Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Με τον θάνατο φλερτάρει ένας bodybuilder στην Βραζιλία, ο οποίος κάνει ενέσεις με ένα θανατηφόρο κοκτέιλ από ειδικά έλαια και αλκοόλ για να φουσκώσει τα μπράτσα του.

Ο Arlindo de Souza έχει χαρακτηριστεί ως ο Βραζιλιάνος Ποπάι και διαθέτει τα μεγαλύτερα... «ποντίκια» στη χώρα. Ακόμα κι αυτός όμως παραδέχεται ότι με τις ενέσεις που κάνει μπορεί να πάθει σοβαρή μόλυνση που ενδεχομένως να οδηγήσει στον ακρωτηριασμό των χεριών του ή ακόμα και στον θάνατο.
"Ο φίλος μου ο Paulinho πέθανε από αυτά τα πράγματα. Με συγκλόνισε ο θάνατός του. Έκανε κι εκείνος αυτές τις ενέσεις, όπως κι εγώ, αλλά αυτός ξεπέρασε το όριο. Δεν συμβουλεύω κανέναν να κάνει αυτές τις ενέσεις", λέει.

Ήδη ο Βραζιλιάνος Ποπάϊ έχει πάρει στεροειδή, ορμόνες και ειδικές βιταμίνες που δίνουν στα άλογα για να φουσκώσει το σώμα του, μέχρι που ένας προπονητής του πρότεινε αυτές τις ενέσεις.
Επειδή μάλιστα έχει αρχίσει να φοβάται για τη ζωή του, επισκέφθηκε μια κλινική, ζητώντας βοήθεια, όμως κανείς από τους γιατρούς δεν θέλει να τον αναλάβει.
Και μπορεί η οικογένειά του να ανησυχεί πολύ για την υγεία του, οι γυναίκες πάντως τον βλέπουν και δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους, κάτι που απολαμβάνει στο έπακρο ο Arlindo.






http://www.tsekouratoi.gr




Το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα συναρπάζει και συνάμα προκαλεί αμηχανία στους εμπειρογνώμονες επί αιώνες...


Τώρα, όμως, ο Γουίλιαμ Βάρβελ υποστηρίζει ότι έλυσε αυτό το μυστήριο.

Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός υποστηρίζει ότι η μούσα του Ντα Βίντσι ήταν μια φεμινίστρια του 16ου αιώνα η οποία, μάλιστα, διεκδίκησε για τις γυναίκες έναν ενεργητικότερο ρόλο στην Καθολική εκκλησία.

Μέχρι τώρα, είναι γενικά αποδεκτό ότι η Μόνα Λίζα ήταν ευγενής, έμενε στη Φλωρεντία και ήταν παντρεμένη με τον έμπορο μεταξιού, ο οποίος και ανέθεσε στον Ντα Βίντσι να της φτιάξει το πορτραίτο.

Στο βιβλίο «Η Παναγία μιλάει: Να ανακαλύψουμε τα μυστικά της Μόνα Λίζα» ο Aμερικανός ακαδημαϊκός γράφει: «Η Τζοκόντα θα μπορούσε να είναι από μόνη της μια δήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο μεγάλος Ιταλός ζωγράφος είχε ζωγραφίσει κάθε κεφάλαιο της Παλαιάς Διαθήκης, στην οποία περιγράφεται μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, προσθέτει στο βιβλίο του ο Βάρβελ και εξηγεί:

«Προκειμένου να δηλώσει οι θα πρέπει να δοθεί και στις γυναίκες δικαίωμα στην ιεροσύνη ζωγράφισε την Τζοκόντα. Αυτό το μυστικό αντανακλά το χαμόγελό της».

Πάντως, μερικά από τα σύμβολα που βρίσκονται στο παρασκήνιο του πορτραίτου της Μόνα Λίζα φαίνονται να στηρίζουν τη θεωρία του Αμερικανού ακαδημαϊκού: o Γολγοθάς, ο τόπος όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς απεικονίζεται πίσω από το δεξιό ώμο της Μόνα Λίζα, ενώ από την άλλη πλευρά απεικονίζεται το Όρος των Ελαιών.

Επίσης, ο ακαδημαϊκός υποστηρίζει ότι τη θεωρία του ενισχύει το γεγονός ότι τα χέρια της Μόνα Λίζα σχηματίζουν ένα ζυγό, το οποίο θα μπορούσε να εκληφθεί ως αναφορά στην καταπίεση των γυναικών.

Σύμφωνα πάντως με άλλους ιστορικούς η Μόνα Λίζα χαμογελά γιατί είχε γεννήσει πρόσφατα.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο κ. Βαρβέλ δεν έχει δει το διάσημο πίνακα του Ντα Βίντσι ποτέ από κοντά. «Εγώ μαζί με το πλήθος δεν θέλω να την δω. Αν μου επιτρέψει το Λούβρο να την δω μόνος μου, τότε και μόνο θα πάω».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
του Ηλία Μπενέκου

Από «κόσκινο» θα περάσουν και οι συμβασιούχοι, όπως είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, όπου ψηφίσθηκε επί της αρχής (από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου, παρά τις επιφυλάξεις κυρίως από το ΠΑΣΟΚ για ορισμένους φορείς όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Συγκεκριμένα, ο επανέλεγχος αφορά περίπου 50.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο για τους οποίους τα πρώτα ευρήματα των ελέγχων από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης έδειξαν, μεταξύ άλλων, πως για όσο διάστημα εμφανίζονταν ως συμβασιούχοι ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και ελάμβαναν επίδομα ανεργίας, ή εργάζονταν αποδεδειγμένα και με ασφάλιση σε ιδιώτες και εν συνεχεία βρέθηκαν με μια σύμβαση αορίστου χρόνου στο Δημόσιο. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που τους χορηγούσε η ομοσπονδία εργαζομένων του υπουργείου και όχι η αρμόδια διοίκηση για να αποδείξουν ότι πληρούσαν τις χρονικές προϋποθέσεις που όριζε το Διάταγμα Παυλόπουλου για μονιμοποίηση, ή χρησιμοποίησαν πλαστές βεβαιώσεις ή συμβάσεις, εξαπατώντας ακόμη και τα υπηρεσιακά τους συμβούλια. Μία από τις περιπτώσεις των ελέγχων του ΣΕΕΔΔ ήταν και αυτή όπου μονιμοποιηθέντες στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κατάφεραν με ψευδείς βεβαιώσεις προϋπηρεσίας να πάρουν το «πράσινο φως» για τη μετατροπή των συμβάσεών τους.

