Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Στην έκθεση CES, η εταιρεία Valeo προχώρησε στην επίδειξη ενός αυτόνομου συστήματος παρκαρίσματος μέσω iPhone.

Η εταιρεία ενσωμάτωσε το σύστημα σε ένα Range Rover Evoque και ένας εργαζόμενος χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή, έδωσε εντολή στο αυτοκίνητο να ξεκινήσει να ψάχνει κενή θέση και κατόπιν να παρκάρει. Όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει οδηγός μέσα στο όχημα!

Το σύστημα βασίζεται σε υπέρηχους αισθητήρες που ήδη χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα, για παράδειγμα στο σύστημα αισθητήρων, για το παρκάρισμα.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.gr
Στεκόταν στο μέσο του κατεστραμμένου σπιτιού του παρακολουθώντας την πόλη του να καίγεται και εκατοντάδες ανθρώπους να ουρλιάζουν και να τρέχουν να σωθούν από τις βόμβες των 515 γερμανικών αεροσκαφών, που εξαπέλυαν κύματα επιθέσεων πάνω από το Κόβεντρι, προκειμένου να καταστραφούν τα εργοστάσια παραγωγής πολεμικού υλικού για τη Βρετανία.

Πέρασε τις 10 τελευταίες αυτές ώρες προσπαθώντας να σώσει συμπολίτες του από τα φλεγόμενα σπίτια τους καθώς η Luftwaffe σκόρπιζε τον θάνατο και την καταστροφή. Κι όμως ο Henry Tandey θα μπορούσε να είχε σώσει την ανθρωπότητα από αυτήν την τραγωδία, θα μπορούσε να είχε σώσει τους 560 συμπολίτες του που σκοτώθηκαν εκείνο το βράδυ, να γλυτώσει την ανθρωπότητα από τη ναζιστική φρίκη και μαζί και τις 60 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ενοχή έπεφτε βαριά στις πλάτες και την ψυχή του. Θα μπορούσε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, εάν...



Δύο χρόνια νωρίτερα είχε κάνει την πιο συγκλονιστική διαπίστωση της ζωής του αυτή που έμελλε να τον στοιχειώνει για όσο ζούσε: Αυτός ήταν η αιτία της συμφοράς καθώς ΑΥΤΟΣ ήταν που χάρισε τη ζωή στον Αδόλφο Χίτλερ.

Στην εκπνοή του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, 22 χρόνια πριν, ο Henry Tandey πολεμούσε σε γαλλικό έδαφος εναντίον των Γερμανών, όταν στο στόχαστρό του μπήκε ένας νεαρός Γερμανός στρατιώτης. Ήταν τραυματισμένος και προσπαθούσε να διαφύγει από το πεδίο μάχης. Οι δύο άνδρες κοιτάχτηκαν στα μάτια. Ο Βρετανός αισθάνθηκε λύπη για τον Γερμανό και του έκανε νόημα να φύγει, εκείνος γύρισε και τον κοίταξε και με ένα νεύμα τον ευχαρίστησε που του χάρισε τη ζωή!

Σε αυτήν τη στιγμή συμπόνιας ο 27χρονος Henry έδωσε δικαίωμα στη ζωή στον 29χρονο δεκανέα Αδόλφο Χίτλερ. "Δεν ήθελα να πυροβολήσω έναν ήδη πληγωμένο άνδρα. Αλλά αν είχα την παραμικρή ιδέα για το ποιος θα έμελλε να γίνει, θα έδινα δέκα χρόνια από τη ζωή μου να είχα πέντε λεπτά ξεκάθαρης σκέψης τότε" είπε ο Henry Tandey το 1940, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν σκότωνε τραυματίες, άοπλους ή Γερμανούς που υποχωρούσαν, αλλά τους σκότωνε μέσα στο πεδίο μάχης.

Έως τον θάνατό του το 1977 σε ηλικία 86 ετών, ο Tandey έζησε με το στίγμα του τίτλου "ο άντρας που δεν σκότωσε τον Χίτλερ". Ήταν ένας από τους πιο παρασημοφορημένους του βρετανικού στρατού στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς του είχε αποδοθεί ο Σταυρός της βασίλισσας Βικτώρια, μετάλλιο διακεκριμένης συμπεριφοράς, στρατιωτικό μετάλλιο, πέντε αναφορές στα σιρίτια του και τρεις λωρίδες πληγών...

Για 20 χρόνια ο Henry αγνοούσε πως ο δεκανέας που του είχε επιτρέψει να διαφύγει ήταν ο Φύρερ, ώσπου το 1938 έλαβε ένα συγκλονιστικό τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Neville Chamberlain, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από μια άκαρπη συνάντηση με τον Χίτλερ όπου προσπάθησε να τον πείσει να αποφύγουν τον πόλεμο. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Φύρερ στο θέρετρό του στα βουνά της Βαυαρίας κι εκεί του επέδειξε και την αναπαραγωγή του πίνακα The Menin Crossroads, δημιουργία ενός Ιταλού καλλιτέχνη. Στο έργο του απεικόνιζε στρατιώτες να μεταφέρουν τραυματίες στη Μάχη του Υπρ στη Δυτική Φλάνδρα το 1914 και στο φόντο ήταν ο Henry Tandey που κρατούσε έναν σύντροφό του στην πλάτη.



Ο Χίτλερ αναγνώρισε τον άνδρα που του είχε χαρίσει τη ζωή στις 28 Σεπτεμβρίου του 1918 και το αποκάλυψε στον Chamberlain: "Αυτός ο άνδρας κόντεψε να με σκοτώσει και πίστεψα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τη Γερμανία". Μάλιστα έστειλε τις θερμότερες ευχές του και την ευγνωμοσύνη του στον Henry, του οποίου ωστόσο η απάντηση στο τηλεφώνημα δεν έγινε ποτέ γνωστή.

Τώρα κυκλοφορεί ένα βιβλίο, του David Johnson που επιθυμεί να αποκαταστήσει την εικόνα του Βρετανού ήρωα και να διασκεδάσει το στίγμα που κουβαλούσε ο Henry Tandey μέχρι τον θάνατό του.

ΠΗΓΗ: MIRROR
Η μόδα συναντά την τεχνολογία με ένα φόρεμα κεντημένο από οπτικές ίνες που αλλάζει χρώμα κατά βούληση και το οποίο παρουσιάζεται στην έκθεση CES του Λας Βέγκας.

