Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ανασύσταση εκ βάθρων για ολόκληρο τον στενό δημόσιο τομέα επιχειρούν η κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την πρόσληψη 13.583 νέων μόνιμων υπαλλήλων σε αντικατάσταση προσωπικού που αποχωρεί από τις υπηρεσίες μέσα από τον θεσμό της διαθεσιμότητας.
Το ένθετο της εφημερίδας «Δημοκρατία», δημοσιεύει ολόκληρο τον πίνακα με τις προσλήψεις μονίμου προσωπικού, όπως ακριβώς τον ενέκρινε τις προηγούμενες μέρες το Κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης.
Πάντα σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», οι νέες προσλήψεις θα υλοποιηθούν έως το τέλος του 2014 και θα γίνουν με τον σχεδιασμό και τον έλεγχο του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ’ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.
Δείτε τους πίνακες:



Πηγή: Δημοκρατία
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ομόφωνα ότι είναι συνταγματικές και νόμιμες οι περικοπές των αποδοχών που έγιναν στο προσωπικό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως νόμιμες είναι επίσης και οι περικοπές αποδοχών που έγιναν στο μισθολόγιο των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει ο πρόεδρος και εργαζόμενοι στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου (Ν. 4024/2011) και καθορίζει τις αποδοχές των απασχολούμενων στις Αρχές (επιστημονικό προσωπικό, δικηγόροι κ.λπ.).

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ο Σύλλογος Εργαζομένων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ο πρόεδρος και ο β΄ αντιπρόεδρος της επίμαχης Αρχής, Νικ. Βασιλάκος και Μιλτ. Ασλάνογλου, αντίστοιχα και 19 εργαζόμενοι στην ΡΑΕ (12 ειδικοί επιστήμονες και 7 δικηγόροι), καθώς και 90 εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (12 δικηγόροι και 78 ειδικοί επιστήμονες).

Με την προσφυγή τους οι απασχολούμενοι στην ΡΑΕ ζητούσαν να ακυρωθεί η από 28 Φεβρουαρίου 2012 απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, με την οποία καθορίζονται οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού και των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής των Ανεξάρτητων Διοικητικών ή Ρυθμιστικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικά και παράνομα τα εκκαθαριστικά φύλλα μισθοδοσίας τους, κατά το μέρος που περιεκόπησαν οι αποδοχές τους, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4024/2011.

Ακόμη, οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, η από 28.2.2012 υπουργική απόφαση, κατά το σκέλος εκείνο με το οποίο καθιερώθηκαν οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η κατάταξη και εξέλιξή του σε μισθολογικά κλιμάκια.

Τέλος, η δημοσίευση των τριών αποφάσεων αναμένεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

http://www.enikos.gr 
Την ώρα που πολυάριθμες αναφορές στον πλανήτη κάνουν λόγο για απόκοσμα ερπετοειδή και ψάρια-τέρατα, με την αλήθεια τους να ελέγχεται ακόμη, υπάρχει πάντα το θέμα με τη μοναδική και ακόμα τρομακτικότερη παρουσία των δίμετρων αραχνών του Κονγκό.

Σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, ταξιδιώτες και ερευνητές που βρέθηκαν στο Κονγκό έγιναν μάρτυρες -κατά δήλωσή τους φυσικά- ενός τεράστιου αραχνοειδούς πλάσματος, με τους αυτόπτες μάρτυρες να το εντοπίζουν σε δέντρα ή ακόμα και πλησίον του δρόμου.

Το 2000 μάλιστα το θέμα ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, με ντόπιους να κάνουν ακριβέστατο λόγο για τεράστιες αράχνες που «ύφαιναν τους κολοσσιαίους ιστούς τους ανάμεσα σε δέντρα», την ίδια ώρα που κυνηγούσαν πουλιά, μεγάλα τρωκτικά ακόμα και μικρές αντιλόπες!

Η φυσική ανωμαλία της J'ba Fofi, όπως την αποκαλούν οι γηγενείς του Κονγκό, παραμένει μυστήριο, με τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι αποτελεί ενδεχομένως συγγενικό είδος της 30 εκατοστών Αράχνης-Γολιάθ της Βραζιλίας, η οποία τρέφεται επίσης με πουλιά...

http://www.newsbomb.gr

«Είναι γεγονός ότι είμαστε στην εποχή της οθόνης. Όχι πια της τηλεόρασης, αλλά των Tablets και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος – συγγραφέας, Αλεξάνδρα Καππάτου.

«Δεδομένου ότι τα ψηφιακά μέσα κατέχουν σημαντική θέση σήμερα, οι γονείς παίρνουν την πρωτοβουλία να αγοράσουν στα παιδιά τους ηλεκτρονικής μορφής παιχνίδια. Αυτό οφείλεται είτε λόγω μίμησης, δηλαδή οι γονείς παρατηρούν τι έχουν τα παιδιά άλλης οικογένειας με σκοπό να το αποκτήσει άμεσα και το δικό τους, είτε επειδή δε θέλουν να στερούν τίποτα από αυτό. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και τα παιδιά βλέπουν πια τους γονείς τους να αφιερώνουν πολλές ώρες στη χρήση υπολογιστών με αποτέλεσμα οι ίδιοι να τα μυούν υποσυνείδητα» σημειώνει η κ. Καππάτου.

«Η επιλογή των παιχνιδιών είναι βασικός παράγοντας. Οι γονείς οφείλουν να επιβλέπουν με τι είδους παιχνίδια ασχολείται το παιδί και να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι σήμερα πολλά παιδιά προτιμούν να μείνουν στο σπίτι και να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά σε μια οθόνη παρά να βγουν έξω. Μελέτες έχουν δείξει ότι 89 % των παιχνιδιών παρουσιάζουν βίαιο περιεχόμενο. Αυτό κατά συνέπεια επηρεάζει τη ψυχική συμπεριφορά των παιδιών και τους αναπτύσσει επιθετική συμπεριφορά. Παράλληλα, άλλες μελέτες δείχνουν πως η ενασχόληση με ριψοκίνδυνα παιχνίδια οδηγούν τα παιδιά ώστε να γίνουν επικίνδυνοι κι απρόσεκτοι οδηγοί».

Η Δέσποινα Οξύζογλου, μητέρα δύο κοριτσιών ηλικιών 12 και 13 χρόνων έχουν στη κατοχή τους Tablets. «Τα παιδιά ζητάνε κι ο γονιός είναι αυτός ο οποίος θα πρέπει να επιλέξει αν θα πάρει ό,τι του ζητήσουν κι αν αυτό θα είναι κατάλληλο για το παιδί του. Προφανώς επιβλέπω και προσέχω πότε θα παίξουν και πόσες ώρες. Σερφάρουν στο ίντερνετ, κάνουν τις εργασίες που έχουν για το σχολείο και παίζουν διάφορα παιχνίδια. Πριν ασχοληθούν με τα tablets με ρωτάνε. Αν δω ότι έχουν ολοκληρώσει τις δραστηριότητες τους τότε τα αφήνω. Δημιουργούμε ένα πρόγραμμα προκειμένου να διαχωρίζουμε τις ώρες του παιχνιδιού με τις ώρες της μελέτης».

Ο Νικόλας, μαθητής τρίτης δημοτικού περνά τον ελεύθερο χρόνο του παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. «Μου έχει ζητήσει από μόνος του να του αγοράσω κονσόλα παιχνιδιών. Παίζει διάφορα παιχνίδια αφότου τελειώσει τα μαθήματα του, αλλά πάντοτε υπό την επίβλεψη μου. Δεν τον αφήνω ανεξέλεγκτο», δηλώνει η μητέρα του Μαρία Παναγιωτοπούλου.

Η Αλίκη, 10 χρόνων είναι ακόμα μια μαθήτρια που έχει στη κατοχή της Tablet και το χρησιμοποιεί ως προσωπικό σημειωματάριο, για να παρακολουθεί σειρές, αλλά και για να παίζει παιχνίδια. Η μητέρα της, Δήμητρα Αναγνώστου υποστηρίζει: «Μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικής μορφής παιχνίδια αρκεί να μην είναι η μόνη τους ασχολία. Χρειάζεται μέτρο και ισορροπία. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία πρέπει να ασχολούνται και με άλλες δραστηριότητες, είτε αθλητικές, είτε μουσικές και να μην αφήνονται στο ηλεκτρονικό babysitting των tablets».

