Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Το ξενοδοχείο Terme Millepini στην ιταλική κοινότητα Montegrotto Terme μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει την βαθύτερη πισίνα του κόσμου.
Η πισίνα είναι γνωστή με το όνομα Y-40 The Deep Joy και φιγουράρει στην πρώτη θέση με το εντυπωσιακό βάθος των 40 μέτρων!
Το κολυμβητικό κέντρο έχει μετατραπεί σε ένα ιδανικό μέρος για σπηλαιοκαταδύσεις, καθώς ο φημισμένος αρχιτέκτονας Emanuele Boaretto διακόσμησε τον εσωτερικό χώρο με υπόγειες σπηλιές ενώ η ιδανική θερμοκρασία του νερού επιτρέπει στους δύτες να βουτούν σε μεγάλα βάθη χωρίς να φορούν τις στολές τους.
Ιδιαίτερα πρωτότυπη είναι και η υποβρύχια διάφανη σήραγγα που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βιώνουν την εμπειρία της πισίνας.
Η Y–40 είναι μοναδική στον τομέα της, χάρη στα ιαματικά νερά της, που δεν μπορούν να βρεθούν αλλού”, αναφέρει ο Boaretto, ο οποίος σχεδιάζει να ενσωματώσει την πισίνα στον περιβάλλοντα χώρο, καλύπτοντας όλο το κολυμβητικό κέντρο με γρασίδι."
Ο πατέρας της ελεύθερης κατάδυσης στην Ιταλία Enzo Maiorca, βοήθησε στην δημιουργία της εγκατάστασης ενώ η δύτρια Ilaria Molinari ενθουσίασε τους θεατές κολυμπώντας σε μεγάλο βάθος με ...ουρά γοργόνας.
Πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή της Deep Joy, η Nemo33 στις Βρυξέλλες ήταν η πιο βαθιά πισίνα εσωτερικού χώρου, με το βάθος της να φτάνει τα 34,5 μέτρα.
Σχεδιάστηκε από τον ειδικό στις καταδύσεις Βέλγο John Beernaerts και χρησιμοποιείται από κινηματογραφιστές για μαθήματα υποβρύχιων καταδύσεων και για λόγους αναψυχής.
Επιπλέον, η μεγαλύτερη σε επιφάνεια πισίνα του κόσμου, βρίσκεται στο θέρετρο San Alfonso del Mar στην πόλη Algarrobo της Χιλής, με την έκταση της να ξεπερνά τα 80 στρέμματα, ενώ η κατασκευή της στοίχισε περισσότερο από 780 εκατομμύρια ευρώ.
Play
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Remaining Time -0:00
Stream Type LIVE
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Playback Rate
1
    Loading
    Need Text
    Η διεθνής ταξιδιωτική σελίδα Tripadvisor, δημοσιοποίησε πρόσφατα τις νέες λίστες της με τα 25 καλύτερα ενυδρεία και υδάτινα πάρκα ψυχαγωγίας παγκοσμίως αλλά και ανά ήπειρο. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν με βάση τις επιλογές των χρηστών και η Κρήτη “πρωταγωνιστεί” με δύο ενυδρεία!
    Συγκεκριμένα το ενυδρείο Aquaworld στη Χερσόνησο του Ηρακλείου βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας με τα 25 καλύτερα ενυδρεία του κόσμου, ενώ στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα, το ενυδρείο της Χερσονήσου κατέλαβε τη 2η θέση και το Cretaquarium που βρίσκεται στις Γούρνες του Ηρακλείου, τη 14η θέση.
    Όσο για την λίστα με τα 25 καλύτερα υδάτινα πάρκα ψυχαγωγίας σε ολόκληρο τον κόσμο, το Water Park στο Φαληράκι της Ρόδου βρίσκεται στην 18η θέση ενώ στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα η χώρα μας είδε 5 από τα υδάτινα πάρκα της να καταλαμβάνουν διάφορες θέσεις. Το Water Park στο Φαληράκι βρίσκεται στην 4η θέση, το Splash Fun στο Τσιλιβί της Ζακύνθου στην 13η, το Star Beach στη Χερσόνησο στην 17η, το Αqualand στον Άγιο Ιωάννη της Κέρκυρας στην 20η και τέλος το Acqua Plus στη Χερσόνησο στην 23η θέση.
    Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το κορυφαίο υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας του κόσμου αλλά και της Ευρώπης, βρίσκεται στην Ισπανία και ονομάζεται Siam. Όσο για το καλύτερο ενυδρείο παγκοσμίως, είναι το Monterey Bay Aquarium της Καλιφόρνια και της Γηραιάς Ηπείρου το Oceneario de Lisvoa στη Λισσαβώνα.
    Επίσης το TripAdvisor έχει κυκλοφορήσει μια ειδική λίστα με της εννέα καλύτερες τουριστικές τοποθεσίες ορόσημα. Αυτές περιλαμβάνουν την Ακρόπολη, τα Μετέωρα , τον Παρθενώνα, τους Δελφούς, το θέατρο της Επιδαύρου, το γλυπτό του Ερμής του Πραξιτέλη, την αρχαία Μεσσήνη , το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας , στο νησί της Αμοργού και το ναό του Ηφαίστου στην Αθήνα.
    Αλήθεια, εσείς ποιον μήνα γεννηθήκατε;
    Όχι, δεν θέλουμε να μάθουμε το ζώδιό σας, ούτε έχουμε σκοπό να μιλήσουμε για αστρολογία. Είναι γεγονός, επιστημονικά αποδεδειγμένο, πως η εποχή που γεννιόμαστε μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξή μας αλλά και να μας “προικίσει” με διάφορα χαρακτηριστικά.
