Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Τέλος μπαίνει στη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ρ/σ Παραπολιτικά 90,1.
Ο υπουργός ανέφερε ότι «το πρόγραμμα κινητικότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων έχει ολοκληρωθεί ως προς το πρώτο του στάδιο», ενώ τόνισε πως το βασικό μειονέκτημα της διαδικασίας είναι πως «συνέδεε την κινητικότητα, που είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, με τις απολύσεις.»
Παρόλα αυτά  «καταφέραμε και συμφωνήσαμε με την τρόικα ότι στο εξής η κινητικότητα δεν θα είναι συνδεδεμένη με απολύσεις» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
«Η μεταρρύθμιση είναι παρεξηγημένη έννοια, συνδέεται με αύξηση φόρων ή με μείωση μισθών. Η μεταρρύθμιση είναι μια πιο σύνθετη έννοια.»  είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Να αναφέρω ένα παράδειγμα από το δικό μας υπουργείο. Έχουμε κάνει μια συνολική αξιολόγηση όλων των δομών της κεντρικής διοίκησης και έχουμε καταθέσει στο ΣτΕ νέους οργανισμούς των Υπουργείων. Οι δομές των υπουργείων περιορίζονται κατά 40%, επαναπροσδιορίζουμε την αποστολή των υπουργείων, εξασφαλίζουμε ότι για κάθε θέση ευθύνης στο Δημόσιο θα υπάρχει μια σαφής περιγραφή. Συνδέουμε την αναδιάρθρωση των δομών με την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.» 
Οι ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο υπουργός ανέφερε πως δεν είναι εθνικές εκλογές και παρόλο που θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα, δεν θα πρέπει να γίνει  αναγωγή των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών σε επίπεδο εθνικών εκλογών.
Μεγάλος ηττημένος των ευρωεκλογών θα είναι σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.
aftodioikisi.gr
Ένα σημείωμα που βρέθηκε στο πορτοφόλι του Kurt Cobain έρχεται στο φως της δημοσιότητας, 20 χρόνια μετά το θάνατό του.

Σύμφωνα με την independent, φέρεται να το έγραψε ο frontman των Nirvana πριν αυτοκτονήσει τον Απρίλιο του 1994 σε ένα ξενοδοχείο του San Fransisco.

Ο Cobain κατηγορεί την γυναίκα του, Courtney Love, ότι ξόδευε όλα του τα χρήματα και μάλιστα την αποκαλεί «σκύλα».  Το σημείωμα βρήκε η αστυνομία στον χώρο που έβαλε τέλος στη ζωή του ο τραγουδιστής, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί αν το έγραψε εκείνος.

Το σημείωμα έρχεται σε αντίθεση με όσα ο Cobain έγραψε στο ιδιόχειρο γράμμα πριν αυτοκτονήσει και στο οποίο περιέγραφε τη σύζυγό του ως μία «θεά γεμάτη φιλοδοξία και ευαισθησίες».

http://www.enikos.gr 
Κοράκια με εξυπνάδα ενός παιδιού επτά ετών, σκύλοι που γνωρίζουν από μαθηματικά και ψάρια που μπορούν να μετρήσουν.
Ο άνθρωπος δεν είναι το μοναδικό "έξυπνο" ζώο του ζωικού βασιλείου. Άλλωστε το έχει αποδείξει ο ίδιος με διάφορες μελέτες που έχει διεξάγει σε άλλα είδη του πλανήτη Γη.
Διαβάστε παρακάτω για δέκα είδη ζώων με εντυπωσιακούς δείκτες ευφυΐας και θα καταλάβετε:

1. Τα κοράκια έχουν την εξυπνάδα ενός παιδιού 7 ετών

Τα κοράκια μπορούν να "ανταγωνιστούν" σε εξυπνάδα αυτή ενός παιδιού 7 ετών.
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο PLoS ONE, τα κοράκια ολοκλήρωσαν επιτυχώς μια εργασία, κατά την οποία έπρεπε να ρίχνουν πέτρες μέσα σε ένα δοχείο με νερό, προκειμένου να ανεβάσουν τη στάθμη και να μπορέσουν να πάρουν τη "νόστιμη" ανταμοιβή τους.
"Η κατανόηση των αιτιωδών κανονικοτήτων στον κόσμο είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης νόησης" ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας από το πανεπιστήμιο του Όκλαντ, Sarah Jelbert.
Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα κοράκια μοιράζονται μια εξελιγμένη συνείδηση ​​της αιτίας και των πιθανών αποτελεσμάτων, που είναι στο ίδιο επίπεδο με τις ικανότητες των ανθρώπων.

2. Οι μέλισσες αποδεικνύουν ότι η εξυπνάδα δεν απαιτεί μεγάλο εγκέφαλο

Οι μέλισσες μπορούν να μετρήσουν, να ταξινομήσουν παρόμοια αντικείμενα, όπως οι σκύλοι και τα ανθρώπινα πρόσωπα, να κατανοήσουν το "ίδιο" και το "διαφορετικό" και να διαχωρίσουν ανάμεσα σε σχήματα που είναι συμμετρικά και ασύμμετρα.
Σύμφωνα με τον καθηγητή αισθητηριακής και οικολογίας της συμπεριφοράς στο Ερευνητικό Κέντρο Queen Mary, Lars Chittka, "οι μέλισσες αποδεικνύουν ότι τα ζώα με μεγαλύτερο εγκέφαλο δεν είναι απαραίτητα και πιο έξυπνα".

3. Οι σκύλοι κάνουν μαθηματικές πράξεις και μαθαίνουν εκατοντάδες λέξεις

Οι σκύλοι καταλαβαίνουν από αριθμητική, σύμφωνα με τον Stanley Coren από το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου British Colombia.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι εντοπίζουν λάθη σε απλούς υπολογισμούς, όπως ο εξής: 1+1=3.
Επιπλέον, ένας μέσος σκύλος μπορεί να μάθει 165 λέξεις.
"Οι "Super dogs" δηλαδή όσοι ανήκουν στο top 20% της σκυλίσιας εξυπνάδας μπορούν να μάθουν τουλάχιστον 250 λέξεις και σήματα" ανέφερε ο ίδιος.
Η εξυπνάδα στους σκύλους διαφέρει ανάλογα με τη ράτσα, με τα border collies να τείνουν να… ξεχωρίζουν.

4. Τα ψάρια μπορούν να μετρήσουν

Τα ψάρια μπορούν να διακρίνουν μεταξύ μεγαλύτερων και μικρότερων ποσοτήτων, ενώ επιπλέον έχουν την ικανότητα να "μετρούν" μέχρι το τρία, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στα τροπικά αγγελόψαρα.
Οι ερευνητές -όπως αναφέρει το Discovery News- υποψιάζονται ότι τα ψάρια, αλλά και οι σκύλοι, έχουν ακόμη πιο εξελιγμένες μαθηματικές ικανότητες, όμως χρειαζόμαστε περισσότερες μεθόδους για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτά τα ζωικά είδη.

5. Τα cockatoos είναι πολύ επιδέξια με τις κλειδαριές

Τα cockatoos (είδος παπαγάλου) θεωρούνται master στις διαρρήξεις κλειδαριών.
Σύμφωνα με ένα πείραμα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, ένας ενήλικας αρσενικός cockatoo, που άκουγε στο όνομα "Pipin" ανταμείφθηκε με ένα καρύδι, ανοίγοντας μια κλειδαριά, αφού πρώτα… αφαίρεσε μια καρφίτσα, στη συνέχεια μια βίδα, μετά ένα μπουλόνι, αφού γύρισε ένα τροχό 90 μοίρες και τέλος ένα μάνταλο στο πλάι.
Ο "Pipin" χρειάστηκε λιγότερο από 2,5 ώρες για να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει για να φτάσει στο στόχο του.

