα οποία επί της ουσίας μερίδα των ανθρώπων αυτών αποκλείεται από το δικαίωμα μετακίνησης είτε στην ελληνική αστυνομία είτε στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου δημοτικών αστυνομικών Θεσσαλονίκης Πέτρο Παπαφίλη το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατάθεσης προσφυγών στο διοικητικό εφετείο από τα συνολικά 148 άτομα που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Με την προσφυγή αυτή οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί επιδιώκουν να ανατρέψουν τις διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες οδηγήθηκαν σε διαθεσιμότητα κι επομένως να επιστρέψουν στο δήμο, ενώ συγχρόνως διεκδικούν να καταπέσουν οι διατάξεις που οδήγησαν στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.
Όπως εξήγησε ο κ. Παπαφίλης, “θα προχωρήσουμε με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης και της πρόσθετης παρέμβασης και για το λόγο αυτό η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, οπότε και πρόκειται να συζητηθεί η αντίστοιχη προσφυγή που κατατέθηκε από πρώην δημοτικούς αστυνομικούς της Κρήτης”.

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΑ
Συγχρόνως χθες το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου δημοτικών αστυνομικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για την κατάθεση προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά συγκεκριμένων όρων των κοινών υπουργικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί σχετικά με τις διαδικασίες επανατοποθέτησης όσων έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας σε υπηρεσίες των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
“Στις ΚΥΑ αυτές έχουν περιληφθεί όροι, όπως ενδεικτικά αυτοί που αφορούν ηλικιακά κριτήρια ή ψυχοσωματικά τεστ, οι οποίοι αποκλείουν συναδέλφους από το δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΛ.ΑΣ. ή στα σωφρονιστικά καταστήματα. Μάλιστα παρά τις για το αντίθετο προβλέψεις της ελληνικής νομοθεσίας δεν υπάρχει καμία ειδική τεκμηριωμένη αιτιολόγηση που να δικαιολογεί αυτόν τον αποκλεισμό”, σημείωσε ο κ. Παπαφίλης.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, η προσφυγή αφορά μόνον συγκεκριμένους όρους και όχι συνολικά τις κοινές υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στη διαδικασία της κινητικότητας για τους υπόλοιπους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς.
Στο μεταξύ ο δήμος Θεσσαλονίκης απέστειλε προς το υπουργείο Εσωτερικών έναν κατάλογο με κενές θέσεις, που επιδιώκεται να καλυφθούν στο πλαίσιο της κινητικότητας. Οι θέσεις που ζητείται να καλυφθούν από πρώην δημοτικούς αστυνομικούς ανέρχονται σε 66, εκ των οποίων πέντε προέρχονται από την κατηγορία της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έξι από αυτή της τεχνολογικής και 55 από την κατηγορία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
Μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο αναμένουν οι πρώην σχολικοί φύλακες του δήμου Θεσσαλονίκης τη δικαστική απόφαση σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν, διεκδικώντας την παραμονή τους στο δήμο μέχρι και τις 29 Απριλίου 2014, οπότε εκδικάζεται η κύρια αγωγή που έχουν καταθέσει κατά της απόφασης να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων έγινε χθες το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί οι πρώην σχολικοί φύλακες, πραγματοποιώντας συμβολική διαμαρτυρία. “Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν συνολικά 97 σχολικοί φύλακες. Πρόκειται για τα 91 άτομα που τον περασμένο μήνα επέστρεψαν στα καθήκοντά τους με προσωρινή διαταγή και για άλλους έξι συναδέλφους, για τους οποίους δεν υπάρχει προσωρινή διαταγή”, επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Βάιος.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία το αίτημα των πρώην σχολικών φυλάκων για παραμονή στις θέσεις εργασίας τους υποστήριξαν ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος αναπληρώνει το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και ο αντιδήμαρχος Σχολικής Μέριμνας και Διά Βίου Μάθησης Αντώνης Καρούμπης. Υποστήριξη στη δικαστική αίθουσα παρείχαν ακόμη ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Καζαντζίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη” Τριαντάφυλλος Μηταφίδης αλλά και ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη” Χρήστος Μάτης.
  makthes.gr
Στοιχεία που σοκάρουν έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ για τον μήνα Σεπτέμβριο. Την ώρα που η ανεργία παραμένει καθηλωμένη στα ύψη, την ώρα που ο ΟΑΕΔ έχει συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο ονόματα ανθρώπων χωρίς δουλειά, ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων μειώνεται δραματικά. Χειρότερη αναμένεται να γίνει η κατάσταση από το νέο έτος καθώς το πλαίσιο γίνεται ακόμη πιο αυστηρό.
 
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ; Ότι στα μητρώα του για τον μήνα Σεπτέμβριο υπάρχουν:

1.       853.896 Έλληνες οι οποίοι έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ και αναζητούν εργασία
2.       139.894 Έλληνες οι οποίοι έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ για να εξασφαλίσουν την κάρτα του ανέργου οι οποίοι όμως έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια για εξεύρεση μιας θέσης εργασίας.

Έχουμε λοιπόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους οι οποίοι είναι εκτός. Στην πραγματικότητα είναι σαφώς περισσότεροι καθώς ο ΟΑΕΔ δεν καταγράφει όσους δεν πάνε να δηλώσουν άνεργοι ούτε αυτούς που εργάζονται για μερικές ώρες ή ημέρες τον χρόνο. Κι ερχόμαστε τώρα στον αριθμό των επιδοτούμενων. Από το ένα εκατομμύριο, πόσοι εισπράττουν το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ; 138.350 άτομα. Δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 13-14%. Ο αριθμός αυτός μικραίνει και θα εξακολουθήσει να μικραίνει. Ο λόγος διπλός:

1.        Όσοι χάνουν τη δουλειά τους, δύσκολα επανεντάσσονται στην αγορά εργασίας με αποτέλεσμα να εκπνέει η περίοδος κατά την οποία δικαιούνται το επίδομα ανεργίας. Έτσι, ενώ παραμένουν στη λίστα των ανέργων, φεύγουν από τη λίστα των επιδοτούμενων ανέργων

2.       Για να γλιτώσει χρήματα, ο ΟΑΕΔ πέραν του ότι έχει μειώσει το ύψος του επιδόματος στα 360 ευρώ, έχει κάνει αυστηρότερες και τις προϋποθέσεις χορήγησής του. Το πρώτο κύμα αυστηροποίησης, ενεργοποιήθηκε την 1/1/2013 και το δεύτερο θα ισχύσει από 1/1/2014. Από το δεύτερο κύμα θα γλιτώσουν μόνο οι εποχικοί υπάλληλοι.

Δεν είναι μόνο η αυστηροποίηση, είναι και τα περιοριστικά μέτρα που παίρνει το ΙΚΑ. Από τη στιγμή που δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις να καταθέσουν τις ΑΠΔ εφόσον χρωστούν, οι καρτέλες των εργαζομένων δεν θα ενημερώνονται με τα ένσημα. Έτσι, όταν αυτοί θα χάνουν τη δουλειά τους, δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να εισπράξουν το επίδομα ανεργίας, ή στην καλύτερη περίπτωση, θα το εισπράττουν για λιγότερους μήνες από όσους πραγματικά δικαιούνται.

Οι αλλαγές του 2014

Από το νέο έτος, ο ΟΑΕΔ προκειμένου να χορηγήσει στους απολυμένους το επίδομα τακτικής ανεργίας των 360 ευρώ, θα ψάχνει:

1. Αν έχετε πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας στο τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή σας, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. Ειδικά για τους ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα, για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (σεζόν) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.

2. Αν στα τέσσερα χρόνια που έχουν προηγηθεί από την υποβολή της αίτησης για επίδομα ανεργίας, έχετε εισπράξει επίδομα ανεργίας που να υπερβαίνει τους 16 μήνες (ή 400 ημέρες). Μέχρι και το τέλος του 2013, αναζητείται αν έχει καταβληθεί επίδομα ανεργίας για 18 μήνες μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για μια επώδυνη αλλαγή η οποία θα αποκλείσει πολλούς δικαιούχους, ειδικά τους εποχικούς υπαλλήλους. Πως αυτό θα λειτουργήσει πρακτικά; Αν κάποιος απολυθεί τον Ιανουάριο του 2014, θα προσκομίσει στον ΟΑΕΔ τα 125 ένσημα (ή περισσότερα) προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει το επίδομα. Επιπλέον η υπηρεσία θα αναζητήσει για πόσους μήνες έχει επιδοτηθεί με επίδομα ανεργίας στο χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2010-Δεκέμβριος 2013. Αν έχει επιδοτηθεί για έξι μήνες, θα μπορεί να πάρει επίδομα για άλλους 10 μήνες. Αν έχει επιδοτηθεί για 12 μήνες, θα εισπράττει επίδομα για τέσσερις μήνες. Αν έχει επιδοτηθεί για 18 μήνες μέσα σε αυτή την 4ετία, τότε δεν θα παίρνει απολύτως τίποτα παρά το γεγονός ότι πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.

Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας και σε 20άρηδες

Πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Εργασίας νομοθέτησε δύο βασικές αλλαγές όσον αφορά στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας:

Οι προϋποθέσεις:

Πώς λοιπόν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας από το νέο έτος. Ιδού τι αναφέρει η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ:

1. Ηλικία από 20 μέχρι 66 ετών. Ως ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου του επιδόματος λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του 20ου έτους της ηλικίας του και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 66ου έτους του δικαιούχου η 31η Δεκεμβρίου του έτους της συμπλήρωσης. Η συμπλήρωση του 66ου έτους συνεπάγεται την διακοπή της καταβολής του επιδόματος στο δικαιούχο.

