Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Το θέμα της Γιουροβίζιον έκλεισε και σύμφωνα με πληροφορίες του "Μικροπολιτικού" η Ελλάδα θα συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού μετά από τηλεδιάσκεψη που είχαν οι άνθρωποι της EBU με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ Γιώργο Προκοπάκη και τον ειδικό διαχειριστή της περιουσίας της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των "Νέων" έχουν γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις και σε λίγο καιρό η ΔΤ θα υπογράψει συμφωνία με την EBU. Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) είχε δηλώσει μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο ότι δεν θα δεχόταν στους κόλπους της τη Δημόσια Τηλεόραση. Τότε μάλιστα ο πρόεδρος της, Ζαν Πολ Φιλιπό, είχε πει ότι αν η Ελλάδα πήγαινε στη Γιουροβίζιον χωρίς δημόσια τηλεόραση θα ήταν πολύ δύσκολο να της επιτραπεί η συμμετοχή. Όμως τελικά το θέμα της Γιουροβίζον έκλεισε.

Από την συμφωνία με την EBU προκύπτει ότι η ΔΤ δεν θα πληρώσει συνδρομή (ύψους 350.000 ευρώ) για το εξάμηνο κατά το οποίο εκπέμπει.

http://www.enikos.gr 

Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε για 3η σερί αναμέτρηση στην έδρα της και το 2-1 από τη Χέρτα θέτει εν κινδύνω ακόμα και την 3η θέση, στο φινάλε του 1ου γύρου της Bundesliga. Η Λεβερκούζεν απέτυχε να ξεφύγει από την Μπορούσια, αφού η Βέρντερ έκλεψε τη νίκη στη Βρέμη με 1-0.

Με νίκη, η Ντόρτμουντ θα είχε περισσότερους βαθμούς από τον 1ο γύρο της σεζόν 2011-2012, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Μόνο που φέτος, μετά από 3 χρονιές με το πόδι στο γκάζι, η Μπορούσια έχει ξεμείνει από βενζίνη κι όχι μόνο δεν έφτασε στο τρίποντο, αλλά η Χέρτατην ώθησε στην 3η σερί εντός έδρας ήττα και το 2-1 μπορεί να την αφήσει στην 4η θέση στο hinrunde. Πρωταγωνιστής της συνάντησης ο Σαμί Αλαγκί, ο οποίος έκλεψε δύο φορές την μπάλα και αρχικά έδωσε την ασίστ για την ισοφάριση και στη συνέχεια χόρεψε μόνος του την άμυνα των γηπεδούχων για την ανατροπή.Το τέρμα του Μάρκο Ρόις στο 7ο λεπτό είχε αφήσει ελπίδες για μεταστροφή του κλίματος που σε συνδυασμό με τη διακοπή για τον χειμώνα θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα για την ομάδα του Γίργκεν Κλοπ. Μόνο που οι φιλοξενούμενοι είναι πάντα επικίνδυνοι στην κόντρα και με τον Τυνήσιο επιθετικό εκμεταλλεύτηκαν αρχικά την ολιγωρία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που έχασε τον Άντριαν Ράμος και στη συνέχεια το λάθος του Μάριαν Σαρ (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο), με συνέπεια να φέρουν τα πάνω κάτω. Ο Κλοπ έριξε στη μάχη τους Γιούκας Πίστσεκ, Γιόνας Χόφμαν και Γιούλιαν Σίμπερ, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε και η Μπορούσια, με 5 ήττες σε αυτό το σημείο για πρώτη φορά από το 2007, κινδυνεύει να τελειώσει τον 1ο γύρο εκτός θέσεων Champions League, εάν δεν ηττηθεί η Γκλάντμπαχ απέναντι στη Βόλφσμπουργκ.

