Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Το μέλλον της απόλυτης πολυτέλειας στις επίγειες μεταφορές βρίσκεται εδώ και αποτυπώνεται σε ένα ευρύχωρο εσωτερικό που προσαρμόζεται μέσω smartphone για να υποστηρίξει μία ψυχαγωγική εμπειρία ή ακόμα και επαγγελματική συνάντηση.
Η Ford αποκαλύπτει το πολυτελές vanTransitSkylinerConcept, προαναγγέλλοντας την απεριόριστη ευελιξία, πολυμορφικότητα και ικανότητα του νέου Transit, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται φέτος το καλοκαίρι.
Το Transit Skyliner ενσαρκώνει το πνεύμα των πολυτελών πούλμαν και βασίζεται στην κληρονομιά των van ειδικής παραγγελίας. Δείχνει πώς μπορεί να μεταμορφωθεί ένα FordTransit ώστε να πληροί τις προδιαγραφές μιας limo και τις απαιτήσεις προηγμένων υπηρεσιών μεταφοράς προσωπικού, επαγγελματικών στόλων οχημάτων και μικρών επιχειρήσεων.
Στο εσωτερικό, το Transit Skyliner μπορεί να μεταμορφώνεται σε τέσσερις διαφορετικές «εκδοχές» (θεατρική αίθουσα, επαγγελματικός χώρος, θάλαμος υποδοχής και καμπίνα επιβατών) με ειδικά σχεδιασμένα κινητά, αναπαυτικά καθίσματα που αλλάζουν διάταξη αυτόματα μέσω smartphone ή ταμπλέτας:
• Θεατρική αίθουσα: Τα καθίσματα προσανατολίζονται προς την 52 ιντσών κινηματογραφική οθόνη Stewart και έχουν δυνατότητα ανάκλισης για άνετη παρακολούθηση μιας ταινίας
• Επαγγελματικός χώρος: Ηλεκτροκίνητο τραπεζάκι ξεδιπλώνεται και πλαισιώνεται από τα δερμάτινα καθίσματα για τη διεξαγωγή μιας συζήτησης
• Θάλαμος υποδοχής: Συρόμενη πόρτα ανοίγει σε πλάτος τεσσάρων μέτρων και η διάταξη των καθισμάτων επιτρέπει την ψυχαγωγία πριν την έναρξη μιας εκδήλωσης.
• Καμπίνα επιβατών: Οι επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν τα ανακλινόμενα καθίσματα και τα αναδιπλούμενα υποπόδια για βέλτιστη άνεση και ηρεμία.
Ολόκληρο το εσωτερικό (από τα καθίσματα μέχρι το φωτισμό περιβάλλοντος μέσω LED) είναι ενσωματωμένο σε ένα σύστημα αυτοματισμού Crestron που ελέγχεται μέσω smartphone ή ταμπλέτας. Το σύστημα ψυχαγωγίας περιλαμβάνει επίσης το ηχοσύστημα FocalUtopia 7.2 surround με χειροποίητα ηχεία φτιαγμένα στη Γαλλία ειδικά για το TransitSkyliner, δορυφορικό δέκτη KVHDIRECTV για HDTV και έναν mediaserver της Kaleidescape με αποθηκευτική επάρκεια για πάνω από 300 ταινίες Blu-ray ή πάνω από 1.000 DVD.
Αναψυκτικά σερβίρονται από το ενσωματωμένο μπαρ του TransitSkyliner. Ασορτί αποκλειστικές αποσκευές συμπληρώνουν τα μοναδικά στο είδος τους δερμάτινα καθίσματα.
 Το εξωτερικό του Transit Skyliner είναι βαμμένο σε ασημί μεταλλική απόχρωση που τονίζεται από τα χρωματικά αντίθετα κάτω διακοσμητικά ένθετα, τα χρωμιωμένα στοιχεία και τις ειδικές ζάντες Forgiato.
Το Transit Skyliner χρησιμοποιεί τον 3.5 EcoBoost κινητήρα που διατίθεται και στο Transit.
Με χώρο αποσκευών 487 κυβ. ποδ. και εσωτερικό ύψος 2,07μ. στο μοντέλο με το μακρύ μεταξόνιο/εκτεταμένο αμάξωμα/ψηλή οροφή, το Transit μπορεί να μεταμορφωθεί σε ιδιωτικό «τζετ» για το δρόμο.
Το Transit για το modelyear 2015 θα διατίθεται με δύο μεταξόνια, τρία ύψη οροφής και τρεις εκδόσεις κινητήρων προκειμένου να ικανοποιεί πολλαπλές ανάγκες χωρίς μετατροπές αμαξώματος.
Η εξωτερική σχεδίαση του TransitSkyliner ξεκίνησε από το DesignStudio της Ford Ευρώπης, στο Dunton, Αγγλία, με επικεφαλής του project τους MelvinBetancourt, designmanager, Ford, και BeauBoeckmann, President, GalpinAutoSports.
Η Galpin Ford είναι η παγκοσμίως μεγαλύτερη μονάδα Ford και έχει ιστορία πάνω από 60 χρόνια στην εξατομίκευση οχημάτων. Η Ford επέλεξε την Galpin επειδή το γκρουπ πρωτοστατούσε στην τάση εξατομικευμένων van στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στη δεκαετία του 1970, αλλά και στο λανσάρισμα της κατηγορίας van προερχόμενων από μετατροπή. Η Galpin παραμένει εδώ και πολλά χρόνια ηγέτης στο χώρο αυτό.
Το TransitSkyliner θα πρωτοεμφανιστεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης στις 16 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο JacobK. Javits.
Πηγή: News.gr

Το barcode ή αλλιώς γραμμωτός κώδικας βρίσκεται σε όλα τα προϊόντα και αν κάποιος γνωρίζει πως να το διαβάσει...

μπορεί να μάθει σημαντικές πληροφορίες για αυτά.



Αποτελείται από 13 ψηφία με τη μορφή ενός συνδυασμού γραμμών και διαστημάτων, ενώ υπάρχουν ορισμένες γραμμές που είναι μακρύτερες από τις υπόλοιπες.

Τα δύο πρώτα ψηφία υποδηλώνουν τον κωδικό της χώρας όπου είναι καταχωρημένος ο κατασκευαστής, όχι όμως απαραίτητα και της χώρας που κατασκευάστηκε το προϊόν. Η Σουηδία, για παράδειγμα, έχει κωδικό χώρας 73 και η Ελλάδα 52. Τα επόμενα πέντε ψηφία κωδικοποιούν τον παραγωγό ή τον εισαγωγέα ενώ τα επόμενα πέντε είναι ο αριθμός του προϊόντος που προσδιορίζεται από τον παραγωγό για τη διευκόλυνση παρακολούθησης της αποθήκης του και των πωλήσεών του.

Το τελευταίο ψηφίο του κώδικα είναι ψηφίο ελέγχου. Ο σαρωτής διαθέτει έναν τύπο που τον εφαρμόζει πάνω στα δώδεκα πρώτα ψηφία επιβεβαιώνοντας έτσι πως το αποτέλεσμα είναι ίδιο με το ψηφίο ελέγχου.
 


