Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Η έφηβη φέρεται να ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά της αφού το πτώμα βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο της! 
 
 Μία 15χρονη μαθήτρια από την Ιαπωνία ομολόγησε ότι αποκεφάλισε συμμαθήτρια της αφού πρώτα τη χτύπησε με ένα σίδερο, την στραγγάλισε και της έκοψε το χέρι!

Συνελήφθη χτες αφού το πτώμα της άτυχης έφηβης, βρέθηκε στο διαμέρισμα της στην πόλη Σασέμπο της Ιαπωνίας.

Δίπλα στο σώμα του άτυχου κοριτσιού υπήρχαν και τα εργαλεία που χρησιμοποίησε η 15χρονη.

Και τα δύο κορίτσια φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο. Το θύμα είχε κηρυχθεί αγνοούμενη από το Σάββατο όταν είπε ότι θα πάει να επισκεφθεί κάποιες φίλες της. Οι γονείς της κάλεσαν την αστυνομία όταν το άτυχο κορίτσι δεν επέστρεψε σπίτι του...

Τα αίτια για τη δολοφονία δεν έχουν γίνει γνωστά.

http://www.newsbomb.gr
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι δεινός ψαράς και το επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά με τη φωτογραφία που ανέβασε στο instagram....

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας ήθελε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς φίλους του την εντυπωσιακή ψαριά του.












http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ένας πιτσιρικάς Πόντιος, την παραμονή της γιορτής του έκανε μια ευχή:

«Θεέ μου κάνε σε παρακαλώ να μου φέρουν στη γιορτή μου μία τεράστια σοκολάτα», λέει ουρλιάζοντας.

Βγαίνει η μάνα του και του λέει:

«Τι φωνάζεις βρε. Ο Θεός δεν είναι κουφός.»

Και απαντά ο μικρός: «Ναι, αλλά ο παππούς είναι»…




Εάν θέλετε να τρώτε λιγότερο και να χάσετε τα περιττά σας κιλά, φροντίστε να βάλετε στη ζωή σας περισσότερα τρόφιμα με γεύση ουμάμι, συνιστούν βρετανοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως η κατανάλωση τροφίμων πλουσιών σε δύο ουσίες οι οποίες προκαλούν τη γεύση ουμάμι, οδηγεί σε μειωμένη πρόσληψη φαγητού, επειδή προκαλείται έντονο αίσθημα κορεσμού της πείνας.

Οι δύο ουσίες είναι η μονοφωσφορική ινοσίνη (IMP) και το μονονιτρικό άλας γλουταμινικού οξέος (MSG), που μπορεί να υπάρχουν εκ φύσεως στα τρόφιμα ή να προστεθούν ως ενισχυτικά γεύσης.

Η γεύση ουμάμι πρωτοπεριγράφηκε από τους Ιάπωνες και στη δική τους γλώσσα σημαίνει «νόστιμο» (αποδίδεται, όμως, καλύτερα με τη λέξη «πικάντικο»).

Αν και στην Ανατολή είναι γνωστό εδώ και ένα αιώνα, παραμένει σχετικά νέα ιδέα στη Δύση, όπου εξακολουθούν να αναγνωρίζονται επισήμως μόνο οι τέσσερις γεύσεις (πικρό, γλυκό, αλμυρό, ξινό).

Από τα ασιατικής προελεύσεως τρόφιμα, γεύση ουμάμι έχουν λ.χ. το μίσο και η σάλτσα σόγιας.

Άλλα τρόφιμα με αντίστοιχη γεύση είναι οι ντομάτες, η παρμεζάνα, το καπνιστό ζαμπόν, το μοσχάρι, η σάλτσα στρειδιών, το κέτσαπ, οι ζωμοί κρεατικών, τα αποξηραμένα μανιτάρια του είδους shiitake, η μαρμίτα (marmite) και η vegemite.

Η μαρμίτα είναι ένα αγγλικό άλειμμα για το ψωμί, με χαρακτηριστική δυνατή, αλμυρή και πικάντικη γεύση, ενώ η vegemite είναι ένα αυστραλιανό άλειμμα με λαχανικά και μπαχαρικά, που μοιάζει με την μαρμίτα.

Η νέα μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάρτιν Γέομανς, οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν εάν και κατά πόσον το MSG και το IMP «κόβουν» την όρεξη.