Η Λεβερκούζεν θα μπορούσε να είχε ξεφύγει 8 βαθμούς από τους Βεστφαλούς, αλλά δεν έκανε το χρέος της απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης και η ήττα με 1-0 αφήνει ανοιχτή την υπόθεση 2η θέση και απευθείας πρόκριση στους ομίλους του επόμενου Champions League. Οι γηπεδούχοι έψαχναν νίκη επί της ομάδας του Σάμι Χίπια από τον τελικό κυπέλλου του 2009, όταν ένας νεαρός Μεσούτ Εζίλ τους είχε δώσει το τρόπαιο με 1-0 και γι' αυτό αποφάσισε να αμυνθεί στο πρώτο ματς του "Βέζερσταντιον" μετά από τη συντριβή 7-0 από την Μπάγερν Μονάχου. Ο Ρόμπιν Ντουτ έδωσε εντολή για οπισθοχώρηση, οι παίκτες του υπάκουσαν και οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν σε μάταιη αναζήτηση διαδρόμου προς την εστία του Ράφαελ Βολφ.Η Λεβερκούζεν είχε κλείσει τη Βέρντερ στα καρέ της, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ. Οι καλές στιγμές ήταν λιγοστές και ο απελπισμένος Χίπια αποφάσισε να αλλάξει τον Χέουνγκ Μιν Σον με τον Γενς Χέγκελερ. Όχι μόνο δεν υπήρχε αποτέλεσμα, αλλά στο 74' ο Σαντιάγο Γκαρσία σκόραρε για τους γηπεδούχους κόντρα στη ροή του αγώνα και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, αφήνοντας τη Λεβερκούζεν 7 πόντους πίσω από την Μπάγερν και μάλιστα με αγώνα περισσότερο.
http://www.contra.gr
Το συμβόλαιο του Γιώργου Σαμαρά λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και ήδη ερίζουν για την υπογραφή του αρκετές ομάδες εντός και εκτός Ευρώπης. 

Μπορεί με την Εθνική ομάδα τελευταία να μην έκανε καλές εμφανίσεις ωστόσο με τη Σέλτικ έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί επάξια σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα.

Το ενδιαφέρον της Λάτσιο είναι υπαρκτό με τον αθλητικό δ/ντή της ιταλικής ομάδας, Ιγκλι Τάρε, να τονίζει: «Ο Σαμαράς είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ. Αν θυμάμαι καλά, τον προσεγγίσαμε και πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά τότε δεν συνέβη τίποτα», δήλωσε ο Αλβανός και πρόσθεσε: «Την επόμενη εβδομάδα θα κάτσουμε μαζί με τον προπονητή Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς για να αποφασίσουμε τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου. Το όνομα του Σαμαρά θα συζητηθεί σίγουρα.»  

Σίγουρα ένα δίδυμο με τον Μίροσλαβ Κλόζε θα ενισχύσει αρκετά την επιθετική γραμμή των Ρωμαίων, όμως αν η Σέλτικ δεν του ανανεώσει το συμβόλαιο τότε είναι δεδομένο πως θα τρέξουν και άλλοι να επωφεληθούν της κατάστασης. Ηδη, λέγεται πως η Χαλ τον έχει στη λίστα της, αλλά και το Τορόντο που παίζει στο αμερικανικό MLS.

Ο διεθνής μας τα τελευταία 6 χρόνια φοράει τη φάνελα των Κελτών όμως και έχει γίνει αγαπητός από τους φιλάθλους της ομάδας όμως η έλλειψη ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα της Σκωτίας ίσως τον αναγκάσει να αλλάξει περιβάλλον.

To 29% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν καλή ή μάλλον καλή την κατάσταση του νοικοκυριού τους ενώ το 71% τη θεωρεί ότι είναι κακή έως πολύ κακή, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο.

Σχετικά με την απασχόληση το 99% των Ελλήνων, χαρακτηρίζει την κατάσταση κακή, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 78%. Για την επαγγελματική τους κατάσταση οι Έλληνες σε ποσοστό 55% την χαρακτηρίζουν κακή, ενώ μόνο το 22% εμφανίζεται ικανοποιημένο. Αντίθετα στην ΕΕ υπερτερούν σαφώς με 54% οι θετικές απαντήσεις έναντι 22% των αρνητικών.

Στην ερώτηση σε ποιά κατεύθυνση κινείται η χώρα, το 81% απάντησε ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο το 9% πιστεύει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Πάντως σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση υπάρχει μια αύξηση 4 μονάδων των θετικών απαντήσεων. Στην ΕΕ το 26% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και το 56% σε λάθος.

Σε ερώτηση για το πως προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες το 14% (+3 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση) θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη, ενώ το 45% (-4 μονάδες) υποστηρίζει το αντίθετο.

Για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού το επόμενο έτος το 12% (+2 μονάδες) υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερη και το 52% (-5 μονάδες) χειρότερη.

Σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης το επόμενο έτος το 11% προβλέπει βελτίωση και το 77% επιδείνωση της κατάστασης.

Ιεραρχώντας τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 65% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 52% την οικονομία και 20% τη φορολογία.

Εξάλλου, ειδικότερα, εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει το 10% των ερωτηθέντων (αύξηση 1 μονάδα σε σχέση με πέρσι), ενώ το 87% απάντησε αρνητικά (μείωση κατά 3 μονάδες των αρνητικών απαντήσεων. Στην ΕΕ το 23% έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του και 72% όχι.

Σε ότι αφορά τα πολιτικά κόμματα το 94% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη, και 4% να απαντάει θετικά. Στην ΕΕ οι μέσοι όροι ήταν 82% και 4% αντίστοιχα. Το 21% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ, ενώ το 77% απάντησε αρνητικά, ενώ το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έχει και η Ευρώπη ευθύνη για την κρίση.

http://www.4news.gr 
Όταν έχει γίνει μια παραγγελία για 85 πίτσες οι οποίες κοστίζουν σχεδόν 1,500 δολάρια αυτός που θα τις μεταφέρει μπορεί να κουραστεί κουβαλώντας τες ωστόσο… στο τέλος θα ανταμειφθεί με ένα καλό φιλοδώρημα...

 Συνήθως στις Η.Π.Α αυτό κυμαίνεται μεταξύ 10% με 20% της συνολικής παραγγελίας.
Αποτέλεσμα ο «μικρός» που θα τις κουβαλούσε θα έβαζε τουλάχιστον 150 δολάρια στην τσέπη.
Οι τσάντες των ντιλιβεράδων μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 12 πίτσες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νεαρός για να παραδώσει την παραγγελία να κάνει τουλάχιστον επτά διαδρομές.
Αφού λοιπόν τις παρέδωσε οι υπεύθυνοι του υπέγραψαν στην απόδειξή το πόσο του φιλοδωρήματος το οποίο ήταν μόλις 10 δολάρια! Τότε ήταν που ένας φίλος του, γνωστός με το ψευδώνυμο jfastman, δημοσίευσε τη φωτογραφία της απόδειξης στο Reddit με αποτέλεσμα να κάνει το γύρo του διαδικτύου.

Συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες ηθοποιούς του πλανήτη, αλλά η ίδια δηλώνει ότι καταφέρνει να περνά… απαρατήρητη. Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται η Σκάρλετ Γιόχανσον είπε πρόσφατα σε συνέντευξή της: «Είμαι κοντή και ο κόσμος δεν με αναγνωρίζει».

Ειδικότερα, η διάσημη ηθοποιός είπε στη Mail Online: «Τις περισσότερες φορές κυκλοφορώ μόνη μου, γιατί είμαι κοντή και ο κόσμος δεν με αναγνωρίζει! Όταν ήμουν νεότερη ανησυχούσα περισσότερο. Συνήθιζα μέχρι και να μεταμφιέζομαι, αλλά τώρα πια είμαι πιο άνετη με τον εαυτό μου. Σίγουρα δεν έχω ακολούθους. Η μοναδική φορά που θα βγω συνοδευόμενη από το σωματοφύλακά μου είναι όταν κάποιος θα θεωρήσει ότι κάτι κακό μπορεί να μου συμβεί…».

Η 29χρονη σταρ απορρίπτει τα social media: «Και ο λόγος είναι γιατί στην πραγματικότητα δυσκολεύομαι να κρατήσω επαφή μέσω τηλεφώνου με τους φίλους μου και δεν έχω σκοπό να αλλάξω τον τρόπο που επικοινωνώ. Αντιλαμβάνομαι τη σημασία που μπορεί να έχει για ορισμένους, όπως για τη μητέρα μου που έχει λογαριασμό στο Facebook και έχει βρει φίλους της από το παρελθόν. Εγώ, όμως, δεν έχω καμία επιθυμία να χρησιμοποιήσω τα social media για να έρθω σε επαφή με ανθρώπους που ούτως ή άλλως δεν έχω κρατήσει επαφή μαζί τους. Αλλά έτσι είμαι εγώ…».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Αυστραλοί και αμερικανοί επιστήμονες ελπίζουν ότι μια χημική ουσία, που αντιστρέφει τους κύριους δείκτες της γήρανσης σε δοκιμές σε ποντίκια, μπορεί να δοκιμασθεί στον άνθρωπο από τον επόμενο χρόνο
 
σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian. Κατά την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακαλύφθηκε ένας τρόπος αποκατάστασης της αποτελεσματικής λειτουργίας των κυττάρων, αντιστρέφοντας πλήρως τη διαδικασία της γήρανσης των μυών.