6. Ο ελέφαντας που μιλάει κορεάτικα

Ο Koshik ένας ασιατικός, αρσενικός ελέφαντας μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη ομιλία, λέγοντας λέξεις στα κορεατικά, όπως ανέφερε μια έρευνα στο Current Biology.
Το λεξιλόγιο του ελέφαντα προς το παρόν περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε λέξεις: annyong (γεια), anja (κάτσε κάτω), aniya (όχι), nuo (ξάπλωσε) και choah (καλά).
Δεδομένου ότι οι ελέφαντες έχουν προβοσκίδα, δεν είναι μικρό κατόρθωμα αυτό που έχει πετύχει ο Koshik.

7. Τα χρυσόψαρα ακούνε μουσική και ξεχωρίζουν τον Μπαχ από το Στραβίνσκι

Τα χρυσόψαρα δεν ακούνε μόνο μουσική, αλλά μπορούν να ξεχωρίσουν και τους συνθέτες.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Behavioral Processes, οι ερευνητές έβαλαν δίπλα σε μια γυάλα με χρυσόψαρα να παίζει το κομμάτι "Toccata and Fugue in D minor" του Μπαχ και το "The Rite of Spring" του Στραβίνσκι.
Παρότι τα ψάρια και άλλα ζώα προτιμούν την ησυχία από τη μουσική, η συγκεκριμένη έρευνα απέδειξε ότι τα χρυσόψαρα μπορούν να ανιχνεύσουν πολλές ιδιότητες του ήχου, όπως το ύψος και τη χροιά.

8. Τα φίδια σκοτώνουν μεθοδικά τα θύματά τους

Τα φίδια δε σκοτώνουν απλά λόγω ενστίκτου, αλλά παρακολουθούν τα θύματά τους μέχρι την τελευταία τους στιγμή, ανέφερε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Biology Letters.
Η ένταση με την οποία πνίγουν τα θύματά τους και η διάρκεια που κρατά το "σφίξιμο", συγχρονίζεται με τους παλμούς της καρδιάς των θυμάτων τους και της γενικότερης κατάστασης αδυναμίας αυτών.

9. Τα άλογα δεν ξεχνούν ποτέ τους ανθρώπους-φίλους τους

Οι φίλοι μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, όχι όμως αν πρόκειται για κάποιο άλογο.
Ένα άλογο μπορεί να γίνει ο πιο πιστός και μακροχρόνιος φίλος σας, αρκεί να του συμπεριφέρεστε καλά.
"Τα άλογα έχουν εξαιρετική μνήμη και μπορούν να απομνημονεύσουν ανθρώπινες λέξεις" είπε στο Discovery News η Carol Sankey από το πανεπιστήμιο της Ρεν. Ακόμη, ακούν καλύτερα την ανθρώπινη φωνή απ’ ό,τι τα σκυλιά, χάρη στο εύρος της ακοής τους.

10. Τα δελφίνια πλησιάζουν την ανθρώπινη ευφυΐα

Αν μετρήσει κανείς την εξυπνάδα των ζώων με βάση ανθρώπινα κριτήρια, τότε τα δελφίνια καταλαμβάνουν την αμέσως επόμενη θέση μετά το Homo sapiens, υποστηρίζει ο Lori Marino, λέκτορας νευροεπιστημών και συμπεριφορικής βιολογίας στο πανεπιστήμιο Emory.
news.gr
Οσο πάει κι εξαπλώνεται η αντικαπνιστική υστερία στις ΗΠΑ. Μετά το κλασικό τσιγάρο, η Νέα Υόρκη απαγορεύει και το ηλεκτρονικό!

Από χθες, στην αμερικανική μεγαλούπολη επιβάλλονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο οι ίδιες απαγορεύσεις που ισχύουν και για τον καπνό: απαγορεύεται δηλαδή το κάπνισμα και του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε δημόσια κτήρια, μπαρ, ρεστοράν, καφετέριες, ακόμα και στα πάρκα! Το σχετικό διάταγμα είχε υπογράψει στις 19 Δεκεμβρίου ο προηγούμενος δήμαρχος, ο ρεπουμπλικανός Μάικλ Μπλούμπεργκ κι έθεσε σε εφαρμογή ο τωρινός, ο δημοκρατικός Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

Η Νέα Υόρκη έχει μια από τις πιο αυστηρές νομοθεσίες για το κάπνισμα σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια. Το κάπνισμα δεν απαγορεύεται μόνο σε δημόσιους χώρους, αλλά και σε αρκετές πολυκατοικίες, εφόσον οι ένοικοι συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο κανονισμό. Σε διάφορες μικρές αγγελίες για ενοικιάσεις διαμερισμάτων αναγράφεται ότι «δεν γίνονται δεκτοί οι καπνιστές»!

Από τον Μάιο μάλιστα, ο δήμος θα επιβάλει και νέες απαγορεύσεις: το κατώτατο νόμιμο όριο ηλικίας για την αγορά και κατανάλωση καπνού, τσιγάρου και ηλεκτρονικού τσιγάρου αυξάνεται από τα 18 στα 21 χρόνια! Το ίδιο ηλικιακό όριο δηλαδή που ισχύει σε κάποιες αμερικανικές πολιτείες για την κατανάλωση αλκοόλ.

Οπως φαίνεται, το παράδειγμα της Νέας Υόρκης θα ακολουθούν και άλλες μεγάλες πόλεις. Από χθες απαγορεύεται και στο Σικάγο η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου στους δημόσιους χώρους. Ενα ανάλογος νόμος ψηφίστηκε τον Μάρτιο και στο δήμο του Λος Αντζελες, όπου οι αντικαπνιστικοί κανόνες είναι πάρα πολύ αυστηροί.

Παρόλα αυτά, η βιομηχανία του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ιδιαίτερα ανθηρή στις ΗΠΑ. Ο ετήσιος τζίρος της ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι πωλήσεις εννιαπλασιάστηκαν από το 2010 ως το 2012. Η νομοθεσία που το διέπει διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία. Πρόσφατα πάντως, η FDA, η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία για τον έλεγχο και τη διανομή του καπνού, ανακοίνωσε ότι προωθεί ένα νόμο σε ομοσπονδιακό επίπεδο ο οποίος θα απαγορεύει την πώληση ηλεκτρονικού τσιγάρου στους νέους κάτω των 18. Διάφοροι αμερικανοί βουλευτές είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός ότι οι κατασκευάστριες εταιρίες ηλεκτρονικών τσιγάρων στοχεύουν κυρίως στους έφηβους μέσα από τις διαφημιστικές καμπάνιες τους.

