Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Διαγωνισμό για χάκερς θα διοργανώσει και φέτος η αμερικανική εταιρεία Google, με συνολικά έπαθλα 2,7 εκατ. δολάρια.

Οι χάκερς, που θα κατορθώσουν να «παραβιάσουν» την ασφάλεια του νέου λειτουργικού συστήματος «Chrome OS», είτε μόνοι τους είτε ως ομάδα, θα λάβουν βραβείο ύψους 110.000 δολαρίων.
Επιπλέον, όσοι χάκερς μπορέσουν να διατηρήσουν τον έλεγχο των Chromebooks υπολογιστών τους μετά την επανεκκίνηση θα απολαύσουν έξτρα βραβεία.
Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του διαγωνισμού Pwnium, φέτος θα είναι η πρώτη φορά που οι χάκερς θα μπορούν να επιλέξουν τον επεξεργαστή που θα είναι ενσωματωμένος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που θα χρησιμοποιήσουν. Ο επεξεργαστής θα είναι είτε ARM είτε Intel.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://www.chromium.org/Home/chromium-security/pwnium-4 όπου αναφέρονται οι κανόνες του διαγωνισμού.
Η εκδήλωση της Google θα γίνει φέτος στις 12 Μαρτίου στο Βανκούβερ του Καναδά.

http://peiraxtiri.gr 
Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα αμερικανικής μελέτης που παρουσιάζουν τη θαλάσσια ζωή στον Ειρηνικό ωκεανό να μειώνεται δραματικά...

Η έρευνα αποκαλύπτει πως κύρια αιτία για το φαινόμενο είναι η πυρηνική καταστροφή της Φουκοσίμα.

Η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα που συνέβη στις 11 Μαρτίου 2011 ήταν αποτέλεσμα του ισχυρού σεισμού και του τσουνάμι που ακολούθησε της σεισμική δόνηση.

Οι επιπτώσεις της ακτινοβολίας της Φουκουσίμα, και όχι τόσο η υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι υπεύθυνες για την «εικόνα» που παρουσιάζει ο βυθός του Ειρηνικού και είναι, σε ποσοστό 98% καλυμμένος με μεγάλη ποσότητα νεκρών θαλάσσιων οργανισμών, αλλά και κόπρανα, αναφέρει μία έρευνα δημοσιευμένη στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ

Η έρευνα δείχνει ότι στα 24 χρόνια που γίνονται οι μελέτες, τα περισσότερα συντρίμμια βρέθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το econews.gr, οι μετρήσεις που έγιναν τον Μάρτιο του 2012 έδειξαν ότι τα επίπεδα του ωκεανού που καλύπτονται από τους νεκρούς οργανισμούς ήταν περίπου 1%, ενώ λίγους μήνες αργότερα, είχαν αυξηθεί σε 98%.

Μεγάλη μερίδα επιστημόνων ισχυρίζονται ότι η ραγδαία αύξηση της νεκρής μάζας που καλύπτει τον βυθό του Ειρηνικού, έχει ως αιτία το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αντίθετη άποψη διατυπώνουν οι θαλάσσιοι βιολόγοι, αναφέροντας πως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια αργή δράση που δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα τόσο απότομο φαινόμενο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το χόκεϊ στον πάγο δεν είναι καθόλου εύκολο άθλημα, ειδικά αν πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι, έχεις πιει πολύ αλκοόλ...

Ο πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου βίντεο είναι ο 24χρονος Τσέχος τερματοφύλακας των Κλάστερς, Ρόμαν Κασπάρ, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να πιει οκτώ σφηνάκια με ρούμι και δύο μπύρες πριν από το παιχνίδι με τους Κάρλοβι.

Για καλή του τύχη, η ομάδα του επικράτησε 8-5 και ο ίδιος έκανε κάποιες σημαντικές επεμβάσεις. Μάλλον κατά τύχη...

Δείτε το βίντεο


http://www.enikos.gr 
Θα είναι 1.000 φορές ταχύτερο από το 4G
Το υπουργείο Παιδείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την έγκριση κονδυλιού ύψους 1,1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου 5G στη χώρα.

Το εν λόγω δίκτυο, το οποίο θα εγκατασταθεί έως το 2017, θα είναι 1.000 φορές ταχύτερο από το 4G και σύμφωνα με τους ειδικούς, θα προσφέρει downloading μιας ταινίας μεγέθους 800ΜΒ σε μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Για την κατασκευή του δικτύου, η κυβέρνηση της Ν. Κορέας θα συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους παρόχους ίντερνετ της χώρας, αλλά και με τις κορυφαίες εταιρείες Samsung και LG.

Από το Μάιο του 2013 υπήρχαν πληροφορίες για τις δοκιμές της Samsung σε 5G δίκτυα. Η 5G πλατφόρμα της εταιρείας κατάφερε ταχύτητες 1 gigabyte ανά δευτερόλεπτο στη μεταφορά data χρησιμοποιώντας ένα σύστημα με 64 κεραίες.

Θυμίζουμε ότι πριν από έναν χρόνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπόνησε πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία 5G δικτύων στην Ευρώπη. Τα 16 από αυτά τα εκατομμύρια, θα δοθούν στο κονσόρτσιουμ εταιρειών METIS (με την Ericsson στο τιμόνι) με στόχο την παράδοση των δικτύων έως το 2020.

Οι Κορεάτες, πάντως, δείχνουν να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά.
 
Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα του Cryptolocker στη χώρα μας…

Υπάρχουν πολλών ειδών ιοί που «καραδωκούν» στο διαδίκτυο, με ορισμένους από αυτούς να δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους χρήστες-θύματα, αφού η αντιμετώπισή τους να καθίσταται δύσκολη ή και ανέφικτη.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει ένας νέος ιός τύπου trojan, αφού δημιουργήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, γνωστός ως Cryptolocker. Ο ιός αυτός «κλειδώνει» όλα τα αρχεία του Υπολογιστή και δεν επιτρέπει στον χρήστη να τα ανοίξει, παρά μόνο να τα βλέπει στην οθόνη του ανήμπορος να κάνει κάτι. Ο μόνος τρόπος να «ξεκλειδώσει» εκ νέου ο Υπολογιστής είναι το θύμα να ενδώσει στον εκβιασμό των θυτών, οι οποίοι με e-mail ζητούν ένα χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα για να τον αφήσουν ήσυχο!

