Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Συνηθίζεται από μία μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού να σπεύδει στις γιορτές των Χριστουγέννων να αντικαταστήσει το παλιό laptop της με κάποιο νέας γενιάς, ισχυρότερο, το οποίο θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ολοένα μεγαλύτερες απαιτήσεις και ταχύτητες που συνεπάγεται η συνεχής και αδιάλειπτη διαδικτύωση.
Εν μέσω κρίσης, ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι πιο «φρόνιμοι» τρόποι για να κάνει κανείς το ήδη υπάρχον μηχάνημα να «ανασάνει» και να «ξανατρέξει» σαν καινούργιο, με μερικές πολύ απλές κινήσεις που θα απαλλάξουν τους καταναλωτές από άλλο ένα αχρείαστο έξοδο.
Οι προτεινόμενες ενέργειες αφορούν σε περιβάλλον Microsoft Windows:
-Απεγκαταστήστε εκείνα τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε. Ακολουθήστε τη διαδρομή Control Panel>Programs and Features και απεγκαταστήστε όσα δεν χρειάζεστε, προσέχοντας ωστόσο να μην «πάρει η μπάλα» κι άλλα απαραίτητα για τη λειτουργία του hardware σας. Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δωρεάν online οδηγό PC Decrapifier.
-Ακολουθήστε τη διαδρομή My Computer>local drive (συνήθως είναι το C:\)>Windows>Temp. Σβήστε τα Temporary Files και αδειάστε μετά τον κάδο απορριμμάτων.
-Αντικαταστήστε τον παλιό σας σκληρό δίσκο με ένα νέο για περισσότερο «αποθηκευτικό χώρο». To YouTube βρίθει από βίντεο-οδηγούς που θα σας δείξουν πώς να το κάνετε μόνοι.
-Εγκαταστήστε περισσότερη RAM: θα το καταλάβετε από το εάν ο υπολογιστής σας αργεί να ανοίξει μεγάλα αρχεία ή παγώνει κάθε φορά που καλείται να επιτελέσει περισσότερες της μίας λειτουργίες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε είτε να προσθέσετε περισσότερη RAM μέσω memory stick ή να εγκαταστήσετε καινούργια. Στο YouTube θα βρείτε άπειρα διαφωτιστικά βίντεο για το πώς μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.
-Βάλτε τον υπολογιστή σας να κάνει disk defragment, ακολουθώντας τη διαδρομή My Computer>δεξί κλικ στο hard drive> Properties>Tools>Defragment Now.
-Τρέξτε ένα «disk clean up», ακολουθώντας τη διαδρομή: Start > All Programs > Accessories > System Tools > Disk Cleanup.
-Αλλάξτε την IP διεύθυνση του υπολογιστή σας σε «στατική», μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται, κάθε φορά που εκκινείτε τον υπολογιστή σας, για τη ζήτηση IP διεύθυνσης. Ακολουθήστε τη διαδρομή: Network and Sharing Center>Change adapter settings>δεξί κλικ στον local adapter>Properties>Internet Protocoal Version 4 (TCP/IPv4)>properties. Σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδεθείτε σε ένα διαφορετικό δίκτυο ίσως χρειαστεί αυτή η ρύθμιση να αλλάξει εκ νέου.
-Τέλος, αφαιρέστε τη σκόνη από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας κάποιο ηλεκτρικό σκουπάκι το οποίο κατευθύνετε μπροστά στις εξόδους αερισμού. Συνήθως, η σκόνη μπλοκάρει τη λειτουργία των εσωτερικών ανεμιστήρων, αυξάνοντας τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του συστήματος, που με τη σειρά της επιφέρει επιβράδυνση των λειτουργιών.
[Οι ως άνω συμβουλές αντλήθηκαν από δημοσιεύματα της Telegraph & Business Insider]

Πρωτοφανής πρόσκληση του Τούρκου πρωθυπουργού

Σάλο προκαλούν για άλλη μία φορά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν που συμπεριέλαβε ούτε λίγο ούτε πολύ τη... Θεσσαλονίκη στην έννοια της Θράκης όπως την αντιλαμβάνεται η Τουρκία. Προκλητικός όσο ποτέ έναντι της χώρας μας ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις στην πόλη Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και λίγες ημέρες πριν από την (προγραμματισμένη) επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Ο κ. Ερντογάν στην ομιλία του είπε ότι η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και με προκλητικό τρόπο πρόσθεσε πως όταν λέει για την Τουρκία, Θράκη εννοεί και την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη, το Kircaali και Deliorman της Βουλγαρίας ακόμα και περιοχές έως τα Σκόπια και την Βοσνία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επιδιώκει να επεκτείνει τις τουρκικές διεκδικήσεις σ΄ολόκληρη τη βαλκανική χερσόνησο: « Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος μας σ΄αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη με την Ανδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρλαρελί και βέβαια η Κωνσταντινούπολη», είπε.

 Συνεχίζει  έτσι τις προκλήσεις του επαναφέροντας στην ουσία το πάλαι ποτέ (αλλά ουδέποτε ξεχασμένο από την Άγκυρα) σχέδιο για την ανασύσταση της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης», η οποία θα περιλαμβάνει εδάφη της βορείου Ελλάδας καθώς και εδάφη της νοτίου Βουλγαρίας έως και τα κεντρικά Βαλκάνια.
 
Με τις πινακίδες κυκλοφορίας... στο χέρι βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν τα Χριστούγεννα για να τις καταθέσουν στις ΔΟΥ. Τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας και η επιβολή φόρου πολυτελείας σε ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες κατόχους ΙΧ να τα θέσουν σε ακινησία.

Ήδη από τις αρχές του έτους υπάρχει έντονη κινητικότητα στα τμήματα αυτοκινήτων των ΔΟΥ. Ωστόσο, το μεγάλο κύμα καταθέσεων πινακίδων και οι παραδοσιακές πλέον ουρές των ιδιοκτητών ΙΧ αναμένονται, όπως κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα του έτους. «Ο Έλληνας είναι της τελευταίας στιγμής. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων περιμένουν να κάνουν Χριστούγεννα και τον μεγάλο όγκο καταθέσεων πινακίδων θα τον δούμε την τελευταία εβδομάδα», έλεγαν χαρακτηριστικά στη Voria.gr υπάλληλοι εφοριών της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί πως η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ), τον τελευταίο μήνα (από 1η Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου) κατατέθηκαν πάνω από 30.000 πινακίδες, από τις οποίες οι περίπου 27.000 αφορούσαν ΙΧ και οι υπόλοιπες φορτηγά και λεωφορεία. Μάλιστα, από το 2009 έως και σήμερα έχουν κατατεθεί πάνω από 1,3 εκατ. πινακίδες κυκλοφορίας.

Ακινητοποιούν τα οχήματά τους οι Θεσσαλονικείς Τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους αποχωρίζονται και οι Θεσσαλονικείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Voria.gr στη ΣΤ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης στην οποία περιλαμβάνεται και η ΔΟΥ Τούμπας, μετά τη συγχώνευση από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 1.000 πινακίδες από τις περίπου 200 που κατατέθηκαν πέρσι.
Στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων και τη Ζ' ΔΟΥ οι καταθέσεις ξεπερνούν τις 1.000 και ανέρχονται σε 1.295 και 1.150 αντίστοιχα.

Ενδεικτική της οικονομικής αδυναμίας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, είναι και η εκτίναξη του αριθμού των οχημάτων που κυκλοφορούν παράνομα, χωρίς να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με το ΚΕΠΥΟ, το 2012 πάνω από 3,1 εκατ. οχήματα κυκλοφορούσαν χωρίς τέλη κυκλοφορίας, όταν το 2009 ο εν λόγω αριθμός ανερχόταν σε περίπου 1,2 εκατ. οχήματα.

Να σημειωθεί πως η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΥΠΟΙΚ, μέσω του Taxisnet, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων και μοτοσυκλετών για το 2014, είναι ανοιχτή από τις 11 Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια παράταση στην πληρωμή.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στα οχήματα ιδιοκτησίας τους, στο τραπεζικό γκισέ προσκομίζοντας το έντυπο που θα εκτυπώσουν από την ειδική εφαρμογή του Taxisnet, είτε να τα πληρώσουν μέσω των ΕΛΤΑ.
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 δεν έχουν μεταβληθεί, σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Ωστόσο, όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 θα καταβάλουν και τον φόρο πολυτελείας του 2013.
Ο φόρος πολυτελείας υπολογίζεται σε ποσοστό 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης για οχήματα έως 2.500 κυβικών εκατοστών και με συντελεστή 10% για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού, αλλά και πισίνες. Τα οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από το 2008 έως και το 2012, δεν έχουν έκπτωση στο τεκμήριο, ενώ τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από το 2003 έως και το 2007 έχουν έκπτωση 30% στο τεκμήριο και κατά συνέπεια έκπτωση 30% στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά πριν από το 2003, δεν επιβαρύνονται με φόρο πολυτελούς διαβίωσης, αλλά μόνο με τα τέλη κυκλοφορίας (πατήστε εδώ για την ηλεκτρονική εφαρμογή).
Τέλη κυκλοφορίας 2014:
Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. / 22 ευρώ
Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. / 55 ευρώ
Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. / 120 ευρώ
Από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε. / 135 ευρώ
Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε. / 240 ευρώ
Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. / 265 ευρώ
Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. / 300 ευρώ
Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. / 660 ευρώ
Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. / 880 ευρώ
Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. / 1100 ευρώ
Από 4001 κ.ε. και άνω / 1320 ευρώ
Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:

Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.)

Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ:

0 - 100 (γρ./χλμ.) / 0 ευρώ
101 - 120 (γρ./χλμ.) / 0,90 ευρώ
121 - 140 (γρ./χλμ.) / 1,10 ευρώ
141 - 160 (γρ./χλμ.) / 1,70 ευρώ
161 - 180 (γρ./χλμ.) / 2,25 ευρώ
181 - 200 (γρ./χλμ.) / 2,55 ευρώ
201 - 250 (γρ./χλμ.) / 2,80 ευρώ
Άνω των 251 (γρ./χλμ.) / 3,40 ευρώ
voria.gr

Η «σύντροφος» του Μπομπ Ντίλαν με την οποία είχε «σκανδαλίσει» στο φεστιβάλ φολκ μουσικής του Νιούπορτ το 1965 πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η ηλεκτρική κιθάρα Fender Stratocaster του αμερικανού τροβαδούρου βγήκε σε πλειστηριασμό από τον οίκο Κρίστις, ειδικοί του οποίου εκτιμούσαν αρχικά ότι η ηλεκτρική κιθάρα θα έπιανε το πολύ 500.000 δολάρια. Ενας συλλέκτης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ήταν ο πιο ισχυρός πλειοδότης. Προσέφερε 965.000 δολάρια και απέκτησε τη θρυλική κιθάρα.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει πιάσει ποτέ κιθάρα σε δημοπρασία. Την είχε χρησιμοποιήσει ο Ντίλαν για πρώτη φορά στο φεστιβάλ του Ρόουντ Αϊλαντ, πριν από 48 χρόνια, όταν έκανε στροφή προς έναν πιο ηλεκτρικό ήχο. Τότε μάλιστα είχε αποδοκιμαστεί με την κίνηση του εκείνη με την οποία ουσιαστικά ήρθε σε ρήξη με την παλιά φρουρά του κινήματος της παραδοσιακής μουσικής, εγκαταλείποντας τον ήχο της ακουστικής κιθάρας μέσα από συνθέσεις όπως το «Blowin' in the wild» για ακούσματα ενισχυμένου ροκ σαν το «Like a rolling stone». Είχαν γιουχάρει τον Ντίλαν σε εκείνο το φεστιβάλ επειδή τόλμησε κι έπαιξε τρία κομμάτια με ηλεκτρικό ήχο και οι «καθαροί» της φολκ μουσικής τον αποκάλεσαν προδότη και ξεπουλημένο.
Για την ιστορία, ο Ντίλαν είχε ξεχάσει τη Fender Stratocaster στο ιδιωτικό αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε από συναυλία της περιοδείας του. Ο πιλότος επιχείρησε να την επιστρέψει, αλλά οι υπεύθυνοι επικοινωνίας του Ντίλαν δεν του απάντησαν ποτέ. Ετσι η κιθάρα έμεινε στην οικογένειά του.
tanea.gr

Χτισμένο στις ακτές του Fogo Island, ενός απομακρυσμένου νησιού στα ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής του Newfoundland στον Καναδά, μεταξύ του ισημερινού και του Βόρειο Πόλου, το φουτουριστικό κτίριο του Fogo Island Inn κερδίζει τους επισκέπτες από την πρώτη ματιά.

Το μινιμαλιστικό αυτό αριστούργημα φιλοξενεί ένα boutique ξενοδοχείο και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το παραδοσιακό ψαροχώρι, που το περιβάλλει.

Η εμπνευσμένη αρχιτεκτονική ξεκινά από τον εξωτερικό χώρο, με κυρίαρχο στοιχείο το κομμάτι του κτίσματος που στηρίζεται πάνω σε γιγαντιαίες μεταλλικές ράβδους.

Στις 29 σουίτες τα έπιπλα είναι επιλεγμένα από νέους καλλιτέχνες, ενώ έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια με κομμάτια state of art και έχει αναδειχθεί η μακρόχρονη ιστορία του νησιού στην αλιεία.
Η περιβαλλοντική ευαισθησία είναι επίσης εμφανής σε κάθε χώρο, με την επιλογή βιώσιμων δομικών υλικών και προγράμματα ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας να παίζουν πρωταρχικό ρόλο στη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Δυο γυάλινοι τοίχοι, που θυμίζουν την πλώρη πλοίου, περικλείουν τον χώρο τους εστιατορίου, δίνοντας την αίσθηση στους επισκέπτες ότι βρίσκονται καταμεσής του Βόρειου Ατλαντικού.
Ξύλινα πατώματα και μινιμαλιστική αισθητική προσδίδουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον χώρο, όπου προσφέρονται τοπικά εδέσματα και φυσικά μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμα γυμναστήριο, σάουνα και υδρομασάζ για ξεκούραστες στιγμές, αλλά και μια γκαλερί με έργα σύγχρονης τέχνης, αίθουσα προβολών και βιβλιοθήκη.

Αυτό το μοναδικής αισθητικής καταφύγιο θα σας προσφέρει στιγμές απόλυτης χαλάρωσης σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον.
news.gr

Μπορεί για κάποιους τα Χριστούγεννα να είναι συνώνυμα με το κρύο, το αναμμένο τζάκι και τα χιονισμένα τοπία, για όσους όμως αγαπούν τη ζεστή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και μαγεύονται με τις παραλίες κάτω από τον καυτό ήλιο, υπάρχους μέρη που τα προσφέρουν απλόχερα!

Κάντε τη διαφορά! Ταξιδέψτε μακριά, σε μέρη ηλιόλουστα και ζεστά, όπου όμορφες παραλίες και εξωτικές μυρωδιές και γεύσεις θα σας παρασύρουν!
Το Conde Nast Traveller μας προτείνει μοναδικούς προορισμούς για καλοκαιρινές αποδράσεις στη μέση του χειμώνα.

Βερμούδες


Πότε να πάτε: Οκτώβριο – Μάρτιο
Το αρχιπέλαγος των Βερμούδων στην καρδιά του Ατλαντικού μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από καρτ ποστάλ. Παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά και πολυτελή καταλύματα δημιουργούν ένα ονειρεμένο σκηνικό.
Οι παραλίες κατά μήκος του South Shore είναι οι καλύτερες του νησιού, ενώ ο κόλπος Horseshoe είναι ο πιο δημοφιλής και ο κόλπος Warwick Long είναι εξίσου δελεαστικός. Στο ένα άκρο του Horseshoe υπάρχει ένα μικρό κομμάτι άμμου, αποκομμένο από το υπόλοιπο κομμάτι της ακτής με ένα βραχώδες ύψωμα, αποτελώντας το ιδανικό μέρος για ρομαντικές βουτιές.

Ταϊλάνδη


Πότε να πάτε: Νοέμβριο – Μάρτιο
Τα νησιά της Ταϊλάνδης θα μπορούσαν να περιγραφούν ως ο παράδεισος των ναυαγών. Λευκή άμμος, ρουστίκ καλύβες στην παραλία, αιώρες που λικνίζονται στον αέρα ανάμεσα σε δύο φοίνικες μπροστά στα τιρκουάζ νερά της θάλασσας... Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να επιλέξετε αυτόν τον προορισμό και ο καθένας από αυτούς θα σας προσφέρει κάτι τελείως διαφορετικό. Από τα ιαματικό λουτρά του Koh Samui μέχρι τις μαγευτικές παραλίες του Koh Lipe, αυτό το νησί έχει ότι μπορεί κανείς να ζητήσει για τις ιδανικές διακοπές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Κανάρια Νησιά


Πότε να πάτε: Όλο το χρόνο
Στα Κανάρια Νησιά έχει καλοκαίρι όλο το χρόνο, με τη θερμοκρασία να διατηρείται κατά μέσο όρο στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι τα Γκραν Κανάρια, η Τενερίφη, η Φουερτεβεντούρα και το Λανζαρότε, αλλά υπάρχουν τρία ακόμα μικρότερα νησιά, που αξίζουν να τα επισκεφθείτε, τα La Palma, El Hierro και La Gomera. Λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης έχουν παραμείνει ανέπαφα και είναι ιδανικά για μια ενδιαφέρουσα αναζήτηση.

