Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Όταν ακούμε για ιούς ή malware συνήθως η αναφορά γίνεται για κάποιο software, ωστόσο, η τελευταία είδηση που έρχεται από το συνέδριο Black Hat στο Las Vegas αφορά μια πολύ επικίνδυνη ευπάθεια που χτυπά στα USB sticks, δύσκολο να αναγνωριστεί και ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τα σημερινά antivirus.


Το «BadUSB» χτυπά γενικά περιφερειακές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή, όπως USB sticks, πληκτρολόγια, webcams, αλλά και Android smartphones/tablets.

Τα τελευταία, όταν συνδέονται στον υπολογιστή μπορούν να ξεγελάσουν τον χρήστη με επισκέψεις σε κακόβουλες ιστοσελίδες που μιμούνται Google, Facebook, Twitter κλπ.

Επειδή προσβάλει συσκευές USB στο βασικό fimware που χρησιμοποιούν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί χωρίς επέμβαση στο hardware.

Ακόμη και το format δεν μπορεί να κάνει τίποτα, καθώς διαγράφει μόνο τα δεδομένα του αποθηκευτικού χώρου και όχι το βασικό firmware.


ΠΗΓΗ: techgear.gr

Η έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς στην Ευρώπη πλησιάζει και οι ομάδες ήδη παρουσιάζουν τόσο τους νέους τους αθλητές, όσο και τις καινούριες τους εμφανίσεις.
Η ομάδα της Cultural Leonesa, η οποία αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, διεκδικεί τον τίτλο της ομάδας με την πιο… φανταχτερή εμφάνιση του πλανήτη.
Πρόκειται για μία μπλούζα που μοιάζει με σμόκιν και βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των συζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

TWITTER/FRAN GUILLÉN
Πάντως, σύμφωνα με τους υπευθύνους της ομάδας, η συγκεκριμένη εμφάνιση δεν θα χρησιμοποιείται στο πρωτάθλημα, καθώς σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού και κυρίως επενδυτών, που επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά τον σύλλογο, ως χορηγοί.
naftemporiki.gr
Η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη είναι θεμέλιοι λίθοι μιας καλής σχέσης και ενός πετυχημένου γάμου. Όπως όμως σε όλα τα πράγματα, έτσι και σε αυτό το κομμάτι της σχέσης, υπάρχουν κάποια όρια που θα ήταν καλύτερο να μην ξεπεραστούν.
Χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να προωθεί τα ψέματα και την παραπλάνηση του ενός από τον άλλο, αλλά απλά την μερική απόκρυψη της πικρής αλήθειας.
Είναι άλλωστε αυτονόητο πως αν δεν συμπαθείτε τη μαμά του, ούτε εκείνος θέλει να το ξέρει. Του αρκεί να είστε ευγενικές και φιλόξενες απέναντί της. Ούτε θέλει να ξέρει με ποιον πρώην είχατε περάσει τις καλύτερες διακοπές. Όπως αναμφίβολα δεν θέλετε κι εσείς να γνωρίζετε τέτοιες λεπτομέρεις για τις πρώην του…
Όπως λοιπόν κι εκείνος θα κρατάει παρόμοιου τύπου μυστικά από εσάς, κάντε το ίδιο κι εσείς, για την ευημέρια της σχέσης και την ασφάλεια της αγάπης σας και μην του αποκαλύψετε τα παρακάτω:
1. Την άποψή σας για τη μητέρα του
Ένα από τα πράγματα που δε χρειάζεται να ξέρει, αλλά  που είναι βέβαια πολύ πιθανό να το καταλάβει μόνος του είναι η άποψή σας για τη μητέρα του. Δεν θα κερδίσετε τίποτα να του εκμυστηρευτείτε, ότι τη θεωρείτε μια κακεντρεχή γυναικούλα, αφού είναι γνωστή η σχέση του αγοριού με τη μαμά του και μη διανοηθείτε να συγκριθείτε μαζί της. Κρατήστε αυτήν την πληροφορία για εσάς και γλιτώστε τη σχέση σας από περιττή ταραχή. Δεν θα παντρευτείτε τη μητέρα του άλλωστε, αλλά τον ίδιο.

