Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η ιστοσελίδα Global Property Guide δημοσίευσε το κόστος των ενοικίων για ένα διαμέρισμα 120 τμ στο κέντρο των παρακάτω πόλεων...

Είναι οι πόλεις που όλοι θα ήθελαν να ζήσουν έστω και για λίγο και είναι και οι πιο ακριβές στη διαβίωση.

10. Γενεύη: 3.613 ευρώ

9. Σιγκαπούρη: 3.743 ευρώ

8. Μόσχα: 4.442 ευρώ

7. Παρίσι: 4.478 ευρώ

6.Τόκιο: 4.569 ευρώ

5. Χονκ Κονγκ: 4.755 ευρώ

4. Νέα Υόρκη: 4.807 ευρώ

3. Βερμούδες: 4.956 ευρώ

2. Λονδίνο: 6.735 ευρώ

1. Μονακό: 7.028 ευρώ 
 
1 (1)
Όλοι λίγο πολύ το έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας όταν βλέπουμε έναν ζητιάνο ότι μπορεί και να μας κοροϊδεύει στην περίπτωση του παρακάτω βίντεο υπάρχουν και αποδείξεις. 

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:



arouraios.gr
Δε μας αρέσει να χρησιμοποιούμε τη λέξη "σοκ", χωρίς λόγο αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για σοκ. Ένα νέο "παιχνίδι"- ξεκίνησε από το Νew Jersey και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.


Οι περισσότεροι... "φίλοι" του είναι έφηβοι των γκέτο, αλλά έχουν ακουστεί κρούσματα σε όλα τα είδη πληθυσμού. Τι είναι το knockout; Μία άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά στην οποία μάλιστα έχουν αποδοθεί και θάνατοι.


Εκεί που περπατάτε αμέριμνοι στο δρόμο, πηγαίνοντας βόλτα, στη δουλειά, στο σούπερ-μάρκετ, με το παιδί σας αγκαλιά, με τα ψώνια παραμάσχαλα- (γυναίκα, άντρας το ίδιο κάνει) βλέπετε τον ουρανό σφοντύλι και ξυπνάτε (αν είστε τυχεροί) στο νοσοκομείο, είτε μετά από τις προσπάθειες των περαστικών να σας συνεφέρουν.


Ομάδες νεαρών, σας παρακολουθούν (σας βρίσκουν τυχαία στο δρόμο) και σας χτυπούν με τρομερή δύναμη. Στόχος είναι, με ένα μόνο μοιραίο πολλές φορές χτύπημα να πέσετε στο έδαφος αναίσθητος.

Στα πλαίσια αυτού του γελοίου και απάνθρωπου παιχνιδιού, πολλοί συνάνθρωποί μας έπεσαν ξαφνικά δεχόμενοι χτυπήματα χωρίς τις αισθήσεις τους - κάποιοι και νεκροί- άλλοι έμειναν ανάπηροι, χτυπώντας στο πεζοδρόμιο και αποκτώντας σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες. Την κατάλληλη στιγμή βρίσκεις το στόχο σου, ο οποίος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε και τον χτυπάς όσο πιο δυνατά μπορείς, προκαλώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά.

Τα παιδιά στα σχολεία και οι νέοι των γκέτο ή των πιο υποβαθμισμένων περιοχών στις χώρες που ξεκίνησε, το θεωρούν μαγκιά και αστείο. Κάτι φυσιολογικό. Εκτός από τα χέρια ή τα πόδια τους πολλοί χρησιμοποιούν βαριά αντικείμενα, ξύλα, πέτρες ή και σιδηρογροθιές. Το συναντήσαμε στην Αμερική, τη Βραζιλία, το Λονδίνο και τη Γαλλία. Δείτε το παρακάτω βίντεο (πριν ένα χρόνο) και θα καταλάβετε την τραγικότητα της κατάστασης!

http://www.e-magazino.gr 
Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος στο Αντερλεχτ του Βελγίου όταν πήγε να ζητήσει τα ενοίκια που του χρωστούσε η 69χρονη ένοικος. Στο κρεβάτι του υπνοδωματίου αντίκρισε το μουμιοποιημένο πτώμα του συζύγου της. Αυτό όμως που προκαλεί σοκ, είναι η διαπίστωση ότι η γυναίκα κοιμόταν δίπλα στο πτώμα του νεκρού συζύγου της επί ένα ολόκληρο χρόνο.
 
«Νομίζαμε ότι η μυρωδιά ήταν από τα σκουπίδια», εξήγησαν οι γείτονες, καθώς όπως είπαν, εδώ και καιρό δεν τα κατέβαζε στους κάδους και το διαμέρισμά της ήταν γεμάτο.

Όταν τη ρωτούσαν τι κάνει ο σύζυγός της, εκείνη απαντούσε ότι έλειπε για κάποια θεραπεία.

Ο 73χρονος άνδρας πέθανε από φυσικά αίτια μετά από προβλήματα άσθματος.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική εφημερίδα «La Derniere Heure»

http://www.pinnokio.gr 
Πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν την απορία για το αν το νέο Playstation 4 μπορεί να παίξει παιχνίδια του Playstation 3.








