Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Με ρυθμό κατασκευής ένα Φορντ Φόκους ανά 90 δευτερόλεπτα, η ιστορική φίρμα έφτασε πρόσφατα στην παραγωγή του εκατομμυριοστού Φόκους επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το συγκεκριμένο αντίτυπο είναι ένα 5θ CandyRed με κινητήρα 1,0 λίτρου Ecoboost και προέκυψε από τη γραμμή παραγγής του Σαρλούις στη Γερμανία. Να σημειωθεί πως το ίδιο μοντέλο παράγεται και κοντά στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία.
Η τελευταία έκδοση του Φόκους λανσαρίστηκε το 2010 και –κατά τη Φορντ- είναι παγκόσμιο best-seller για το α΄εξάμηνο του 2013.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, από το 1998 όταν παρουσιάστηκε το πρώτο Φόκους, οι πωλήσεις στην Ευρώπη έχουν φτάσει τα 6,9 εκατομμύρια μονάδες, ενώ οι παγκόσμιες ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια.
Όσον αφορά το άμεσο μέλλον η Φορντ ετοιμάζει μια νέα έκδοση του έκδοση του Ecoboost προκειμένου να έχει το πρώτο οικογενειακό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο της Ευρώπης με εκπομπές CO2 κάτω από τα 99 γρμ./χλμ.
news.gr
Μεγάλη αναβάθμιση στην εφαρμογή CloudApp για Mac που φτάνει την έκδοση 2.0 με νέο περιβάλλον χρήσης και λειτουργίες. Το CloudApp είναι μια υπηρεσία κοινοποίησης αρχείων που λειτουργεί με πολύ απλό τρόπο σέρνοντας απλά αρχεία στο εικονίδιο της εφαρμογής στη menu bar του υπολογιστή σας.

Η έκδοση αυτή φέρνει εκτός από το νέο σχεδιασμό και thumbnail previews για τα Drops σας, γρήγορο ανέβασμα screenshots, quicklook σε αρχεία πατώντας την space bar, υποστήριξη για το notification center και του AppleScript κτλπ.

Πηγή: macuser.gr
Το διαζύγιο είναι ένας από τους παράγοντες που «προσθέτει χρόνια» στο πρόσωπο μιας γυναίκας, αυξάνοντας σημαντικά τις ρυτίδες.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι το κάπνισμα προκαλεί πρόωρη γήρανση σε άνδρες και γυναίκες, καθώς επίσης ότι η κακή κατάσταση του δέρματος μιας γυναίκας μπορεί να προσθέσει μέχρι και μια δεκαετία στα χρόνια που δείχνει.

Η νέα έρευνα, υπό τον πλαστικό χειρούργο Bahman Guyuron, έγινε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Case, τμήμα του πανεπιστημίου Case Western Reserve.

Στη νέα έρευνα, οι επιστήμονες φωτογράφησαν τα πρόσωπα 186 ζευγαριών ταυτόσημων διδύμων γυναικών και ζήτησαν από τέσσερις εθελοντές να μαντέψουν τις ηλικίες τους.

Όσες γυναίκες είχαν χωρίσει, θεωρήθηκαν ότι είναι περίπου δύο χρόνια, κατά μέσο όρο, μεγαλύτερες στην ηλικία σε σχέση με τις παντρεμένες, τις ανύπαντρες ή τις χήρες.

Άλλοι παράγοντες που αποδείχτηκε ότι προσθέτουν χρόνια σε μια γυναίκα, είναι η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση αντικαταθλιπτικών χαπιών.

Είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ότι το πάχος κάνει τις γυναίκες κάτω των 40 ετών να δείχνουν μεγαλύτερες, αλλά τις γυναίκες άνω των 40 ετών τις μικραίνει!

Μια προηγούμενη έρευνα είχε διαπιστώσει ότι λίγο πάχος, ιδίως στα μάγουλα, μικραίνει τους ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν.

Πάντως, ίσως αποτελεί κάποια ανακούφιση το γεγονός ότι μια άλλη έρευνα πέρυσι το Δεκέμβριο βρήκε ότι οι ηλικιωμένοι νιώθουν κατά μέσο όρο 13 χρόνια νεότεροι από την πραγματική ηλικία τους.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Plastic and Reconstructive Surgery”.