2. Τις λεπτομέρειες παλιών σχέσεων
Γνωρίζοντας το παρελθόν ο ένας του άλλου, γνωρίζετε καλύτερα τον ίδιο το σύντροφό σας, αντιλαμβάνεστε καλύτερα τις αντιδράσεις του και δικαιολογείτε ευκολότερα συγκεκριμένες συμπεριφορές. Σε όλα όμως υπάρχει ένα όριο. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δε χρειάζεται να τα μάθει και υπάρχουν και κάποια πράγματα που σίγουρα δε θα θέλει, ούτε ο ίδιος, να μάθει. Αναφέρεστε στους πρώην σας περισσότερο γενικά και αόριστα, σα να μιλάτε για την χθεσινή παράσταση μπαλέτου, που ξέρετε εκ των προτέρων ότι δεν τον ενδιαφέρει.
3. Ότι σας ενοχλούν οι ιδιορρυθμίες τους
Όλοι έχουμε ιδιορρυθμίες και ιδιαιτερότητες και ενώ όλες μας κάνουν ακόμα πιο μοναδικούς από ότι είμαστε, κάποιες άλλες είναι περισσότερο ενοχλητικές. Τέτοιες ιδιορρυθμίες έχει και εκείνος αλλά και εσείς, και όπως εκείνος σας αγαπάει και δεν σας στενοχωρεί λέγοντάς σας πόσο κουραστική γίνεστε ώρες ώρες, το ίδιο κάντε κι εσείς και απλά ανεχτείτε τις παραξενιές του.

4. Ποια ήταν η πραγματική τιμή της τελευταίας σας αγοράς
Εάν έχετε κοινό λογαριασμό με τον καλό σας και εσείς το παρακάνατε λίγο με τις καλοκαρινές προσφορές στα μαγαζιά, μη βιαστείτε να του δώσετε τη στοίβα με τις αποδείξεις. Εάν δεν έχετε ξεπεράσει το όριο του μήνα που αναλογεί σε εσάς, μην εμπλακείτε σε συζήτηση προσπαθώντας να τον πείσετε γιατί σας ήταν απολύτως απαραίτητο το καινούριο κραγιόν των 35 ευρώ. Δεν πρόκειται να καταλάβει και εσείς τσάμπα θα κουραστείτε.
5. Δεν σας αρέσει ο τρόπος που κάνει κάποια πράγματα
Μη ξεχνάτε ποτέ ότι είστε δυο διαφορετικοί άνθρωποι και όσο και αν αγαπιέστε βλέπετε και αντιλαμβάνεσετε τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο.
Μπορεί να μη σας αρέσει ο τρόπος που κόβει τη σαλάτα και να μη συμφωνείτε με τον τρόπο που πλένει τα πιάτα, αλλά θυμηθείτε πως όταν το αποτέλεσμα είναι εξίσου καλό, με τις δικές σας πρακτικές, δεν έχει και τόση σημασία ο τρόπος. Παραμένετε διαφορετικοί άνθρωποι και τη μέρα που θα αρχίσετε να κάνετε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, θα είναι η μέρα που θα αρχίσετε να τον βαριέστε.

6. Βρίσκετε κρύα τα αστεία του
Δεν θα κερδίσετε τίποτα καλό αν του αποκαλύψετε σε μια κρίση ειλικρίνειας, ότι δεν σας αρέσουν τα αστεία του. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πληγώσετε τα αισθήματά του, αφού λίγοι έχουν ουσιαστική αντίληψη του πόσο αστείοι ...δεν είναι. Αν δεν είναι προσβλητικός μέσω των αστείων του, προσπαθήστε τότε να γελάσετε μαζί του και θα μάθετε με τον καιρό να αγαπάτε κι αυτό το άχαρο κομμάτι του.
7. Τα όσα λέτε στις φίλες σας για τη σχέση σας
Ένα από τα μεγαλυτερα μυστικά, που επιβάλλεται να παραμείνουν μυστικά στη σχέση σας, είναι τα όσα εσείς εκμυστηρεύστε στις φίλες σας, για εσάς τους δυο. Δεν θα του αρέσει να μάθει ότι άλλα άτομα, που δεν είναι καν φίλοι του, γνωρίζουν προσωπικές του πληροφορίες και καλό είναι κι εσείς να μην είστε υπεραναλυτικές όταν μιλάτε σε τρίτους για τις προσωπικές σας στιγμές, αν μάλιστα σας έχει δηλώσει κι ο ίδιος, ότι δεν νιώθει άνετα με κάτι τέτοιο.
clickatlife.gr

