Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Για όσα «μαγικά» ζει στην Μπάγερν Μονάχου και τη σχέση του με τον Πεπε Γκουαρδιόλα, μίλησε ο Άγγελος Οικονόμου στην εφημερίδα

Είναι 19 χρονών, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1995 στη Θεσσαλονίκη και έχει ύψος 1,73μ. Αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, αλλά και ως δεξί και αριστερό μπακ. Ο νεαρός άσος έχει εκπλήξει τους πάντες με τις εμφανίσεις του, παίζει με τη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν Μονάχου, ενώ έχει ζήσει από κοντά εμπειρίες και από την πρώτη ομάδα, με την οποία πήγε στις ΗΠΑ.
Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Μετά απο εκείνο το παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ, ακολούθησε η τουρνέ της Μπάγερν στις ΗΠΑ. Κι ο 19χρονος μέσος ήταν εκεί. Με τρόπο… γνωστό!

Δεν το ήξερα. Μια μέρα πριν μου είπαν να ετοιμάσω το διαβατήριό μου, αφού θα ακολουθούσα την αποστολή.

Συνεχή 24ωρα με ποδοσφαιρικά αστέρια. Τι μένει;

Ο επαγγελματισμός τους. Προσέχουν τα πάντα, την κάθε λεπτομέρεια, απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν. Σταρ, αλλά συμπεριφέρονται προς όλους με σεβασμό, χωρίς βεντετισμό.

Η αξιοποίηση της εμπειρίας το επόμενο ζητούμενο.

Πήρα κι έμαθα πολλά πράγματα. Είναι μοναδικό να παίζεις διπλό με αντιπάλους και συμπαίκτες, όπως ο Λεβαντόφσκι κι ο Ριμπερί. Είμαι στη δεύτερη ομάδα, αλλά πλέον ξέρω πως με σωστά βήματα, προσπάθεια και δουλειά θα είμαι σταθερά στη σκέψη του προπονητικού επιτελείου.

Για την πορεία μέχρι την πρώτη ομάδα της Μπάγερν, το παρόν και το μέλλον του.
Δεν είχα τον επαγγελματισμό στο μυαλό μου. Τη διετία, όμως, 2007-2009 βελτιώθηκα πολύ. Ταχυδυναμικά, τακτικά εξελίχθηκα. Κι όταν ήρθε το δοκιμαστικό στη Μπάγερν, ήμουν έτοιμος.

Κι απο εκεί και πέρα;

Ανέβηκα τα ηλικιακά κλιμάκια, ήμουν αρχηγός στην ομάδα Νέων, από τον Φεβρουάριο στη δεύτερη ομάδα (σ.σ.: βασικός παρότι ο μικρότερος σε ηλικία). Προσαρμόστηκα, αφού στο κλαμπ υπάρχει άριστη οργάνωση και προγραμματισμός σε κάθε επίπεδο.

Και ξαφνικά… πρώτη ομάδα!

Όχι και τόσο ξαφνικά! Από πέρυσι, ανάλογα με τις ανάγκες που υπήρχαν, έκανα προπονήσεις, το καλοκαίρι όμως συστηματοποιήθηκε.

Η αντίδρασή σου στην πρώτη (καλοκαιρινή) κλήση;

Ένα πρωί έγινε, ενώ ετοιμαζόμουν για την προπόνηση με τη δεύτερη ομάδα. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε πως σε μια ώρα πρέπει να είμαι στο προπονητήριο για να δουλέψω με τους μεγάλους. Πάλι καλά που έγινε έτσι γιατί αν το ήξερα από το προηγούμενο βράδυ, δε θα κοιμόμουν!

Αυτό ήταν και το μήνυμα του Γκουαρντιόλα;
Ναι. Είναι εκπληκτικός προπονητής, γνωρίζει τα πάντα για όλους! Σε επίπεδο τακτικής, ανάλυσης, προπόνησης, μεθοδολογίας.

Δεν κόμπλαρες λίγο;

Μερικές φορές αισθάνθηκα δέος! Κοιτούσα δίπλα μου κι αναρωτιόμουν πού βρίσκομαι, τι κάνω. Βλέπω, συμμετέχω, μαθαίνω τα μυστικά μιας ομάδας που τα έχει σαρώσει όλα.

