Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Στα 1.430 ευρώ το μήνα ορίσθηκε η κατώτατη αμοιβή στη Γερμανία μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε νόμος που θεσμοθετεί τον κατώτατο μισθό και ορίζει την ωριαία αμοιβή στα 8,5 ευρώ την ώρα και κατ” επέκταση το μεροκάματο στα 68 ευρώ.
Ο νόμος αυτός θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015, αλλά προβλέπεται η εφαρμογή μεταβατικής περιόδου για τους τομείς όπου θα ισχύει ακόμη κλαδική σύμβαση. Το αργότερο μέχρι το 2017 θα έχει εφαρμοσθεί για όλους τους εργαζόμενους πλην των κάτω των 18 ετών, των μαθητευομένων και των μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι εξαιρούνται για το πρώτο εξάμηνο από την πρόσληψή τους.
Η θέσπιση κατωτάτου μισθού αποτελεί επανάσταση σε μία χώρα όπου η διαπραγμάτευση των μισθών από τους κοινωνικούς εταίρους αποτελούσε ιστορικό θεσμό. Μέρος της γερμανικής δεξιάς και οικονομικοί κύκλοι επιδόθηκαν τους τελευταίους μήνες σε μία εκστρατεία άσκησης πίεσης, ελπίζοντας να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το πεδίο εφαρμογής του κατώτατου μισθού με την πρόβλεψη σειράς εξαιρέσεων, αρχής γενομένης από το ανατολικό τμήμα της χώρας. Στην εκστρατεία αυτή χρησιμοποίησαν την απειλή της κατάργησης θέσεων εργασίας σε μεγάλη κλίμακα.
Τελικά, η σοσιαλδημοκράτης υπουργός Απασχόλησης Αντρέα Μαρία Νάχλες εκώφευσε στις περισσότερες διεκδικήσεις. Επεδίωξε το ευρύτερο δυνατό πεδίο εφαρμογής και καθολικό για ολόκληρη τη γερμανική επικράτεια κατώτατο όριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών DIW, 4,5 εκατομμύρια γερμανοί εργαζόμενοι θα αμείβονται με λιγότερα από 8,50 ευρώ την ώρα με την εφαρμογή του νέου νόμου.
aftodioikisi.gr
Το όνομά της είναι Ina Groll αλλά καριέρα στο χώρο των ταινιών πορνό έχει κάνει με το ψευδώνυμο Kitty Blair. Είναι ξανθιά και καλλίγραμμη. Ό,τι πρέπει για να... διαφημίσει την αρία φυλή που ευαγγελίζεται το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας.
Η Ina Groll συμμετείχε στο παρελθόν στην προεκλογική εκστρατεία του νεοναζιστικού γερμανικού κόμματος «NPD», ενώ διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον ηγέτη του, Udo Voigt.
Η Kitty έγινε το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας του κόμματος και με τον τρόπο της έπειθε τους Γερμανούς να ψηφίσουν το NPD.
Ωστόσο, προτού στραφεί στην πολιτική η Groll είχε μια... τελείως διαφορετική καριέρα καθώς ήταν πορνοστάρ, με το καλλιτεχνικό όνομα Kitty Blair.
Ωστόσο το κόμμα αποφάσισε να την απομακρύνει... Ο λόγος;
Γύρισε λοιπόν μια ακόμη ταινία. Κάθισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη του NPD να τη δουν. Τους άρεσε. Μέχρι το σημείο που η Kitty "καταπατά" τα ιδεώδη του κόμματός τους και... τόλμησε να κάνει σεξ με έναν μαύρο άνδρα.
«Όποιος πουλάει το κορμί του για χρήματα και ατιμάζει τη ράτσα του, δεν έχει θέση στις γραμμές μας», αναφέρει ένα από τα σχόλια στην σελίδα στο Facebook που δημιουργήθηκε εναντίον της πρώην αγαπημένης πορνοστάρ...

http://www.newsbomb.gr
Έμεινε άνεργος για μισό χρόνο και αφού κατέκλυσε τις εταιρείες με βιογραφικά του αποφάσισε να… κάνει κάτι τελείως διαφορετικό...


Σύμφωνα με το BBC, o Ολλανδός Νικ Γκόουρεν είναι multimedia designer κι έτσι δημιούργησε έναν χιουμοριστικό ιστότοπο όπου παρουσιάζει τον εαυτό του εντελώς «χύμα» τρώγοντας πατατάκια στα καναπέ του σπιτιού του με το εσώρουχο.

«Ενώ εσείς διαβάζετε αυτό, ο Νικ είναι μόνος και άνεργος» γράφει από κάτω παραθέτοντας στοιχεία από το βιογραφικό του και εξηγώντας ότι αν ένας εργοδότης τον προτιμήσει, θα είναι φθηνότερος, γιατί δεν βάζει γάλα και ζάχαρη στον καφέ του.

Μάλιστα, προσθέτει και διάγραμμα ότι αν προστεθεί στο δυναμικό μιας εταιρείας, η επιχείρηση θα απογειωθεί σε δημιουργικότητα και σεξ απήλ.

Κι όμως όσο τρελό και αν ακούγεται ο Νικ δέχτηκε πάνω από 50 προσφορές για εργασία και σε νεότερη ανάρτηση στο site του, ο Νίκ είναι πλέον σε γραφείο πίνοντας σαμπάνια μαζί με τα πατατάκια του.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στο διατηρητέο κτήριο της οδού Αναγεννήσεως, στην περιοχή των Δικαστηρίων

Σε μουσείο κόμικς θα μεταμορφωθεί το διατηρητέο κτήριο της οδού Αναγεννήσεως στην περιοχή των Δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης, ανάδειξης του πλούσιου εσωτερικού διακόσμου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.