Πήραμε λοιπόν στα χέρια μας το νέο Playstation 4 και του βάλαμε ένα παιχνίδι του PS3 για να δούμε τι γίνεται…
 
 
Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, το Playstation 4 δεν υποστηρίζει δισκάκια του PS3 όμως όσοι χρήστες θέλουν θα μπορούν να παίξουν τίτλους του PS3 στη νέα κονσόλα της Sony μέσα από την υπηρεσία Cloud της εταιρίας…
 
 
Και όμως όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινα!
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τα 10 καλύτερα ρομπότ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη γη...










Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα τηλεκατευθυνόμενα jet, αλλά ποτέ κάποιο δεν ήταν τόσο πιστό αντίγραφο ενός εμπορικού αεροσκάφους, όπως είναι αυτό το τηλεκατευθυνόμενο A-380 που αποτελεί μινιατούρα του Airbus A380-800 της Singapore Airlines σε κλίμακα 1:15. Έχει μήκος 4,8 μέτρα, εκπέτασμα (άνοιγμα πτερυγίων) 5,3 μέτρα, αρχικό βάρος 70,8 κιλά, χωρητικότητα δοχείου καυσίμου 10 λίτρα και κατανάλωση 1,2 λίτρα το λεπτό.



http://www.otherside.gr
Στο ίντερνετ υπάρχουν διάφορα domain names, όπως για παράδειγμα τα, .gr, .eu, .uk, .us, .org, .net, .com, .xxx, .info.

 Εκτός από τα πέντε τελευταία, τα υπόλοιπα παραπέμπουν σε καταλήξεις internet domain name της κάθε χώρας. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα είναι το .gr (Greece), για τη Μεγάλη Βρετανία το .uk (United Kingdom) και για την Κύπρο το .cy (Cyprus).

Τι είναι όμως το domain με την κατάληξη .tv;

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η κατάληξη σχετίζεται με ιστοσελίδες που έχουν σχέση με την τηλεόραση. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, τουλάχιστον έτσι όπως το έχει κάποιος στο μυαλό του…

Το .tv ανήκει σε ένα κράτος, (όπως το .gr που προαναφέραμε) και αυτό δεν είναι άλλο από το εξωτικό… Τουβαλού (Tuvalu).

Το Τουβαλού είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα και πλέον απομονωμένα κράτη του κόσμου, καθώς βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του Ειρηνικού Ωκεανού και η πιο κοντινή στεριά βρίσκεται 1050χλμ. βόρεια που είναι τα Νησιά Φίτζι.

Έχει έκταση 26 μόλις τετραγωνικά χιλιόμετρα (λίγο πιο μεγάλο από τα… Αντικύθηρα) και όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου πηγές εσόδων για το κράτος.
Η κυβέρνηση της μικρής χώρας σκέφτηκε κάτι πρωτότυπο για τα ιντερνετικά δεδομένα, με σκοπό φυσικά, να βάλει λεφτά στα ταμεία του κράτους.
Το 2000 το Τουβαλού παραχώρησε για 12 χρόνια (μέχρι το 2012) σε εταιρεία που ασχολείται με τις διευθύνσεις του διαδικτύου το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αποκλειστικά το domain name .tv της χώρας. Μέσα από αυτή τη συμφωνία, μπήκαν στα ταμεία του Τουβαλού 50 εκατ. δολάρια.

Έξυπνη η κίνηση της κυβέρνησης καθώς όπως σωστά υπέθεσαν, η κατάληξη .tv θα ήταν (και είναι όπως φάνηκε) ελκυστική ειδικά σε επιχειρήσεις που σχετίζονταν με το χώρο της τηλεόρασης, (κάπου εδώ λοιπόν κολλάει ο συσχετισμός και οι υποθέσεις με την τηλεόραση), ειδικά τώρα που με την εξάπλωση του διαδικτύου, λιγοστεύουν τα donaim με κατάληξη .com.

Με την 12χρονη συμφωνία να έχει ήδη λήξει, το Τουβαλού ψάχνει ακόμα να πουλήσει ακριβά το… domain του καθώς το 2000 που παραχώρησε τα δικαιώματα, το ίντερνετ δεν είχε καμιά σχέση, με αυτό που είναι σήμερα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Είδε τη δημοτικότητα της να ανεβαίνει κατά 17.000% από την περσινή χρονιά και κατόρθωσε επάξια να κερδίσει την πρωτιά, ξεπερνώντας όλες τις επικρατέστερες λέξεις όπως «twerk», «bitcoin» και «binge-watch».


Ο λόγος για τη λέξη «Selfie» η οποία αναδείχθηκε ως η λέξη της χρονιάς από το Oxford Dictionary καταβαραθρώνοντας τη περσινή λέξη που ήταν « GIF».
Για όσους δε γνωρίζουν η λέξη «Selfie» αναφέρεται στις φωτογραφίες που τραβάει κανείς μόνος του και ανεβάζει στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Κάτι που λίγο πολύ συναντάμε καθημερινά.


Ο επίσημος ορισμός της λέξης κατά το δημοφιλές λεξικό έχει ως εξής:


alt
Πρώτα τα ήπιαν και μετά μεγαλούργησαν...






















Η ομάδα Thessaloniki Next2U διοργανώνει μία νέα δράση που έχει σκοπό να δώσει ζωή στην πόλη γεμίζοντάς τη χρώματα!

Η δράση "Τhess...Χρώματα" θα λάβει χώρα στο προαύλιο τους Δημοτικού Βρεφοκομείου "Άγιος-Στυλιανός" την ημέρα 24 Νοεμβρίου 2013 η ώρα 12.00.

