Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ακόμη και πέντε μόνο λεπτά τρέξιμου καθημερινά είναι αρκετά για να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή ή άλλη αιτία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι το τρέξιμο βοηθάει στην μακροζωία, χαρίζοντας πρόσθετα χρόνια ζωής.

'Ασχετα τελικά με το πόσο γρήγορα τρέχει κανείς ή για πόση ώρα, οι άνθρωποι που τρέχουν κάθε μέρα έστω και λίγο ή με αργό ρυθμό, κινδυνεύουν λιγότερο από πρόωρο θάνατο, σε σχέση με όσους δεν τρέχουν καθόλου.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, μελέτησαν πάνω από 55.000 άτομα ηλικίας 18 έως 100 ετών για μια περίοδο 15 ετών, για να διαπιστώσουν κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο τρέξιμο και στην μακροζωία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από τα άτομα αυτά, τα 3.413 πέθαναν στη διάρκεια της μελέτης και, από αυτούς τους θανάτους, οι 1.217 οφείλονταν σε καρδιαγγειακά αίτια.

Από το σύνολο του δείγματος, ένας στους τέσσερις ανθρώπους (ποσοστό 24%) είχε τη συνήθεια να τρέχει στον ελεύθερο χρόνο του.

Η ανάλυση έδειξε ότι όσοι έτρεχαν, είχαν κατά μέσο όρο 30% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και 45% μικρότερο κίνδυνο θανάτου ειδικότερα από καρδιαγγειακή αιτία (έμφραγμα ή εγκεφαλικό), σε σχέση με όσους δεν είχαν αναπτύξει τη συνήθεια να τρέχουν.

Όσοι έτρεχαν, ζούσαν κατά μέσο όρο τρία χρόνια παραπάνω, σε σχέση με όσους δεν έτρεχαν.

Οι ερευνητές επεσήμαναν πως, από άποψη προστασίας της δημόσιας υγείας, το τρέξιμο είναι εξίσου σημαντικό με την μείωση της παχυσαρκίας, του καπνίσματος, της υπέρτασης κ.ά.

Τόνισαν ακόμη ότι, όπως φαίνεται από τα νέα ευρήματα, το τρέξιμο ωφελεί εξίσου άνδρες και γυναίκες, ανεξάρτητα από ηλικία, βάρος, κατάσταση υγείας και συνήθειες (αλκοόλ, τσιγάρο κ.λπ.).

Η μελέτη έδειξε ότι ακόμη και όσοι τρέχουν μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα, λιγότερα από δέκα χιλιόμετρα την ώρα, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Επίσης, όσοι τρέχουν λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα, έχουν σχεδόν ίδιο όφελος από άποψη μειωμένης θνησιμότητας με κάποιον που τρέχει πάνω από τρεις ώρες την εβδομάδα.

Πράγμα που, κατά τους ερευνητές, πιθανώς σημαίνει ότι, στην περίπτωση του τρεξίματος, το περισσότερο δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και καλύτερο (άλλωστε, κατά τους αρχαίους προγόνους μας, «ουκ εν τω πολλώ το ευ»).

Τα μεγαλύτερα οφέλη φάνηκαν να έχουν, όσοι έτρεχαν συστηματικά για πάνω από έξι χρόνια, εμφανίζοντας κατά μέσο όρο μείωση 50% του κινδύνου πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια και μείωση 29% από άλλη αιτία.

Σύμφωνα με τον Λι, «το τρέξιμο μπορεί να αποτελεί καλύτερη επιλογή άσκησης σε σχέση με τις πιο καθιστικές έντονες σωματικές ασκήσεις, ιδίως για τους υγιείς ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή.

Φέρνει παρόμοια, αν όχι μεγαλύτερα, οφέλη από άποψη θνησιμότητας μέσα σε μόνο πέντε έως δέκα λεπτά (τρεξίματος), σε σύγκριση με 15 έως 20 λεπτά κάποιας άλλης καθημερινής, μέτριας έντασης, σωματικής άσκησης, την οποία μάλιστα πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι τους τρώει πολύ χρόνο».
real.gr
Σε φυσικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του Τζέιμς Γκάρνερ καθώς ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας TMZ. 
 
Ο Γκάρνερ άφησε την τελευταία πνοή σε ηλικία 86 ετών, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες στις 19 Ιουλίου.

Ο ηθοποιός είχε γίνει διάσημος από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, όπως το The Great Escape (1963) και το Space Cowboys (2000), καθώς και για τις τηλεοπτικές σειρές Maverick και Rockford Files.

http://www.newsbomb.gr 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι υποστηρίζουν ότι οι Μπαχάμες οφείλουν την ύπαρξη τους στη… Σαχάρα!

Όπως αναφέρουν σκόνη από την μεγάλη αφρικανική έρημο αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο του νησιωτικού συμπλέγματος.


«Τσιμέντο» ερήμου

Σύμφωνα με τους ερευνητές μεγάλες μάζες σκόνης από την Σαχάρα για διάστημα 100 εκ. ετών περνούσαν τον Ατλαντικό Ωκεανό και τελικά έπεφταν στην περιοχή που σχηματίστηκαν τα νησιά στις Μπαχάμες. Οπως υποστηρίζουν οι ερευνητές η σκόνη αυτή ήταν πλούσια σε σίδηρο και άλλα μεταλλικά στοιχεία. Η σκόνη όπως πιστεύουν οι ερευνητές αποτέλεσε βασική πηγή διατροφής μιας οικογένειας μικροβίων τα οποία παράγουν ανθρακικό ασβέστιο. Η συσσώρευση ανθρακικού ασβεστίου αποτελεί την βάση στον σχηματισμό των κοραλλιογενών υφάλων και σύμφωνα με τους ερευνητές δημιούργησαν την πλατφόρμα 4.5 χλμ πάνω στην οποία «πατάει» το νησιωτικό σύμπλεγμα. Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματα τους αναλύοντας 270 δείγματα από τον πυθμένα της θάλασσας στις Μπαχάμες.

http://peiraxtiri.gr


Μετά τον Ντελφίνο, η Εθνική ομάδα της Αργεντινής μετράει ακόμα μία απουσία ενόψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Ο λόγος για τον Μανού Τζινόμπιλι, ο οποίος μπορεί να διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, αλλά αποτελεί σίγουρα ένα τεράστιο χαρτί στα χέρια του κάθε προπονητή. Ο λόγος που ο μεγάλος Μανού θα απουσιάσει από το προσεχές Μουντομπάσκετ δεν είναι άλλος από την απόφαση των Σπερς να απαγορεύσουν στον Αργεντινό άσσο την συμμετοχή του.