Στο παραδοσιακό αυτό κτήριο, με απόφαση της δημοτικής αρχής Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενούνται πρωτοποριακές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα θα λειτουργούν εργαστήρια εικονογράφησης για μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, στο κτήριο της οδού Αναγεννήσεως, το οποίο χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης το 1984 από το υπουργείο Πολιτισμού, θα στεγαστούν δραστηριότητες του κόμικς και του animation. Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, σημείωσε: «Ο χώρος του κόμικς και του animation βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή αυτή σταμάτησε κάπως απότομα και με αυτό τον τρόπο, θέλουμε να τη στηρίξουμε και να την αναπτύξουμε».


Το κτήριο


 Κτισμένο μεταξύ 1900 -1910, το κτήριο είναι ένα από τα εναπομείναντα δείγματα αρχιτεκτονικής της πόλης πριν από την πυρκαγιά του 1917. Μέχρι τη δεκαετία του '60 αποτελούσε την κατοικία της οικογένειας Πετρίδη, ενώ την τελευταία εικοσαετία χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς ως γραφείο μεταφορών και αποθήκη υλικών. Μετά την εγκατάλειψή του, κατέληξε να αποτελεί καταφύγιο αστέγων, παρότι από το 1984 είχε χαρακτηριστεί «έργο τέχνης» με υπουργική απόφαση. Απαλλοτριώθηκε το 1997. Αρχιτεκτονικά αποτελεί ένα αξιόλογο δείγμα εκλεκτικιστικού ύφους.

http://www.naftemporiki.gr 

 
Ένας κάτοικος της Καλιφόρνιας κέρδισε 425 εκατομμύρια δολάρια στο τζάκποτ της μεγαλύτερης αμερικανικής λοταρίας κι όπως δήλωσε μέρος των χρημάτων αυτών θα τα χρησιμοποιήσει για να ιδρύσει φιλανθρωπική οργάνωση.
"Μόλις πέρασε το πρώτο σοκ δεν μπορούσα να κοιμηθώ επί μέρες", ανέφερε ο Μπάξτον. Όπως είπε ο ίδιος, με τα χρήματα αυτά θέλει να ταξιδέψει και να ιδρύσει μία φιλανθρωπική οργάνωση για την καταπολέμηση της παιδικής πείνας και την προώθηση της παιδιατρικής και της εκπαίδευσης. "Το μακροπρόθεσμο σχέδιό μου είναι να προσπαθήσω να βρω έναν τρόπο να ζήσω φυσιολογικά και διακριτικά", είπε ο νικητής.
Ο Ρέι Μπάξτον εμφανίστηκε με τον νικητήριο λαχνό στη διάρκεια της κλήρωσης του Powerball στις 19 Φεβρουαρίου, αναφέρει Δελτίο Τύπου που εξέδωσε εταιρεία δημοσίων σχέσεων.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπάξτον είναι ο μοναδικός νικητής του τζάκποτ, του έκτου μεγαλύτερου σε κέρδη στην αμερικανική ιστορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του San Jose Mercury News.