Ο εν λόγω ιός έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας πρόσφατα. Ο λόγος που είναι τόσο επικίνδυνος είναι πως τα anti-virus προγράμματα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αντιμετωπίσουν τον ιό, καθώς έχει μόλις 4 μήνες που δημιουργήθηκε. Η μόνη λύση, συνεπώς, είναι η διαμόρφωση (format) του σκληρού δίσκου, πράγμα που σημαίνει πως τα αρχεία χάνονται οριστικά, εκτός αν το θύμα προτίθεται να πληρώσει το ποσό στους χάκερς (χωρίς να είναι εγγυημένο πως θα του ξεκλειδώσουν τα αρχεία) ή να περιμένει όσο καιρό χρειαστεί, ελπίζοντας να βγει κάποιο πρόγραμμα anti-virus που να μπορεί να «θεραπεύσει» τον υπολογιστή του από τον Cryptolocker.

http://www.enimerwsi.gr
Εφτά στους δέκα κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης δηλώνουν έτοιμοι να αφήσουν στην άκρη τα αυτοκίνητά τους και το αστικό λεωφορείο και να χρησιμοποιήσουν το τρένο για να φτάσουν στο κέντρο της πόλης, στην περίπτωση που υλοποιηθεί ο δυτικός προαστικός σιδηρόδρομος (σ.σ. αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης) και το κόστος του εισιτηρίου είναι χαμηλό. Συγκεκριμένα, το 69% των πολιτών, με βάση έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων- Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) απάντησε πως είναι πιθανό να άλλαζε μέσο μετακίνησης από τα δυτικά προς το κέντρο και να χρησιμοποιούσε τον προαστικό σιδηρόδρομο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σε δείγμα 534 ατόμων, με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου δηλωμένης προτίμησης.

Η παρουσίαση του Σχεδίου "Δυτικός προαστιακός σιδηρόδρομος... ενώνοντας το κέντρο της πόλης με τη δυτική προαστική ζώνη Θεσσαλονίκης- CITY TRAIN", βρέθηκε στο επίκεντρο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

"Οι συγκοινωνίες βασίζουν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη ενός τόπου. Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που δεν αξιοποιήσαμε τον σιδηρόδρομο. Το σχέδιο για σύνδεση της δυτικής Θεσσαλονίκης με το κέντρο είναι πολύ σημαντικό για την πόλη που έχει ως μόνο μέσο μαζικής μεταφοράς τα αστικά λεωφορεία" ανέφερε στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Βιώσιμης Κινητικότητας και Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

"Ο δυτικός προαστικός σιδηρόδρομος θα αποτελέσει μια εναλλακτική λύση μετακίνησης για τους πολίτες που ζουν στα δυτικά της πόλης και θέλουν να μετακινηθούν στο κέντρο, ενώ θα παίξει ρόλο και στη μεταφορά των εμπορευμάτων" πρόσθεσε ο ειδικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, Νίκος Αθανασόπουλος.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση του σχεδίου από την αναπληρώτρια διευθύντρια του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Γεωργία Αυφαντοπούλου και τον συγκοινωνιολόγο Σάμουελ Αλέξιος Σαλέμ, το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου υπολογίζεται στα 17,8 χιλιόμετρα με έντεκα προτεινόμενες στάσεις: 1.Τερματικός Σταθμός Σίνδου, 2.Χρυσ.Σμύρνης και Αισχύλου Διαβατά, 3.Νέα Μοναστηρίου Ελευθέριο - Κορδελιό, 4.Σιδηροδρομικό Μουσείο 5.ΚΤΕΛ "Μακεδονία", 6.Εμπορικό Κέντρο "City Gate", .Λιμάνι Θεσσαλονίκης, 8.Επτανήσου και Καραολή και Δημητρίου Εύοσμος, 9.Ελ.Βενιζέλου Αμπελόκηποι, 10.Παπαφλέσσα και Αγ.Κυριακής Εύοσμος - Άνω Ηλιούπολη και 11.Μ.Ασίας και Καραολή και Δημητρίου Σταυρούπολη.

Σύμφωνα με τις μελέτες, ο μέσος ημερήσιος φόρτος υπολογίζεται σε 13.300 επιβάτες, ενώ απαιτούνται δέκα αυτοκινητάμαξες. Η τιμή του εισιτηρίου εκτιμάται πως θα είναι από 1 έως 2,15 ευρώ.

Για την ωρίμανση και προώθηση του έργου απαιτείται ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Κορδελιού- Ευόσμου, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Παύλου Μελά, της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΑΕ, του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ.

Αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας θα είναι η από κοινού δράση των φορέων για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ωρίμανση του έργου από πόρους του ΕΣΠΑ 2007- 2015 και την ένταξη της υλοποίησής του σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014- 2020 ή άλλο αναπτυξιακό χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ ή της Ελλάδας.

Όταν θα επιτευχθεί ο στόχος της εύρεσης χρηματοδότησης είτε των μελετών, σε πρώτη φάση, είτε της υλοποίησης του συνολικού έργου, οι συμμετέχοντες στο παρόν μνημόνιο φορείς θα προχωρήσουν σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

http://www.seleo.gr

Το ποσό των 400 εκ. ευρώ είναι πιθανό να βάλει στα ταμεία της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να φορά φανέλα από γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών.

Μπορεί η οικονομική κρίση να μεγαλώνει στην Ευρώπη, τα έσοδα των μεγάλων ομάδων στην Ευρώπη, ωστόσο, αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.

Αυτό φαίνεται και από τις νέες συμφωνίες που υπογράφουν με χορηγούς και εταιρείες ένδυσης που σκορπούν εκατομμύρια για να προβληθούν μέσω των ομάδων.

Σύμφωνα με την dailymail η Puma έχει σκοπό να τινάξει την μπάνκα στον αέρα, προσφέροντας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένα ποσό που θα αξίζει τα 70-80 εκ. ευρώ το χρόνο για τα επόμενα πέντε έτη!
Τα χρήματα ακούγονται εξωπραγματικά αν σκεφτούμε πως πρόσφατα η Άρσεναλ συμφώνησε για 42 εκ. ευρώ το χρόνο με εταιρεία που θα φροντίζει την εμφάνιση της.

Λεφτά... υπάρχουν λοιπόν. Στο ποδόσφαιρο δηλαδή.

http://www.sport24.gr

Ένα χάπι που υπόσχεται να αντιμετωπίσει τη λευχαιμία σαν να είναι μια οποιαδήποτε ασθένεια, βάζοντας τέλος στη χημειοθεραπεία και τις δυσάρεστες παρενέργειες που προκαλεί στους ασθενείς, δημιούργησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από το Ιατρικό Κέντρο Weill Cornell στη Ν. Υόρκη.

Το χάπι περιέχει έναν αναστολέα κινάσης που χορηγείται από το στόμα και είναι κατάλληλο για ασθενείς με λεμφοκυτταρική λευχαιμία. Τα αποτελέσματα που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής θεωρούνται πάρα πολύ καλά, ωστόσο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το πότε θα είναι διαθέσιμο στους ασθενείς.

