Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Σε αποκαλύψεις όσων αφορά των τραυματισμό του Νεϊμάρ, προχώρησε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, λέγοντας ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός μετά το χτύπημα που δέχθηκε στην πλάτη από τον Σούνιγκα δεν μπορούσε να αισθανθεί τα πόδια του.

«Είπε, δεν μπορώ να αισθανθώ τα πόδια μου. Ο Μαρσέλο φοβήθηκε και φώναξε το γιατρό όμως πάνω στη σύγχυση που είχε προηγηθεί ο γιατρός δεν μπορούσε να μπει στον αγωνιστικό χώρο.

»Ήταν ένα μεγάλο σοκ, η εικόνα του Νεϊμάρ να αποχωρεί με φορείο και να μπαίνει σε ελικόπτερο, να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και να κλαίει», τόνισε ο τεχνικός της «σελεσάο» και συνέχισε:

«Ο Νεϊμάρ ήταν το σημείο αναφοράς μας επειδή είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα. Είμαστε σε μία κατάσταση όπου έχουμε χάσει κάτι που δεν θέλαμε να χάσουμε, ειδικά ενόψει του ημιτελικού και του τελικού».

Ο «Φελιπάο» αποκάλυψε επίσης ότι ζήτησε από τον Νεϊμάρ να παρευρεθεί στο «Εστάντιο Μινεϊράο» για τον ημιτελικό της Τρίτης απέναντι στην Γερμανία, όπως και στον τελικό σε περίπτωση που πάρει την πρόκριση η Βραζιλία.

«Θα είναι μαζί μας εάν μπορέσει, στον πάγκο ή στις εξέδρες. Το έχουμε ζητήσει αυτό. Όλα θα εξαρτηθούν από την κατάστασή του τις προσεχείς ημέρες. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μαζί μας».

Το μήνυμα του Νεϊμάρ σε συμπαίκτες και όλη τη Βραζιλία


Ο 22χρονος επιθετικός έστειλε μέσω ενός βίντεο μήνυμα συμπαράστασης στους συμπαίκτες του λέγοντας ότι πιστεύει σε αυτούς και ότι μπορούν να φτάσουν στον τελικό και να στεφθούν πρωταθλητές, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους Βραζιλιάνους για την υποστήριξη στο πρόσωπο του.

«Είναι πολύ δύσκολη ώρα και δεν βρίσκω πολλά λόγια για να περιγράψω το τι γίνεται στο μυαλό και την καρδιά μου. Θέλω μόνο να σας πω ότι θα επιστρέψω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για τα μηνύματα και την υποστήριξη και να σας πω ότι το όνειρό μου δεν τέλειωσε ακόμα.

»Διεκόπη, αλλά συνεχίζεται και είμαι σίγουρος πως οι συμπαίκτες μου θα κάνουν τα πάντα για να στεφθούμε πρωταθλητές. Είχα όνειρο να αγωνιστώ σε τελικό Μουντιάλ, αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει αυτή την φορά. Ξαναλέω, όμως, είμαι βέβαιος πως μπορούμε να πάρουμε το τρόπαιο. Εγώ και εσείς όλοι μαζί θα είμαστε μαζί με τους παίκτες της Βραζιλίας για να πανηγυρίσουμε. Σας ευχαριστώ όλους και καλή τύχη», ήταν το μήνυμα του σταρ της «σελεσάο».
Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Σούνιγκα στον Βραζιλιάνο

Ο Χουάν Καμίλο Σούνιγκα, ύστερα από το πολύ σκληρό μαρκάρισμα του στον Νεϊμάρ που του στέρησε την συνέχεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δέχθηκε μέχρι και απειλές για τη ζωή του. Έτσι μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram έστειλε το δικό του μήνυμα με αποδέχτη τον Νεϊμάρ, δηλώνοντας ότι λυπάται για τον τραυματισμό του.

«Λυπάμαι πολύ για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ, αν και νιώθω ότι προέκυψε από μία κανονική φάση, στην οποία δεν υπήρχε καμία κακή πρόθεση ή απροσεξία από μέρους μου. Θέλω να στείλω έναν ξεχωριστό χαιρετισμό στον Νεϊμάρ. Σε θαυμάζω, σε σέβομαι και σε θεωρώ από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

