Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Την επιθυμία της να ήταν ήδη... νεκρή, εκφράζει η 27χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Λάνα Ντελ Ρέι, αναφέροντας ως είδωλά της την Εϊμι Γουάινχάουζ και τον Κερτ Κομπέιν, που πέθαναν στην ηλικία της.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ «Ultraviolence», και παρά την προσπάθεια του δημοσιογράφου να την αποτρέψει από τις δηλώσεις περί θανάτου, εκείνη επέμεινε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ήμουν ήδη νεκρή. Δεν θέλω να συνεχίσω να κάνω τίποτα, αλλά συνεχίζω. Ετσι νιώθω, αν δεν ένιωθα έτσι δε θα το έλεγα. Θα φοβόμουν εάν ήξερα ότι πλησιάζω στον θάνατο, αλλά…».

Η Νέα Ορλεάνη, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο στο οποίο έγινε η συνέντευξη και διαμένει η Λάνα Ντελ Ρέι, μια πόλη που δεν φημίζεται για την ήρεμη και χαλαρή της ατμόσφαιρα, παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο να ταιριάζει απόλυτα με τη χαώδη σουίτα της τραγουδίστριας.

«Οι βαλίτσες της είναι πεταμένες παντού, σα να είχε γίνει έκρηξη, σκουπίδια και ανοιγμένες σακούλες τροφίμων βρίσκονται στο πάτωμα, ενώ ακόμη και ο υπολογιστής της είναι γεμάτος υπολείμματα σάλτσας».

Όμως, ακόμη και η ηρεμία του μπαλκονιού της δεν φαίνεται να μπορεί να την κάνει να ξεχάσει για λίγο τη δυστυχία της. Η ίδια χαρακτηρίζει τη ζωή της μια κακοφτιαγμένη κινηματογραφική ταινία.

Δηλώνει ότι δεν την ευχαριστεί η ζωή της ως ποπ-σταρ, καθώς ελκύει διαρκώς κακές κριτικές και γι’ αυτούς τους λόγους δε θέλει να συνεχίσει να ζει.

Ωστόσο, η ίδια υποστηρίζει ότι ακόμη και αν οι κακές κριτικές εξέλειπαν, θα εισέβαλαν στη ζωή της με διαφορετικά μέσα, όπως τότε που άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή της και δημοσίευσαν όλο το περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά της στοιχεία.

Μεταξύ άλλων, δεν φαίνεται να θεωρεί πως υπάρχουν σεξιστικά στοιχεία στη σκληρή κριτική που δέχεται, αλλά πως πρόκειται για προσωπική επίθεση.

Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρει γυναίκες συναδέλφους της που έχουν δεχτεί, επίσης έντονη κριτική εκείνη απαντά: «Ισως οι γυναίκες αυτές να προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, αλλά εγώ δεν είμαι, ούτε υπήρξα ποτέ προκλητική και δεν πιστεύω ότι ο τρόπος ζωής μου ενέχει κάτι το σοκαριστικό».

Εντούτοις, στην προσωπική της ζωή μάλλον ρισκάρει και ισχυρίζεται πως έχει βιώσει «ακραίες καταστάσεις». Εχει παραδεχτεί πως στα 18 της ήταν αλκοολική, διηγείται πολλές ιστορίες απελευθερωμένου έρωτα επιλέγοντας πολλούς συντρόφους, ακόμη και παντελώς άγνωστους, ενώ κατά την εφηβεία της ζούσε μακριά από την οικογένειά της για έξι χρόνια.

Σχετικά με τα επαγγελματικά της βήματα, δε φαίνεται να θεωρεί την τεράστια επιτυχία της ιδιαιτέρως σημαντική. «Όταν μου μιλούν στο δρόμο είτε φεύγω, είτε απαντώ πως δεν είμαι και τίποτα σημαντικό, είμαι μόνο μια απλή τραγουδίστρια».

Ο πρώτος της δίσκος, οι φωτογραφίσεις της με τους θαυμαστές τις, ακόμη και οι στιγμές που ερμηνεύει τα τραγούδια της, δεν της είναι ευχάριστες. Παραδέχεται τη μελαγχολία των στίχων της, που εκφράζουν την προσωπικότητά της, αλλά με τον τελευταίο της δίσκο, Ultraviolence, επιδιώκει περισσότερο να ανακαλέσει ευχάριστα και λυτρωτικά στοιχεία του παρελθόντος της, παρά να εξιστορήσει απλώς τις περιπέτειές της.

http://www.enikos.gr 
Έληξε το θρίλερ με τον γερμανό σπηλαιολόγο ο οποίος παρέμενε επί 12 ημέρες παγιδευμένος σε βάθος 1.000 μέτρων στις βαυαρικές Άλπεις, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά μετά από κατολίσθηση.

