Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ένας τρόπος για να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία που απειλεί την υγεία του μισού πληθυσμού της Αυστραλίας είναι να φορολογηθούν τα αναψυκτικά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης

Κάθε Αυστραλός υπέρβαρος θα χάσει τουλάχιστον τρία κιλά αν επιβληθεί επιπλέον φορολογία στα αναψυκτικά, υποστηρίζουν Αυστραλοί επιστήμονες.

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Monash προτείνει, μάλιστα, και το ύψος της φορολογίας που για να αποφέρει αποτελέσματα, θα πρέπει να φτάνει τα 20 σεντς για κάθε λίτρο αεριούχων ποτών.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο οικονομολόγος Dr Anurag Sharma, του Τμήματος Υγείας του Πανεπιστημίου, δήλωσε ότι κανείς πλέον δεν αμφιβάλει ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ζάχαρης οδηγεί στην παχυσαρκία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις ελληνικές φυλακές, όλα γίνονται ειδικά αν διαθέτεις χρήματα. Ποια θα μπορούσε να είναι καλύτερη επιβεβαίωση αυτού του αξιώματος από την είδηση που αφορά σε προφυλακισμένο για τις μίζες των υποβρυχίων.

Οπως αναφέρεται στην εφημερίδα Εθνος, «σκοτοδίνη έπαθε ένας από τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται το σκάνδαλο των υποβρυχίων, μόλις έφτασε στ’ αυτιά του η πληροφορία (από την ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού) ότι ένας εκ των προφυλακισμένων για την υπόθεση έδωσε 2.500 ευρώ για να του φέρουν στο κελί του ένα κουτί μαύρο χαβιάρι, μία σαμπάνια και δύο πούρα Αβάνας!

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο «μεσάζων», ο οποίος εκτέλεσε την παραγγελία μέσα σε μία ώρα, αποδείχθηκε… μαυραγορίτης: προμηθεύτηκε το χαβιάρι, τη σαμπάνια και τα πούρα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έναντι 500 ευρώ. Τα υπόλοιπα δύο χιλιάρικα ήταν, προφανώς, η προμήθειά του.»