Αυτό που δε πρέπει να κάνουν πολλοί γονείς είναι να χρησιμοποιούν την τεχνολογία ως αντάλλαγμα, ως ένα είδος επιβεβαίωσης με το αν τα παιδιά ολοκληρώνουν τις σχολικές τους υποχρεώσεις, επισημαίνει η κ. Καππάτου και προσθέτει: «Όλα εξαρτώνται από τους γονείς. Οι γονείς πρέπει να επιβλέπουν τα παιδιά τους, να προάγουν τις σχολικές τους δραστηριότητες, να τους μάθουν να τηρούν χρονοδιάγραμμα γιατί πρέπει να είμαστε υπέρ της τεχνολογίας, αλλά να τη χρησιμοποιούμε με μέτρο και επιλογή».

http://www.thestival.gr


Tεχνικούς σε όλα τα μέρη της Ελλάδας θέλει να προσλάβει η OTEplus, εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ που δραστηριοποιείται στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

 Οι περιοχές αυτές είναι: Κάρπαθος, Κως, Ρόδος, Αρχάγγελος Ρόδου, Σύρος, Μύλος, Πάρος, Τήνος, Μύκονος, Άνδρος, Σέριφος, καθώς επίσης και στους Νομούς Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου (Μοίρες), Λασιθίου (Άγιος Νικόλαος και Σητεία), Χανίων (Χανιά, Καστέλι, Βάμος), Ρεθύμνου, Μεσσηνίας (Πύλος και Μελιγαλάς), Λακωνίας (Σπάρτη και Μολάοι), Φθιώτιδας (Λαμία, Αμφίκλεια και Αταλάντη), Σάμου (Βαθύ, Καρλόβασι, Ικαρία), Χίου, Κεφαλληνίας και Φωκίδας (Άμφισσα και Λιδωρίκι).

Tο κύριο αντικείμενο είναι «οι τεχνικές εργασίες άρσης βλαβών και κατασκευής νέων τηλεφωνικών συνδέσεων, μεταφορών, τοπικών βρόχων, μεικτονομήσεων, μετάδοσης, μεταγωγής, ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και ευρυζωνικότητας συμπεριλαμβανομένων μετρήσεων με κατάλληλα όργανα και χρήσης Netbook, οι τεχνικές εργασίες άρσης καλωδιακών βλαβών και κατασκευών εναερίων και υπογείων αστικών και υπεραστικών καλωδίων, η χρήση και ενημέρωση των Πληροφοριακών Συστημάτων υποστήριξης της τηλεπικοινωνιακής λειτουργίας, η επίβλεψη / επιστασία εκτέλεσης δικτυακών εργασιών τηλεπικοινωνιακού δικτύου από αναδόχους και η εκτέλεση τεχνικών εργασιών συντήρησης και συμβολή στην κατασκευή του Η/Μ-Η/Π εξοπλισμού, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοσή του.»

Η υποβολή βιογραφικών λήγει την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 στις 14:00 μμ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

https://www.ote.gr/web/guest/corporate/company/career/aggelies

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μαζί με τις προσλήψεις που έγιναν το 2013, ο όμιλος ΟΤΕ θα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1000 προσλήψεις μέσα σ’ έναν χρόνο, με αμοιβές άνω του βασικού μισθού και επιπλέον παροχές, όπως πρόγραμμα ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προνομιακά πακέτα προϊόντων & υπηρεσιών του Ομίλου.

http://www.fpress.gr
Τελικά δεν χρειάζεται να δώσεις ένα κάρο λεφτά στα γυμναστήρια για να φτιάξεις το σώμα που θες.

 Βλέποντας το βίντεο θα δείτε πως στην Ρωσία αλλά και στην Ουκρανία, υπάρχουν υπαίθρια όργανα για τον κόσμο, με σκοπό να διατηρούνται όλοι και δωρεάν «fit»! Το βίντεο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα 2’38» μετά!





http://peiraxtiri.gr 

Μία καταπληκτική ιδέα είχε η διαφημιστική εταιρία πίσω από το ισπανικό περιοδικό "Libero", που έβαλε 4 γυναίκες να συμβουλεύουν τους άντρες τους χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους.

Ένας αχρείαστος αμυντικός που δεν αξιοποιήθηκε στην Μπαρτσελόνα, ο Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι, παρομοιάζεται με ένα μηχάνημα κοιλιακών που δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ ο άντρας αγοραστής.

Οι Βραζιλιάνοι ακραίοι μπακ που δεν θέλουν να παίζουν άμυνα παραλληλίζονται με τον άντρα που δεν θέλει να βγάλει τα σκουπίδιαέξω.

Η συζήτηση περί... στεφανώματος και ο τρόπος να αποφευχθεί σε ένα τραπέζι με τα μελλοντικά πεθερικά περνάει μέσα από το τίκι τάκα, ενώ ο χωρισμός δεν διαφέρει σε τίποτα από το κλείσιμο του κύκλου ενός προπονητή στον πάγκο μιας ομάδας.


Δείτε τα απολαυστικά σποτάκια εδώ
Απομακρυνθείτε από την κακοσμία του σώματος… ακόμα και εάν έχετε ιδρώσει λόγω του άγχους, της ζέστης ή της νευρικότητας. Αρκετοί κάνουν δυο ή τρία ντους την ημέρα ή βουρτσίζουν συχνά τα δόντια τους, αλλά δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από την άσχημη μυρωδιά εξαιτίας της διατροφής ή άλλων προβλημάτων υγείας. Παρόλα αυτά υπάρχουν φυσικά «όπλα» για να νικήσετε, όχι μόνο την άσχημη αναπνοή, αλλά και τη δυσοσμία στην περιοχή των πελμάτων, της μασχάλης και της ευαίσθητης περιοχής…

Άσχημη αναπνοή, ένα κοινό πρόβλημα

Η πιο κοινή αιτία που προκαλεί την άσχημη αναπνοή είναι η διατροφή. Τα μπαχαρικά, το σκόρδο, οι πικάντικες σάλτσες, τα αλλαντικά και τα κρεμμύδια είναι γνωστό ότι χειροτερεύουν τη μυρωδιά της αναπνοής, ακόμα και ώρες μετά το μεσημεριανό. Για παράδειγμα, το σκόρδο μεταφέρει ουσίες μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στους πνεύμονες και την αναπνοή. Ευτυχώς, όμως, μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα με ένα καλό βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος. Όταν δεν βουρτσίζετε συχνά τα δόντια σας, τα κομμάτια τροφών κολλούν ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα, με αποτέλεσμα να αποσυντίθενται…

Παράλληλα, η ουλίτιδα, η ξηροστομία, η νικοτίνη, η δυσπεψία και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση θα μπορούσαν να θεωρηθούν η αφορμή για άσχημη αναπνοή! Άλλωστε, η πρωινή κακοσμία προκαλείται και από το σάλιο που στεγνώνει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Εάν θέλετε να διατηρήσετε μια δροσερή αναπνοή, πιείτε άφθονο νερό, τσάι, μαϊντανό και σέλινο και κανέλα. Τέλος, μασήστε τσίχλες χωρίς ζάχαρη και πιείτε άφοβα στυμμένο λεμόνι με νερό σαν πρωινό!

Πατούσες: Η δυσάρεστη μυρωδιά τους

Όταν ιδρώνουν οι πατούσες, αυτόματα συσσωρεύονται στην περιοχή αρκετά βακτήρια και προκαλούνται δυσάρεστες οσμές. Εάν θέλετε να καταπολεμήσετε ένα τέτοιο πρόβλημα, στεγνώστε καλά τα δάχτυλα των ποδιών σας μετά το ντους και ψεκάστε τις πατούσες σας με αντιιδρωτικά σπρέι. Παράλληλα, αποφύγετε να φοράτε χοντρές κάλτσες το καλοκαίρι και φροντίστε να φοράτε συχνά καθαρές κάλτσες!

