Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν έχει σημασία αν είναι το κλάμα ενός μωρού ή οι σπαρακτικές εκκλήσεις ενός μικρού ελαφιού, που έχει χαθεί στο δάσος: τα θηλαστικά αναγνωρίζουν πότε ένα μικρό πλασματάκι –ανεξαρτήτου είδους- έχει την ανάγκη κάποιου.
Σύμφωνα με μια έρευνα, ο ήχος ενός μωρού που κλαίει μπορεί να αναγνωριστεί και να προκαλέσει αντίδραση ακόμη και σε ένα άγριο ελάφι.
Κατά τη διάρκεια πειραμάτων, διαπιστώθηκε ότι άγριοι τάρανδοι και ελάφια έτρεξαν προς βοήθεια, όταν άκουσαν τις ηχογραφημένες "κλήσεις" κινδύνου από διάφορα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων, γατών, ακόμη και νυχτερίδων.
Οι ερευνητές ήθελαν να ελέγξουν τη θεωρία, ότι το ένστικτο μιας μητέρας στα θηλαστικά, μπορεί να αναγνωρίσει οποιαδήποτε κλήση ανάγκης από οποιοδήποτε μικρό, ανεξαρτήτου είδους.
Προηγούμενες έρευνες είχαν βρει, ότι οι άνθρωποι αντιδρούν στα "σήματα" των μικρών τους, καθώς επίσης και σε αυτά άλλων ζώων, όπως των σκυλιών και των γατιών.
Το ίδιο φάνηκε να ισχύει και για τα κατοικίδια σκυλιά, τα οποία είναι γνωστό ότι αντιδρούν στο κλάμα των μωρών.
Ωστόσο, και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι ειδικοί υπέθεσαν ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της εξημέρωσης αυτών των ζώων.
Έτσι, για να διαπιστώσουν αν αυτή η θεωρία ίσχυε και στα άγρια ζώα, κατέγραψαν τις "κραυγές αγωνίας" διαφόρων μικρών θηλαστικών.
Την έρευνα διεξήγαγαν η Susan Lingle από το πανεπιστήμιο του Winnipeg στον Καναδά και ο Tobias Riede από το πανεπιστήμιο Midwestern στο Glendale της Αριζόνα.
Ανάμεσα στις ηχογραφήσεις περιλαμβάνονταν άνθρωποι, φώκιες, γάτες, σκύλοι, μαρμότες, θαλάσσιοι ελέφαντες, εξημερωμένες γάτες, νυχτερίδες και πολλά είδη ελαφιών.
Οι ερευνητές ηχογράφησαν ακόμη διάφορους άλλους ήχους ζώων, όπως κελάηδημα πουλιών ή τις κραυγές από κογιότ.
Στη συνέχεια "έπαιξαν" αυτούς τους ήχους σε άγριους θηλυκούς ταράνδους και ελάφια, ενώ κατέγραφαν από απόσταση τις αντιδράσεις τους.