Η μοναδική δημιουργία της σχεδιάστρια μόδας Amy Rainbow Winters εκπέμπει γαλάζιο φως. Ωστόσο, χάρη στους αισθητήρες στα μανίκια, με ένα άγγιγμα μπορεί να αλλάξει χρώμα.

«Αν επιθυμείτε βιολετί, το φόρεμα θα γίνει βιολετί. Αν προτιμάτε το κόκκινο, θα έχετε κόκκινο. Κοιτάζετε το μανίκι και αποφασίζετε το χρώμα που θέλετε», εξηγεί η σχεδιάστρια, η οποία συνεργάζεται με ειδικούς στην τεχνολογία προκειμένου να προμηθεύεται τα απαραίτητα υλικά για τα ρούχα της. Ορισμένα αντιδρούν στον ήχο, στον ήλιο, στο νερό.

Ένα άλλο φόρεμα που εκτίθεται στην CES έχει για παράδειγμα ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης και το χρώμα του αλλάζει όταν η γυναίκα που το φοράει αναπηδά. «Αν κάποιος φοράει τα γυαλιά της Google, μπορεί επίσης να φορέσει ένα παντελόνι από οπτική ίνα», εξηγεί η ίδια για τις δημιουργίες της.

Ας σημειωθεί ότι οι δημιουργίες της είναι εξατομικευμένες και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε βιντεοκλίπ και σε διαφημίσεις, ενώ η ίδια δεν ασχολείται με το έτοιμο ένδυμα. «Είναι κομμάτια για έκθεση. Ωστόσο αν κάποιος έχει μερικές χιλιάδες δολάρια, μπορεί να τα αποκτήσει», λέει.

Η κατασκευή φορεμάτων από οπτικές ίνες κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια. Ωστόσο η τιμή μπορεί να αυξηθεί ανάλογα και με το σχέδιο, σύμφωνα με την Winters.

ΠΗΓΗ: techgear.gr
Έξυπνες πληροφορίες που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη!
Μιλάμε για επαγγελματία. Θα εκπλαγείτε!
Περίπου στα δύο εκατομμύρια υπολογίζονται οι αλκοολικοί στη Γερμανία, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 36% από το 2006, ενώ στα 5,6 εκατομμύρια ανέρχονται οι καπνιστές. Ιδιαίτερη αύξηση σημειώνεται στις ηλικίες κάτω των 25 ετών.
Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ερευνών για την Υγεία IFT του Μονάχου, η οποία έχει παραδοθεί στο γερμανικό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των αλκοολικών ξεπερνά το 1,8 εκατομμύριο, ενώ το 2006 ήταν 1,3. Επιπλέον, ακόμη 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι πίνουν πολύ, αλλά δεν είναι εξαρτημένοι, με τον αριθμό των ατόμων που καταναλώνουν μεγαλύτερη από την συνιστώμενη ποσότητα αλκοόλ να φθάνει τα 7,4 εκατομμύρια.
Η έρευνα αφορά ακόμη το κάπνισμα, στο οποίο είναι εθισμένοι 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά και τα ναρκωτικά, από τα οποία είναι εξαρτημένα 319.000 άτομα.
"Η σύνδεση ψυχικών διαταραχών με το αλκοόλ και τον καπνό καθιστά απολύτως ξεκάθαρη την ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων", επισημαίνεται στην έρευνα, με τον εκπρόσωπο των Πρασίνων για θέματα εξαρτήσεων και ναρκωτικών Χάραλντ Τρέπε να ζητεί από τον νέο υπουργό Υγείας Χέρμαν Γκρέχε να αφιερώσει περισσότερη ενέργεια στην πρόληψη και στην θεραπεία από ό,τι οι προκάτοχοί του. "Πίσω από αυτά τα νούμερα υπάρχουν πολλές οικογενειακές τραγωδίες", δήλωσε.
Πηγή: ΑΠΕ
Η Αργώ στην ελληνική αρχαιότητα ήταν το πλοίο, το οποίο μετέφερε τους Αργοναύτες στην Κολχίδα για να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας και να το παραδώσουν στο Βασιλιά Πελία. Κατά τη μυθολογία, ο Φρίξος θυσίασε το κριάρι στο Δία και χάρισε το δέρμα του στο βασιλιά της Κολχίδας, για να ξεφύγει από τους γονείς του που ήταν έτοιμοι να τον θυσιάσουν. Ο βασιλιάς το κρέμασε σε μια βελανιδιά στο δάσος του θεού Άρη και έβαλε έναν ακοίμητο δράκο να το φυλάσσει.
Οι μυθολογικές αναφορές, λένε ότι κατασκευάστηκε μετά από απαίτηση του αρχηγού των Αργοναυτών, Ιάσονα.
Το μυθικό καράβι ναυπηγήθηκε στους Παγασές, θεσσαλικό λιμάνι που απείχε απόσταση είκοσι στάδια από την Ιωλκό. Ο μύθος λέει ότι ο βασιλιάς της Ιωλκού, Πελίας, διάταξε τον Άργο να μην καρφώσει στέρεα το πλοίο ώστε στην πρώτη τρικυμιά να βουλιάξει.
Μετά από 3.500 χρόνια, η μυθική Αργώ...αποφάσισε να ανοίξει και πάλι τα πανιά της. Μετά από μελέτες ειδικών το 2006 και το 2007, απέπλευσε τον Ιούνιο του 2008 από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό την Αδριατική, πιάνοντας 28 λιμάνια.
Δημιουργήθηκε μετά από την ολοκλήρωση του Ερευνητικού Προγράμματος Πειραματικής Ναυτικής Αρχαιολογίας του Ινστιτούτου 'ΝΑΥΔΟΜΟΣ”, με ναυπηγό και καπετάνιο τον Απόστολο Κούρτη. Οι Αργοναύτες αυτή τη φορά ήταν απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Δάσκαλοι και όχι πολεμιστές, φοιτητές, δικηγόροι και πολλοί ακόμα βρέθηκαν στα κουπιά της, κάνοντας πραγματικότητα το μεγάλο αυτό ταξίδι, αφιερώνοντας δύο μήνες από τη ζωή τους.
Το...προϊστορικό πλοίο βρίσκεται μέχρι και σήμερα, εκεί απ΄ όπου ξεκίνησε. Στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Δίνοντας την αίσθηση σε όσους βρίσκονται στο Βόλο ότι θα δουν κάποια στιγμή μπροστά τους τον Ιάσονα και τους άνδρες του να περιδιαβαίνουν την παραλία με τα γνωστά σε όλους τσιπουράδικα. Γιγαντόσωμοι και αγέρωχοι, όπως ακριβώς τότε. Βγαλμένοι από μια μηχανή του χρόνου που τους έφερε να ζήσουν 3.500 χρόνια μετά στην Ελλάδα. Που τίποτα δεν θυμίζει τη δική τους. Θέτοντας ίσως σε αμφισβήτηση ακόμα και το κριτήριο του να αναγνωρίζει κανείς, όλα εκείνα τα στοιχεία που απαρτίζουν την πατρίδα του, καθώς τόσα πολλά είναι εκείνα που άλλαξαν. Ένα από τα λίγα που ίσως θυμίζουν την εποχή εκείνη είναι η Αργώ. Να παραμένει καρτερικά δεμένη στο λιμάνι του Βόλου μέχρι και σήμερα.  