Ιδανικά μετά το ντους, κάντε ένα αρωματικό ποδόλουτρο, είτε αναμειγνύοντας ένα λίτρο νερό με 4-5 φακελάκια μαύρο τσάι, είτε ζεσταίνοντας ενάμισι λίτρο νερό με τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα ή χοντρό αλάτι. Αφήστε τα πόδια σας μισή ώρα μέσα στη λεκάνη και στο τέλος απλά στεγνώστε τα με μια πετσέτα. Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι οι Ρώσοι προτείνουν το τρίψιμο των πελμάτων με ένα πανί βουτηγμένο στη βότκα.

Μασχάλες που μυρίζουν άσχημα και ο ιδρώτας

Πέρα από τις συνηθισμένες συμβουλές, δηλαδή το συχνό μπάνιο και το αποσμητικό, βάλτε ένα τέλος στην υπερβολική εφίδρωση, φορώντας ρούχα ανάλογα με τη θερμοκρασία. Πάντως, η αλκοόλη που διαθέτει το αποσμητικό είναι ικανή να «σκοτώσει» τα βακτήρια που δημιουργούν άσχημη μυρωδιά στις μασχάλες. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, δοκιμάστε να φορέσετε φαρδιά ρούχα από δροσερά υλικά, ώστε να αφήνετε το δέρμα σας να αναπνέει! Ειδικότερα, πείτε «ναι» σε ρούχα από φυσικές ίνες, όπως είναι το μαλλί ή το βαμβάκι και αποφύγετε μπλούζες με υλικά, όπως πολυεστέρα, ρεγιόν και μετάξι.

Η δυσοσμία στην ευαίσθητη περιοχή

Η πιο συνηθισμένη αιτία για τη δυσοσμία του κόλπου είναι η κολπίτιδα, η οποία προκαλείται από μύκητες και μικρόβια που εντοπίζονται κυρίως στην άμμο, την πισίνα ή τη θάλασσα. Εάν νιώθετε πόνο στα γεννητικά όργανα, φαγούρα ή τσούξιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης, πρέπει να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας, ώστε να σας χορηγήσει το κατάλληλο αντιβιοτικό! Παράλληλα, σημαντικό είναι να φροντίζετε την καθαριότητα της περιοχής, ειδικά κατά την περίοδο, να πλένεστε με ζεστό νερό και ένα ήπιο ειδικό σαπούνι. Εναλλακτικά, αγοράστε ειδικά σκευάσματα που θα ισορροπήσουν το pH του κόλπου και αλλάξτε βαμβακερά εσώρουχα ακόμα και δυο φορές την ημέρα.

Γενικές συμβουλές για την κακοσμία του ιδρώτα…

- Αποφύγετε την επεξεργασμένη ζάχαρη, το αλεύρι, το κόκκινο κρέας, το αλκοόλ και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αντίθετα, προτιμήστε τα φρούτα, το καστανό ρύζι, τα λευκά κρέατα, τα ωμά λαχανικά με βιταμίνη Α και Β, το τσάι με βότανα και τα πράσινα βότανα, όπως μαϊντανό, βασιλικό, μέντα και κόλιαντρο.

- Ο χυμός με γογγύλι διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να απομακρύνει τη δυσάρεστη μυρωδιά του ιδρώτα. Γι’ αυτό, ενσωματώστε τον στη διατροφή σας.

- Βράστε μερικά φύλλα μέντας σε τέσσερα φλιτζάνια νερό και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα μέσα στο ζεστό νερό της μπανιέρας. Απολαύστε ένα μυρωδάτο μπάνιο για είκοσι λεπτά! Εναλλακτικά ρίξτε λίγο χυμό ντομάτας μέσα στη μπανιέρα, ώστε να εξαλειφθεί 100% η οσμή του σώματός σας.

- Αφαιρέστε την τριχοφυΐα στα διάφορα μέρη του σώματος. Οι τρίχες αυξάνουν τη θερμοκρασία τοπικά, με αποτέλεσμα να εντείνεται η εφίδρωση και να αναπτύσσονται πιο εύκολα τα βακτήρια. Γι’ αυτό δοκιμάστε την αποτρίχωση, το ξύρισμα ή το laser.


Ξεκίνησαν οι έγγραφες στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Δήμου Καλαμαριάς  για το 2014. Τα προγράμματα ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014.

Περισσότερα: http://kalamariasports.webnode.com/


Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Καλαμαριάς

Χηλής / Πλαστήρα, ΤΚ 55 132 Καλαμαριά.

2310 440-540, 2310 440-586 (πληροφορίες- Γραμματεία Κολυμβητηρίου και προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού)

Κόστισε σχεδόν 36 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται στο κέντρο ενός πάρκου 60 στρεμάτων
Ο τελευταίος αντίπαλος του θρυλικού Σέρλοκ Χολμς ακούει στο όνομα Charles Magnussen και μένει σε μια έπαυλη που ονομάζεται Appledore.

Αυτό συμβαίνει στο τελευταίο κύκλο της τρίτης σεζόν για την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά που καθηλώνει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο στις τηλεοράσεις για να το παρακολουθεί.

Στην πραγματική ζωή η φουτουριστική έπαυλη, που δεν είναι προϊόν κάποιου προγράμματος κομπιούτερ, υπάρχει και ο ιδιοκτήτης της είναι ο Σερ David McMurtry, που πήρε τον επίσημο τίτλο του το 2001 για την σχεδίαση και την καινοτομία, ενώ το όνομά της είναι Swinhay House.

Πρόκειται για μια δημιουργία του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτέκτονα Roberts Limbrick και κόστισε περισσότερα από 36 εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί.

Το αρχοντικό είναι φτιαγμένο σε δέκα επίπεδα και διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια, γήπεδα σκουός, αίθουσα προβολής ταινιών και αίθουσα παιχνιδιών, ένα πλήρως κλειστό χειμερινό κήπο και μια αίθουσα που βρίσκεται σε ένα πυργίσκο σχεδόν 15 μέτρα από το έδαφος από όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τη θέα πανοραμικά.

Το κτίριο, που διαμορφώνεται στο δικό του όραμα της αειφόρου ανάπτυξης, εκτείνεται σε τρεις ξεχωριστές πτέρυγες, ενώ έχει και οκτώ υπόγεια γκαράζ.

Έξω από ένα από τα υπνοδωμάτια ρέει ένα τεχνητό ποτάμι που έχει καταρράκτες και καταλήγει σε μια λίμνη.

Η έπαυλη που διαθέτει επίσης μια διπλή αίθουσα μπόουλινγκ, μια πισίνα 25 μέτρων και ένα γήπεδο σκουός πήρε την έγκριση για να χτιστεί το 2000 είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης και έχει διάφορες τεχνολογικές λειτουργίες που πραγματοποιούνται μέσω εξελιγμένων υπολογιστών που ελέγχουν την ατμόσφαιρα.