Στις μέρες μας όλοι καταλαβαίνουμε τι πάει να πει η λέξη «ρομπότ» και έχουμε μια εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζει και τι μπορεί να κάνει, είτε επηρεαζόμενοι από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, είτε μαθαίνονται νέα που σχετίζονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Τι είναι τα ρομπότ

Ένα ρομπότ είναι μια μηχανική συσκευή η οποία μπορεί να υποκαθιστά τον άνθρωπο σε διάφορες εργασίες. Μπορεί να δράσει κάτω από τον απευθείας έλεγχο ενός ανθρώπου ή αυτόνομα κάτω από τον έλεγχο ενός προγραμματισμένου υπολογιστή.
Τα ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να κάνουν εργασίες οι οποίες, είτε είναι δύσκολες ή επικίνδυνες, για να γίνουν απευθείας από έναν άνθρωπο. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται για να εκτελέσουν εργασίες ταχύτερα ή φθηνότερα απ' ότι ο άνθρωπος. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αυτόματη παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων κάποιου προϊόντος και με χαμηλότερο κόστος.
Η λέξη ρομπότ προέρχεται από το σλαβικό robota που σημαίνει εργασία. Καθιερώθηκε ως όρος με την σημερινή του έννοια το 1920 από τον τσέχο θεατρικό συγγραφέα Karel Čapek στο έργο του «R.U.R.» (Rossum's Universal Robots), όπου σατιρίζει την εξάρτηση της κοινωνίας από τους μηχανικούς εργάτες (ρομπότ) της τεχνολογικής εξέλιξης και οι οποίοι τελικά εξοντώνουν τους δημιουργούς τους, αναφέρει η Wikipedia.

Πότε όμως δημιουργήθηκε το πρώτο ρομπότ;

Το πρώτο γνωστό ρομπότ στην ιστορία της ανθρωπότητας κατασκευάστηκε περίπου στο 400-350 π.Χ. από τον αρχαίο έλληνα μαθηματικό Αρχύτα και ήταν ένα ατμοκίνητο περιστέρι.
Ο Αρχύτας είναι γνωστός ως ο «πατέρας της μηχανολογίας».
Κατασκεύασε το πουλί-ρομπότ από ξύλο και χρησιμοποίησε ατμό για να τροφοδοτήσει τις κινήσεις του. Κατάφερε να το κάνει να πετάξει για περίπου 200 μέτρα, προτού ξεμείνει από ατμό.
Δεν ήταν μόνο το πρώτο γνωστό ρομπότ, αλλά και μία από τις πρώτες καταγεγραμμένες φορές στην ιστορία, που ένας επιστήμονας μελετούσε τον τρόπο με τον οποίο πετούν τα πουλιά.
Ο Αρχύτας ήταν διάσημος φιλόσοφος, μαθηματικός, αστρονόμος, διοικητής, πολιτικός και στρατηγός.
Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του περιλαμβάνονται τα εξής: ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε μαθηματικές αρχές στη μηχανική (αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως μηχανολογία).
Επίσης, εξελέγη επί επτά συνεχόμενα χρόνια Στρατηγός, παρότι ο νόμος απαγόρευε σε όλους να πάρουν τη θέση αυτή για δεύτερη φορά. Όμως, καθώς δεν είχε χάσει ποτέ του καμία μάχη, οι συμπολίτες του αποφάσισαν να συνεχίσουν να το εκλέγουν ως κυβερνήτη της πόλης-κράτους τους, γράφει ο Daven Hiskey στο Today I Found Out.
Οι μαθηματικές εργασίες του επηρεάστηκαν βαθιά από τον Πλάτωνα και τον Ευκλείδη, μεταξύ άλλων.
Ο ίδιος έλυσε το πρόβλημα του «διπλασιασμού του κύβου», που είχε προτείνει ο Ιπποκράτης της Χίου, γνωστό και ως Δήλιο πρόβλημα που είναι ένα από τα τρία άλυτα γεωμετρικά προβλήματα με κανόνα και διαβήτη.
Ακόμη, έκανε μεγάλες προόδους στη θεωρία της μουσικής, χρησιμοποιώντας μαθηματικά για να καθορίσει διαστήματα τόνων στην εναρμονική κλίμακα εκτός από τα ήδη γνωστά στη χρωματική και διατονική. Και εκτός από αυτό έδειξε ότι ο τόνος ενός έγχορδου μουσικού οργάνου σχετίζεται με το δονούμενο αέρα.
Η μοίρα όμως δεν επεφύλασσε καλό τέλος για το μεγάλο διανοητή της ελληνικής αρχαιότητας.
Ο Αρχύτας πέθανε από πνιγμό σε ένα ναυάγιο, ενώ η σορός του ξεβράστηκε σε μια ακτή.
news.gr
Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο ιστότοπος αξιοποίησε φωτογραφίες και πληροφορίες των χρηστών χωρίς την έγκρισή τους, αποκομίζοντας 73 εκατομμύρια δολάρια!

Το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει συνολικά η Facebook σε 614.000 χρήστες του κοινωνικού ιστότοπου, επειδή χρησιμοποίησε προσωπικά τους δεδομένα και φωτογραφίες σε διαφημίσεις που εμφανίζονταν στο site, χωρίς την έγκρισή τους.

Αυτό αποφάσισε την προηγούμενη Δευτέρα ο αμερικανός δικαστής ο οποίος χειρίστηκε τη σχετική αγωγή, που είχαν καταθέσει οι χρήστες του Facebook.

Καθένας από τους 614.000 χρήστες πρόκειται να λάβει αποζημίωση 15 δολαρίων.Ο δημοφιλής ιστότοπος εκτιμάται πως έχει χρησιμοποιήσει τα ονόματα και τις φωτογραφίες περίπου 150 εκατομμυρίων μελών του, σε διαφημίσεις, ωστόσο μόνο όσοι απάντησαν σε σχετικό email που εστάλη από την εταιρία θα αποζημιωθούν.

Ιδιωτικοί οργανισμοί θα λάβουν επίσης ένα μέρος από την αποζημίωση των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το BBC επικοινώνησε με τους ιθύνοντες του Facebook, οι οποίοι δεν ήθελαν ωστόσο να κάνουν κάποιο σχόλιο.
Το αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ότι τα κέρδη της Facebook από το συγκεκριμένο διαφημιστικό πρόγραμμα που λέγεται «Sponsored Stories» ανέρχονται σε 73 εκατομμύρια δολάρια!
Η απόφαση προβλέπει επίσης ότι ο ιντερνετικός κολοσσός θα πρέπει να κάνει αλλαγές στο κεφάλαιο όπου αναφέρονται τα δικαιώματα των χρηστών του, ώστε να τους παρέχει περισσότερες πληροφορίες και έλεγχο για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι προσωπικές τους πληροφορίες στο μέλλον.
Αυτό εκτιμάται πως θα κοστίσει στην Facebook περίπου 145 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα.

http://www.4news.gr 
Θέλετε να μάθετε πόσο γρήγορο είναι το internet στο laptop ή το κινητό σας;

Μα τι λέω! Σίγουρα θα θέλετε! Η εφαρμογή speedtest της OOKLA μετρά την ταχύτητα και την ποιότητα της ευρυζωνικότητας, τόσο των ενσύρματων γραμμών, όσο και της ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Φυσικά, μπορείτε να κατεβάσετε την αντίστοιχη εφαρμογή και στο κινητό σας τηλέφωνο.

Τι μπορείτε όμως να μετρήσετε: Το Net Index της OOKLA μετρά, μέσω του NetGauge και του NetMetrics, το download (κατέβασμα) και το upload (ανέβασμα) πακέτων δεδομένων, οπότε το πόσο γρήγορα μπορείτε να κατεβάσετε ή αντίστοιχα, να ανεβάσετε τραγούδια, βιντεάκια, κείμενα ή άλλα αρχεία!

Ακόμη, η OOKLA, με το speedtest της μετρά την ποιότητα της γραμμής aDSL, όπως και του σήματος 3G ή 4G από το κινητό του καθενός.