http://www.enikos.gr 
Τσάμπα τέλος, ακόμη κι όταν πρόκειται για εθνικά στάδια! Η διοίκηση του Καυτανζογλείου πήρε μια ακατανόητη απόφαση, να χρεώνει πλέον τους ερασιτέχνες αθλητές, τους ελεύθερα αθλούμενους και όλους όσοι χρησιμοποιούν το βοηθητικό του σταδίου για να προπονηθούν.
Το βοηθητικό του Καυτανζογλείου, το οποίο βρίσκεται ούτως ή άλλως σε κακή κατάσταση (μόλις 10 χρόνια μετά την ολική ανακατασκευή του Σταδίου), είναι το μοναδικό γήπεδο στίβου σε όλο τον Δήμο Θεσσαλονίκης!
Η διοίκηση του σταδίου αποφάσισε να πληρώνουν εισιτήριο 5 ευρώ το μήνα όσοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν κι άλλα 5 ευρώ, σύνολο 10, εφόσον θέλουν να χρησιμοποιήσουν και τα βάρη.
Το Καυτανζόγλειο Στάδιο είναι κληροδότημα του Λυσίμαχου Καυτανζόγλου στην πόλη της Θεσσαλονίκης και φυσικά αυτή η κοντόφθαλμη απόφαση της διοίκησής του, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, στον κόσμο, που ως τώρα είχε ένα γήπεδο για να αθληθεί ελεύθερα.
Πριν από λίγα χρόνια, η διοίκηση του Σταδίου επέλεξε να κλείσει τον χώρο δίπλα από το βοηθητικό γήπεδο και να τον παραχωρήσει σε ιδιώτη, προκειμένου να τον εκμεταλλεύεται ως πάρκινγκ. Τώρα ήρθε και η χρέωση στο βοηθητικό…
Στις 3 Απριλίου του 1948, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν υπογράφει το Σχέδιο Μάρσαλ, σύμφωνα με το οποίο παρέχεται οικονομική βοήθεια σε χώρες της Ευρώπης ύψους 13 δις δολαρίων, ενώ ταυτόχρονα διευρύνει τη ζώνη εμπορίου των ΗΠΑ. Από το σχέδιο εξαιρέθηκαν οι χώρες του «Σιδηρού Παραπετάσματος».
1043-Ο Εδουάρδος ο Εξομολογητής στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1821-Επαναστατούν οι Σπέτσες.
1860-Το θρυλικό «Πόνυ Εξπρές» ξεκινά τη διανομή αλληλογραφίας από το Σεντ Τζόζεφ του Μιζούρι μέχρι το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, καλύπτοντας μία απόσταση 3.200 χιλιομέτρων με άλογα μέσα σε δέκα ημέρες, από τρεις εβδομάδες που χρειαζόταν πριν.
1882- Ο Τζέσε Τζέιμς, ο περιβόητος Αμερικανός ληστής τραπεζών και τρένων, σκοτώνεται από μέλος της συμμορίας του για να κερδίσει τα λεφτά της επικήρυξης.
1901-Η Κίνα, για να αποφύγει την αντιπαράθεση με τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ιαπωνία, αρνείται να υπογράψει συνθήκη για τη Μαντζουρία με τη Ρωσία.
1904-Στην Ινδονησία οι Ολλανδοί σκοτώνουν σε μάχες 540 ιθαγενείς της Σουμάτρα. Ο 30ετής πόλεμος ανάμεσα στους αποίκους και στους ιθαγενείς της νήσου συνεχίζεται.
1910-Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Θεόδωρος Ρούζβελτ αναγγέλλει ότι δεν θα επισκεφτεί τον Πάπα, λόγω της καταπιεστικής του συμπεριφοράς.
1919-Μικρασιατική Εκστρατεία - Το Θωρηκτό Αβέρωφ καταπλέει στον όρμο της Σμύρνης. Δύο μέρες αργότερα κυβερνήτης αναλαμβάνει ο πλοίαρχος Η. Μαυρουδής από τον απερχόμενο πλοίαρχο Α. Χατζηκυριάκο.
1922-Στην ΕΣΣΔ ο Λένιν διορίζει τον Ιωσήφ Στάλιν γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος.
1928-Δικάζονται ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Δημήτρης Γληνός. Κατηγορούνται για διάδοση ανατρεπτικών ιδεών.
1929-Η Περσία προσυπέγραψε το Πρωτόκολλο Λιτβίνοφ περί αποκήρυξης του πολέμου.
1933-Τέσσερις Βρετανοί πραγματοποιούν την πρώτη πτήση πάνω από την κορυφή Έβερεστ των Ιμαλαΐων.
1941-Στη Βουδαπέστη ο πρωθυπουργός Πολ Τελέκι αυτοκτονεί για να μη ζητήσει την είσοδο της Ουγγαρίας στον πόλεμο.
1942-Οι ιαπωνικές δυνάμεις εξαπολύουν μαζική επίθεση εναντίον αμερικανικών και φιλιππινέζικων στρατευμάτων στη χερσόνησο του Μπαταάν. Το Μπαταάν έπεσε έξι ημέρες αργότερα και αρχίζει η ομώνυμη Πορεία Θανάτου.
1943-Στην ΕΣΣΔ οι Σοβιετικοί καταλαμβάνουν το Ρζεφ, ισχυρό σημείο αντίστασης των ναζί.
1948-Ο 46χρονος τζόκεϊ Έντι Αρκαρο ανακοινώνει την αποχώρησή του μετά 4.779 νίκες (συμπεριλαμβανομένων δύο Triple Crowns) σε 24.092 κούρσες σε διάστημα 31 ετών.
1949-Η Ιορδανία υπογράφει στη Ρόδο ανακωχή με το Ισραήλ.
1955-Η Αμερικανική Ένωση για τα Δικαιώματα του Πολίτη ανακοινώνει ότι θα υπερασπιστεί το βιβλίο του Άλεν Γκίνσμπεργκ Howl, που κατηγορείται για προσβολή της δημοσίας αιδούς.
1956-Ο Έλβις Πρίσλεϊ τραγουδά το Heartbreak Hotel, στο Σόου του Μίλτον Μπερλ, το οποίο παρακολούθησε το 25% του αμερικανικού πληθυσμού. Δύο εβδομάδες αργότερα, το τραγούδι αυτό γίνεται η πρώτη Νο 1 επιτυχία του «Βασιλιά».
1958-Ο Φιντέλ Κάστρο και οι σύντροφοί του αρχίζουν την τελική τους επίθεση στην Αβάνα.
1959-Οι άνεργοι στα αστικά κέντρα της Ελλάδας φτάνουν τους 110.000.
1962-Η Αμερικανική Αεροπορία ανακοινώνει την πρώτη τηλεοπτική δορυφορική εκπομπή.