Πηγή: tanea.gr
Δείτε το μέχρι το τέλος. Η μια γκάφα μετά την άλλη...
Με την απουσία της δημοτικής αστυνομίας μετά την κατάργησή της να έχει κάνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης ανυπόφορο κάποιος έπρεπε να αναλάβει δράση για τα αυτοκίνητα που παρκάρουν όπου βρουν. Αποφάσισε λοιπόν να το κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Περπατώντας λοιπόν στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους το μεσημέρι του Σαββάτου αντίκρισε ένα λευκό βανάκι πάνω στο πλακόστρωτο. Όπως γράφει το seleo.gr, σταμάτησε και σε ρόλο δημοτικού αστυνομικού ρώτησε τον οδηγό για ποιο λόγο βρισκόταν στον πεζόδρομο. «Έχω δουλειά» απάντησε ο νεαρός και πριν προλάβει να συνεχίσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βγάζει από την τσέπη του παλτού του ένα από τα γνωστά αυτοκόλλητα που χρησιμοποιούν οι «ακτιβιστές των πεζοδρομίων» στην πόλη και γράφουν «Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου βρω« και το κολλάει στη μέση του παρπρίζ του μπροστά στα έκπληκτα μάτια του οδηγού, της κοπέλας του και πλήθος περαστικών.
Μάλιστα ο Γ. Μπουτάρης δεν έμεινε εκεί αλλά βλέποντας λίγο πιο κάτω άλλο ένα φορτηγάκι παρκαρισμένο στον πεζόδρομο ζήτησε τον λόγο από τον οδηγό και όταν εκείνος του είπε ότι ξεφορτώνει εμπορεύματα για κάποιο κατάστημα, ο δήμαρχος πήγε στο ίδιο το κατάστημα για να επαληθεύσει τα λεγόμενά του.
aftodioikisi.gr
 Η οφθαλμοπάτη είναι του διάσημου στο είδος Felice Varini.
Προϊδεάζει για τα μελλοντικά crossover της σουηδικής εταιρείας
Το νέο 2θυρο Concept XC Coupe θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ την ερχόμενη εβδομάδα και πρόκειται για ένα τετραθέσιο crossover που «πατά» στη νέα πλατφόρμα Scalable Product Architecture – SPA της Volvo, η οποία επιτρέπει «υψηλό βαθμό ευελιξίας, οικονομία κλίμακας και αποτελεί τη βάση για διαφορετικά μεταξύ τους μοντέλα», σύμφωνα με τους ανθρώπους της σουηδικής φίρμας.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός του μοντέλου φανερώνει μια σπορ «διάθεση» με τους έντονα τονισμένους θόλους των τροχών, τις ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών και τα εξωτερικά φινιρίσματα σε πορτοκαλί απόχρωση.
Χαρακτηριστικά, ο Τόμας Ίνγκενλατ, επικεφαλής σχεδιασμού, τονίζει ότι «όσοι αγαπούν τα δυναμικά αθλήματα αποζητούν έντονες συγκινήσεις και συνεχώς νέες προκλήσεις. Για το λόγο αυτό έχουν μάθει να βασίζονται σε κορυφαίο σπορ εξοπλισμό, που προσφέρει παράλληλα ελευθερία και προστασία». 

«Αυτό το lifestyle εκφράζει το Volvo Concept XC Coupe, που συνδυάζει εκλεπτυσμένο design με την υπόσχεση να σε οδηγήσει στον κόσμο της περιπέτειας αλλά και να σε φέρει πίσω, με ασφάλεια!»

Περισσότερα στοιχεία για τα μηχανικά μέρη και τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα γίνουν γνωστά με την έναρξη της έκθεσης.