2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας. Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει κατά το παρελθόν 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις). ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι δικαιούχοι οι άνεργοι των οποίων η εγκριτική απόφαση χορήγησης τακτικής επιδότησης ανεργίας είναι μικρότερη των δώδεκα μηνών.

3.Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα ποια χρονική περίοδο έλαβαν την δωδεκάμηνη τακτική επιδότηση. Αν π.χ. ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει επίδομα ανεργίας 12μηνης διάρκειας που έληξε την 05/12/1998 και υποβάλει αίτηση για το επίδομα μακροχρονίως ανέργου την 15/05/2014, θα πρέπει κατά το χρονικό διάστημα από 16/5/2013 έως 15/5/2014 να αποδεικνύεται η κατάσταση της διαρκούς 12μηνης διάρκειας ανεργίας του.

4.Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 10.000 ΕΥΡΩ. Το συγκεκριμένο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 587 ΕΥΡΩ για κάθε ανήλικο τέκνο. Ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Σημείωση : Οικογενειακό εισόδημα θεωρούμε το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο του ίδιου και της οικογενείας του (συζύγου και ανηλίκων τέκνων).
Δεν προσμετράται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα: το επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, καθώς και το επίδομα μακροχρονίως ανέργου (για τυχόν χορήγηση του κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος) .

Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το ατομικό.

ΥΨΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ΕΥΡΩ και χορηγείται προσωπικά στον ίδιο το δικαιούχο για όσο χρονικό διάστημα είναι άνεργος και σε καμία περίπτωση πέρα από 12 μήνες.
Το επίδομα αυτό δεν επιδέχεται προσαυξήσεις, είναι προσωποπαγές και δεν μεταβιβάζεται.

Τα δικαιολογητικά

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
  1. Αίτηση του δικαιούχου στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του.
  2. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης επικυρωμένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του προηγούμενου οικονομικού έτους. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν υπέχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης και ότι δεν είχε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που να υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του. Στην υπεύθυνη δήλωση θα βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ. ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση που η καταβολή του προαναφερόμενου επιδόματος συνεχίζεται και κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος ο δικαιούχος θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει ότι το ετήσιο του προηγούμενου οικονομικού έτους εισόδημα του δεν υπερέβη το ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του Στην προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να βεβαιώνει η οικεία Δ.Ο.Υ. ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Όσοι εκ των δικαιούχων είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει να προσκομίζουν και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης αμέσως μετά την υποβολή της στη Δ.Ο.Υ.
  3. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου με την οποία βεβαιώνεται : α) ότι ο αιτών δεν συμμετέχει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, δεόντως επικυρωμένο, β) ότι δεν λαμβάνει επίδομα από άλλη Υπηρεσία του ΟΑΕΔ και γ) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να γνωστοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή που επήλθε στα στοιχεία που δήλωσε υπευθύνως.
  4. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
  5. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.
  6. ΙΒΑΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.
http://www.fpress.gr 
Τα λάθος λιπαντικά, οι λάθος συνθήκες φύλαξης



και πολλά άλλα που ίσως ούτε καν φανταζόσασταν. Μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας ανέλυσε 50 επιστημονικές έρευνες των τελευταίων 16 ετών, τα ζευγάρια κάνουν αρκετά και σημαντικά λάθη στη χρήση προφυλακτικού. Ποια είναι αυτά;

1.Το πιο σημαντικό και συχνό λάθος είναι η χρήση του προφυλακτικού να μην γίνεται από την αρχή της πράξης. Περισσότερα από τα μισά ζευγάρια (51,1%), δεν βάζουν το προφυλακτικό από την αρχή, αλλά προς το τέλος. Όπως ενημερώνουν οι ειδικοί αυτού του είδους η χρήση δεν προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, διότι ανταλλαγή σωματικών υγρών συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του σεξ και όχι μόνο στη διάρκεια της εκσπερμάτωσης.

2. Στον αντίποδα, το 29,5% των ζευγαριών το βγάζει λίγο πριν την ολοκλήρωση της επαφής.

3. 13,7% ξετυλίγει το προφυλακτικό πριν το τοποθετήσουν στο πέος, αντί να το ξετυλίξουν πάνω του. Τα πιο συχνά αποτελέσματα αυτού του λάθους είναι να σπάει κατά τη διάρκεια, ή να μην μπαίνει σωστά και μειώνει την απόλαυση.

4. Όταν τοποθετήσουν το προφυλακτικό δεν απομακρύνουν τον αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος στην άκρη του για να χωρέσει το σπέρμα.

5. Εως 30,4% των ανδρών δήλωσαν ότι βγάζουν το προφυλακτικό και από την ανάποδη, δηλαδή γυρνούν το μέσα-έξω και το επανατοποθετούν. Αυτό είναι επικίνδυνο διότι μπορεί να εκθέσουν τη γυναίκα σε προσπερματικά υγρά, τα οποία δύναται να προκαλέσουν εγκυμοσύνη. Επιπλέον, ότι ασθένεια υπάρχει μεταδίδεται πιο εύκολα από τον έναν στον άλλο.

6. Το 57% δεν κρατούν το προφυλακτικό στη βάση του πέους κατά την έξοδο και μετά από την εκσπερμάτωση. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται με τον άντρα να κρατάει την βάση του προφυλακτικού, ώστε να μην του γλιστρήσει και υπάρξει διαρροή σπέρματος.

7. Ανοίγουν τη συσκευασία με αιχμηρό αντικείμενο. Αυτό το κάνουν περίπου το 13,3% και είναι εύκολο να χαράξουν, χωρίς να το προσέξουν, το προφυλακτικό και να σπάσει.

8. Δεν το ξετυλίγουν εντελώς. Το 11,2% των ανδρών αρχίζουν την ερωτική πράξη με μισοξετυλιγμένο το προφυλακτικό στο πέος τους.

9. Δεν χρησιμοποιούν λιπαντικό. Το 16% έως 25,8% ανδρών και γυναικών χρησιμοποιούν προφυλακτικό χωρίς λιπαντικό και έτσι αυξάνουν τον κίνδυνο να σπάσει. Ειδικά στο πρωκτικό σεξ είναι απαραίτητο.

10. Χρησιμοποιούν λάθος λιπαντικό. Το 4,7% των ανδρών χρησιμοποιούν λιπαντικό με βάση το λάδι ή το πετρέλαιο (βαζελίνη), το οποίο μπορεί να διαβρώσει το προφυλακτικό και να σπάσει. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται λιπαντικό με βάση το νερό.

11. Το 2,4% ξαναχρησιμοποιούν το προφυλακτικό για τουλάχιστον δύο φορές.

12. Το 20% διατηρούν τα προφυλακτικά σε χώρους και συνθήκες θερμοκρασίας ακατάλληλες για τη σωστή διατήρησή τους. Διαβάστε τις οδηγίες της συσκευασία για την σωστή φύλαξη.
Μαλακά Cookies με άρωμα πορτοκαλιού.

Τι χρειαζόμαστε:

Είναι η πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας και άνετα θα μπορούσε κανείς να τη συγκρίνει ώς ένα βαθμό ακόμη και με τον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», ενώ από σήμερα θα αρχίσει να προβάλλεται στα σινεμά.

Ο «Αδάμαστος: Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα» βασίστηκε στην ελληνική σειρά κόμικς του βραβευμένου comics artist (και πρωταγωνιστή) Γιάννη Ρουμπούλια και έχει ήδη καταχωριστεί στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου ως η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία επικής φαντασίας που επιχειρεί να μεταφέρει ένα ελληνικό κόμικ στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερων σκηνικών και κοστουμιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου, ενώ ήταν υποψήφιο και στην κατηγορία για την καλύτερη φωτογραφία.

Επίσης στην εκπληκτική της παρουσία στις Νύχτες Πρεμιέρας απέσπασε σε δύο sold out προβολές το χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις περιπέτειες του ανυπότακτου, βάρβαρου Ντράγκαρ (Γιάννης Ρουμπούλιας) ενάντια στις δυνάμεις μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας σκοτεινών, μαγικών δυνάμεων και αιμοβόρων πολεμιστών.

Η ευρηματική σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Θάνου Κερμίτση, η συνεργασία με γνωστούς ηθοποιούς, όπως ο Μελέτης Γεωργιάδης, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους, καθώς και η υπέροχη δουλειά στα κοστούμια, στα σκηνικά, στη μουσική επένδυση και στα ειδικά εφέ δείχνουν ότι απαιτείται αγάπη και όχι πολλά χρήματα για να δημιουργηθεί κάτι αξιόλογο.

Να σημειωθεί πως σε αντίθεση με τις χολιγουντιανές αλλά και τις μεγάλες ελληνικές παραγωγές, η ταινία ήρθε εις πέρας με budget γύρω στα 9.000 ευρώ, το οποίο προήλθε αποκλειστικά από χρηματοδότηση του ίδιου του κοινού, μέσω της διαδικασίας του crowdfunding στο διαδίκτυο.