Τα συμπεράσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό The American Naturalist.
Σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, η αμερικανική κουζίνα «κλέβει» τα πρωτεία, με τα burger και τα hot dog να έχουν την τιμητική τους. Υπάρχει, όμως, ένα στοιχείο της βρετανικής κουζίνας που αξίζει τον κόπο να ψάξετε και να δοκιμάσετε αν βρεθείτε ποτέ στη Βρετανία, είτε για αναψυχή, είτε για σπουδές. Όπου δεν υπάρχει όνομα πόλης δίπλα στην επωνυμία, σημαίνει ότι υπάρχει franchise σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν θα χρειαστεί να τις ψάξετε πολύ.
Higgidy Homity Pies
Εκτός του ότι έχουν το πιο φανταχτερό όνομα, οι Higgidy Homity Pies είναι εξαιρετικές και γευστικά, ενώ αποτίνουν φόρο τιμής στις βρετανίδες που είχαν επιστρατευτεί στην παραγωγή για να αντικαταστήσουν τους άντρες τους που πολεμούσαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Land Girls έφτιαχναν πίτες χρησιμοποιώντας συστατικά που καλλιεργούσαν οι ίδιες στους αγρούς. Οι Higgidy Homity φτιάχνουν τη δική τους με κομματιασμένη πατάτα, πράσο, μπιζέλια, και μια ώριμη σως με βάση το cheddar. Dickinson & Morris
Ο κόσμος μπορεί να σαρκάζει το βρετανικό φαγητό,  αλλά όσοι οι Βρετανοί φτιάχνουν πίτες με χοιρινό, έχουν πάντα αντεπιχειρήματα.  Η Dickinson & Morris παράγει εδώ και 160 χρόνια πίτες με την κλασσική συνταγή του Melton Mowbray, οπότε κάτι ξέρουν από χοιρινό σε φύλλο κρούστας. Απλό, αγγλικό φαγητό στα καλύτερά του.
The Crooked Well, Λονδίνο
Το Camberwell του νότιου Λονδίνου φιλοξενεί το The Crooked Well, ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο εστιατόριο γειτονιάς, που φτιάχνει πίτες που τις τεμαχίζει επιτόπου για παρέες, πεινασμένα ζευγάρια ή αδηφάγους τύπους. Η «κουνέλι και μπέικον» είναι χαλαρά ο νικητής, με δεύτερη ίσως την παραδοσιακή ψαρόπιτα. Alimentum, Cambridge
Καταλαβαίνει κανείς ότι η πίτα είναι ένα κομψοτέχνημα, μόνο όταν δει τις δημιουργίες βραβευμένων εστιατορίων όπως του Alimentum στο Cambridge. Το συγκεκριμένο εστιατόριο που φιλοξενείται στις λίστες του καταλόγου Michelin περιλαμβάνει στο μενού του μια  διαφορετική εκδοχή της cottage pie, με σιγοβρασμένο βοδινό μάγουλο ραγού που ολοκληρώνεται με πουρέ και «σκόνη» κρεμμυδιού. Ο οδηγός Michelin ξέρει τι κάνει…
Grumpies (σε ειδικά σημεία)
Ο Chris Evans ανακήρυξε τις Grumpies' -που προφέρονται «γκραμ-πάιζ», κι όχι «γκράμπιζ»- σαν «τις αρτιότερες πίτες που είχε δοκιμάσει ποτέ». Κι έχει ένα δίκιο. Οι συγκεκριμένες πίτες έχουν σαν βάση τους τα «κέλτικα» συστατικά, από λαχανικά μέχρι κρέας, ενώ η μπύρα αρωματίζει μερικές από τις σως τους. Χωρίς καθόλου συντηρητικά, σε κουτιά οικολογικής δομής,  πωλούνται σε μεγάλη κλίμακα στο διαδίκτυο.
The Windmill, Λονδίνο
Η περιοχή του Mayfair στο κεντρικό Λονδίνο μπορεί να φέρνει συνειρμικά στο νου  λογαριασμούς που αδειάζουν πορτοφόλια, αλλά τα πράγματα δεν είναι απαραίτητα έτσι. Η παμπ του The Windmill αποδεικνύει το αντίθετο. Έχει κερδίσει τρεις φορές το Εθνικό Βραβείο Πίτας, το «στραβόξυλο» Giles Coren είναι μεγάλος fan, η ειδική επί της μπύρας συγγραφέας Melissa Cole λατρεύει τις μπύρες της, ενώ ο Damon Hill σημειώνει: «Μόλις δοκίμασα την παγκόσμια πρωταθλήτρια στις πίτες με κρέας μπριζόλας και νεφρό και δηλώνω πως αξίζει τον τίτλο της».
The Mall Tavern, Λονδίνο
Ο φέρελπις σεφ Jesse Dunford Wood παίρνει πολλά εύσημα για την έμφασή του στο «άνετο» φαγητό και στη ρετρό κουζίνα. Αν λοιπόν αρέσκεστε σε κοτόπουλο Κιέβου και στο αρκτικό ρολό, το The Mall Tavern είναι το στέκι σας. Βέβαια, η επιλογή καθίσταται δύσκολη, γιατί αν επιλέξετε τα παραπάνω, σημαίνει πως πρέπει να αντισταθείτε στην Cow Pie που έχει χαρακτηριστεί «Η καλύτερη πίτα του νοτιοανατολικού Λονδίνου».
Greggs
Όπως έχει γράψει και ένας σοφός σχολιαστής στο MSN, εάν το Greggs άνοιγε στις 11 το βράδυ, τα McDonalds και τα KFC δε θα είχαν πελάτη ούτε για δείγμα. Μπορεί να είναι φτηνά, μπορεί να είναι «έτοιμα», αλλά ποιος Άγγλος δεν έχει υποκύψει στη γευστική γοητεία των rolls λουκάνικου; Μάλιστα, πρόσφατα λάνσαραν και νέα μόδα: μια κινέζικη πίτα με curry!
clickatlife.gr

