Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Πολλά είναι τα θαλάσσια μυστήρια που έχουν εξάψει την φαντασία των ναυτικών και των αναγνωστών στο πέρασμα των αιώνων.
Η "Θάλασσα του Διαβόλου" ή το "Τρίγωνο του Δράκου", συνεχίζει μέχρι σήμερα να προκαλεί αμείωτο ενδιαφέρον και να παραμένει μια πηγή γοητείας και μυστηρίου.
Βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας και πρόκειται για μια ενεργή θαλάσσια σεισμογενή ζώνη με πολύ συχνούς κυκλώνες, όπου για άγνωστο λόγο την αποφεύγουν τα θηλαστικά και τα θαλάσσια πτηνά.
Νησιά  που έχουν χαρτογραφηθεί στην περιοχή από έμπειρους πλοηγούς έχουν σχηματιστεί και έχουν εξαφανιστεί κυριολεκτικά σε μία μέρα από την ηφαιστειακή δραστηριότητα, με αποτέλεσμα χρόνια αργότερα να μην μπορεί να εντοπιστεί κανένα ίχνος τους. Για πάνω από χίλια χρόνια έχουν καταγραφεί παράξενα περιστατικά και εξαφανίσεις, με τους αρχαίους θρύλους να αναφέρονται σε δράκους που παρασέρνουν τους άτυχους ναυτικούς και τα πλοία τους στις υπόγειες φωλιές τους στα βάθη της θάλασσας.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις του συγγραφέα και ερευνητή Charles Berlitz, το 1952 εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στην περιοχή πέντε πολεμικά πλοία μαζί με τα πληρώματα τους. Την ίδια τύχη είχε και το ερευνητικό σκάφος «Kajo Maru No5» με το πλήρωμα του και το επιστημονικό δυναμικό που το συνόδευε, όταν στάλθηκε το 1955 στην "Θάλασσα του Διαβόλου" για να διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την εξαφάνιση των πλοίων.
Οι  συνεχείς εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων στο "Τρίγωνο του Δράκου" ανάγκασε την ιαπωνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την περιοχή ως «επικίνδυνη ζώνη», με τον βιολόγο Ivan Sanderson σε άρθρο του στο περιοδικό Saga το 1972 να την περιλαμβάνει στα «νεκροταφεία των 12 Διαβόλων σε όλο τον κόσμο».
Οι θεωρίες που συνοδεύουν το μυστήριο φαινόμενο αναφέρουν ότι στην περιοχή υπάρχει μία πύλη από άλλη διάσταση ή ότι πρόκειται για μαύρη τρύπα από παράλληλο σύμπαν που ρουφάει σκάφη και ανθρώπους.
Υπάρχουν βέβαια και ερευνητές που θεωρούν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα επιστημονικά πειράματα ή ακόμη και τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπεύθυνα για τις εξαφανίσεις.
Μέχρι σήμερα η τύχη των πλοίων και των πληρωμάτων παραμένει ένα άλυτο μυστήριο και όποια και αν είναι τελικά η απάντηση, το "Τρίγωνο του Δράκου" παραμένει ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά του κόσμου.
echoes.gr
Στα Βόρεια της Χιλής, στην περιοχή Los Rios μέσα στο δάσος της Παταγονίας, βρίσκεται ένα ξενοδοχείο εναρμονισμένο απόλυτα με το περιβάλλον.
Είναι το πρωτότυπο και αναμφίβολα εντυπωσιακό Magic Mountain Lodge, οι ιδιοκτήτες του οποίου εμπνεύστηκαν το όνομά του από έναν μύθο που λέει για ένα μαγικό βουνό στην συγκεκριμένη περιοχή το οποίο εκπληρώνει ευχές.
Το ξενοδοχείο που εκπλήσσει ευχάριστα με την αρχιτεκτονική του είναι κατασκευασμένο από τοπικά οικοδομικά υλικά. Εξωτερικά μοιάζει με βουνό, εσωτερικά κυριαρχεί το ξύλο, ενώ στην κορυφή του δεσπόζει ένας τεχνητός καταρράκτης που «ξεδιψάει» το πράσινο το οποίο απλώνεται σε ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια.
Το Magic Mountain Lodge διαθέτει 13 δωμάτια, καθένα από τα οποία έχει δανειστεί το όνομα ενός πουλιού της περιοχής και παρέχει στον επισκέπτη όλες τις ανέσεις αλλά και μοναδική θέα στο πυκνό δάσος.
Με πόρτες και παράθυρα αντίκες και με μία ξύλινη κρεμαστή γέφυρα που οδηγεί στο οίκημα, το ξενοδοχείο μοιάζει σαν μεσαιωνικό πύργο. Θεωρείται το στολίδι της Χιλής και είναι το πλέον ιδανικό για όσους αγαπούν τη φύση και την ηρεμία.
echoes.gr
Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook κατηγορείται από 25.000 χρήστες του ότι με τον τρόπο που παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητά τους παραβιάζει τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την κίνηση κατά του Facebook οργανώνει ο Μαξ Σρεμς, ένας 26χρονος αυστριακός χρήστης του Διαδικτύου.

Η αγωγή εναντίον του Facebook έχει κατατεθεί σε δικαστήριο της Βιέννης. Η αγωγή αφορά τον τομέα του Facebook που είναι εγκατεστημένος στην Ιρλανδία και είναι υπεύθυνος για όλους τους λογαριασμούς του κοινωνικού δικτύου εκτός Βορείου Αμερικής.

Ο Σρεμς καλεί τους χρήστες, που κατοικούν εκτός ΗΠΑ και Καναδά, μέσω εφαρμογής που έχει δημιουργήσει να καταγγείλουν το Facebook.

Σύμφωνα με τον Σρεμς, το Facebook παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία διότι:

1ο. Μέσω της εφαρμογής Graph Search επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να εντοπίζουν άλλους χρήστες με βάση τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές τους.

2ο. Παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών του κάθε φορά που εκείνοι κάνουν χρήση των κουμπιών Likes.

3ο. Πραγματοποιεί υπερ-αναλύσεις με βάση των δεδομένων που αντλεί από την καθημερινή διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών του.

Όπως τονίζεται, ο Σρεμς διεκδικεί αποζημίωση 500 ευρώ για κάθε ένα από τους 25.000 χρήστες που συνυπογράφουν την αγωγή του εναντίον του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
tanea.gr

