Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κάθε μέρα σε όλον τον κόσμο οι άνθρωποι καταναλώνουν 1,6 δισεκατομμύρια κούπες καφέ και περίπου το διπλάσιο αριθμό σε τσάι!
Η πλειοψηφία δηλώνει ότι τους αρέσει τόσο η γεύση των δύο αυτών ροφημάτων, όσο και το γεγονός ότι η καφεΐνη που περιέχουν «ξυπνά» τον οργανισμό τους.
Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι τόσο ο καφές, όσο και το τσάι αφυδατώνουν τον οργανισμό και δε θα έπρεπε να προσμετρώνται στην ημερήσια «δόση υγρών» που λαμβάνουμε.
Τι ισχύει στην πραγματικότητα και ποια είναι τα στοιχεία που υπάρχουν
Παρότι το τσάι και ο καφές περιέχουν διαφορετικές ουσίες, οι περισσότερες έρευνες εστιάζουν στην καφεΐνη.
Μία από τις έρευνες που έχουν γίνει γύρω από αυτήν χρονολογείται πίσω στο μακρινό 1928.
Η συγκεκριμένη έρευνα είχε γίνει σε δείγμα τριών ανθρώπων, κατά τη διάρκεια δύο χειμώνων. Οι τρεις άντρες κάποιες φορές έπρεπε να πίνουν τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα, κάποιες άλλες έπιναν κυρίως τσάι, ενώ άλλες είτε απείχαν εντελώς και από τα δύο, ή έπιναν νερό με καθαρή καφεΐνη. Οι ερευνητές τους έκαναν τακτικές εξετάσεις ούρων, αναφέρει η Claudia Hammond σε άρθρο της για το BBCFuture.
Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι αν οι άντρες έπιναν νερό με καφεΐνη μετά από δύο μήνες αποχής τόσο από καφέ όσο και από τσάι, η ποσότητα των ούρων τους αυξανόταν κατά 50%. Όταν όμως έπιναν καφέ τακτικά και πάλι εθίζονταν στις διουρητικές ιδιότητές του.
Μεγάλες δόσεις καφεΐνης είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη ροή του αίματος στα νεφρά και αναστέλλουν την απορρόφηση του νατρίου, το οποίο εξηγεί γιατί θα μπορούσαν να λειτουργούν ως διουρητικά. Όμως ο ακριβής μηχανισμός λειτουργίας τους εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης, προσθέτει η αρθρογράφος.
Κοιτώντας κανείς λίγο πιο προσεκτικά τις έρευνες που έχουν γίνει γύρω από πιο.... ρεαλιστικές ποσότητες καφεΐνης, διαπιστώνει ότι η διουρητική επίδραση της καφεΐνης δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη.
Σύμφωνα με μια ανασκόπηση 10 ερευνών που έκανε ο LawrenceArmstrong από το πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, η καφεΐνη είναι ένα ήπιο διουρητικό, με 12 από τις 15 συγκρίσεις που διεξήχθησαν να δείχνουν ότι οι άνθρωποι ουρούσαν την ίδια ποσότητα υγρών, ανεξάρτητα από το αν έπιναν νερό με καφεΐνη ή σκέτο.
Γιατί λοιπόν η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει ότι πρέπει να πηγαίνει πιο συχνά στην τουαλέτα όταν έχει καταναλώσει καφέ ή τσάι;
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στα περισσότερα πειράματα οι ερευνητές έδιναν στους εθελοντές καθαρή καφεΐνη με νερό, αντί για κούπες από τσάι ή καφέ, όπως θα τον έπιναν στο σπίτι τους.
Μήπως όμως υπάρχει και κάτι άλλο γύρω από το συνδυασμό ουσιών που περιέχονται στον καφέ και το τσάι;
Σε μια έρευνα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες έπιναν μόνο τσάι τις 12 ώρες που διήρκεσε το πείραμα, οι ερευνητές δεν παρατήρησαν καμία διαφορά στα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού τους, συγκριτικά με εκείνους που έπιναν την ίδια ποσότητα νερού.
Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καφέ, μία μελέτη βρήκε 41% αύξηση στην ποσότητα των ούρων, καθώς επίσης και αύξηση στην απέκκριση καλίου και νατρίου. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες απείχαν από την κατανάλωση καφεΐνης πριν από τη διεξαγωγή του πειράματος. Επομένως, δε γνωρίζουμε τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι ήταν συνηθισμένοι στο να πίνουν καφέ.
Μία δεύτερη μελέτη δε βρήκε επίσης καμία διαφορά στα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού εκείνων που έπιναν νερό ή καφέ, προσθέτει η Hammond.
Στη συνέχεια, μία άλλη έρευνα που έγινε νωρίτερα φέτος από το πανεπιστήμιο του Μπέρμινγκχαμ στη Μ. Βρετανία, εξέτασε όχι μόνο την ποσότητα των ούρων αλλά και το αίμα των εθελοντών για να ελεγχθεί και η λειτουργία των νεφρών, καθώς επίσης μέτρησαν και τη συνολική ποσότητα νερού που υπήρχε στον οργανισμό τους.
Οι άντρες που συμμετείχαν στη μελέτη έπιναν τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα, πολύ παραπάνω από το μέσο όρο.
Κι όμως, δεν υπήρξαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ήταν πιο αφυδατωμένοι από αυτούς που έπιναν μόνο νερό.
Βέβαια, η συγκεκριμένη έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το InstituteforScientificInformationonCoffee, μέλη του οποίου είναι εταιρείες καφέ, όμως αυτή δημοσιεύτηκε σε ένα peer-reviewed επιστημονικό περιοδικό και οι συγγραφείς της επιβεβαιώνουν ότι το ινστιτούτο δεν είχε καμία ανάμειξη στη συγκέντρωση ή ανάλυση των δεδομένων, αλλά ούτε και στη συγγραφή της έρευνας.
Επομένως, καταλήγει η αρθρογράφος, παρότι μπορεί να παρατηρούμε ότι έχουμε την ανάγκη να πηγαίνουμε πιο συχνά στην τουαλέτα όταν έχουμε πιει καφέ, ένα λάθος που συμβαίνει είναι ότι το συγκρίνουμε αυτό με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν έχουμε πιει κάτι άλλο και όχι όταν πίνουμε μια αντίστοιχη ποσότητα νερού.
Αν πιούμε ένα ποτήρι νερού αντί για μια κούπα τσάι... και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο!
news.gr
Η 22χρονη Colleen Cudney μάλλον δεν γνωρίζει ότι ορισμένα πράγματα καλό είναι να μην τα κάνεις και αν τελικά τα κάνεις καλό είναι τουλάχιστον να μην τα γνωστοποιείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η νεαρή από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί στη φυλακή αυτήν την εβδομάδα, αναφέρει η Huffington Post, καθώς υπερηφανεύτηκε δημοσίως, με ένα status της στο Facebook ότι κατάφερε να «ξεγελάσει» το αλκοτέστ που της έκαναν οι αρχές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η 22χρονη Colleen απαγορεύεται να πιει αλκοόλ εξαιτίας μια καταδίκης της το 2012.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια ημέρα μετά την γιορτή του Αγίου Πατρικίου – όπου πολλοί καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ-, η νεαρή κλήθηκε για να κάνει ένα αλκοτέστ.
Τελικά όλως περιέργως κατάφερε και το πέρασε, ωστόσο αμέσως μετά φρόντισε να ανεβάσει το «κατόρθωμά» της στο Facebook.
”Έκανα τεστ το πρωί και αν και είχα πιει το πέρασα, ευτυχώς, lol”, ανέφερε στο status της το οποίο έμαθαν οι αρχές.
Αμέσως μετά η κοπέλα κλήθηκε για να περάσει ένα δεύτερο τεστ, ωστόσο αρνήθηκε και έκλεισε το τηλέφωνο!
Τώρα θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 93 ημέρες.

http://www.4news.gr 
Ακούγεται σαν αστείο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Νεπάλ, στη μικρή επικράτεια του οποίου βρίσκονται οκτώ από τις δέκα υψηλότερες κορυφές του κόσμου και περισσότερα από τριακόσια βουνά το υψόμετρο των οποίων ξεπερνά τα 5.000 μέτρα, ανακοίνωσε πως πρόκειται να διατεθούν προς ενοικίαση οι πανύψηλες κορυφές των Ιμαλάιων.
Το Νεπάλ, κάτω από την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, προσελκύει συνεχώς ορειβάτες που θέλουν να κατακτήσουν τις κορυφές των Ιμαλαΐων. Στόχος των Αρχών είναι να αυξήσουν τα έσοδα της χώρας (που ομολογουμένως είναι περιορισμένα) και να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση της βασίλισσας όλων των κορυφών του κόσμου, το Everest .
«Έχουμε αρχίσει συζητήσεις για παραχώρηση απάτητων κορυφών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες θα τις αξιοποιήσουν ως ένα νέο τουριστικό προϊόν» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ. Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προσφορές τόσο από τοπικές όσο και από ξένες επιχειρήσεις. Είναι εντυπωσιακό ότι την χρονιά που μας πέρασε σημειώθηκε ρεκόρ αποστολών στο Everest.
Ο αυξανόμενος αριθμός όμως των επισκεπτών στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, την έχει μετατρέψει στην υψηλότερη χωματερή του κόσμου. Μάλιστα με βάση τους νέους κανόνες που αποσκοπούν στον καθαρισμό της, οι ορειβάτες που θα την «κατακτούν» θα πρέπει να φέρουν πίσω 8 κιλά σκουπιδιών. Το μέτρο αυτό θα ισχύει για τους ορειβάτες που θα ανεβαίνουν από την κατασκήνωση βάσης του Everest και πάνω, ενώ η ισχύς του θα είναι από τον Απρίλιο μέχρι το τέλος της ορειβατικής σεζόν.
Πολλοί είναι εκείνοι που χαιρέτισαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να βάλει «ενοικιαστήριο» στις κορυφές των Ιμαλαΐων (ανάμεσά τους και ο Ορειβατικός Όμιλος του Νεπάλ). Κάποιοι ωστόσο κάνουν λόγο για μια πρωτοβουλία η οποία «αντιτίθεται πλήρως στο πνεύμα του ορειβατισμού».
echoes.gr
Ένας άντρας από το Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών, σταμάτησε σε ΑΤΜ προκειμένου να «σηκώσει» 140 δολάρια. Ξαφνικά όμως το μηχάνημα άρχισε να πετάει χρήμα σε σημείο να μαζέψει 37.000 δολάρια!