«Διαθέτουμε πλέον όχι ενδείξεις, αλλά τις πρώτες αποδείξεις ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τηρήθηκε ούτε το γράμμα, αλλά ούτε και το πνεύμα του Διατάγματος», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους επανελέγχους που γίνονται, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά «και σκελετούς από τα ντουλάπια θα βγάλουμε και στο σπίτι τους θα στείλουμε όσους αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί σε παρανομίες, αλλά και όσους σιγόνταραν την παρανομία».

Αναφερόμενος, εξάλλου, σε όσα έγιναν στη Δημόσια Διοίκηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο υπουργός είπε ότι «ο αριθμός των υπαλλήλων (τακτικό και έκτακτο προσωπικό) μειώθηκε κατά παραπάνω από 200.000 και το κόστος της μισθοδοσίας έπεσε από τα 24 δισ. ευρώ το 2009 στα 15,7 δισ. ευρώ το 2013». Τέλος σε ό,τι αφορά την απλούστευση των διαδικασιών, που προωθείται με το νομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τα ΚΕΠ και τις νέες διαδικασίες που έχουν αναλάβει, σημειώνοντας ότι ήδη τις πρώτες μέρες δόθηκαν από τα ΚΕΠ 25.000 πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και 8.000 πιστοποιητικά γέννησης. Της υπερψήφισης του νομοσχεδίου προηγήθηκε έντονη συζήτηση, με κόντρες και αντεγκλήσεις. Η Δημόσια Διοίκηση «ήταν ο μεγάλος ασθενής που σε μεγάλο βαθμό μας οδήγησε στη σημερινή κρίση», είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπεραμυνόμενος των αποφάσεων για «λουκέτο» σε άχρηστους φορείς. «Φέρατε ένα νομοσχέδιο ως υπάλληλος της τρόικας, ψάχνοντας να βρείτε στα τυφλά ανθρώπους στο Δημόσιο για να απολύσετε», υποστήριξε ο Π. Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ και απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Αριστερά στηρίζει όσους παρανόμησαν για να προσληφθούν στο Δημόσιο, ενώ ο Μ. Βορίδης υποστήριξε πως απέναντι στους ανέργους που έχουν αποκλειστεί από το Δημόσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσει, για ποιον λόγο υπερασπίζεται εκείνους που έχουν προσληφθεί μέσα από αθέμιτες διαδικασίες.

Ερχονται απολύσεις για όσους συμβασιούχους μονιμοποιήθηκαν, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά ή η μετατροπή των συμβάσεών τους έγινε με παράτυπο τρόπο. Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει εκ νέου τον «φάκελο συμβασιούχοι», επαναβεβαίωσε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης.
 
Ακόμα κι αν καταφέρετε να αποκωδικοποιήσετε τα σύμβολα πλυσίματος στις ετικέτες των ρούχων σας και τα ακολουθήστε τέλεια, η χρήση του πλυντηρίου τείνει να αλλάξει το σχήμα τους και να ξεθωριάσει τα χρώματα με την πάροδο του χρόνου.
Αν θέλετε να διατηρήσετε το σχήμα του τζιν όπως το αγοράσατε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι, αντί να το πλύνετε, να το βάλετε στην κατάψυξη.
Ο λόγος που το τζιν αρχίζει να μυρίζει αφού φορεθεί για μια στιγμή είναι επειδή τα βακτήρια μεταφέρονται από το δέρμα στο παντελόνι. Η πλειοψηφία αυτών των βακτηρίων μπορεί να σκοτωθεί από την χαμηλή θερμοκρασία στον καταψύκτη σας, καθώς και να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές που προκαλούν.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τζιν σας στην κατάψυξη πριν πάτε για ύπνο.
Το τζιν αρχίζει να απλώνει με την πάροδο του χρόνου, αλλά αν θέλετε να δώσετε στο τζιν σας το σχήμα του πίσω, γυρίστε απλά το μέσα προς τα έξω και ρίξτε το στο στεγνωτήριο για 20 λεπτά περίπου.

http://www.alexiptoto.com 
Ένα περίεργο ρεκόρ έσπασε ένα ζευγάρι καναδών, το οποίο μέσα σε λίγα λεπτά είδαν την Τροχαία του Μόντρεαλ να τους κόβει τρεις κλήσεις. Η πρώτη κλήση ήρθε για τα φιμέ...
τζάμια του αυτοκινήτου και το πρόστιμο είναι 105 ευρώ. Το ζευγάρι μετακίνησε το αυτοκίνητο από το σημείο που είχε σταθμεύσει για έρθει η δεύτερη «καμπάνα»: ένας αστυνομικός τους σταμάτησε για παραβίαση του STOP. «Μας είπε ότι δεν σταματήσαμε εντελώς το όχημα στο σήμα και μας έκοψε άλλο ένα πρόστιμο 100 ευρώ» δήλωσε ο Γκάι Μένσικ στο CBC News. Kαι μόλις συνέχισαν την πορεία τους, ένα περιπολικό τούς έκανε νόημα να σταματήσουν. «Είπαμε, δεν θα είναι για εμάς, αλλά ήταν ο ίδιος αστυνομικός. Μας είπε ότι περάσαμε και πάλι το STOP και μας έκοψε μία ακόμα κλήση.» Το ζευγάρι δηλώνει ότι τους στοχοποίησαν, επειδή οι πινακίδες του αυτοκινήτου ήταν από το Οντάριο. Τώρα τρέχουν στα δικαστήρια να βρουν το δίκιο τους.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Διαβήτης, ουρολοίμωξη, σχιζοφρένεια… Ακούγεται παράδοξο, όμως αυτές οι ασθένειες αντιστοιχούν σε μια συγκεκριμένη μυρωδιά και οι γιατροί θα μπορούν σύντομα να κάνουν διάγνωση με… τη μύτη τους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, σύμφωνα με όσα σημειώνει το onmed, ότι ορισμένες ασθένειες θα μπορούν να ανιχνεύονται με τη βοήθεια της όσφρησης, καθώς απελευθερώνουν μια χαρακτηριστική οσμή.

Η ανάσα των ασθενών με διαβήτη μυρίζει σαν ασετόν, ενώ στους ασθενείς με προβλήματα στο συκώτι μυρίζει σαν ωμό ψάρι. Η ουρολοίμωξη κάνει τα ούρα να μυρίζουν αμμωνία, ενώ η ερυθρά κάνει τον ιδρώτα να μυρίζει όπως ένα… ξεπουπουλιασμένο ζώο, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του BBC.