»Ελπίζω να επιστρέψεις γρήγορα και να δείξεις σε όλους πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα γεμάτο αξίες, τις οποίες εφαρμόζω από 12 ετών και μέχρι σήμερα που πλέον είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Στους Βραζιλιάνους φιλάθλους, που έχασαν έναν από τους παίκτες της ομάδας τους για το Μουντιάλ, θέλω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ για τη στήριξή τους στην Κολομβία σε όσα παιχνίδια έδωσε στο Μουντιάλ», ανέφερε ο Σούνιγκα.
tanea.gr
Την μεγαλύτερη πυκνότητα σε χελώνες παγκοσμίως έχει έκταση του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, σύμφωνα με μετρήσεις που κάνει τα τελευταία 30 χρόνια ο Βρετανός ερπετολόγος Άντριαν Χέιλι (Adrian Hailey), ο οποίος αποκαλύπτει ότι σε έκταση 1700 στρεμμάτων ζουν περίπου 2000 χερσαίες χελώνες!
Ο καθηγητής του πανεπιστημίου των Δυτικών Ινδιών επισκέφθηκε για πρώτη φορά ως φοιτητής την περιοχή το 1979 και έκτοτε μεταβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μελετήσει τις γραικοχελώνες (Testudo graeca) και τις μεσογειακές χελώνες (Testudo hermani) που ζουν στις Αλυκές Κίτρους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Αξιού. 
"Οι χελώνες είναι ένα καλό μοντέλο για να μελετήσεις ζώα που ζουν πολλά χρόνια. Είναι και οι ελέφαντες βέβαια, αλλά είναι δύσκολο να τους προσεγγίσεις για να... μελετηθούν" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαριτολογώντας, ο κ.Χέιλι, ο οποίος, αυτές τις μέρες, βρίσκεται καθημερινά στο πεδίο μελέτης από νωρίς το πρωί, ψάχνοντας για χελώνες. Ιδιαίτερα μεθοδικός στην έρευνά του, κρατάει σημειωματάρια με όλες τις χελώνες που έχει "μαρκάρει" τα τελευταία χρόνια και φτάνουν συνολικά τις 6591!
"Αυτή τη χελώνα" λέει, δείχνοντας ένα σχετικά μικρό σε μέγεθος ζώο και αφού έχει συμβουλευθεί τη σχετική αρίθμηση στις σημειώσεις του, "την είχα μαρκάρει το 1980. Ήταν το νούμερο 275 και τότε ήταν 5 ετών. Χάρηκα πολύ που την ξαναβρήκα τώρα, ήταν να σαν να είδα έναν... παλιόφιλο!". Όπως διαπίστωσε, μάλιστα, μετρώντας τις χαρακιές στο καβούκι του, ο... παλιόφιλός του είχε μεγαλώσει όλα αυτά τα χρόνια μόλις 4 χιλιοστά και ήταν σε καλή κατάσταση, όπως άλλωστε όλες οι χελώνες που συνάντησε στη φετινή του εξόρμηση.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, επειδή στις εξορμήσεις του ξανασυναντά πολλές φορές χελώνες που έχει "μαρκάρει", συμπεραίνει πως η μεσογειακή χελώνα μπορεί να ζήσει έως και 50-60 χρόνια. "Συγκεκριμένα, ξαναβρήκα 29 χελώνες που είχα σημαδέψει στο παρελθόν" αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η περιοχή είναι ιδανική για το είδος καθώς η όχληση είναι μηδενική.
"Οι μόνοι τους εχθροί είναι οι αλεπούδες και οι ασβοί που τρώνε τα αυγά τους, τα οποία εναποθέτουν σε ρηχές τρύπες που σκάβουν στο έδαφος" εξηγεί
Σημειώνεται ότι τους χειμερινούς μήνες, οι χελώνες πέφτουν σε χειμέρια νάρκη και μετά το τέλος Φεβρουαρίου ξεπροβάλλουν από την κρυψώνα τους και ζευγαρώνουν. Από τον Μάιο ως τον Ιούλιο, η θηλυκή γεννάει 1-12 αυγά σε τρύπες που σκάβει σε μαλακό χώμα και τα χελωνάκια βγαίνουν από το αυγό ύστερα από 2,5 μήνες περίπου, με τον ερχομό των βροχών.
Το ασφαλές αυτό καταφύγιο των χελωνών απειλήθηκε μόνο από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη δεκαετία του 1980, εξαιτίας της οποίας χάθηκε το 40% του πληθυσμού. Ωστόσο, όμως, σύμφωνα τον κ.Χέιλι, ο πληθυσμός τους έχει πλέον ανακάμψει και κυμαίνεται περίπου στα 2000 ζώα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον με την μεγαλύτερη πυκνότητα του είδους παγκοσμίως.
Στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος της χελώνας, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού προτρέπει, από την πλευρά του, τους οδηγούς που βρίσκονται κατά τους θερινούς μήνες στην περιοχή των Αλυκών Κίτρους, να κινούνται προσεκτικά και σε χαμηλές ταχύτητες.
Υπενθυμίζει δε, ότι όλες οι χελώνες προστατεύονται από την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τη συλλογή τους από τη φύση, την κατοχή τους σε αιχμαλωσία, την πώληση, την εκμετάλλευση, την κακοποίηση ή θανάτωσή τους.
news.gr

Με μολυσμένα ύδατα από αρδευτικά κανάλια ποτίζουν τις καλλιέργειές τους αγρότες στην Αίγυπτο, παρότι τα κτήματά τους απέχουν ελάχιστα από τον Νείλο, έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς του κόσμου.

Το παράδοξο αυτό φαινόμενο οφείλεται στο απαρχαιωμένο αρδευτικό σύστημα αλλά και σε κυβερνητικό πρόγραμμα διατήρησης των υδάτων του ποταμού, που αποθαρρύνει τους αγρότες.

Την ίδια στιγμή, παρά την κυβερνητική εμμονή για οικονομία στο νερό, το κράτος προσφέρει κίνητρα για ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.

Το κρατικό πρόγραμμα επιχορήγησης άπορων οικογενειών, η άναρχη αστική ανάπτυξη και η χρόνια πολιτική αστάθεια οδήγησε το Κάιρο σε προσπάθεια συρρίκνωσης των εισαγωγών ειδών διατροφής, με ετήσιο κόστος 4,5 δισ. δολάρια.