1963-Ανοίγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Τράπεζα Επενδύσεων.
1968-Κυκλοφορεί το πολύ επιτυχημένο άλμπουμ Bookends του δημοφιλούς ντουέτου «Σάιμον και Γκαρφάνκελ».
1972-Ο διάσημος ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά από απουσία 20 ετών.
1973-Στις ΗΠΑ, η κληρονόμος του συγκροτήματος Τύπου του Γουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ, Πάτι, σε μαγνητοφωνημένο μήνυμά της, δηλώνει ότι θα παραμείνει με το Συμβιωτικό Απελευθερωτικό Στρατό, που την είχε απαγάγει δυο μήνες νωρίτερα.
1974-Σημειώνεται η μεγαλύτερη επέλαση τυφώνων στις ΗΠΑ. Μέσα σε 26 ώρες, 148 τυφώνες χτυπούν 13 πολιτείες με αποτέλεσμα 315 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 5.000 να τραυματιστούν.
1975-Ο Σοβιετικός σκακιστής Ανατόλι Καρπόφ ανακηρύσσεται ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής αφού ο κάτοχος του τίτλου Μπόμπι Φίσερ δεν εμφανίζεται στη Μανίλα λόγω διαφωνιών με τη FIDE, τη διεθνή ομοσπονδία.
1977-Ο Τζιν Ράτελ των Boston Bruins σημειώνει τον 1000ό πόντο του στο NHL με μια ασίστ στο 7-4 επί των Toronto Maple Leafs.
1984-Στη Γουινέα, ένοπλες δυνάμεις καταλαμβάνουν την εξουσία μια βδομάδα μετά το θάνατο του Σεκού Τουρέ. Νέος πρόεδρος γίνεται ο συνταγματάρχης Λανσάνα Κόντε.
1986-Η ΙΒΜ παρουσιάζει το PC Convertible, τον πρώτο φορητό προσωπικό υπολογιστή.
1990-Ο καρδιοχειρουργός Γεώργιος Τόλης πραγματοποιεί την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στην Ελλάδα.
1991-Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. εγκρίνει ψήφισμα για τον τερματισμό του Πολέμου στον Κόλπο, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1990, όταν ιρακινές δυνάμεις εισέβαλαν στο Κουβέιτ.
1992-Δημοσιεύεται η έκθεση Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία στη βόρεια Κύπρο, η οποία συντάχθηκε το 1983 και έκανε λόγο για στέρηση της ελευθερίας πολλών Κυπρίων και απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την τύχη κάποιων άλλων.
1992-Ο Ραμίζ Αλία παραιτείται από τη θέση του προέδρου της Αλβανίας.
1993-Για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν διεξάγεται το Grand National.
1993-Στην Ιαπωνία το 78,5% των 795 γυναικών που έλαβαν μέρος σε σχετική έρευνα, βεβαίωσαν ότι ξυλοκοπούνται από τους συζύγους τους, ενώ σχεδόν καμία δεν είχε καταφύγει στην αστυνομία.
1994-Στην Αλβανία ο σοσιαλιστής ηγέτης Φάτος Νάνο καταδικάζεται σε κάθειρξη 12 ετών για υπεξαίρεση επτά εκατ. δολαρίων και πλαστογράφηση επίσημων εγγράφων.
1995-Στη Ρωσία ο Πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν υπογράφει το διάταγμα για την υποχρεωτική υποβολή των ξένων σε εξετάσεις για το AIDS, μετά την τρίμηνη παραμονή τους στη χώρα.
1996-33 Αμερικανοί χάνουν τη ζωή τους, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνουν συντρίβεται σε βουνό της Κροατίας. Μεταξύ των νεκρών και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ρον Μπράουν.
1996-Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου των τρελών αγελάδων στον άνθρωπο είναι ελάχιστος.
1996-Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τον Άγιαξ με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ και σταματάει ένα σερί 189 αήττητων αγώνων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στη ρεβάνς θα χάσει με 3-0 και θα αποκλειστεί από τον τελικό του Champions League.
1996-Συλλαμβάνεται ο Θίοντορ Κατζίνσκι με την κατηγορία ότι είναι ο «Γιουναμπόμπερ», ένας αναρχικός που με δικής του κατασκευής εκρηκτικά σκότωσε τρεις και τραυμάτισε δεκάδες ανθρώπους, σε διαφορετικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, από το 1978 έως το 1995.
1997-Ο Άρης κατακτά το Κύπελλο Κόρατς νικώντας την Τόφας Μπούρσα στην Τουρκία με 70-88.
1997-Στην Αλβανία έξι άτομα σκοτώνονται σε επεισόδια, ενώ τόσο το ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο όσο και η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα δέχονται επιθέσεις από ενόπλους.
1999-Οι Chicago Bulls συντρίβονται εντός έδρας από τους Orlando Magic με 115-68 στη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία τους.
2002-Ο Παναθηναϊκός κερδίζει την Μπαρτσελόνα με 1-0 στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, για τον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην ρεβάνς θα χάσει 3-1.
2003 - Από ισχυρή έκρηξη στα «Σωληνουργεία Κορίνθου», έξι εργάτες χάνουν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίζονται.

