Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Στο Έσσεξ της Βρετανίας εντοπίστηκαν μέσα σε κοντέινερ 34 Αφγανοί μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 13 παιδιά, σύμφωνα... με τις βρετανικές αρχές. ανάμεσά τους και 13 παιδιά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία την Κυριακή.

Πρόκειται για εννέα άνδρες και οκτώ γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 72 ετών, καθώς και 13 παιδιά ηλικίας από ενός έτους έως και 12 ετών.

Ο εντοπισμός τους πραγματοποιήθηκε όταν άνδρες στο λιμάνι άκουσαν φωνές μέσα από τα κοντέινερ. Σημειώνεται ότι σε αυτά βρέθηκε και ένας άνδρας νεκρός.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στο... "μέρος", εκεί που, ακόμη και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του, φαίνεται πως βρίσκει τη... "μούσα" του ο Σιλβέστερ Σταλόνε, κάθε φορά που προσπαθεί να σκαρφιστεί ιδέες για τα σενάριά του.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, όπως αποκάλυψε η ίδια η μητέρα του Σταλόνε, ο ηθοποιός σε εκείνο το σημείο βρίσκει την ηρεμία του, ενώ η 92χρονη Τζάκι, τόνισε ότι στην τουαλέτα γράφτηκαν ταινίες όπως τα Ρόκι και Ράμπο.

«Κάθεται για να γράψει τις ταινίες μόνος του στο μπάνιο. Το μπάνιο του είναι μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα αλλά νοιώθει σίγουρος ότι κανείς δεν θα τον ενοχλήσει» σημείωσε η μητέρα του στη New York Daily News.

Για τη συνήθεια αυτή πάντως ευθύνεται η ίδια αφού όπως εξήγησε «αυτός είναι ο μοναδικός χώρος που δεν θα σε διακόψει κανείς. Κι εγώ εκεί έγραφα».

http://www.thestival.gr
Νέα ταραχή εξ αφορμής δημοσίευματος της γερμανικής Bild, σύμφωνα με το οποίο ετοιμάζεται τεμαχισμός του ΟΑΕΔ, με στόχο την ιδιωτικοποίηση ενός τμήματος του Οργανισμού, του τομέα που ασχολείται με τα προγράμματα απασχόλησης. Για το δημοσίευμα, υπήρξε άμεση και σφοδρή αντίδραση από το ΠαΣΟΚ χωρίς ωστόσο να συνοδευτεί με κυβερνητική θέση ή σχετική ανακοίνωση από το Μαξίμου.

 Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του το χαρακτηρίζει ως «απολύτως ανυπόστατο». Επίσης, σημειώνεται με νόημα ότι «στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης είναι η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.»

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ καλούν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο «μοιραίο ολίσθημα» και να μετατρέψει το «δικαίωμα» στην εύρεση εργασίας σε «εμπόρευμα». Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, που με ξεχωριστή ανακοίνωση καλεί το διοικητή του Οργανισμού να δημοσιοποιήσει «τι σχεδιάζεται για το μέλλον του Οργανισμού σε οποιοδήποτε κυβερνητικό ή μη επίπεδο». Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ ζητούν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να σταματήσουν την πολιτική που είναι «υποταγμένη στο μεγάλο κεφάλαιο» και να λάβουν πραγματικά «μέτρα στήριξης των ανέργων». Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να αποδοθούν στον Οργανισμό τα περίπου οι εισφορές που θεωρούν ότι «παρανόμως παρακρατούνται από το ΙΚΑ και ανέρχονται στα 8 δισ. ευρώ». Ζητούν επίσης, στο εξής να αποδίδονται στον ΟΑΕΔ όλες οι εισφορές που παρακρατούνται υπέρ του Οργανισμού από το ΙΚΑ.

Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα του Bild αναφέρεται σε τεμαχισμό του ΟΑΕΔ και κάποια κομμάτια του θα καταλήξουν σε ιδιώτες. Αφηνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ιδιώτες να μπουν και στο ΙΚΑ, μέσω της ανάθεσης σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες των οφειλών που έχουν επιχειρήσεις προς το Ίδρυμα. Ας σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες οφειλές, άνω των 5.000 ευρώ, έχουν εκχωρηθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), που συστάθηκε ως αποτέλεσμα μνημονιακής δέσμευσης, άρα με την προτροπή της τρόικας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών" η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποδεχτεί και ήδη αποφασίσει την κατάργηση του Οργανισμού βάσει των προτύπων που ίσχυσαν στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για ένα σενάριο που συζητείται στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση εδώ και ένα δίμηνο περίπου, με τον υπουργό, να φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει το σχετικό εγχείρημα μη υπολογίζοντας το σχετικό κόστος.
Το κυβερνητικό σχέδιο θέλει τις δραστηριότητες του ΟΑΕΔ να διχοτομούνται και αφενός η επιδοματική πολιτική (επιδόματα ανεργίας κ.λπ.) να περάσει στις αρμοδιότητες του ΙΚΑ, αφετέρου οι πολιτικές απασχόλησης να δοθούν σε ιδιώτες οι οποίοι και θα αναλάβουν να τρέξουν τις τεράστιες ροές χρήματος από τα κοινοτικά κονδύλια για την άσκηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε ιδιώτες.

Αντιδράσεις

ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν τεμαχισμού και δήθεν πώλησης του ΟΑΕΔ, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζοντας ότι είναι πάγια θέση του και αποτελεί στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.
Επισημαίνει ότι, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ανέργων αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους.

ΣΥΡΙΖΑ
Ο προωθούμενος από την κυβέρνηση ξαφνικός "θάνατος" του ΟΑΕΔ εξυπηρετεί ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα, επισημαίνει Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Εργασίας, Δ. Στρατούλης.
Σε ανακοίνωσή του καλεί τον υπουργό Εργασίας να απαντήσει άμεσα εάν η κυβέρνηση και η τρόικα προετοιμάζουν τον ξαφνικό «θάνατο», δηλαδή την κατάτμηση, τη διάλυση, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ.
Τονίζει ότι, η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση διάλυση του ΟΑΕΔ και η μεταφορά της επιδότησης ανεργίας, και κατά συνέπεια των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών για την ανεργία, στο ΙΚΑ στοχεύει στην αρπαγή τους, για να στηριχθεί η καταρρέουσα λόγω των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών οικονομική βάση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Επίσης, η μεταφορά και η διαχείριση της κοινοτικής χρηματοδότησης των προγραμμάτων που στηρίζουν τις λεγόμενες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης σε ιδιώτες εξυπηρετούν με προκλητικό τρόπο ιδιοτελείς στόχους μεγάλων κερδοσκοπικών οικονομικών συμφερόντων και θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση την ήδη πρωτοφανώς υψηλή ανεργία.
Επιπλέον σημειώνει αυτό το ενδεχόμενο θα προκαούσε ένα νέο θανάσιμο κυβερνητικό χτύπημα στο ήδη συνταγματικά «κουρελιασμένο» κατοχυρωμένο δικαίωμα της εργασίας, που πλέον θα μετατραπεί σε εμπόρευμα προς όφελος της ιδιωτικής κερδοσκοπίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση, «ούτε να το σκέφτεται» να προχωρήσει σε ένα τέτοιο πολιτικό, αντικοινωνικό και αντεργατικό έγκλημα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, και μάλιστα σε μια περίοδο που, λόγω των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της, έχει εκτινάξει την ανεργία σε ουράνια ύψη.
Ενώ θεωρεί αναγκαία την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, με στόχο να μετατραπεί σε έναν πραγματικά δημόσιο, ενιαίο, παραγωγικό, αποτελεσματικό και τριμερώς χρηματοδοτούμενο (όχι μόνο από εργαζόμενους και εργοδότες αλλά και από το κράτος) σύγχρονο οργανισμό. Ένας τέτοιος δημόσιος φορέας, σε συνεργασία με αναβαθμισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς της μεγαλοεργοδοτικής αυθαιρεσίας, μπορεί να λειτουργήσει ως το βασικό εργαλείο για τον επανασχεδιασμό και την προώθηση πολιτικών αντιμετώπισης της ανεργίας με στήριξη και αύξηση της πλήρους και σταθερής εργασίας, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, που θα αντικαταστήσει τα καταστροφικά και ανθρωποκτόνα μνημόνια.

http://www.fpress.gr
Ποιο είναι το νούμερο ένα θέμα αυτή την περίοδο στα γυναικεία πηγαδάκια;