στηκε την ελληνικής καταγωγής αγαπημένη του

Ριάλιτι σταρ έκλεισε την Times Square για να κάνει πρόταση γάμου!
Μια πρωτότυπη πρόταση στην αγαπημένη του, Έμιλι, η οποία μάλιστα είναι ελληνικής καταγωγής, θέλησε να κάνει ο Ράιαν Σέρθαντ και απ΄ό,τι φαίνεται τα κατάφερε περίφημα…
Ο πρώην κτηματομεσίτης, που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι σόου «Million Dollar listing New York», έκλεισε για μία ώρα το πρωί της περασμένης Κυριακής την Times Square, επιστρατεύοντας τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών της Νέας Υόρκης, προκειμένου να κάνει τη μεγάλη ερώτηση στη μέλλουσα σύζυγό του.


«Κανένας δεν έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αλλά θα κάνω πρόταση γάμου μία φορά στη ζωή μου, οπότε ήθελα κάνω κάτι ιδιαίτερο», δήλωσε ο Ράιαν στο E!News.

news.gr
Με την αφαίρεση τριών σειρών από τους πωρόλιθους του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες, οι οποίες έχουν ύψος 2,27μ. Φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις. Φέρουν κοθόρνους, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ τα ακροδάχτυλα των ποδιών τους έχουν αποδοθεί με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Στέκονται επάνω σε μαρμάρινα βάθρα μήκους 1,33μ. και πλάτους 0,68μ., τα οποία έχουν αποκαλυφθεί, προς το παρόν, σε ύψος περίπου 0,30μ. Η όψη των βάθρων είναι διαμορφωμένη με στέψεις και ορθοστάτες. Ακολουθούν δηλαδή, τον τύπο της μαρμάρινης επένδυσης των τοίχων όλων των θαλάμων. Η απόσταση μεταξύ των δύο βάθρων είναι 1,68μ., όσο και το θυραίο άνοιγμα του πρώτου διαφραγματικού τοίχου με τις Σφίγγες.

Στην επιφάνεια του βάθρου της ανατολικής Καρυάτιδος, διακρίνεται κόκκινο χρώμα. Επίσης, κατά την αφαίρεση της αμμώδους επίχωσης πλησίον των Καρυάτιδων βρέθηκαν τμήματα των χεριών τους.

Στον τρίτο χώρο πραγματοποιήθηκε γεωτρητικός δειγματοληπτικός έλεγχος, με χειροκίνητο γεωτρύπανο, σε προεπιλεγμένες θέσεις. Έτσι, εντοπίστηκε μαρμάρινο θύρωμα, ανοίγματος 0,96 μ. , στο βόρειο τοίχο του.

Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις ως προς την περιεκτικότητα του αέρα, στο εσωτερικό του και προέκυψε ότι η περιεκτικότητα σε στοιχεία οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα. Αυξημένη είναι μόνο η σχετική υγρασία (87%), ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 21,5 – 22,70C.

Οι παραπάνω συνθήκες του μικροκλίματος του τρίτου χώρου δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στους εργαζόμενους στο εσωτερικό του.

Τεχνικές εργασίες

Η πρόσβαση στον τρίτο χώρο του μνημείου για την τοποθέτηση αντιστήριξης- υποστύλωσης και η συνέχιση της ανασκαφικής διαδικασίας προετοιμάζεται συστηματικά με παράλληλες ενέργειες , οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αποφασίστηκε από την διεπιστημονική ομάδα η είσοδος στον τρίτο χώρο, να μην γίνει από την οπή στο άνω δυτικό μέρος του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, αλλά διά της αρχαίας εισόδου. Επομένως, πριν από οποιαδήποτε άλλη εργασία θα αφαιρεθεί επίχωση από τον δεύτερο χώρο, θα απομακρυνθεί το πεσμένο τμήμα του υπέρθυρου και θα υποστυλωθεί το θύρωμα μεταξύ δεύτερου και τρίτου χώρου, με ξύλινα στοιχεία.

Θα ενισχυθεί η αντιστήριξη στο δεύτερο χώρο, σε κατώτερη στάθμη, ώστε να αναληφθούν οι πρόσθετες εξωτερικές ωθήσεις γαιών, μετά από την απομάκρυνση της επίχωσής του.

Προετοιμάζεται δάπεδο εργασίας, με την απομάκρυνση χώματος από τον δεύτερο χώρο, ώστε να είναι δυνατή η είσοδος μεγάλου μήκους μεταλλικών στοιχείων αντιστήριξης και υποστύλωσης του τρίτου χώρου. Επίσης θα αφαιρεθούν πρόσθετοι λίθοι από τον τοίχο σφράγισης, μπροστά από τις Καρυάτιδες, για την τοποθέτηση της μεταφορικής ταινίας απομάκρυνσης χώματος και της γερανογέφυρας μεταφοράς λίθων, από τον τρίτο χώρο.
Απομάκρυνση χώματος, κατά 1μ., από τον πρώτο χώρο (σχεδόν ως το δάπεδο) και επέκταση της αντιστήριξης και υποστύλωσης του, επίσης λόγω της αλλαγής στάθμης της εσωτερικής επίχωσης.

Οι εργασίες καταβιβασμού της επίχωσης, εξωτερικά και πάνω ακριβώς από το μνημείο, θα πραγματοποιηθούν μετά την πρώτη φάση προσωρινής αντιστήριξης-υποστύλωσης του τρίτου χώρου, πριν δηλαδή, να ξεκινήσει η απομάκρυνση της επίχωσης.

Είναι σε εξέλιξη η μελέτη των μέτρων αντιστήριξης και υποστύλωσης του τρίτου χώρου, ώστε να καθορισθούν οι ποσότητες και οι θέσεις τοποθέτησης των στοιχείων αντιστήριξης-υποστύλωσης, καθώς και οι φάσεις τοποθέτησης, σε συνάρτηση με την ανασκαφική εργασία.

Για την αντιμετώπιση της απορροής των ομβρίων, από την περιοχή του μνημείου, σχεδιάστηκε η τοποθέτηση αγωγού, κατά μήκος της μεγάλης αύλακας, έξω από τον περίβολο.