http://www.4news.gr 
Η ιστορία του Πίτερ Παν, του νεαρού αγοριού που δεν ήθελε ποτέ να μεγαλώσει, είναι γνωστή σε όλους μας. Ωστόσο αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι η θλιβερή ιστορία που κρύβεται πίσω από το παραμύθι και συνδέεται με την αληθινή ζωή του δημιουργού του Τζέιμς Μπάρι, που έφυγε από τη ζωή πριν από 77 χρόνια.
Οπως αναφέρεται στη βιογραφία του συγγραφέα, ολόκληρη η ζωή του Μπάρι, συντέλεσε στη δημιουργία του Πίτερ Παν. Ο Τζέιμς Μπάρι, ήταν το μικρότερο από τα 10 παιδιά της οικογένειας του. Το 1886, όταν ήταν 6 ετών, ο 13χρονος αδελφός του Ντέιβιντ, που ήταν και το καμάρι της οικογένειας, σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα στον πάγο. Το γεγονός αυτό έριξε σε βαριά θλίψη τη μητέρα τους και ο μικρός Τζέιμς για να την κάνει να νιώσει καλύτερα, άρχισε να μιμείται την συμπεριφορά και την ομιλία του Ντέιβιντ, ενώ όταν έφτασε σε ηλικία 13 ετών, σταμάτησε κυριολεκτικά να μεγαλώνει και να ψηλώνει και η φωνή του έμεινε ψιλή.
Εκτός από σωματικά, ο Μπάρι αρνιόταν να μεγαλώσει και ψυχολογικά, αφού παρόλο που είχε ενηλικιωθεί και είχε γίνει επιτυχημένος συγγραφέας, το αντίθετο φύλο τον τρομοκρατούσε και ο μοναδικός του γάμος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ σεξουαλικά, αφού ο ίδιος δεν ήθελε καν να πλησιάσει τη σύζυγο του.
Την ίδια περίοδο, γνώρισε τους μικρούς Τζορτζ, Τζον και Πίτερ Ντέιβις και τη μητέρα τους Σύλβια, με τους οποίους ανέπτυξε στενή σχέση. Ο πατέρας της οικογένειας, δικηγόρος Αρθουρ Ντέιβις ήταν τόσο απασχολημένος με τη δουλειά του που είχε παραμελήσει την οικογένεια του.
Ετσι ο Μπάρι απολάμβανε να περνάει χρόνο και να παίζει με τα αγόρια της οικογένειας, τα οποία αποτέλεσαν έμπνευση για το έργο, ενώ σιγά σιγά άρχισε να νιώθει πιο κοντά στη μητέρα τους Σύλβια και τελικά νοίκιασε και ένα σπίτι κοντά στο δικό τους στο Λονδίνο για να τους βλέπει πιο συχνά.
Το 1901, ο Μπάρι έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο μίλαγε για τις περιπέτειες του και τα παιχνίδια του με τα αγόρια των Ντέιβις με τίτλο «The Boy Castaways of Black Lake Island».
Ενα χρόνο αργότερα δημοσίευσε μια νουβέλα με αυτές τις περιπέτειες με τίτλο «The Little White Bird». Μία από αυτές τις ιστορίες ήταν ο Πίτερ Παν, ο οποίος μπορεί να πετάει μακριά από τους γονείς του και ζει με νεράιδες. Ομως όταν κάποτε επιστρέφει στο σπίτι του, βλέπει μέσα από το παράθυρο ότι η μητέρα του κρατάει ένα νέο μωρό στην αγκαλιά της και τον έχει ξεχάσει και τώρα ο Πίτερ Παν δε μπορεί να επιστρέψει σπίτι του και δε θα μεγαλώσει ποτέ.
Το παραμύθι αυτό απέκτησε τεράστια επιτυχία και σύντομα οι αναγνώστες του ζητούσαν να γράψει κι άλλες ιστορίες με τον Πίτερ Παν. Ετσι, έχοντας ως έμπνευση την οικογένεια Ντέιβις, ο Μπάρι δημιούργησε τους Ντάρλινγκς. 
Ο Τζακ Ντέιβις έγινε ο Τζον Ντάρλινγκ, οι Μάικλ και Νίκολας συμπτίχθηκαν στον Μαικλ Νίκολας Ντάρλινγκ και ο Πίτερ Ντέιβις έγινε ο Πίτερ Παν. Η αγαπημένη Γουέντι, αντιπροσώπευε την μικρή Μάργκαρετ Χένλι κόρη μίας φίλης του Μπάρι, η οποία είχε φύγει από τη ζωή σε παιδική ηλικία. Το όνομα της προέκυψε από το πώς αποκαλούσε η μικρή τον Μπάρι, αφού ψεύδιζε λόγω ηλικίας και αντί για «friendy» (φιλαράκο) τον φώναζε «fwendy».
Οσο για τον Κάπτεν Τζέιμς Χουκ, ο οποίος έχει μόνο αριστερό χέρι, αφού το δεξί του το έφαγε ένας κροκόδειλος που έκανε τικ τακ, ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας. Ο Μπάρι υπέφερε από τενοντίτιδα και το δεξί του χέρι ήταν σχεδόν παράλυτο. Ο φόβος για τον κροκόδειλο με το ρολόι ήταν ο φόβος ότι «τον κυνηγούσε αδυσώπητα ο χρόνος».
Η ιστορία όμως δεν έχει χαρούμενο τέλος. Οταν ο Αρθουρ Ντέιβις, ο πατέρας της οικογένειας πέθανε από καρκίνο, ο Μπάρι αποφάσισε να παντρευτεί τη Σύλβια, ωστόσο δεν πρόλαβε γιατί λίγο καιρό μετά πέθανε κι εκείνη από την επάρατη νόσο. Ετσι ο Μπάρι έμεινε κηδεμόνας των νεαρών αγοριών που πλέον είχαν μεγαλώσει και ήταν από 7 μέχρι 17 ετών.
Ο Τζορτζ ο μεγαλύτερος γιος των Ντέιβις και αγαπημένος του Μπάρι, πέθανε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο το 1915. Ο Μάικλ πνίγηκε σε μια πισίνα στην Οξφόρδη ενώ μάθαινε κολύμπι και πολλοί έκαναν λόγο για αυτοκτονία, o Τζον παντρεύτηκε και απομακρύνθηκε από τον Μπάρι, ενώ ο Πίτερ αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε τη δημοσιότητα που είχε πάρει από την ιστορία του Πίτερ Παν.
Ο Τζέιμς Μπάρι πέθανε μόνος και δυστυχισμένος στις 19 Ιουνίου 1937 και λίγο πριν πεθάνει άφησε με διαθήκη του όλα τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα του «Πίτερ Παν» στο νοσοκομείο για άρρωστα παιδιά του Λονδίνου Great Ormond Street Hospital.



Ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο κάνοντας μια κρουαζιέρα παθαίνει ένα μεγάλο ρήγμα και βουλιάζει στην μέση του ατλαντικού.

Από το πλοίο σώθηκαν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός με την γυναίκα του.

Κολυμπώντας λοιπόν μετά από αρκετή ώρα βρίσκουν ένα μικρό νησάκι με ένα φοίνικα μεγάλο στη μέση.

Αφού συνήλθαν λίγο, λέει ο Έλληνας στο Γερμανό:
-Ρε συ ξέρεις τι θα κάνουμε; θα ανεβαίνουμε στον φοίνικα με βάρδιες και θα βλέπουμε αν έρχεται κανένα καράβι μπας και σωθούμε εντάξει;
Εντάξει λέει ο Γερμανός.

-Πάω εγώ πρώτος λέει ο Έλληνας, ανεβαίνει πάνω λοιπόν και άρχισε να κοιτάει βάζοντας το χέρι πάνω από τα μάτια του.

Σε μια στιγμή κοιτάει κάτω που ήτανε οι άλλοι και φωνάζει τον Γερμανό.
-Ρε μαλάκα τι κανείς εσύ πηδάς και εγώ κοιτάω να σωθούμε,
-Όχι ρε του λέει ο Γερμανός πλάκα κάνεις; Απλώς μιλάμε (και όντως δεν έκανε τίποτα ο Γερμανός απλά μιλούσανε)
-Καλά του λέει ο Έλληνας και συνεχίζει να κοιτάει το πέλαγος.

Σε λίγο κοιτάει πάλι κάτω, και φωνάζει πάλι στο Γερμανό
-Ρε μαλακά πλάκα μου κάνεις αφού την πηδάς στραβός είμαι;
-Έλα πανάγια μου λέει ο Γερμανός μα αφού μιλάμε σου λέω δεν κάνω τίποτα.
-Aσε ρε τις μαλακίες αφού τη πηδάς, κατεβαίνω κάτω του λέει.

Κατεβαίνει κάτω λοιπόν και λέει τον Γερμανό
-Ανέβα εσύ τώρα και σοβαρέψου αν θες να σωθούμε.

Πράγματι με σκυφτό το κεφάλι ο Γερμανός ανέβηκε στο φοίνικα.
Μέσα σε λίγα λεπτά ο Έλληνας έχει ψήσει την Γερμανίδα και της έχει βγάλει τα ρούχα και τη πηδάει.

Ο Γερμανός που έψαχνε για καράβι κοιτάει κάτω και με γουρλωμένα μάτια φωνάζει του Έλληνα
-Ρε μαλάκα έχεις δίκιο, ρε από δω πάνω σαν γ@..σι φαίνεται.
Δωρεάν ασύρματο Ίντερνετ (WiFi) σε 4.000 δημόσιους χώρους 302 δήμων της χώρας θα μπορούν να έχουν από τον ερχόμενο Νοέμβριο όλοι οι πολίτες.

Ο διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου του WiFi βρίσκεται στον "αέρα" και με τον σχετικό προϋπολογισμό να ανέρχεται συνολικά στα 25 εκατ. ευρώ (είναι αυξημένος κατά 10 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αρχικό σχέδιο).

Επίσης, δίκτυο WiFi θα έχουν ως το τέλος του χρόνου και περίπου 1.200 - 1.500 αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ της Αθήνας, καθώς και το σύνολο των 64 σταθμών του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Η εξάπλωση του WiFi στους κοινόχρηστους χώρους υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την εξασφάλιση δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε όλους τους πολίτες.

Το σχέδιο για την εξάπλωση του WiFi, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ενεργοποίηση σε πρώτη φάση 15.000 σημείων πρόσβασης (access point) σε 4.000 κοινόχρηστους χώρους δήμων (σε πλατείες, πεζοδρόμους, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, λιμάνια κ.ά.).

Αργότερα, προβλέπεται η επέκταση του WiFi σε χώρους μεγάλης έκτασης (χώροι συνάθροισης κοινού, χώροι αναμονής-μετακίνησης επιβατών, χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος κ.λ.π.).

Το έργο θα προχωρήσει με συμφωνία-πλαίσιο, βάσει του διαγωνισμού που βγήκε στον "αέρα" την Τετάρτη και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση".