    Θα αναφερθούμε σε μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Essex, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «International Journal of Sports Medicine» και αναφέρει το εξής: Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τους φθινοπωρινούς μήνες είναι ιδιαίτερα χαρισματικά!
    Όσοι λοιπόν έχετε γενέθλια Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ή Νοέμβριο, μπορείτε να αισθανθείτε υπερήφανοι για τα...καλά που σας χάρισε η μοίρα σας. Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο επιτυγχάνουν καλύτερες επιδόσεις σε πολλούς τομείς της ζωής τους, έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση και περισσότερη μυική δύναμη.
    Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, τα παιδιά του φθινοπώρου τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα, πηδούν κατά 12% ψηλότερα και έχουν δύναμη που πολλοί θα ζήλευαν.
    Παλαιότερες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου, έδειξαν πως τα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο τείνουν να αγαπούν τα σπορ και να έχουν καλύτερες αθλητικές επιδόσεις από τα υπόλοιπα. Μάλιστα τα καταφέρνουν καλύτερα και στο σχολείο αφού οι γεννημένοι τους τρεις μήνες του φθινοπώρου είναι πιο πιθανό να περάσουν στο πανεπιστήμιο, σε σχέση με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. Επιπλέον, όσοι ήρθαν στον κόσμο Οκτώβριο και Νοέμβριο έχουν στατιστικά μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής!
    Οι γεννημένοι την εποχή αυτή, δεν έχουν βέβαια το....κοκαλάκι της νυχτερίδας, απλά χρωστούν την εύνοια αυτή στην μητέρα τους. Οι έγκυες που γεννούν τους φθινοπωρινούς μήνες ( έχει διαπιστωθεί ) πως φέρουν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D, η οποία παράγεται από την έκθεση στον ήλιο. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι διάφοροι παράγοντες (θερμοκρασία, ιώσεις, έκθεση στο ηλιακό φως...) ρυθμίζουν τις συνθήκες που επικρατούν στο ενδομήτριο περιβάλλον μέσα στο οποίο διαμορφώνεται ο νέος οργανισμός.
    Και για να σας προσγειώσουμε λίγο εσάς τους γεννημένους το Φθινόπωρο, να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει και ένα μικρό μειονέκτημα μέσα σε όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα. Τα παιδιά του Φθινοπώρου έχουν αυξημένη πιθανότητα να νοσήσουν από αλλεργίες και άσθμα.
    echoes.gr
    Aκόμη και σε περίδο κρίσης οι Ελληνες αρνούνται να στερηθούν… το κaφεδάκι τους. Σύμφωνα με μελέτη της Infobank Hellastat Α.Ε. το προϊόν, όντας άμεσα συνυφασμένο με την καθημερινή καταναλωτική κουλτούρα των Ελλήνων, αποδεικνύεται ανθεκτικό στην ύφεση και την υποχώρηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Η ραγδαία ανάπτυξη πολλών αλυσίδων έγινε τα τελευταία χρόνια μέσω francise…. δίνουν δηλαδή την δυνατότητα να ανοίξει κάποιος ένα κατάστημα με το brand τους, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη, μέσω προωθητικών ενεργειών και συνεχή εφοδιασμό με τα προϊόντα της εταιρίας. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το fpress.gr, για να ανοίξεις μια επιχείρηση καφέ, από τις γνωστές του κλάδου χρειάζεται ένα καλό μπάτζετ. Ενδεικτικά:
    - Η επένδυση για ένα Mikel σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία κυμαίνεται από 160.000 Ευρώ για μικρό κατάστημα, 250.000 με 280.000 Ευρώ για ένα μεσαίο και 350.000 Ευρώ για ένα μεγάλο. Τα Entry Fees που απαιτούνται είναι της τάξης των 50.000 Ευρώ. Τα royalties αφορούν στο 5% του κύκλου εργασιών και τα marketing fees στο 2%.
    - Το Coffee Island προϋποθέτουνκατάστημα άνω των 30 τ.μ. και η αρχική επένδυση αφορά σε 14.000 Ευρώ για τη διαμόρφωση του χώρου, 18.000 Ευρώ για τον εξοπλισμό και 8.000 Ευρώ για το αρχικό εμπόρευμα. Τα Entry Fees είναι 15.000 Ευρώ, ενώ royalties και marketing fees δεν υπάρχουν.
    Να σημειωθεί ότι εκτός από τα παραπάνω θα «επιβαρυνθείτε» και με το ελληνικό σύστημα γραφειοκρατίας.
    Πάνω από 3.000 καφέ έχουν ανοίξει τελευταία στην Ελλάδα με τα 500 εξ’ αυτών να εδρεύουν στην Περιφέρεια της Αττικής.
    Το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στον κόσμο, σε μια εκτεταμένη περιοχή του κεντρικού Ειρηνικού Ωκεανού. θα οριοθετήσει ο Μπαράκ Ομπάμα