Όπως γράφουν στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN), στη μελέτη τους συμμετείχαν 26 υγιείς εθελοντές, που έφαγαν λάϊτ ή παχυντική σούπα εμπλουτισμένη ή μη με τις δύο ουσίες.

Οι εθελοντές κατέγραψαν στη συνέχεια πόσο φαγητό κατανάλωσαν στο επόμενο γεύμα τους.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όταν οι εθελοντές έτρωγαν τη σούπα με γεύση ουμάμι, επίμονα κατανάλωναν λιγότερο φαγητό στο επόμενο γεύμα, ιδίως όταν η εμπλουτισμένη σούπα ήταν παχυντική.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Ηλεκτρονικά εισιτήρια θα παρέχονται απ΄ τα μέσα Αυγούστου στους επιβάτες του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη κι αντίστροφα.
Συγκεκριμένα, θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά, αλλά ακόμη και να επιλέγουν τη θέση, στην οποία θα καθίσουν.
Οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (www. ktel-thes.gr ), είτε από υπολογιστή είτε από «έξυπνο» κινητό. Έτσι, οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν τηλεφωνική κράτηση, ούτε να μεταβαίνουν νωρίτερα στο ΚΤΕΛ για να παραλάβουν το εισιτήριό τους από το γκισέ.
«Η κίνηση στη γραμμή προς Αθήνα κάθε χρόνο μειώνεται σε ποσοστό 10% με 15%. Γι’ αυτό και προχωρούμε σε κινήσεις με τις οποίες πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την πτώση», σημειώνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης. Επισημαίνει δε ότι στις προθέσεις της διοίκησης είναι στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα να λειτουργούν και τουαλέτες μέσα στα λεωφορεία.
aftodioikisi.gr
Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, το σεξ δεν αποτελεί μόνο απόλαυση, αλλά είναι και ευεργετικό για τη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία. Μια υγιής σεξουαλική ζωή θα βελτιώσει κάθε τομέα της ζωής σου. Αν όμως δεν κάνεις σεξ, υπάρχει κίνδυνος για:
1. Περισσότερες ιώσεις:
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes διαπίστωσαν ότι οι νέοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα διαθέτουν κατά 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός τους αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά σε κάθε είδους λοιμώξεις.
2. Xειρότερο ύπνο:
Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ χαλαρώνουν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα και μας προετοιμάζουν για τον ύπνο, σύμφωνα με την ερευνήτρια Σίντι Μέστον από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Παράλληλα, με την επίτευξη του οργασμού απελευθερώνεται προλακτίνη, η οποία παράγεται φυσικά από τον οργανισμό όταν κοιμόμαστε. Χωρίς τις πολύτιμες αυτές ουσίες, το σώμα και το μυαλό παραμένουν σε ένταση και είναι πιο δύσκολο να κοιμηθούμε.
3. Έντονο στρες:
Η απελευθέρωση ευεργετικών ορμονών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης συνδυάζεται με καταστολή της ορμόνης του στρες. Παράλληλα, το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των παλμών της καρδιάς όταν αντιμετωπίζουμε στρες.
aftodioikisi.gr
Μπορεί να έχετε περάσει τις εξετάσεις οδήγησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γίνετε επικίνδυνοι στο δρόμο...
Δεκάδες παράξενα σκηνικά μπορούν να επηρεάσουν την οδήγηση σας ή ακόμα και να προκαλέσουν ένα ατύχημα στο λεπτό, ενώ εσείς π.χ. ασχολείστε με το cd player. Τα παρακάτω πράγματα ίσως δεν περνούσαν ποτέ από το μυαλό σας, όταν συζητούσατε για την απόσπαση της προσοχής ενός οδηγού…

Αλλάζετε σταθμούς στο ραδιόφωνο… ενώ οδηγείτε!

Μήπως δυναμώνετε το τραγούδι της Beyonce, ενώ κρατάτε το τιμόνι στα χέρια; Δυστυχώς, η μουσική αποσπά την προσοχή σας! Ειδικά, όμως, όταν τραγουδάτε δυνατά, το μυαλό «εργάζεται» πάνω στους στίχους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει σε μια αναπάντεχη κατάσταση.