Υπολογίζεται, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2015 οι πολίτες θα μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους, όπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις. 

Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα έως 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης (access point) σε εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση έως 100 μέτρων στα εξωτερικά σημεία.

Κάθε σημείο πρόσβασης θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα, οι οποίοι θα μπορούν:

- Να έχουν απλή πρόσβαση στο Ιντερνετ, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία και άλλα, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5 Mbps.
- Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
- Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που παρέχονται από τον τοπικό Δήμο.

Ειδικά για το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, βάσει των αποτελεσμάτων της πιλοτικής λειτουργίας ασύρματων δικτύων σε 15 λεωφορεία και τρόλεϊ, ετοιμάζεται να προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός για την εγκατάσταση WiFi συνολικά σε 1.200-1.500 οχήματα της εταιρείας ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες). Επίσης, ασύρματο Ιντερνετ θα υπάρχει ως το τέλος του χρόνου και στους 64 σταθμούς του μετρό και ηλεκτρικού (σήμερα WiFi διαθέτουν επτά σταθμοί).
Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Αθηναίων που δεν υπέβαλε αίτημα ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου Μεταφορών (όπως και άλλοι 22 δήμοι σε όλη τη χώρα), εκπονεί ήδη δικό του πρόγραμμα ανάπτυξης σημείων WiFi προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το νέο δίκτυο του Δήμου Αθηναίων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το προσεχές φθινόπωρο και θα καλύπτει το 60% της έκτασης του δήμου, με εξυπηρέτηση σε όλες τις μεγάλες πλατείες και τις πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Το καινούργιο δίκτυο ασύρματου ίντερνετ που θα αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα, θα είναι αναβαθμισμένο και πιο γρήγορο σε σχέση με αυτό που λειτουργούσε στην Πλατεία Συντάγματος (Athens WiFi), ενώ θα παρέχει και σύνδεση με τις υπηρεσίες του Δήμου.
news.gr
Πόσες φορές στην προσπάθεια σου να ξεπαγώσεις το κρέας το χάλασες;
Τελευταία ήταν προχτές έβγαλες τον κιμά από την κατάψυξη και λιγουρευόσουν τα μπιφτέκια που θα έφτιαχνες όταν θα ξεπάγωνε και στο ξεπάγωμα του αυτό χάλασε.

 Το έβαλες σε ένα μπολ και το άφησες πάνω στο τραπέζι αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελες! Το κρέας σου αντί να ξεπαγώσει και να μυρίζει ωραία άλλαξε χρώμα και απέκτησε μια άσχημη μυρωδιά!

Γιατί, όμως;

Τι έκανες λάθος στο ξεπάγωμα;

Φυσικά και φταις εσύ που δεν το ξεπάγωσες με το σωστό τρόπο! Το κρέας για να ξεπαγώσει σωστά, θέλει τον τρόπο του. Με το που το βγάλεις από την κατάψυξη δεν επιτρέπεται να το παρατάς εκτός ψυγείου.

Ο σωστός τρόπος για ξεπάγωμα είναι ο εξής:



  • Το βγάζεις από την κατάψυξη.
  • Δεν το βγάζεις από το προστατευτικό σακουλάκι που βρίσκεται αλλά τοποθετείς μαζί με αυτό σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ.
  • Στη συνέχεια το βάζεις στην συντήρηση και το αφήνεις να ξεπαγώσει εκεί με σωστό τρόπο.
  • Σε λίγες ώρες το κρέας σου θα είναι λες και το αγόρασες μόλις από το χασάπη της γειτονιάς, θα μυρίζει σαν φρέσκο και θα είναι έτοιμο να μαγειρευτεί και να χαρίσει χαρά στον ουρανίσκο σου!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τα περιφραγμένα θεματικά πάρκα στα οποία εκθέτονταν άνθρωποι λειτούργησαν από τον 18ο έως και τις αρχές του 20ου αιώνα, ώστε οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι να δείξουν και να τονίσουν τις πολιτιστικές διαφορές μεταξύ του δυτικού πολιτισμού και των μη ευρωπαϊκών λαών.
Π ολύ συχνά, οι ανθρώπινοι «ζωολογικοί κήποι»  και ή μόνο για ρατσιστικούς σκοπούς σε μία προσπάθεια επιβεβαίωσης της θεωρίας του Δαρβίνου.
Ανθρώπινους ζωολογικούς κήπους βρίσκουμε στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Βαρσοβία, τη Βαρκελώνη, το Αμβούργο και άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ένα «Negro Village» ήταν ο πόλος έλξης για τους παριζιάνους το 1889. Πάνω από 28 εκατομμύρια τον επισκέφτηκαν.
Τους Αφρικανούς τους φωτογράφιζαν δίπλα σε πιθήκους και χιμπατζήδες για να δείξουν στους επισκέπτες, ότι ήταν πιο «συγγενείς» με τα ζώα παρά με τον άνθρωπο. Το 1860, ο Ζωολογικός Κήπος του Παρισιού περιελάμβανε και αιχμάλωτους Ζουλού, Σενεγαλέζους και μαύρους από την Γκαμπόν. Το 1878 στον Ζωολογικό Κήπο του Βερολίνου βρίσκονταν Λάπωνες και Πυγμαίοι.
Το ίδιο έτος, ένας περιοδεύων ζωολογικός κήπος περιέφερε στη Γερμανία Νούβιους, Λάπωνες, Εσκιμώους, Καλμούχους, βουδιστές μοναχούς, Σουδανούς και Ινδιάνους, τους οποίους μάλιστα παρουσίαζε ως εξωτικά είδη. Ευτυχώς το αίσχος αυτό σταμάτησε στο Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.
aftodioikisi.gr
Όχι δεν ήταν από τη χαρά της, αλλά οφειλόταν σε έναν όγκο στον εγκέφαλο της

Ένα εξάχρονο κορίτσι από τη Βολιβία είχε ένα χαρακτηριστικό: δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει. Μπορεί αυτό να ακούγεται χαριτωμένο αρχικά αλλά στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια ασθένεια. Οι συνέπειες της μάλιστα, το συνεχές και αδιάλειπτο γέλιο, τρομοκρατούσε τους ανθρώπους και τους απομάκρυνε.
Το φαινόμενο οφειλόταν σε μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, το κορίτσι είχε έναν όγκο στον εγκέφαλο της.
Στην αρχή οι γιατροί νόμιζαν ότι είχαν να κάνουν απλώς με ένα πρόβλημα ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς, που αναγόταν στη σφαίρα ενός ψυχολόγου μάλλον, παρά ενός νευρολόγου. Αν και οι γιατροί της χορηγούσαν δύο αντιεπιληπτικά φάρμακα σε πολύ υψηλή δοσολογία, οι κρίσεις γέλιου δεν έλεγαν να σταματήσουν.
«Το κορίτσι αντιμετωπιζόταν ως κακομαθημένο, τρελό, ακόμη και δαινομισμένο», όπως αναφέρουν οι επιστήμονες που ανακάλυψαν ότι η πραγματική αιτία για τις κρίσεις ανεξέλεγκτου και ενοχλητικού (για την ίδια και τους γύρω της) γέλιου ήταν ένα αμάρτωμα, ένας μικρός καλοήθης όγκος, που πίεζε τον κροταφικό λοβό του παιδιού. Μετά την χειρουργική αφαίρεση του όγκου, το κορίτσι δεν έχει πια ξεσπάσματα γέλιου εκτός ελέγχου και γελάει φυσιολογικά.
Οι λεγόμενες γελαστικές κρίσεις (που για πρώτη φορά περιγράφηκαν από τον Τρουσό το 1877) αποτελούν μία σπάνια μορφή επιληψίας. Συνήθως, ιδίως στα παιδιά, προκαλούνται από όγκους στον υποθάλαμο, αλλά σπανιότερα και σε άλλα σημεία του εγκεφάλου. Μολονότι το πιο συχνό σύμπτωμα είναι το ασυγκράτητο και υστερικό γέλιο, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν και αντίστοιχο κλάμα.
Όγκοι αυτού του είδους μπορεί επίσης να προκαλέσουν αναπτυξιακά προβλήματα, αν πιέζουν την υπόφυση. Αν και μέχρι πριν μερικά χρόνια η χειρουργική αφαίρεσή τους ήταν μια δύσκολη και επικίνδυνη διαδικασία, σήμερα πια, χάρη σε μία νέα νευροχειρουργική τεχνική, είναι πολύ πιο ακίνδυνη.
Η εν λόγω περίπτωση, σύμφωνα με τους γιατρούς, δείχνει ότι, μερικές φορές, τα προβλήματα συμπεριφοράς ορισμένων ανηλίκων και ενηλίκων μπορεί να έχουν συγκεκριμένη οργανική αιτία.
Η σχετική έρευνα δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό «Ecancermedicalscience».

http://peiraxtiri.gr
Mε βάση τα στοιχεία του IMS (ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής πωλήσεων φαρμάκων) οι πωλήσεις των τριών φαρμάκων που καταπολεμούν τη στυτική δυσλειτουργία όχι μόνο δεν έπεσαν εν μέσω τρόικας αλλά αντίθετα παρουσιάζουν και μια ελαφρά άνοδο.