Τα μυρμήγκια παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του κλίματος, σύμφωνα με νέα, ρηξικέλευθη έρευνα.
Η διάρκεια της ζωής ενός μυρμηγκιού είναι κατά μέσο όρο μικρότερη από ένα έτος, όμως σύμφωνα με μακροχρόνιες παρατηρήσεις του Πανεπιστημίου Αριζόνα Στέιτ η αύξηση του πληθυσμού τους έχει θετικά οφέλη όσον αφορά τη θερμοκρασία της Γης.
«Τα μυρμήγκια αλλάζουν το περιβάλλον», δήλωσε ο γεωλόγος Άρθουρ Ντορν, επικεφαλής της έρευνας. Ο Ντορν ανακάλυψε πως ορισμένα είδη μυρμηγκιών επεξεργάζονται συγκεκριμένα ορυκτά ώστε να εκκρίνουν ανθρακικό ασβέστιο, το λεγόμενο ασβεστόλιθο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας παγιδεύονται και αφαιρούνται μικροσκοπικά κομμάτια αερίου διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.
Ο μηχανισμός αυτής της διαδικασίας αποτελεί μία μικρογραφία της διαδικασίας ψύξης του πλανήτη που συμβαίνει στους ωκεανούς. Για αυτό το λόγο άλλωστε το ανθρακικό ασβέστιο στο βυθό του ωκεανού περιέχει περισσότερο άνθρακα από ότι ολόκληρη η ατμόσφαιρα.
Στο ξεκίνημα της καριέρας του, πριν από 25 χρόνια, ο Ντορν έθαψε άμμο σε έξι περιοχές στα βουνά Καταλίνα στην Αριζόνα και στο φαράγγι Πάλο Ντούρο στο Τέξας. Κάθε πέντε έτη, πραγματοποιούσε εκσκαφή ενός κομματιού άμμου και μετρούσε πόσο είχαν διαβρωθεί τα ορυκτά ολιβίνη και πλαγιόκλαστα από την έκθεση στο νερό, τη δραστηριότητα των εντόμων και των χημικών ουσιών από τις ρίζες δέντρων.
Το πείραμα του Ντορν αποκάλυψε πως τα μυρμήγκια διασπάνε τα ορυκτά 50 με 300 φορές πιο γρήγορα από ότι η άμμος. Ταυτόχρονα αυξανόταν η ποσότητα ασβεστόλιθου στις μυρμηγκοφωλιές, πιθανότητα χάρις στο ασβέστιο και το μαγνήσιο που αποσπούσαν τα μυρμήγκια από τα ορυκτά.
«Δεν ξέρουμε αν οφείλεται σε κάτι από το σάλιο ή τις εκκρίσεις τους, ή από κάποιο βακτήριο μέσα τους ή ακόμα και από κάποιο μύκητα εντός της φωλιάς, αλλά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αφαιρούν διοξείδιο του άνθρακα», δήλωσε ο Ντορν. «Αποτελεί ένα επιστημονικό μυστήριο, ενώ ακόμα δε γνωρίζουμε και τις ακριβείς ποσότητες που αφαιρούν. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του ταξιδιού», πρόσθεσε.
naftemporiki.gr
Οι δημοτικοί αστυνομικοί ξανάρχονται. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και αλλεπάλληλες διαδικασίες διαθεσιμότητας, κινητικότητας αλλά και προσφυγών που εκκρεμούν στα δικαστήρια, οι δημοτικοί αστυνομικοί επανακάμπτουν μέσα από νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο τους εντάσσει πλέον στην ΕΛ.ΑΣ, δίνοντάς τους ακόμα πιο ουσιαστικές και διευρυμένες αρμοδιότητες.
Η νέα «γενιά» δημοτικών αστυνομικών θα μπορεί να έχει και καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου όταν χρειάζεται, να αφαιρεί πινακίδες από ΙΧ, να βγαίνει σε περιπολίες συνδράμοντας την ΕΛ.ΑΣ, να εκτελεί χρέη τροχονόμου αλλά και αστυνομικού γειτονιάς. Γι” αυτό, εκτός από τη στολή τους (την παλιά προς το παρόν) θα φέρουν μαζί τους χειροπέδες, αστυνομική ράβδο, σφυρίχτρα, συσκευή ασύρματης επικοινωνίας κ.ά. Θα πρέπει να είναι ευγενικοί και να αποφεύγουν κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά με στοιχεία ρατσισμού, ιδιοτέλειας, αδιαφορίας. Τη στιγμή που αστυνομικοί έχουν αρχίσει να εκπαιδεύουν στους δρόμους και στις γειτονιές τους νέους συναδέλφους τους, η κυβέρνηση προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν την ίδρυση υπηρεσιών και γραφείων δημοτικής αστυνόμευσης σε διάφορες περιοχές της χώρας, που θα υπάγονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Παράλληλα προσδιορίζουν αναλυτικά τις νέες αυξημένες αρμοδιότητές τους.