Πραγματοποιείται γεωτεχνική έρευνα στην περιοχή του μνημείου για την διαπίστωση της σύστασης και των γεωτεχνικών ιδιοτήτων των απαντώμενων γεωϋλικών. Η έρευνα θα γίνει με επαρκή αριθμό γεωτρήσεων και εργαστηριακών δοκιμών.
tanea.gr
Νιώθετε ένα γαργάλημα στο λαιμό, βαρύ κεφάλι, το σώμα σας πονάει. Μάλλον κάτι σας περιτριγυρίζει. Ο μέσος ενήλικας εμφανίζει κρυολόγημα 3 φορές το χρόνο που το καθένα διαρκεί κατά μέσο όρο εννέα ημέρες. Μη το βάζετε κάτω. Σταματήστε το κρύωμα πριν καλά καλά αρχίσει και αισθανθείτε καλύτερα από αύριο, ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες βασισμένες σε μελέτες μεγάλων Πανεπιστημίων της Αμερικής (Michigan Medical Center, Mercy Medical Center Baltimore)

00:00. Μόλις αισθανθείτε τα συμπτώματα
1. Ξεκινήστε να πίνετε νερό. Το μεταλλικό νερό ΚΟΡΠΗ θα σας βοηθήσει να μείνετε ενυδατωμένοι και θα μειώσει τα συμπτώματα (πονόλαιμο, βουλωμένη μύτη κλπ)
2. Κάντε γαργάρες με αλμυρό νερό. Για την καταπολέμηση του πονόλαιμου προσθέσετε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Θα μειώσει τη φλεγμονή, θα καθαρίσει τους βλεννογόνους του λαιμού και θα ξεπλύνει βακτήρια και ιούς.
3. Κρατήστε τη μύτη σας καθαρή. Χρησιμοποιώντας, αμέσως ένα θαλασσινό ρινικό σπρέι, μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις του κρυολογήματος.
4. Κάντε ένα ζεστό ντους. Η ζεστή υγρασία βοηθά στην αποσυμφόρηση των ρινικών διόδων
02:00. Εντός των 2 πρώτων ωρών
1. Κατευθυνθείτε στο φαρμακείο. Πάρτε ένα παυσίπονο, όπως η ακεταμινοφαίνη για να παλέψει το γενικευμένο πόνο.
2. Αφήστε το φάρμακο για το βήχα. Το καλό κι αγαπημένο μέλι λειτουργεί εξίσου καλά και έχει καλύτερη γεύση! Αρκεί μία έως δύο κουταλιές σκέτες ή σε τσάι.
06:00. Κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι ωρών
1. Μην πάτε στην δουλειά αν μπορείτε. Το σώμα σας θα καταπολεμήσει τον ιό καλύτερα αν είστε ξεκούραστοι.
2. Μην ξεχνάτε τα υγρά. Συνεχίστε να πίνετε άφθονο νερό ΚΟΡΠΗ, τσάι Nestea ή ετοιμάσετε για μεσημεριανό λίγη σούπα κοτόπουλου Maggi. Δοκιμασμένη κι επιτυχημένη… συνταγή.
3. Κινηθείτε. Μια μικρή δραστηριότητα κι ελαφριά άσκηση -με καρδιακό ρυθμό κάτω από 100- μπορεί να ενισχύσει πραγματικά το ανοσοποιητικό σύστημα.
12:00. Στο τέλος της ημέρας (τελευταία ευκαιρία για την καταπολέμηση των μικροβίων!)
1. Επιλέξτε ένα υγιεινό δείπνο με πρωτεΐνη, δημητριακά ολικής άλεσης και άφθονα πλούσια σε αντιοξειδωτικά λαχανικά, καθώς μπορεί να τροφοδοτήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
2. Κάντε ένα ζεστό ντους πριν πέσετε στο κρεβάτι, αν είστε ακόμα μπουκωμένοι.
3. Απολαύσετε έναν καλό, 8ωρο ύπνο.
Την επόμενη ημέρα, αν επρόκειτο για κρυολόγημα, θα νιώθετε ήδη καλύτερα!! 
boro.gr
Ο προπονητής του ΟΦΗ ξέσπασε μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο με αφορμή δημοσιεύματα που τον έφερναν να αποχωρεί από την ομάδα.