Αίγυπτος


Πότε να πάτε: Οκτώβριο-Δεκέμβριο
Οι οάσεις της Δυτικής Αίγυπτος αποτελούσαν πάντα μοναδικά καταφύγια στη μέση ενός όμορφου και άγριου τοπίου. Τα μικρά ξενοδοχεία της περιοχής, διακοσμημένα σύμφωνα με την τοπική κουλτούρα και με σεβασμό στο περιβάλλον αποτελούν την ιδανική επιλογή για στιγμές χαλάρωσης και ανανέωσης. Επιλέξτε την όαση της Σίβα για τους αρχαίους ναούς της, τις θερμές πηγές και το πανέμορφο τοπίο με τις μεγάλες, κινούμενες θίνες.

Μπαχάμες


Πότε να πάτε: Νοέμβριο - Δεκέμβριο και το Μάρτιο
Το νησί Harbour στις Μπαχάμες μπορεί κάποτε να ήταν κρυσφύγετο περατικών θησαυρών και ένα μέρος όπου απαγορευόταν η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, σήμερα όμως έχει μετατραπεί σε ένα εκκεντρικό θέρετρο, όπου κάθε βράδυ συναγωνίζεται σε διασκέδαση και ζωντάνια το προηγούμενο. Η άμμος είναι ροζ, τα νερά τιρκουάζ με πράσινες χελώνες και πορτοκαλί αστερίες και πολύχρωμα πουλιά πετούν από δέντρο σε δέντρο. Οι ώρες στην παραλία είναι χαλαρωτικές και ατελείωτες και ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει για πάντα.
news.gr

Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου οργανώνει το «Χωριό του Αη Βασίλη». Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση με δημιουργικές και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά από 3 έως 12 ετών, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 από τις 11.00πμ έως τις 3.00μμ στο φουαγέ του Δημαρχείου Ευόσμου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί παράσταση θεάτρου σκιών με Χριστουγεννιάτικο θέμα. Στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου θα υπάρχει διαμορφωμένος χώρος όπου τα παιδιά θα μπορούν να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά.

Στον δεύτερο όροφο του Δημαρχείου θα διαμορφωθεί ταχυδρομείο και «σπιτάκι του Άι Βασίλη», όπου τα παιδιά θα μπορούν να γράψουν γράμματα στον Άι Βασίλη και να του τα παραδώσουν προσωπικά, αλλά και θα έχουν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν μαζί του.

Αντί για εισιτήριο εισόδου, οι γονείς μπορούν να προσφέρουν ως αντίτιμο κάποιο τρόφιμο μακριάς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά κ.ά.). Τα τρόφιμα θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας σε άπορες οικογένειες.



Μετά και την κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας μπορούμε να πούμε ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη. Όσο δε θα πλησιάζει ο καιρός τόσο μεγαλύτερη σημασία θα έχει η συμμετοχή των Ελλήνων διεθνών στα πρωταθλήματα που αγωνίζονται. Αυτή την εβδομάδα την παράσταση έκλεψε ο Γιώργος Καραγκούνης ενώ σημαντική και η επανεμφάνιση του Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια της Granada. Αναλυτικά :

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ : Η απομάκρυνση του Martin Jol από τον πάγκο της Fulham σήμανε και την επιστροφή του αρχηγού της Εθνικής μας στην αρχική ενδεκάδα. Ο Καραγκούνης ήταν ο ηγέτης που έλειπε τόσο καιρό από το Graven Cottage και οδήγησε τη Fulham σε μια υπερπολύτιμη νίκη με 2-0 επί της Aston Villa. Η εκπληκτική του εμφάνιση επιβραβεύτηκε αρχικά από τους οπαδούς της Fulham στο 73ο λεπτό όταν και αντικαταστάθηκε εν μέσω αποθέωσης και στη συνέχεια από το σύνολο του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου της Αγγλίας.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ : Δύσκολη ημέρα για τον Παπασταθόπουλο αλλά και τη Dortmund γενικότερα που περνά περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίματος. Η εντός έδρας ήττα με 0-1 από τη Leverkusen την έφερε 10 πόντους πίσω από την Bayern ενώ ο Sokratis αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ : Μετά το ντεμπούτο της προηγούμενης εβδομάδας βρέθηκε πάλι εκτός αποστολής της Bremen στην εντός έδρας συντριβή με 0-7 από τη Bayern .
ΣΑΜΑΡΑΣ : Εκτός αποστολής της Celtic στην εκτός έδρας νίκη με 0-5 επί της Motherwell.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ : Νίκη επιτέλους , μετά από συνεχόμενες ισοπαλίες, για τη Roma επί της Fiorentina με 2-1 , με τον Τόρο να παρακολουθεί τον αγώνα από τον πάγκο των αναπληρωματικών.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ  : Οι εξαιρετικές εμφανίσεις έστω και ως αλλαγή εξαργυρώθηκαν με την παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα της Genoa στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Cagliari. Έγινε αλλαγή στο ημίχρονο κι ενώ η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ με 0-1, αλλά η έμπνευση αυτή του Gasperini δεν αποδείχθηκε σωστή αφού με δυο γκολ στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκορ κι έφτασαν στη νίκη με 2-1.

ΚΟΝΕ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Ήττα για τη Bologna στο Renato DallAra από τη φορμαρισμένη και πρωτοπόρο Juventus με 0-2 με τον Κονέ να αγωνίζεται για 90 λεπτά και τον Χριστοδουλόπουλο να παραμένει στον πάγκο  χωρίς να χρησιμοποιηθεί.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ : Απών ,λόγω της αποβολής του στο προηγούμενο  παιχνίδι με τη Milan, στην εκτός έδρας ήττα της Catania με 2-0 από τη Sampdoria.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ : Αγωνιστική Copa del Ray στην Ισπανία και επιτέλους συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα για τον Έλληνα διεθνή τερματοφύλακα. Η Granada αγωνίστηκε εκτός  έδρας με την άσημη Alcorcon την οποία και νίκησε με 0-2 μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ: Βασικοί για 90’ λεπτά στην εκτός έδρας ήττα της Levante με  1-0 από τη Recreativo Huelva για το Copa del Ray. Πάντως είναι θετικό ότι οι δυο Έλληνες παίκτες αγωνίζονται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βασικοί.


ΓΚΕΚΑΣ :  Ήττα για την Konyaspor με 2-1 από τη Akhisar για το Τουρκικό πρωτάθλημα με τον Φάνη εκτός αποστολής.
Δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται η κίνηση πεζών και ιδιαίτερα γονέων με καροτσάκια, σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ελλείψει δημοτικής αστυνομίας αλλά κι ελεύθερων θέσεων πάρκινγκ, οι οδηγοί παρκάρουν τα οχήματά τους σε διαβάσεις, ράμπες για ΑμΕΑ και οπουδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί. Ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, εντεταλμένος για θέματα κυκλοφορίας, Γιώργος Δημαρέλος, κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στις οδούς Παλαιών Πατρών Γερμανού και Παύλου Μελά, στο κέντρο της πόλης. Δείτε τις φωτογραφίες και διαβάστε την περιγραφή:
"Καθησα για καφέ σήμερα με την οικογένεια σε μαγαζί στην Π.Π. Γερμανού και Π. Μελά. Διαπίστωσα μετά από λίγο οτι η κατάσταση στις διαβάσεις ήταν αυτή στις φωτογραφίες. Μάταια προσπάθησαν κάποιοι να περάσουν με τα καροτσάκια τους. Πήρα τηλέφωνο στην Τροχαία για να καταγγείλω το χάλι. Στο εν τω μεταξύ, φεύγει ένας από τη διάβαση και παρκάρει κάποιος άλλος. Του κάνω παρατήρηση. Με ρωτάει ειρωνικά αν ειμαι του Δήμου. Τι να του πεις τώρα; Του λέω ναι. Μου απαντάει "γιατί δεν με γράφεις;" Τέλος πάντων δεν έδωσα συνέχεια γιατί εκνευρίστηκα και ήμουν και με την μικρή. 50 λεπτά μετά την κλήση μου, εμφανίστηκε ένας της Τροχαίας, ο οποίος κατευθείαν μπήκε σε ένα μαγαζί και πήρε τον καφέ του. Ντράπηκα (γι αυτόν) να του πω κάτι. Πραγματικά ένιωσα απόγνωση. Μετά για άλλη μια φορά συνειδητοποίησα οτι μας αξίζουν τα χειρότερα. Τα χειρότερα όμως..
thestival.gr

Περισσότερες από 30.000 πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί σε διάστημα μόλις ενός μηνός στις εφορίες σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΠΥΟ. Μάλιστα σε ένα μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2013 είχαν κατατεθεί 30.365 πινακίδες, εκ των οποίων οι 27.644 αφορούσαν Ι.Χ. και οι υπόλοιπες φορτηγά και λεωφορεία.