Η σχιζοφρένεια κάνει τον ιδρώτα να μυρίζει σαν ξύδι, ενώ ο τύφος κάνει το δέρμα να μυρίζει σαν φρεσκοψημένο ψωμί. Ο κίτρινος πυρετός κάνει το δέρμα να μυρίζει σαν ωμό κρέας και η λοίμωξη των λεμφαδένων κάνει το σώμα να αποπνέει μια μυρωδιά μπαγιάτικης μπύρας.

Ακόμη κι αν αυτές οι μυρωδιές είναι ανεπαίσθητες για την ανθρώπινη μύτη, σύντομα θα ανιχνεύονται με προηγμένα συστήματα ανίχνευσης, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιστημονική επισκόπηση Sensors.

http://www.thestival.gr 
Η Μadonna άφησε για λίγο το μικρόφωνο και έπιασε το ξεσκονόπανο σε μία… προσπάθεια να πείσει τους followers της στο Instagram ότι είναι μία… χαρωπή νοικοκυρά.



«Καθαρίζω λίγο το μπάνιο πριν μπω στο στούντιο με τους Avicci!» έγραψε στη λεζάντα.

Πάντως, ούτε φακιόλι στο κεφάλι ούτε ποδιά… φόρεσε!

Η διάσημη Pop star επέλεξε να βάλει κάτι απλό και απέριττο για να… τρίψει τα πλακάκια! Ένα δικτυωτό καλσόν, μίνι φόρεμα, δαντελένια γάντια και κοσμήματα στα μαλλιά και τα χέρια!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Πάει ένας σε ένα περίπτερο για να αγοράσει προφυλακτικά.
Λέει στον περιπτερά:
-Θέλω 100 κουτιά προφυλακτικά από την ίδια μάρκα;
-Και που να τα βρω ρε φίλε 100 κουτιά από την ίδια μάρκα;
-Δεν πειράζει, από διάφορες μάρκες.
Με ένα τηλεφώνημα, μαζεύει ο περιπτεράς 100 κουτιά από διάφορες μάρκες και του τα δίνει.
Πληρώνει ο πελάτης, τα παίρνει και φεύγει.
Μετά από δύο μέρες γυρνάει ο πελάτης στον περιπτερά:
-Ρε φίλε πόσα κουτιά σου γύρεψα;
-100
-Εσύ πόσα μου έδωσες;
-100
-Λάθος μου έδωσες 99
-Εντάξει να σου επιστρέψω τη διαφορά.
-Τι να τα κάνω τα λεφτά ρε φίλε;
Μου χάλασες εμένα το σαββατόβραδο…

http://www.alexiptoto.com 
Σάλος έχει προκληθεί εδώ και λίγη ώρα στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης όπου σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή δίκτυα ένα κτίριο κατέρρευσε μετά από έκρηξη, με την αστυνομία να σπεύδει στο σημείο.
Ειδικότερα, η έκρηξη φαίνεται να σημειώθηκε σε τριώροφο κτίριο στην διασταύρωση του 116ου δρόμου και της Park Avenue.
Καπνός ήταν εμφανής από περιοχές του Midtown Manhattan, λίγα μέτρα μακρια. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.
Το μετρό έχει διακόψει, μεταδίδει το NBC News, τα δρομολόγιά του καθώς σκόνη έχει πέσει πάνω στα βαγόνια του επίγειου σιδηρόδρομου ενώ έχει ζητηθεί σε κάποιους επιβάτες να εξέλθουν στον σταθμό του 125ου δρόμου.
Πληροφορίες: megatv.com

http://www.thestival.gr 
Μια ακόμη ημέρα καριέρας διοργανώνει στην Αθήνα, η αεροπορική εταιρεία Emirates, το Σάββατο 15 Mαρτίου 2014, στο ξενοδοχείο Athens Electra Palace, στην Πλάκα. Η εταιρεία, που πραγματοποιεί πτήσεις σε 142 προορισμούς σε συνολικά 80 χώρες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πως αναζητά για τη φετινή χρονιά 3.800 αεροσυνοδούς.
Κατά την ημέρα καριέρας, υποψήφιοι, γυναίκες και άντρες, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με εκπροσώπους της Emirates και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία, καθώς επίσης και για τη δουλειά του πληρώματος καμπίνας.
Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια αναλυτική παρουσίαση για τον ρόλο του μέλους πληρώματος καμπίνας, τις απαιτήσεις της θέσης, καθώς και τα προνόμια που απολαμβάνουν όσοι εργάζονται για τον Όμιλο Emirates και ζουν στο Ντουμπάι.
Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει ένα γραπτό τεστ στα αγγλικά και ομαδική συζήτηση με βάση τις ικανότητες των υποψηφίων. Όσοι καταφέρουν να περάσουν με επιτυχία όλα τα στάδια της συνέντευξης, θα έχουν την ευκαιρία για άμεση απασχόληση στην εταιρεία.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21 έτος ηλικίας, να διαθέτουν ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά και να προσκομίσουν μία φωτογραφία με επαγγελματική αμφίεση.

http://www.thestival.gr
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της αξιόπιστης κινεζικής εφημερίδας Commercial Times, η Apple σκοπεύει να ρίξει στην αγορά 90 εκατομμύρια iPhone 6.



Αυτό προκύπτει από την πληροφορία ότι η αμερικανική εταιρεία έχει παραγγείλει εξαρτήματα για ισάριθμες νέες συσκευές από τη Foxconn.

Στο ίδιο δημοσίευμα, ένας αναλυτής της Citigroup Global Markets αναφέρει ότι η Apple στοχεύει σε αύξηση 23% των πωλήσεων των συσκευών της μέσα στο 2014. Θυμίζουμε ότι η αντίστοιχη αύξηση για το 2013 ήταν 13%. Και όλα αυτά σε μια παγκόσμια αγορά που καταναλώνει premium smartphones με πτωτικό ρυθμό της τάξεως του 28%!

Πού οφείλεται, όμως, αυτή η αισιοδοξία της Apple; Το τελευταίο τρίμηνο του 2013, όταν δηλαδή κυκλοφόρησαν τα iPhone 5S και 5C, η αμερικανική εταιρεία πούλησε συνολικά 51 εκατομμύρια iPhones όλων των ειδών.

Για να φτάσει φέτος στις πωλήσεις που στοχεύει, πρέπει, πρώτον, να παρουσιάσει το iPhone 6 πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο και δεύτερον, να δώσει μεγάλο κίνητρο (επιδότηση) στους παρόχους παγκοσμίως.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σοκαρισμένοι έφυγαν από το μάθημα οι 12χρονοι μαθητές γυμνασίου της πολιτείας του Αρκάνσας όταν, κατά λάθος, έγιναν για λίγα λεπτά θεατές μιας ερασιτεχνικής ερωτικής ταινίας με πρωταγωνίστρια την καθηγήτριά τους.