Μετά από μία δύσκολη επιχείρηση και με τη βοήθεια 70 διασωστών, ο 52χρονος σπηλαιολόγος βγήκε τελικά ζωντανός στην επιφάνεια την Πέμπτη.

Ο Γιόχαν Γουεστχάουζερ τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση βράχου στις 8 Ιουνίου, ενώ εξερευνούσε μαζί με δύο συναδέλφους του το σπήλαιο Ρίζεντινγκ-Σαχτχέλε στα σύνορα με την Αυστρία.

Ο 52χρονος σπηλαιολόγος μετά το χτύπημα στο κεφάλι, δεν μπορούσε να μετακινηθεί με αποτέλεσμα να μείνει παγιδευμένος σε βάθος 1.000 μέτρων, καθώς η ανάβαση ήταν αρκετά απαιτητική.

Ένας από τους συναδέλφους του σήμανε συναγερμό και από τότε ξεκίνησε μια μαραθώνια επιχείρηση διάσωσης προκειμένου ο σπηλαιολόγος να ανασυρθεί ζωντανός.

Ιατρική ομάδα και ελικόπτερα βρίσκονταν σε ετοιμότητα όταν βγήκε από τη σπηλιά. Ο 52χρονος αναμένεται να μεταφερθεί αεροπορικώς σε νοσοκομείο.
Καλύτερες νοητικές λειτουργίες παρουσιάζουν τα παιδιά που μαθαίνουν όργανα
Αν ανήκετε στους γονείς που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να μάθουν ξένες γλώσσες και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ή με διάφορα χόμπι, τότε ίσως θα πρέπει να τα παροτρύνετε να ασχοληθούν και με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης με επικεφαλής τη Nadine Gaab, τα παιδιά που έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν μουσικά μαθήματα για τουλάχιστον δύο χρόνια παρουσιάζουν καλύτερες νοητικές λειτουργίες για όλη τους τη ζωή.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι επεξεργάζονται και ανακαλούν πληροφορίες με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ εμφανίζονται πιο ικανά στο να επιλύουν προβλήματα.
Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η μουσική είναι τόσο ευεργετική για το μυαλό που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της διαταραχής υπερκινητικότητας και ελλειμματικής προσοχής (ADHD). Μάλιστα, συμβουλεύουν να διδάσκεται περισσότερο στα σχολεία. «Την ίδια ώρα που σε πολλά σχολεία καταργούν τα μαθήματα μουσικής, τα ευρήματά μας συνιστούν ότι η μουσική εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να έχουν ένα καλύτερο ακαδημαϊκό μέλλον», δήλωσε η Gaab.
Η Gaab και οι συνεργάτες της κατέληξαν στα συμπεράσματα αυτά, αφού παρατήρησαν και συνέκριναν δύο ομάδες παιδιών. Τη μία ομάδα αποτελούσαν 15 παιδιά, ηλικίας 9-12 ετών, που παρακολουθούσαν μουσικά μαθήματα κατά μέσο όρο 5 χρόνια (από την ηλικία των 6) και έκαναν πρακτική εξάσκηση 3,7 ώρες κάθε εβδομάδα. Την άλλη ομάδα αποτελούσαν 12 συνομήλικα παιδιά, τα οποία όμως δεν είχαν μουσική παιδεία. Παρόμοια, συνέκριναν και δύο γκρουπ ενηλίκων, από τα οποία το ένα αποτελούσαν ενήλικες επαγγελματίες μουσικοί και το άλλο 15 ενήλικες που δεν είχαν καμία επαφή με τη μουσική.
Στα τεστ νοητικής αξιολόγησης, στα οποία υποβλήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες, διαπιστώθηκε ότι την καλύτερη επίδοση είχαν τα παιδιά που παρακολουθούσαν μαθήματα μουσικής, καθώς και οι επαγγελματίες μουσικοί. Μάλιστα, μέσω της μεθόδου της Λειτουργικής Απεικόνισης Μαγνητικού Συντονισμού (fMRI, μια παραλλαγή της μαγνητικής τομογραφίας) παρατηρήθηκε ότι συγκεκριμένες περιοχές του προμετωπιαίου φλοιού στον εγκέφαλο των παιδιών ήταν αυξημένα ενεργοποιημένες. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο προμετωπιαίος φλοιός σχετίζεται με τη γενική νοημοσύνη και την εκτελεστική λειτουργία του εγκεφάλου.