http://www.enikos.gr 
Φυσικά ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει ένας οδηγός από την κάμερα της Τροχαίας, είναι να τηρεί τα όρια ταχύτητας και να σέβεσαι τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας...


Ωστόσο, φοιτητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου του Leicester, έχουν και μία δική τους θεωρία για το πώς μπορεί κάποιος να ξεφύγει.

Υποστηρίζουν πως αν ένα αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να πιάσει αστραπιαία ταχύτητα, θα κάνει την κάμερα να το «χάσει» από τον φακό της. Πάντως, η θεωρία τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, αφού η ιδανική ταχύτητα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των φοιτητών, είναι 191.000.000 χλμ/ώρα. Δηλαδή περίπου το 1/6 της ταχύτητας του φωτός.

Και επειδή αυτή η ταχύτητα δεν μπορεί να επιτευχθεί, καλό θα ήταν οι οδηγοί να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε την Μπαρτσελόνα επειδή παραβίασε τους κανονισμούς περί απόκτησης ξένων παικτών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια. Οι Καταλανοί δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές για δύο ...
μεταγραφικές περιόδους (μέχρι το καλοκαίρι του 2015).
Η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε σχετικά: «Η Μπαρτσελόνα παραβίασε το άρθρο 19 των κανονισμών με την απόκτηση δέκα ανήλικων παικτών και έχει κάνει πολλές ακόμη παραβάσεις σε άλλες μεταγραφές. Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA έκρινε τις συγκεκριμένες παραβάσεις σοβαρές και αποφάσισε να επιβάλει στο σύλλογο ποινή απαγόρευσης μεταγραφών εντός και εκτός συνόρων για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους, καθώς και να επιβάλει πρόστιμο 370.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, ο σύλλογος έχει προθεσμία 90 ημερών για να συμμορφωθεί με τις διατάξεις για όλους τους ανήλικους ποδοσφαιριστές».
Το άρθρο 19 επιτρέπει τις διεθνείς μεταγραφές ποδοσφαιριστών μόνο όταν ο ποδοσφαιριστής συμπληρώσει τα 18 του χρόνια και η Μπαρτσελόνα το παραβίασε με διάφορες εγγραφές ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν σε τουρνουά με τους μπλαουγκράνα σε διαφορετικές αγωνιστικές σεζόν από το 2009 εως το 2013. Πρόκειται για 10 ποδοσφαιριστές μικρούς σε ηλικία, αλλά έχει διαπράξει και άλλες παραβιάσεις σε άλλους ποδοσφαιριστές σχετικά με το άρθρο 2 του κανονισμού.
Εκτός από την Μπαρτσελόνα (370.000 ευρώ) τιμωρήθηκε και η ισπανική ομοσπονδία με πρόστιμο 410.000 ευρώ και δίνεται προθεσμία ενός έτους για να εναρμονίσει τους κανονισμούς της με το υπάρχον σύστημα που ισχύει παγκοσμίως για τις μετακινήσεις ανήλικων ποδοσφαιριστών.
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ποσοστό των ανέργων στην Ελλάδα, ενώ στις γυναίκες και τους νέους εμφανίζει -σταθερά- τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Δεκέμβριο του 2013, η συνολική ανεργία ανήλθε στην Ελλάδα στο 27,5% (1,349 εκατ. άτομα) από 27,6% τον Νοέμβριο.
Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στην ΕΕ. Στις επιμέρους κατηγορίες το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,5%, στις γυναίκες 31,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 58,3% (169.000 άτομα).
Στη συνολική ανεργία, την Ελλάδα ακολουθεί η Ισπανία (25,6% με βάση στοιχεία του Φεβρουαρίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Αυστρία (4,8%), στη Γερμανία (5,1%) και το Λουξεμβούργο (6,1%).
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις χώρες της Ευρωζώνης στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 14,7% σε 16,7%), η Ελλάδα (από 26,3% σε 27,5%) και η Ιταλία (από 11,8% σε 13,0%). Η χώρα με τη μεγαλύτερη υποχώρηση της ανεργίας ήταν η Ουγγαρία (από 11,2% σε 8,3%).
Σε ετήσια βάση η ανεργία αυξήθηκε σε 11 κράτη- μέλη, μειώθηκε σε 15 και παρέμεινε σταθερή στη Ρουμανία και τη Σουηδία.