Μα φυσικά το καλοκαίρι, η παραλία, το μαγιό και η κυτταρίτιδα! Και αν όλα τα υπόλοιπα μας γεμίζουν μία γλυκιά προσμονή και ανυπομονησία, η κυτταρίτιδα μας γεμίζει άγχος, στενοχώρια και... θλίψη και όλα αυτά χωρίς καμία απολύτως υπερβολή! Έχετε δοκιμάσει τα πάντα αλλά
η διαβόητη πια, όψη φλοιού πορτοκαλιού επιμένει; Επειδή λοιπόν σας νιώθουμε, και αντιλαμβανόμαστε τη στενοχώρια σας, και επειδή ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία από εσάς, δοκιμάζει σχεδόν οποιαδήποτε μέθοδο πέσει στην αντίληψή της, θέσαμε επί τάπητος μερικές από τις πιο κοινές σπιτικές θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας, και σας αποκαλύπτουμε ποιες αποδίδουν και ποιες είναι ένα... μεγάλο ψέμα! Η ώρα της αλήθειας έφτασε...

1. Μπάνιο με φύκια: Πολλοί είναι αυτοί που συνιστούν ένα 20λεπτο μπάνιο με φύκια 2 φορές την εβδομάδα, μιας και είναι γνωστό ότι έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και να λειαίνουν το δέρμα. Ωστόσο, πρέπει να σας ενημερώσουμε, ότι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης θεραπείας, είναι προσωρινά και παρά την πρόσκαιρη βελτίωση, έπειτα από λίγες μέρες το πρόβλημα επανεμφανίζεται.

2. Ώρα για καφέ: Μία ακόμη θεραπεία για κυτταρίτιδα είναι φυσικά και ο καφές. Οι ειδικοί συστήνουν ένα scrub 2 φορές την εβδομάδα για 10 περίπου λεπτά, το οποίο παρασκευάζεται από καφέ διαλυμένο μέσα σε ζεστό νερό. Ο καφές, έχει την ικανότητα να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα οι προβληματικές περιοχές να αιματώνονται ακόμα καλύτερα! Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και διαρκούν.

3. To γλυκό μελάκι: Κακά τα ψέματα το μέλι κάνει παντού καλό, όχι όμως και στην κυτταρίτιδα! Η επάλειψη με μέλι στην προβληματική περιοχή, όχι μόνο ήταν επίπονη καθώς έδινε την αίσθηση χαλάουα, αλλά δεν είχε και απολύτως κανένα αποτέλεσμα!

4. Μασάζ: Κατά τη διάρκεια του ζεστού μπάνιου, και 2 φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με όσα ξέραμε μέχρι σήμερα το μασάζ στις προβληματικές περιοχές, βοηθάει στην μείωση της κυτταρίτιδας. Στην πραγματικότητα, κάνει τη περιοχή λίγο πιο απαλή και δεν έχει κανένα απολύτως ορατό αποτέλεσμα!

5. Χυμός λεμόνι και πιπέρι cayenne: Ένα ρόφημα 3 φορές την μέρα που θα περιλαμβάνει αυτά τα 2 υλικά! Σύμφωνα με όσες γυναίκες το δοκίμασαν για περίπου 30 μέρες, τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ορατά! Το συστήνει και η... Beyonce!

6. Η... βεντούζα: Αλείφετε την προβληματική περιοχή με λάδι σώματος και στη συνέχεια εφαρμόζετε την κλασική μέθοδο της βεντούζας! ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα αποτελέσματα είναι μόνο προσωρινά και τις περισσότερες φορές το πρόβλημα γίνεται... χειρότερο!

7. Λάδι καρύδας και βούρτσισμα: Απλώνετε λάδι καρύδας στην προβληματική περιοχή και στη συνέχεια κάνετε μασάζ με μία βούρτσα κάθε μέρα! Εφαρμόστε για 30 περίπου μέρες και τα αποτελέσματα θα είναι όντως εντυπωσιακά! Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή είναι η πιο αποτελεσματική σπιτική μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας.