Φορέστε άνετα παπούτσια, τα ζεστά σας χαμόγελα, που μπορούν να σας τα φτιάξουν και τα παιδιά του βρεφοκομείου και ελάτε να ζωγραφίσουμε ξανά.
Αν έχετε πινέλα μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας, τα υπόλοιπα υλικά τα παρέχει η ομάδα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο,τηλέφωνο και email) στο thessnext2u@gmail.com!
Με μοναδική εκκρεμότητα τον αγώνα της Ουρουγουάης με την Ιορδανία, το οποίο είναι διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς οι Σελέστε έχει κερδίσει στον πρώτο αγώνα με 5-0, έχουμε την εικόνα με την οποία θα μπουν στην κλήρωση οι χώρες που προκρίθηκαν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στο πρώτο γκρουπ θα μπουν οι 8 κορυφαίες ομάδες με βάση το FIFA ranking και είναι οι εξής:

Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, Ελβετία.

Από εκεί και έπειτα θα ακολουθηθούν γεωγραφικά κριτήρια για να μην συμπέσουν στην κλήρωση ομάδες από την ίδια ήπειρο. Βέβαια στην περίπτωση της Ευρώπης αυτό θα γίνει αναγκαστικά αλλά δε θα ξεπερνούν τις δύο σε κάθε όμιλο. Έτσι λοιπόν έχουμε:

2ο γκρουπ: Ιαπωνία, Αυστραλία, Ιράν, Ν. Κορέα, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Ονδούρες, Μεξικό.

3ο γκρουπ: Νιγηρία, Ακτή Ελεφ., Καμερούν, Γκάνα, Αλγερία, Χιλή, Εκουαδόρ, Γαλλία.

4ο γκρουπ: Ολλανδία, Ιταλία, Ρωσία, Βοσνία, Αγγλία, Πορτογαλία, ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία.

Σημειώνεται ότι όλες οι κάτοχοι του τίτλου θα είναι παρούσες γεγονός που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το Μουντιάλ. Η κληρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου στη μία ώρα Βραζιλίας (18:00 ώρα Ελλάδας) σε έναν παράδεισο διακοπών. Την παραλία Σαουίπε της Μπαχία.

Πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης αποτυπώνεται σε νούμερα αυτό που κάποιοι κατά καιρούς έχουν αποκαλέσει φθηνή προπαγάνδα: οι νηστικοί μαθητές.

Τα παιδιά που πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι. Τα παιδιά που οι γονείς τους δεν είχαν να τους δώσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί!

Το 60% 16 χιλιάδων οικογενειών – συνολικά 32.358 μαθητές – αντιμετωπίσαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα κατά το έτος 2012.

Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής». Απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, και φέτος είναι η δεύτερη σχολική χρονιά που υλοποιείται σε 206 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αφορά καθημερινή διανομή μικρογευμάτων (πρωινό) σε 206 σχολεία όπου φοιτούν 32.358 μαθητές.

Ο Λιονέλ Μέσι, παρέλαβε την Τετάρτη το τρίτο του «χρυσό παπούτσι» και φυσικά, σημείωσε άλλο ένα ρεκόρ. Ο αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει πάρει τρεις φορές το «χρυσό παπούτσι», ως πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη.

Ο Μέσι πήρε το βραβείο αφού την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν πρώτος σκόρερ σε όλη την Ευρώπη, σημειώνοντας συνολικά 46 γκολ.

Η εκδήλωση έγινε στο «Old Factory Estrella Damm» στην Βαρκελώνη και μαζί με τον Μέσι ήταν μέλη της οικογένειας του και εκπρόσωποι της Μπαρτσελόνα, όπως ο πρόεδρος Σάντρο Ροσέλ, ο αντιπρόεδρος Χοσέ Μαρία Μπαρτομέου, οι συμπαίκτες του Πουγιόλ, Τσάβι, Φάμπρεγας, Αντριάνο, Πίντο, Άλμπα αλλά και ο προπονητής του, «Τάτα» Χεράρδο Μαρτίνο.

«Είναι ένα πολύ ωραίο βραβείο και μια αναγνώριση. Υπάρχουν πολλοί στόχοι που δεν έχω πετύχει ακόμα. Το αφιερώνω στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που με αγαπούν και τις δύσκολες στιγμές», είπε ο Μέσι.
tanea.gr
Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου είναι ένα κορίτσι που χρησιμοποιεί ακλόνητα επιχειρήματα για να στηρίξει τις θέσεις της. Έτσι, με αφορμή το γνωστό awareness που έρχεται κάθε Νοέμβριο με πολλά καινούργια μουστάκια δεξιά κι αριστερά, η Ελιάνα έγραψε για τους άντρες που καλό θα ήταν να μην στηρίξουν τον μοβεμπερισμό (και τον καλό του σκοπό) με άλλο ένα άστοχο μουστάκι.
Μπορεί οι κύριοι του ΟΝΕΜΑΝ να έχουμε την τύχη να ρωτάμε αυτό το κορίτσι κάθε τρεις και λίγο για τις ενδυματολογικές ή τις περί grooming ανησυχίες μας, αλλά αυτό είναι προνόμιο του καταστήματος. Οι παρακάτω κύριοι δυστυχώς δεν είχαν τον κατάλληλο σύμβουλο τη μέρα που αποφάσισαν να αφήσουν μουστάκι.
Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν το έκαναν καν στο πλαίσιο του Movember. Το έκαναν στο πλαίσιο του 'νομίζω ότι μου πηγαίνει'.
Take a knee, gentlemen:

Το βλάμικο του Paulo Machado

 

Το πρόβλημα με το μουστάκι του κεντρικού χαφ του Ολυμπιακού δεν είναι το μουστάκι καθεαυτό όσο το γούστο του Πορτογάλου. Τύπος που με μια πρώτη ματιά δεν υπολείπεται σε κάτι (άντε, ίσως χάνει λίγο σε μπόι), ο Machado είχε ρίξει την προειδοποιητική του βολή κακογουστιάς, 'δουλεύοντας' περίεργα σχέδια στο κεφάλι του.