Τα γυρίσματα της ταινίας (που είναι στην ελληνική γλώσσα) κράτησαν περίπου ενάμιση χρόνο και οι δυσκολίες που συνάντησαν οι δημιουργοί στη διάρκειά τους ήταν πολλές. Το ίδιο και τα ευτράπελα. «Κάτι που θυμάμαι πολύ έντονα είναι το εξής:

Οταν γυρίζαμε μια σκηνή μέσα σε δάσος, σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο, έπιασε ξαφνικά βροχή. Συνεχίσαμε κανονικά, με την ελπίδα ότι θα σταματούσε, αλλά τελικά η βροχή έγινε χαλάζι κι εμείς μούσκεμα, αφού γέμισαν νερό οι πανοπλίες που φορούσαμε. Παρ' όλα αυτά και το γύρισμα ολοκληρώσαμε και την πνευμονία γλιτώσαμε» δήλωσε στην «Espresso» ο Θάνος Κερμίτσης.

Η ταινία κάνει σήμερα πρεμιέρα στον κινηματογράφο Ιντεάλ και μετά θα ακολουθήσει πάρτι στο Χοροστάσιο. Στον ίδιο χώρο την Κυριακή 24 Νοεμβρίου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τους συντελεστές, τα βραβευμένα κοστούμια και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία, αλλά και ανέκδοτο υλικό, όπως σκίτσα και φωτογραφίες.

http://www.madata.gr 
Να μην προσφύγουν στο εφετείο ώστε να μην απολυθούν μέχρι την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης συμβασιούχοι που δικαιώνονται πρωτόδικα απειλούν οι δήμαρχοι. Πρόκειται για ένα άτυπο «αντάρτικο», το οποίο κατά πολλούς γίνεται για προεκλογικούς λόγους με κίνδυνο να οδηγηθούν ακόμη και ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς επιβάρυναν το δήμο τους με μισθούς υπαλλήλων τους οποίους, εφόσον προσέφευγαν στο εφετείο, δεν θα κατέβαλαν.
Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί ότι το χορό σέρνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης ο οποίος λόγω της ταύτισής του με το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πολύ αποδυναμωμένος στο δήμο του: «Δεν πρόκειται να κάνω έφεση, θα ακολουθήσω τη δικαστική απόφαση, άλλωστε ο Δήμος Καλλιθέας έχει τεράστια έλλειψη προσωπικού και οι προσλήψεις μέχρι το 2016 απαγορεύονται» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Έθνος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δήμαρχος  Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τους 600 εργαζόμενους (ανάμεσα τους 460 εργάτες καθαριότητας), που  μέχρι πρόσφατα ήταν ο βασικός υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας:  «Η θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, που για χρόνια κάλυπταν με συμβάσεις που ανανεώνονταν, ανάγκες του Δήμου, θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους. Δεν έχουμε σκοπό να προσβάλλουμε την απόφαση του Δικαστηρίου, επειδή δεν είναι προσωρινά εκτελεστή», τόνισε πολύ στη Voria.gr o δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο κ. Μπουτάρης δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής ανάλογη δέσμευση απέναντι στους ίδιους τους συμβασιούχους.
Υπενθυμίζεται ότι η έφεση πρέπει να ασκηθεί μέσα σε προθεσμία 30 ημερών.
Να σημειωθεί ότι στο επόμενο διάστημα αναμένονται οι αποφάσεις και σε άλλες υποθέσεις με το ίδιο αντικείμενο, αφού βάσει νόμου, εντός του Νοεμβρίου θα πρέπει να εκδικαστούν όλα τα αιτήματα εργαζομένων με συμβάσεις έργου που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Εάν βεβαίως οι αποφάσεις που θα εκδοθούν, τους δικαιώσουν, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση στην περίπτωση που οι  δήμοι δεν ασκήσουν εφέσεις και προχωρήσουν στην υλοποίηση τους.
aftodioikisi.gr
Ιδιαιτέρως «ανθεκτική» αποδεικνύεται η κατανάλωση αντιβιοτικών στη χώρα μας. Η Ελλάδα παραμένει σταθερά για έβδομη συνεχή χρονιά ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα λήψης αντιβιοτικών στην Ευρώπη αλλά και με τα περισσότερα ανθεκτικά μικρόβια, εντός και εκτός νοσοκομείων.

Όπως επισήμαναν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ, την Τετάρτη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών (18 Δεκεμβρίου), η Ελλάδα εφέτος έχασε την ευρωπαϊκή «πρωτιά» στην κατανάλωση αντιβιοτικών από την Ιταλία, έμεινε ωστόσο στο ψηλότερο βάθρο σε ό,τι αφορά στις «επιδόσεις» της στη μικροβιακή αντοχή, στην παραγωγή δηλαδή ανίκητων και ισχυρών μικροβίων.

Τρία «ανίκητα» μικρόβια στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προγράμματος επιτήρησης νοσοκομειακών μικροβίων «Προκρούστης», το 64% των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των στρατιωτικών νοσοκομείων δηλώνουν σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια θετικά κρούσματα ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Τα συχνότερα αίτια αυτών των λοιμώξεων είναι τα μικρόβια acinetobacter, klebsiella, pseudomonas, τα οποία όπως επισήμανε η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρία Τζένη Κρεμαστινού είναι ανθεκτικά σε ποσοστό άνω του 50% στα πιο δραστικά αντιβιοτικά που διαθέτει σήμερα η επιστήμη, ακόμη και σε αυτά της τελευταίας νέας γενιάς.

Από τα στοιχεία του «Προκρούστης» προκύπτει ότι κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 11.500 λοιμώξεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το πλέον ανησυχητικό, όπως επισήμανε η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κυρία Χριστίνα Παπανικολάου, είναι ότι «τα ενδονοσοκομειακά μικρόβια έχουν βγει από τις ΜΕΘ και κυκλοφορούν πια σταθερά στους θαλάμους των νοσοκομείων, με τη μεγαλύτερη διασπορά να καταγράφεται στα παθολογικά και χειρουργικά τμήματα». Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με την γενική γραμματέα, εξετάζεται το ενδεχόμενο της λήψης επιπλέον μέτρων στον ιατρικό κόσμο για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών.

Οι αριθμοί πάντως που αφορούν τους ασθενείς που προσβάλλονται από ενδονοσοκομειακά μικρόβια είναι αποκαρδιωτικοί: το 35% των ασθενών καταλήγει από σηψαιμία, το 45% παραμένει επί μακρόν στο νοσοκομείο με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία του ασθενούς και το σύστημα ενώ το 34% βγαίνει τελικώς από το νοσοκομείο.

Αντιβιοτικά για… πάσα χρήση

Εξίσου ανησυχητικά είναι όμως και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για τη χρήση των αντιβιοτικών εκτός νοσοκομείων, στην κοινότητα κατά τη γλώσσα των ειδικών. Ένας στους δύο από κάθε νοικοκυριό χρησιμοποιεί αντιβιοτικά, με τους γονείς μικρών παιδιών να δηλώνουν σε ποσοστά 36% ότι έχουν στο σπίτι τους αντιβιοτικά για ώρα ανάγκης. Σε ό,τι αφορά τη χρήση τους, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι αυτά χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του πυρετού, του βήχα, πονόδοντου, ακόμη και του συναχιού!

Σύμφωνα με την κυρία Ελένη Γιαμαρρέλου, ομότιμη καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας, η σταθερά υψηλή κατανάλωση αντιβιοτικών στην κοινότητα έχει ως αποτέλεσμα βακτήρια όπως το κολοβακτηρίδιο (προκαλεί ουρολοιμώξεις) και ο πνευμονιόκοκκος να γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά απέναντι στα αντιβιοτικά (αύξηση αντοχής από 5,2% το 2005 σε 10,2% το 2012).

«Είναι τρομακτική η αύξηση» παρατήρησε η κυρία Γιαμαρέλλου, προσθέτοντας ότι «ουσιαστικά είναι φαύλος κύκλος: η χορήγηση αντιβιοτικών αυξάνει τα μικρόβια και η αύξηση των μικροβίων οδηγεί και πάλι στη χορήγηση αντιβιοτικών».

Εκστρατεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Με στόχο την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών το ΚΕΕΛΠΝΟ οργανώνει κι εφέτος μετεκπαιδευτικά  σεμινάρια με αντικείμενο την «Ορθολογική χρήση των Αντιβιοτικών στην Ιατρική Πράξη» για 1.800 γενικούς ιατρούς και ιατρούς που ασκούν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όλη τη χώρα, ενώ σχεδιάζεται για το 2014 αντίστοιχο σεμινάριο για τους νοσοκομειακούς ιατρούς. 
 





Δεν θα σταλούν πρόστιμα για το ΚΤΕΟ Για «ανακριβή πληροφόρηση» κάνει λόγο το υπουργείο Μεταφορών με αφορμή το «θόρυβο» και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αποστολή ειδοποιητηρίων για πρόστιμα στα μη ελεγχθέντα από τα ΚΤΕΟ αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με το τα πρόστιμα για τα ΚΤΕΟ, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το τελευταίο τετράμηνο, από το υπουργείο υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον να γίνει καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων μόνο για λόγους οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικούς λόγους. Τα ποσά των προστίμων που αναγράφονται σε δημοσιεύματα αφορούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων. Κάθε άλλη πληροφόρηση είναι ανακριβής». Η αποστολή του προστίμου για ανέλεγκτα οχήματα στα σπίτια των ιδιοκτητών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών, αφορά πρόταση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ προς το υπουργείο, ωστόσο όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί μιας και είναι ανέφικτη η αντιπαραβολή στοιχείων των ελέγχων με τα αντίστοιχα στοιχεία του μητρώου αυτοκινήτων. Μάλιστα επισημαίνουν ότι «δεν είναι καταγεγραμμένα τα οχήματα που πέρασαν ΚΤΕΟ το 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012 στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων , ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα στοιχεία τους». Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η παράβαση, όπως και κάθε παράβαση του ΚΟΚ, βεβαιώνεται από την Τροχαία, ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποστέλλεται από το υπουργείο Μεταφορών και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Share

www.dikaiologitika.gr
Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα κυκλοφορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος, ανακοίνωσε πότε θα ξαναγίνει πεζόδρομος η Νίκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Δημαρέλος έγραψε:

«Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, εκτός από τα γενέθλια μου, είναι η επόμενη Κυριακή όπου θα είναι πεζοδρομημένη η Λεωφόρος Νίκης. Αυτή τη φορά θα είναι κλειστά τα μαγαζιά και ως εκ τούτου θα είναι και καλύτερα τα πράγματα με τους αμετανόητους ΙΧήδες.