Ποντίκια ηλικίας δύο ετών έλαβαν μία χημική ουσία επί διάστημα μίας εβδομάδας με αποτέλεσμα την επιστροφή των κύριων δεικτών της γήρανσης στα επίπεδα της ηλικίας έξι μηνών στα ποντίκια. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι αυτό είναι ισοδύναμο με το να κάνει κανείς έναν 60χρονο να αισθάνεται σαν 20χρονος.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και οι επιστήμονες θα επικεντρωθούν στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο η θεωρία της αντιστροφής της διαδικασίας γήρανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία νόσων όπως ο καρκίνος, η άνοια και ο διαβήτης.

Η έρευνα εστιάσθηκε σε ένα οργανίδιο των κυττάρων, τα μιτοχόνδρια, που παράγουν ενέργεια.

Με το πέρασμα του χρόνου , η επικοινωνία ανάμεσα στα μιτοχόνδρια και στον πυρήνα του κυττάρου ατονεί, γεγονός που οδηγεί στη γήρανση.
Οι ερευνητές διοχέτευσαν ένα ένζυμο που ονομάζεται νικοτιναμιδο-αδενινο-δινουκλεοτίδιο NAD, τα επίπεδα του οποίου μειώνονται με την αύξηση της ηλικίας μας. Η προσθήκη αυτής της ουσίας είναι που αντέστρεψε τη διαδικασία γήρανσης στα ποντίκια του εργαστηρίου.

«Διαπιστώσαμε ότι η διαδικασία της γήρανσης μοιάζει με αυτό που συμβαίνει στα παντρεμένα ζευγάρια: όταν είναι νέοι, επικοινωνούν ικανοποιητικά, αλλά με το πέρασμα του χρόνου και με την μακροχρόνια συμβίωση, η επικοινωνία καταρρέει», δηλώνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας Ντέιβιντ Σινκλέρ, εκ των συγγραφέων της έρευνας, ο οποίος εργάζεται για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

«Και ακριβώς όπως συμβαίνει στα ζευγάρια, η αποκατάσταση της επικοινωνίας έλυσε το πρόβλημα».
Ο δρ. Νάιτζελ Τέρνερ, ερευνητής του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και επίσης συγγραφέας της έρευνας, δήλωσε ότι ο ρυθμός της αντιστροφής της διαδικασίας γήρανσης στα ινδικά χοιρίδια ήταν «εξαιρετικά ταχύς».

Ο Τέρνερ τονίζει ότι το «μαγικό χάπι» που θα αντιστρέφει τη διαδικασία της γήρανσης είναι πολλά χρόνια μακριά, εν μέρει εξαιτίας του υψηλού κόστους της ουσίας, που θα έφθανε τα 50.000 δολάρια ημερησίως για έναν άνθρωπο.

Ομως, σύμφωνα με τον ίδιο, «τώρα που κατανοούμε τη διαδρομή, μπορούμε να αναζητήσουμε και άλλους τρόπους αποκατάστασης της επικοινωνίας (στο εσωτερικό των κυττάρων) και αντιστροφής της διαδικασίας γήρανσης. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι σκοπός της έρευνας για την αντιγήρανση είναι να παρατείνει τη ζωή των ανθρώπων μέχρι τα 200 χρόνια, αλλά ο πραγματικός στόχος είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να είναι πιο υγιείς σε μεγάλη ηλικία».

«Γνωρίζουμε ότι η επικοινωνία αυτή εντός των κυττάρων καταρρέει σε ασθένειες όπως η άνοια, ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2. Αυτή η έρευνα επικεντρώθηκε στους μυς, αλλά θα μπορούσε να αφορά πολλά όργανα και να οδηγήσει στην πρόληψη αυτών των ασθενειών», δηλώνει ο δρ. Νάιτζελ Τέρνερ.