Ο άνθρωπος, ο οποίος έβαζε τα λεφτά μέσα σε σακούλες των σούπερ μάρκετ, δε χάρηκε για πολύ αφού κάποια «στριμμένη» παρατήρησε ότι βρισκόταν πολύ ώρα μπροστά από το μηχάνημα και ειδοποίησε την αστυνομία.

Ευτυχώς καμία κατηγορία δεν απαγγέλθηκε ενώ η τράπεζα δήλωσε ότι το μηχάνημα είχε υποστεί κάποια βλάβη η οποία όμως δεν επηρέασε τις καταθέσεις του κόσμου.

http://thesout.gr
Μπορεί να είναι απλά ο τόπος όπου τρεχούμενο νερό χάνει απότομα υψόμετρο καθώς ρέει πάνω από έναν γκρεμό, αλλά δεν παύει να μας γοητεύει.
Οι καταρράκτες ανέκαθεν μας προκαλούσαν δέος αφού αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φαινόμενα της φύσης.
Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γουιάνας βρίσκονται τα όρη Pacaraima που εκτείνονται από τα δυτικά προς τα ανατολικά για περισσότερα από 800 χιλιόμετρα. Από τα βουνά αυτά πηγάζουν πολλοί ποταμοί οι οποίοι στην πορεία τους σχηματίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες.
Ένας από τους πλέον συναρπαστικούς είναι και ο ονομαζόμενος Kaieteur που σχηματίζεται από τη ροή του ποταμού Potaro περνώντας μέσα από ένα τροπικό δάσος . Βρίσκεται στο αρχαίο οροπέδιο Guyana Shield, που είναι το παλαιότερο βραχώδες ύψωμα με ηλικία άνω των 3 δις ετών.
Τα νερά του πέφτουν από ύψος 226 μέτρων καθιστώντας τον Kaieteur ως έναν από τους ισχυρότερους καταρράκτες στον κόσμο με μέση ταχύτητα ροής 663 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι σχεδόν τέσσερις φορές ψηλότερος από τους φημισμένους καταρράκτες του Niagara και περίπου διπλάσιος από τους καταρράκτες της Victoria.
Ο Kaieteur αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής και όσοι τον έχουν επισκεφτεί μιλούν για μία «μοναδική εμπειρία ζωής».
echoes.gr
Σώθηκαν ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Καλλονή

Η προτελευταία αγωνιστική της Superleague αποτελεί παρελθόν και αναμένουμε πλέον το φινάλε.
Με τον Άρη να κερδίζει τον εκτός έδρας βαθμό στην Τρίπολη χάρη στο 2-2 με τον Αστέρα, αλλά να είναι ο μόνος που έχει υποβιβαστεί, μένουν ακόμη δύο θέσεις ανοικτές στο χορό των... μελλοθάνατων.

Πρόκειται για τη μία θέση που οδηγεί απευθείας στη Football League και τη θέση "το μη χείρον βέλτιστον" για τις ομάδες που έχουν φτάσει μέχρι την τελευταία... στροφή να διεκδικούν τη σωτηρία τους, εκείνη δηλαδή που οδηγεί στα μπαράζ με την τρίτη ομάδα των πλέι-οφ ανόδου της Football League.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής ξέμπλεξαν τον ΠΑΣ Γιάννινα από τα σενάρια, καθώς νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-0 στους Ζωσιμάδες. Ο Παναιτωλικός είχε σωθεί την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ ο Λεβαδειακός, χάρη στην ήττα της Ξάνθης, σώθηκε κι αυτός, παρότι ηττήθηκε με 3-1 από τον Παναθηναϊκό.

Την παραμονή της στην κατηγορία εξασφάλισε και η Καλλονή με τη νίκη της επί του Πανθρακικού με 2-0.

Στην προτελευταία θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Βέροια, με 35 βαθμούς, παρά τη νίκη της επί του Πανιωνίου με 2-1 και υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στην Ημαθία στο φινάλε.

Αντίστοιχα, ο Απόλλων Σμύρνης "έσωσε την παρτίδα" στο... 94' (!) κόντρα στον Εργοτέλη και ξέφυγε από τη θέση των μπαράζ, στην οποία βρίσκεται πλέον η Ξάνθη, που ηττήθηκε με 3-2 στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον ΟΦΗ, παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 1-0 και 2-1.

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει, βέβαια, το πιο δύσκολο έργο την τελευταία αγωνιστική, καθώς φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά και η Ξάνθη δεν... πάει πίσω, καθώς υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια.


Ας δούμε τη βαθμολογία στην ουρά και την τελευταία αγωνιστική:


9. ΠΑΣ Γιάννινα 40
10. Παναιτωλικός 39
11. Λεβαδειακός 39
12. ΑΕΛ Καλλονής 39
13. Πανιώνιος 38
14. Πλατανιάς 37
15. Απόλλων Σμύρνης 36
16. Ξάνθη 35
17. Βέροια 35
18. Άρης 21


34η αγωνιστική (13 Απριλίου 2014 - 19:00):


Βέροια - Αστέρας Τρίπολης
Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα
Πανιώνιος - Πλατανιάς
Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης
Παναιτωλικός - ΟΦΗ
Εργοτέλης - ΑΕΛ Καλλονής
Ξάνθη - Παναθηναϊκός
Πανθρακικός - Ατρόμητος
Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ


Τα σενάρια:


Βέροια

Η Βέροια θέλει νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης για να σωθεί και ταυτόχρονα να μην κερδίσουν Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης. Αν δεν κερδίσει ο ένας από τους δύο, πάει μπαράζ, εκτός κι αν ηττηθεί και ο Πλατανιάς στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Αν δεν κερδίσουν και οι δύο, σώζεται οριστικά.

Με ισοπαλία υποβιβάζεται σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Ξάνθη και Απόλλωνα ή σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Απόλλωνα.

Πηγαίνει στα μπαράζ και με ισοπαλία και ήττα της Ξάνθης.

Ξάνθη

Η Ξάνθη θέλει νίκη για να σωθεί και να αποφύγει και τα μπαράζ. Ευνοείται σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες, διπλές και τριπλές, που μπορεί να προκύψουν, εκτός από εκείνη με τον Απόλλωνα Σμύρνης στους 36 βαθμούς. Άρα, η ισοπαλία δεν της αρκεί για να αποφύγει τα μπαράζ...

Απόλλων Σμύρνης

Αν ο Απόλλων Σμύρνης γίνει η πέμπτη ομάδα που θα κερδίσει τον Ολυμπιακό φέτος, θα σωθεί οριστικά. Με ισοπαλία ή ήττα, εξασφαλίζεται αν ούτε η Βέροια, ούτε η Ξάνθη κερδίσουν, ενώ υποβιβάζεται αν πάρει ισοπαλία και ο Πλατανιάς χάσει στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Στην τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη και Βέροια, με ισοπαλίες και των δύο πάει, στα μπαράζ, όπως και στην περίπτωση που χάσει και μία από τις δύο δεν καταφέρει να κερδίσει.

Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς χρειάζεται έναν βαθμό για να σωθεί, διότι οι τριπλές ισοβαθμίες των ευνοοούν, αλλά σώζεται και με ήττα, αν έστω μία από τους Απόλλωνα Σμύρνης, Ξάνθη και Βέροια δεν κερδίσει.

Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη μαθηματικά την παραμονή του, επειδή υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη και Βέροια. Χρειάζεται έναν βαθμό.

Σώζεται και με ήττα αν τουλάχιστον δύο από τους Απόλλωνα Σμύρνης, Ξάνθη, Βέροια δεν κερδίσουν και πάει στα μπαράζ αν δεν κερδίσει μόνο η Ξάνθη.

http://www.news.gr
101 χρόνια αργότερα έφτασε τελικά στον προορισμό του ένα μήνυμα σε μπουκάλι που κάποτε ερρίφθη σε θάλασσα της Γερμανίας με την ελπίδα να φτάσει... εγκαίρως!
Το μήνυμα παραδόθηκε στην εγγονή του αποστολέα και θα εκτεθεί σε μουσείο, σύμφωνα με το Guardian.
Το μπουκάλι έπεσε στα δίχτυα ενός ψαρά στη Βαλτική ανοικτά της βόρειας πόλης Κιέλ.
"Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα τόσο παλιό μήνυμα σε μπουκάλι και μάλιστα με το μπουκάλι ανέπαφο" σχολίασε ο επικεφαλής του Ναυτικού Μουσείου του Αμβούργου, Holger von Neuhoff .
Ειδικοί ερευνητές ανέλυσαν το μήνυμα, ταυτοποίησαν το συντάκτη του και ειδοποίησαν την 62χρονη εγγονή του που ζει στο Βερολίνο. Κατάφεραν να βρουν το συντάκτη από μια διεύθυνση που περιείχε το μήνυμα και που ήταν η διεύθυνση του φούρνου του γιου του συντάκτη του γράμματος. Η 62χρονη Angela Erdmann δάκρυσε στην εικόνα του μηνύματος.
Το δεύτερο παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, εστάλη το 1914 και παρέμεινε 98 χρόνια στη θάλασσα μέχρι να... το ψαρέψουν.
news.gr
Ένας 32χρονος άνδρας από το Cheshire της Βρετανίας, αποφάσισε να μηνύσει το τοπικό κατάστημα της αλυσίδα Greggs γιατί τραυματίστηκε, όπως λέει, την ώρα που έκανε σεξ με... ένα κοτοπιτάκι!
Ναι καλά το διαβάσατε... Ένα κοτοπιτάκι!
Ο Howard Russell (που προφανώς δεν είχε και τόσο πρόβλημα για να μαθευτεί το όνομά του), αγαπάει τόσο πολύ τα συγκεκριμένα προϊόντα που έχει αναπτύξει μια πολύ περίεργη σεξουαλική έλξη, για την οποία μάλιστα δεν ντρέπεται να μιλήσει!
Όπως αναφέρει η Sunday Sport, ο Russell κάηκε όταν έκανε σεξ με ένα από τα αγαπημένα του... κοτοπιτάκια, και τώρα μηνύει το κατάστημα.
''Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές και έχω ζητήσει να βάζουν προειδοποιητικές πινακίδες'', λέει ο Russell.
''Δεν μπορώ να περπατήσω και είμαι τραυματισμένος'', είπε ο άνδρας, η ιστορία του οποίου έκανε μάλιστα το γύρο του Twitter με τα hashtags: #pastiegate και #shagapasty.