Η προπόνηση;

Είναι σαφώς πιο απαιτητητική, πιο κουραστική, αλλά στη βάση της δε διαφέρει από αυτά που μέχρι και η… Κ18! Η φιλοσοφία και το ζητούμενό τους είναι ίδιο. Απλώς, υπάρχει τεράστια διαφορά στον ανταγωνισμό, στην ποιότητα, στις απαιτήσεις, στην ένταση.

Υπάρχει ανταμοιβή;

Είναι το σημαντικότερο! Αν είσαι καλός, αν δουλεύεις σωστά, ανταμείβεσαι. Κανείς δεν κοιτάει την ηλικία ή τίποτα άλλο. Μόνο πόσο ανταποκρίνεσαι, δουλεύεις και προσπαθείς.

Για την κλήση στην Εθνική Νέων.

Χωρίς συζήτηση θα αγωνιζόμουν για την Ελλάδα. Είναι όνειρο για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή και δεν αποτελώ εξαίρεση.

http://www.4news.gr 
Ένα μηχάνημα, που μπορεί να "διαβάζει" τις αναμνήσεις και τα όνειρα, καθώς και να ανακατασκευάζει εικόνες από το μυαλό, χρησιμοποιώντας σαρώσεις του εγκεφάλου, δημιούργησαν ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με το dete.gr, η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πορτρέτων εγκληματιών από τη μνήμη των θυμάτων, ή ακόμα και απεικόνιση των ονείρων τους.
«Είναι μια μορφή ανάγνωσης του μυαλού» εξηγεί ο Μάρβιν Τσαν, καθηγητής ψυχολογίας, γνωσιακής επιστήμης και νευροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γιέιλ.
Ο Τσαν, σε συνεργασία με τον Μπραις Κουλ του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και τον Αλαν Κάουεν από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έκαναν την εκπληκτική αυτή ανακάλυψη.
Οπως εξηγούν οι ερευνητές, οι μεγάλες περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου που εμπλέκονται στην αναγνώριση του προσώπου, αποτελούσαν ανέκαθεν μια πρόκληση για τους ερευνητές που επιθυμούν να χαρτογραφήσουν τις νευρωνικές διεργασίες.
«Αντιλαμβανόμαστε πρόσωπα σε ένα πολύ μεγαλύτερο επίπεδο λεπτομέρειας από ό, τι αντιλαμβανόμαστε άλλα πράγματα» εξηγεί ο Κόουεν.
Οι ερευνητές έδειξαν σε έξι άτομα 300 φωτογραφίες προσώπων, ενώ υποβάλλονταν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία. Αυτό τους επέτρεψε να προσδιορίσουν το πώς οι εγκέφαλοι τους αντιδρούν στα διαφορετικά χαρακτηριστικά των προσώπων.
Στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν τα δεδομένα που προέκυψαν για την κατασκευή ενός χάρτη που δείχνει πώς ο εγκέφαλος αντιδρά σε κάθε χαρακτηριστικό.
Στη συνέχεια, έδειξαν στους εθελοντές νέες εικόνες από πρόσωπα ενώ παράλληλα οι εγκέφαλοί τους είχαν σαρωθεί, και χρησιμοποιώντας μόνο τις πληροφορίες που αποκόμισαν, συνέκριναν το πώς ο εγκέφαλος αντέδρασε τη δεύτερη φορά, σε σχέση με τον τρόπο που αντέδρασε στις προηγούμενες εικόνες.
«Η μεθοδολογία αυτή δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια νέα και πολλά υποσχόμενη προσέγγιση για τη διερεύνηση της αντίληψης του προσώπου, αλλά προτείνει επίσης λεωφόρους για την ανακατασκευή ακούσιων οπτικών εμπειριών, όπως τα όνειρα, οι αναμνήσεις και η φαντασία, τα οποία κυρίως εκπροσωπούνται σε περιοχές του φλοιού υψηλότερου επιπέδου» εξηγούν οι ερευνητές.