«Το αν αυτό σημαίνει ότι θα ζούμε όλοι μέχρι τα 150, δεν το ξέρω, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν θα περνούμε τα τελευταία 20 έως 30 χρόνια της ζωής με κακή υγεία».

http://www.seleo.gr
Σαν σήμερα, το 1988, 270 επιβάτες του Boeing 747 της Pan American βρίσκουν τραγικό θάνατο έπειτα από έκρηξη βόμβας στο αεροσκάφος και συντριβή του στην πόλη Λόκερμπι της Σκωτίας.

1620 - Αποβιβάζονται στο Plymouth Rock οι πρώτοι Άγγλοι άποικοι της Αμερικής.

1828 - Υπογράφεται το διάταγμα της ιδρύσεως της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Η λειτουργία της Σχολής είχε ήδη ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου.

1937 - Κάνει πρεμιέρα στον κινηματογράφο το αριστούργημα του Ουώλτ Ντίσνεϊ, «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι».

1951 - Η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει το νέο Σύνταγμα της χώρας που θ΄ αρχίσει να ισχύει από την πρωτοχρονιά του 1952.

1952 - Η Ελένη Σκούρα ορίζεται υποψήφια του Ελληνικού Συναγερμού για τις επαναληπτικές εκλογές του Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Θα εκλεγεί και θα γίνει η πρώτη ελληνίδα βουλευτής.

1959 - Ισπανία: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ επισκέπτεται επίσημα τον Φράνκο.

1963 - Κύπρος: Γενίκευση διακοινοτικής βίας.

1968 - Το Apollo 8 εκτοξεύεται από τη Φλόριντα.

1971 - Ο Αυστριακός Κουρτ Βαλντχάιμ γίνεται νέος γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε..

1975 - Πέντε άνδρες και μια γυναίκα της ομάδας του «Κάρλος» εισβάλουν στα γραφεία του ΟΠΕΚ στη Βιέννη και κρατούν ομήρους 11 υπουργούς κρατών-μελών του Οργανισμού και άλλα 80 ακόμη άτομα.

1988 - Βόμβα εκρήγνυται σε ένα Boeing 747 της Pan American πάνω από την πόλη Λόκερμπι της Σκωτίας, παρασύροντας στο θάνατο 270 επιβαίνοντες.

1991 - Ο Χαρίλαος Φλωράκης εκλέγεται επίτιμος πρόεδρος του Κ.Κ.Ε..

1995 - Ο ισραηλινός στρατός αποχωρεί από τη Βηθλεέμ μετά από 28 χρόνια κατοχής.

2007 - Στη συνθήκη του Σένγκεν προσχωρούν 9 νέα κράτη-μέλη: Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Σλοβακία, και Σλοβενία.