Το εγχείρημα προβλέπεται να προκαλέσει δαπάνη 192 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος που θα καλυφθεί από πιστώσεις του προϋπολογισμού της ΕΛ.ΑΣ, ενώ για κάθε επόμενο έτος η σχετική επιβάρυνση υπολογίζεται στα 241 εκατ. ευρώ ετησίως. Ωστόσο δεν επιβαρύνει την ΕΛ.ΑΣ η δαπάνη για την ίδρυση και λειτουργία υπηρεσιών δημοτικής αστυνόμευσης Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Νοτίου Αιγαίου (συνολικά 7 τμήματα, 5 στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στη Ρόδο), καθώς το κόστος θα αναληφθεί από τους αντίστοιχους δήμους. Από τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς εντάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ περίπου 1.500 (άλλοι κατέληξαν σε σωφρονιστικά καταστήματα) και αναμένεται η έκδοση οριστικών πινάκων από το ΑΣΕΠ για την απορρόφησή τους.
Σε 24ωρη βάση
Τα τμήματα δημοτικής αστυνόμευσης θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση όλη την εβδομάδα και θα συνεργάζονται με ΑΤ που βρίσκονται στον ίδιο δήμο για κοινές δράσεις, αλλά και περιπολίες για στοχευμένους ελέγχους σε συνεργασία και με το αστυνομικό προσωπικό κατά τις περιπολίες.Το γενικό πρόσταγμα ανήκει πάντως στα επιτελεία των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης που κατευθύνουν και συντονίζουν και τα τμήματα δημοτικής αστυνόμευσης. Σχετικά γραφεία (δημοτικής αστυνόμευσης) σε διάφορα ΑΤ της χώρας, όπως τα ΑΤ Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Βούλας, Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Ευόσμου Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας, Κατερίνης, Εδεσσας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Λάρισας, Πάτρας, Κω, Χανίων, Ηρακλείου Κρήτης.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί -σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις- πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, να επαγρυπνούν για καθετί που ανάγεται στα καθήκοντά τους, συμπεριφερόμενοι με ευγένεια, αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τους πολίτες.
Οφείλουν να επιτηρούν τους δρόμους, τις πλατείες, τους δημόσιους χώρους και κήπους, ενημερώνοντας άμεσα την υπηρεσία για κάθε βλάβη, φθορά ή κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει δυστυχήματα ή να διαταράξει την ομαλή κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής, παίρνοντας ταυτόχρονα -εφόσον μπορούν- κάθε αναγκαίο μέτρο για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Πρέπει παράλληλα να παρέχουν τη συνδρομή τους σε κάθε πολίτη που χρειάζεται βοήθεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οφείλουν να σπεύδουν αμέσως στην υπηρεσία μόλις αντιληφθούν ότι συμβαίνουν έκτακτα γεγονότα, τηρώντας το ωράριο εργασίας. Οφείλουν επίσης να απέχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να έχει στοιχεία ρατσισμού, αδιαφορίας, απροθυμίας, αγένειας, ιδιοτέλειας, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα ελέγχονται πειθαρχικά.
Ο κύκλος των αρμοδιοτήτων είναι πολύ μεγάλος, από περιπολίες και καθήκοντα αστυνομικού γειτονιάς μέχρι ελέγχους για το κάπνισμα, την καθαριότητα, την τήρηση του ΓΟΚ (Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού), τη στάθμευση και στάση οχημάτων, τις λαϊκές αγορές κ.λπ.
ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Θα ελέγχουν κυκλοφορία, ωράρια και άδειες λειτουργίας
Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθείται, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ελέγχουν:
  • Την τήρηση του νόμου για την κυκλοφορία των πεζών, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων έχοντας τη δυνατότητα όχι μόνο να επιβάλλουν τις διοικητικές κυρώσεις που προβλέπει ο ΚΟΚ για την παράνομη στάθμευση (π.χ. πρόστιμα) αλλά και να αφαιρούν πινακίδες.
  • Την τήρηση των διατάξεων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας με υποδείξεις και σήματα τροχονόμων στο δημοτικό οδικό δίκτυο και στα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που περνούν από κατοικημένες περιοχές.