Ο 37χρονος γκαρντ υποφέρει από κάταγμα κόπωσης στο δεξί του πόδι και το Σαν Αντόνιο δεν θέλει προφανώς να ρισκάρει. Από την δική του μεριά ο Τζινόμπιλι επιθυμεί να βοηθήσει την Εθνική ομάδα της πατρίδας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αν τελικά ο Τζινόμπιλι δεν καταφέρει να αγωνιστεί με τα χρώματα της Αργεντινής μιλάμε για μία πολύ σημαντική απουσία ειδικότερα από τη στιγμή που εκτός διοργάνωσης είναι και ο Κάρλος Ντελφίνο.

Η Αργεντινή είναι αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας αφού βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο στη φάση των ομίλων με τον μεταξύ τους αγώνα να έχει προγραμματιστεί στην 4 Σεπτεμβρίου.

http://www.enikos.gr 
Ένας άντρας δεν αισθάνεται καλά...
πάει στο γιατρό για τσεκάπ. Έρχεται ο γιατρός με τα αποτελέσματα των εξετάσεων

 - Δυστυχώς έχω πολύ άσχημα νεα. Είσαι βαριά άρρωστος! Σου μένει ελάχιστος χρόνος ζωής!

- Γιατρέ μου! Πόσος χρόνος μου μένει;

- Δέκα.

- Δέκα, τι; Μήνες; Βδομάδες; Τι;

- Εννιά… οχτώ… επτά…








http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Οι καινοτόμες ιδέες δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν. Η τελευταία αφορά σε ένα… έξυπνο ρολόι που μετατρέπει την παλάμη του χρήστη σε οθόνη!

Μιλάμε για το Ritot που επινόησαν και κατασκεύασαν τέσερεις φίλοι από το Σαν Χοσέ των ΗΠΑ, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προβάλλει στο πάνω μέρος της παλάμης την ώρα, εισερχόμενες κλήσεις, ειδοποιήσεις του Facebook κ.λπ. όταν συνδεθεί με το tablet ή το smartphone.

Η προβολή, που είναι απόλυτα ασφαλής για το δέρμα, ενεργοποιείται με ένα άγγιγμα ή με ένα απαλό τίναγμα του χεριού και εξαφανίζεται έπειτα από 10 δευτερόλεπτα.

Η τιμή του είναι στα 89 ευρώ μαζί με τη βάση φόρτισης και η δημιουργία του αλλά και η διάθεσή του αποτελούν μέρος φιλανθρωπικής καμπάνιας με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για διάφορους σκοπόυς.

ΠΗΓΗ: perierga.gr
Ο φόβος «διδάσκεται» από τις μητέρες στα παιδιά, περνώντας έτσι από γενιά σε γενιά, μέσω της μυρωδιάς, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα σε πειραματόζωα. Η μελέτη πιθανώς διαφωτίζει, σε έναν βαθμό τουλάχιστον, γιατί και στους ανθρώπους ορισμένες φοβίες των γονιών, κυρίως μετά από τραυματικές εμπειρίες τους, κατατρύχουν και τους απογόνους τους.

Τα πειράματα

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον πολωνικής καταγωγής ψυχίατρο και νευροεπιστήμονα Γιάτσεκ Ντέμπιεκ, που έκαναν τη σχετική στην επιθεώρηση «PNAS», πραγματοποίησαν πειράματα με αρουραίους και διαπίστωσαν ότι, ήδη από τις πρώτες μέρες της ζωής τους, τα νεογέννητα μαθαίνουν τι να φοβούνται, μυρίζοντας απλώς την οσμή του φόβου που αναδίδει η μητέρα τους, όταν εκείνη φοβάται κάτι.

Ακόμη κι αν μια μητέρα έχει φοβηθεί κάτι προτού καν γεννήσει, αλλά ενώ ήταν έγκυος, το μωρό της πολύ γρήγορα θα μάθει να φοβάται το ίδιο πράγμα. Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης, μέσω των τεχνικών νευρο-απεικόνισης, τη συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου (αμυγδαλή), όπου γίνεται η μεταβίβαση του φόβου κατά τις πρώτες μέρες της ζωής ενός ζώου.

Ο μηχανισμός

Οι αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτός ο μηχανισμός εξηγεί αυτό που εδώ και χρόνια προβληματίζει ψυχολόγους και ψυχιάτρους: με ποιο τρόπο η τραυματική εμπειρία μιας μητέρας μπορεί να στιγματίσει ψυχικά το παιδί της, ακόμη και αν το τραυματικό συμβάν συνέβη πριν από πολλά χρόνια. Το αίνιγμα περιπλέκεται από το ότι δεν νιώθουν τις ίδιες φοβίες όλα τα παιδιά των μητέρων με τραυματικές εμπειρίες.

«Αν μια μητέρα είναι η πηγή απειλητικών πληροφοριών, όπως έδειξαν τα πειράματά μας, οι απόγονοί της μπορούν να μάθουν από αυτήν και να δημιουργήσουν τις δικές τους μνήμες διαρκείας, πολύ νωρίς στη ζωή τους. Προτού καν αποκτήσουν τις δικές τους εμπειρίες, βασικά αποκτούν τις (τραυματικές και φοβικές) εμπειρίες των μητέρων τους. Μάλιστα, αυτές οι μεταδιδόμενες από την μητέρα εμπειρίες διαρκούν πολύ χρόνο, ενώ οι άλλες μορφές μάθησης στη νηπιακή ηλικία, εξαφανίζονται γρήγορα, αν δεν επαναλαμβάνονται», δήλωσε ο Ντέμπιεκ.

Κάνοντας ήπια ηλεκτροσόκ σε θηλυκούς αρουραίους, οι επιστήμονες τις έμαθαν να φοβούνται συγκεκριμένες οσμές πριν την εγκυμοσύνη τους. Όταν, αφότου είχαν γεννήσει, οι ερευνητές εξέθεσαν τις μητέρες στις ίδιες μυρωδιές, χωρίς τη συνοδεία ηλεκτροσόκ αυτή τη φορά, βεβαιώθηκαν ότι οι θηλυκοί αρουραίοι είχαν διατηρήσει μια ενστικτώδη αντίδραση φόβου και αποφυγής, κάθε φορά που μύριζαν τις συγκεκριμένες οσμές.