Η Αίγυπτος κατέστη έτσι από σιτοβολώνας ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σιτηρών στον κόσμο, με 10 εκατ. τόνους.

Η λεκάνη του Νείλου, το μόνο εύφορο έδαφος στην Αίγυπτο, καταλαμβάνει μόλις 5% της συνολικής έκτασης της χώρας, ενώ στεγάζει 95% του πληθυσμού των 87 εκατομμυρίων.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η νέα κυβέρνηση του προέδρου Σίσι ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας τα σχέδιά της για «ανάκτηση» 10 δισεκατομμυρίων στρεμμάτων από την έρημο.

«Το σχέδιο αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Για να γίνει αυτό θα χρειαστούν τουλάχιστον 80 δισ. κυβικά μέτρα νερού τον χρόνο, περισσότερο από τη συνολική ροή του Νείλου», λέει ο γεωπόνος και οικονομολόγος Γκαμάλ Σιάμ στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου.

Πρωτοβουλίες, όπως ο περιορισμός της καλλιέργειας ρυζιού -το πιο «διψασμένο» φυτό- και η αντικατάσταση του ζαχαροκάλαμου με τεύτλα, έχουν βοηθήσει χωρίς ωστόσο να δώσουν λύσεις στο σημαντικότερο αίτιο κατανάλωσης ύδατος: την καλλιέργεια σιτηρών.

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο ριζικός εκσυγχρονισμός του αρδευτικού συστήματος ή η καλλιέργεια πιο προσοδοφόρων προϊόντων, όπως είναι τα φρούτα, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα οικονομικά.

Αν και η τελευταία λύση φαντάζει ιδανική, διαθέτοντας μεγάλες εξαγωγικές προοπτικές και απαιτώντας ελάχιστο νερό, η εξαγωγή φρέσκων φρούτων απαιτεί σημαντικές και δαπανηρές υποδομές ψύξης και αποθήκευσης.

Ειδικοί της διαχείρισης των υδάτων επισημαίνουν ότι η διατροφική ασφάλεια όλου του πλανήτη απειλείται από την έλλειψη νερού, όπως αυτή που προκαλείται από τα μεγάλα αρδευτικά έργα στον Άνω Νείλο, την κλιματική αλλαγή και την πληθυσμιακή αύξηση.

«Η Αίγυπτος είναι εξαρτημένη από τον Νείλο για κάθε της ανάγκη σε νερό. Τα νερά του Νείλου μοιράζονται, όμως, σε 11 κράτη», λέει ο Μπενεντέτο Μπράγκα, πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού World Water Council.

Παρά την αυστηρή στάση που είχε υιοθετήσει ο έκπτωτος πρόεδρος Μόρσι για το θέμα της κατανομής των υδάτων του Νείλου, ο νέος πρόεδρος Σίσι σχεδιάζει να επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντις Αμπέμπα μέσα στο καλοκαίρι, για να έχει επαφές γύρω από το θέμα του Νείλου και των υδάτων του.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr
Ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes θριάμβευσε στο βρετανικό γκραν πρι στην πίστα του Σίλβερστοουν και αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του.

Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός, καθώς διακόπηκε στον πρώτο γύρο για μία ώρα, μετά από ατύχημα το οποίο είχε συνέπεια την αποχώρηση των Ράικονεν (Ferrari) και Μάσα (Williams).

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Μπότας με Williams και στην τρίτη ο Ρικιάρντο με Red Bull. Εγκατέλειψε με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο γερμανός οδηγός της Mercedes οδηγούσε μέχρι τον 28ο γύρο όταν άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Ετσι, μετά από δύο γύρους αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για πρώτη φορά στην εφετινή σεζόν. Ο Χάμιλτον, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία πέρασε στην πρώτη θέση και έφτασε εύκολα στην 27η νίκη της καριέρας του. Ετσι, μείωσε στους τέσσερις βαθμούς από τον Ρόσμπεργκ.

Η κατάταξη

1.Χάμιλτον, Mercedes
2. Μπότας, Williams
3. Ρικιάρντο, Red Bull
4. Μπάτον, McLaren
5. Φέτελ, Red Bull
6. Αλόνσο, Ferrari
7. Μάγκνουσεν, McLaren
8. Χούλκενμπεργκ, Force India
9. Κβίατ, Toro Rosso
10. Βερνιέ, Toro Rosso

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Ρόσμπεργκ έχει 165 βαθμούς και ακολουθεί ο Χάμιλτον με 161. Στη συνέχεια: Ρικιάρντο 98, Αλόνσο 87, Μπότας 73, Φέτελ 70.

Στους κατασκευαστές:  Mercedes 326, Red Bull 168, Ferrari 106, Williams 103, Force India 91, McLaren 90.
tanea.gr
Οι Westnet Distribution και Lenovo εγκαινιάζουν την είσοδό τους στην αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας μέσα από μία αποκλειστική συνεργασία.
Όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί εξέλιξη της σχέσης των δύο εταιρειών η οποία ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, στον τομέα του mobility με την αποκλειστική διανομή των tablets της Lenovo στην ελληνική αγορά.
Η συνεργασία λειτούργησε αποτελεσματικά με το μερίδιο της Lenovo στα tablet, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της IDC να ανέρχεται στο 13,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Ο ρόλος της Westnet Distribution στην αύξηση του μεριδίου της Lenovo οδήγησε στη δεύτερη αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών.
Πηγή: sport-fm.gr
Ένα εντελώς νέο μοντέλο είναι το Passat όγδοης (!) γενιάς, που έγινε πιο premium, περισσότερο ευρύχωρο και …υβριδικό, προσφέροντας παράλληλα high-tech τεχνολογικές εφαρμογές και μία σειρά Euro6 κινητήρων.

