Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) ανακοίνωσε τη Δευτέρα τις επιλογές του για τις κορυφαίες ταινίες της χρονιάς καθώς και για τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές, δίνοντας ώθηση στις ταινίες εν όψει των επερχόμενων υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Οσκαρ.

Το Ινστιτούτο Κινηματογράφου των ΗΠΑ επέλεξε ως κορυφαίες για τη χρονιά τις ταινίες: «12 Years a Slave», «American Hustle», «Captain Phillips», «Fruitvale Station», «Gravity», «Her», «Inside Llewyn Davis»«Nebraska», «Saving Mr. Banks» και «The Wolf of Wall Street».

Στη λίστα των κορυφαίων τηλεοπτικών εκπομπών περιλαμβάνονται δύο που εμφανίζονται μόνο στις online υπηρεσίες βίντεο: το «House of Cards» και το «Orange is the New Black».

Επίσης επιλέχτηκαν οι σειρές: «The Americans», «Breaking Bad», «Game of Thrones», «The Good Wife», «Mad Men», «Masters of Sex» και το «Scandal and Veep».

Την ομάδα που επιλέγει τα βραβεία του AFI απαρτίζουν άνθρωποι της βιομηχανίας του θεάματος και κριτικοί κινηματογράφου τα δύο τελευταία δύο χρόνια και έχουν επηρεάσει σοβαρά τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Οσκαρ.
tanea.gr
Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε ο διάσημος βρετανός ηθοποιός σερ Ιαν ΜακΚέλεν, γνωστός για τους ρόλους του ως Μάγος Γκάνταλφ στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και στο «Χομπιτ» και ως Μαγκνίτο στην κινηματογραφική σειρά «X-Men», μιλώντας στο ΒΒC.

O 74χρονος σερ Ιαν είπε στη βρετανική δημόσια τηλεόραση πως πρόσφατα το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας τον συμβούλευσε να μην αποπειραθεί να ταξιδέψει στη Ρωσία, λόγω των νόμων κατά των ομοφυλόφιλων που ισχύουν στη χώρα.

«Δεν μπορούν να με προστατέψουν από αυτούς τους νόμους» δήλωσε ο 74χρονος ηθοποιός, ο οποίος είχε αποκαλύψει δημοσίως την ομοφυλοφιλία του σε ηλικία 49 ετών.

Πρόσφατα, ο 41χρονος ηθοποιός, Γουέντγουροθ Μίλερ, γνωστός από το ρόλο του στο σίριαλ «Prisonbreak», είχε απορρίψει πρόταση να λάβει μέρος σε κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Ρωσία, αποκαλύπτοντας:

«Ευχαριστώ για την ευγενική πρόσκληση. Έχοντας καταγωγή από τη Ρωσία και έχοντας επισκεφθεί και στο παρελθόν τη χώρα, θα ήθελα να έρθω. Όμως, ως γκέι πρέπει να αρνηθώ.»
tanea.gr
Το πιο κρύο σημείο του πλανήτη μας βρίσκεται -που αλλού- στην καρδιά της Ανταρκτικής και έχει θερμοκρασία μείον 93,2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν από δορυφόρους. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας είχε καταγραφεί επίσης στην παγωμένη Ανταρκτική, στη ρωσική βάση «Βοστόκ», στις 21 Ιουλίου 1983, και ήταν μείον 89,2 βαθμοί Κελσίου.

Οι επιστήμονες, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο, τη μεγαλύτερη σύναξη γεωεπιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν πως η καταγραφή της συγκεκριμένης θερμοκρασίας έγινε στις 10 Αυγούστου 2010 και πως πρόκειται ακόμα για προκαταρκτικά στοιχεία, ενώ δεν απέκλεισαν η τελική θερμοκρασία να είναι ακόμη χαμηλότερη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το θερμοκρασιακό ρεκόρ του 1983 δεν ήταν επιφανείας, αλλά αφορούσε τον αέρα λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια, ενώ το νέο ρεκόρ αφορά εκτίμηση από ψηλά της θερμοκρασίας του ίδιου του εδάφους. «Τόσο χαμηλές θερμοκρασίες είναι πραγματικά δύσκολο ακόμα και να τις φανταστεί κανείς», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Οι θερμοκρασίες αυτές ρεκόρ της Ανταρκτικής είναι περίπου 50 βαθμούς χαμηλότερες από την Αλάσκα ή τη Σιβηρία και 30 βαθμούς χαμηλότερες από την κορυφή της Γροιλανδίας. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες στη νότια παγωμένη ήπειρο συμβαίνουν στη διάρκεια των πολύμηνων σκοτεινών χειμώνων, σε μεγάλα υψόμετρα, όταν ο υπερβολικά ξηρός και καθαρός αέρας επιτρέπει πολύ αποτελεσματικά στη θερμότητα της ηλιακής ακτινοβολίας να ακτινοβολείται πίσω στο διάστημα.

Τα πιο κρύα σημεία στην Ανταρκτική σχηματίζουν μια νοητή «αλυσίδα» υπερυψωμένων σημείων, που εκτείνονται σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων ανάμεσα στο Θόλο Α (Άργος) και στον Θόλο F (Φούτζι), όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ των μείον 92 και μείον 94 βαθμών Κελσίου.

Το νέο σημείο ρεκόρ των μείον 93,2 βαθμών καταγράφηκε σε γεωγραφικό πλάτος 81,8 μοιρών νότια και γεωγραφικό μήκος 59,3 μοιρών ανατολικά, σε υψόμετρο περίπου 3.900 μέτρων. Όμως, δεν θα περάσει στα επίσημα βιβλία, επειδή ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανιασμός αναγνωρίζει μόνο θερμοκρασίες που έχουν μετρηθεί λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια.

Όπως, εξάλλου, είπε ο ερευνητής, «θα συμβούλευα τον οργανισμό Γκίνες να μην συμπεριλάβει ακόμα τη νέα μέτρηση στο βιβλίο με τα ρεκόρ του, επειδή νομίζω ότι οι αριθμοί θα αλλάξουν κάπως μέσα στο 2014. Παρ’ όλα αυτά, ξέρουμε με βεβαιότητα πού βρίσκονται τα πιο κρύα σημεία στη Γη και γιατί βρίσκονται εκεί».

Συγκριτικά, το πιο ζεστό σημείο στον πλανήτη μας, που έχει καταγραφεί επίσης με δορυφόρο, είναι στην έρημο Νταστ-ε Λουτ του νοτίου Ιράν, όπου η θερμοκρασία έφθασε τους 70,7 βαθμούς Κελσίου το 2005.