Φυσικά, σε ό,τι αφορά download και upload, αναφερόμαστε σε ιδανικές συνθήκες, καθώς το ανέβασμα ή το κατέβασμα αρχείων εξαρτάται και από την ποιότητα του σήματος τόσο του πομπού όσο και του δέκτη.

Στο μεταξύ, στον τομέα υποστήριξης (Support Sector) της ιστοσελίδας της OOKLA στο διαδίκτυο προσφέρεται πακέτο που υπόσχεται βελτίωση των επιδόσεων και της ταχύτητας του υπολογιστή σας σε τρία βήματα! Αυτό κι αν είναι ελκυστικό!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφαρμογή Net Index, γίνονται πάνω από 5.000.000 τεστ καθημερινά! Σύμφωνα με την OOKLA, ο μέσος όρος της Ελλάδας βρίσκεται στα 9 Mbps στην ταχύτητα του γρήγορου internet, σε αντίθεση με την Ισλανδία, όπου ο μέσος όρος αγγίζει το... αστρονομικό 34,8 Mbps!

Πόσο όμως είναι στη δική σας, ξεχωριστή συσκευή;


Κάντε το τεστ!

news.gr
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014, με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι εξαιρετικά πιθανές, ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατούν λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα βρέξει στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ήδη στη Φλώρινα χιονίζει από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές του νομού.

Ωστόσο, η άνοδος της θερμοκρασίας το μεσημέρι δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για το λιώσιμο του χιονιού. Δεν αποκλείεται, πάντως, νέα πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Πέμπτη και νέα χιονόπτωση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας και την επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μικρής έντασης χιονοπτώσεις σημειώθηκαν νωρίτερα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

Έως και το Μεγάλο Σάββατο θα έχουμε άστατο καιρό σε όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα δυτικά και ανατολικά και διαστήματα ήλιου.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τον νοτιοδυτικό έως τον βορειοδυτικό ορίζοντα.


Αναλυτικότερα:


Μεγάλη Τετάρτη 16-04-2014


Άστατος καιρός με επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν την βορειοδυτική Ελλάδα και μέχρι το μεσημέρι θα επεκταθούν στον κεντρικό και βόρειο κορμό της χώρας. Γενικά στα υπόλοιπα μέρη προβλέπονται ασθενείς βροχές έως μέτριας έντασης και τοπικά ανοίγματα ηλιοφάνειας.

Στα δυτικά όμως τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν καταιγίδες και ίσως χαλαζοπτώσεις σε κάποια σημεία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Στην Αθήνα περιμένουμε αίθριο καιρό με ήλιο και νεφώσεις κατα τόπους έντονες κοντά στους ορεινούς όγκους και την Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός νεφελώδης με βροχές κατα τόπους.


Μεγάλη Πέμπτη 17-04-2014


Άστατος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με βροχές ασθενούς έντασης και διαστήματα ήλιου από την Πίνδο και δυτικότερα καθώς και στα βόρεια και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και ανατολικά.

Ισχυρές βροχές περιμένουμε και στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικά και το βράδυ της Μ.Πέμπτης με ξημέρωμα της Μεγάλης Παρασκευής θα έχουμε τοπικά έντονες καταιγίδες ίσως και χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά.

Στην Αθήνα περιμένουμε από νωρίς το πρωί βροχές οι οποίες θα ενταθούν μέχρι το απόγευμα  και ίσως σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με αρκετά διαστήματα ήλιου.


Μεγάλη Παρασκευή 18-04-2014


Άστατος καιρός και την Μ.Παρασκευή με τοπικές βροχές στα δυτικά βόρεια και ανατολικά.

Στα κεντρικά ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ήλιου και συννεφιά (Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη).

Επιδείνωση περιμένουμε από τα δυτικά κυρίως από την Κεφαλονιά και νοτιότερα με βροχές τοπικά έντονες και τοπικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια μέρη, μέτριας έντασης βροχές στην Πελ/ησο από το Αρτεμίσιο και δυτικότερα.

Βροχές μέτριας έντασης περιμένουμε και στα ανατολικά με τοπικές πρόσκαιρες καταιγίδες.

Στην Αθήνα περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με ήλιο και νεφώσεις κατα τόπους. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιά και διαστήματα ήλιου με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα.


Μεγάλο Σάββατο 19-04-2014


Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχουμε νωρίς το πρωί σε τμήματα της δυτικής χώρας γρήγορη βελτίωση όμως θα παρουσιάσει ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ήλιου από νωρίς το μεσημέρι, στην κεντρική Ελλάδα από τη Λαμία και νοτιότερα θα έχουμε Ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές.

Ήλιο θα έχουμε τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στην Κρήτη με τοπικά σύννεφα άνευ σημασίας, άστατος καιρός αναμένεται στα βόρεια με τοπικές συννεφιές και ασθενείς βροχές κατα τόπους έως μέτρια έντασης πρόσκαιρες όμως, πιο δριμεία θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου αναμένουμε τοπικές βροχές μέτριας έντασης.

Βροχές μέτριας έντασης περιμένουμε πρόσκαιρά και στα Ανατολικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε τοπικές νεφώσεις. Στην Αθήνα αναμένουμε βελτιωμένο καιρό με ήλιο και παροδικές νεφώσεις. Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, περιμένουμε ασθενή βροχή κυρίως το μεσημέρι ή το απόγευμα.


Κυριακή του Πάσχα 20-04-2014


Περεταίρω βελτίωση περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα σε όλη τη χώρα με τις βροχές από ότι φαίνεται να αποχωρούν από όλες τις περιοχές με κάποιες εξαιρέσεις.

Πιο αναλυτικά στην κεντρική και νότια χώρα αναμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές σε κάποιες περιοχές χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Στα ανατολικά επίσης αναμένουμε σημαντικά βελτιωμένο καιρό με ηλιοφάνεια και τοπικά σύννεφα.

Στα δυτικά θα έχουμε ηλιοφάνεια με συννεφιές που θα πυκνώσουν ενδεχομένως το μεσημέρι χωρίς να περιμένουμε κάποια βροχή. Οι συννεφιές θα είναι πυκνότερες στα βορειοδυτικά.

Στο βόρειο τμήμα της χώρας περιμένουμε συννεφιές από το μεσημέρι στις περιοχές της δυτική Μακεδονίας και στις περιοχές κοντά στα βόρεια συνορά μας.

Στις περιοχές κοντά στα σύνορα της Μακεδονίας και της θράκης  ίσως σημειωθούν βροχές από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στο Ιόνιο από δυτικές κατευθύνσεις και στο Αιγαίο μέτριοι από νότιες νοτιοδυτικές.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού, σε κάθε πόλη της Ελλάδας, στο weather.gr.
Σας έχει τύχει στο παρελθόν να κάνετε ένα πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο και όταν φτάσετε στον προορισμό σας να αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι; Δεν φταίνε οι ώρες του ταξιδιού, συνήθως φταίει το ότι δεν κάνατε καθόλου στάσεις στο ταξίδι σας και μερικές απλές διατατικές ασκήσεις για να χαλαρώσουν οι μυς.

