Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014


Στις 9 Ιανουαρίου 1983 μία συνταξιούχος καθαρίστρια έπιασε το μοναδικό 13άρι στο ΠΡΟ-ΠΟ και… τίναξε την μπάνκα στον αέρα!
Ποτέ άλλοτε το παραδοσιακό παιχνίδι δεν είχε χαρίσει τόσο μεγάλα κέρδη. Και για να συμβεί αυτό σημειώθηκαν ένα σωρό εκπλήξεις στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων που δεν χωρούσε ο νους. Μόνο η 66χρονη Δήμητρα Ζωγοπούλου κατάφερε να κάνει -στην τύχη, όπως η ίδια παραδέχθηκε, μια και έπαιζε ΠΡΟ-ΠΟ επί δεκαπέντε χρόνια χωρίς να ξέρει τις ομάδες- 13 σωστές προβλέψεις και μάζεψε όλο το “χαρτί”: 49 εκατομμύρια δραχμές!
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, το ποσό αυτό ισοδυναμούσε με σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ σε σημερινά λεφτά. Μία ολόκληρη περιουσία, όχι αστεία! Σκεφτείτε, μάλιστα, ότι η Ζωγοπούλου έφτασε στην εντυπωσιακή επιτυχία με ένα απλό δελτίο αξίας 96 δραχμών, στο οποίο -εδώ είναι το πιο τρελό- προέβλεψε τα 13 σωστά αποτελέσματα στην πρώτη από τις 16 στήλες που είχε στη διάθεσή της!
Για να προκύψει, όμως, αυτό το ποσό-ρεκόρ για το μοναδικό 13άρι, χρειάστηκε να σημειωθούν απίστευτα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Αρχικά στη Λεωφόρο, ο Πανιώνιος που έδινε μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό, νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη των “κυανέρυθρων” επί του “τριφυλλιού” στην Α’ Εθνική και ήρθε χάρη σε γκολ των Παπαμιχαήλ (47’), Λατουσέ (77’) και του πρωτοεμφανιζόμενου Αποσπόρη (83’). Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε χάσει και πέναλτι στο 55’ με τον Λα Λινγκ (απέκρουσε ο Μανίκας), κατάφερε απλώς να μειώσει στο 88’ με τον Τσινό.
Σούπερ έκπληξη είχαμε και στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ο ΟΦΗ νίκησε με 3-2 την ΑΕΚ αν και βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα με 2-0. Ο Θαλής Τσιριμώκος πέτυχε δύο γκολ και ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγάλης ανατροπής, η οποία χάρισε στους Κρητικούς την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους επί της “Ένωσης” στην Α’ Εθνική. Λίγα χιλιόμετρα πιο νότια, στο Καραϊσκάκη, έσπασε άλλη μία παράδοση: Εθνικός - Δόξα 2-3! Πιο ισοδύναμο το ζευγάρι, αλλά και για τους Δραμινούς ήταν το πρώτο “διπλό” επί του Εθνικού σε επίπεδο πρωταθλήματος!
Το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο Αλκαζάρ, αν και η εκεί η έκπληξη δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο οι άλλες. Η ισχυρή, τότε, Λάρισα του Γιάτσεκ Γκμοχ νίκησε 2-0 τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με δύο γκολ του Κώστα Μαλουμίδη (23’, 36’ πέν.). Η θεσσαλική ομάδα έκανε το “ξεπέταγμα” της εκείνη τη χρονιάς, όμως και γι’ αυτήν, εκείνη η νίκη ήταν η πρώτη στην ιστορία της επί “ερυθρολεύκων”, στη σύντομη μέχρι τότε παρουσία της στην Α’ Εθνική!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!