Το πιο κρύο σημείο σε όλο το ηλιακό μας σύστημα είναι κατά πάσα πιθανότητα κάποιος σκοτεινός και ανήλιαγος κρατήρας κάποιου πλανήτη ή δορυφόρου. Στη Σελήνη έχει καταγραφεί θερμοκρασία μείον 238 βαθμών Κελσίου.
real.gr
Τέλος σε αναχρονιστικές άδειες, στην απουσία υπαλλήλων με άδεια από τη σημαία, χωρίς κανέναν έλεγχο, αλλά και ταυτόχρονα πρόβλεψη νέων αδειών που απορρέουν από τα σύγχρονα εργασιακά δεδομένα φέρνει νόμος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή. Στο πλαίσιο αυτό δίνεται τέλος, για παράδειγμα, στη μηχανογραφική άδεια των έξι ημερών τον χρόνο που ίσχυε από το 1989 και δινόταν σε δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η πρόθεση αυτή κρίθηκε πλέον άνευ αντικειμένου και καταργήθηκε, ενώ ενδεικτικό είναι ότι με τον τρόπο αυτόν –σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- θα εξοικονομηθούν ετησίως 1,8 εκατ. εργατοώρες. Με τον ίδιο τρόπο περιορίζονται οι διάφορες εκπαιδευτικές και αναρρωτικές άδειες, αλλά εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο για τις γονικές άδειες με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους.

Αναρρωτικές

Αυστηροποιείται το καθεστώς χορήγησης βραχυχρόνιων αναρρωτικών αδειών, που μειώνονται από 10 σε 8 ημέρες ετησίως. Παράλληλα με τις νέες διατάξεις καθιερώνεται ο κατ’ οίκον έλεγχος των υπαλλήλων που κάνουν χρήση αναρρωτικής άδειας με επίσκεψη ελεγκτή ιατρού. Σε περίπτωση που ο υπάλληλος χρειάζεται αναρρωτική άδεια πάνω από 8 ημέρες – αντί των 10 που προβλεπόταν μέχρι τώρα- μπορεί να του χορηγηθεί μόνο ύστερα από γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής. Παραμένει πάντως σε ισχύ η δυνατότητα χορήγησης της αδείας αυτής βάσει γνωμάτευσης διευθυντή κλινικής δημοσίου νοσοκομείου και εφόσον ο υπάλληλος νοσηλεύθηκε σε αυτό 7 ημέρες τουλάχιστον ή υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Εκπαιδευτικές

Με τον νέο νόμο περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός ημερών που μπορούν να λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ως άδεια εξετάσεων. Συγκεκριμένα, μπορούν να ζητήσουν συνεχόμενη ή τμηματική άδεια για κάποια εξεταστική περίοδο που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δέκα εργάσιμες ημέρες τον χρόνια αντί των 20 που ίσχυε. Εξακολουθεί πάντως να παραμένει σε ισχύ η πρόβλεψη πως οι άδειες εξετάσεων χορηγούνται για τον χρόνο φοίτησης και μέχρι δύο το πολύ εξάμηνα μετά τη λήξη του, εφόσον ο υπάλληλος εξακολουθεί να φοιτά.

Άδειες στο... ψυγείο

Πάγωμα των αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης, που αφορούν τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων σε προγράμματα μετεκπαίδευσης ή κύκλους μεταπτυχιακής εκπαίδευσης προβλέπεται επίσης με τον νέο νόμο. Αυτό συνεπάγεται πως το δικαίωμα λήψης άδειας από δύο έως ακόμη και 4 έτη αναστέλλεται έως το τέλος του 2014. Εξαιρούνται όσοι υπάλληλοι είχαν λάβει άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης που έχουν ήδη χορηγηθεί πριν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου.

Γονικές

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για όσους δημοσίους υπαλλήλους αποκτούν περισσότερα από ένα παιδιά (π.χ. δίδυμα, τρίδυμα). Σύμφωνα με τις σημερινές προβλέψεις ορίζεται δυνατότητα ο υπάλληλος να κάνει χρήση μειωμένου ωραρίου κατά δύο ώρες την ημέρα μέχρι το παιδί να συμπληρώσει τα δύο έτη και στη συνέχεια μίας ώρας ημερησίως μέχρι τη συμπλήρωση των τεσσάρων ετών ή να επιλέξει αντί του μειωμένου ωραρίου να λάβει συνεχόμενη άδεια με αποδοχές εννέα μηνών για ανατροφή παιδιού. Στο εξής στην περίπτωση γέννησης διδύμων, τρίδυμων κ.λπ από κάποιον δημόσιο υπάλληλο θα χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής 6 μηνών με αποδοχές για κάθε τέκνο πέραν του ενός. Παράλληλα, με τον νέο νόμο γίνεται προσαρμογή σε κοινοτικές επιταγές ώστε να μπορεί και ο πατέρας δημόσιος υπάλληλος να κάνει χρήση των διευκολύνσεων μειωμένου ωραρίου ή της άδειας ανατροφής ακόμη και στην περίπτωση που η σύζυγος του δεν εργάζεται.

Ποιες άδειες γλιτώνουν το κούρεμα

Ανεπηρέαστες παραμένουν οι υπόλοιπες ειδικές άδειες που περιλαμβάνονται στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Σε αυτήν την κατηγορία συγκαταλέγονται οι ειδικές άδειες σε περιπτώσεις γάμου ή θανάτου του ή της συζύγου τους. Σε ισχύ εξακολουθούν να είναι και οι άδειες άνευ αποδοχών που μπορεί να αιτηθεί κάποιος υπάλληλος. Άδειες λίγων ημερών δικαιούνται και υπάλληλοι σε περίπτωση συμμετοχής τους σε συνέδρια, σεμινάρια εντός ή εκτός Ελλάδας, καθώς και για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
«Δεν παίζει τίποτα μεταξύ μας! Με την καμία όμως σου λέω! Είμαστε ωραία φιλαράκια κι έτσι θα μείνουμε. Άλλωστε δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν τον βλέπω έτσι», είπε η Μαίρη για τη φιλική σχέση της από το δημοτικό με τον Κώστα, για να ξυπνήσει μία ωραία πρωία και να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται γυμνή και ξαπλωμένη δίπλα στον εξίσου γυμνό και ξαπλωμένο φιλαράκο της.
Ακόμη όμως κι αν δύο άτομα διαφορετικών φύλων δεν νιώθουν παρά μόνο αγνά αισθήματα φιλίας ο ένας για τον άλλο, η κοινωνία είναι εκεί για να τους δημιουργήσει μύρια προβλήματα και συμπλέγματα.
Αυτό έδειξε έρευνα της καθηγήτριας Emma Renold από το Πανεπιστήμιο του Cardiff, όπως μας πληροφορεί δημοσίευμα της Telegraph, η οποία [έρευνα] επισημαίνει την πίεση που ασκείται από τον κοινωνικό περίγυρο σε άτομα αντίθετων φύλων, από πολύ νεαρή κιόλας ηλικία, ο οποίος τείνει να μετουσιώσει τις στενές φιλικές σχέσεις ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια σε σχέσεις κάτι παραπάνω από φιλικές.
Στη διαμόρφωση αυτού του φαινομένου, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η στιγματοποίηση, ήδη από τα σχολικά χρόνια, των αγοριών και των κοριτσιών που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα.
Η έρευνα συμπεριέλαβε συνεντεύξεις 125 παιδιών ηλικίας 10, 11 και 12, με πολλά εξ αυτών να ομολογούν ότι σε κάποια δεδομένη στιγμή χρειάστηκε να προσποιηθούν ότι ο φίλος ή η φίλη τους ήταν συγγενής τους, ώστε να αποφύγουν το πείραγμα των συμμαθητών τους.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια Renold, «τα παιδιά μαθαίνουν καθημερινά για τους αντιφατικούς και συχνά συγκεχυμένους τρόπους με τους οποίους το φύλο και η σεξουαλικότητα διαμορφώνουν την ταυτότητά τους, το "ποιοι είναι", για το πώς αισθάνονται μέσα στο σώμα τους, για το τι μπορούν να κάνουν, μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, πώς σχετίζονται με τους άλλους, αλλά και για το πώς οι άλλοι σχετίζονται με αυτούς».
Επίσης, τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην έρευνα στην πλειοψηφία τους επεσήμαναν τα πλεονεκτήματα του να βρίσκεσαι σε (μη φιλική) σχέση, καθώς κάτι τέτοιο ενισχύει το κοινωνικό στάτους και τη δημοφιλία σε σχολικά ιδίως περιβάλλοντα: το να «τα έχεις» με κάποιον ή κάποια είναι κουλ..., είπαν.
Γενικό συμπέρασμα: εμείς οι ίδιοι – ως κοινωνία – αναγκάζουμε τα παιδιά μας να «σεξουαλικοποιούν» υποχρεωτικά τις σχέσεις τους με το άλλο φύλο, με όλες τις γνωστές και άγνωστες στρεσογόνες συνέπειες που επιφέρει μια τέτοια κατάσταση.