Το αρχοντικό βρίσκεται στο κέντρο ενός κτήματος που περιλαμβάνει κήπους και ένα περιποιημένο πάρκο 60 στρεμμάτων ενώ συνολικά καλύπτεται με περισσότερα από 230 στρέμματα δάσους, χωράφια και περιβόλια.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Δυο ήταν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν αυτή την εβδομάδα στα Ευρωπαϊκά γήπεδα ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Θετικός πρωταγωνιστής ο Λουκάς Βύντρα με το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Barcelona και ουσιαστικά χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Αρνητικός ο Παναγιώτης Κονέ  στο παιχνίδι της Bologna με τη Napoli όπου υπέπεσε αρχικά σε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Higuain ενώ στη συνέχεια αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με 10. Επαναπατρισμών συνέχεια με τον Κώστα Καζναφέρη να επιστρέφει από τη Βουλγαρία και τη Lokomotiv  Plovdiv για λογαριασμό του Πλατανιά Χανίων. Αναλυτικά ο απολογισμός των «ξενιτεμένων» :

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής από την ισοπαλία 2-2 με  την Southampton

ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Ήτον και πάλι στην αποστολή της Everton αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Roberto Martinez στην εκτός έδρας ισοπαλία με τη West Brom με 1-1

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Νέα νίκη για την Middlesbrough αυτή τη φορά με 1-0 επί της Charlton και τον Κωνσταντόπουλο να βρίσκεται στον πάγκο, πίσω από τον Shay Given που στα τελευταία 6 παιχνίδια έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα 5.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ( FULLHAM) : Έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε στην ήττα από την Arsenal με 2-0 στο Emirates.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Απίστευτη εμφάνιση από τους δυο Έλληνες παίκτες στην ισοπαλία  1-1 με τη Barcelona. Ο Βϋντρα πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ με κεφαλιά δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του ενώ και στη συνέχεια είχε εξαιρετική απόδοση κλείνοντας κάθε πιθανό διάδρομο στους επιθετικούς της Barca. Φοβερή εμφάνιση και για τον Καράμπελα που εξαφάνισε τον Alexis από τη μεριά του και δημιούργησε αρκετά ρήγματα με τις προωθήσεις του. Ο Σάντος θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση αφού δυο επιπλέον λύσεις για την άμυνα της Εθνικής  δείχνουν σε καλή κατάσταση και παίρνουν συνεχώς παιχνίδια στα πόδια τους και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Στον πάγκο των αναπληρωματικών και πάλι στην λευκή ισοπαλία με την Osasuna.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Για τον Κονέ τα είπαμε, ήταν μια άσχημη εμφάνιση από αυτές που μπορούν αν συμβούν στον καθένα . Σημασία έχει η γρήγορη επάνοδος στις καλές εμφανίσεις τώρα ειδικά που η ομάδα του βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση. Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε στον αγώνα στο 78’ και λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίος όταν δυο λεπτά αργότερα  έχασε την μπάλα και ξεκίνησε αντεπίθεση της Napoli που κατέληξε στο 1-2. Ευτυχώς για τη Bologna ήρθε η ισοφάριση με τον Bianchi στο 90’ και σώθηκε ο βαθμός.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Συμμετοχή προσαρμογής για τον Ταχτσίδη που μπήκε ως αλλαγή στο 90’ στην εκτός έδρας νίκη επί της Sassuolo με 0-2

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μεγάλη νίκη για τη Genoa επί της Inter με 1-0 και συμμετοχή του Φετφατζίδη στην αρχική ενδεκάδα. Είχε καλή απόδοση και έγινε αλλαγή για λόγους τακτικής στο 76’.

ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Βασικός και αναντικατάστατος πλέον ο Έλληνας αμυντικός στην ενδεκάδα της HellasVerona που γνώρισε την ήττα στο San Siro από τη Milan με 1-0, χάρη σε ένα πέναλτι του Balotelli  στο 82’ στο ντεμπούτο του Clarence Seedorf στον πάγκο των Rosonero.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Βασικός σε όλο το παιχνίδι και άνετη νίκη με 3-0 επί της  Livorno.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Συμμετοχή στην αποστολή χωρίς να χρησιμοποιηθεί για τον νεαρό αμυντικό από τα Γιάννενα στην εκτός έδρας ήττα από την Atalanta με 1-0.

ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SAMPDORIA) : Εκτός αποστολής στην ήττα με 4-2 από τη Juventus.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Εκτός αποστολής και πάλι εν αναμονή των εξελίξεων όσον αφορά την παραμονή του ή όχι στους Κέλτες που , για την ιστορία, πέτυχαν άλλη μια νίκη αυτή τη φορά με 3-0 επί της Motherwell.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Ντεμπούτο με το καλημέρα για τον Θανάση Καραγκούνη στην Ολλανδία. Μπήκε ως αλλαγή στο 63ο λεπτό του αγώνα με την πρωτοπόρο Vitesse πού κρίθηκε στο 90 με γκολ του Van Aanholt για τους φιλοξενούμενους.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Εκτός αποστολής στην εκτός έδρας νίκη με 0-3 επί της Cercle Brugge

ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Εκτός αποστολής  στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Leuven.
Φοβούνται ντόμινο μετά την απόφαση του ΣτΕ

«Μούδιασμα» επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δυο ημέρες μετά την διάσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που με σχεδόν ομόφωνη κρίση χαρακτήρισε ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα των ενστόλων.

Το δημοσιονομικό κενό, τόσο για το 2014, όσο και για το 2015 παραμένει ανοιχτό προκαλώντας πρόσθετο προβληματισμό για την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει δικαστική απόφαση, όπως ανέφεραν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκολγου, όπως και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ψάχνουν ισοδύναμα

Ωστόσο, η τελική απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, αν τελικά δικαιώσει πλήρως στρατιωτικούς και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, ενδεχομένως να δημιουργήσει δημοσιονομικό κενό που μπορεί να υπερβεί ακόμα και τα 80 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι φυσικό θα πρέπει να εξευρεθούν ισόποσα ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθεί αυτό το κενό. Ενδεικτική του κλίματος αυτού ήταν η δήλωση του υπουργού ΥγείαςΆδωνη Γεωργιάδη ότι «όσες δικαστικές αποφάσεις και να ληφθούν χρήματα δεν θα γεννήσουμε».

Αναμένοντας το σκεπτικό

Με την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου ανατρέπεται η ισχύς του νέου μισθολογίου που τέθηκε σε εφαρμογή από 1-1-2013, αλλά με αναδρομική ισχύ από 1-8-2012.

Με βάση τον επίμαχο νόμο, οι περικοπές είναι:

• Στους βασικούς μισθούς των ενστόλων από 8 έως 464 ευρώ
• Στο επίδομα εξομάλυνσης από 11 έως 26 ευρώ
• Στο επίδομα ειδικής απασχόλησης από 15 έως 88 ευρώ
• Στο επίδομα θέσης (ευθύνης) από 3 έως 178 ευρώ
• Στα έξοδα παράστασης από 26 έως 88 ευρώ
• Στο επίδομα ευθύνης διοίκησης από 3 έως 24 ευρώ
• Στο επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας Ενόπλων Δυνάμεων 16 ευρώ και έως 22 ευρώ για τη ΕΛΑΣ
• Στο Επίδομα ειδικών συνθηκών 7 ευρώ.

Αυτό έχει ως συνέπεια να βαίνει προς ακύρωση και η απόφαση για την παρακράτηση των αναδρομικών περικοπών από 1-1-2013, η οποία προέβλεπε εφάπαξ ψαλίδισμα για αναδρομικά έως 100 ευρώ και κλιμάκωση των κρατήσεων ως 12 μηνιαίες δόσεις για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.

Έντονος σκεπτικισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πως θα χειριστούν την υπόθεση, καθώς έχει προηγηθεί ανάλογη απόφαση για τους δικαστικούς όπως επίσης για ειδικά επιδόματα των πανεπιστημιακών που χαρακτηρίστηκαν αφορολόγητα ανεβάζοντας τον πήχη των δημοσιονομικών επιπτώσεων.

Τι προβλέπει η απόφαση

Η ολομέλεια του ΣτΕ στη διάσκεψή της κεκλεισμένων των θυρών έκρινε αντισυνταγματική την αναδρομική περικοπή μισθών και επιδομάτων για όλους τους ένστολους.

Μένει να δημοσιοποιηθεί το καθαρογραμμένο σκεπτικό της απόφασης, κάτι που αναμένεται σχετικά σύντομα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η κρίση τους αφορά μόνο την αναδρομικότητα των περικοπών ή αφορά το σύνολο των περικοπών που έχουν γίνει σε ένστολους χαρακτηρίζοντάς τους μια ειδική κατηγορία.