Στα αναλυτικά στοιχεία του ΚΕΠΥΟ που αποκαλύπτει η «Η» καταγράφονται αναλυτικά οι καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας εξαιτίας της ακινησίας για την τελευταία τριετία.

Ειδικότερα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2009 είχαν κατατεθεί 355.513 πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ από την 1η Νοεμβρίου 2009 έως τις 31/10/2010 κατατέθηκαν επιπλέον 209.807 πινακίδες. Σημαντική μείωση των ακινησιών καταγράφεται την περίοδο από 1η Νοεμβρίου του 2010 έως και τις 31/10/2011 όπου κατατέθηκαν μόλις 173.746 πινακίδες κυκλοφορίας.

Εκτοτε οι καταθέσεις πινακίδων σημειώνουν μεγάλη αύξηση και ειδικότερα το διάστημα από 1/11/2011 έως και 31/10/2012 φαίνεται πως κατατέθηκαν 266.748 πινακίδες. Αντίστοιχα για την περίοδο από 1/11/2012 έως και 31/10/2013 σημειώθηκε πολύ μεγάλη αύξηση στις καταθέσεις πινακίδων οι οποίες ανήλθαν σε 341.033 πινακίδες.

Αν αθροίσει κανείς το σύνολο των πινακίδων που έχουν κατατεθεί από το 2009 μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου του 2013 θα αντιληφθεί πως 1.377.212 ιδιοκτήτες έχουν επισκεφθεί τις κατά τόπους εφορίες για να δηλώσουν προσωρινή ακινησία στα οχήματά τους εκ των οποίων το 1.222.262 αφορά επιβατικά ΙΧ.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ. Ειδικότερα για το 2009 φαίνεται ότι 6.437.424 οχήματα πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας, ενώ σε κίνηση βρίσκονταν 7.724.483 οχήματα. Δηλαδή περισσότερα από 1,2 εκατ. οχήματα δεν κατέβαλαν τα Τέλη του 2010.

Αντίστοιχα το 2010 φαίνεται πως βρίσκονταν σε κυκλοφορία 8.818.548 οχήματα, τη στιγμή που μόλις 6.354.008 οχήματα φαίνεται πως κατέβαλαν τα Τέλη του 2011. Δηλαδή 2.464.540 οχήματα δεν κατέβαλαν τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Ακόμη μεγαλύτερη εμφανίζεται η διαφορά το επόμενο έτος, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως το 2011 βρίσκονταν σε κίνηση 8.855.359 οχήματα εκ των οποίων μόλις τα 6.104.445 εμφανίζονται να έχουν πληρώσει για τα Τέλη του 2012. Δηλαδή 2.750.914 οχήματα δεν κατέβαλαν τα Τέλη.

Αποκορύφωμα της σύγκρισης των στοιχείων αποτελεί το 2012, καθώς φαίνεται πως βρίσκονταν σε κυκλοφορία 9.027.471 οχήματα εκ των οποίων μόλις τα 5.923.422 έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας. Δηλαδή 3.104.049 οχήματα δεν κατέβαλαν τα Τέλη του 2013.

Οσον αφορά για τα Τέλη του 2014 στα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ φαίνεται πως έχουν ήδη καταβάλει το αντίτιμο του οχήματός τους 379.563 ιδιοκτήτες...

http://www.imerisia.gr 
Μια από τις δουλειές με τις οποίες ασχολείται σχεδόν καθημερινά ο συνομιλήτης μας –συνιδρυτής εταιρείας τεχνολογίας με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης- είναι να προσλαμβάνει προσωπικό για την επιχείρησή του. Η αντιμετώπισή του σκληρή αλλά αληθινή: «Για κάθε θέση, δέχομαι πάνω από 600 βιογραφικά, αφιερώνω το πολύ μερικά δευτερόλεπτα στο καθένα, και μόνο αν μου χτυπήσει κάποια λέξη ή κάποιο προσόν, στέκομαι περισσότερο για να το διαβάσω».

Δυστυχώς, αυτή την αντιμετώπιση έχουν όλοι. Μαθαίνοντας όμως πώς σκέφτεται και πώς λειτουργεί ο …απέναντι, μπορούμε και εμείς που διεκδικούμε μια δουλειά να οργανωθούμε καλύτερα. Ιδού λοιπόν οι οδηγίες για να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας με βάσει τα σημεία των καιρών.

Τις 2-3 τρεις συμβουλές που ακολουθούν, τις «βγάλαμε» από συνομιλίες με στελέχη που εργάζονται σε εταιρείες επιλογής προσωπικού.

1.      Με τόση ανεργία, μαζεύονται εκατοντάδες βιογραφικά για κάθε θέση. Κανένας εργοδότης δεν κοιτάζει περισσότερα από 100-150 διότι ο χρόνος που αφιερώνει είναι πολύς. Προτιμά αν δεν βρει κάποιο βιογραφικό που τον ενδιαφέρει μέσα στα 100-150 πρώτα, να ξαναβάλει την αγγελία. Άρα, εσείς πρέπει να φτιάξετε έναν «μηχανισμό» για να στέλνετε το βιογραφικό από τους πρώτους. Ειδικά τα ηλεκτρονικά «ψαχτήρια» σας επιτρέπουν να εγγραφείτε και να λαμβάνετε μήνυμα ειδοποίησης κάθε φορά που δημοσιεύεται κάτι σχετικό με αυτό που ψάχνετε

2.      Προαναφέρθηκε ότι ο εργοδότης δεν αφιερώνει χρόνο για κάθε βιογραφικό. Αποφύγετε λοιπόν τα μακροσκελή κείμενα.

3.      Αναπροσαρμόστε το βιογραφικό σας ανάλογα με τη θέση που διεκδικείτε. Αν για παράδειγμα, στοχεύετε σε μια θέση πωλήσεων, φροντίστε ενδεχόμενη προϋπηρεσία που είχατε στο παρελθόν στο συγκεκριμένο πεδίο, να την «προβάλλετε»

Συμβολές made in EU

Αυτές είναι οι συμβουλές της «πιάτσας». Σας μεταφέρουμε και τις οδηγίες που έρχονται το δίκτυο Eures. Την«ευρωπαϊκή πύλη» που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και στην οποία μετέχουν όλες οι χώρες μέλη της Ε.Ε. Στόχος της Eures είναι να βοηθήσει στην επαγγελματική κινητικότητα από κλάδο σε κλάδο, ή από χώρα σε χώρα. Οι συμβουλές, ισχύουν για όλες τις χώρες μέλη και φυσικά, και για την Ελλάδα.

1.      Ελέγξτε δυο φορές το βιογραφικό σας για τυχόν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη

Μπορεί αυτή η συμβουλή να ακούγεται τετριμμένη, αλλά βασικά ορθογραφικά ή γραμματικά λάθη στα βιογραφικά σημειώματα εξακολουθούν να αποτελούν την πιο συνηθισμένη αιτία δυσαρέσκειας των εργοδοτών. Ακόμη και απλά λάθη μπορεί να στείλουν το βιογραφικό σας κατευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων, ανεξάρτητα από το πόσο καλά είναι τα προσόντα και η εμπειρία που έχετε. Δώστε το βιογραφικό σας σε δύο τουλάχιστον φίλους ή σε δυο μέλη της οικογένειάς σας, για να το διαβάσουν και να το ελέγξουν προτού το στείλετε. Εάν κάνετε αίτηση για θέση σε ξένη χώρα, προσπαθήστε να βρείτε κάποιο άτομο που έχει ως μητρική του γλώσσα την επίσημη γλώσσα της συγκεκριμένης χώρας, προκειμένου να ελέγξει το βιογραφικό σας.

2.      Το βιογραφικό σας σημείωμα πρέπει να είναι σύντομο

Οι περισσότεροι εργοδότες έχουν στη διάθεσή τους ένα ή δυο λεπτά για την εξέταση του βιογραφικού ενός υποψηφίου. Εάν, λοιπόν, έχετε μόλις αποφοιτήσει από το σχολείο ή το πανεπιστήμιο και το βιογραφικό σας αριθμεί ήδη οχτώ σελίδες, το πιο πιθανό που θα σκεφτούν δεν είναι ότι έχετε επιτύχει πολλά, αλλά ότι δεν μπορείτε να εκφραστείτε περιεκτικά και με σαφήνεια.

