Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον προέβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί!!! Εξέδωσε τη νουβέλα «Futility» (Ματαιότητα) το 1898. Το έργο έχει τόσες ομοιότητες με το ιστορικό ναυάγιο, που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Η ιστορία του βιβλίου αναφέρεται σε ένα υπερωκεάνιο που ονομάζεται «Τιτάν». Ήταν το μεγαλύτερο δημιούργημα του ανθρώπου και πρακτικά αβύθιστο. Η κατασκευή του περιελάμβανε 19 στεγανά και ακόμη και 9 από αυτά να γέμιζαν με νερό το πλοίο θα μπορούσε να συνεχίσει να πλέει. Σίγουροι για την κατασκευή τους οι κατασκευαστές προέβλεψαν χώρο για 24 μόνο σωστικές λέμβους, αρκετές για να χωρέσουν 500 από τους 3000 επιβάτες! Αργότερα στο βιβλίο, μια ήρεμη απριλιάτικη νύχτα, ο Τιτάνας συγκρούεται με ένα παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό και βυθίζεται στο παρθενικό του ταξίδι! Μόνο 13 επιβάτες επέζησαν του ναυαγίου.

Το 1912 ο Τιτανικός θεωρείται επίσης ένα αβύθιστο θαύμα, χτισμένο πάνω σε 19 στεγανά. Ακόμη και 9 από αυτά να γεμίσουν νερό δεν είναι αρκετά για να βυθιστεί. Μόνο 20 σωστικές λέμβοι περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό. Βυθίζεται τη νύχτα της 14ης Απριλίου, σωστά μαντέψατε, στο Βόρειο Ατλαντικό μετά από σύγκρουση με παγόβουνο.
 
Οι συμπτώσεις είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές!
 
Μετά το πραγματικό ναυάγιο του Τιτανικού, ο Ρόμπερτσον ξανατύπωσε το βιβλίο του, με τίτλο «Το ναυάγιο του Τιτάνα». Έκανε κάποιες μικρές αλλαγές χωρίς βέβαια να αλλάξει την ιστορία και ειδικά τις πολύ περίεργες αυτές ομοιότητες.
 

Παίζοντας Tetris για τρία λεπτά, μειώνεται η επιθυμία για λιπαρά τρόφιμα και σνακ, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πλάιμουθ υποστήριξαν ότι τα τρία λεπτά του κλασσικού παιχνιδιού λειτουργούν αποσπώντας τον εγκέφαλο του χρήστη, ώστε να μην έχει το χρόνο να "ζητήσει" ένα σνακ, ένα αλκοολούχο ποτό ή ένα τσιγάρο.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες κλήθηκαν να παίξουν Tetris για τρία λεπτά, αλλά μόνο κατά το ήμισυ χρησιμοποίησαν άμεσα το κλασικό παιχνίδι, που υπάρχει από το 1984, ενώ οι άλλοι μισοί περίμεναν το παιχνίδι να κάνει εκκίνηση.

Από τα αποτελέσματα των δοκιμών, φάνηκε ότι τα άτομα που έπαιζαν Tetris παρουσίασαν 24% ασθενέστερη επιθυμία να καταναλώσουν μια λιπαρή τροφή συγκριτικά με εκείνους που περίμεναν να “φορτώσει” το παιχνίδι. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να παρέχουν μια γρήγορη και εύχρηστη λύση για τους ανθρώπους, που αγωνίζονται να χάσουν κιλά ή που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα.

"Τα επεισόδια λαχτάρας μια λιπαρής τροφής διαρκούν συνήθως μόνο λίγα λεπτά, χρόνος κατά τον οποίο ένα άτομο οπτικοποιεί το τι θέλει και τι ανταμοιβή θα του προσφέρει αυτό. Συχνά, αυτό το άτομο προσπαθεί να αντισταθεί σε αυτά τα συναισθήματα. Αλλά, παίζοντας Tetris ακόμα και για λίγα λεπτά, το μυαλό δεν δημιουργεί αυτές τις δελεαστικές εικόνες και χωρίς αυτές η επιθυμία υποχωρεί ”, ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης, Τζάκι Αντρέιντ. 
news.gr
Διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται τα στοιχεία των μέχρι σήμερα συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Οι κατάλογοι αναρτώνται και στα κατά τόπους δημαρχεία όλης της χώρας. Αναμένεται, βέβαια, στους καταλόγους αυτούς να υπάρξουν και νέες προσθήκες. Δεν έχει γίνει γνωστό, βέβαια, αν η ανάρτηση των ονομάτων των οικογενειακών γιατρών του νέου συστήματος θα γίνει με τον ίδιο τρόπο.

Με τις αλλαγές στον χώρο της υγείας και μετά το προσωρινό κλείσιμο των πολυϊατρείων, πολλοί ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται ότι δυσκολεύονται να βρουν γιατρό που δεν έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 400 επισκέψεων το μήνα, ή περιμένουν στις ουρές στο ΕΣΥ ακόμη και για απλή συνταγογράφηση φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρη Βαρνάβα, "μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ εκτρέπονται κάθε μήνα στα νοσοκομεία 1,8 εκατ. ραντεβού, αυξάνοντας κατακόρυφα τη νοσηλευτική κίνηση κατά 30%".

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι αναμένεται άμεσα η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την σύσταση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου το οποίο θα έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει τη μετάβαση ασφαλισμένων για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Στο ίδιο πλαίσιο συστήνονται Επιτροπές εξωσωματικής , Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Ειδικών Θεραπειών, καθώς και οι Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές.