Ανοίγει ο δρόμος και για το δημόσιο;

Αν και η απόφασης της διάσκεψης της ολομέλεια του ΣτΕ αφορά ειδικά τους στρατιωτικούς και τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έκδηλος είναι ο φόβος που επικρατεί στην κυβέρνηση από την πιθανότητα η τελική απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου να ανοίγει παράθυρο για την κρίση ως αντισυνταγματικών ανάλογων περικοπών και σε άλλους κλάδους υπαλλήλων. Ωστόσο η εικόνα που υπάρχει από το ΣτΕ είναι ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο τους ένστολους.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, υπεύθυνο του τομέα διοικητικής μεταρρύθμισης αυτή η κρίση του ΣτΕ πρέπει να επεκταθεί και σε όλους τους άλλους κλάδους και να μην περιοριστεί στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών, καθώς η απόφαση αυτή δεν θίγει τη συνεχιζόμενη ραγδαία μείωση των μισθών και ημερομισθίων του υπόλοιπου δημοσίου και βεβαίως του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα, όπου εξακολουθεί να εφαρμόζεται η δραστική μείωση μισθών και συντάξεων σύμφωνα με τη «ρήτρα της συγκρίσιμης ανταγωνιστικής υποτίμησης» με τις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία), όπως προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο (Νόμος 4046/12).

http://www.enikos.gr 
Τα καρδιακά προβλήματα δε συμβαίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Συνήθως, η καρδιά στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα μήνες ή ακόμα και χρόνια πριν.
Μπορείτε να γνωρίζουμε τα συμπτώματα ενός πραγματικού καρδιακού προβλήματος, αλλά οι έρευνες επιμένουν ότι υπάρχουν πολλά πρώιμα σημάδια, που οι περισσότεροι αγνοούμε.
Το ροχαλητό μπορεί να είναι ενοχλητικό για τον /την σύντροφό σας, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σας. Οποιοδήποτε μάλιστα, πρόβλημα σχετικό με τον ύπνο, μπορεί να είναι μία ένδειξη καρδιακής δυσλειτουργίας.
Συγκεκριμένα, μία από τις υποκείμενες αιτίες του ροχαλητού είναι η περιορισμένη αναπνοή, η οποία συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο για πολλά είδη καρδιαγγειακής νόσου. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με άπνοια ύπνου έχουν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Τα σεξουαλικά προβλήματα είναι συνήθως τα πρώτα σημάδια που στέλνει η καρδιά.
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) και η καρδιακή υγεία είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.
Μια μελέτη μάλιστα, που εξέτασε άνδρες, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για καρδιαγγειακή νόσο, διαπίστωσε ότι δύο από τα τρία άτομα είχαν υποφέρει από στυτική δυσλειτουργία στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι τη διάγνωση τους.
Μια στύση απαιτεί τη ροή του αίματος στο πέος. Η στένωση και σκλήρυνση των αρτηριών περιορίζει τη ροή του αίματος και δεδομένου ότι αυτές οι αρτηρίες είναι μικρότερες από αυτές που πηγαίνουν προς την καρδιά, εμφανίζεται ΣΔ πριν από οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Ένα ακόμα πρώιμο σημάδι είναι τα πρησμένα, επώδυνα ούλα που ενδεχομένως αιμορραγούν. Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει περιοδοντική νόσο. Είτε το σώμα ανταποκρίνεται σε συνεχή φλεγμονή ή ένα βακτήριο εμπλέκεται στην ασθένεια των ούλων και της πλάκας στις αρτηρίες, θα πρέπει να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας.
Ο ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός ή αρρυθμία κάνει την καρδιά να χτυπάει πολύ γρήγορα ή με διακοπές. Η στεφανιαία νόσος  περιορίζει τη ροή του αίματος προς την καρδιά, η οποία τονίζει το ηλεκτρικό σύστημα που ρυθμίζει τον κτύπο της καρδιάς. Μάλιστα, η κύρια αιτία αιφνίδιου καρδιακού θανάτου είναι η στεφανιαία νόσος. Μια άλλη αιτία για καρδιακή αρρυθμία είναι η καρδιακή ανεπάρκεια. Σε οποιαδήποτε περίπτωση απευθυνθείτε στον γιατρό σας.
Επιπλέον, όταν η καρδιά δεν λειτουργεί τόσο έντονα όσο θα έπρεπε, το αίμα δεν
απομακρύνει αποτελεσματικά τα διάφορα απόβλητα, που μπορεί να προκαλούν πρήξιμο στους ιστούς. Εάν παρατηρήσετε ότι τα πόδια σας, οι αστράγαλοι, οι καρποί ή τα δάχτυλά σας είναι πρησμένα, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.
Στην περίπτωση, που έχετε δύσπνοια, ειδικά σε αγχώδεις συνθήκες ή μετά την άσκηση, ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιο πρώιμο σημάδια επικείμενης καρδιακής νόσου. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας καθώς μπορεί να είναι μία αρχική ένδειξη για κάποια πολύ σοβαρή ασθένεια της καρδιάς.
Ο πόνος στο στήθος, στον ώμο ή το αίσθημα καούρας είναι κλασικά σημεία κλειδιά για καρδιακό επεισόδιο. Οι άνδρες διατρέχουν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο στηθάγχης, που στην  πραγματικότητα είναι ένα από τα πρώτα σημάδια στα καρδιολογικά προβλήματα.
Ωστόσο, ο καθένας βιώνει τη στηθάγχη με διαφορετικό τρόπο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρερμηνεία του πόνου, ως μυϊκός ή ως καούρα στην κοιλιακή χώρα. Με τη στηθάγχη μάλιστα, το πρόβλημα εμφανίζεται επανειλημμένα και μπορεί να προκληθεί από άγχος ή άσκηση. Ο γιατρός σας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ερμηνεύσει τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Οι επιστήμονες στο χώρο της διατροφής προτείνουν να... «τρώμε πρωινό σαν βασιλιάδες, μεσημεριανό σαν πρίγκιπες και δείπνο σαν φτωχοί».
Μια σωστή προτροπή που όμως δεν είναι πάντα εφικτή. Όσοι έχουν τη συνήθεια να καταναλώνουν το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας το βράδυ μπορούν να χάσουν βάρος;

Το να φάει κανείς το κύριο γεύμα του το βράδυ δεν σημαίνει απαραίτητα και αύξηση βάρους. Η απώλεια κιλών έρχεται όταν βρίσκεστε σε αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο, όταν δηλαδή τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανάτε μέσα στη μέρα. Με την προϋπόθεση πως η συνολική ημερήσια κατανάλωση θερμίδων δεν ξεπερνάει κάποιο συγκεκριμένο εύρος, μπορείτε να φάτε το κύριο γεύμα σας το βράδυ. Όμως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ορισμένες συμπεριφορές-παγίδες σίγουρα δεν θα σας οδηγήσουν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να είστε λοιπόν σίγουροι πως το βραδινό δεν θα σας φέρει περιττά κιλάκια:

• Μην παραλείπετε γεύματα. Το αίσθημα της υπερβολικής πείνας θα σας οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής τις βραδινές ώρες, συνεπώς και σε σταδιακή αύξηση του βάρους. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα σωστό πρωινό και συνεχίστε με μικρά και συχνά γεύματα που θα σας παρέχουν άμεσα την ενέργεια που χρειάζεστε μέχρι το βράδυ.

• Επιλέξτε ένα ελαφρύ γεύμα για μεσημέρι. Αν τρώτε το μεγαλύτερο πιάτο σας το βράδυ, τότε το μεσημεριανό δεν πρέπει να αποτελεί ένα δεύτερο κύριο γεύμα. Καταναλώστε για μεσημέρι μία σαλάτα (χωρίς σως), ή τοστ με τυρί χαμηλό σε λιπαρά και ζαμπόν γαλοπούλας με ελαιόλαδο ή μια έτοιμη σούπα με λίγες θερμίδες και ένα γιαούρτι 2%.

• Φροντίστε να μην πάτε απευθείας για ύπνο μετά το βραδινό σας. Βρείτε χρόνο για κάποια δραστηριότητα μετά το γεύμα, ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις θερμίδες αυτές για την παραγωγή ενέργειας. Κάντε μια μικρή βόλτα στην περιοχή, βγάλτε έξω το σκύλο σας. Σε καμία περίπτωση μην ξαπλώσετε αμέσως στον καναπέ.