    Μετά την εξέλιξη αυτή, θα βρίσκεται πλέον εκτός των επιτρεπόμενων ορίων για την εμπορική μαζική αλιεία και την εξόρυξη πόρων ανοικτής θάλασσας όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Ο αμερικανός πρόεδρος θα υπογράψει το διάταγμα με το οποίο αυξάνει το μέγεθος του αποκαλούμενου «Εθνικού Θαλάσσιου Μνημείου των Απομακρυσμένων Νήσων του Ειρηνικού» κατά έξι φορές ώστε από το τωρινό εμβαδόν των 370.000 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων η προστατευόμενη περιοχή να επεκταθεί στα 490.000 τετραγωνικά ναυτικά μίλια.

    Ο Λευκός Οίκος σε σχετική ανακοίνωση για τη δημιουργία του μεγαλύτερου παγκοσμίως θαλάσσιου καταφυγίου αναφέρει:

    «Η περιοχή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι μεγάλες θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές μπορεί να βοηθήσουν στην αναγέννηση της βιοποικιλότητας, την υποστήριξη των πληθυσμών των ψαριών, και να βελτιώσει τη συνολική ανθεκτικότητα του οικοσυστήματος».

    Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και τα θαλάσσια οικοσυστήματα του συγκεκριμένου οριοθετημένου από την αμερικανική κυβέρνηση τμήματος του νότιο και κεντρικού Ειρηνικού Ωκεανού, θεωρούνται από τις πιο ευάλωτες περιοχές στην αλλαγή του κλίματος, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Με βάση την απόφαση Ομπάμα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η οποία θα εφαρμοστεί από την Πέμπτη, όλες οι εμπορικές δραστηριότητες όπως η εξόρυξη πόρων και η αλιεία βαθέων υδάτων απαγορεύονται στην προστατευόμενη περιοχή.

    Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι παραδοσιακοί τρόποι αλιείας που είναι σύμφωνοι με τους στόχους διατήρησης του θαλάσσιου μνημείου θα επιτρέπονται σε αυτή τη διευρυμένη περιοχή.
    Είναι αξιοσημείωτη η προσπάθεια που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να δημιουργήσουν μοντέλα προσαρμοσμένα στις νέες οικονομικές συνθήκες. Ακόμη και οι premium μάρκες ξεπερνούν τους περισσότερους οικονομικούς σκοπέλους με δελεαστικές προτάσεις.