http://peiraxtiri.gr
Εβδομήντα τρία χρόνια από τότε που τα χέρια του κατακτητή τα άρπαξαν, 10.600 αρχαία όστρακα επιστρέφουν στη χώρα μας. Προέρχονται από παράνομες ανασκαφικές δραστηριότητες στη Θεσσαλία και είχαν μεταφερθεί στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου.
Εκεί τα ανακάλυψαν οι ιθύνοντες του Pfahlbau Museum, στο κρατίδιο της Βάδης – Βυτεμβέργης, μετά τον θάνατο εκείνου που τα είχε κλέψει. Ο διευθυντής Γκίντερ Σέμπελ αποφάσισε πως είναι ζήτημα τιμής να τα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Κάτι που έγινε προχθές, με μια επίσημη τελετή στο μουσείο, παρουσία του Staatssekretaer του υπουργείου Επιστημών, Ερευνας και Τεχνολογίας, Jurgen Walter, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Στουτγάρδη, Παναγιώτη Πάρτσου, κ.ά.
Η επιστροφή αφορά 10.600 όστρακα (σπαράγματα αγγείων), λίθινα τέχνεργα, λεπίδες οψιανού και πυριτόλιθου, οστεολογικό υλικό, που προέρχονται από παράνομες ανασκαφικές δραστηριότητες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 1941 σε 38 μαγούλες, σε γήλοφους, στη Θεσσαλία.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, με χαιρετισμό του επεσήμανε τον υψηλό συμβολισμό της χειρονομίας, ενώ μνημόνευσε περιστατικά αρπαγής αρχαιοτήτων, πυρπόλησης εκκλησιών και μοναστηριών, καταστροφής αρχαίων για την κατασκευή οχυρωματικών έργων, που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής.
Η Γενική Διευθύντρια Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη ανέφερε ότι καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια από τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών να καταγραφούν και να τεκμηριωθούν αρχαιότητες και πολιτιστικά αγαθά, τα οποία εκλάπησαν στη διάρκεια της Κατοχής, ώστε να ζητηθεί ο επαναπατρισμός τους.
Την ανάγκη επαναπατρισμού παρανόμως εξαχθέντων αρχαίων αλλά και της συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδος σημείωσαν με έμφαση και οι Γερμανοί ομιλητές, Γιούργκεν Βάλτερ και Γκίντερ Σέμπελ. «Λύσαμε μια αστυνομική περιπέτεια της εποχής του λίθου με τη βοήθεια της επιστήμης και των αρχείων – οι αρχαιότητες επιστρέφουν πίσω» είπε ο δεύτερος.
Κατά την εκτίμησή του, οι γερμανικές αποθήκες κρύβουν πολλούς ανάλογους θησαυρούς. Αγνωστη παραμένει η τύχη οκτώ κιβωτίων τα οποία είχαν παραμείνει στον Βόλο και περιελάμβαναν τα σημαντικότερα ευρήματα των ανασκαφών στη Θεσσαλία.
Πριν από τον πόλεμο οι αρχαιολογικές έρευνες στην Ελλάδα διεξάγονταν με την άδεια του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού. Στο διάστημα της κατοχής ξέσπασε μια διένεξη ανάμεσα στην κλασική αρχαιολογία και το Ινστιτούτο και αρχαιολόγους σε διάφορες υπηρεσίες του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλε.
«Δεν ήταν ο Χίτλερ που έστειλε τους αρχαιολόγους στις χώρες που κατέλαβε. Οι αρχαιολόγοι υποστήριζαν ότι οι ανασκαφές θα έπρεπε να γίνουν για ιδεολογικούς λόγους. Οι συγκεκριμένοι ήταν μέλη του Κομάντο Ρόζενμπεργκ, της οργάνωσης Γενεαλογική Κληρονομιά (Ahnenerbe) των SS όπως και άλλων εθνικοσοσιαλιστικών οργανώσεων».
Στόχος των ανασκαφών των εθνικοσοσιαλιστικών αρχαιολόγων στην Ελλάδα ήταν να τεκμηριώσουν την κάθοδο γερμανικών φυλών στην Ελλάδα κατά τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. Υπεύθυνος των ανασκαφών στη Θεσσαλία ήταν ο Χανς Ράινερτ, ο οποίος μετά τον πόλεμο έγινε διευθυντής του Μουσείου Πφάλμπαου. Μόλις μετά τον θάνατό του το 1990, ο διάδοχός του, ο νυν διευθυντής Γκίντερ Σέμπελ, ανακάλυψε τα ελληνικά ευρήματα.
Οι αρχαιότητες θα μεταφερθούν αρχικώς στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κατόπιν στις χωρικά αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων.
Πηγή: Έθνος
Ήταν κάποτε ένα παιδί και ήθελε να πάρει ένα παπαγάλο, και μάζευε λεφτά. Kάποια στιγμή ανοίγει τον κουμπάρα του, βρίσκει τριάντα ευρώ. Πάει στο κατάστημα με τα κατοικίδια και λέει:

- "Θέλω ένα παπαγάλο μεγάλο και να μιλάει."