Στη μελέτη συμμετείχαν 19 ιατρικά κέντρα σε πέντε χώρες, οι επιστήμονες των οποίων έλεγξαν την αποτελεσματικότητα της συνδυαστικής χορήγησης των ουσιών rituximab και idelalisib σε ομάδα ασθενών. Οι ουσίες αυτές επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η συνδυαστική θεραπεία καθυστέρησε σημαντικά την επιδείνωση της κατάστασης των ασθενών, καθώς το 93% από αυτούς παρουσίασε σταθερή πορεία για διάστημα έξι μηνών.

Το αντίστοιχο ποσοστό των ασθενών που ακολούθησαν θεραπεία με μόνο μία από τις δύο ουσίες, δεν ξεπέρασε το 46%.

Μάλιστα, ήταν τόσο αισθητή η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ασθενών, που η μελέτη διακόπηκε από την ανεξάρτητη επιτροπή παρατηρητών που την παρακολουθούσε, προκειμένου να ακολουθήσουν τη συνδυαστική θεραπεία και οι ασθενείς της δεύτερης ομάδας.

«Ακόμη και αν αυτός ο καρκίνος παραμένει ανίατος, πλέον θα μπορεί να θεραπευθεί σαν χρόνια ασθένεια με ένα χάπι, με τον ίδιο τρόπο που θεραπεύεται η υπέρταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Richard R. Furman, προσθέτοντας ότι η θεραπεία που ακολουθείται σήμερα μπορεί να είναι χειρότερη από την ασθένεια επειδή προκαλεί σοβαρές παρενέργειες, ακόμη και θάνατο.
Η επιστημονική ανακοίνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Weill Cornell.

http://www.koutipandoras.gr 
Εάν έχετε μια επιχείρηση και θέλετε να την επεκτείνετε στην περιοχή σας, αλλά δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πολλά δωρεάν ή χαμηλού κόστους εργαλεία του Διαδικτύου. Σχεδόν όλοι όσοι διαθέτουν επιχείρηση είναι τώρα στο διαδίκτυο και μπορούν να απολαύσουν την άνεση και την ευκολία ν' αγοράζουν από αυτό ή να μαθαίνουν περισσότερα για την επιχείρησή τους μέσω της απευθείας σύνδεσης. Δώστε στους πελάτες σας αυτό που θέλουν, έχοντας μια καλή παρουσία στο διαδίκτυο.

Εργαλεία διαφήμισης της επιχείρησής σας μέσα από το διαδίκτυο

  1. Δημιουργήστε ή Ανασχεδιάστε την ιστοσελίδα σας.
Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα, είτε να την ανασχεδιάσετε, ή τέλος να πληρώσετε κάποιον για να το κάνει για εσάς. Μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας την όμορφη ιστοσελίδα σας με χαμηλό budget € 10,00 το μήνα συν ετήσια καταχώρηση του domain name σας, και τη φιλοξενία για ένα χρόνο. Το σημαντικότερο, η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει εύκολα μενού πλοήγησης, να παρέχει χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες και να είναι απαλλαγμένη από περιττά ή άχρηστα πράγματα. Αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει έναν πελάτη να βαρεθεί. Ιδανικά ζητήστε συμβουλές από έναν web designer προτού προχωρήσετε σε οποιαδήποτε κίνηση. Αξίζει να επενδύσετε σε έναν επαγγελματία, γιατί μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για την εικόνα της επιχείρησης, η οποία μάλιστα θα έιναι δημόσια live. Άρα τα λάθη μπορούν να σας κοστίσουν ανυπολόγιστα σε απώλεια πελατών, λόγω πρόχειρης κατασκευής της ιστοσελίδας σας.

Χρήσιμες συμβουλές για να γίνει η επιχείρησή σας πιο γνωστή μέσα από την ιστοσελίδα

  • Εκτός από πληροφορίες για την επιχείρησή σας και τις πωλήσεις σας μέσα από το e-shop, τί άλλο μπορείτε να προσφέρετε; Σκεφτείτε την προσθήκη άρθρων, προσωπικές ιστορίες σχετικά με το προσωπικό και εταιρικές εκδηλώσεις, χρηστικές πληροφορίες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας τύπου «Πώς να...;» κλπ. Να είστε γενναιόδωροι και οι πελάτες σας θα εντυπωσιαστούν, καθώς θα επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα σας για περισσότερα.
  • Καταχωρήστε το όνομα της ιστοσελίδας σας σε πολλούς καταλόγους ιστοσελίδων. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για δωρεάν καταλόγους ιστοσελίδων και να βρείτε αρκετά links σε μέρη όπου μπορείτε να διαφημιστείτε.
2.   Χρησιμοποιήστε τη διαφήμιση με πληρωμή ανά κλικ.

Η διαφήμιση με απευθείας σύνδεση μέσω των μηχανών αναζήτησης (π.χ Google) έχει μεγάλη εμβέλεια και είναι ο τρόπος με τον οποίο πολλές ιστοσελίδες μπορούν να αναπτυχθούν ή ακόμα και να επιβιώσουν. Μπορείτε να ορίσετε μια τιμή που θα είστε πρόθυμοι να πληρώσετε κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ σε μια διαφήμιση που γράφετε. Πρέπει να πληρώσετε γι' αυτό, όταν κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας. Αν κανείς δεν κάνει κλικ στη διαφήμισή σας, δεν έχετε να πληρώσετε τίποτα. Αυτές οι μορφές διαφήμισης σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα ημερήσιο προϋπολογισμό διαφήμισης και έχετε την ελευθερία να ακυρώσετε και να επανεκκινήσετε τις διαφημίσεις σας όποτε θέλετε.

Θέσεις προβολής των διαφημίσεών σας

  • Χρησιμοποιήστε την “πλαϊνή μπάρα διαφημίσεων”. Προβάλλουν διαφημίσεις, ενώ οι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια. Σκεφτείτε, επίσης, την επέκταση διαφημίσεων σε εφαρμογές για smartphones και tablet.
  • Χρησιμοποιήστε διαφημίσεις adwords από την πλευρά της Google μπάρας σας. Εάν πληκτρολογήσετε κάτι στο Google, τότε θα εμφανιστούν στη δεξιά πλευρά των αποτελεσμάτων αναζήτησης ως μικρές αγγελίες.
Να είστε διακριτικοί με την τοποθέτηση των διαφημίσεων στην ιστοσελίδα σας και να προσέχετε σχετικά με τα είδη των διαφημίσεων που είστε διατεθειμένοι να φαίνονται στην ιστοσελίδα σας. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις του ανταγωνιστή σας;