Πηγή: autotriti.gr
Το βουδιστικό ινστιτούτο Σερτάρ, ή Λαρούγκ Γκαρ (Seda Larung Wuming), το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του θιβετανικού βουδισμού στην Κίνα, υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές από τη φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ, από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημερωτική διαδικτυακή πύλη Zhongguo Xinwen Wang, οι φλόγες κατέστρεψαν τουλάχιστον 10 μοναστήρια στο χώρο του ινστιτούτου, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
 

Πάνω από 450 πυροσβέστες, αστυνομικοί και μέλη σωστικών συνεργείων έχουν κινητοποιηθεί για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρχών, για να διακριβωθούν τα αίτια της καταστροφής.
Φωτογραφίες οι οποίες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, την κινεζική εκδοχή του Twitter, απεικονίζουν ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων να έχει βγει στο δρόμο μέσα στη νύχτα με τα βλέμματα στραμμένα στις γιγαντιαίες φλόγες που καταστρέφουν τα κτίρια του ινστιτούτου.

Σε μια από τις εικόνες αυτές απαθανατίζονται μέλη σωστικών συνεργείων να μετακινούν συντρίμμια και να προσφέρουν βοήθεια σε βουδιστές μοναχούς με ξυρισμένα κεφάλια και τα παραδοσιακά κόκκινα ράσα τους.

Το Σερτάρ, γνωστό στους Κινέζους με το όνομα Σεντά, βρίσκεται σε μια περιοχή του Θιβέτ με υψόμετρο μεγαλύτερο από 4.000 χλμ, στην επαρχία Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας κι απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πιο κοντινή πόλη.
Το βουδιστικό ινστιτούτο είχε ιδρυθεί το 1980 και μεγεθύνθηκε με ταχείς ρυθμούς έως ότου αναδείχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του θιβετανικού βουδισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, με έναν αριθμό βουδιστών μοναχών που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 10.000, καθώς και μοναχές και σπουδαστές οι οποίοι ζουν σε φτωχικά καταλύματα φτιαγμένα από ξύλο.

Στόχος των κινεζικών αρχών στο παρελθόν
Το 2001, ένοπλοι αστυνομικοί είχαν επέμβει και είχαν αναγκάσει εκατοντάδες βουδιστές καλόγερους και μοναχές να εγκαταλείψουν το ινστιτούτο, πριν καταστρέψουν περίπου χίλια από τα οικήματα αυτά.

Οι αστυνομικοί είχαν απαιτήσει από τους ιερωμένους να υπογράψουν δηλώσεις αποκήρυξης του Δαλάι Λάμα, του πνευματικού ηγέτη των Θιβετιανών βουδιστών τον οποίο όμως το Πεκίνο κατηγορεί για αποσχιστικές τάσεις, και ο ιδρυτής του κέντρου αυτού, Χενπό Τζιγκμέ Φουντσόκ, είχε φυλακιστεί για ένα χρόνο μετά το επεισόδιο αυτό.
Στις αρχές του 2012, το κέντρο Σερτάρ είχε αναστατωθεί ξανά από ένα κύμα επεισοδίων βίας. Η αστυνομία κατέστειλε, κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, μια ειρηνική διαδήλωση Θιβετιανών στην περιοχή οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τα επεισόδια αυτά, σύμφωνα με οργανώσεις εξορίστων.
Πάνω από 120 Θιβετιανοί έχουν αυτοπυρποληθεί ή έχουν αποπειραθεί να το πράξουν από το 2009 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα καταστολής της θρησκείας και του πολιτισμού τους στην οποία καταγγέλλουν ότι προβαίνει η κινεζική κυβέρνηση.
news.gr
Η γκιλοτίνα που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση τριών νεαρών Γερμανών αντιναζιστών αντιστασιακών το 1943, εντοπίστηκε σε μια αποθήκη του Εθνικού Μουσείου της Βαυαρίας στο Μόναχο, φέρνοντας πονοκέφαλο στις αρχές.
Η ανακάλυψη έβαλε σε δίλημμα τους αρμόδιους, για το αν θα πρέπει να εκθέσουν το μακάβριο εύρημα στο κοινό. Σε μια παλαιότερη έκθεση είχε παρουσιαστεί η γκιλοτίνα, όχι όμως στο σωστό ιστορικό πλαίσιο: τότε χρησιμοποιήθηκε για να κόβει κεφάλια από κούκλες, καθώς δεν είχε γίνει αντιληπτό από κανέναν ότι ήταν το όργανο με το οποίο εκτελέστηκαν τα μέλη του Λευκού Ρόδου, μια οργάνωση ιδιαίτερου κύρους, που τιμάται ιδιαίτερα στη Γερμανία.
Η συγκεκριμένη γκιλοτίνα χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση της Σόφι Σολ, του αδελφού της Χανς και του Κρίστοφ Προμπστ στις 22 Φεβρουαρίου 1943 στη φυλακή Στάντελχαϊμ του Μονάχου.