Ειδικότερα το 2009 είχαν πουληθεί από τα ελληνικά φαρμακεία 897.000 τεμάχια. Το 2010 899.000 σκευάσματα, το 2011 896.000, το 2012 825.000 ενώ το 2013 τα χάπια που διατέθηκαν άγγιξαν τις 909.000.

Και να σκεφτεί κανείς ότι οι πωλήσεις αφορούν μόνο στα τρία πρώτα πρωτότυπα σκευάσματα που βγήκαν στη παγκόσμια αγορά, χωρίς να υπολογιστούν τα αντίγραφα που κάνουν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα σαν τα... μανιτάρια καθώς έχει λήξει η πατέντα των πρωτοτύπων.

Πάντως η στροφή των Ελλήνων και μάλιστα των 40ρηδων στα χάπια του σεξ ακόμη και εν μέσω κρίσης, δεν είναι τυχαία. Ο ανδρικός πληθυσμός που διανύει την πιο παραγωγική του ηλικία αντιμετωπίζει ούτως ή άλλως κάποια στιγμή σεξουαλικά προβλήματα λόγω άγχους και καριέρας.

Είναι ενδεικτικό με βάση την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), ότι μετά τα 40 ένας στους δύο (ποσοστό κοντά στο 50%)  θα έχει τουλάχιστον ένα επεισόδιο στυτικής δυσλειτουργίας στη ζωή του.
Νέο κύκλο ενδοδημοτικής κινητικότητας στους δήμους σκοπεύει να ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών καθώς αναγνωρίζεται ότι ο πρώτος κύκλος απέτυχε. Συγκεκριμένα, ενώ ο στόχος ήταν να μετακινηθούν από 3.500 έως 5.000 υπάλληλοι δήμων, περιφερειών και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεών τους, τελικώς μόλις 980 υπάλληλοι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το νέο κύκλο προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση του προγράμματος και να γίνει πιο ελαστικό, ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις για όλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών εξετάζει ήδη τα μειονεκτήματα του παλαιού προγράμματος και προτίθεται να αλλάξει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των υπαλλήλων στο πρόγραμμα. Βασικός στόχος είναι το νέο πρόγραμμα θα κινηθεί μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας για τους υπαλλήλους ώστε να καμφθεί η ανησυχία για τυχόν απόλυση αλλά και να δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία και με πιο ελαστικούς όρους όπως για παράδειγμα να μπορεί ο υπάλληλος να μετακινηθεί και σε άλλες υπηρεσίες πλην των ΟΤΑ.
Να σημειωθεί ότι στην Πλατεία Κλαυθμώνος θεωρούν ότι με τους νέους όρους και εκτός προεκλογικής περιόδου τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα.
Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα 294 φορείς (δήμοι, περιφέρειες, σύνδεσμοι ΟΤΑ κλπ) δήλωσαν περί τις 5.000 κενές θέσεις που επιθυμούν να καλυφθούν μέσω της εθελοντικής κινητικότητας.
aftodioikisi.gr
Στο ΑΣΕΠ απευθύνθηκε η Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να διεξαχθεί το φθινόπωρο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 122 πτυχιούχων.

Οι πτυχιούχοι που θα επιτύχουν στον διαγωνισμό θα καλύψουν οργανικά κενά σε καίριες θέσεις των υποκαταστημάτων της τράπεζας ανά την επικράτεια.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δημοσιευτεί η σχετική προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, που θα αναφέρει τα προσόντα των υποψηφίων, το όριο ηλικίας αλλά και την κατανομή των θέσεων ανά υποκατάστημα, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.