Όταν, στη συνέχεια, τα μωρά των αρουραίων εκτέθηκαν στις ίδιες οσμές, αυτά είχαν παρόμοιες αντιδράσεις. Όταν οι επιστήμονες χορήγησαν στους νεογέννητους αρουραίους μια χημική ουσία που μπλόκαρε τη δραστηριότητα στην εγκεφαλική περιοχή της αμυγδαλής, τα μικρά πειραματόζωα έπαψαν πλέον να μαθαίνουν τον φόβο από τις μητέρες τους μέσω της οσμής.

Τα πιθανά οφέλη

Αυτό, κατά τους ερευνητές, σημαίνει ότι ίσως είναι δυνατό να βρεθούν τρόποι φαρμακευτικής παρέμβασης, έτσι ώστε στο μέλλον τα παιδιά να μην μαθαίνουν πια τους γονεϊκούς φόβους ή έστω η επίπτωση των φόβων να είναι μικρότερη. Η νέα μελέτη έρχεται να συσσωρεύσει νέες γνώσεις για το «κύκλωμα» του φόβου στον εγκέφαλο, δίνοντας παράλληλα αυξημένες ελπίδες ότι είναι θέμα χρόνου οι ψυχίατροι να έχουν στα χέρια τους νέα όπλα στη δύσκολη μάχη κατά των ριζωμένων φοβιών.

Προς το παρόν, έχει αποδειχτεί ότι στους ανθρώπους η μυρωδιά της μητέρας λειτουργεί με ηρεμιστικό τρόπο για το μωρό της, αλλά μένει να αποδειχτεί ότι ισχύει το αντίστροφο, ότι δηλαδή η μυρωδιά του φόβου της μητέρας γίνεται αντιληπτή από το νεογνό και μάλιστα επηρεάζει τον ψυχισμό του σε βάθος χρόνου.

Ως πολωνικής καταγωγής, ο Ντέμπιεκ επεσήμανε -και από προσωπική εμπειρία- ότι αρκετοί απόγονοι όσων επιβίωσαν από το Ολοκαύτωμα στην Πολωνία, είχαν εφιάλτες, φόβους και τραυματικές «αναμνήσεις», παρόλο που οι ίδιοι ποτέ δεν έζησαν τις χιτλερικές θηριωδίες, αλλά οι γονείς τους.

