Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Μυστική σκοπεύουν να κρατήσουν δύο ισλαμικά δικαστήρια τη δίκη 7 ανδρών που κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία, μετά την επίθεση που δέχθηκαν, από ένα οργισμένο όχλο. Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα ατόμων άρχισε να πετά πέτρες στους κατηγορούμενους που βρίσκονταν έξω από δικαστήριο (Upper Sharia Court), ζητώντας την εκτέλεση τους. Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθεί η διαδικασία ακρόασης.
Αν και αρχικά είχε προγραμματισθεί για εχθές η επανάληψη της διαδικασίας στο ίδιο δικαστήριο, οι δικαστές αποφάσισαν να την μεταθέσουν.
Ο υπηρεσιακός γραμματέας, Unguwar Jaki, δήλωσε: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τη δίκη, λόγω της παραβίασης της ασφάλειας που είχαμε κατά την τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου».
«Το δικαστήριο θα πρέπει να αναστείλει τη δίκη εν αναμονή της επανεξέτασης της κατάστασης ασφαλείας με τις αρμόδιες αρχές για να αποφευχθεί η επανάληψη της δράσης όχλου που είδαμε την περασμένη εβδομάδα».
Αναβολή πήρε και η αντίστοιχη δίκη 3 ανδρών στην περιοχή Tudun Alkali.
«Η δίκη αναβλήθηκε λόγω του περιστατικού λιθοβολισμού στο άλλο δικαστήριο, κάτι που προσπαθούμε να αποφύγουμε και εδώ », είπε ο δικαστής Mohammed Nuhu Dumi .
O δικαστής πρόσθεσε επίσης ότι η ημερομηνία της νέας δίκης δεν θα δημοσιευτεί και ότι οι κατηγορούμενοι θα μεταφερθούν με μυστικότητα.
Αν και οι υπάλληλοι του δικαστηρίου υποστηρίζουν ότι η μυστικότητα αυτή αποσκοπεί στην προστασία των υπόπτων, οι gay ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι σκοπός των δικαστηρίων είναι να αποφύγουν την προβολή και επομένως τη διεθνή κατακραυγή.

Η δημοφιλής ιστοσελίδα «αποκαλύπτει» τα μυστικά της...

Αν νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για το YouTube τότε σίγουρα κάνετε λάθος. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που αν τους εφαρμόσετε τότε θα δείτε τη γνωστή ιστοσελίδα να μεταμορφώνεται σε κάτι διαφορετικό.

Τα τρικ είναι απλά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πληκτρολογήσεις τις οδηγίες που δίνονται στο βίντεο που ακολουθεί…


http://www.tsekouratoi.gr

Μοιάζει με μια ιστορία βγαλμένη από τον κινηματογράφο και προσαρμοσμένη στην εποχή του διαδικτύου. Δύο- κατά πάσα πιθανότητα- δίδυμες αδελφές, υιοθετημένες από...
διαφορετικές οικογένειες και μεγαλωμένες σε διαφορετικές ηπείρους, επανασυνδέθηκαν μέσα από το YouTube.

Γεννήθηκαν και οι δύο στη Σεούλ στις 19 Νοεμβρίου του 1987 και υιοθετήθηκαν περίπου τρεις μήνες μετά τη γέννησή τους.

Ωστόσο, η Αναϊς Μπορντιέρ μεγάλωσε στα προάστια του Παρισιού, ενώ η Σαμάνθα Φούτερμαν στη Βερόνα του Νιου Τζέρσεϊ.

Η Αναϊς τον περασμένο Φεβρουάριο εντόπισε σε βίντεο αναρτημένο στο YouTube μια ηθοποιό που έμοιαζε με αντίγραφο του εαυτού της: σχεδόν πανομοιότυπη εμφάνιση, παρόμοιες κινήσεις και πολύ οικεία στοιχεία για τη ζωή της Σαμάνθα, τα οποία εύκολα ανακάλυψε με λίγο ψάξιμο στο Google και στο IMBD (ανάμεσα στις ταινίες όπου έχει συμμετάσχει η Σαμάνθα είναι και οι «Αναμνήσεις μιας γκέισας»), η Αναϊς «τρομοκρατημένη και ταυτοχρόνως ενθουσιασμένη» προσέγγισε διαδικτυακά το πιθανό άλλο της μισό.


Η απάντηση που έλαβε από την Σαμάνθα θα ήταν μια φωτογραφία του πιστοποιητικού γέννησης.

«Ένιωσα λες και είχα πάθει έμφραγμα. Παράλληλα, αυτή ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου-ένας καινούργιος κόσμος μου ανοίχτηκε» επισήμανε η 26χρονη ηθοποιός στους «Σάντεϊ Τάιμς».

Οι δυο κοπέλες δεν έχουν στην κατοχή τους κανένα στοιχείο για τους βιολογικούς τους γονείς, κάτι που θα τους πιστοποιούσε τον δεσμό τους.

Ωστόσο, τρεις ώρες συνομιλίας μέσω skype ήταν αρκετές για να αισθανθούν η Σαμάνθα και η Αναϊς μια αβίαστη σύνδεση.
 
Όταν έχουμε πολλά νεύρα είναι δύσκολο να σκεφτούμε καθαρά και όταν νιώθουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούμε, τότε είναι προτιμότερο από το να εκφραστούμε απειλητικά, από το να εκβιάσουμε ή να επιτεθούμε- πράγμα που δε θα φέρει τη λύση στο πρόβλημά μας- να αποχωρούμε εκείνη την στιγμή. Να ασχοληθούμε με κάτι άλλο και μετά όταν ξεχαστούμε λίγο να μιλήσουμε με ειλικρίνεια.

Γιατί πρέπει να υπάρξει επικοινωνία των συναισθημάτων. Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι και ο άλλος θα είναι σε θέση να συζητήσει μαζί μας. Κάπως έτσι λύνονται οι διαφωνίες γιατί ακούγονται τα συναισθήματα. Οι άνθρωποι εκνευρίζονται και φωνάζουν γιατί φοβούνται ότι τα συναισθήματά τους δεν ακούγονται. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία όσα μας θυμώνουν τη στιγμή που δεν είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι.

http://www.thestival.gr
H Danica Patrick όπως θα καταλάβετε αυτή η γυναίκα είναι διαφορετική από όλες τις άλλες και...

…απ” ό,τι βλέπω θα είναι και λίγο δύσκολο και να βρει άντρα γιατί σε περίπτωση καβγά δεν ξέρουμε ποιος θα τις φάει!







http://peiraxtiri.gr 
Ο καθαρισμός με την ηλεκτρική σκούπα, αν και φαίνεται πολύ απλή διαδικασία, χρειάζεται και αυτή τη «μαεστρία» της. Ανεξαρτήτως τη σκούπα που διαθέτετε, υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι για το σκούπισμα, που πρέπει να λαμβάνετε υπ’ όψη σας. Σας παρουσιάζουμε μικρά μυστικά για τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας στο σπίτι.