Με αποθήκη πυρομαχικών έμοιαζε ο Γκατούζο μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο ξεσπώντας για τα όσα είχαν γραφεί περί πρόθεσης του να αποχωρήσει από την ομάδα εξαιτίας των πολλών οικονομικών προβλημάτων.

Ο εκρηκτικός Ιταλός προπονητής ήταν θηρίο, για τα όσα αναληθή γράφτηκαν, χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις ενώ η διάψευση τους δε θα μπορούσε να γίνει με πιο κατηγορηματικό τρόπο.




Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Την πρώτη μέρα που ο Μάνθος ήρθε σπίτι μου μου είπε τα πάντα για τον ΟΦΗ. Εάν αναρωτηθείτε ποιος είναι ο μισθός μου και ποιος ο μισθός του προσωπικού θα καταλάβετε ότι ήλθα για να δουλέψω επειδή το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου. Θλίβομαι για αυτό που διάβασα στην εφημερίδα «Goal» και για την ίδια την εφημερίδα.

Ο δημοσιογράφος και ο διευθυντής της εφημερίδας δεν πρέπει να αφήνουν να περνάνε ψευδή θέματα. Αυτή η ομάδα είναι η δική μου ομάδα. Είμαι ο καπετάνιος του καραβιού και ποτέ δε θα αφήσω το καράβι. Το ξέρω ότι έχω πολλές δυσκολίες αλλά δουλεύω καθημερινά 12 – 13 ώρες στο ΒΑΚ.

Μερικές φορές κερδίζουμε, μερικές χάνουμε αλλά δε θα ακουμπάτε τη δουλειά μου και τους παίκτες μου. Μόνο εγώ ακουμπώ τους παίκτες μου. Αυτά που γράφτηκαν είναι σκ…ά, και μ….κίες. Είναι εύκολο στα 37 μου να φύγω όμως εγώ θα κάτσω εδώ. Η οικογένεια μου έχει έλθει στην Κρήτη.

Δεν έχω έρθει για διακοπές. Για αυτό τρελλαίνομαι για αυτά που διαβάζω. Είναι σαν να έχω περάσει 10 χρόνια σε μια ομάδα. Δεν πάμε σπίτι να κλάψουμε επειδή έχουμε προβλήματα αλλά συνεχίζουμε να παλεύουμε. Ακόμα κι αν χάναμε το παιχνίδι θα ερχόμουν εδώ να πω τα ίδια πράγματα.

Ο άνθρωπος που έγραψε το άρθρο δεν έχει σεβασμό για μένα, για την Κρήτη, και για τους φίλους του ΟΦΗ. Κάθε μέρα μιλάμε στην ομάδα και λέμε ότι πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλο. Το ξέρω ότι οι παίκτες έχουν οικονομικά προβλήματα. Δε μαρέσει η δικαιολογία ότι δεν παίζει καλά όποιος δεν έχει χρήματα. Να πάνε να γ…νε.

Επαναλαμβάνω ότι έδιωξα δύο παίκτες γιατί δε σέβονταν τους κανόνες….

Μπορεί να μην είναι καλό γι’ αυτούς αλλά δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Δεν έχει σημασία ότι είναι από το Ηράκλειο. Θα μπορούσαν να είναι από οπουδήποτε. Δεν επιτρέπω τίποτα τέτοιο. Στη ζωή μου κανείς δε μου έκανε δώρο, ούτε θα κάνω κι εγώ σε κανένα παίκτη. Δεν είμαι καθηγητής, δεν έχω τελειώσει το σχολείο, έχω δίπλωμα μάνατζερ. Οι κανόνες είναι σημαντικοί.

Δεν είμαι χαρούμενος που αναγκάστηκα να τους διώξω αλλά αυτή είναι η δουλειά μου. Και κάθε μέρα γράφονταν μ..κίες για ποιο λόγο; Εάν θέλουν να μιλήσουν μαζί μου η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Με συγχωρείτε για τον τόνο της φωνής μου. Σταματήστε, αλλά θέλω να μιλήσω για ποδόσφαιρο.