Οι Αμερικανοί, ωστόσο, παραμένουν πιστοί στον κλασικό καπνό. Σε 80 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο υπολογίζεται ο τζίρος της βιομηχανίας του τσιγάρου. Και όλο αυτό, παρά τις τόσες απαγορευτικές νομοθεσίες…

Φωτογραφία: Associated Press

http://www.4news.gr 

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος;

Θα πρέπει να ειδοποιήσουμε τηλεφωνικά την υπηρεσία “φροντίδας ατυχήματος”, της ασφαλιστικής μας εταιρίας.
Να επικοινωνήσουμε και ενημερώσουμε άμεσα την αστυνομική αρχή, προκειμένου να επιληφθεί του ατυχήματος και να γίνει η καταγραφή του στο βιβλίο συμβάντων. Σε κάθε περίπτωση, η αστυνομική αρχή καλείται όταν υπάρχει τραυματισμός.
Να συμπληρώσουμε με τον οδηγό του άλλου εμπλεκομένου οχήματος τη φιλική δήλωση, η οποία θα διευκολύνει ούτως ή άλλως την εφαρμογή του φιλικού διακανονισμού, εφόσον βέβαια και οι δύο ασφαλιστικές εταιρίες συμμετέχουν σ’ αυτόν.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Εάν δεν καλέσουμε την “φροντίδα ατυχήματος”, της ασφαλιστικής μας εταιρίας ή πολύ απλά δεν έχουμε «φροντίδα ατυχήματος», τότε θα πρέπει να γνωστοποιήσουμε το τροχαίο ατύχημα στην ασφαλιστική μας εταιρία μέσα σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να φροντίζουμε ιδιαίτερα για την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του άλλου οχήματος που εμπλέκεται στο ατύχημα, της ασφαλιστικής εταιρίας του (βεβαίωση ασφάλισης – σήμα ασφάλισης), καθώς και των στοιχείων ταυτότητας του άλλου οδηγού / ιδιοκτήτη του άλλου εμπλεκομένου οχήματος. Χρήσιμο επίσης είναι να κρατήσουμε τα στοιχεία μαρτύρων που ενδεχομένως παρευρίσκονται στον τόπο του ατυχήματος.
Εάν υπάρχει τραυματισμός, θα πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσουμε προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα η αναγκαία βοήθεια και πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος έως ότου επιληφθεί η Τροχαία. Πρέπει να κρατήσουμε τα στοιχεία του τραυματισμένου προσώπου, καθώς και το νοσοκομείο στο οποίο θα νοσηλευθεί, καθότι αυτά τα στοιχεία θα μας τα ζητήσει η Ασφαλιστική Εταιρία.

Ποιες είναι όμως οι υποχρεώσεις του ασφαλισμένου έναντι της ασφαλιστικής εταιρίας μετά το τροχαίο;

Κατ’ αρχήν, ο ασφαλισμένος θα πρέπει το αργότερο μέσα σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες από το τροχαίο ατύχημα, να το γνωστοποιήσει στην ασφαλιστική του εταιρία.
Οφείλει επίσης να προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια για τον περιορισμό της ζημίας και να παρέχει στην ασφαλιστική εταιρία, κάθε πληροφορία και έγγραφο που ορίζονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή απαιτούνται για τη διευθέτηση της σχετικής υπόθεσης.

Τι δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουμε για να αποζημιωθούμε από την ασφαλιστική εταιρεία;

Όσον αφορά στα δικαιολογητικά που χρειάζεται να υποβάλουμε προς την ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου ν’ αποζημιωθούμε, επισημαίνουμε ενδεικτικά ότι σε περίπτωση υλικών ζημιών, απαιτούνται συνήθως τα ακόλουθα:
  • αντίγραφο του Δελτίου Συμβάντων, αν έχει επιληφθεί αστυνομική αρχή
  • δήλωση ατυχήματος ή το έντυπο φιλικής δήλωσης εάν υπάρχει
  • πραγματογνωμοσύνη, η οποία συνήθως διενεργείται από πραγματογνώμονα που ορίζει η ίδια η εταιρία
  • τιμολόγια επισκευής και άλλου είδους δικαιολογητικά, όπως ιατρικές γνωματεύσεις και αποδεικτικά έγγραφα για τις ιατρικές δαπάνες σε περίπτωση τραυματισμού συνεπεία του τροχαίου ατυχήματος.

Όσον αφορά στην ασφαλιστική εταιρία του οδηγού που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα, ισχύουν τα εξής:

H ασφαλιστική εταιρία του υπαίτιου οδηγού οφείλει, το αργότερο, εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία ο ζημιωθείς κοινοποίησε την αίτηση αποζημίωσής του είτε απευθείας στην ασφαλιστική επιχείρηση του υπαιτίου του ατυχήματος είτε στον αντιπρόσωπο για το διακανονισμό των ζημιών:
1. να υποβάλει αιτιολογημένη προσφορά αποζημίωσης σε περίπτωση που η ευθύνη δεν αμφισβητείται
ή
2. να υποβάλει αιτιολογημένη απάντηση επί των σημείων της αίτησης, στην περίπτωση, κατά την οποία η ευθύνη αμφισβητείται ή στην περίπτωση που η ζημιά δεν έχει αποτιμηθεί πλήρως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, ΔΕΝ θα πρέπει να προχωράμε σε επιδιόρθωση οποιασδήποτε ζημίας, πριν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τον ασφαλιστή μας ή χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Τέλος, όσον αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης, στον ασφαλισμένο ή τον ζημιωθέντα τρίτο για αποζημίωση από αστική ευθύνη ή όσον αφορά στην επιστροφή σε αυτούς οφειλόμενου ποσού που υπερβαίνει τα εκατό (100) ευρώ γίνεται με την έκδοση δίγραμμης επιταγής σε διαταγή τους ή με την κατάθεση σε τηρούμενο από αυτούς τραπεζικού λογαριασμού.
news.gr
Ποια η δίαιτα Hollywood, που υπόσχεται την άμεση μείωση κιλών σε 2 ημέρες;
Η δίαιτα Hollywood αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες δίαιτες -ιδίως στο εξωτερικό- καθώς υπόσχεται το χάσιμο 5 κιλών εντός 2 ημερών από την εφαρμογή της.
Στηριζόμενη στο σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από το σούπερ μάρκετ, η δίαιτα Hollywood έχει απίστευτα αποτελέσματα, ενώ για όσους πρόκειται να τη δοκιμάσουν, θα πρέπει να γνωρίζουν πως χρειάζεται μια μικρή διακοπή μετά το πέρασμα των 48 ωρών.
Ουσιαστικά, η δίαιτα Hollywood βασίζεται σε ένα ρόφημα, που αποτελείται από σιρόπι καλαμποκιού με ελαφρά όξινη γεύση, εμπλουτισμένο με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Σύμφωνα με τους παρασκευαστές του, η κατανάλωση του συγκεκριμένου ροφήματος οδηγεί σε απώλεια βάρους τουλάχιστον 5 κιλών τις δύο πρώτες ημέρες.
Αρχικά, η εν λόγω δίαιτα δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τους αστέρες του Ηollywood, που επιθυμούν να απαλλαγούν γρήγορα από τα περιττά κιλά για τις ανάγκες κάποιας επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Ενδεικτικό διαιτολόγιο:
 Πρωί: σιρόπι καλαμποκιού
Μεσημέρι: σιρόπι καλαμποκιού
Βράδυ: σιρόπι καλαμποκιού
Από πλευράς τους, έμπειροι διατροφολόγοι τονίζουν, πως η δίαιτα Hollywood ή η «Μαγική 48ωρη δίαιτα» θα πρέπει να εφαρμόζεται με μέτρο, καθώς ο οργανισμός στερείται των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για τη σωστή και ομαλή του λειτουργία.