  • Την εφαρμογή της καθαριότητας και την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, την εκτέλεση αποφάσεων των δημοτικών αρχών για αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και την προστασία από γκράφιτι.
  • Την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, την ηχορύπανση, την κοινή ησυχία, τη λειτουργία μουσικής σε καταστήματα και δημόσια κέντρα, την προστασία της δημόσιας περιουσίας, την εφαρμογή μέτρων για την προστασία μουσείων, μνημείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών, ιστορικών χώρων.
  • Τους όρους λειτουργίας για δημοτικές αγορές, εμποροπανηγύρεις, υπαίθριο εμπόριο, λαϊκές αγορές, ζωοπανηγύρεις, τις υπαίθριες διαφημίσεις, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.
  • Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία παιδότοπων, καταστημάτων, επιχειρήσεων, θεάτρων, κινηματογράφων, ψυχαγωγικών και λοιπών δραστηριοτήτων, ενώ μπορούν να σφραγίζουν και να εκτελούν διοικητικές πράξεις για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος σε νομούς ή νησιά όπου δεν υπάρχουν αρμόδιες τουριστικές υπηρεσίες για βεβαίωση παραβάσεων, εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων, θεώρηση τιμοκαταλόγων σε δωμάτια καταλυμάτων και ξενοδοχείων.
  • Το ωράριο λειτουργίας κέντρων διασκέδασης και συναφών καταστημάτων αλλά και καταστημάτων εμπορικών και τροφίμων.
  • Την τήρηση διατάξεων για τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ) και μέτρων που παίρνουν οι δημοτικές αρχές για κινδύνους σχετικά με τη ζωή και την περιουσία κατοίκων (π.χ. επικίνδυνες οικοδομές), την υγεία τους (οχλούσες δραστηριότητες), αφαιρώντας οικοδομικές άδειες για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.
Μαζί με αστυνομικό
Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα κάνουν πεζές και εποχούμενες περιπολίες και από κοινού με αστυνομικό προσωπικό, ενώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους θα επιλαμβάνονται κάθε περιστατικού αστυνομικού ενδιαφέροντος μέχρις ότου φθάσουν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες. Μπορούν να συμμετέχουν στην εφαρμογή σχεδίων πολιτικής προστασίας αλλά και να κάνουν επιδόσεις δημοσίων εγγράφων ή να ελέγχουν την εφαρμογή του νόμου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Πηγή: Έθνος
Κάποιοι λένε πως "η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να φεύγεις την κατάλληλη στιγμή". Και ίσως δεν έχουν άδικο. Τη στιγμή που ο μεγάλος αθλητής του στίβου Γιουσέιν Μπολτ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, επιλέγει να κρεμάσει τα παπούτσια του, έχοντας πετύχει τα πάντα στην καριέρα του... ή σχεδόν τα πάντα.
Ο Τζαμαϊκανός πήρε μέρος στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στη Γλασκώβη μόνο στη σκυταλοδρομία 4Χ100 και για μία φορά ακόμα απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο. Παρότι μέχρι την τελευταία αλλαγή ήταν μπροστά η Aγγλία, όταν πήρε τη σκυτάλη, χάθηκε από τους υπόλοιπους και έκοψε πρώτος το νήμα με 37.58. Οι άλλοι αθλητές ήταν οι Τζέισον Λίβερμορ, Κεμάρ Μπέιλι-Κολ και Νίκελ Ασμέιντ ενώ την τρίτη θέση πήρε το Τρινιτάντ - Τομπάκο.
Μετά την κούρσα επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει μετά τους Ολυμπιακούς του 2016. "Μίλησα με τον Μάικλ Τζόνσον και μου είπε ότι σταμάτησε επειδή δεν είχε τι άλλο να πετύχει. Είμαι ευτυχισμένος που έχω πετύχει τόσα πράγματα, αλλά όταν δεν έχεις κάτι άλλο, τότε πρέπει να αποσυρθείς. Θα αφήσω το άθλημα στα νέα παιδιά που έρχονται, επειδή μισώ να χάνω...".
news.gr
Το όνομά του ακούστηκε ιδιαίτερα την περασμένη εβδομάδα. Ο Γιάννης Παπαλέκας, άγνωστος ίσως στον πολύ κόσμο, επιβεβαιώνει ότι την Ψαρού επισκέπτονται και Έλληνες. Οι οποίοι κάνουν και καλό τζίρο στο μαγαζί και γλεντάνε. Μάλιστα, ο διαγωνισμός για το ποιος θα ανοίξει τις περισσότερες σαμπάνιες στο μαγαζί καλά κρατεί.