    Η Mercedes δίνει το στίγμα της στη μικρομεσαία κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων με μια καταξιωμένη πρόταση, η οποία συνδυάζει πολλά θετικά στοιχεία: την AClass.

    Το γερμανικό αυτοκίνητο, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις στον τομέα της εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης, έχει να επιδείξει και ένα ακόμη ατού στον τομέα της διαμόρφωσης του αμαξώματος: κατέχει τη πρώτη θέση στην αξιολόγηση του αεροδυναμικού συντελεστή (CD 0,27) στην κατηγορία του. Αυτή η επιτυχία της προσφέρει λιγότερους αεροδυναμικούς θορύβους και την πολυπόθητη οικονομία στο καύσιμο.

    Τώρα που οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν στραφεί στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, ενδιαφέρον παρουσιάζει για όσους διανύουν πάνω από 15.000 χλμ. τον χρόνο η Mercedes A180 CDI. Ο σκόπελος του κινητήρα υψηλού κυβισμού ξεπερνιέται με τη χρήση ενός δοκιμασμένου τετρακύλινδρου κινητήρα ντίζελ χωρητικότητας μόλις 1.500 κ.εκ.

    Η ισχύς διαμορφώθηκε στη ζώνη των 109 ίππων. Στην εξίσωση της κίνησης προστίθεται και ένας ακόμη βασικός παράγοντας: η υψηλή ροπή των 26,2 χλγμ. Η αξία του μείγματος ισχύος και ροπής φαίνεται στον δρόμο από τα πρώτα χιλιόμετρα.

    Η «δική» μου Mercedes A180 CDI δεν έδειξε να φοβάται τις προκλήσεις. Το μοτέρ αποδίδει μόλις πατήσεις το γκάζι και αν κάνεις αλλαγές στην περιοχή που εμφανίζεται η κορύφωση της αποδιδόμενης ροπής, έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα στην απόδοση της βραβευμένης μονάδας.

    Επίσης γλιτώνεις από τον θόρυβο που παράγει το μοτέρ στην υψηλή περιοχή και, το σημαντικότερο, περιορίζεις το καύσιμο. Η μέση κατανάλωση στο τεστ ήταν 5,2 λίτρα/100 χλμ.(επίσημη τιμή 3,8 λίτρα/100 χλμ.).

    Αναλύοντας το κόστος απόκτησης και χρήσης στάθηκα σε δύο σημαντικές παραμέτρους που περιορίζουν σημαντικά τη συνολική δαπάνη.

    Κατ’ αρχάς, θέλω να τονίσω ότι απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας(98 γρ. CO2/χλμ.) και επιπλέον να σημειώσω ότι η επίσημη αντιπροσωπεία Mercedes-Benz Hellas παρέχει δωρεάν το πακέτο Urban (προτεινόμενη αξία λιανικής 1.000 ευρώ) και το Συμβόλαιο Συντήρησης Compact Plus ή την Επέκταση Εγγύησης BASIC διάρκειας 2 ετών.

    Η τιμή της βασικής έκδοσης με αναβαθμισμένο πακέτο εξοπλισμού ανέρχεται στα 26.270 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης.
    real.gr
    Το νέο smartphone της BlackBerry με την τετράγωνη οθόνη είναι πλέον επίσημα εδώ και απευθύνεται σε όσους βλέπουν το κινητό τους τηλέφωνο ως ένα επαγγελματικό εργαλείο. 
    Σε αυτό δεν συντελεί μόνο η οθόνη 4,5 ιντσών, η οποία το κάνει ιδανικό για την επεξεργασία εγγράφων και φύλλων εργασίας στο Excel, με ανάλυση 1440×1440 pixels, 453 ppi, αλλά και το πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY. Είναι εξοπλισμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon, ο οποίος είναι χρονισμένος στα 2,2 GHz και συνοδεύεται τόσο από μνήμη RAM 3 GB, όσο και από εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 32 GB. Η μπαταρία της συσκευής είναι ένα άλλο στοιχείο που θα εκτιμήσει ο επαγγελματίας, καθώς έχει χωρητικότητα 3450 mAh.
    Ενδιαφέρουσες είναι και οι διαστάσεις της συσκευής που είναι 128 x 90,1 x 9.3 χιλιοστά, παρόλο το περίεργο σχήμα. Το πλαίσιο είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει μία κάμερα 13 Megapixel με σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Το λειτουργικό σύστημα είναι το BlackBerry 10.3 με το BlackBerry Hub που δείχνει σε ένα σημείο συγκεντρωμένα όλα όσα χρειάζεται ο κάτοχός του για να είναι σε επαφή με φίλους και συνεργάτες, αλλά και για να παραμένει ενημερωμένος από feeds και ειδοποιήσεις κάθε είδους.
    Η συσκευή θα ξεκινήσει να πωλείται στις ΗΠΑ, με τιμή γύρω στα 600 δολάρια, ενώ αργότερα θα γίνει διαθέσιμο και σε 30 άλλες χώρες τους κόσμου.
    pestaola.gr
    Εκατοντάδες προβληματικές περιπτώσεις φέρνουν στο φως οι έλεγχοι των συμβασιούχων. Στο Ρέθυμνο από 98 υποθέσεις, οι 68 είναι με ελλείψεις. Με εκκρεμότητες το 30% στον Ασπρόπυργο.