Επιπλέον, συνδυάζεται και με την πρώτη μέρα που δοθεί το μεγαλύτερο μέρος της αναπλασμένης Νέας Παραλίας στο κοινό για μία πρώτη γνωριμία.

Σας τα λέω τώρα, έτσι ώστε να μην μου λέτε ότι δεν το ξέρατε. Τουλάχιστον εσείς εδώ. Επίσης, θα έχουμε και μία καλύτερη οργάνωση στην επικοινωνία του συμβάντος. Είναι και η παγκόσμια μέρα κατά του AIDS. Οπότε αντί για απροφύλακτο sex κάντε καλύτερα μία βόλτα».


http://www.cityportal.gr
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο κρατικής πρόνοιας, τη Σουηδία, οι αρχές προχωρούν στο κλείσιμο και εν συνεχεία στην πώληση κτιρίων φυλακών καθώς οι κρατούμενοι μειώθηκαν αισθητά παράλληλα φυσικά με τη μείωση της εγκληματικότητας. Την ίδια ώρα, εύλογα κανείς θα αναρωτηθεί για ποιους λόγους στη χώρα μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή οι κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές, που ασφυκτιούν, στοιβάζονται σε κελιά που έχουν δημιουργηθεί για δύο μόνο άτομα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Σουηδία βρίσκεται μπροστά σε μια τέτοια απότομη πτώση του αριθμού των κρατουμένων τα τελευταία δύο χρόνια και αποφασίστηκε από το αρμόδιο υπουργείο να κλείσει τέσσερις φυλακές και ένα κέντρο προφυλάκισης.
«Έχουμε παρατηρήσει μια αισθητή μείωση του αριθμού των κρατουμένων», δήλωσε ο Nils Öberg, επικεφαλής της φυλακής της Σουηδίας και των υπηρεσιών δικαστικής επιτήρησης. «Τώρα έχουμε την ευκαιρία να κλείσει ένα μέρος των υποδομών μας καθώς δεν μας είναι απαραίτητες αυτή την περίοδο. Οι κρατούμενοι μειώνονται πάνω από 1 % ετησίως από το 2004 ενώ το ποσοστό τους μειώθηκε κατά 6 % μεταξύ του 2011 και του 2012 και αναμένεται να συμβεί το ίδιο και στο μέλλον, είπε στον Guardian ο κ. Öberg.
Ως αποτέλεσμα, η υπηρεσία των φυλακών φέτος έκλεισε τέσσερις φυλακές στις πόλεις της Åby , Haja , Båtshagen και Kristianstad , δύο εκ των οποίων κατά πάσα πιθανότητα θα πωληθούν και οι άλλες δύο θα χρησιμοποιηθούν από άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Κελιά... πολυτελείας
Μπορεί η ζωή στις φυλακές της Σουηδίας να μην είναι ζηλευτή, καθώς παραμένουν να είναι έγκλειστοι, ωστόσο οι παροχές που τους προσφέρει στο κράτος στο πλαίσιο της συμμόρφωσης και της επανένταξης στην κοινωνία είναι υποδειγματικές.
Οι φυλακές διαθέτουν χώρους δημιουργικής απασχόλησης, γραφεία, καθαρές κουζίνες και προαύλια με δέντρα και ξύλινα παγκάκια. Όσο για τα κελιά, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μικρά δωμάτια οικονομικών ξενοδοχείων.
Δεν «αντέχουν» άλλους κρατούμενους οι ελληνικές φυλακές
Οι φυλακές  είναι έτοιμες να εκραγούν με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά τους. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατουμένους. Δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενού χώρου για να τους τοποθετήσουμε» επεσήμαναν σε ανακοίνωσή τους πριν λίγους μήνες οι διευθυντές των Φυλακών Κορυδαλλού και Χαλκίδας.
Ο αριθμός των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας ανέρχεται σήμερα στους 12.703 που είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ενώ η χωρητικότητα όλων των καταστημάτων κράτησης είναι 9.300 άτομα.  Από αυτούς σχεδόν έξι στους δέκα (ποσοστό 57,4%) είναι αλλοδαποί.
Στις φυλακές Κορυδαλλού ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται στις 2.320, ενώ η χωρητικότητά τους είναι για 800 άτομα.
Από το 1998 έως σήμερα τόσο οι θέσεις κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας, όσο και οι κρατούμενοι έχουν διπλασιαστεί. Συγκεκριμένα, το 1998 οι θέσεις κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας ήταν 4.332 και οι κρατούμενοι ήταν 6.150. Το 2005 οι θέσεις ήταν 5.584 και οι κρατούμενοι ήταν 8.725. Το 2008 οι θέσεις ήταν 7.543 και οι κρατούμενοι ήταν 11.243. Το 2009 οι θέσεις ήταν 9.103 και οι κρατούμενοι ήταν 11.736. Το 2010 οι θέσεις ήταν 9.103 και οι κρατούμενοι ήταν 11.364. Σήμερα οι θέσεις είναι 9.223 και οι κρατούμενοι έχουν φτάσει τους 12.586.

newpost.gr
Ο διάσημος βρετανός κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ δήλωσε ότι η Φυσική θα ήταν «πολύ πιο ενδιαφέρουσα», αν οι επιστήμονες του CERN τελικά δεν είχαν καταφέρει να βρουν το σωματίδιο (μποζόνιο) του Χιγκς.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου, όπου εγκαινιάστηκε μια νέα έκθεση για τον μεγάλο επιταχυντή κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι επιστήμονας παραδέχτηκε ότι έχασε ένα στοίχημα που είχε βάλει με τον συνάδελφό του Γκόρντον Κέιν του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ότι το «Χιγκς» ποτέ δεν θα βρισκόταν. Τελικά όμως αυτό βρέθηκε και ο Βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς (μαζί με τον Βέλγο Φρανσουά Ενγκλέρ) τιμήθηκε με το φετινό Νόμπελ Φυσικής.

«Συγχαρητήρια και στους δύο, αλλά η ανακάλυψη του νέου σωματιδίου είχε προσωπικό κόστος για μένα. Αυτό το Νόμπελ μού κόστισε 100 δολάρια», είπε ο Χόκινγκ. Όπως ανέφερε, η προσδοκία του πλέον είναι ότι το επόμενο βήμα θα είναι η ανακάλυψη στο CERN νέων στοιχείων υπέρ της «θεωρίας του παντός» ή Θεωρίας-Μ, που εξηγεί καθολικά τη φύση του σύμπαντος, ενοποιώντας επιτέλους και τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις (ισχυρή και ασθενή πυρηνική δύναμη, ηλεκτρομαγνητισμό, βαρύτητα). Στη ουσία ο κεντρικός στόχος είναι το «πάντρεμα» της βαρύτητας (της πολύ μεγάλης κλίμακας στη φύση) με την κβαντομηχανική (την πολύ μικρή κλίμακα).

Στην ίδια εκδήλωση, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι αν η ανθρωπότητα θέλει να επιβιώσει, θα πρέπει να δώσει περισσότερη έμφαση στα διαστημικά ταξίδια, ώστε να βρει καταφύγιο κάπου αλλού, αν χρειαστεί. «Δεν νομίζω ότι θα επιβιώσουμε άλλα χίλια χρόνια, χωρίς να ξεφύγουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας. Γι΄ αυτό, θέλω να ενθαρρύνω το ενδιαφέρον του κοινού για το διάστημα και εγώ ο ίδιος εκπαιδεύομαι σχετικά», όπως είπε. Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, πρόσφατα πήρε μέρος σε μια πτήση μηδενικής βαρύτητας γύρω από τη Γη.