Το θέμα της ασφάλειας λογαριασμών/ κωδικών βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στην επικαιρότητα του κόσμου της τεχνολογίας- ειδικά όταν βρίσκονται σε εξέλιξη υποθέσεις όπως αυτή της αναφοράς περί μαζικής υποκλοπής δεδομένων από ρωσικό κύκλωμα κυβερνοεγκλήματος. Καθώς οι συμβατικές μέθοδοι ταυτοποίησης θεωρούνται από πολλούς πλέον ανεπαρκείς, αναζητούνται νέες τεχνικές – και η εφαρμογή που αποκάλυψε ο Σαμ Κράουδερ στη συνδιάσκεψη PasswordsCon στο Λας Βέγκας κινείται προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του CNN, η εν λόγω εφαρμογή βασίζεται στο ότι είναι πιο εύκολο να θυμάται κανείς μία φωτογραφία παρά έναν κωδικό. Ωστόσο, είναι μάλλον απίθανο κάποιος επίδοξος εισβολέας να αποκτήσει πρόσβαση  στη συσκευή του στόχου του και να μπορεί να γνωρίζει ποια ακριβώς φωτογραφία χρησιμοποιείται ως «κλειδί»- ειδικά εάν ο χρήστης έχει εκατοντάδες φωτογραφίες αποθηκευμένες στη συσκευή του. Όπως αναφέρεται σχετικά, ένα τέτοιο σύστημα αποτελεί καλό αντίμετρο απέναντι σε «κατασκοπευτικά» malware (όπως λογισμικό keylogging, που ανιχνεύει τα χτυπήματα στο πληκτρολόγιο), καθώς η θέση των φωτογραφιών στην οθόνη αλλάζει συνεχώς, ενώ παράλληλα τα sites στα οποία χρησιμοποιούνται οι κωδικοί μπορούν να τους αλλάζουν τακτικά χωρίς να απαιτείται κάτι ιδιαίτερο από τον χρήστη- πέρα από την επιλογή της ίδιας φωτογραφίας. Εάν η φωτογραφία αυτή διαγραφεί, τότε ο χρήστης κάνει reset τον κωδικό σε μια άλλη.
Ο 18χρονος Κράουδερ καθυστέρησε τις σπουδές του για να ξεκινήσει την startup του, uSig, με «μότο»: «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιοι κωδικοί».
Σύμφωνα με τον Περ Θορσχάιμ, νορβηγό σύμβουλο κυβερνοασφαλείας που διοργανώνει τη συνδιάσκεψη, η ιδέα του Κράουδερ δεν έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να λειτουργήσει πρακτικά ακόμα, ωστόσο είναι πολλά υποσχόμενη και παρέχει μία νέα πρωτοποριακή προσέγγιση στο κλασικό πλέον ζήτημα της ασφάλειας κωδικών.
naftemporiki.gr
Συμπληρώνεται ο κατάλογος των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων σε όλη την επικράτεια, που θα παραμείνουν ανοιχτά, με εκδηλώσεις ή μη, τη νύχτα της πανσελήνου στις 10 Αυγούστου 2014. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι χώροι που προστίθενται είναι οι εξής:
- Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων, ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 19:30 έως τις 23:00.
- Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Θεσσαλονίκη): Μουσική εκδήλωση με το πενταμελές μουσικό συγκρότημα «Από πριν και από μετά» με επικεφαλής τον συνθέτη και μουσικό Γιώργο Σηφάκη, στο αίθριο του Μουσείου, στις 21:00.
- Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών: «Μουσικές από την Οικουμένη του Μεγάλου Αλεξάνδρου» με τους Baris Bal και Görkem Ökten Saoulis (Selâniknâğme). Έναρξη στις 21:30. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Βέροιας.
- Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας: «Τραγούδια από την Ελλάδα και όχι μόνο» με τους Α. Παπαϊωάννου (ούτι- σάζι), Δ. Ντάκα (φωνή- κρουστά) και Α. Μαχαιρίδη (ακορντεόν). Ώρα έναρξης 21:30. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Πέλλας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας.
- Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου Έδεσσας: «Ρομαντικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι και μελωδίες από τον κινηματογράφο» από τους Ειρήνη Κουρδάκη (τραγούδι), Φοίβo Φίλκα (πιάνο), Γιάννη Ανδρόνογλου (κιθάρα) και Μιλτιάδη Κασσάρα (βιολοντσέλο). Ώρα έναρξης 21:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Έδεσσας.
- Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: «Από την οδό ονείρων στον σταυρό του νότου: τραγούδια για το αυγουστιάτικο φεγγάρι» με τους Θανάση Τσολάκη (φωνή) και Μιχάλη Γούτη (πιάνο). Ωρα έναρξης 22:00.
- Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης: Παρουσίαση φωτογραφικής έκθεσης του Γιώργου Αθανασόπουλου με τίτλο «Φωτο- γράφοντας την Ιστορία. Αποσπάσματα του Χρόνου» από τον καλλιτέχνη. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις.
- Δημοτικός χώρος έναντι μνημείου Λέοντα στον Αρχαιολογικό Χώρο Χαιρώνειας. Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας. Διοργάνωση εκδήλωσης έντεχνης μουσικής από τον Δήμο Λεβαδέων.
- Οθωμανικό Τέμενος Εμίρ- Ζαδέ (Χαλκίδα): Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στον χώρο του οθωμανικού τεμένους και τα γειτονικά μεσαιωνικά μνημεία της Χαλκίδας.
- Αρχοντικό Τσικλητήρα και Κτίριο Πασά (Πύλος). Την Κυριακή 10/8, οι εκθέσεις της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων με θέμα «Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: 'Ιχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοπονήσου» (Κτίριο Πασά) και η «Έκθεση των αντικειμένων του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux» στο Αρχοντικό Τσικλητήρα, στο παλαιό λιμάνι της Πύλου, θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 12:00 έως τις 24:00. Τη Δευτέρα 11/8, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου Νέστορος, στον προαύλιο χώρο της έκθεσης στο αρχοντικό Τσικλητήρα, στο παλαιό λιμάνι της Πύλου, θα πραγματοποιηθεί έντεχνη μουσική βραδιά με τον συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά με τίτλο «Ελλάδα τα φεγγάρια σου, τ' άστρα και οι γειτονιές σου».
- Αρχαιολογικός Χώρος Ασσίνης (Αργολίδα): Στις 9/8 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Μάνο Χατζηδάκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων.
- Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:30.
- Αρχαιολογικός Χώρος Στράτου (Αιτωλοακαρνανία): Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό.
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου (Αιτωλοακαρνανία): Εκδήλωση με τίτλο «Η ναυμαχία του Άκτιου».
- Αρχαιολογικός Χώρος Μαλίων (Κρήτη). Θεατρική παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χερσονήσου.
news247.gr
Βιετνάμ
Μπορεί να το χαρακτηρίζει η έλλειψη οργάνωσης, όμως  είναι από τους προορισμούς, που η φήμη τους έχει κάνει limit up τα τελευταία χρόνια. Είναι μια πανέμορφη χώρα, που είναι ό,τι πρέπει για χαμηλά βαλάντια, αφού είναι πάμφθηνη. Μπορείτε να περάσετε εξαίσιες διακοπές με 5 ευρώ την ημέρα, κι όλα αυτά τρώγοντας, πίνοντας και ζώντας μοναδικές στιγμές.

Ινδία
Έχει επιλογές για όλα τα βαλάντια, κι αν θέλετε να κάνετε χλιδάτες διακοπές, διανυκτερεύοντας στα καλύτερα ξενοδοχεία της Ινδίας, ίσως ξοδέψετε περίπου αυτά που θα δίνατε στο Ντουμπάι. Αν επιλέξετε όμως να διανυκτερεύσετε, όχι στο καλύτερο ξενοδοχείο της Ινδίας, αλλά σε ένα  ξενοδοχείο 4 αστέρων την ημέρα και να ζήσετε σαν ταξιδιώτης και όχι σαν τουρίστας θα δώσετε περί τα 15 ευρώ την ημέρα. Καθόλου άσχημα, δεν νομίζετε;

Βολιβία
Εδώ μπορείτε να βρείτε αξιοθέατα και μουσεία, που εντυπωσιάζουν και τον πιο «περίεργο» επισκέπτη και παράλληλα η Βολιβία έχει τα πιο value for money εστιατόρια στον κόσμο. Για να καταλάβετε τι εννοούμε θα σας δώσω ένα παράδειγμα: ένα μπουκάλι μπύρα Paceña  κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ, και το ίδιο κοστίζει και η τοπική τους σπεσιαλιτέ, που είναι μια σούπα από πατάτα. Αν μη τι άλλο εδώ δεν θα πεινάσετε!