Η VW περιγράφει το νέο της πόνημα, το Passat 8ης γενιάς, ως ένα "premium μοντέλο χωρίς premium κόστος" και είναι ενδεικτικό της διάθεσης των Γερμανών να ανέβουν κατηγορία με το νέο Passat, κοιτάζοντας μοντέλα όπως η BMW Σειρά 3, η Mercedes C-Class και το «αδελφό» Audi A4. Η 8η γενιά του Passat φέρει το κωδικό όνομα «Β8» και στην ευρωπαϊκή του εκδοχή, θα διαφέρει από την αμερικάνικη.

Ελαφρύτερο και μικρότερο αμάξωμα

Το νέο Passat παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο VW Design Center στο Potsdam της Γερμανίας. Στηρίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB, γεγονός που επέφερε μια εξοικονόμηση βάρους μέχρι και 85 κιλών, κάτι που επηρεάζει και την κατανάλωση καυσίμου, η οποία φέρεται να έχει περιοριστεί κατά 20%.
Σε σχέση με το Passat B7, το οποίο στηριζόταν στο παλαιότερο Β6, το νέο μεσαίο των Γερμανών είναι μικρότερο σε μήκος κατά 2 χλστ. (4.767 χιλιοστά), ενώ και το ύψος του έχει χαμηλώσει κατά 14 χλστ. Από την άλλη, είναι πλατύτερο κατά 12 χλστ. (1.832 χιλιοστά), ενώ το μεταξόνιό του έχει διευρυνθεί κατά 80 χλστ., φτάνοντας στα 2.791 χιλιοστά.

Περισσότερο ευρύχωρο για επιβάτες και αποσκευές


Η αύξηση του μεταξονίου και ο σχεδιασμός με μικρούς προβόλους, ευνόησε την εσωτερική ευρυχωρία, καθώς η καμπίνα έχει διευρυνθεί κατά 33 χιλιοστά.
Επιπλέον, στη sedan έκδοση το πορτμπαγκάζ έχει μεγαλώσει κατά 21 λτ., φτάνοντας τα 586 λτ., ενώ στο station wagon διευρύνθηκε κατά 47 λτ., αγγίζοντας τα 650 λτ., με τη μέγιστη τιμή του χώρου αποσκευών με αναδιπλωμένα πίσω καθίσματα, να βρίσκεται πλέον στα 1.780 λτ.

Τεχνολογικές εφαρμογές


Αισθητικά, το νέο Passat μέσα-έξω εστιάζει στην κομψότητα, με πλήθος premium «πινελιών» να δίνουν έναν άλλο "αέρα" στο τελικό αποτέλεσμα. Highlight της καμπίνας αποτελεί η TFT οθόνη των 12,3 ιντσών, μέρος του infotainment συστήματος που η VW αποκαλεί Active Info Display. Ωστόσο, οι βασικές εκδόσεις εξοπλίζονται με μια οθόνη 6,5 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Εντύπωση προκαλούν η τεχνολογία head-up display, ένα σύστημα ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες (Rear Seat Entertainment), αλλά και τα συστήματα ασφάλειας Front Assist plus City Emergency Braking με παρακολούθηση πεζών, Emergency Assist, Trailer Assist και Traffic Jam Assist.

Με 10 κινητήρες Euro6 και plug-in υβριδική έκδοση


10 κινητήρες άμεσου ψεκασμού βενζίνης και πετρελαίου περιλαμβάνει η παλέτα του νέου Passat, όλοι προδιαγραφών Euro6. Η ισχύς του ποικίλει από τους 120 έως τους 280 ίππους, με όλα τα μοτέρ να διαθέτουν σύστημα stop-start και λειτουργία ανάκτησης της ενέργειας από το φρενάρισμα. Νέα είναι η υβριδική έκδοση 1.4 TSI Plug-in Hybrid, η συνδυαστική ισχύς της οποίας ανέρχεται στους 211 ίππους, ενώ προσφέρει και αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία για μια ακτίνα 50 χλμ. Καινούργιος είναι και ο 2.0 TDI των 240 ίππων, ένας κινητήρας που συνεργάζεται αποκλειστικά με DSG κιβώτιο και σύστημα 4κίνησης 4MOTION. Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δλ., ενώ έχει τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα, την ίδια στιγμή που εμφανίζει μέση κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ.