«Να θυμάστε να κοιτάτε ψηλά τα άστρα και όχι χαμηλά τα πόδια σας. Προσπαθήστε να βγάλετε νόημα με αυτά που βλέπετε και διατηρήστε τον παιδικό ενθουσιασμό σας γι΄ αυτό που κάνει το σύμπαν να υπάρχει», κατέληξε.

http://www.iefimerida.gr

Όσο καλές συνήθειες ύπνου και αν έχει το παιδί, ο ύπνος του μπορεί να παρουσιάσει διαταραχές και το πρόγραμμα να ανατραπεί. Δόντια που βγαίνουν, μια αδιαθεσία, μια αλλαγή περιβάλλοντος όπως η επιστροφή από τις διακοπές, προκαλούν αναστάτωση στον ύπνο. Ας δούμε τους πιθανούς λόγους διαταραχής του παιδικού ύπνου και πώς τους αντιμετωπίζουμε.
-Αν βγάζει δόντια, ένα δροσερό μασητικό δαχτυλίδι ή μια πιπίλα που μπήκε για λίγο στο ψυγείο μαζί με απαλό μασάζ με κάποιο από τα ειδικά τζελ που δίνουν οι παιδίατροι για την οδοντοφυϊα είναι η μόνη ανακούφιση που μπορείς να του προσφέρεις για να μην παρουσιάσει διαταραχές στον ύπνο του.
-Αν έχει κρυώσει και η μύτη του είναι βουλωμένη ή βήχει είναι πιθανό να ξυπνάει πολλές φορές τη νύχτα. Πρέπει να του καθαρίζουμε τη μύτη πρώτα ρίχνοντας αμπούλα φυσιολογικού ορού (μισή σε κάθε ρουθούνι) και μετά να αντλούμε τη βλέννη με την ειδική αντλία για τα μωρά που πωλείται στα φαρμακεία. 
-Αν έχει άγχος γιατί άλλαξε περιβάλλον, νταντά ή σταθμό, ή γιατί νιώθει πως αποχωρίζεται τη μαμά του πολλές ώρες την ημέρα, καθησύχασε το μωρό δίνοντάς του όλη σου την αγάπη, τη στοργή και την τρυφερότητα. Το άγχος αυτό είναι φυσιολογικό και θα υποχωρήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα όταν θα καταλάβει πως μπορεί να λείπειςόμως πάντα επιστρέφεις κοντά του.

Όταν κοιμάται στο κρεβάτι μας

Η σύγχρονη παιδιατρική υποστηρίζει ότι δεν πρέπει οι γονείς να αρνούνται απόλυτα τη σιγουριά που προσφέρει στο μωρό το κρεβάτι τους, αρκεί να μην γίνει αυτό τακτική ή συνήθεια αλλά να το αντιμετωπίζουν ως μεταβατική περίοδο. Το καταφύγιο αυτό προσφέρει ασφάλεια στο παιδί, ιδιαίτερα σε περιόδους δύσκολες, όπως η αλλαγή περιβάλλοντος, ένα νέο αδελφάκι ή ακόμη ένας εφιάλτης ή ο νυχτερινός τρόμος. Η πρακτική δείχνει ότι όσο πιο ασφαλές νιώθει το μωρό τόσο πιο γρήγορα ανεξαρτητοποιείται. Όταν αισθάνεται καλοδεχούμενο στο δωμάτιο των γονιών του, δέχεται πιο εύκολα να κοιμηθεί στο δικό του κρεβάτι και μαθαίνει να έχει αυτονομία και εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Με αυτόν τον τρόπο οι διαταραχές ύπνου του παιδιού μειώνονται.

Εφιάλτες και νυχτερινοί τρόμοι προκαλούν διαταραχές ύπνου
Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ εφιάλτη και νυχτερινού τρόμου;
Εφιάλτες συνήθως βλέπουμε γύρω στα 90 λεπτά από την ώρα που αποκοιμηθήκαμε, στη φάση του ύπνου που λέγεται REM. οι εφιάλτες μπορούν να μας ξυπνήσουν, ενώ ακόμα και αφού έχουμε ξυπνήσει η ανάμνηση όσων είδαμε παραμένει πολύ ζωντανή.  

Οι νυχτερινοί τρόμοι προκύπτουν συνήθως λίγο νωρίτερα, 1 ώρα μετά από την ώρα που αποκοιμηθήκαμε και διαρκούν για 5-20 λεπτά. Αφορούν το 15% των παιδιών ηλικίας από 2 ετών και πάνω αλλά και πολλούς ενήλικες. Στη διάρκειά τους το παιδί μπορεί να φωνάζει, να δείχνει τρομαγμένο και να κλαίει γοερά. Κατά τον νυχτερινό τρόμο το παιδί εξακολουθεί να κοιμάται, ο ύπνος του συνεχίζεται παρόλο που μπορεί να έχει ανοιχτά τα μάτια. Όταν ξυπνήσει συνήθως δεν θυμάται τι έγινε αλλά νιώθει τρομαγμένο.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τους νυχτερινούς τρόμους.

Νυχτερινή βάρδια
-Αν το μωρό ξυπνήσει ξαφνικά τη νύχτα κλαίγοντας γοερά, δεν ανάβουμε τα φώτα, του μιλάμε ψιθυριστά και προσπαθούμε να το καθησυχάσουμε. Τις περισσότερες φορές πρόκειται απλώς για ένα κακό όνειρο όμως αν αντιληφθεί πως στο σπίτι υπάρχει ...δράση, μπορεί να ξυπνήσει για να παίξει!
-Αν ξυπνάει ακόμα τη νύχτα για να φάει ενώ καταναλώνει κανονικά όλα τα γεύματα της ημέρας, προσπαθούμε να το ξεγελάσουμε με λίγο νερό ή χαμομήλι και να το ξαναβάλουμε για ύπνο.
-Αν είναι το πρώτο παιδί στην οικογένεια, δεν χρειάζεται να κάνουμε απόλυτη ησυχία όταν το μωρό κοιμάται. Δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι δραματικά στο καθημερινό μας πρόγραμμα, εκτός αν συνηθίζαμε να ακούμε μουσική στη διαπασών ή να παίζουμε ντραμς. Το μωρό συνηθίζει γρήγορα στους θορύβους του σπιτιού και δεν ενοχλείται από αυτούς. Αν είναι το δεύτερο παιδί μας, αγνοούμε την υπόδειξη: έτσι κι αλλιώς αποκλείεται να έχουμε ησυχία!
-Το πρώτο κλάμα του μωρού τη νύχτα δεν σημαίνει πάντα ότι κάτι συμβαίνει. Αν συνεχίσει να κλαίει μετά από λίγο και είμαστε σίγουροι πως δεν πεινάει, δεν πονάει ή δεν έχει λερωθεί το παίρνουμε αγκαλιά, του χαϊδεύουμε την πλάτη, το αλλάζουμε πλευρό και το ξαναβάζουμε για ύπνο.

Μεταβατικά στάδια
Η ανάπτυξη του μωρού εξελίσσεται συχνά με απότομα ξεπετάγματα που ανατρέπουν το καθημερινό του πρόγραμμα και έχουν αντίκτυπο και στον ύπνο. 
Πριν από τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή του, όπως όταν σταθεί όρθιο ή όταν ετοιμάζεται  να περπατήσει, το μωρό είναι πιθανό να ξαναρχίσει να ξυπνάει ξαφνικά τη νύχτα ή να μην θέλει να πάει να κοιμηθεί. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτές οι μεγάλες αλλαγές να το αναστατώνουν. Έχει μόλις κατακτήσει μια νέα δεξιότητα και θέλει να την εξασκεί συνέχεια! Οι γονείς δείξτε κατανόηση γιατί αυτές οι φάσεις θα περάσουν σε δυο ή το πολύ τρεις εβδομάδες και το πρόγραμμα θα επανέλθει στην κανονική του ροή. Τα μωρά συνήθως όταν περπατήσουν παίζουν τόσο πολύ όλη την ημέρα που το βράδυ πέφτουν για ύπνο αδιαμαρτύρητα.

Αν το κλάμα του είναι επίμονο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει ή αν έχει συνεχείς εφιάλτες, φαινόμενο του νυχτερινού τρόμου, συμβουλευόμαστε τον παιδίατρο.

ΠΗΓΗ: babyspace.gr

Καμιά φορά ανησυχώ με τον εαυτό μου. Νομίζω έχω χαζέψει λιγάκι, προχθές είδα μια γυναίκα να γλιστράει και η πρώτη μου κίνηση ήταν να σηκώσω το κινητό για να την αποθανατίσω, αντί να τρέξω να σηκώσω την ίδια.

της Μαρίας Τζανή

Ο πρώην φίλος μου, που ζει στο εξωτερικό, μου έκανε αίτημα φιλίας στο fb και τον έκανα φίλο. Τώρα μιλάμε κάθε πρωί και μου λέει πόσο του αρέσουν οι φωτογραφίες που ανεβάζω. Έχω το νου μου να μην πάρει χαμπάρι ο Νίκος γιατί τώρα τελευταία όλο παρατηρήσεις μου κάνει ότι έχω κολλήσει στο fb και δεν κάνω τίποτα άλλο. Κι αυτός όμως όλο μιλάει με μια συνάδελφο του από τη δουλειά και σχολιάζει τα στάτους της κι ας λέει ότι δεν τρέχει τίποτα.
Eίναι αλήθεια ότι από τότε που άνοιξα λογαριασμό στο fb, ασχολούμαι πολύ με αυτό, αναγκαστικά όμως γιατί τώρα έγινα πιο κοινωνική. Να γράψω κάθε μέρα όλα τα χρόνια πολλά σε αυτούς που γιορτάζουν, να ευχηθώ σε αυτούς που έχουν επέτειο, να εκφράσω την λύπη μου σε αυτούς που έχουν πένθος ή περνούν κάποια δύσκολη κατάσταση, άνθρωποι είμαστε. Στην αρχή είχα σαράντα φίλους, τώρα κοντεύω να φτάσω τους οκτακόσιους πενήντα, καταλαβαίνετε.