Τη χρονιά εκείνη οι Ναζί εκτέλεσαν συνολικά επτά μέλη του Λευκού Ρόδου, της οργάνωσης φοιτητών που μοίραζαν αντιναζιστικά φυλλάδια στο πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Στην ιστορική φωτογραφία απεικονίζεται και ο δήμιος των αδελφών Σολ, Johann Reichhart, ο οποίος εκτέλεσε έως 3.000 καταδικασμένους αντιστασιακούς κρατούμενους
Η μοναδική άλλη σοβαρή αντιστασιακή οργάνωση, των αξιωματικών που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Χίτλερ, πνίγηκε επίσης στο αίμα.
Ο υπουργός Πολιτισμού της Βαυαρίας Λούντβιχ Σπένλε είπε ότι θα συζητήσει με τους ειδικούς το πώς θα μπορούσε να εκτεθεί η γκιλοτίνα. "Δεν είναι ένα αντικείμενο που μπορεί κανείς να παρουσιάσει χωρίς τον ανάλογο σεβασμό", σημείωσε.
news.gr



Ένας Βέλγος οικογενειάρχης, ευαισθητοποιημένος από τους θανάτους παιδιών που οι γονείς τους τα είχαν "ξεχάσει" μέσα στα αυτοκίνητά τους για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, επινόησε ένα σύστημα προειδοποίησης που θα επιτρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες τραγωδίες.

Το σύστημά του, που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα αυτοκίνητα, αποτελείται από ένα χαλάκι με αισθητήρες που τοποθετείται κάτω από το καθισματάκι του παιδιού και συνδέεται ασύρματα με τα κλειδιά του οδηγού, όπως ανακοίνωσαν η αυτοκινητοβιομηχανία Opel και η διαφημιστική εταιρεία LDV United.

Όταν η μηχανή του αυτοκινήτου σβήσει και ο οδηγός απομακρυνθεί από το όχημα, αφήνοντας πίσω του το παιδί στο κάθισμά του, το μπρελόκ των κλειδιών του δίνει ένα πρώτο "σήμα συναγερμού". Οι αισθητήρες από το χαλάκι μετρούν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και, εάν ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου, ηχεί δυνατότερα ο συναγερμός στα κλειδιά του οδηγού, ενημερώνοντάς τον ότι πρέπει να επιστρέψει αμέσως στο όχημα.

Η ιδέα για αυτό το "σύστημα συναγερμού" ανήκει στον Κένι Ντέβλιγκερ, έναν 29χρονο Φλαμανδό, πατέρα δύο παιδιών. Αφορμή στάθηκε ο θάνατος ενός βρέφους που ο πατέρας του το ξέχασε μια ολόκληρη ημέρα μέσα στο αυτοκίνητο. Ο Ντέβλιγκερ υπέβαλε την ιδέα του σε έναν διαγωνισμό που διοργάνωσαν η Opel και η διαφημιστική εταιρεία με αντικείμενο τη βελτίωση της ασφάλειας των αυτοκινήτων και των επιβατών τους.

Ο μηχανισμός, που αποκαλείται "Γαβριήλ" από το όνομα του αρχαγγέλου-αγγελιαφόρου του Θεού, δεν διατίθεται ακόμη στην αγορά. Το πρωτότυπο θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του εφευρέτη του.