Ο σωστός τρόπος

  • Όχι μόνο στο πάτωμα. Τοποθετήστε το λεπτό στόμιο στο κοντάρι της σκούπας και απομακρύνετε τη σκόνη μέσα από συρτάρια και ντουλάπια.
  • Βιβλία και περιοδικά. Τραβήξτε τη σκόνη από έντυπα, περιοδικά και βιβλία καθώς είναι πολύ πιο γρήγορο από το να τα ξεσκονίσετε με πανί.
  • Βάλτε σκούπα μέσα στις ντουλάπες για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης και πολλές φορές χώματος από τα ρούχα.
  • Μαξιλάρια. Κλείστε με μια πλαστική σακούλα το μαξιλάρι σας και απορροφήστε με τη σκούπα όλο τον αέρα. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρυνθούν ακάρεα και τρίχες.
  • Για να φρεσκάρετε το δωμάτιό σας, δοκιμάστε να βγάλετε τελείως το κοντάρι της σκούπας και να την αφήσετε σε ένα κλειστό δωμάτιο. Είναι ένας καλός τρόπος να μειώσετε την εποχιακή σκόνη.
  • Η ηλεκτρική σκούπα θα σας βοηθήσει και στην καθαριότητα του αυτοκινήτου σας. Χρησιμοποιήστε με προσοχή στα χαλιά, στο πάτωμα αλλά και στα καθίσματα για ένα γρήγορο συμμάζεμα.
  • Η συχνότητα που βάζετε σκούπα, εξαρτάται από το δωμάτιο και το μέγεθος της οικογένειας. Για παράδειγμα καλό θα ήταν τα δωμάτια, που επισκέπτονται πολλοί, να σκουπίζονται δύο φορές την εβδομάδα ή καλύτερα καθημερινά. Αντίστοιχα τα υπόλοιπα δωμάτια με ένα σκούπισμα την εβδομάδα, καθαρίζονται ικανοποιητικά.
  • Ψυγείο. Κάντε πιο αποδοτικό το ψυγείο σας, καθαρίζοντας το πίσω μέρος του σε συχνή βάση, για να μη μαζεύει σκόνη και χνούδια.
Προς αποφυγή…

  • Όταν κάνετε σκούπα στο παρκέ, δώστε βάση να βάλετε καλύμματα (π.χ. τσόχας) για τα ροδάκια της σκούπας, που πιθανώς θα γρατζουνίσουν το πάτωμα.
  • Μην τραβάτε τη σκούπα από το καλώδιο. Με τον τρόπο αυτό θα φθαρεί πολύ γρήγορα και μπορεί να προκύψει άμεσα κάποια βλάβη. Μετά από το συγκεκριμένο στάδιο, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή πυρκαγιάς είναι πάρα πολύ υψηλός.
  • Μη χρησιμοποιείτε σκούπες για εσωτερικό χώρο σε εξωτερικό, ή για στεγνές επιφάνειες σε βρεγμένες.
  • Όταν η σκούπα απορροφά μεγάλα ή αιχμηρά αντικείμενα, είναι πιθανό να καταστρέψει τον κάδο ή άλλα εξαρτήματα στο εσωτερικό της. Επιθεωρήστε το χώρο και απομακρύνετε τα μεγαλύτερα αντικείμενα με μια απλή σκούπα.
  • Για μεγαλύτερη ασφάλεια, παραλείψτε να βγάζετε τη σκούπα από την πρίζα όσο είναι σε λειτουργία.
  • Δεν πρέπει να ξεχνάμε το καθάρισμα στα μέρη της σκούπας και τη συχνή αλλαγή της σακούλας (αν δεν λειτουργεί με κάδο).
 http://www.flowmagazine.gr
Πως φτιάχνουν τα αναψυκτικά; δείτε την παραγωγή τους από την αρχή μέχρι το τέλος...












http://peiraxtiri.gr 
Την οριστική επανατοποθέτηση συνολικά 526 πρώην σχολικών φυλάκων (τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών), από 331 που είχαν ανακοινωθεί αρχικά,  που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταποκρινόμενος στα αυξημένα αιτήματα κάλυψης άμεσων λειτουργικών αναγκών του Υπουργείου Υγείας.
Με τον τρόπο αυτό το πρόγραμμα κινητικότητας αξιοποιείται έτσι ώστε να καλυφθούν κενά στον κρίσιμο τομέα της υγείας (βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό), ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.
Ωστόσο, οι υπόλοιποι 1.708 από τους, συνολικά,  2.234 που εντάχθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο του 2013 βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα», καθώς θα βρεθούν εκτός Δημοσίου στις 23 Μαρτίου, οπότε  και λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητάς τους.
aftodioikisi.gr
Την κυκλοφορία του είχε επίσημα ανακοινώσει η Samsung λίγο πριν την έναρξη της παρουσίασης της στην έκθεση CES 2014 στο Λας Βέγκας. Πλέον, όμως, είναι γνωστές και η ημερομηνία κυκλοφορίας του και η τιμή του...
Το εντυπωσιακά τεράστιο Samsung Galaxy Note Pro θα λανσαριστεί στις 13 Φεβρουαρίου και η τιμή του θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 628 ευρώ (για τα 64 GB) και τα 554 ευρώ (για τα 32 GB).
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Οθόνη 12.2" (2560 x 1600, 16:10) με υποστήριξη γραφίδας S-Pen
Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon 800 2.3GHz
Επεξεργαστής γραφικών Adreno 330GPU
Μνήμη RAM 3GB
Αποθηκευτικός χώρος 32GB/64GB
Κάμερα 8MP (1080p)
Εμπρόσθια κάμερα 2.1MP
WiFi 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0+LE, NFC, IR blaster και έκδοση LTE
Λειτουργικό σύστημα Android 4.4.2 KitKat με TouchWiz UI
Μπαταρία 9500mAh
Παρακολουθήστε το βίντεο παρουσίασης που ακολουθεί:


http://www.iefimerida.gr

Κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε να επαναληφθεί μια αιμορραγία όπως εκείνη που γνώρισε η... Πορτογαλία τη δεκαετία του 1960, με τη μαζική έξοδο Πορτογάλων προς την Ευρώπη. Τα στατιστικά στοιχεία όμως δείχνουν ότι σήμερα παρατηρείται μια ροή ανάλογη, ή και μεγαλύτερη από εκείνη.

Το 2012, για παράδειγμα, 10.000 Πορτογάλοι έφευγαν κατά μέσο κάθε μήνα από τη χώρα, σε σύνολο πληθυσμού 10,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι αριθμοί αυτοί είναι μεγαλύτεροι από το 1966.

Τη δεκαετία του '60, οι Πορτογάλοι έφευγαν από τη φτώχεια, τη δικτατορία και τους αποικιοκρατικούς πολέμους. Σήμερα, ύστερα από πενήντα χρόνια και μια επανάσταση, οι Πορτογάλοι φεύγουν κατά χιλιάδες από την ανεργία, την απουσία προοπτικών και τη φτώχεια.

Τέτοιες έξοδοι σημειώνονται και από άλλες χώρες που τελούν υπό την άμεση ή έμμεση «αυτοκρατορία» της τρόικας. Όπως γράφει όμως στη Liberation η Κριστίνα Σεμπλάνο, που διδάσκει πορτογαλική οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, η Πορτογαλία πρέπει να είναι η μόνη χώρα όπου την έξοδο την ενθαρρύνει η ίδια η κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που επιχαίρει για τη μείωση της ανεργίας, η οποία οφείλεται σε αυτήν ακριβώς την έξοδο!