http://www.thestival.gr
Αχινοί, αστερίες και φύκη είναι μερικά από τα είδη που μαρτυρούν πόσο υγειές είναι ένα θαλάσσιο οικοσύστημα.
Ο αχινός όμως αποτελεί πρόβλημα για τους λουόμενους αφού αν κάποιος τον πατήσει εκτός του ότι πονάει είναι και δύσκολο να αφαιρεθούν τα αγκάθια.
Το είδος του αχινού που ζει στις ελληνικές θάλασσες
Ονομάζεται Paracentrotus lividus. Είναι ο γνωστός ελληνικός μωβ αχινός. Ζει στη Μεσόγειο θάλασσα και στον ανατολικό Ατλαντικό ωκεανό και η διάμετρός του φτάνει έως και 7 εκατοστά.
Αν πατήσετε λοιπόν αχινό:
Το περιστατικό δεν είναι σοβαρό ούτε υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο πόνος βέβαια είναι αρκετά μεγάλος.
Ο κίνδυνος: Είναι πιθανό να δημιουργηθεί απόστημα στην περίπτωση που παραμείνουν κάποια αγκάθια μέσα στο δέρμα.
Τι να κάνετε:
-Καθαρίστε την περιοχή με λίγο οινόπνευμα ή οξυζενέ, για να αποφύγετε περαιτέρω μολύνσεις. Αν δεν διαθέτετε καθαρίστε την περιοχή με λίγο νερό (κατά προτίμηση ζεστό γιατί βοηθά στην απομάκρυνση των αγκαθιών)
-Επαλείψτε με λάδι, στα σημεία της επιδερμίδας που έχουν μπει τα αγκαθάκια. Χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο ή baby oil ή ακόμα και λάδι αντηλιακό. Ό,τι έχουμε εύκαιρο, αρκεί να είναι λιπαρή ουσία. Περιμένετε λίγο μέχρι να μαλακώσει το δέρμα και τότε αφαιρέστε τα αγκάθια με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, το οποίο έχετε απολυμάνει προηγουμένως με οινόπνευμα ή καίγοντάς το με έναν αναπτήρα. Καλό θα είναι να έχουμε και ένα μεγεθυντικό φακό για να βλέπουμε.
-Προσοχή, υπάρχει και η λύση της καρφίτσας αν και είναι καλύτερα να την αποφύγετε γιατί εκτός του ότι τραυματίζετε το δέρμα, υπάρχει περίπτωση να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Αφού την απολυμάνετε με οινόπνευμα, πολύ προσεκτικά, την πιέζετε και βγαίνει το αγκαθάκι.
-Αν πάλι δεν διαθέτετε τσιμπιδάκι ή καρφίτσα, πιέζετε μηχανικά στα σημεία με τα δάχτυλά σας, ώστε να βγουν προς τα έξω τα αγκάθια του αχινού. Προσεκτικά, τα τραβάτε για να τα απομακρύνετε.
-Όταν επιτέλους τελειώσει αυτή η διαδικασία πρέπει να απολυμάνετε με οινόπνευμα ή οξυζενέ, για να αποφύγετε την μόλυνση.
-Αποφύγετε να πατήσετε το πόδι όσο μπορείτε και καλύψτε την περιοχή με αυτοκόλλητο επίδεσμο.
Συνήθως, ο πόνος κρατάει γύρω στις δύο μέρες. Αν όμως δεν υποχωρεί, ίσως να σας ανακουφίσουν τα ποδόλουτρα με δροσερό νερό.
Πότε να πάτε στο γιατρό: Αν παρατηρείτε ακόμα μικρά μαύρα σημαδάκια που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε, πηγαίνετε σε γιατρό και μην περιμένετε να βγουν από μόνα τους.
healthpro.gr
Είναι μία μάχη που δίνουν καθημερινά εκατομμύρια υπάλληλοι σε όλο τον πλανήτη:

να κρατήσουν όπως όπως τα μάτια τους ανοιχτά, έπειτα από ένα δημιουργικό πρωινό και ένα μεσημεριανό γεύμα – έστω και ελαφρύ.

Οι εταιρείες στην Ιαπωνία αναγνωρίζουν αυτόν τον καθημερινό αγώνα των υπαλλήλων τους. Επειτα λοιπόν από αρκετή σκέψη, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, και πεπεισμένοι ότι μία σιέστα θα κάνει τους υπάλληλους πιο παραγωγικούς, ολοένα και περισσότεροι ιάπωνες εργοδότες δίνουν το ΟΚ στους εργαζόμενούς τους να πάρουν έναν σύντομο υπνάκο, περί τα 20 λεπτά, πάνω στα γραφεία τους.

Η Οκούτα, εταιρεία λίγο έξω από το Τόκιο η οποία αναλαμβάνει ανακαινίσεις κατοικίων , εφαρμόζει το μέτρο εδώ και δύο χρόνια με μεγάλη επιτυχία. «Οταν είμαι νυσταγμένος και κάνω πράξεις, πρέπει να διπλοτσεκάρω τη δουλειά μου, μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος. Οπότε μού παίρνει περισσότερη ώρα», υποστηρίζει ο Ικούκο Γιαμάντα, λογιστής στην εταιρεία.