Το ΑΣΕΠ θα έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, την επιλογή των θεμάτων, τη μετάδοση τους στα εξεταστικά κέντρα και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Η γραπτή εξέταση θα γίνει με το σύστημα των πολλαπλών επιλογών ενώ οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στις ενότητες: γλωσσικών δεξιοτήτων, αριθμητικών δεξιοτήτων, γενικών γνώσεων και ξένης γλώσσας (Αγγλικά). Δεν αποκλείεται η τράπεζα να θέσει όριο ηλικίας στους υποψήφιους ενώ σε επίπεδο πτυχίων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει σπουδές στις επιστήμες της Οικονομίας ή της Διοίκησης.

Τέλος, θεωρείται σίγουρη η θέσπιση του κριτηρίου της εντοπιότητας για τις θέσεις των υποκαταστημάτων της περιφέρειας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Με τον μέσο όρο των φίλων που έχουν οι περισσότεροι χρήστες του Facebook να έχει αυξηθεί, συνδυαστικά με τις σελίδες που κάνουν Like και ακολουθούν, συχνά χάνουν σημαντικές ενημερώσεις.

Εδώ θα δείτε έναν τρόπο να ενημερώνεστε μόνο για τα updates των φίλων που επιθυμείτε και μάλιστα χωρίς να συνδέεστε στο κοινωνικό δίκτυο.

Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Close Friends (Στενοί Φίλοι), μέσω της οποίας δημιουργείτε και ενημερώνετε μία λίστα με μέλη όσους φίλους σας επιθυμείτε. Μπορείτε να βρείτε τη σχετική λίστα δημιουργημένη ήδη εδώ.

Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης έτοιμης λίστας, είναι πως διαθέτει επιλογή για ειδοποίηση του χρήστη κάθε φορά που κάποιος από όσους βρίσκονται στη λίστα δημοσιεύει περιεχόμενο. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι ενεργοποιημένη εξορισμού.

Στα δεξιά της λίστας, πάνω από τα άτομα που είναι μέλη, θα δείτε επιλογή για το πώς θέλετε να ενημερώνεστε για τις δημοσιεύσεις.

Οι διαθέσιμες επιλογές είναι μέσω του Facebook (προφανές) ή μέσω email. Σε αυτή την περίπτωση, θα έρχεται στον λογαριασμό email που έχετε δηλώσει ενημέρωση με τις δημοσιεύσεις των φίλων σας που είναι στη λίστα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Facebook.

Μία ακόμα επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ενημερώσεις μέσω SMS αλλά και RSS feeds. Πηγαίνετε στη σελίδα των notifications (Ειδοποιήσεων) και επιλέξτε το RSS πάνω αριστερά. Στις ρυθμίσεις των ενημερώσεων (θα δείτε την παρακάτω εικόνα) με την επιλέγοντας Edit (Επεξεργασία) μπορείτε να ρυθμίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα ενημερώνεστε σε κάθε περίπτωση.

http://www.thestival.gr 
Το καλοκαίρι έφτασε, ο υδράργυρος ανεβαίνει και οι παραλίες γεμίζουν. Για να μην "τρέχεις" τελευταία στιγμή και κυρίως για να μην κουβαλάς πάντα μαζί σου την... προίκα σου το Savoirville.gr ετοίμασε τη λίστα με τα απαραίτητα της παραλίας.

Μαγιό και ρούχα: Υπάρχει αυτή η φήμη, ότι καλό είναι να μη μένεις με το βρεγμένο μαγιό για ώρα, διότι ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι μυκητίασης και άλλων παρόμοιων. Προφανώς και είναι έτσι, πόσο μάλλον αν έχεις και μια παραπάνω ευαισθησία στο θέμα. Φρόντισε λοιπόν, να έχεις μαζί μία αλλαξιά μαγιό. Αν σκοπεύεις να τη βγάλεις όλη μέρα στην παραλία, έχε μαζί σου ένα καφτάνι που είναι ρούχο- πασπαρτού, σε περίπτωση που θες να πας για ένα ποτό μετά.

Καλλυντικά: Εντάξει, το μακιγιάζ στην παραλία το λες και φάση 90’s, το λες και κιτς. Αλλά, σίγουρα, δεν πρέπει να λείπει από τη τσάντα σου το αντηλιακό (υψηλού δείκτη παρακαλώ), αντηλιακό σπρέι μαλλιών (ειδικά για όσες έχουν βαμμένα μαλλιά) και το λιποζάν σου, για ενυδάτωση. Το καλοκαίρι, δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από το natural.