http://www.thestival.gr
Στη φυλακή βρέθηκε μια 19χρονη στο Μάντσεστερ που το 2012 σκότωσε έναν άντρα χτυπώντας τον μέχρι θανάτου και διέταξε τον σκύλο της να του επιτεθεί επειδή πίστευε ότι ήταν ο διάβολος.
Οι γείτονες σήμαναν συναγερμό, όταν άκουσαν την Tinika Campbell να λέει στο pit bull terrier της να ορμήσει στον Ιρακινό Khalid Kassian Hassan.
Η αστυνομία έσπευσε αμέσως στο σπίτι του θύματος και βρήκε την έφηβη να τον χτυπά χωρίς έλεος στο κεφάλι, παρότι εκείνος την ικέτευε να σταματήσει.
Η 19χρονη υπέφερε τα τελευταία τρία χρόνια από ψυχωτικά επεισόδια και τη στιγμή της επίθεσης διαπιστώθηκε ότι έπαθε σχιζοφρενική διαταραχή που επιδεινώθηκε από τη χρήση κάνναβης.
Το πρωί της 31ης Αυγούστου του 2012 έφυγε από το σπίτι της και πήγε στο σπίτι του θύματος, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, όπου και του επιτέθηκε.
Ο εισαγγελέας είπε ότι η Campbell-η οποία τότε ήταν 17χρονων- είπε αργότερα στους γιατρούς ότι ο σκύλος της άρχισε να δαγκώνει τον Ιρακινό στο πόδι χωρίς λόγο και τότε, "σκέφτηκε ότι ήταν ο διάβολος και ότι έπρεπε να προστατεύσει τον εαυτό της".
Μάρτυρες υποστήριξαν ότι άκουσαν την Campbell να φωνάζει στον σκύλο της "Πιάστον, πιάστον".
Ο Hassan προσπάθησε να ξεφύγει και άρχισε να ουρλιάζει κατευθυνόμενος σε ένα γειτονικό διαμέρισμα.Όταν εκείνοι άνοιξαν την πόρτα βρήκαν τον Hassan στο πάτωμα, από πάνω του την Campbell. Όπως είπαν, η κοπέλα είχε διαταραγμένο βλέμμα και αίμα στα μαλλιά της.
Η Campbell στη συνέχεια προσπάθησε να κλειστεί σε ένα γραφείο. "Δάγκωνε έναν αστυνομικό και τον εαυτό της. Χρειάστηκαν 20 λεπτά για να την θέσουν υπό έλεγχο" ανέφερε ο εισαγγελέας.
Ο Hassan, ο οποίος έμενε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2001,πέθανε στο σημείο από πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, το πρόσωπο και το λαιμό. Ο σκύλος κυριολεκτικά έλιωσε το αριστερό του πόδι, ενώ είχε σημάδια από ανθρώπινες δαγκωματιές στο κεφάλι του και το αριστερό χέρι
Η Campbell, η οποία είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστεία, επίθεση, φθορά ξένης περιουσίας και διατάραξη της δημόσιας τάξης, είχε ομολογήσει την ενοχή της σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία. 
Μετά τη σύλληψή της εισήχθη σε νοσοκομείο, η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε όμως ακόμα ανά διαστήμα έχει εξάρσεις βίας. Σύμφωνα με το δικαστήριο, πρόσφατα επιτέθηκε και σε έναν ηλικιωμένο ασθενή και εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνη.
Στο δικαστήριο επισημάνθηκε ακόμη ότι σύμφωνα με τους ειδικούς δεν πρόκειται να θεραπευτεί και ενδεχομένως να πάσχει και από διαταραχή προσωπικότητας.
Η περίπτωση της θα κριθεί εκ νέου μετά από πέντε χρόνια παραμονής στη φυλακή.


Ρωτάει η μικρη κόρη την μαμά :
- Μαμά, μαμά. Άρχισαν να βγαίνουν τρίχες ανάμεσα στα πόδια μου! Τι συμβαίνει;
- Μην ανησυχείς γλυκιά μου, της λέει η μαμά της.