Δουλεύετε ως δικηγόροι, νοσηλευτές ή τραπεζίτες

Έρευνα μιας ασφαλιστικής εταιρείας διαπίστωσε ότι το 44% των δικηγόρων είχε προκαλέσει τουλάχιστον ένα ατύχημα στο δρόμο. Στην πρώτη δεκάδα των «χειρότερων» οδηγών βρέθηκαν οι τραπεζίτες, οι νοσηλευτές και για κάποιο λόγο οι φροντιστές σκύλων! Στο άλλο άκρο, με τα λιγότερα ατυχήματα βρίσκονταν οι νοικοκυρές…

Ανοίγετε χειμωνιάτικα το παράθυρο του αυτοκινήτου

Όταν είστε άρρωστοι, δεν έχετε κοιμηθεί ή κρυώνετε… δεν μπορείτε να αντιδράσετε το ίδιο γρήγορα μπροστά στον κίνδυνο. Πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι όταν το παράθυρο του οδηγού είναι ανοιχτό, το κρύο αποσπά την προσοχή του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελέγξει 100% το αυτοκίνητο.

Παρατηρείτε τις διαφημίσεις στο πλάι του δρόμου

Μια σέξι διαφημιστική πινακίδα αποσύρθηκε από τους δρόμους της Βρετανίας… γιατί προκαλούσε ατυχήματα κυρίως σε άντρες! Κάθε διαφήμιση είναι ικανή να επηρεάσει την προσοχή σας, αφού μπορεί ασυναίσθητα να σας κάνει να επιταχύνετε ή να επιβραδύνετε, ανάλογα με τα συναισθήματα που σας προκαλεί.

Είστε στο ζώδιο του Ζυγού, Υδροχόου, Κριού

Μπορεί η μελέτη για τα ατυχήματα στο δρόμο και τα ζώδια να ξεκίνησε για αστείο, αλλά τα συντριπτικά αποτελέσματα απέδειξαν ότι οι χειρότεροι οδηγοί είναι οι Ζυγοί, οι Υδροχόοι και οι Κριοί. Οι Ιχθείς, βέβαια, παίρνουν τα περισσότερα πρόστιμα. Αντίθετα, οι Δίδυμοι φαίνεται να είναι οι οδηγοί με τα λιγότερα ατυχήματα.

Οδηγείτε σε ευθεία για πολλές συνεχόμενες ώρες

Όταν οδηγείτε σε ευθεία για πολλές ώρες ή γνωρίζετε κάθε στροφή της διαδρομής, τότε θα αφεθείτε και θα κάνετε το λάθος! Ο εγκέφαλος σταματά να δεν προσπαθεί τόσο σκληρά, νομίζοντας ότι η διαδρομή είναι εύκολη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει γρήγορα, όταν π.χ. ένα παιδί πεταχτεί στο δρόμο.

Βλέπετε υπερβολικές πινακίδες και σήμανση στο δρόμο

Οι πινακίδες κυκλοφορίας δημιουργούν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να δείχνουν λιγότερη προσοχή σε ό, τι πραγματικά συμβαίνει στο δρόμο. Όμως, όταν υπάρχουν λιγότερες πινακίδες, συγκεντρώνονται καλύτερα στο δρόμο. Άλλωστε, αρκετές πόλεις εξετάζουν την άρση των πινακίδων…

Οδηγείτε με τα παιδιά στο πίσω μέρος

Ακόμα και εάν κάνετε μια 15λεπτη βόλτα με το αμάξι, τα 3 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα της οδήγησης θα τα αφιερώσετε στα παιδιά σας. Έρευνα έδειξε ότι πολλοί ρυθμίζουν τους καθρέφτες, ώστε να βλέπουν τα παιδιά τους και όχι τα πίσω αυτοκίνητα, ενώ άλλοι απλά προσπαθούν να τα απασχολήσουν, ώστε να μην φωνάζουν ή κλαίνε.

Αφήνετε το μυαλό σας να «ταξιδεύει» μακριά

Ακόμα και εάν οδηγείτε σε έναν άδειο δρόμο, χωρίς πινακίδες ή ανοιχτό ραδιόφωνο, μπορείτε να προκαλέσετε ατύχημα… λόγω της αφηρημάδας σας! Από τους 65.000 οδηγούς που ρωτήθηκαν, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι τράκαραν επειδή σκέφτονταν την πρώην σύντροφό τους ή τα προβλήματα στη δουλειά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις στα γραφεία της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόσληψη 20.000 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου και δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί των κλάδων από ΠΕ01 ως και ΠΕ20 αλλά και οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ32 ΠΕ33 ΠΕ34 ΠΕ40 ΠΕ60 ΠΕ70 ΤΕ01 και ΔΕ01.