http://peiraxtiri.gr
Αν συγκαταλέγεστε στους "τυχερούς" σε ό,τι έχει να κάνει με τον ύπνο, τότε το πιο πιθανό είναι απλά να σηκώνεστε ξεκούραστοι το πρωί, χωρίς να θυμάστε κάτι περίεργο από το προηγούμενο βράδυ.
Κι όμως είναι πολύ πιθανό, μερικές φορές να βιώνετε περίεργα πράγματα, τα οποία σας αφήνουν με ένα αίσθημα σύγχυσης, χωρίς να καταλαβαίνετε γιατί.
Ας μη σας τρομάζουμε όμως, δεν είναι κάτι για το οποίο χρειάζεται να ανησυχείτε.
Αυτό αναφέρει τουλάχιστον δημοσίευμα στην ιστοσελίδα menshealth.com, η οποία συνομίλησε με ειδικούς σε θέματα ύπνου, προκειμένου να «αποκωδικοποιήσει» τα περίεργα που συμβαίνουν… ενώ εσείς κοιμάστε!
  1. Νιώθετε ότι πέφτετε στο κενό

Γνωστό αλλιώς και ως υπνικός ή υπναγωγικός σπασμός. Πρόκειται για ένα ακούσιο τίναγμα (γνωστό και ως μυοκλονική κρίση ή μυοκλονικός σπασμός), όπως αναφέρει η Wikipedia, το οποίο συμβαίνει όταν κάποιος μεταβαίνει σε κατάσταση υπναγωγίας.
Συχνά περιγράφεται ως ένα ηλεκτρικό σοκ ή αίσθηση ότι πέφτει κάποιος από μεγάλο ύψος και μπορεί να κάνει κάποιον να τιναχτεί από το κρεβάτι.
Οι υπνικοί σπασμοί βιώνονται από σχεδόν όλους τους ανθρώπους όταν κοιμούνται κουρασμένοι ή όταν κάνουν ανήσυχο ύπνο.
«Συμβαίνει συνήθως όταν πέφτετε για ύπνο κουρασμένοι, άυπνοι ή στρεσαρισμένοι. Ο εγκέφαλος εισέρχεται στις φάσεις ύπνου πιο επιθετικά, όμως το σώμα σας δεν έχει προλάβει να “εγκλιματιστεί”» λέει ο Dr. W. Christopher Winter από το νοσοκομείο Martha Jefferson στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
  1. Υπνική παράλυση

Ξυπνάτε το πρωί και συνειδητοποιείτε ότι δε μπορείτε να κινήσετε μια ομάδα μυών, ή ότι δε μπορείτε να μιλήσετε.
Αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι κάποια λεπτά και είναι πολύ τρομακτικό.
Στην ουσία, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο με τον υπνικό σπασμό. «Ο εγκέφαλος ξυπνά προτού φύγει η παράλυση που συνοδεύει το βαθύ ύπνο» εξηγεί ο Winter.
«Μπορεί να νιώσετε ότι δε μπορείτε να αναπνεύσετε. Πολλοί άνθρωποι το περιγράφουν σαν να έχει καθίσει ένας ελέφαντας στο στήθος τους. Αυτό συμβαίνει γιατί όλοι οι μύες που ελέγχουν την αναπνοή, εκτός από το διάφραγμα, έχουν παραλύσει».
  1. Υπνοβασία

Η υπνοβασία μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη, καθώς το άτομο που υπνοβατεί μπορεί να πέσει, να σκοντάψει, να φύγει από το σπίτι ακόμη και να βάλει μπρος στο αυτοκίνητο.
«Οι υπνοβάτες, βγαίνουν από την κατάσταση ύπνου σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να κινείται το σώμα τους, αλλά όχι αρκετά για να ξυπνήσει ο εγκέφαλός τους» λέει ο Winter.
Γι’ αυτό και όσοι υπνοβατούν δε θυμούνται τα… νυχτοπερπατήματά τους.
  1. Παραμιλάτε στον ύπνο σας

Περίπου το 5% των ενηλίκων παραμιλά κατά τη διάρκεια του ύπνου, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου.
Η πλειοψηφία των «συνομιλιών» διαρκεί κατά μέσο όρο 30 δευτερόλεπτα.
«Συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ωρών ύπνου, όταν το σώμα μπαίνει στα βαθιά στάδια του ύπνου, όμως υπάρχει ακόμη αρκετή ένταση στους μύες για να παράγονται ήχοι ή κινήσεις, που μπορεί να συνοδεύουν τα όνειρα» πρόσθεσε ο Winter.
  1. Επαναλαμβανόμενα όνειρα

«Τα όνειρα είναι ένας τρόπος, με τον οποίο ο εγκέφαλος αξιολογεί τα πράγματα που πρέπει να επεξεργαστεί, προτού τα αρχειοθετήσει ως μνήμες. Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα μπορεί να εμφανίζονται με άλυτα ψυχολογικά προβλήματα που ο εγκέφαλός σας προσπαθεί να λύσει» συνέχισε.
Συχνά, τα επαναλαμβανόμενο όνειρα βασίζονται εν μέρει στην πραγματικότητα.
  1. Σεξ στον ύπνο

Δεν είστε οι μόνοι που έχουν ξυπνήσει κατά τη διάρκεια ενός πολύ «καυτού» ονείρου.
Σε μια μελέτη του πανεπιστημίου Health Network του Τορόντο, που έγινε σε περισσότερους από 800 ασθενείς σε ένα ειδικό κέντρο για διαταραχές ύπνου, περίπου το 8% των συμμετεχόντων ανέφερε περιστατικά sexsomnia, δηλαδή να βλέπουν ότι κάνουν σεξ με κάποιον ενώ κοιμούνται.
  1. Νιώθετε ότι έγινε έκρηξη μέσα στο κεφάλι σας

Είναι τόσο τρομακτικό, όσο ακούγεται: «Εντελώς ξαφνικά, το άτομο ξυπνά έχοντας ακούσει ένα πολύ δυνατό θόρυβο, σαν να έχει γίνει έκρηξη, σαν να είδε ένα πολύ δυνατό φως… ή σαν να εξερράγη το ίδιο το κεφάλι του. Στην πραγματικότητα δεν έχει γίνει τίποτε από αυτά» είπε ακόμη ο Dr. Winter.
«Πρόκειται για ένα είδος υπνικού σπασμού, παρόμοιο με το αίσθημα της πτώσης στο κενό. Το άτομο εισέρχεται σε φάση βαθύ ύπνου, όμως το σώμα του δεν έχει καταφέρει να φτάσει ακόμη στο στάδιο της παράλυσης και οι αισθήσεις του είναι ενεργοποιημένες» κατέληξε.
news.gr
Τέλος τα αναλογικά κανάλια σε Πάτρα, Κόρινθο, Πύργο, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Σπάρτη . Οι πομποί μετάδοσης αναλογικού σήματος...
κλείνουν στις 30 Μαϊού και ολοκληρώνεται η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για την Πελοπόννησο.

Όσοι διαθέτουν παλαιότερης τεχνολογίας τηλεοράσεις θα πρέπει να προμηθευτούν εγκαίρως αποκωδικοποιητή MPEG-4 για να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους κανάλια, με κρυστάλλινη εικόνα και χωρίς παράσιτα.