Οι υπολογιστές «μίλησαν». Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «έτρεξε» τη διασταύρωση και εντόπισε περισσότερα από 830.000 ανασφάλιστα οχήματα. Ακολουθεί έλεγχος των «ευρημάτων» για να μην εξελιχθεί η υπόθεση σε «φιάσκο» και μετά άγριο κυνηγητό. Πότε θα γίνει; Οι ιθύνοντες δεν απαντούν. Μέτρα μαζικής εφαρμογής «σκοντάφτουν» και στο θέμα των εκλογών. Καλό είναι όμως να προετοιμάζεστε

Το σχέδιο καταπολέμησης του φαινομένου «ανασφάλιστα οχήματα» -ένα φαινόμενο «βόμβα» για την ελληνική κοινωνία καθώς κάθε ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ανασφάλιστος οδηγός ισοδυναμεί με οικονομική εξόντωση τουλάχιστον μιας ολόκληρης οικογένειας- έχει καταρτιστεί από πέρυσι τέτοιο καιρό ενώ πήρε μορφή νόμου τον περασμένο Απρίλιο. Τον Νοέμβριο συγκροτήθηκε επιτροπή με στόχο να βρεθεί τρόπος εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων με τη χρήση της τεχνολογίας. Αυτό κατέστη εφικτό προ ημερών και η πρώτη διασταύρωση ολοκληρώθηκε. «Μίλησαν» τα computerτου υπουργείου Μεταφορών με τα αντίστοιχα της ΓΓΠΣ και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και προέκυψε ο κατάλογος φωτιά. Η συνέχεια –όταν θα ανάψει το πράσινο φως- θα είναι η εξής:

Στάδιο 1ο: Αποστέλλονται ειδοποιητήρια στους οδηγούς εντός οκτώ ημερών να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Σε αυτό το στάδιο, οι οδηγοί θα πρέπει να προσέλθουν στην ασφαλιστική εταιρεία και εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τα υπόλοιπα στοιχεία, θα πρέπει να έχουν και ένα παράβολο των 250 ευρώ. Ουσιαστικά, για όποιον παραλάβει επιστολή και δεν μπορεί να τεκμηριώσει ότι δεν οφείλει να ασφαλίσει εκ νέου το αυτοκίνητό του (είτε γιατί το έχει θέσει σε ακινησία είτε γιατί το έχει ήδη ασφαλίσει) το κόστος ασφάλισης μαζί με το παράβολο διπλασιάζεται.

Στάδιο 2ο: Όποιος δεν ανταποκριθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες του πρώτου σταδίου, τον περιμένει ακόμη βαρύτερο πρόστιμο. Διότι η ΓΓΠΣ θα αποστείλει τα ονόματα όσων δεν ανταποκριθούν μέσα στο 8ήμερο στην Αστυνομία η οποία είναι και αρμόδια για να βεβαιώσει τις παραβάσεις, δηλαδή να στείλει κλήσεις. Το πρόστιμο για τα ΙΧ διαμορφώνεται στα 500 ευρώ και για τα μηχανάκια και τις μοτοσικλέτες στα 250 ευρώ. Το πιθανότερο είναι ότι τα πρόστιμα θα ταχυδρομηθούν.

Στάδιο 3ο: Όποιος δεν πληρώσει ούτε το πρόστιμο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Διότι το πρόστιμο, θα αποσταλεί πίσω στην εφορία ως ληξιπρόθεσμη οφειλή με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί, είναι σας σταματήσει το περιπολικό στον δρόμο και να σας πιάσει ανασφάλιστους. Εκτός από το πρόστιμο των 500 ευρώ, προβλέπεται και αφαίρεση πινακίδων, άδειας κλπ για τουλάχιστον 10 ημέρες. Αν μάλιστα ο εντοπισμός γίνει ύστερα από ατύχημα, η αφαίρεση θα ισχύσει για δύο χρόνια ενώ δεν θα πάρετε ποτέ πίσω τις πινακίδες σας αν δεν προσκομίσετε και ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Προσοχή: ακόμη και αν έχετε ασφαλίσει το όχημά σας, πρέπει να έχεις το σήμα στο αυτοκίνητο. Υπάρχει πρόστιμο (μικρό) και για αυτή την περίπτωση.

http://www.fpress.gr
Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκηρύσσει η ΠΟΕ- ΟΤΑ για τις 7 Φεβρουαρίου, μέρα που συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή των εργαζομένων για τη διαθεσιμότητα. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 08:00 μέχρι τις 12:00, ενώ ησυγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, Πανεπιστημίου 47-49.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 7 Φεβρουαρίου θα κατέβουν από την έδρα τους και οι καθηγητές, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι η εξής:

«Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύχθηκε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ημέρα που συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και την Εκπαίδευση για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4172/2013, που έθεσε χιλιάδες εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και τους οδηγεί σε απόλυση, καθώς και των Υπουργικών Αποφάσεων που «αξιολογούν» τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Στις 9.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49 – Αθήνα), στην οποία καλούνται να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά της διαθεσιμότητας, που επιβλήθηκε με τον Νόμο 4172/2013.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, προκειμένου να βάλουμε με κάθε τρόπο φρένο στις πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα-απόλυση, στη διάλυση των υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη στέρηση βασικών υπηρεσιών από τους πολίτες.»

http://www.aftodioikisi.gr 
Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες ημέρες από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ενστόλους, και με νέα απόφαση – βόμβα το ανώτατο Δικαστήριο βάζει φωτιά στο οικονομικό επιτελείο, καθώς στις 14 Ιανουαρίου, έκρινε αντισυνταγματική η φορολόγηση των ειδικών επιδομάτων που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί για την ενημέρωση της βιβλιοθήκης τους και τη συμμετοχή σε συνέδρια, αφού αυτά δεν μπορούν να θεωρηθούν εισόδημα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Απόφασης, κάθε παροχή που καταβάλλεται στο μισθωτό, με οποιαδήποτε ονομασία (επιχορήγηση, αποζημίωση, επίδομα κλπ.) που, κατά το νόμο ή από τη φύση της, προορίζεται να καλύψει δαπάνες στις οποίες αυτός υποβάλλεται για την εκτέλεση της υπηρεσίας που του έχει ανατεθεί ή την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της, δεν αποτελεί προσαύξηση μισθού και δεν υποβάλλεται σε φόρο εισοδήματος, έστω και αν από την παροχή αυτή ωφελείται έμμεσα ο μισθωτός.

Πλέον θα πρέπει να διευκρινιστεί η αναδρομικότητα της απόφασης δηλαδή από πότε θα πρέπει να επιστρέψει το Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, όσα φορολόγησε παρανόμως, καθώς η προσφυγή επί της οποίας εκδόθηκε η Απόφαση έγινε το 2004, λόγω των σχετικών προβλέψεων νόμου του 2002!

http://www.koutipandoras.gr

Αυτή είναι η ψηλότερη και πιο γρήγορη νεροτσουλήθρα στον κόσμο, η οποία υπόσχεται μια εμπειρία που θα μοιάζει με πτώση από τους καταρράκτες του Νιαγάρα με ταχύτητα 106 χιλιομέτρων την ώρα.