Η πορτογαλική μετανάστευση δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο και δύσκολα θα μπορούσε να αποφευχθεί σε μια χώρα με τόσο μεγάλη φτώχεια και τόσο ηχηρές ανισότητες. Εκτοξεύτηκε στα ύψη όμως μετά την κρίση, μαζί με την ανεργία που έχει φτάσει μεταξύ των νέων το 40%.

Η μετανάστευση λειτουργεί όμως και ως ένα είδος κοινωνικού αποσυμπιεστή: αν δεν υπήρχε, το πιθανότερο είναι ότι θα σημειώνονταν βίαιες και εκτεταμένες κοινωνικές εκρήξεις.

Η μαζική αυτή μετανάστευση έχει καταστροφικές επιπτώσεις για τη χώρα, πέρα από τα ανθρώπινα, προσωπικά και οικογενειακά δράματα που προκαλεί. Επιτείνει τη γήρανση του πορτογαλικού πληθυσμού, που είναι ήδη ένας από τους πιο ηλικιωμένους της ΕΕ και του κόσμου. Ταυτοχρόνως, προκαλεί και τη μείωση της γεννητικότητας: το 2012, η γεννητικότητα στη χώρα έφτασε στα επίπεδα του τέλους του 19ου αιώνα. Αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, υπογράμμισε πρόσφατα ο πορτογάλος γεωγράφος Ζόρζε Μαλέιρος, η χώρα θα εξαφανιστεί!

Τεράστιες είναι οι επιπτώσεις και στο οικονομικό επίπεδο, αφού η χώρα στερείται εκ των πραγμάτων τις δυνάμεις εκείνες που έχει ανάγκη για να σταθεί ξανά στα πόδια της.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τα μικρόβια και τα βακτήρια υπάρχουν σε πράγματα που χρησιμοποιείς συνέχεια; Είναι μία πολύ άσχημη σκέψη αλλά είναι καλό να ξέρεις για να μπορείς να πράξεις καταλλήλως...
1. Μαξιλάρι
Επειδή τα μαξιλάρια είναι γεμάτα μικρόβια καλό είναι να χρησιμοποιείς θήκες για μαξιλάρια έτσι ώστε να τα καλύπτεις καλά μέσα από τις μαξιλαροθήκες.
2. Τηλεκοντρόλ
Σκέψου απλά όλα όσα κάνεις πριν πιάσεις το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή και κατά τη διάρκεια. Όταν είσαι άρρωστη το τηλεκοντρόλ γίνεται ο καλύτερός σου φίλος. Μόνο αυτό να σκεφτείς καταλαβαίνεις πόσα μικρόβια υπάρχουν πάνω σε αυτό το αντικείμενο.
3. Οδοντόβουρτσα
Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό λόγω του ότι η οδοντόβουρτσα μπαίνει στο στόμα σου καθημερινά. Παρόλα αυτά είναι ένα από τα αντικείμενα που συγκεκτρώνουν πολλά μικρόβια. Η λύση είναι μία: Προσπάθησε να αντικαθιστάς την οδοντόβουρτσά σου κάθε τρεις μήνες ή να την πλένεις που και που στο πλυντήριο πιάτων.
4. Ποτηράκι οδοντόβουρτσας 
Βάζε την οδοντόβουρτσα σου όσο πιο μακριά από την τουαλέτα γίνεται . Είναι απαίσιο να το σκεφτείς αλλά όταν τραβάς το καζανάκι σταγόνες νερού πετάγονται τριγύρω από τη λεκάνη. Έτσι, αν έχεις την οδοντόβουρτσά σου κοντά στην τουαλέτα τότε κάποια από τα σταγονίδια σίγουρα θα πετάγονται πάνω της.
5. Πληκτρολόγιο υπολογιστή
Αυτό είναι ένα ακόμα αντικείμενο του σπιτιού το οποίο αγγίζεις καθημερινά αλλά καθαρίζεις πολύ σπάνια. Απλά θυμήσου να το καθαρίζεις όσο πιο συχνά γίνεται. Προσπάθησε να μην τρως πάνω από τον υπολογιστή σου και να πλένεις τα χέρια σου πριν ακουμπήσεις το πληκτρολόγιο
6. Μπανιέρα
Φανταζόσουν ότι το μέρος που καθαρίζεις το σώμα σου είναι εξίσου καθαρό; Λάθος! Η μπανιέρα δεν καθαρίζεται από μόνη της αλλά χρειάζεται συχνό πλύσιμο χωρίς να είσαι εσύ μέσα.
7. Σφουγγάρι
Το σφουγγάρι της κουζίνας μπορεί να είναι πολύ πιθανή πηγή μικροβίων. Μην ανησυχείς όμως.. Το πρόβλημα έχει μία πολύ απλή λύση: Βάζε το σφουγγάρι σου στο φούρνο μικροκυμμάτων και άφηνέ το για ένα λεπτό ύστερα από κάθε χρήση.
8. Καφετιέρα
Βάζε μηλόξυδο και ζεστό νερό στην καφετιέρα σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
9. Πλυντήριο ρούχων
Πλένε τα ρούχα σου με τη σωστή σειρά. Πλένε πρώτα τα λευκά σου (τα εσώρουχα έχουν τα περισσότερα μικρόβια) και έπειτα συνέχισε με τα υπόλοιπα ρούχα σου. Μία φορά το μήνα βάζε ένα πλυντήριο χωρίς ρούχα μέσα έτσι ώστε να καθαρίζει με το σκέτο νερό και το σαπούνι.
10. Ξύλο κοπής
Το ωμό κρέας μπορεί να παράγει σαλμονέλα και έτσι τα ξύλα κοπής είναι τεράστια πηγή βακτηρίων. Για το λόγο αυτό πρέπει να πλένονται καθημερινά.
11. Κουρτίνα μπάνιου
Όταν κάνεις μπάνιο οι κουρτίνες βρέχονται και συνήθως μένουν βρεγμένες για πολύ ώρα μετά το μπάνιο σου. Μία βρεγμένη κουρτίνα τείνει να μαζεύει μούχλα. Θυμήσου να στεγνώνεις την κουρτίνα της μπανιέρας σου με μία πετσέτα μετά από κάθε χρήση.
12. Πετσέτες
Προσπάθησε να μη μοιράζεσαι τις πετσέτες των χεριών σου με κανέναν και να πλένεις τις πετσέτες σου μία φορά την εβδομάδα με ζεστό νερό.
13. Φούρνος μικροκυμμάτων
Είναι λογικό το γεγονός ότι ο φούρνος μικροκυμμάτων είναι μεγάλη πηγή μικροβίων και πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Μην ξεχνάς ότι και το εξωτερικό του φούρνου είναι γεμάτο μικρόβια και πρέπει να καθαρίζεται και αυτό. 

Ο αυτοκινητόδρομος Στούαρτ, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους στη Βόρεια Αυστραλία. Το όριο ταχύτητας που ίσχυε έως σήμερα και ήταν το μεγαλύτερο στη χώρα, έφθανε τα 200 χιλιόμετρα.

Σύντομα όμως, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να το ξεπερνούν αφού καταργείται.