• Μην κάνετε υπερβολές. Ακόμη κι αν το βραδινό είναι για σας το κύριο γεύμα, πρέπει να αποτελεί ένα πιάτο που το χαρακτηρίζει το μέτρο και η ισορροπία. Επιλέξτε τρόφιμα απ’ όλες τις ομάδες τροφίμων και μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Η σύνθεση του πιάτου μπορεί να είναι η εξής: το ½ σαλάτα, το ¼ κάποια πηγή πρωτεΐνης (κοτόπουλο, ψάρι, κρέας, αυγό) και το άλλο ¼ κάποια πηγή υδατανθράκων (ψωμί, ζυμαρικά ή ρύζι, κατά προτίμηση ολικής άλεσης).

• Αποφύγετε την τηλεόραση όσο τρώτε. Το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση δεν το απολαμβάνετε πραγματικά καθώς η προσοχή είναι στραμμένη αλλού. Επιπλέον, το μήνυμα του κορεσμού που ξεκινά από το στομάχι περνά «απαρατήρητο» από τον εγκέφαλο. Κλείστε λοιπόν τους δέκτες σας, καθίστε στο τραπέζι και επικεντρωθείτε στο γεύμα σας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, θα καταβληθεί η επόμενη δόση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Η δόση θα είναι ύψους περίπου 38,5 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά 327.000 δικαιούχους.



http://www.4news.gr 
Το Fix Factory of Sound με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχεται τον Ψαραντώνη. Ο θρύλος της κρητικής μουσικής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μία συγκλονιστική συναυλιακή εμπειρία το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014.

Με την επιβλητική του παρουσία στη σκηνή, με τις κραυγές, τους ψιθύρους και τους βρυχηθμούς της λύρας και της φωνής του, ο Ψαραντώνης καθηλώνει και συνεπαίρνει το κοινό του σε μια θρησκευτική μυσταγωγία. Οι ζωντανές εμφανίσεις του Πανάρχαιου Νέου είναι κάτι ανεπανάληπτο, ειδικά για εκείνους που τον βλέπουν πρώτη φορά. Το δέος που προκαλεί είναι τόσο μεγάλο που , ανά στιγμές, ξεχνάς να αναπνεύσεις. Σε κάθε συναυλία του “κεντάει” διαφορετικά. Οι περίφημοι δε αυτοσχεδιασμοί του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις μεγάλες στιγμές της τζαζ.

Ο Ψαραντώνης, μαζί τον Νεκτάριο Κοντογιάννη στο λαούτο και τον Λάμπη Ξυλούρη στο ούτι, θα παίξει την μουσική που του έμαθαν οι Θεοί στο νέο συναυλιακό χώρο της Θεσσαλονίκης, Fix Factory of Sound το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014.

Τιμή εισιτηρίου 9€, Φοιτητών και ανέργων 6€

Τηλέφωνο κρατήσεων και πληροφοριών: 2310504014, 2310500670

Είπαν για τον Ψαραντώνη:

Είναι “το ζωντανό πνεύμα του Διόνυσου που αναπνέει, εργάζεται, εκφραζεται και κυκλοφορεί στη σύγχρονη ψευδοχριστιανοχτυπημένη Ελλάδα”, Γιάννης Αγγελάκας. 

“Λύρα Ευλογημένη”, Nick Cave

O «Τζίμι Χέντριξ της ελληνικής λύρας» για το World Music Institute

“O Ψαραντώνης είναι ένα προϊστορικό θεριό κρυμμένο σε μια σπηλιά της Κρήτης… Τσακισμένη ερμηνεία, βαθιές ανάσες και η μουσική που παρεμβαίνει διακριτικά… O Ψαραντώνης δεν είναι αυτού του κόσμου, τα blues του σκίζουν την καρδιά”, Μάκης Μηλάτος

“Έντονη εμπειρία, την οποία δεν μπορείς να παρακολουθήσεις μέχρι τέλους. Πολλές φορές νιώθεις ότι θα κόψει τη χορδή-ζωή στη μέση. Ο Ψαραντώνης συμμετέχει με σύγκορμη συγκίνηση σε κάθε μουσική και λεκτική φράση”. Avopolis

BIΟΓΡΑΦΙΚΟ

Στο σκληρό τοπίο των θρυλικών Ανωγείων της Κρήτης, που έγινε ακόμη πιο σκληρό και πιο γυμνό από τις φωτιές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήρθε στον κόσμο ο Αντώνης Ξυλούρης – Ψαραντώνης, που έμελλε να γίνει ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής, εμπλουτίζοντας την κρητική, τη μεσογειακή και την ευρωπαϊκή μουσική με ήχους ανεπανάληπτους, με μουσικές εξαίσιες και ερμηνείες απαρομοίαστες και μοναδικές.

Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1973, ενώ από το 1980 τον ανακαλύπτουν οι ξένοι, οπότε και αρχίζουν οι απανωτές προσκλήσεις σε σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.

• Το 1982 προσκαλείται στο WDR Folkfestival, στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου του δίδεται το 1ο βραβείο από διεθνή επιτροπή ειδικών.
• Το 1985 εκπροσωπεί την Ευρώπη στο Journee des cinq Continents (Συνάντηση των πέντε Ηπείρων), που γίνεται στη Ζυρίχη και στο Άμστερνταμ.
• To 2005 προσκαλείται και μετέχει στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του World Music Institute, στο Tawn Hall του Manxatan στη Νέα Υόρκη.
• To 2007 προσκαλείται και λαμβάνει μέρος στο All Tomorrow’s Parties, που γίνεται στο Minehead της Αγγλίας.
• Το 2009 προσκαλείται για δεύτερη φορά στο All Tomorrow’s Parties, που γίνεται στο Sydney και στη Mελβούρνη της Αυστραλίας και το επιμελούνται οι Nick Cave & Τhe Bad Seeds μαζί με τους Dirty Three.

Η λύρα του Ψαραντώνη εκτίθεται σήμερα στο The World's First Global Musical Instrument Museum στο Φοίνιξ της Αριζόνα των Η.Π.Α., όπου και προβάλλεται Video με τον ίδιο τον καλλιτέχνη να παίζει τη λύρα του.

Στην Ελλάδα, ανάμεσα στους πρώτους που τον ανακαλύπτουν, είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, ο οποίος θεσπίζοντας ένα ειδικό βραβείο για «μια ισχυρή και ιδιότυπη μουσική προσωπικότητα που παίζει λύρα και ονομάζεται Ψαραντώνης», τον βραβεύει ως τον «Πρώτο λυράρη της Ελλάδας» στον Μουσικό Αύγουστο που οργανώνει το 1979 στα Ανώγεια.

Μέσα στη μουσική του Ψαραντώνη ζει η πανάρχαια μυθολογία της Κρήτης. Είτε μιλά για τον Δία, είτε για την κατασκευή της πρώτης λύρας από τον μυθικό βοσκό Χαντίπερα, είτε για τους Κουρήτες, είτε εκφράζει με τη λύρα του αυτό που αισθάνεται ως ζωντανό μύθο της πατρίδας του, ο Ψαραντώνης επικυρώνει, με τη φυσική παρουσία του και με την τέχνη του, τους πανάρχαιους μύθους της Κρήτης. Γιατί ο Ψαραντώνης ζωντανεύει τους μύθους όχι μόνο με τη δεξιοτεχνία του, αλλά και με την πίστη του σε αυτούς, καθώς τους προσεγγίζει «με λογισμό και μ’ όνειρο», πιστεύοντας στη σύγχρονη παρουσία και στην ενέργειά τους.