http://www.thestival.gr 
Αλλαγές στη φορολογία των αυτοκίνητων σε δύο δόσεις σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Σε πρώτη φάση, θα προωθηθούν ρυθμίσεις που θα παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους πολίτες έχουν δηλώσει ακινησία και έχουν καταθέσει τις πινακίδες; των οχημάτων τους να τα επανακυκλοφορήσουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν μόνο στο διάστημα αυτό και όχι σε ολόκληρο το έτος.
Σε δεύτερη φάση, θα επιδιωχθεί να νομοθετηθούν διατάξεις με τις οποίες θα επέρχονται μειώσεις στα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης όλων των Ι.Χ. αυτοκινήτων και στους φόρους πολυτελούς διαβίωσης για τα Ι.Χ. με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών.
Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2014
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», εντός των προσεχών εβδομάδων θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καθιερώνονται τα αναλογικά τέλη κυκλοφορίας. με τη διάταξη αυτή, θα προβλέπεται, ειδικότερα, ότι οι φορολογούμενοι που έχουν θέσει σε ακινησία τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους έχοντας καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν:
  • είτε να ξανακυκλοφορήσουν τα αυτοκίνητά τους για χρονικό διάστημα ενός μηνός, παίρνοντας πίσω τις πινακίδες και πληρώνοντας στο Δημόσιο το 1/12 των τελών κυκλοφορίας του έτους 2014, δηλαδή μόνο τα τέλη που αντιστοιχούν σε έναν μήνα
  • είτε να ξαναθέσουν σε κυκλοφορία τα αυτοκίνητά τους οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στο έτος και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, παίρνοντας πίσω τις πινακίδες και καταβάλλοντας στο Δημόσιο τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα ξανακυκλοφορήσει το όχημα.
Στην περίπτωση αυτή, χρονικό διάστημα κυκλοφορίας μεγαλύτερο των 15 ημερών μέσα σε ένα μήνα θα θεωρείται ολόκληρος μήνας ενώ αντίθετα χρονικό διάστημα μικρότερο των 15 ημερών δεν θα λαμβάνεται υπόψη. Για παράδειγμα, εάν ένας φορολογούμενος ξαναθέσει σε κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους στις 13 Ιουνίου του 2014, τότε το χρονικό διάστημα για το οποίο θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι από 1/6/2014 έως και 31/12/2014, δηλαδή επτά μήνες. Εάν ένας άλλος φορολογούμενος ξαναθέσει σε κυκλοφορία το όχημά του στις 20 Ιουλίου 2014, τότε το χρονικό διάστημα για το οποίο θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι από 1/8/2014 έως και 31/12/2014.
Ελαφρύνσεις για τα υψηλού κυβισμού οχήματα
Σε άλλο νομοσχέδιο το οποίο προγραμματίζεται να κατατεθεί στη Βουλή το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο θα περιληφθούν ακόμη πιο σημαντικές ρυθμίσεις για τη φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων οι οποίες θα προβλέπουν:
1. μειώσεις στα τεκμήρια για όλα τα Ι.Χ.. Οι μειώσεις θα ανέρχονται στα επίπεδα του 30% και θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2014, τα οποία θα φορολογηθούν το 2015,
2. μειώσεις στους φόρους πολυτελούς διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Δεδομένου ότι οι φόροι πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζονται σε ποσοστά επί των τεκμηρίων διαβίωσης, η μείωση των τεκμηρίων κατά 30% θα οδηγήσει και σε αντίστοιχη μείωση και τους φόρους πολυτελούς διαβίωσης.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Το παρατράβηξαν λιγάκι οι οργανωτές αυτής της απίστευτης φάρσας με θύματα ανυποψίαστους ανθρώπους που απλά περιμένουν στη στάση του λεωφορείου.

Ανάμεσά τους ένας νεαρός με άσπρο φούτερ. Ξαφνικά μία δέσμη λέιζερ τον χτυπάει στο στήθος και αμέσως μετά ακούγεται ο πυροβολισμός. Ο πρωταγωνιστής της φάρσας πέφτει «νεκρός» και οι γύρω του τρέχουν αλλόφρονες να σωθούν!

Δείτε τις απίστευτες αντιδράσεις των άτυχων ανθρώπων...


http://www.iefimerida.gr

Το διαδίκτυο τείνει να γίνει το πιο δημοφιλές… κατάστημα δώρων. Ολοένα και περισσότεροι ψάχνουν στις ιντερνετικές σελίδες για φθηνότερα δώρα, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και να αποκτήσουν αυτά που θέλουν για λογαριασμό τους. Οι αγορές μέσω διαδικτύου μπορεί να έχουν «θωρακιστεί» πολύ περισσότερο από πλευράς ασφάλειας τα τελευταία χρόνια, πλην όμως εγκυμονούν παραπάνω κινδύνους, καθώς πολλοί είναι οι αετονύχηδες που προσπαθούν να υποκλέψουν δεδομένα των «αφελών» αγοραστών. Πέντε-έξι σημεία που πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε από το internet είναι πάντα χρήσιμα.

  1. Δημιουργούμε ένα e-mail που χρησιμοποιούμε μόνο για τις αγορές μας και το δίνουμε μόνο όταν το ηλεκτρονικό κατάστημα το ζητήσει. Ετσι προστατεύουμε το προσωπικό μας mail από spam μηνύματα (όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε, η ηλεκτρονική μας διεύθυνση αποθηκεύεται, μέχρι και… πωλείται σε κάθε ενδιαφερόμενο) και στην περίπτωση που κάποιος καταφέρει να διεισδύσει στο mail μας μαθαίνει μόνο τις συναλλαγές των αγορών μας, όχι τα προσωπικά μας στοιχεία. Επίσης είναι σημαντικό το mail που έχουμε κάνει τις αγορές να είναι διαφορετικό απ’ αυτό που έχουμε δώσει στην τράπεζα, στην οποία έχουμε πιστωτική κάρτα.
  2. Χρεωστική ή πιστωτική; Η καθεμιά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Αν διαρρεύσουν τα στοιχεία της πιστωτικής σας μπορεί να δείτε τον λογαριασμό σας επιβαρυμένο με πολλές αγορές (πάντως οι περισσότερες τράπεζες έχουν alert service, που ελέγχει υπέρογκες συναλλαγές, και δεν ζητούν το ποσό αν δεν αποδεχτείτε κι εσείς «ύποπτες» αναλήψεις), όμως στο μηνιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα που σας έρχεται θα μπορείτε να δείτε ποιες ακριβώς χρεώσεις έγιναν κι από ποιους. Στην χρεωστική το πολύ-πολύ να χάσετε το υπόλοιπο που έχει μέσα η κάρτα (συνήθως πολύ μικρότερο από το όριο της πιστωτικής), όμως δεν έχετε εικόνα για τις (συνήθως μικρές) «αχρείαστες» χρεώσεις από τους κάθε λογής επιτήδειους.
  3. Οταν επισκέπτεστε τη σελίδα «ασφαλείας» ενός διαδικτυακού καταστήματος (όπου ολοκληρώνονται οι συναλλαγές) βεβαιωθείτε ότι στη μπάρα διευθύνσεων η address ξεκινάει με https:// και όχι με http://. Αυτό δείχνει ότι βρίσκεται σε «ασφαλές» περιβάλλον. Αν δεν υπάρχει, καλύτερα να εγκαταλείψετε τη συναλλαγή, όσο ωραίο κι αν είναι αυτό που θέλετε να αγοράσετε.
  4. Σε περίπτωση που βλέπετε μια «προσφορά» σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή σε link φίλου, καλύτερα να μην πατήσετε το link που σας προσφέρεται αλλά να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε απευθείας στη μπάρα διευθύνσεων (ή ακόμα καλύτερα να το γράψετε εσείς, όπως το βλέπετε). Ετσι θα είστε σίγουροι ότι το site είναι υπαρκτό και δεν πρόκειται για κρυμμένο link που οδηγεί σε ψεύτικους δικτυακούς τόπους, στους οποίους θα παίξετε το ρόλο των εύκολων θυμάτων.
  5. Οταν ψάχνετε κάποια ευκαιρία και βλέπετε ακριβά προϊόντα (συνήθως υψηλής τεχνολογίας) σε απίστευτα χαμηλές τιμές, κρατήστε μικρό καλάθι. Ένα λεπτό σε googlάρισμα του ονόματος της εταιρείας ή της ιστοσελίδας που κάνει την προσφορά μπορεί να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες (μέσω άλλων χρηστών που την έχουν δοκιμάσει ή… πατήσει) για το ποιόν της εταιρείας και τους σκοπούς της.
    Οσο κι αν είναι δωρεάν, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα δίκτυα Wi-Fi που προσφέρονται ελεύθερα από καφετέριες, ξενοδοχεία ή άλλους φορείς, για να κάνετε τις αγορές σας. Είναι πολύ πιο εύκολο για hackers να υποκλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα. Προτιμήστε τον υπολογιστή του σπιτιού σας, τον οποίο εννοείται ότι πρέπει να έχετε θωρακίσει με τα κατάλληλα antivirus.