Πηγή: tovima.gr
Σύμφωνα με τον δρα Ράντι Θόρνχιλ, καθηγητή στο University of New Mexico, όπως όλα τα θηλυκά θηλαστικά, έτσι και οι γυναίκες θέλουν περισσότερο σεξ όταν βρίσκονται στις γόνιμες μέρες τους.
Μάλιστα όπως ισχυρίστηκε τις ημέρες αυτές είναι επιλεκτικές, καθώς θέλουν να βρουν «καλά γονίδια».
Έτσι στις γόνιμες ημέρες τους επιθυμούν περισσότερο τους ωραίους και καλογυμνασμένους άνδρες, επειδή πιστεύουν υποσυνείδητα ότι με αυτούς θα μπορέσουν να κάνουν υγιή παιδιά.
«Οι γυναίκες έχουν τις μέρες τους και τον οίστρο τους»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο δρ Θόρνχιλ.
Το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες, οι οποίες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες έλκονται από γυμνασμένους άνδρες όταν οι πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης είναι περισσότερες.
Οι γυναίκες τις ημέρες εκείνες πασχίζουν να βρουν το έτερο ήμισυ προκειμένου να συνάψουν σχέσεις και να τεκνοποιήσουν. Αυτός εξάλλου είναι ο ανώτατος σκοπός τους να αποκτήσουν το παιδί το συντομότερο δυνατό.
Άλλες μέρες του μήνα, που η λίμπιντο είναι στα κάτω τους, περνούν περισσότερες ώρες στο σπίτι με άνδρες που είναι λιγότερο εμφανίσιμοι, αλλά θεωρούνται καλό υλικό για μακροχρόνια σχέση.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μάνφρεντ Μαλίνσκι,από το Τμήμα Εξελικτικής Βιολογίας του Ινστιτούτου Max-Planck στη Γερμανία, η παραπάνω θεωρία εξηγεί αυτές τις δύο συμπεριφορές, επισημαίνοντας ότι οι άνδρες τις καταλαβαίνουν ενστικτωδώς!
Το πρόβλημα της ύπαρξης του παιδιού περιμένει και μάλιστα πολλές γυναίκες αδημονούν για να τεκνοποιήσουν σε κάποια ηλικία και μάλιστα όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά εξηγούν οι ειδικοί
Από την άλλη πλευρά  Αμερικανοί ερευνητές τονίζουν ότι τα γυναικεία παραστρατήματα μπορεί να στοιχίσουν πάρα πολύ στους άνδρες, γι’ αυτό και εκείνοι αναπτύσσουν ανάλογες στρατηγικές αντεπίθεσης
 aftodioikisi.gr
Το Μονακό μπορεί να είναι το χάιλαϊτ στο ημερολόγιο των GrandPrix, αλλά οι απλοί οδηγοί αντιμετωπίζουν την υπέρτατη πρόκληση στους δρόμους του Παρισιού. Η Γαλλική πρωτεύουσα είναι μία πόλη με εξαιρετικά στρεσογόνες συνθήκες οδήγησης, πυκνή κυκλοφορία, κρίσιμους οδικούς κόμβους και οδηγούς που αφήνουν ελάχιστες αποστάσεις ασφαλείας.
Το Παρίσι λοιπόν λόγω αυτών των συνθηκών κρίθηκε ιδανικό μέρος για τη δοκιμή της τεχνολογίας αυτόματου φρεναρίσματος της Ford, Active City Stop. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει μία διαδικασία εξέλιξης και δοκιμής σε κλειστή πίστα, οι μηχανικοί αναζητούσαν ένα περιβάλλον υψηλού βαθμού δυσκολίας για τη δοκιμή του συστήματος στο όριο.
«Οι δρόμοι του Παρισιού είναι για τολμηρούς που διεκδικούν και το παραμικρό εκατοστό χώρου σε πολλές παράλληλες λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, με πολυσύχναστους κόμβους που δοκιμάζουν τα νεύρα και των πιο ικανών οδηγών» δήλωσε ο NilsGerber, technicalexpert, Electrical & ElectronicSystemsEngineering. «Γνωρίζαμε ότι αυτοί οι δρόμοι θα ήταν τέλειοι για τη δοκιμή του ActiveCityStop σε συνθήκες που πολύ απλά δεν μπορούμε να αναπαράγουμε στην πίστα δοκιμών.»
Μία προηγμένη έκδοση του ActiveCityStop, που λειτουργεί με ταχύτητες έως 50 km/h, κάνει πρεμιέρα στο νέο Focus που θα αρχίσει να πωλείται σύντομα στην Ευρώπη.
Ο προηγμένος αισθητήρας ανίχνευσης φώτων και απόστασης του ActiveCityStop σαρώνει το δρόμο 50 φορές το δευτερόλεπτο, επιτρέποντας τη μείωση της σφοδρότητας των συγκρούσεων ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις τις αποτρέπει.
Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα στην επιβράδυνση ή το φρενάρισμα των προπορευόμενων οχημάτων, τότε το σύστημα φρενάρει, μειώνει τη ροπή του κινητήρα και ταυτόχρονα ενεργοποιεί τα πίσω φώτα αλάρμ.
Στο πλαίσιο της δοκιμής, επαγγελματίες οδηγοί με γνώση της περιοχής οδήγησαν αυτοκίνητα σε κυκλοφοριακά επιβαρυμένους δρόμους του Παρισιού – που κατατάσσεται ανάμεσα στις 10 πιο πολυσύχναστες Ευρωπαϊκές πόλεις * – και σε διάσημους κόμβους όπως η Placedel’Etoile στην Αψίδα του Θριάμβου, όπου συναντώνται 12 κεντρικές λεωφόροι.
Για λόγους ασφάλειας, η λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος ήταν απενεργοποιημένη κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Αλλά οι μηχανικοί μπορούσαν να παρακολουθούν και να αναλύουν το σύστημα, βλέποντας πότε ενεργοποιείται και επιβεβαιώνοντας ότι η πίεση πέδησης εφαρμόζεται μόνον εάν διαπιστώνεται κίνδυνος σύγκρουσης. Στη συνέχεια, μελέτησαν συγκεκριμένα γεγονότα με περισσότερες λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας βίντεο των κυκλοφοριακών συνθηκών σε πραγματικό χρόνο.
«Το Παρίσι είναι ιδανικό για μία τέτοια δοκιμή – αντιμετωπίζεις κάθε είδους οδηγικές καταστάσεις» δήλωσε ο PascalHoussais, επαγγελματίας οδηγός, ο οποίος συμμετείχε στη δοκιμή. «Οι οδηγοί μπορεί να είναι πολύ απρόβλεπτοι, να αλλάζουν λωρίδες χωρίς προειδοποίηση και οι άνθρωποι είναι πάντα βιαστικοί.»
Η τελευταία δοκιμή στο Παρίσι, έδωσε την ευκαιρία στους μηχανικούς της Ford να διανύσουν πάνω από 4.000 km σε πέντε ημέρες με πρωτότυπα Mondeo και TourneoConnect σε συνθήκες κυκλοφοριακής αιχμής. Μετά τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, η ομάδα έδωσε έγκριση για παραγωγή του συστήματος για το κάθε μοντέλο.
Το ActiveCityStop γνωρίζει μεγάλη επιτυχία μεταξύ των Ευρωπαίων οδηγών από το 2011 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά με το Focus το 2011. Ήδη πάνω από 170.000 Ford σε όλη την Ευρώπη εφοδιάζονται τώρα με αυτή την τεχνολογία.
Το νέο Focus θα λανσάρει επίσης μία προηγμένη τεχνολογία για ασφαλέστερο και ευκολότερο παρκάρισμα. Το PerpendicularParking θα βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν με όπισθεν hands-free δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα. Το CrossTrafficAlert θα προειδοποιεί τους οδηγούς που βγαίνουν με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για τη διέλευση άλλων οχημάτων πίσω τους. Τέλος το Park-OutAssist θα βοηθά στην έξοδο από παράλληλο χώρο στάθμευσης.
Προσβλέποντας στο μέλλον, οι ερευνητές της εταιρίας εξελίσσουν ένα FullyAssistedParkingAid που θα βοηθά τους οδηγούς να παρκάρουν πιέζοντας απλά ένα μπουτόν από το εσωτερικό ή το εξωτερικό του αυτοκινήτου τους. Οι ίδιοι μελετούν επίσης προηγμένα συστήματα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με βάση τις επικοινωνίες αυτοκινήτου με αυτοκίνητο και αυτοκινήτου με υποδομή. Μεταξύ αυτών είναι το ElectronicEmergencyBrakeLight που προειδοποιεί τους οδηγούς για εμπόδια ακόμα και μετά από στροφές ή μπροστά από την κυκλοφορία.
news.gr
Τραγικό θάνατο βρήκε σε τροχαίο μια 19χρονη στην πόλη της Ιταλίας Μοντερεάλε Βαλτσελίνα, όταν τα μαλλιά της μπλέχτηκαν στο τιμόνι του αυτοκινήτου που οδηγούσε.

Η Κατερίνα Αλζέτα σύμφωνα με δημοσίευμα της "Mirror", ήταν στο αυτοκίνητο με τον αδελφό της Πιέτρο, 21 ετών. Κάποια στιγμή ενώ οδηγούσε, κατέβασε το παράθυρό της. Όμως, σύμφωνα με τον αδελφό της, ο οποίος επέζησε από τη σύγκρουση, ο δυνατός αέρας παρέσυρε τα μακριά ξανθά μαλλιά της με αποτέλεσμα να μπλεχτούν στο τιμόνι.

Όταν προσπάθησε να τα ξεμπλέξει, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα.

Σημειώνεται ότι η άτυχη κοπέλα ήταν κόρη του επικεφαλής του κέντρου άμεσης βοήθειας της περιοχής.