Η αίτηση μπορεί να γίνει από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους ή και μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου και θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά στοιχεία ΑΦΜ, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, διεύθυνση κατοικίας,τηλέφωνο και e-mail, ιθαγένεια κλπ

Οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται μόνο σε μία βαθμίδα εκπαίδευσης μπορούν να δηλώσουν ως και 30 περιοχές ενώ όσοι απασχολούνται και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης μπορούν να δηλώσουν ως και 60 περιοχές.

Όλα αυτά θα περιλαμβάνονται σε διάταξη νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδεία το οποίο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, αλλά αλλά αναφέρονται ήδη και στην εγκύκλιο που εξέδωσε προχθές το υπουργείο Παιδείας, με την οποία καλούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποψήφιοι αναπληρωτές να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» διπλάσια μοριοδότηση θα έχουν από φέτος οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα υπηρετήσουν ως αναπληρωτές σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινούς όγκους και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές).

http://www.thestival.gr 
Τα προβλήματα στον ελληνικό Τύπο είναι πολλά και κάποια μέσα προκειμένου να τα αντιμετωπίσουν εξετάζουν το ενδεχόμενο της συγχώνευσης. Ο λόγος για δύο ιστορικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, τη «Μακεδονία» και τον «Αγγελιοφόρο», που ψάχνουν τρόπο να... πολεμήσουν την κρίση. 
 
Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε μια διαδικασία συζητήσεων... Το σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι ο «Αγγελιοφόρος» να είναι το καθημερινό φύλλο και η «Μακεδονία» να κυκλοφορεί μόνο την Κυριακή. Οι κουβέντες μεταξύ των δύο πλευρών είναι σε εξέλιξη και στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

http://www.seleo.gr 
Δεν το λέμε εμείς μόνο, αλλά και οι επιστήμονες!

Δύο λέξεις φτάνουν... Φίλα τον!

Γιατί σε κάνει να νιώθεις τέλεια
Όταν ξέρει να φιλάει και δεν σε γεμίζει σάλια μέχρι το πηγούνι, τότε το φιλί του μπορεί να είναι καλύτερο και από μια ερωτική επαφή. Μπορεί να εκτοξεύσει τη διάθεσή σου και να σε στείλει στον 7ο ουρανό. Το καλύτερο φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Σε φέρνει κοντά με τον σύντροφό σου
Και δεν εννοούμε μόνο σωματικά. Με το φιλί επιτυγχάνεις όχι μόνο σωματική οικειότητα, αλλά και σαν δύο άνρθωποι που θέλουν ο ένας τον άλλον. Βασικό συστατικό μιας υγιούς σχέσης.

Είναι ο καλύτερος τρόπος να ερεθιστείς
Δεν είναι τυχαίο που το σεξ από τα προϊστορικά χρόνια ξεκινάει με ένα φιλί. Είναι περίεργο και ουσιαστικά αδιανόητο να μην φιληθείς κατά τη διάρκεια ερωτικής συνέρευσης. Και αυτό γιατί τα χείλη μας είναι μια εξαιρετικά ερωτογενής περιοχή. Τα όσα αισθανόμαστε με τα χείλη και τη γλώσσα μας είναι μεταξύ των πιο αισθησιακών πραγμάτων που μπορούμε να νιώσουμε στη ζωή μας.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να του στείλεις μηνύματα
Ποιος χρειάζεται τα λόγια όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη γλώσσα του σώματος; Αν για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του ερωτικού σας παιχνιδιού κάνει κάτι που δεν σου αρέσει μέσω των φιλιών σου μπορείς να του δείξεις ότι το απολαμβάνεις ή ότι κάτι δεν σου αρέσει. Και δεν θα προσβληθεί αν δεν του το πεις, αλλά το υπονοήσεις με αυτόν τον τρόπο.