Πηγή: iefimerida.gr
Η Ομάδα «Παλιές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης» στο Facebook παρουσιάζει σε ένα συγκλονιστικό 8λεπτο βίντεο την «Μεταμόρφωση μιας πόλης» με παλιές, μαυρόασπρες εικόνες της συμπρωτεύουσας με τη βαριά ιστορία.
Είναι συγκινητικό να διακρίνει κανείς στα ίχνη της παλιάς πόλης μια αγνώριστη Θεσσαλονίκη. Η παραλία με βούρλα, το τραμ της εποχής, η τουρκοκρατούμενη αστική μορφή της με κατοίκους που φοράνε φέσια, τα εργοστάσια και τα αρχοντικά. www.facebook.com/groups/oldthessaloniki
iefimerida.gr
Συνεχίζεται το σαφάρι από την κυβέρνηση για τον εντοπισμό οργανισμών του Δημοσίου που είναι ζημιογόνοι και δεν απασχολούν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Συγκεκριμένα οι εντολές που έχουν οι υπουργοί είναι να βρουν και να καταργήσουν φορείς με κάτω από 130 εργαζόμενους.
Οπως αναφέρει και το aftodioikisi.gr στόχος είναι να εφαρμοστεί το προαναγγελθέν «μοντέλο του ΤΕΟ» (Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας) και σε άλλους οργανισμούς του Δημοσίου προκειμένου να γεμίσει η δεξαμενή των απολύσεων.
Εφόσον ισχύει αυτο στο στόχαστρο μπαίνουν:
  1. Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ)
  2. Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ – υπουργείο Εσωτερικών)
  3. Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (υπουργείο Εσωτερικών)
  4. Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (υπουργείο Εσωτερικών)
  5. Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ – υπουργείο Υγείας)
  6. Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου (υπουργείο Δικαιοσύνης)
  7. Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (υπουργείο Δικαιοσύνης)
  8. Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου (υπουργείο Δικαιοσύνης)
  9. Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου (υπουργείο Δικαιοσύνης)
  10. Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (υπουργείο Δικαιοσύνης)
  11. Ελληνική Θαλάσσια Ένωση (υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
  12. Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) (υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
  13. Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας (ΚΕΤΕΘΑ) – (υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
  14. Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου (υπουργείο Οικονομικών)
  15. Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
  16. Εθνικό Ίδρυμα Μελετών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Γέρος του Μοριά (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
  17. Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
  18. Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
  19. Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
  20. Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (υπουργείο Ανάπτυξης)
  21. Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού)
  22. Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών
  23. Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής
  24. Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας
  25. Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας ΑΕ
  26. Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης)
  27. Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (υπουργείο Ανάπτυξης)
  28. Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό (Βουλή των Ελλήνων)
  29. Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομίας (υπουργείο Ανάπτυξης)
  30. Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών (υπουργείο Ανάπτυξης)
  31. ΕΚΕΠ –ΕΚΕΧΧΑΧ Εθνική Χαρτοθήκη (υπουργείο Ανάπτυξης)

