Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Μπορεί κάποιος να καταλάβει από τον τρόπο που περπατάει μια γυναίκα, τι είδους οργασμό έχει όταν κάνει σεξ; Μπορεί κάποιος να καταλάβει από τα βήματα της, εάν είναι “κλειτοριδική”, ή “κολπική”, ή πολυοργασμική; Βέλγοι επιστήμονες ισχυρίζονται πως ναι. Το περπάτημα δείχνει το είδος του οργασμού.
Επιστήμονες από το καθολικό Πανεπιστήμιο του Λούβεν στο Βέλγιο, έκαναν το εξής. Ρώτησαν ένα μεγάλο δείγμα γυναικών, τι είδους οργασμό έχουν. Το δείγμα το χώρισαν σε 2 κατηγορίες. Στις γυναίκες που έχουν κολπικό οργασμό και σε εκείνες που δεν έχουν κολπικό οργασμό, αλλά άλλου είδους (πχ κλειτοριδικό).
Στη συνέχεια βιντεοσκόπησαν το περπάτημα της κάθε γυναίκας του δείγματος. Τα βίντεο τα πρόβαλλαν σε μια ομάδα από ψυχολόγους και σεξολόγους, οι οποίοι φυσικά και δεν γνώριζαν τι είχε απαντήσει η κάθε γυναίκα για το είδος οργασμού που είχε. Τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν απόλυτα.
Οι ειδικοί βρήκαν με σχετική ευκολία, ποιες γυναίκες είχαν κολπικό οργασμό, από τον τρόπο που περπατούσαν και όπως τόνισαν αργότερα, αυτό φαίνεται από το χαλάρωμα συγκεκριμένων μυών του σώματος ενώ οι γυναίκες περπατάνε. Η σεξουαλική διείσδυση και ο οργασμός από αυτήν, αλλάζει τον τρόπο που η γυναίκα περπατά. Ανεπαίσθητα για τους πολλούς αλλά όχι για τους ειδικούς.
“Η ανάλυσή μας έδειξε πως η μεγαλύτερη περιστροφή της λεκάνης και των σπονδύλων όταν περπατούν, καθώς και το μεγαλύτερο μήκος του δρασκελισμού είναι χαρακτηριστικά των γυναικών που έχουν κολπικό οργασμό. Συνήθως στο βάδισμά τους διακρίνει κανείς περισσότερη «ρευστότητα», ενέργεια, αισθησιασμό, ελευθερία και απουσία πλαδαρών ή μπλοκαρισμένων μυών”  τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας.
Πηγή: iatropedia.gr
Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται σε ένα χωράφι 
 
 Οι αξιωματικοί έχουν εντοπίσει διάφορα σημεία κοντά στο μέρος της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν το 2007 στην Praia da Luz της Πορτογαλίας. Οι έρευνες έχουν οδηγήσει την αστυνομία σε μια περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στο διαμέρισμα που έμενε τότε η οικογένεια των Μακ Καν.

Αν και το συγκεκριμένο σημείο πρόκειται σε λίγες μέρες να οικοδομηθεί κι έχουν γίνει αρκετές εργασίες, οι αρχές λένε, ότι τότε ήταν απλά ένα χωράφι και θα πρέπει να αρχίσουν να σκάβουν για τυχόν ευρήματα. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η μικρή δολοφονήθηκε και θάφτηκε σε σημείο κοντά στο σπίτι όπου έκαναν διακοπές εκείνη και η οικογένεια της.

Οι γονείς της Μαντλίν δεν θα πάνε στην Πορτογαλία.

http://www.newsbomb.gr 

Υπάρχουν πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο όπου οι κάτοικοί τους είναι πραγματικά πολύ τυχεροί, αφού έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μικρές οάσεις πρασίνου και την ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο.
Ο μεγαλύτερος κήπος λουλουδιών στην «γηραιά ήπειρο», είναι το Keukenhof και βρίσκεται στην πόλη Lisse της Ολλανδίας. Ο φυσικός αυτός παράδεισος καλύπτει περίπου μία έκταση 79 στρεμμάτων και προσελκύει 800.000 επισκέπτες σε μία περίοδο 9 εβδομάδων που καταφθάνουν για να απολαύσουν το ταλέντο της φύσης σε συνδυασμό με την ανθρώπινη ακρίβεια.
Το πάρκο είναι γεμάτο από 7 εκατομμύρια τουλίπες, νάρκισσους, υάκινθους, και άλλα πανέμορφα λουλούδια που ανθίζουν ταυτόχρονα προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Το όλο σκηνικό συμπληρώνουν δροσερά ρυάκια, μικρές λίμνες με κύκνους και σκιερά μονοπάτια που χαρίζουν στον επισκέπτη ηρεμία και χαλάρωση.
Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοια αφθονία χρωμάτων και αρωμάτων. Το πάρκο ιδρύθηκε το 1949 από τον τότε δήμαρχο της Lisse, είναι μοναδικό, παγκοσμίως γνωστό, και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ολλανδίας εδώ και 60 χρόνια.
Στο υπέροχο αυτό πάρκο πραγματοποιούνται και διάφορα happenings, όπως για παράδειγμα show με άγρια πουλιά, επιδείξεις μόδας, μουσικές εκπλήξεις από μικρές μπάντες, ενώ στα μέσα Απριλίου γίνεται η μεγάλη παρέλαση των λουλουδιασμένων αρμάτων.
Το Keukenhof είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε χρόνο από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου και σίγουρα, στο μέρος αυτό αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει άνοιξη!
echoes.gr
Ο Ισπανός τεχνικός της Μπάγερν εισπράττει σχεδόν τα διπλά από τον Μουρίνιο – Τρίτος καλύτερα αμειβόμενος ο Μαρσέλο Λίπι της Γκουαντζού!
Μακράν ο καλύτερα αμειβόμενος προπονητής στον κόσμο είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη σχετική λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό France Football και το οποίο αποκαλύπτει τους δέκα τεχνικούς που λαμβάνουν τα περισσότερα χρήματα.
Το εντυπωσιακότερο είναι το γεγονός ότι οι αποδοχές του προπονητή της Μπάγερν Μονάχου είναι σχεδόν οι διπλάσιες από εκείνες που έχει ο Ζοζέ Μουρίνιο από την Τσέλσι.
Ένα ακόμη στοιχείο για το οποίο δεν πρέπει να αισθάνεται και υπερήφανος ο Special One; Το γεγονός ότι οι αποδοχές του είναι κατά 100 χιλιάδες περισσότερες από αυτές του Μαρσέλο Λίπι ο οποίος εργάζεται στην Γκουαντζού.
Άλλο ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει στη λίστα αυτή, ο προπονητής ο οποίος με την δουλειά του τα τελευταία χρόνια έχει κλέψει την παράσταση.
Ποιος ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος οδήγησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά η λίστα… 
1. Πεπ Γκουαρντιόλ (Μπάγερν Μονάχου) 27,8 εκατ. δολάρια
2. Ζοζέ Μουρίνιο (Τσέλσι) 14,1
3. Μαρσέλο Λίπι (Γκουαντζού) 14,0
4. Αρσέν Βενγκέρ (Άρσεναλ) 11,6
5. Φάμπιο Καπέλο (εθνική ομάδα Ρωσίας) 10,9
6. Κάρλο Αντσελότι (Ρεάλ Μαδρίτης) 10,5
7. Χεράρδο Μαρτίνο (Μπαρτσελόνα) 7,6
8. Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ) 6,0
9. Μανουέλ Πελεγκρίνι (Μάντσεστερ Σίτι) 5,8
10. Ζόρζες Ζέσους (Μπενφίκα) 5,6