Η τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας αποφάσισε να καταργήσει δοκιμαστικά το όριο ταχύτητας του αυτοκινητοδρόμου που διασχίζει την Αυστραλία.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο του ΑΜΠΕ, από τότε που ασφαλτοστρώθηκε ο Στούαρτ, πριν από περίπου σαράντα χρόνια, δεν υπήρχε όριο ταχύτητας. Περιορισμοί επιβλήθηκαν για πρώτη φορά πριν μια δεκαετία, με στόχο να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα. Όμως η μείωση δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα γι' αυτό και αποφάσισε να το καταργήσει δοκιμαστικά αφού έχουν ήδη γίνει αρκετά έργα και διαπλατύνσεις στον δρόμο με αποτέλεσμα να βελτιωθεί.

http://www.enikos.gr 
Σε ένα απέραντο πάρκινγκ έχουν μετατραπεί τα Χανιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εκεί κατατέθηκαν οι περισσότερες πινακίδες αυτοκινήτων το τελευταίο δίμηνο, με τους πολίτες να αδυνατούν να σηκώσουν το φορολογικό βάρος που προκύπτει από τη χρήση των οχημάτων. Μόνο μέσα στο διάστημα από την 1η Νοεμβρίου του 2013 έως και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου τέθηκαν σε ακινησία 134.963 αυτοκίνητα. Από αυτά η συντριπτική πλειονότητά (124.583) είναι οχήματα ΕΙΧ και ΔΙΧ. Οι Χανιώτες έκαναν ουρές για να καταθέσουν πινακίδες, καθώς από τα στοιχεία προκύπτει ότι στη συγκεκριμένη ΔΟΥ έγιναν οι περισσότερες δηλώσεις ακινησίας οχημάτων- 4.221 αυτοκίνητα- ενώ ακολουθούν η Καβάλα (2.720) και η Α' ΔΟΥ Ηρακλείου (2.650).

Αίσθηση όμως προκαλούν και τα αντίστοιχα στοιχεία στην Αττική, με τη ΔΟΥ Παλλήνης να έχει καταγράψει τα περισσότερα οχήματα σε ακινησία (1.910), ενώ έντονο είναι και το φαινόμενο σε περιοχές που θεωρητικά οι κάτοικοι έχουν μεσαία και άνω εισοδήματα, όπως η Κηφισιά, όπου κατατέθηκαν 1.805 πινακίδες, ενώ στη ΔΟΥ Ψυχικού έχουν γίνει 1.049 αντίστιοχες δηλώσεις. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός από τα Χανιά, το Ηράκλειο και την Καβάλα, τα υψηλότερα ποσοστά είναι στη Ζάκυνθο (2.474), την Α΄ Σερρών (2.363), τη Β΄ Ηρακλείου (2.224), τη Νέα Ιωνία Βόλου (2.209), την Κω (2.184) και το Αργοστόλι (2.091).

http://www.thestival.gr
Τα θηλαστικά εξαφανίζονται και τα τρωκτικά μεγαλώνουν για να πάρουν τη θέση τους.

Ακούγεται σαν σενάριο ταινίας τρόμου, αλλά επιστήμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζονται πως πρόκειται για πιθανό φαινόμενο.

“Τα ζώα θα εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου σε οποιεσδήποτε μορφές τους επιτρέψουν να επιβιώσουν και να αποκτήσουν απογόνους”, υποστηρίζει ο Jan Zalasiewicz, γεωλόγος από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Ο Zalasiewicz παρομοιάζει το εύρημα της μελέτης με την κατάσταση την κρητιδική περίοδο, όταν ζούσαν οι δεινόσαυροι και υπήρχαν πολύ μικρά θηλαστικά -σε μέγεθος αρουραίου η ποντικού. Οι δεινόσαυροι καταλάμβαναν τις μεγαλύτερες οικολογικές θέσεις και αφότου εξαφανίστηκαν, αυτά τα μικροσκοπικά θηλαστικά μπόρεσαν και εξελίχθηκαν σε πολλές διαφορετικές μορφές. Κάποιες από αυτές ήταν πολύ μεγάλες και εντυπωσιακές, όπως βροντοθηρία, άλογα, μαστόδοντες, μαμούθ και ρινόκεροι.

Στο μέλλον, τα σημερινά ποντίκια ενδέχεται να φτάσουν σε μέγεθος του καπιμπάρα ή υδρόχοιρου, του μεγαλύτερου τρωκτικού που υπάρχει στον πλανήτη και φτάνει έως και 80 κιλά.

“Οι αρουραίοι αποτελούν ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ζώων, τα οποία οι άνθρωποι έχουμε βοηθήσει να εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον κόσμο και που έχουν προσαρμοστεί επιτυχώς σε πολλά από τα νέα περιβάλλοντα, όπου έχουν βρεθεί”, εξηγεί ο Zalasiewicz τον λόγο για τον οποίο η πρόβλεψή του δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει.

“Κάποια σημεία του οικοσυστήματος αδειάζουν και οι αρουραίοι είναι σε καλή θέση να καλύψουν αυτό το κενό”, συμπληρώνει ο Zalasiewicz, πιθανολογώντας ότι οι αρουραίοι θα έχουν σημαντική επίδραση στο γεωλογικό μέλλον της Γης και θα παράγουν “κάποιους αξιόλογους απογόνους“.

http://peiraxtiri.gr 
Οι μέθοδοι ανακύκλωσης και οι αντίστοιχες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται, διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, ωστόσο, μελετώντας τις μεθόδους άλλων χωρών μπορούμε να μάθουμε πολλά. Ακολουθούν οι 5 πιο αποτελεσματικές μέθοδοι ανακύκλωσης, παγκοσμίως, που κυριολεκτικά «καθαρίζουν» τη χώρα, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, όπως δημοσιεύθηκαν στο iefimerida.gr:

Σουηδία
Η μέθοδος των Σουηδών είναι πραγματικά 2 σε 1: Οχι μόνο ξεφορτώνονται τα απορρίμματα, αλλά ζεσταίνουν τους κατοίκους των πόλεων. Συγκεκριμένα, τα σκουπίδια τους προσφέρουν θερμότητα και ηλεκτρική ενέργεια, που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες περισσότερου από του 1/4 των σπιτιών της χώρας. Μάλιστα, η μέθοδος αυτή βοηθάει και τις γειτονικές χώρες, όπως τη Νορβηγία, αφού όταν η Σουηδία «ξεμένει» από σκουπίδια (ναι, συμβαίνει και αυτό), η γειτονική χώρα της πουλάει λίγα από τα δικά της.

Ιαπωνία
Στη χώρα που βασιλεύουν οι οικιακές συσκευές, τα ηλεκτρονικά απορρίμματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, η Ιαπωνία το έχει ήδη λύσει, αφού οι αρχές έχουν θεσπίσει εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, έναν νόμο για τις οικιακές συσκευές, που υποχρεωνει όλους τους κατασκευαστές και τους καταναλωτές να αναλάβουν την ευθύνη για την ανακύκλωση των σπιτικών συσκευών. Συγκεκριμένα, όταν κάποιος θέλει να πετάξει μία παλιά συσκευή του, καταβάλλει το «τέλος ανακύκλωσης» (το οποίο εξαρτάται από το είδος και το μέγεθος της συσκευής). Το κόστος της ανακύκλωσης για μια μικρή τηλεόραση, για παράδειγμα, είναι περίπου 14 ευρώ, ενώ για ένα ψυγείο είναι στα 24 ευρώ. Στη συνέχεια, εταιρείες όπως η Panasonic Eco Technology Centre, αναλαμβάνουν να τεμαχίσουν στη συνέχεια τις συσκευές σε μικρά κομμάτια για ανακύκλωση, ενώ η διαδικασία είναι ανοιχτή για να την παρακολουθήσει και το κοινό.