Η καθηγήτρια, της οποίας το όνομα δεν έγινε γνωστό,σύμφωνα με το ethnos, δικαιολογήθηκε λέγοντας πως το ατύχημα συνέβη όταν το βίντεο μπερδεύτηκε από λάθος με το πρόγραμμα του μαθήματος.

Η γυναίκα αποδέχθηκε αμέσως το λάθος της και στη συνέχεια τηλεφώνησε στους γονείς όλων των μαθητών -ηλικίας 12 και 13 ετών- απολογούμενη για το λάθος.

Πολλοί γονείς, ωστόσο, είναι δυσαρεστημένοι με το γεγονός ότι οι αρχές του σχολείου δεν έχουν τιμωρήσει ακόμη την καθηγήτρια μετά το περιστατικό, που συνέβη την περασμένη Τετάρτη.

Το σχολείο, από την άλλη, απαντά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι συνέπειες θα έχει το συμβάν για τη δασκάλα, τονίζοντας ωστόσο ότι η βασική τους μέριμνα είναι να μην συμβεί και στο μέλλον κάτι ανάλογο.

http://www.thestival.gr
Στο σχολείο όλοι τον πείραζαν. Ο μικρός Ray Norris ήταν πάντα ντροπαλός και δεν τα κατάφερνε ούτε στα μαθήματα, ούτε στα αθλήματα. Δεν έδινε όμως σημασία. Αυτό που τον πλήγωνε ήταν τα σχόλια που έκαναν οι συμμαθητές του για την ινδιάνικη καταγωγή του, από τη φυλή των Τσερόκι. Συχνά ο Ray ονειρευόταν ότι ήταν δυνατός και τους έδερνε όλους. «Κάποια μέρα θα σας δείξω εγώ» μονολογούσε διαρκώς.

Που να ήξερε τότε ότι τα όνειρα καμιά φορά γίνονται πραγματικότητα. Ο αλκοολικός πατέρας του είχε χωρίσει από τη μητέρα του όταν ήταν 12 ετών και ως το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, βοηθούσε συνέχεια τα δύο μικρότερα αδέρφια του.

Με χίλια βάσανα κατάφερε να τελειώσει το Λύκειο και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να παντρευτεί με τον παιδικό του έρωτα Diane Holchek, με την οποία έζησαν μαζί για 30 χρόνια. Το 1958, αμέσως μετά το γάμο κατατάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ως αερονόμος. Υπηρέτησε στον πόλεμο της Κορέας.

Ο Ρέι ήταν αγαπητός στους συναδέλφους του, οι οποίοι σύντομα του κόλλησαν το παρατσούκλι «Chuck», δηλαδή σφικτός. Εκείνη την εποχή στην Κορέα αναπτυσσόταν όλο και περισσότερο μια νέα πολεμική τέχνη, το Tang Soo Do Moo Duk Kwan, από τον Grandmaster Hwang Kee. Ο νεαρός Chuck γοητεύθηκε από τις φόρμες και τις τεχνικές αυτοάμυνας και επίθεσης και παρακολούθησε μαθήματα.
Εκπαιδευτής του ήταν ένας θρύλος της τέχνης, ο Grandmaster Jae Joon Kim.

Ο αμερικανός θρύλος των πολεμικών τεχνών 
Μετά την επιστροφή του στην Αμερική συνέχισε να υπηρετεί στη βάση της Καλιφόρνιας, όπου ανέλαβε καθήκοντα εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών στους αεροπόρους.
Το 1962 αποστρατεύθηκε και δύο χρόνια αργότερα ίδρυσε δική του σχολή. Ανάμεσα στους μαθητές τους ήταν πολλοί διάσημοι όπως οι Osmonds, Priscilla Presley, Steve McQueen και ο γιος του Chad McQueen.

Παράλληλα έπαιρνε μέρος σε αγώνες, αλλά αν και καλός δάσκαλος, έχανε συνέχεια. Από το 1966 και μετά όμως βελτιώθηκε πολύ και ήταν σχεδόν ανίκητος σε όποιο τουρνουά και αν συμμετείχε. Κέρδισε διαδοχικά το Εθνικό Πρωτάθλημα Καράτε των ΗΠΑ, το Πρωτάθλημα των All stars, το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Καράτε, το Διεθνές Πρωτάθλημα, το Παγκόσμιο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Μεσαίων Βαρών, και πολλά άλλα.

Συνολικά είχε ρεκόρ 65 νίκες και 5 ήττες νικώντας μεταξύ άλλων διάσημους δασκάλους και αθλητές, έως την απόσυρσή του το 1974.

Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

http://www.seleo.gr

Θραύση στο διαδίκτυο κάνει το σημείωμα που άφησε μία γυναίκα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της προκειμένου να αποφύγει την κλήση για παράνομη στάθμευση, εξηγώντας – πολύ αναλυτικά – στον “κύριο δημοτικό αστυνόμο” ότι δεν βρήκε κάρτα στάθμευσης, όσο κι αν έψαξε “Εγώ είμαι από την όμορφη Καβάλα” συστήνεται η νεαρή οδηγός, που – με την ευκαιρία της “γνωριμίας” με τον αστυνόμο -, αφήνει τη διεύθυνση του προφίλ της στο Facebook, προκειμένου να την κάνει “add”, σε περίπτωση που είναι κάτω από 40 ετών.
Το σημείωμα έχει δημοσιευτεί πολλές φορές και έχει προκαλέσει, τουλάχιστον ένα χαμόγελο, από όσους το διάβασαν.