Μετά ήρθε αυτό το παχύ μουστάκι με το μικρό κενό στη μέση. Έπρεπε να το περιμένουμε.
Copy paste: Με το μουστάκι του Μάκη Τσετσένογλου στο 'Όλα Είναι Δρόμος'.

Το κατά λάθος του Prince

Το να ασχολείσαι μόνο με το μουστάκι του Prince και να χάνεις τους τόνους πληροφορίας που μας έχει χαρίσει με τα ρούχα, με το ύφος και με τη μουσική του είναι η νοητή εικονογράφηση του "κοιτάζω το δέντρο και χάνω το δάσος".
Επειδή όμως, εδώ ήρθαμε να μιλήσουμε για μουστάκια και αυτό θα κάνουμε, το λάθος στην ύπαρξη αυτών των ασθενικών γραμμών κάτω απ' τη μύτη του καλλιτέχνη έγκειται στην αναποφασιστικότητα. Ο Prince δεν ήταν ποτέ σίγουρος γι' αυτό το μουστάκι, γι' αυτό και βαρεθήκαμε να το βλέπουμε σε μια μόνιμη κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ή χτίσ' το ή κόψ' το πανάθεμά σε.
Copy paste: Με το μουστάκι κάθε κοριτσιού εκεί έξω που έχει αργήσει να το βγάλει.

Το τριγωνικό του Σταμάτη Γονίδη

"Ποιος είσαι εσύ που θα σχολιάσεις το παραμικρό σχετικά με το στιλ και τις επιλογές του Σταμάτη Γονίδη;", θα ρωτήσεις εκνευρισμένος. Δώσε τόπο στην οργή. Το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι από τις αναρίθμητες στιλιστικές προτάσεις του Σταμάτη, αυτή ίσως να ήταν η λιγότερο γαμάτη.
Δεν είναι τυχαίο που ο καλλιτέχνης την εγκατέλειψε αρκετά γρήγορα.
Copy paste: Με το μουστάκι Έλληνα τεχνικού που διακρίνεται στην Football League και φτύνει αίμα για να κρατηθεί στη Superleague. Δεν μιλάω για κάποιον συγκεκριμένο.

Το πέταλο του Michael Owen

Νομίζεις ότι είναι εύκολο να είσαι ο Michael Owen; Αυτό νομίζεις; Νομίζεις ότι είναι εύκολο να έχεις τον κόσμο στα πόδια σου σε ηλικία 19 ετών και μετά από 5-6 χρόνια να βλέπεις το όνειρο να μένει μισό λόγω των απανωτών τραυματισμών; Εσύ δεν θα ξέσπαγες σε κάτι;
Με αρκετή καθυστέρηση, ο 34χρονος σχολιαστής αγώνων πια Owen, άφησε ένα μουστάκι που δεν σου αφήνει την επιλογή να μην το προσέξεις. Το είδαμε για πρώτη φορά πριν μια εβδομάδα, ελπίσαμε ότι πρόκειται για φάρσα ή κάτι, αλλά ο Michael επιμένει.
Copy paste: Το μουστάκι του Lemmy των Motorhead. Κι όμως.

Το μεσοπολεμικό του Tom Hanks

Μπαίνω που λες να διαβάσω την κοινή συνέντευξη του πραγματικού Captain Phillips και του Tom Hanks στο ΟΝΕΜΑΝ και τα μάτια μου καρφώνονται στην κεντρική φωτογραφία με τον Tom πιο λεβέντη από ποτέ. Με το κουρεματάκι του, το μαύρο κοστούμι, το σταυροπόδι και ένα μουστάκι που κατευθύνεται παράλληλα με το μαλλί του. Δύο ευθείες γραμμές που δεν θα ενωθούν ποτέ.
O Hanks δεν υπήρξε ποτέ περισσότερο Έλληνας. Ήταν ανάγκη να μας φέρει αυτό το μουστάκι πιο κοντά;
Copy paste: Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά στην παραπάνω φωτογραφία, ο Tom Hanks είναι ο Βασίλης Τσιτσάνης. Χωρίς το μπουζούκι.

Το πρώτο του Νίκου Μουτσινά

Είχα γράψει 500 λέξεις για αυτό το φαινόμενο άμα τη εμφανίσει του τον Μάιο του 2012. Είναι το λεγόμενο 'αναγκαστικό μουστάκι', επειδή φοριέται λόγω επικείμενης παράστασης. Όπως τόνισα πριν ενάμιση χρόνο, αυτό δεν σημαίνει ότι του πήγαινε.
Κατά τ' άλλα, διπλό χτύπημα γροθιάς στην καρδιά για τον Μουτσινά. Μεγάλη συμπάθεια.
Copy paste: Τι τα θες. Ένα απλό μουστάκι ήτανε. Όχι σαν αυτό το κίτρινο φλούο μούσι που φοράει φέτος.