    Πληθώρα παρανομιών και παρατυπιών φέρνουν στην επιφάνεια τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιούν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης για τη νομιμότητα των μονιμοποιήσεων υπαλλήλων σε δήμους και φορείς του Δημοσίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», από τους ελέγχους προκύπτει ότι δεκάδες μετατροπές συμβάσεων παρουσιάζουν «προβλήματα» που αφορούν κυρίως στον προαπαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας αλλά και στη γνησιότητα δικαιολογητικών.

    Ενδεικτικά, κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρεται ότι:

    -Στον Δήμο Ρεθύμνου από τον έλεγχο 98 συμβάσεων έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε 68 περιπτώσεις.

    -Στον Δήμο Ασπροπύργου επί συνόλου 420 συμβάσεων, ενδείξεις για προβλήματα νομιμότητας καταγράφονται σε ποσοστό που υπερβαίνει το 30%.

    -Στο υπουργείο Πολιτισμού εντοπίζονται παρατυπίες σε περισσότερες από 480 μονιμοποιήσεις από το σύνολο των 1.720 φακέλων που εξετάζονται.

    -Ταυτόχρονα, στον Δήμο Αθηναίων, όπως αποκάλυψε χθες ο Γ. Καμίνης, έχουν εντοπιστεί 63 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, εκ των οποίων οι 35 τέθηκαν εκτός. Για τις υπόλοιπες 28 περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ΕΔΕ ή παραπομπής σε πειθαρχικό συμβούλιο.

    Πηγή: ΕΘΝΟΣ

    http://www.enikos.gr 

    Το νέο άλμπουμ του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος των Pink Floyd,  το πρώτο μετά από 20 χρόνια, με τίτλο «Endless River» («Ατελείωτο ποτάμι»), θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα είναι διπλό instrumental LP, παρόλο που το ένα κομμάτι («Louder Than Words») θα έχει στίχους με την υπογραφή της συζύγου του Ντέιβιντ Γκίλμορ, Πόλυ Σάμσον.

    Ο 70άχρονος Ρότζερ Γουότερς, όπως γράφει το περιοδικό Rolling Stone, δεν έχει καμιά ανάμειξη με το «Endless River» ενώ το γκρουπ δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για ζωντανή παρουσίαση του δίσκου, που είναι ήδη διαθέσιμος για κρατήσεις - παραγγελίες.

    Το εξώφυλλο του δίσκου φιλοτέχνησε μια 18χρονη digital artist από την Αίγυπτο.
    Το εξώφυλλο του δίσκου φιλοτέχνησε μια 18χρονη digital artist από την Αίγυπτο, ενώ τα 18 τραγούδια του, σύμφωνα με τον ίδιο τον Γκίλμορ, επιλέχθηκαν μετά από «ξεσκαρτάρισμα» χρόνων και διάφορων κομματιών, καθώς το άλμπουμ είχε αρχικά σχεδιασθεί να κυκλοφορήσει σαν ορχηστρικός προσωπικός δίσκος του Ρικ Ράιτ. Αρκετά από τα κομμάτια που περιλαμβάνει ο δίσκος  είχαν ηχογραφηθεί όταν οι Pink Floyd ετοίμαζαν το τελευταίο τους άλμπουμ, το «Division Bell», που κυκλοφόρησε το 1994.