πηγή: newsnowgr.com
Χάρη σε μία νέα εφαρμογή, που ήδη δοκιμάστηκε με επιτυχία στο Μουσείο της Ακρόπολης, οι επισκέπτες θα μπορούν μελλοντικά να χρησιμοποιούν τα "έξυπνα κινητά και τις ταμπλέτες τους για να απολαμβάνουν μία διαδραστική και προσωποποιημένη εμπειρία ξενάγησης στα μουσεία.
Η νέα τεχνολογία, με την ονομασία CHESS (Cultural-Heritage Experiences through Socio-personal interactions and Storytelling- Εμπειρίες πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω κοινωνικο-προσωπικής αλληλεπίδρασης και εξιστόρησης), αναπτύχθηκε με τη συνεργασία επτά εταίρων, συγκεκριμένα της DIGINEXT (Γαλλία), του Πανεπιστημίου της Αθήνας (Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ (Ην. Βασίλειο), του Ινστιτούτου Fraunhofer (Γερμανία), του Real Fusio (Γαλλία), του Μουσείου της Ακρόπολης και του Cité de l' Εspace (Γαλλία).
Η καινοτομική τεχνολογία χρησιμοποιεί φορητές τεχνολογίες ενισχυμένης (επαυξημένης) πραγματικότητας και τεχνολογίες γεω-εντοπισμού για να μετατρέψει τη συνηθισμένη παθητική ξενάγηση σε ένα μουσείο, σε μία ενεργητική, προσωπική και διαδραστική πολιτιστική εμπειρία.
Αντίθετα με τους παραδοσιακούς οδηγούς των μουσείων, η εφαρμογή CHESS αφηγείται στον κάθε επισκέπτη μία συγκεκριμένη ιστορία, η οποία επικεντρώνεται στα εκθέματα που είναι πιο σχετικά με τα ενδιαφέροντά του, με λιγότερες ή περισσότερες λεπτομέρειες, ανάλογα με την επιθυμία του. Οι ιστορίες μπορούν να εμπλουτιστούν με πολυμέσα και τρισδιάστατα παιχνίδια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα εκθέματα "μιλούν" και προσκαλούν τους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν μαζί τους.
Πέρυσι, το CHESS (http://www.chessexperience.eu) δοκιμάστηκε με επιτυχία στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα και στο πάρκο Cité de l 'Espace στην Τουλούζη της Γαλλίας, για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.
Η εφαρμογή θα διατεθεί στην αγορά από τη DIGINEXT, ώστε το πρόγραμμα να μεταπηδήσει από το ερευνητικό στάδιο στην εμπορική εκμετάλλευσή του στην αγορά, κάτι που, όπως εκτιμούν οι συντονιστές του προγράμματος, θα συμβεί σε δύο χρόνια. Δεδομένου ότι υπάρχουν περίπου 55.000 μουσεία σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.
news.gr

Υπό την αιγίδα της UNICEF διεξήχθη πρόσφατα έρευνα σχετικά με την ευτυχία των παιδιών. Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπ' όψιν παράγοντες όπως το βιοτικό επίπεδο, το εκπαιδευτικό σύστημα, την κοινωνική πρόνοια, τις σχέσεις των παιδιών με το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον, ταξινομήθηκαν οι 21 πιο ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου: την πρώτη θέση έλαβε η Ολλανδία, ενώ η Ελλάδα κατετάγη 13η. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο ευτυχισμένα τα Ολλανδόπουλα;

Ευτυχισμένοι γονείς = ευτυχισμένα παιδιά
Οι Ολλανδοί κατέχουν την 4η θέση των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων παγκοσμίως. Σε ένα περιβάλλον ψυχικής ευφορίας και ευτυχίας, όπου οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι, προφανώς και τα παιδιά τους είναι χαρούμενα.
Μαμάδες χωρίς κατάθλιψη
Ένα άλλο γεγονός είναι ότι στην Ολλανδία δύσκολα συναντάς μητέρες οι οποίες να υποφέρουν από κατάθλιψη. Η πληθώρα των επιλογών που προσφέρει η χώρα σε συνδυασμό με τις πολλές ελευθερίες, λειτουργούν ευεργετικά για τις γυναίκες. Έτσι, οι Ολλανδέζες νιώθουν ότι μπορούν πρακτικά να κάνουν ό,τι θέλουν, να πουν ό,τι θέλουν και να φορέσουν ό,τι θέλουν. Η αυξημένη χρήση του ποδηλάτου μάλιστα, τις έχει απελευθερώσει από την καταπίεση της εμφάνισης, καθώς ενδιαφέρονται μόνο για πρακτικά ρούχα που δεν τις δυσκολεύουν στην ποδηλασία. Η εμφάνιση είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ελάχιστα τις Ολλανδέζες. Επίσης, ισορροπούν άψογα μεταξύ καριέρας και οικογένειας, επιλέγοντας σε ποσοστό που ξεπερνά το 60% εργασία μερικής απασχόλησης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να μοιράζουν το χρόνο τους όπως αυτές επιθυμούν, αφού οι ώρες εργασίας τους δεν ξεπερνούν τις 25 εβδομαδιαίως. Μια ευτυχισμένη μητέρα, απαλλαγμένη από άγχος και ανασφάλειες, χωρίς εργασιακό στρες και καταπίεση, είναι σε θέση να κάνει πιο ευτυχισμένο το παιδάκι της.
Συμμετοχικοί μπαμπάδες
Όπως οι γυναίκες τους, έτσι και οι Ολλανδοί δείχνουν να προτιμούν πιο ευέλικτα ωράρια εργασίας ώστε να περνούν πιο πολύ χρόνο με τα παιδιά τους. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, έχει θεσπιστεί η "ημέρα του μπαμπά" (papa dag), μια ημέρα μέσα στην εβδομάδα κατά την οποία ο μπαμπάς έχει φροντίσει να πάρει άδεια, συμπυκνώνοντας το χρόνο του κατάλληλα και την οποία αφιερώνει εξ’ ολοκλήρου στα παιδιά του.
Ελάχιστες σχολικές υποχρεώσεις
Το ολλανδικό εκπαιδευτικό μοντέλο βασίζεται στο δικαίωμα του παιδιού να έχει ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι. Έτσι, μέχρι τα 10 τους χρόνια, τα Ολλανδόπουλα έχουν από ελάχιστες έως καθόλου εργασίες για το σπίτι, με το σύνολο της μαθησιακής διαδικασίας να επιτυγχάνεται εντός σχολείου. Παράλληλα, το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια δε στηρίζεται σε μεμονωμένες εξετάσεις που αγχώνουν και εξουθενώνουν το παιδί, αλλά αντίθετα το κατευθύνει στη σωστή επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δεξιότητές του από την ηλικία των 12 ετών.
Οικογενειακό πρόγευμα
Στην Ολλανδία αποτελεί κανόνα η οικογένεια να παίρνει μαζί, στο ίδιο τραπέζι, το πρωινό. Έτσι, όχι μόνο ξεκινά η ημέρα με το σωστό τρόπο, αλλά τα μέλη της οικογένειας έρχονται κοντά, βελτιώνονται οι σχέσεις και νιώθουν όλοι καλύτερα. Η σημασία του πρωινού στην ευτυχία του παιδιού έχει να κάνει και με το γεγονός ότι αυτό πάντα περιλαμβάνει σοκολάτα: νιφάδες σοκολάτας σε φέτα ψωμιού ή σοκολατούχο γάλα.
Ημέρα της γιαγιάς
Οι γιαγιάδες στην Ολλανδία απολαμβάνουν το προνόμιο να περνούν μία ολόκληρη μέρα την εβδομάδα με τα εγγόνια τους (oma day). Η "ημέρα της γιαγιάς" αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους γονείς να οργανώσουν το πρόγραμμά τους και να φροντίσουν για τις επαγγελματικές και όποιες άλλες υποχρεώσεις. Για τα παιδιά τα οφέλη είναι εξίσου σημαντικά, καθώς μαθαίνουν την αξία της οικογένειας και περνούν ποιοτικό χρόνο με άτομα που τα αγαπούν πραγματικά και τα κάνουν να νιώθουν ξεχωριστά.
Δημοκρατική οικογένεια
Στην Ολλανδία τα παιδιά έχουν άποψη και βήμα λόγου από μικρή ηλικία. Η γνώμη τους μετράει και οι γονείς έχουν μάθει να τα ακούν και να τα λαμβάνουν υπόψη. Έτσι τα παιδιά ωριμάζουν σωστά, μαθαίνουν και τα ίδια να σέβονται τις απόψεις των άλλων και διαμορφώνουν ισορροπημένη προσωπικότητα.
news.gr
Πάει ένας δημοσιογράφος σε ένα βοσκό και τον ρωτάει:
-Θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις για ένα ρεπορτάζ.
-Πολύ ευχαρίστως.Πείτε μου.
-Πόση χλόη τρώνε ημερησίως τα πρόβατά σας?
-Τα άσπρα ή τα μαύρα?
-Τα άσπρα.
-Τα άσπρα τρώνε περίπου 20 κιλά χλόη.
-Και τα μαύρα?
-Και τα μαύρα περίπου 20 κιλά τρώνε.
-Να ρωτήσω κάτι άλλο.Πόσο νερό πίνουν?
-Τα άσπρα ή τα μαύρα?
-Τα άσπρα!
-Aυτές τις μέρες τα άσπρα λόγω ζέστης πίνουν πολύ.Περίπου 40 λίτρα.
-Και τα μαύρα?
-Και αυτά λόγω ζέστης πίνουν πολύ.Περίπου 40 λίτρα και αυτά.
Ο δημοσιογράφος τσαντίζεται και τον ρωτάει:
-Το καλοκαίρι όταν τα κουρεύετε,πόσα κιλά μαλλί βγάζουν?
-Τα άσπρα ή τα μαύρα?
-Τα άσπρα γαμώτο!
-Τα άσπρα βγάζουν περίπου 200 κιλά.
-Και τα μαύρα?
-Και τα μαύρα περίπου 200 κιλά.
-Γιατί το κάνεις αυτό? Aφού και τα μαύρα και τα άσπρα τα ίδια κάνουν!
-Γιατί τα άσπρα είναι δικά μου!
-Και τα μαύρα?
-Και τα μαύρα δικά μου είναι !!!!!!!!!

