Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ελληνίδα παρουσιάστρια μιλά ανοιχτά για τις σχέσεις της, τον χωρισμό της, το φλερτ και ομολογεί ότι απείχε ερωτικά τρία χρόνια

Έχεις απογοητευτεί από τις σχέσεις;
Καθόλου. Ήταν δική μου απόφαση ο χωρισμός με τον πρώην σύντροφό μου. Έλεγα «Έχω το παιδί μου, τη δουλειά μου, τους φίλους μου, τα ταξίδια μου.» Η ζωή μου ήταν πολύ γεμάτη. Δεν φανταζόμουν ότι θα συναντούσα έναν άνθρωπο που θα ήθελα να μοιραστώ τη ζωή μου μαζί του.
Δεν φλέρταρες;
Όχι ιδιαίτερα. Είναι δύσκολο. Στη Σουηδία είμαι δημόσιο πρόσωπο. Γενικά είμαι πολύ επιφυλακτική. Όταν κάποιος με πλησίαζε, αναρωτιόμουν «Το κάνει γιατί είμαι αναγνωρίσιμη ή τον ενδιαφέρω πραγματικά;» Δεν το έπαιρνα ποτέ στα σοβαρά. Θεωρούσα ότι φλερτάρει με τη δημόσια εικόνα μου.
Επί τρία χρόνια δηλαδή απείχε ερωτικά η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου;
Σιγά το δύσκολο. Όταν έχεις ένα παιδί, μπορεί να συμβεί. Είμαι πολύ ρομαντική. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις τον έρωτα ούτε να τον κυνηγήσεις. Έρχεται μόνος του. Θεωρούσα μεγάλη μου αποτυχία το χωρισμό μου με τον μπαμπά της κόρης μου. Ήμουν και εγώ παιδί χωρισμένων γονιών και ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου ήταν αυτός ακριβώς. Όταν όμως δεν μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου τα ίδια ιδανικά και δεν είναι η ζωή σας όπως την είχες ερωτευτεί, δεν έχεις άλλη επιλογή. Δεν με φόβισε ποτέ η μοναξιά. Είχα μια πολύ γεμάτη ζωή. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε από μικροί «Θα παντρευτώ! Θα κάνω απιδιά και οικογένεια». Εμένα δεν ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος να παντρευτώ ή να έχω δίπλα μου κάποιον για να νιώθω ασφαλής. Ήμουν πάντα ανεξάρτητη. Ποτέ δεν είχα σχέση με άντρα που με στήριζε οικονομικά. Εγώ έχω ανάγκη να έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο συναισθηματικά αφοσιωμένο σε μένα. Βρήκα τον Jacob που είναι σαν Έλληνας θεός.