    Με ένα tweet, η Σάμσον, σύζυγος του εμβληματικού κιθαρίστα των Pink Floyd, ανακοίνωσε, τον Ιούλιο, την κυκλοφορία νέου δίσκου του συγκροτήματος σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ.  Η Σάμσον, μεταξύ άλλων, έγραψε στην ανάρτησή της: «Το άλμπουμ, με τίτλο “Endless River”, βασίζεται στις ηχογραφήσεις του 1994 αποτελώντας το κύκνειο άσμα του Ρικ Ράιτ και είναι πολύ ωραίο». Ο Ρίτσαρντ Ράιτ, ο οποίος ίδρυσε το 1965 το συγκρότημα μαζί με τους Σιντ Μπάρετ, Νικ Μέισον και Ρότζερ Γουότερς, πέθανε από καρκίνο το 2008 και το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει θα είναι το τελευταίο στο οποίο θα ακούγεται η φωνή του.

    Οι Pink Floyd, που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής, έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές - για την εποχή -  συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλά τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους. Υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει γύρω στα 74,5 εκατομμύρια άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, ενώ συγκαταλέγονται στα πιο επιτυχημένα, εμπορικά, ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών.

    naftemporiki.gr
    H Apple παραδέχτηκε ότι υπάρχει πιθανότητα το νέο έξυπνο κινητό της iPhone 6 Plus να λυγίσει, όμως τόνισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί "υπερβολικά σπάνια", σε συνθήκες κανονικής χρήσης.
    Είχαν προηγηθεί αναφορές χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα και φόρουμ, που παραπονιούνταν ότι το νέο μοντέλο, το οποίο ήδη έχει πωλήσεις ρεκόρ (πάνω από 10 εκατ. σε μόλις τρεις ημέρες), εμφάνιζε εξωτερική παραμόρφωση, μετά από μεταφορά της συσκευής στην τσέπη του παντελονιού. Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι η ίδια δέχτηκε τέτοιες αναφορές από εννέα πελάτες της που είχαν αγοράσει το iPhone Plus (το μεγαλύτερο από τα δύο νέα μοντέλα).
    Η Apple, σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το ΑΠΕ, επεσήμανε ότι το εξωτερικό περίβλημα του νέου smartphone της έχει κατασκευαστεί από ανοδιωμένο αλουμίνιο, που έχει υποστεί βαφή για πρόσθετη ενίσχυση. Επίσης, ανέφερε ότι η συσκευή διαθέτει μέρη από ανοξείδωτο ατσάλι και τιτάνιο, καθώς και "το πιο δυνατό γυαλί στην βιομηχανία smartphones", που προσθέτουν έξτρα αντοχή στις περιοχές εκείνες που είναι πιθανό να καταπονηθούν περισσότερο.
    Η εταιρεία υπογράμμισε ότι επέλεξε υψηλής ποιότητας υλικά, ότι έδωσε μεγάλη προσοχή στην κατασκευή και ότι έκανε όλα τα αναγκαία τεστ κατά τον κύκλο ανάπτυξης του προϊόντος, έτσι ώστε το iPhone 6 και το iPhone 6 Ρlus "να πληρούν ή και να υπερκαλύπτουν όλες τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας για να αντέχουν στην καθημερινή πραγματική χρήση τους".
    "Με φυσιολογική χρήση, ένα λύγισμα στο iPhone 6 είναι υπερβολικά σπάνιο", τόνισε και πρόσθεσε ότι "μετά από τις πρώτες έξι ημέρες πώλησης (του νέου μοντέλου), συνολικά εννέα πελάτες ήλθαν σε επαφή με την Apple για ένα λυγισμένο iPhone 6 Plus".
    Ανάμεσα στα τεστ που έκανε η εταιρεία, προτού κυκλοφορήσει το νέο προϊόν, ήταν η "δοκιμασία του καθίσματος", κατά την οποία έλεγξε τις πιθανές συνέπειες, αν ο χρήστης κάθεται πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια, έχοντας τη συσκευή στην πίσω τσέπη του. Πραγματοποίησε επίσης τη "δοκιμασία του στριψίματος", για να διαπιστώσει τυχόν συνέπειες, αν ο χρήστης πιάσει τη συσκευή με τα χέρια του από τις δύο άκρες και προσπαθήσει να τη λυγίσει.
    Η μετοχή δέχτηκε πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μόλις διέρρευσαν οι φήμες για το πιθανό λύγισμα του νέου μοντέλου της (κυκλοφόρησαν και σχετικές φωτογραφίες παραμορφωμένων iPhone 6 στο διαδίκτυο), αλλά και μετά από ένα άλλο πρόβλημα, λογισμικού και όχι υλικού. Αφορά την πρόσφατη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός της iOS 8.0.1, εξαιτίας της οποίας οι χρήστες iPhone 6 παραπονέθηκαν ότι η συσκευή τους δεν μπορούσε ούτε να κάνει, ούτε να δεχτεί κλήσεις. Η εταιρεία κυκλοφόρησε νέα αναβάθμιση του λογισμικού (η προηγούμενη αποσύρθηκε γρήγορα) για να διορθώσει το πρόβλημα.
    Οι ανταγωνιστές της Apple (Samsung, LG, HTC κ.α.), όπως επεσήμαναν οι αναλυτές, ασφαλώς δεν στεναχωρήθηκαν καθόλου, από τις αναποδιές που βρήκαν την αμερικανική εταιρεία. Μερικοί αναλυτές εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η Apple κατάφερε πράγματι να κάνει ακόμη πιο λεπτά και μεγάλα τα νέα μοντέλα iPhone, όμως αυτό ίσως γυρνάει "μπούμερανγκ" σε μερικές περιπτώσεις. Άλλοι επεσήμαναν ότι ακόμη είναι νωρίς πάντως για να πει κανείς με σιγουριά πόσο συχνά τελικά μπορεί να συμβεί μια τέτοια παραμόρφωση της συσκευής.
    Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus κυκλοφόρησαν την περασμένη Παρασκευή στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και λίγες ακόμη χώρες. Θα διατίθενται σε πάνω από 20 ακόμη χώρες από σήμερα και σε άλλες 115 έως το τέλος του 2014.
    news.gr
    Ένα μεγάλο μέρος από το νερό που υπάρχει στη Γη και πέρα από αυτήν, είναι αρχαιότερο από τον Ήλιο, καθώς προϋπήρχε της δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