Το νταρτανιανικό του Χάρη Ρώμα

Η αλήθεια είναι ότι του συγχωρούμε τα πάντα γιατί έφτιαξε τους 'Μεν και Δεν'. Το μουστάκι του Χάρη έχει ένα κόνσεπτ και χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πάνω και στο κάτω. Το κάτω χωρίς το πάνω θα ήταν ένα συγκλονιστικά κακό αστείο. Το πάνω χωρίς το κάτω, δηλαδή ατόφιο το μουστάκι μπορεί να είχε ένα επιπλέον ενδιαφέρον.
Θεατρικός ακόμη και στο μουστάκι θα λέγαμε.
Copy paste: Με τους 'Τρεις Σωματοφύλακες'. Και με τους τέσσερις.

Το χωρίς λόγο του Luigi

Κοίτα τι έχει γίνει εδώ. Για να εξασφαλίσουν οι δημιουργοί του Super Mario ότι ο κοντός υδραυλικός θα είναι ο σταρ της υπόθεσης και όχιι ο ψηλός και πιο ωραίος Luigi, κότσαραν ένα μουστάκι στον δεύτερο και τον υποβίβασαν με αυτόν τον σκοτεινό, παρασκηνιακό τρόπο.
Θέλω να συγκεντρωθείς για ολόκληρα λεπτά στο πρόσωπο του Luigi και να δεις τι ζεν πρεμιέ θυσιάστηκε (με αυτό το μουστάκι) για χάρη του Super Mario. Super Luigi ρε.
Copy paste: Με αυτό του μπαμπά στο 'Cleveland Show', αρκεί να αντιστρέψεις τη φορά του. Οι άκρες στου Luigi πηγαίνουν προς τα πάνω.

Το ξανθωπό του Matt Damon

Ευτυχώς αποκλειστικά για τις ανάγκες του 'The Informant'. Δεν θα βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά για το αν είναι αληθινό. Είναι σίγουρα στα χρώματα του Damon πάντως.
Copy paste: Με το πώς θα κατέληγε το πρώτο εφηβικό μας μουστάκι, αν το αφήναμε να μεγαλώσει και να γίνει 'κανονικό'.

Το διπλό του James Franco

O συμπαθής ηθοποιός είχε επινοήσει πριν αρκετούς μήνες το τέλειο τρικ για να μετατραπείς από περιζήτητος εργένης σε κάτι πολύ κοντά στο αμερικάνικο βλαχογουέστερν. Αξίζει να σχολιαστεί και το απελπιστικό κενό στη μέση του μουστακιού.
Copy paste: Αυτό το κενό ήταν η λεπτομέρεια που έκανε τόσο μοναδικά κακό το μουστάκι του Franco.

Το εκφοβιστικό του John Travolta

 

Αφορμή για να το βγάλει από μέσα του στάθηκε ο ρόλος του στο 'The Taking of Pelham 123'. Αυτό που κατάφερε στο τέλος ο Travolta είναι να τον βλέπουν τα παιδάκια στη γειτονιά του και να αλλάζουν πεζοδρόμιο. Μ' αυτά και μ' αυτά, έβαλε και μερικά κιλά για να γίνει ακόμη πιο τρομακτικός. Όνειρο.
Copy paste: Με αυτό του Michael Owen. Αν ήταν ξανθό, θα ήταν ξερή αντιγραφή του μυθικού Hulk Hogan.

Το σεταριστό με τον μπερέ του Jamie Hyneman

Είναι το σήμα κατατεθέν του ενός εκ των δύο MythBusters, αλλά όχι. Αν θέλεις να τα έχεις καλά με την ανθρώπινη φυλή, δεν μπορείς να φοράς ταυτόχρονα μπερέ, στρογγυλά γυαλιά και αυτό το μουστάκι με τα παρελκόμενα. Δεν είσαι ο πιο γραφικός, αρχετυπικός ποιητής που γνώρισε η πλάση. Αλλά και να ήσουν, αγαπητέ Jamie, πάλι θα 'κλώτσαγε' το υπερτροφικό μουστάκι.
Στην χειρότερη, ξύρισε τις υπόλοιπες τρίχες και μείνε μόνο με αυτό το αναρριχώμενο (απ' την ανάποδη) μουστάκι.
Copy paste: Δεν υπάρχει φυσική ένδειξη/απόδειξη ότι άλλος άνθρωπος φέρει ένα πανομοιότυπο με αυτό του Jaime μουστάκι. Θες να βάλουμε τους MythBusters να το αποδείξουν;

Το ξανθοτρίχικο του Larry Bird

Μουστάκι-διαβατήριο για τον τίτλο του πιο άσχημου παίκτη που έπαιξε μπάσκετ τη δεκαετία του '80 στην Αμερική. Όπως και να 'χει, θα υποκλινόμαστε για πάντα στο χέρι και την ευφυΐα του. Εξάλλου, δεν το κράτησε και για χρόνια.
oneman.gr
Μπορεί να πηγαίνει ακόμα πρώτη γυμνασίου αλλά μονοπωλεί ήδη το ενδιαφέρον των στελεχών της Google με δυο εφαρμογές που έφτιαξε.