Ιταλία
Η γειτονική μας χώρα, έχει θεσπίσει πολύ αυστηρή νομοθεσία σχετικά με την ανακύκλωση και την καθαριότητα της πόλης. Συγκεκριμένα, στη Ρώμη ο νόμος υποχρεώνει τους πολίτες να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα υπόλοιπα σκουπίδια και να έχουν σε απόσταση 500 μέτρων από την πόρτα σας έναν κάδο ανακύκλωσης, αλλιώς τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν και τα 619 ευρώ.

Βέλγιο
Μία χώρα με ιστορία στην αυτοκινητοβιομηχανία, έχει επιτύχει ένα ποσοστό ανακύκλωσης στο 91% στη διάλυση αυτοκίνητων, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες μετατεμαχισμού, ενώ σκοπεύει να φτάσει στο 95% μέχρι το 2015.

Καναδάς
Ενας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους με τον οποίο ο Καναδάς ανακυκλώνει τα υλικά, είναι το πώς μεταχειρίζονται τα παλιά λάστιχα: Επαναχρησιμοποιούνται σε κατασκευές για παιδικές χαρές ή αναμειγνύονται με την άσφαλτο για επανακατασκευή του οδοστρώματος. Επίσης, πρακτική λύση έχουν βρει και για τις γόπες, αφού στο Βανκούβερ ξεκίνησε πρόσφατα ένα πιλοτικό πρόγραμμα με ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων, τα οποία θα συλλέγονται και θα μετατρέπονται σε διαφορετικά προϊόντα, όπως πλαστικές παλέτες.

http://www.thestival.gr
Μια συγκλονιστική αντικαπνιστική καμπάνια κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί: Θα ανάβατε το τσιγάρο ενός παιδιού;

Χωρίς αίματα, χωρίς σκηνές που προκαλούν σοκ, χωρίς μαύρους πνεύμονες, χωρίς στατιστικά στοιχεία, αυτή η καμπάνια είναι πραγματική γροθιά στο στομάχι.

Μικρά παιδιά ζητούν από περαστικούς που καπνίζουν να τους ανάψουν το τσιγάρο τους. Κανείς δεν δέχεται. Αντίθετα όλοι προσπαθούν να τα αποτρέψουν αναφέροντάς τους όλα όσα προκαλεί το κάπνισμα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τότε τα παιδιά τους ρωτάνε: Τότε, εσύ γιατί καπνίζεις; Νοιάζεσαι για μένα αλλά όχι για τον εαυτό σου;

Δείτε το βίντεο.


http://www.enikos.gr 
Με την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που έχουν ζητήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης πέφτει η αυλαία για τον ΕΟΠΥΥ και τους 8.500 εργαζόμενους οι οποίοι εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η διάρκεια της θα είναι ένας μήνας αλλά κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά αυτή τη «δέσμευση».
Το νομοσχέδιο αναμένεται, όπως έγινε και κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή,  να υπερψηφιστεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  και οι γιατροί παρά τη δίμηνη απεργία τους και τις συνεχείς κινητοποιήσεις (πραγματοποιούν 24ωρη απεργία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην υγείας και βγαίνουν και σήμερα στους δρόμους) δεν  κατάφεραν  να αποτρέψουν το… μοιραίο.
Και τώρα ενόψει της λειτουργίας του νέου φορέα, του ΠΕΔΥ, αναμένουν να τους δοθούν απαντήσεις από το υπουργείο Υγείας, με ποιον τρόπο και ποιες προϋποθέσεις θα συμβληθεί ο νέος φορέας με τα ιδιωτικά ιατρεία όσων αποχωρήσουν αλλά και τι θα γίνει με τις θέσεις που θα καταργηθούν, καθώς ο υπουργός Υγείας έχει πει ότι θα δημιουργούνται μόνο εκείνες που χρειάζονται.
Να σημειωθεί ότι όσοι επιλέξουν να μείνουν στο ΕΣΥ θα πρέπει εντός επτά ημερών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου να υποβάλουν αιτήσεις για πρόσληψη τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στη συνέχεια θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα. Όταν, δε, θα επανέλθουν στο ΕΣΥ τότε θα πρέπει να έχουν κλείσει τα ιατρεία τους.
Σήμερα στον ΕΟΠΥΥ απασχολούνται περίπου 5.500 γιατροί εκ των οποίων οι 4.500 διαθέτουν ιδιωτικό ιατρείο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας περίπου 3.000 θα επιλέξουν να μην ενταχθούν στο ΕΣΥ ώστε να μην κλείσουν τα ιατρεία τους.  Πρόκειται για τους πρώτους που θα γεμίσουν τη «δεξαμενή» των 11.000 απολύσεων του 2013.
aftodioikisi.gr
Στις 6 Φεβρουαρίου 1982 καταργούνται οι ποδιές για τις μαθήτριες σε ελληνικά σχολεία.

1685 - Ο Ιάκωβος Β' γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας μετά το θάνατο του αδελφού του, Κάρολου Β'.

1778 - Υπογραφή της Συνθήκης του Παρισιού με την οποία η Γαλλία αναγνωρίζει επισήμως τις ΗΠΑ.

1840 - Υπογραφή της Συνθήκης του Γουαϊτάνγκι με την οποία η σημερινή Νέα Ζηλανδία γίνεται βρετανική αποικία.

1862 - Αμερικανικός εμφύλιος πόλεμος: οι Βόρειοι κερδίζουν τη Μάχη του Φορτ Χένρυ

1879 - Ο τότε μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Διονύσιος υφίσταται δολοφονική επίθεση.

1968 - Προσάραξη του αμερικανικού αντιτορπιλικού BACHE τύπου "Φλέτσερ" στην ακτή Μανδράκι στη Ρόδο όπου και επήλθε ολική καταστροφή του πλοίου. Το πλήρωμα διασώθηκε.

1982 - Καταργούνται οι ποδιές για τις μαθήτριες σε ελληνικά σχολεία.

1989 - Σημειώνεται το τελευταίο θανάσιμο συμβάν στο Τείχος του Βερολίνου, κατά το οποίο πεθαίνει από αιμορραγία ο Κρις Γκέφροϋ.

2006 - Ο Στήβεν Χάρπερ αναλαμβάνει Πρωθυπουργός του Καναδά.

http://www.enikos.gr 
«Μεγάλος Αδελφός» ελέγχου πινακίδων οχημάτων «σαρώνει» τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Πέντε περιπολικά της Άμεσης Δράσης και της Τροχαίας είναι εφοδιασμένα με το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης αριθμών πινακίδων APNR,
έχοντας αποτέλεσμα να «κλειδώνουν» όσα αυτοκίνητα είναι κλεμμένα ή έχουν εμπλακεί σε εγκληματικές πράξεις.