newsit.gr
«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ζητήσει τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να ενισχυθούν με προσωπικό μέσω της κινητικότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο δημόσιο τομέα», γνωστοποίησε ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων διεθνών ΜΜΕ, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον πρόεδρο του ΔΣ του μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή και τους συνεργάτες του.
Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος «ο μνημειακός και πολιτιστικός πλούτος της χώρας μας θα παραμείνει υπό τον δημόσιο έλεγχο, γιατί ανήκει σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και διαχρονικά στο έθνος των Ελλήνων. Σχεδιάζουμε, ασφαλώς, πολλές συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα. Μόλις πρόσφατα ψηφίσαμε νόμο που επιτρέπει σε επιχειρηματίες π.χ. από το χώρο της κρουαζιέρας να χρησιμοποιούν για οργανωμένες εκδηλώσεις μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εκτός του προβλεπομένου ωραρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρώνουν τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα και την επιπλέον εργασία του προσωπικού.»
aftodioikisi.gr
Μοιάζει με πλάσμα από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και δύσκολα τον πλησιάζει κανείς εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς του.
Πρόκειται για τον 80χρονο Amoo Hadji, που ζει στο χωριό Dezhgah του Ιράν και εδώ και εξήντα χρόνια αρνείται να κάνει μπάνιο. Τις απίστευτες φωτογραφίες δημοσίευσε ένας χρήστης του Reddit παραθέτοντας μερικές πληροφορίες για τη ζωή του Hadji.
Οπως αναφέρει ζει μια πρωτόγονη ζωή και το μόνο αντικείμενο που κατέχει είναι μια πίπα από χάλυβα με την οποία καπνίζει κοπριά ζώων.












Πηγή:iefimerida.gr
Εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με επιστολή της στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, στην εγκύκλιο αναφέρεται πως οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2014 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014. Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους.
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.
Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση.
Τέλος, σε ότι, αφορά το ερώτημα εάν η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων που θα ανοίξουν τα καταστήματα, συμπίπτει με την 12η ή με την 19η Ιανουαρίου, η Νομική Υπηρεσία της ΕΣΕΕ διευκρινίζει ότι όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανένα περιορισμό, θα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, την Κυριακή 19η Ιανουαρίου.
Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια δεν βοηθά καθόλου τους άπιστους. Πολλές από τις παράνομες σχέσεις έχουν αποκαλυφθεί από ένα μήνυμα που έφθασε στο κινητό ακατάλληλη ώρα, μια κλήση που ξέχασε ο άπιστος να σβήσει και άλλα παρόμοια. Ετσι τώρα η τεχνολογία έρχεται να λύσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.
Η νέα αυτή εφαρμογή που ονομάζεται Confide και λειτουργεί ως εξής: Κατά τη λήψη τους τα μηνύματα προβάλλονται ως ένα αδιαφανές τετράγωνο, μέχρι ο χρήστης να περάσει σταδιακά το δάχτυλό του από πάνω για να μπορέσει να εμφανιστεί λέξη λέξη. Μετά την ανάγνωση και χωρίς ο χρήστης να πατήσει κάποιο κουμπί το  μήνυμα «αυτοκαταστρέφεται» ώστε να μη μπορεί να διαβαστεί ξανά.Οι κατασκευαστές της εφαρμογής, μάλιστα, δηλώνουν πως τα μηνύματα δεν αποθηκεύονται σε καμία βάση δεδομένων και δεν υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς μετά τη διαγραφή.
Μάλιστα, σε περίπτωση που ο παραλήπτης προκειμένου να κρατήσει αντίγραφο του κειμένου τραβήξει screnshot, τότο αυτομάτως ειδοποιείται ο αποστολέας.
Η εφαρμογή είναι διαθέσημη για δωρεάν «κατέβασμα» στο App Store.


Πηγή: iefimerida.gr
Ο ενοικιαστής καλεί τον ιδιοκτήτη της κατοικίας όπου διαμένει αγανακτισμένος.
- " Δεν πάει άλλο η κατάσταση . Το σπίτι έχει γεμίσει ποντίκια . "
- " Αποκλείεται δε σε πιστεύω " , απαντά ο ιδιοκτήτης .
- " Κάτσε και θα δεις . "
Το γύρο των αμερικανικών ΜΜΕ έκανε το περασμένο Σάββατο η είδηση ότι η πρώην σύζυγος του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Κόρμακ ΜακΚάρθι, Τζένιφερ ΜακΚάρθι, απείλησε τον νυν σύντροφό της κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης με περίστροφο το οποίο είχε κρύψει μέσα στο κάτω εσώρουχό της.
Η πράξη της αυτή υπήρξε αποτέλεσμα έντονης συζήτησης περί ...εξωγήινων, η οποία πήρε αναπάντεχη τροπή και μετουσιώθηκε σε χοντρό καυγά.