Ο λόγος για τον 12χρονο Νίκο Αδάμ, ο οποίος σε εκδήλωση προγραμματιστών παρουσίασε μια εισήγηση στην αγγλική γλώσσα για τις επιθέσεις στο διαδίκτυο μπροστά σε χίλια άτομα και άφησε άφωνους τους πάντες.

Σύμφωνα με το entertv, ο μικρός Νικόλας που έχει κάνει την τεχνολογία να μοιάζει με παιχνίδι, κατασκεύασε μια ιστοσελίδα με την ονομασία «tech is game». Χωρίς να έχει διδαχτεί την επιστήμη της πληροφορικής και διαβάζοντας μόνος του πολλά βιβλία, μπορεί σήμερα να κατασκευάζει δικά του τεχνικά προγράμματα, παιχνίδια και εφαρμογές, τα οποία και ανεβάζει στο site του.

Μάλιστα, για δυο από αυτά, η Google, έχει εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον της και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους γονείς του. Πλέον, ο μικρός Νικόλας έχει ξεκινήσει και παρακολουθεί ένα πρόγραμμα υπολογιστών και προγραμματισμού, όπου κάνει και τα πρώτα του μαθήματα ρομποτικής.

H τύχη του Νικόλα άνοιξε εντελώς τυχαία, όταν κατά την διάρκεια της 78ης ΔΕΘ επισκεπτόταν καθημερινά το περίπτερο της Google και παρακολουθούσε σεμινάρια προγραμματισμού. Εκεί, τον γνώρισαν άνθρωποι της εταιρείας, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για ένα χαρισματικό παιδί..

Αυτή την περίοδο ο μικρός «προγραμματιστής» ετοιμάζει νέα προγράμματα, προκειμένου να εμπλουτίσει την σελίδα του. Το πρώτο είναι το «Tech is Social», το οποίο είναι ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το facebook, μόνο που θα έχει ως κλειδί την ασφάλεια στην επικοινωνία.

Tα άλλα δύο είναι το «DTD», ένα σύστημα ασφάλειας που μας προστατεύει από την πιο συνηθισμένη επίθεση στο διαδίκτυο και το «MSP», το σύστημα που σε βοηθάει να γράψεις minecraft server για να παίζεις με τους φίλους σου μόνο με ένα κλικ.


http://www.lamiareport.gr
Από μικρό κορίτσι με θυμάμαι να κλείνω τα μάτια μου και να μυρίζω με λαχτάρα τα κουλουράκια που έψηνε η γιαγιά μου στη κουζίνα, τα κυριακάτικα τραπέζια με το σουφλέ να πρωταγωνιστεί πάνω στο τραπέζι, τα μεσημέρια εκείνα που μετά το σχολείο έτρωγα πατάτες τηγανιτές με αυγά μάτια. Όπως καταλαβαίνεις ήμουν φαγανό παιδάκι. Και το ήξερα. Δεν υπήρξα ποτέ υπέρβαρη, αλλά ούτε και είχα το ίδιο σώμα με τα υπόλοιπα κοριτσάκια που πηγαίναμε μαζί στο μπαλέτο. Κύκνοι αυτά με ψηλόλιγνα πόδια, χαριτωμένη μπαμπούσκα εγώ. Ωστόσο, δεν είχα πρόβλημα. Αγαπούσα τις καμπύλες μου από μικρή.
Τώρα που το σκέφτομαι, ευτυχώς που έζησα την εφηβεία μου σε έναν κόσμο που το internet δεν είχε ακόμα ανθίσει και που ο όρος social media δεν υπήρχε καν στο λεξικό. Τρέλα θα είχα πάθει. Μία θα χαιρόμουν για τα κάλλη μου, γιατί στη μόδα θα ήταν η Christina Hendricks, και τη άλλη θα σιχτίριζα, γιατί θα έβλεπα στο Pinterest, στο Tumblr και στο Facebook κορίτσια με στομάχι-κοιλιά πλάκα, τη λαγόνια ακρολοφία να πετάγεται μέσα από τα εσώρουχά και μηνύματα τύπου “Μην επιβραβεύεις τον εαυτό σου με φαγητό. Δεν είσαι σκυλί”.

  Για την ακρίβεια, αν τώρα που μιλάμε ήμουν 16, μόνο sweet δεν θα ένιωθα, με το όλο διαδικτυακό “thinspiration” (λέγεται και “thinspo”) κίνημα. Τι είναι πάλι τούτο; Είναι φωτογραφίες ή μότο που κυκλοφορούν ελεύθερα στα social media (και όχι μόνο) και σε κάνουν να θέλεις να είσαι αδύνατος. Και ενώ αρκετές από τις φωτογραφίες που ταγκάρονται ως “thinspo” δείχνουν γυναίκες με επίπεδη κοιλιά, υπάρχουν πολλές που δείχνουν κορίτσια τόσο αδύνατα που θα έλεγε κανείς ότι βρίσκονται λίγο πριν τα πρώτα στάδια της ανορεξίας.

  Μία γρήγορη αναζήτηση, για παράδειγμα, στο Pinterest, θα σε οδηγήσει σε εκατοντάδες φωτογραφίες που απεικονίζουν συγκεκριμένα σχεδόν σκελετωμένα σημεία του σώματος, όπου σπάνια θα φαίνεται το πρόσωπο, ενώ θα βρεις και διάφορα ενοχλητικά μότο, που σε κάνουν να θεωρείς ότι η μπάλα κάπου έχει χαθεί και έχουμε μπερδέψει το γυμνασμένο υγιές σώμα με το ανορεξικό. Άλλο το fit και άλλο το skinny. Να τα λέμε αυτά.