Το συγκεκριμένο σύστημα Automatic Number Plate Recognition έχει προμηθευτεί η ΕΛ.ΑΣ. εδώ και ενάμιση χρόνο, όμως παρουσιάστηκαν τεχνικές εμπλοκές και ουσιαστικά τέθηκε πρόσφατα σε πλήρη λειτουργία. Ο χαρακτηριζόμενος «big brother» των πινακίδων έχει δυνατότητα καταγραφής 15.000 αυτοκινήτων την ώρα, τα οποία ελέγχονται on line, για να εντοπιστούν αυτά που απασχολούν τις διωκτικές αρχές. Μόνο στη Θεσσαλονίκη στέλνονται στο κεντρικό σύστημα δεδομένα για 5.000 αυτοκίνητα την ημέρα.
Το APNR είναι εγκατεστημένο σε κάθε περιπολικό και συγκεκριμένα τρία συστήματα διαθέτει η Τροχαία και ακόμη δύο η Άμεση Δράση. Σύμφωνα με αστυνομικούς, που γνωρίζουν τον χειρισμό τους, λειτουργεί με ευρυγώνια κατόπτευση περιοχών σε ακτίνα 500 μέτρων, που συνήθως είναι οι εθνικές οδοί. Κάμερες που είναι εγκατεστημένες στο κάθε περιπολικό που το διαθέτει καταγράφουν τις κινήσεις των αυτοκινήτων ακόμη και αν αυτά κινούνται με υψηλές ταχύτητες μέχρι και 170 χιλιομέτρων την ώρα. Ταυτόχρονα, με την επισήμανση της πινακίδας κυκλοφορίας των οχημάτων αυτών, τα δεδομένα στέλνονται στον κεντρικό υπολογιστή της ΕΛ.ΑΣ. και με το σύστημα police online χτυπάει συναγερμός εάν αυτό το όχημα είναι κλεμμένο ή έχει καταγγελθεί ότι ενεπλάκη σε εγκληματικές ενέργειες (ληστείες, κλοπές, δολοφονίες).
Ο συναγερμός από τον εντοπισμό του ύποπτου αυτοκινήτου κινητοποιεί ταυτόχρονα μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. που το ακινητοποιούν. Το σύστημα άλλωστε έχει τη δυνατότητα, μέσω δορυφόρου, να παρακολουθεί το αυτοκίνητο που «κλείδωσε» για μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για τους επιβαίνοντες να κρυφτούν. Μέσω δορυφόρου λειτουργεί άλλωστε το σύνολο του APNR, το οποίο συνδέεται με τον τρόπο αυτό από το περιπολικό στις βάσεις δεδομένων της αστυνομίας.

Σκανάρονται χιλιάδες οχήματα
Η αποτελεσματικότητα λειτουργίας του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης αριθμών πινακίδων φαίνεται από τα στοιχεία ελέγχου που έχουν καθημερινά οι δύο υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε καθημερινή βάση μόνο στη Θεσσαλονίκη, καθώς το ίδιο σύστημα σε περισσότερα περιπολικά λειτουργεί και στην Αθήνα, ελέγχονται περίπου 5.000 αυτοκίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων από την Τροχαία, αφού διαθέτει τρεις συσκευές.
Ακόμη όμως και από τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύεται πως μία συντριπτική πλειοψηφία των κλοπών τροχοφόρων εξιχνιάζεται και εντοπίζονται οι δράστες. Όπως φαίνεται από τους πίνακες του πρώτου εξαμήνου του 2003, που έχει δημοσιοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ., στη Θεσσαλονίκη από τις 1.362 κλοπές τροχοφόρων έχουν εξιχνιαστεί οι 765 και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον εντοπισμό των κλεμμένων από το APNR. «Έχει δυνατότητα να σαρώνει μία περιοχή 500 μέτρων, όχι μόνο στην ευθεία αλλά σε όλες τις πλευρές για όσα οχήματα κινούνται την ώρα εκείνη», τόνισε μιλώντας στη «ΜτΚ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που γνωρίζει τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων. Συγκεκριμένα, στα στατιστικά στοιχεία καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου χρόνου στη Θεσσαλονίκη 490 κλοπές Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, από τις οποίες εξιχνιάστηκαν οι 347. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναφέρεται στις μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού, μέχρι 50 κυβικών, καθώς συνήθως δεν κινούνται σε περιοχές όπου εγκαθίσταται και ελέγχει το σύστημα, για να έχει μεγάλο εύρος ελέγχων.
Αστυνομικοί διευκρινίζουν πως με το ίδιο σύστημα δεν μπορούν να ελεγχθούν πρόσωπα που επιβαίνουν στα αυτοκίνητα. «Ελέγχονται μόνο οι πινακίδες κυκλοφορίας. Εάν αυτές οι πινακίδες είναι καταχωρημένες στο κεντρικό σύστημα, επειδή έχει κλαπεί το αυτοκίνητο ή ενεπλάκη σε διάφορες εγκληματικές ενέργειες, δεν μπορούν να γίνουν καταγραφές προσώπων από τις συγκεκριμένες κάμερες», τόνισαν αξιωματικοί.
Πάντως, στο σύστημα αναγνώρισης των πινακίδων δεν έχει περιληφθεί ο εντοπισμός των οχημάτων αυτών που είναι ανασφάλιστα, είτε δεν έχουν καταβάλει οι ιδιοκτήτες τους τέλη κυκλοφορίας. Υπάρχει όμως σχετικός σχεδιασμός και ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας ενδεχομένως να διοχετευτούν σύντομα στο police online.

Ο έλεγχος στα «μπλόκα»
Από το on line σύστημα της αστυνομίας όμως μπορεί να διασταυρωθούν αμέσως διάφορα στοιχεία και για πρόσωπα, εφόσον όμως αυτά ελεγχθούν σε μπλόκα της αστυνομίας. Αυτός είναι ο λόγος που σε κάθε περίπτωση ελέγχου προσώπων στο δρόμο ένας αστυνομικός αναφέρει τα στοιχεία ταυτότητας του ελεγχόμενου πολίτη και μέσω του police on line ενδεχομένως να συλληφθεί ακόμη και για χρέη στο δημόσιο.
Το κεντρικό σύστημα της ΕΛ.ΑΣ. καταχωρεί στοιχεία που αφορούν τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα. Συγκεκριμένα, μπορεί τα πρόσωπα αυτά να έχουν σε βάρος τους μία καταδικαστική απόφαση που δεν έχει εκτελεστεί, ένα ένταλμα σύλληψης για αδικήματα που έχει διαπραχθεί, ή ένα διεθνές ένταλμα. Όλα αυτά είναι διωκτικά έγγραφα του «κοινού ποινικού δικαίου». Τελευταία στους υπολογιστές της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται και οι οφειλέτες του δημοσίου, όχι όμως όλοι.
Ειδικότερα, στον κατάλογο των διωκόμενων πολιτών, που βρίσκονται στους κεντρικούς υπολογιστές, διοχετεύονται τα στοιχεία των οφειλετών, μόνον εφόσον γι’ αυτούς έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τις ΔΟΥ στην εισαγγελία και αφού οι δικαστικές αρχές έχουν κινήσει διαδικασία δίωξης και εντάλματος σύλληψής τους.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζουν πως μέσω των ελέγχων αυτών δεν μπορούν να γίνουν συλλήψεις για απλήρωτες κλήσεις της Τροχαίας ούτε για οφειλές στο δημόσιο, ακόμη και αν αυτές είναι ληξιπρόθεσμες, εφόσον δεν υπάρχει διαδικασία δίωξης. «Το σύστημα εντοπίζει μόνον όσους διώκονται», διαβεβαιώνουν.
Ορισμένες φορές βέβαια έχει τύχει πολίτες να οδηγούνται στα κρατητήρια για διωκτικά έγγραφα που εκκρεμούν εναντίον τους χωρίς να το γνωρίζουν. Έχει συμβεί αρκετές φορές πολίτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν ακόμη και προσωπικές διαφορές, να έχουν μηνυθεί και να έχουν καταδικαστεί χωρίς να το γνωρίζουν, ειδικά στις περιπτώσεις που οι κλήσεις των δικαστηρίων είτε δεν επιδίδονται από τις αρμόδιες αρχές είτε επιδίδονται σε λανθασμένες διευθύνσεις. Έτσι, σε έναν τυχαίο τροχονομικό έλεγχο ο πολίτης πληροφορείται ότι εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση και πρέπει να τη ρυθμίσει άμεσα. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, παραμένει κρατούμενος.