Την είδηση αναπαρήγαγε ένα μεγάλο μέρος του αμερικανικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου (The Wire, Albuquerque Journal, Daily Beast, Los Angeles Times, The Independent, Daily Mail, New York Magazine κ.α.), με τον ιστότοπο εναλλακτικής δημοσιογραφίας Vice.com να μην την αφήνει φυσικά να πέσει κάτω, δημοσιεύοντας άρθρο αφιερωμένο στα περίστροφα μικρού μεγέθους που χωράνε στα επίμαχα σημεία του γυναικείου σώματος.
Ποια είναι αυτά; Έχουμε και λέμε:
FN Baby Browning

Sig P238 380 ACP

North American Arms Mini Revolver 22 LR 1 1/8"

Ruger LCP

Walther PPK


Πηγή: iefimerida.gr
Στον «αέρα» βρίσκονται 70 συμβασιούχοι του του «Αθήνα 984», του ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Αθηναίων λόγω της άρνησης του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να υπογράψει σχετική εγκύκλιο με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να εγκρίνει την ανανέωσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες παρά τις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής ο κ. Μιχελάκης σε συνέχεια των επιθέσεων που έχει εξαπολύει το τελευταίο διάστημα κατά του Γ. Καμίνη αρνείται πεισματικά να υπογράψει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.
Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και προκειμένου να μην απολυθούν αλλά και για να συνεχίσει να λειτουργεί ο «Αθήνα 984» η Διοίκηση του σταθμού προχώρησε στην παράταση παράδοσης έργου για δύο μήνες χωρίς επιπλέον αμοιβή.
Απαγόρευση προσλήψεων
Ωστόσο, με δεδομένο ότι η διαδικασία για τις νέες συμβάσεις είναι χρονοβόρα (υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπουργείο Οικονομικών)  ακόμη και να υπογραφεί η εγκύκλιος Μιχελάκη, οι εργαζόμενοι εκφράζουν έντονη ανησυχία ότι οδηγούνται σε απόλυση καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία,  στις 18 Μαρτίου, δηλαδή δύο μήνες πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σταματά κάθε πρόσληψη ή υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ.
Παράλληλα εκφράζουν φόβους ότι με αυτό τον τρόπο ξεκινούν οι προαναγγελθείσες απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα για τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκης έχει νίψει τας χείρας του, από το μεγαλύτερο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, τον «Αθήνα 984». Επιπλέον, πέραν της αντιπαλότητας του υπουργού Εσωτερικών με το δήμαρχο Αθηναίων, πολλοί συσχετίζουν τη στάση του με την προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει στην έξοδο εργαζόμενους και στα ΝΠΙΔ και τις επιχειρήσεις των δήμων στο πρότυπο της μείωσης του προσωπικού στα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου. 
Την ίδια ώρα, εντύπωση, πάντως, προκαλεί ότι σε το «γειτονικό» του «Αθήνα 984» «Κανάλι 1» του Δήμου Πειραιά, προχωρά σε δέκα προσλήψεις για τη δημιουργία WEB-tv.  
aftodioikisi.gr
Εξιτήριο από το Δημόσιο παίρνουν περίπου 6.000 συμβασιούχοι οι οποίοι απασχολούνται με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα και η εκδίκαση των υποθέσεών τους παραμένει εκκρεμής, παρά τη νομοθετική διάταξη που όριζε επίσπευση των διαδικασιών και ολοκλήρωσή τους έως το τέλος Οκτωβρίου του 2013.

Διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων του Δημοσίου προβλέπει, συγκεκριμένα, χθεσινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και ορίζει ρητά «να μη γίνονται αποδεκτές οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους». Πρακτικά δηλαδή οι συμβασιούχοι απομακρύνονται άμεσα, και μόνο εάν τα αρμόδια δικαστήρια κρίνουν κάποια στιγμή θετικά θα έχουν δυνατότητα επιστροφής.