http://www.gossip-tv.gr

Ο δολοφόνος πρώτα αφοπλίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, μετά επιτίθεται στο κυκλοφορικό και προκαλεί θανατηφόρο αιμορραγία. Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει τους τελευταίους μήνες στη Δυτική Αφρική στη μεγαλύτερη επιδημία Έμπολα που έχει ξεσπάσει από την ανακάλυψη του ιού το 1976.
Σύμφωνα με τον in.gr, πολλά είναι ακόμα άγνωστα για τον «εμπολαϊό του Ζαΐρ» (Zaire ebolavirus), έναν ιό που προκαλεί τρόμο λόγω της ακραίας παθογένειάς του, με τη θνησιμότητα να κυμαίνεται από 90% σε παλαιότερες επιδημίες μέχρι περίπου 56% στο τελευταίο ξέσπασμα.
Τα βασικά στοιχεία για τη στρατηγική του ιού παρατίθενται τώρα σε άρθρο Q&A στο δικτυακό τόπο του Science. Λόγω της σοβαρότητας της επιδημίας, το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό προσφέρει δωρεάν μια συλλογή επιστημονικών και ειδησεογραφικών άρθρων για τον Έμπολα.
Το πρώτο που κάνει ο ιός όταν περάσει στον οργανισμό είναι να μολύνει αρκετούς τύπους κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, και καταστρέφει έτσι τις πρώτες γραμμές άμυνας.
Μολύνει μεταξύ άλλων τα δενδριτικά κύτταρα, τα οποία κανονικά ενημερώνουν τα Τ-λεμφοκύτταρα ότι κάποιος εχθρός έχει διεισδύσει στο σύστημα. Διατηρώντας έτσι κρυφή την παρουσία του, ο ιός μπορεί να αρχίσει να πολλαπλασιάζεται ανενόχλητος.
Όπως συμβαίνει και με πολλούς άλλους ιούς, ο Έμπολα φροντίζει να αναστέλλει τη δράση της ιντερφερόνης, ενός χημικού μηνύματος που καταστέλλει την αναπαραγωγή των ιών μέσα στα κύτταρα.
Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού παίζουν ρόλο και στην αιμορραγία που προκαλεί η ασθένεια. Τα σωματίδια του ιού καταναλώνονται από τα μακροφάγα, μια άλλη ανοσοποιητικών κυττάρων, τα οποία μολύνονται και εκλύουν χημικούς παράγοντες που προκαλούν πήξη του αίματος.
Η πήξη αυτή οδηγεί στο σχηματισμό μικρών θρόμβων που τελικά περιορίζουν τη ροή του αίματος προς τα όργανα. Το ενδοθήλιο των αγγείων, η ευαίσθητη εσωτερική τους επίστρωση, βλάπτεται και από άλλες ουσίες που απελευθερώνουν τα μολυσμένα μακροφάγα, όπως αέριο υποξείδιο του αζώτου και παράγοντες που προκαλούν φλεγμονή.
Η φλεγμονώδης αντίδραση εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο το σώμα και συνοδεύεται από υψηλό πυρετό. Στο πεπτικό σύστημα, οι κυτταρικές βλάβες οδηγούν σε διάρροια που απειλεί τον ασθενή λόγω αφυδάτωσης.
Στα επινεφρίδια, οι βλάβες εμποδίζουν την παραγωγή στεροειδών ορμονών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος.
Και στο συκώτι, όπου οι βλάβες είναι επίσης μεγάλες, σταματά οι παραγωγή βασικών συστατικών του πλάσματος του αίματος.
Εκτός όμως από τις έμμεσες βλάβες, ο ιός καταστρέφει άμεσα εκατομμύρια κύτταρα καθώς αναπαράγεται μέσα τους και τελικά τα διαλύει για να απελευθερώσει νέα αντίγραφά του.
Οι βλάβες στο κυκλοφορικό είναι αυτές που μπορούν τελικά να προκαλέσουν το θάνατο. Τα αιμοφόρα αγγεία αρχίζουν να διαρρέουν, και ο ασθενής παρουσιάζει εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία -έμετο και διάρροια με αίμα και σε ορισμένες περιπτώσεις αιμορραγία από τα μάτια και τη μύτη.
Η αιμορραγία οδηγεί σε πτώση της πίεσης του αίματος και ο ασθενής πεθαίνει τελικά από σοκ και πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια.
Πολλά όμως παραμένουν άγνωστα για αυτή τη φρικτή ασθένεια, η οποία πιστεύεται ότι προέρχεται από νυχτερίδες των φρούτων. Άγνωστος είναι για παράδειγμα ο ρόλος ορισμένων από τις επτά πρωτεΐνες που παράγει ο ιός αφού αποκτήσει τον έλεγχο των βασικών μηχανισμών των κυττάρων τα οποία έχει μολύνει.
Οι έρευνες έχουν ωστόσο γενετικές ποικιλομορφίες που επιτρέπουν στους ασθενείς να επιζούν από τη λοίμωξη.
Ορισμένες από τις ποικιλομορφίες αυτές σχετίζονται με πρωτεΐνες που υπάρχουν στην επιφάνεια των ανθρώπινων κυττάρων και επιτρέπουν στον ιό να αναγνωρίζει το στόχο τους.
Η μελέτη αυτών των ποικιλομορφιών θα μπορούσε στο μέλλον να οδηγήσει σε δραστικές θεραπείες.
Δεδομένου ότι εμβόλιο ή ειδική θεραπεία ακόμα δεν υπάρχει, η βασικότερη φροντίδα για τους ασθενείς είναι η χορήγηση υγρών με ορό για να αποτραπεί η αφυδάτωση και να κερδίσει ο οργανισμός λίγο πολύτιμο χρόνο.