3.      Χρησιμοποιήστε λέξεις συναφείς με το αντικείμενο της θέσης εργασίας

Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας σημείωμα είναι σχετικό με τη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση. Εάν απαιτούνται δεξιότητες διευθυντικού στελέχους ή ανάλογη προϋπηρεσία, τότε βεβαιωθείτε ότι οι σχετικές πληροφορίες παρουσιάζονται με σαφήνεια στο βιογραφικό σας. Χρησιμοποιήστε φράσεις-κλειδιά όπως «ήμουν υπεύθυνος για…» ή «έχω εμπειρία σε…», ωστόσο φροντίστε να είστε σαφείς, παραθέτοντας παραδείγματα από την εποχή που εργαζόσασταν στη συγκεκριμένη θέση (βλ. συμβουλή 5).

4.      Αποφύγετε τα «κενά» στο βιογραφικό σας

Δεδομένης της τρέχουσας συγκυρίας, είναι σύνηθες να παρουσιάζονται κενά χρονικά διαστήματα από τη μία εργασία στην άλλη, καθώς οι ενδιαφερόμενοι είτε αναζητούν εργασία είτε ταξιδεύουν. Σύμφωνα με τον γενικό κανόνα, δεν χρειάζεται να δικαιολογήσετε τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους εάν δεν υπερβαίνουν τους τρεις μήνες, για μεγαλύτερο όμως διάστημα θα πρέπει να αναφέρετε το γιατί. Να είστε ειλικρινείς. Εάν επί έξι μήνες αναζητούσατε εργασία, αναφέρετέ το εν συντομία, οι εργοδότες έχουν περισσότερη κατανόηση από ό,τι νομίζετε.

5.      Παραθέστε συγκεκριμένα παραδείγματα

Είναι θεμιτό να ισχυρίζεστε ότι είστε «υπεύθυνος» ή ότι διαθέτετε «επικοινωνιακές δεξιότητες», αλλά οι ισχυρισμοί αυτοί από μόνοι τους δεν αρκούν σε έναν εργοδότη. Αναφέρετε συγκεκριμένα παραδείγματα των όσων έχετε κάνει. Είτε εργαστήκατε σε ένα κατάστημα της γειτονιάς σας είτε διευθύνατε την ομάδα χορού του σχολείου σας, σκεφτείτε συγκεκριμένα παραδείγματα όσον αφορά τα καθήκοντα που είχατε. Για παράδειγμα, «εκπαίδευσα πέντε καινούργιους εργαζόμενους» ή «ήμουν υπεύθυνος για τη σύνταξη κειμένων και τις φωτογραφίες για μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο». Αναφέρετε συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς όπου είναι δυνατό.

http://www.fpress.gr
Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη σημερινή Γενική τους Συνέλευση.

Η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του Συλλόγου εξέφρασε για μία ακόμα φορά τη διαφωνία της με την απόφαση, καθώς τάχθηκε υπέρ της αναστολής τής κινητοποίησης και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας, όπως αποφάσισε και η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων.

«Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση της Ομοσπονδίας, ζητάμε την απόσυρση της ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας» δήλωσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της απεργιακής επιτροπής των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

«Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των δικών μας προτάσεων» δήλωσε η Μαριλένα Λογοθέτη, μέλος της απεργιακής επιτροπής.

Στο μεταξύ, εντός των επόμενων ωρών, οι φοιτητές της Νομικής Σχολής αναμένεται να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε κατάληψη της Σχολής.

http://www.enikos.gr 
Την άνοιξη του 2014 αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το νέο κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας ένδυσης H&M (Hennes & Mauritz AB), σε ένα από τα πιο εμπορικά σημεία της Θεσσαλονίκης: στην οδό Τσιμισκή 20-22.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Μακεδονία" πρόκειται για το πενταόροφο διατηρητέο ακίνητο στη γωνία των οδών Τσιμισκή με Κομνηνών, στη γνωστή Στοά Πελοσώφ (γνωστότερη ως Παλιό Ταχυδρομείο), το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της “ΜτΚ”, η H&M ενοικίασε με μακροχρόνια σύμβαση. Μάλιστα, οι εργασίες αναδιαμόρφωσης τού εν λόγω ακινήτου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το νέο κατάστημα θα προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη συλλογή Η&Μ Home: η H&M Home λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Φεβρουαρίου 2009, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υφασμάτων για το σπίτι. Η συλλογή χωρίζεται σε διαφορετικά concepts και δωμάτια (καθιστικό, υπνοδωμάτιο, μπάνιο και κουζίνα). Παράλληλα, στο κατάστημα τής Τσιμισκή 20-22 θα υπάρχει και μια πλήρης γκάμα γυναικείας, ανδρικής και παιδικής μόδας, συμπεριλαμβανομένων των συλλογών divided, cosmetics και trend.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο κατάστημα θα αντικαταστήσει εκείνο που λειτουργεί σήμερα στην οδό Αγίας Σοφίας 11. Σήμερα, τα καταστήματα της αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη ανέρχονται σε τέσσερα -επί της Αγίας Σοφίας 11, στον αριθμό 40 της οδού Τσιμισκή, στο εμπορικό κέντρο City Gate και στο εμπορικό κέντρο Μediterranean Cosmos.

Το κτήριο του Παλιού Ταχυδρομείου είναι έργο του αρχιτέκτονα Ξενοφώντα Παιονίδη: αρχικά είχε λειτουργήσει ως εμπορική στοά (Στοά Πελοσώφ), ενώ μέχρι και τον σεισμό του 1978 στέγαζε τις υπηρεσίες του Ταχυδρομείου.

http://www.thestival.gr
Περισσότερες από 120.000 υπογραφές, με τις οποίες οι πολίτες λένε «όχι στους πλειστηριασμούς» έχει συγκεντρώσει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Η ΕΚΠΟΙΖΩ  διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 ώρα 12:00-14:00, στο επάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και στη συνέχεια στη Βουλή.

Μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ και του κινήματος του Avaaz, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «θα δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο και σχετικό με τους πλειστηριασμούς χριστουγεννιάτικο δένδρο», ενώ 5μελής αντιπροσωπεία θα ξεκινήσει για την παράδοση των πάνω από 120.000 υπογραφών στο Ειδικό Γραφείο του Προέδρου της Βουλής, χωρίς όμως την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, αφού δεν κατέστη δυνατό να οριστεί κάποια συνάντηση μαζί τους.

Τα μηνύματα προς το ελληνικό κοινοβούλιο, θα είναι:

- Ψηφίστε τώρα την 3ετή αναστολή των πλειστηριασμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Αντιμετωπίστε ουσιαστικά και με προσεκτικό σχεδιασμό σε βάθος χρόνου το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των κόκκινων δανείων.

«Οι πλειστηριασμοί δεν θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα των τραπεζών, αλλά θα αποτελέσουν χριστουγεννιάτικο δώρο στις εταιρείες που κατέχουν τα δάνεια, θα στείλουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες μικροεπαγγελματίες στον δρόμο, ενώ θα απειληθεί η κοινωνική, οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας» όπως σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

http://www.enikos.gr 
Απανταν τα 5χρονα σωστα και οι μεγαλοι δεν ξέρουν τι να πουν !Κανε το τεστ τωρα

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα απλούστατο σχέδιο ενός σχολικού λεωφορείου, το οποίο δόθηκε σε παιδιά νηπιαγωγείου, προκειμένου να το περιεργαστούν και στη συνέχεια να απαντήσουν σε ένα ερώτημα. Αφού, λοιπόν, είδαν λίγη ώρα την εικόνα, κλήθηκαν να απαντήσουν στην εξής απλή(!) ερώτηση: «Προς ποια κατεύθυνση νομίζετε ότι πηγαίνει το λεωφορείο που βλέπετε και γιατί; Δεξιά ή αριστερά;
Το 90% και  παραπάνω απάντησε σωστά, τεκμηριώνοντας, μάλιστα, και την απάντηση (σας υπενθυμίζω ότι πρόκειται για 5χρονα)! «Μα τόσο απλό είναι;», σκέφτηκαν όλοι και είπαν να κάνουν το τεστ και στους μεγάλους! Έδωσαν, λοιπόν, την ίδια εικόνα στα... μεγάλα παιδιά, τα οποία κλήθηκαν και αυτά με τη σειρά τους να απαντήσουν στο ίδιο ερώτημα! Ε, τους έδωσαν λίγο χρόνο παραπάνω να σκεφτούν...