Ένα φιλί την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πάρει
Το φιλί δημιουργεί έκρηξη ανδρεναλίνης, κάνοντας την καρδιά μας να χτυπά πιο γρήγορα, ενισχύοντας έτσι την υγεία μας. Είναι ακόμη αγχολυτικό λόγω της οξυτοκίνης που απελευθερώνει το σώμα. Το φιλί λοιπόν είναι καλό για την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή μας. Θα πεις όχι;

Είναι καλή γυμναστική
Όπως θα έχεις ξανακούσει για ένα φιλί ενεργοποιούμε 30 μυς στην περιοχή γύρω από το στόμα. Μας βοηθάει να τονώσουμε το ανοσοποιητικό και και να κάψουμε περίπου 6 θερμίδες το λεπτό! Αν έπρεπε να επιλέξεις μεταξύ 30' τρέξιμο και 30' φιλιών ξέρουμε τι θα πεις!

http://www.queen.gr

Το Microsoft Word είναι ο πιο διαδεδομένος επεξεργαστής αρχείων κειμένου στην αγορά, μέρος της σουίτας του Office και σίγουρα ο πληρέστερος σε σχέση με άλλες λύσεις.

Ωστόσο, όλες αυτές οι δυνατότητες του δεν χρειάζονται σε όλους και η τιμή του είναι κάπως τσιμπημένη για κάποιον που δεν θα το αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό.

Πέντε εναλλακτικές δωρεάν λύσεις για διάφορα λειτουργικά, αλλά και online υπηρεσίες, για να δημιουργήσετε και επεξεργαστείτε αρχεία κειμένου από τον browser σας σε όλα τα λειτουργικά.

1. LibreOffice (Windows, Mac OS X, Linux)

Το LibreOffice είναι ο καλύτερος αντικαταστάτης του Microsoft Office και η εφαρμογή Writer θα καλύψει τον χρήστη του Microsoft Word στις περισσότερες λειτουργίες.

Αισθητικά είναι κάπως παλιομοδίτικο, ενώ έρχεται με όλα τα χαρακτηριστικά που πρόκειται να χρειαστεί ο χρήστης, όπως η αυτόματη αποθήκευση, η αλλαγή του εντοπισμού και σχολιασμός. Ειδικά όσοι χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις του Word, δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.

2. Google Drive (Web)

To Google Drive βελτιώνεται συνεχώς, και έχει αισθητές ομοιότητες με το Word της Microsoft, αλλά και το διαδικτυακό Office Online.
Η προσπάθεια της Google ξεκίνησε ως ένας online αντικαταστάτης του Word, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε ως ένας online αποθηκευτικός χώρος με τις κατάλληλες δυνατότητες για online collaboration και ταυτόχρονη επεξεργασία αρχείων από πολλούς χρήστες.
Υπάρχει συμβατότητα με τα αρχεία του Microsoft Office, είναι δωρεάν και συνεργάζεται άψογα με τις άλλες υπηρεσίες της Google.

3. AbiWord (Windows, Linux)

Ο AbiWord είναι ένα από τους λίγους επεξεργαστές κειμένου που δεν είναι ενσωματωμένος σε κάποια σουίτα γραφείου, αλλά αυτόνομος. Αισθητικά παραμένει πολύ πίσω, αλλά στο ζητούμενο που είναι η επεξεργασία αρχείων κειμένου τα καταφέρνει περίφημα.

Επίσης προστέθηκε πρόσφατα ένα online συστατικό που ονομάζεται AbiCollab για να καταστήσει ευκολότερη την αποθήκευση εγγράφων στο Web για συνεργασία με άλλους χρήστες.

Το AbiWord υποστηρίζει ορθογραφικό και γραμματικό έλεγχο, templates, υποσημειώσεις και γενικότερα ό,τι χρειαστεί ο χρήστης, ενώ το minimal περιβάλλον το κάνει κατάλληλο για παλαιούς υπολογιστές.

4. Zoho Docs (Web)

Το Zoho Docs μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο η online σουίτα γραφείου της Google, αλλά στην πραγματικότητα είναι από τις πρώτες προτάσεις στον χώρο και πιο ολοκληρωμένο σε ορισμένους τομείς.

Έχει καλύτερο επεξεργαστή κειμένου από το Google Docs, μαζί με καλύτερα εργαλεία υποστήριξης των πελατών, κάνοντας έτσι μια λύση all-in-one που μπορεί να τρέξει μέσω ενός browser. Επίσης, όπως προτάσσουν το πνεύμα της εποχής, ο χρήστης παίρνει 5GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο.