Ουγγαρία
Η Βουδαπέστη, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας είναι μια πόλη, που θα χάσετε αν δεν ανακαλύψετε. Μια βδομάδα διακοπές εδώ θα σας κοστίσουν σίγουρα λιγότερο από ένα τριήμερο σε κάποιο από τα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά. Αξίζει να την επισκεφθείτε, έστω για μια φορά στη ζωή σας.

Βουλγαρία
Επισκεφθείτε την πανέμορφη Βουλγαρία και με 20 ευρώ την ημέρα θα ζήσετε σαν βασιλιάδες. Θα μείνετε σε πολύ καλά ξενοδοχεία, θα δειπνήσετε σε κοσμοπολίτικα εστιατόρια και θα κάνετε και τα ψώνια σας. Διαθέτει ωραίες παραλίες και ήλιο, όπως και στη χώρα μας.

Σρι Λάνκα
Είναι ένας παράδεισος για εσάς που θέλετε να πείτε ότι τα χρήματα σας έπιασαν τόπο. Με λιγότερα από 25 ευρώ την ημέρα, θα κάνετε ένα απίστευτο ταξίδι, που θα θυμάστε σε όλη σας τη ζωή και πιστέψτε με, δεν θα σας λείψει τίποτε.
clickatlife.gr
Είναι το στοίχημα που θέλουν όλοι να κερδίσουν. Ενα επάγγελμα στο οποίο να βρει εύκολα κανείς θέση και να κερδίζει… τρελά λεφτά. Η Guardian έκανε την έρευνα και βρήκε έξι δουλειές- τις περισσότερες ίσως τις αγνοούν οι πολλοί- που μπορούν να κάνουν κάποιον… πλούσιο. Αν και δεν είναι όλα ρόδινα.
Μηχανικός αγώνων 
Τυπικές απολαβές: Οι απόφοιτοι ξεκινούν με 42.000-50.000 δολάρια και γρήγορα ανεβαίνουν τις βαθμίδες, ξεπερνώντας τα 67.000 με λίγα χρόνια εμπειρίας. Οι επικεφαλής κερδίζουν από 84.000 έως 152.000 δολάρια και συνήθως η προαγωγή συνεπάγεται και εξαψήφια ποσά.
Τι κάνει: Είναι ο άνθρωπος ανάμεσα στους μηχανικούς και τον οδηγό. Συγκεντρώνει τις πληροφορίες από τον τελευταίο, αναλύει τα δεδομένα και παίρνει αποφάσεις για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, που τις μεταφέρει στους μηχανικούς. Πρέπει να μπορούν να αντιδρούν υπό πίεση.
Το κακό: Πολλές ώρες. Πρέπει να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι.
«Καλός» χάκερ 
Τυπικές απολαβές: 101.000-152.000 δολάρια ως επικεφαλής ομάδας. Ενας νέος μπορεί να ξεκινήσει από 59.000-84.000 δολάρια.
Τι κάνει: Τον πληρώνει μία εταιρεία για να εισβάλει στο σύστημά της, ώστε να δει πόσο ανθεκτικό είναι στις πραγματικές επιθέσεις. Πρέπει να έχει πάθος για την τεχνολογία και τη λεπτομέρεια.
Το κακό: Πολλές φορές τον καλεί μία εταιρεία όταν έχει ήδη πέσει θύμα χάκερ, οπότε έχει το δυσάρεστο καθήκον να ενημερώσει ότι τα στοιχεία των πελατών έχουν εκτεθεί. Πρέπει διαρκώς να ενημερώνεται για νέες τεχνολογίες.
Δύτης εξουδετέρωσης βομβών 
Τυπικές απολαβές: Στον ιδιωτικό τομέα μέχρι και 168.000 δολάρια, για δουλειά κάθε δύο μήνες. Οι επικεφαλής απαιτούν επιπλέον 84-169 ευρώ την ημέρα για την παροχή των υπηρεσιών τους.
Τι κάνει: Βουτά στο νερό και ψάχνει για μηχανισμούς που δεν έχουν εκραγεί- βόμβες, χειροβομβίδες, νάρκες κτλ. Στη συνέχεια είτε τις ανακτά είτε τις εξουδετερώνει. Πρέπει να μπορεί να μένει ήρεμος σε καταστάσεις με στρες.
Το κακό: Συνήθως λείπουν από το σπίτι τουλάχιστον έξι μήνες το χρόνο.
Κοινωνικός μηχανικός 
Τυπικές απολαβές: Από 84.000 έως 135.000 δολάρια. Οι καινούριοι ξεκινούν από 42.000, αλλά οι απολαβές τους αυξάνονται γρήγορα.
Τι κάνει: Πληρώνεται από μία εταιρεία ώστε ουσιαστικά να αποσπάσει από τους υπαλλήλους της να αποκαλύψουν εμπιστευτικές πληροφορίες που θα του επιτρέψουν να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας ή στο δίκτυο υπολογιστών της. Ουσιαστικά… προσποιείται τον κακό, ώστε ο εργοδότης να καταλάβει πώς λειτουργούν εκείνοι που κάνουν τις επιθέσεις, προκειμένου να τις αποφύγουν. Η ευκολία προσαρμογής είναι από τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει.
Το κακό: Αρκετοί παρεξηγούν το έργο τους και τους θεωρούν κατασκόπους.
Πιλότος ελικοπτέρου για εταιρείες ενέργειας 
Τυπικές απολαβές: 110.000 δολάρια
Τι κάνει: Πετά κοντά σε καλώδια υψηλής τάσης με ελικόπτερο, ώστε να επιθεωρήσει τις «γραμμές» με κάμερα προκειμένου να εντοπιστούν προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η εταιρεία. Χρειάζεται σταθερό χέρι και ψυχραιμία.
Το κακό: Η επικινδυνότητα
Μπάτλερ 
Τυπικές απολαβές: Τουλάχιστον 135.000 δολάρια. Ενας νέος στη δουλειά θα ξεκινήσει με 59.000 δολάρια, ενώ η εμπειρία εκτιμάται ιδιαίτερα.
Τι κάνει: Οτιδήποτε. Από το να φροντίσει την γκαρνταρόμπα του εργοδότη, μέχρι να πάει το κατοικίδιο στο γιατρό. Στα τυπικά καθήκοντά του είναι να διευθύνει το υπόλοιπο προσωπικό, να σερβίρει τα γεύματα, να περιποιείται τους καλεσμένους, αλλά και να φροντίζει για ό,τι μπορεί να χρειάζεται το σπίτι. Πρέπει να προσέχει και την τελευταία λεπτομέρεια και να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε τύπο ανθρώπου.
Το κακό: Πολλές ώρες και απρόβλεπτος όγκος δουλειάς, κάτι που αποβαίνει σε βάρος της προσωπικής ζωής.
Πηγή: iefimerida.gr

Την αγαπημένη του Άμαλ Αλαμπουντίν παντρέυεται ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ.
Η αναγγελία του γάμου τους, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Ιταλία, αναρτήθηκε σε μια εκκλησία στο Λονδίνο.
Η αναγγελία είναι υποχρεωτική για τους Βρετανούς που επιθυμούν να παντρευτούν και πρέπει να δημοσιοποιείται επί τουλάχιστον 16 ημέρες πριν από το γάμο του ζεύγους. Η 36χρονη Άμαλ, δικηγόρος εξειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει γεννηθεί στον Λίβανο, είναι όμως μόνιμα εγκατεστημένη στη Βρετανία.
Στο έγγραφο σημειώνεται ότι ο γάμος θα τελεστεί στην Ιταλία. Ο Κλούνεϊ αναφέρεται με το πλήρες όνομά του (Τζορτζ Τίμοθι) και διευκρινίζεται ότι «ο προηγούμενος γάμος του έχει λυθεί». Ο 53χρονος σταρ χώρισε από την πρώτη του σύζυγο, την Τάλια Μπάλσαμ, το 1993.