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προχωρούν από κοινού στην τοποθέτηση ελεγκτών ιατρών σε όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, αλλά και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και τις ιδιωτικές κλινικές.
news.gr
Οριστικά παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος θα αποτελέσει το καλοκαίρι και μετά
την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ο Φερνάντο Σάντος.
Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε όχι στην πρόταση της ΕΠΟ για ανανέωση της συνεργασίας του μέχρι το καλοκαίρι του 2016 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας θέλοντας να επιστρέψει στους πάγκους ενός συλλόγου με το όνομα του ΠΑΟΚ να ακούγεται έντονα αλλά τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην έχει πάρει ακόμα επίσημα θέση.
Ο Φερνάντο Σάντος ο οποίος γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1954 στο Εστορίλ ανέλαβε τις τύχες της Εθνικής Ελλάδος το καλοκαίρι του 2010 όπου και διαδέχθηκε τον Ότο Ρεχάγκελ.
Με τον Πορτογάλο στον πάγκο, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε δουλέψει σε Εστορίλ, Εστέλα Αμαδόρα, Πόρτο, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Σπόρτιγκ Λισαβόνας, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε αήττητο στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 και έφθασε και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας μέσω μπαράζ όπου και απέκλεισε την Ρουμανία.
Άμεσα ο διάδοχος
Την Πέμπτη το μεσημέρι ο Γιώργος Σαρρής έχει προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί και για την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος.
Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο αντικαταστάτης του Πορτογάλου μετά το Μουντιάλ θα ανακοινωθεί άμεσα ενώ πηγές μέσα από την ΕΠΟ αναφέρουν πως ήδη έχει βρεθεί και εκκρεμούν οι τελικές επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές έτσι ώστε να ανακοινωθεί.
Το κεφάλαιο Σάντος πάντως το οποίο ήταν πολύ πετυχημένο κλείνει με την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Με οριακή πλειοψηφία, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη,
κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε - σύμφωνα με πληροφορίες - συνταγματικό και νόμιμο το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο.

Κατά τη σημερινή διάσκεψη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία ήταν η δεύτερη κατά σειρά  για το θέμα της ΕΡΤ, απορρίφθηκε η προσφυγή της  «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριζε ότι η κυβερνητική απόφαση με την οποία την 12η Ιουνίου 2013 (23,15) σίγησε η ΕΡΤ, προσκρούει σε μία πλειάδα συνταγματικών κανόνων και είναι αντίθετη σε υπερνομοθετικού περιεχομένου Ευρωπαϊκές συμβάσεις, αλλά  και στην Ελληνική νομοθεσία.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  με τον πρόεδρο Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, απέρριψε για λίγες μόλις ψήφους την προσφυγή της  ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οι δικαστές επεσήμαναν ότι η «σιγή ασυρμάτου» που επιβλήθηκε στη ΕΡΤ ήταν μικρής διάρκειας, καθώς το κενό καλύφθηκε από τον νέο κρατικό τηλεοπτικό φορέα που δημιουργήθηκε, την Δημόσια Τηλεόραση. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ, δεν τίθεται θέμα παράνομης ενέργειας από την πλευρά της Πολιτείας.

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν  ότι το άρθρο 15 του Συντάγματος, που προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι «η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στο άμεσο έλεγχο του κράτους», δεν επιβάλλει την υποχρέωση στην Πολιτεία να δημιουργήσει και να λειτουργήσει κρατική τηλεόραση.

Οι δικαστές που μειοψήφησαν εξέφρασαν ενδιαφέρουσες  απόψεις σε επιμέρους θέματα που ανέκυψαν κατά την διάσκεψη, οι οποίες όμως θα γίνουν γνωστές με  τη δημοσίευση της απόφασης, η οποία σύμφωνα με όλα τα δεδομένα θα αργήσει, λόγω των πολλών θέσεων που εκφράστηκαν.

Να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη διάσκεψη που είχε γίνει για το θέμα της ΕΡΤ  υπήρξε  έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δικαστών και του κ. Ρίζου επί των νομικών ζητημάτων που προέκυπταν και για το λόγο αυτό η διάρκειά της ήταν σχετικά μικρή.

Κατά τη δεύτερη όμως σημερινή διάσκεψη, που έγινε σε μεγάλη χρονική απόσταση από την πρώτη, δεν υπήρξαν μεν εντάσεις, αλλά δημιουργήθηκαν οριακές πλειοψηφίες, που θα θέσουν υπό θεωρητική αμφισβήτηση το «διά ταύτα» της απόφασης που θα δημοσιευθεί.

Φυσικά η δικαστική κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αμφισβητείται, αλλά η κρίση της πλειοψηφίας  των συμβούλων Επικρατείας για ένα τέτοιο θέμα όπως είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ,  έχει έντονο ενδιαφέρον και «λέει πολλά».

Με την προσφυγή της η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητούσε να ακυρωθεί η από 11.6.2013  απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ.

Η  ΠΟΣΠΕΡΤ υπογράμμιζε ότι η επίμαχη κυβερνητική απόφαση για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ προσκρούει στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης (διάδοση πληροφοριών μέσω και της ραδιοτηλεόρασης).
Ακόμη, σύμφωνα με όσα υποστήριζε η ΠΟΣΠΕΡΤ, προσκρούει η σφράγιση της ΕΡΤ και των θυγατρικών εταιρειών της στη Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η οποία με τη σειρά της προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και την έκφραση μέσω της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Προσκρούει όμως, σύμφωνα πάντα με την  η ΠΟΣΠΕΡΤ, το κλείσιμο της ΕΡΤ  και στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που  αφορά τους κανόνες λειτουργίας της  δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως επίσης προσκρούει  και στο άρθρο 25 του συνταγματικού χάρτη της χώρας που καθιερώνει την αρχή της αναλογικότητας.