Την επόμενη φορά που θα πρέπει να μπείτε στο αυτοκίνητο για πάνω από 1-2 ώρες, προγραμματίστε 20 λεπτά επιπλέον στο ταξίδι σας και κάντε ανά τακτά διαστήματα τις ακόλουθες ασκήσεις. Δεν θα σας πάρει περισσότερο από 5 λεπτά συνολικά και αξίζει τον κόπο και τον χρόνο.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε σύμφωνα με το onmed:

Διατάσεις πλάτης και χεριών
Σταθείτε ένα μέτρο από την πόρτα του αυτοκινήτου, έχοντας το παράθυρο κατεβασμένο. Γύρετε το σώμα σας προς τα εμπρός και στηριχτείτε στην πόρτα. Σκύψτε ώστε να σχηματίσετε γωνία 90 μοιρών στο ύψος του ισχίου. Λυγίστε ελαφρά τα πόδια σας και πιέστε το βάρος σας προς τα εμπρός. Πάρετε 5 βαθιές αναπνοές.

Διατάσεις στήθους και ώμων
Γυρίστε με την πλάτη προς το αυτοκίνητο, αλλά με τα χέρια προς τα πίσω κρατηθείτε πάλι από την πόρτα, όπου το παράθυρο είναι κατεβασμένο. Φέρτε τους ώμους σας προς τα εμπρός και γύρετε επίσης το σώμα σας εμπρός, σαν να θέλετε να απομακρυνθείτε από το αυτοκίνητο, αλλά τα χέρια σας σας κρατούν πίσω.

Διατάσεις στην γάμπα
Με πρόσωπο προς το αυτοκίνητο, σταθείτε κοντά, και απλώστε τα χέρια σας να ακουμπήσουν επάνω στον ουρανό του οχήματος. Φέρτε το ένα σας πόδι προς τα πίσω, όσο αντέχετε, σαν κάτι να σας τραβάει από τον αστράγαλο. Λυγίστε ελαφρά το άλλο πόδια για να βοηθήσετε στην κίνηση αυτή. Θα νιώσετε την γάμπα του ποδιού που είναι σε πίσω έκταση να σας τραβάει. Κρατήστε την φτέρνα σας στο έδαφος και μείνετε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε μερικές φορές εναλλάσσοντας για κάθε πόδι.

Διατάσεις τετρακέφαλων
Στην ίδια αρχική στάση όπως στις διατάσεις για την γάμπα, λυγίστε το δεξί σας πόδι προς τα πίσω και επίσης με το δεξί χέρι κρατήστε τον αστράγαλό σας. Ανυψώστε προς τα πίσω το πόδι όσο αντέχετε. Θα νιώσετε ένα τράβηγμα στον τετρακέφαλο (στο μπροστινό μέρος του ποδιού). Μείνετε έτσι για μερικά δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε μερικές φορές εναλλάσσοντας για κάθε πόδι.

Διατάσεις για την μέση
Σταθείτε κοντά στο αυτοκίνητο και στηριχτείτε στο αριστερό σας χέρι από αυτό. Λυγίστε το δεξί σας πόδι και ανεβάστε το μέχρι το ύψος του στήθους, ώστε να μπορείτε με το δεξί σας χέρι να το «αγκαλιάσετε». Τραβήξτε το σηκωμένο πόδι προς το στήθος σας μέχρι να νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στο κάτω μέρος της μέσης. Επαναλάβετε μερικές φορές εναλλάσσοντας για κάθε πόδι.

http://www.thestival.gr
Η νέα ναυαρχίδα της Samsung στο χώρο των smartphone, ακούει στο όνομα Samsung Galaxy S5 και είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά.

Η νέα συσκευή της κορεατικής εταιρείας διαθέτει οθόνη 5,1 ιντσών τεχνολογίας Full HD Super AMOLED με ανάλυση 1920 x 1080 pixels.

Την προσοχή του κοινού συγκέντρωσαν ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων (Fingerprint Scanner), καθώς και ο αισθητήρας που αντιλαμβάνεται τους παλμούς της καρδιάς.

Ο Fingerprint Scanner βρίσκεται στο Home Button και μπορεί να χρησιμοποιηθεί -πέραν του ξεκλειδώματος της συσκευής- και για την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω PayPal.

Ο αισθητήρας των καρδιακών παλμών είναι τοποθετημένος δίπλα από το LED flash της συσκευής. Πιέζοντας τον με το δάχτυλο για 10 δευτερόλεπτα, καταγράφει τους παλμούς μας. Τα δεδομένα αποστέλλονται στην ανανεωμένη εφαρμογή S Health 3.0 η οποία αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για να καταγράφει την άσκηση και φυσική σας κατάσταση.

Στην καρδιά της συσκευής "τρέχει" ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής 2,5 GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 2 GB RAM. Όσο για το χώρο εσωτερικές αποθήκευσης, διαθέτει 16 GB που μπορούν να επεκταθούν με τη βοήθεια κάρτας microSD. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν την εξαιρετικά άνετη και ομαλή λειτουργία του λογισμικού Android 4.4.2.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ενεργοποιηθεί το Ultra Power Saving Mode, το Samsung Galaxy S5 κάνει την οθόνη του ασπρόμαυρη και απενεργοποιεί πλήθος εφαρμογών, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση ισχύος.

Όσον αφορά τις φωτογραφικές επιδόσεις της συσκευής, διαθέτει κάμερα 16MP και την γρηγορότερη αυτόματη εστίαση για smartphone. Μπορεί να καταγράψει βίντεο με ανάλυση 4K, ενώ η συσκευή υποστηρίζει επεξεργασία HDR σε πραγματικό χρόνο. Από την άλλη, η εμπρόσθια κάμερα είναι ανάλυσης 2MP. Πολύτιμος σύμμαχος των επίδοξων φωτογράφων είναι το λογισμικό με δυνατότητα διαφορετικής εστίασης εκ των υστέρων στις φωτογραφίες.

Οι αρετές του Samsung Galaxy S5 φαίνονται και στον τομέα της συνδεσιμότητας, καθώς η συσκευή υποστηρίζει LTE δίκτυα, ενώ το Wi-Fi συνδυάζεται με τη λειτουργία MiMo για διπλάσια ταχύτητα και "Download booster" για κατέβασμα αρχείων χρησιμοποιώντας WiFi και 4G ταυτόχρονα. Το "παρών" δίνουν επίσης, Bluetooth 4.0 και NFC.

Η Samsung, τέλος, έστρεψε την προσοχή της και στη βελτίωση της αντοχής της συσκευής, προσφέροντας πιστοποίηση IP67, καθώς το Samsung Galaxy S5 είναι ανθεκτικό στο νερό και στην σκόνη.

To Samsung Galaxy S5 μπορεί να συνεργαστεί με τα νεότερα έξυπνα ρολόγια της Samsung, Gear 2 και Gear 2 Neo και το λεπτό και ελαφρύ Gear Fit.

To Samsung Gear Fit είναι το πρώτο με κυρτή οθόνη Super AMOLED 1,84 ιντσών (4,67 εκατοστά), με βάρος 27 γραμμάρια. Διαθέτει μετρητή βημάτων, «άσκησης», καρδιακών παλμών, ύπνου, χρονόμετρο και αντίστροφη μέτρηση. Δέχεται από το Samsung Galaxy S5 ειδοποιήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, ενημερώσεις για τις κλήσεις, τα e-mail και από apps. Τα νέα Gear 2 επιπρόσθετα έχει εφαρμογή και μπορεί να λειτουργήσει ως τηλεκοντρόλ. Με τυπική χρήση, η μπαταρία 210mAh αρκεί για 3-4 μέρες και έως 5 ημέρες.

news.gr

Όταν ο Απόστολος Παύλος έφτασε το έτος 49 στους Φιλίππους είχαν συγκεντρωθεί εκεί πολλές γυναίκες για να ακούσουν τη διδασκαλία του. Ανάμεσά τους βρισκόταν μια ευσεβής γυναίκα, η Λυδία, που βαπτίστηκε χριστιανή στα νερά του ποταμού Ζυγάκτη και βοήθησε ουσιαστικά στη διάδοση του Θείου Λόγου.