EPA/ANDY RAIN
Η εκκλησία του Λονδίνου όπου αναρτήθηκε η αναγγελία του γάμου.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο γάμος θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Τα μέσα ενημέρωσης διαφωνούν επίσης για το πού θα γίνει η τελετή αφού κάποια αναφέρουν τη Βενετία και άλλα ως πιθανότερο μέρος την έπαυλη του Κλούνεϊ στη Λίμνη Κόμο.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση πέρσι. Άρχισαν να βγαίνουν μαζί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και την άνοιξη αρραβωνιάστηκαν.
naftemporiki.gr
Βρίσκεται στην οροσειρά Arabika Massif του δυτικού Καυκάσου, κοντά στην πόλη Gagra της Αμπχαζίας και είναι γεγονός πως αποτελεί ερευνητικό θησαυρό για τους γεωλόγους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο λόγος για το περίφημο σπήλαιο Krubera το οποίο ονομάστηκε έτσι προς τιμή του Ρώσου γεωγράφου Alexander Kruber. Είναι επίσης γνωστό και ως Σπήλαιο Voronya που στα ρωσικά μεταφράζεται ως Σπήλαιο των Κορακιών.
Ανακαλύφθηκε το 1960 και αποτελεί το βαθύτερο σπήλαιο στον κόσμο, ξεπερνώντας το Lamprechtsofen της Αυστρίας. Το βάθος του Krubera φτάνει στα 2.197 μέτρα, προκαλώντας ίλιγγο σε όποιον αποφασίσει να φτάσει στο βυθό του.
Και είναι πολλοί αυτοί που δέχονται την πρόκληση να ανακαλύψουν τι κρύβεται στην «καρδιά» του σπηλαίου. Ομάδες σπηλαιολόγων από όλο τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να καταδυθούν στα έγκατα της γης για να εξερευνήσουν το εσωτερικό του και το 2001 ήταν η πρώτη φορά που μία αποστολή από την Ουκρανία κατάφερε να «καταδυθεί» μέχρι τα 1.710 μέτρα, φωτογραφίζοντας την απόκοσμη ομορφιά του.
Εκείνος όμως που ξεπέρασε τον εαυτό του και έφτασε στο τέρμα του Krubera, ήταν ο σπηλαιοδύτης Gennadiiy Samokhin ο οποίος το 2007 έφερε στο φως εικόνες του σπηλαίου που προκαλούν δέος. Τη χρονιά εκείνη είχε κατέβει στο τότε γνωστό βάθος του σπηλαίου που ήταν 2.191 μέτρα. Το 2012 όμως ο Gennadiiy Samokhin ήταν υπεύθυνος για την επίτευξη ενός νέου ρεκόρ βάθους στα 2.197 μέτρα.
echoes.gr
Κόψτε το κάπνισμα
Τέσσερα χρόνια αφού κόψετε το κάπνισμα, η πιθανότητα για καρδιακή προσβολή πέφτει στα επίπεδα κάποιου που δεν έχει καπνίσει ποτέ. Μετά από δέκα χρόνια, ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα πέφτει επίσης κοντά στα επίπεδα ενός μη καπνιστή.
Κάντε καθημερινή άσκηση
Τριάντα λεπτά καθημερινής δραστηριότητας είναι αρκετά. Τρεις δεκάλεπτες βόλτες φτάνουν.
Καλλιεργήστε το φαγητό σας
Φρούτα ή λαχανικά, δεν έχει σημασία. Απλά εξασφαλίστε πέντε μερίδες την ημέρα.

Κάντε τακτικά τσεκ απ
Δε χρειάζεται να γίνετε μανιακοί με τα τσεκ απ. Απλά κάντε τις εξετάσεις που συνίστανται με το στάδιο της ζωής σας. Μιλήστε με το γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι είστε εντάξει.
Κοιμηθείτε
Για τους περισσότερους ενήλικες αυτό σημαίνει επτά με οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Εάν σας αρέσει να το ξενυχτάτε, θυμηθείτε ότι η στέρηση ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και πολλών άλλων παθήσεων.
Ρωτήστε το γιατρό σας για ασπιρίνη
Καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, ακόμη και καρκίνος μπορούν να αποφευχθούν με ένα δισκίο 81 mg ανά ημέρα. Βέβαια η ασπιρίνη εγκυμονεί άλλους κινδύνους οπότε μην ξεκινήσετε από μόνοι σας.

Γνωρίζετε την πίεσή σας
Δεν ονομάζεται σιωπηλός δολοφόνος απλά για να δώσει λίγο περισσότερο δράμα στη ζωή σας. Να την εξετάζετε τακτικά.
Μείνετε συνδεδεμένοι με άλλους
Η μοναξιά είναι μια άλλη μορφή στρες. Φίλοι, οικογένεια και κατοικίδια ζώα παρέχουν τη σημαντική βιταμίνη F.
Κόψτε τα κορεσμένα λιπαρά
Τα κορεσμένα λιπαρά είναι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί το σώμα σας για την παραγωγή της κακής χοληστερόλης.
Ζητήστε βοήθεια για την κατάθλιψη
Δεν τη νιώθετε απλά άσχημα, έχει αρνητική επίδραση και στο σώμα σας. Στην πραγματικότητα, όταν σχετίζεται με διαβήτη και καρδιακή νόσο αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 30%.

Διαχειριστείτε το στρες
Ζώντας με ανεξέλεγκτο άγχος είναι πιο καταστροφικό για την υγεία σας από ό, τι να είστε κατά 30 κιλά υπέρβαρος.
Έχετε κάποιον στόχο
Προσπαθήστε να επιτύχετε κάτι που ξεπερνά τον εαυτό σας. Δίνοντας πίσω, παίρνετε πολλά περισσότερα εσείς ο ίδιος.
clickatlife.gr
Την υπέρβαση έκανε κόντρα στη γερμανική Μάιντς ο Αστέρας Τρίπολης, παίρνοντας μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 και ανατρέποντας το 0-1 του πρώτου αγώνα, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίωρο, χωρίς φάσεις, ο Αστέρας κατάφερε στο 30' να ανοίξει το σκορ με τον Ντε Μπλάσις, του οποίου η σέντρα-σουτ κατέληξε στα δίχτυα του Κάριους. Ωστόσο, οι Γερμανοί ισοφάρισαν στο 39' με τον Κορεάτη Κου, και πλέον οι Αρκάδες ήθελαν δύο γκολ για να πάρουν την πρόκριση.