Στο άλλο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο αδέλφια, 42 και 47 ετών, οι οποίοι επίσης διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

http://www.thestival.gr
Είναι γεγονός πως και μόνο η προϋπηρεσία σε εταιρείες κολοσσούς όπως η Αpple είναι όνειρο ζωής για κάποιους, πόσο μάλλον όταν αυτή συνοδεύεται και από έναν "παχυλό" μισθό.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το glassdoor ανάμεσα σε εργαζομένους της Apple, οι οποίοι απάντησαν ανώνυμα σε ερωτηματολόγια σχετικά με τους μισθούς τους, προέκυψε πως οι ετήσιες αμοιβές κυμαίνονται από 41.824 δολάρια έως 167.260.
Δείτε την λίστα με τους μισθούς που δίνει η εταιρεία:

Mac Genius: 41.824 δολάρια το χρόνο
Βοηθοί μάνατζερ στα Apple Store: 51.287 δολάρια το χρόνο
Επικεφαλής Mac Genius : 52.206 δολάρια το χρόνο
Account executive: 74.457δολάρια το χρόνο
Business analyst: 85.865 δολάρια το χρόνο
Financial analyst: 89.728 δολάρια το χρόνο
Software quality assurance engineer: 92.733 δολάρια το χρόνο
Systems engineer: 95.713 δολάρια το χρόνο
Project manager: 101.716 δολάρια το χρόνο
Firmware engineer: 105.270 δολάρια το χρόνο
Test engineer: 106.446 δολάρια το χρόνο
Senior systems engineer: 107.740 δολάρια το χρόνο
Database administrator: 109.415 δολάρια το χρόνο
Software engineer: 110.784 δολάρια το χρόνο
Hardware engineer: 113.577 δολάρια το χρόνο
Mechanical engineer: 119.150 δολάρια το χρόνο
Product design engineer: 119.742 δολάρια το χρόνο
Product manager: 120.182 δολάρια το χρόνο
Senior software engineer: 130.130 δολάρια το χρόνο
Senior hardware engineer: 138.753 δολάρια το χρόνο
Industrial designer: 167.260 δολάρια το χρόνο

Οι αστροβιολόγοι έχουν σκεφτεί δύο βασικές ιδέες για το πώς μπορούν να εντοπίσουν ζωή σε πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος.
Η πρώτη έχει να κάνει με την ύπαρξη συγκεκριμένων αερίων στην ατμόσφαιρα των εξωπλανητών -όπως το οξυγόνο και το μεθάνιο- τα οποία υποδηλώνουν την παρουσία κάποιας στοιχειώδους μορφή ζωής, όπως τα βακτήρια.
Η δεύτερη περιλαμβάνει την αναζήτηση ραδιοσημάτων ή σημάτων λέιζερ από κάποιο εξελιγμένο εξωγήινο πολιτισμό. Βέβαια, η άποψη αυτή είναι κάπως πιο "προχωρημένη" δεδομένου ότι τα σήματα αυτά θα πρέπει να κατευθύνονται προς τη Γη, ενώ κανείς δε γνωρίζει αν η εξωγήινη ζωή χρησιμοποιεί τέτοιου είδους σήματα ή όχι.
Μια ομάδα αστρονόμων από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προτείνει μία τρίτη ιδέα, σύμφωνα με την οποία οι επιστήμονες μπορούν να αναζητήσουν για ύπαρξη ατμοσφαιρικών αερίων, τα οποία όμως δε θα παράγονται από βιολογικές διεργασίες, αλλά από… εξωγήινα εργοστάσια.
"Εξεπλάγην όταν συνειδητοποίησα ότι κανένας δεν είχε σκεφτεί ποτέ ξανά να ερευνήσει το ενδεχόμενο εξωγήινης ατμοσφαιρικής ρύπανσης" ανέφερε ο Avi Loeb, πρόεδρος του τμήματος Αστροφυσικής του Χάρβαρντ και ένας εκ των συγγραφέων της εργασίας αυτής.
"Ο Avi είναι πρόθυμος να προβαίνει σε τέτοιες ακραίες εικασίες, αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει για την ικανότητά του να υπολογίσει τα σχετικά φυσικά μοντέλα σωστά" σχολίασε στο Time η αστρονόμος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνια, Heather Knutson.
Βέβαια, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο Loeb δεν προβλέπει ότι όντως μπορεί να βρεθεί ένας εξωπλανήτης με ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως αυτή της Γης, αλλά ότι θα μπορούσε να εντοπιστεί αν τύχαινε να υπάρχει και βρισκόταν σε τροχιά γύρω από λευκά αστέρια νάνους.
"Η πιθανότητα επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί. Όμως, αν δεν ψάξουμε ποτέ, η πιθανότητα επιτυχίας είναι… μηδενική" σχολίασαν από την πλευρά τους οι φυσικοί Philip Morrison και Giuseppe Cocconi.
news.gr
Οι δεινόσαυροι μπορεί και να είχαν επιζήσει αν ο αστεροειδής που τους εξαφάνισε από τη Γη είχε χτυπήσει μερικά εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα ή αργότερα, αναφέρεται σε νέα έρευνα. Ίσως η εξαφάνισή τους να οφείλεται σε «κολοσσιαία ατυχία» σημειώνει ο Δρ Στιβ Μπρουσάτ του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.
«Ήταν σαν μια τέλεια καταιγίδα από γεγονότα που έλαβαν χώρα, όταν οι δεινόσαυροι ήταν ευάλωτοι» αναφέρει στο BBC ο καθηγητής.
Για την έρευνα ένωσαν τις δυνάμεις τους 11 ειδικοί από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Από αυτήν προκύπτει ότι κάποια είδη δεινοσαύρων «πέθαιναν» λίγο προτού συμβεί το μοιραίο γεγονός.
Το μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια αν εκείνη η σταδιακή παρακμή θα συνεχιζόταν χωρίς να χρειαστεί το χτύπημα του αστεροειδή που τους αποτελείωσε.
Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παρά το γεγονός ότι ορισμένα είδη δεινοσαύρων (ιδίως χορτοφάγων) έσβηναν και πριν την πρόσκρουση, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν μακροπρόθεσμη εξαφάνιση.
Πάντως, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, αλλά και η ηφαιστειακή δραστηριότητα, είχαν ήδη κάνει αρκετά είδη εξαιρετικά ευάλωτα.
Ο Δρ Μπρουσάτ πιστεύει ότι αν ο αστεροειδής είχε χτυπήσει τη Γη μερικά εκατομμύρια χρόνια προτού οι περιβαλλοντικές συνθήκες επιδεινωθούν ή μερικά εκατομμύρια χρόνια μετά, δίνοντας στους δεινόσαυρους το χρόνο να «ανασυνταχθούν», ίσως και να υπήρχαν σήμερα.
«Οι δεινόσαυροι κυριαρχούσαν για 160 εκατομμύρια χρόνια. Πέρασαν από πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά πάντα επιβίωναν. Μόνο που εμείς δεν θα ήμασταν εδώ να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, γιατί τα θηλαστικά δεν θα είχαν την ευκαιρία να αναπτυχθούν!» σημειώνει.
Φυσικά όλη αυτή η συζήτηση προκαλεί ενδιαφέροντα ερωτήματα: πώς θα είχαν αναπτυχθεί οι δεινόσαυροι αν δεν τους είχε χτυπήσει τόση... ατυχία; Θα είχαν την ίδια πορεία με αυτή των θηλαστικών;
O συντάκτης του BBC θέτει ένα χαριτωμένο ερώτημα στον καθηγητή: «Θα μπορούσαμε τώρα εμείς -σαν δεινόσαυροι- να κάνουμε αυτή τη συζήτηση;»
«Όλα είναι πιθανά! Ποτέ μην λέτε ποτέ με την Εξέλιξη. Θα μπορούσαν οι δεινόσαυροι να είχαν αναπτύξει νοημοσύνη» απαντά ο Δρ Μπρουσάτ.
Την άποψη του συγκεκριμένου καθηγητή συμμερίζεται έως ένα σημείο και ο συνάδελφός του Σάιμον Κόνγουέι-Μόρις του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.
Ο ίδιος σημειώνει ότι ακόμα και αν δεν είχε πέσει ο αστεροειδής, οι δεινόσαυροι δεν θα είχαν φτάσει μέχρι τις μέρες μας, καθότι άλλα είδη θα είχαν αναπτύξει νοημοσύνη και τη δυνατότητα να κατασκευάσουν εργαλεία.
«Δεν μπορούμε να ξανατρέξουμε την ταινία της ζωής και να πούμε τι θα είχε συμβεί αν ένα γεγονός σε άλλη στιγμή θα είχε οδηγήσει σε μαζική εξαφάνιση» συμπληρώνει ο Δρ Ρίτσαρντ Μπάτλερ του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.
«Πάντως, το συγκεκριμένο γεγονός ήρθε σε πολύ κακή στιγμή» συμφωνεί και ο ίδιος.
Την όλη συζήτηση συνοψίζει από μια άλλη οπτική γωνία ο Δρ Πολ Μπάρετ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. «Η νέα αυτή έρευνα δείχνει ότι ορισμένα είδη δεινοσαύρων παρήκμαζαν και πριν το χτύπημα του αστεροειδή» αναφέρει.
Ο ίδιος συμπλήρωνει ότι από τα ευρήματα της έρευνας ουσιαστικά η επιβεβαιώνεται η θεωρία ότι το ξαφνικό χτύπημα ήταν αυτό που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον μακροπρόθεσμο παράγοντα, όπως η ηφαιστειακή δραστηριότητα στο τέλος της Κρητιδικής Περιόδου.