Πηγή: iefimerida.gr
Η φράση «Ρωμαϊκό όργιο» δεν έχει προκύψει τυχαία, αφού οι αρχαίοι Ρωμαίοι αξιωματούχοι φημίζονταν για τις διαστροφές τους. Ωστόσο ορισμένοι αυτοκράτορες κυριολεκτικά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, μένοντας στην ιστορία για την ακόλαστη φήμη τους.
Ευνουχισμοί, αιμομιξίες, παιδεραστία και πορνεία ήταν σχεδόν καθημερινότητα στο μενού των αυτοκρατόρων, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο «Η σεξουαλική ζωή των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων» του Αγγλοαμερικανού ιστορικού και συγγραφέα Νάιτζελ Κάοθορν.
Ακολουθούν οι 10 χειρότερες διαστροφές από την αρχαία Ρώμη για πραγματικά γερά νεύρα:
Αιμομιξία (ανιψιά)
Ισως το πιο «light» περιστατικό της λίστας και η απόδειξη ότι όταν είσαι αυτοκράτορας μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά ότι θέλεις. Πρόκειται για την περίπτωση του αυτοκράτορα Κλαύδιου ο οποίος παντρεύτηκε την ανιψιά του Αγριππίνα, κόρη του νεκρού αδελφού του Γερμανικού. Μάλιστα προκειμένου να προλάβει όσους μπορεί να έκαναν λόγο για αιμομιξία, συγκάλεσε τη Σύγκλητο και έπεισε τους παρευρισκόμενους, ότι ήταν υποχρεωμένος να παντρευτεί την ανιψιά του μετά το θάνατο του αδελφού του, «για το καλό του κράτους» και ότι ήταν «ζήτημα εθνικής σημασίας».
Αιμομιξία (αδελφή)
Στα ίδια -ίσως και χειρότερα- πλαίσια κινήθηκε και ο διαβόητος Καλιγούλας. Ο ίδιος διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με όλες τις αδελφές του και πολλές φορές μάλιστα μπροστά στα μάτια της νόμιμης συζύγου του, ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι συχνά εκπόρνευε τις αδελφές του. Ωστόσο η αγαπημένη του αδελφή, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν η Δρουσίλα, με την οποία διατηρούσε σχέσεις απ' όταν ήταν ακόμη μικρά παιδιά και μάλιστα συχνά την έπαιρνε από τον νόμιμο σύζυγο της για να διασκεδάσει χωρίς αυτός να μπορεί να φέρει αντίρρηση.
Αιμομιξία (Οιδιπόδειο σύμπλεγμα)
Ωστόσο κυριολεκτικά «βάζει τα γυαλιά» στους προηγούμενους δύο αυτοκράτορες, ο πυρομανής Νέρωνας, ο οποίος διατηρούσε ερωτική σχέση με τη μητέρα του Αγριππίνα (την προαναφερθείσα). Η σχέση τους προδόθηκε από το αίμα της Αγριππίνας στα ρούχα του και οι αξιωματούχοι προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή τη σχέση, φοβούμενοι ότι η Αγριππίνα θα πάρει μεγάλη εξουσία έτσι. Βέβαια δε πρόλαβαν, αφού τη σχέση διέκοψε ο ίδιος ο Νέρωνας επιχειρώντας να τη σκοτώσει.
Το πρώτο «πορνό»
Ο αυτοκράτορας Τιβέριος όταν αποσυρόταν στο νησί Κάπρι είχε προσλάβει νέους και των δύο φύλων, τους οποίους έβαζε να συνευρίσκονται ανά τρεις μπροστά του, ωστόσο όταν κάποιες φορές ακόμα και αυτό δεν τον ικανοποιούσε, οι ιστορικοί επισημαίνουν ότι διέθετε μία ολόκληρη συλλογή βιβλίων με ερωτικές εικόνες.
Το παιχνίδι του ζώου
Φήμη διεφθαρμένου αυτοκράτορα είχε και ο πυρομανής Νέρωνας, ο οποίος αναφέρεται ότι συχνά κάλυπτε το σώμα του με γούνα ζώου, έμπαινε σε ένα κλουβί και μόλις κάποιος το άνοιγε, όρμαγε και τον δάγκωνε στα γεννητικά όργανα.
Ερωτικοί σταθμοί
Οπως υπήρχαν στάσεις για να ανεφοδιάζονται και να τρώνε τα άλογα στο δρόμο, ο Νέρωνας εισήγαγε και τους «ερωτικούς σταθμούς» με πόρνες κατά μήκος του δρόμου για να «ξεκουράζουν» τους ταξιδιώτες.
Aυτοκρατορικό πορνείο
Ο Καλιγούλας ήταν πολυέξοδος αυτοκράτορας, τόσο πολύ μάλιστα που άδειασε τα ταμεία του κράτους σε σημείο που αναγκάστηκε να μετατρέψει το παλάτι σε ένα αυτοσχέδιο πορνείο, προκειμένου να ξεχρεώσει τους δανειστές του.
Κάνοντας έναν άνδρα, «γυναίκα» του
Προφανώς δεν εννοούμε ομοφυλόφιλο γάμο εδώ, αλλά το «γυναίκα» με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Συγκεκριμένα, ο Νέρωνας πήρε έναν άνδρα, του έκοψε τα γεννητικά όργανα, τον έντυσε γυναικεία και τον παντρεύτηκε με όλες τις τιμές.
Παιδεραστία
Ο αυτοκράτορας Τιβέριος, σύμφωνα με τα στοιχεία, απολάμβανε την «παρέα» μικρών παιδιών καθώς και το κολύμπι κι έτσι επέλεξε να δημιουργήσει ένα ενυδρείο ερωτικής διαστροφής, με πολλά παιδάκια να κολυμπάνε μαζί του.
Το πρώτο όργιο
Η Μεσσαλίνα, σύζυγος του Κλαύδιου (αυτού που τελικά παντρεύτηκε την Αγριππίνα) έμεινε στην ιστορία για τις ακόρεστες σεξουαλικές ορμές της, κάνοντας το Nymphomaniac του Trier να μοιάζει με επεισόδιο του Sesame Street. Ηταν η πρώτη αυτοκράτειρα που εκπορνεύτηκε με τη θέληση της, ενώ κατέχει το ρεκόρ για ταυτόχρονη σεξουαλική συνεύρεση με τους περισσότερους άνδρες μέχρι τότε.

Πηγή: iefimerida.gr

Η Μπαρτσελόνα εξετάζει την κατασκευή γηπέδου χωρητικότητας 105.000 θεατών, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του συλλόγου, Τόνι Φρέισα, μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου της ισπανικής ομάδας.

Συγκεκριμένα οι "μπλαουγκράνα" έχουν στα "σκαριά" δύο σχέδια. Ένα που αφορά την ανακαίνιση του "Καμπ Νου" και ένα δεύτερο που προβλέπει την κατασκευή νέου γηπέδου κοντά  στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

"Το έργο αναδιαμόρφωσης πηγαίνει μακριά. Θα είναι ουσιαστικά ένα νέο πλεονέκτημα του Καμπ Νου σε σχέση με τη σημερινή δομή του", τόνισε ο Φρέισα. Αποκάλυψε δε πως τα δύο σχέδια θα τεθούν σε δημοψήφισμα το 2014. 

"Θα δούμε πως θα είναι το νέο γήπεδο, το οποίο πρέπει να έχει χωρητικότητα 105.000 θέσεων με στέγαστρο...", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Φρέισα.


http://www.nooz.gr
Πρόσφατη ανακάλυψη αντικειμένων σε αρχαιολογικό χώρο της Κύπρου, αλλάζει τα δεδομένα για την ιστορία του νησιού και της Μεσογείου, αφού αποδεικνύεται ότι οι πρώτες αποικίες ανθρώπων στην περιοχή χρονολογούνται 1.000 χρόνια νωρίτερα απ' ότι πίστευαν αρχικά οι ερευνητές αποδεικνύοντας ότι η Κύπρος εξελισσόταν παράλληλα με τις ηπειρωτικές χώρες.
Ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Αγία Βαρβάρα - Ασπροκρεμνός (AVA) από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο , το Πανεπιστήμιο Κορνέλ και του Πανεπιστημίου της Κύπρου ανακάλυψαν, μεταξύ άλλων αντικειμένων , το πρώτο ολοκληρωμένο ανθρώπινο ειδώλιο στην περιοχή.
Ο αρχαιολογικός χώρος χρονολογείται μεταξύ 8800-8600 π.Χ. , κοντά στην αρχή της Νεολιθικής Περιόδου (επίσης γνωστή ως την Υστερη Εποχή του Λίθου) όταν η μετάβαση από το κυνήγι στις γεωργικές οικονομίες εξαπλωνόταν σταδιακά σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Οπως εξηγεί η Σάλι Στιούαρτ, ερευνήτρια του Κέντρου Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο: «Αυτό μας αποδεικνύει ότι η Κύπρος ήταν αναπόσπαστο μέρος της νεολιθικής επανάστασης που είδε σημαντική αύξηση στον τομέα της γεωργίας και την εξημέρωση των ζώων. Με τη γεωργία ήρθε αύξηση του πλούτου αλλά και του ελεύθερου χρόνου. Οι άνθρωποι είχαν πια το χρόνο να εστιάσουν σε άλλες δραστηριότητες όπως η κατασκευή και η εικονιστική τέχνη.»
Το πέτρινο ειδώλιο είναι ένα πλήρες γυναικείο ομοίωμα και βρέθηκε σε μια συλλογή από πυριγενή λίθινα αντικείμενα που περιελάμβανε επίσης δύο επίπεδα λίθινα εργαλεία ένα εκ των οποίων ήταν βαμμένο κόκκινο με ώχρα. Η ανακάλυψη των εργαλείων παρέχει μια περαιτέρω απόδειξη της σημαντικής βιομηχανικής δραστηριότητας που συνδέεται με την παραγωγή λίθινων εργαλείων και την επεξεργασία της ώχρας.
Μέχρι σήμερα, οι ερευνητές πίστευαν ότι η Κύπρος απέκτησε γεωργικό τρόπο ζωής πολύ αργότερα από τις ηπειρωτικές περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα. Αλλά με λιγότερο από 100 χιλιόμετρα απόσταση από τις ακτές, οι έποικοι θα μπορούσαν εύκολα να διασχίσουν το νερό από τη βόρεια Συρία, την Τουρκία και το Λίβανο και να δημιουργήσουν αποικίες στην περιοχή.
«Με αυτές τις ανακαλύψεις μπορούμε πραγματικά να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα για το τι συνέβαινε στην Κύπρο τα πρώτα χρόνια. Δεν μπορούμε πλέον να πούμε πως βρισκόταν στο περιθώριο σε σχέση με το τι συνέβαινε σε όλη την ηπειρωτική περιοχή εκείνη την εποχή» καταλήγει η Στιούαρτ.