Το μέρος που βγαίνουν οι τρίχες λέγεται "Mαιμού". Να είσαι περήφανη για τη μαιμού σου και τις τρίχες!
Λίγο αργότερα πάει η μικρή στην μεγάλη της αδελφή και της λέει :
- Αδερφούλα. Άρχισαν να βγαίνουν τρίχες στη μαιμού μου!
Οπότε της απαντάει αυτή :
- Αυτό δεν είναι τίποτα. Εμένα εχει αρχισει και τρώει μπανάνες...!!!



Η Κάτω Βουλή της Αργεντινής υπερψήφισε χθες τον νόμο για την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας, με σκοπό να παρακάμψει την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που την οδήγησε σε δεύτερη χρεοκοπία σε διάστημα 12 ετών.

Ο νόμος επιτρέπει να πληρώνονται οι ξένοι επενδυτές που κατέχουν ομόλογα της χώρας στην Αργεντινή ή σε άλλα μέρη που δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία του αμερικανικού δικαστηρίου.

Παρακινεί, επίσης, τους επενδυτές να μεταφέρουν τα ομόλογα της Αργεντινής που έχουν από το αμερικανικό σε άλλο δίκαιο. Η Κάτω Βουλή ενέκρινε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες το σχέδιο αυτό με ψήφους 134 υπέρ και 99 κατά, ύστερα από μία μαραθώνια συζήτηση που άρχισε το απόγευμα της Τετάρτης. Το ίδιο σχέδιο είχε εγκριθεί την περασμένη εβδομάδα και από τη Γερουσία της χώρας.

Η αποτελεσματικότητα του νόμου αμφισβητείται, ωστόσο, δεδομένου ότι ο δικαστής της Νέας Υόρκης Τόμας Γκρίζα τον έχει χαρακτηρίσει παράνομο, καθώς παραβιάζει την απόφαση που έλαβε υπέρ των πιστωτών της Αργεντινής στη διαμάχη τους με τη χώρα μετά τη χρεοκοπία του 2002 (πρόκειται για κερδοσκοπικά ταμεία που ζητούν την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων τους). «Δεν περιμένουμε σημαντικό ποσοστό συμμετοχής, αν και η κυβέρνηση θα στείλει τουλάχιστον το μήνυμα που θέλει: Κατά την άποψή της κάνει ότι μπορεί για να καταβάλει τις πληρωμές (σ.σ.: στους ομολογιούχους που είχαν δεχθεί το κούρεμα)», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της αργεντινής επενδυτικής τράπεζας Puente.

Ο Γκρίζα απαγόρευσε τον Ιούνιο στην Αργεντινή να εξυπηρετήσει το χρέος της που είχε αναδιαρθρώσει με βάση το αμερικανικό δίκαιο, μετά τη στάση στο χρέος της ύψους 100 δισ. ευρώ που κήρυξε το 2002, εάν δεν πληρώσει τα κερδοσκοπικά ταμεία που αρνήθηκαν τους όρους των αναδιαρθρώσεων του χρέους το 2005 και το 2010 και έκαναν αγωγή, ζητώντας την πλήρη αποπληρωμή τους. Η επόμενη πληρωμή τοκομεριδίων από την Αργεντινή λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Φερνάντες κατηγόρησε τον Γκρίζα για υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και για παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία της Αργεντινής.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Αξελ Κισίλοφ παραδέχθηκε την Τρίτη ότι οι επενδυτές δεν έχουν ιδιαίτερη διάθεση για το σχέδιο ανταλλαγής των ομολόγων τους. «Όσον αφορά τους εμπλεκόμενους στην ανταλλαγή που υπάγονται στο αμερικανικό δίκαιο, μπορεί να μη θέλουν να συνεργαστούν με την Αργεντινή, λόγω των αποφάσεων του Γκρίζα που θεωρούν παράνομη την ανταλλαγή», δήλωσε αναλυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Medley Global στο Μπουένος Άιρες.