Ο "Απόστολος των Εθνών", όπως ονομάστηκε αργότερα, στο πέρασμά του από τη Θεσσαλονίκη δίδαξε για τρία συνεχόμενα Σάββατα αποσπάσματα της Αγίας Γραφής που αναφέρουν ότι ο Χριστός έπρεπε να σταυρωθεί και να αναστηθεί εκ νεκρών.
Φεύγοντας βιαστικά από την πόλη, βγήκε από τα τείχη της από το σημείο όπου σήμερα βρίσκεται η Μονή Βλατάδων και ξεκίνησε το ταξίδι για τη Βέροια, όπου στη συνέχεια κήρυξε το Ευαγγέλιο προς τους Βεροιείς.
Τα ίδια ίχνη ακολουθούν, χιλιάδες χρόνια μετά, πλήθη Ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών που αποκαλούν τον ποταμό Ζυγάκτη ως τον νέο Ιορδάνη, προσεύχονται στον Ιερό Καθολικό Ναό της Θεσσαλονίκης και στέκονται με δέος στα σκαλοπάτια του υπαίθριου βήματος του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια.
Πρόκειται για Ρωμαιοκαθολικούς, Αγγλικανούς, Προτεστάντες και εκπροσώπους πολλών άλλων ομολογιακών κατευθύνσεων που διανύουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.
Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί καθώς σύμφωνα με τη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, μόνο το τετράμηνο Ιούνιος-Σεπτέμβριος του 2013 πέρασαν από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου 20.000 άνθρωποι, όχι μόνο Ρωμαιοκαθολικοί αλλά και Ορθόδοξοι από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.
Από την άλλη πλευρά, η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με βάση τις ακυρώσεις εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, εκτιμά ότι την περσινή χρονιά τον επισκέφθηκαν πάνω από 6.000 άνθρωποι.
"Εδώ και πολλά χρόνια Ρωμαιοκαθολικοί από ολόκληρο τον κόσμο επισκέπτονται τις περιοχές από τις οποίες πέρασε ο Απόστολος Παύλος. Όταν βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη κάνουν λειτουργία στη δική μας εκκλησία και σίγουρα επισκέπτονται την Καβάλα και τους Φιλίππους αλλά και τη Βέροια" επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πατήρ Γεώργιος από τον Καθολικό Ναό της Θεσσαλονίκης.
Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, όμως εντείνονται από τις 25 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, αναφέρει, από την πλευρά του, ο πατήρ Ελευθέριος από το βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στην Καβάλα.
Ο ίδιος, επικαλούμενος στοιχεία της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου τονίζει ότι εντύπωση προκαλεί τα τελευταία πέντε χρόνια η παρουσία στην περιοχή πολλών επισκεπτών από την Κορέα, όπου λειτουργεί Ορθόδοξη Μητρόπολη.
Οι επισκέπτες πάντως είναι Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί αλλά και Ευαγγελικοί. Διανυκτερεύσεις καταγράφονται επίσης στην Καβάλα και από Κινέζους και Ιάπωνες. Πολλοί είναι όμως και οι Ρώσοι Ορθόδοξοι τουρίστες που καταφθάνουν στους Φιλίππους αλλά και εκείνοι από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία.
Στη Βέροια, όπου πρόσφατα μετέβησαν 450 καθολικοί τουρίστες που είχαν φτάσει νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη με κρουαζιερόπλοιο, ο υπαίθριος χώρος του Βήματος του Αποστόλου Παύλου προσελκύει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των Ρωμαιοκαθολικών.
"Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από την πλευρά του δήμου Βέροιας για την προσέλκυση Ρωμαιοκαθολικών τουριστών καθώς ο Απόστολος Παύλος είναι για εκείνους ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο και το προσκύνημα του Βήματός του έχει μεγάλη σημασία για την πίστη τους" τονίζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Βέροιας, Άρης Λαζαρίδης.
Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους έχει ενταθεί το ενδιαφέρον των Ρωμαιοκαθολικών για τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, πατήρ Αθηναγόρας, σχολιάζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι κάθε χρόνο καταγράφονταν επισκέψεις ξένων αλλά από το 2000 και μετά έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα, πιθανότατα λόγω του Ιωβηλαίου του 2000 και των προγραμμάτων προσκυνηματικού τουρισμού που δημιουργήθηκαν τότε από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στις χώρες της Ευρώπης για τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου.
Παράλληλα, μια ακόμη μεγάλη αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών παρατηρείται τα τρία τελευταία χρόνια για λόγους που ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί.
Είναι, πάντως, γνωστό ότι ο επίσημος Ρωμαιοκαθολικός Οργανισμός Θρησκευτικού Τουρισμού "Opera Romana Pellegrinaggi", που διακινεί εκατομμύρια Ρωμαιοκαθολικών τουριστών ανά τον κόσμο, ενέταξε στο πρόγραμμα θρησκευτικών περιηγήσεων για το 2014 και τους δρόμους πολιτισμού στην Ελλάδα, στους οποίους περιλαμβάνονται τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου.
Παράλληλα, ο πατήρ Αθηναγόρας εκτιμά ότι στο συνολικό αυτό κλίμα συνέβαλε θετικά και η διοργάνωση, τα τελευταία 20 χρόνια, των Παυλείων, μηνιαίων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τον Ιούνιο κάθε χρόνου. Πρόκειται για επιστημονικές και λατρευτικές εκδηλώσεις που ξεκινούν με Θεία Λειτουργία στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου και κορυφώνονται με διορθόδοξο εσπερινό επίσης στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου.
Αντίστοιχο ενδιαφέρον συγκεντρώνει, σύμφωνα με το Δήμο Καβάλας, και το πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας με αφορμή τη γιορτή της, στις 20 Μαΐου.
Εκεί γίνονται ομαδικές βαπτίσεις ενηλίκων ενώ η επισκεψιμότητα αυξάνεται ιδιαίτερα κατά τις ημέρες αυτές. Στους σταθμούς του ταξιδιού του Απόστολου Παύλου, τους οποίους ακολουθούν και σήμερα πλήθη προσκυνητών, περιλαμβάνονται εκτός από τα Ιεροσόλυμα και τα παράλια της Μικράς Ασίας, η Σαμοθράκη, η Καβάλα και οι Φίλιπποι, η Αμφίπολη και η Απολλωνία, η Θεσσαλονίκη, η Βέροια, η Αθήνα, η Πρέβεζα και η Κόρινθος.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα πρώτα μηνύματα για την καλοκαιρινή περίοδο τα πρώτα μηνύματα που καταφθάνουν από τα τουριστικά γραφεία και τους ξεναγούς κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση προσκυνητών κατά τη διάρκεια του 2014.
news.gr
Φτωχοί, πάμπφτωχοι συνταξιούχοι ήταν ο γέρος κι η γριά, δεν τα έβγαζαν πέρα, έτυχαν και κάτι έκτακτα, έφτασε ο κόμπος στο χτένι, την επόμενη μέρα δεν θα είχαν τι να βάλουν στο τσουκάλι.

- Πήρα τη μεγάλη απόφαση, λέει η γριά. Θα εκδοθώ.