Το αποτέλεσμα; Ελάχιστοι απάντησαν σωστά, ενώ οι περισσότεροι... κατάπιαν τη γλώσσα τους! Για άλλη μία φορά, λοιπόν, οι μικροί «μπόμπιρες» μάς έβαλαν τα γυαλιά (σ.σ. βάζω και τον εαυτό μου μέσα!)... Δείτε καλά τη φωτογραφία και θα σας προέτρεπα, μάλιστα, να την ξαναδείτε... Δύσκολο να αποφασίσετε αν το λεωφορείο πηγαίνει δεξιά ή αριστερά, ε; Κοιτάξτε πάλι... Άντε δώστε μια τυχαία απάντηση!

«Το λεωφορείο πηγαίνει προς τα αριστερά... γιατί δεν φαίνεται η πόρτα για να μπεις στο λεωφορείο!», απάντησαν τα 5χρονα με μια φωνή...
 Πώς αισθάνεσαι τώρα; Χάλια, ε;

http://www.seleo.gr

Η πόρτα του ΟΤΕ ανοίγει για 500 ενδιαφερόμενους. Κατόπιν προκήρυξης του οργανισμού αναζητούνται τεχνικοί πεδίου, μηχανικοί, πωλητές καταστημάτων και εταιρικοί πωλητές.

Προθεσμία υποβολής βιογραφικών έχει οριστεί η Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και τα απαραίτητα προσόντα εδώ. Ειδικά οι αγγελίες που ανακοινώθηκαν για τεχνικούς πεδίου αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας για επιπλέον περιοχές.
Η εταιρεία προχωράει σε προσλήψεις και δίνει ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους ανθρώπους σε συνέχεια των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που ανακοίνωσε πρόσφατα και τα οποία είναι σε εξέλιξη. Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν θα εξαρτηθεί και από τον αριθμό των αποχωρήσεων μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας. Οι προσλήψεις των νέων υπαλλήλων, που θα επιλεγούν, θα πραγματοποιούνται σταδιακά από τις αρχές του νέου έτους.
Νέα εποχή εκπαίδευσης τεχνικών
Οι τεχνικοί που θα προσληφθούν θα παρακολουθήσουν άμεσα και ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε η εταιρεία αποκλειστικά για τεχνικούς του Ομίλου ΟΤΕ. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική και εμπειρική εξάσκηση και για το σκοπό αυτό έχουν κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ειδικά σχεδιασμένοι χώροι προσομοίωσης του αστικού δικτύου πρόσβασης του ΟΤΕ.

http://www.iefimerida.gr

Μερικοί κήποι μοιάζουν να φτιάχτηκαν για να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Δείτε τους και μπείτε σε ένα κόσμο παραμυθιού από τη Νέα Υόρκη ως το Λονδίνο!


Νέα Υόρκη
Φύλλα, ξύλα, κλαδιά, φλοιοί δέντρων και άλλα φυσικά υλικά από τους κήπους χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν μινιατούρες από εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης όπως το Yankee Stadium, ο καθεδρικός του St. Patrick, η γέφυρα του Μπρούκλιν και το Rockefeller Center. Στη συνέχεια, πάνω από 20 τρενάκια κάνουν μια ονειρική διαδρομή ανάμεσα σε όλα αυτά τα μίνι-αξιοθέατα. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του κήπου έχουν φροντίσει και για τα μεγάλα “παιδιά” αφού τα απογεύματα μπορούν να απολαύσουν το θέαμα συντροφιά με κοκτέιλ.






 







Ατλάντα
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο φώτα LED επιστρατεύονται για να στολίσουν τα φυτά και τα δέντρα του κήπου δημιουργώντας ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.









Φοίνιξ
Οι κήποι της πόλης είναι αφιερωμένοι στα φυτά της ερήμου και τις μέρες των Χριστουγέννων αποκτούν ειδυλλιακή όψη αφού φωτίζονται με 8.000 φαναράκια. Στο σκηνικό συμπληρώνουν χορωδίες που τραγουδούν γιορτινά τραγούδια φορώντας ρούχα εμπνευσμένα από τα παραμύθια του Ντίκενς.








Ντένβερ
Οι κήποι της πόλης αποκτούν hi-tech εορταστική όψη και μεταμορφώνονται σε μαγικά τοπία μέσα από ένα εκατομμύριο φωτάκια, συγχρονισμένα στο ρυθμό χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.











Πενσιλβανία 
Το πελώριο θερμοκήπιο περιλαμβάνει όλα τα χειμερινά φυτά και δέντρα που βάζει ο νους σας, τα οποία στολίζονται στο πνεύμα των ημερών. Την τιμητική τους έχουν τα φρούτα με εκατοντάδες κόκκινα και πράσινα μήλα να κοσμούν την είσοδο ενώ ένα έλατο έχει στολιστεί με 175 αχλάδια από φυσητό γυαλί.








Βανκούβερ
Οι κήποι στο νησάκι Victoria κοντά στο Βανκούβερ έχει όλα όσα χρειάζονται για να μετατραπεί στο ιδανικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, από δικό του παγοδρόμιο και αμέτρητα φωτάκια μέχρι χορωδίες και μπάντες χάλκινων και πνευστών που παίζουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.








Λονδίνο
Για πρώτη φορά οι Royal Botanic Gardens του Kew ανοίγουν τις πόρτες στο κοινό για μια νυχτερινή φαντασμαγορική εμπειρία. Κατά μήκος μιας διαδρομής περίπου 1,5 χιλιομέτρου συναντάμε φωτισμένα δέντρα, μονοπάτια και διάφορα installations φωτός και ήχου, που περιλαμβάνουν από γεωμετρικά σχήματα μέχρι ήχους της Μεσογείου. Στο τέλος της διαδρομής υπάρχει και το χριστουγεννιάτικο χωριό.





Πηγή: http://www.arttravel.gr


Οι αναγνώστες του εξειδικευμένου γερμανικού περιοδικού «Auto Zeitung», ανέδειξαν  το ιταλικό σπορ μοντέλο νικητή της κατηγορίας «Sportscars/Imported»!

H Alfa 4C πήρε το 17,2% των ψήφων στην 26η έκδοση των συγκεκριμένων βραβείων, ξεπερνώντας στη σχετικά κατάταξη αρκετά πιο ακριβά μοντέλα όπως η Aston Martin V8 Vantage (16,6 %) και η Jaguar F-Type (15,8%) .

Εκτός από το «Auto Trophy 2013», το διθέσιο πισωκίνητο κουπέ έχει τιμηθεί με το «Βραβείο Σχεδιασμού 2013»  που απονέμεται από το AutoBild (Αυστρία) , έχει ανακηρυχθεί «Best Sports Car 2013» από την «El Economista» (Ισπανία) αλλά και το «Πιο συναρπαστικό Αυτοκίνητο του 2013», από το «What Car?» (Μεγάλη Βρετανία) .

Το ελαφρύ ιταλικό supercar εφοδιάζεται με τον νέο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1750cc Turbo που βγάζει 240 PS και συνεργάζεται με τον τελευταίας γενιάς διπλό συμπλέκτη ξηρού τύπου «Alfa TCT». Η Alfa Romeo 4C επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,5sec ενώ έχει τελική ταχύτητα 258 km/h.

Διαθέτει ιδανική κατανομή βάρους (40% στον εμπρόσθιο άξονα και 60 % στον πίσω άξονα) και ζυγίζει μόλις 895 kg, με αποτέλεσμα η αναλογία βάρους/ισχύος, να είναι μικρότερη των 4 kg/hp.
protothema.gr
Με επιστολή στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη η ΠΟΕ-ΟΤΑ διατυπώνει βαρύτατες καταγγελίες για τη διαδικασία μετακίνησης δημοτικών αστυνομικών σε άλλες θέσεις του Δημοσίου. Γίνεται λόγος για κίνδυνο απολύσεων, αμφισβητείται η ορθότητα των κριτηρίων μοριοδότησης, ενώ υποστηρίζεται ότι προωθείται «βόλεμα ημετέρων».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΉ

Κύριε Υπουργέ,


Με την Ανακοίνωσή σας 5/2013 (Απόφαση 31890/25-11-2013), Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β’-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 2999/26-11-2013, όπως τροποποιήθηκε με την Απόφαση 32450/29-11-2013, (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β’-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 3036/29-11-2013) καθορίστηκαν οι θέσεις υποδοχής για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 81 του Ν.4172/2013.

Καταρχήν, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί καλούνται να επιλέξουν θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία ως «Ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού του Ν.4172/2013», χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα με τι σχέση εργασίας θα μεταφερθούν, τι καθήκοντα θα ασκούν, αν θα οπλοφορούν ή όχι, αν θα υπάρχει αμετάθετο, αν θα δικαιούνται συνυπηρέτηση με τους συζύγους τους κ.ο.κ. Καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους, χωρίς να έχουν δοθεί απαντήσεις σε αυτονόητα ερωτήματα. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν είναι αριθμοί που πρέπει να καλύψουν θέσεις που «προσφέρονται». Είναι ανθρώπινες ψυχές, με ανάγκες, οικογένεια, αξιοπρέπεια, κάτι που δείχνετε να έχετε λησμονήσει. Χωρίς την έκδοση του Π.Δ. που ρυθμίζει τα παραπάνω θέματα, απλά καλούνται να ρίξουν τα ζάρια για να πάρουν τις αποφάσεις τους, μόνο και μόνο για να έχουν μια εργασία.