Επιπρόσθετα, η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι παράνομη, καθώς δεν υπογράφεται, όπως επιβάλλει η νομοθεσία, από τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, σημείωνε η ΠΟΣΠΕΡΤ.

http://www.seleo.gr

Τη στιγμή, που ένας αστεροειδής συντρίβεται στην επιφάνεια της Σελήνης, κατέγραψαν οι Ισπανοί αστρονόμοι τον περασμένο Σεπτέμβριο.  
Ο μετεωρίτης είχε μέγεθος ψυγείου και η λάμψη από την έκρηξη - που κράτησε 8 δευτερόλεπτα - ήταν τόσο δυνατή, που ήταν ορατή και από τη Γη.  
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 ο Χοσέ Μαρία Μαδιέδο, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουέλβα, παρατηρούσε με δύο τηλεσκόπια τη Σελήνη όταν διέκρινε μια λάμψη στη Θάλασσα των Νεφών (Μάρε Νούμπιουμ στα λατινικά), έναν κρατήρα αποτελούμενο από στερεοποιημένη λάβα. Η λάμψη ήταν τόσο φωτεινή όσο ο πολικός αστέρας και ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού από τη Γη, σύμφωνα με τη βρετανική Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία (RAS) που ανακοίνωσε το γεγονός αυτό στο μηνιαίο ενημερωτικό έντυπό της. 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ισπανού αστρονόμου και των συναδέλφων του, ο αστεροειδής είχε βάρος περίπου 400 κιλά και διάμετρο μεταξύ 60-140 εκατοστών ενώ η ταχύτητά του, τη στιγμή της πρόσκρουσης, έφτανε τα 60.000 χιλιόμετρα την ώρα.
Λόγω της μεγάλης ταχύτητάς του ο αστεροειδής εξαερώθηκε τη στιγμή της σύγκρουσης, δημιουργώντας έναν κρατήρα διαμέτρου 40 μέτρων. Η λάμψη που παρατηρήθηκε στη Γη οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίας που προκλήθηκαν κατά την πρόσκρουση. 
Σε αντίθεση με τον δορυφόρο της, η Γη προστατεύεται από την ατμόσφαιρά της και οι μετεωρίτες παρόμοιου μεγέθους με αυτόν που έπληξε τη Σελήνη καίγονται προτού να φτάσουν στην επιφάνεια του πλανήτη.
news.gr
Το απόκοσμο θέαμα ενός προϊστορικού δάσους με κορμούς δέντρων ηλικίας 4500 ετών αποκαλύφθηκε εξαιτίας των καταιγίδων που μαστίγωσαν τις ακτές της Βρετανίας παρασέρνοντας χιλιάδες τόνους άμμου από τις ακτές του κόλπου Κάρντιγκαν στην Ουαλία.
Το δάσος του Borth κάποτε εκτεινόταν για πολλά χιλιόμετρα στα ελώδη εδάφη ανάμεσα στο Borth και το Ynyslas. Ωστόσο, οι κλιματικές αλλαγές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας το έθαψαν κάτω από στρώματα τύρφης, άμμου και θαλασσινού νερού.
Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει απομεινάρια κορμών από πεύκα, σκλήθρες, βελανιδιές και σημύδες που ενίοτε εκτίθενται σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως συνέβη το χειμώνα του 2010.
Οι σκελετοί των δέντρων αποτέλεσαν έναυσμα για διάφορες τοπικές δοξασίες όπως αυτή που μιλάει για το χαμένο κάτω από τα κύματα βασίλειο Cantre’r Gwaelod.
Τα δέντρα σταμάτησαν να αναπτύσσονται πριν από 4500 με 6000 χρόνια όταν η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε και διαμορφώθηκε ένα παχύ στρώμα τύρφης.
Φέτος, οι καταιγίδες που έπληξαν τις δυτικές ακτές της Βρετανία αποκάλυψαν ένα μεγάλο τμήμα του χαμένου δάσους όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Προ διετίας βρέθηκαν αποτυπώματα ανθρώπων και πατημασιές ζώων στο σκληρό ανώτατο στρώμα της τύρφης μαζί με διασκορπισμένα κομμάτια από καμένες πέτρες αρχαίων εστιών.
Το 2012 δημιουργήθηκε ένα σύστημα παράκτιας προστασίας του σύγχρονου οικισμού προϋπολογισμού 13 εκατ. στερλινών, ωστόσο όπως έδειξαν οι πρόσφατες θεομηνίες λίγα μπορούν να γίνουν απέναντι στην ορμή των κλιματικών αλλαγών.
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:



Πηγή: econews.gr
Αν έχετε έντονη μυρωδιά στο τζάκι σας μετά, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για την διώξετε!...

1. Για να διώξετε τις μυρωδιές του τζακιού, ρίξτε μαγειρική σόδα σε ένα ρηχό σκεύος, βάλτε το μέσα στην εστία και αφήστε το όλη τη νύχτα.

2. Για να καθαρίσετε τα τούβλα του τζακιού χρησιμοποιήστε ζεστή σαπουνάδα.

3. Tο χαλί κοντά στο τζάκι μπορεί να έχει λεκέδες από κάρβουνο. Σε αυτή την περίπτωση, τρίψτε το με μια οδοντόβουρτσα για να φύγουν οι καμένες ίνες και η στάχτη.

4)Aν έχει πέσει κερί, τοποθετήστε ένα χαρτί πάνω από το λεκέ και περάστε τον με ζεστό σίδερο.