Απαντάει λοιπόν η πωλήτρια του καταστήματος:

- "Έχουμε ένα και κάνει εξήντα ευρώ."

Το παιδί δεν είχε και άρχισε να κλαίει. Το λυπήθηκε η πωλήτρια και του λέει:

- "Πήγαινε στο μπουρδέλο δίπλα και θα του δώσουν τσάμπα τον παπαγάλο τους."

Έτσι λοιπόν πάει τον παίρνει. Τον πάει σπίτι και βλέπει ο παπαγάλος το σπίτι και λέει:

- "Aλλάξαμε μπουρδέλο."

Mετά περνάει η μητέρα του παιδιού και λέει ο παπαγάλος:

- "Aλλάξαμε μπουρδέλο αλλάξαμε και τσατσά."

Mετά περνάνε οι αδερφές του και λέει ο παπαγάλος:

- "Aλλάξαμε μπουρδέλο, αλλάξαμε τσατσά, αλλάξαμε και πουτάνες."

Kαι μετά περνάει ο πατέρας του και ο παπαγάλος λέει:

- "Aλλάξαμε μπουρδέλο, αλλάξαμε τσατσά, αλλάξαμε πουτάνες, μα ο κυρ Σταμάτης τακτικός πελάτης."

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Kaspersky, το Facebook παραμένει ο προτιμώμενος στόχος για τους ψηφιακούς εγκληματίες που ειδικεύονται στην υποκλοπή των στοιχείων των λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα.
Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2014, τα πλαστά sites που μιμούνταν το Facebook άγγιξαν το 10,85% του συνόλου των περιστατικών phishing, βάσει των ενεργοποιήσεων της ευρετικής λειτουργίας Anti-phishing που διαθέτουν τα προϊόντα της Kaspersky. Συνολικά στο Διαδίκτυο, οι περισσότερες ειδοποιήσεις phishing αφορούσαν ψεύτικες σελίδες Yahoo, το Facebook, όμως, ήταν ο κύριος στόχος μεταξύ των sites κοινωνικής δικτύωσης.
Σήμερα, οι απάτες μέσω Facebook αποτελούν μια παγκόσμια «επιχειρηματική δραστηριότητα» και οι επιθέσεις εναντίον του πραγματοποιούνται σε διάφορες γλώσσες όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ιταλικά, Τούρκικα, Αραβικά κ.α.
Η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς στο Facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάπλωση phishing links ή κακόβουλου λογισμικού. Ακόμη, οι ψηφιακοί εγκληματίες χρησιμοποιούν τους παραβιασμένους λογαριασμούς για να στείλουν μηνύματα spam στις λίστες επαφών των θυμάτων.
Επιπλέον, δημοσιεύουν μηνύματα spam στους «τοίχους» των φίλων των θυμάτων, όπου μπορούν να τα δουν και άλλοι χρήστες, ή προωθούν μηνύματα που ζητούν από τους φίλους τους επείγουσα οικονομική βοήθεια. Οι παραβιασμένοι λογαριασμοί μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με συγκεκριμένα άτομα. Αυτές οι πληροφορίες αξιοποιούνται κατά τη διάρκεια επιθέσεων στο μέλλον.
Όπως επισημαίνει στην αναφορά της η Kaspersky, οι κάτοχοι smartphone ή tablet που επισκέπτονται τα κοινωνικά δίκτυα από τις φορητές συσκευές τους κινδυνεύουν εξίσου να πέσουν θύματα κλοπής των προσωπικών τους δεδομένων. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, καθώς ορισμένοι mobile browsers αποκρύπτουν τη μπάρα της διεύθυνσης όταν ανοίγουν μια ιστοσελίδα, δυσκολεύοντας πολύ περισσότερο τους χρήστες να εντοπίζουν τα πλαστά sites.
Σε ότι αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης όλων των παραπάνω θεμάτων, οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας Διαδικτύου συμβουλεύουν:
•  Αν λάβετε ειδοποίηση μέσω email από το Facebook ή ένα μήνυμα ότι ο λογαριασμός σας μπορεί να μπλοκαριστεί, μην πληκτρολογείτε ποτέ τα στοιχεία σας σε οποιαδήποτε φόρμα περιέχεται σε αυτό το μήνυμα. Το Facebook ποτέ δεν ζητά από τους χρήστες να καταχωρήσουν το password τους σε κάποιο email ή να στείλουν τους κωδικούς τους μέσω email.