 Έπειτα χαίρομαι που όλα όσα γράφω αρέσουν τόσο στον κόσμο. Να, ο Γιώργος φίλος του κουμπάρου της Ελένης με τον οποίο γίναμε πρόσφατα φίλοι στο fb γιατί ντρεπόμουν να πω όχι αφού ένα γεια το λέμε στον δρόμο, μου έλεγε προχθές πόσο έξυπνα είναι όλα όσα γράφω και πόσο θα ήθελε να τα συζητήσουμε όλα αυτά από κοντά. Του είπα ότι θα δούμε, η Ελένη μου είπε να μην κάνω βλακείες.. παντρεμένος άνθρωπος με δυο παιδιά.
Λένε ότι είναι εθισμός το διαδίκτυο. Και η Μαρία μου έλεγε πριν μερικές μέρες που την συνάντησα και της είπα να τηλεφωνηθούμε να πάμε για καφέ ότι δεν με πιστεύει πια, ένα χρόνο όποτε με συναντά της λέω τα ίδια. Δεν βρίσκω λίγο χρόνο να πάμε για ένα καφέ αλλά όλο στο fb με πετυχαίνει να κάνω like και σχόλια. Καλά, κι αυτή που το ξέρει;
 Είναι πάντως όμορφο να σε συμπαθεί τόσος κόσμος. Στα γενέθλια μου, μου έστειλαν τόσα χρόνια πολλά και ευχές που καθόμουν όλο το βράδυ και απαντούσα. Ούτως ή άλλως δεν είχα και κάτι άλλο να κάνω είχαμε τσακωθεί και με το Νίκο γιατί βρήκε λέει ένα ύποπτο μήνυμα του πρώην μου στο fb. «Μα δεν κάνουμε κάτι κακό», του είπα, «απλώς μιλάμε». Το κακό είναι ότι με αυτά κι αυτά ξέχασα να απαντήσω στον φίλο μου τον Γιάννη και στην ξαδέλφη μου την Άννα που με πήραν τηλέφωνο να μου ευχηθούν. Δεν πειράζει θα τους στείλω μήνυμα, θα καταλάβουν.

Προχθές ντράπηκα λιγάκι. Με κάλεσε το αφεντικό μου και μου έκανε παρατήρηση γιατί έχει αντιληφθεί ότι την ώρα που είμαι στο γραφείο μπαίνω στο ιντερνετ. Που το κατάλαβε άραγε; Αυτή η Γιώτα θα του το είπε, την διέγραψα αμέσως από φίλη.
Και τον Κώστα με την Κική διέγραψα, γιατί είδα φωτογραφίες από το πάρτυ που έκαναν και δεν με κάλεσαν.
Κι αυτή η Κική να ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες με τον φίλο της κι αυτός να έχει «σκουντήξει» τον μισό γυναικείο πληθυσμό. Όταν είπα στο Νίκο ότι έκανε και σε μένα «poke», μου είπε «καλά να πάθεις, όταν βάζεις φωτογραφία με μαγιό στο προφίλ, φωνάζει από μακριά ότι ψάχνεσαι» Βλακείες, αφού όλες βάζουν, γιατί να μη βάλω κι εγώ, που έχω και «κορμί» όπως σχολιάζουν διάφοροι.
 Με είπε και κουτσομπόλα, ότι κάθομαι και παρακολουθώ τι κάνει και τι ανεβάζει ο καθένας. Ότι παρακολουθώ τις ζωές των άλλων και ξεχνάω να ζήσω την δική μου. Δεν είμαι κουτσομπόλα, απλά έχει πλάκα όταν συναντάω τον Γιώργο να ξέρω ότι «είναι σε κακή διάθεση γιατί μόλις χώρισε». Ένα μικρό χωριό γίναμε δηλαδή. Ή να συναντάω την Ελένη και να ξέρω ότι «νιώθει προδομένη». Ή να διαβάζω το στάτους του Κώστα ότι «life is fantastic» και μετά από μια ώρα να τον βλέπω να τρώει μόνος του σουβλάκι στα «λιοντάρια».

Όχι ότι εγώ είμαι καλύτερη. Με τραβάω συνεχώς φωτογραφίες προσπαθώντας να έχω το χέρι μου μακριά, για να φαίνεται φυσική. Μετά ανεβάζω την καλύτερη στο fb, και περιμένω να δω πόσα like θα μου κάνουν. Με ενοχλεί λιγάκι που στις περισσότερες έχω τρομαγμένο βλέμμα, λες και με φοβίζει ο «αυτοπαπαρατσισμός». Αλλά όποτε λέω στο Νίκο να με τραβήξει αυτός, με απειλεί ότι θα μου σπάσει το κινητό. Φτάνει που χαζεύω λέει συνεχώς στο κινητό και ντρέπεται να βγαίνουμε με τους φίλους του γιατί είμαι σαν αποβλακωμένη.
Υπερβολές, απλά είναι ωραία η ρύθμιση με την τοποθεσία. Προχθές που ήμασταν στο Ρέθυμνο και έβαλα αμέσως ότι «Η Μairi Papadaki είναι στο Ρέθυμνο» αμέσως μου έγραψε από κάτω η Ελένη ότι ήταν κι αυτή στο Ρέθυμνο. Δεν βρεθήκαμε αλλά δεν πειράζει, ήμασταν στο ίδιο μέρος.
Έπειτα νιώθω χρήσιμη, επιτέλους. Διαμαρτύρομαι κατά της κυβέρνησης, κατά των φασιστικών οργανώσεων, κατά των ρατσιστών, κατά της φτώχειας, κατά της βίας στα ζώα. Διαμαρτυρήθηκε και η κινητή τηλεφωνία και μου έστειλε φουσκωμένο λογαριασμό, αλλά κάπου είδα ότι υπάρχει απεριόριστο ίντερνετ, να θυμηθώ αύριο να ρωτήσω.
 Καμιά φορά ανησυχώ με τον εαυτό μου. Νομίζω έχω χαζέψει λιγάκι, προχθές είδα μια γυναίκα να γλιστράει και η πρώτη μου κίνηση ήταν να σηκώσω το κινητό για να την αποθανατίσω, αντί να τρέξω να σηκώσω την ίδια.

Ανησυχώ και με τους γύρω μου. Το πρωί μου έκανε αίτημα φιλίας ο γείτονας μου που με βλέπει κάθε βράδυ στην πυλωτή της πολυκατοικίας και δεν με χαιρετάει, ντρέπεται και να με κοιτάξει. «Θα με κάνεις add;», μου έγραψε. Τον συνάντησα το μεσημέρι ξανά, στην πυλωτή, πάλι έκανε ότι δεν με είδε. Mετά από μια ώρα μου έκανε «poke».
Και τώρα ανησυχώ. Πριν μια ώρα ο Νίκος μου είπε «Τέλος, χωρίζουμε».
Πρέπει άραγε να γράψω αμέσως στο fb ότι η «Mairi Papadaki είναι single» ;

Ή μήπως να γράψω «it’s complicated» ;

http://www.cretalive.gr 
H Sony ανακοίνωσε πως το Sony SmartWatch 2, το πρώτο ανθεκτικό στο νερό smartwatch στον κόσμο με συνδεσιμότητα NFC, είναι τώρα διαθέσιμο στα ελληνικά καταστήματα.

Πρόκειται για μια συσκευή με πολλαπλές λειτουργίες ειδοποίησης μηνυμάτων και τηλεχειρισμό μουσικής, η οποία λειτουργεί ως μια δεύτερη οθόνη για το Android smartphone σας –αλλά όχι μόνο.

Το Sony SmartWatch 2 συνδυάζει την τεχνολογία και το design της Sony με one-touch συνδεσιμότητα και υψηλή ποιότητα κατασκευής σε ένα ρολόι πολλαπλών δυνατοτήτων με βελτιωμένες επιδόσεις και αυτόνομη λειτουργία.

Η "ανοικτή" φιλοσοφία του
Το Sony SmartWatch 2 διαμορφώνεται με περισσότερες εφαρμογές από κάθε άλλο smartwatch* για να καλύπτει πλήρως όλες σας τις ανάγκες, είτε είστε στο δρόμο είστε αθλείστε είτε βρίκεστε σε κάποια επαγγελματική συνάντηση ή στο σπίτι.

Κατεβάστε μια σειρά από εφαρμογές για το SmartWatch 2 και ζήστε την εμπειρία των μοναδικών δυνατοτήτων του, πολλές εκ των οποίων μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ακόμη και χωρίς να αγγίξετε το τηλέφωνό σας:
  • Χειριστείτε τις κλήσεις σας με ένα απλό άγγιγμα στον καρπό σας
  • Τραβήξτε μια φωτογραφία από το SmartWatch 2, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smart camera
  • Χειριστείτε τις παρουσιάσεις σας από μακριά με την εφαρμογή Presentation Pal
  • Βγήκατε για τρέξιμο ή βόλτα με το ποδήλατο; Επιλέξτε μια εφαρμογή χαρτών για το SmartWatch 2 ώστε να ελέγχετε τη διαδρομή με μια γρήγορη ματιά στον καρπό σας
  • Διαβάστε ήδη κατεβασμένα emails όταν το SmartWatch 2 δεν είναι συνδεδεμένο στο τηλέφωνό σας
  • Χρησιμοποιήστε lifestyle εφαρμογές όπως το Runtastic για να παρακολουθήσετε την φυσική σας κατάσταση στο δρόμο
  • Αλλάξτε γρήγορα και εύκολα την ένταση και τα τραγούδια στο music player, χωρίς να βγάλετε το τηλέφωνο από την τσέπη σας
Οι καλύτερες τεχνολογίες της Sony σε ένα SmartWatch
Αν χρησιμοποιείτε  οποιοδήποτε Android smartphone ή tablet, το Sony SmartWatch 2 είναι το ιδανικό smartwatch.