 news.gr



Περισσότερες από 200.000 πινακίδες επιστράφηκαν τα τελευταία 4 χρόνια στις εφορίες ώστε οι ιδιοκτήτες τους να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ή να μην τα πιάνουν τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, τα 200.000 και πλέον ΙΧ που βγήκαν από την κυκλοφορία από το 2009 ως το τέλος του 2013 βρίσκονται (ή πρέπει να είναι) ακινητοποιημένα στα γκαράζ ενώ για τα παλιότερα θεωρούν ότι είναι παρατημένα σε δρόμους, μάντρες, οικόπεδα εφόσον αυτά δεν έχουν αποσυρθεί και διαγραφεί οριστικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το ΒΗΜΑ, ο βασικότερος λόγος για τον οποίο οι πολίτες καταθέτουν πινακίδες είναι γιατί δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος των τελών κυκλοφορίας αλλά και τα άλλα έξοδα που ακολουθούν ετησίως ένα αυτοκίνητο, όπως π.χ. τα ασφάλιστρα, τα καύσιμα, τα σέρβις, τα διόδια κτλ.

70.000 πινακίδες μόνο το 2013

Μόνο το 2013 επεστράφησαν περίπου 70.000 πινακίδες στις ΔΟΥ όλης της χώρας. Μόλις ένας φορολογούμενος καταθέσει πινακίδες, από την ελληνική οικονομία και τα έσοδα του κράτους αφαιρούνται αυτόματα κατά μέσον όρο 2.700 ευρώ ως 3.400 ευρώ. Από αυτό το ποσό το κράτος εισπράττει φόρο και τέλη περίπου το 1/3, δηλαδή κατά μέσον όρο 1.000 ευρώ.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν συνολικά 5.500.000 ΙΧ, μοτοσικλέτες και επαγγελματικά αυτοκίνητα από τα οποία το υπουργείο Οικονομικών εισέπραξε 1,081 δισ. ευρώ για τέλη κυκλοφορίας το 2014.

Ωστόσο 95.000 ιδιοκτήτες χρωστούν ακόμη τα τέλη κυκλοφορίας του περασμένου έτους ενώ για το 2014 δεν έχουν πληρώσει ακόμη περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ και άλλων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

newsit.gr

Μια ισοπαλία με δυο νικητές (;) επιφύλασσε το πολυαναμενόμενο ντέρμπι κορυφής της Primera ανάμεσα στην Atletico και τη Barcelona το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο, από 55.000 φιλάθλους, Vicente Calderon της Μαδρίτης. Η δίκαιη μοιρασιά δεν φάνηκε να ενοχλεί κανένα από τους δυο μονομάχους για να μην πούμε ότι τελικά ήταν κάτι που επιδίωξαν αμφότεροι με απόλυτη προσήλωση και συνέπεια στις τακτικές των προπονητών τους. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι αυτή ήταν η τρίτη ισοπαλία  των δυο ομάδων σε ισάριθμα μεταξύ τους παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Είχαν προηγηθεί τα 1-1 και 0-0 των τελικών του Ισπανικού Super Cup.

Ο Diego Simeone παρέταξε την ομάδα του με ότι καλύτερο διαθέτει από πλευράς ρόστερ και με την ίδια αγωνιστική τακτική που την έχει οδηγήσει στο τέλος του πρώτου γύρου να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 50 βαθμούς, μια συγκομιδή που δεν είχε ούτε όταν κατακτούσε το νταμπλ τη σεζόν 1995-96,  και που μόνο η Barcelona το έχει καταφέρει στην ιστορία της Primera. Αν εξαιρέσει κανείς κάποια πεντάλεπτα πίεσης τα οποία όμως ήταν περισσότερο εκρήξεις ενθουσιασμού της κερκίδας, όλο το υπόλοιπο διάστημα οι παίκτες του Simeone ήταν προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα ψάχνοντας συγχρόνως το λάθος που θα έδινε την ευκαιρία να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και να κλέψουν τη νίκη. Όσοι βέβαια παρακολουθούν τη φετινή Atletico γνωρίζουν ότι αυτό είναι το παιχνίδι της είτε παίζει με τη Barcelona είτε με την Betis, και μέχρι στιγμής έχει δικαιωθεί. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ρίσκαραν και από τις αντιδράσεις στο τέλος ήταν φανερό ότι ο αρχικός στόχος ήταν η μη ήττα ο οποίος και επετεύχθη.

Από την πλευρά των Καταλανών ο Martino προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τους ανέτοιμους Messi και Neymar και να χρησιμοποιήσει τους Pedro και Alexis που διαθέτουν τα τρεξίματα και τις επιστροφές που χρειαζόταν ο συγκεκριμένος αγώνας. Οι Blaugrana  είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά και αυτοί με τη σειρά τους δεν ρίσκαραν κυρίως στον τρόπο της πίεσης ,που αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο ψηλά, προκειμένου να μην υπάρχουν κενοί χώροι για τους γρήγορους επιθετικούς της Atletico. Η είσοδος του Messi συνοδεύτηκε από ακόμα πιο επιφυλακτικό παιχνίδι των γηπεδούχων κάτι που δεν φάνηκε τελικά να ενοχλεί τους παίκτες της Barcelona αφού και αυτοί φαίνονταν μάλλον ικανοποιημένοι από την ισοπαλία.