Βιβλίο: Άσε τα gadgets για λίγο στο σπίτι και χαλάρωσε! Tablets και παραλία δεν ταιριάζουν, πώς να το κάνουμε! Πιάσε εκείνο το βιβλίο, που όλο το χειμώνα αγνοούσες, επειδή δεν προλάβαινες και ξέχνα λίγο τα buffering και τα upload.

Θερμός: Ποτέ δεν ξέρεις πού θα βρεθείς, ειδικά αν δεν είσαι τύπος της οργανωμένης παραλίας. Οπότε άσε το ρίσκο και φρόντισε να έχεις πάντα μαζί ένα θερμός με νερό ή έστω, με παγωμένο τσάι για ενυδάτωση.

Πετσέτες και καπέλα: Οι πετσέτες πάνε σετ με το μαγιό. Αν είναι βρεγμένη, θα χρειαστείς οπωσδήποτε και δεύτερη, για να μην τρέχουμε σε γιατρούς καλοκαιριάτικο. Όσο για το καπέλο, είναι η μοναδική περίπτωση που μπορείς να τα βάλεις ανενόχλητη, χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε κοιτάνε περίεργα που κυκλοφορείς με fedora, αλλά και αυτοπεποίθηση!

Ένα μόνιμο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, αποσυνδεδεμένο από διαθεσιμότητα και απολύσεις σχεδιάζει το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης σύμφωνα με ανακοίνωση του.


Θα αντικαταστήσει το ισχύον σύστημα με τις αποσπάσεις, τις μετατάξεις και τις μεταθέσεις δημιουργώντας μια εσωτερική αγορά εργασίας στο Δημόσιο. Ο νέος, μόνιμος, μηχανισμός αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2015.

"Στόχος μας", δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, "είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, με το "πάντρεμα" των προσόντων και των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης. Το υφιστάμενο χαοτικό σύστημα μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων, με θολά κριτήρια, πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σταθερό, διαφανή και αντικειμενικό μηχανισμό, προς όφελος της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών".

Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί το πρώτο βήμα, με την έκδοση εγκυκλίου, προκειμένου να γίνει η καταγραφή όλων των ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη διενέργεια υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ. Ειδικότερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να ενημερώσουν το υπουργείο το αργότερο έως τις 27 Ιουνίου, για την ύπαρξη τυχόν ειδικών διατάξεων αρμοδιότητάς τους αναφορικά με τη δυνατότητα διενέργειας υπηρεσιακών μεταβολών και συγκεκριμένα απόσπασης, μετάθεσης και μετάταξης.

Σκοπός της εγκυκλίου είναι η συγκέντρωση και καταγραφή του συνολικού θεσμικού πλαισίου, δεδομένου ότι υπάρχει πληθώρα ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων.

Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα αποτελέσει, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες στο Δημόσιο, μαζί με το νέο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού, τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων (αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο), την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Ορισμένα τρόφιμα είναι πολύ ευπαθή και ως εκ τούτου απαγορεύεται να αποθηκεύονται στην κατάψυξη, καθώς τότε αντί να συντηρηθούν, γίνονται ακατάλληλα προς κατανάλωση.

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι τροφές που δεν συμπαθούν την κατάψυξη!

Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές
Όχι μόνο θα χάσουν το χρώμα τους, αλλά παράλληλα θα αλλοιωθεί η υφή και η γεύση τους. Επίσης, παρά τη χαμηλή θερμοκρασία δεν διατηρούνται φρέσκα.

Τυρί
Αν το βάλετε στην κατάψυξη, όταν θελήσετε να το καταναλώσετε θα θρυμματίζεται και η γεύση του σε τίποτα δεν θα θυμίζει την αρχική.

Τηγανητά
Όχι μόνο δεν θα είναι τραγανά, αλλά θα πανιάσουν χάνοντας την γεύση τους.

Αυγά
Δεν υπάρχει λόγος να το δοκιμάσετε, εκτός και αν σας αρέσουν οι... εκπλήξεις. Τα ωμά θα σπάσουν, ενώ τα βρασμένα θα γίνουν σαν λάστιχο.

Κρέμα γάλακτος
Μετά την απόψυξη θα είναι κομμένη, αφού τα συστατικά της θα έχουν αποσυντεθεί, με αποτέλεσμα να χάσει την ομογένεια της.

Μπαχαρικά
Αν τα βάλετε στην κατάψυξη τότε θα αποκτήσουν βαριά και δυσάρεστη γεύση.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!