Τον έπιασαν τα γέλια τον γέρο:
- Είσαι σοβαρή μωρή, σε τέτοια ηλικία;

Δεν είχαν όμως κι άλλη επιλογή, στολίστηκε η γριά, φτιασιδώθηκε, αρωματίστηκε και, υπό το μειδίαμα του γέρου, πήρε τους δρόμους.

Το επόμενο πρωί, κοιμόταν ακόμα ο γέρος, πάει η γριά στο κρεβάτι, τον ξυπνάει και του πετάει στα μούτρα 200 ευρώ.

Τρελάθηκε αυτός:
- Έλα ρε σύ, βρέθηκε έστω και ΕΝΑΣ άντρας να σε πλησιάσει;

- Ένας μόνο; Διακόσιοι!
Πάλι καλά που δεν τον... πούλησε! 
 
 Χάρη στην παρατηρητικότητα ενός ψαρά, είμαστε τυχεροί που δεν βρέθηκε στα... πιάτα μας ένας δονητής!

Ο ψαράς είχε βγει για ψάρεμα ρέγγας σε θάλασσα της Νορβηγίας. Κατάφερε να πιάσει όμως έναν μεγάλο μπακαλιάρο. Το ψάρι είχε ένα... περιέργο σχήμα στην κοιλιά και ο ψαράς αποφάσισε να το ανοίξει για να δει τι είχε καταπιεί!

Προς μεγάλη του έκπληξη ο μπακαλιάρος είχε στην κοιλιά του έναν δονητή. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο ψαράς δήλωσε : «Έμεινα έκπληκτος γιατί δεν μου είχε τύχει κάτι παρόμοιο όσα χρόνια ψαρεύω. Στις θάλασσες της Νορβηγίας υπάρχει ένα πολύχρωμο χταπόδι. Προφανώς ο μπακαλιάρος μπερδεύτηκε και κατάπιε τον δονητή!»

Πάλι καλά που δεν... πνίγηκε!

http://www.newsbomb.gr

Πίσω από την εξαγορά της Praktiker Hellas, τις επενδύσεις σε Μυτιληναίο, Jumbo και Σαράντη, αλλά και σε μία πιθανή είσοδο στην Eurobank κρύβεται ένας slumdog millionaire
O Prem Watsa, ο Καναδός – ινδικής καταγωγής πρόεδρος – της Fairfax αγαπά τις μεγάλες αποδόσεις και την Ελλάδα που του τις εξασφαλίζει. Ήρθε μαζί με την οικονομική κρίση γιατί του αρέσουν οι ευκαιρίες της και ήδη έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικές αποδόσεις και να είναι το άγνωστο πρόσωπο που κατάφερε με προσεκτικά βήματα να αποκτήσει σημαντική θέση στην επιχειρηματική ζωή της χώρας.
Είναι ίσως ο καλύτερος εκπρόσωπος του american dream, ένας μεταξύ των σύγχρονων γκουρού των αγορών, ο Ινδός που άφησε πίσω το Χινταραμπάντ όπου γεννήθηκε το 1950, έχοντας μόνο 8 δολάρια στην τσέπη και μετανάστευσε στον Καναδά.
Πουλώντας κλιματιστικά από σπίτι σε σπίτι, ολοκλήρωσε το MBA του  σήμερα είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής της Fairfax Holdings, με ενεργητικό που ξεπερνά τα 31,7 δισ. δολάρια, ετήσιο τζίρο 7,2 δισ. δολάρια και κεφαλαιοποίηση στα 8,7 δισ. δολάρια.
Η πρόσφατη εξαγορά της Praktiker, επιβεβαιώνει τη στρατηγική τοποθέτηση της Fairfax στην ελληνική αγορά.
Παράλληλα ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, με περισσότερο από 1 δισ, ενώ συνεχίζει να επενδύει επιλεκτικά όπου διακρίνει ευκαιρία.
Σήμερα κυριαρχεί από το real estate μέχρι το εμπόριο και την ενέργεια, αφού αποτελεί από τους πρώτους επενδυτές που στοιχημάτισαν στο success story της χώρας.
Για την κατάσταση στην χώρας μας είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο, όταν τοποθετούνταν στον όμιλο Μυτιληναίο: “Οι Έλληνες έχουν περάσει μέσα από τεράστιες δυσκολίες, αλλά θεωρούμε ότι είναι πλέον ορατό το φως στο τέλος του τούνελ. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων στους κύριους τομείς της οικονομίας της, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις ξένες επενδύσεις και δημιουργώντας θετική δυναμική που θα συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της ανάπτυξης στη χώρα”.

Βλέπει φως εκεί που οι άλλοι βλέπουν ακόμη σκοτάδι
Πριν τις εκλογές του 2012, όταν ο Γενικός Δείκτης διαπραγματευόταν κάπου στις 500 μονάδες, κυριαρχούσε ένα κλίμα συγκρατημένου πανικού και όλοι προσπαθούσαν να μαντέψουν τί θα συμβεί όταν βγούμε από το ευρώ.
Ηταν τότε που η ομάδα του Prem Watsa ανέλυε τις ελληνικές εισηγμένες και παρέθετε γεύμα σε Ελληνες επιχειρηματίες – και τον μέλλοντα Πρωθυπουργό – για να μοιραστεί τις απόψεις του για τις μεγάλες προοπτικές των εταιρειών τους και κανείς δεν πίστευε ότι πράγματι σχεδίαζε να επενδύσει σε μια οιονεί χρεοκοπημένη χώρα.
Στη συνέχεια το Fairfax, ή αλλιώς ο Warren Buffett του Καναδά όπως είναι το παρατσούκλι που έχει ο Watsa απέκτησε στρατηγικές θέσεις στην Eurobank Properties και την Μυτιληναίος, αγόρασε μετοχές της Jumbo και της Σαράντης από το χρηματιστήριο  όταν όλοι φοβόντουσαν τις ελληνικές μετοχές και ο,τι δήποτε ελληνικό και ρευστοποίησε με τεράστιες υπεραξίες-αποδόσεις άνω του 100%-κάποιες από αυτές.
Η  Eurobank Properties, την οποία πλέον ελέγχει έμμεσα και άμεσα κατά 75%, επένδυσε πρόσφατα 144 εκατ. ευρώ για την αγορά των κτιρίων 10 υπουργείων του Δημοσίου, ποσό το οποίο η εταιρεία θα έχει πάρει πίσω από τα μισθώματα σε δέκα χρόνια.
Πάντως, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες κινήσεις του παραμένει η είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο της Blackberry, όμως οι αποδόσεις που έχει εξασφαλίσει σε μακροχρόνιο ορίζοντα από τις τοποθετήσεις του είναι εντυπωσιακές, με μέση ετήσια απόδοση στα τελευταία 25 χρόνια 18,9%, υπερδιπλάσιες του S&P 500.

Από την Ινδία στον Καναδά

Γεννημένος το 1950 στη Χιντερμπαντ της Ινδίας, ο Watsa, γιος εκπαιδευτικού, κατάφερε να ξεχωρίσει στο σχολείο, εξασφαλίζοντας την είσοδό του στο φημισμένο Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στο Μαντράς. Εκεί γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του την Ναλίνη  Λογκαναντάν με την οποία έχουν δύο κόρες και ένα γιο. Οπως έχει πει η οικογένειά του είναι ένας από τους πυλώνες της επιτυχίας του.
Αφού πήρε το πτυχίο του, δουλεύοντας χρηματοδότησε το ΜΒΑ στο Οντάριο του Καναδά. Ύστερα από δέκα χρόνια ως αναλυτής της Confederation, κατάφερε να αποκτήσει την εμπειρία αλλά και τα αρχικά κεφάλαια για να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία, την Fairfax Holdings. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται οι επιτυχημένες προβλέψεις της κρίσης του 1987, της ιαπωνικής κρίσης του ΄90, αλλά και της πιο πρόσφατης χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008.
Αγαπημένη του φράση; “Τα δέντρα ποτέ δεν μεγαλώνουν ως τον ουρανό και οι αγορές ποτέ δεν πέφτουν ως το πάτωμα”.

http://www.4news.gr
Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστοί, ενόψει των εορτών του Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου έως και την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό νούμερο 2310/509002.






http://www.seleo.gr 
Ποια μοντέλα προτιμούν πρόεδροι και πρωθυπουργοί.