Πηγή: iefimerida.gr
Κανείς δεν ζητάει από τους οδηγούς να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι τους όταν ο καιρός χαλάει και έρχεται ο χιονιάς. Εξάλλου, η οδήγηση είναι εφικτή ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, σε κάθε περίπτωση όμως με την ανάλογη προσοχή καθώς κρύβει πολλούς κινδύνους. Ο οδηγός έχει να αντιμετωπίσει τη μειωμένη πρόσφυση, η οποία αποτελεί και την αιτία αποσταθεροποίησης του αυτοκινήτου.

Τι πρέπει να κάνετε:

1. Οδηγήστε μόνον όταν είναι απαραίτητο.
2. Πριν ξεκινήσετε καθαρίστε όλες τις γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου, τους καθρέπτες και τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα από το χιόνι. Εάν δεν έχετε ειδική ξύστρα, ένα πλαστικό κουτί κασέτας μπορεί να κάνει θαύματα. Οι νεότεροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και μια θήκη… CD.
3. Σχεδιάστε τη διαδρομή σας, κάνοντας χρήση κύριων οδικών αρτηριών, οι οποίες είναι καθαρισμένες από χιόνι.
4. Μειώστε αισθητά την ταχύτητα κίνησης και αυξήστε στο τριπλάσιο την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.
5. Αποφεύγετε τους απότομους χειρισμούς. Κινήσεις στο τιμόνι και το πάτημα των πεντάλ φρένου και γκαζιού πρέπει να γίνονται πολύ απαλά και προοδευτικά, έτσι ώστε να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση του αυτοκινήτου, το σπινάρισμα των τροχών κατά την επιτάχυνση ή το μπλοκάρισμά τους κατά την επιβράδυνση αντίστοιχα.
6. Κρατήστε τις στροφές του κινητήρα στο ελάχιστο δυνατόν και την ταχύτητα του αυτοκινήτου σταθερή.
7. Το σπινάρισμα των τροχών κατά την εκκίνηση και κίνηση μπορεί να αποφευχθεί επιλέγοντας μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων.
8. Σε κατηφόρες, ρυθμίστε την ταχύτητα του αυτοκινήτου πριν αρχίσετε να κατηφορίζετε. Σε έντονες κλίσεις επιλέξτε πρώτη σχέση στο κιβώτιο.
9. Καλύτερη πρόσφυση προσφέρουν τα χειμερινά ελαστικά. Οι κάτοικοι περιοχών με βαρύ χειμώνα το γνωρίζουν καλά αυτό. Εναλλακτικά, έχετε πάντα στο πορτ - μπαγκάζ αλυσίδες ή τα ειδικά αντιολισθητικά καλύμματα τροχών.
10. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται κατά τη νυκτερινή οδήγηση, προς αποφυγήν του “black ice” - μη ορατού πάγου στο οδόστρωμα.
11. Προετοιμαστείτε για τις χειμερινές συνθήκες χρησιμοποιώντας αντιψυκτικό υγρό στο κύκλωμα ψύξης (ψυγείο) του κινητήρα και στο δοχείο υγρού των υαλοκαθαριστήρων.
news.gr
Ομαδική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσαν χθες, Δευτέρα, 407 δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και στρέφονται κατά της εγκυκλίου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη που προβλέπει τις διαδικασίες μετάταξής τους.
 Ζητούν την ακύρωση και την αναστολή εκτέλεσης της εγκυκλίου της 29ης Νοεμβρίου 2013 (ΔΙΠΙΔ/Β. 2/Δ/83/οικ. 32170) του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά το μέρος που αφορά την πρόσθετη μοριοδότηση δημοτικών αστυνομικών της σειράς του έτους 2010 και την εξαίρεση από την προϋπόθεση να έχει κάποιος υπάλληλος προϋπηρεσία οκτώ ετών για να μετακινηθεί σε θέση ανώτερης κατηγορίας από αυτή που κατείχε.
Όπως επισημαίνει στο «Βήμα» ο δρ Συνταγματικού Δικαίου, δικηγόρος κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατέθεσε εκ μέρους των 407 δημοτικών αστυνομικών την προσφυγή, θα ακολουθήσει την ερχόμενη Πέμπτη νέα ομαδική προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ από άλλη μεγάλη ομάδα δημοτικών αστυνομικών. Παράλληλα, την ίδια ημέρα, μαζί με το νέο κύμα αιτήσεων ακύρωσης και αναστολής θα σταλούν και εξώδικα υπομνήματα προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προς τον ΑΣΕΠ.
Παρέμβαση ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εν τω μεταξύ η ΠΟΕ-ΟΤΑ με δημόσια παρέμβασή της καταγγέλλει τη διαδικασία που ακολουθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών σε νέες θέσεις. Υπογραμμίζει ότι «ως φαίνεται μοναδικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων και την αποκατάσταση "ημετέρων"».
Μιλά για «ρουσφέτια» μέσω μίας διαδικασίας που «προάγει την αναξιοκρατία και προκαλεί ερωτήματα ακόμη και για τη νομιμότητά της, αφού και το ΑΣΕΠ παρακάμπτεται εντέχνως».
Ήδη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αποστείλει αναλυτική επιστολή (9.12.2013) τόσο προς τον Πρωθυπουργό όσο και στους αρμόδιους υπουργούς αλλά και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προκειμένου «να σταματήσει η εξαπάτηση και εκμετάλλευση των δημοτικών αστυνομικών», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το παιχνίδι για το βόλεμα «ημετέρων».
Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «όλες μαζί ως "πακέτο" οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης σε βάρος των δημοτικών αστυνομικών με στόχο αφενός να προχωρήσει σε απολύσεις, όπως έχει συμφωνήσει με την τρόικα και αφετέρου να βολέψει κάποιους δικούς της μέσα από μία διαδικασία η οποία δεν αναγνωρίζει προσόντα και ικανότητες, αλλά μετράει το κομματικό συμφέρον».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
Μία στις τρεις ελεύθερες γυναίκες, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη, έχει ένα φίλο με τον οποίο μοιράζεται "ειδικά προνόμια". Η αλλιώς...

Sex Friend: Η νέα τάση Οι μισές από τις γυναίκες που διατηρούν σχέση "χωρίς δεσμεύσεις" με ένα φίλο τους, το κάνουν επειδή δεν θέλουν να "μπλεχτούν" σε μια σοβαρή σχέση, λέει η έρευνα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τάση αυτή των "φίλων με προνόμια" έχει προκύψει ως αποτέλεσμα της τάσης των γυναικών να είναι πιο χαλαρές στις σχέσεις τους με τους άντρες.