http://www.thestival.gr
Από 18 έως 25 Αυγούστου 2014 θα γίνονται δεκτές στην ΕΣΕΕ οι αιτήσεις από ενδιαφερόμενους νέους επωφελούμενους για το "Κοινωνικό Παντοπωλείο για Ανασφάλιστους Εμπόρους", όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της Ελληνικής
Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν στην ΕΣΕΕ. Δικαιούχοι μπορούν να είναι έμποροι που έχουν χάσει την εμπορική ιδιότητα (πτωχευμένοι), υπό πτώχευση ή έχουν κλείσει τα καταστήματά τους λόγω της κρίσης, ή οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται σε αδράνεια και να είναι μόνιμοι κάτοικοι λεκανοπεδίου Αττικής.
Σε περιπτώσεις που υπάρχουν δικαιούχοι με προβλήματα υγείας θα πρέπει να προκύπτει από σχετική γνωμάτευση ή πιστοποιητικό Δημοσίου Νοσοκομείου.
Δεν μπορεί να είναι δικαιούχοι, ταυτοχρόνως, της βοήθειας του «Κέντρου Αλληλεγγύης» του Δήμου Καλλιθέας που εδρεύει στην οδό Ναυσικάς 5 και της βοήθειας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Δήμου Καλλιθέας ή άλλων κοινωνικών παντοπωλείων ή διαφόρων παρεμφερών κέντρων.

Είναι ένας μπάρμπας στην παραλία, στο ένα χέρι κρατάει καλάμι και στο άλλο ένα τούβλο. περνάει μια γκόμενα τον βλέπει και ρωτάει:- Καλά, με το καλάμι ψαρεύεις, το τούβλο όμως τι το θέλεις;

- Α, αν μου κάτσεις θα σου πω, απαντάει ο ψαράς.
Η γκόμενα δεν δέχεται και φεύγει. Μετά από λίγο γυρνάει και του λέει:

- Θα σκάσω αν δεν μου πεις. Εντάξει θα σου κάτσω.
Την πηδάει ο μπάρμπας, τελειώνει και τον ξαναρωτάει η γκόμενα για το τούβλο:
- Κοίτα να δεις, με το καλάμι δεν έπιασα ούτε ένα ψάρι, ενώ με το τούβλο είσαι η 4η που πηδάω!