Οι ιαπωνικές εταιρείες έχουν έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο προτρέπουν τους υπαλλήλους τους να ξεκουράζονται λίγο το μεσημέρι. Σύμφωνα με διεθνή έρευνα του Αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος Υπνου, οι ιάπωνες εργαζόμενοι κοιμούνται το βράδυ κατά μέσο ώρες μόλις έξι ώρες και 22 λεπτά, λιγότερο από όλους τους συναδέλφους στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου.

http://www.seleo.gr
Σύμφωνα με τη McLaren, η εντυπωσιακή P1 GTR, που παρουσιάστηκε επίσημα στο Pebble Beach των ΗΠΑ, είναι το απόλυτο αυτοκίνητο για χρήση εντός πίστας.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για τη street legal εκδοχή της "καθαρόαιμης" McLaren P1, αλλά για μια εξειδικευμένη εκδοχή της που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας.

Με κόστος που αγγίζει το αστρονομικό για τα σημερινά δεδομένα ποσό των 2,5 εκ. ευρώ, η νέα P1 GTR, η οποία αναμένεται να παραχθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (25 με 30 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της McLaren), στοχεύει εμπορικά στους 375 ιδιοκτήτες της "απλής" P1, οι οποίοι και αναμένεται να διεκδικήσουν τη σπάνια, όσο και "ειδική" αυτή αγωνιστική κατασκευή από το Μάιο του 2015, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή της.

Την κίνηση, όπως και στην P1, παρέχει το γνωστό υβριδικό σύνολο (ηλεκτρικός κινητήρας σε συνδυασμό με έναν 3,8 V8 εσωτερικής καύσης με δύο τούρμπο), το οποίο έχει αναβαθμιστεί σε απόδοση αγγίζοντας τους 1.000 ίππους.

Οι σημαντικότερες, ωστόσο, διαφοροποιήσεις εστιάζονται στην αεροδυναμική, με την McLaren Special Operations, η οποία φέρει την ευθύνη εξέλιξης του μοντέλου, να έχει προικίσει την P1 GTR με ένα νέο «πακέτο» που παράγει μεγαλύτερα ποσά κάθετης δύναμης διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός για ακόμα καλύτερη ψύξη των κινητήριων μονάδων αλλά και των φρένων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν, επίσης, το μεγαλύτερο κατά 80 χιλιοστά εμπρός μετατρόχιο, η ευμεγέθης "σταθερή" αεροτομή στο πίσω μέρος, στην οποία έχει ενσωματωθεί το υδραυλικά ελεγχόμενο σύστημα DRS α λα... Formula 1, η εισαγωγή αέρα στην οροφή του οχήματος, οι εντυπωσιακές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο, καθώς και οι αγωνιστικές ζάντες με ένα μπουλόνι διαμέτρου 19 ιντσών, οι οποίες συνδυάζονται με σλικ ελαστικά της ιταλικής Pirelli.