Λανσάρισμα


Οι προπαραγγελίες του νέου VW Passat στη Γερμανία ξεκίνησαν, πριν από το επίσημο ντεμπούτο του Οκτωβρίου στο Paris Motor Show. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, συνεπώς, το νέο μεσαίο μοντέλο των Γερμανών θα βρίσκεται σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.
news.gr
Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων στους ΟΤΑ, λέγοντας ότι μόνο εθελοντική κινητικότητα προβλέπει το πρόγραμμα προσαρμογής. Είπε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε ότι δεν θέλει αναστάτωση σε δήμους και περιφέρειες στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, προκειμένου να μην πληγεί η εικόνα της χώρας ως τουριστικού προορισμού.
Η ιδέα ότι μια πολυήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην αποκομιδή σκουπιδιών και ότι αυτό σε συνδυασμό με τη ζέστη θα δημιουργούσε πολύ αρνητικές εντυπώσεις στους ξένους επισκέπτες που κάνουν διακοπές εδώ έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση της απόφασης για το πάγωμα των απολύσεων στους ΟΤΑ.
Το θέμα μπορεί να ανοίξει εκ νέου το φθινόπωρο, ειδικά εφόσον η Τρόικα που θα επιστρέψει τον Ιούλιο στην Αθήνα επιμείνει στην τήρηση της δέσμευσης για άλλες 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.
Άλλωστε, η παράταση που δόθηκε για την ενδοδημοτική κινητικότητα είναι μέχρι τέλος Αυγούστου και ήδη ο υπουργός Εσωτερικών έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ανοίξει το θέμα των απολύσεων σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο αριθμός 2.000. Κυβερνητικές πηγές όμως τονίζουν ότι το θέμα αυτό θα ανοίξει σε κάθε περίπτωση.

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου δίνει το υπουργείο Εσωτερικών στο πρόγραμμα της Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση προστίθεται στους φορείς προέλευσης του προγράμματος και το προσωπικό των Περιφερειών (ΟΤΑ Β” Βαθμού), το οποίο στο παρελθόν δεν είχε το δικαίωμα να υποβάλλει σχετική αίτηση.
Σε παράγραφο της τροπολογίας προβλέπεται επίσης ότι πλέον, το ΥΠΕΣ, προς υποβοήθηση των των υπαλλήλων που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν, θα ανακοινώσει τις υηρεσιακές ανάγκες που είχαν ζητήσει να καλύψουν οι φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διευκρινίζεται ότι ο χαρακτήρας της ανακοίνωσης είναι ενδεικτικός προς υποβοήθηση του προγράμματος και δεν θα περιορίζει τον υπάλληλο στην υποβολή αίτησης για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών φορέων υποδοχής μη συμπεριλαμβανομένων στην ανακοίνωση.
Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από πλευράς ενδιαφερομένων υπαλλήλων θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την έναρξη ισχύος της τροπολογίας.
Δείτε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ
Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα 294 φορείς (δήμοι, περιφέρειες, σύνδεσμοι ΟΤΑ κλπ) δήλωσαν περί τις 5.000 κενές θέσεις που επιθυμούν να καλυφθούν μέσω της εθελοντικής κινητικότητας. Από τις 3.000 που είχε θέσει ως ποσοστικό στόχο το υπουργείο, πραγματοποιήθηκαν τελικά λιγότερες από 1.000 μετακινήσεις. Συγκεκριμένα περίπου 980. Στόχος πλέον του υπουργείου, είναι η συμπλήρωση 2.000 εθελοντικών μετακινήσεων.
Το ρίξατε λίγο παραπάνω με το ποτό και θέλετε να μάθετε με ποιο τρόπο μπορείτε να απαλλαγείτε ή να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του… hangover;

Δείτε παρακάτω με ποιες τροφές μπορείτε να συνέλθετε από την κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με το βρετανικό Menshealth:

Σπόροι κολοκύθας
 
Σύμφωνα με το περιοδικό Human & Experimental Toxicology η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σφίξει τις αρτηρίες στον εγκέφαλο και να οδηγήσει σε νευρολογικό έλλειμμα, ή με απλά λόγια… έντονο πονοκέφαλο.
Το μαγνήσιο βοηθά στη σταθεροποίηση των κυτταρικών μεμβρανών και αποτρέπει την υπερευερεθιστότητα των νευρικών κυττάρων και τις αλλαγές στον τόνο των αιμοφόρων αγγείων. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα μπορέσετε να ανακουφιστείτε από το «βαρύ κεφάλι» που σας ταλαιπωρεί.
Ένα τέταρτο της κούπας σπόροι κολοκύθας περιέχουν 185mg μαγνησίου, ποσότητα που ισοδυναμεί με το 60% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
 
Τόνος 
 
Ο τόνος διαθέτει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου. Περίπου 120 γραμμάρια τόνο περιέχουν το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης Alpha-ketoglutarate dehydrogenase.
 
Στρείδια
 
Ο ψευδάργυρος απαιτείται για το μεταβολισμό του αλκοόλ. Αν πιείτε αρκετή ποσότητα αλκοόλ μπορείτε να… στραφείτε σε αυτό το μεταλλικό στοιχείο για να απαλύνετε τις αρνητικές επιδράσεις στο κεφάλι σας.
 
Δεντρολίβανο
 
Στην Ευρώπη χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων. Το δεντρολίβανο βοηθά στην προώθηση της εγκεφαλικής κυκλοφορίας, δηλαδή της ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, και είναι πολύ αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του πονοκεφάλου.
 
Πιπέρι καγιέν
 
Το πιπέρι καγιέν είναι γνωστό ότι ενεργοποιεί τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλο και την απελευθέρωση ενδορφινών, ενώ έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό και στην καταπολέμηση των πονοκεφάλων. 
news.gr
Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι καφέ, και σύμφωνα με νέα έρευνα, ο καφές όχι μόνο έχει διεγερτικές ιδιότητες αλλά συμβάλλει και στην απώλεια βάρους.