Εδώ μιλάμε για τίποτα. Όλοι στην Κρήτη πρέπει να με ακούσουν για αυτό. Όλοι πρέπει να μείνουμε σαν οικογένεια. Κάποιος στην Αθήνα είναι εύκολο να γράψει μ…κίες αλλά για ποιο λόγο; Εγώ θα κάτσω εδώ. Αν η ομάδα αποφασίσει να φύγω, μόνο τότε θα το κάνω….

Θα βγάλω την καρδιά μου και θα τη δώσω στους παίκτες μου. Είναι ψευδές ότι εγώ θα πληρώσω την αποζημίωση των παικτών που έφυγαν. Ήρθα για να δουλέψω και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Την πρώτη μέρα που ο πρόεδρος με βρήκε σπίτι, μου τα εξήγησε όλα αναλυτικά. Μου είπε όλη την αλήθεια»

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Τζενάρο Γκατούζο επεσήμανε:

«Είχαμε απουσίες αλλά παίζαμε εντός έδρας. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες, αυτό είναι το πιο σημαντικό ότι έχουμε μια ομάδα με αλλαγές και μπορεί να παίζουμε καλά. Δεν είναι μόνο το πάθος και η καρδιά. Παίξαμε σωστό ποδόσφαιρο οι παίκτες έκαναν αυτό που κάνουμε στην προπόνηση».

ΠΗΓΗ: cretapost.gr
Δεν πίστευε στα μάτια της μία σερβιτόρα σε καφετέρια της Καλιφόρνια, όταν είδε το πουρμπουάρ που της άφησε ένας άνδρας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το φιλοδώρημα της νεαρής ήταν 1000 δολάρια.

Ποσό μεγάλο, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο λογαριασμός ήταν μόλις 14 δολάρια.

http://www.enikos.gr 
Κάθε μεσημέρι, όταν γυρίζουν τα παιδιά από το σχολείο, για πολλούς γονείς ξεκινά ένας αγχωτικός μαραθώνιος με δουλειές και δραστηριότητες που πρέπει να προλάβουν μέχρι... την ώρα που το παιδί θα πάει για ύπνο και αυτοί κατάκοποι θα σωριαστούν στον καναπέ.

Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να οργανώσετε με ένα σωστό και λειτουργικό τρόπο το απογευματινό πρόγραμμα του παιδιού, ώστε η ζωή σας να έχει λιγότερο άγχος.

Ας δούμε μερικές ιδέες:

Συνήθως όταν τα παιδιά γυρίζουν σπίτι θέλουν κάτι να φάνε, ακόμα και αν έχουν φάει στο σχολείο.

Μάθετε το μικρό σας μόλις μπαίνει στο σπίτι, να αφήνει την τσάντα του στο δωμάτιο του, να αλλάζει ρούχα και παπούτσια, να πλένει τα χέρια του και να έρχεται στο τραπέζι.

Χρησιμοποιείστε την ώρα του φαγητού για να επικοινωνήσετε ουσιαστικά με το παιδί σας.

Ρωτήστε το πώς τα πέρασε στο σχολείο, περιγράψτε του την δική σας μέρα και οργανώστε τι θα κάνετε στη συνέχεια.

Αφού το παιδί χαλαρώσει λίγο, φροντίστε να κάνει, αν έχει, τις εργασίες του για το σχολείο.

Κοιτάξτε καλά την τσάντα του, μήπως υπάρχει κάποιο σημείωμα από την δασκάλα, που ξέχασε να σας αναφέρει.

Μετά συνήθως έρχεται η ώρα για τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Καλό θα είναι το παιδί, ειδικά σε αυτές τις μικρές ηλικίες, να έχει μόνο μια δραστηριότητα την ημέρα και να μην παραφορτώνετε το πρόγραμμα του.

Αν το μικρό σας δεν έχει καμία δραστηριότητα, φροντίστε να κάνετε άλλα όμορφα πράγματα μαζί, όπως παιδική χαρά, βόλτα με τα ποδήλατα, κατασκευές κλπ.