Είναι ένας εύκολος και βολικός τρόπος για να ελέγχετε από τον καρπό σας όλες τις ειδοποιήσεις όπως μηνύματα, κλήσεις, email, ειδοποιήσεις Facebook και Twitter, ημερολόγιο, ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν τηλεχειριστήριο για το Walkman ή κάποιο άλλο digital media player. Αυτό το αξεσουάρ συνδυάζεται ιδανικά με συσκευές με μεγάλη οθόνη, όπως το Xperia Z Ultra, για περιστάσεις που απαιτούν διακριτική χρήση.

Το SmartWatch 2, ως φυσική εξέλιξη του Sony SmartWatch, προσφέρει νέες λειτουργίες όπως η συνδεσιμότητα NFC για one-touch pairing, τον εκπληκτικό σχεδιασμό υψηλής ποιότητας και μία σειρά από τεχνολογίες όπως υψηλότερη ανάλυση οθόνης, καλύτερη ορατότητα ακόμα και υπό το φως του ήλιου, μεγαλύτερο χρόνο αναμονής μπαταρίας, φιλικότερο προς το χρήστη περιβάλλον, αυτόνομη λειτουργία ρολογιού και μια μεγάλη σειρά από προ-εγκατεστημένες και προτεινόμενες εφαρμογές.

Όταν δεν είναι συνδεδεμένο στο τηλέφωνό σας, το SmartWatch 2 λειτουργεί σαν ένα αυτόνομο ψηφιακό ρολόι.



Βασικά χαρακτηριστικά
  • Φωτεινότητα οθόνης (ορατή υπό το φώς του ήλιου)
  • Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από κάθε άλλο smartwatch* (η ένδειξη επιπέδου μπαταρίας εμφανίζει ειδοποιήσεις για χαμηλή μπαταρία)
  • Ανθεκτικό στο νερό (IP57)
  • Ευκολία ρύθμισης και σύνδεσης (συνδεσιμότητα με NFC pairing)
  • Αυτόνομη λειτουργία ψηφιακού ρολογιού
  • Φόρτιση μέσω συμβατικού καλωδίου micro USB
  • Εύληπτο περιβάλλον χρήσης, εμπνευσμένο από το Android UI
  • Μεγαλύτερη οθόνη με υψηλότερη ανάλυση (1.6 ίντσες, 220 x 176 pixels)
  • Υψηλή ποιότητα υλικών (πλαίσιο από αλουμίνιο και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι)
  • Εκτεταμένη συμβατότητα (συμβατό με τις περισσότερες συσκευές Android)
  • Εναλλασσόμενα μπρασελέ – προσαρμόζεται με οποιοδήποτε λουράκι 24 χιλιοστών
  • Υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα
Τιμές & διαθεσιμότητα
Το SmartWatch 2 είναι ήδη διαθέσιμο και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο σχέδια: με λουράκι καουτσούκ ή με μεταλλικό bracelet. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης ξεκινά από 174,9 ευρώ.


*Οι προδιαγραφές επιβεβαιώθηκαν από τη Strategy Analytics, την 21η Ιουνίου 2013 το Sony SmartWatch 2 είναι το πρώτο smartwatch με NFC, το πιο ευέλικτο και έχει περισσότερες εφαρμογές και τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο.
pcmagazine.gr
Μία πρωτοβουλία του ιστορικού συλλόγου «Δημόκριτος» της Θεσσαλονίκης, που χρειάζεται την στήριξη μας.
 
Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, αλλά δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να το πραγματοποιήσουν. Μέσα όμως από την κρίση, κάποιες φορές βγαίνουν και θετικά ερεθίσματα που μπορούν να δώσουν λύσεις!

Σε ολόκληρη την Ελλάδα, απλοί πολίτες, σύλλογοι, σχολεία κ. α συλλέγουν πλαστικά καπάκια, με σκοπό να τα παραδώσουν σε εταιρείες εμφιαλώσεως ή ανακύκλωσης και εκείνες με τη σειρά τους να συμβάλλουν οικονομικά, στην αγορά αναπηρικών καροτσιών και άλλων ορθοπεδικών βοηθημάτων, που είναι απαραίτητα για πολλούς συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη, αλλά δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να τ' αγοράσουν.

Μια σημαντική προσπάθεια - συμφωνία, έγινε από τον Σύλλογο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων του Νομού Πέλλας με μεγάλη εταιρεία ανακύκλωσης - εμφιάλωσης με έδρα τη Μακεδονία. Με μόνον όρο τη διασφάλιση της ανωνυμίας της, δέχθηκε να παραλάβει τις τεράστιες ποσότητες από πλαστικά καπάκια, που είχε ήδη συγκεντρώσει ο Σύλλογος, και να ενισχύσει οικονομικά την αγορά αναπηρικών καροτσιών και άλλων ορθοπεδικών ειδών.

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και η ιστορική ομάδα "Δημόκριτος" της Θεσσαλονίκη, είναι εδώ για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Για 1 απλό αναπηρικό καροτσάκι απαιτούνται καπάκια βάρους 1 τόνου (1 κιλό ισούται με 540 καπάκια) και ο αριθμός αυξάνεται αν το καροτσάκι είναι ηλεκτροκίνητο. Μέχρι τώρα ο Σύλλογος κατάφερε ν' αποκτήσει 6 αναπηρικά καροτσάκια που αντιστοιχεί σε 3.200.000 πλαστικά καπάκια!!

Τα πρώτα 3 δόθηκαν σε νεφροπαθείς της Εθελοντικής Ομάδας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, ενώ το 1 στάλθηκε σε ένα παιδάκι στο Βέλο Κορινθίας. Στη συνέχεια 2 καροτσάκια διατέθηκαν σε μέλη του Συλλόγου στα Γιαννιτσά ενώ τα τελευταία δόθηκαν σε 2 σε άτομα με κινητικά προβλήματα στην Φθιώτιδα. 

Για το λόγο αυτό, ο Δημόκριτος σας ζητάει να βοηθήσετε και εσείς από την πλευρά σας, μαζεύοντας τα πλαστικά καπάκια από νερό και αναψυκτικά, ανεξαρτήτου εταιρείας και να μας τα παραδώσετε. Επίσης να το διαδώσετε όπου μπορείτε, σε φίλους, γνωστούς, στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά σας, σε φροντιστήρια, αθλητικούς συλλόγους, δημόσιες υπηρεσίες, ξενοδοχεία, καταστήματα κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του Δημόκριτου στο Facebook ή να επικοινωνήσετε στο 694 593 2830.

http://thesout.gr
Το όνομά του σημαίνει «Καλοί Άνεμοι» και είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής.
Το Buenos Aires ετοιμάζεται να υποδεχτεί 125.000 λαμπτήρες δρόμου τεχνολογίας LED, που αναμένεται να μειώσουν την κατανάλωση για τον εξωτερικό φωτισμό κατά 50%!
Η τοποθέτηση των λαμπτήρων LED θα βοηθήσει σημαντικά και στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Μετά από ανοιχτό διαγωνισμό, η Philips Lighting ανακοίνωσε πως της έχει ανατεθεί η αντικατάσταση του 70% των λαμπτήρων των δρόμων του Buenos Aires.
Μέσα σε τρία χρόνια όλοι οι λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέους, τεχνολογίας LED. Οι λαμπτήρες αυτοί έχουν διάρκεια ζωής πενταπλάσια από τους συμβατικούς και θα μπορούν να προγραμματίζονται και να ελέγχονται από μακριά, με τη βοήθεια ενός υπερσύγχρονου συστήματος διαχείρισης.Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής τους, υπολογίζεται πως θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 670 εκατομμύρια τόνους το χρόνο.
Η εταιρεία θα αντικαταστήσει τους λαμπτήρες σε λεωφόρους, συνοικιακούς δρόμους, σε πάρκα και διάφορους άλλους δημόσιους χώρους. Επίσης, επισημαίνει πως ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του φωτισμού LED είναι το λευκό φως που παράγουν. Επιτρέπει να διακρίνονται καλύτερα τα χαρακτηριστικά προσώπου, από το ανθρώπινο μάτι αλλά και από κάμερες ασφαλείας...
Το ίδιο "στοίχημα" έχει βάλει και η πόλη της Νέας Υόρκης έως το 2017, ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν πιλοτικά και οι πρωτες εγκασταστάσεις λαμπτήρων LED και στην εθνική οδό Θεσ/νίκης-Αθηνών.
echoes.gr



Ο οδηγός καταλαβαίνει ότι είναι μεθυσμένοι...