Σε κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχαήλ Παπαδόπουλου και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Συμεών Κεδίκογλου, τροποποιούνται οι ημερομηνίες διακοπής των αναλογικών τηλεοπτικών εκπομπών, ως εξής:

18 (Πάτρα), 19 (Κόρινθος), 22 (Πύργος), 23 (Τρίπολη), 24 (Ναύπλιο), 25 (Καλαμάτα), 26 (Σπάρτη) στις 30/5/2014.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Από σήμερα, Παρασκευή και μέχρι το Σάββατο 10 Μαΐου ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, με τα καταστήματα να μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά και την Κυριακή. Την Κυριακή των εκπτωτικών περιόδων, όλα τα εμπορικά καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και ιδιοκτησιακού καθεστώτος, επιτρέπεται να είναι ανοιχτά.
Το πλαίσιο του ωραρίου για την Κυριακή 4 Μαΐου είναι 11 π.μ. μέχρι 8 μ.μ., ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει προτείνει ειδικά αυτή την Κυριακή τα καταστήματα να ανοίξουν στις 12 μ.μ., καθώς από τις 8 το πρωί έως τις 11.10 θα διεξάγεται ο 3ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας.
Επιπλέον, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει τα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά έως τις 6 μ.μ., κάτι πάντως που δεν αναμένεται να ακολουθήσουν τα πολυκαταστήματα, αλλά και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που θα επιλέξουν να λειτουργήσουν την ημέρα εκείνη.
Στη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης, ωστόσο, προβλέπονται πολύ αυστηρά πρόστιμα σε περίπτωση ανακριβούς ή παραπλανητικής αναγραφής.
news.gr
Να περιορίσει την παράνομη κυκλοφορία πολυτελών αυτοκινήτων στην Ελλάδα με ξένες πινακίδες από Ελληνες κατοίκους επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών
Γ. Μαυραγάνη καθορίζονται νέες προϋποθέσεις για την κυκλοφορία αυτοκινήτων από πρόσωπα με συνήθη κατοικία στην Ελλάδα, που εργάζονται σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. και χρησιμοποιούν επιβατικό όχημα ταξινομημένο στο άλλο αυτό κράτος, στο όνομα εταιρείας που εδρεύει σε αυτό. Το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να θέσει περιορισμούς, εξαιτίας των δεκάδων παράνομων περιπτώσεων που είχε εντοπίσει το ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού δηλώνονταν σε εταιρείες Βουλγαρίας και κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην Ελλάδα, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν απαγορεύει σε εργαζομένους στη Βουλγαρία να κινούνται στους ελληνικούς δρόμους, γλιτώνοντας από τον φόρο πολυτελείας, τα τεκμήρια και τα τέλη κυκλοφορίας.

Προϋπόθεση πλέον για τη νόμιμη κυκλοφορία από Ελληνες κατοίκους αυτοκινήτων Ι..Χ με ξένες πινακίδες είναι να εργάζονται σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να χρησιμοποιούν στην Ελλάδα επιβατικό όχημα που είναι ταξινομημένο στο όνομα εταιρείας που εδρεύει στο άλλο κράτος-μέλος. Επίσης, στην περίπτωση άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ξένη χώρα από Ελληνα κάτοικο, θα πρέπει να αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα η δραστηριότητα της εταιρείας (βεβαιώσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών κ.ά.). Για την απόδειξη της ιδιότητας αυτής ο εργαζόμενος, κατά τον έλεγχο, θα πρέπει να προσκομίζει στην αρμόδια Αρχή ελέγχου τα ακόλουθα κατά περίπτωση δικαιολογητικά:

• Nομίμως μεταφρασμένη και επικυρωμένη έγγραφη σύμβαση εργασίας με εταιρεία εγκατεστημένη σε άλλο κράτος-μέλος, η οποία προβλέπει τη χορήγηση αυτοκινήτου ως πρόσθετη παροχή και στην οποία αναφέρονται οι όροι της σύμβασης εργασίας προκειμένου για μισθωτούς εργαζομένους.

• Nομίμως μεταφρασμένη και επικυρωμένη συμφωνία μη μισθωτού εργαζομένου με εταιρεία εγκατεστημένη σε άλλο κράτος-μέλος, η οποία προβλέπει τη χορήγηση αυτοκινήτου ως πρόσθετη παροχή και περιγράφει την επαγγελματική του σχέση ή συνεργασία του με την εταιρεία.

http://www.seleo.gr 
Σάλο έχει προκαλέσει στην Βόρεια Ιρλανδία- αλλά τη Βρετανία- η σύλληψη του ηγέτη του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς, για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας της 37χρονης Τζιν ΜακΚόνβιλ από τον IRA το 1972, στο Μπέλφαστ.
Το Σιν Φέιν είναι ο πολιτικός βραχίονας του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), που έχει μετεξελιχθεί σε συμβατικό.
Η σύλληψή του Άνταμς αφορά στην άλυτη υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης Τζιν ΜακΚόνβιλ - χήρα και μητέρα 10 παιδιών- από μέλη του IRA, που εσφαλμένα, όπως αποδείχθηκε αργότερα, την θεωρούσαν ότι ενεργούσε ως κατάσκοπος των Βρετανών.
Ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βορείου Ιρλανδίας και πρώην ηγέτης του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), δήλωσε ότι η σύλληψη του Άνταμς αποτελεί μια εσκεμμένη προσπάθεια «σκοτεινών» δυνάμεων —τις οποίες δεν κατονόμασε— στις τάξεις της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας να υπονομεύσουν την ειρηνευτική διαδικασία και πρόσθεσε ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται με τις εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν εντός του μηνός.
Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμιά πολιτική παρέμβαση της Βρετανίας στη σύλληψη του Ιρλανδού πολιτικού.
"Έχουμε ένα ανεξάρτητο σύστημα δικαιοσύνης, τόσο εδώ στην Αγγλία και επίσης στη Βόρεια Ιρλανδία και δεν υπήρξε απολύτως καμία πολιτική παρέμβαση στο θέμα αυτό", είπε ο Κάμερον στον τηλεοπτικό σταθμό Sky. 
Ο 65χρονος πολιτικός παρουσιάστηκε στην αστυνομία την Τετάρτη το βράδυ, ανακρίθηκε και συνελήφθη, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία εμπλοκή.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει πως - αν και ουδέποτε αποστασιοποιήθηκε από τον IRA και ποτέ δεν θα το πράξει - είναι αθώος για την απαγωγή, δολοφονία και ταφή τις σορού της Τζιν ΜακΚόνβιλ.
Προς το παρόν οι αρχές τςη Βόρειας Ιρλανδίας δεν έχουν ασκήσει κατηγορίες εναντίον του.
news.gr
Ήταν μια κοπέλα που είχε αρραβωνιαστεί πρόσφατα και ένα βράδυ θα πήγαινε να κοιμηθεί στο σπίτι του αρραβωνιαστικού της. Τη συμβούλεψε λοιπόν η μάνα της.

- Τώρα που θα πας στον αρραβωνιαστικό σου αυτός σίγουρα θα θελήσει να κοιμηθείτε μαζί. Αυτό, παιδί μου, δεν είναι και τόσο κακό. Αν όμως εκεί που θα σε φιλάει σου πιάσει το στήθoς εσύ να του πεις: «Μη εδώ έχει αγκάθια και τσιμπάει.» Αν σε πιάσει πιο κάτω να του πεις: «Εδώ είναι φούρνος και καίει.»

Κατάλαβες τι θα κάνεις κόρη μου;


- Κατάλαβα, απάντησε η κόρη.

Το βράδυ λοιπόν πήγε η κοπέλα στο σπίτι του αρραβωνιαστικού της κι όταν εκεί που τη φιλούσε προχώρησε το χέρι του και της έπιασε το στήθος αυτή του είπε:

- Μην με πιάνεις εδώ. Εδώ έχει αγκάθια και θα τσιμπηθείς.
Όταν πήγε να την πιάσει πιο κάτω του είπε πάλι:

- Μην με πιάνεις ούτε εδώ. Εδώ είναι φούρνος και θα καείς.