Στην απόφαση επισημαίνεται μάλιστα ότι σε περίπτωση που οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν συμμορφωθούν και συνεχίζουν να απασχολούν τους συμβασιούχους θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις. Για τον σκοπό αυτόν ορίζεται ότι θα υπάρξουν έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Τη διαδικασία για αυτοδίκαιη άρση των ασφαλιστικών μέτρων ή των προσωρινών διαταγών προέβλεψε νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης τον περασμένο Ιούλιο. Με αυτήν οριζόταν ότι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις έπρεπε να έχουν εκδικαστεί το αργότερο μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2013 και σε διαφορετική περίπτωση έπαυαν να ισχύουν τα ασφαλιστικά μέτρα και οι προσωρινές διαταγές.
Η νομοθετική ρύθμιση είχε προωθηθεί προκειμένου να μπει φρένο στην πρακτική των συνεχών αναβολών που έπαιρναν με διάφορες δικαιολογίες οι προσφεύγοντες συμβασιούχοι, οι οποίοι με τις αγωγές επιδίωκαν τη μονιμοποίησή τους. Στόχος ήταν, εξάλλου, να κριθούν ταχύτατα οι υποθέσεις και όσοι απομακρυνθούν να προσμετρηθούν στον αριθμό απολύσεων που προβλέπουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις.
Παράλληλα, βάσει της χθεσινής απόφασης Μητσοτάκη, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου θα πρέπει να διαγραφούν από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων και συμβασιούχοι των οποίων απορρίφθηκαν οι αγωγές, ανεξάρτητα εάν στη συνέχεια έχουν προσφύγει σε ανώτερο δικαστικό επίπεδο.
Η απόφαση αυτή ακολουθεί εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, η οποία αφορούσε περιπτώσεις συμβασιούχων που δικαιώθηκαν δικαστικά σε πρώτο βαθμό. Ειδικότερα, επισημαινόταν το φαινόμενο δήμοι και νομικά τους πρόσωπα να μην εξαντλούν κάθε ένδικο μέσο. «Σε ορισμένες περιπτώσεις τα αρμόδια όργανα των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων αποδέχονται τα αιτήματα των αγωγών, συνομολογούν ότι με τις συμβάσεις αυτές καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους και δεν ασκούν τα προβλεπόμενα τακτικά και έκτακτα ένδικα μέσα κατά των αποφάσεων αυτών, ως οφείλουν, για την προάσπιση των συμφερόντων τους», αναφερόταν στην εγκύκλιο.
Για τον λόγο αυτόν ο υπουργός Εσωτερικών ζητούσε από τους γενικούς γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων να κινήσουν τις διαδικασίες περί πειθαρχικής ευθύνης αιρετών σε περιπτώσεις που εντοπίζεται μη εξάντληση των ένδικων μέσων από πλευράς δήμων.
tanea.gr
Οδηγίες προστασίας από τη γρίπη, η οποία ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα αρκετούς από εμάς, εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται  κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.
Με βάση τα δεδομένα των δύο τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας (2011-2012 και 2012-2013), φαίνεται ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009,  έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης, και ειδικότερα:
α) το επιδημικό κύμα συμβαίνει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου,
β) η κορύφωση της δραστηριότητας συμβαίνει μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου,
γ) κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα  στελέχη γρίπης [ Α(Η1Ν1)pdm09, Α(Η3Ν2) και Β],
δ) τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ., οφείλονται ακόμα κατά κύριο λόγο στο πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1)pdm09.
Όσον αφορά στη δραστηριότητα της γρίπης κατά την φετινή περίοδο, δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβή εκτίμηση, δεδομένου ότι κατά την περσινή περίοδο 2012-2013, δεν καταγράφηκε το σύνηθες επιδημικό κύμα, αλλά μία σταθερή μέτρια δραστηριότητα καθ΄ όλη την διάρκεια της επιδημικής περιόδου. Ο αριθμός όμως των σοβαρών κρουσμάτων γρίπης με ανάγκη νοσηλείας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), θεωρούμε ότι θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. (Ετήσια Έκθεση Επιτήρησης Γρίπης 2012-13).
Οι πληθυσμιακές ομάδες που χαρακτηρίζονται ως «υψηλού κινδύνου»  αναφέρονται αναλυτικά στην εγκύκλιο για τον «Αντιγριπικό εμβολιασμό» που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.
news.gr