Πρόκειται για την νεροτσουλήθρα "Verrückt" η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2014 στο Kansas City.


Πάρτε μία γεύση


http://www.koutipandoras.gr 
Μήπως τελευταία χάνετε αντικείμενα, ξεχνάτε σημαντικά πράγματα, τα οποία όμως είναι πρόσφατα, αλλά θυμάστε με ακρίβεια τα παλαιότερα;

Η ελάττωση των δυνατοτήτων της μνήμης είναι φυσιολογική με την πάροδο της ηλικίας, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απώλεια μνήμης μπορεί να κρύβει μια εξελισσόμενη άνοια ή ακόμη χειρότερα τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Δείτε ποια είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς της Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ, τα «σημάδια» συναγερμού, που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν!

- Ξεχνάτε ονόματα και φυσιογνωμίες ανθρώπων
- Ξεχνάτε τα πρόσφατα γεγονότα, παρόλο που θυμάστε πολύ καλά τα παλαιότερα
- Συναντάτε συχνά δυσκολία στο να εκφραστείτε και δεν μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες λέξεις
- Χάνετε συχνά προσωπικά αντικείμενα
- Αντιμετωπίζετε δυσκολίες σε καθημερινά πράγματα, τα οποία παλαιότερα σας φαίνονταν πολύ εύκολα
- Δυσκολεύεστε να προσανατολιστείτε στο χώρο ή χάνετε το δρόμο ακόμη και σε περιοχές που γνωρίζετε καλά

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αφορά συνολικά 160.000 Έλληνες.

Εκδηλώνεται, συνήθως, σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, σπάνια σε ηλικίες 50 έως 65 ετών και πολύ σπάνια σε ηλικίες κάτω των 50 ετών.

http://www.seleo.gr

Ο τίτλος της είδησης αναφέρεται στην απόφαση που πήρε ένα ζευγάρι στην Κίνα για να παντρευτούν στην άκρη ενός απότομου βράχου που καταλήγει σε γκρεμό...

Ο Λου Ζχάο και η Φανγκ Γινγκ είναι φαν των extreme sports και συνήθως η αδρεναλίνη τους είναι πολύ ανεβασμένη. Το ζευγάρι επέλεξε ένα πρωτότυπο, αλλά και αγαπημένο μέρος για να περάσουν βέρες.

Το αγαπημένο τους σπορ που είναι η αναρρίχηση πλαγιάς, τους έφερε στον απότομο βράχο της πόλης Λιούζχου στην επαρχία Γκουανξί Ζχουάνγκ. Αφού φόρεσαν τα νυφικά και τα γαμπριάτικα, έβαλαν από πάνω τον ειδικό εξοπλισμό και ξεκίνησαν την αναρρίχηση παρέα με τον φωτογράφο Λονγ Τιέν.

Οι καλεσμένοι βρίσκονταν στο έδαφος και τους παρακολουθούσαν.






http://peiraxtiri.gr


Μια νέα χρήσιμη & καινοτόμα υπηρεσία έκανε την εμφάνιση της στο Ελληνικό διαδίκτυο.

Πρόκειται για το timimas.gr, ένα site σύγκρισης τιμών supermarket.

Το timimas.gr καταγράφει τις τιμές των προϊόντων των supermarket καθώς επίσης και τις προσφορές τους, και τις συγκρίνει σε ένα εύχρηστο διαδικτυακό περιβάλλον.

Βασική του λειτουργία είναι η προετοιμασία της λίστας αγορών από το σπίτι, αναγνωρίζοντας σε ποιο κατάστημα supermarket θα κοστίσει λιγότερο, κάνοντας τα ψώνια εύκολα, γρήγορα και όσο φθηνότερα γίνεται.


Πώς η Ελλάδα «δωροδόκησε» τη FIBA για να παίξει η Εθνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ ; Πόσα λεφτά έδωσε;

Το απίστευτο για τα δεδομένα της εποχής ποσό των 800.000 ευρώ έδωσε η Ελλάδα στην Παγκοσμία Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προκειμένου να εξασφαλίσει τη wild card για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ (30/8-14/9) και να δώσει το παρών στη διοργάνωση η Εθνική μας Ομάδα.

Από την κούρσα για τη wild card αποσύρθηκαν οι Ιταλοί με τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας Τζάνι Πετρούτσι, να ξεκαθαρίζει σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου πως «δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να μπούμε στον πλειστηριασμό». «Θα ήταν ανήθικο να συμμετάσχουμε σε διαδικασία που έχει εξελιχθεί με όλες τις έννοιες και τους σκοπούς, σε δημοπρασία, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας.

Μια από τις δυσκολότερες της ιστορίας», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του, ωστόσο η Ελληνική Ομοσπονδία και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έδειξαν να πτοούνται και έριξαν στο τραπέζι της FIBA το ποσό των 800.000 ευρώ!

Το ποσό εκκίνησης στον απίστευτο αυτό πλειστηριασμό ήταν 500.000 ευρώ, αλλά η Corriere dellο Sport έγραψε την Τετάρτη ότι η Ελλάδα έδινε 1 εκατομμύριο και τώρα αρμόδιες πηγές «διορθώνουν» ότι το επίμαχο ποσό ήταν σε ελβετικά φράγκα, ήτοι μόνο 800.000 ευρώ.

Και όλα αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσης και περικοπών και μόλις λίγες μέρες μετά τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ότι η κρατική επιχορήγηση προς τις αθλητικές ομοσπονδίες κόβεται στο μισό, από 24,5 εκάτ. ευρώ πέρυσι στα 12 εκάτ. ευρώ.

http://peiraxtiri.gr 
Δεν είναι επίσημο και δεν πρόκειται να γίνει γιατί θα προκαλούσε την οργή της Τρόικας. Έχει, ωστόσο, συζητηθεί στο παρασκήνιο και αποτελεί αυτή τη στιγμή την κυριάρχη τάση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου. Ο λόγος είναι ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ φοβούνται το “μαύρο” όχι μόνο των “διαθέσιμων” ή όσων έχουν χάσει και θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και των συναδέλφων τους που θα ζουν με το άγχος ότι έρχεται η σειρά τους.
Εξάλλου, τα μηνύματα που έχουν φτάσει στη Συγγρού και τη Χαριλάου Τρικούπη από γαλάζιους και πράσινους δημάρχους αντίστοιχα δείχνουν ότι υπάρχουν διαθέσεις ανυπακοής και μεταξύ των αιρετών που θέλουν να επανεκλεγούν. Είναι, δηλαδή, ισχυρή η πιθανότητα να δημιουργηθεί κίνημα “δεν απολύω” από δημάρχους που θα επενδύσουν στην αντιμνημονιακή ατζέντα και τον πολιτικό ακτιβισμό προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο των πολιτών και να γίνουν αρεστοί σε όσους εργάζονται στο δήμο τους.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν καταλήξει ότι πρέπει να «παγώσουν” οι απολύσεις στους ΟΤΑ μέχρι τον Μάιο, γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείεται και έκρηξη της λεγόμενης αντισυστημικής/αντικομματικής ψήφου.
aftodioikisi.gr
Στις 30 Ιανουαρίου 1827 οι Έλληνες νικούν τις τουρκικές δυνάμεις του Κιουταχή στη Μάχη της Καστέλλας.