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Tουλάχιστον 116.000 επιδοτούμενες νέες θέσεις κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων «ανοίγει» στις αρχές Σεπτεμβρίου το υπουργείο Eργασίας μετά την εξασφάλιση «προκαταβολής» 600 εκατ. ευρώ από το νέο EΣΠA για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο που οριστικοποίησαν ο υπουργός Γιάννης Bρούτσης, ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Πλακιωτάκης και η γραμματέας διαχείρισης κοινοτικών και άλλων πόρων A. Δαλλαπόρτα σε συνεννόηση με την E.E. για την «εμπροσθοβαρή» (πριν δηλαδή από την έγκριση των επιχειρησιακών προγραμμάτων) χρήση των σχετικών κονδυλίων, η πρώτη προκήρυξη-πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής ανέργων θα γίνει στις αμέσως επόμενες ημέρες και θα αφορά τη χορήγηση, εντός του Σεπτεμβρίου, 38.000 «επιταγών» εισόδου στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για επανάληψη αντίστοιχου προγράμματος που είχε εφαρμοστεί για νέους ηλικίας έως 29 ετών και προβλέπει θεωρητική (μέσω KEK) και πρακτική άσκηση (σε ιδιωτικές επιχειρήσεις) για 15.000 απόφοιτους AEI-TEI και 23.000 νέους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με «αμοιβή» (εκπαιδευτικό επίδομα + ασφάλιση) ύψους 2.530 ευρώ και 2.280 ευρώ, αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν:
-Πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης διάρκειας έξι μηνών με επιδότηση του OAEΔ για 16.000 ανέργους χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες που θα τοποθετηθούν σε επιχειρήσεις επιλεγμένων κλάδων της οικονομίας (τουρισμός, ναυτιλία, αγροτική παραγωγή κ.α.).
-12.000 θέσεις κατάρτισης και απασχόλησης για άνεργους νέους ηλικίας 18-24 ετών στο πλαίσιο του προγράμματος «εγγύηση για τη νεολαία» που θα διευρυνθεί έως το τέλος του 2014 και εντός του 2015, καθώς προβλέπεται, συνολικά, να δοθούν στη διετία ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης σε 240.000 νέους ηλικίας έως 24ετών.
-50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας (στα πρότυπα του περσινού) σε δήμους και υπηρεσίες του Δημοσίου, παρέχοντας απασχόληση για διάστημα πέντε μηνών με αμοιβές 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών.
Mε την εκκίνηση των παραπάνω προγραμμάτων θα αρχίσει, ουσιαστικά, να υλοποιείται μετά τη θερινή περίοδο το σχέδιο δράσης για την απασχόληση που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση και προβλέπει τη διάθεση 1,5 δισ. ευρώ για την εφαρμογή προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης συνολικά για 443.474 άνεργους.
ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Γ.ΓΑΤΟΣ)
Βραδιές θερινού σινεμά στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου με έναρξη τη Δεύτερα 18 Αυγούστου 2014 διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με
την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου στη διάρκεια της 12ης έκτακτης συνεδρίασής του το Δημοτικού Συμβούλιου.
Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα με είσοδο ελεύθερη για το κοινό και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Θα προβληθούν διακεκριμένες ταινίες του διεθνούς και ελληνικού κινηματογράφου οι οποίες θα παραχωρηθούν από τις ξένες Πρεσβείες και τα ξενόγλωσσα Ινστιτούτα, ενώ χορηγός της πρωτοβουλίας είναι το «FixinArt».