http://www.seleo.gr

Είκοσι δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Φρέντι Μέρκιουρι, οι Queen σπάνε όλα τα ρεκόρ των δισκογραφικών πωλήσεων στη Βρετανία.
Το άλμπουμ τους «Greatest Hits», η συλλογή με τις επιτυχίες τους που κυκλοφόρησε το 1981, κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 6 εκατομμυρίων σε πωλήσεις κερδίζοντας έτσι, επάξια, τον τίτλο του πιο εμπορικού δίσκου όλων των εποχών.
Είναι η πρώτη φορά που μια δισκογραφική δουλειά αγγίζει αυτό το όριο στη Βρετανία, γεγονός που αποδεικνύει το μεγαλείο αλλά και τη διαχρονικότητα του συγκροτήματος που έγραψε ιστορία.
Τα 6 εκατ. αντίτυπα που έχει πουλήσει το συγκεκριμένο άλμπουμ σημαίνει πως έχει αγοραστεί από μία στις τρεις βρετανικές οικογένειες. Κι αυτό ακούγεται απολύτως λογικό, καθώς ποιος δεν θα ήθελε να έχει στη δισκοθήκη του τραγούδια κλασικά όπως το «We will rock you» ή το «Bohemian Rapsody»;
Το ρεκόρ αυτό, πάντως, εντυπωσίασε ακόμη και τα ίδια τα μέλη των Queen. «Αυτά είναι υπέροχα νέα. Είναι απίστευτο», δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Μπράιαν Μέι και συμπλήρωσε: «Θέλω μόνο να ευχαριστήσω όλους όσους μας υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε πράγματα». Και ο Ρότζερ Τέιλορ, όμως, δήλωσε εξίσου ενθουσιασμένος. «Υπέροχο. Ποιος θα το πίστευε; Και όλα αυτά χάρη στο υπέροχο βρετανικό κοινό. Είναι μεγάλη τιμή», σχολίασε ο ίδιος.
Τη σημαντικότητα αυτής της επιτυχίας υπογράμμισε και ο γενικός διευθυντής της Επίσημης Εταιρείας των Βρετανικών Τσαρτ Martin Tablot: «Το να γίνεται ένα άλμπουμ τους το πρώτο που ξεπερνά τα 6 εκατ. αντίτυπα είναι ένα απίστευτο επίτευγμα για τους Queen.
Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, το 1981, αυτή η συλλογή με τα ποπ και ροκ τραγούδια έχει γίνει απαραίτητο κομμάτι της συλλογής κάθε μουσικόφιλου, ίσως ο ορισμός της συλλογής επιτυχιών», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.Αξίζει να σημειωθεί πως η πλειοψηφία των πωλήσεων του συγκεκριμένου άλμπουμ, το οποίο στις ΗΠΑ έχει πουλήσει 8 εκατ. αντίτυπα, αντιστοιχεί κυρίως σε δίσκους βινυλίου, CD και κασέτες, ενώ έχουν γίνει μόνο 124.000 κατεβάσματα στο Διαδίκτυο. Γεγονός που αποδεικνύει πως οι θαυμαστές των Queen ήταν και παραμένουν παραδοσιακοί.
Η σχέση αυτή μετρά πολλά χρόνια, ήδη από το 1975 όταν οι Queen κυκλοφορούσαν το «Α night at the opera» που περιέχει το «Bohemian Rhapsody» και οι θαυμαστές τους κράτησαν το άλμπουμ στην πρώτη θέση των αγγλικών τσαρτ για εννέα εβδομάδες. Με τις κλασικές πλέον επιτυχίες τους «Will we rock you», «We are the champions», oι Queen κυριάρχησαν στη ροκ σκηνή και έγιναν ένα από τα πλέον επιτυχημένα stadium rock συγκροτήματα παγκοσμίως. Μέχρι τον θάνατο του Φρέντι Μέρκιουρι το 1991, το συγκρότημα κυκλοφόρησε συνολικά 18 άλμπουμ, 18 σινγκλ και 10 DVD που έγιναν νούμερο ένα.
Στη δεύτερη θέση της λίστας με τα πιο επιτυχημένα εμπορικά άλμπουμ στη Βρετανία βρίσκονται οι Abba, επίσης με μία συλλογή, το «Gold Greatest Hits», που κυκλοφόρησε το 1992. Ο δίσκος αυτός, που περιλαμβάνει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του δημοφιλούς συγκροτήματος, έχει πουλήσει συνολικά 5,1 εκατ. αντίτυπα, ακριβώς όσα έχουν πουλήσει και οι Beatles με το θρυλικό «Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band» του 1967.
Κάπου ανάμεσα στα ιστορικά αυτά ονόματα συναντάμε τη σύγχρονη βασίλισσα των τσαρτ Αντέλ, η οποία, μόλις στα 25 χρόνια, έχει καταφέρει να γράψει δισκογραφική ιστορία με το άλμπουμ της «21», το οποίο έχει κάνει πωλήσεις 4,7 εκατ. και κατέχει μία θέση στην πεντάδα των εμπορικότερων άλμπουμ όλων των εποχών στη Βρετανία.

ΤΟΠ 5
Τα άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις στη Βρετανία:
1. Greatest Hits Queen (1981) - 6 εκατ. αντίτυπα
2. Gold - Greatest Hits - Abba (1992) - 5,1 εκατ. αντίτυπα
3. Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band Beatles (1967) - 5,1 εκατ. αντίτυπα
4. 21 - Αντέλ (2011) - 4,7 εκατ. αντίτυπα
5. What's the story morning glory Oasis (1995) - 4,6 εκατ. αντίτυπα