http://www.4news.gr 
Ένα νέο, μικρότερο, Δημόσιο που θα παραχωρήσει υπηρεσίες του σε ιδιώτες αλλά και θα λειτουργεί στα πρότυπα των επιχειρήσεων με υπαλλήλους που σε περίπτωση που αρνηθούν να μετακινηθούν ή αξιολογούνται με χαμηλό βαθμό οι ίδιοι ή οι υπηρεσίες του, θα υπάρχει δυνατότητα να απολυθούν, περιέγραψε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχοντας δίπλα του την υφυπουργό του Εύη Χριστοφιλοπούλου, κυρίως, για να επιβεβαιώσει τη «μάχη» που έδωσαν με την τρόικα για να αποτρέψουν, όπως είπαν,  «16.000 διαθεσιμότητες για το 2014 και 8.000 απολύσεις», χωρίς πάντως να έχουν και πολύ διάθεση να μιλήσουν για το πώς θα γίνουν οι 11.400 που απομένουν για το 2014 (σ.σ. είπαν μόνο το ήδη γνωστό για περίπου 2.000 το 2015 από συμβασιούχους με παράνομες μετατροπές συμβάσεων-πλαστά πιστοποιητικά), ανακοίνωσε ότι:
1)     Θα υπάρξει ουσιαστική μελέτη για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις outsourching υπηρεσιών του Δημοσίου σε ιδιώτες, που, όπως είπε ο υπουργός,  «θα γίνει με ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο τρόπο και πλαίσιο Ώστε να αποφεύγεται το περιττό κόστος». Κι αυτό γιατί, όπως συμπλήρωσε,  «μέχρι τώρα τέτοιες πρωτοβουλίες λαμβάνονταν ad hoc και όχι με συγκροτημένο τρόπο». Ο υπουργός δεν το είπε αλλά το πρώτο «καμπανάκι» φαίνεται ότι χτυπάει για τις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας
2)     Μέσω του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας που, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός, θα είναι και υποχρεωτικός οι υπάλληλοι θα πρέπει να μετακινούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία με βάση τις ανάγκες του Δημοσίου, όπως αυτές θα ανακοινώνονται από τους ίδιους τους φορείς δύο φορές το χρόνο. Αν και δεν το είπε ο κ. Μητσοτάκης, η υποχρεωτική μορφή που θα λάβει η κινητικότητα μέσω του μόνιμου μηχανισμού, είναι σαφές ότι θα συνδεθεί με την αξιολόγηση του υπαλλήλου και των δομών του Δημοσίου. Όταν, δηλαδή, κάποια δομή αξιολογηθεί με χαμηλό βαθμό θα μπορεί να οδηγηθεί σε κατάργηση και οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτή θα μετακινηθούν. Σε περίπτωση, δε, που αρνηθούν θα απολύονται. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις σημερινές συνταγματικές επιταγές, ακόμη και υπάλληλος αορίστου χρόνου του στενού Δημόσιου Τομέα μπορεί να απολυθεί,  σε περίπτωση που καταργηθεί η θέση του.
Τέσσερις πυλώνες….
Με βάση τα παραπάνω ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιέγραψε τέσσερις βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασισθεί το Δημόσιο που οραματίζεται:
-Την αναδιοργάνωση των δομών του Δημοσίου
- Τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης που θα έχει ως στόχο τη μείωση των διοικητικών βαρών και την απλούστευση των διαδικασιών τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις, με βάση της μελέτη του ΟΟΣΑ, που, όπως είπε,  «είναι η μόνη δέσμευση στον κατάλογο του υπουργείου από πλευράς προαπαιτούμενων». Μάλιστα, μίλησε για στενή συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης σε ότι αφορά τη μείωση των διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις, ενώ σχετικά με τους πολίτες είπε ότι «περνάμε σε ένα πελατοκεντρικό αλλά όχι πελατειακό κράτος»
- Την αξιοποίηση του ανθρωπινού δυναμικού
- Την ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας
.
…και 12 προτεραιότητες
1. Νέο οργανόγραμμα της δημόσιας διοίκησης
Ολοκληρώνεται η σύνταξη των Προεδρικών Διαταγμάτων με τους νέους οργανισμούς των υπουργείων. Η κατάρτιση των νέων οργανισμών βασίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης, που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων, καθώς και από σχέδια στελέχωσης, που έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Οι μειώσεις δομών αγγίζουν το 40%.
2. Αξιολόγηση ΝΠΙΔ
Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η καταγραφή και η αξιολόγηση -για πρώτη φορά- των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνονται επικαλύψεις αρμοδιοτήτων ή ολοκλήρωση της αποστολής του, θα γίνουν καταργήσεις ή συγχωνεύσεις. Οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα αναδιοργανώνονται με σκοπό τον καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
3. Ανάθεση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα
Εντοπίζονται υπηρεσίες που παρέχονται από το Δημόσιο με υψηλό κόστος και χαμηλή αποτελεσματικότητα και αξιολογούνται οι περιπτώσεις όπου η υπηρεσία μπορεί να παρέχεται από ιδιώτες με χαμηλότερο κόστος και υψηλότερη αποτελεσματικότητα. Στόχος είναι η καλύτερη διαχείριση των πόρων του Δημοσίου και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
4. Μείωση διοικητικών βαρών και απλούστευση διαδικασιών
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ για την άρση των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας. Γίνεται χαρτογράφηση της νομοθεσίας, με τελικό στόχο τη μείωση κατά 25% των διοικητικών βαρών που λειτουργούν ανασταλτικά για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη και ενισχύουν τα φαινόμενα διαφθοράς. Το πρόγραμμα «μειώσεις και απλουστεύσεις» θα αποτελεί πλέον σταθερό προσανατολισμό της δημόσιας διοίκησης και όχι εφάπαξ διαδικασία.
5. Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
Η εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ γίνεται πλέον πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική. Τα ΚΕΠ ενισχύονται και παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες online, με μία αίτηση, στη στιγμή. Ήδη οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν, απλά και άμεσα, μεταξύ άλλων, φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου (βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης, γέννησης, ιθαγένειας, οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ), κ.ά. Μέσα στους επόμενους μήνες οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ και σε σχέση με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το e-παράβολο και τα πιστοποιητικά στρατολογίας.
6. Καλή νομοθέτηση
Τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο για τη μείωση της πολυνομίας και της κακονομίας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός απλού και σαφούς ρυθμιστικού περιβάλλοντος, η προαγωγή της πολιτικής για την καλή νομοθέτηση και η ενίσχυση του κράτους δικαίου. Θα χαρτογραφηθούν και αξιολογηθούν οι νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις προς κατάργηση ή απλούστευση.
7. Νέο σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων
Το πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, όπως ισχύει και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, καθιστά τη διαδικασία άνευ ουσίας. Πρώτη φορά θεσμοθετείται με τη συγκριτική αξιολόγηση ο προσδιορισμός των ανώτατων ποσοστών των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολογίας. Σύντομα θα θεσμοθετηθεί μόνιμο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, που θα δίνει κίνητρα στον αξιολογούμενο να βελτιώσει την απόδοσή του.
8. Μισθολόγιο
Σχεδιάζεται ο εξορθολογισμός του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος είναι η βέλτιστη και πιο ορθολογική αξιοποίηση -χωρίς μείωση- της συνολικής ετήσιας μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου, η οποία μεταξύ 2009 και 2013 έχει μειωθεί κατά 8,75 δισ. ευρώ (από 24,5 δισ. ευρώ το 2009 σε 15,75 δισ. ευρώ σήμερα). Οι απολαβές κάθε υπαλλήλου πρέπει να είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοσή του και τη θέση ευθύνης που έχει.
9. Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο
Καταργείται η στείρα μοριοδότηση μόνο των «στατικών» χαρακτηριστικών των υπαλλήλων (πτυχία, πιστοποιητικά κ.λπ.), που αποτελούσε το κύριο και σχεδόν αποκλειστικό κριτήριο για την επιλογή προϊσταμένων. Ενεργοποιούνται οι γραπτές εξετάσεις και οι δομημένες συνεντεύξεις. Στόχος είναι να εντοπίζεται κάθε συγκεκριμένη θέση ευθύνης να καλύπτεται από τον υπάλληλο που διαθέτει τις απαιτούμενες δεξιότητες, διοικητικές ικανότητες και εμπειρία.
10. Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας
Σχεδιάζεται ένα νέο, καινοτόμο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, αποσυνδεδεμένο από ενδεχόμενη απόλυση. Δημιουργείται, με άλλα λόγια, μια εσωτερική αγορά εργασίας, με αξιοκρατικά κριτήρια, που ενσωματώνει το ισχύον σύστημα με τις αποσπάσεις και τις μετατάξεις. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, με το «πάντρεμα» των προσόντων και δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.
11. Ενίσχυση πειθαρχικής ευθύνης
Αναβαθμίζονται και ενισχύονται τα ελεγκτικά σώματα. Η απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης επιταχύνεται. Ο έλεγχος των πιστοποιητικών συνεχίζεται και επεκτείνεται.Το ΑΣΕΠ σε συνεργασία με επιθεωρητές και ανώτερα στελέχη του Δημοσίου προχωρούν σε επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις της μετατροπής, αυτοδίκαια θα λύεται η σχέση εργασίας με απόφαση του ΑΣΕΠ.
12. Ανοιχτά διασυνδεδεμένα δεδομένα ΥΔΜΗΔ
Προγραμματίζεται περαιτέρω ανάπτυξη του portal data.gov.gr ως ενός κεντρικού καταλόγου ανοιχτών δημόσιων δεδομένων που θα παρέχει ηλεκτρονική πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα όλων των φορέων της ελληνικής κυβέρνησης.
Αναβαθμίζεται το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου (απογραφή) μέσω της επέκτασης των υπαγόμενων, σε αυτό, φορέων (προσθήκη ΝΠΙΔ), καθώς και της διεύρυνσης των δυνατοτήτων εκροών (reports).
Προχωράει η ποιοτική αναβάθμιση του κυβερνητικού ιστοτόπου «ΔΙ@ΥΓΕΙΑ» με ουσιαστική βελτίωση της προσβασιμότητας και φιλικότητας προς το χρήστη.
ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2014-2016
aftodioikisi.gr
Όσο και αν είναι δύσκολο πολλές φορές να το πιστέψουμε, πολλές ανακαλύψεις στην ιστορία της επιστήμης, έγιναν τυχαία...