http://www.enikos.gr 
Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και όλοι θα ήθελαν να βρεθούν σε τόπους και μέρη του κόσμου όπου είναι απόλυτα συνυφασμένα με αυτές τις γιορτές. Να δουν πολύ χιόνι, να θαυμάσουν όμορφες αγορές και στολισμένες πόλεις, να απολαύσουν την επαρχία και τα μικρά χωριουδάκια, να ζήσουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και να βρεθούν τρόπον τινά σε προορισμούς που ξεχωρίζουν τις μέρες των γιορτών. Ίσως να ανέβουν σε έλκηθρα και να δουν τον Άγιο Βασίλη. Ίσως να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα, αυτό των παιδικών τους χρόνων και των παραμυθιών… Το έγκριτο ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel Leissure» μάς δίνει… τα χριστουγεννιάτικα φώτα του!
1. Άμστερνταμ
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Ο μύθος του Αϊ-Βασίλη εδώ καλά κρατεί, ενώ τα πυροτεχνήματα και τα τραγούδια το βράδυ της παραμονής και των δύο γιορτών πλημμυρίζουν όλες τις πλατείες της πόλης.
2. Λαπωνία, Φινλανδία
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Ενενήντα λεπτά από το Ελσίνκι μια ολόκληρη Winterland περιμένει τους τυχερούς να απολαύσουν πολύ χιόνι, βόλτες με έλκηθρα αλλά και να μείνουν στα ξενοδοχεία της περιοχής, κατασκευασμένα από πάγο.
3. Μόναχο, Γερμανία
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Ωραίες χριστουγεννιάτικες αγορές, μεγάλα δέντρα στολισμένα στους δρόμους και ζεστό κρασί με τσουρέκι είναι μερικά μόνο από τα must-to-see σε αυτή την πόλη.
4. Πράγα, Τσεχία
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Μια εξαιρετική παλιά πόλη, υπέροχα στολισμένη, μία χριστουγεννιάτικη αγορά ονομαστή στην Ευρώπη αλλά και λαχταριστά παραδοσιακά πιάτα με κυνήγι σε ρετρό μπιστρό.
5. Ζυρίχη, Ελβετία
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Μια από τις ωραιότερες αλπικές πόλεις όπου η ζεστή σοκολάτα ρέει άφθονη τις μέρες αυτές, ενώ οι παραδοσιακές λειρουργίες στις κεντρικές εκκλησίες σηματοδοτούν με έναν διαφορετικό τρόπο τις γιορτές.
6. Ρέικιαβικ, Ισλανδία
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Εντυπωσιακά τοπία που δημιουργούνται από τα χρώματα από το Βόρειο Σέλας και ένας Άγιος Βασίλης που κυκλοφορεί από σπίτι σε σπίτικαι από μαγαζί σε μαγαζί με δώρα για μικρούς και μεγάλους!
7. Γαλλική επαρχία
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Χριστούγεννα σε παραμύθι… Τα γαλλικά χωριά ντύνονται στα γιορτινά τους και προσφέρουν το καλύτερο φουά γκρα της εποχής.
8. Εδιμβούργο, Σκοτία
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Το «διαμάντι» της Σκοτίας έχει τον τρόπο του και τα Χριστούγεννα να προσφέρει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες σε μέρη όπου εκτός από τρομακτικά είναι και ατμοσφαιρικά των ημερών.
9. Μάλμε, Σουηδία
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Με το χιόνι να υψώνεται… επικίνδυνα, οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις εδώ τηρούνται ευλαβικά με τους Σουηδούς να αφήνουν ρέγγες στοτζάκι για τον πεινασμένο Αϊ-Βασίλη αντί για μπισκότα και γάλα!
10. Τρόμσο, Νορβηγία
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Χριστούγεννα στον Αρκτικό κύκλο όπου η «μέρα» κρατά λίγες ώρες και τα χρώματα στον ουρανό είναι το λιγότερο εξαιρετικά.

11. Βιέννη, Αυστρία
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Όπερα, άμαξες με άλογα στην παλιά πόλη, πλούσιος στολισμός και ένα ποτήρι ζεστό κρασί με μπαχαρικά (glühwein) είναι ό,τι πρέπει για τις γιορτές.
12. Castleton, Βρετανία
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα υπό το φως των κεριών μέσα σε σπηλιές, δέντρα στολισμένα με λαμπάκια αλλά και η ατμόσφαιρα της επαρχίας αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του μικρού πέτρινου αγγλικού χωριού.
13. Κεμπέκ, Καναδάς
perierga.gr - Τα καλύτερα μέρη για να περάσεις τα Χριστούγεννα!
Τα χιονισμένα πλακόστρωτα δρομάκια, τα πέτρινα σπίτια του 16ου και 17ου αιώνα και το πολύ χιόνι κάνει την 400 ετών πόλη του κεμπέκ ένα ατμοσφαιρικό και απολύτως ευρωπαϊκό μέρος για τα Χριστούγεννα.
Πάντα βέβαια το καλύτερο μέρος για τα Χριστούγεννα είναι εκεί που βρίσκονται τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ανεξάρτητα από το αν είναι πολυτελές ή φτωχικό, εντυπωσιακό ή απλό, φωτισμένο ή σκοτεινό.
perierga.gr
Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να κάνουμε γυμναστική, οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν. Δεν ξέρουμε βέβαια κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί πιο ξεκούραστος η ευχάριστος τρόπος το …αλκοόλ.
Perierga.gr - Αλκοόλ vs Yoga
Perierga.gr - Αλκοόλ vs Yoga
Perierga.gr - Αλκοόλ vs Yoga
Perierga.gr - Αλκοόλ vs Yoga
Perierga.gr - Αλκοόλ vs Yoga
Perierga.gr - Αλκοόλ vs Yoga
Perierga.gr - Αλκοόλ vs Yoga
Perierga.gr - Αλκοόλ vs Yoga
Perierga.gr - Αλκοόλ vs Yogaperierga.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!