Θρίαμβος της τακτικής των δυο προπονητών αλλά και απογοήτευση στους χιλιάδες φιλάθλους που περίμεναν κάτι καλύτερο από πλευράς θεάματος . Ήταν όμως μάλλον αναμενόμενο ότι προς τα εκεί , τη σκοπιμότητα δηλαδή , θα πήγαινε το ματς. Η Atletico τα τελευταία παιχνίδια έχει μια πτώση στην απόδοση της και ο Simeone δεν θέλησε να ρισκάρει  μια ήττα που θα σκορπούσε απογοήτευση σε ομάδα και φιλάθλους. Η Barcelona με την ισοπαλία παρέμεινε στην κορυφή και κυρίως κέρδισε χρόνο και ηρεμία μέχρι να επανέλθουν όλοι οι τραυματίες της και να βρεθεί σε φουλ φόρμα.

Από τη λευκή ισοπαλία μπορεί να έμειναν ικανοποιημένοι και οι δυο αλλά ίσως ο μεγάλος και ουσιαστικός νικητής να προκύψει σήμερα σε περίπτωση που η Real καταφέρει να περάσει νικηφόρα από την Espanyol. Η διαφορά θα μειωθεί στους 3 βαθμούς και με τα δυο ντέρμπι να διεξάγονται στη Μαδρίτη η μάχη για τον τίτλο παίρνει φωτιά.



O «Caveman» Βλαδίμηρος Κυριακίδης, έχοντας στις αποσκευές του μπόλικο χιούμορ, σάτιρα, αλήθεια και συγκίνηση έρχεται πάλι στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειον. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και φυσικότητα δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο του Caveman και συνεχίζει έτσι την ήδη επιτυχημένη πορεία του έργου που τόσο αγαπήθηκε από το Ελληνικό κοινό σε όλη την Ελλάδα.

Ο «Caveman» έχει πάνω από 10.000.000 θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 15 διαφορετικές γλώσσες και είναι η μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway, κάτι που έκανε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του Caveman και να μετονομάσει την οδό 44 West σε Caveman Way.

Ο «Caveman» επιπλέον αναγνωρίζει πολλούς οπαδούς του στους ψυχολόγους και θεραπευτές ως εναλλακτική μέθοδος θεραπείας σχέσεων. Μη σπαταλάτε τα λεφτά σας σε σύμβουλους γάμου, o Caveman τοu Rob Becker ξεπερνάει και τον καλύτερο ψυχαναλυτή Ο ήρωας του έργου είναι ο Σωτήρης. Συμπαθής και ευγενικός, αλλά ταυτόχρονα πρωτόγονος και τσαμπουκάς. Με άλλα λόγια ο μέσος Έλληνας.

Ο Σωτήρης, μέσα από ένα καυγά με την γυναίκα του, βρίσκεται αναπάντεχα στο δρόμο, μαζί με όλα του τα πράγματα. Ξεκινώντας από το αρχικό ερώτημα που τον παιδεύει 'γιατί δεν τα βρίσκουν οι άντρες με τις γυναίκες' ξεδιπλώνεται μια σειρά κωμικών καταστάσεων, από την προϊστορική εποχή, μέχρι σήμερα. Μια μοναδική παράσταση που οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις με ανατροπές, εκπλήξεις και απογειωτικές εκρήξεις γέλιου.

Συγγραφέας : Rob Becker
Σκηνοθεσία - Διασκευή : Αναστασία Παπαστάθη
Μετάφραση : Ερατώ Τάττη
Φωτισμοί : Valentin Galle
Σκηνογραφία: Ειρήνη Παγώνη
Κουστούμια: Keira Coltrane
Μουσική : Πάνος Φορτούνας
Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Theater
Ηθοποιός : Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Παραστάσεις: 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου.
Ώρα έναρξης 21:15.

http://www.thestival.gr
Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της πειρατείας των μπλε κάδων ανακύκλωσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς οι κλοπές έχουν φτάσει πλέον στο 10%. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους δέκα τόνους ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους καταλήγει σε παράνομους αποθηκευτικούς χώρους πολυκατοικιών, εγκαταλελειμμένα σπίτια και τροχήλατες ιδιοκατασκευές, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
 Το φαινόμενο έχει σημάνει συναγερμό εδώ και πολλούς μήνες στη διοίκηση του κεντρικού δήμου, ο οποίος μάλιστα προχώρησε στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη στην πρώτη δυναμική επιχείρηση-σκούπα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την εισαγγελία. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 20 άτομα, ενώ μετά τον έλεγχο που έγινε σε τέσσερα διαμερίσματα, όπου διέμεναν Ρομά, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και ιδιοκατασκευές με αντικείμενα και υλικά από τις περισυλλογές.
Την ανησυχία του για το φαινόμενο της πειρατείας των μπλε κάδων εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σε χθεσινή ημερίδα για το πρόγραμμα “Ανακύκλωση, τοπική ανάπτυξη και απασχόληση στη Θεσσαλονίκη”, τονίζοντας ότι ενώ η ανακύκλωση πηγαίνει με καλούς ρυθμούς στον δήμο, το αρνητικό είναι οι κλοπές στους κάδους των ανακυκλώσιμων υλικών. “Είμαστε σε συνεργασία με την αστυνομία και τους αρμόδιους φορείς για να το αντιμετωπίσουμε, αλλά το φαινόμενο έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση και εγκυμονεί πλέον σοβαρούς κινδύνους” σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ 10% ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ
Στα οφέλη από την ανακύκλωση μέσα από τη λειτουργία του δικτύου των μπλε κάδων αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Θανάσης Παπάς, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έφτασε πλέον μέσα από τους μπλε κάδους να συγκεντρώνει 50 - 55 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών ημερησίως. Ο αντιδήμαρχος έθεσε και το μείζον ζήτημα των κλοπών, λέγοντας και αυτός ότι έχουν πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. “Υπολογίσαμε ότι 10% των ανακυκλώσιμων τελικά καταλήγει σε αυτοσχέδιες αποθήκες, γεγονός που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους” τόνισε ο αντιδήμαρχος. Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα ότι πέρα από την παραβατική συμπεριφορά και την άθλια εικόνα να κλέβουν ορισμένοι από τους μπλε κάδους των σκουπιδιών, υπάρχει μια σειρά από άλλα ζητήματα και κινδύνους, όπως η δημιουργία εστιών ρύπανσης σε διάφορα σημεία της πόλης, που τα έχουν μετατρέψει σε τρώγλες αποθηκεύοντας ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά. “Εκτός από τη ρύπανση, είναι μεγάλος και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς εντός κατοικημένων περιοχών όπου επιτήδειοι αποθηκεύουν ανακυκλώσιμα υλικά σε υπόγεια, ισόγεια, εγκαταλειμμένα σπίτια και οικόπεδα, ειδικά στην Άνω Πόλη” υπογράμμισε ο κ. Παππάς.
Ήδη πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όπως είπε, εκδηλώθηκε μια τέτοια πυρκαγιά στην περιοχή της Άνω Πόλης, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε επίσης ότι έχει αρχίσει αυτοψίες, προκειμένου να εντοπίσει τους παραβάτες και κυρίως τους παράνομους αποθηκευτικούς χώρους που λειτουργούν σαν πυριτιδαποθήκες στο πολεοδομικό συγκρότημα. Αυτό γίνεται σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, την εισαγγελία και τη Διεύθυνση Υγείας και Υγιεινής. Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι έχουν εντοπιστεί περιοχές επικινδυνότητας, αλλά πρέπει να ενεργοποιηθούν κι άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα το ΣΔΟΕ, που οφείλει να ελέγχει τις εταιρείες που παραλαμβάνουν το σκραπ και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

ΣΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥΣ
Τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών στην περιοχή των Λαχανόκηπων ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ημερίδας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, σημειώνοντας ότι στις 25 Ιανουαρίου υπογράφεται με τη ΓΑΙΟΣΕ η εταιρική συμφωνία για τη δημιουργία του ΣΜΑ. “Το είχαμε ανακοινώσει και πλέον είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε. Ο ΣΜΑ των ανακυκλώσιμων υλικών θα βοηθήσει ώστε με το τρένο από τους Λαχανόκηπους να στέλνουμε τα σκουπίδια στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Σίνδο. Πρόκειται για μια οικονομία της τάξης των 700.000 - 800.000 ευρώ το χρόνο για τον δήμο Θεσσαλονίκης” τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θ. Παπάς ανέφερε ότι είναι το πρώτο πράσινο σημείο της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσουν άλλα πέντε στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες. Θα μειωθεί σημαντικά, όπως είπε, το τελικό υπόλειμμα που πηγαίνει στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης και πλέον θα έχουμε πλησιάσει πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό στόχο για το 2020, που είναι το 50% των απορριμμάτων να ανακυκλώνεται”. Μάλιστα, ο κ. Παπάς ανακοίνωσε ότι ο δήμος εξετάζει σε σύμπραξη με ιδιωτικές εταιρείες να προχωρήσει την ανακύκλωση και σε μία σειρά άλλων υλικών, όπως τα φελιζόλ, τα έπιπλα, τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά αντικείμενα, και τα αδρανή υλικά.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ 130 ΝΕΟΥΣ
Στο πλαίσιο της ημερίδας για την ανακύκλωση και την απασχόληση, τονίστηκε ότι μέσω του προγράμματος είναι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας 130 νέοι, από τους οποίους οι 90 είναι άνεργοι. Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Μαρία Παπαγιάννη, κύριος στόχος του προγράμματος είναι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας οι 130 νέοι επιστήμονες, είτε με τη μορφή της αυτοαπασχόλησης ως νέοι επιχειρηματίες είτε με τη συμμετοχή τους ως εταίροι σε μικρές επιχειρήσεις, είτε με την πρόσληψή τους σε κάποια από τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τα ζητήματα της ανακύκλωσης στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Η ίδια διευκρίνισε επίσης ότι στόχος είναι να συσταθεί μέσα από αυτό το πρόγραμμα και μία κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, αποτελούμενη από τουλάχιστον δέκα νέους, οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν σε δύο κύριους τομείς παρέμβασης: στις πράσινες υποδομές (φωτοβολταϊκά, βιοκαύσιμα, γεωθερμία κτλ.) και στην ανακύκλωση (τηγανέλαια, λυματολάσπη κτλ.).

http://www.seleo.gr

Ενας Βραζιλιάνος προκάλεσε σκάνδαλο και κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη καθώς ανάρτησε στον μεγαλύτερο ιστότοπο αγοραπωλησιών της χώρας μια αγγελία στην οποία έγραφε ότι «πωλούνται μαύροι έναντι 1 ρεάλ ο καθένας».
«Θα υπηρετούν ως ξυλουργοί, χτίστες, μάγειρες, φρουροί ασφαλείας, μπράβοι σε ντισκοτέκ, οδοκαθαριστές, σκουπιδιάρηδες ή υπηρέτες» έγραφε η αγγελία που συνοδευόταν από τη φωτογραφία δύο μαύρων παιδιών.
Μέσα σε λίγες ώρες 1.700 χρήστες του διαδικτύου έστειλαν μηνύματα εκφράζοντας την αγανάκτηση και το θυμό τους. Ένας πάντως "απάντησε" στην αγγελία γράφοντας λακωνικά: "Τους αγοράζω".
Η Γραμματεία Φυλετικής Ισότητας της Βραζιλίας ζήτησε από τον ιστότοπο MercadoLivre να της παράσχει τα στοιχεία του συντάκτη της αγγελίας ώστε να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον του. "Η υποκίνηση σε διακρίσεις με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνικότητα ή τη θρησκεία τιμωρείται με φυλάκιση 2-5 ετών και με πρόστιμο", υπενθύμισε ο Συνήγορος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κρατικής υπηρεσίας, Κάρλος Αλμπέρτο Σίλβα Τζούνιορ. Όπως είπε, οι ιστοσελίδες πρέπει να αναλάβουν και αυτές τις ευθύνες του και να εγκαταστήσουν τα κατάλληλα φίλτρα για να μπλοκάρουν υλικό με ρατσιστικό περιεχόμενο.
Ο MercadoLivre έχει ήδη αποσύρει την αγγελία και έδωσε τα στοιχεία του συντάκτη της στις αστυνομικές αρχές του Ρίο ντε Ζανέιρο.
Τα Windows εισβάλλουν στη Sony. Δεν πρόκειται για... βίαιη κατάληψη ή κάποια επιθετική αγορά, αλλά σύμπραξη των δύο εταιριών για τη δημιουργία ενός νέου smartphone.
Ο Πιέρ Περόν, ιθύνων του ευρωπαϊκού τμήματος κινητών συσκευών της Sony, επιβεβαίωσε πριν από λίγο στο site τεχνολογίας TechRadar, ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την Microsoft προκειμένου να εξοπλίσει μελλοντικά μοντέλα smartphone με το λειτουργικό της, Windows.
Η λογική της εταιρείας, όπως το μετέφερε με τις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Sony είναι ότι δεν επιθυμεί να γίνει «κατασκευαστής smartphone που θα περιορίζονται σε ένα λειτουργικό».
Σε αντίθεση με την Google, που δεν απαιτεί πληρωμή χρήσης του -εν μέρει- open source λειτουργικού της Android, η Microsoft χρεώνει με τέλη χρήσης, τις κατασκευάστριες εταιρείες που χρησιμοποιούν τα Windows στις συσκευές τους.
Οπως αναφέρει ο Περόν, η χρήση ποικίλων λειτουργικών στις smartphone συσκευές της, θα είναι μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση για την Sony. «Απολαμβάνουμε τη μακρόχρονη συνεργασία μας με την Google, όμως την ίδια καλή σχέση που έχει η Sony μαζί της, τη διατηρεί και με άλλες εταιρείες που είναι άμεσοι ανταγωνιστές μας».
Ένα φτωχό παιδάκι στέλνει γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Στα ΕΛΤΑ όμως ανοίγουν το γράμμα και διαβάζουν "Είματε πολύ φτωχοί. Δεν έχουμε να φάμε και τα ρούχα μας είναι παλιά. Σε παρακαλώ στείλε μας 1.000 ευρώ να περάσουμε καλά Χριστούγεννα".
Ενα απίστευτο ποδοσφαιρικό οικογενειακό δράμα προκάλεσε η διαμάχη μεταξύ της Γιουβέντους και της Μίλαν. Γιατί πατέρας κατέφυγε στον εξορκισμό για να κάνει το γιο του οπαδό της «Μεγάλης Κυρίας», αλλά ο μικρός τον «κάρφωσε» στην αστυνομία γιατί είναι τρελός με τη Μίλαν!
Ο Αρτούρο Βεράτι δεν μπορούσε να αντέξει ότι το ίδιο του το σπλάχνο ήταν οπαδός των «ροσονέρι». Στράφηκε λοιπόν στη βοήθεια της εκκλησίας. Ο 38χρονος δεν δίστασε να καλέσει τον τοπικό ιερέα, προκειμένου να ξορκίσει από το γιο του τον... διάβολο που τον οδήγησε στην αμαρτία να υποστηρίζει τη μισητή- για τον ίδιο- Μίλαν.
Ο μικρός ήταν αποφασισμένος όμως. Σύμφωνα με την Daily Mail ο 5χρονος κατήγγειλε τον πατέρα του στην αστυνομία. Ο πιτσιρικάς ανέφερε πως ο 38χρονος τον ανάγκαζε να τραγουδά συνθήματα της Γιουβέντους και να φορά την ασπρόμαυρη φανέλα μέρα- νύχτα. Μάλιστα οι γείτονες επιβεβαίωσαν πως συχνά άκουγαν το μικρό αγόρι να τραγουδά όσο πιο δυνατά μπορούσε τα συνθήματα με την προτροπή του πατέρα του.