http://www.ethnos.gr
Το LittleBigHouse είναι ένας ξενώνας σε μία από τις πιο γραφικές περιοχές της Θεσσαλονίκης την Άνω Πόλη. Είναι το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για δύο νέα αδέρφια τον Χάρη και την Βίκυ.
Όλα ξεκίνησαν το 2005, όταν τα δύο αδέρφια ταξίδεψαν με τρένο σε διάφορες χώρες της Ευρώπης μέσα σε ένα μήνα. Σε κάθε τους διανυκτέρευση προκειμένου να κάνουν οικονομία χρησιμοποιούσαν τα hostel της εκάστοτε πόλης. Έτσι γεννήθηκε στον Χάρη και την Βίκυ η ιδέα να στήσουν κάτι αντίστοιχο και στην Θεσσαλονίκη.
“Τα hostel του εξωτερικού , δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που έχει ο Έλληνας στο μυαλό του.” εξηγεί η Βίκυ Ταρνανά στο thestival.gr.
Έμπνευση για την δημιουργία του δικού τους ξενώνα αποτέλεσε ένα hostel στο Βερολίνο το “HeartofGold” το οποίο είναι και το αγαπημένο τους.
“Η Ελλάδα στερούνταν από τέτοια καταλύματα και γι αυτό μας μπήκε το μικρόβιο να δημιουργήσουμε εμείς ένα ” τόνισε η Βίκυ.
Σημαντικοί παράγοντες όπως δηλώνει,  για την επιτυχία ενός ξενώνα είναι η προσωπική επαφή του προσωπικού με τους επισκέπτες, οι ενδιαφέρουσες προτάσεις και οι διαφορετικές πτυχές και σκοπιές τη πόλης που θα γνωρίσει ο επισκέπτης.
Το 2010 λόγω της οικονομικής κρίσης οι επαγγελματικές προοπτικές για την Βίκυ και τον Χάρη συρρικνώθηκαν. Πτυχιούχοι “Πολιτικών Επιστημών” και “Πολιτικός Μηχανικός” αντίστοιχα στράφηκαν στην ιδέα τους για την δημιουργία ξενώνα στην Θεσσαλονίκη.
Η εύρεση του κτιρίου που θα στέγαζε το όνειρο τους ήταν εύκολη υπόθεση. Το κτίριο όπου βρίσκεται σήμερα το LittleBigHouse, είναι οικογενειακή περιουσία και αφού κατάφεραν να πείσουν τους γονείς τους ήταν έτοιμοι για την επίτευξη του στόχου τους.
Τον Αύγουστο του 2011, το LittleBigHouse άνοιξε τις πόρτες του για τους επισκέπτες. Τις πρώτες κιόλας 15 μέρες τα τηλεφωνήματα και τα mails έπεφταν βροχή, για κρατήσεις.
“Στην αρχή νομίζαμε ότι μας κάνουνε πλάκα οι φίλοι μας και μας στέλνανε ψεύτικα e-mail. Τελικά δεν ήταν έτσι. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από συναισθηματικής πλευράς  ως προς την πορεία της επίτευξης του στόχου μας. Ως προς το οικονομικό κομμάτι, είμαστε αισιόδοξοι, ωστόσο είναι ακόμα μία διαδικασία σε εξέλιξη.” τονίζει η ιδιοκτήτρια του LittleBigHouse.
Οι επισκέπτες του ξενώνα είναι 98% ξένοι τουρίστες, και μόνο 2% οι Έλληνες κυρίως φοιτητές.
Εκδηλώσεις και events που διεξάγονται στην Θεσσαλονίκη, προσελκύουν επισκέπτες και γεμίζουν τα δωμάτια της Βίκυς και του Χάρη.
Το 2013 το LittleBigHouseκέρδισε το βραβείο καθαριότητας από το sitehostelbookers.comως ο πιο καθαρός ξενώνας στην Ανατολική Ευρώπη.
Οι ξενώνες της Θεσσαλονίκης
Στην Θεσσαλονίκη, λειτουργούν τρείς σύγχρονοι ξενώνες. Εκτός από το LittleBigHouse, υπάρχουν ακόμα το Rent Rooms στην οδό Μελενίκου και το studioArabas στην οδό Σαχτούρη στην περιοχή της Άνω Πόλης.
Ο πρώτος ξενώνας που λειτούργησε σε πρότυπα hostel, στην Θεσσαλονίκη ήταν ο InternationalYouthHostel στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου.
Μεταξύ των ιδιοκτητών των ξενώνων υπάρχει εξαιρετική σχέση και επαγγελματική αλληλεγγύη.
“Ο τουρισμός για μένα είναι ένα παιχνίδι και η Θεσσαλονίκη είναι η ομάδα μας. Κανένας «παίκτης» δεν πρέπει να μένει στο πάγκο. Τόσο τα ξενοδοχεία, όσο και τα hostels είναι απαραίτητα.” τόνισε στο thestival.gr η Βίκυ Ταρνανά.
Τα hostel και οι ξενώνες είναι παρεξηγημένοι στο μυαλό του Έλληνα. Στην πραγματικότητα είναι επιλογή, ανάγκη για κοινωνικοποίηση και επικοινωνία. Είναι σημείο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών όπου οι ταξιδιώτες μοιράζονται όχι μόνο τη διαμονή καθώς και το ίδιο δωμάτιο.
Παράλληλα μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τις απόψεις ,τις  ιδέες και τα  όνειρα.
Θα περίμενε κανείς ότι λόγω του χαμηλού κόστους ενός ξενώνα οι υπηρεσίες και οι άνθρωποι του θα είναι και αυτοί χαμηλής ποιότητας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί, ο ξενώνας του Χάρη και της Βίκυς.
Τα δύο αδέρφια έβαλαν το μεράκι τους τον προσωπικό τους χαρακτήρα και την αγάπη τους με αποτέλεσμα αυτό να περνάει και στον επισκέπτη- ταξιδιώτη.
Oσοι ενδιαφέρεστε για ένα δωμάτιο στο LittleBigHouse, για περισσότερες πληροφορίες δείτε (ΕΔΩ)

Τα μέλη μιας οικογένειας έπαθαν ΣΟΚ όταν έκοψαν και έφαγαν την τούρτα γενεθλίων του 96χρονου Joseph Vallenti
Η οικογένεια γιόρταζε τα 96α γενέθλια του Vallenti και αποφάσισε να αγοράσει από κατάστημα της Νέας Υόρκης το αγαπημένο του γλυκό...
Αφού το έκοψαν, έφαγαν τα κομμάτια τους και ένιωσαν ενοχλήσεις στο στομάχι...
Σοκαρισμένοι ανακάλυψαν κάτι που έμοιαζε με... ουρά ποντικού μέσα στην τούρτα.
Όταν είδαν το γλυκό καλύτερα πρόσεξαν ότι περιείχε μέσα ολόκληρη την ουρά, περίπου 10 εκατοστών, αναφέρει η New York Post.
Οι αρχές διεξάγουν έρευνα ενώ το ζαχαροπλαστείο με ανακοίνωσή του είπε ότι θα εξετάσει το δυσάρεστο περιστατικό.

http://www.newsbomb.gr

Ένας γεματούλης 60άρης με κοιλίτσα πάει πρώτη ημέρα στο γυμναστήριο.

Καθώς περιμένει τον γυμναστή για να τον καθοδηγήσει, μπαίνει μέσα μια εντυπωσιακή δίμετρη νεαρή κοπέλα και ο μπάρμπας χαζεύει.

-Δεν μου λες νεαρέ, σε ποιο απ' όλα αυτά τα μηχανήματα πρέπει να πάω για να «προσεγγίσω» αυτή την αιθέρια ύπαρξη» ρωτάει ο 60άρης τον πρώτο γυμναστή που περνάει από μπροστά του.