  Μία λοιπόν από τις τρέλες που εντάσσονται μέσα στο “thinsipiration” είναι και το “thigh gap”. Σε απλά ελληνικά: να μην ενώνονται τα πόδια σου από το γόνατο και πάνω. Σύμφωνα με το Urban Dictionary “πρόκειται για το κενό μεταξύ των μηρών μιας γυναίκας που ξεκινά ακριβώς κάτω από το αιδοίο, και συχνά έχει το σχήμα διαμαντιού όταν οι μηροί ενωθούν”. Υπάρχουν μάλιστα και διάφορα βίντεο τα οποία σου δείχνουν πώς μπορείς να το αποκτήσεις. Και φωτογραφίες με οδηγίες.



  Δεν αρκεί δηλαδή να είσαι απλά λεπτή. Πρέπει να είσαι υπέρλεπτη βρε παιδί μου. Να κάθεσαι δίπλα στην Cara Delevigne και να μετράτε ποια από τις δύο έχετε μεγαλύτερο το κενό. Και μιας και είπαμε για την Cara, μέχρι και λογαριασμό στο Twitter έχει δημιουργηθεί για το thigh gap της.

  Βέβαια αυτή η ιστορία δεν είναι καινούργια.
Όπως πολύ ωραία έγραψε το μοντέλο-φυσιολογική γυναίκα Robyn Lawley στο Daily Beast, “το άσχημο είναι πως ξέρω για το “thigh gap” από τότε που ήμουν 12 χρονών. Βλέποντας αμέτρητα fashion shows σαν έφηβη, είχα δυστυχώς μπουχτίσει με εικόνες γυναικών και κοριτσιών που είχαν μεγάλο κενό ανάμεσα στους μηρούς τους. Κοιτώντας τα δικά μου πόδια ποτέ δεν είχα τέτοιο θέμα. Τώρα η βιομηχανία της μόδα με κατατάσσει στα “plus size” μοντέλα”.

  Η Robyn πρόσφατα δέχθηκε επίθεση μέσω facebook από έξαλλες υπέρμαχες του “κενού”, οι οποίες είδαν μία φωτογραφία της με εσώρουχα να έχει ποστραριστεί σε σελίδα αφιερωμένη στο “thigh gap”.

  “Είπαν ότι παραείμαι χοντρή για να υπάρχει φωτογραφία μου εκεί, ενώ η λέξη ΓΟΥΡΟΥΝΙ χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές”. Μετά από περίπου 900 και βάλε σχόλια, η Lawley αποφάσισε να αντιδράσει. Ευχαρίστησε αρχικά αυτούς που υποστήριξαν τις καμπύλες της και στη συνέχεια πέταξε το γάντι σε όλους όσους τη σχολίασαν αρνητικά. Ανάμεσα σε αυτά που έγραψε ήταν πως δεν την ενδιαφέρει καθόλου όλοι αυτή η τρέλα του κενού, γιατί “απλά πρόκειται για ένα ακόμα εργαλείο χειραγώγησης που κάποιοι χρησιμοποιούν ώστε να μην αγαπάω το σώμα μου. Γιατί να θέλω να πεινάω και να νιώθω αδύναμη; Δεν λέω πως οι γυναίκες που το έχουν από τη φύση τους δεν είναι ελκυστικές. Αλλά εγώ θα έπρεπε να αλλάξω ολόκληρη την εικόνα μου για να αποκτήσω κάτι που μοιάζει περίπλοκο. Θέλω οι μηροί μου να είναι μεγαλύτεροι και πιο δυνατοί. Θέλω να τρέχω πιο γρήγορα και να κολυμπώ περισσότερο. Υποθέτω πως όλοι μας θέλουμε διαφορετικά πράγμα, αλλά οι γυναίκες ήδη πιεζόμαστε αρκετά για να νιώθουμε επιπλέον πιεσμένες ώστε να αποκτήσουμε το περιβόητο “thigh gap”. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα για τη μελλοντική μου κόρη είναι να πεθαίνει της πείνας, γιατί θα πιστέψει πως αυτό το κενό είναι απαραίτητο για να θεωρείται ελκυστική. Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε την αντίληψη που έχουμε για τη σωματική μας εικόνα και έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε τέτοια επικίνδυνα trends”.
Με απλά και σταράτα λόγια: Mind the gap, που λένε και οι ξένοι, κορίτσια, γιατί έχουμε και πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε σε αυτή τη ζωή.