Ποιος είναι ο Γιάννης Παπαλέκας όμως;

Πρόκειται για Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και από κάποιους χαρακτηρίζεται ως ο άρχοντας του Real Estate. Φέρεται μάλιστα να έχει δώσει τα χέρια με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου στην Ψαρ
ού που στεγάζει το διάσημο "Nammos", εξάδελφους Αγγελετάκη, δίνοντας προκαταβολή 500.000 έναντι 10,5 εκατομμυρίων συνολικά, για την εξαγορά του συγκεκριμένου ακινήτου αλλά και του παρακείμενου ξενοδοχείου "Seaside Cottage by Belvedere".

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος παζαρεύει με τους ιδιοκτήτες του "Nammos", Ζαννή Φραντζέσκο, Κωνσταντή Κουσαθανά και Σάμι Ιμπραήμ, την εξαγορά και της επιχείρησης. Σημειωτέον ότι το συμβόλαιο των τριών επιχειρηματιών με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, Κώστα Αγγελετάκη, ολοκληρώνεται το 2022 και δεν αποκλείεται ο νέος ιδιοκτήτης εφόσον επέλθει συμφωνία να αναλάβει ο ίδιος τα ηνία του ξακουστού Beach Restaurant. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι το "Nammos" συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δέκα κορυφαία καταστήματα του είδους στον κόσμο.
Ο 45χρονος, Γιάννης Παπαλέκας, έγινε γνωστός από τις νυχτερινές του εξορμήσεις σε κέντρα διασκέδασης του Λουτρακίου. Κατάγεται από το Ζευγολατιό Κορινθίας και χαρακτηρίζεται ως ο "άγνωστος κροίσος" του real estate. Είναι ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της εταιρείας Globalworth Real Estate Investmentw Ltd, μιας εταιρείας που υπήρξε από τις πρώτες, οι οποίες διείδαν ευκαιρίες στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

news.gr
Μετά τη δημοσίευση των πρόσφατων οικονομικών στοιχείων της apple για το τελευταίο τρίμηνο, το συμπέρασμα είναι ένα... Αν το iPhone ήταν δέντρο, αντί για φύλλα για φύτρωναν λεφτά!


Ιδού τέσσερις λόγοι που δικαιολογούν αυτήν την ακραία παρομοίωση με βάση τις πωλήσεις όλων των προϊόντων της Apple:
Αν το iPhone ήταν εταιρεία, θα ήταν μεγαλύτερο από τα McDonald’s και την Coca Cola μαζί.
Το iPad είχε το περασμένο τετράμηνο περισσότερα έσοδα από Facebook, Twitter, Groupon και Tesla μαζί.