Το πρώτο lounge ηλεκτρονικών τσιγάρων άνοιξε το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Μετά από απαίτηση πολλών χρηστών της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής συσκευής, η διοίκηση του αεροδρομίου αποφάσισε να δημιουργήσει ένα χώρο αποκλειστικά για αυτούς. Μέχρι σήμερα το καθεστώς για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ήταν το ίδιο με αυτό των κανονικών και οι χρήστες τους έπρεπε να βγαίνουν έξω από το κτήριο για να καπνίσουν.
Το νέο lounge είναι 30 τ.μ. και δημιουργήθηκε από την εταιρεία Gamucci, που κατασκευάζει ηλεκτρονικά τσιγάρα. Βρίσκεται στο Terminal 4. Οι επιβάτες του αεροδρομίου υποδέχτηκαν το νέο χώρο με ικανοποίηση.
Μια έρευνα του Skyscanner.net αποκάλυψε ότι το 57% των επιβατών δεν θα είχαν αντίρηση αν δημιουργούνται αντίστοιχοι χώροι και σε άλλα αεροδρόμια. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι μισοί μη καπνιστές υποστηρίζουν την ύπαρξη ειδικών χώρων για τους καπνιστές στα αεροδρόμια.
news.gr
Τα ευρήματα νέας αμερικανικής μελέτης θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξηγήσουν γιατί μια πατατούλα δεν είναι ποτέ αρκετή. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου για την Πρόληψη της Παχυσαρκίας, του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης, η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων όπως π.χ. το λευκό ψωμί και οι πατάτες, ενεργοποιούν μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με την εξάρτηση. 

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν απεικονιστικές μεθόδους για να παρακολουθήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των εθελοντών μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ωρών από την κατανάλωση κάθε γεύματος. 
Το πείραμα του μιλκσέικ
Στο πείραμα έλαβαν μέρος 12 υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνδρες, οι οποίοι πέρασαν από αξιολόγηση που αφορούσε τα επίπεδα σακχάρου του αίματος, τα επίπεδα της πείνας και την εγκεφαλική δραστηριότητά τους.
Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν σε δύο ομάδες, στις οποίες διανεμήθηκαν δύο τύποι μιλκσέικ με την ίδια γεύση: το ένα περιείχε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, ενώ το δεύτερο περιείχε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. 
Οι υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη απαιτούν λιγότερο χρόνο πέψης με αποτέλεσμα να απορροφώνται ταχύτερα από τον οργανισμό και να εκτινάσσουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου του αίματος στα ύψη, τα οποία όμως στη συνέχεια πέφτουν απότομα. Αντίθετα, στην περίπτωση των υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, η αφομοίωση από τον οργανισμό πραγματοποιείται με πιο αργό αλλά σταθερό ρυθμό.
Εθιστικές τροφές μας φορτώνουν κιλά
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων υψηλού γλυκαιμικού δείκτη «φώτιζαν» την περιοχή του επικλινή πυρήνα του εγκεφάλου, που συνδέεται με την ανταμοιβή και την επιθυμία. Παρατήρησαν ακόμα ότι οι εθελοντές που είχαν πιει το «ενισχυμένο» από πλευράς γλυκαιμικού δείκτη μιλκσέικ εμφάνιζαν απότομες αυξομειώσεις ως προς τα επίπεδα σακχάρου του αίματος. 
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μέσω της αποφυγής των συγκεκριμένων τροφών, τα παχύσαρκα άτομα θα μπορούσαν να «φρενάρουν» και να μειώσουν σταδιακά την υπερκατανάλωση φαγητού.
«Πέρα από την ανταμοιβή και την επιθυμία για φαγητό, η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου συνδέεται επίσης με την κατάχρηση ουσιών και την εξάρτηση, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι τροφές αυτές είναι εθιστικές» αναφέρει ο διευθυντής του κέντρου δρ Ντέιβιντ Λούντβιγκ.
«Τα νέα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο περιορισμός των υδατανθράκων υψηλού γλυκαιμικού δείκτη όπως το λευκό ψωμί και οι πατάτες θα μπορούσε να βοηθήσει παχύσαρκα άτομα να μειώσουν τη λαχτάρα τους για φαγητό και την τάση τους να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες» τονίζει ο ειδικός.
Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition».
boro.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!