Αν οι πιστωτές αρνηθούν να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων, η κυβέρνηση μπορεί ακόμη να ελπίζει ότι θα επιτύχει την αντικατάσταση της τράπεζας Bank of New York Mellon ως θεματοφύλακα για πληρωμές στους κατόχους των ομολόγων της με τη Nacion Fideicomisos, που ανήκει στην κρατικά ελεγχόμενη Banco Nacion. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της εγχώρια. Και για το μέρος αυτό του σχεδίου αυξάνεται, ωστόσο, ο σκεπτικισμός και ο Κισίλοφ είπε την Τρίτη στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε προτάσεις από τους ομολογιούχους σχετικά με το μέρους που θα γίνονται οι πληρωμές, αν αυτοί δεν ήταν ευτυχείς με τη δική της πρόταση

http://www.4news.gr 
Η ομάδα εθελοντών Thessaloniki Next2U συνεχίζει ακάθεκτη! Αυτήν τη φορά με τη συλλογή φαρμάκων για τους Γιατρούς του Κόσμου (Γιατροί του Κόσμου Θεσσαλονίκη).

"Ανακύκλωση Φαρμάκων". Όλα τα φάρμακα, γάζες, σύριγγες κλπ είναι δεκτά εκτός από σιρόπια και αλοιφές, που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ικτίνου κατά τις ώρες 10:00-18:00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι εκεί οι Γιατροί του Κόσμου, προκειμένου να σας ενημερώσουνε για το έργο και τις δράσεις τους.

Δώστε ότι σας περισσεύει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη! Ακόμα κι ένα χάπι μπορεί να κάνει τη διαφορά!

http://www.thestival.gr/culture/actions/item/199928-anakyklosi-farmakon-stin-thessaloniki
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 307/2014 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών έκανε δεκτή την
αίτηση των καταστηματαρχών, εμπόρων και ιδιωτικών υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κατά συνέπεια, προσωρινά, τα καταστήματα δεν θα ανοίγουν τις Κυριακές, μέχρι να εκδοθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ οριστική απόφαση επί της κύριας προσφυγής που έχουν καταθέσει οι έμποροι, κλπ, η οποία θα συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή. Η οριστική απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2015.
Η Ολομέλεια έκρινε ότι από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι έμποροι, καταστηματάρχες, κλπ θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη» ηθική βλάβη.

Ειδικότερα, Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγήτρια την Μαρία Καρακανώφ, έκρινε ότι η ηθική βλάβη των εμπόρων, υπαλλήλων, κλπ που αναφέρεται «στο δικαίωμα του ελευθέρου χρόνου και της απολαύσεώς του από κοινού με την οικογένειά τους κατά την κοινή αργία της Κυριακής καθώς και στο δικαίωμα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, παρίσταται αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη».

Ακόμη, αναφέρεται ότι η οικονομική βλάβη όσων έχουν προσφύγει στο ΣτΕ «πιθανολογείται επίσης ως ανεπανόρθωτη, ή πάντως δυσχερώς επανορθώσιμη, από τα προσκομισθέντα από αυτούς στοιχεία και μελέτες αρμοδίων ερευνητικών φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκτιμώμενα υπό το φως της κοινώς γνωστής οικονομικής κρίσεως, τα στοιχεία δε αυτά δεν αμφισβητούνται ούτε αποκρούονται από τη διοίκηση».

Παράλληλα, οι δικαστές σημειώνουν ότι «η επίκληση εκ μέρους της διοικήσεως της εξαγωγής συμπερασμάτων από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου ως λόγου δημοσίου συμφέροντος κωλύοντος τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, δεν δύναται να αντισταθμίσει την πιθανολογούμενη βλάβη των αιτούντων (εμπόρων, κλπ), πολλώ μάλλον καθ' όσον η διοίκηση δεν επικαλείται ούτε προσκομίζει στοιχεία ή μελέτες επί των οποίων δύναται να θεμελιωθεί προσδοκία θετικών αποτελεσμάτων από το επίμαχο μέτρο».

Όμως, στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ τονίζεται ότι οι υπόλοιποι ισχυρισμοί των εμπόρων, κλπ, δεν κρίνονται «προδήλως βάσιμοι». Μεταξύ αυτών των ισχυρισμών είναι ότι παραβιάζεται η υπερνομοθετικής ισχύος διεθνής σύμβασης της Γενεύης που καθιερώνει την Κυριακή ως ημέρα αργίας και η ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 94/104/1993) και ότι εκδόθηκε η υπουργική απόφαση εκτός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ως προς την ανάγκη εξυπηρέτησης του αυξημένου αριθμού τουριστών και τις Κυριακές, ότι μπορεί με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη να οριστούν οι περιοχές που επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων έως 250 τμ και υπό τον όρο να μην ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων, να μη λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα, εκπτωτικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, δύο εμπορικές εταιρείες που έχουν καταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και δέκα έμποροι.