Πηγή: iefimerida.gr
Μοιάζει με τον παράδεισο που θα σχεδίαζε κάθε φοιτητής. Αιώρες για ονειροπόληση, βουτιές σε πισίνες, χαλάρωση σε τζακούζι και μασάζ, αλλά και κινηματογράφος που προβάλει τις τελευταίες ταινίες χωρίς εισιτήριο. Κι όμως, αυτό το Κολέγιο υπάρχει.
Η Huffington Post βρήκε το Κολέγιο των πιο τρελών ονείρων για κάθε νέο. Είναι το High Point University- στη Βόρεια Καρολίνα- και οι εγκαταστάσεις του είναι απίστευτες. Σε τέτοιο βαθμό, που απορεί κανείς πότε... προλαβαίνουν να διαβάσουν οι φοιτητές που σπουδάζουν εκεί!
Οι νεαροί σπουδαστές μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε πισίνες και τζακούζι για να χαλαρώσουν ή να ξαπλώσουν σε αιώρες



Υπάρχει κινηματογράφος που δείχνει τις τελευταίες ταινίες, χωρίς εισιτήριο, ενώ ακόμη και τα σνακ είναι δωρεάν!

Για να περάσει η ώρα, οι φοιτητές μπορούν να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, κρατώντας τα κέρματα στην τσέπη τους.

Ακόμη και ένα φορτηγάκι παγωτατζή κυκλοφορεί στο κάμπους και βέβαια το... κέρασμα είναι χωρίς χρέωση.

Αν τελικά προσπεράσουν τους πειρασμούς και φτάσουν στη βιβλιοθήκη, μπορούν να διαβάσουν μπροστά στο τζάκι.

Και επειδή η μελέτη είναι κουραστική, ένα μασάζ πάντα βοηθάει.

Τα καλά με αυτό το Κολέγιο ξεκινούν από την πρώτη στιγμή. Η επιστολή για την αποδοχή του φοιτητή συνοδεύεται με ένα κουτί σοκολατάκια.


Πηγή: iefimerida.gr
Στις 12 Ιανουαρίου 2007 - Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπολύει επίθεση με ρουκέτα στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.

1528 - Ο Γουστάβος Α' στέφεται βασιλιάς της Σουηδίας.

1777 - Ιδρύεται η Ιεραποστολή Σάντα Κλάρα της Ασίζης, η σημερινή πόλη Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια.

1848 - Στο Παλέρμο πραγματοποιείται εξέγερση εναντίον της κυριαρχίας των Βουρβόνων στο Βασίλειο των Δύο Σικελιών.

1866 - Ιδρύεται στο Λονδίνο η Βασιλική Αεροναυτική Εταιρεία.

1898 - Ο Ιτό Χιρομπούμι ξεκινά την τρίτη του θητεία ως πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

1915 - Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. απορρίπτει πρόταση να δοθεί στις γυναίκες το δικαίωμα ψήφου.

1919 - Τα Φράικορπς συντρίβουν εξέγερση των Σπαρτακιστών στο Βερολίνο.

1932 - Η Χάτι Κάραγουεϊ γίνεται η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στην Γερουσία των Η.Π.Α..

1943 - Έλληνες αντάρτες του ΕΣΑΠ (Ελληνικός Στρατός Απελευθερωτικής Προσπάθειας) εξουδετερώνουν την ιταλική φρουρά και εισέρχονται στην Καλαμπάκα.

1957 - Κάνει πρεμιέρα η ελληνική ταινία "Το κορίτσι με τα παραμύθια".

1964 - Οι εθνικιστές αντάρτες της Ζανζιβάρης εξεγείρονται και ανατρέπουν την αραβική Κυβέρνηση. Ο Αμπέιντ Καρούμε ανακηρύσσει Λαϊκή Δημοκρατία.