    http://www.flowmagazine.gr
     
H Ryanair έκανε δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά με πολλές προσφορές, κερδίζοντας αμέσως την προτίμηση πολλών επιβατών για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Όμως όσοι επιβάτες επιλέξουν τη low cost εταιρεία θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα λεγόμενα «μικρά γράμματα» , που «κρύβονται» στις ανακοινώσεις της εταιρείας, όπου ελλοχεύουν υψηλά πρόστιμα.
Για παράδειγμα καμία αεροπορική δεν ακυρώνει αυθαίρετα πτήση και δεν επιβάλλει κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος επιβάτης έχει μεν φτάσει στο αεροδρόμιο στην ώρα του, αλλά δεν έχει εκτυπώσει την κάρτα επιβίβασης. Αντιθέτως, οι Ιρλανδοί επιβάλλουν πρόστιμο 79,90 ευρώ ανά επιβάτη – για πτήσεις εσωτερικού και 70 ευρώ για τις αντίστοιχες του εξωτερικού- επειδή πολύ απλά δεν έκανε web check –in. Και πώς να κάνει όταν ζητάνε στα στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας και ημερομηνίας λήξης;
Οι αστυνομικές ταυτότητες στη χώρα μας έχουν μόνο ημερομηνία έκδοσης από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και όχι λήξης, ενώ επιπρόσθετα, δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν web check-in. Επίσης δεν υπάρχει προσωπικό στο οποίο να απευθυνθούν οι επιβάτες, πόσο μάλλον βιβλίο παραπόνων και έτσι από το Ελευθέριος Βενιζέλος οι υπάλληλοι παραπέμπουν για πληροφορίες στα γραφεία της αεροπορικής στο Λονδίνο.
Χαρακτηριστικό είναι πως στην πτήση QK4T4D με αναχώρηση από την Αθήνα προς Θεσσαλονίκη τουλάχιστον δέκα επιβάτες πλήρωσαν πρόστιμο 80 ευρώ, ήτοι 800 ευρώ άμεσο κέρδος για την εταιρεία, μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Και πόσοι άλλοι που δεν είδαμε. Γονείς με ένα μωρό δυόμιση ετών πλήρωσαν 240 ευρώ επιπλέον, ενώ σε πολλούς επιβάτες επεβλήθη έξτρα χρέωση στις αποσκευές. Μια επιβάτιδα έδωσε την βαλίτσα της και πλήρωσε το ποσό των 33 ευρώ που προβλέπεται κανονικά, αλλά μετά από λίγα λεπτά οι υπεύθυνοι στο αεροδρόμιο την κοστολόγησαν 56 ευρώ, χωρίς βεβαίως να πρόκειται για υπέρβαρο. Και όταν εκείνη τους ζήτησε να μην βάλουν την βαλίτσα στο αεροπλάνο την απείλησαν ότι θα χάσει αυτομάτως την πτήση.
Οι περισσότεροι επιβάτες επιλέγουν να ταξιδέψουν με χειραποσκευές για να μειώσουν ακόμα περισσότερο το κόστος μετακίνησης. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν, κυρίως οι γυναίκες, είναι ότι ακόμη και η τσάντα που έχουν μέσα τα προσωπικά τους αντικείμενα πιάνεται ως χειραποσκευή και πως δικαιούνται μια μικρή τσάντα με διαστάσεις που δεν ξεπερνά τα 55 cm.
Τέλος ο χώρος αναμονής που προσφέρεται από την αεροπορική για τους ταξιδιώτες της είναι τόσο μικρός που οι επιβάτες αισθάνονται κυριολεκτικά σαν σαρδέλες μέχρι να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.
Σίγουρα οι τιμές των 10 ευρώ ανά εισιτήριο (με τους φόρους να ξεκινούν από 30 ευρώ και πάνω) είναι δελεαστικές, αλλά θα πρέπει οι επιβάτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί φτάνοντας στο αεροδρόμιο καταλήγουν να πληρώσουν τρεις φορές πάνω το αρχικό εισιτήριο, τη στιγμή που με τα ίδια χρήματα θα ταξίδευαν business class με άλλες αεροπορικές, απολαμβάνοντας παράλληλα το φαγητό και το ποτό τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Το ιδανικό θα ήταν οι εταιρείες να διεξάγουν μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού και να υπάρχει τουλάχιστον ένας μήνας εξοικείωσης για τους επιβάτες, με χαμηλότερα πρόστιμα. Καλό ταξίδι!
Πηγή: fortunegreece.com
Επιτέλους! Ενας φίλαθλος τα κατάφερε! Ο ΠΑΟΚτσής που θα δείτε στο παρακάτω video πέτυχε το καλάθι από το κέντρο του παρκέ του «PAOK SPORTS ARENA» και κέρδισε 1.200 ευρώ!

Δείτε το φοβερό σουτ από το κέντρο του γηπέδου:


http://inpaok.com 
Οι περισσότεροι γονείς αγνοούν τις ιδιαιτερότητες της παιδικής ψυχής και κάτω από την πίεση του άγχους που τραυματίζει την καθημερινότητά τους συμπεριφέρονται με τρόπους που δεν βοηθούν την ομαλή, ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού.

Πάρ' το μέσα δεν αντέχω άλλο.
Το παιδί δεν έχει τη δυνατότητα να μπει στη θέση σου, να νοιώσει τα αισθήματά σου και να σε καταλάβει. Περιμένει από εσένα να ικανοποιήσεις τις δικές του ανάγκες. Αν είσαι κουρασμένος, εξαντλημένος ή νευριασμένος το παιδί δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Προσπάθησε να οργανώσεις με τέτοιο τρόπο τις δουλειές σου ώστε να έχεις το χρόνο και τη διάθεση να παίξεις μαζί του. Αφιέρωσέ του ποιοτικό χρόνο. Δείχνε του αγάπη, άγγιζέ το, παίξε μαζί του. Αν δεν κουραστείς βοηθώντας το να παίξει δημιουργικά θα εκνευριστείς από την φασαρία και την αταξία του. Η αδιαφορία όπως και η υπερπροστασία των μεγάλων ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις αταξίες και την επιθετική συμπεριφορά των παιδιών.

Δε με νοιάζει τι κάνουν τα άλλα παιδάκια εσύ θα είσαι στην αγκαλίτσα μου.
Άστο να ζήσει, να είναι ο εαυτός του, να πειραματιστεί. Όταν βγάλεις το παιδί βόλτα σε ένα χώρο για παιχνίδι επέτρεψέ του να κινηθεί ελεύθερα και να αυτενεργήσει. Αν δεν κινδυνέψει δεν θα μάθει. Εξήγησε στο παιδί ότι είναι καλό να απομακρύνεται από κοντά σου και ότι είναι αναπόφευκτο να πέφτει ή να χτυπά ή να συγκρούεται με τα άλλα παιδάκια. Πρόσεχε το από απόσταση και μην επεμβαίνεις συνέχεια για να το προστατεύεις από τους επικείμενους κινδύνους. Το παιδί που αναγκαστικά κάθεται ήσυχα δεν ωφελείται και δεν ωριμάζει. Παρότρυνέ το να ασχολείται όσο περισσότερο γίνεται με δημιουργικές δραστηριότητες.

Δεν πειράζει ας' το να το χαλάσει.
Το παιδί χρειάζεται σταθερά όρια. Όπως του βάζεις όρια για να διαφυλάξεις τη σωματική του ακεραιότητα το παιδί χρειάζεται όρια στη συμπεριφορά για να μπορέσει να προσαρμοσθεί στην κοινωνική ζωή. Αν δεν μάθει να συντονίζεται στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος θα έχει πάντοτε στη μετέπειτα ζωή του δυσκολίες προσαρμογής. Χρειάζεται σταθερότητα στα όρια αρκεί η επιβολή των κανόνων να μη φθείρει τη σχέση αγάπης μέσα από συνεχείς συγκρούσεις.

Μου έτυχε δουλειά ρε παιδάκι μου δε μπορώ.
Να είσαι συνεπής με τις υποσχέσεις σου. Το παιδί έχει μεγάλη ανάγκη να διαπιστώνει ότι υπάρχει μια τάξη στο περιβάλλον του και ότι μπορεί να εμπιστεύεται τους άλλους. Αν δεν τηρείς το λόγο σου το παιδί ζει σε ένα άτακτο περιβάλλον που δεν μπορεί να εμπιστευτεί. Δημιουργούνται μέσα του αισθήματα ανασφάλειας και επιπλέον μαθαίνει να είναι το ίδιο ανεύθυνο.

Γιαννάκη ο μπαμπάς με απατάει με τη Νονά.
Μην φορτώνεις το παιδί με τα δικά σου προβλήματα. Το παιδί δεν είναι φίλος σου παρά το ότι είναι σημαντικό να έχεις φιλικές σχέσεις μαζί του. Το παιδί δεν ωφελείται με το να μαθαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες. Το κριτήριο για το αν είναι σωστό να πεις κάτι στο παιδί δεν είναι το να ξελαφρώσεις εξωτερικεύοντας αυτό που συμβαίνει μέσα σου αλλά το να ωφεληθεί το παιδί από την επικοινωνία σας.

Όχι έτσι ρε βλάκα…κοίτα πως το κάνει το κοριτσάκι.
Μη ξεχνάς ότι δεν θα σου άρεσε να συγκρίνουν τις επιδόσεις σου με τις επιδόσεις των άλλων και μάλιστα για να σου υπογραμμίσουν ότι δεν τα καταφέρνεις όσο οι άλλοι. Το παιδί δεν θα βελτιώσει τη συμπεριφορά του μέσα από την σύγκριση, απλά θα μειώσει την εμπιστοσύνη που έχει στον εαυτό του. Μη ξεχνάς ότι κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρίσματα και αξιοποιεί τις δυνατότητές του στο βαθμό που μπορεί. Αντί να συγκρίνω το παιδί μου με άλλα παιδιά είναι προτιμότερο να ενισχύω κάθε φορά αυτό που μπορεί να πετύχει. Στηρίζω τις προσπάθειες του παιδιού χωρίς να περιμένω να ικανοποιήσει τις προσδοκίες μου.

Μου τη δίνει να το βγάζω βόλτα.
Φρόντισε να παίζει πολύ κάθε μέρα. Δώσε ραντεβού με γονείς που έχουν παιδιά στην ίδια ηλικία με το δικό σου ώστε να συναντηθείτε για να παίξουν. Μην τρέχεις συνεχώς πίσω από το παιδί για να το προσέχεις. Η υπερπροστατευτική σου διάθεση σε κουράζει περισσότερο από τις αταξίες του παιδιού. Πήγαινε το παιδί να παίξει σε χώρους που του παρέχουν κάποια στοιχειώδη ασφάλεια και είναι ειδικά διαμορφωμένοι για παιχνίδι. Αν πας με το παιδί σε κάποιο χώρο που αρέσει μόνο σ' εσένα το πιθανότερο είναι να περάσεις άσχημα. Αν το παιδί δεν μπορέσει να βρει κάποια ενδιαφέρουσα απασχόληση θα σε βασανίσει με τη γκρίνια και τις αταξίες του.

Ρίξ' του για να μάθει.
Το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο. Το ξύλο εκφράζει τη δική μας κόλαση. Συνήθως δεν χτυπάμε για να παιδαγωγήσουμε αλλά για να εκφράσουμε την αναστάτωση και το θυμό μας. Κανείς δεν γίνεται καλύτερος με τη βία. Το ξύλο δεν εμπνέει σεβασμό αλλά φόβο. Ακόμη και όταν είναι αποτελεσματικό έχει πολλές παρενέργειες. Τραυματίζει την αυτοπεποίθηση, διαταράσσει τις προσωπικές σχέσεις, διδάσκει τη βία και όχι τον αυτοέλεγχο. Όταν χτυπήσεις το παιδί προσπάθησε να αποδεχτείς ειρηνικά το λάθος σου. Συγχώρεσε τον εαυτό σου και προσπάθησε να βρεις τρόπους εκφόρτισης και χαλάρωσης. Αν σου έχει γίνει συνήθεια να χτυπάς το παιδί σου και νοιώθεις να μην ελέγχεις τα νεύρα σου αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν βαθύτερες αλλαγές στις συνθήκες διαβίωσής σου.