http://www.4news.gr 
Ίσως οι περισσότεροι να μην τα γνωρίζουμε όμως υπάρχουν, είναι στην Ελλάδα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από γνωστούς εξωτικούς προορισμούς.
Είναι τα Λιχαδονήσια, μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα. Μία συστάδα νησιών που οι ντόπιοι αποκαλούν Σεϋχέλες και που πήραν το όνομά τους (όπως λέει ο μύθος) από τον υπηρέτη του Ηρακλή, Λίχα.
Σύμφωνα με την μυθολογία, η γυναίκα του Ηρακλή η Δηιάνειρα, πιστεύοντας πως ο σύζυγός της την απατά του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Υποφέροντας από τους πόνους ο Ηρακλής άρπαξε τον Λίχα και τον πέταξε στη θάλασσα. Τα κομμάτια του έπεσαν γύρω από το ακρωτήριο  Κήναιο, και ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια.
Τα νησάκια αυτά είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελούν έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Χρόνια πριν κατοικούνταν, σήμερα όμως είναι ακατοίκητα και χαρακτηρίζονται προστατευόμενοι οικολογικοί χώροι. Η Μανολιά και η Στρογγυλή είναι τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος και ακολουθεί η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βάγια και μερικά ακόμα μικρότερα που ονομάζονται ποντικονήσια.
Μαύρη ηφαιστειακή πέτρα, πράσινο σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, ένας βυθός εξαιρετικά πλούσιος με αρκετά παλιά ναυάγια αλλά και με ερείπια τειχών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των καταδυτών. Τα απομεινάρια ενός αρχαίου οικισμού, μία γραφική εκκλησία, μία οργανωμένη παραλία με όλα τα απαραίτητα και μία φύση που μαγεύει είναι αυτά που κάνουν τα Λιχαδονήσια να μοιάζουν με παράδεισο.
Η συστάδα αυτή των υπέροχων νησιών που «κολυμπούν» στην ασφαλή αγκαλιά του Ευβοϊκού, αποτελεί ιδανικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις.
echoes.gr
Μια ξανθιά πάει στον πάγκο δανεισμού της Βιβλιοθήκης και λέει:
- Δανείστηκα ένα βιβλίο την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ήταν το πιο βαρετό βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ. Δεν είχε καθόλου υπόθεση, αλλά είχε υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες.
- Ώστε εσείς λοιπόν μας πήρατε τον τηλεφωνικό κατάλογο!!!









http://www.anekdota.gr 
Ποιο εστιατόριο βρίσκεται πιο κοντά στο Λευκό Πύργο; Αυτή την ερώτηση, αλλά και πολλές παρόμοιες, δεν θα χρειάζεται να την κάνουν πλέον στους περαστικούς οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης. Απλά, θα πιάνουν το κινητό τους και θα «ψάχνουν» στους ψηφιακούς χάρτες της Google.
Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που «ανέβασε» επικαιροποιημένα δεδομένα για το ιστορικό της κέντρο, καθώς αξιοποίησε τη δυνατότητα που δόθηκε πρόσφατα στους Ελληνες χρήστες για την πρόσθεση στοιχείων, μέσω του Google Map Maker.
Για να γίνει αυτό, περισσότερα από 50 άτομα, χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες, «όργωσαν» το κέντρο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο και τράβηξαν σχεδόν 1600 φωτογραφίες. Φορώντας τα ειδικά μπλουζάκια του GDG Thessaloniki- της κοινότητας προγραμματιστών που διοργάνωσε το γεγονός- και έχοντας παρακολουθήσει ένα σχετικό σεμινάριο μια εβδομάδα πριν, κατέγραψαν όσα περισσότερα δεδομένα μπόρεσαν περπατώντας επί πέντε ώρες στους δρόμους της πόλης.
Οι ομάδες εργάστηκαν σε τέσσερις περιοχές: στην Αριστοτέλους, στη Νέα Παραλία, στο Λιμάνι (μαζί με τα Λαδάδικα) και στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). «Καταχωρήσαμε περισσότερες από 300 επιχειρήσεις, με φωτογραφίες και τις σχετικές πληροφορίες. Αυτό φυσικά έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία ακόμη και για εμάς. Ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον», είπε ο Κυριάκος Πουρσανίδης, φοιτητής Πληροφορικής στο ΤΕΙ Σερρών, που ήταν υπεύθυνος για την ομάδα της Αριστοτέλους.
Τα δεδομένα θα υπάρχουν τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά, ενώ αυτό ήταν μόνο η αρχή. Η Κοινότητα περιμένει να έρθει και στη Θεσσαλονίκη το σύστημα Street View που «κουμπώνει» πάνω στους ψηφιακούς χάρτες και προσφέρει τρισδιάστατες εικόνες. Ειδικά συστήματα με κάμερες που τοποθετούνται σε αυτοκίνητα ή κράνη θα καταγράφουν εικόνες και θα αποτυπώνουν μια τρισδιάστατη εικόνα του περιβάλλοντος
Πηγή: iefimerida.gr
Ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στην Κεφαλονιά, είχε πολύ άσχημες επιπτώσεις για τους κατοίκους του νησιού, ωστόσο δημιούργησε... και ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, μία καινούργια παραλία.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Π. Παπαδημητρίου και τον επίκουρο καθηγητή Ι. Κασσάρα, μετέβη στην χερσόνησο της Παλικής και στην περιοχή Λιβάδι παρατήρησαν ότι η παραλία είχε επεκταθεί από τους πρόσφατους σεισμούς.
Οπως εξηγούν, μιλώντας στην εφημερίδα το Βήμα, στο παρελθόν, η παραλία μπροστά από το κτίριο των φυλακών ήταν πολύ στενή, μόλις μερικά μέτρα, ωστόσο, τώρα ανυψώθηκε κατά 20 εκατοστά παίρνοντας ταυτόχρονα και κλίση.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αφού η σεισμική κίνηση ήταν διαφορική κι έτσι όταν η μία πλευρά του ρήγματος βυθίστηκε, η άλλη ανυψώθηκε.
Ετσι λοιπόν, εξαιτίας του σεισμού και χάρη στην παρατηρητικότητα των ερευνητών γινόμαστε μάρτυρες ενός μοναδικού γεωλογικού φαινομένου.