1966 - Κάνει πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση (στο CBS), ο Batman.

1969 - Στη Μεγάλη Βρετανία επεισόδια ξεσπούν στο Λονδίνο, όταν πέντε χιλιάδες άτομα διαμαρτύρονται για τη ρατσιστική βία.

1970 - Κάνει την παρθενική του πτήση το Boeing 747.

1971 - Παραπέμπονται στις ΗΠΑ σε δίκη ο αιδεσιμότατος Φίλιπ Μπέριγκαν και πέντε ακόμα άτομα με την κατηγορία της συνωμοσίας για την απαγωγή του Χένρι Κίσιγκερ και την ανατίναξη ομοσπονδιακού κτηρίου στην αμερικανική πρωτεύουσα.

1971 - Επεισόδια απειλούνται από τους Έλληνες καπνεργάτες του Πειραιά, επειδή στις καπναποθήκες προσλήφθηκαν γυναίκες αντί για άνδρες.

1973 - Θεμελιώνονται τα νέα κτίρια της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη.

1974 - Η Λιβύη του Καντάφι και η Τυνησία ανακοινώνουν, ότι ενώνονται και δημιουργούν την Ισλαμική Αραβική Δημοκρατία. Η απόφαση, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

1976 - Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υποδέχεται με 11 ψήφους υπέρ και 1 κατά την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

1977 - Διαδηλώσεις γίνονται στο Ισραήλ εναντίον της Γαλλίας για την απελευθέρωση του Aboud Daoud, υπευθύνου, όπως πιστεύεται, για το μακελειό στο Ολυμπιακό Χωριό του Μονάχου το 1972.

1979 - Η ελληνική Κυβέρνηση αποκαλύπτει και επικηρύσσει για 2 εκ. δραχμές δύο άτομα, που καταζητούνται για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα.

1982 - Η Κίνα διαμαρτύρεται για την πώληση αμερικανικών αεροπλάνων στην Ταϊβάν.

1989 - Απελαύνεται από το Ζαΐρ ο δικτάτορας Αμίν Νταντά.

1990 - Η Ρουμανία θέτει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό κόμμα. Πρόκειται για την πρώτη χώρα-μέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση.

1991 - Στη Βουλγαρία διεξάγονται οι πρώτες ελεύθερες προεδρικές εκλογές.

1991 - Το αμερικανικό Κογκρέσο εξουσιοδοτεί για τη χρήση βίας προκειμένου να εκδιωχθεί το Ιράκ από το Κουβέιτ.

1991 - Ελεύθεροι αφήνονται τέσσερις Βέλγοι όμηροι, που κρατούνται από την παλαιστινιακή οργάνωση «Φατάχ», από 1987.

1991 - Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές παίρνουν μέρος για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

1992 - Υπέρ της απόσχισής της από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας τάσσεται η αλβανική μειονότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοψηφίσματος.

1992 - Στη Γερμανία, δημοσκόπηση δείχνει ότι το 1/3 των κατοίκων πιστεύει ότι οι Εβραίοι ήταν συνυπεύθυνοι για το Ολοκαύτωμα.

1992 - Ακυρώνονται τα αποτελέσματα του β' γύρου των γενικών εκλογών στην Αλγερία, μετά τη σημαντική νίκη του Ισλαμικού Μετώπου Σωτηρίας στον α' γύρο.

1993 - Η Ιταλία αποποινικοποιεί την κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση.

1993 - Στη Γερμανία, δικαστήριο αποφασίζει την αποφυλάκιση του πρώην Ανατολικογερμανού ηγέτη Έριχ Χόνεκερ για λόγους υγείας.

1994 - Η ανθρωπιστική οργάνωση «Helsinski Watch» καταγγέλλει την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας για διακρίσεις σε βάρος των εθνικών μειονοτήτων.

1994 - Στο Μεξικό, ο Πρόεδρος Κάρλος Σαλίνας ντε Γκορτάρι ανακοινώνει μονομερή εκεχειρία για να τερματισθούν οι μάχες που διεξάγονται εδώ και 12 ημέρες στην Πολιτεία Τσιάπας μεταξύ στρατιωτών και 2.000 ενόπλων ιθαγενών χωρικών.

1995 - Η κροατική κυβέρνηση ενημερώνει επισήμως τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν επιθυμεί την ανανέωση της θητείας της Δύναμης Προστασίας του ΟΗΕ, η οποία λήγει κανονικά στις 31 Μαρτίου.

1995 - Η Βρετανία ανακοινώνει ότι αποσύρει μέρος του στρατού και της αστυνομίας της από το Μπέλφαστ, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας.

1995 - Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφασίζει την παράταση του καθεστώτος των οικονομικών κυρώσεων, που επιβλήθηκε κατά του Ιράκ το 1990.

1995 - Συλλαμβάνεται η κόρη του Μάλκολμ Χ, Qubilah Shabazz για συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του ηγέτη του Έθνους του Ισλάμ Λούις Φάρακαν. Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν την 1 Μαΐου 1995.

1996 - Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

1997 - Τρεις νεκροί, 4 αγνοούμενοι, τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, είναι ο απολογισμός της θεομηνίας που πλήττει την Ελλάδα.

1997 - Ο HAL, το κομπιούτερ της ταινίας 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος, του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ενημερώνει το πλήρωμα του διαστημοπλοίου ότι δημιουργήθηκε πριν από 4 χρόνια και συγκεκριμένα στις «12 Ιανουαρίου 1997». Στο βιβλίο του Άρθουρ Κλαρκ αναφέρεται η ίδια ημερομηνία αλλά ως χρονολογία αναφέρεται το 1992.

1998 - Ο Κάρλος Σαντάνα είναι ο πρώτος Ισπανός που μπαίνει στο Rock n' Roll Hall of Fame.

1998 - 19 ευρωπαϊκά κράτη συμφωνούν να απαγορεύσουν την ανθρώπινη κλωνοποίηση.

2000 - Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία συμφωνούν στην αναβολή της εκτέλεσης της θανατικής ποινής, που έχει επιβληθεί στον καταδικασμένο αρχηγό του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

2000 - Επί 5 λεπτά της ώρας μετοχές αρχικής τιμής 6.500 δρχ της νεοεισηγμένης εταιρείας Ράδιο Κορασίδη πωλούνται στο ΧΑΑ αντί 120.000 δρχ η καθεμία, καθώς η, μέσω Η/Υ, αυξημένη ζήτηση ανέβασε την τιμή. Στη λήξη της συνεδρίασης η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται στις 28.000 δρχ.