Επίσης, το Zoho Docs έχει ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον εργασίας, το οποίο διαχειρίζεται μέσω του Word σε στυλ μενού με καρτέλες κατά μήκος του πάνω μέρος της οθόνης, μοιάζει περισσότερο με ένα πρόγραμμα desktop, αλλά δεν έχει την εκτενή συλλογή του Google Web Fonts.

5. Scribus (Windows, Mac OS X, Linux)

Το Scribus είναι επίσημα ένα επιτραπέζιο εκδοτικό πακέτο αλλά και μια ελεύθερη επιλογή για εκείνους που χρειάζονται μια αντικατάσταση Word με πιο προηγμένες δυνατότητες, όπως είναι η δημιουργία αφισών, φυλλαδίων, ενημερωτικών δελτίων και άλλα παρόμοια. Έχει ένα διαφορετικό τρόπο εργασίας που όταν τον μάθετε, θα σας ανταμείψει με τις δυνατότητές του.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Την κυριαρχία της Μερτσέντες «έσπασε» ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος με εξαιρετική στρατηγική ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι της Ουγγαρίας, 11ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Πίσω από τον οδηγό της Ρεντ Μπουλ βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι, ενώ οι οδηγοί της Μερτσέντες, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ κατέλαβαν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα.
Ο Αυστραλός πιλότος πανηγύρισε την 2η νίκη στην καριέρα του. Είχε καλύτερη στρατηγική στα πιτ στοπ και με την τύχη να είναι με το μέρος του, άφησε πίσω του τον Ισπανό οδηγό (καλύτερος τερματισμός από την έναρξη της περιόδου) και το Βρετανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο έστω κι αν εκκίνησε από το pil lane μειώνοντας στους 11 βαθμούς την απόστασή του από τον πρωτοπόρο, Ρόσμπεργκ.
Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μάσα, Ραϊκόνεν, Φέτελ, Μπότας, Βερνιέ και Μπάτον.
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος ξεκίνησε από την pole position, πήρε στην αρχή μία σημαντική διαφορά από τους διώκτες του. Η βρεγμένη πίστα, όμως, δεν τον βοήθησε να παραμείνει στην πρώτη θέση, με αποτέλεσμα να ανέβει σταδιακά ο Ρικιάρντο κι εν συνεχεία οι Αλόνσο, Χάμιλτον.
Ο Αλόνσο, μάλιστα, οδηγούσε την κούρσα στους τελευταίους γύρους έχοντας πίσω του τον Χάμιλτον, αλλά αμφότεροι δεν κατάφεραν με την ίδια σειρά έως τον τερματισμό λόγω των φθαρμένων ελαστικών. Στον 67ο γύρο ο Ρικιάρντο πέρασε τον Χάμιλτον κι ένα γύρο μετά άφησε πίσω του και τον Αλόνσο φτάνοντας στη νίκη.
Ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 22-24 Αυγούστου, στην πίστα Σπα του Βελγίου.
Στη βαθμολογία των οδηγών ο Ρόσμπεργκ προηγείται με 202, ακολουθεί με 191 ο Χάμιλτον, ενώ ο Ρικιάρντο ανέβηκε στους 131 βαθμούς.
naftemporiki.gr
Τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας ζητούν ανοικτά οι «New York Times», η μεγαλύτερη αμερικανική εφημερίδα, η οποία έχει προχωρήσει σε τέτοια παρέμβαση δημιουργώντας αίσθηση όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στο κύριο άρθρό τους με τίτλο «Απορρίψτε, ξανά, την απαγόρευση»,ουσιαστικά ζητούν να αλλάξει ο ομοσπονδιακός νόμος που απαγορεύει σήμερα τη χρήση της μαριχουάνας. Χρησιμοποιούν μάλιστα ως παράδειγμα την ποτοαπαγόρευση η οποία κράτησε 13 ολόκληρα - από το 1920 έως το 1933 - χρόνια δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε. «Χρειάστηκαν 13 χρόνια για να έρθουν στα συγκαλά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες και να βάλουν τέλος στην ποτοαπαγόρευση, 13 χρόνια κατά τα οποία οι άνθρωποι συνέχισαν να πίνουν, κατά τα άλλα νομοταγείς πολίτες έγιναν εγκληματίες, ενώ δημιουργήθηκαν και άνθησαν συνδικάτα του εγκλήματος. Πέρασαν περισσότερα από 40 χρόνια από τότε που το Κογκρέσο ψήφισε τη σημερινή απαγόρευση για τη μαριχουάνα, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην κοινωνία απλά και μόνο για να απαγορευτεί μια ουσία που είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από το αλκοόλ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει την απαγόρευση της μαριχουάνας», ανέφερε το κύριο άρθρο των «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Η διεύθυνση της εφημερίδας παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν «τέλειες απαντήσεις» στα θεμιτά ερωτήματα που έχει ο κόσμος για τη χρήση της μαριχουάνας, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν τέτοιες απαντήσεις ούτε για τα προϊόντα καπνού και το αλκοόλ τα οποία σήμερα πωλούνται νόμιμα.
Οπως αναφέρεται, τα στοιχεία δείχνουν ότι η δημιουργία εξάρτησης είναι μικρό πρόβλημα εάν συγκριθεί με την εξάρτηση που προκαλεί ο καπνός και το αλκοόλ ενώ υπάρχει η παραδοχή ότι η χρήση της θα πρέπει να επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών.
Η νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας έχει τρία σημαντικά οφέλη, σημειώνει από την πλευρά του ο «Εκόνομιστ» σε αφιέρωμά του με τίτλο «Το μεγάλο πείραμα, η νομιμοποίηση ενός ναρκωτικού είναι δυσκολότερη από ό,τι φαίνεται».  Πρώτον, η κυβέρνηση δεν θα είναι πλέον αναγκασμένη να δαπανά μεγάλα ποσά για να συλλαμβάνει και να φυλακίζει χρήστες οι οποίοι δεν έχουν διαπράξει άλλο έγκλημα. Δεύτερον, θα αυξήσει τα έσοδα από τη φορολόγηση. Τρίτον, θα καταπολεμήσει την εγκληματικότητα.