1018 - Η Πολωνία και η Γερμανία υπογράφουν τη Συνθήκη του Μπάουτσεν.

1649 - Εκτελείται δι' αποκεφαλισμού ο βασιλιάς Κάρολος Α΄ της Αγγλίας.

1661 - Το σώμα του Όλιβερ Κρόμγουελ εκταφιάζεται και υποβάλλεται σε μεταθανάτια εκτέλεση, κατά την επέτειο της εκτέλεσης του βασιλιά Κάρολου Α' της Αγγλίας από τον Κρόμγουελ.

1703 - Σαράντα επτά Ρόνιν, με επικεφαλής τον Οΐσι Κουρανοσούκε, εκδικούνται τον θάνατο του αφέντη τους.

1822 - Οι Έλληνες, υπό την αρχηγία του Γερμανού φιλέλληνα Κάρολου Νόρμαν, αποκρούουν τις τουρκικές επιθέσεις στο Νεόκαστρο.

1823 - Ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου.

1826 - Ανοίγει η Κρεμαστή Γέφυρα του Μενάι, η οποία θεωρείται η πρώτη σύγχρονη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου, που συνδέει το νησί Άνγκλεσι με τη βορειοδυτική ακτή της Ουαλίας.

1827 - Οι Έλληνες νικούν τις τουρκικές δυνάμεις του Κιουταχή στη Μάχη της Καστέλλας.

1835 - Στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά προέδρου των Η.Π.Α., ο Ρίτσαρντ Λόρενς αποτυγχάνει να δολοφονήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Άντριου Τζάκσον.

1876 - Ο Βίκτωρ Ουγκώ ονομάζεται ισόβιος Γερουσιαστής από τη Γαλλική Δημοκρατία.

1880 - Ο Ιωακείμ Γ΄ Μεγαλοπρεπής θέτει τα θεμέλια του νέου οικοδομήματος της Μεγάλης του Γένους Σχολής στο λόφο του Φαναρίου.

1911 - Ιδρύεται ως "Αναγνωστήριον" η Ανόρθωση Αμμοχώστου.

1923 - Μετά τη γενοκτονία των Ποντίων και τη μικρασιατική καταστροφή το αποκορύφωμα του απάνθρωπου αυτού μέτρου της «ανταλλαγής πληθυσμών» αποτέλεσε το Σύμφωνο για την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που υπογράφθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1923, το οποίο στη συνέχεια κατέστη μέρος της Συνθήκης της Λωζάνης της 24ης Ιουλίου του ίδιου έτους δυνάμει του άρθρου 142 της τελευταίας.

1925 - Οι Τούρκοι εκδιώκουν από την Κωνσταντινούπολη τον Πατριάρχη Κωνσταντίνο τον VI.

1933 - Ο Αδόλφος Χίτλερ διορίζεται Καγκελάριος της Γερμανίας.

1938 - Στην Ισπανία η προεδρία της Junta Técnica περνά στα χέρια του Φρανθίσκο Φράνκο, που γίνεται πια Αρχηγός του Κράτους και της Κυβέρνησης.

1945 - Ώρα 21.10 το γερμανικό κρουαζιερόπλοιο Βίλχελμ Γκούστλοφ που επιχειρούσε μεταφορές αμάχων στη Βαλτική Θάλασσα δέχτηκε τρεις τορπίλες παρασύροντας στον βυθό χιλιάδες επιβατών. Σώθηκαν 1239 άνθρωποι από τους 5 - 8.000 που μετέφερε. Θεωρείται από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στον κόσμο.

1945 - Ανασυγκροτείται το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

1948 - Δολοφονείται στο Νέο Δελχί ο Μαχάτμα Γκάντι.

1951    Πεθαίνει στην Στουτγάρδη ο Αυστριακός μηχανικός Ferdinard Porsche σε ηλικία 76 ετών. Ήταν ο ιδρυτής της Porsche και ο σχεδιαστής του θρυλικού σκαθαριού (Beetle) της Volkswagen το 1931, ενώ το 1937 βραβεύτηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ με το βραβείο “German National Prize of Art and Science”.

1972 - Bloody Sunday, στο Λοντοντέρρυ (Derry) της Βόρειας Ιρλανδίας.

2004 - Δημιουργείται η Ουκρανική Βικιπαίδεια.

http://www.enikos.gr 
H ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, ανοίγει συνεχώς νέους ορίζοντας, προσφέροντας περισσότερες θέσεις εργασίας. Έτσι στη σύγχρονη εποχή, έχουν εμφανιστεί επαγγέλματα, τα οποία δεν υπήρχαν καν πριν από μερικά χρόνια.

Η εταιρεία σχεδιασμού Shutterstock δημιούργησε ένα έξυπνο infographic, στο οποίο παρουσιάζει και αναλύει 10 επαγγέλματα τα οποία δεν υπήρχαν καν πριν από 5 χρόνια.

Προγραμματιστής της Apple
Το πρώτο iPhone εμφανίστηκε το 2007 και ένα χρόνο αργότερα, μαζί με το iOS 2 παρουσιάστηκε και η δυνατότητα δημιουργίας εφαρμογών από προγραμματιστές.
Το 2008 υπήρχαν μόλις 89 προγραμματιστές και μέσα σε 5 χρόνια έφτασαν τους 12.634

Προγραμματιστής της Android
Ακριβώς η ίδια διαδικασία χρονικά έγινε και με το λογισμικό Android της Google. Το 2008 υπήρχαν μόλις 53 προγραμματιστές ενώ το 2013 έφτασαν τους 10.554

Καθηγητής Ζούμπα
Αυτό το είδος άσκησης εμφανίστηκε στις ΗΠΑ πρώτη φορά το 2006 και μέσα σε 2 χρόνια κατέκτησε τον κόσμο φτάνοντας να γίνει talk of the town. Το 2006 υπήρχαν μόλις 16 καθηγητές ζούμπα και το 2013 έφτασαν τους 6331