Οι περισσότερες επιστημονικές εφευρέσεις έχουν γίνει κάτω από μία σειρά συνεχόμενων πειραμάτων και με αρκετό κόπο. Ωστόσο, πέρα από τις πιο επιστημονικές και εργαστηριακές μελέτες, υπάρχουν και εκείνες οι εφευρέσεις που προέκυψαν …κατά λάθος.

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες τυχαίες εφευρέσεις, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα viralnova:

Ακτίνες Χ

Ο Γερμανός φυσικός Wilhelm Roentgen, ανακάλυψε τις ακτίνες Χ, καθώς εκτελούσε ένα πείραμα με την χρήση ενός αερόκενου σωλήνα καθοδικού ακτίνων, εφαρμόζοντας υψηλή τάση.

Πυροτεχνήματα

Η πρώτη ρίψη πυροτεχνημάτων έγινε πριν από 2.000 χρόνια στην Κίνα. Σύμφωνα με μύθους, τα πρώτα πυροτεχνήματα ήταν φτιαγμένα από υλικά τα οποία μπορεί κανείς να βρει στην κουζίνα.

Γρανίτα

Ο 11χρονος Frank Epperson, το 1905, άφησε μέσα σε μία κούπα ένα μείγμα από σκόνη σόδας και νερό, μαζί με ένα stick. Εξαιτίας του κρύου εκείνες τις ημέρες, ξυπνώντας την επόμενη ημέρα, ο μικρός παράτηρησε ότι είχε παγώσει δημιουργώντας μία ομοιόμορφη μάζα.

Πλαστικό

Ο Βέλγος χημικός Leo Baekeland ήθελε να αντικαταστήσει το shellac και έπειτα από ατυχές πείραμα το 1907, δημιούργησε το γνωστό σε όλους μας πλαστικό, ή επιστημονικά Βακελίτη.

Σοκολατένια μπισκότα

Η ιδιοκτήτρια του Toll House Inn, στην Μασαχουσέτη, ενώ έφτιαχνε τα αγαπημένα cookies στους επισκέπτες, παρατήρησε ότι δεν είχε καθόλου σοκολάτα κουβερτούρα, για αυτό και αποφάσισε να κόψει μερικά κομμάτια κανονικής σοκολάτας, μετατρέποντάς το στο απόλυτο σνακ.

Δυναμίτης

Το 1868, ο Alfred Nobel, Σουηδός χημικός μηχανικός μέσα από εργαστηριακές μελέτες προσπάθησε να σταθεροποιήσει την νιτρογλυκερίνη. Κατά την διαδικασία αυτή, ο Alfred Nobel παρατήρησε πως το υγρό μετά την διαρροή εκτοξευόταν εκτός της ασφαλούς συσκευασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο δυναμίτης.

Ραδιενέργεια

Δουλεύοντας πάνω σε ένα πείραμα ο Henri Becquerel χρησιμοποίησε κρυστάλλους με εμπλουτισμένο ουράνιο. Το 1896, παρατήρησε πως κρύσταλλοι μπορούσαν να «θολώσουν» την πλάκα χωρίς καν να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Κόκα-κόλα

Το συγκεκριμένο αναψυκτικό, αρχικά, επινοήθηκε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για πονοκεφάλους. Οι συνταγές του φαρμάκου περιείχαν φύλλα από το φυτό κόκα και καρπούς από το δέντρο Κόλα. Ο βοηθός του John Pembertonστο εργαστήριο, άθελά του τα ανέμειξε με νερό και έφτιαξε το συγκεκριμένο αναψυκτικό.

Πατατάκια

Ο σεφ George Crum, απεγνωσμένος με την συμπεριφορά ενός επισκέπτη στο εστιατόριό του μετά από συνεχή παρατήρηση για τις άψητες πατάτες που του σέρβιρε, αποφάσισε να του προσφέρει …πατατάκια. Ο σεφ ψιλοέκοψε τις πατάτες, τις τηγάνισε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και έπειτα τις «βούτηξε» στο αλάτι, μετατρέποντάς το στο απόλυτο «χιτ».

Δημητριακά

Το θρεπτικό και υγιεινό πρωινό σνακ, τα «κορν φλέικς», ήταν άλλη μία τυχαία εφεύρεση που κατάφερε να γίνει αγαπημένη συνήθεια. Ο Keith Kellogg βοηθούσε τον αδερφό του, ο οποίος εργαζόταν ως γιατρός σε σανατόριο. Ολα ξεκίνησαν όταν παρατήρησε ότι από απροσεξία είχε ξεχάσει βραστό σιτάρι έξω, με αποτέλεσμα να χαλάει. Για να μην πάει χαμένο, αποφάσισε την επόμενη να το αλέσει και έπειτα να το φρυγανίσει.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στην περικοπή των αποδοχών όσων υπαλλήλων των νομικών προσώπων του Δημόσιου δεν απογραφούν προχωράει η κυβέρνηση με άρθρο του πολυνομοσχεδίου (υποπαράγραφος Θ2). Η συγκεκριμένη διάταξη που είναι στην ουσία η υλοποίηση αλλά επί το πολύ ηπιότερο  της απειλής για απόλυση όσων υπαλλήλων των ΝΠΙΔ των ΟΤΑ δεν απογραφούν που είχε εκτοξεύσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
«Αν δεν απογραφούν θα απολυθούν όλοι. Από τους 750 (φορείς) έχουν απογραφεί οι 361. Οι υπόλοιποι είπαμε προχθές με τον υπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο ότι όποιος σε 15 μέρες δεν έχει απογραφεί σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Τι θα γίνει; Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές είναι 12.815, έχουν απογραφεί οι μισοί, 5.464. Δεν μας απαντάνε. Πάμε στην Ενιαία Γραμμή Πληρωμών και λέμε δεν πληρώνεστε. Εμείς θέλουμε να δούμε ποιος δουλεύει στους δήμους και τι δουλειά κάνει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Γρηγοράκος.
Το θέμα, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, έχει τεθεί από την τρόικα, η οποία έχει ζητήσει την απόλυση όσων υπαλλήλων (περί τους 7.500) δεν απογραφούν.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα στοιχεία για τα ΝΠΙΔ των ΟΤΑ που έχουν απογραφεί. Η τελευταία επίσημη ενημέρωση είχε δοθεί με απάντηση στη Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι έχει απογραφεί το 60% των 751 ΝΠΙΔ των ΟΤΑ, δηλαδή 450 φορείς, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι 300 δεν είχαν στείλει στοιχεία.