Τότε της είπε αυτός:

- Ωραία, έχω ένα λουκάνικο να ψήσω.

Την άλλη μέρα πήγε η κοπέλα στην μαμά της κι εκείνη την ρώτησε:

- Τι έγινε κόρη μου; Έκανες ό,τι σου είπα;

- Ό,τι μου είπες έκανα μάνα. Aλλα όταν του είπα ότι εδώ είναι φούρνος και καίει μου είπε ότι είχε ένα λουκάνικο να ψήσει.

- Και τι έγινε κόρη μου; ρώτησε ταραγμένη η μάνα.

- Τι να σου πω, ρε μάνα. Έγινε κάτι πολύ παράξενο. Όλη νύχτα έψηνε το λουκάνικο και το πρωί μου το” δωσε ωμό να το φάω.

http://www.enimerwsi.gr 
Τη δικαίωση των συμβασιούχων του Δήμου Μαρκοπούλου αποφάσισε το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 1734/2014 απόφασή του.  Με την απόφαση δικαίωσε 15 εργαζόμενους  του Δήμου, οι οποίοι απασχολούνταν από το 1996 σε νευραλγικές υπηρεσίες(καθαριότητα, ύδρευση κ.λπ. ) κρίνοντας ότι η εργασιακή τους σχέση φέρει τον χαρακτήρα εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και  «υποχρεώνει τον εναγόμενο Ο.Τ.Α να αποδέχεται εφ’ εξής τις υπηρεσίες τους… καταβάλλοντας σε καθένα από αυτούς τις  αντίστοιχες νόμιμες μηνιαίες αποδοχές τους».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων  «η απόφαση αυτή αποκτά ιδιαίτερη αξία, λόγω του ότι είναι η πρώτη θετική εφετειακή απόφαση για το Δήμο μας και από τις ελάχιστες σε ολόκληρη την Ελλάδα.  Και αυτό επιτεύχθηκε μετά από συστηματική εργασία και επιμονή του Σωματείου μας, το οποίο από την πρώτη στιγμή και εις πείσμα των καιρών πίστεψε στην θετική έκβαση της υπόθεσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.
aftodioikisi.gr
Την άμεση ανάκληση του τελικού πίνακα διάθεσης των υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης του υπουργείου Δικαιοσύνης ζητάει με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ η ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι οι τελικοί πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων εκδόθηκαν με βάση τον προσωρινό πίνακα κατάταξης, χωρίς να αξιολογηθούν οι ενστάσεις και χωρίς να εκδοθεί τελικός πίνακας μοριοδότησης των υποψηφίων, σε αντίθεση με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.
Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΕ- ΟΤΑ προς τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη είναι η εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε στις 28 Μαρτίου 2014 την έκδοση από το Α.Σ.Ε.Π. του «τελικού» πίνακα διάθεσης υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Ανακοίνωση 5/2013), ο οποίος ήταν απλή αντιγραφή του προσωρινού.
Ο «τελικός» πίνακας επικαιροποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2014, αποκλειστικά με την αφαίρεση των υποψηφίων, για τους οποίους είχε εκδοθεί πόρισμα από το Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών αναφορικά με τυπικά τους προσόντα (χωρίς βεβαίως να έχετε ελέγξει εάν αντιστοίχως είχε ανακληθεί ο διορισμός τους από τους αρμόδιους Δήμους, την στιγμή μάλιστα, που σε πολλές περιπτώσεις, τα πορίσματα διαπίστωναν απλά σφάλματα της υπηρεσίας, χωρίς ευθύνη των υποψηφίων) και χωρίς την αναπλήρωση των θέσεων που κενώθηκαν, ενώ παραμένουν υπάλληλοι που εξαιρέθηκαν αναδρομικά από τη διαθεσιμότητα και έχουν επιστρέψει στους Ο.Τ.Α.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι η έκδοση των τελικών πινάκων αφενός μεν έγινε χωρίς να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις επί των προσωρινών πινάκων της Ανακοίνωσης 5/2013, αφετέρου δε έγινε, μεμονωμένα για ένα από τους 5 φορείς απορρόφησης των Δημοτικών Αστυνομικών και δη τα Καταστήματα Κράτησης, τη στιγμή που οι πίνακες είναι αλληλένδετοι μεταξύ τους και μία απλή αφαίρεση ονόματος από τον πίνακα διάθεσης ενός φορέα προκαλεί «ντόμινο» αλλαγών στους πίνακες διάθεσης όλων των φορέων. Περαιτέρω, είναι αδιανόητο να εκδίδεται τελικός πίνακας διάθεσης χωρίς να έχει εκδοθεί ο τελικός πίνακας κατάταξης-μοριοδότησης των υποψηφίων!
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και ιδιαίτερα με τη διάταξη του άρθρου 44 του Νόμου 4238/2014 της εκδόσεως των τελικών πινάκων διάθεσης προηγείται η εξέταση των ενστάσεων, ακολουθεί η έκδοση τελικού πίνακα κατάταξης και μετά την περάτωση της ως άνω διαδικασίας εκδίδονται οι τελικοί πίνακες διάθεσης: «Κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης και διάθεσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ένσταση στο ΑΣΕΠ, εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε ημερών από την επομένη της ανάρτησής τους στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ, οι οποίες εξετάζονται εντός οριζόμενης προθεσμίας από το αρμόδιο τριμελές ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο του φορέα προέλευσης. Μετά την εξέταση των ενστάσεων το ΑΣΕΠ καταρτίζει και εκδίδει: α. τελικό πίνακα κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα και β. τελικό πίνακα διάθεσης υπαλλήλων ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, τους οποίους διαβιβάζει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και στους φορείς υποδοχής που περιλαμβάνονται στην οικεία ανακοίνωση.»
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, λοιπόν, το Α.Σ.Ε.Π. προχώρησε σε έκδοση του τελικού πίνακα διάθεσης μεμονωμένα για ένα φορέα, χωρίς προηγουμένως να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις κατά ευθεία παράβαση του Νόμου και χωρίς να έχει εκδοθεί ο τελικός πίνακας κατάταξης, όπως ρητά ορίζει ο Νόμος.
Αποτέλεσμα αυτού είναι ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των συναδέλφων, αφού δεκάδες από αυτούς θα τοποθετηθούν σε θέση που δεν ανταποκρίνεται στα τυπικά τους προσόντα για λόγους, που δεν ευθύνονται οι ίδιοι (π.χ. λάθος καταχωρήσεις στοιχείων από τα Γραφεία Προσωπικού, πλασματική μοριοδότηση που έλαβε μερίδα υποψηφίων και επιβάλλεται να αφαιρεθεί), ενώ η εκ των υστέρων αναθεώρηση των πινάκων θα προκαλέσει μαζικές ανακατατάξεις και δεκάδες υπάλληλοι θα αναγκαστούν σε διαδοχικές μετακομίσεις.
Παραβλέπουμε το «αλαλούμ» και όσα άλλα προβλήματα προκληθούν στη διαδικασία, όπως αυτό της ανάγκης πρόσθετης εκπαίδευσης, που συνεπάγεται και πρόσθετο κόστος, για όσους υπαλλήλους αλλάξουν φορέα.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η έκδοση του τελικού πίνακας διάθεσης υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης (Ανακοίνωση 5/2013) έγινε χωρίς την τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων, σας καλούμε στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας αλλά και των αρχών της χρηστής διοικήσεως και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου να προχωρήσετε στην άμεση ανάκλησή του, προς αποφυγή νομικών αλλά και πρακτικών περιπλοκών.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, εκτός από ένα πιθανό κύμα προσφυγών στα Διοικητικά Δικαστήρια από υποψηφίους που θίγονται αλλά και πιθανή αναζήτηση ευθυνών για όσους παραβιάζουν τις κείμενες διατάξεις, εκτίθεται ανεπανόρθωτα το ίδιο το Α.Σ.Ε.Π, μία Ανεξάρτητη Αρχή που οφείλει να αντιπροσωπεύει μερικές από τις λίγες αξίες, στις οποίες έχουν ακόμη πίστη τόσο οι Δημόσιοι Υπάλληλοι όσο και ο Ελληνικός λαός: Της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.»
aftodioikisi.gr
Τις προτάσεις του για την έναρξη και τη λήξη του σχολικού έτους κατέθεσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στις οποίες και κατέληξε έπειτα από συνεδρίασή του στις αρχές Απριλίου.
Θυμίζουμε ότι οι προτάσεις του ΙΕΠ έχουν βαρύνουσα σημασία καθώς στις αρμοδιότητές τους είναι η γνωμοδότηση και εισήγηση, ύστερα από σχετικό ερώτημα του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ή αυτεπαγγέλτως, αντίστοιχα, για θέματα που αφορούν μεταξύ των άλλων τη σχολική ζωή και τα προγράμματα σπουδών.
Το ΙΕΠ προτείνει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να χτυπά στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα κατά την οποία θα ξεκινά και το σχολικό και διδακτικό έτος.
Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια το ΙΕΠ πρότεινε να λήγουν τα μαθήματα στις 31 Μαΐου και ακολούθως να ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις. Για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τα μαθήματα θα λήγουν στις 15 Ιουνίου, όπως ίσχυε.
Για τις αργίες το ΙΕΠ προτείνει την πραγματοποίηση μαθημάτων στις 7 Ιανουαρίου ενώ στις 30 Ιανουαρίου, των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές να εκκλησιάζονται και ακολούθως να πραγματοποιούνται δραστηριότητες για το έργο των Τριών Ιεραρχών.
Όσον αφορά τη λήξη του σχολικού έτους το ΙΕΠ προτείνει να λήγει στις 30 Ιουνίου και για τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης ενώ το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου (20-30/06) να πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και εφόσον το επιβάλλουν οι ανάγκες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατά το ΙΕΠ μπορεί να παρατείνεται το διδακτικό έτος, όσον αφορά μόνον τα Λύκεια και μέχρι τις 10 Ιουνίου.
Το ΙΕΠ δεν τοποθετήθηκε για την πραγματοποίηση της Λευκής Εβδομάδας, ενώ δεν υπάρχει αναφορά στους περιπάτους που κάποιοι εξ αυτών ενδέχεται να περικοπούν. Παρόλα αυτά πιθανή είναι η πραγματοποίηση της "Λευκής Εβδομάδας" λόγω και της επιμήκυνσης του σχολικού έτους. Θυμίζουμε ότι η κα. Κεφαλογιάννη είχε δηλώσει στη Βουλή ότι το Υπουργείο Τουρισμού δίνει έμφαση και στην κοινωνική διάσταση άλλων μορφών τουρισμού όπως είναι ο εκπαιδευτικός.
Όσον αφορά την υλοποίηση της "Λευκής Εβδομάδας" υποστήριξε ότι  πρέπει σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και φορείς να εξεταστούν και να αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι για να διαπιστωθεί η δυνατότητα εφαρμογής ανάλογου προγράμματος στην Ελλάδα με κύριο γνώμονα το σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, την ανάκαμψη του τουρισμού και συνακόλουθα της εθνικής οικονομίας.
news.gr
Διαγωνισμό πρόσληψης τουλάχιστον νέων 200 πτυχιούχων προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ στο τέλος Μαΐου θα ανακοινώσει ... την έναρξη της διαδικασίας επιλογής επιπλέον 200 υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, οι οποίοι θα εργαστούν για δύο χρόνια στην τράπεζα, υπό το καθεστώς πρακτικής άσκησης.