Δεν είμαι σωστή μάνα (πατέρας).
Πως είναι δυνατόν να φέρομαι με τόσο άσκημο τρόπο στο παιδί μου ενώ το αγαπώ τόσο πολύ;
Αν συμπεριφέρεσαι με άσχημο τρόπο στο παιδί και δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου. Αν του μιλάς άσχημα, είσαι συνεχώς εκνευρισμένος και έχεις βίαιες εκρήξεις θυμού μη προσπαθείς να αλλάξεις με το ζόρι τη συμπεριφορά σου. Η προσπάθειες σου να συγκρατηθείς θα αποτύχουν και νοιώσεις περισσότερες ενοχές. Για να μην θυμώνεις πρέπει να μπορείς να διαμορφώσεις μια πιο όμορφη καθημερινότητα. Αντί να κατηγορείς τον εαυτό σου χρειάζεται να προσπαθήσεις να αλλάξεις τον τρόπο της ζωής σου. Ίσως χρειάζεται να ξεκουράζεσαι περισσότερο, να βρεις ελεύθερο χρόνο, να βελτιώσεις την επικοινωνία με τον (την) σύζυγο ή να αναζητήσεις νόημα ζωής σε δημιουργικές δραστηριότητες έξω από το σπίτι. Οι ατομικές μας προσπάθειες δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες. Όταν δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη ζωή μας είναι δύσκολο να εφαρμόζουμε τους σωστούς κανόνες της παιδαγωγικής που θα θέλαμε.

Βάλτου πιπέρι στο στόμα.

Το παιδί βρίζει για να προκαλέσει το ενδιαφέρον σου ή γιατί έμαθε να εκφράζει με άσχημες λέξεις τα αρνητικά του αισθήματα. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Αν κάποτε γέλασες με τη βρισιά που είπε τώρα δεν ωφελεί να θυμώνεις. Μάθε του να χρησιμοποιεί εναλλακτικές λέξεις με ουδέτερο φορτίο ως βρισιές. (π.χ. το λαγό σου, πίσω Κίτσο). Οι βρισιές δεν βλάπτουν τόσο το παιδί όσο οι συνεχείς και έντονες επιπλήξεις.

Όλο ψέματα λες.
Όταν είναι πολύ μικρό δεν λέει ψέματα με τον τρόπο που το κάνει κάποιος μεγάλος απλά καλλιεργεί τη φαντασία του. Το μικρό παιδί δεν έχει την πρόθεση να αποκρύψει την αλήθεια για να εξαπατήσει τους άλλους. Απλά δυσκολεύεται ακόμη να διαχωρίσει το φανταστικό από το πραγματικό. Έτσι συχνά δεν λέει τα πράγματα έτσι όπως είναι αλλά έτσι όπως θα ήθελε να είναι ή όπως θα φοβόταν ότι θα μπορούσε να είναι. Εξήγησέ του ευγενικά ότι όταν λέει "ψέματα" οι άλλοι δεν θα το πιστεύουν ακόμη και όταν λέει αλήθεια και δεν θα το εμπιστεύονται. Επιβράβευσέ το όταν λέει την αλήθεια και μην δίνεις προσοχή και ενδιαφέρον στα ψέματα.

Φύγε θα το χαλάσεις. Άσε να το φτιάξω εγώ.

Μη ζητάς από το παιδί να κάνει τα πράγματα όπως εσύ. Χρειάζονται πολλές δοκιμές και πολλά λάθη για να μάθει το παιδί να κάνει κάτι σωστά. Επιβράβευσε την προσπάθεια του παιδιού ακόμα και όταν αποτυγχάνει. Απόφευγε να του λες μη, σταμάτα, όχι, δεν μπορείς, δεν ξέρεις. Ενίσχυσε τις πρωτοβουλίες του. Είναι προτιμότερο να κάνει κάτι με λάθος τρόπο παρά να μην τολμά να δοκιμάσει τις ικανότητές του. Ενώ είναι πιο εύκολο και πιο ασφαλές να κάνεις κάτι από μόνο σου είναι προτιμότερο να ζητήσεις από το παιδί να σε βοηθήσει για να μπορέσεις να το ενισχύσεις.

Δεν είναι καταπληκτικό το καινούργιο μας μωράκι;
Ένα νέο μωρό στην οικογένεια είναι πάντα μια απειλή για το μεγαλύτερο παιδί διότι το εκθρονίζει και γίνεται αυτό το κέντρο της προσοχής των μεγάλων. Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο για να καλλιεργήσουμε στο μεγαλύτερο παιδί αισθήματα αγάπης και συμπάθειας για το μωρό που πρόκειται να γεννηθεί. Μετά τη γέννηση του μωρού είναι καλύτερα να αποφεύγουμε τα πολλά καλά λόγια για το μικρό μπροστά στο μεγάλο. Είναι σημαντικό να υπογραμμίζουμε συχνά την αγάπη και την εκτίμησή μας στο μεγαλύτερο παιδί και να το παροτρύνουμε ευγενικά να συμβάλλει ενεργά στην φροντίδα του μωρού. Τέλος θα μας βοηθήσει να έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι το μεγαλύτερο παιδί είναι μεν μεγαλύτερο αλλά δεν προϋποθέτει την ωριμότητα του ενήλικα συνεπώς δεν έχει αυτό την ευθύνη για κάθε σύγκρουση ή αταξία που αφορά και στα δύο παιδιά.

Σταμάτα να χτυπιέσαι.
Μην το αφήνεις να χτυπιέται δείχνοντας αδιαφορία. Μην το δέρνεις. Μην του κάνεις το χατίρι. Μη ζητάς τη λύση μέσα από επίμονο διάλογο. Μείνε ήρεμος, πάρε το αγκαλιά, πήγαινε το σε ένα ήσυχο μέρος και με αγάπη εξήγησέ του ότι μόλις νιώσει καλύτερα μπορεί να σηκωθεί. Προσπάθησε να καταλάβεις τι έγινε. Εξήγησέ του αργότερα ότι αυτός δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος για να διαμαρτύρεται και πως αν επαναληφθεί θα έχει συνέπειες.

Που έχεις το μυαλό σου;
Το παιδί δεν μπορεί να είναι προσεκτικό όποτε εμείς θέλουμε και στο βαθμό που το θέλουμε. Όταν το αναγκάζουμε να κάνει πράγματα που δεν το ενδιαφέρουν είναι φυσικό να μη προσέχει και να αφαιρείται. Συχνά αυτό που είναι σημαντικό για το παιδί είναι ασήμαντο για τους μεγάλους και αυτό που είναι σημαντικό για τους μεγάλους είναι ασήμαντο για το παιδί.

Σταμάτα τα κλάματα.
Είναι φυσικό ένα μικρό παιδί να χρησιμοποιεί το κλάμα σαν όπλο για να πετύχει το στόχο του. Επέτρεψε στο παιδί να κλάψει όσο θέλει. Μην επιμένεις να σταματήσει αμέσως το κλάμα του. Βεβαίωσε το παιδί ότι το αγαπάς. Εξήγησέ του με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό που θέλει. Προσπάθησε να του αποσπάσεις την προσοχή με κάτι άλλο που το ενδιαφέρει. Θύμισέ του ότι ενώ είναι αλήθεια ότι το αγαπάς δεν πρόκειται να υποχωρήσεις.

Κάτσε σε ένα μέρος επιτέλους.
Ένα άτακτο παιδί είναι εξίσου καλό με ένα ήσυχο παιδί. Μερικά φυσιολογικά παιδιά αισθάνονται την ανάγκη να είναι συνεχώς σε κίνηση. Δεν επιλέγουν επίτηδες αυτή τη συμπεριφορά αλλά συγκεκριμένες νευρο-ορμονικές λειτουργίες του σώματος σε συνδυασμό με καταπιεστικές συνθήκες του περιβάλλοντος τα εξωθούν στην υπερκινητικότητα. Τα παιδιά αυτά που διαθέτουν περισσή ενεργητικότητα χρειάζονται κατάλληλο χώρο και άφθονο χρόνο για να εκτονωθούν. Είναι μάταιο και ανώφελο να απαιτούμαι από ένα παιδί γεμάτο ζωτικότητα να παραμένει ήσυχο μέσα στο διαμέρισμα. Ενώ συνήθως πιστεύουμε ότι μια έως δύο ώρες παιχνίδι σε ανοιχτό χώρο είναι αρκετό για το παιδί στην πραγματικότητα μια έως δύο ώρες μέσα στο διαμέρισμα, ιδιαίτερα όταν ο καιρός είναι καλός, είναι ήδη πολύ για το παιδί. Το φυσικό περιβάλλον για τον άνθρωπο είναι η φύση και όχι οι στενοί χώροι των διαμερισμάτων.

Νικήτας Καυκιός - Ψυχολόγος

Γυναίκες και άντρες κάνουν τα πάντα για να είναι όμορφοι και να αυξήσουν με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες επιτυχίας τους στο άλλο φύλο. Ρούχα, μαλλιά, αξεσουάρ, κρέμες περιποίησης, καλά παπούτσια, καλά ρολόγια, καλά πανωφόρια κ.ά.... όλα μετράνε στο βωμό του "έρωτα" και της αναζήτησης συντρόφου.
Πέρα όμως από την εξωτερική εμφάνιση, ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο –που πολλές φορές αρκετοί τείνουν να αγνοούν- είναι η διαδικασία του... φλερτ!
Είναι όμως αποτελεσματικό το φλερτ;
Πάρα πολύ! Και σε αυτό συνηγορεί και η επιστήμη.
Μάλιστα, οι επιστήμονες αναφέρουν, ότι το φλερτ -και το πόσο καλός είναι κανείς σε αυτό- είναι πιο αποτελεσματικό από την εξωτερική εμφάνιση!
Το να ξέρει κανείς πώς να στέλνει τα σωστά σημάδια του "είμαι διαθέσιμος/η" και "δείχνω ενδιαφέρον για κάποιον" είναι σημαντικό, γιατί μπορεί να αυξήσει την ελκυστικότητά του.
Η Dr. Monica Moore, ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο Webster στο St. Louis των ΗΠΑ, έχει διεξάγει έρευνες επάνω στις τεχνικές φλερτ που χρησιμοποιούν οι "singles" στα μπαρ, τα εμπορικά κέντρα και τα μέρη όπου συχνάζουν οι νεότερης ηλικίας άνθρωποι.
Κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι τη μεγαλύτερη επιτυχία έχουν όχι τόσο όσοι είναι εξωτερικά όμορφοι και ελκυστικοί, αλλά όσοι εκπέμπουν σημάδια "διαθεσιμότητας" και αυτοπεποίθησης, μέσω βασικών τεχνικών του φλερτ, όπως είναι το κοίταγμα στα μάτια και το χαμόγελο.
Το να δείξεις το ενδιαφέρον σου σε κάποιον –είτε είσαι γυναίκα, είτε άντρας- είναι το πρώτο βήμα, που μπορεί να σας φτάσει στα μισά της διαδρομής, γράφει ο Eric Barker στο The Week!