Με μια πρόχειρη ματιά διαπιστώνεται καταρχήν ότι το σύνολο των θέσεων είναι μικρότερο από τον αριθμό των Δημοτικών Αστυνομικών σε διαθεσιμότητα, γεγονός που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων 180 περίπου Δημοτικοί Αστυνομικοί οδηγούνται σε απόλυση, διαψεύδοντας έτσι τις δηλώσεις σας για πλήρη απορρόφησή τους. Ο αριθμός των Δημοτικών Αστυνομικών, που θα μείνουν στην διαθεσιμότητα, με άμεσο κίνδυνο να απολυθούν μετά την συμπλήρωση οκτώ (8) μηνών αυξάνεται ραγδαία εάν αναλογιστεί κανείς, ότι δυνάμει Υπουργικών Αποφάσεων, ως όριο ηλικίας για την απορρόφηση του προσωπικού αυτού στην Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ορίστηκε το 50ο έτος.

Επίσης η γεωγραφική κατανομή των θέσεων που ανακοινώθηκαν δεν συνάδει με αυτή των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αττική, όπου οι θέσεις προς πλήρωση είναι 400 λιγότερες από το σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν τεθεί εκεί σε διαθεσιμότητα (περίπου 1.600). Αντίστοιχα στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης οι Δημοτικοί Αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα είναι 275, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις 195. Ανάλογες διαστάσεις όσον αφορά τον αριθμό των Δημοτικών Αστυνομικών και των ανακοινωθέντων θέσεων ισχύουν και στους υπόλοιπους Νομούς της χώρας, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την αναγκαστική εσωτερική μετανάστευση, και αναπόφευκτα τις απολύσεις, καθώς πολλοί θα εξαναγκαστούν σε παραίτηση, ανήμποροι να συντηρήσουν δεύτερη κατοικία, ή αδύνατον να μετακομίσουν λόγω οικογενειακών βαρών. Παράλληλα δεν ισχύει και δεν μοριοδοτείται με οποιοδήποτε τρόπο το κριτήριο της εντοπιότητας, παρά τις αντίθετες δημόσιες δεσμεύσεις σας.

Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε ανακατανομή και αύξηση των θέσεων σε όλη την Ελλάδα με κριτήριο τον αριθμό των Δημοτικών Αστυνομικών σε διαθεσιμότητα ανά Νομό και να προβείτε σε τροποποίηση της σχετικής απόφασή σας, εισάγοντας το κριτήριο της ομοεδρικότητας.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάλληλοι διαφορετικής κατηγορίας εκπαίδευσης που είναι διακριτές σύμφωνα με τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007, άρθρο 82) συναγωνίζονται από κοινού σε μια ενιαία κατηγορία, αφού στην ανακοίνωση 5/2013 οι θέσεις Π.Ε. και Τ.Ε. είναι ενοποιημένες. Η καινοτομία αυτή εισάγεται ειδικά για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, καθώς στις προηγούμενες Ανακοινώσεις δεν υπήρχε αυτή η στρέβλωση. Σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας, εισάγοντας ξεχωριστές θέσεις για τον κλάδο Π.Ε. και ξεχωριστές για τον κλάδο Τ.Ε., σε αντιστοιχία με τον ανά κατηγορία αριθμό υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τον πίνακα Γ’ της Ανακοίνωσης 5/2013 καθορίζεται η «ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ». Επειδή ο κάθε υπάλληλος θα πρέπει να ορίσει μόνος του τη σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες και προτιμήσεις και επειδή δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με τη συγκεκριμένη φράση, καλούμε να την αντικαταστήσετε με τη φράση «ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ».

Παράλληλα, με την εγκύκλιο σας με αριθμ πρωτ.: ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/83/οικ.32170/ 29-11-2013 δίνονται οδηγίες για την υλοποίηση της κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών.

Ενώ στην εγκύκλιο αυτή αρχικά γίνεται μνεία ότι η μοριοδότηση γίνεται από το Α.Σ.Ε.Π., στην επόμενη ακριβώς παράγραφο το Υπουργείο σας σκανδαλωδώς εντέλλει μια Ανεξάρτητη Αρχή όπως είναι το Α.Σ.Ε.Π. με λειτουργική ανεξαρτησία κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα το πώς θα μοριοδοτήσει. Γίνεται μάλιστα αναφορά ότι η διαδικασία «κατά την οποία υπήρχε η δυνατότητα άσκησης ένστασης ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π.» συγκαταλέγεται στις λοιπές διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. της σχετικής Υπουργικής Απόφασης όπου αντιστοιχούν 20 μόρια. Έτσι, σύμφωνα με την εγκύκλιο, η δυνατότητα και μόνο άσκησης ένστασης ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π. ξεπερνά (!) τη μοριοδότηση ακόμη και στην περίπτωση που μέλος του Α.Σ.Ε.Π. θα συμμετείχε στην Επιτροπή του διαγωνισμού, όπου αντιστοιχούν 15 μόρια. Σας τονίζουμε ιδιαίτερα ότι η δυνατότητα υποβολής ένστασης στον Α.Σ.Ε.Π. κάλυπτε μόνο ένας μέρος της διαγωνιστικής διαδικασίας και περιοριζόταν μόνο στον αρχικό πίνακα σειράς κατάταξης, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα υποβολής ένστασης για τους πίνακες αναστημομέτρησης, αθλητικών δοκιμασιών, και ψυχοτεχνικών δοκιμασιών, καθιστώντας προσχηματικό τον δήθεν έλεγχο από τον Α.Σ.Ε.Π. που επικαλείται η εγκύκλιος.

Επειδή η ερμηνεία αυτή δεν συνάδει με την κοινή λογική, την αρχή της ισότητας, και την έννοια της αξιοκρατίας, και επειδή με τη συγκεκριμένη «ερμηνεία» ευνοούνται υπέρμετρα Δημοτικοί Αστυνομικοί συγκεκριμένου διαγωνισμού έναντι άλλων, ώστε να δημιουργούνται υπόνοιες για φωτογραφική ρύθμιση, σας καλούμε να αποσύρετε αμέσως την αυθαίρετη, προκλητική και προδήλως αντισυνταγματική αυτή οδηγία. Σε διαφορετική περίπτωση, η εφαρμογή της πιθανότατα θα προκαλέσει κύμα προσφυγών στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το Ν.4172/2013 αυτό που μοριοδοτείται είναι ο τρόπος πρόσληψης στη Δημόσια Διοίκηση και στη Δημοτική Αστυνομία. Μετά το 2002 ο τρόπος αυτός είναι σύστημα πρόσληψης με αντικειμενικά κριτήρια, με τη διαδικασία των Π.Δ. 23/2002 και Π.Δ. 135/2006 διαδικασία πλήρως συνταγματική και νόμιμη (πρακτικό 126/2006 Ολομέλειας ΣτΕ). Ο αξιοκρατικός αυτός τρόπος πρόσληψης δεν έχει προβλεφθεί στην Υπουργική Απόφαση με αριθμ.: ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.22274/9-8-2013 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ.ΦΥΛΛΟΥ 1992/14-8-2013). Σας καλούμε να προβείτε σε τροποποίηση της σχετικής απόφασης με την προσθήκη της περίπτωσης: «ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ Π.Δ.23/2002 ή ΤΟΥ Π.Δ.135/2006 – ΜΟΡΙΑ 20».