ζέστη σίγουρα σας κάνει να λαχταράτε κάτι παγωμένο και δροσιστικό … Τι θα λέγατε αν μπορούσατε ταυτόχρονα να «κόψετε» και μερικούς πόντους από την περιοχή της κοιλιάς;
Η επίπεδη κοιλιά είναι το όνειρο κάθε γυναίκας αλλά και κάθε άνδρα και υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να την αποκτήσετε!
Δείτε τέσσερις απολαυστικές επιλογές που θα σας δροσίσουν αλλά και θα σας… αδυνατίσουν!
1. Smoothie καρπούζι
flat2
Το καρπούζι είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς του καλοκαιριού μεταξύ των φρούτων. Είναι ιδανικό ως βάση για smoothie, καθώς έχει ελάχιστες θερμίδες και περιέχει τεράστια ποσότητα νερού που μας ενυδατώνει. Είναι αφροδισιακό, ενώ μας παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως το λυκοπένιο, αλλά και ένα αμινοξύ που ονομάζεται αργινίνη. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Nutrition κατέδειξε ότι η αργινίνη συμβάλλει στη μείωση του λίπους και την ταυτόχρονη αύξηση της μυϊκής μάζας.
2. Παγωμένο τσάι μέντας
flat4
Δεν είναι μόνο δροσιστικό αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικό για να ξεφουσκώσει η κοιλιά σας. Το τσάι μέντας βοηθά το στομάχι να επεξεργαστεί πιο αποτελεσματικά τα λιπαρά, εξασφαλίζοντας ότι διασπώνται και καταναλώνονται ταχύτερα. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνεται το ενοχλητικό φούσκωμα.
3. Ανανάς φραπέ
flat5
Εξωτική γεύση και αδυνάτισμα στο ποτήρι σας! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φρέσκος ανανάς και μια κουταλιά της σούπας έλαιο από λιναρόσπορο. Το όφελος από αυτό το δροσιστικό ποτό είναι διπλό: ο λιναρόσπορος παρέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFAs) τα οποία συμβάλλουν στην καύση του λίπους, ενώ ο ανανάς περιέχει βρωμελίνη, ένα ένζυμο που βοηθά στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, διευκολύνει την πέψη και καταπολεμά το φούσκωμα.
4. Milkshake από μαύρη σοκολάτα
flat6
Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα γλυκά, τουλάχιστον επιλέξτε αυτό ως επιδόρπιο. Η μαύρη σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στο αδυνάτισμα, επειδή καταστέλλει την όρεξη και τις λιγούρες. Επειδή θα πάρετε αρκετές θερμίδες, αποφύγετε να το συνδυάσετε με κάποιο άλλο σνακ.
Πηγή: onmed.gr
Το κινητό έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τόσο μάλιστα που δεν το αποχωριζόμαστε ούτε στον ύπνο μας!
Πολλοί είναι αυτοί που θα ρίξουν μια τελευταία ματιά στα mail τους ή θα παίξουν ένα παιχνίδι πριν κοιμηθούν και ακόμη περισσότεροι επιλέγουν να κρατήσουν το κινητό ανοιχτό επάνω στο κομοδίνο όλο το βράδυ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η συνήθεια, δεν αποκλείεται να σας βγει σε κακό...
Πριν από μερικές ημέρες, ένα 13χρονο κορίτσι από το Τέξας των ΗΠΑ ξύπνησε μέσα στη νύχτα από μια παράξενη μυρωδιά. Το smartphone της, το οποίο και είχε ξεχάσει κάτω από το μαξιλάρι της όταν την πήρε ο ύπνος, είχε καεί, με αποτέλεσμα να λιώσει εντελώς αλλά και να καταστρέψει τα σεντόνια και το στρώμα. Αιτία αυτής της μικρής καταστροφής ήταν η ελαττωματική (όχι επώνυμη) μπαταρία που είχε αγοράσει η κοπέλα αλλά και το γεγονός ότι αμέλησε τις οδηγίες του κατασκευαστή, οι οποίες ρητά αναφέρουν πως η συσκευή δεν πρέπει να καλύπτεται από κλινοσκεπάσματα ή άλλα παρόμοια υλικά.
Αν και τέτοια περιστατικά είναι σπάνια, μην ξεχνάτε ότι το κινητό, όπως επίσης και το τάμπλετ, η τηλεόραση και κάθε άλλη συσκευή με οθόνη, εκπέμπει φως που παρεμποδίζει την παραγωγή της επονομαζόμενης «ορμόνης του ύπνου». Γνωστή στον ιατρικό χώρο ως μελατονίνη, η ορμόνη αυτή παράγεται φυσικά από το σώμα ώστε να μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε και κατ' επέκταση να κοιμηθούμε. Αυτό το φως «μπερδεύει» το εσωτερικό μας ρολόι, με αποτέλεσμα να παραμένουμε σε εγρήγορση σαν να είναι μέρα. Για να απολαύσουμε περισσότερο και πιο ποιοτικό ύπνο, θα πρέπει – ιδανικά – να απενεργοποιούμε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές δύο ώρες πριν πέσουμε στο κρεβάτι.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!