Ανάβει την μηχανή και την ξανασβήνει!
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι επιστήμονες ανά τον κόσμο προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τον λόγο, που τα νεαρά ζώα αναρρώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα ενήλικα.
Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι η επούλωση των πληγών όπως και η ανάπτυξη της γούνας επιταχύνθηκε. Επίσης επιδιορθώθηκαν ιστοί στο αυτί αφού τραυματίστηκαν.
Αιτία, το γονίδιο με την ονομασία  «Lin28a» το οποίο θεωρείται η «πηγή της νιότης». Η δράση του γονιδίου αυτού είναι ιδιαίτερα ενεργή στα έμβρυα, όμως μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το «Lin28a» είναι θαυματουργό, αφού αυξάνει την παραγωγή των διαφόρων ενζύμων του μεταβολισμού και ενισχύει τις διαδικασίες του.
Αυτό που πιστεύουν οι επιστήμονες της ιατρικής Σχολής του Harvard, είναι ότι με ην ενεργοποίηση του συγκεκριμένου γονιδίου στα ενήλικα άτομα, θα μπορέσουν να επιταχύνουν την επούλωση των πληγών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.
«Μπορεί να είναι δυνατή και παραγωγή φαρμάκου που έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το γονίδιο» δήλωσε ο ερευνητής George Daley και πρόσθεσε «Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά το Lin28a μπορούσε να αποτελέσει μέρος ενός κοκτέιλ θεραπείας που παρέχει στους ενηλίκους την ταχύτατη επιδιόρθωση των ιστών που παρατηρείται σε νεαρά ζώα. Το γιατί όμως μερικά ζώα μπορούν να αναπλάσουν πλήρως τα όργανα όταν άλλα δεν μπορούν, αποτελεί ένα μακροχρόνιο μυστήριο της βιολογίας».
echoes.gr
Από το Τμήμα Φαρμάκων - Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την απόκτηση άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Δεκεμβρίου 2013, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων (Κτίριο Βιολογίας - Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, 2ος όροφος) ως εξής:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9-12-13
9.00-12.00 Έλεγχος Φαρμάκων
12.00-15.00 Παρασκευή φαρμακοτεχνικών ή χημικών σκευασμάτων

ΤΡΙΤΗ 10-12-13
9.00-12.00 Εκτέλεση συνταγών
12.00-15.00 Αναγνώριση πλειόνων φαρμάκων

ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ( ή ΓΡΑΠΤΕΣ)ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11-12-13
9.00-12.00 Ελληνική Φαρμακοποιία-Φαρμακοτεχνία
12.00-15.00 Φαρμακευτική Εμπορευματολογία-Στοιχεία Ιστορίας-
Νομοθεσία

ΠΕΜΠΤΗ 12-12-13
9.00-12.00 Φαρμακολογία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-12-13
9.00-12.00 Τοξικολογία

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να περιέλθουν στο Τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το αργότερο μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2013.
Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το παραπεμπτικό τους τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 09.00 π.μ. στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων (κτίριο Φαρμακευτικής ΑΠΘ, 2ος όροφος).

Τροποποίηση του προγράμματος γίνεται από τους εξεταστές, σύμφωνα με το υπόλοιπο πρόγραμμα λειτουργίας της Σχολής και οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστέλλουν στην Υπηρεσία σε φωτοτυπία όλα τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν στις κατά τόπους Περιφέρειες. Μπορούν να προμηθευτούν το παράβολο των 11,74 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Θεσσαλονίκης (Ερμού και Καρόλου Ντηλ γωνία) για να το καταθέσουν στη γραμματέα της Επιτροπής, την πρώτη μέρα των εξετάσεων.

http://www.seleo.gr

Το Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας είναι η πρώτη και μοναδική πόλη στον κόσμο με λιφτ σχεδιασμένο ειδικά για ποδήλατες! Το λίφτ με την ονομασία Trampe, ανεβάζει τους ποδηλάτες στην κορυφή ενός απότομου λόφου. Από την έναρξη της λειτουργίας του το 1993, αναφέρεται ότι έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 220.000 ποδηλάτες.
Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το λίφτ τοποθετεί το δεξί του πόδι στο σημείο υποδοχής. Αφού πιέσει το κουμπί της έναρξης ωθείται στην κορυφή του λόφου. Μπορεί να ακούγεται κάπως άβολο αφού το λίφτ σπρώχνει τον ποδηλάτι αντί για το ποδήλατο, αλλά είναι ιδαίτερα δημοφιλές στο Τρόντχαϊμ. Μάλιστα το 90% των φοιτητών της πόλης χρησιμοποιούν ποδήλατο σαν βασικό μέσο μετακίνησης εξαιτίας του Trampe.
 photo by: link
Perierga.gr - Λιφτ για ποδήλατες!photo by: link
Perierga.gr - Λιφτ για ποδήλατες!photo by: link
Perierga.gr - Λιφτ για ποδήλατες!photo by: link
Perierga.gr - Λιφτ για ποδήλατες!
Perierga.gr - Λιφτ για ποδήλατες!photo by: link
Perierga.gr - Λιφτ για ποδήλατες!
perierga.gr
Προσπάθεια να καθησυχάσει τους δημάρχους αναφορικά με τις απολύσεις στους δήμους μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι απανωτές διαρροές αντιφατικών σχεδίων αξιολόγησης, κάνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλεί έκτακτη συνάντηση με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων 1.30 ώρα πριν τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΕ στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης,  στην οποία θα συμμετέχουν  ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο αναπληρωτής Λ. Γρηγοράκος αλλά και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι δήμαρχοι προκειμένου δε να επιβεβαιώσουν τη… σοβαρότητα με την οποία χειρίζεται το υπουργείο Εσωτερικών το θέμα αντιπαράθεταν τις σημερινές διαρροές στο «έθνος» με αυτές στο «βήμα» προ 15θημερου (σ.σ. που, μάλιστα, όπως λένε, τις έκανε το ίδιο πρόσωπο). Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο, σηνήθως ήπιος, Γ. Καμίνης με ανακοίνωσή του ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για την τακτική των διαρροών που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ασκεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης μέσω σχετικής ανακοίνωσης του δήμου. «Οι μεταρρυθμίσεις, η εξυγίανση και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα, απαιτούν, πρώτα απ’ όλα, σοβαρότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Φεύγουν 3.334 από το Δ. Αθηναίων; 

Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με τις διαρροές της Τετάρτης για να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα 5 έως 6.000 υπάλληλοι των δήμων, έχει προκύψει ένας μαθηματικός τύπος που υπολογίζει ως βέλτιστη αναλογία 6,2 υπαλλήλους ανά 1.000 κατοίκους. Δηλαδή, για κάθε 10.000 κατοίκους θα πρέπει να υπηρετούν στο δήμο 62 υπάλληλοι, αναλογία με την οποία θα προκύψουν οι πλεονάζοντες ή σε κάποιες περιπτώσεις και οι ανάγκες σε προσωπικό των δήμων.
Με βάση, λοιπόν, το μαθηματικό τύπο της γνωστής «ομάδα Ραπακούλια» (του διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου) την οποία έχει αναγκαστικά υιοθετήσει και ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης προκύπτει ότι:
-Στο δήμο της Αθήνας με τους 655.780 κατοίκους όπου υπηρετούν 4.800 υπάλληλοι, θα πρέπει να υπηρετούν 4.066, προκύπτουν δηλαδή 734 πλεονάζοντες. Μόνο που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου Αθηναίων αυτή τη στιγμή εργάζονται στις υπηρεσίες του 7.500 υπάλληλοι. Δηλαδή, πρέπει να απολυθούν 3.334! Υπενθυμίζεται, δε, ότι σύμφωνα με την προηγούμενη διαρροή του υπουργείου Εσωτερικών στο Δήμο Αθηναίων εμφανίζεται πλεονάζον προσωπικό 752 έως 1.918 υπάλληλοι. Άλλα αντ”  αλλων!

Άλλα κριτήρια για την Αθήνα, άλλα για το Βόλο

Αν, πάλι, υποθέσουμε ότι τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών για 4.800 υπαλλήλους αφορούν μόνο αυτούς που υπηρετούν στον κεντρικό δήμο και όχι στα Νομικά Πρόσωπα και τους συμβασιούχους τότε, όπως έλεγε δήμαρχος μεγάλης πόλης στην aftodioikisi.gr, υπάρχει «τρικυμία στο κρανίο» στους ένοικους της πλατείας Κλαυθμώνος. Κι αυτό γιατί, για παράδειγμα στο Δήμο Βόλου που τώρα εμφανίζεται να έχει 400 πλεονάζοντες υπαλλήλους (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι στη διαρροή του Οκτωβρίου ο Δήμος Βόλου εμφανιζόταν να έχει ελλείψεις προσωπικού!) οι υπολογισμοί έχουν γίνει με βάση το συνολικό αριθμό των υπαλλήλων του δήμου (συμπεριλαμβανομένων και των Νομικών Προσώπων, των συμβασιούχων κλπ). Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr ο συγκεκριμένος δήμος έχει αυτή τη στιγμή 908 υπαλλήλους στην κεντρική υπηρεσία του και συνολικά περί τους 1200 έως 1300 (σ.σ. ο αριθμός ποικίλει ανάλογα με τους συμβασιούχους που υπηρετούν κάθε φορά). Με δεδομένο ότι ο Δήμος Βόλου έχει 145.000 κατοίκους με βάση τον αριθμητικό τύπο του 6,2, τότε πρέπει να έχει 899 υπαλλήλους. Δηλαδή, με βάση τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για το Δήμο Αθηναίων «περισσεύουν» εννέα και όχι 400 υπάλληλοι.

Μπάχαλο και με τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Ρόδου

Τα ίδια αντιφατικά στοιχεία προκύπτουν και για τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Ρόδου, καθώς σύμφωνα με τη σημερινή  διαρροή στη μεν Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.500 πλεονάζοντες υπάλληλοι ενώ σύμφωνα με αυτή του Οκτωβρίου οι υπεράριθμοι υπολογίζονται στους 367 έως 934 σε σύνολο 3.673 εργαζομένων, στη δε Ρόδο με τους 119.640 κατοίκους όπου, σύμφωνα με την τελευταία διαρροή, υπηρετούν 1.100 υπάλληλοι θα έπρεπε, να εργάζονται 742 και έτσι οι 358 θεωρούνται πλεονάζοντες, ενώ σύμφωνα με αυτή του Οκτωβρίου από τους 1.496 υπαλλήλους «περισσεύουν» 100. Μπάχαλο!

http://aftodioikisi.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!