Συγκεκριμένα, η ισπανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism» έδειξε ότι μια μικρή δόση καφέ μπορεί να βοηθήσει έναν αθλητή να κάψει περισσότερες θερμίδες ακόμη και τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.

Η ιδανική δόση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 γραμμάρια καφέ, σύμφωνα με τη μελέτη.

Αν και τα οφέλη του έχουν κατά καιρούς αμφισβητηθεί, ο σκέτος καφές – χωρίς προσθήκη ζάχαρης και γάλακτος – κάνει καλό στην υγεία!
real.gr
Η πτώση διαστημικών αντικειμένων στη Γη είναι κατά βάση συνδεδεμένη με μικρότερες ή και μεγαλύτερες καταστροφές.

Σε μια τουλάχιστον περίπτωση όπως φαίνεται το πράγμα λειτούργησε εντελώς αντίστροφα.

Ομάδα ερευνητών υποστηρίζει ότι πριν από 470 εκ. έτη, την ίδια περίοδο που υπήρξε μια έκρηξη ζωής στην Γη, συνέβη μια τρομερή σύγκρουση ανάμεσα είτε σε δύο μεγάλους αστεροειδείς είτε σε ένα αστεροειδή και ένα κομήτη.

Η σύγκρουση αυτή πιθανώς έλαβε χώρα στην μεγάλη ζώνη αστεροειδών του ηλιακού μας συστήματος που βρίσκεται ανάμεσα στον Αρη και τον Δία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η σύγκρουση αυτή δημιούργησε ένα τεράστιο αριθμό θραυσμάτων πολλά εκ των οποίων κατέληξαν στη Γη.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι εντόπισαν στη Σουηδία κάποια από αυτά τα θραύσματα και η ανάλυση που έκαναν δείχνει ότι περιείχαν μια σειρά από οργανικές ενώσεις που συνέβαλαν αποφασιστικά στην δημιουργία νέων μορφών ζωής στον πλανήτη μας. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Earth and Planetary Science Letters».

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Μπήκε και ο Ιούλιος και πλέον ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τουλάχιστον όσοι εξ” αυτών έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο, αφού η κρίση έχει επηρεάσει την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών.
Ακόμα, όμως, και αν ανήκετε σε εκείνους που δεν έχουν την ευχέρεια να παραθερίσουν φέτος, πρέπει να ξέρετε ότι είναι απαραίτητο για την σωματική και ψυχική σας υγεία να βρείτε έναν τρόπο να «ξεφύγετε» για λίγες, έστω, μέρες από την καθημερινότητα.
Το χρόνιο στρες επιδεινώνει την ικανότητα του σώματός μας να αντισταθεί στις μολύνσεις, να διατηρήσει τις ζωτικές του λειτουργίες ανέπαφες και την ικανότητά του να αποφεύγει τους τραυματισμούς. Όταν είστε αγχωμένοι και κουρασμένοι, έχετε περισσότερες πιθανότητες να νοσήσετε, οι αρτηρίες σας δέχονται πίεση και είναι πιο πιθανό να έχετε ένα ατύχημα. Ο ύπνος σας είναι άστατος/ελλιπής, δεν μπορείτε χωνέψετε σωστά το φαγητό σας, ακόμα και το γενετικό υλικό στα κύτταρα του σώματός σας μπορεί να αρχίσει να μεταλλάσσεται με άσχημο τρόπο. Διανοητικά, όχι μόνο γίνεστε πιο οξύθυμοι, με αυξημένη κατάθλιψη και άγχος, αλλά ακόμα και η μνήμη σας χειροτερεύει και παίρνετε ευκολότερα λανθασμένες αποφάσεις. Τέλος, το στρες σας κάνει λιγότερο διασκεδαστικούς στον περίγυρό σας, με αποτέλεσμα να απομονώνεστε και να αυξάνεται η κατάθλιψη.
Οι διακοπές έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν τον φαύλο κύκλο του άγχους. Μετά από μια περίοδο, έστω ολιγοήμερων, διακοπών νιώθουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με ανανεωμένη διάθεση και κίνητρο. Τα προβλήματά μας μπαίνουν σε μια σωστή προοπτική, μπορούμε να χαλαρώσουμε με τα μέλη της οικογένειάς μας και τους φίλους μας.
Σε έρευνα του 2009, Καναδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι πιο «ενεργητικές» δραστηριότητες αναψυχής (όπως το γκολφ, το ψάρεμα, η πεζοπορία κ.α.) κατά τη διάρκεια των διακοπών βοήθησαν στο να αμβλυνθεί το εργασιακό άγχος σε δείγμα σχεδόν 900 δικηγόρων που συμμετείχαν στην έρευνα.
Ο Βρετανός ερευνητής δρ. Scott McCabe υποστηρίζει ότι «τα προσωπικά οφέλη από μια περίοδο διακοπών περιλαμβάνουν
-Την ανάπαυση και «ανάρρωση» από την εργασία
-Την δημιουργία νέων εμπειριών και την ευκαιρία για μάθηση και επικοινωνία
-Την καλύτερη κατανόηση μεταξύ ατόμων
-Την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη
-Τις καλύτερες σχέσεις με φίλους και συγγενείς και,
-Την υποκειμενική ευημερία (το πως αντιλαμβάνεται το άτομο το πόσο χαρούμενος είναι από την ζωή)
Ο δρ. McCabe πιστεύει ότι αυτά τα θετικά οφέλη είναι τόσο ισχυρά που ο ίδιος συνιστά ότι στις οικογένειες που δεν είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές τους, πρέπει να δίνεται κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, για να κάνουν διακοπές.
Τα οφέλη των διακοπών επεκτείνοτναι στις οικογενειακές σχέσεις. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον δρ Xinran Lehto από το πανεπιστήμιο Purdue, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι οικογενειακές διακοπές συμβάλλουν θετικά στους δεσμούς της οικογένειας, την επικοινωνία και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της. Αν και οι οικογενειακές διακοπές μπορεί να έχουν το δικό τους μερίδιο στρες, τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, ακόμα και σε οικογένειες που δεν είναι ιδιαίτερα «δεμένες», σύμφωνα με τον δρ Lehto.
Πηγή: onmed.gr
Απόφαση να γυρίσουν δύο ώρες μπροστά τους δείκτες των ρολογιών στο νησί, αποφάσισε ομοφώνως το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας.
Και αυτό γιατί, όπως σημειώνει το theblob.gr η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί μια ένδειξη διάθεσης των Ικαριωτών να συμβαδίσουν με τους Ελλαδίτες που επισκέπτονται τον τόπο τους και να βρεθεί μια χρυσή τομή, ένας κοινός τόπος στον… χρονοχώρο.
Φιλοδοξία και στόχος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα είναι με την αλλαγή της ώρας να εξαλειφθούν παρεξηγήσεις και περιστατικά εκνευρισμού που έχουν παρατηρηθεί μεταξύ ντόπιων και τουριστών σχετικά με θέματα καθυστέρησης παραγγελιών σε καφέ, ταβέρνες και όχι μόνο.
Με την αλλαγή της ώρας, που θα ισχύσει από την 15 Ιουλίου και για όλη την υπόλοιπη καλοκαιρινή σεζόν, αποκλειστικά και μόνο για τους ντόπιους, ο δήμαρχος του νησιού ευελπιστεί ότι το χάσμα μεταξύ των αθηναϊκών και των νησιώτικων ρυθμών θα μειωθεί αισθητά.
Έτσι για παράδειγμα αν η έναρξη ενός πανηγυριού έχει οριστεί για τις 22:00 τοπική ώρα, οι τουρίστες θα αρχίσουν να προσέρχονται στο σημείο δύο ώρες αργότερα σύμφωνα με την ώρα Ελλάδας, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότατα να καταφτάσουν πριν τους οργανοπαίκτες.
Προφανώς και πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα, με χιουμοριστική, όμως, διάθεση ανάρτηση της ιστοσελίδας…
Κοιτάζοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα «Q, W, E, R, Τ και Υ» είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους! Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα;