2007 - Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπολύει επίθεση με ρουκέτα στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.

http://www.enikos.gr 
Θεία παρέμβαση ή αριστούργημα της φύσης; Η ασυνήθιστη φωτογραφία από το Διάστημα έχει πάρει την ονομασία "Το Χέρι του Θεού" και προκαλεί ανατριχίλες και αλλόκοτα συναισθήματα σχεδόν στους πάντες. Στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά ένα νέφος από σκόνη και αέρια-τα απομεινάρια του θανάτου ενός άστρου, αφότου έγινε σούπερνοβα.
Με λίγη φαντασία όμως, μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο χέρι που εκτοξεύει μια γαλάζια σφαίρα φωτός, ενώ στα ακροδάχτυλά του χορεύουν κόκκινες φλόγες.
Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

"Δε γνωρίζουμε αν το σχήμα χεριού είναι οπτική ψευδαίσθηση", αναφέρουν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά-οι άνθρωποι από αρχαιοτάτων χρόνων αρέσκονταν στο να πλάθουν με τη φαντασία τους τους διάφορους αστερισμούς στο στερέωμα. Πλέον, με την προσθήκη της τεχνολογίας, ο πειρασμός αυτός παραμένει ισχυρότερος από ποτέ. Άλλωστε, σε ένα άπειρο σύμπαν, οι πιθανότητες κάποιοι σχηματισμοί να θυμίζουν έστω αμυδρά οικεία μας σχήματα, είναι πολύ υψηλές. Το φαινόμενο παρατηρείται και στα σύννεφα που "παίρνουν" διαφορετικές μορφές και έχει όνομα: παρειδωλία (διαβάστε εδώ τι είναι).
Η συγκεκριμένη εικόνα έχει ληφθεί με τηλεσκόπιο ακτίνων Χ, συνεπώς είναι αόρατη στο γυμνό μάτι. Οι ακτίνες Χ υψηλής ενέργειας που εκτοξεύονται από τον επιθανάτιο ρόγχο των άστρων, εμφανίζονται να έχουν μπλε χρωματισμό, όπως στην εν λόγω εικόνα. Οι πράσινοι και κόκκινοι χρωματισμοί ελήφθησαν σε ξεχωριστές λήψεις και αντιστοιχούν σε ακτίνες Χ χαμηλότερης ενέργειας. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πάλσαρ, έναν αστέρα νετρονίων με ισχυρό μαγνητικό πεδίο που περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα γύρω από τον άξονά του, μαζί με ένα νεφέλωμα.
Ο πυρήνας του άστρου που έχει καταρρεύσει, διατηρείται πλέον ως πάλσαρ, εκτοξεύοντας υλικό στο διάστημα καθώς περιστρέφεται μια φορά κάθε επτά δευτερόλεπτα. Αν και δε φαίνεται στην εικόνα, εντοπίζεται κοντά στο κέντρο, στην λευκή κουκίδα. Καθώς τα εκτοξευόμενα σωματίδια συγκρούονται με κοντινά μαγνητικά πεδία αρχίζουν να λάμπουν σε κύματα φωτός που αντιστοιχούν στο φάσμα των ακτίνων Χ. Το κόκκινο νεφέλωμα στα "ακροδάχτυλα" είναι μια ξέχωρη διαστρική δομή, ενώ είναι πιθανό ο άνεμος που παράγεται από το πάλσαρ να θερμαίνει το νεφέλωμα ώστε να παράγονται οι ακτίνες Χ χαμηλής ενέργειας. Πάντως, η πιθανότητα των απειράριθμων σχηματισμών, αποδεικνύει πως το Σύμπαν (ή ο Δημιουργός, διαλέγετε και παίρνετε), διαθέτει και ιδιότυπο χιούμορ. Και ιδού η απόδειξη.
news.gr
Σε προσλήψεις αναπληρωτών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας (δείτε το συνημμένο αρχείο με όλα τα ονόματα).
Όλες οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν για ακόμη μια φορά στα πλαίσια προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν 47 προσλήψεις στα πλαίσια του προγράμματος ΖΕΠ για δημοτικά και νηπιαγωγεία καθώς και 70 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών για τα ολοήμερα σχολεία . Πέρα όμως από τις πιο πάνω προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για τα σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα. Οι προσλαμβανόμενοι πρέπει να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 έως την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014.

Εκτός όμως από τις προσλήψεις στην πρωτοβάθμια είχαμε και 195 προσλήψεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευσης. Όπως και στην πρωτοβάθμια οι προσληφθέντες πρέπει να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 έως και την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr
Τι και αν δεν μπορεί ο κάτοχος του να το πιάσει στα χέρια του; Παραμένει νόμισμα και μάλιστα το αναγνωρίζουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και κυβερνήσεις και φορείς. Ο λόγος για το ηλεκτρονικό νόμισμα Bitcoin το οποίο πλέον αποκτά το δικό του... θησαυροφυλάκιο.
Το θησαυροφυλάκιο αυτό ανοίγει την... πόρτα ασφαλείας του για τους καταθέτες στο Λονδίνο.
Ο λόγος για το Elliptic Vault, το οποίο χρησιμοποιεί προσωπικούς κρυπτογραφημένους κωδικούς - κλειδιά αποθηκεύοντας Bitcoins σε ασφαλείς σέρβερς.
Δείτε ακόμη: Ήρθε το πρώτο ΑΤΜ για bitcoins
Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοχοί τους δεν χρειάζεται να ανησυχούν ότι θα πέσουν θύματα διαδικτυακής κλοπής.
Έτσι, δίνεται λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι ηλεκτρονικών νομισμάτων, καθώς έως σήμερα οποιοδήποτε συναλλαγή με αυτά δεν μπορούσε να αντιστραφεί.
Με λίγα λόγια, ο "ηλεκτρονικός κλέφτης" από τη στιγμή που κατόρθωνε να αρπάξει τα Bitcoins δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστεί.
Εκτός των ηλεκτρονικών κλοπών όμως, σε αρκετές περιπτώσεις κάτοχοι των Bitcoins έχουν χάσει την ηλεκτρονική... περιουσία τους κατά λάθος.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τζέιμς Χάουελς από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος είχε αποθηκεύσει Bitcoins αξίας 5,5 εκατ. ευρώ σε έναν παλιό σκληρό του δίσκο, τον οποίο πέταξε σε μια χωματερή.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!