Ο γυμναστής τον κοιτάει καλά από πάνω μέχρι κάτω και του λέει συνωμοτικά: «Νομίζω ότι το ΑΤΜ στη γωνία είναι το ιδανικότερο για εσάς!»

http://www.pinnokio.gr 
Έιναι γεγονός ότι όταν προσθέτουμε νερό στο ούζο, αυτό αλλάζει χρώμα. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό το φαινόμενο;
Τα ηδύποτα με γλυκάνισο, όπως το ούζο, οφείλουν τη γεύση τους στους υδρογονάνθρακες, που είναι το βασικό στοιχείο των αιθέριων ελαίων και ονομάζονται τερπένια.
Σύμφωνα με το fimes.gr τα τερπένια διαλύονται στο αλκοόλ, αλλά όχι στο νερό. Το αλκοόλ που περιέχεται σ» αυτά τα ποτά, όπως το ούζο, περίπου το 40%, διατηρεί τα τερπένια σε διάλυση, αναμεμειγμένα με τα υπόλοιπα συστατικά. Με άλλα λόγια, το ηδύποτο είναι διαφανές.
Προσθέτοντας φρέσκο νερό στο ποτήρι με το ούζο, η ποσότητα του αλκοόλ μειώνεται και δεν είναι πια σε θέση να διατηρήσει τα τερπένια σε διάλυση.
Αυτά τότε παίρνουν τη μορφή αιωρούμενων σταγονιδίων και δεν αναμειγνύονται με το νερό. Το φως που πέφτει στα σταγονίδια αντανακλάται προς όλες τις κατευθύνσεις –πρόκειται για το λεγόμενο φαινόμενο της διάθλασης του φωτός–, προσδίδοντας στο ποτό την τυπική γαλακτώδη του όψη.
Στο ίδιο φαινόμενο οφείλεται και το γεγονός ότι τα σύννεφα στον ουρανό μάς φαίνονται λευκά.

http://peiraxtiri.gr
Ένας κρύσταλλος ζιρκονίου, που ανακαλύφθηκε πριν 15 χρόνια 800 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ στην Αυστραλία, είναι το αρχαιότερο κομμάτι Γης που βρέθηκε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν που δημοσίευσαν τη μελέτη τους στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Geoscience.
Χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικές τεχνικές χρονολόγησης οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. John Valley, ανακάλυψαν ότι ο κρύσταλλος είναι 4,4 δισεκατομμυρίων ετών και ότι στην ουσία αποτελεί απομεινάρι του αρχικού φλοιού που δημιουργήθηκε στη Γη.
Για να βρουν την ηλικία του κρυστάλλου οι επιστήμονες αρχικά χρησιμοποίησαν την κλασική μέθοδο χρονολόγησης με βάση τη ραδιενεργή διάσπαση του ουρανίου.
Ωστόσο επειδή φοβήθηκαν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος ενδεχομένως να έδινε ψευδή αποτελέσματα λόγω πιθανής μετακίνησης των ατόμων μολύβδου ενός του κρυστάλλου, τελικά χρησιμοποίησαν και την τεχνική της τομογραφίας σε επίπεδο ατόμων.
Με τη δεύτερη τεχνική οι επιστήμονες κατάφεραν να αναγνωρίσουν μεμονωμένα άτομα μολύβδου στον κρύσταλλο και να καθορίσουν τη μάζα τους, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το συγκεκριμένο ζιρκόνιο είναι 4,4 δισεκατομμυρίων ετών.
Σημειώνεται ότι η Γη σχηματίστηκε πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια ως μια μπάλα λιωμένων πετρωμάτων και μετάλλων.
Βάσει της ανακάλυψής τους οι επιστήμονες εκτιμούν τώρα ότι εκατό εκατομμύρια χρόνια αργότερα, δηλαδή σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, σχηματίστηκε και ο φλοιός της.
Επίσης, η ηλικία του κρυστάλλου σημαίνει ότι ο φλοιός της Γης δημιουργήθηκε μόλις 160 εκατομμύρια χρόνια μετά τον σχηματισμό του ηλιακού συστήματος.
Τα ευρήματα στηρίζουν τη θεωρία ότι εκείνη την περίοδο η Γη ήταν ψυχρή με θερμοκρασίες αρκετά χαμηλές για να δικαιολογούν την ύπαρξη ωκεανών. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες μορφές ζωής δημιουργήθηκαν πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Δρ. Valley ο σχηματισμός του φλοιού της Γης πριν 4,4 δισεκατομμύρια χρόνια καταδεικνύει ότι πιθανότατα πριν 4,3 δισεκατομμύρια χρόνια ο πλανήτης διατηρούσε μικροβιακή ζωή.
«Δεν έχουμε στοιχεία ότι τότε υπήρχε ζωή, Όμως δεν έχουμε και στοιχεία ότι δεν υπήρχε ζωή. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος για τον οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει ζωή πριν 4,3 δισεκατομμύρια χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ερευνητής.

http://www.enikos.gr 
Ακολουθούν 5 απλές συμβουλές για να αποφύγετε τις διαδικτυακές επιθέσεις από τους hackers...

1.Να είστε προσεκτικοί με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και όσον αφορά στις ηλεκτρονικές αγορές και επισκέπτεστε μόνο ασφαλείς ιστότοπους που σας έχουν συστήσει προηγούμενοι χρήστες τους.

2.Παρακολουθείτε συχνά τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για να βεβαιωθείτε ότι δεν γίνονται αγορές χωρίς την άδεια σας και ειδικά ηλεκτρονικά.

3.Xρησιμοποιήστε anti-virus στον υπολογιστή σας και φροντίστε να το ανανεώνετε συχνά.

4.Δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης όχι μόνο για τον τραπεζικό σας λογαριασμό, αλλά και για τον υπολογιστή και το smartphone σας, χρησιμοποιώντας πολλούς αριθμούς και συνδυασμό κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων.

5.Χρησιμοποιείστε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς, ώστε αν αποκαλυφθεί ο ένας κωδικός σας να μην αποτελεί πρόσβαση και στα υπόλοιπα στοιχεία σας.

http://simantra.blogspot.gr 
Στις 26 Φεβρουαρίου 1969 προβάλλεται για πρώτη φορά η ταινία «Ζ» του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και την αναζήτηση των ενόχων από τον τότε ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού.

364 - Ο Ουαλεντινιανός Α΄ ανακηρύσσεται Ρωμαίος αυτοκράτορας.

1266 - Μάχη του Μπενεβέντο: ο στρατός του Κάρολου, κόμη του Ανζού, νικά τις γερμανικές και σικελικές δυνάμεις υπό τον βασιλιά Μανφρέδο της Σικελίας. Ο Μανφρέδος σκοτώνεται στη μάχη.