http://peiraxtiri.gr
Προϊόν της πουριτανικής κοινωνίας του 19ου αιώνα  και όχι του μεσαιωνικού σκοταδισμού ήταν οι ζώνες αγνότητας σύμφωνα με νέες έρευνες.
Σύμφωνα με το μύθο, οι γυναίκες των Σταυροφόρων φορούσαν τις ζώνες αγνότητας για να μείνουν ανέγγιχτες, μέχρι να επιστρέψουν οι άντρες τους από τα μακρινά και χρονοβόρα ταξίδια στην ανατολή. Κείμενα του 15ου και 16ου αιώνα αναφέρουν τα μεταλλικά εσώρουχα που εμπόδιζαν τη σεξουαλική επαφή των γυναικών, αλλά σύγχρονοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι οι περιγραφές ήταν περισσότερο χιουμοριστικές και δεν μιλούσαν για πραγματικές καταστάσεις. Πολύ πιθανόν όμως να συνέβαινε και αυτό σε κάποιες περιοχές της πολιτισμένης Ευρώπης..
Πολλές ζώνες αγνότητας που χρονολογούνταν από το Μεσαίωνα, επανεξετάστηκαν και αποδείχθηκε ότι κατασκευάστηκαν τον 19ο αιώνα. Οι γυναίκες του 19ου αιώνα φορούσαν τις ζώνες για ορισμένες ώρες κάθε μέρα, κυρίως για να προφυλαχθούν απ’ τους βιασμούς.
Ήταν η εποχή της βιομηχανικής επανάστασης και πολλές γυναίκες βρίσκονταν μόνες τους σε εργοστάσιο, ανάμεσα σε δεκάδες άντρες. Η ζώνη χρησιμοποιούνταν και για να αποτρέπει αγόρια και κορίτσια από το να αυνανιστούν, καθώς η πουριτανική κοινωνία του 19ου αιώνα θεωρούσε τον αυνανισμό ανήθικο. Το βέβαιο είναι ότι και το μεσαίωνα δεν απέτρεψαν τις ερωτικές επαφές όσων γυναικών ήταν ανήσυχες και φυσικά, τον 19ο αιώνα δεν κατάφεραν να νικήσουν τις νεανικές ορμόνες.
aftodioikisi.gr
Ο Σύλλογος Φίλων Εθελοντών Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διοργανώνει Μουσική βραδιά "Τραγουδάμε για τα παιδιά" την Πέμπτη 5 Ιουνίου, ώρα 9.00 μ.μ. στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης (έναντι ΧΑΝΘ)...

Εννέα εξαιρετικοί άνθρωποι, εννέα εκλεκτοί καλλιτέχνες, προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να ενισχύσουν το έργο του Συλλόγου Φίλων-Εθελοντών Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη των ανηλίκων παραβατών και των ανηλίκων σε κίνδυνο παραβατικότητας.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΜΕΡΜΥΓΚΑ και οι Δημήτρης Λιβανός (μπουζούκι) , Παναγιώτης Παπαγεωργίου (πιάνο-ενορχήστρωση), Δημήτρης Τσιολχάς (ακορντεόν), Αντώνης Τζήκας (μπάσο), Αντώνης Κουτελιέρης (κιθάρα) σε μια μοναδική βραδιά που αναμένεται να δώσει το θετικό της στίγμα στην πόλη μας, με το φετινό πρόγραμμα ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ που παρουσίαζαν στο "Περιβόλι του Ουρανού" στην Αθήνα.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι δώδεκα ευρώ και ολόκληρο το ποσό από τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθεί αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των απόρων ανηλίκων παραβατών. τα παιδιά είναι υπόθεση όλων μας

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ

Βιβλιοπωλείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ -Λ. Νίκης 3 (Παραλία) τηλ. 2310226190

ΕΝΤΕΧΝΟΝ cafe - Ι. Δέλλιου 4 (Συντριβάνι) τηλ. 2310280553

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ -Πασσαλίδη 38 & Κίου 22 τηλ. 2310460791

51 cafe bar - Κομνηνών 51 (πεζόδρομος) τηλ. 2310-481334

ΝΤΕΠΩ

ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ - Βασ. ΄Ολγας 182 τηλ. 2310416600

ΧΑΡΙΛΑΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ - 25ης Μαρτίου 112 τηλ. 2310300711

RIGAS All Day Coffee Bar - Νικολάου Πλαστήρα 20 τηλ. 2310304674

ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ

ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ - Μάρκου Μπότσαρη 126 τηλ. 2310949186

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ & Λ. ΣΤΡΑΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ - Κωνσταντινουπόλεως 8 τηλ. 2310-860636

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Κόλλησε η βελόνα
Το πιο κουραστικό πράγμα για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο είναι οι επιβάτες που θεωρούν ότι όλοι πρέπει να ασχολούνται μαζί τους. «Τι ώρα θα έρθει η πτήση μου;”, “Το κυλικείο έχει ντεκαφεινέ καφέ;» .Κάποιοι επιβάτες θεωρούν ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, ακόμη κι αν η ταμπέλα στη στολή τους γράφει “security’  είναι εν δυνάμει μπάτλερ τους. Δεν είναι έτσι και ο ενημερωμένος ταξιδιώτης, που έχει ταξιδέψει μίλια, το γνωρίζει καλά. Ξέρει να αυτοεξυπηρετείται, να ζητά οδηγίες, δεν ενοχλεί το πλήρωμα και τους συνεπιβάτες του και γι’αυτό ξεχωρίζει.

Μην δίνετε πουρμπουάρ
Ακόμη κι αν είναι η πρώτη σας πτήση, δεν πρέπει ποτέ να δώσετε φιλοδώρημα στην αεροσυνοδό. Δεν είναι η σερβιτόρα σας on air και πρέπει να φερθείτε με σεβασμό. Άλλωστε υπάρχει η περίπτωση να κερδίζει περισσότερα από εσάς, αφού οι μεγάλες αεροπορικές θέλουν να είναι ευχαριστημενοι οι υπάλληλοι τους, ώστε να προσφέρουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

Η αεροσυνοδός δεν είναι η νταντά σας!
Οι νέοι γονείς με μωρά συνήθως είναι σκέτη ταλαιπωρία ακόμη και για τις πιο έμπειρες και ψύχραιμες αεροσυνοδούς. Μπορεί να είστε κουρασμένη, με το συνεχές κλάμα του μωρού σας όμως μη ξεσπάτε στις αεροσυνοδού. Δεν φταίνε εκείνες αν ξεχάσετε τις πάνες του μωρού σας στη βαλίτσα σας, ούτε αν το βλαστάρι σας βγάζει δόντια.

Μην προσπαθείτε να στριμώξετε τη βαλίτσα σας
Μπορεί να μην θέλετε να πληρώσετε κάτι παραπάνω, όμως είναι απαράδεκτο να παίρνετε μαζί σας στο αεροπλάνο τεράστιες βαλίτσες και να προσπαθείτε να τις στριμώξετε όπως όπως. Είναι επικίνδυνο, εκνευριστικό και αποτελεί εμφανή αντικοινωνική συμπεριφορά. Ειδικά όταν ρωτάτε «Τι να κάνω με την τσάντα μου;” απορημένοι. Τι να σας πουν οι αεροσυνοδοί; " Να μην την έπαιρνες μαζί σου;"

Χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό!
Μέρος των αρμοδιοτήτων των αεροσυνοδών είναι να χαμογελούν, να είναι ευγενικές. Αν κι εσεις αποφασίσετε να είστε ευγενικοί και να χαμογελάτε, είναι ο καλύτερος συνδυασμός για μια καλή πτήση. Είναι εδώ για να σας βοηθήσουν και το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε κι εσείς ευγενικοί, να τους μιλάτε κοιτώντας τις στα μάτια και να λέτε «ευχαριστώ» .
Μην απλώνεστε
Δεν είναι αποδεκτό να απλώνετε τα πόδια σας στα τοιχώματα του αεροπλάνου ή πάνω στον διπλανό σας ή ακόμη χειρότερα στον αέρα, δίνοντας διαρκώς σπρωξιές στη καρέκλα του μπροστινού σας. Όλες αυτές οι αντικοινωνικές συμπεριφορές απαγορεύονται δια ροπάλου.
naftemporiki.gr
Οριστική απαγόρευση σε όλες τις "προκλητικές" εμφανίσεις στους δημόσιους χώρους θέτει δια νόμου το Κουβέιτ. Σύμφωνα με τη Washington Post, οι Αρχές της χώρας αποφάσισαν να απαγορεύσουν τα μπικίνι και τα αποκαλυπτικά μαγιό σε πισίνες και ξενοδοχεία, τόσο για τις γυναίκες της χώρας, όσο και για τις τουρίστριες.