http://www.seleo.gr
Νέα έκθεση που δημοσιεύεται στην κορυφαία επιστημονική επιθεώρηση Lancet καταδεικνύει ότι σχεδόν 9.000 άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από «αθόρυβους» κινδύνους που παραμονεύουν μέσα στο σπίτι…
Οι άνθρωποι αυτοί δε χάνουν τη ζωή τους από κάποιο ατύχημα, ούτε από κάποια άλλη εμφανή αιτία.
Αυτός ο τεράστιος αριθμός θανάτων οφείλεται στη λεγόμενη οικιακή ατμοσφαιρική ρύπανση (household air pollution – HAP), η οποία είναι αποτέλεσμα της χρήσης στερεών καυσίμων για το μαγείρεμα, τη θέρμανση και τη φωταγώγηση.
Η οικιακή ατμοσφαιρική ρύπανση προκύπτει κυρίως από την καύση γαιάνθρακα και ξύλου. Ο καπνός που παράγεται κατά τις καύσεις αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, ιδιαίτερα σε σπίτια με κακό εξαερισμό. Συνδέεται άμεσα με τις αναπνευστικές λοιμώξεις, τον καρκίνο και τη χρόνια πνευμονοπάθεια.
Όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη, στις ασθενέστερες οικονομικά χώρες τα θύματα είναι σαφώς περισσότερα. Όσο μακρινό κι αν φαίνεται σε κάποιους, τον περασμένο χειμώνα καταγράφηκαν και στη χώρα μας θάνατοι από μαγκάλια και ξυλόσομπες, θάνατοι συμπολιτών μας που αδυνατούσαν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες του νοικοκυριού τους κατά τους χειμερινούς μήνες.


Πηγή: onmed.gr
Ο εκκεντρικός ράπερ κατάφερε και έγραψε τραγούδι με 1.560 λέξεις!

Έκανε θραύση, με τη καλή έννοια, από τη πρώτη στιγμή που βγήκε στη μουσική βιομηχανία. Εκτοτε εδραίωσε τη φήμη του ως ένας ταλαντούχος ράπερ, ενίοτε αθυρόστομος, που ξέρει να χειρίζεται με μαεστρία τις λέξεις.

Πλέον, το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του στο να σκαρώνει στίχους αναγνωρίζεται και είναι ένα βήμα πριν μπει το όνομά του στα βραβεία Γκίνες. Σύμφωνα με το Billboard, ο 41χρονος Μάρσαλ Μπρους Μάδερς όπως είναι το πραγματικό του όνομα, κατάφερε και συμπίεσε 1560 λέξεις σε ένα τραγούδι μόλις έξι λεπτών, το «Rap God». Ένα πραγματικά απίστευτο ρεκόρ.