Το 19% αυτών το κάνουν για "διασκέδαση" ενώ το 8% προχωρούν σε μια πιο..."βαθιά φιλία" ελπίζοντας ότι μπορεί να εξελιχτεί σε μια πιο σοβαρή σχέση.

Την έρευνα διεξήγαγε η ιστοσελίδα MyCelebrityFashion.co.uk, σε 2.168 γυναίκες, ζητώντας τους να απαντήσουν σχετικά με τον τύπο της σχέσης που είχαν με τους άντρες φίλους τους. Σχεδόν τα 2/3 (62%) απάντησαν ότι ήταν "απλά φίλοι" ενώ το 34% αυτών παραδέχτηκε ότι είχαν κάποιο "φίλο με προνόμια".

Από αυτούς στο 29% ήταν πρώην σύντροφοι, ενώ το 23% προχωρούσαν σε μια πιο στενή αλλά χωρίς δεσμεύσεις σχέση με κάποιον συνάδελφό τους. Περίπου μία στις πέντε γυναίκες δήλωσαν ότι ο καλύτερός τους φίλος ήταν άντρας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό! Ένας άνδρας αυτοκτόνησε μετά από άγριο καυγά σε εμπορικό κέντρο στην Κϊνα γιατί δεν άντεχε άλλο να ψωνίζει!

Πέντε ώρες ήταν μέσα στο εμπορικό κέντρο ο Τάο Χσιάο 38 ετών μαζί με την κοπέλα του στην επαρχία Τζιάνγκσου. Κάποια στιγμή δεν άντεξε και απαίτησε να επιστρέψουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τον άκουσαν να παραπονιέται ότι δεν μπορούσε να κουβαλήσει άλλες τσάντες αλλά εκείνη επέμεινε να μπουν σε άλλο ένα κατάστημα που είχε προσφορά σε παπούτσια.




Τότε εκείνος της είπε ότι είχε τόσα παπούτσια που θα μπορούσε να φορέσει και σε μια άλλη ζωή και ότι δεν είχε νόημα να αγοράσει άλλα.

Εκείνη τότε άρχισε να του φωνάζει και να τον κατηγορεί ότι είναι τσιγγούνης και της καταστρέφει τα Χριστούγεννα.

Τότε ο 38χρονος παράτησε τις τσάντες στο πάτωμα και πήδηξε από τον τέταρτο όροφο του εμπορικού κέντρου.



Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.
newsit.gr
Μας λείπει το χαμόγελο που είναι συνέπεια της καλής ψυχολογίας μας.
Αλλά αντίθετα με ότι συμβαίνει , μπορούμε με ένα ανανεωμένο χαμόγελο να αισθανθούμε καλύτερα . Για ένα όμορφο χαμόγελο δεν χρειάζεται ούτε πολύς χρόνος ούτε πολύ χρήμα. Ακόμα και μέσα σε 1 ραντεβού μπορούμε να αποκτήσουμε ένα λαμπερό χαμόγελο με οδοντιατρικές τεχνικές ανώδυνες και γρήγορες.
1. Αναβάθμιση του χρώματος των δοντιών μας στον καθαρισμό με ταυτόχρονη αφαίρεση χρωστικών ( 1 ραντεβού)
2. Μόνιμη αλλαγή του χρώματος και της αρχιτεκτονικής των δοντιών με όψεις ρητίνης – lifting δοντιών ( 1 ραντεβού)
3. Μη μόνιμη αναβάθμιση του χρώματος των δοντιών με λευκάνσεις με laser σε (1 ραντεβού) .
4. Αλλαγή των μαύρων σφραγισμάτων ( αμαλγάματα ) με λευκά ( ρητίνες) ( 1 ραντεβού)
Οι αιτίες που προκαλούν δυσχρωμίες μπορεί με ενημέρωση και πρόληψη του ασθενούς να αποφευχθούν. Ακόμη και αν οι δυσχρωμίες είναι μόνιμες, ο οδοντίατρος έχει την δυνατότητα με συντηρητικές μεθόδους γρήγορες και άμεσες να αλλάζει επί το λευκότερο το χρώμα των δοντιών με μόνιμο αποτέλεσμα.
Τα αίτια που προκαλούν δυσχρωμίες των δοντιών είναι:
1) Το κάπνισμα ιδιαίτερα όταν ο καπνιστής έχει την συνήθεια πολλών τσιγάρων, πίπας ή πούρων.
2) Ποτά, όπως καφές, τσάι, κόκκινο κρασί και αναψυκτικά ανθρακούχα.
3) Έλλειψη βουρτσίσματος και νήματος ή ανεπαρκές βούρτσισμα και νήμα.
4) Τα σφραγίσματα, τα αμαλγάματα (μαύρα σφραγίσματα) μπορούν να προσδώσουν ένα γκριζόμαυρο χρώμα στα δόντια.
5) Φάρμακα, βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, χλωρεξιδίνη, μπορούν να προκαλέσουν χρώση στα δόντια.
6) Επίσης αντιψυχωτικά ή αντισταμινικά φάρμακα όταν γίνεται χρήση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αντιβιοτικά όπως η τετρακυκλίνη.
7) Φθόριο. Υπερβολική χρήση φθορίου.
8) Η ηλικία. Όσο μεγαλώνει το άτομο και ιδιαίτερα μετά τα 35 – 40 αλλάζει το χρώμα των δοντιών ως αποτέλεσμα των διατροφικών συνηθειών, μικροκαταγμάτων ή αποτριβών των δοντιών.
9) Το D.N.A. Το χρώμα των δοντιών καθορίζεται κληρονομικά.
10) Τραυματισμός. μονίμων δοντιών. Ένα χτύπημα έντονο στα δόντια μπορεί να δημιουργήσει προσωρινή αιμορραγία του νεύρου των δοντιών με αποτέλεσμα την μετέπειτα δυσχρωμία του.
11) Τα απονευρωμένα δόντια ή δόντια που έχει επέλθει νέκρωση του νεύρου ..
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
1) Στον 6μηνιαίο καθαρισμό στον οδοντίατρο αφαιρούνται οπωσδήποτε οι χρωστικές από τα δόντια.
2) Μόνιμη αναβάθμιση του χρώματος των δοντιών με όψεις ρητίνης , ( lifting δοντιών) όψεις πορσελάνης ή ολοκεραμικές στεφάνες.

3) Μη μόνιμη αναβάθμιση του χρώματος των δοντιών με λευκάνσεις με laser σε ή μασελάκια.
4) Άριστη στοματική υγιεινή – καθημερινό βούρτσισμα – νήμα .
5) Αλλαγή των μαύρων σφραγισμάτων ( αμαλγάματα ) με λευκά ( ρητίνες).
6) Χρήση στοματικών διαλυμάτων μόνον με οδηγίες οδοντιάτρου και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Μετά τη χρήση της χλωρεξιδίνης απαιτείται οπωσδήποτε αφαίρεση από τον οδοντίατρο των χρωστικών που έχει δημιουργήσει στα δόντια.
7) Μείωση του καπνίσματος και του καφέ.
8) Ελεγχόμενη χρήση φθορίου υπό την καθοδήγηση του οδοντιάτρου
9) Αποκατάσταση των απονευρωμένων δοντιών με στεφάνες

 nowdoctor.gr
Σε μια προσπάθεια να καταστήσει τη Βρετανία πρωτοπόρο στην ανάπτυξη οχημάτων που οδηγούν τον εαυτό τους, το Λονδίνο θα διαμορφώσει νομικό πλαίσιο για την κυκλοφορία ρομποτικών αυτοκινήτων και υπόσχεται έπαθλο 10 εκατ. λιρών για την πόλη που θα δεχθεί να γίνει πεδίο δοκιμών.