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.

Από την αρχή, όμως, της λειτουργίας τους οι γραφομηχανές παρουσίασαν πολλά προβλήματα, επειδή μπλόκαραν συνέχεια τα γράμματα και «κολλούσαν», εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας των γραμματέων. Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν να μειώσουν την ταχύτητά τους οι δακτυλογράφοι, έτσι ώστε να μην «κολλάνε» τα πλήκτρα.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα,ότι το πρόβλημα παρουσίαζαν κυρίως τα πρώτα γράμματα της Αλφαβήτα. Ο Latham σκέφτηκε τότε ότι μία ήταν η λύση: Έπρεπε να… μπερδέψει τις γραμματείς, ανακατεύοντας τα γράμματα στο πληκτολόγιο!

Αυτό ήταν! Η σκέψη του ήταν… μεγαλειώδης και η επιτυχία της αποτυπώθηκε πολύ γρήγορα και στην πράξη, αποδεικνύοντας ότι τελικά το… μπέρδεμα είχε αποτέλεσμα. Η ταχύτητα των γραμματέων μειώθηκε αισθητά, αφού για να σχηματίσουν πλέον μια λέξη έπρεπε να «διανύσουν» μεγαλύτερη… απόσταση με τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο, αλλά και να… ψάξουν λίγο παραπάνω τα γράμματα! Και τα «κολλήματα» στα γράμματα εξαφανίστηκαν! Η επιτυχία του πληκτρολογίου «QUERTY» συνεχίζεται μέχρι σήμερα…