Σύμφωνα με το "news247.gr" ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης της χώρας, Χάμνταμ Αλ Αζέμι, ενέκρινε τον σχετικό νόμο. Σύμφωνα με τοπικά μέσα της χώρας, ο νόμος δεν διευκρινίζει τι θεωρείται "γυμνό" και "προκλητικό". Η διάταξη επικεντρώνεται ωστόσο στις γυναίκες που φορούν μπικίνι σε πισίνες, ξενοδοχεία και παραλίες.

http://www.thestival.gr
Το αδυνάτισμα είναι μια λέξη που έχει συνδεθεί με τον πανικό, σε πολλούς από εμάς, καθώς όσο λιγοστεύουν τα ρούχα, ένεκα καλοκαιρίας, τόσο περισσότερα φαντάζουν τα περιττά κιλά. Ο πανικός όμως, σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει και ειδικότερα όταν αναφερόμαστε στο αδυνάτισμα, που απαιτεί υπομονή και επιμονή.
Αν ακόμα δεν έχετε την ψυχραιμία να διαχειριστείτε τον τρόμο που σας προκαλεί η έννοια της δίαιτας, προσέξτε τουλάχιστον να μην κάνετε τα παρακάτω λάθη, που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το έργο σας. Αν τελικά δεν μπορείτε να διευκολύνετε το σώμα σας, τουλάχιστον μην το δυσκολεύετε.
1.  Δεν τρώτε καλό πρωινό
Εάν στην ερώτηση «τι έφαγες για πρωινό» οι απαντήσεις σας κυμαίνονται μεταξύ του «έναν καφέ στα γρήγορα» και «μια φρυγανιά στο πόδι» τότε δεν είναι να απορείτε γιατί δεν χάνετε κιλά, παρά τις επίπονες προσπάθειές σας. Το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο και πρωτεϊνούχο, για να σας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα και να σας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

2. Κάνετε μόνο αεροβική άσκηση
Εάν θεωρείτε πως η συχνή αεροβική άσκηση φτάνει για να κάψετε θερμίδες, τότε δεν είστε καλά ενημερωμένοι. Τα καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους θα τα έχετε, αν ενισχύσετε τη μυική σας μάζα, με ασκήσεις ενδυνάμωσης και αντίστασης, ανεβάζοντας σημαντικά το μέσο όρο των θερμίδων που θα καίτε, ακόμα και κατά τη διάρκεια της αεροβικής.
3. Κάνετε ασκήσεις με βάρη, αλλά προτιμάτε τις ελαφριές επιλογές
Ακόμα και αν έχετε καταλάβει την αξία των ασκήσεων με βάρη, δεν εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τις δυνατότητες τους, αν χρησιμοποιείτε ελαφριά βάρη, ακόμα και αν κάνετε πολλές επαναλήψεις. Δοκιμάστε να σηκώσετε μεγαλύτερα βάρη, με λιγότερες επαναλήψεις και με τη βοήθεια του γυμναστή βρείτε τις ασκήσεις που θα σας προφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα στο στόχο σας να χάσετε κιλά.

4. Δεν τρώτε πριν τη γυμναστική
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Arkansas, έδειξε πως γυναίκες που πριν την 30λεπτη καθημερινή τους άσκηση, έτρωγαν γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεϊνες, ανέβαζαν τα ποσοστά των θερμίδων που έχαναν, συγκριτικά με τις γυναίκες που προτιμούσαν να γυμναστούν νηστικές.
5. Κάνετε γυμναστική μόνοι σας
Μπορεί να σας αρέσει να γυμνάζεστε μόνοι σας και να καθορίζετε αποκλειστικά εσείς το προπονητικό σας πρόγραμμα, αλλά η συμμετοχή σε μια ομάδα, δεν σημαίνει απαραίτητα περιορισμούς, αλλά κυρίως συναδελφική αλληλεγγύη για την επίτευξη του στόχου σας. Δε χρειάζεται να ανήκετε σε μια μεγάλη ομάδα με ένα σωρό αγνώστους. Σχηματίστε μια ομάδα αδυνατίσματος με τους φίλους και την οικογένεια σας και θα δείτε πως τα κίνητρα και η επιτυχία σας θα βελτιωθούν κατακόρυφα.

6. Η ζυγαριά σας αγχώνει
Οι έρευνες έχουν δείξει, πως όσοι αγχώνονται με τη διαδικασία του ζυγίσματος, δεν καταφέρνουν τα ίδια καλά αποτελέσματα με όσους έχουν γλιτώσει τον εαυτό τους από τέτοιου είδους στρεσογόνους παράγοντες. Θα έχετε άλλωστε παρατηρήσει και οι ίδιοι πως όσο περισσότερο αγχώνεστε, τόσο πιο δύσκολο είναι να ελέγξετε τις κρίσεις λαιμαργίας σας. Ρυθμίστε το άγχος σας και έτσι θα ρυθμίσετε καλύτερα και την απώλεια των περιττών κιλών.
7. Επιλέγετε τα αναψυκτικά διαίτης
Μπορεί να μην νιώθετε τύψεις για τα ανθρακούχα που πίνετε καθημερινά, αφού τα έχετε αντικαταστήσει με τις διαιτητικές εκδοχές τους, αλλά θα πρέπει να ξέρετε πως σύμφωνα με τις στατιστικές, όσοι επιλέγουν τα διαιτητικά, καταλήγουν να καταναλώνουν τις ίδιες θερμίδες, με το αν έπιναν τα «πλήρη». Αν θέλετε, λοιπόν, ειλικρινά να χάσετε κιλά, ξεχάστε τελείως τα αναψυκτικά και ξεδιψάστε μόνο με νερό.