Από εκεί και πέρα, όπως συμβαίνει με αντίστοιχες κατασκευές, οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν μετακομίσει πάνω στις εμπρός κολώνες του αμαξώματος, ενώ χρωματικά οι παραπομπές στην κορυφαία McLaren F1 GTR είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.
news.gr
Καταιγισμός προσπαθειών απάτης οικονομικής φύσεως σε ανύποπτους πολίτες. Αλλη μια προσπάθεια εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκληματος η οποία ενημερώνει για έξαρση αποστολής ψεύτικων μηνυμάτων για την υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, προειδοποιεί τους πολίτες ότι δεν πρέπει να πέσουν θύματα εξαπάτησης επιτήδειων καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.
Με τα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.
Ειδικότερα, οι δράστες μέσω των ανωτέρω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπόσχονται στους χρήστες του διαδικτύου δήθεν, άμεσα και εύκολα, την χορήγηση δανείων, ακόμα και μεγάλων χρηματικών ποσών, με χαμηλό επιτόκιο και γρήγορες διαδικασίες χρηματοδότησης.
Μάλιστα στα μηνύματα αυτά, ως στοιχεία επικοινωνίας που δίδονται, υπάρχει μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , ενώ δεν δίδεται ποτέ η διεύθυνση της υποτιθεμένης φυσικής έδρας τους, κινητά ή σταθερά τηλέφωνα, ή κάποιο άλλο στοιχείο επικοινωνίας.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι αυτά τα μηνύματα δεν προέρχονται σε καμία περίπτωση από πιστωτικά ιδρύματα ή εταιρείες παροχής πιστώσεων, ειδικά αδειοδοτημένες για αυτό και ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι αυτού του είδους τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν, με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), τους πρόθυμους και ανυποψίαστους που αναζητούν την χορήγηση χρημάτων ή δανείου, να αποστείλουν:
είτε τα προσωπικά τους στοιχεία και δεδομένα (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) κ.τ.λ.), για να τα χρησιμοποιήσουν περαιτέρω για κακόβουλους σκοπούς,
είτε προσωπικά τους οικονοµικά δεδοµένα (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ numbers), αριθµούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κτλ)
είτε να ζητηθεί να προκαταβάλουν αρχικά ένα ποσό, προκειμένου υποτίθεται να ξεκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης του δανείου. Μάλιστα στην τελευταία περίπτωση ζητούν τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου ότι δεν πρέπει να ανταποκρίνονται και να απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία. Επίσης, να μην αποστέλλουν ποτέ προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία των συναλλαγών τους, μέσω μίας κοινής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (webmail).
Επιπρόσθετα, οι χρήστες του διαδικτύου συνιστάται να μην ανοίγουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είναι βέβαιοι. Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα άγνωστης προέλευσης που περιέχουν συνημμένα αρχεία και περισσότερο αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «CYBERALERT» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της νέας εφαρμογής (Application) «Cyberkid»
Τηλεφωνικά στον αριθμό : 210-647 64 64
Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

http://www.fpress.gr 
Να επιστραφούν στην Αθήνα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ζητάει ο Guardian. Τι μπορεί να κάνει κάποιος με τα πιο όμορφα έργα τέχνης του κόσμου; Πού ανήκουν; Πώς πρέπει να φροντίζονται και πού πρέπει να εκτίθενται; Αυτό φαίνεται να αναρωτιέται ο αρθρογράφος της Guardian, Τζόναθαν Τζόουνς εκθειάζοντας το Μουσείο της Ακρόπολης και τονίζοντας για άλλη μία φορά πως τα γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.
Το άρθρο του έχει τον τίτλο "Τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι τα ωραιότερα έργα τέχνης στον κόσμο και για αυτό πρέπει να τα επιστρέψουμε", ενώ ο δημοσιογράφος κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο περιγράφοντας πότε και πως δημιουργήθηκαν.
"Τα γλυπτά δημιουργήθηκαν στην Αθήνα τον 5ο αιώνα π.Χ. για να διακοσμήσουν τον Παρθενώνα, τον ναό της Αθηνάς, που ακόμα και σήμερα δεσπόζει στον ορίζοντα της ελληνικής πρωτεύουσας" αναφέρει.
Είναι φανερό αναφέρει ο Τζόναθαν Τζόουνς ότι ο Λόρδος Ελγιν αφαίρεσε τα καλύτερα διατηρημένα τμήματα που διασώθηκαν από τον ναό στις αρχές του 19ου αιώνα, και τα μετέφερε στο Λονδίνο, όπου από τότε συγκαταλέγονται στα εκθέματα του Βρετανικού Μουσείου.
"Είναι επίσης εμφανές ότι η Ελλάδα θέλει τα Μάρματα του Παρθενώνα πίσω και το 2009 άνοιξε ένα μουσείο -έργο τέχνης, κάτω από το λόφο της Αρκόπολης που στέκεται ο Παρθενώνας για να τα στεγάσει" επισημαίνει ο αρθρογράφος.
"Πού ανήκουν όμως πραγματικά τα γλυπτά; Για να βρει όμως κανείς μια λογική απάντηση σε αυτό το ερώτημα", υποστηρίζει ο αρθρογράφος και συνεχίζει "πρέπει πρώτα να σκεφτεί ότι πρόκειται για την πιο όμορφη τέχνη στον κόσμο. Εχει μόνο ελάχιστους αντιπάλους – σκεφτείτε τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και τον Μιχαήλ Αγγελο".
Όπως λέει: "Η θλιβερή αλήθεια είναι πως μέσα στο Βρετανικό Μουσείο, τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν μπορεί να τα θαυμάσει κανείς στην τελειότητά τους. Κυρίως για έναν λόγο, παρουσιάζονται σε μια γκρίζα, νεοκλασική αίθουσα όπου οι πέτρινοι τοίχοι της δεν κάνουν αντίθεση με αυτά τα λίθινα έργα τέχνης – είναι μια νεκρική αίθουσα που τα «πλακώνει» αντί να τα φωτίζει. Επομένως, αν το Βρετανικό Μουσείο θέλει να κρατήσει αυτά τα αριστουργήματα, πρέπει να βρει τα χρήματα να τα παρουσιάσει σε έναν χώρο με πιο μοντέρνα αισθητική» σημειώνει με νόημα ο Τζόουνς και προσθέτει «Ή, θα μπορούσε να τα επιστρέψει στην Ελλάδα, που έχει κατασκευάσει ήδη ένα υπέροχο σύγχρονο μουσείο για να το κάνει αυτό. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με την έκθεση των γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης, για τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι πως καθιστά εύκολο στον θεατή να δει πώς ταιριάζουν τα γλυπτά στο κτίριο και πώς λειτουργούν ως σύνολο. Έχει επίσης ένα πλεονέκτημα που το Λονδίνο δεν μπορεί σε τίποτε να συναγωνιστεί – μπορεί κανείς να θαυμάσει τα γλυπτά και μετά μέσα από τον γυάλινο τοίχο να δει τον ίδιο τον Παρθενώνα, δημιουργώντας μια αισθητική σύνδεση ανάμεσα στην τέχνη και το αρχιτεκτονικό σπίτι τους".
news.gr
Ο Έρικ Άντερσον, επιστημονικός υπεύθυνος της ιστοσελίδας γνωριμιών AshleyMadison.com και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γουίντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζει πως ανακάλυψε – επιτέλους – τι είναι αυτό που ωθεί τις γυναίκες να απατήσουν το σύντροφό τους.