http://www.4news.gr 
Μόλις δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο απώλειας ακοής στο ένα πέμπτο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition».
Τα λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, ο σολομός και το σκουμπρί είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν ήδη αποδειχθεί ότι προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις, την άνοια, τον καρκίνο, την κατάθλιψη και την αρθρίτιδα. Τώρα μια νέα μελέτη των κατέδειξε ότι η κατανάλωση ψαριών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της κώφωσης.
Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν μια μελέτη από 65.215 νοσηλεύτριες, που παρακολουθιύνταν για την χρονική περίοδο 1991-2009, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν 11.606 περιπτώσεις απώλειας ακοής. Σε σύγκριση με τις γυναίκες που σπανίως έτρωγαν ψάρι, εκείνες που έτρωγαν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κώφωση.
«Παρά το γεγονός ότι η μείωση της ακοής συχνά θεωρείται αναπόφευκτη πτυχή της γήρανσης , ο εντοπισμός αρκετών δυνητικά τροποποιήσιμων παράγοντες κινδύνου , ανοίγει νέες δυνατότητες για την πρόληψη ή την καθυστέρηση της επίκτητης απώλεια ακοής», ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Σάρον Κουρά, του Νοσοκομείου Brigham and Women της Βοστόνης.
Οι γιατροί λένε ότι η συχνή κατανάλωση ψαριών, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, μπορεί να προλάβει μια σειρά από σοβαρές ασθένειες και να συμβάλει στην προστασία της υγείας αργότερα στη ζωή.
«Η κατανάλωση οποιουδήποτε είδους ψαριού –οστρακοειδών, τόνου, σκούρων ψαριών κλπ - σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο για την υγεία. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν μια διατροφή με ψάρια μπορεί να είναι σημαντική για την πρόληψη της επίκτητης απώλειας της ακοής», τόνισε η Δρ. Κουρά.
news.gr
Για την πλειοψηφία των ανθρώπων στον πλανήτη μας, στην καλύτερη περίπτωση, αυτό μπορεί να σημαίνει απλά… «τέσσερις τοίχοι και μια σκεπή επάνω από το κεφάλι μας». Για ορισμένους άλλους όμως, σημαίνει τεράστιες επαύλεις πολυτελείας με γήπεδα τένις, πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων και ελικοδρόμια ή ακόμη και… ολόκληρα νησιά!
Δείτε παρακάτω τα πιο ακριβά ακίνητα των γκουρού της τεχνολογίας, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα σχετικό αφιέρωμα του Business Insider.

10. Sean Parker – Εκτιμώμενη αξία: 30 εκατ. δολάρια

Ο SeanParker, γνωστός ως ένας εκ των ιδρυτών του Napster και ένας από τους πρώτους επενδυτές του Facebook, αγόρασε το ακίνητό του σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Νέας Υόρκης: το West Village.

9. Trevor Traina – Εκτιμώμενη αξία: 30,2 εκατ. δολάρια

Ο επιχειρηματίας Trevor Traina (CompareNet, Driver Side, IfOnly) και η σύζυγός του αγόρασαν ένα ακίνητο, γεωργιανής αρχιτεκτονικής του 1905, στη γειτονιά των δισεκατομμυριούχων του Σαν Φρανσίσκο.

8. MarkZ uckerberg – Εκτιμώμενη αξία: 44.7 εκατ. δολάρια

Όταν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook πληροφορήθηκε ότι τα διπλανά στο δικό του σπίτι ακίνητα επρόκειτο να πουληθούν ως «θα είστε γείτονες με το Mark Zuckerberg» έσπευσε να… τα αγοράσει μόνος του. Σύμφωνα με το San Jose Mercury News αγόρασε και τις τέσσερις επαύλεις δίπλα στη δική του, καταβάλλοντας πάνω από 30 εκατ. δολάρια. Ένα μήνα μετά, η IconiqCapital –εταιρεία που χειρίζεται τα οικονομικά του- αγόρασε τρία ακόμη ακίνητα στη γύρω περιοχή, ανεβάζοντας τη συνολική αξία των ακινήτων του Zuckerberg σε 44.7 εκατ. δολάρια.

7. OmidKordestani – Εκτιμώμενη αξία: 45 εκατ. δολάρια

Ο Kordestani ανήκει στην αρχική ομάδα της Google. Ήταν ο 12ος υπάλληλος της εταιρείας. Σήμερα έχει τη θέση του ανώτερου συμβούλου στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου και των ιδρυτών της Google.
Το υπερπολυτελές διαμέρισμά του «βλέπει» στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

6. YuriMilner – Εκτιμώμενη αξία: 46.2 εκατ. δολάρια

Το ακίνητο Palo Alto Loire Chateau του Yuri Milner (επενδυτή στο Facebook και στις εταιρείες Zynga, Twitter, Spotify, Zoc Doc, 360Buy.com και Groupon) βρίσκεται μέσα σε μια έκταση 11 στρεμμάτων, με θέα τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

5. Richard Branson – Εκτιμώμενη αξία: 60 εκατ. δολάρια

Ο ιδρυτής της VirginGroup ήταν 27 μόλις χρονών, όταν αγόραζε έναντι 60.000 λιρών το νησί Necker στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, πριν από περίπου 30 χρόνια. Σε αυτό έχουν βρει «καταφύγιο» πολλές διασημότητες, όπως οι: Mariah Carey, Oprah Winfrey, Rod Stewart, Kate Moss, πριγκίπισσα Νταϊάνα και Kate Winslet. Βέβαια, η «φιλοξενία» τους στοιχίζει κάτι παραπάνω… μόλις (!) 39.000 δολάρια η βραδιά!