Όπως αναφέρει το BBC, τα πρόγραμμα για την προώθηση των αυτόνομων οχημάτων περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Υποδομών που παρουσίασε η κυβέρνηση, με πρόβλεψη για τη διενέργεια νομικής έρευνας το 2014 πάνω στην οποία θα βασιστεί η αναθεώρηση της νομοθεσίας.

Πλήρως αυτόνομα οχήματα δοκιμάζονται ήδη στο Μίλτον Κέινς, μια μικρή πόλη 70 χλμ βορειοδυτικά του Λονδίνου, και ο αριθμός τους σχεδιάζεται να έχει αυξηθεί στα 100 έως τα μέσα του 2017.

Το 2017 θα μπορούσε εξάλλου να είναι η χρονιά για τη διάθεση του ρομποτικού οχήματος της Google, όπως τουλάχιστον ελπίζει η εταιρεία. Τα ρομποτικά αυτοκίνητά της έχουν καλύψει μέχρι σήμερα 804.000 χιλιόμετρα σε δοκιμές, ενώ τρεις πολιτείες των ΗΠΑ -Καλιφόρνια, Νεβάδα, Φλόριντα- έχουν τροποποιήσει τη νομοθεσία για να επιτρέψουν τη χρήση τους.

Ο Μπραντ Τέμπλτον, μηχανικός λογισμικού και σύμβουλος της Google στο πρόγραμμα, δεν δείχνει να ανησυχεί ότι τα θέματα ευθύνης σε περίπτωσης ατυχήματος θα επιβραδύνουν την άφιξη της τεχνολογίας στους δρόμους.

«Οι άνθρωποι σκοτώνουν 1,2 εκατομμύρια άτομα το χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα [...] Για μένα, το πιο ενδιαφέρον ερώτημα είναι το εάν ένα μηχάνημα έχει μεγαλύτερη ευθύνη από έναν μεθυσμένο οδηγό. Οι χώρες που κρίνουν ότι ένα μηχάνημα έχει μεγαλύτερη ευθύνη πράγματι θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας» είπε.

Τα ρομποτικά οχήματα, εκτίμησε, «θα μειώσουν δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και τη συμφόρηση στους δρόμους και θα οδηγήσουν στην κατάργηση των περισσότερων χώρων στάθμευσης, οι οποίοι καταλαμβάνουν τεράστιους χώρους στις πόλεις μας».

Η Google, εξάλλου, δεν είναι η μόνη που ευελπιστεί ότι το πράσινο φως θα ανάψει για τα αυτόνομα οχήματα εντός της δεκαετίας. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla σχεδιάζει να λανσάρει αυτόνομα μοντέλα το 2016, ενώ άλλοι κατασκευαστές, όπως η Daimler και η Nissan βάζουν στόχο το 2020.

ΠΗΓΗ: in.gr
Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν ομορφαίνουν απλώς τον χώρο εργασίας, αλλά αυξάνουν την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, πραγματοποίησαν μελέτη με 350 εθελοντές και διαπίστωσαν πως τα φυτά στους χώρους εργασίας βελτιώνουν συνολικά την συγκέντρωση, την παραγωγικότητα και την ευεξία κατά 47%.

Όταν εξάλλου επιτρέπεται στους εργαζόμενους να λαμβάνουν αποφάσεις σε χώρους εργασίας διακοσμημένους με φυτά, η δημιουργικότητά τους αυξάνεται κατά 45% και η παραγωγικότητά τους κατά 38%.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την Ερευνητική Ομάδα Identity Realization (IDR) του πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την εταιρεία Indoor Garden Design. Σκοπός της ήταν να συγκριθούν οι επιδόσεις των εργαζομένων σε διαφόρων ειδών χώρους εργασίας.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον ψυχολόγο δρα Κραιγκ Νάιτ, διευθυντή του IDR, εκτιμούν ότι τα φυτά αποτελούν απαραίτητο στοιχείο ενός επαγγελματικού χώρου.

Τα ευρήματά τους ενισχύουν εκείνα προγενέστερων μελετών που έχουν δείξει ότι τα φυτά βελτιώνουν την ψυχική διάθεση και τις επιδόσεις των εργαζομένων.

«Σε προγενέστερες μελέτες μας είχαμε διαπιστώσει πως όταν επιτρέπεται στους εργαζόμενους να σχεδιάσουν τον χώρο εργασίας τους, βελτιώνεται η υγεία, η ευτυχία και η παραγωγικότητά τους», δήλωσε ο δρ Νάιτ.

«Ήταν καιρός να προχωρήσουμε την έρευνά μας ένα βήμα παραπέρα και να εξετάσουμε κατά πόσον ο χώρος εργασίας επηρεάζει την δημιουργικότητα.

»Τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η βελτίωση της ψυχικής ευεξίας όντως αποδίδει».

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύτιμα και για το σπίτι, τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κάνσας έδειξε ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς που απασχολούνται με την κηπουρική μέσα στους θαλάμους νοσηλείας νιώθουν λιγότερο πόνο, άγχος και κόπωση, παίρνουν σημαντικά λιγότερα παυσίπονα, έχουν χαμηλότερη πίεση και καρδιακό παλμό και γενικώς έχουν καλύτερη ψυχική διάθεση, παρά την ασθένεια και τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο.

Αντίστοιχα, το Βασιλικό Κολέγιο Γεωργίας (BCA) της Βρετανίας έχει διαπιστώσει ότι τα φυτά μέσα στις σχολικές αίθουσες μπορούν να διεγείρουν την ικανότητα μάθησης.

Ανάλογη μελέτη στα σπίτια, εξάλλου, έχει δείξει ότι τα δωμάτια με φυτά περιέχουν κατά 50-60% λιγότερα σπόρια μούχλας και βακτήρια στον αέρα απ’ ό,τι τα δωμάτια χωρίς φυτά.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Ένα από τα πιο σπάνια αλλά και ακριβότερα τροχαία ατυχήματα κάνει το γύρo του διαδικτύου με τρεις Lamborghini supercars να συγκρούονται μεταξύ τους.
Το ατύχημα έγινε όταν δύο Lamborghini Gallardo και μία Aventador κατευθύνονταν από τη Σιγκαπούρη στην Κουάλα Λουμπούρ για να λάβουν μέρος σε φιλανθρωπική εκδήλωση και παρουσίαση στα πλαίσια επίδειξης. Κατά τη διαδρομή συγκρούστηκαν μεταξύ τους και έπιασαν φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς, ενώ όσοι ενεπλάκησαν στο ατύχημα δεν τραυματίστηκαν .
Η αξία και των τριών αυτοκινήτων υπολογίζεται στα περίπου 775.000 ευρώ
Πηγή:dailymail.co.uk