Η «επιχείρηση» iTunes, λογισμικό και λοιπές υπηρεσίες της Apple είναι μεγαλύτερη από το eBay.
Παρότι οι πωλήσεις της παλιάς σειράς των iPod συρρικνώνονται, εξακολουθούν να είναι κατά 77% μεγαλύτερες από το Twitter.
 
Μεγάλο "θόρυβο" προκάλεσε στην Ιταλία η πρωτοβουλία του Γάλλου φωτογράφου Ζεράλντ Μπρινό να φωτογραφήσει τα πασίγνωστα αγάλματα των “Πολεμιστών του Ριάτσε”, τα οποία εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο του Ρήγιου της Καλαβρίας, με “σύγχρονα, ιδιαίτερα ενδύματα”.

Τους φόρεσε ένα άσπρο πέπλο, ένα στρινγκ εσώρουχο και μια ροζ εσάρπα και αποφάσισε να αναρτήσει την φωτογράφηση στο διαδίκτυο. Η “φωτογραφική έφοδος” πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά οι εικόνες αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Ο ιταλικός τύπος κάνει λόγο για “πρόκληση”, η οποία είναι δύσκολο να καθοριστεί αν ξεπερνά ή όχι τα όρια της σύγχρονης τέχνης.

Ο Μπρινό, ο οποίος δηλώνει μαθητής του Άντι Γουόρχολ, εμπνευστή της pop art, θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ανανέωσης και μάχεται τις προκαταλήψεις.

Η έφορος αρχαιοτήτων της Καλαβρίας, όμως, απαντά ότι “πρόκειται για σαφές ολίσθημα” και προσθέτει ότι ουδείς έδωσε ποτέ την απαιτούμενη επίσημη άδεια στο Γάλλο φωτογράφο.

Οι πολεμιστές του Ριάτσε, σύμφωνα με πολλούς αρχαιολόγους και ιστορικούς τέχνης, και ιδίως με τον Ιταλό Πάολο Μορένο, είναι έργο του Φειδία. Ανασύρθηκαν από το βυθό της θάλασσας, στα ανοιχτά του Ρήγιου της Καλαβρίας, τον Αύγουστο του 1972. Πρόσφατα, το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης αυτής της Κάτω Ιταλίας ήταν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης και προβληματισμού στα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας, λόγω του χαμηλού αριθμού επισκεπτών του.

Η έφορος αρχαιοτήτων της περιοχής, ωστόσο, έκανε γνωστό σήμερα ότι τον Ιούλιο οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 16.000 και ότι παρατηρείται συνεχής ανοδική τάση.
news.gr
Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την έδρα της κατέκτησε το τρόπαιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των εφήβων, που έγινε στην γειτονική χώρα, καθώς επικράτησε της Σερβίας εύκολα με 85-68.

Νωρίτερα, η εθνική μας, δεν τα κατάφερε στον μικρό τελικό, ηττήθηκε με 75-71 από την Κροατία και κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα και η τελική κατάταξη:

ΤΕΛΙΚΟΣ
Τουρκία-Σερβία 85-68

«ΜΙΚΡΟΣ» ΤΕΛΙΚΟΣ
Κροατία-ΕΛΛΑΔΑ 75-71

ΘΕΣΕΙΣ 5-6
Ισπανία-Ιταλία 68-65

ΘΕΣΕΙΣ 7-8
Λετονία-Λιθουανία 56-90

ΘΕΣΕΙΣ 9-10
Ρωσία-Γαλλία 52-77

ΘΕΣΕΙΣ 11-12
Μαυροβούνιο-Βοσνία/Ερζ. 85-64

ΘΕΣΕΙΣ 13-14
Αγγλία-Τσεχία 59-73

ΘΕΣΕΙΣ 15-16
Πολωνία-Βέλγιο 79-83

Η τελική κατάταξη:
1. Τουρκία
2. Σερβία
3. Κροατία
4. Ελλάδα
5. Ισπανία
6. Ιταλία
7. Λιθουανία
8. Λετονία
9. Γαλλία
10. Ρωσία
11. Μαυροβούνιο
12. Βοσνία/Ερζ.
13. Τσεχία
14. Αγγλία
15. Βέλγιο
16. Πολωνία.

http://www.thestival.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!