•  Τοποθετήστε τον κέρσορα σας πάνω στο link και ελέγξτε αν οδηγεί στην επίσημη σελίδα του Facebook. Επιπλέον, πρέπει να πληκτρολογείτε χειροκίνητα το URL του Facebook στον browser σας, καθώς οι ψηφιακοί εγκληματίες έχουν τη δυνατότητα να κρύβουν τις διευθύνσεις στις οποίες σας οδηγούν.
•  Αφού πληκτρολογήσετε το URL του Facebook, ελέγξτε ξανά όταν η σελίδα φορτώσει για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πλαστή.
•  Να θυμάστε ότι το Facebook χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο HTTPS για τη μετάδοση δεδομένων. Η απουσία ασφαλούς σύνδεσης πιθανότατα σημαίνει ότι έχετε επισκεφτεί ένα ψεύτικο site, ακόμα και αν η διεύθυνση URL είναι φαινομενικά σωστή.
naftemporiki.gr
Το κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου άναψε την Τετάρτη το «πράσινο φως» για τον γάμο και την υιοθεσία παιδιών από τα ζευγάρια... ομοφυλοφίλων. Υπέρ του νομοσχεδίου αυτού, το οποίο προβλέπει ότι «δύο πρόσωπα διαφορετικού φύλου ή του ιδίου φύλου μπορούν να συνάψουν γάμο», τάχθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των 56 βουλευτών έναντι 4 κατά. Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου ανοίγει επίσης τον δρόμο για την υιοθεσία παιδιών από τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων, το οποίο αποτελούσε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία του. «Το Λουξεμβούργο θα γίνει πιο αλληλέγγυο και πιο δίκαιο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φέλιξ Μπραζ. Το Λουξεμβούργο, το οποίο είχε αναγνωρίσει το 2004 την πολιτική ένωση προσώπων του ιδίου φύλου, έγινε έτσι η 11η ευρωπαϊκή χώρα που αναγνωρίζει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, μετά την Ολλανδία (2001), το Βέλγιο (2003), την Ισπανία (2005), την Σουηδία και την Νορβηγία (2009), την Πορτογαλία και την Ισλανδία (2010), την Δανία (2012) και την Γαλλία και την Βρετανία (2013). Οι πρώτοι γάμοι μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου αναμένεται να γίνουν στις αρχές του 2015, καθώς ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ έξι μήνες μετά την ψήφισή του.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Η Microsoft συνεργάστηκε με τον βρετανό σχεδιαστή μόδας Adrien Sauvage, για να δημιουργήσει ένα παντελόνι που επιτρέπει τη φόρτιση συσκευών, όπως ένα smartphone, απλά τοποθετώντας το στην τσέπη.
Όσο παράξενο και αν ακούγεται, το παντελόνι ασύρματης φόρτισης ήδη έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε σόου μόδας στο Λονδίνο και ήδη αποκαλείται «wearable chino». Το μυστικό του εν λόγω παντελονιού είναι η εφαρμογή, σε μία από τις εμπρόσθιες τσέπες του ενός Nokia DC-50, δηλαδή της επιφάνειας ασύρματης φόρτισης της φινλανδικής εταιρείας.

NOKIA UK
Tο παντελόνι ασύρματης φόρτισης ήδη έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε σόου μόδας στο Λονδίνο και ήδη αποκαλείται «wearable chino».
Το παντελόνι-φορτιστής της Microsoft ξεκίνησε να αναπτύσσεται πριν από έξι μήνες και σύμφωνα με τους δημιουργούς του ένα βασικό ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ήταν η χρήση του κατάλληλου υφάσματος το οποίο δεν θα επηρεαζόταν από την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών και επιπλέον δεν θα προκαλούσε δυσφορία στον χρήστη που θα το φορούσε.