Ποιο είδος φλερτ είναι το καλύτερο;

Υπάρχουν δύο είδη φλερτ που έχουν καθολική ισχύ: το χαμόγελο και η επαφή με τα μάτια, καθώς αποτελούν δείκτες "ενδιαφέροντος" σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου και λειτουργούν και για τα δύο φύλα.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα διαθέσιμα στοιχεία, οι άντρες και οι γυναίκες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν πολλές κοινές μη λεκτικές συμπεριφορές, για να επικοινωνήσουν το... αισθηματικό τους ενδιαφέρον για κάποιον άλλον.
Μάλιστα, η επαφή με τα μάτια –πέρα από σημάδι ενδιαφέροντος- μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει έναν να νιώσει μεγαλύτερη έλξη για κάποιον άλλον.

Τι είναι πιο αποτελεσματικό;

Το άγγιγμα.

Οι ερευνητές κατέταξαν τους τύπους αγγίγματος σε τρεις κατηγορίες:

  • Φιλικός: Σπρώξιμο στον ώμο, χτύπημα στον ώμο και χειραψία.
  • Ζώνη πιθανής άρνησης: Γύρω από τους ώμους, τη μέση, ή το βραχίονα.
  • Ουδέτερος: Άγγιγμα στο πρόσωπο.
Η συμπεριφορά που οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν ως την πιο αντιπροσωπευτική και ρομαντική ως ένδειξη έντονου φλερτ ήταν το απαλό χάδι στο πρόσωπο, ακολουθούμενο από άγγιγμα γύρω από τους ώμους ή τη μέση και στη συνέχεια απαλό άγγιγμα στους βραχίονες.
Τα λιγότερο ρομαντικά αγγίγματα ήταν το σπρώξιμο των ώμων, το χτύπημα στους ώμους και η χειραψία.
Ακόμη, σύμφωνα με τους ερευνητές, το άγγιγμα που είναι απαλό, ευγενικό και ανεπίσημο και το οποίο συμβαίνει σε διαπροσωπικές επαφές, ή περιλαμβάνει και αγκαλιά, φαίνεται ότι είναι αυτό που "μεταδίδει" καλύτερα τις προθέσεις κάποιου.
Η έρευνα έδειξε ότι ακόμη κι ένα απαλό άγγιγμα στο χέρι, αυξάνει τις πιθανότητες ενός άντρα να πάρει το τηλέφωνο μιας γυναίκας.
Βέβαια, δε θα πρέπει να αγνοεί κανείς και το πλαίσιο μέσα στο οποίο συμβαίνει κάτι.
Η συμπεριφορά κάποιου μπορεί να γίνει αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικά μέρη.
Όσο πιο επίσημο το "σκηνικό", τόσο πιο "εμφανή" πρέπει να είναι να σημάδια που εκπέμπτετε.
Για παράδειγμα, οι εθελοντές που συμμετείχαν στο πείραμα ανέφεραν ως πιο "επιτυχημένο σενάριο" (ποσοστό 74%) αυτό, κατά το οποίο ένας άγνωστος έβγαινε από τη ζώνη άνεσής του για να κάνει ένα κοπλιμέντο στο "στόχο", ενώ βρίσκεται σε ένα χώρο "φιλικό προς το φλερτ", όπως είναι ένα εστιατόριο-μπαρ.
Και μια επισήμανση για τις κυρίες: αφού τραβήξετε το ενδιαφέρον και την προσοχή ενός άντρα, μην ξεχνάτε ότι ο κανόνας "το παίζω δύσκολη" δουλεύει!

Τι πρέπει να κάνει ένας άντρας;

Το άγγιμα είναι σχεδόν πάντα αποδεκτό από τις γυναίκες, όμως μπορεί να ρίξει έναν άντρα "στα βαθιά" από πολύ νωρίς.
Το πείραγμα των μαλλιών και το... ελαφρύ πέρασμα της γλώσσας επάνω από τα χείλη θεωρείται επίσης σέξι.
Οι άντρες που δείχνουν ξεκάθαρα τα κίνητρά τους απολαμβάνουν και την προσοχή των γυναικών.

Πώς θα καταλάβετε αν το φλερτ "πιάνει τόπο";

Όταν αρχίσετε να της μιλάτε αναρωτηθείτε το εξής: "Μιλάει ομαλά και γρήγορα;".
Σύμφωνα με ερευνητές από το MIT αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι.
Σε γενικές γραμμές ίσως είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας το εξής: "Τι θα έκανε ο Τζέιμς Μποντ;"
Κλείνοντας, καλό θα είναι να γνωρίζετε ακόμη, ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο φόβος της απόρριψης που νιώθει κανείς από ένα πιθανό σύντροφο, μπορεί να οδηγήσει σε μια ολέθρια προκατάληψη: αυτό συμβαίνει όταν κάποιος πιστεύει ότι το "κοινωνικό του άνοιγμα" επικοινωνεί στο "στόχο" πιο πολλά από αυτά που ισχύουν στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να μη συνειδητοποιεί ότι δε μεταδίδει επαρκώς τα συναισθήματα και τις προθέσεις του.
Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, αυτές έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο φλερτ τους, όταν είναι άμεσες και ξεκάθαρες.
Καλή επιτυχία!
news.gr
Σοβαρό ενδεχόμενο να μην έχει το δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης λόγω του ότι κατείχε μέχρι πρόσφατα τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει ο Γιάννης Μπουτάρης. Παράλληλα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του xalia.blogspot.gr  θα πρέπει να εκπέσει άμεσα από το αξίωμά του με βάση σχετική ένσταση που αναμένεται να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Μπουτάρης εμπίπτει στα  Κωλύματα και ασυμβίβαστα του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07-06-2010), δηλαδή του «Νόμου Καλλικράτη», καθώς το εδάφιο στ) της παραγράφου 1 και την παράγραφο 8 του άρθρου 14 «Κωλύματα και ασυμβίβαστα» του Νόμου ο νυν δήμαρχος για να είναι υποψήφιος θα έπρεπε να μην είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, ενώ παράλληλα μέχρι την παραίτησή του δεν μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντα του δημάρχου
Κι αυτό γιατί ο Ν. 3905/2010 (ΦΕΚ 219/τ.Α΄/23-12-2010) ορίζει ότι το Φεστιβάλ εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού (παράγραφος 3 του άρθρου 21), ενώ ο Υπουργός διορίζει απευθείας τον Πρόεδρο του Δ.Σ. (παράγραφοι 1, 2 & 3 του άρθρου 26).
Πράγματι λοιπόν, ο Γιάννης Μπουτάρης διορίστηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ με την με αριθμό ΥΠΠΟΤ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΠΕΦ/721/51/25-07-1011 Απόφαση του τότε Υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου (ΦΕΚ 258/τ.Υ.Ο.Δ.Δ./10-08-2011). 

Μάλιστα, σύμφωνα με την υπ” αριθμό ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΠΕΦ/66054/8059/6916/364/12-03-1014 (ΦΕΚ 156/τ.Υ.Ο.Δ.Δ./26-03-2014) Απόφαση του νυν Υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, με την οποία διορίστηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ ο Σκηνοθέτης κ. Σμαραγδής στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Μπουτάρη, αναφέρεται ότι
με «την αριθμ. 7510/20.11.2013 επιστολή του Ιωάννη Μπουτάρη, υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για προσωπικούς λόγους…». Κάτι το οποίο σημαίνει ότι η παραίτηση δεν υποβλήθηκε παρά μόνο έξι (και όχι 18) μήνες πριν τις εκλογές του Μαΐου
 Ακόμη λοιπόν κι αν θεωρήσει κάποιος ως ημερομηνία παραίτησής του Γ. Μπουτάρη την 20-11-2013 και όχι την από 12-03-2014 αποδοχή της από τον Υπουργό, απομένουν έως τις εκλογές μόνο 6 μήνες. Και όχι πάνω από 18 που προβλέπει ο Νόμος Καλλικράτη» ως απαιτούμενο για να έχει δικαίωμα υποψηφιότητας ως Δήμαρχος.
aftodioikisi.gr
OTE, FORTHnet, Wind, Vodafone και λοιπές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, καταλαμβάνουν θέσεις …μάχης. Σε μια αγορά που ο τζίρος της μειώνεται συνεχώς και οι εταιρείες πασχίζουν να συγκρατήσουν τα μερίδια αγοράς τους με προσφορές και νέες υπηρεσίες, έρχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει τρεις μεγάλες επενδύσεις ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ. Ποια είναι τα έργα που ανοίγουν και ποιοι θα τα διεκδικήσουν;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τρεις σημαντικές επενδύσεις ύψους 389,4 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), οι οποίες «θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας, με τον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της δημόσιας διοίκησης, την απόκτηση σύνδεσης τόσο της δευτεροβάθμιας όσο και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με το Διαδίκτυο, και την επέκταση της κάλυψης Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας σε πάνω από 600.000 άτομα που ζουν σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ποια είναι αυτά τα τρία έργα για τα οποία θα κονταροχτυπηθούν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών;