8. Δεν τρώτε επιδόρπιο
Το θέμα με το επιδόρπιο είναι ότι πολλοί είναι εκείνοι, που δεν νιώθουν χορτάτοι αν δεν φάνε ένα γλυκάκι μετά το  γεύμα, γι’ αυτό και για να μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας, μην στερείστε αυτή τη χαρά της ζωής, αρκεί να παραμένει μικρής κλίμακας. Μοιραστείτε ένα κομμάτι γλυκό ή δοκιμάστε κάτι με χαμηλά λιπαρά, που και θα ικανοποιήσει τη λιγούρα σας και δεν θα σας επιβαρύνει με επιπλέον θερμίδες.
Αν συγκρατείστε από το να φάτε το γλυκό σας μετά το φαγητό, θυμηθείτε όλες τις φορές που σηκωθήκατε στη μέση της νύχτας με την ακατανίκητη επιθυμία για γαλακτομπούρεκο και την σατανική σύμπτωση, να βρίσκεται ένα μεγάλο κομμάτι –γαλακτομπούρεκο- στο ψυγείο και να σας περιμένει…
clickatlife.gr
Ο Δήμος Παύλου Μελά και το Τμήμα Αθλητισμού για την λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου προτίθενται να προσλάβουν...
με δίμηνη σύμβαση 3 πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα Κολύμβηση , πτυχίο ναυαγοσώστη και γνώσεις aqua aerobic . Πληροφορίες τηλ 2310 643963 , 2310 607457.
Με 2.195 μόνιμους και εποχικούς θα ενισχυθούν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Συγκεκριμένα, θα γίνουν 743 μόνιμες προσλήψεις σε τέσσερα υπουργεία.
Έτσι, σε εξέλιξη είναι η υποβολή αιτήσεων για 110 Υπαξιωματικούς στο Λιμενικό, 149 τελωνειακούς στο υπουργείο Οικονομικών, 25 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης, ενώ αναμένονται  άλλοι δύο διαγωνισμοί για 450 θέσεις στις Οδικές Συγκοινωνίες και 9 αξιωματικούς στο Λιμενικό Σώμα.
Παράλληλα θα γίνουν 1.452 προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε διάφορους φορείς του Δημοσίου. Τις αιτήσεις τους μπορούν να καταθέτουν οι υποψήφιοι για 451 εποχικούς σε δήμους και περιφέρειες, 39 τεχνίτες στη ΔΕΗ, 44 φύλακες και εργάτες σε μουσεία, 250 ψυχολόγους , μεταφραστές και κοινωνικούς λειτουργούς στην ΕΛ.ΑΣ, 13 συμβασιούχους στο Χαμόγελο του Παιδιού και στα Παιδικά Χωριά SOS, 155 καταμετρητές και εργάτες ΕΥΔΑΠ.
Επίσης, μέσα στον Ιούνιο αναμένονται κι άλλες 500 προσλήψεις για ναυαγοσώστες, δασοπυροσβέστες και προσωπικό κατασκηνώσεων.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
«Μενού» πιο κοντινό σε εκείνο της Μινωικής Κρήτης, από ό,τι σε αυτό τής σημερινής Ελλάδας, εκτιμάται ότι είχαν στο τραπέζι τους οι Κρητικοί πριν από μόλις 100 χρόνια, όπως επισημαίνει, η Αμερικανίδα ανθρωπολόγος και αρχαιολόγος Τζέρολιν Μόρισον (Jerolyn Morrison), η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία αντίγραφων των μινωϊκών σκευών μαγειρικής, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.
Μάλιστα, ονειρεύεται να «στήσει» μια μικρή βιοτεχνία παραγωγής τέτοιων σκευών, η οποία θα προσφέρει θέσεις εργασίας στο τοπικό εργατικό δυναμικό και ιδίως σε νεαρούς τεχνίτες και σπουδαστές κεραμικής της Κρήτης.
Στο εμπορικό κομμάτι της δράσης της, η Αμερικανίδα αρχαιολόγος συνεχίζει να προβάλει διεθνώς τις «μινωικές γεύσεις» (Μinoan Tastes), που χάρη σε αυτή, ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από τις σελίδες εξειδικευμένων περιοδικών και εκδόσεων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ στο μη κερδοσκοπικό πεδίο εμπλέκεται στη διοργάνωση ιστορικών συμποσίων (τα οποία ενσωματώνουν και άλλες εποχές).
Η κυρία Μόρισον μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ευκαιρία ενός ιστορικού συμποσίου, στη Θεσσαλονίκη.
Ιστορικό… μπάρμπεκιου σε ρεπλίκα μινωικής σχάρας
Το συμπόσιο, με μινωικές και βυζαντινές συνταγές, μαγειρεμένες σε σκεύη-ρεπλίκες των αρχαιολογικών ευρημάτων, διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, τέρποντας τους ουρανίσκους των συνδαιτυμόνων με ένα αρχαίο μενού: φακές με κόλιανδρο και μέλι, σαλιγκάρια σωτέ με δενδρολίβανο και φιλέτο μαύρου χοίρου με χαρουπόμελο, μαγειρεμένο σε πήλινη ρεπλίκα μινωικής σχάρας.
Τι έτρωγαν οι Μίνωες;
Ήταν, λοιπόν, η μινωική διατροφή παρόμοια με τη σύγχρονη ελληνική; «Υπάρχουν πολλά φαγητά που τρώμε σήμερα και τα έτρωγαν και στη μινωική Κρήτη» επισημαίνει. Και ποια ήταν αυτά; «Τόσο στη μινωική εποχή, όσο και στη σύγχρονη Κρήτη, οι άνθρωποι καταναλώνουν τροφές από τη θάλασσα, όπως μικρά και μεγάλα ψάρια, πεταλίδες, σουπιές και θαλασσινά σαλιγκάρια. Έτρωγαν επίσης αρκετό κρέας, από ζώα που εξέτρεφαν ή κυνηγούσαν, όπως κατσίκι, πρόβατο, λαγό, χοίρους και βοοειδή, ενώ στις μεταγενέστερες μινωικές περιόδους κατανάλωναν και άγρια ελάφια. Οι ανασκαφές έφεραν επίσης στο φως πολλά όσπρια, όπως φακές και φάβα, δημητριακά, όπως ζέα και κριθάρι, φρούτα και καρπούς, όπως σύκα και αμύγδαλα και, φυσικά, αποδείξεις για παραγωγή ελαιολάδου και κρασιού! Πιστεύω ότι η διατροφή στην Κρήτη πριν από 100 χρόνια έμοιαζε περισσότερο με αυτή της μινωικής εποχής, από ό,τι της σύγχρονης. Γι” αυτό ευθυνόταν η έλλειψη ψυγείων, που ανάγκαζε τους κατοίκους του νησιού να χρησιμοποιούν διάφορες παραδοσιακές μορφές συντήρησης των τροφίμων, αλλά και οι μικρής, μόνο, κλίμακας καλλιέργειες λαχανικών, που διαμόρφωναν διατροφικές συνήθειες, ενδεχομένως να ήταν παρόμοιες με αυτές του μινωικού πολιτισμού» σημειώνει.
Ποιες ήταν οι συνήθειες των αρχαίων Κρητικών την ώρα του φαγητού;
«Αυτή είναι η συναρπαστική και δημιουργική πλευρά των αρχαιολογικών μελετών! Ο μινωικός πολιτισμός ήταν προϊστορικός και δεν έχουμε γραπτές μαρτυρίες σε σχέση με τις συνήθειες των συνδαιτυμόνων, ούτε έχουν βρεθεί τοιχογραφίες ή αγγειογραφίες, που να απεικονίζουν σκηνές μαγειρικής ή δείπνου. Ενώ μπορούμε να μάθουμε τι έτρωγαν οι Μίνωες και πώς μαγείρευαν, έχουμε περιορισμένη γνώση για το ποιες ήταν οι κοινωνικές τους συνήθειες και έθιμα, σε σχέση με το φαγητό και την οργάνωση του σπιτιού. Για παράδειγμα, ξέρουμε ότι μαγείρευαν και έτρωγαν τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω από αυτό, ενώ έστηναν τα τραπέζια τους και σε συγκεκριμένους χώρους στην ταράτσα των κατοικιών, αλλά δεν έχουμε ακόμη στοιχεία για το πόσα διαφορετικά πιάτα προσφέρονται σε ένα δείπνο, την ποσότητα του φαγητού που σερβιριζόταν ανά συνδαιτυμόνα, ούτε για το πόσες φορές ημερησίως ή εβδομαδιαίως μαγείρευαν. Δεν γνωρίζουμε αν προτιμούσαν τις αλμυρές, γλυκές ή ξινές γεύσεις» επισημαίνει η κυρία Μόρισον.
«Μινωιτών γεύσεις» (Minoan Tastes) ανά τον κόσμο
Η κυρία Μόρισον βαδίζει εδώ και χρόνια πάνω στα ίχνη των αρχαίων Μινωιτών μαγείρων και, βασισμένη στην τρέχουσα επιστημονική γνώση, δημιουργεί γαστρονομικές εμπειρίες που «μεταφράζουν» την αρχαία γλώσσα του φαγητού στον σύγχρονο συνδαιτυμόνα ανά τον κόσμο.
«Συνολικά, το feedback είναι θετικό και η ιδέα για το άνοιγμα μιας τέτοιας αγοράς, μινωικών γεύσεων, έγινε καλά δεκτή. Η πρόκληση είναι ότι η τυπική επιχείρηση εστίασης σήμερα εστιάζει κυρίως στη μαζική παραγωγή και τη χρήση φθηνότερων υλικών, ώστε να παρασκευάσει ένα φθηνότερο φαγητό, που θα το πουλήσει ακριβότερα στον πελάτη κι έτσι θα έχει μεγαλύτερο κέρδος στην επένδυσή του. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, όταν είσαι στην αγορά μαζικής παραγωγής, αλλά δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία τής Minoan Tastes. Το είδος της δουλειάς, που είναι απαραίτητο για τις Μινωικές Γεύσεις, απαιτεί χρόνο και προϊόντα υψηλής ποιότητας, κατά προτίμηση τοπικά, κάτι που σημαίνει ότι μια επένδυση σε αυτές συνεπάγεται χρόνο και χρήμα. Βρίσκω πελάτες που συμμερίζονται αυτή τη φιλοσοφία και πιστεύω ότι οι «Μινωιτών γεύσεις» θα συνεχίσουν», προσθέτει.
Μαγειρεύοντας σε… μινωικά «γουόκ»
Για την Τζέρολιν Μόρισον, μινωική μαγειρική δεν σημαίνει πάντως μόνο διαλεχτές πρώτες ύλες, αλλά και παρασκευή του φαγητού στα ίδια σκεύη, που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Κρήτες. Για την ακρίβεια, σε αντίγραφα αυτών, που κατασκευάζει η ίδια, με βάση τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών και με πολύ κόπο.
Το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι στον χρόνο και την τέχνη ξεκίνησε για την Τζέρολιν το 1997, όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη, προκειμένου να δουλέψει ώς κεραμίστρια στο πλευρό της αρχαιολόγου Τζένιφερ Μούντι (Jennifer Moody). Εργάστηκε δίπλα της στα σκάμματα αρχαιολογικών ανασκαφών της Κρήτης για πολλά καλοκαίρια, μέχρι που αποφάσισε και η ίδια να κάνει μεταπτυχιακό στην ανθρωπολογία και διδακτορικό στην αρχαιολογία.
Αντικείμενο της διπλωματικής της εργασίας ήταν η μελέτη των μαγειρικών σκευών των Μινωιτών, στις αρχαιολογικές ανασκαφές του Μόχλου (όπου η ανασκαφή γινόταν από τους Κώστα Δαβαρα και Jeffrey Soles/Τζέφρι Σόλς) και Παπαδιόκαμπου (Χρύσα Σοφιανού).
Στον Παπαδιόκαμπο, οι αρχαίοι Κρήτες χρησιμοποιούσαν πολύ τις χύτρες και τα πλάθανα, μινωικά «γουόκ». Στο Μόχλος μαγείρευαν κυρίως σε τριποδικές χύτρες, αλλά και σε πλάθανα.
Ψάχνοντας τον αρχαίο πηλό. Για μήνες ολόκληρους…
«Το πειραματικό κομμάτι της εργασίας μου ήταν να κατασκευάσω τέτοια σκεύη, με τον ίδιο πηλό, που το έκαναν οι αρχαίοι τεχνίτες κεραμικών. Αυτό χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια! Χρειάστηκε να συγκρίνω τους τοπικούς πηλούς της σύγχρονης Κρήτης με αρχαιολογικό υλικό απ΄ τις ανασκαφές, με μακροσκοπικές και πετρογραφικές μεθόδους ταυτοποίησης και μετά να διαλέξω αυτούς που έκαναν την καλύτερη δουλειά. Βρήκα δύο πολύ καλά δείγματα πηλού στο Μόχλος. Τα ξέθαψα, τα καθάρισα, τα αποθήκευσα σε ειδικό χειροποίητο πιθάρι, που έφτιαξε ένας φίλος στο Θράψανο και μετά άφησα τον πηλό να “καθίσει” σε νερό για αρκετούς μήνες, μέχρι να βεβαιωθώ ότι έχει πλήρως κορεστεί και είναι έτοιμος να δουλευτεί. Στη συνέχεια τον έπαιρνα από εκεί τμηματικά, τον άφηνα να στεγνώσει, τον δούλευα με τη σφήνα και μετά άρχιζα να τον δουλεύω σε τροχό κεραμικής», εξηγεί.
Μια βιοτεχνία αρχαίων σκευών μαγειρικής στον 21ο αιώνα
Για τη διοργάνωση των ιστορικών συμποσίων χρειάζονται πολλά σκεύη, τα οποία η Τζέρολιν φτιάχνει στην πλειοψηφία τους μόνη της, έχοντας όμως και συνεργασίες με τοπικούς τεχνίτες. «Στο μέλλον, θα ήθελα να δουλέψω περισσότερο με σπουδαστές κεραμικής από την Κρήτη, να τους εκπαιδεύσω να φτιάχνουν μαγειρικά σκεύη, ώστε να δημιουργηθεί ένα εργαστήριο, που θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία ένα εισόδημα. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα σήμερα και αυτό το είδος εξειδικευμένης εργασίας μπορεί να δημιουργήσει μια μικρή εξοχική βιομηχανία» λέει. Ίσως να είναι κι αυτή μια ευκαιρία εν μέσω κρίσης…
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ










Την υπόθεση του Αντώνη Νικοπολίδη που διορίστηκε ως κηπουρός στο Δήμο Κηφισιάς, θυμίζει ο διορισμός τους πρώην ποδοσφαιριστή και πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη  ως μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας.
Η ενέργεια του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που αποκαλύφθηκε ένα χρόνο μετά, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και ιδιαίτερα απαξιωτικά σχόλια, δεδομένου ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής είναι ιδιαίτερα ευκατάστατος και εκτός αυτού έχει ελλιπείς γραμματικές γνώσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι από το 2012, ο Γ. Ανατολάκης έχει προσχωρήσει στη ΝΔ από το ΛΑΟΣ, με το οποίο είχε εκλεγεί.
Δείτε το ΦΕΚ της πρόσληψης του Γ. Ανατολάκη:


aftodioikisi.gr
Έως το Φθινόπωρο η κυβέρνηση πρέπει να περάσει 13 δύσκολα νομοσχέδια και 4 αποφάσεις. Η αξιολόγηση του Αυγούστου από την τρόικα πλησιάζει και η κυβέρνηση καλείται να επιτύχει έναν διπλό στόχο: να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές της χωρίς όμως να διαταράξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τις με ευρύτατες κοινωνικές ομάδες οι οποίες πρόκειται να θιγούν. Τι θα αλλάξει στη ζωή μας με αυτά τα 13 νομοσχέδια;