Ωστόσο, ο σχεδιαστής δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο θέμα του πλυσίματος σε πλυντήριο, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα καταστραφεί η πλακέτα φόρτισης. Παρόλα αυτά το παντελόνι θα είναι διαθέσιμο για αγορά μέσω του Amazon για ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών, στην τιμή των 340 δολαρίων.
Ο επικεφαλής του τμήματος marketing της Nokia Devices, Adam Johnson, δήλωσε στο Business Insider: «Δεν προβλέπουμε ότι τα παντελόνια ασύρματης φόρτισης θα αποτελέσουν αντικείμενο μαζικής αγοράς. Απλά είναι ένα πρώτο βήμα για να πάμε την ιδέα της wearable τεχνολογίας πέρα από τα smartwatches».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για τη μεταφορά ηλεκτρισμού ανάμεσα σε δύο αντικείμενα.
naftemporiki.gr
Είκοσι ανέκδοτα ποιήματα του βραβευμένου με νομπέλ Λογοτεχνίας Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα βρέθηκαν μέσα σε κούτες, ανάμεσα σε άλλα χειρόγραφά του και πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος στη Λατινική Αμερική και το 2015 στην Ισπανία.

Τα ποιήματα ανακαλύφθηκαν από ανθρώπους του «Ιδρύματος Πάμπλο Νερούδα» οι οποίοι συγκέντρωναν χειρόγραφα του ποιητή. Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα, πιστοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες ότι πρόκειται για αυθεντικά έργα του Νερούδα.

Έξι από αυτά έχουν ως θέμα τους την αγάπη, ενώ τα υπόλοιπα έχουν διάφορα θέματα και χρονολογούνται από το 1956 κι έπειτα.

Ο Νερούδα, ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα στη Λατινική Αμερική, πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1973.

Είναι διάσημος τόσο για τα γεμάτα πάθος ερωτικά του ποιήματα η συλλογή για την οποία έγινε περισσότερο γνωστός τιτλοφορείται «Είκοσι ερωτικά ποιήματα και ένα απελπισμένο άσμα» και κυκλοφόρησε το 1924- όσο και για τις κομμουνιστικές του απόψεις.

http://www.thestival.gr 
Αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ
Μόλις 1 στους 2 φορολογουμένους έχει υποβάλει μέχρι σήμερα φορολογική δήλωση αν και σε 10 ημέρες εκπνέει η σχετική προθεσμία για την ηλεκτρονική κατάθεση του Ε1.

Από το σύνολο των 5,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων που υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης έχουν μέχρι σήμερα καταθέσει Ε1 οι 2,78 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Από τις δηλώσεις αυτές έχουν εκκαθαρισθεί 2,74 εκατομμύρια δηλώσεις και εξ αυτών οι χρεωστικές δηλώσεις ανέρχονται σε 1.077.813 και ο μέσος φόρος ανά φορολογούμενο ανέρχεται σε 1.090 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την παράταση για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) έως την 25η Ιουλίου 2014.

http://www.4news.gr 
Έργα από ανακυκλώσιμα υλικά και άχρηστα αντικείμενα στήθηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, καλώντας έως τις 30 Ιουνίου τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να τα θαυμάσουν από κοντά.
Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο "Ανακύκλωση και Φαντασία" πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα πλησίον του Κήπου των Εποχών από τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, κλείνοντας τον "κύκλο" των δράσεων του 4ου Greenparty.
Η έκθεση περιλαμβάνει δημιουργίες του Σωματείου Τέχνης "Μορφογέννεσις" και τα έργα δίνουν μια νέα ιδέα αξιοποίησής και αποφόρτισης του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ θα γίνονται ξεναγήσεις στα εκθέματα καθημερινά, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τα Σαββατοκύριακα οι ξεναγήσεις θα ξεκινούν από τις 12 το μεσημέρι.
news.gr
Οι εκδηλώσεις «Χαριλιώτικα 2014» διοργανώνονται από τον Κοινωνικό Σύνδεσμο Κατοίκων Χαριλάου σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 το τριήμερο 20 – 22 Ιουνίου, στο πάρκο Νέας Ελβετίας.

Πρόκειται για ένα Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών, που διοργανώνεται για 31η συνεχή χρονιά. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συγκροτήματα από την Αρμενία, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία και την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν καθημερινά στις 20.00.