Υπό το φως των σκανδάλων τηλεφωνικών υποκλοπών που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι ηγέτες των κρατών όλου του κόσμου πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια από ένα απλό κωδικό.

Με τις υπηρεσίες κατασκοπείας ανά τον κόσμο να γίνονται ολοένα και πιο… διεισδυτικές, οι παγκόσμιοι ηγέτες θέλουν να είναι σίγουροι ότι τα δικά τους τηλέφωνα είναι παντελώς απρόσβλητα από hackers και άλλους «εισβολείς», γράφει ο Uber Geek στην ιστοσελίδα wonderfulengineering.com.

Πριν από μερικά χρόνια η πλειοψηφία των ηγετών και ανώτερων κυβερνητικών στελεχών και πολυεθνικών εταιρειών του κόσμου επέλεγε τις συσκευές Blackberry.

Πλέον, το σημαντικότερο μερίδιο της αγοράς κατέχουν οι Apple, Samsung και LG.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους σημαντικότερους ηγέτες του κόσμου και ποια «έξυπνα» τηλέφωνα επιλέγουν οι ίδιοι:

1. Μπαράκ Ομπάμα, ΗΠΑ

Παρά τις αντιρρήσεις των μυστικών υπηρεσιών, ο Μπαράκ Ομπάμα κράτησε το πολυαγαπημένο του Blackberry. Βέβαια, οι «αρμόδιοι» το «ενίσχυσαν» με βελτιωμένα συστήματα κρυπτογράφησης. Μόνο τα μέλη της οικογένειάς του και τα ανώτατα στελέχη του Λευκού Οίκου γνωρίζουν τον προσωπικό του λογαριασμό email, ενώ σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο ίδιος σε μια ομάδα νεαρών Αμερικανών δεν του επιτρέπεται, για λόγους ασφαλείας, να έχει iPhone.

2. Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα

Όντας ο ηγέτης μιας χώρας, η οποία δεν έχει πρόσβαση στα προϊόντα τεχνολογίας που παράγονται σε άλλες μεγάλες χώρες και όπου μόλις τα 2 εκατομμύρια από τα 25 εκατομμύρια του πληθυσμού χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντιμετώπισε καχυποψίες με αφορμή το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ο ίδιος κινητό τηλέφωνο.

Σε μία φωτογραφία του βορειοκορεάτη ηγέτη σε μια σύσκεψη για την εθνική ασφάλεια από τον Ιανουάριο του 2013, φαινόταν ένα HTC handset. Σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά πάσα πιθανότητα το χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί με μέλη της οικογενείας του και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

3. Φρανσουά Ολάντ, Γαλλία

Ο γάλλος πρόεδρος δεν πάει πουθενά χωρίς το iPhone 5 του.

Αρχικά του είχε δοθεί ένα Teorem, που ήταν υπερ-προστατευμένο και ήταν ενισχυμένο με συστήματα κρυπτογράφησης, όμως ο προκάτοχος του Ολάντ, Σαρκοζί, θεωρούσε ότι ήταν δύσχρηστο.

Βέβαια, ο Ολάντ χρησιμοποιεί το iPhone μόνο για προσωπική χρήση και για να επικοινωνεί με την αγαπημένη του Julie Gayet μέσω γραπτών μηνυμάτων.

4. Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι δεν έχει κινητό τηλέφωνο και προτιμά να ενημερώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο… μέσω εγγράφων. Ένα ντοκιμαντέρ για το ρώσο πρόεδρο, είχε δείξει το γραφείο του, μέσα στο οποίο υπήρχαν αρκετά τηλέφωνα μπεζ χρώματος, τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς και ως… απαρχαιωμένα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας όμως Ντμίτρι Μεντβέντεφ δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα προϊόντα της Apple, ενώ ήταν ένας από τους πρώτους που κράτησαν στα χέρια τους το iPhone 4, το οποίο του είχε δώσει ο ίδιος ο Steve Jobs προτού κυκλοφορήσει επίσημα το μοντέλο.

5. Ναουάζ Σαρίφ, Πακιστάν

Ο τρεις φορές πρωθυπουργός του Πακιστάν χρησιμοποιεί iPhone και Samsung. Όμως αυτά τα τηλέφωνα ανήκουν σε μέλη του πολύ στενού του περιβάλλοντος. Το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο είναι ένα παλιό Blackberry Bold. Ο Σαρίφ είναι πολύ μεγάλος οπαδός της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της συγκεκριμένης εταιρείας και το χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί με τα μέλη της οικογένειάς του και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

6. Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία

Η Μέρκελ έχει δύο τηλέφωνα, ένα από τα οποία έγινε ιδιαίτερα διάσημο όταν… βγήκαν στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές από την αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) που έκανε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
Το συγκεκριμένο τηλέφωνο ήταν ένα Nokia 6260 Slide, το οποίο η γερμανίδα καγκελάριος χρησιμοποιούσε μόνο για να επικοινωνεί με μέλη του κόμματός της.

Η δεύτερη συσκευή που έχει η Μέρκελ είναι ένα Blackberry Z10, το οποίο είναι ενισχυμένο με ένα ειδικό τσιπ κρυπτογράφησης της Secusmart, και χρησιμοποιείται για κρατικές υποθέσεις.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το προϊόν της είναι απολύτως ασφαλές από επιθέσεις χάκερ.

7. Ματέο Ρέντσι, Ιταλία

Ο Ματέο Ρέντσι δεν κατέχει απλά iPhone, αλλά είναι μεγάλος θαυμαστής της Apple.

Το 2012 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την ηγεσία του κεντροαριστερού δημοκρατικού κόμματος, είχε φτιάξει μια ειδική θήκη με την αναγραφή «Keep calm and rottama». Ο ίδιος υποσχόταν στους οπαδούς του κόμματος ότι θα γκρέμιζε (rottamare) την παλιά ηγεσία.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στις 16 Απριλίου του 1821 επαναστατεί η Ύδρα.

1346-Ο Στέφανος Δουσάν ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Σερβικής Αυτοκρατορίας, η οποία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος των Βαλκανίων.

1520-Ξεσπά στην Ισπανία η εξέγερση των Κομμουνάρων εναντίον του Καρόλου Ε'.

1705-Ο Ισαάκ Νεύτων χρίζεται ιππότης από τη βασίλισσα Άννα.

1780-Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο του Μίνστερ στην ομώνυμη πόλη της Γερμανίας.

1917-Ο Βλαντιμίρ Λένιν επιστρέφει στην Αγία Πετρούπολη από την εξορία.

1919-Ο Μαχάτμα Γκάντι καθιερώνει τη 16η Απριλίου ως ημέρα νηστείας και προσευχής για τα θύματα της σφαγής του Αμριτσάρ από τις βρετανικές δυνάμεις.