Σε κάθε συζήτηση μεγάλης παρέας θα υπάρξει κάποιος που θα παραπονεθεί πως δεν βρίσκει μόνιμο σύντροφο για σταθερή σχέση, παρά την επιθυμία του και τις προσπάθειές του.
Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ποικίλοι, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τις αιτίες αποκλειστικά στο κοινωνικό τους περιβάλλον και δε στρέφονται εντός τους για να διερευνήσουν τις ρίζες του προβλήματος στον εαυτό τους.
Όπως αναφέρει το newssalonika, συχνά ένας βασικός λόγος για τον οποίο ένα άτομο δεν μπορεί να δημιουργήσει μια μόνιμη σχέση αμοιβαίας αφοσίωσης είναι διότι είτε το ίδιο είτε ο/η σύντροφος που επιλέγει «πάσχει» από το λεγόμενο «σύνδρομο του εργένη ή της εργένισσας». Πρόκειται για μια σειρά χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν άτομα τα οποία έχουν καιρό να μπουν σε μια μόνιμη, σταθερή ερωτική σχέση.
Το προφίλ του εργένη ή της εργένισσας είναι ότι:
Είναι ευχαριστημένοι από τη δουλειά τους, αντλούν ευχαρίστηση από αυτή
Είναι κοινωνικά άτομα, έχουν ευρύ κοινωνικό κύκλο και ουσιαστικές φιλίες
Καλύπτονται από τα χόμπι και τα ενδιαφέροντάς τους, στα οποία αφιερώνουν πολύ χρόνο
Έχουν πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση
Είναι «βολεμένοι» στη ρουτίνα τους
Έχουν μικρή ανάγκη για δέσμευση
Δεν έχουν χώρο ή χρόνο στη ζωή τους για δεσμευτική σχέση
Πρόκειται για άντρα ή γυναίκα που είναι συνειδητά μόνος ή μόνη
Αυτή η ομάδα χαρακτηριστικών που αποκαλείται «σύνδρομο του εργένη ή της εργένισσας» δεν είναι φυσικά κάποια διαταραχή ή ασθένεια, αλλά μια ψυχο-κοινωνική οντότητα. Τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμα, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μην τα αναγνωρίζουν ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό, πόσο μάλλον σε έναν πιθανό σύντροφο.
Γιατί κάποιος γίνεται εργένης ή εργένισσα;
Οι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο επιλέγει να μείνει μόνο του είναι ποικίλοι.
Μπορεί να έχουν τη βάση τους στην παιδική ηλικία και την οικογενειακή ζωή στα πρώτα χρόνια της ζωής, αν αυτή χαρακτηριζόταν από αρνητικές εμπειρίες, όπως καβγάδες ή ψυχρότητα μεταξύ των γονιών.
Μια άλλη συνηθισμένη αιτία είναι ότι κάποιοι άνθρωποι που έχουν μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση επιλέγουν -συνειδητά ή ασυνείδητα- να είναι μη διαθέσιμοι για περαιτέρω σοβαρές σχέσεις.

Ακόμα, υπάρχουν άτομα τα οποία συνειδητά προτιμούν να είναι κατά κύριο λόγο μόνα τους, ενώ καλύπτονται από φίλους, τον κοινωνικό τους κύκλο και κάποια εφήμερη σχέση ή μια ερωτική σχέση η οποία είναι οριοθετημένη, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να καταλήξει σε γάμο.
Τα λάθη στην προσέγγιση

Αντρες και γυναίκες γοητεύονται εύκολα από το στυλ και το προφίλ του εργένη, διότι έχει πολλά θετικά και θελκτικά χαρακτηριστικά.
Το βασικό πρόβλημα όμως που προκύπτει είναι η ανισορροπία που δημιουργείται ανάμεσα στις επιθυμίες του ενός ατόμου και του άλλου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί το ένα άτομο να επιθυμεί μια σοβαρή σχέση, κάτι που ο εργένης δεν το θέλει ή δεν μπορεί να δώσει τη συγκεκριμένη υπόσχεση δέσμευσης.

Από την άλλη, το άτομο που επιλέγει έναν εργένη ή μία εργένισσα για σύντροφο, μπορεί να σκέφτεται -συνειδητά ή ασυνείδητα- «θα του αλλάξω τη νοοτροπία», ή «σιγά-σιγά και με υπομονή θα τον φέρω με τα νερά μου και θα μαλακώσει», κάτι που φυσικά δε γίνεται, με αποτέλεσμα προβλήματα στη σχέση.

Αυτή η προσέγγιση είναι ιδιαίτερα προβληματική, επειδή δε λαμβάνει υπόψη τις επιθυμίες και τα χαρακτηρολογικά στοιχεία του άλλου, παρά μόνο βασίζεται στην εγωιστική επιθυμία τού «θέλω αυτόν τον άνθρωπο και θα κάνω τα πάντα για να τον έχω και να τον κρατήσω με τους όρους που εγώ θέτω». Όταν όμως ξεκινά κανείς τη σχέση του κάπως έτσι, το πιθανότερο είναι ότι τα πράγματα θα 'σκαλώσουν' κάπου, με την έννοια ότι με το ζόρι ή με μονόπλευρη επιθυμία δε γίνεται να διατηρηθεί η σχέση.

Σε άλλες περιπτώσεις, το άτομο που έχει σχέση με κάποιον ο οποίος/ η οποία δεν επιθυμεί μονιμότητα και δέσμευση επιλέγει μια πιο 'επιθετική' προσέγγιση: διαμαρτύρεται, φωνάζει, κάνει μούτρα, αλλά το μόνο που θα καταφέρει με αυτά είναι να επισπεύσει το τέλος της σχέσης.

Πηγή: iefimerida.gr
Υπάρχει και αυτό μέσα στο διαδίκτυο. Ρωσική ιστοσελίδα νοίκιαζε πληρωμένους δολοφόνους και μάλιστα είχε αναρτήσει και τον τιμοκατάλογο ανάλογα με το τι θέλει ο πελάτης να κάνει ο «επαγγελματίας» στο θύμα.
Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα, zakazat-killera.com
  • Με 728 ευρώ μπορούν να απειλήσουν το θύμα
  • Με 1.073 ευρώ μπορεί να του σπάσει τα μούτρα
  • Με 2.147 ευρώ του αφήνει μερικά σπασμένα πλευρά
  • Παράλληλα, μπορεί να απαγάγει το υποψήφιο θύμα, να το μεταφέρει σε ερημική τοποθεσία όπου Θα του σπικάρει δύο φωνήεντα, κάνοντας μια "κουβεντούλα", όχι και τόσο πολιτισμένη.
  • Το κόστος μιας δολοφονίας ποικίλει και είναι διαπραγματεύσιμο ανάλογα με τη πολυπλοκότητα της εκάστοτε υπόθεσης.
Η ιστοσελίδα ανέφερε πως τη βρώμικη δουλειά κάνουν για σένα γκάνγκστερς, πρώην στρατιώτες, ενώ στην ιστοσελίδα μπαίνουν όσοι έχουν θέματα με απατημένους συζύγους, μη έντιμους συνεργάτες, κλέφτες και απατεώνες. Παράλληλα έδινε εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την αστυνομία καθώς έχει συνδέσμους στις αρχές Μάλιστα, δίνεται και φωτογραφία για να πειστεί ο πελάτης ότι η δουλειά του έγινε.
Τελικά μετά το σάλο που είχε προκληθεί το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας μπλόκαρε την ιστοσελίδα.
iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!