http://www.alexiptoto.com 
Πέρασαν κόκκινα φανάρια, επιτάχυναν για να φτάσουν στο σημείο εγκαίρως και όταν έφτασαν, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Οι τραυματιοφορείς αντί για άνδρα με καρδιακή προσβολή, βρήκαν έναν νεκρό σκύλο.
Το ασθενοφόρο έλαβε κλήση, να κατευθυνθεί στο κέντρο του Preston, για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε άτομο, που είχε υποστεί καρδιακή προσβολή.
Όταν έφτασε στο σημείο, οι τραυματιοφορείς είδαν μία γυναίκα να κλαίει και δύο άνδρες.
Φοβούμενοι ότι είχε επέλθει το μοιραίο, ζήτησαν από τους τρεις, να τους επιδείξουν το σημείο όπου ήταν ο τραυματίας.
Προς έκπληξή τους, είδαν τον σκύλο να κείται στο έδαφος.
“Τους είπα, ότι έπρεπε να έχουν καλέσει τον κτηνίατρο, όχι για ασθενοφόρο”, είπε ένας από τους τραυματιοφορείς.

http://www.4news.gr 
Την επόμενη φορά που θα δανειστείς από κάποιον το smart phone του, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείς λίγο καλύτερα. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με ποιον ακριβώς τρόπο το χρησιμοποιεί για να διασκεδάσει.

Πώς το λέει η διαφήμιση για γνωστή μάρκα snacks; «Η μισή απόλαυση είναι στο γλείψιμο». Ακριβώς αυτή θα μπορούσε, από δω και πέρα, να είναι μια διαφημιστική καμπάνια που θα σε πείσει να αγοράσεις το καινούργιο σου κινητό τηλέφωνο, αφού η τελευταία τρελή εφαρμογή που δημιουργήθηκε, σε καλεί να δείξεις μεγάλη οικειότητα απέναντι του. Και να του γλείφεις κυριολεκτικά με τις ώρες την οθόνη, μέχρι να γίνεις μάστορας του στοματικού σεξ. Όχι, δεν είναι πλάκα, αλλά ακόμα μια ένδειξη του ότι το κινητό μας είναι πλέον κυριολεκτικά προέκταση του ανθρώπινου σώματος. Κι αν ως τώρα αυτή η προέκταση περιοριζόταν στα χέρια, πλέον μεταφέρεται και στα γεννητικά όργανα. Με την εφαρμογή «Lick it», δηλαδή «Γλείψε το».
Ένα application που εμπνεύστηκε η ομάδα Club Sexy Team από το Σικάγο, το οποίο δεν χρειάζεται καν κατέβασμα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κινητό με σύνδεση στο ίντερνετ και touch screen. Πηγαίνεις στη διεύθυνση lickthisapp.com και αρχίζει τη δουλειά γλείφοντας την οθόνη όπως σου υποδεικνύει η εικόνα. Προνοητικό το site, όσον αφορά την υγεία σου, προειδοποιεί πως θα ήταν καλό πρώτα να τυλίξεις τη συσκευή με ένα πλαστικό, λογικό αν σκεφτεί κανείς πως σύμφωνα με έρευνες, ένα κινητό είναι πιο βρώμικο από μια ένα κάθισμα τουαλέτας.
Μέχρι αυτή τη στιγμή το «Lick it» προτείνει τρεις εξασκήσεις αν και στο μέλλον θα προστεθούν κι άλλες. Την «Πάνω Κάτω» κατά την οποία πρέπει να χτυπήσεις με τη γλώσσα σου ένα φως που αναβοσβήνει γρήγορα πάνω και κάτω στην οθόνη. Την «Κυκλική» όπου με τη γλώσσα σου πρέπει να γυρίζεις το χερούλι μια ψηφιακής ξύστρας γύρω γύρω. Κάτι που σημειολογικά ακούγεται λίγο φοβιστικό εφ' όσον η φαντασιακή σύνδεση μιας ξύστρας κι ενός γεννητικού οργάνου, δεν είναι από αυτά που θα περιέγραφες ως κάτι ερεθιστικό. Και την «Freestyle» όπου και χτυπάς με την γλώσσα σου μια μπάλα του βόλεϊ που εμφανίζεται σε διάφορα, τυχαία σημεία της οθόνης. Για ατέλειωτες ώρες χαράς που δεν θα βάζεις γλώσσα μέσα σου, αρκεί να «τα λες έξω απ' τα δόντια».
Στις 12 Μαρτίου 2000 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ ζητά συγγνώμη «από όσους στο παρελθόν υπέστησαν διώξεις στο όνομα του χριστιανισμού».