Και μπορεί τα πράγματα να έδειχναν δύσκολα, όμως η ομάδα της Τρίπολης τα κατάφερε! Με πρωταγωνιστή τον Μάσα, που σκόραρε στο 68' με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 86' με ωραίο διαγώνιο σουτ, κάνοντας το σκορ 3-1 και στέλνοντας τον Αστέρα στα πλέι-οφ του Europa League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο Αστέρας ήταν άτυχος στο ματς της Γερμανίας, στο σημερινό παιχνίδι ΄ήταν πολύ τυχερός, αφού η Μάιντς είχε δύο δοκάρια, στο 59' με τον Γκάις και στο 71' με τον Οκαζάκι...

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι ο Αστέρας προκρίνεται στα πλέι-οφ του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του, αφού το 2012 είχε αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό από τη Μαρίτιμο και το 2013 από τη Ραπίντ Βιέννης.
Αποκλείστηκε ο Ατρόμητος!
Αντίθετα, ήττα-σοκ με 1-3 στην παράταση υπέστη ο Ατρόμητος μέσα στο Περιστέρι από τη Σαράγεβο, η οποία εκμεταλλευόμενη την πολύ κακή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας ανέτρεψε το 1-2 του πρώτου αγώνα και πήρε αναπάντεχα την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League.
news.gr
Το «γρίφο» του αριθμού των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ επιχειρεί τώρα να λύσει το οικονομικό επιτελείο, έπειτα και από την αναβολή ενός μήνα για την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.
Η ημερομηνία μετατέθηκε για το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προλάβει το υπουργείο Οικονομικών να κάνει όλες τις αναγκαίες διορθώσεις και να καταθέσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Πάντως, ανάμεσα στα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι να δοθεί η δυνατότητα να εξοφληθεί ο φόρος έως το τέλος Φεβρουαρίου, δηλαδή σε 6 μηνιαίες δόσεις, από 5 που είναι σήμερα, ενώ υπό εξέταση παραμένει και η περαιτέρω αύξηση του αριθμού των δόσεων.
Τα λάθη του ΕΝΦΙΑ
Αυτοί που περιμένουν τις διορθώσεις είναι κυρίως οι κάτοικοι της Περιφέρειας, οι οποίοι είδαν εν μια νυκτί την αξία της γης τους να… πολλαπλασιάζεται, αλλά μόνο στα χαρτιά του ΥΠΟΙΚ.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγρότη στην Ηλεία, όπως μετέδωσε το Mega, ο οποίος εδώ και καιρό πασχίζει μάταια να βρει αγοραστή για 4 στρέμματα με ελιές, βάζοντας πωλητήριο 20.000 ευρώ.
Για το ίδιο ακίνητο, το οποίο μένει στα αζήτητα, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι η αξία του είναι 600.000 ευρώ.
Εξάλλου, μετά από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, οι υπηρεσίες του υπουργείου θα ελέγξουν τις περιοχές όπου η αξία γης υπολογίστηκε με υψηλότερες τιμές από πέρσι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες οικοπέδων σε 4.000 οικισμούς να δουν «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περσινές τιμές δεν θα ισχύσουν για ακίνητα εκτός αντικειμενικού συστήματος, που βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, εφόσον οδηγούν σε μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους.
Αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις με την τρόικα
Το θέμα του ΕΝΦΙΑ απασχόλησε και τις τηλεδιασκέψεις που είχε από το πρωί της Πέμπτης το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και ζήτησαν στοιχεία για τις αλλαγές, τις οποίες αποφάσισε η κυβέρνηση.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης ενημέρωσε για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή και για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.
Πηγή: real.gr

ΚΡΙΟΣ

Γενικά: Μερικές φορές η συντηρητικότητα (ως στάση ζωής) δεν είναι και τόσο μακριά από εσένα, γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να εκφράζεις τις φιλόδοξες τάσεις σου ή έρχεσαι πιο κοντά με άτομα που είναι ώριμα αλλά κυρίως -στο χώρο τους- επιτυχημένα. Απέφυγε τις συζητήσεις που μπορεί να πληγώσουν άτομα της οικογενείας σου.
Ερωτικά: Αμφισβητείς τα συναισθήματα ενός προσώπου και δεν αφήνεις να εξελιχθεί μια κατάσταση. Πιστεύεις ότι κάτι που δεν σε εκφράζει χρειάζεται να κοπεί από την ρίζα του και όχι να δίνεις ελπίδες. Πιθανόν ένας Αιγόκερως να σου αρέσει αλλά να είναι δύσκολο να μείνετε μαζί, αν έχετε διαφορές. Το Λιοντάρι θα έρθει πιο κοντά σου και πιθανόν να συμπληρώσει ο ένας τον άλλον.
Οικονομικά & Καριέρα: Κάνεις κάποιες κινήσεις με στόχο την εξασφάλισή σου αλλά σίγουρα δεν είσαι ο εαυτός σου. Όμως χρειάζεται να δημιουργήσεις γύρω από εσένα ένα καλό όνομα για σε επιλέγουν πιο εύκολα. Πιθανόν να έχεις αναλάβει μια δουλειά που δεν σου αρέσει και κυρίως την βλέπεις ως κατώτερη των δυνατοτήτων σου, αλλά έχεις υποσχεθεί να την τελειώσεις και θα το κάνεις άμεσα.