Η ιστοσελίδα AshleyMadison.com επιτρέπει σε άνδρες και γυναίκες να γνωρίζουν νέους ανθρώπους και να διατηρούν μαζί τους, διακριτικά πάντα, παράνομους δεσμούς.

Ο Άντερσον μελέτησε – κάποιοι θα έλεγαν πως "κατασκόπευσε" – τις διαδικτυακές συζητήσεις 100 παντρεμένων γυναικών ηλικίας 35 έως 45 ετών, προκειμένου να διαπιστώσει ποιος είναι ο βασικός λόγος για να αναζητήσουν μια εξωσυζυγική σχέση. Παρουσιάσε τα αποτελέσματα της μελέτης του στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κοινωνιολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο.

Προς έκπληξή του, ο Άντερσον διαπίστωσε πως οι γυναίκες αυτές δεν αναζητούσαν ένα νέο ερωτικό σύντροφο επειδή ήταν δυστυχισμένες στο γάμο τους. Αντιθέτως, ανακάλυψε ότι το 67% των γυναικών αναζητούσαν ένα νέο φλερτ επειδή επιθυμούσαν πιο ρομαντικό ή παθιασμένο σεξ.

Οι περισσότερες από αυτές, μάλιστα, έκαναν εξαιρετικά θετικά σχόλια για το σύζυγό τους στις διαδικτυακές τους συζητήσεις με άλλους άνδρες.

"Τα αποτελέσματα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν τη συζυγική δυσαρμονία, αλλά τη σεξουαλική μονοτονία. Πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο που χαρακτηρίζει τις μακρόχρονες μονογαμικές σχέσεις", αναφέρει ο Άντερσον στο σχετικό δελτίο τύπου.

"Η πιο προβλέψιμη μεταβλητή σε μια σχέση είναι πως όσο προχωρά η ποιότητα και η συχνότητα του σεξ μειώνονται. Αυτό συμβαίνει επειδή συνηθίζουμε και βαριόμαστε."

Για ακόμη μία φορά λοιπόν επισημαίνεται ότι μια σχέση χρειάζεται προσπάθεια και αφοσίωση για να παραμείνει ζωντανή. Η φαντασία και η δημιουργικότητα βοηθούν το ζευγάρι να ανακαλύπτει συνεχώς καινούρια πράγματα, ώστε να μη βυθιστεί στη ρουτίνα και στραφεί εν τέλει σε... άλλες αγκαλιές.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!