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη μη εφαρμογή από την κυβέρνηση της απόφασης με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές των αποδοχών τους εξέφρασε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο ολιγομελής αντιπροσωπεία ενστόλων από όλα τα Σώματα. 
 
Ο κ. Ρίζος δήλωσε αναρμόδιος για τη μη συμμόρφωση της πολιτείας προς τη δικαστική απόφαση και τους υπέδειξε να συμβουλευθούν τους δικηγόρους τους για την επίλυση του επίμαχου ζητήματος.

Πάντως, όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι μετά τη μη εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι ένστολοι έχουν δύο "δρόμους" να ακολουθήσουν:

α) Να καταθέσουν αγωγή στα Διοικητικά Δικαστήρια σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και να ζητήσουν να δικαστεί με διαδικασίες εξπρές, ως πρότυπη δίκη, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 3900/2010.

β) Να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην Εεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης κατά το Σύνταγμα, τον Ποινικό Κώδικα και τη νομοθεσία, από την πλευρά των αρμοδίων υπουργών. Δηλαδή κατά της άρνησης των αρμοδίων υπουργών να εφαρμόζουν στην πράξη την απόφαση του ΣτΕ και να τους δώσουν τις αποδοχές που παρακράτησαν αντισυνταγματικά από τον Αύγουστο του 2012.

Αυτό όμως συνεπάγεται ότι από την Εισαγγελία πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας των αρμοδίων υπουργών που αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 Ποινικού Κώδικα) και για μη συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση (άρθρο 232Α Ποινικού Κώδικα).

http://www.newsbomb.gr
Θύμα απαγωγής έπεσε ο πατέρας του Κάρλος Τέβες  στην Αργεντινή και κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία, στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες.
 Ο Χουάν Κάρλος Καμπράλ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του στις 7 περίπου το πρωί της Τρίτης, όταν άγνωστοι τον ακινητοποίησαν. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Μορόν, που είναι προάστιο του Μπουένος Άιρες, ενώ το όχημα βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα σε άλλη περιοχή.  
Οι εγκληματίες ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια και αρχικά ζήτησαν συγκεκριμένο ποσό για λίτρα. Λίγο αργότερα όμως ξανατηλεφώνησαν και ζήτησαν πολύ περισσότερα, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν γνώριζαν αρχικά ποιον είχαν απαγάγει.


Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό και ο επιθετικός της Γιουβέντους πιθανότατα θα ταξιδέψει στην Αργεντινή για να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα.


Η αστυνομία της πόλης έχει ξεκινήσει τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του πατέρα του επιθετικού της Γιουβέντους αλλά και των δραστών.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί, πως κάποια Μέσα της Αργεντινής ισχυρίζονται πως ο πατέρας του παίκτη αφέθηκε ελεύθερος με κάποιο μικρό χρηματικό αντάλλαγμα, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.
news.gr

Ένστολοι, άοπλοι, με μισθό πολιτικού προσωπικού και κανένα περιθώριο ένταξής τους στο αστυνομικό προσωπικό

Πάρθηκαν οι οριστικές αποφάσεις για την μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και μετακινούνται στην Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί πρόκειται να ενταχθούν στην Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού και θα αμείβονται με το Ενιαίο μισθολόγιο και όχι με το μισθολόγιο του αστυνομικού προσωπικού. 

Ψάχνουν τη χρυσή τομή για τη στολή

Πολιτικό προσωπικό μεν, ένστολοι δε θα είναι οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί που θα τοποθετηθούν στην Ελληνική Αστυνομία. Μάλιστα γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για να αποφασισθεί ποια τελικά θα είναι η μορφή της στολής που θα φορούν , καθώς γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν ευδιάκριτη , ώστε να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό.

Επιδόσεις, σταθμεύσεις, παρκόμετρα, παρεμπόριο και ταυτότητες τα νέα τους καθήκοντα

Τις αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας πρόκειται να αναθέσουν με Προεδρικό Διάταγμα στους περίπου 1530 Δημοτικούς Αστυνομικούς που μετατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ , μεταξύ άλλων οι επιδόσεις εγγράφων, οι σταθμεύσεις , οι κατασχέσεις των προϊόντων παρεμπορίου καθώς και ο έλεγχος των παρκομέτρων σε Δήμους που υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. Ακόμα πιθανολογείται ότι θα τους ανατεθούν αρμοδιότητες σχετικές με την έκδοση ταυτοτήτων ενώ σε αστυνομικά τμήματα με πολύ μικρό αριθμό υπαλλήλων πρώην Δημοτικών Αστυνομικών , τα καθήκοντά τους θα έχουν σχέση με το αμιγώς διοικητικό κομμάτι της υπηρεσίας. 

"Δεν υπάρχει περίπτωση ένταξής τους στο αστυνομικό προσωπικό"

Με αυτή τη φράση ξεκαθάρισε το τοπίο ανώτατος πολιτικός παράγων του Υπ. Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έκανε σαφές ότι η ένταξη των Δημοτικών Αστυνομικών θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα και τις αστυνομικές διευθύνσεις, ωστόσο τα καθήκοντά τους θα είναι παρόμοια με τα προηγούμενα και δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός μέχρι στιγμής για την ένταξή τους στο αστυνομικό προσωπικό του Υπουργείου. 

Επίσης απομακρύνεται ολοένα το ενδεχόμενο ανανέωσης του συγκεκριμένου προσωπικού με νέες προσλήψεις, γεγονός που πρόκειται να οδηγήσει σε σταδιακή "αποσύνθεση" τον εν λόγω κλάδο.