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά: Έχεις αναλάβει υποχρεώσεις που μπορεί να σε εξασφαλίζουν μελλοντικά και να σε κάνουν να δέχεσαι με ευκολία κάποια άτομα, με τα οποία μπορεί να έχετε διαφορά επιπέδου, όμως εσύ νιώθεις ισοτιμία. Η κοινωνική σου ταυτότητα πιθανόν να είναι ενισχυμένη γιατί θα συναντήσεις πρόσωπα που σου ανεβάζουν την ποιότητα. Ένα ταξίδι στο εξωτερικό θα σου αλλάξει την διάθεση, γιατί μπορεί να συναντήσεις άτομα από την οικογένειά σου.
Ερωτικά: Η σχέση με Αιγόκερω είναι καλή και κυρίως σε βοηθάει να πατάς στα πόδια σου πολύ δυνατά. Μπορεί να θέλεις να είσαι περισσότερο στο σπίτι σου ή στο χώρο που είσαι διακοπές, αποφεύγοντας τις πολλές μετακινήσεις. Αν είσαι με Δίδυμο ή Τοξότη θα νιώθει δυσαρέσκεια, οπότε προσπάθησε να τα συμβιβάσεις όσο καλύτερα μπορείς.
Οικονομικά & Καριέρα: Πιστεύεις ότι για να γίνουν πράγματα θα χρειαστεί να ακουμπήσεις πάνω σε άλλα άτομα και αυτό σε βάζει σε διαδικασία εξάρτησης. Αυτό γίνεται χωρίς να το θέλεις, πιστεύεις όμως ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις. Σήμερα, τουλάχιστον, θα δεις κάποιες προσπάθειές σου να πλησιάζουν στην επιτυχία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά: Υπάρχει μια γενική συγκράτηση που σε δεσμεύει, γιατί πιθανόν να αναγκαστείς να δώσεις τον λόγο σου σε πρόσωπα που θεωρείς ότι έχουν κάποιο κύρος. Η μοναδικότητα με την οποία έχεις προσεγγίσει ένα θέμα που σε απασχόλησε ιδιαίτερα, θα σου δώσει μια πρωτιά - αρκεί να βρεις τρόπο να σταθεροποιήσεις την έκβασή του.
Ερωτικά: Αναβάλλεις όλο και περισσότερο να πεις το «ναι» σε έναν Αιγόκερω, γιατί βλέπεις ότι μπορεί να υπάρχει πίεση από την πλευρά του. Αυτή την περίοδο έχεις ανάγκη να απολαύσεις την ελευθερία σου και δεν θέλεις με κανένα τρόπο να δεσμευτείς. Το να μιλήσεις πρώτα θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις τι είναι αυτό που ακριβώς θέλεις, ή αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο.
Οικονομικά & Καριέρα: Κάποιες τυπικές διαδικασίες σε βάζουν να οργανωθείς περισσότερο και να βάλεις τα πράγματα σε μια θέση. Με βάση τη δική σου εμπειρία, την όλη αυτή διαδικασία δεν την βρίσκεις καθόλου εύκολη, όμως πιθανόν να μην μπορείς να την αποφύγεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά: Έχεις κάποιες αντιστάσεις, αλλά θα καμφθούν με την επέμβαση των πολύ δικών σου ατόμων. Γενικά θα δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για να πάρεις τα εύσημα από τους άλλους. Δεν σου αρέσει να σε σχολιάζουν, γι' αυτό θα δείξεις ένα εαυτό που μπορεί να μην είσαι εσύ απόλυτα.
Ερωτικά: Αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις όλες τις ανάγκες του/της συντρόφου σου και να λειτουργήσεις με τα «πρέπει» γιατί μέσα στη σχέση σας νιώθεις περισσότερο ότι αξίζεις. Δεν θέλεις να δίνεις δικαιώματα γιατί μπορεί να κριθείς αυστηρά από τον Αιγόκερω ή το περιβάλλον του ατόμου με το οποίο είστε μαζί. Παρόλα αυτά προσπαθείς να δώσεις ό,τι μπορείς - ακόμα και στον Κριό που βλέπεις ότι έχετε μεγάλες διαφορές αυτή την περίοδο.
Οικονομικά & Καριέρα: Ανακατεύεσαι με την εξουσία ή με πρόσωπα που κατά την γνώμη σου έχουν κύρος και δύναμη. Υπάρχει μια... ιεροτελεστία σε μια υπόθεση που θέλεις οπωσδήποτε να πετύχει, για αυτό δεν πρέπει να την αποφύγεις. Είσαι σε μια περίοδο που μοιράζεις πιο εύκολα τα χρήματά σου, γιατί νιώθεις ότι διαθέτεις την ικανότητα να κερδίσεις περισσότερα.

ΛΕΩΝ

Γενικά: Η τυπική υποχρέωση απέναντι σε ένα πρόσωπο που βρίσκεται πολύ κοντά σου θα σε σπρώξει να δουλέψεις ακόμα περισσότερο για την φήμη σου και την αξιοπρέπειά σου. Οι αρχές σου μπορεί να σε πιέζουν αυτή την περίοδο και να κάνεις ότι μπορείς για ένα γηραιότερο άτομο.
Ερωτικά: Δεν νιώθεις τόσο έντονα την ερωτική σου ζωή, γιατί σε έχουν περιτριγυρίσει διάφορες υποχρεώσεις που δεν είναι εύκολο να τις παραμελήσεις. Παρόλα αυτά δικαιώνεσαι σε μια επιλογή, γιατί είναι συνέχεια δίπλα σου. Η σχέση με Αιγόκερω μπορεί να είναι κάπως δύσκολη και βαριά, αλλά σου ανεβάζει τον πήχη ψηλά στην δουλειά σου και γενικά στο prestige σου, οπότε υπάρχει περίπτωση να την αποδεχτείς όπως είναι.
Οικονομικά & Καριέρα: Είναι μια περίοδος που ότι και να κάνεις όλο και κάτι καλό θα προκύψει, γιατί η διάθεσή σου είναι αρκετά ανεβασμένη. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι μόνο μεγαλόπνοα σχέδια σου ταιριάζουν και να μην αφήνεις τον εαυτόν σου να κάνει καθημερινά μικρά, απλά βήματα. Καλύτερα να βαδίζεις λίγο πιο συντηρητικά, για να μπορείς να δεις τον τρόπο που θα οργανώσεις τα αυριανά σχέδιά σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά: Έχεις προοπτικές να περάσεις καλά γιατί γύρω σου όλα θα είναι οργανωμένα αλλά και με ένα τρόπο θα αποδεικνύουν την αξία σου. Οπότε αυτό θα σου αρέσει πολύ περισσότερο από άλλες φορές. Θέματα προσωπικής οργάνωσης αλλά και συγκεκριμένες θεραπείες που αφορούν δέρμα, μαλλιά ή νύχια θα σε απασχολήσουν πολύ περισσότερο σήμερα.
Ερωτικά: Έχεις κάνει όλα όσα πρέπει για να περάσεις καλά και να ακούσεις και ένα καλό λόγο. Ο Αιγόκερως θα είναι πολύ κοντά σο. Άσχετα που μπορεί να έχεις κάποιες απαιτήσεις, εσύ, με τον τρόπο σου μπορεί να τον βάλεις στην θέση του. Ο Υδροχόος κάνει κάποιες απόπειρες να σου δείξει το φιλικό του πρόσωπο αλλά μπορεί να αποφεύγει να έρθει πολύ κοντά σου.
Οικονομικά & Καριέρα: Έχεις καλύψει με κάποιο τρόπο τα νώτα σου και αυτό σε φέρνει σε διαδικασίες πολύ δημιουργικές, γιατί νιώθεις ότι μόλις τα έχεις καταφέρει. Πιθανόν να μην σου αρέσει καθόλου μια συνεργασία: μπορεί ξαφνικά να «χαλάσει» γιατί θα σου βγάλει παράλογες απαιτήσεις, αλλά τουλάχιστον θα πάρεις τα κατάλληλα μέτρα.