Γυρίζοντας πάλι πίσω στο σπίτι το παιδί πρέπει να έχει λίγο χρόνο να παίξει, να δει τηλεόραση ή υπολογιστή ( ανάλογα με τα όρια που του έχετε θέσει) και γενικά να μην νοιώθει ότι το πιέζει ο χρόνος να πάει για ύπνο.

Τελειώστε τη ημέρα σας με μια βραδινή ρουτίνα που μπορεί να περιλαμβάνει μπάνιο, φαγητό, παραμυθάκι και ύπνο. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να ετοιμάζετε αποβραδίς την τσάντα του παιδιού, για να μην αγχώνεστε το επόμενο πρωί.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τμήματα εκμάθησης της ισπανικής γλώσσας στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Κωνσταντινουπόλεως και 40 Εκκλησιών.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν απευθύνονται σε φοιτητές, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους ανέργους (απαραίτητη η επίδειξη κάρτας ανεργίας).

Τα τμήματα θα έχουν ετήσια διάρκεια και θα λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση, με δίωρες παραδόσεις μαθημάτων, επιπέδου αρχαρίων.

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή κατόπιν επικοινωνίας με τις βιβλιοθήκες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα υπάρξουν λίστες αναμονής σε περίπτωση ακυρώσεων εγγραφών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες:

• Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως (Κωνσταντινουπόλεως 45, τηλ. 2310 315100).

Το τμήμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 και θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα από τις 11:00 έως τις 13:00

• Περιφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών (Γ. Βιζυηνού 57, τηλ. 2310 203443).

Το τμήμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη από τις 15:00 έως τις 17:00

http://www.thestival.gr
Πολλά ακούγονται τελευταία για υπερ-τροφές όπως η κινόα και τα μούρα Goji...

Ωστόσο, δύο νέες επιστημονικές μελέτες προτρέπουν να επιστρέψουμε σε... σταθερές αξίες προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 αλλά και καρδιαγγειακών επιπλοκών που μπορεί να μας οδηγήσουν στο έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Αν και τα λιπαρά έχουν «κακή φήμη» στους κύκλους των διαιτολόγων και των διατροφολόγων, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Λουντ της Σουηδίας υποστηρίζουν πως παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη, καθώς ρυθμίζουν αποτελεσματικά το μεταβολισμό της γλυκόζης και ελέγχουν την ευαισθησία του οργανισμού απέναντι στην ινσουλίνη.

Η σχετική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για το Διαβήτη (EASD) αναφέρει χαρακτηριστικά πως η κατανάλωση γαλακτοκομικών, συγκεκριμένα πλήρες γάλα, τυρί και γιαούρτι, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη έως και κατά 23%. Δεν παρατηρήθηκε κάποια αντίστοιχη συσχέτιση για τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά αλλά ούτε και για τα ζωικά λίπη που λαμβάνουμε από το κρέας.

Μία ακόμη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the American College of Nutrition κατέδειξε ότι μικρή ποσότητα γαλακτοκομικών σε καθημερινή βάση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 4.000 ενήλικες περίπου και διαπίστωσαν ότι όσοι από τους συμμετέχοντες δεν κατανάλωναν καθόλου γαλακτοκομικά παρουσίαζαν αυξημένες τιμές αρτηριακής πίεσης, υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και αυξημένη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Για να επωφεληθούμε στο μέγιστο βαθμό, οι ερευνητές συνιστούν να καταναλώνουμε τουλάχιστον πέντε μερίδες γαλακτοκομικών την εβδομάδα. Ενδεικτικά, μία μερίδα αντιστοιχεί σε οκτώ γραμμάρια πρωτεϊνών, ποσότητα που λαμβάνουμε από μία κούπα γάλα ή 45 γραμμάρια τυρί.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!