4. MichaelDell – Εκτιμώμενη αξία: 64,8 εκατ. δολάρια

Το Μεγάλο Νησί της Χαβάης αποτελεί «μαγνήτη» για τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dell είναι ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς ακινήτου μπροστά στον ωκεανό, στη φυλασσόμενη κοινότητα Kukio.

3. Paul Allen – Εκτιμώμενη αξία: 116,2 εκατ. δολάρια

Title: Cofounder, Microsoft; Chairman, Vulcan
Ο συνιδρυτής της Microsoft έχει σπίτια στο Μανχάταν, την Καλιφόρνια, το Μπέβερλι Χιλς, τη Χαβάη, το Λονδίνο και στο St. Jean Cap-Ferrat στη Γαλλία. Κανένα όμως από αυτά δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακά, όσο αυτό που κατέχει στο Mercer Island της Ουάσινγκτον.

2. Bill Gates – Εκτιμώμενη αξία: 120,6 εκατ. δολάρια

Το Xanadu 2.0, όπως είναι γνωστό το ακίνητο του προέδρου της Microsoft, καλύπτει μια έκταση 66.000 τετραγωνικών ποδιών και χρειάστηκαν επτά χρόνια για να χτιστεί.

1. Larry Ellison – Εκτιμώμενη αξία: 300-600 εκατ. δολάρια

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Oracle αγόρασε το 98% ενός νησιού της Χαβάης, με τις φήμες να θέλουν να έχει ξοδέψει κάτι ανάμεσα σε 300 με 600 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης κάθε δωματίου ξενοδοχείου που υπάρχει σε αυτό, της αεροπορικής εταιρείας IslandAir που εξυπηρετεί το νησί και περίπου εννέα ακινήτων κοντά στο Four Seasons Resorts Lanai στον κόλπο Manele.


news.gr
Μπορεί το συχνό βούρτσισμα των δοντιών και η τακτική περιποίησή τους να είναι μία εξαιρετικά βαρετή διαδικασία, ωστόσο ίσως αλλάξετε γνώμη, όταν διαβάσετε σχετικά με τον θανάσιμο κίνδυνο που εγκυμονεί ένα χαλασμένο δόντι ή τα ούλα που ματώνουν.

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, τα στοματικά προβλήματα υπονομεύουν σε μεγάλο βαθμό την καρδιαγγειακή υγεία, εξαιτίας θρομβώσεων που είναι δυνατό να πυροδοτήσουν.

Πώς συμβαίνει αυτό

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, για τις θρομβώσεις ευθύνεται επί της ουσίας ένας μηχανισμός αυτοάμυνας που έχει διαπιστωθεί πως διαθέτουν τα μικρόβια του στόματος.

Συγκεκριμένα, όταν αυτά καταφέρνουν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, μέσω των ούλων που αιμορραγούν, εκκρίνουν μία πρωτεΐνη, η οποία προκαλεί τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων, σχηματίζοντας θρόμβο γύρω από αυτά ως τείχος προστασίας.

Η «ασπίδα» αυτή είναι τόσο ισχυρή, ώστε προστατεύει τα βακτήρια του στόματος όχι μόνο από τις επιθέσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και από τα αντιβιοτικά που παίρνει κανείς για να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη.

Βέβαια, τα αιμοπετάλια από τη «φύση» τους συγκολλούνται μεταξύ τους, ώστε να πήζει το αίμα, η αυξημένη συγκόλλησή τους, όμως, είναι αιτία θρομβώσεων, παρεμποδίζοντας την παροχή αίματος στην καρδιά και στον εγκέφαλο.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων, δεν αρκεί η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής, η ρύθμιση της πίεσης και της χοληστερόλης, η γυμναστική και η διακοπή του καπνίσματος, αλλά και η σωστή περιποίηση των δοντιών.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!