1815 - Ο Ναπολέων Α΄ της Γαλλίας δραπετεύει από την Έλβα.

1822 - 2.000 Τούρκοι λεηλατούν και πυρπολούν τη Χαλανδρίτσα Αχαΐας.

1914 - Καθελκύεται στο Μπέλφαστ ο Βρετανικός, αδελφό πλοίο του Τιτανικού.

1954: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγασών, αποφάσισε την μετονομασία της δημοτικής Αρχής σε «Δήμο Βόλου».

1961: Ο Χασάν Β΄ στέφεται βασιλιάς του Μαρόκου.

1969: Πρώτη προβολή της ταινίας «Ζ» του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και την αναζήτηση των ενόχων από τον τότε ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού.

http://www.enikos.gr 
Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 66 ετών, ο δημοφιλής Ισπανός κιθαρίστας Πάκο Ντε Λουσία, που υπέστη καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα.

Ο Πάκο ντε Λουσία (το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Φρανσίσκο Σάντες Γκόμες) γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1947 και διακρίθηκε ως κιθαρίστας φλαμένκο, ενώ ξεχώρισε με την αξιοσημείωτη δεξιοτεχνία του δεξιού του χεριού, που του επέτρεπε να εκτελεί εξαιρετικά γρήγορα picados.

Το 2004 κέρδισε το βραβείο του Πρίγκιπα της Αστούρια για τις Τέχνες, ενώ το 1983 ήταν υποψήφιος για βραβείο BAFTA, για τη μουσική του στο έργο Carmen του Κάρλος Σάουρα.

http://www.koutipandoras.gr
Πάνω από 3.000 ναυτικά μίλια χωρίζουν την Ελλάδα από τις Αζόρες: Μεσόγειος κι Ατλαντικός, απέραντη θάλασσα. Όμως για τρεις Έλληνες θαλασσοπόρους, που βάζουν πλώρη για ...
ένα μεγάλο εγχείρημα αυτό το καλοκαίρι, η θάλασσα δεν χωρίζει τόπους, αλλά ενώνει.

Από τη Θεσσαλονίκη ως τις Αζόρες πάνω σε φουσκωτό!
Η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 θέτει υπό την αιγίδα της αυτό το εγχείρημα που σκοπό έχει να μεταφέρει το μήνυμα «Η Μεσόγειος μας ενώνει». Τρεις έμπειροι θαλασσοπόροι σκοπεύουν να διανύσουν πάνω σε ένα φουσκωτό σκάφος δέκα μέτρων, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, την απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Αζόρες, εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά.

Αφετηρία του μεγάλου ταξιδιού θα αποτελέσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τελικό προορισμό η Πόντα Ντελγκάδα, το μεγαλύτερο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος των Αζορών. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι μετρημένοι: η Νάπολη, η Μασσαλία, η Βαρκελώνη, η Λισαβόνα.

Το ταξίδι προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2014 από τη Θεσσαλονίκη και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 με 25 Αυγούστου, αναλόγως και των καιρικών συνθηκών. Το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού είναι και το πιο δύσκολο, καθώς αφορά τον διάπλου του Ατλαντικού ωκεανού από την Πορτογαλία έως τις Αζόρες. Για να καλύψουν το τμήμα αυτό (πάνω από 800 ναυτικά μίλια) οι συντελεστές του ταξιδιού υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν δύο ημέρες και δύο νύχτες, χωρίς μάλιστα να έχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού σε καύσιμα. Ο εξαιρετικός αυτός συνδυασμός παραγόντων δυσκολίας κάνει το ταξίδι Ελλάδα – Αζόρες ένα από τα κορυφαία θαλασσινά γεγονότα του 2014 σε όλη την Ευρώπη.

Πληροφορίες για το ταξίδι: http://ribadventure.gr
Περισσότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες θα παρέχουν εφεξής τα ΚΕΠ, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Τα ΚΕΠ θα χορηγούν πλέον βεβαιώσεις, των οποίων τα στοιχεία έχουν αποδεικτική δύναμη ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α., Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας μέσω ηλεκτρονικής πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ) που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, τα ΚΕΠ παύουν πλέον να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους δήμους για τα εν λόγω πιστοποιητικά αλλά, μέσω απευθείας πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠΕΣ (ΟΠΣΕΔ), θα εκτυπώνουν άμεσα τα έντυπα βεβαιώσεων – πιστοποιητικών

Μπορεί ένα ρομπότ να φλερτάρει και να λέει ανέκδοτα; Σήμερα όχι, αλλά το 2029, θα μπορεί να είναι η «ψυχή» της παρέας, ακόμα και να διηγείται ιστορίες καλύτερα από τους ανθρώπους...
Σύμφωνα με τον Ρέι Κουρτσβάιλ, γκουρού της τεχνολογίας, πρόσφατο «απόκτημα» της Google και εκκεντρικό εφευρέτη- σε 15 χρόνια από σήμερα, τα ρομπότ θα κάνουν την επανάστασή τους. Θα είναι, δηλαδή, σε θέση να κάνουν ότι και οι άνθρωποι: θα καταλαβαίνουν ότι τους λέμε, θα αποκτούν εμπειρίες, θα λένε ανέκδοτα , θα φλερτάρουν και θα διηγούνται ιστορίες . Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο Κούρτσβάιλ λαμβάνοντας υπόψη  τα... άλματα της τεχνολογίας με την πάροδο του χρόνου. 
«Αυτό που ειναι ιδιαίτερα ανησυχητικό», επισημαίνει ο Κουρτσβάιλ, «είναι ότι, αυτό που θα κάνουν, θα το κάνουν καλύτερα από εμάς», επισημαίνει ο εφευρέτης. 
Τα λόγια του Ρέι Κούρτσβαϊλ αποκτούν άλλη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι, πέραν της εκκεντρικότητας του, είναι ένας λαμπρός εφευρέτης , ο άνθρωπος που έχει προβλέψει με μαθηματική ακρίβεια σημαντικά τεχνολογικά γεγονότα αλλά και το «μυαλό» που προσέλαβε πρόσφατα η Google, για να θέσει σε εφαρμογή τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί από τον Μπιλ Γκέιτς ως «ο καλύτερος επιστήμονας στην πρόβλεψη του μέλλοντος της τεχνητής νοημοσύνης». 