2003-Υπογράφεται στην Αθήνα συνθήκη προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση 10 νέων μελών.

http://www.enikos.gr 
Οι διαρρήκτες ...δεν θα λείψουν για το Πάσχα. Γι΄ αυτό και η αστυνομία κρούει τον "κώδωνα του κινδύνου" στους πολίτες, δίδοντας συμβουλές που υπαγορεύει η κοινή λογική, για το πώς μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους, την οικογένεια και την περιουσία τους, ενόψει των εορτών του Πάσχα ή ενδεχόμενης άλλης απουσίας τους από το σπίτι.

Αναλυτικότερα, οι συμβουλές είναι οι εξής:

Πώς να προστατέψετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες

-Οι πολίτες συνιστάται να κλειδώνουν τις κύριες πόρτες της κατοικίας τους µε κλειδαριά ασφαλείας.
-Δεν πρέπει να αφήνουν ποτέ και για κανέναν λόγο ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.
- Δεν πρέπει ν' αφήνουν ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι ή να γνωστοποιούν στον κοινωνικό και επαγγελματικό τους περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσονται στην κατοικία τους.
-Συνιστάται να ενημερώνουν για την απουσία τους μόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύονται (και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους), για να επιβλέπουν την κατοικία.
-Δεν πρέπει να αφήνουν σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψουν ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζουν
-Αν υποψιαστούν ή διαπιστώσουν διάρρηξη, συνιστάται να μη μπουν στο σπίτι και να ειδοποιήσουν άμεσα το "100" ή το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής

Πώς να προστατευτείτε από τους «τσαντάκηδες» και τους «πορτοφολάδες»

-Οι πολίτες πρέπει ν' αποφεύγουν να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ επιβάλλεται να προστατεύουν καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι τους σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.
- Δεν πρέπει να τοποθετούν πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού.
-Οι τσάντες πρέπει να είναι πάντα κλειστές.
-Πρέπει να βαδίζουν στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και να κρατούν την τσάντα τους πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.
-Δεν πρέπει να διστάζουν να καλέσουν σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος τους επιτεθεί για να πάρει την τσάντα τους.
-Εάν δεν μπορούν να αντισταθούν και να συγκρατήσουν την τσάντα, πρέπει να σκεφτούν ότι η υγεία και η σωματική τους ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
-Ποτέ δεν πρέπει να αφήνουν μέσα στο αυτοκίνητο τσάντες ή χρήματα που έχουν πρόσφατα λάβει από ATM ή τράπεζες
-Δεν πρέπει να αφήνουν τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
-Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουν τις τσάντες, το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά τους καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι τους εκτεθειμένα επάνω σε τραπέζια, π.χ. εστιατορίων/καφέ ή σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

Πώς να αποφύγετε μια ληστεία
-Οι πολίτες πρέπει να φροντίζουν να μένουν μακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους, όπου ενδεχομένως θα βρεθούν σε αδύναμη θέση.
-Πρέπει να αποφεύγουν να διατηρούν µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο χώρο εργασίας ή να μεταφέρουν μεγάλα ποσά (αν δεν γίνεται αλλιώς, συνιστάται να τα μεταφέρουν τµηµατικά).

http://www.thestival.gr
Στο Εθνικό Πάρκο Tongariro στη Νέα Ζηλανδία ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά σε ένα εκπληκτικό θέαμα.

Τρεις τιρκουάζ λίμνες δεσπόζουν στην κορυφή του βουνού, που έχουν δημιουργηθεί σε κρατήρες ενεργών ηφαιστείων.

Τα Tongariro, Ngauruhoe και Ruapehu είναι τρία ηφαίστεια που δίνουν εκρήξεις εδώ και 250.000 χρόνια, με πιο πρόσφατη μία μικρή που έγινε τον Αύγουστο του 2012 στο Ruapehu.

Στους κρατήρες τους δημιουργούνται μικρές λίμνες από τα χιόνια που λιώνουν από τις κοντινές οροσειρές, που γεμίζουν στη συνέχεια τις κοιλότητες.



Το φυσικό σκηνικό αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της χώρας, που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Οι λίμνες ονομάζονται Emerald και είναι ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα σημεία της Νέας Ζηλανδίας.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η περιοχή αποτέλεσε σε πολλές περιπτώσεις σκηνικό όπου έγιναν αρκετά γυρίσματα για την ταινία «Lord of the Rings» καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούσε το φιλμ.

ΠΗΓΗ: perierga.gr
Μία από τις βασικές λειτουργίες που επιτελούν τα νεφρά μας είναι να φιλτράρουν τις τοξίνες και άλλα βλαβερά υπολείμματα. Όταν αυτά απομακρύνονται από το σώμα, καταλήγουν φυσικά στα ούρα.

Έτσι, το χρώμα, η συχνότητα ενούρησης και η μυρωδιά μπορούν να μας βοηθήσουν να «ανιχνεύσουμε» ένα πιθανό πρόβλημα υγείας.

Δείτε ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

1. Διαφάνεια: Το χρώμα των ούρων μπορεί να υποδείξει αν υπάρχει σημαντική αφυδάτωση στο σώμα. Εάν τα ούρα είναι εντελώς διάφανα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το σκούρο κίτρινο χρώμα όμως αποτελεί ένδειξη αφυδάτωσης. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει στη νεφρολιθίαση (πέτρες στα νεφρά), καθώς επιτρέπει στα μεταλλικά στοιχεία να συσσωρεύονται στα νεφρά και το ουροποιητικό.

2. Χρώμα και οσμές: Οποιαδήποτε απόχρωση εκτός του κίτρινου προμηνύει κίνδυνο. Εάν οι αλλαγές στο χρώμα συμπίπτουν με πρόσφατες αλλαγές στη διατροφή (π.χ. νέα δίαιτα) ίσως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας, όμως ενδείξεις όπως το αίμα και η έντονη μυρωδιά είναι εξαιρετικά ανησυχητικές.

3. Σημάδια βλάβης στα νεφρά: Η συσσώρευση πρωτεϊνών στα ούρα αποτελεί πρώιμο σημάδι της νεφροπάθειας, ιδιαίτερα σε ασθενείς με διαβήτη. Τα ούρα στα οποία υπάρχει συσσώρευση πρωτεϊνών συνήθως αφρίζουν. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν βρίσκεστε στην ομάδα υψηλού κινδύνου για τη νεφροπάθεια (άνω των 60, με διαβήτη, υπέρταση ή οικογενειακό ιστορικό νεφροπάθειας).

4. Ενδείξεις για διαβήτη: Όταν υπάρχει υπερβολική ποσότητα γλυκόζης στο αίμα και ο οργανισμός δεν μπορεί να την επεξεργαστεί αποτελεσματικά, τα νεφρά καταπονούνται για να την απομακρύνουν. Στην περίπτωση αυτή, τα ούρα έχουν μια χαρακτηριστική, «γλυκιά» μυρωδιά.

5. Σημάδια λοίμωξης: Η ουρολοίμωξη εκδηλώνεται όταν παθογόνα βακτήρια εισέρχονται στο ουροποιητικό και αρχίζουν να αναπαράγονται. Εάν η ουρολοίμωξη δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά, τα βακτήρια μπορεί να φτάσουν στα νεφρά και να προκαλέσουν σοβαρότερες λοιμώξεις. Τα βασικότερα συμπτώματα της ουρολοίμωξης είναι η επιτακτική ανάγκη για ενούρηση, το κάψιμο, τα θολά ούρα και η μυρωδιά αμμωνίας στα ούρα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!