Ο ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ. Μεγάλος αστάθμητος παράγοντας παραμένει, σημειώνει το περιοδικό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η μαριχουάνα παραμένει παράνομη ουσία με βάση τον ομοσπονδιακό νόμο και μάλιστα τοποθετείται στην ίδια κατηγορία με αυτή της ηρωίνης. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός εισαγγελέας έχουν δώσει με επιφύλαξη το πράσινο φως στις πολιτείες Κολοράντο και Ουάσιγκτον όπου επιτρέπεται η χρήση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Ομως εάν ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα αναλάβει τα ηνία από τον Ομπάμα το 2016 είναι «γεράκι» στο θέμα αυτό, τότε δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι πολιτείες που νομιμοποιούν τη μαριχουάνα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν και πάλι νομοθεσία. Επομένως, σημειώνει ακόμη το «Εκόνομιστ», το να επενδύει κανείς στη μαριχουάνα ενέχει ακόμη μεγάλους κινδύνους. Ως παράδειγμα, αναφέρονται μεγάλες τράπεζες οι οποίες φέρεται να μη δέχονται καταθέσεις από καταστήματα που πουλάνε μαριχουάνα επειδή φοβούνται ότι μπορεί να παραβιάσουν τους ομοσπονδιακούς νόμους για ξέπλυμα χρήματος.
tanea.gr

Σήμερα, συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας η φινετσάτη, γοητευτική και ταλαντούχα Τζένη Καρέζη. Για πολλούς θεωρείται η «πρώτη κυρία» του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ οι θεατρικές παραστάσεις της άφησαν εποχή. Πρωταγωνίστησε σε όλα τα είδη ταινιών, ερμηνεύοντας κάθε φορά διαφορετικούς ρόλους με την ίδια επιτυχία, ενώ η φινέτσα της, η ιδιαίτερη φωνή της και η σπάνια γοητεία της, σαγήνευαν το κοινό.

Η Τζένη Καρέζη, πραγματικό όνομα Ευγενία Καρπούζη, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου του 1932, σύμφωνα όμως με το λεξικό «Έλληνες ηθοποιοί» του ηθοποιού Θεόδωρου Έξαρχου (1930 - 1992), ως έτος γέννησης αναφέρεται το 1934. Επίσης, σύμφωνα με την αυτοβιογραφία της κατά το πρώτο έτος της κατοχής ήταν περίπου 5 ετών και ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας της ήταν γυμνασιάρχης και η μητέρα της δασκάλα. Τα σχολικά της χρόνια τα πέρασε στην Ελληνογαλλική Σχολή Καλογραιών Καλαμαρί στη Θεσσαλονίκη και στην Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» (Saint Joseph) στην Αθήνα. Μιλούσε γαλλικά και αγγλικά. Ο πατέρας της είχε εγκαταλείψει εκείνη και τη μητέρα της Θεώνη, όταν του ανακοίνωσε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Μέχρι και το 1971, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, δεν τον ξαναείδε.