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
aftodioikisi.gr
Τον αναγκαίο αριθμό τακτικών και αναπληρωματικών καθηγητών, που θα διορισθεί για να καλύψει τις ανάγκες διδασκαλίας στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα παρακάτω απαιτούμενα γενικά προσόντα:

1. Να πληρούν τα προβλεπόμενα από τον Υπαλληλικό Κώδικα προσόντα και να μην εμπίπτουν στα κωλύματα διορισμού αυτού (Ν. 3528/2007 ΦΕΚ. Α- 26/9-2-2007) ήτοι: • Να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια ή την ιθαγένεια Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. • Να μη έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα. • Να μην έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που συνεπάγονται την αυτοδίκαιη αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όπως αναφέρονται στα άρθρα 59 και 65 του Ποινικού Κώδικα. • Να μην διώκονται ποινικά. • Να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές (για τους άρρενες υποψηφίους). • Να έχουν υγεία και αρτιμέλεια που να επιτρέπουν την άσκηση των καθηκόντων που πρόκειται να τους ανατεθούν και να μην πάσχουν από λοιμώδη ή μεταδοτικά νοσήματα.

2. Οι κάτοχοι δημόσιας θέσης να μην υπόκεινται στους περιορισμούς των Νόμων 1256/1982 και 1305/1982 (περί πολυθεσίας).

3. Να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους διορισμού τους.

4. Οι υποψήφιοι που δεν προέρχονται από Αστυνομικούς πρέπει υποχρεωτικά να κατέχουν τίτλο σπουδών ελληνικού ή ισότιμου αναγνωρισμένου αλλοδαπού Πανεπιστημίου, που να ανταποκρίνεται στο γνωστικό αντικείμενο που επιθυμούν-αιτούνται να διδάξουν.

5. Για τους υποψήφιους εν ενεργεία αστυνομικούς, πρέπει να έχουν αξιολογηθεί ως «εξαίρετοι» κατά τα τελευταία τρία έτη, να έχουν κριθεί ευμενώς από τα αρμόδια Συμβούλια κατά την τελευταία κρίση και να μην έχουν τιμωρηθεί για πειθαρχικά παραπτώματα.

6. Οι υποψήφιοι εν συντάξει αστυνομικοί ή στρατιωτικοί, να έχουν αποστρατευθεί, ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, να διαθέτουν επαγγελματική πείρα και μόρφωση στο αντικείμενο που επιθυμούν – αιτούνται να διδάξουν, η οποία να προκύπτει από την υπηρεσία τους στο Σώμα και την επιμόρφωσή τους στο αντικείμενο και να διαθέτουν διδακτική ικανότητα και πείρα.

7. Οι υποψήφιοι στις αθλητικές ομάδες να είναι, μέχρι την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών της παρούσας προκήρυξης, καταχωρημένοι στο ηλεκτρονικό μητρώο προπονητών της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού του αθλήματος που αιτούνται το διορισμό τους.

Δείτε την προκήρυξη εδώ.

http://www.aftodioikisi.gr 
Ποιες τροφές βοηθούν στη μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού;

Κυτταρίτιδα. Ο μόνιμος εφιάλτης όλων των γυναικών. Δεν έχει σημασία αν είσαι αδύνατη ή χυμώδης. Η κυτταρίτιδα διακρίσεις δεν κάνει... Μπήκε ο Απρίλης και όπως καταλαβαίνετε σε ενάμιση μήνα μας βλέπουμε στις παραλίες. Μπορεί το διάστημα να μην είναι μεγάλο, όμως μπορείτε να μειώσετε ορατά το πρόβλημα. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα:


1. Προσθέστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις εξής τροφές: Σέλερι, πιπεριές, βατόμουρα, σπαράγγια, ανανά, blueberries, αμύγδαλα, κρεμμύδι, πράσα. Οι τροφές αυτές θα γίνουν οι πιο δυνατοί σύμμαχοί σας!
2. Πίνετε πολύ νερό και φυσικά μην ξεχνάτε το πράσινο τσάι, το οποίο έχει διουρητικές ιδιότητες
3. Γυμναστική τώρα: Σταματήστε να βρίσκετε δικαιολογίες. Χωρις γυμναστική δε θα δείτε αποτέλεσμα. Πείτε ναι στην αερόβια άσκηση και φυσικά στα βάρη, τα οποία σας βοηθούν να κάψετε λίπος. Επιπλέον, κάνετε ποδήλατο και step
4. Περπατήστε: Βγείτε για περπάτημα ή αγοράστε ένα διάδρομο ώστε να γυμνάζεστε σπίτι σας. Το γρήγορο περπάτημα θα βοηθήσει να σβήσετε την κυτταρίτιδα
5. Αποφύγετε τα τηγανιτά και τα γλυκά
6. Μειώστε το αλάτι καθώς προκαλεί κατακράτηση υγρών
7. Εφαρμόστε κρέμες οι οποίες δρουν ενάντια στην όψη φλοιού πορτοκαλιού
8. Μην ξεχνάτε να κάνετε μασάζ και φυσικά να απολεπίζετε συχνά το σώμα σας
9. Πιείτε smoothies με λίγες θερμίδες, όπως αυτό. Θα σας βοηθήσει να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας
10. Ακολουθήστε αυτό το workout το οποίο σας είχαμε προτείνει στο παρελθόν. Θα δείτε σύντομα αποτελέσματα!

http://www.queen.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!