Πηγή: Infokids.gr
Η κούραση από την πολλή δουλειά και οι αυξημένες υποχρεώσεις πολλές φορές βάζουν το σεξ σε… δεύτερη μοίρα.
Ευτυχώς, όμως, η λύση μπορεί να βρίσκεται στην κουζίνα σας!
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που ενισχύουν την λίμπιντο και ανεβάζουν την ερωτική διάθεση των ανδρών στα ύψη.
1. Στρείδια
Είναι ίσως το πιο γνωστό αφροδισιακό. Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος ενισχύει την παραγωγή σπέρματος και τεστοστερόνης.
2. Μπανάνες
Το πεντανόστιμο φρούτο περιέχει κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα συστατικά αυτά βοηθούν ώστε ο άνδρας να έχει περισσότερη ενέργεια, ενώ παράλληλα τονώνουν τη λίμπιντο και μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας.
3. Πεπόνι ή καρπούζι
Συμβάλλουν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, ώστε το αίμα να φτάνει ευκολότερα στα… επίμαχα σημεία. Έτσι, το ανδρικό μόριο είναι πιο ευαίσθητο σε κάθε είδους ερέθισμα.
4. Σύκα
Τα αμινοξέα που περιέχουν ανεβάζουν τη λίμπιντο και χαρίζουν περισσότερη ενέργεια.
5. Αυγά
Βοηθούν στην αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας στο σώμα και καταπολεμούν το στρες.
6. Αμύγδαλα
Πλούσια σε λιπαρά οξέα, τα αμύγδαλα είναι απαραίτητα για την παραγωγή της τεστοστερόνης. Περιέχουν επίσης Λ-αργινίνη, ένα αμινοξύ που διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει τη στυτική λειτουργία.
7. Βασιλικός
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενεργοποιεί την ανδρική λίμπιντο. Ο βασιλικός ενισχύει επίσης τη γονιμότητα της γυναίκας.
Πηγή: onmed.gr
Ο πόνος είναι ο Νο1 λόγος για τον οποίο επισκεπτόμαστε τον γιατρό.

Μάλιστα, πάνω από το 50% των διακομιδών στα νοσοκομεία και το 30% των επισκέψεων σε ιατρεία αφορούν πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος.

Δείτε ποιοι είναι οι λόγοι, σύμφωνα με ειδικούς στην καρδιολογία, την εσωτερική παθολογία, τη γηριατρική και την ψυχιατρική, για τους οποίους θα πρέπει αμέσως να ζητήσετε τη βοήθεια γιατρού.

Δυνατός πονοκέφαλος
Αν ξαφνικά αισθανθείτε έναν εξαιρετικά δυνατό και ανεξήγητο πόνο στο κεφάλι, που δεν θυμίζει παλιότερους πονοκεφάλους που έχετε περάσει, τότε συμβουλευτείτε άμεσα έναν γιατρό.
Η πιθανή αιτία του μπορεί να είναι από κάτι απλό, όπως πονοκέφαλος εξαιτίας ιγμορίτιδας, έως αιμορραγία ή όγκος στον εγκέφαλο.

Πόνος στο στήθος, τη γνάθο, τον ώμο, το μπράτσο και την κοιλιά
Ο πόνος στο στήθος ίσως υποδεικνύει πνευμονία ή έμφραγμα. Ωστόσο, ο διευθυντής του Τμήματος Προληπτικής Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαιντ Λούις, Τζέρομ Κοέν, τονίζει ότι τα καρδιολογικά προβλήματα δεν εκδηλώνονται μόνο με πόνο ούτε μόνο στο στήθος.
«Οι καρδιολογικοί ασθενείς μιλούν για αίσθημα πίεσης ή βάρους στο στήθος, αλλά και για ενοχλήματα ή πόνο στο λαιμό, στη γνάθο, στον αριστερό ώμο ή μπράτσο, καθώς και στο στομάχι», σημειώνοντας ότι ακόμη και η διακοπτόμενη ενόχληση θα πρέπει να ελέγχεται, διότι μπορεί να αποτελεί χαρακτηριστική ένδειξη στηθάγχης.

Πόνος χαμηλά στη ράχη ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες
Κατά την επικεφαλής του Τμήματος Γηριατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, δρα Μπράνγκμαν, συνήθως οφείλεται στην αρθρίτιδα.
Ωστόσο, άλλες πιθανές διαγνώσεις είναι έμφραγμα, πρόβλημα στην κοιλιά, ακόμα και οξύς διαχωρισμός της αορτής – μία επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση που αφορά την κύρια αρτηρία του σώματος και εκδηλώνεται συνηθέστερα σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.

Πολύ δυνατός πόνος στην κοιλιά
Ίσως αιτία είναι προβλήματα στη χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας, έλκος στο στομάχι ή αλλού στο πεπτικό, αποφράξεις των εντέρων ή και σκωληκοειδίτιδα.

Εξουθενωτικός πόνος στη γάμπα
Είναι πιθανό να ευθύνεται η δημιουργία θρόμβωσης σε φλέβα βαθιά στο πόδι. Αν ο θρόμβος απελευθερωθεί από το πόδι και, μέσω του αίματος, φτάσει στους πνεύμονες, μπορεί να προκαλέσει πνευμονική εμβολή και να κοστίσει τη ζωή. Αν ο πόνος συνοδεύεται από πρήξιμο, συμβουλευτείτε άμεσα κάποιο γιατρό.

Καυστικός πόνος στα πόδια
Η αίσθηση καψίματος στα πόδια, που παρομοιάζεται με τρύπημα από βελόνες, μπορεί να αποτελεί ένδειξη αδιάγνωστου διαβήτη, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει ως επιπλοκή την περιφερειακή νευροπάθεια, που προκαλεί τον πόνο.

Ασαφείς, διάχυτοι πόνοι
Συχνά κατά τον δρα Τόμας Γουάιζ, διευθυντή του Τμήματος Ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Inova Fairfax, οι διάχυτες ενοχλήσεις αποτελούν συχνή ένδειξη κατάθλιψης. Αν παράλληλα το άτομο παρουσιάζει απώλεια ενδιαφέροντος για πράγματα που κάποτε τον ευχαριστούσαν και αδυνατεί να λειτουργήσει όπως παλιά, τότε πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!