http://www.seleo.gr

Η Τρόικα καθυστερεί να επιστρέψει και στη διαπραγμάτευση που γίνεται μέσω e mail δεν ασκείται ιδιαίτερη πίεση για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, ούτε ζητούνται λίστες με ονόματα για τις 12.000 διαθεσιμότητες του Δεκεμβρίου και για τις 4.000 απολύσεις του 2013 που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η χαλαρότητα που δείχνουν οι πιστωτές συνδέεται με τις εκλογές του Μαίου και αποτελεί προϊόν πολιτικής απόφασης των εταίρων, που δεν θέλουν να δυσκολέψουν την κυβέρνηση και να προκαλέσουν πρόωρες εθνικές εκλογές λόγω κατάρρευσης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.
Για το λόγο αυτό, έχουν πέσει οι ρυθμοί σχετικά με την επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή θα απολυθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο κύκλος αυτός έχει κλείσει οριστικά. Αντίθετα, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι το μνημόνιο διαρθρωτικών αλλαγών που που θα συνοδεύει το νέο δάνειο ύψους περίπου 20 δισ ευρώ θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο και αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει συρρίκνωση προσωπικού. Για την ώρα, όμως, η πίεση έχει μειωθεί και έχει δοθεί σιωπηρή παράταση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου το άγχος της σύνταξης καταλόγων με ονοματεπώνυμα έχει υποχωρήσει.
aftodioikisi.gr

Μίνι μπαρ, μπάνιο μέσα στο δωμάτιο, κλιματισμός και τόσα ακόμα είναι μερικά μόνο από αυτά που προσφέρουν τα σημερινά ξενοδοχεία, μετατρέποντας την ευκολία και την απόλαυση σε αναγκαιότητα. Όπως φαντάζεστε όμως, όλες αυτές οι παροχές δεν ήταν δεδομένες από την αρχή της δημιουργίας των ξενοδοχείων.

Μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες προστέθηκαν σιγά σιγά από πρωτοπόρα ξενοδοχεία, που προσπάθησαν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Και τα κατάφεραν!
Ας ανακαλύψουμε ποια ξενοδοχεία άνοιξαν το δρόμο σε υπηρεσίες που σήμερα θεωρούμε δεδομένες. Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο CNN μας τα αποκαλύπτει.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ηλεκτρικά φωτάκια: Hotel del Coronado, San Diego


Γιορτάζοντας φέτος την 125η επέτειο από τα εγκαίνια του, αυτό το γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο καινοτόμησε τον Δεκέμβριο του 1904, όταν παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο υπαίθριο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολισμένο με ηλεκτρικά φωτάκια.
Εκείνη την εποχή η χρήση των ηλεκτρικών φώτων για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό ήταν κάτι σπάνιο, αφού τα κεριά έδιναν τη λάμψη των γιορτών.
Ο γιορτινός στολισμός του Hotel del Coronado άφησε έκπληκτους τους επισκέπτες του, δίνοντας έμπνευση για τους εντυπωσιακούς φωτισμούς που θαυμάζουμε σήμερα στα περισσότερα ξενοδοχεία.
Info
Website: www.hoteldel.com
Τιμές: από 237 ευρώ

En - suite μπάνια: The Goring Hotel, Λονδίνο


Φημισμένο για τη φιλοξενία μελών της βασιλικής οικογένειας εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και η Kate Middleton έμεινε εδώ τη νύχτα πριν από το γάμο της με τον William, το Goring θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία πολυτελείας στον πλανήτη.
Ωστόσο, όταν άνοιξε για πρώτη φορά το 1910, αυτό που εντυπωσίασε πραγματικά την τουριστική βιομηχανία ήταν ότι κάθε υπνοδωμάτιο διέθετε μπάνιο, μια παροχή πρωτόγνωρη στην ιδιωτική διαμονή.
Info
Website: www.thegoring.com
Τιμές: από 336 ευρώ

Ραδιόφωνο στο δωμάτιο: Boston Park Plaza Hotel, Βοστόνη


Όταν αυτό το ξενοδοχείο στην Βοστόνη άνοιξε το 1927, ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που διέθετε ραδιόφωνα επισκεπτών σε κάθε δωμάτιο, κάτι που δεν είχε προσφέρει κανένα ξενοδοχείο σε τέτοια ευρεία κλίμακα πριν.
Το ραδιόφωνο στα τέλη του 1920 ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στους Αμερικανούς, οι οποίοι το μετέτρεψαν σε κύρια πηγή ειδήσεων και ψυχαγωγίας, μια θέση που κατέκτησαν η τηλεόραση και το διαδίκτυο στις επόμενες γενιές.
Μέχρι το 1933 τα δύο τρίτα των Αμερικανών είχαν ραδιόφωνο στο σπίτι, γεγονός που αποδεικνύει την καινοτομία του ξενοδοχείου, που το 1927 πρόσφερε συσκευή ραδιοφώνου σε κάθε του δωμάτιο.
Info
Website: www.bostonparkplaza.com
Τιμές: από 73 ευρώ

Υπηρεσία δωματίου: The Waldorf Astoria, Νέα Υόρκη


Το πολυτελές ξενοδοχείο Waldorf Astoria είναι διάσημο για πολλά πράγματα, όπως η Art Deco διακόσμηση και οι διάσημοι επισκέπτες του. Αλλά αυτό που πραγματικά έφερε επανάσταση στη βιομηχανία της φιλοξενίας ήταν η εισαγωγή της υπηρεσίας δωματίου, του περίφημου room service, στις αρχές του 1930.
Η καινοτομία της υπηρεσίας 24 ωρών αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους πλούσιους πελάτες του ξενοδοχείου και το νέο trend δεν άργησε να εξαπλωθεί σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα, μπορείτε απλά να χαλαρώσετε στο δωμάτιο σας, ζητώντας φαγητό ή ποτό, με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού.
Info
Website: www.waldorfnewyork.com
Τιμές: από 213 ευρώ