Απέτυχε η κινητικότητα λένε οι Δημοτικοί Αστυνομικοί : "Πριν ήμασταν πιο χρήσιμοι"

Απογοήτευση υπάρχει στους κόλπους των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών οι οποίοι αν και δεν απώλεσαν την εργασία τους όπως άλλοι κλάδοι (καθαρίστριες , σχολικοί φύλακες κλπ) , θεωρούν ότι η μετακίνησή τους στην ΕΛ.ΑΣ δεν έγινε όπως προαναγγέλθηκε, καθώς πλήθος πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων διαβεβαίωναν πως η μετάταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία θα απελευθέρωνε τις δυνατότητές τους και θα ενίσχυε το ρόλο τους, εφόσον όμως εντάσσονταν στο αμιγώς αστυνομικό προσωπικό. Τώρα καλούνται να ανταπεξέλθουν στις ίδιες αρμοδιότητες με τη μισή δύναμη, καθώς από τους 3500 πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς μετατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ μόνο οι 1530, και ουσιαστικά παραμένουν υπό το ίδιο καθεστώς (δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι), πράγμα για το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης έκρινε ...αναποτελεσματική την Δημοτική Αστυνομία και αποφάσισε να την καταργήσει σε μία νύχτα.

Αρκεί να αναφερθεί ότι προηγουμένως η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας έφερνε τεράστια έσοδα στα ταμεία των Δήμων ενώ μετά την κατάργησή της τα έσοδα των Δήμων έπεσαν κατακόρυφα ενώ παράλληλα χάθηκε κάθε ίχνος ευταξίας στις μεγάλες πόλεις. Ακόμα αναρωτιέται κανείς πως πάρθηκε η απόφαση να καταργηθεί μια τόσο χρήσιμη υπηρεσία ,την ίδια στιγμή που παραμένουν "ανέγγιχτες" ζημιογόνες υπηρεσίες και ελλειμματικοί οργανισμοί.
dtypos.blogspot.gr
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, επεκτείνει το πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μάρκας Honda που είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2013 ( σχετικό Δελτίο Τύπου της ΓΓΚ με ημερομηνία  26-04-2013).
Η επέκταση της ανάκλησης αφορά επιπλέον 1.752 οχήματα επί συνόλου 3.769 αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα ακόλουθα μοντέλα και περιόδους παραγωγής:
Honda Stream, Μοντέλα ετών: 2001, 2002, 2003, Κωδικός μοντέλου: RN1

Honda Jazz, Μοντέλα ετών: 2002, 2003, Κωδικοί μοντέλου: GD1

Honda CR-V, Μοντέλα ετών: 2002, 2003, Κωδικός μοντέλου: RD8

Honda Civic, Μοντέλα ετών: 2002, 2003, Κωδικοί μοντέλου: ES4, ES5

Honda Accord, Μοντέλα ετών: 2003, Κωδικοί μοντέλου: CL7, CL9

Σε ορισμένα από τα επηρεαζόμενα οχήματα, ενδέχεται ο μηχανισμός ενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού, στην περίπτωση μόνο που αυτός ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια ατυχήματος, να παράξει μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του επιβάτη που πιθανόν κάθεται στην θέση του συνοδηγού. Η λειτουργία των υπόλοιπων αεροσάκων παραμένει ανεπηρέαστη.
Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι επιπλέον ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της HONDA για να γίνει προληπτικός έλεγχος και τυχόν αντικατάσταση επηρεαζόμενων ανταλλακτικών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στο  τηλέφωνο 210 3483605 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.
aftodioikisi.gr
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι διατροφολόγοι και οι γιατροί που εκτιμούν ότι η δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη) θα είναι η μεγαλύτερη διατροφική πρόκληση στον δυτικό κόσμο τα επόμενα χρόνια.

Οι περισσότεροι γιατροί είναι εξοικειωμένοι με την κοιλιοκάκη και τα πεπτικά προβλήματα που συνδέονται με την ευαισθησία στη γλουτένη, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.

Πολλοί από αυτούς μπορεί να έχουν μια -έστω μικρή- δυσανεξία στη γλουτένη και να μην μπορούν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα, ειδικά αν αυτά δεν εκδηλώνονται στο πεπτικό σύστημα. Το 2002, μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine ήταν σε θέση να συνδέσει 55 χρόνιες παθήσεις με τη γλουτένη.

Δείτε μερικά συμπτώματα ευαισθησίας στην γλουτένη που δεν συνδέονται με το πεπτικό σύστημα και περνούν κατά κανόνα απαρατήρητα.

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι
Οι διάφορες ευαισθησίες στις τροφές είναι γνωστό ότι προκαλούν πονοκεφάλους και ημικρανίες, και η γλουτένη δεν είναι διαφορετική από αυτή την άποψη. Μια έρευνα του 2012, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Headache Society, έδειξε ότι το 56% των ατόμων που είχαν διαγνωστεί με ημικρανία είχαν στην πραγματικότητα μια υποκείμενη ευαισθησία στη γλουτένη. Μετά την αφαίρεση της γλουτένης από τη διατροφή τους και την υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής "χωρίς γλουτένη", οι ημικρανίες τους μειώθηκαν ή εξαφανίστηκαν τελείως.

"Ομίχλη" του εγκεφάλου
Η γλουτένη περιέχει γλουτεομορφίνες (gluteomorphines) που μπορεί να λειτουργήσουν όπως η μορφίνη και να προκαλέσουν σε μερικούς ανθρώπους αυτό που ονομάζουμε "ομίχλη του εγκεφάλου" (έλλειψη διανοητικής διαύγειας, σύγχυση, δυσκολία στην εστίαση και τη συγκέντρωση, σαν ένα "σύννεφο" να επηρεάζει την όρασή σας). Η γλουτένη μπορεί επίσης να "επιτεθεί" στον εγκέφαλο, προκαλώντας φλεγμονή.

Κατάθλιψη
Η γλουτένη μπορεί να προκαλέσει διαρροή του εντέρου και να διαταράξει την ικανότητα του οργανισμού σας να απορροφήσει ορισμένα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, βιταμίνη D, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ψευδάργυρο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την καλή ψυχική διάθεση και για την υγεία του εγκεφάλου.

Πόνος στις αρθρώσεις
Το σώμα επιτίθεται στη γλουτένη και σχηματίζει "ανοσοσυμπλέγματα" (όταν πολλά αντισώματα προσκολλώνται σε αντιγόνα μέσα στο αίμα και σχηματίζεται ένα μεγάλο δικτυωτό σύμπλεγμα) που μπορούν να εγκατασταθούν στις αρθρώσεις προκαλώντας οίδημα, πόνο και φλεγμονή.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!