Η κατακόρυφη, κοφτή δοξαριά του παραπέμπει στις απότομες κορυφές και στις κοφτές πλαγιές των βουνών της Κρήτης. Στο λυρικό ψιθύρισμα της λύρας του αναδύεται η «γλυκότη» απ’ το μουρμούρισμα των κουτσουναριών, το κελάιδισμα των πουλιών και τον ήχο του φιαμπολιού των βοσκών του Ψηλορείτη. Έτσι, στη μουσική του Ψαραντώνη ακούς άλλοτε τρεχούμενα νερά που κελαρύζουν, άλλοτε τα μοναχά δεντρά που ανεμοδέρνονται, κι άλλοτε «τη βοή που εβγάνει η γης, ο αέρας και μουγκρίζει» όπως το είπε ο Κορνάρος. Κι ακόμη, είναι στιγμές που οι απότομες δοξαριές του σε σέρνουν έως την άκρη του γκρεμού: «Εκεί που σμίγουν οι καιροί, εκεί που συναντιούνται». Κι εκεί όπου μπορεί, αν ακούς το δεύτερο και το τρίτο στρώμα της μουσικής, να δεις τον «μέγα τράγο», όπως τον είδε ο Άγγελος Σικελιανός, «ορτό» σ’ ένα βράχο πάνω απ’ το αγριεμένο πέλαγο...

Νέος μαζί και πανάρχαιος, ο Ψαραντώνης έχει τη δυναμική του ραψωδού και με την αδευτέρωτη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα του δέους, της ταραχής και του ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ. Bαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης μα και από τη φύση του απείθαρχος και ανήσυχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, ο Ψαραντώνης θεωρείται σήμερα ως ο τολμηρός, αλλά συγχρόνως και ο στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης.

Τενόρους τραγουδιστές ηλικίας 25 έως 35 ετών αναζητάει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και οργανώνει γι” αυτόν το σκοπό ειδική ακρόαση. Απαραίτητα προσόντα η γνώση της αγγλικής γλώσσας, να έχουν αγγλόφωνο ρεπερτόριο και πρόσφατη εμπειρία στο μουσικό θέατρο.

Συγκεκριμένα το ΚΘΒΕ αναζητά:

Έναν βαρύτονο τραγουδιστή ηλικίας 25 έως 40 ετών με άριστη αγγλική προφορά, αγγλόφωνο ρεπερτόριο και πρόσφατη εμπειρία στο μουσικό θέατρο.

Επίσης τραγουδίστριες έως 35 ετών ,αγγλόφωνου ρεπερτορίου με επιθυμητές γνώσεις υποκριτικής/χορού και πρόσφατη εμπειρία στο μουσικό θέατρο.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/1, την Παρασκευή 24/1 και το Σάββατο 25/1/2014 στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν την ημέρα της ακρόασης  δυο βιογραφικά με φωτογραφίες και καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 22/1 στο Γραφείο Παραγωγής-Περιοδειών στο τηλέφωνο 2315 200 008 από τις 9:00 έως τις 15:00.

http://www.seleo.gr

- Μαμά...... Μαμά είδα τον κόκορα δέκα φορές πάνω στην κότα σήμερα!
- Πήγαινε πές το στον πατέρα σου!
Από 17 δήμους που δεν έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και βουλιάζουν στα ελλείμματα και τα χρέη θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις αλλά και οι απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων. Εκτιμάται ότι οι 17 δήμοι διατηρούν 18 δημοτικές επιχειρήσεις εκ των οποίων το 60% αφορούν κοινωφελείς εταιρείες των δήμων που διέπονται από ειδικό καθεστώς, λόγω «Καλλικράτη».

Τη λίστα των «κόκκινων δήμων» παρουσιάζει σήμερα το Έθνος . Πρώτος στη λίστα είναι ο δήμος Καλαμαριάς του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013.

Ακολουθούν ο δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο δήμος Θάσου, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, οι δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο δήμος Γορτύνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου.

Στη λίστα που παρουσιάζει η εφημερίδα περιλαμβάνονται επίσης ο δήμος Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Ως βάση δεδομένων για να γίνει η επιλογή αξιοποιούνται τα οικονομικά στοιχεία προέρχονται από το Παρατηρητήριο για την Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

Οι απολύσεις προσωπικού θα προσμετρηθούν στις 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις από το Δημόσιο που πρέπει να υλοποιηθούν εντός του 2014.

http://www.aftodioikisi.gr 
Το πιο υγιεινό σνακ είναι το ποπ κορν καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα από τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, περιέχει περισσότερες πολυφανόλες ακόμη και από τα φρούτα και τα λαχανικά, σύμφωνα με νέα στοιχεία.
Ερευνητές του πανεπιστημίου...
του Σκράντον, στην Πενσιλβάνια, υποστηρίζουν ότι οι πολυφαινόλες βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ποπκόρν, επειδή αυτό περιέχει μόνο 4% νερό, ενώ στα φρούτα και λαχανικά, όπου το νερό φθάνει το 90%, οι πολυφαινόλες είναι πιο διαλυμένες και άρα λιγότερο ευεργετικές. Μάλιστα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η φλούδα του ποπκόρν- την οποία όλοι σιχαίνονται γιατί κολλάει στα δόντια!- στην πραγματικότητα είναι το πιο υγιεινό μέρος, επειδή έχει περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών και ινών.
Συνολικά, η νέα έρευνα έδειξε ότι το ποπκόρν περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από τους ξηρούς καρπούς και έως 15 φορές περισσότερες σε σχέση με τα τσιπ τορτίγια από πλήρη δημητριακά. Μια μερίδα ποπκόρν περιέχει έως 300 mg πολυφαινολών έναντι 114 mg μιας μερίδας γλυκού καλαμποκιού και 160 mg μιας μερίδας φρούτων (κατά μέσο όρο).
Όμως οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή ότι δεν είναι όλα τα ποπκόρν υγιεινά, καθώς έχει μεγάλη σημασία πώς αυτό ετοιμάζεται και σερβίρεται. Αν είναι μαγειρεμένο με πολύ λάδι ή με κακής ποιότητας βούτυρο, όπως συχνά συμβαίνει στους κινηματογράφους, και αν, επιπλέον, είναι βουτηγμένο στο αλάτι, τότε το ποπκόρν περιέχει άφθονα λίπη και θερμίδες και δεν κάνει καλό στην υγεία. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, σε καμία περίπτωση το ποπκόρν δεν αποτελεί υποκατάστατο των φρούτων και λαχανικών, τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να περιέχει μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς αυτά περιέχουν βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες, που δεν υπάρχουν στο ποπκόρν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την άναρχη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, περιφράξεων, σιδερένιων κατασκευών, από καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, σε πεζόδρομους και πλατείες, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με καταγγελίες που προηγήθηκαν, υπάρχει έλλειψη ελεύθερων ζωνών όδευσης πεζών και προσπέλασης, εξυπηρέτησης οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ο εισαγγελέας ζητεί από την αστυνομία να διαπιστώσει αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμός (ΓΟΚ).

Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθούν και ενδεχόμενες ευθύνες του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς ζητείται να προσκομισθούν σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών που χορηγούν τις άδειες, επιτρέποντας κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε άλλες επιχειρήσεις να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα, ζαρντινιέρες, γυάλινες περιφράξεις και άλλες κατασκευές σε πεζοδρόμια και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους.

http://www.aftodioikisi.gr 
Πρόγραμμα επιδότησης για τη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας (ένα ακόμη) προωθεί ο ΟΑΕΔ. Αυτή τη φορά όμως, το πρόγραμμα έχει κάτι διαφορετικό: αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 29 ετών.

 Κρίθηκε από τον ΟΑΕΔ –και το υπουργείο Εργασίας- ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα και για άτομα που ξεφεύγουν από την ηλικιακή ομάδα των νέων καθώς και στους άνω των 30 η ανεργία θερίζει. Μάλιστα, ναι μεν το ποσοστό της ανεργίας των νέων είναι μεγαλύτερο (κυμαίνεται γύρω στο 60%) αλλά σε απόλυτο αριθμό οι άνεργοι άνω των 30 είναι περισσότεροι

Το πρόγραμμα θα ακολουθήσει τη λογική της επιδότησης επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να δημιουργήσου νέες θέσεις εργασίας. Στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσλάβουν, θα δίδεται ημερήσια «αποζημίωση» της τάξεως των 15 ευρώ. Έτσι, η επιχείρηση θα εισπράττει περί τα 450 ευρώ τον μήνα για κάθε καινούργιο εργαζόμενο. Το πρόγραμμα θα θέτει προϋποθέσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο απολύσεων πριν την έναρξη του προγράμματος με στόχο την αντικατάσταση με φθηνότερο προσωπικό. Οι ανακοινώσεις από τον ΟΑΕΔ αναμένονται εντός των ημερών. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι ετήσια. Δηλαδή, για μια θέση εργασίας, η κάθε εταιρεία θα μπορεί να εισπράττει από τον ΟΑΕΔ έως 5400 ευρώ.