http://www.seleo.gr
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ-Μαλίκι, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εθελοντές που πολεμούν σε "διακεκαυμένες ζώνες πυρός" στο πλευρό των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και κατά των εξεγερμένων σουνιτών ανταρτών, θα λαμβάνουν μηνιαίο επιμίσθιο ύψους 750.000 ιρακινών δηναρίων (472 ευρώ).
Στους εθελοντές που λειτουργούν επικουρικά ως προς τις μάχιμες μονάδες, θα καταβάλλεται επιμίσθιο 500.000 δηναρίων (330 ευρώ) ενώ σε όλους τους εθελοντές, μάχιμους ή βοηθητικούς, θα δοθούν επιπλέον 125.000 δηνάρια (78 ευρώ) ως επίδομα διατροφής ανά μήνα, ανέφερε η ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Η συνεχιζόμενη προέλαση των σουνιτών ανταρτών έχει προκαλέσει προβλήματα στις δυνάμεις ασφαλείας καθώς πολλοί ιρακινοί στρατιώτες έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους.
Πριν λίγες ημέρες, η Βαγδάτη ανακοίνωση ότι δέχεται εθελοντές για να πολεμήσουν για την πατρίδα και έκτοτε εκατοντάδες νεαροί Ιρακινοί συρρέουν καθημερινά στα κέντρα συγκέντρωσης, για να καταταγούν.
Ωστόσο, μετά τα τελευταία βίντεο με τις θηριωδίες του ανταρτών του ΙΚΙΛ, την ανακοίνωση του για χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες και τις συνεχιζόμενες νίκες τους, ο αριθμός των πολιτών που δήλωναν πρόθυμοι να πολεμήσουν, μειώθηκε. Η σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για μηνιαίο επίδομα στους εθελοντές, στοχεύει στο να δώσει ένα ισχυρό κίνητρο στα εκατομμύρια των ιρακινών των επαρχιών, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
news.gr
Κάθε συσκευασία Xbox One θα περιλαμβάνει μια κονσόλα– που διαθέτει 500GB σκληρό δίσκο, Blu-ray, και ενσωματωμένο Wi-Fi – ένα ασύρματο χειριστήριο και μια δοκιμαστική συνδρομή 14 ημερών στην υπηρεσία Xbox Live Gold...

Στις 5 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διάθεση του Χbox One στην Ελλάδα, σε τιμή που θα ξεκινά από τα 399 ευρώ.
Επιπλέον, πρόκειται να κυκλοφορήσει και το Xbox One με τον αισθητήρα Kinect στην τιμή των 499 ευρώ (εκτιμώμενη τιμή λιανικής).
Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν την έκδοση που προτιμούν, αξιοποιώντας δυνατότητες όπως η πλοήγηση στην κονσόλα χρησιμοποιώντας τις κινήσεις των χεριών, βιομετρικό sign-in, βίντεο-κλήσεις μέσω του Skype, προσωποποίηση, σάρωση των QR codes και άλλα χαρακτηριστικά διαθέσιμα αποκλειστικά με το Kinect σε παιχνίδια όπως το Kinect Sports Rival, Dead Rising 3 κ.α.
Επιπλέον, αναμένεται η κυκλοφορία σειράς τίτλων για το Xbox One στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων «δυνατών» τίτλων όπως το Forza Horizon 2 και το “Halo: The Master Chief Collection,” το οποίο έρχεται με το Halo 5: Guardians multiplayer beta.
Άλλα χαρακτηριστικά και δυνατότητες περιλαμβάνουν το Game DVR/Upload (επιτρέπει την καταγραφή στιγμών παιχνιδιού, την επεξεργασία τους και τον διαμοιρασμό τους), εφαρμογές (δυνατότητα video chat μέσω Skype, και επιλογή Snap, για είσοδο σε Twitch, Machinima, IGN κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού), TV on Xbox One (παρακολούθηση τηλεόρασης από την καλωδιακή ή το δορυφορικό set-top box μέσω της κονσόλας χρησιμοποιώντας το HDMI-pass-through) και updates στο Xbox Live.

http://www.fpress.gr
Άντεξε η Ελλάδα, παρότι έπαιζε από το 38' με δέκα παίκτες λόγω της ανόητης αποβολής του Κατσουράνη.

Ιαπωνία και Ελλάδα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην Αρένα Ντας Ντούνας του Νατάλ και πλέον θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου με την Ακτή Ελεφαντοστού στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, όμως οι Ιάπωνες γρήγορα ισορρόπησαν το παίχνίδι και εν πολλοίς, πήραν τα ηνία της αναμέτρησης μετά το πρώτο 20λεπτο.

Η αποβολή του Κατσουράνη στο 38' "ξύπνησε" τους Έλληνες διεθνείς κι ενώ τρία λεπτά νωρίτερα, ο Γκέκας είχε αντικαταστήσει τον τραυματία -με αγκωνιά- Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα, οι Έλληνες παίκτες αγωνίστηκαν με σύστημα 4-4-1 με φουλ αλληλοκάλυψη και αφού ο Φερνάντο Σάντος, για πρώτη φορά από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο της Ελλάδας, έκανε και δεύτερη αλλαγή ήδη από το πρώτο ημίχρονο, με τον Καραγκούνη στη θέση του Φετφατζίδη στο 40'.
Η Ελλάδα έχασε ευκαιρίες με την κεφαλιά του Γκέκα από κόρνερ του Καραγκούνη στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν και η πλέον σπουδαία, ενώ είχε και τα εξουδετερωμένα σουτ των Κονέ και Τοροσίδη από τον γκολκίπερ των Ιαπώνων, Καβασίμα στο πρώτο μέρος.
Σπουδαίες αποκρούσεις έκανε και ο Καρνέζης, σε σουτ των Ουτσίντα και Οκούμπο, ο οποίος έχασε άλλες δύο ευκαιρίες σε κενή εστία.