Διαβάστε ακόμα στο astrology.gr: Ερωτικό Ωροσκόπιο 8/8

ΖΥΓΟΣ

Γενικά: Νιώθεις ότι είσαι υπόλογος/η σε καταστάσεις κοινωνικές ή οικογενειακές ή ακόμα και μέσα σε παρέες που έρχεσαι κοντά μόνο από τυπικές-κοινωνικές διαδικασίες και όχι από την αληθινή ανάγκη για παρέα. Όμως παρόλο που νιώθεις ότι μπορεί να είσαι εκτός ουσίας, τελικά αν το ψάξεις βαθιά θα δεις ότι αποκτάς μια πολύ συγκεκριμένη εμπειρία που σε προχωράει σαν άτομο πολύ πιο γρήγορα από ότι νομίζεις.
Ερωτικά: Η σχέση με Αιγόκερω μπορεί να βρίσκεται σε μια απόσταση γιατί δεν θέλεις να θεωρήσεις ότι θα έρθετε πιο κοντά αν δεν δείξει κατανόηση για την δική σου την προσωπικότητα. Παρόλο αυτά σε έλκει για να τον κερδίσεις, γιατί έχει κάτι πάνω του που θεωρείς ακαταμάχητο. Το Λιοντάρι κάνει πολλά πράγματα για να σε κερδίσει. Στο χέρι σου είναι να φερθείς ανάλογα.
Οικονομικά & Καριέρα: Υπάρχουν αρκετές επαφές και η επικοινωνία με αξιόλογα πρόσωπα σε βάζει να σκεφτείς ότι μπορεί να καταφέρεις κάτι παραπάνω αν ακολουθήσεις την πεπατημένη, διαδικασία την οποία όμως δεν θέλεις και πάρα πολύ, γιατί νιώθεις ότι σε καταπιέζει. Χρειάζεται όμως κάποια στιγμή να σοβαρευτείς για μην να χάσεις τον χρόνο που κινείται υπέρ σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά: Έχεις κάποιες υποχρεώσεις που νιώθεις ότι σε βαραίνουν γιατί χρειάζεται να αποφύγεις την ανεμελιά και να λειτουργήσεις πιο πολύ με την λογική. Το εγώ σου πιθανόν να είναι αρκετά οξυμένο και να θεωρείς ότι όλος ο κόσμος γυρνάει γύρω από εσένα.
Ερωτικά: Προσπαθείς να κάνεις την παρουσία σου απαραίτητη γιατί θέλεις με τον τρόπο σου να επιβληθείς ή να κυριαρχήσεις στην προσωπική σου ιστορία. Έχεις την μοναδικότητα την δύναμης του Άρη αυτή την περίοδο και μπορεί να κάνεις και κάποιες υπερβολές. Καλό είναι να αντιλαμβάνεσαι και τα θέλω του άλλου για να περάσεις καλά.
Οικονομικά & Καριέρα: Προσπαθείς να συντονίζεις όσο καλύτερα μπορείς όλες σου τις κινήσεις και βάζεις επιτέλους σε μια τάξη όλες τις σκέψεις σου, αλλά και τις επιθυμίες σου που έχουν να κάνουν με σχέδια μελλοντικά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά: Κάποιες υποχρεώσεις σε κάνουν περισσότερο προσεκτικό/ή και ο λόγος είναι ότι δεν μπορείς να τις αποφύγεις. Αν ετοιμάζεσαι για ταξίδι θα οργανώσεις πολύ περισσότερο όλα σου τα πράγματα και θα έχεις ένα συντηρητισμό ή μια λιτότητα στις κινήσεις σου που άλλες φορές δεν είχες. Κάποιες επαφές με άτομα που πιθανόν να έχουν σχέση με την εξουσία ή με ισχυρή κοινωνική δράση θα σε προσκαλέσουν για μια βόλτα ή ένα γεύμα με πολύ σοβαρές προοπτικές.
Ερωτικά: Ενώ η διάθεσή σου είναι αρκετά πρακτική και λογική, η καρδιά σου πετάει και πάει ψηλά χωρίς όμως να έχεις εκείνη την αισιοδοξία που είχες άλλες φορές. Κρατάς την ζήλεια σου υπό έλεγχο και μπορεί να σε φάει κατά κάποιο τρόπο το μεράκι για έναν Καρκίνο αλλά για να μην εκτεθείς δεν θα το δείξεις. Ένα άτομο που βρίσκεται στο παρασκήνιο μπορεί να εμφανιστεί και να υπάρξει μεταξύ σας μια τυπική συμπεριφορά.
Οικονομικά & Καριέρα: Οι διαθέσεις σου είναι πολύ συγκρατημένες και υπολογισμένες. Προτιμάς να παραμένεις σε μια κατάσταση συντηρητική. Το ζητούμενο για σένα είναι να μην παραδώσεις την δύναμή σου και να προχωρήσεις στα υπάρχοντα σχέδια σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά: Κάνεις κινήσεις πολύ ιδιαίτερες και αυτό θα σου φέρει μια πολύ σημαντική ενέργεια η οποία πιθανόν να σε απογειώσει. Η διατήρηση μιας καλής κατάστασης αυτή την στιγμή δεν είναι εύκολη και μάλλον αυτή την εποχή έχεις βάλει ψηλά τον πήχη. Να προσέξεις πάντως να μην εξαντλείσαι, γιατί έχεις μεγάλη σωματική δύναμη και δεν καταλαβαίνεις πότε πρέπει να σταματήσεις.
Ερωτικά: Αναλαμβάνεις κάποιες πρωτοβουλίες οι οποίες θα σε βάλουν στη διαδικασία του ξεκαθαρίσματος. Την γνώμη σου την λες πολύ πιο εύκολα, γι' αυτό θα δείξεις μια μεγαλύτερη ευκολία για επικοινωνία. Το Λιοντάρι μπορεί πάλι να σε θέλει αλλά κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα... Και ο Καρκίνος θέλει να είναι μαζί σου πιο σοβαρά, αλλά δεν είναι πολύ εύκολο να μπείτε στην τελική ευθεία.
Οικονομικά & Καριέρα: Αναγκάζεσαι να κρατήσεις τις προσωπικές σου θέσεις και να βάλεις βέτο για να μην ξεπεράσεις κάποια όρια. Πάντως το βλέπεις ότι είναι αναγκαίο να είσαι στο επίκεντρο και, παρόλο που δεν σου αρέσει, οι συνθήκες σε στρέφουν προς τα εκεί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά: Έχεις κάποιες αμφιβολίες για το αν θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες κινήσεις με ένα άτομο από την οικογένεια σου ή όχι. Πιθανόν να νιώθεις ότι είσαι σε θέση ευαισθησίας και αυτό να σε κάνει να υποχωρείς γιατί θέλεις να εξασφαλίσεις τον εαυτό σου. Γενικά θα κλειστείς στον εαυτό σου, έστω και για λίγο, γιατί έχεις ανάγκη να χαλαρώσεις.
Ερωτικά: Δοκιμάζεσαι για μια ακόμα φορά, γιατί βρίσκεσαι στο μάτι του κυκλώνα. Βιώνεις μόνιμη ένταση: παρόλο που το πεδίο των στενών σχέσεών σου έχει πάρει μια καινούργια, καλύτερη μορφή, η θετική αυτή αλλαγή δεν είναι ακόμα ικανή να σε κάνει να ξεπεράσεις κάποια τραύματα του παρελθόντος. Χρειάζεσαι κάπως να ηρεμήσεις και να μην κτυπάς τον εαυτόν σου με ενοχές. Η κρυφή σχέση με ένα Ταύρο ή Σκορπιό σου δημιουργεί μεγάλο πάθος. Πιθανόν σήμερα να κρατήσεις κάποιες αποστάσεις από όλους και όλα.
Οικονομικά & Καριέρα: Αναζητάς κάτι καλύτερο για αυτό έχεις στραφεί σε συνεργασίες που θα σου δώσουν μια νέα ευκαιρία. Υπάρχει όμως ένα κομμάτι παρασκηνίου, το οποίο μπορεί να το δημιουργεί ένα συγγενικό σου πρόσωπο ή ένας Καρκίνος.