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο, «Τονίζεται ότι για τη μετάταξη σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας κατά τη διαδικασία κινητικότητας ο υπάλληλος δεν εμπίπτει στον περιορισμό της οκταετίας». Με την οδηγία αυτής της εγκυκλίου καταλύεται ο Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και συγκεκριμένα η διάταξη του Ν.3584/2007 (άρθρο 76) σύμφωνα με την οποία: «Υπάλληλος που είχε τον απαιτούμενο για διορισμό σε ανώτερη κατηγορία τίτλο σπουδών κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης διορισμού του δεν επιτρέπεται να μεταταγεί σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας πριν από τη συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό του». Η εξαίρεση αυτή είναι εμφανώς παράνομη, άδικη, και αναξιοκρατική, και αποτελεί κατάφωρη αδικία έναντι όλων όσων περίμεναν οκτώ (8) και πλέον έτη για την αναγνώριση των πτυχίων τους. Ευνοεί χαρακτηριστικά τους εισαχθέντες των πρόσφατων διαγωνισμών, και προκαλεί νέα ερωτηματικά ευνοιοκρατίας, μαζί με την «πριμοδότηση» με 20 μόρια για τους διορισθέντες του τελευταίου διαγωνισμού. Μάλιστα η συγκεκριμένη οδηγία της εγκυκλίου έρχεται σε απευθείας αντίθεση με την προηγούμενη εγκύκλιό σας ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/10/16-8-2013, που έκανε σαφή αναφορά στον περιορισμό της οκταετίας, αλλά και με τη διαδικασία που εφαρμόστηκε στην κινητικότητα των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και των οδηγών και τεχνικών του Υπουργείου σας. Ποια η σκοπιμότητα να αναιρέσει το Υπουργείο τον εαυτό του και να καταπατήσει τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, ειδικά για την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών, προς εύνοια επιτυχόντων συγκεκριμένων διαγωνισμών;

Επιπροσθέτως, η εγκύκλιος αυτή του Υπουργείου σας έρχεται να υποκαταστήσει την κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμ.: 6000/2/234−γ΄/15-10-2013 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β’-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 2631/17-10-2013) «Προσόντα, προϋποθέσεις και διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης Δημοτικών Αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία», σε ένα θέμα καθ’ ύλην αρμοδιότητας του Υπουργού Δημόσιας Τάξης που στην ουσία «καπελώνεται», απαλλάσσοντας φωτογραφικά τους διορισθέντες των τελευταίων ετών από τις ψυχοτεχνικές και υγειονομικές διαδικασίες, αφού τους εξαιρεί χωρίς αυτό να προβλέπεται στην εν λόγω κοινή Υπουργική Απόφαση! Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Επιτροπή της Περιφέρειας που εξέτασε τους Δημοτικούς Αστυνομικούς στα ψυχοτεχνικά τεστ ήταν τριμελής, με Πρόεδρο Ψυχολόγο ή Ψυχίατρο και μέλη ένα Διευθυντή της Περιφέρειας, και έναν απλό Δημοτικό Αστυνομικό (!), προκαλούνται νέα ερωτήματα με την εξαίρεση αυτή και τίθενται θέματα ίσης αντιμετώπισης των υποψηφίων, αφού οι υπόλοιποι θα εξεταστούν από μία Επιτροπή με εντελώς διαφορετική σύνθεση, στα δεδομένα της ΕΛ.ΑΣ. και ενδεχομένως θα υποβληθούν σε διαφορετική δοκιμασία από αυτή που είχαν υποβληθεί οι εξαιρεθέντες με την εγκύκλιο Δημοτικοί Αστυνομικοί.

Περαιτέρω, σύμφωνα με την εγκύκλιο, για την αξιολόγηση του κριτηρίου «μεταλυκειακές σπουδές», γίνονται δεκτοί όλοι οι τίτλοι σπουδών μεταδευτεροβάθμιας (Ι.Ε.Κ.) ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι.). Άλλη μια περίεργη οδηγία της εγκυκλίου, καθώς οι σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.) εμφανίζονται ως μεταλυκειακές σπουδές! Έτσι ένας απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πτυχιούχος Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι., μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά του σε άλλη κατηγορία εκπαίδευσης (Δ.Ε.), και μάλιστα να λάβει και επιπλέον μοριοδότηση για το πτυχίο που έχει. Αυτή η οδηγία αποτελεί υπέρμετρη εύνοια για τους υπαλλήλους Π.Ε. και Τ.Ε., που ανταγωνίζονται με άνισους όρους υπαλλήλους κατώτερης κατηγορίας. Γι΄ αυτό σας καλούμε να την αποσύρετε.

Τέλος, σε σχέση με τη μοριοδότηση του 2ου τίτλου σπουδών, απαιτείται ο 2ος τίτλος να είναι «ίδιας κατηγορίας με τον 1ο τίτλο» (π.χ. αν ο 1ος τίτλος είναι Πανεπιστημίου να είναι και ο 2ος Πανεπιστημίου και όχι Τ.Ε.Ι.) ώστε να μοριοδοτηθεί (3 μόρια). Όπως γνωρίζετε στον Ν.3839/2010, άρθρο 85 (κριτήρια επιλογής), παράγραφοι 1 και 2, με τον οποίο γίνονται οι κρίσεις Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων στο Δημόσιο προβλέπεται ότι: «Ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή 25 για τους υπαλλήλους κατηγορίας Π.Ε. και T.E.» και «Ο βαθμός του δεύτερου τίτλου σπουδών, εφόσον είναι της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας με το βασικό τίτλο σπουδών, πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή 7 για τους υπαλλήλους κατηγορίας Π.Ε. και T.E.». Δηλαδή σε κάθε κρίση υπαλλήλου και εξέλιξή του μοριοδοτείται ο 2ος τίτλος είτε είναι Πανεπιστημιακού είτε Τεχνολογικού τομέα και ασχέτως τομέα του 1ου τίτλου, αρκεί να είναι στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα, δηλαδή στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Κάτι που με Νόμο ισχύει στις κρίσεις Προϊσταμένων στο Δημόσιο για κάποιο άγνωστο λόγο δεν ισχύει στη μοριοδότηση της κινητικότητας. Είναι αναγκαία η εναρμόνιση της διάταξης για τη μοριοδότηση του 2ου πτυχίου (Π.Ε.-Τ.Ε.) με τις διατάξεις του Ν.4009/2011, άρθρο 1 και του Ν.3839/2010, άρθρο 85, δηλαδή το 2ο πτυχίο να μοριοδοτείται και στην κινητικότητα όταν είναι ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, ανεξαρτήτως τομέα όπως και σε κάθε άλλη αξιολόγηση του υπαλλήλου.
Από όλα τα ανωτέρω αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμη φορά πως σκοπός του Υπουργείου σας αλλά και της κυβέρνησης είναι με διάφορες αλχημείες και διαχωρίζοντας αδικαιολόγητα τους εργαζόμενους είναι να περάσουν οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που αποτελεί και βασική μνημονιακή σας δέσμευση. Ακόμη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και με δική σας ευθύνη, προσωπική και πολιτική, προσπάθεια βολέματος «ημετέρων», εις βάρος μάλιστα άλλων υπαλλήλων της ίδιας κατηγορίας, οι οποίοι κατά την δική σας αντίληψη αντιμετωπίζονται ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

http://aftodioikisi.gr 
Οι εποχές που ζούμε ομολογουμένως ασκούν αφόρητη πίεση στους περισσότερους ανθρώπους και μας γεμίζουν με υπερβολικές δόσεις άγχους.
Ακόμη και όταν δεν το αισθανόμαστε το σώμα μας είναι εκείνο που αντιλαμβάνεται άμεσα την πίεση και στέλνει ηχηρό μήνυμα στον οργανισμό.
Εξι βασικά ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως τα καταγράφει το onmed, είναι τα μηνύματα που θα πρέπει να μας θορυβήσουν και να μας κινητοποιήσουν.
Αναλυτικά:
  1. Τριχόπτωση: Η απώλεια μαλλιών είναι από τα πρώτα συμπτώματα σωματοποίησης του άγχους.
  2. Αιμορραγία από τη μύτη: Η ρινορραγία, σύμφωνα με κάποιες μελέτες, σχετίζεται με το στρες. Βέβαια υπάρχουν και άλλες έρευνες που δεν έχουν αποδείξει τη σχέση ρινορραγίας και άγχους.
  3. Απώλεια μνήμης. Η απώλεια μνήμης είναι κλασικό σύμπτωμα τους στρες και μάλιστα οι νευρολόγοι κάνουν σαφή διάκριση της απώλειας μνήμης από στρες και της απώλειας μνήμης από τη νόσο Αλτζχάιμερ.
  4. Κόπωση και εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το άγχος επηρεάζει το θύμο αδένα, ο ρόλος του οποίου είναι η παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και αυτό με τη σειρά του βλάπτει τα τελομερή, τα γονίδια δηλαδή που βοηθούν στην αναπαραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού
  5. Εφίδρωση. Ο υπερβολικός ιδρώτας, ειδικά μέσα στο χειμώνα, είναι και αυτό ένα από τα καμπανάκια του σώματος, ότι έχει «συσσωρευτεί» πολύ άγχος στο οργανισμό.
  6. Εμετός. Με τον τρόπο αυτό, το σώμα φωνάζει! Η κατάσταση αυτή ονομάζεται «σύνδρομο κυκλικού υποτροπιάζων εμετού» και αφορά σε ανθρώπους, που έχουν έντονη ναυτία και εμετό αρκετά συχνά και για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Πηγή: iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!