Ηδη διοικητικά στελέχη της ΕΤΕ ήρθαν σε επαφή με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, ζητώντας τη συνδρομή του στη διαδικασία του γραπτού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί μετά το καλοκαίρι.

Εξάλλου, για τα καταστήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης η Εθνική είναι σε συνεννόηση με το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, προκειμένου να απασχολήσει με διετείς συμβάσεις 200 πτυχιούχους από οικονομικές και άλλες ειδικότητες, με διαδικασία επιλογής που ξεκινά τον Ιούνιο.

Τις 94.385 θα φτάσουν οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο την περίοδο 2014 – 2018 σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε στη Βουλή. Μόνο το 2014 εκτιμάται ότι θα φύγουν (απολύσεις + συνταξιοδοτήσεις) από το Δημόσιο 21.846 υπάλληλοι, η μερίδα του λέοντος (17.486) από την κεντρική διοίκηση, τους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα. Ανάλογος θα είναι και ο αριθμός το 2015, οπότε θα αποχωρήσουν 20.474.
Αντίστοιχα θα υπάρξουν και προλήψεις που την πενταετία θα φτάσουν τις 65.728 με το μεγάλο μέρος τους να πραγματοποιούνται επίσης στην κεντρική διοίκηση, τους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων είναι αρνητικό κατά 28.657 υπαλλήλους.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αντί να κόβουν κλήσεις για παράνομη στάθμευση, θα κόβουν πρόστιμα για φοροδιαφυγή! Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης θα ολοκληρώσει εντός του Μαΐου την πρόσληψη 197 ελεγκτών και θα διασφαλίσει τη βασική εκπαίδευση 2.000 νέων πιστοποιημένων ελεγκτών. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσληφθούν περίου 160 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι θα έχουν εξειδικευτεί για να εκπληρώσουν αποτελεσματικά τα νέα τους καθήκοντα.
Η Τρόικα επενδύει στην ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων και για το λόγο αυτό επιτρέπει προσλήψεις στη συγκεκριμένη υπηρεσία και το 2015.
aftodioikisi.gr
Η Samsung Electronics Hellas με στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση των καταναλωτών και πάντα στο πλαίσιο της προστασίας τους από προϊόντα άγνωστης προέλευσης, ποιότητας και ασφάλειας, επισημαίνει ότι υπάρχουν απομιμήσεις του μοντέλου Samsung Galaxy S4 στην ελληνική αγορά.

Με το δεδομένο αυτό, παραθέτει μια σειρά από συγκριτικά στοιχεία με τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ξεχωρίζει μια αυθεντική συσκευή από την απομίμηση:

    Μέγεθος οθόνης: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 διαθέτει οθόνη 5 ιντσών και  αξεπέραστη ποιότητα Full HD Super AMOLED (1920x 1080), σε αντίθεση με τις απομιμήσεις που οι διαστάσεις της οθόνης τους είναι μικρότερη.
    Μέγεθος συσκευής: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 έχει μέγεθος 136.6 x 69.8 x 7.9 mm και το βάρος του είναι 130g, ενώ οι απομιμήσεις έχουν μεγαλύτερο πάχος και βάρος.
    Ποιότητα εξωτερικού υλικού: οι απομιμήσεις έχουν ποιοτικά χαμηλότερη αίσθηση και εμφάνιση με το αυθεντικό Samsung Galaxy S4.
    Εξωτερική κεραία σύνδεσης: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 διαθέτει στην πίσω εσωτερική όψη και βγάζοντας την μπαταρία, μια εξωτερική κεραία σύνδεσης την οποία δεν έχουν οι απομιμήσεις.