Τουλάχιστον 13 νομοσχέδια υψηλής επικινδυνότητας για την κυβερνητική συνοχή αλλά και 4 αποφάσεις - «φωτιά», θα πρέπει να ξεπεράσουν από τώρα έως το τέλος του έτους, το Μέγαρο Μαξίμου, η Χαριλάου Τρικούπη και το οικονομικό επιτελείο όπως σημειώνει η εφημερίδα Παραπολιτικά και ο συνάδελφος Γιώργος Παππούς. Κι όλα αυτά υπό το... άγρυπνο βλέμμα της Τρόικας, η οποία αναμένεται για μια... διερευνητικού χαρακτήρα «επίσκεψη» στις αρχές Ιουλίου, για να ακολουθήσει η προγραμματισμένη διαδικασία αξιολόγησης στο τέλος Αυγούστου, που μπορεί να βάλει... μπουρλότο στο πολιτικό σκηνικό.

Η πρώτη... καυτή πατάτα δεν είναι άλλη από το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμα και εντός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, πριν καλά - καλά φτάσει στη Βουλή! Παρά τις αλλεπάλληλες διευκρινίσεις από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών και τις διαβεβαιώσεις ότι... δεν τρέχει τίποτα, αφού απλώς βελτιώνεται το ισχύον πλαίσιο, τελικά το νομοσχέδιο «πάγωσε» για εκτενέστερη... διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς. Το ερώτημα, πλέον, είναι πότε θα φτάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή και υπό ποια μορφή, αφού το να αποσυρθεί δεν είναι δυνατόν με δεδομένο ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ. Η... μουρμούρα για το επίμαχο νομοσχέδιο δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει και το έτερο νομοσχέδιο ανάλογου περιεχομένου, που αφορά στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, Αττικής και Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει μεν κατατεθεί στη Βουλή από τις 5 Μαΐου αλλά δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην αρμόδια Επιτροπή. Το πρώτο «πακέτο» υψηλής επικινδυνότητας συμπληρώνεται από το νομοσχέδιο που πρέπει να φέρει το υπουργείο Υγείας, με το οποίο κατ' αρχήν θα διασφαλίζεται η πρόσβαση των ανασφάλιστων στη φαρμακευτική κάλυψη και στα διαγνωστικά κέντρα. Το κακό για την κυβέρνηση είναι ότι με το ίδιο νομοσχέδιο θα πρέπει να μειωθεί το περιθώριο κέρδους για τους φαρμακοποιούς, κάτι που ήδη έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού την εν λόγω επαγγελματική ομάδα. Με δεδομένο, δε, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πρέπει να περάσει έως το τέλος του μήνα ως προαπαιτούμενο για την υποδόση του Ιουνίου, γίνεται αντιληπτό ότι τα περιθώρια ελιγμών για την κυβέρνηση είναι μάλλον περιορισμένα, αν όχι ανύπαρκτα.

Η λίστα της... φωτιάς για τις επόμενες εβδομάδες συμπληρώνεται από την υποχρέωση επικαιροποίησης του καταλόγου των Φόρων Υπέρ Τρίτων που πρέπει να καταργηθούν -με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα επικουρικά Ταμεία που χρηματοδοτούνται- αλλά και από την Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικονομικών και Εργασίας για το σχέδιο δράσης είσπραξης οφειλών έναντι της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων, ένα θέμα που χαρακτηρίζεται ως «καυτό», αφού συνδέεται- όχι αδίκως- με κατασχέσεις επί δικαίων και αδίκων. Σημειώνεται ότι γι' αυτό ακριβώς το θέμα χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά ως αποδιοπομπαίος τράγος ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, που βρέθηκε στο στόχαστρο βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ. επειδή επιχείρησε να εφαρμόσει τα όσα ψηφίστηκαν μόλις πριν από λίγους μήνες.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ. «Φωτιά» χαρακτηρίζεται και ο Ιούνιος, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να ψηφίσει τέσσερα δύσκολα νομοσχέδια, τα οποία συν τοις άλλοις αποτελούν προαπαιτούμενο για την υποδόση του Ιουλίου. Κατ' αρχήν θα πρέπει να ενσωματωθούν στο ΕΤΕΑ όλα τα εναπομείναντα επικουρικά ταμεία του δημοσίου, ενώ θα πρέπει να καταργηθούν όλοι οι Φόροι Υπέρ Τρίτων με εφαρμογή από 1/1/2015, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων και των παροχών τους. Υψηλής επικινδυνότητας χαρακτηρίζεται και το σχέδιο για το Δασικό Νόμο, ενώ ήδη προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ, που βρίσκεται «παγωμένο» στη Βουλή από τις 31 Μαρτίου!

«Ύπουλο» θεωρείται, επίσης, το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και την παρακολούθηση των ισολογισμών τους, το οποίο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως το τέλος Ιουνίου.

ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ. Ο νομοθετικός... Γολγοθάς συνεχίζεται με την αναθεώρηση του συστήματος ΦΠΑ, που  θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, με στόχο να πάρει τη μορφή νομοσχεδίου έως τον Οκτώβριο. Η δυσκολία του εγχειρήματος είναι προφανής, αφού ήδη Κομισιόν και ΔΝΤ ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν την κατάργηση των εξαιρέσεων και απαλλαγών που έχουν απομείνει, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και τους ειδικούς, χαμηλότερους συντελεστές στα νησιά του Αιγαίου, απέχοντας έτσι... έτη φωτός από τις εξαγγελίες του Α. Σαμαρά για μείωση των συντελεστών. Στη δέσμη των φορολογικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν έως τον Σεπτέμβριο -  Οκτώβριο θα πρέπει να προσθέσει κανείς την αναθεώρηση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, η οποία ενδεχομένως να γίνει με νομοσχέδιο, αλλά και την επικαιροποίηση της λίστας των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει με την υποχρέωση να καταργηθούν όσες δεν κρίνονται αναγκαίες.

Το Μεσοπρόθεσμο και το «κενό» των 911 εκατ.

Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι η μεγαλύτερη δοκιμασία για την κυβέρνηση θα είναι τα τρία νομοσχέδια, που πρέπει να περάσουν σχεδόν ταυτόχρονα. Το πρώτο αφορά στο νέο Μισθολόγιο - Βαθμολόγιο που θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου, με στόχο τη σύνδεση των αμοιβών με την αποδοτικότητα των υπαλλήλων, ενώ συν τοις άλλοις θα αναθεωρηθούν όλες οι μη μισθολογικές παροχές, όπως οι υπερωρίες και τα οδοιπορικά.

Το δεύτερο αφορά το Ασφαλιστικό. Η προετοιμασία θα πρέπει να ξεκινήσει το καλοκαίρι, με προτάσεις για ενοποιήσεις Ταμείων, σύνδεση εισφορών – παροχών - κρατικής χρηματοδότησης, ενώ η δεύτερη φάση (Σεπτέμβριος) περιλαμβάνει νέες Αναλογιστικές Μελέτες, που θα εξετάζουν όρια ηλικίας, ύψος συντάξεων, λαμβάνοντας υπόψιν τον ειδικό σχεδιασμό που θα έχει εκπονηθεί έως τότε, για την στρατηγική των Ταμείων, δηλαδή το πώς θα καλυφθούν οι «τρύπες» τους σε συνδυασμό με τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Το τρίτο και ίσως καθοριστικότερο νομοσχέδιο δεν είναι άλλο από τον Προϋπολογισμό του 2015. Από τον Σεπτέμβριο και τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, θα έχει φανεί εάν θα αποφευχθούν τα πρόσθετα μέτρα- σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο υπάρχει «κενό» 911 εκατ. ευρώ- λόγω των καλύτερων οικονομικών και δημοσιονομικών επιδόσεων, όπως επίσης το εάν υπάρχει περιθώριο και δυνατότητα να μπει οριστικά στο χρονοντούλαπο η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα αλλά και να ξεκινήσει η μείωση των φορολογικών συντελεστών, πάνω στα οποία έχει ήδη βασίσει τη στρατηγική των επόμενων μηνών το Μαξίμου.

http://www.fpress.gr
Αν δεν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που περιμένουν να… βρέξει για να ξεπλυθεί η βρωμιά από το αυτοκίνητό τους και θέλετε πάντα να το "έχετε στην τρίχα", ακολουθήστε τα παρακάτω μυστικά για το τέλειο πλύσιμο, όπως τα παρουσίασε η ιστοσελίδα popularmechanics.com.

  1. Μην ακουμπάτε το αυτοκίνητο χωρίς κάποιου είδους «λιπαντικό» όπως: νερό, κερί ψεκασμού ή σαπούνι. Οι ουσίες αυτές θα αφαιρέσουν όλη τη βρωμιά (ή σκόνη) που έχει καθίσει στο αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να περάσετε την υπόλοιπη μέρα γυαλίζοντας τις γρατσουνιές.
  2. Ακολουθήστε την εξής σειρά στο καθάρισμα: ρόδες, μπογιά, εσωτερικό και τέλος τα τζάμια. Διαφορετικά, θα χάσετε πολύ περισσότερο χρόνο πλένοντας ξανά και ξανά τα ίδια σημεία. Ξεκινώντας από τις ρόδες, θα αποφύγετε να πεταχτούν λάσπες στη μπογιά.
  3. Η βρωμιά στις ρόδες πολλές φορές περιέχει σκόνη φρένων, που μπορεί να χαράξει τη μπογιά. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό κουβά για τις βαμμένες περιοχές και άλλο για τις ρόδες.
  4. Τρίψτε τις ρόδες με ειδικές βούρτσες, καθώς έχουν κατασκευαστεί για να φτάνουν σε όλα τα σημεία.
  5. Να χρησιμοποιείτε πετσέτες με μικροΐνες και όχι σφουγγάρια, που είναι κατάλληλες για πλύσιμο και για στέγνωμα, χάρη στην ικανότητά τους να «ρουφούν» και να αποβάλλουν τη βρωμιά.
  6. Μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε καθόλου νερό στο πλύσιμο του αυτοκινήτου σας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε κάποιο ειδικό, άνυδρο προϊόν πλυσίματος, εφαρμόζοντάς το με πετσέτα από μικροΐνες.
  7. Για το κέρωμα, κάντε ένα ελαφρύ ψέκασμα σε υγρή επιφάνεια και στεγνώστε με μια πετσέτα. Αυτή θα εξαφανίσει κάθε ίχνος σκόνης που θα έχει μείνει από το πλύσιμο.
  8. Ρίξτε αέρα σε στενά σημεία, όπως καθρέφτες, πίσω φώτα κ.τ.λ. προκειμένου να διώξετε οποιοδήποτε ίχνος υγρασίας, το οποίο θα εμφανιστεί όταν θέσετε σε κίνηση το αυτοκίνητο.
  9. Τέλος, εκμεταλλευτείτε πλήρως τις ικανότητες της ηλεκτρικής σας σκούπας, ρουφώντας κάθε ίχνος σκόνης από κάθε γωνιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.
  10. news.gr
Σε όλους αρέσει ένα όμορφο χαμόγελο, αλλά μερικές φορές παραμελούμε την φροντίδα των δοντιών μας και αυτό... φαίνεται! Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν μερικοί απλοί και φυσικοί μέθοδοι για να επαναφέρετε την υγεία των δοντιών σας στο υψηλότερο επίπεδο και να είστε υπερήφανοι για το χαμόγελό σας.

Κάντε μερικά "μπουκώματα" με νερό μετά από κάθε γεύμα: Δεν είναι εφικτό να βουρτσίζετε τα δόντια σας κάθε φορά που τρώτε κάτι. Ωστόσο, αν ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό αμέσως μετά το γεύμα, τότε θα αποβάλλετε τις περισσότερες από τις τροφές που έχουν μείνει στο στόμα και δημιουργούν προβλήματα στα δόντια.

Επιλέξτε να βάλετε γάλα στον καφέ: Όλοι γνωρίζουν ότι η καφεΐνη δημιουργεί λεκέδες στα δόντια. Αν βάλετε γάλα στον καφέ σας (ή και το τσάι) θα αλλάξετε ελαφρώς την σύνθεση του ροφήματος και θα εμποδίσετε την καφεΐνη να κολλήσει στα δόντια σας.

Τρώτε πράσινα λαχανικά: Τα πολύτιμα μέταλλα που περιέχουν βοηθούν τα δόντια σας απέναντι στους λεκέδες, ενώ φυσικά όλα τα λαχανικά κάνουν γενικότερο καλό στον οργανισμό σας.

Για τις γυναίκες: Επιλέξτε με προσοχή το χρώμα του κραγιόν: Αν φοράτε ένα κραγιόν με μπλε υπόβαθρο, τότε θα τονίσετε περισσότερο το λευκό των δοντιών σας. Αφήστε στην άκρη τις κιτρινοκόκκινες και ροζ βάσεις αφού προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Περισσότερο σάλιο = Πιο καθαρά δόντια: Το σάλιο είναι ένα φυσικό "καθαριστικό" για τα δόντια σας. Επιλέξτε τροφές που ερεθίζουν περισσότερο τους σιελογόνους αδένες σας, επειδή το σάλιο καταπολεμάει τα βακτήρια και λευκαίνει τα δόντια. Προτιμήστε για παράδειγμα ένα σνακ από αχλάδι, μήλο, φράουλες, σέλινο ή καρότο.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!