Ο αγώνας ήταν ο πρώτος όπου η Εθνική μας ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και μόλις το δεύτερο 0-0 του σπουδαίου και θεαματικού Μουντιάλ της Βραζιλίας, μετά το 0-0 μεταξύ Ιράν και Νιγηρίας τη Δευτέρα.
news.gr
Την απαγόρευση των ψηλοτάκουνων, αλλά και των ίσιων παπουτσιών για λόγους υγείας ζήτησε ο Ρώσος βουλευτής Όλεγκ Μιχέγιεφ.
Ο κ. Μιχέγιεφ, του κεντροαριστερού κόμματος Δίκαιη Ρωσία, υπέβαλε την πρότασή του στην Τελωνειακή Ένωση, στην οποία μετέχουν η Ρωσία, η Λευκορωσία και το Καζακστάν, ζητώντας να επιβληθεί στoυς υποδηματοποιούς ανώτατο όριο ύψους για τα τακούνια.
Όπως εξήγησε, τα ψηλοτάκουνα, τα μοκασίνια και τα παπούτσια-μπαλαρίνες είναι επικίνδυνα για την υγεία:
«Τα παπούτσια θα πρέπει να έχουν τακούνια από δύο έως τέσσερα εκατοστά, με μέγιστο όριο τα πέντε εκατοστά. Οι βλαβερές συνέπειες από τα πολύ ψηλά τακούνια και τα ίσια παπούτσια αναγνωρίζονται σήμερα από τους ειδικούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε αυτήν την τάση», ανέφερε στην πεντασέλιδη πρότασή του ο βουλευτής.
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιχέγιεφ είπε ότι θέλει απλώς να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τους κινδύνους που μπορούν να κρύβουν τα άβολα παπούτσια, ιδίως αν τα φορά κανείς για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Εξήγησε ότι η πρότασή του δείχνει ότι ανησυχεί για τις γυναίκες και θέλει να τις προστατεύσει από τυχόν παραμορφώσεις των άκρων. «Είναι νέες, απλούστατα δεν σκέφτονται αυτού του είδους τα πράγματα», είπε υποστηρίζοντας ότι το 40% των Ρώσων πάσχει από πλατυποδία.
Η πρόταση του βουλευτή προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς πολλές γυναίκες δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με μια τέτοια απαγόρευση και θα φορούν σκόπιμα ψηλοτάκουνα. Ο ίδιος παραδέχτηκε αστειευόμενος ότι αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα, καθώς οι γυναίκες συνάδελφοί του στο κοινοβούλιο δεν του μιλούν πια.
aftodioikisi.gr
Ερευνητές από την Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι η οθόνη του υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει σημαντικές μεταβολές στα μάτια μας έπειτα από την πολύωρη καθημερινή έκθεση στην ακτινοβολία που εκπέμπει.

Μια πρωτεΐνη που ονομάζεται MUC5AC παράγεται φυσιολογικά από τα κύτταρα του ματιού στο επάνω βλέφαρο ώστε το μάτι να παραμένει ενυδατωμένο.

Όμως όσο περισσότερες ώρες καθόμαστε μπροστά από τον υπολογιστή τόσο μειώνονται τα επίπεδα της MUC5AC, με αποτέλεσμα τα μάτια να παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα, μια πάθηση γνωστή στον ιατρικό χώρο με τον όρο ξηροφθαλμία.

Όταν κοιτάζουμε την οθόνη, ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας με πιο αργό ρυθμό απ' ότι όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο. Επίσης, έχουμε την τάση να ανοίγουμε περισσότερο τα μάτια κι έτσι η εκτεθειμένη επιφάνεια του ματιού είναι μεγαλύτερη. Οι δύο αυτοί παράγοντες επιταχύνουν την διαδικασία εξάτμισης της υγρασίας του ματιού.

Η ξηροφθαλμία είναι μια χρόνια πάθηση που αντιμετωπίζεται συνήθως με ειδικές σταγόνες για τα μάτια.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Ophthalmology δείχνει ότι η επίδραση ήταν πιο ισχυρή για όσους περνούν περισσότερες από επτά ώρες μπροστά από τον υπολογιστή.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!