Η Τζένη Καρέζη έκανε δύο γάμους. Το 1962 παντρεύτηκε τον Ζάχο Χατζηφωτίου και έξι χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 1968, τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο, με τον οποίο και απέκτησε ένα γιο, τον επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο. Ήταν μόνιμη κάτοικος Αθηνών.

Πέθανε στις 27 Ιουλίου 1992 μετά από τετραετή μάχη με τον καρκίνο. Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Λίγους μήνες πριν το θάνατό της είχε συγγράψει την αυτοβιογραφία της ενώ, σύμφωνα με επιθυμία της ίδιας, ιδρύθηκε στη μνήμη της Ίδρυμα που φέρει το όνομά της, με σκοπό την παρηγορητική αγωγή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο. ​

naftemporiki.gr
Η αρμόδια διεύθυνση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, του ΙΚΑ, συνέλεξε τα στοιχεία από τις ΑΠΔ που υποβάλλουν οι εργοδότες και κατέληξε στο «μισθολόγιο» του ιδιωτικού τομέα.
Κι όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, παρά την κρίση και την ύφεση, υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι που έχουν αμοιβές πάνω από 10.000 ευρώ. Και μάλιστα πρόκειται για 6.277 άτομα οι οποίοι το 2013 είχαν απολαβές πάνω από αυτό το ποσό. Μάλιστα οιακριβοπληρωμένοι εργαζόμενοι αυξήθηκαν κατά 1.500 περίπου σε σχέση με το 2012 που ήταν 4.747.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξήθηκαν σημαντικά μέσα στο 2013 και τα στελέχη με μεικτές αμοιβές άνω των 4.000 ευρώ τον μήνα. Μετά την κατακόρυφη μείωση που καταγράφηκε στην περυσινή έκθεση (σ.σ.: οι έχοντες αμοιβές άνω των 4.000 ευρώ ήταν 38.528 στο τέλος του 2011 και περιορίστηκαν στους 30.378 στο τέλος του 2012), ήρθε η αλλαγή σκηνικού το 2013 για ανεβάσει τους εισπράττοντες μισθό άνω των 4.000 ευρώ στα 47.656 άτομα, γεγονός το οποίο κρίνεται -και είναι- εντυπωσιακό.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το 39,3% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (629.895 εργαζόμενοι) αμείβονται με λιγότερα από 750 ευρώ τον μήνα. Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2012 ήταν 31,1% (440.423 εργαζόμενοι) και για το 2011 μόλις 20,5% (306.861 εργαζόμενοι). Οι απολαβές αυτές είναι μεικτές.
Αν υπολογιστούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές, προκύπτει ότι οι τέσσερις στους δέκα εισέπρατταν καθαρά στην τσέπη τους στο τέλος του 2013 λιγότερα από 630 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατανομή αφορά μόνο τις κοινές επιχειρήσεις και όχι τον κλάδο της οικοδομής όπου οι μέσες μηνιαίες αμοιβές είναι ακόμη χαμηλότερες επηρεάζοντας τις κατανομές αναλόγως, όπως μπορεί κανείς εύλογα να αντιληφθεί.
Επίσης, ένας στους τέσσερις αμειβόταν στο τέλος του 2012 με απολαβές χαμηλότερες από αυτές του ανειδίκευτου εργάτη. Το 2013, αυτό το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 33%, ενώ ήταν μόλις 17% στο τέλος του 2011. Αποδεικτικό κι αυτό της ολοένα και βαθύτερης ύφεσης στην οποία περιήλθε η ελληνική οικονομία.
Επίσης, στην περυσινή έκθεση προβλήθηκε ότι ο ένας στους δύο εισέπραττε λιγότερα από 1.034,59 ευρώ (μεικτά). Πλέον το όριο έχει κατέβει κάτω από τα 950 ευρώ. Οι μέσες αποδοχές των εργαζομένων από 1.267 ευρώ στο τέλος του 2009 έπεσαν στο τέλος του 2013 στα 1.037 ευρώ. Οι καθαρές αποδοχές υποχώρησαν από τα 1.014 στα 817 ευρώ.
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!