Μίνι μπαρ: Hilton, Χονγκ Κονγκ


Αμέτρητοι διψασμένοι ταξιδιώτες απόλαυσαν το αγαπημένο τους ποτό στο δωμάτιο του ξενοδοείου τους, χάρη σε ένα διευθυντικό στέλεχος του Hilton και την Siegas, τη γερμανική εταιρεία που εφηύρε το ψυγείο μίνι μπαρ στη δεκαετία του 1960.
Το 1974, ένα στέλεχος από το Hilton του Χονγκ Κονγκ, που έκλεισε το 1995, εμπνεύστηκε την παροχή υπερτιμημένων ποτών στα 840 δωμάτια του ξενοδοχείου, αποθηκευμένα σε στο μίνι μπαρ.
Η εφεύρεση του μίνι μπαρ οδήγησε σε μια αύξηση 500 % στις πωλήσεις ποτών δωματίου και μια ώθηση 5 % στα συνολικά καθαρά έσοδα της εταιρείας κατά το έτος αυτό. Αν και το Hilton έκλεισε, η εταιρεία έχει παρουσία στο Χονγκ Κονγκ με το ξενοδοχείο Conrad.
Info
Website: www.conradhotels3.hilton.com
Τιμές: από 282 ευρώ

Κλιματισμός: Adolphus Hotel, Ντάλας


Ο καιρός στο Ντάλας του Τέξας το καλοκαίρι είναι ανυπόφορα ζεστός και υγρός με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Έτσι, το 1950, όταν το Adolphus έγινε το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που διέθετε κεντρικό κλιματισμό, μπορεί κανείς να φανταστεί την ευγνωμοσύνη των ταλαιπωρημένων από τη ζέστη ταξιδιωτών. Έκτοτε, τα κλιματιστικά στα δωμάτια των ξενοδοχείων έγιναν απαραίτητο συστατικό της άνετης διαμονής.
Info
Website: www.hoteladolphus.com
Τιμές: από 76 ευρώ

Είδη προσωπικής Υγιεινής: Four Seasons London at Park Lane, Λονδίνο


Ξεχάσατε να πάρετε μαζί σαμπουάν και αφρόλουτρο; Μην ανησυχείτε, όλα τα ξενοδοχεία, ακόμα και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια προσφέρουν άφθονα είδη προσωπικής υγιεινής και περιποίησης, που ανανεώνονται καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής σας.
Πριν από το 1970, όμως, οι επισκέπτες των ξενοδοχείων δεν είχαν αυτή τη τύχη. Πρωτοπόρος αυτής της παροχής ήταν το ξενοδοχείο Four Seasons at Park Lane στο Λονδίνο, που για πρώτη φορά πρόσφερε σαμπουάν και αφρόλουτρο στα δωμάτια του.
Info
Website: www.fourseasons.com/london/
Τιμές: από 472 ευρώ

Ξενοδοχείο φιλικό προς το περιβάλλον: Wolgan Valley Resort, Αυστραλία


Ως το πρώτο πιστοποιημένο θέρετρο στον κόσμο, που ακολουθεί πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, αυτό το πολυτελές, βραβευμένο resort Αυστραλίας εισήγαγε την έννοια της υπεύθυνης διαμονής τον Οκτώβριο του 2009, αποδεικνύοντας ότι η “πράσινη” φιλοξενία μπορεί να υιοθετηθεί από πολλά καταλύματα σε όλο τον κόσμο.
Info
Website: www.wolganvalley.com
Τιμές: από 1.222 ευρώ
news.gr

Ίσως δεν έχετε αναρωτηθεί ποτέ με ποιο τρόπο καταναλώνετε ή μαγειρεύετε το φαγητό σας. Ο καθένας έχει το δικό του στυλ, που προέρχεται κυρίως από τα ήθη και τα έθιμα της χώρας στην οποία μεγάλωσε.

Για παράδειγμα οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν πολύ συχνά μικρά sticks, στα οποία καρφώνουν μικρές ποσότητες φαγητού και μετά το τηγανίζουν σε πολύ λάδι, ενώ άλλοι πολιτισμοί χρησιμοποιούν μόνο πιρούνια και μαχαίρια και άλλοι προτρέπουν τους επισκέπτες τους να φάνε με τα χέρια.
Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με μερικές από τις πιο περίεργες συνήθειες, που αφορούν στο φαγητό, σύμφωνα με την Huffington Post.

1. Στην Ταϊλάνδη θεωρείται άξεστο να βάλετε το φαγητό στο στόμα σας χρησιμοποιώντας το πιρούνι. Αντίθετα το πιρούνι χρειάζεται για να ωθήσει το φαγητό πάνω στο κουτάλι. Ο βασιλιάς Chulalongkorn εισήγαγε τα σκεύη στην Ταϊλάνδη μετά από μια επίσκεψή του στην Ευρώπη το 1897, αλλά προφανώς δεν έμεινε αρκετό καιρό για να εξοικειωθεί με το πιρούνι.

2. Το να ρουφάτε δυνατά την ώρα που τρώτε τα noodles και τη σούπα σας είναι απόλυτα αποδεκτό στην Ιαπωνία. Μάλιστα, θεωρείτε ότι ο τρόπος αυτός βελτιώνει τη γεύση του φαγητού και δίνει την ευκαιρία σε αυτόν που τρώει να απολαύσει πιο γρήγορα το ζεστό φαγητό.

3. Σε περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας είναι ταμπού να τρώει κάποιος με το αριστερό χέρι, καθώς το δεξί χέρι προορίζεται για τη συλλογή φαγητού, ενώ το αριστερό για τον καθαρισμό.

4. Κανένας στο τραπέζια της Νότιας Κορέας δεν επιτρέπεται να ξεκινήσει το φαγητό του, μέχρι ο μεγαλύτερος ή ανώτερος στην ιεραρχία φάει την πρώτη του μπουκιά.

5. Μη ζητήσετε ποτέ από τον σερβιτόρο σας στην Ιταλία να σας προσθέσει τυρί σε ένα πιάτο με ζυμαρικά και θαλασσινά. Θεωρείται τουλάχιστον προπατορικό αμάρτημα η ανάμειξη τυριού και ψαριού. Η παράδοση αυτή, βέβαια, τείνει να εκλείψει με τα χρόνια.

6. Το να τοποθετήσετε τα chopsticks σας σε όρθια θέση σε ένα μπολ με ρύζι φέρνει άσχημη γεύση, σύμφωνα με τις παραδόσεις της Κίνας, αφού κάτι τέτοιο θυμίζει τελετουργικές προσφορές γεύματος σε νεκρούς. Παράλληλα, δεν πρέπει να δείξετε κάποιον χρησιμοποιώντας τα chopsticks ή να τα αφήνετε στο τραπέζι με τρόπο που να δείχνουν κάποιον ή να τα χρησιμοποιείτε ανάποδα. Γενικά η χρήση τους θέλει προσοχή!

7. Ένα άδειο πιάτο σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Στην Ινδία και την Ιαπωνία, είναι σημαντικό να ολοκληρώσετε το γεύμα σας, ώστε να γνωρίζει ο οικοδεσπότης ότι σας άρεσε. Ωστόσο, στην Κίνα, θεωρείται αγενές και σημαίνει ότι δεν φάγατε αρκετά.
Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Κάντε την έρευνα σας για τα ήθη και τις παραδόσεις του φαγητού πριν το επόμενο ταξίδι σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα προσβάλλετε ποτέ αυτούς που μαγείρεψαν για εσάς.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!