Σελέμπριτι των Social Media
Linkedlin, Facebook, Youtube και Twitter, όλα εμφανίστηκαν μεταξύ 2003 και 2006, όμως χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2008 για να γίνουν μέρος της ζωής μας και να φτάσουν στη κορυφή της δημοτικότητας τους. Μέχρι το 2008 είχαμε μόλις 25 καταγεγραμμένους «weblebrities» και το 2013 έφτασαν τους 4.350

Ερευνητής δεδομένων
Η μεγάλη σωρεία πληροφοριών στο διαδίκτυο χρειάζεται και κάποιον να τη μελετήσει. Αυτή η δουλειά γνώρισε τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια με μόλις 25 ερευνητές το 2008 που μέχρι το 2013 έφτασαν τους 4.326

Σχεδιαστές Διεπαφών (Interface)
Οι σχεδιαστές δουλεύουν ώστε να κάνουν την τεχνολογία πιο εύχρηστη και πιο ευχάριστη για μας. Όσο λοιπόν μεγαλώνει η «εξάρτηση» μας από την τεχνολογία, διευρύνεται και η δουλειά τους. Το 2008 είχαμε μόλις 159 και το 2013 φτάσαμε τους 3.509

Αρχιτέκτονας δεδομένων
Μελετώντας και δημιουργώντας χάρτες δεδομένων, το επάγγελμα είναι σχετικά καινούργιο, αφού το 2008 δεν υπήρχε καν ως επάγγελμα και μέσα σε 5 χρόνια αριθμεί 3.440 μέλη.

Ο προπονητής Beachboy
«Σφίχτης» κατ' επάγγελμα, παρουσιάζει τα προϊόντα για bodybuilding της Beachboy και πείθει τους επίδοξους μποντιμπίλντερ να τα χρησιμοποιήσουν, παρακολουθώντας την πρόοδο τους. Το 2008 δεν υπήρχε ως επάγγελμα και το 2013 μετράει ήδη 3.360 άτομα

Ειδικός ψηφιακού μάρκετινγκ
Το διαδίκτυο και το ψηφιακό marketing έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος κάθε εταιρείας, δημιουργώντας έτσι ένα νέο κλάδο. Έτσι όταν το 2008 είχε μόλις 166 άτομα, μέσα σε 5 χρόνια έφτασε τα 2.886
























































































Κατεβαίνουν από την έδρα οι καθηγητές στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της ΟΛΜΕ κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου παράλληλα προγραμματίζει για την Παρασκευή συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Kλαυθμώνος στη 1 το μεσημέρι ενώ στη διαδήλωση θα συμμετάσχουν και οι υπάλληλοι των ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σε ψήφισμά της, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εκπαιδευτικών, (ETUCE), «εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημα της ΟΛΜΕ να σταματήσει τη σοβαρή πολιτική της αναζήτησης λύσεων στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα».

«Τα μνημόνια επηρεάζουν επίσης τον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης σε πρωτοφανές βαθμό. Αυτή η προσέγγιση υπονομεύει σοβαρά την ανάκαμψη από την κρίση και είναι πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι υπονομεύει το μέλλον των ελληνικών γενεών» αναφέρεται στο ψήφισμα.

http://www.aftodioikisi.gr 
Ο εχθρός είναι εντός των τειχών του βρετανικού κοινοβουλίου. Απόρρητα έγγραφα έχουν πέσει στα... δόντια των εισβολέων, αλλά η λύση θα δοθεί άμεσα: ετοιμάζεται καταδρομική επίθεση από γάτες!

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους βουλευτές τον τελευταίο καιρό η... αποικία των ποντικιών που έχει απλωθεί παντού στο Γουέστμινστερ. Και μάλιστα οι εισβολείς έχουν αποθρασυνθεί πλήρως, αφού παντού εντοπίζονται τα μικρά... αναμνηστικά που αφήνουν πίσω τους, καθιστώντας την κατάσταση επικίνδυνη και με όρους υγιεινής. Για να μην αναφέρει κανείς βέβαια τον εκνευρισμό που προκαλούν οι μισοφαγωμένες άκρες απόρρητων εγγράφων που βρίσκουν στα γραφεία τους οι βουλευτές.

Το πρόβλημα θα λύσει μία οργάνωση που περιθάλπει αδέσποτα ζώα, καθώς προσφέρθηκε να στείλει στο κοινοβούλιο γάτες... καταδρομείς, προκειμένου να εξαλείψουν τον εχθρό. Ηδη έχουν προταθεί τρεις τετράποδοι «κομάντο» για την αποστολή, με εξαιρετικό βιογραφικό. Η Τζιλ, που έχει εμπειρία εξόντωσης τρωκτικών από το προηγούμενο σπίτι της, ο Φιν που... χτυπάει ό,τι κινείται και ο Μπλουμ, που περιγράφεται ως ιδιαιτέρως θρασύς και πονηρός.

Η φιλοζωική οργάνωση περιμένει το «πράσινο φως» από τον επικεφαλής του κοινοβουλίου, Αντριου Λάνσλεϊ. Το μόνο πρόβλημα που φαίνεται πως υπάρχει είναι οι περιπτώσεις βουλευτών οι οποίοι είναι αλλεργικοί σε γάτες, οι οποίοι μάλλον θα... θυσιαστούν υπομένοντας τα συμπτώματα προκειμένου να καθαρίσει το κτίριο από τους ανεπιθύμητους εισβολείς.

http://www2.thestival.gr
Τον κατάλογο με τις 440.000 θέσεις απασχόλησης που θα δημιουργηθούν μέσα στη διετία 2014-2015 με την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου δίνοντας στη δημοσιότητα την ομιλία του πρωθυπουργού κατά τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επιδοτήσεις επιχειρήσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, επιταγές εισόδου στην αγορά εργασίας (τα γνωστά vouchers), θέσεις κοινωνικής εργασίας και πλήθος άλλων προγραμμάτων τα οποία θα ξεκινήσουν να «τρέχουν» μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Δείτε όλο τον κατάλογο
 
Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, κατέταξε τις 440.000 θέσεις σε τρεις διαφορετικούς πυλώνες. Ακολουθούμε λοιπόν τη δική του κατάταξη:

A. «Τα προγράμματα του πρώτου πυλώνα, αφορούν 114 χιλιάδες ανέργους όλων των κατηγοριών και είναι έτοιμα να υλοποιηθούν άμεσα» υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Αυτά τα προγράμματα είναι:

  1. η «επιταγή εισόδου» για νέους ως 29 ετών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για τα voucherτα οποία ξεκίνησαν να δίνονται από πέρυσι στους νέους προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα κατάρτισης εισπράττοντας ταυτόχρονα και ένα ποσό της τάξεως των 2700 ευρώ. Μάλιστα η προθεσμία για τους τελευταίους που δεν έχουν παραλάβει ακόμη την επιταγή, εκπνέει την Παρασκευή.
  2. η επιδότηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας των νέων (θα διατεθούν ποσά έως 10.000 ευρώ για τη σύσταση επιχειρήσεων από νέους)
  3. την επιχορήγηση επιχειρήσεων να προσλάβουν ανέργους 30-66 ετών. Για κάθε ημέρα απασχόλησης, οι επιχειρήσεις θα εισπράττουν   15 ευρώ με ανώτατο όριο τα 450 ευρώ μηνιαίως. Έτσι, οι επιχειρήσεις θα προσλάβουν με ελάχιστο ή και καθόλου κόστος. Η επιδότηση θα διαρκεί για 12 μήνες
  4.  την τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις απασχόλησης που προβλέπονται από Τοπικά Σχέδια της τοπικής Αυτοδιοίκησης
  5. την τοποθέτηση ατόμων από ευπαθείς ομάδες. Όχι μόνο άτομα με αναπηρία, αλλά και αποφυλακισμένους και οροθετικούς
  6. τις νέες θέσεις εργασίας για μακροπρόθεσμα ανέργους με επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις για να τους προσλάβουν
  7. την επιχορήγηση προσλήψεων ειδικών κατηγοριών ανέργων σε μεγάλες επιχειρήσεις
  8. παρεμβάσεις απασχόλησης-κατάρτισης σε κλαδικά προγράμματα κλάδων αιχμής   

B. Ο δεύτερος πυλώνας αφορά το Πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» (σ.σ έχει ήδη εξαγγελθεί από τον υπουργό Εργασίας και αναμένεται να τρέξει μετά τον Μαίο). Ο πυλώνας αυτό θα χορηγεί εργασιακή εμπειρία μαζί με κατάρτιση και μαθητεία, όπου χρειάζεται, σε όλους τους νέους μέχρι 24 ετών που δεν εργάζονται πουθενά ή που δε φοιτούν σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Οι δικαιούχοι αυτού του προγράμματος που υπολογίζονται σε 240 χιλιάδες θα έχουν την ευκαιρία:

1.       είτε να απασχοληθούν σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση για κάποιο διάστημα με επιδότηση μεγάλου μέρους του συνολικού μισθού τους και των ασφαλιστικών εισφορών τους
2.       είτε να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, προκειμένου να βρουν την πρώτη τους δουλειά το συντομότερο
3.       είτε να συνδυάζουν την προσωρινή απασχόληση και κατάρτιση στο χώρο εργασίας, με μία δυνατότητα πρόσληψης στη συνέχεια στην εργασία αυτή.
Στις περιπτώσεις προγραμμάτων κατάρτισης ή μαθητείας θα υπάρχει και η σχετική πιστοποίηση. Ώστε, πέρα από την ευκαιρία της άμεσης πρόσληψης, να μείνει στον δικαιούχο το επαγγελματικό εφόδιο μαζί με την προϋπηρεσία.
«Στόχος αυτού του προγράμματος, είναι μέσα στο 2014 και το 2015, να μην υπάρξει κανένας νέος που δεν έκανε την αρχή της επαγγελματικής του ζωής και δεν μάζεψε το πρώτο του ένσημο. Κι αυτά τα προγράμματα είναι εξειδικευμένα για μαθητεία, για κατάρτιση, για πρώτη επαγγελματική εμπειρία, για νέους από ευπαθείς ομάδες και για νεανική επιχειρηματικότητα. Δηλαδή, θα καλύψει εκείνους που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, εκτός επιμόρφωσης και εκτός εργασίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Γ. Ο τρίτος πυλώνας αφορά 90 χιλιάδες δικαιούχους, κυρίως ανέργους από νοικοκυριά όπου δεν έχουν κανένα εργαζόμενο μέλος στην οικογένειά τους, οι μισοί εκ των οποίων θα απορροφηθούν φέτος με κονδύλια του προηγούμενου ΕΣΠΑ, ενώ οι επόμενοι το 2015 με κονδύλια του καινούργιου ΕΣΠΑ. Αυτές οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως κοινωφελή εργασία στον δημόσιο τομέα, και πρωτίστως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Πρόκειται για τις γνωστές θέσεις απασχόλησης για πέντε μήνες με την αμοιβή των 490 ευρώ.

http://www.fpress.gr
Μπορεί για πολλούς η λέξη «ψυχοπαθής» να ηχεί πολύ βαριά, ωστόσο μόλις το 15-25% αυτών των ανθρώπων θεωρούνται επικίνδυνοι.
Σύμφωνα με μια ιδιάζουσα και πρωτότυπη έρευνα του ψυχολόγου Kevin Dutton, που δημοσίευσε το doctv, μπορεί καθημερινά να ζούμε και να συνεργαζόμαστε με ψυχοπαθείς ανθρώπους, οι οποίοι φαίνεται ότι προτιμούν κατά βάση τα εξής επαγγέλματα:
1. Διευθύνων Σύμβουλος
2. Δικηγόρος,
3. Εργαζόμενος στα Media (TV / Radio)
4. Πωλητής
5. Χειρουργός
6. Δημοσιογράφος
7. Αστυνομικός
8. Κληρικός
9. Σεφ
10. Δημόσιος υπάλληλος
Τώρα, πώς ξεχωρίζει κάποιος ψυχοπαθής, ο Dutton αποφαίνεται πως δεν χρειάζεται να είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος, αλλά σε συνθήκες γραφείου παρουσιάζει τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Αυτοπεποίθηση
2. Σκληρότητα
3. Χειραγώγηση
4. Έλλειψη φόβου
5. Εγωκεντρισμός
6. Υπέρμετρη ψυχραιμία κάτω από συνθήκες πίεσης
Βέβαια, αν κοιτάξουμε μέσα στη λίστα των επαγγελμάτων, μπορούμε να δούμε πως μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά ενδέχεται να είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι π.χ. κάθε διευθύνων σύμβουλος ή δικηγόρος είναι ψυχοπαθής ή έχει την τάση.
Πολλοί ψυχολόγοι, όμως, έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση το αν πραγματικά υπάρχει άνθρωπος που να ονομάζεται «επιτυχημένος ψυχοπαθής». Αυτό συμβαίνει επειδή έρευνες όπως αυτή διαπιστώνουν ότι οι ψυχοπαθείς γενικά κάνουν χειρότερα τα πράγματα που συνδέονται συχνά με την επιτυχία: οι σχέσεις τους είναι χειρότερες, κερδίζουν λιγότερα χρήματα και δεν επιτυγχάνουν γενικά υψηλές θέσεις.
Ο Dutton έχει δημιουργήσει και στη σελίδα του ένα ανάλογο τεστ για να μετρήσουμε κι εμείς την τάση μας προς την ψυχοπάθεια, ανώνυμα και μέσα σε 26 ερωτήσεις.

Πηγή: iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!