1550 - Μερικές εκατοντάδες Ισπανοί και αυτόχθονες στρατιώτες, υπό τις διαταγές του Πέδρο ντε Βαλδίβια, νικούν έναν στρατό 60.000 Μαπούτσε στη μάχη του Πένκο στη σημερινή Χιλή.

1622 - Ο Ιγνάτιος Λογιόλα και ο Φραγκίσκος Ξαβιέ, ιδρυτές των Ιησουιτών, αγιοποιούνται από την Καθολική Εκκλησία.

1910 - Καθελκύεται στο Λιβόρνο το ελληνικό θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ».

1912 - Στην Κίνα καταλύεται η αυτοκρατορία κι η χώρα ανακηρύσσεται δημοκρατία στην πόλη Ναντζίνγκ με πρόεδρο τον Σουν Γιάτ Σεν.

1951 - Κάνει το ντεμπούτο του στις εφημερίδες των ΗΠΑ το κόμικ «Ντένις ο τρομερός».

1969 - Το Καθεστώς των Συνταγματαρχών καθιερώνει την 21η Απριλίου, ως Εθνική Εορτή.

1989 - Η καθηγήτρια της βυζαντινολογίας Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ διορίζεται πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου Πομπιντού στο Παρίσι.

1994 - Αποδεικνύεται πως η φωτογραφία η οποία θεωρείτο ότι απεικόνιζε το τέρας του Λοχ Νες ήταν απάτη.

1994 - Θεαματική απόδραση πραγματοποιούν 900 κρατούμενοι από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ταζούλτ της Αλγερίας.

2000 - Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ ζητά συγγνώμη «από όσους στο παρελθόν υπέστησαν διώξεις στο όνομα του χριστιανισμού»

2002 - Στο Τέξας η Αντρέα Γιετς καταδικάζεται σε ισόβια φυλάκιση, επειδή, έπνιξε τα πέντε παιδιά της, τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους.

2005 - Ο Κάρολος Παπούλιας αναλαμβάνει Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

http://www.enikos.gr 
Οριστικά σε πτώχευση κηρύχθηκε η Neoset με απόφαση την 212/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας , μετά από αίτηση εργαζομένων του εργοστασίου της Χαλκίδας.

Το αίτημα είχε εκδικαστεί στις 20/11/2013 ενώ στην δίκη παρενέβη υπέρ των εργαζομένων και εταιρεία που είχε διατελέσει διανομέας της NEOSET επί σειρά ετών. Με την απόφαση του δικαστηρίου ορίστηκε επίσης σύνδικος της πτώχευσης ο δικηγόρος Πέτρος Σιαχάμης του Κωνσταντίνου και ημερομηνία συνέλευσης πιστωτών η 6.5.2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Neoset τον Νοέμβριο του 2012 είχε υποβάλλει αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Ωστόσο μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας τον Μάρτιο του 2013 και την απόλυση ολόκληρου του προσωπικού της, μετά την κατάσχεση του εργοστασίου της και ολόκληρου του μηχανολογικού του εξοπλισμού, μετά την απόρριψη της αιτήσεως της για υπαγωγή στο άρθρο 99 τον Ιούνιο του 2013, ήρθε η πτωχευτική απόφαση για να βάλει οριστικά τέλος στην ύπαρξη της εταιρίας. Με την απόφαση πτώχευσης πλέον όλα τα περιουσιακά στοιχεία της NEOSET, συμπεριλαμβανομένων και των σημάτων της, αποτελούν πτωχευτική περιουσία, από την εκποίηση των οποίων θα ικανοποιηθούν οι κάθε είδους δανειστές της και το δημόσιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση πτώχευσης το υφιστάμενο δίκτυο καταστημάτων της NEOSET, με όσα καταστήματα έχουν απομείνει σ' αυτό, στην ουσία παύει την εμπορική του δραστηριότητα, αφού το σήμα NEOSET αποτελεί πτωχευτική περιουσία, και θα πωληθεί προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές της. Η απόφαση αυτή, επίσης βάζει τέλος και στην ισχύ των συμβάσεων franchising που είχε συνάψει η εταιρεία, αφού μετά την πτώχευσή της λύονται και αυτές.
Ταυτόχρονα μπαίνει οριστικό τέλος και στην προσπάθεια της διοίκησης της NEOSET να μεταφέρει την φήμη και την πελατεία της εταιρείας σε δίκτυο ιδιοκτησίας της Κυπριακής Offshore εταιρείας HAZAREZO ltd, παραπλανώντας το καταναλωτικό κοινό, στο οποίο παρουσιάζεται ως «δίκτυο NEOSET».
Η διοίκηση της εταιρείας, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει τον περιουσιακό πυρήνα της επιχείρησης από την επερχόμενη πτώχευση, δηλαδή το σήμα της, αμέσως μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο τον Ιούνιο του 2013, ενεργοποίησε το plan B, δηλαδή την ανάπτυξη «παράλληλου» δικτύου NEOSET βάσει μιας σύμβασης που είχε υπογράψει τον Ιούνιο του 2012 με την Κυπριακή Offshore εταιρεία HAZAREZO ltd.
Έτσι από τον Ιούλιο του 2013 άρχισε μέσω της εταιρείας Furniture New Line Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδιοκτησίας Hazarezo, να αναπτύσσει «παράπλευρο» δίκτυο NEOSET, με καταστήματα στα Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ απορρόφησε σταδιακά όλα τα προϋφιστάμενα καταστήματα του δικτύου NEOSET, με αποτέλεσμα σήμερα, στο πραγματικό δίκτυο διανομής NEOSET να ανήκει μόνο το εταιρικό της κατάστημα στον Άλιμο. Μετά την έκδοση της πτωχευτικής απόφασης και η προσπάθεια αυτή της διοίκησης της NEOSET οδηγείται σε αποτυχία καθώς αφενός μεν οι συμβάσεις μεταξύ NEOSET και του παράπλευρου δικτύου λύονται. Σημειωτέον ότι η λειτουργία του παράπλευρου δικτύου έχει προκαλέσει την υποβολή αγωγών για απόπειρας παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού και άσκηση παράνομων και αθέμιτων πρακτικών.

http://www.fpress.gr 
Περισσότεροι από 20.000 μετανάστες που ζούσαν στην Ελλάδα έχουν επιστρέψει στις χώρες τους, ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πάτρα, ο επικεφαλής του γραφείου Ελλάδας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Δανιήλ Εσδράς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Εσδράς, το 2013, ήταν η πρώτη χρονιά που έφυγαν από την Ελλάδα περισσότεροι μετανάστες από όσοι μπήκαν στη χώρα.

