Η Nike θα γίνει μια από της μεγάλες εταιρείες που θα συνεργαστεί με την Apple για τη δημιουργία και λανσάρισμα του επερχόμενου iWatch της δεύτερης.

Από την στιγμή που η Nike από το πουθενά ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον χώρο τον Fitness Trackers αναφέροντας πως δεν θα κυκλοφορήσει νέα Nike Fuelband, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως πλέον μπορεί πολύ άνετα να πορευθεί στο πλευρό της Apple, ως βασικός συνεργάτης στη δημιουργία του iWatch.

To παραπάνω έχει λογική και μάλιστα πολύ σοβαρές πιθανότητες για τους εξής λόγους:

1) To iOS είναι η μόνη πλατφόρμα που το Nike FuelBand χρησιμοποιούσε και είχαν δημιουργηθεί εφαρμογές για αυτό. Με άλλα λόγια το FuelBand αυτά τα χρόνια ήταν ένα μοναδικό αξεσουάρ του iOS.

2) O Tim Cook είναι συνδετικός κρίκος και για τις δύο εταιρείες μιας και είναι CEO της Apple και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Nike για 9 χρόνια μέχρι στιγμής

3) Η Apple τον Σεπτέμβριο ενέταξε στο δυναμικό της τον Ben Shaffer Studio Director του υπεύθυνου τμήματος της Nike για την δημιουργία wearables.

Μπορούμε να το θεωρούμε δεδομένο. Η απάντηση είναι πως ακόμη όχι αλλά όπως αναφέρουμε και πιο πάνω έχει μια σωστή βάση για να το δούμε να υλοποιείται. Εξάλλου η Apple ποτέ στην ιστορία της δεν είδε την Nike σαν μια ανταγωνίστρια και έμμεσα ή άμεσα η μια στηρίζει την άλλη σε διάφορες περιπτώσεις.