cosmo.gr
Οι υπερτροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους. Μάθετε ποιες είναι και εντάξτε τις στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Τα λεγόμενα Superfoods, ή αλλιώς, Υπερτροφές, είναι τρόφιμα που σε μικρή ποσότητα, καταφέρνουν να συγκεντρώσουν πλήθος ευεργετικών ουσιών, που ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να απορροφήσει και να αξιοποιήσει, αποτελώντας έτσι έναν αξιόλογο σύμμαχο σχεδόν όλων των πτυχών της ανθρώπινης υγείας, βοηθώντας στην οικοδόμηση των οστών, την πρόληψη χρόνιων ασθενειών, τη βελτίωση της όρασης και ακόμη κρατώντας οξεία την υγεία του εγκεφάλου.
Ξέρετε όμως ότι νέες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα τρόφιμα αυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στη διατήρηση μιας όμορφης σιλουέτας;
Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες Υπερτροφές για την απώλεια βάρους και πώς θα τις εντάξετε στην καθημερινή διατροφή σας!
Φασόλια
Ένα φλιτζάνι μαύρα φασόλια, περιέχει 15 γρμ. πρωτεΐνης και κανένα από τα κορεσμένα λίπη που βρέθηκαν σε άλλες πηγές πρωτεϊνών, όπως το κόκκινο κρέας.
Μισό φλιτζάνι λευκά φασόλια, περιέχει περίπου 4 γρμ. ανθεκτικό άμυλο, έναν υγιή υδατάνθρακα που αυξάνει το μεταβολισμό.Τα κόκκινα φασόλια προσφέρουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες (πάνω από 5 γραμμάρια ανά μερίδα!). Είναι επίσης πλούσια σε ανθεκτικό άμυλο. Μισό φλιτζάνι κόκκινα φασόλια, περιέχει περίπου 2 γρμ. Τέτοιων υδατανθράκων που βοηθούν στο αδυνάτισμα.
Βρώμη
Η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μια μερίδα της μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε πλήρεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μόλις μισό φλιτζάνι, περιέχει 4,6 γρμ. ανθεκτικό άμυλο, έναν υγιή υδατάνθρακα που αυξάνει το μεταβολισμό και καίει το λίπος.
ΑβοκάντοΔεν υπάρχει λόγος να φοβάστε την κατανάλωση λιπών, εφόσον πρόκειται για τα ωφέλιμα λίπη.
Το σημαντικό ελαϊκό οξύ, είναι ένα συστατικό στα υγιή μονοακόρεστα λίπη (MUFAs) του αβοκάντο. Καταναλώστε ένα τέταρτο ή μισό αβοκάντο και θα δείτε το λίπος της κοιλιάς σας να μειώνεται. Το κρεμώδες αυτό φρούτο είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
ΣολομόςΟι άπαχες πηγές πρωτεΐνης μας κάνουν να αισθανόμαστε πλήρεις χωρίς να μας προσθέτουν λίπους. Ωστόσο, το 50% των γυναικών ηλικίας 18 έως 50 δε γνωρίζουν αν λαμβάνουν αρκετές ποσότητες αυτού του απαραίτητου θρεπτικού συστατικού.
Ο σολομός είναι μια πιο άπαχη επιλογή από το κόκκινο κρέας και είναι γεμάτος από υγιή μονοακόρεστα λίπη. Μια μελέτη του 2001 διαπίστωσε ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε υγιή μονοακόρεστα λίπη, έχασαν κατά μέσο όρο 4 κιλά.
ΜπρόκολοΜαγειρεμένο είτε ωμό, αυτό το λαχανικό είναι γνωστό για τη συμβολή του στην πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, με μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών σε λιγότερο από 30 θερμίδες ανά μερίδα, είναι βέβαιο ότι βοηθά και σε προβλήματα βάρους.
Καφέ ρύζι
Το καφέ ρύζι είναι η ωφέλιμη εναλλακτική για το λιγότερο υγιεινό λευκό ρύζι. Μισό φλιτζάνι περιέχει 1,7 γρμ. ανθεκτικό άμυλο. Επίσης, το καφέ ρύζι είναι χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας τρόφιμο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι βαρύ και δημιουργεί αίσθημα πληρότητας, ενώ έχει λίγες θερμίδες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι γυναίκες που ακολουθούσαν υψηλής ενεργειακής πυκνότητας διατροφή, κέρδισαν τρεις φορές περισσότερο βάρος σε διάστημα έξι ετών, από εκείνες που ακολουθούσαν μια χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας διατροφή.
Αχλάδια Μόνο ένα αχλάδι περιέχει το 15% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας φυτικών ινών. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι γυναίκες που έτρωγαν τρία αχλάδια την ημέρα, κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες και έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνες που δεν έτρωγαν. Η φλούδα του αχλαδιού είναι εκείνη που περιέχει τις φυτικές ίνες.
ΓκρέιπφρουτΑκόμη κι αν δεν αλλάξετε τίποτα άλλο σχετικά με τη διατροφή σας, το να τρώτε μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και 22 γρμ. την εβδομάδα!
Μια ένωση στο φρούτο αυτό, μπορεί να μειώσει την ινσουλίνη, την ορμόνη που αποθηκεύει το λίπος και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Είναι επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης και επειδή έχει τουλάχιστον 90% περιεκτικότητα σε νερό, δημιουργεί πληρότητα και μας κάνει να τρώμε λιγότερο.Αμύγδαλα
Οι ξηροί καρποί είναι μια ακόμη υπερτροφή, πλούσια σε υγιή λιπαρά που βοηθούν στο αδυνάτισμα. Ιδιαίτερα τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν προς αυτό το στόχο. Σε μια μελέτη, τα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά αμύγδαλα, σε μια χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα, έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνα που ακολουθούσαν την ίδια δίαιτα, αλλά αντί για αμύγδαλα κατανάλωναν ένα σνακ με υδατάνθρακες, όπως κράκερς.
Φακές
Οι φακές είναι μια σημαντική πηγή χορταστικών πρωτεϊνών και ινών. Μισό φλιτζάνι περιέχει 3,4 γρμ. ανθεκτικό άμυλο.

http://www.clickatlife.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!