ΙΧΘYΕΣ

Γενικά: Βάζεις τα πράγματα στην θέση τους και αυτό σου δημιουργεί μια ήρεμη αισιοδοξία, γιατί μπορείς να κινηθείς με άνεση και μεγαλύτερη ευκολία. Πιθανόν να βρεις κάποια άτομα που θα έχετε κοινές ιδέες και κοινά ενδιαφέροντα.
Ερωτικά: Μπορείς και βάζεις τα συναισθήματά σου σε μια τάξη και από εκεί και μετά θα έχεις καλύτερη επικοινωνία και μεγαλύτερη ευκολία στο να λύσεις όλα σου τα πρακτικά θέματα για να περάσεις καλά. Ο Δίδυμος μπορεί να χρειαστεί ένα όριο γιατί μερικές φορές ξεφεύγει.
Οικονομικά & Καριέρα: Η συνεργασία με πρόσωπα που έχουν εξουσία θα σε βοηθήσει να σταθείς πιο δυναμικά σε μια δουλειά για την οποία έχεις προσπαθήσει πολύ. Το καλό είναι ότι δεν θα ξεφύγουν από τα χέρια σου οι καταστάσεις, γιατί έχεις αυτοκυριαρχία.
astrology.gr
Κάποιοι λένε ότι ένα παντρεμένο ζευγάρι θα πρέπει να έρχεται σε σεξουαλική επαφή τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα προκειμένου να διατηρεί άσβεστο το πάθος του!
Ένα ζευγάρι από τη Βρετανία είναι παντρεμένοι τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά έχουν κάνει μόλις δύο φορές έρωτα κι αυτό όταν ο άντρας ήταν μεθυσμένος.
Ο Ίαν είχε προειδοποιήσει την Πόλα για το πρόβλημά του. Είχε κακοποιηθεί από την ηλικία των έξι ως την ηλικία των 14 ετών από καθηγητές του στο σχολείο στο οποίο φοιτούσε. Δεν τον ενδιέφερε να κάνει έρωτα με τη γυναίκα του και δεν ήθελε να του πει ποτέ ότι την αγαπά. Επίσης την είχε προειδοποιήσει να μην τον προκαλέσει την ώρα που κοιμάται γιατί το πιθανότερο θα ήταν να τη χτυπήσει.
Και η Πόλα όμως δεν πήγαινε πίσω. Παίρνει αντικαταθλιπτικά προκειμένου να καταπολεμήσει την  έλλειψη σωματικής οικειότητας από την οποία πάσχει.
Τον τελευταίο καιρό η ίδια νιώθει κάπως καλύτερα γιατί την ώρα που πηγαίνουν για ψώνια, ο άντρας της τής ακουμπά το χέρι και γίνεται πιο τρυφερός. Μέχρι εκεί όμως…
aftodioikisi.gr
Διευκρινήσεις σχετικά με το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς που ισχύει στις περιπτώσεις των δημοτικών αστυνομικών που έχουν μετακινηθεί στα Καταστήματα Κράτησης, την Ελληνική Αστυνομία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, δίνει η ΠΟΕ- ΟΤΑ.
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί μπορούν να διατηρήσουν το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό καθεστώς τους που ίσχυε πριν τη μετάθεση, αρκεί να υποβάλουν σχετική δήλωση εντός τριών μηνών.
Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ- ΟΤΑ αναφέρει τα εξής: 
«Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.17 του Ν.3513/2006 από 1-1-2003 όσοι υπάλληλοι του Δημοσίου ή των Ν.Π.Δ.Δ. ή των ανεξάρτητων αρχών ή των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού ή των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε θέσεις Υπηρεσιών ή Φορέων που διέπονται από διαφορετικό ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς από αυτό στο οποίο υπάγονταν μέχρι τη μετάταξη ή μεταφορά τους, δύνανται αντί της αυτοδίκαιης υπαγωγής τους στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς κύριας, επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης που διέπει το αντίστοιχο προσωπικό της νέας τους θέσης, να διατηρήσουν από την ημερομηνία της μετάταξης ή μεταφορά τους το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς της θέσης από την οποία προέρχονται και όλη η εφεξής υπηρεσία τους στη νέα τους θέση θεωρείται ότι διανύεται στο καθεστώς αυτό.
Η διατήρηση του προηγούμενου της μετάταξης ή μεταφοράς ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού καθεστώτος από τους ως άνω υπαλλήλους γίνεται με ανέκκλητη δήλωσή τους που υποβάλλεται στην Υπηρεσία ή το Φορέα στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται. Η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης είναι τρείς (3) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής πράξης μετάταξης ή μεταφοράς.
Επειδή στις νέες υπηρεσίες που μεταφέρθηκαν δηλώνουν άγνοια για τις πιο πάνω διατάξεις είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ώστε να μην κάνουν επιλογές που θα τους δημιουργήσουν στο μέλλον σοβαρά προβλήματα στα συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά δικαιώματά τους.»
aftodioikisi.gr
H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία BMW HELLAS AE, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων BMW σειρά 3.
Η ανάκληση αφορά 18.962 οχήματα, παραγωγής από 05/1999 έως 08/2006, στα οποία ενδέχεται να εμφανιστεί πιθανή δυσλειτουργία του συστήματος αερόσακου του συνοδηγού κατά την ενεργοποίησή του.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Η BMW HELLAS AE θα ενημερώσει με επιστολή τους κατόχους των συγκεκριμένων οχημάτων, ώστε να επισκεφθούν οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο επισκευαστή, για να γίνει προληπτική αντικατάσταση του συστήματος αερόσακου του συνοδηγού, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το επίσημο δίκτυο εμπόρων και εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της BMW HELLAS AE.
news.gr
"Είμαστε στον κομήτη!" ακούγεται στην αίθουσα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) και όλοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα!
Ήταν ένα τεράστιο ταξίδι: δέκα χρόνια, πέντε μήνες και τέσσερις ημέρες, πέντε περιστροφές γύρω από τον Ήλιο και 6.400.000.000 (δισ.) χιλιόμετρα. Και το διαστημικό σκάφος Ροζέτα (Rosetta), "αντιπαρατέθηκε" με έναν κομήτη και αντί να εξοβελιστεί ένα από τα δυο σώματα (όπως συμβαίνει συχνά στο διάστημα λόγω των βαρυτικών δυνάμεων), κομήτης και σκάφος ισορροπούν, θαρρείς σε μια στάση για να χορέψουν τάνγκο ή βαλς. Και έτσι θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν.
Μάλιστα η Ροζέτα έστειλε ήδη τις πρώτες φωτογραφίες από τον κομήτη.
(Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΖΕΤΑ ΕΝΩ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΗΤΗ)
Ίσως σε όσους αγαπούν το σινεμά επιστημονικής φαντασίας, οι εικόνες να φαίνονται λίγο απλοϊκές αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε ότι είναι οι πρώτες τέτοιες εικόνες που είναι πραγματικές, είναι φωτογραφίες, όχι κάτι φτιαχτό από ειδικά και ψηφιακά εφέ.
 
Είναι η πρώτη φορά που ένα σκάφος κατορθώνει να ελιχθεί σε τόσο κοντινή απόσταση από ένα διαστημικό σώμα που κινείται με τόσο μεγάλη ταχύτητα.
Του χρόνου μάλιστα θα κατέβει ένα μικρό σκάφος να συλλέξει δείγμα από την επιφάνεια του κομήτη.

Και γιατί όλα αυτά;


Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι κομήτες είναι από τα πρώτα σώματα που γεννήθηκαν μετά το Big Bang ως εκ τούτου φέρουν τα μυστικά της εξέλιξης και της ανάπτυξης του Σύμπαντος αλλά και της Γης. Να θυμίσουμε ότι μια ευρέως αποδεκτή επιστημονική υπόθεση είναι ότι το ζωογόνο στοιχείο της Γης, το νερό, έφτασε σε αυτή μέσα από κάποιο κομήτη ή αστεροειδή.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!