  • Το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, με ευρωπαϊκές επενδύσεις ύψους 145,5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του ΕΤΠΑ, θα αναβαθμίσει το μοναδικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο ολόκληρης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Υποδομές τηλεπικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας θα διασυνδέσουν περίπου 34.000 δημόσια κτίρια: υπουργεία, δήμους, νοσοκομεία, σχολεία και οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Η εκσυγχρονισμένη υποδομή θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στηρίζοντας τη διοικητική μεταρρύθμιση και ενισχύοντας τη διαφάνεια λειτουργίας των δημόσιων θεσμών. Το έργο θα μειώσει επίσης το τρέχον κόστος λειτουργίας της ελληνικής διοίκησης κατά περίπου 50%: από 270 εκατ. ευρώ σε 148 εκατ. ευρώ ετησίως. Η συνολική επένδυση για το έργο αυτό ανέρχεται σε 172 εκατ. ευρώ. Η παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (έργο Σύζευξις ΙΙ) θα βελτιωθεί με κοινές συμφωνίες-πλαίσια και θα τεθούν σε λειτουργία μηχανισμοί προκειμένου να εξασφαλιστεί ενιαία πολιτική τιμών σε ολόκληρη την ελληνική διοίκηση.
  • Το έργο για το ψηφιακό σχολείο υποστηρίζεται με ευρωπαϊκές επενδύσεις ύψους 146,6 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Στόχος του είναι να εκσυγχρονίσει και να ψηφιοποιήσει σε σημαντικό βαθμό τα συστήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, που αποτελεί έργο προτεραιότητας, (ένα από τα 181 που προσδιορίστηκαν από τις ελληνικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη της Ελλάδας) με βάση τη στρατηγική του υπουργείου Παιδείας για το «Ψηφιακό Σχολείο». Το έργο συμπληρώνεται από δράσεις που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Περίπου 825.000 μαθητές θα ωφεληθούν από διαδραστικά συστήματα και εργαστήρια φορητών υπολογιστών στα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στα τεχνικά λύκεια (γνωστά στην Ελλάδα ως επαγγελματικά λύκεια και ιδρύματα) σε όλη την Ελλάδα. Η επένδυση προωθεί τη χρήση νέων τεχνολογιών, των ηλεκτρονικών δεξιοτήτων, τον ψηφιακό γραμματισμό και την ισότητα ευκαιριών όσον αφορά την πρόσβαση στη γνώση για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η συνολική επένδυση για το έργο αυτό ανέρχεται σε 174,4 εκατ. ευρώ.
  • Το έργο για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχέςθα περιλαμβάνει επένδυση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ύψους 97,2 εκατ. ευρώ. Το έργο ενισχύεται οικονομικά και από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης με ποσό 46,6 εκατ. ευρώ. Στόχος του είναι να μειώσει το ψηφιακό χάσμα στις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας - σε μεγάλο βαθμό στη νησιωτική και ορεινή χώρα, μέσω της ανάπτυξης ενός καλωδιακού δικτύου οπτικών ινών. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 600.000 άτομα που ζουν σε περισσότερες από 5.400 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, δηλ. περίπου στο 40% της χώρας, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας. Η ευρυζωνική κάλυψη θα βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον των ΜΜΕ, θα αυξήσει την παραγωγικότητα και θα προσελκύσει επενδύσεις στο μέλλον. Η συνολική επένδυση για το έργο ανέρχεται σε 198 εκατ. ευρώ και υλοποιείται μέσω μιας εταιρικής σχέσης ιδιωτικού-δημοσίου τομέα.

Οι 3 επενδύσεις αποτελούν μέρος των προγραμμάτων «Ψηφιακή σύγκλιση», «Αττική», «Μακεδονία - Θράκη», «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος» και «Κρήτη & νήσοι Αιγαίου» της ευρωπαϊκής περιφερειακής πολιτικής. Τα προγράμματα αναμένεται να είναι λειτουργικά έως τα τέλη του 2015, αλλά και κατά ένα μέρος της περιόδου 2007-2014.

Τα τρία αυτά έργα τεχνολογίας αναμένεται να δημιουργήσουν πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους, ενώ θα δημιουργηθούν 280 μόνιμες θέσεις εργασίας μόλις τα έργα ολοκληρωθούν και είναι πλήρως λειτουργικά.

http://www.fpress.gr

Κάθε εβδομάδα και καλύτερα για τους «Έλληνες της διασποράς». Οι 22 από τους 31 που ακολουθούμε αγωνίστηκαν, οι περισσότεροι μάλιστα ως βασικοί, ενώ είχαμε και δυο σημαντικά γκολ. Ο Γιώργος Σαμαράς επέστρεψε στην ενδεκάδα της Celtic με γκολ που όλοι ευχόμαστε να σηματοδοτήσει και την πλήρη επάνοδο του στις καλές εμφανίσεις γιατί η Εθνική ομάδα τον χρειάζεται. Επιστροφή με γκολ και για τον Παναγιώτη Κονέ, μετά από μακρόχρονη απουσία λόγω καρτών και τραυματισμών. Στα σημαντικά και το ντεμπούτο του Μάριου Οικονόμου στην αρχική ενδεκάδα της Cagliari. Ο νεαρός Γιαννιώτης αμυντικός αγωνίστηκε για όλο τον αγώνα και μάλιστα απέναντι στη Roma.Λίγα λεπτά συμμετοχής μετά από πολύ καιρό και για τον Μαλεζά στην Bundesliga2. 
Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού:

ΑΓΓΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Βασικός και πάλι στη νίκη 1-0 επί της Derby.
ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής στη συντριβή 5-1 από την Tottenham που τη διατήρησε στον πάτο της βαθμολογίας.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( BLACKPOOL) :Ξεκίνησε βασικός αλλά αντικαταστάθηκε στο 49’ στην εντός έδρας ήττα 1-2 από τη Yeovil.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Εκτός αποστολής και οι δυο στην εκτός έδρας νίκη-ελπίδα με 1-2 επί της Aston Villa.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Βασικός στη νέα σημαντικότατη νίκη με 2-1 επί της Wolfsburg, πάλι με ανατροπή και πάλι με γκολ του Marco Reus.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Επέστρεψε στην αποστολή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Bremen.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στην ήττα 2-1 από το Hamburg που στοίχισε τη θέση του προπονητή Sami Hyypia.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Επιστροφή στην αρχική ενδεκάδα μετά από πολύ μεγάλο διάστημα στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Bochum. Έγινε αλλαγή στο 81’..
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Εκτός αποστολής ο Γιαννιώτας , μπήκε ως αλλαγή στο 87’ ο Μαλεζάς και βοήθησε να κρατήσει η ομάδα του την εκτός έδρας νίκη 1-2 επί της Paderborn.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Εντός έδρας ήττα 1-2 από τη Bilbao , με τον Βύντρα βασικό και τον Καράμπελα στον πάγκο.
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Στον πάγκο και πάλι και συντριβή 4-1 από τη Malaga.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Στη βασική ενδεκάδα και οι δυο Έλληνες διεθνείς και μάλιστα με πολύ καλή εμφάνιση που επισφραγίστηκε με το πρώτο γκολ του Κονέ για το 2014 που ουσιαστικά χάρισε και τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας 2-2 με την Inter.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Βασικός και για 90’ λεπτά στην νίκη 1-2 επί της Catania.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα στην ήττα 1-2 από τη Milan.Έγινε αλλαγή στο 82’
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Βασικός στο τοπικό ντέρμπι με την Chievo που έληξε 0-1 για την ομάδα του Έλληνα διεθνή αμυντικού.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο της νίκης με 1-3 επί της Cagliari.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα της ομάδας του για το νεαρό Έλληνα αμυντικό στην ήττα 1-3 από τη Roma.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Μπήκε ως αλλαγή στο 80’ στην εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Padova .

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTI C) :Επιτέλους τέλος στην αφλογιστία για τον Γιώργο Σαμαρά που επανήλθε στην αρχική ενδεκάδα των Κελτών και μάλιστα με γκολ που άνοιξε το σκορ στη νίκη 0-2 επί της Dundee. Έγινε αλλαγή στο 88’.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥ. ( ROSS COUNTY) : Ξεκίνησε βασικός κι έγινε αλλαγή στο 86’ όταν η ομάδα του βγήκε μπροστά για να ανατρέψει, χωρίς να τα καταφέρει τελικά, το εις βάρος της 1-2 με την Inverness.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Δεν χρησιμοποιήθηκε στην ήττα 0-1 από την Groningen.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Βασικός στην ισοπαλία 1-1 με τη Genk για τα JPL Play off 1.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Μπήκε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Kortrijk για τα JPL play off 2B.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Αγωνίστηκε για 90 λεπτά στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Antalyaspor.
ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Βασικός στην ήττα 2-1 από την Besictas.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ( CONCORDIA) : Ξεκίνησε ως βασικός κι έγινε αλλαγή στο 85’ στην νίκη 2-0 επί της Ceahlaul.