Ωστόσο, αρκετές απομιμήσεις μπορεί να μην φέρουν ενδείξεις όπως το «CE», «IMEI», «Serial Number» ή τα στοιχεία υπευθύνου εισαγωγής επί της συσκευασίας – χωρίς όμως οι ενδείξεις αυτές να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του προϊόντος.

Η εταιρεία θεωρεί καθήκον της να προστατεύσει τους καταναλωτές από απομιμήσεις των Samsung smartphones, οι οποίες δεν διαθέτουν τα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών της και δεν προσφέρουν στον χρήστη τα οφέλη από τις απεριόριστες δυνατότητες τους. Παράλληλα, η εταιρεία λαμβάνει όλα τα νόμιμα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

http://www.fpress.gr 
Ακατάλληλος για καρδιακούς ήταν ο επαναληπτικός ημιτελικός του Europa League στο «Μεστάγια». Η Βαλένθια κρατούσε σφιχτά στα χέρια της το εισιτήριο για τον τελικό της 14ης Μαΐου στο Τορίνο, αλλά στις καθυστερήσεις ο Μ’ Μπιά σκόραρε, κάνοντας το 3-1 και έδωσε την πρόκριση στη Σεβίλλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης για τρίτη φορά και θα διεκδικήσει το τρίτο της τρόπαιο, μετά από αυτά του 2006 (4-0 τη Μίντλεσμπρο) και του 2007 (3-1 στα πέναλτι την Εσπανιόλ).

Οι «νυχτερίδες» έφτασαν πολύ κοντά σε μια ακόμη ανατροπή, κάνοντας σχεδόν τέλειο παιχνίδι, αλλά πλήρωσαν ένα στιγμιαίο λάθος στις καθυστερήσεις. Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό ο Φεγκουλί, οχτώ λεπτά αργότερα ο Μπέτο με αυτογκόλ έκανε το 2-0 και στο 70’ ο Ματιέ πέτυχε το τρίτο τέρμα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Μ’ Μπιά «έγραψε» το 3-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΙΒΗΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ


Πέρσι έμοιαζε «καταραμένη» (χάνοντας κάθε τρόπαιο στις… καθυστερήσεις». Φέτος, όμως δεν «παίζεται»! Μετά το… πάρτι που κάνει εντός Πορτογαλίας (ήδη πρωταθλήτρια και στους τελικούς Κυπέλλου και Λιγκ Καπ), η Μπενφίκα ετοιμάζεται να σηκώσει και ευρωπαϊκό τίτλο!
Οι «αετοί» της Λισαβόνας έμειναν όρθιοι στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους με το τελικό 0-0 και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 2-1 απ’ το πρώτο παιχνίδι, προκρίθηκαν για 10η φορά στην ιστορία τους σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και κόντρα στη Σεβίλλη θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω για την περσινή απώλεια.

Τεράστιο πλήγμα στο τελευταίο «ραντεβού» του Τορίνου (14/5), όπου η ομάδα του Ζέσους θα παίξει δίχως τους τιμωρημένους –και βασικούς- Πέρες, Μάρκοβιτς, Σάλβιο !
Πηγή : sport-fm.gr
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του, για να συζητήσει για τα χρέη του ΠΑΟΚ.
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του, αν ο Σαββίδης δε μείνει ικανοποιημένος από τη ρύθμιση, θα υποβιβάσει την ομάδα του στη Γ” Εθνική.
«Τι γίνεται με τα χρέη δεν ξέρω. Είχα μια αρκετά σκληρή συζήτηση στο Μαξίμου και τους είπα: «Θέλετε λεφτά; Πάρτε τα. Αν δε θέλετε, μην τα παίρνετε….
Αν δε πάρουν τα λεφτά θα πέσουμε κατηγορία, αλλά δε θα χάνω το χρόνο μου.
Αν πέσουμε στη Γ” θα ξεκινήσουμε μια καινούρια ομάδα, με τις βάσεις της, με το κέντρο αποκατάστασης, με το καινούριο γήπεδο. Τα λεφτά που θέλουν να μας πάρουν, καλύτερα να τα επενδύσουμε. Μετανιώνω για ό,τι έχω χάσει σε αυτά τα δύο χρόνια, για 32 εκατομμύρια ευρώ.
Άρχισα να πληρώνω τα χρέη και τα 22 απ” αυτά εκεί πήγαν. Γι” αυτό η κατάσταση είναι αρκετά ανησυχητική.
Μήπως θέλουν να βεβαιώσουν αρκετά απ” όσα λέω; Θέλω να πω ότι ποτέ δεν λέω κάποια λόγια, για τα οποία ποτέ δεν θα ευθύνομαι. Στο Μαξίμου πήρα μία απάντηση, συνηθισμένη. «Ναι, βέβαια, θα το λύσουμε το θέμα», αυτό μου είπαν.
Δε γίνεται να λέμε για τα χρέη του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δε χρωστάει σε κανέναν. Αν μου πουν ότι χρωστάει, τότε πρέπει να έρθουμε σε συνεργασία. Προσθέτουν ποσά και τέτοιες επιχειρήσεις σαν τον ΠΑΟΚ, υπάρχουν παρα πολλές και από το 1979 δεν πληρώνουν, ωστόσο δε συμβαίνει τίποτα. Προσπαθούν να το τρενάρουν.
Υπάρχει κάποια δύναμη που δεν πρέπει να λυθούν τα θέματα. Ένα ακόμη θέμα που συζητάμε είναι η σύνταξη των ομογενών. Δε γίνεται σε όλη την Ευρώπη να παραβιάζεται το ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν είναι απλά ένα άτομο που ήρθε από κάπου. Είμαι Έλληνας πολίτης με όλα τα χαρτιά.
Πληρώνω φόρους όπως πάντα στις επιχειρήσεις μου. Δεκάδες εκατομμύρια πλήρωσα και πέρσι, γι” αυτό και απαιτώ να με ακούσουν», δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά.»
aftodioikisi.gr
Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα που μας συνοδεύουν τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες και τώρα Ιταλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι κατέχει άξια θέση και στην κρεβατοκάμαρα!

Το αποκαλούν «βιάγκρα της φύσης», καθώς ο χυμός του είναι ευεργετικός για τη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα.

Πρόκειται για το ζουμερό καρπούζι!

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Urology δείχνει ότι το αμινοξύ κιτρουλίνη, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο καρπούζι, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, χωρίς καμία παρενέργεια.

Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και περιέχει ελάχιστες θερμίδες.

Προκειμένου να εξερευνήσουν τα πιθανά οφέλη του φρούτου σε άνδρες που αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φότζια χορήγησαν συμπλήρωμα κιτρουλίνης σε 24 άνδρες που αντιμετώπιζαν ήπια συμπτώματα ΣΔ. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 57 έτη.

Είναι γνωστό πως η κιτρουλίνη βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και κατ’ επέκταση στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών.

Έπειτα από δίμηνη δοκιμή, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα συμπτώματα υποχώρησαν – με βάση την επίσημη κλίμακα αξιολόγησης Erection Hardness Score (EHS) – και μάλιστα το 50% των συμμετεχόντων κατάφερε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία στην κλίμακα χάρη στο συμπλήρωμα.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των σεξουαλικών επαφών ανά μήνα.

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!