Προγράμματα και για νέους

Από το υπουργείο Εργασίας προαναγγέλλουν την υλοποίηση του προγράμματος YouthGuarantee. Πρόκειται για να ένα πακέτο παρεμβάσεων το οποίο περιλαμβάνει:

1.     Πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

2.     Πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης

Το πρόγραμμα θα αφορά κυρίως στους νέους κάτω των 24 ετών που βρίσκονται και εκτός της αγοράς εργασίας και εκτός του χώρου της εκπαίδευσης. Είναι οι λεγόμενοι NEETs(notemployedEducatedorTrained) οι οποίοι χαρακτηρίζονται με αυτό τον τρόπο όταν εντοπίζονται να απέχουν και από την εργασία και από την εκπαίδευση.

http://www.fpress.gr
Σαν σήμερα, το 1996, νέα κυβέρνηση σχηματίζεται στην Ελλάδα με πρωθυπουργό των Κώστα Σημίτη.

1525 - Ιδρύεται στη Ζυρίχη το κίνημα των Ελβετών Αναβαπτιστών, όταν μία ομάδα πιστών βαπτίζει ο ένας τον άλλο σπάζοντας μία παράδοση χιλίων ετών ένωσης Κράτους-Εκκλησίας.

1789 - Τυπώνεται στη Βοστώνη η πρώτη αμερικανική νουβέλα, με τίτλο "The Power of Sympathy: or the Triumph of Nature Founded in Truth".

1793 - Αφού κρίθηκε ένοχος για προδοσία, ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ της Γαλλίας εκτελείται στη γκιλοτίνα.

1878 - Ο ελληνικός στρατός εισβάλλει στη τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία υπό τις διαταγές του Αντιστράτηγου Σκαρλάτου Σούτσου.

1898 - Η Ελλάδα υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο.

1911 - Διεξάγεται για πρώτη φορά στο Μόντε Κάρλο το ράλι αυτοκινήτων της ομώνυμης πόλης.

1924 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος προαναγγέλλει δημοψήφισμα για το πολιτειακό.

1925 - Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ανακηρύσσει τη χώρα σε Δημοκρατία. Πρώτος πρόεδρος της είναι ο Αχμέτ Ζόγου.

1972 - Αθήνα - Δικτατορία: Ξεκινά η πρώτη δίκη μελών της παράνομης οργάνωσης "ΠΑΚ" που συνεχίζεται και την επομένη.

1976 - Λαμβάνει χώρα η πρώτη εμπορική πτήση με επιβάτες του υπερηχητικού αεροπλάνου Concorde.

1996 - Στην Ελλάδα σχηματίζεται κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.

http://www.enikos.gr 
Τον προβληματισμό τους για την αυστηροποίηση του αντικαπνιστικού νόμου εκφράζουν οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων(ΠΟΕΣΕ), η οποία έχει ζητήσει συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας Ζέτας Μακρή για το επίμαχο ζήτημα.

Όπως σχολίασε το μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΕ Γ. Κουράσης, τα περισσότερα καταστήματα εστίασης έχουν προχωρήσει στην αυτορρύθμιση τους, τηρώντας το βασικό πλαίσιο του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο νόμος είναι άκαιρος για μία πληγωμένη αγορά όπως αυτή του χώρου της εστίασης.

Επίσης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με τον ελεγκτικό μηχανισμό που θα εφαρμόσει με αυστηρότητα τις ποινές.

Όπως είπε μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας δεν θα μπορέσει η Ελληνική αστυνομία να εφαρμόσει τον νόμο ενώ ούτε οι ελεγκτές δημόσιας υγείας θα μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με πλημμέλεια καθώς αδυνατούν να επισκεφθούν εστιατόρια,καφέ μπαρ κλπ τις βραδινές ώρες.

http://www.naftemporiki.gr 
Αφού οποιεσδήποτε «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές -και όχι μόνο οι υπολογιστές ή τα κινητά τηλέφωνα- μπορούν πια να πέσουν θύματα χάκερ, είναι δυνατό ακόμα και οι συσκευές της κουζίνας να αξιοποιηθούν από τους τελευταίους ως εργαλεία μιας «κυβερνο-επίθεσης». Το ζήτημα της παραβίασης των πολύ πιο ευάλωτων συσκευών στο «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» έρχεται στο προσκήνιο, καθώς όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία κυβερνο-ασφάλειας Proofpoint, ανακάλυψε για πρώτη φορά ένα ψυγείο, το οποίο έστελνε στο διαδίκτυο ανεπιθύμητα και κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam).

Στην επιθετική διαδικτυακή «καμπάνια», που ενορχήστρωσαν οι χάκερ, το ψυγείο συμμετείχε ανάμεσα σε πάνω από 100.000 άλλες συσκευές που απάρτιζαν το εν λόγω κακόβουλο δίκτυο (botnet). Η επίθεση -πιθανώς η πρώτη αποδεδειγμένη επίθεση που συμπεριλαμβάνει το «Ίντερνετ των Πραγμάτων» με τη σχεδόν ανύπαρκτη κυβερνο-ασφάλειά του- είχε ως στόχο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δρομολογητές, «έξυπνες» τηλεοράσεις κ.α.

Ο καταιγισμός των ανεπιθύμητων μηνυμάτων διήρκεσε μεταξύ 23 Δεκεμβρίου 2013 και 6 Ιανουαρίου 2014 και έρχεται τώρα στο φως, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Υπολογίζεται ότι στάλθηκαν περίπου 750.000 κακόβουλα μηνύματα "spam", η διαδικτυακή διαδρομή των οποίων πέρασε μέσα από παραβιασμένες συσκευές όπως το «έξυπνο» ψυγείο.

Οι ειδικοί αναλυτές της Proofpoint εκτιμούν ότι τουλάχιστον το 25% αυτών των μηνυμάτων-«δόλωμα» δεν πέρασαν καθόλου μέσω των παραδοσιακών διαύλων (ηλεκτρονικών υπολογιστών ή «έξυπνων» τηλεφώνων). Αντίθετα, το κακόβουλο λογισμικό σε μεγάλο βαθμό εγκαταστάθηκε και διοχετεύτηκε μέσω άλλων «έξυπνων» συσκευών, όπως οι «λευκές» συσκευές της κουζίνας και τα συστήματα οικιακών πολυμέσων (home multi-media) που συνήθως είναι συνδεδεμένα με τηλεοράσεις.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των συσκευών δεν γνώριζαν ότι οι συσκευές τους είχαν ενταχθεί στο κακόβουλο δίκτυο και είχαν «αξιοποιηθεί» από αυτό για την αποστολή των ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε άλλους χρήστες και επιχειρήσεις-στόχους. Καμία συσκευή που είχαν παραβιάσει οι χάκερ, δεν απέστειλε περισσότερα από δέκα τέτοια μηνύματα, ώστε να γίνει πιο δύσκολο το «μπλοκάρισμα» της κυβερνο-επίθεσης.

Ο επικεφαλής ασφαλείας της Proofpoint Ντέηβιντ Νάιτ προειδοποίησε ότι τέτοιες επιθέσεις θα γίνουν συχνότερες στο μέλλον, καθώς οι συσκευές ενός σπιτιού γίνονται ολοένα πιο «έξυπνες» και διασυνδέονται στο διαδίκτυο. «Πολλές από αυτές τις συσκευές, στην καλύτερη περίπτωση, έχουν χαμηλό επίπεδο προστασίας και οι καταναλωτές ουσιαστικά δεν έχουν κανένα τρόπο να ανιχνεύσουν ή να διορθώσουν τις «μολύνσεις», όταν αυτές συμβαίνουν» τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!