ΠΟΛΩΝΙΑ


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. (CRACOVIA) : Βασικός και πάλι στη νίκη 2-0 επί της Gornik .
Δεκατρία χρόνια μετά το λανσάρισμα των Windows XP, η Microsoft βγάζει από την πρίζα τo παρωχημένο λειτουργικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μένουν δυνητικά απροστάτευτοι καθώς οι χάκερ συνεχίζουν να ανακαλύπτουν κενά ασφάλειας.
Στο δικτυακό τόπο της Microsoft, το ρολόι μετρά αντίστροφα για τη διακοπή υποστήριξης των XP. Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, σημαίνει ότι «πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας», καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον ενημερώσεις του λογισμικού και τεχνική υποστήριξη».
Το θετικό πάντως είναι ότι οι ορισμοί των γνωστών ιών στο πρόγραμμα προστασίας Microsoft Security Essentials θα συνεχίσουν να ενημερώνονται μέχρι τις 14 Ιουλίου 2015.
Η διακοπή της υποστήριξης είναι δυνητικά σοβαρό θέμα, καθώς το 27,7% των PC που παρακολουθεί η εταιρεία NetApplications έτρεχαν XP τον περασμένο Μάρτιο, λιγότερο ένα μήνα πριν από την ώρα μηδέν.
Τ ζήτημα δεν αφορά μόνο τους απλούς χρήστες. Ανησυχίες έχουν διατυπωθεί για τα εκατοντάδες χιλιάδες ATM που συνεχίζουν να τρέχουν XP, αν και η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα συνεχίζει να διορθώνει κρίσιμα κενά ασφάλειας στα Windows XP Embedded μέχρι το 2016.
pcmagazine.gr
Η συγκέντρωση και οι στόχοι κρατούν το "κλειδί" της επιτυχίας και της ευτυχίας στη ζωή.
Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον πλανήτη είναι και οι πιο... συγκεντρωμένοι. Δίνουν μεγάλη βαρύτητα και προσοχή στο παρόν και αυτή τους η συνήθεια τους κάνει να παραμένουν εξαιρετικά αφοσιωμένοι στις υποχρεώσεις τους, να φέρνουν τα πάντα εις πέρας και να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε αντιξοότητα με καλύτερο τρόπο.Οι συγκεντρωμένοι άνθρωποι έχουν πολύ απλό τρόπο σκέψης και δεν κάνουν πολλά πράγματα μαζί.
Δείτε παρακάτω μια λίστα με τα πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι, όπως τα συγκέντρωσε σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα lifehack.org:
1. Δεν κουτσομπολεύουν
Οι εξαιρετικά συγκεντρωμένοι άνθρωποι δεν ασχολιούνται με κουτσομπολιά. Έχουν πολύ καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα και παραγωγικά πράγματα για να ασχοληθούν στο χρόνο τους.
2. Δεν κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα
Εστιάζουν σε ένα πράγμα τη φορά, προκειμένου να αυξήσουν την προσοχή και κατά συνέπεια την παραγωγικότητα και αποδοτικότητά τους.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να κάνει δύο πολύπλοκες δραστηριότητες χωρίς ιδιαίτερο κόπο, επειδή διαθέτει δύο λοβούς και μπορεί να "μοιράσει" ευθύνες και αρμοδιότητες σε κάθε έναν από αυτούς. Ωστόσο, η προσθήκη μιας ακόμη δραστηριότητας μπορεί να φορτώσει υπερβολικά το μετωπιαίο φλοιό και να αυξήσει το ενδεχόμενο να κάνετε περισσότερα λάθη.
3. Δεν αναβάλλουν και δε χρονοτριβούν
Σίγουρα μπορεί να αναβάλλουν μια υποχρέωσή τους για μερικές ώρες, ειδικά αν είναι δυσάρεστες και δύσκολες, όμως με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας όσα πρέπει να γίνουν... όταν πρέπει να γίνουν! Με άλλα λόγια, οι εξαιρετικά συγκεντρωμένοι (και κατά συνέπεια επιτυχημένοι άνθρωποι) γνωρίζουν πότε είναι η καλύτερη ώρα για να γίνει κάτι... και το κάνουν τότε και όχι αργότερα.
4. Δεν αποσπάται η προσοχή τους από περισπασμούς
Οι συγκεντρωμένοι άνθρωποι απομακρύνουν οτιδήποτε μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή και δε θα τους επιτρέψει να φέρουν εις πέρας το έργο τους. Είτε πρόκειται για ενημερώσεις στο λογαριασμό email τους, είτε πρόκειται για ειδοποιήσεις στα social media... φροντίζουν να απενεργοποιούν τα πάντα, προκειμένου τίποτε να μην ξεκλέψει από την παραγωγικότητα και από τον πολύτιμο χρόνο τους. Γνωρίζουν ότι οι περισπασμοί μπορούν να χαλάσουν τη συγκέντρωσή τους, να τους προκαλέσουν στρες και να εμποδίσουν την επίτευξη των στόχων τους.
5. Δεν αναζητούν την επιβεβαίωση των άλλων
Δε χρειάζονται την επιβεβαίωση και αποδοχή κανενός, γιατί γνωρίζουν την αξία τους από μόνοι τους. Κάνουν τα πράγματα για τον εαυτό τους και πιστεύουν πως ό,τι κάνουν θα τους βοηθήσει να προοδεύσουν στη ζωή τους. Δεν ανησυχούν για τη γνώμη των άλλων και δε ζουν για να εκπληρώσουν τις προσδοκίες τρίτων. Επικεντρώνονται στις υποχρεώσεις τους και στις δραστηριότητες που θα προωθήσουν την προσωπική κι επαγγελματική τους εξέλιξη.
6. Δεν αντέχουν την αποδιοργάνωση
Οι συγκεντρωμένοι άνθρωποι δεν αντέχουν την αποδιοργάνωση. Γνωρίζουν ότι μπορεί να τους προκαλέσει στρες, να μπλοκάρει τη δημιουργικότητά τους και να τους στοιχίσει πολύτιμο χρόνο, που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν πολύ πιο δημιουργικά και αποδοτικά. Ξέρουν πού βρίσκονται τα πάντα και μπορούν να βρουν ό,τι χρειάζονται, όταν το χρειάζονται και γρήγορα.
7. Δεν εφευρίσκουν αστείες δικαιολογίες για να μην εργαστούν
Γνωρίζουν ότι δε μπορούν να περιμένουν για πάντα, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή και οι κατάλληλες συνθήκες για να κάνουν κάτι. Άλλωστε, αυτή η στιγμή μπορεί να μην έρθει ποτέ. Μη λέτε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο... έχετε ακριβώς τον ίδιο χρόνο όσο και οι Sir Richard Branson, Mark Zuckerberg και ο πρόεδρος Ομπάμα.
8. Δεν αποφεύγουν το ρίσκο
Δε φοβούνται να πάρουν ρίσκο. Γνωρίζουν ότι η ίδια η ζωή είναι ένα ρίσκο από μόνη της. Σε κανέναν δεν είναι εγγυημένο το αύριο. Ρισκάρουν γιατί γνωρίζουν ότι οι ευκαιρία μπορεί να μην ξανάρθει.
Η εκ του ασφαλούς συμπεριφορά μπορεί να σας κρατά ασφαλείς προς το παρόν, όμως μακροπρόθεσμα μπορεί να σας βλάψει περισσότερο.
9. Δε μένουν στο παρελθόν
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν καθορίζονται από αυτά που έκαναν ή δεν έκαναν στο παρελθόν. Αποδέχονται αυτό που είναι, αφήνουν να φύγει αυτό που υπήρχε και έχουν πίστη σε αυτό που μπορεί να έρθει. Η επιθυμία τους να πετύχουν είναι πολύ πιο ισχυρή από το φόβο τους να αποτύχουν και έτσι μαθαίνουν από τα λάθη τους και συνεχίζουν να βαδίζουν μπροστά.
10. Δεν ενεργούν απερίσκεπτα
Παίρνουν το χρόνο τους για να σκεφτούν και ζυγίζουν τις επιλογές τους προσεκτικά. Γνωρίζουν πως "ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός". Αρκετά συχνά επιλέγουν απλά να απολαμβάνουν αυτά που κάνουν και να γιορτάζουν τις επιτυχίες και τα κατορθώματά τους. Δεν εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους για να περάσουν στο επόμενο. Επιμένουν και παραμένουν προσηλωμένοι στα όνειρά τους... ό,τι κι αν τους ξημερώνει!
11. Δε μπλέκονται με όσα δεν τους αφορούν
Δε μπλέκονται στις δουλειές άλλων, εκτός κι αν τους το ζητήσουν και είναι απολύτως απαραίτητο γιατί επηρεάζονται και οι ίδιοι. Αφοσιώνονται αποκλειστικά στα δικά τους θέματα και προσπαθούν να εστιάσουν στις δικές τους προτεραιότητες.
12. Δε συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους
Είναι χαρούμενοι κι ευχαριστημένοι όπως είναι. Γνωρίζουν πως αν συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία τους και να τους κάνει να νιώσουν κατώτεροι, ενώ στην πραγματικότητα έχουν τις ίδιες ικανότητες για ανάπτυξη και ανέλιξη στη ζωή τους όπως όλοι οι άλλοι.
13. Δεν έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες
Είναι ρεαλιστές. Δεν περιμένουν τα πάντα να κυλούν ομαλά στη ζωή τους, αλλά φροντίζουν να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες και είναι προετοιμασμένοι και για τα δύσκολα. Γνωρίζουν ότι οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες μπορεί να οδηγήσουν σε απογοήτευση όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως πρέπει.
14. Δε λένε "ναι" σε όλα
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν έχουν ως σκοπό να ευχαριστούν τους πάντες. Δεν νιώθουν την ανάγκη να λένε "ναι" σε όλους και ξέρουν ότι δε μπορεί κανείς να ευχαριστεί τους πάντες... πάντα. Μπορούν και λένε "όχι" όταν κάτι δεν ταιριάζει με τις αρχές και τις αξίες τους και δε συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων τους.
15. Δεν τα παρατάνε
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι κανείς δεν πέτυχε ποτέ επειδή... τα παράτησε. Εργάζονται σκληρά και επιμένουν ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά. Δεν εγκαταλείπουν, αλλά γίνονται ακόμη πιο δυνατοί όταν οι άλλοι αρχίζουν να τα παρατάνε.
news.gr
Παράταση 20 ημερών σε όσους υπαλλήλους των ΟΤΑ επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις διατάξεις του προγράμματος εθελοντικής κινητικότητας, προκειμένου να μεταταγούν στον φορέα προτίμησής τους, δίνει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις Ευρωεκλογές. Μάλιστα, στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται ότι καθώς ο νόμος για την εθελοντικής κινητικότητας δημοσιεύθηκε στις 26 Μαρτίου 2014 «προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων να μην ενεργήσουν σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, παρατείνεται η προθεσμία».  Αποσαφηνίζεται δε, πως η αρχική προθεσμία των πέντε ημερών, αφορούσε σε εργάσιμες ημέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αρχική προθεσμία που έληγε στις 2 Απριλίου παρατείνεται για τις 22/4, δηλαδή,  αμέσως μετά το Πάσχα.
Με την ίδια τροπολογία
* Ορίζεται πως το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», θα είναι δυνατόν να αποδοθεί κατευθείαν στους φορείς που το υλοποιούν, αντί μέσω των ίδιων των δήμων όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
* Προσδιορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης για ζημιές άνω των 15.000 ευρώ, που υπέστησαν ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου του 2012, και προσαυξάνεται κατά 50% η αποζημίωση των διατηρητέων ακινήτων. Σε περίπτωση καταβολής ασφαλιστικών αποζημιώσεων, τα ποσά της αποζημίωσης μειώνονται ισόποσα, ενώ διευκρινίζεται πως η αποζημίωση αφορά μονάχα ζημιές που υπέστη το κτίριο.
* Επανακαθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού του δικαιώματος που έχουν οι δήμοι, επί των κερδών από την πώληση ιαματικών ή μη υδάτων, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα όριά τους: Πιο συγκεκριμένα, ενώ μέχρι σήμερα το καταβλητέο υπέρ του δήμου ποσοστό, προσδιοριζόταν με βάση τα πωλούμενα λίτρα ύδατος, με την τροπολογία υπολογίζεται επί της συνολικής αξίας των πωλήσεων, κατά περίπτωση. Από την άλλη, οι επιχειρηματίες προσδιορίζουν την αξία των πωλήσεων του εκάστοτε μήνα με δήλωση που υποβάλλουν, στην οποία υπολογίζεται το υπέρ του δήμου δικαίωμα και το ύψος του, ενώ μέχρι σήμερα υποχρεούντο στην έκδοση δελτίου αποστολής που συνόδευε το μεταφερόμενο νερό.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!