Η επίσκεψη του Δανιήλ Εσδρά στην Πάτρα έγινε με αφορμή τη λειτουργία στην πόλη γραφείου τού Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, το οποίο φιλοξενείται σε χώρο που παραχώρησε ο δήμος Πατρέων.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε η αντιδήμαρχος ένταξης μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη, στον ενάμιση μήνα λειτουργίας τού γραφείου, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους 10 μετανάστες που ζούσαν στην Πάτρα.

Ο Δανιήλ Εσδράς ανακοίνωσε, ότι σε μερικές ημέρες θα ξεκινήσει στην Πάτρα η λειτουργία ξενώνα για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών. Όπως πρόσθεσε, «ο ξενώνας θα παρέχει στέγη και φροντίδα σε αυτά τα παιδιά, σώζοντάς τα από τα κυκλώματα που τα εκμεταλλεύονται».

Εξάλλου, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς τόνισε, πως «θεωρούμε πολύ σημαντική τη λειτουργία αυτού του γραφείου στην Πάτρα» και πρόσθεσε, ότι «ο δήμος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια τόσο στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μεταναστών στην πόλη, με συνεχείς πιέσεις για τον έλεγχο του λιμανιού, όσο και στην κατεύθυνση της παροχής βοήθειας προς τους μετανάστες, με τροφή και ρουχισμό, με τη στήριξη δομών για την προστασία των ανήλικων μεταναστών».

Όμως, όπως σημείωσε, το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο από τον δήμο. Ακόμη ο Γιάννης Δημαράς τόνισε, ότι «για εμάς οι μετανάστες δεν είναι εχθροί, αλλά άνθρωποι ταλαιπωρημένοι που πρέπει να βοηθηθούν για να επανακτήσουν την αξιοπρέπειά τους» και πρόσθεσε: «Η επιτυχής κοινωνική και εργασιακή ένταξη των μεταναστών, η καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας και η καταπολέμηση του εμπορίου ανθρώπων, είναι χρέος όλων μας».

http://www.4news.gr 
Ο μέσος όρος όσων νηστεύουν συνήθως παίρνουν βάρος
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τη νηστεία ως ένα μέσο φυσικής διατροφικής αποτοξίνωσης αλλά και για να χάσουν και κανένα κιλάκι. Για το πρώτο συμφωνούμε πλήρως. Για το δεύτερο όμως διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις. Κι αυτό καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι ο μέσος όρος των ανθρώπων που νηστεύουν, συνήθως παίρνουν βάρος.

Το γεγονός αυτό οφείλεται το ότι η έλλειψη πρωτεϊνούχων τροφών όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, το αυγό, σε συνδυασμό με την κυριαρχία των υδατανθράκων στο νηστίσιμο διαιτολόγιο (ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, λαδερά κ.α.), έχουν ως αποτέλεσμα να μην χορταίνουμε εύκολα. Παράλληλα, η υπερκατανάλωση λαδιού αλλά και λιπαρών γλυκών όπως ο χαλβάς και το ταχίνι, δεν διευκολύνουν τον έλεγχο του βάρους μας.

Αν ωστόσο είστε από εκείνους ή εκείνες που θέλετε να συνδυάσετε δίαιτα και νηστεία, ακολουθήστε ορισμένες πολύ χρήσιμες συμβουλές, όπως παραθέτονται παρακάτω.

- Ελέγξτε το λάδι που χρησιμοποιείται στα νηστίσιμα φαγητά.

Η περίσσεια λαδιού στα όσπρια, τα λαδερά, τις σαλάτες και γενικότερα στο νηστήσιμο τραπέζι μας δίνει πολλές θερμίδες. Μία με δύι κουταλιές της σούπας ανά μερίδα ή ανά σαλάτα είναι αρκετές.

- Χρησιμοποιείται ολικής αλέσεως προϊόντα αντί για απλά. Η παρουσία των φυτικών ινών στα ολικής αλέσεως τρόφιμα δημιουργεί γρηγορότερο και ευκολότερο κορεσμό.

- Χρησιμοποιείται περισσότερο τροφές όπως όσπρια, λαδερά αντί για σκέτα μακαρόνια στα κυρίως γεύματά σας, λόγω
της περίσσειας των πρώτων σε φυτικές ίνες.

- Βάλτε τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες στο νηστίσιμο διαιτολόγιο.

Αυτές βοηθούν στο να μειώνουμε τις αυξομειώσεις του σακχάρου μας, οι οποίες ευθύνονται για την έλλειψη κορεσμού μετά από νηστήσιμα φαγητά. Τέτοιες είναι τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί, τα μανιτάρια, το φυτικό γάλα και τυρί (κυρίως σόγιας). Επίσης, συνδυασμοί όπως όσπρια με ρύζι (π.χ. φακόρυζο, ρεβιθόρυζο), σαλάτες με μανιτάρια και σουσάμι, ρύζι ή ζυμαρικά ή λαχανικά με θαλασσινά ή/και μανιτάρια (π.χ. ριζότο θαλασσινών, ριζότο με μανιτάρια, χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό, σουπιές με σπανάκι), αποτελούν εξαιρετικές επιλογές που μας προσφέρουν και κορεσμό και καλύπτουν ανάγκες σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

- Προτιμάτε την κατανάλωση φρούτων ή χυμών στο μπλέντερ (μαζί με τις ίνες τους) σε σχέση με συσκευασμένους χυμούς ή στυμμένους ακόμη και αν είναι φρέσκοι.

- Επιλέγετε σνακ όπως παστέλι, ολικής αλέσεως παξιμάδι ή ολικής αλέσεως ψωμί ή ολικής αλέσεως κριτσίνια, τα οποία μπορείτε να συνοδεύετε με φυτικό – νηστήσιμο τυρί ή γάλα.



http://www.tsekouratoi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!