Άμεσα θα εκδοθούν προκηρύξεις από τις ΕΚΠΑ και ΕΒΑ του υπουργείου Πολιτισμού για 5.655 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας ενός έτους.
Οι 5.655 προσλήψεις ατόμων αφορούν στην Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης. Μερικές από τις απαιτούμενες ειδικότητες θα είναι ΠΕ Οικονομικοί , ΠΕ ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί , ΠΕ πληροφορικής , ΤΕ λογιστές, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Διοικητικοί ,ΔΕ Φύλακες Νύκτας, ΥΕ εργάτες και ΥΕ Καθαρίστριες.
H πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού θα γίνει με δύο τρόπους, καθώς 669 προσλήψεις θα γίνουν κατόπιν έγκρισης του ΑΣΕΠ και 4.938 προσλήψεις θα γίνουν βάσει του νόμου ν.3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις» που δίνει την δυνατότητα στους ήδη εργαζόμενους με συμβάσεις να ανανεωθεί για το απαραίτητο διάστημα υλοποιήσεις του έργου που συμμετέχει. Η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού θα καλυφθεί από πιστώσεις εντεταγμένων έργων ΕΣΠΑ καθώς και από συγχρηματοδοτούμενα έργα τρίτων του υπουργείου Πολιτισμού.
Δείτε αναλυτικά την απόφαση με όλες τις ειδικότητες και τις θέσεις που θα προκηρυχθούν τις επόμενες ημέρες εδώ.
Πηγή: dikaiologitika.gr
Eνα έξυπνο κινητό τηλέφωνο... με κόστος μόλις 25 δολλάρια αναμένεται να κυκλοφορήσει στη αγορά.

Στόχος του νέου smartphone είναι να κυριαρχήσει τις αγορές των αναπτυσσόμενων αγορών.
Η ιδέα ανήκει στην εταιρεία Mozilla η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή από την απήχηση του διαδικτυακού περιηγητή Firefox και η οποία έχει συνάψει συνεργασία με την κινεζική Spreadtrum προκειμένου να κατασκευάσει το νέο τηλέφωνο.
Η συσκευή δεν θα είναι το ίδιο ισχυρή από πλευράς δυνατοτήτων και ταχύτητας με τα ακριβά smartphones, ωστόσο θα «τρέχει» εφαρμογές και θα παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
«Οι συγκεκριμένες φτηνές λύσεις θα προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλο και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κινέζικη εταιρεία Spreadtrum.
Από την πλευρά της, η Mozilla υποστήριξε ότι το νέο «έξυπνο» τηλέφωνο «επαναπροσδιορίζει» την αγορά των smartphones παγκοσμίως.
Εκτός από το νέο έξυπνο κινητό των 25 δολλαρίων, η Mozilla ξεκίνησε την κατασκευή πολλών high-end μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών σε συνεργασία με την Ηuawei και τη ZTE.
Oπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η Μοzilla Mobile μπορεί να είναι έτοιμη για περαιτέρω δυναμική επέκταση στην παγκόσμια αγορά, εντούροις είναι σίγουρο ότι  και ενώ σίγουρα δεν απειλεί το μερίδιο αγοράς της Apple ή ακόμη και της Google...

http://www.fpress.gr
Εάν γνωρίζετε τον σωματότυπό σας, τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε τη μάχη με τα περιττά κιλά.

Παράλληλα, θα ανακαλύψετε τα «αδύνατα» σημεία του, ώστε να λάβετε τα μέτρα σας και να είστε προστατευμένοι από προβλήματα υγείας από τα οποία μπορεί να κινδυνεύετε.

Σωματότυπος «μήλο»

Το πάχος συγκεντρώνεται κυρίως στην κοιλιά και το σώμα έχει το χαρακτηριστικό σχήμα του μήλου. Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ως κεντρικού τύπου και είναι πιο κοινή στους άνδρες από ο,τι στις γυναίκες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν έχετε τον συγκεκριμένο σωματότυπο είναι πιο εύκολο να αδυνατίσετε, ωστόσο διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσετε προβλήματα υγείας όπως διαβήτη, υψηλή χοληστερίνη, αυξημένο σάκχαρο αίματος, δυσκοιλιότητα, πρήξιμο, καρδιαγγειακά νοσήματα και υπέρταση.

Σωματότυπος «αχλάδι»

Το λίπος συγκεντρώνεται κυρίως στους γοφούς και τους μηρούς και το σώμα έχει το λεγόμενο σχήμα του αχλαδιού. Ο σωματότυπος αυτός παρατηρείται συχνότερα στις γυναίκες. Τα κακά νέα είναι ότι η απώλεια βάρους είναι δυσκολότερη στα συγκεκριμένα σημεία. Τα άτομα με τη συγκεκριμένη κατανομή βάρους κινδυνεύουν περισσότερο από προβλήματα στις αρθρώσεις λόγω των περιττών.

Σωματότυπος «κλεψύδρα»

Το σχήμα του σώματος στις γυναίκες μοιάζει με «κλεψύδρα», ενώ στους άνδρες προσομοιάζει με «ορθογώνιο». Πρόκειται για μεσοφορμικό σωματότυπο, με πλατύς ώμους, στενή μέση και χαμηλά ποσοστά λίπους. Αυτός ο τύπος του σώματος θεωρείται πιο αθλητικός και μπορεί συνήθως να κερδίσει ή να χάσει βάρος εύκολα.

Σωματότυπος «μπανάνα»

Αν ο σωματυπός σας μοιάζει περισσότερο με «μπανάνα», τότε πρόκειται για εκτομορφικό. Χαρακτηρίζεται από μακρά χέρια και πόδια, μικρό κορμό, λεπτούς ώμους και χαμηλή αποθήκευση λίπους. Τα άτομα με αυτό τον τύπο σώματος διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάρουν εύκολα βάρος.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!