    Η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν το μισό νερό που βρίσκεται στο ποτήρι μας, είναι πιο παλιό και από το άστρο μας. Η εκτίμηση αυτή ενισχύει την πιθανότητα να υπάρχει ζωή κάπου αλλού στον γαλαξία μας, καθώς φαίνεται πως το νερό είναι πιο διαδεδομένο στα πλανητικά συστήματα από ό,τι πιστευόταν ως τώρα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Ίλσεντορ Κλιβς του Τμήματος Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Science,  συνέκριναν -με την βοήθεια υπολογιστικών μοντέλων που ανέπτυξαν- την αναλογία των ισοτόπων του υδρογόνου με το βαρύτερο ισότοπό του, το δευτέριο (που έχει ένα νετρόνιο παραπάνω), αναλύοντας δείγματα νερού από τον πλανήτη μας και μετεωρίτες.

    Στο ηλιακό μας σύστημα νερό έχει βρεθεί στη Γη, τη Σελήνη, τον Άρη, μετεωρίτες, κομήτες και τους παγωμένους δορυφόρους των μεγάλων πλανητών. Το ερώτημα που εδώ και χρόνια απασχολεί τους επιστήμονες, είναι από πού προέρχεται όλο αυτό το νερό.

    Η νέα «ετυμηγορία» είναι ότι το 30% έως 50% από τα μόρια του νερού στη Γη και γενικότερα στο ηλιακό μας σύστημα -και σχεδόν όλο το παγωμένο νερό πάνω στους κομήτες- σχηματίστηκαν νωρίτερα από τη δημιουργία του ίδιου του Ήλιου πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια, προερχόμενα από μικροσκοπικά σωματίδια πάγου που έπλεαν στον διαστρικό χώρο.

    Αυτό, όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι συνθήκες ευνοϊκές για τη ζωή μπορεί να υπήρχαν ήδη -και να υπάρχουν ακόμη- κάπου «εκεί έξω», πιθανώς σε ορισμένους εξωπλανήτες, προτού αναπτυχθούν καν στον δικό μας πλανήτη.

    Οι πιθανότερες περιοχές εκτός του ηλιακού μας συστήματος που θα μπορούσαν να έχουν σχηματιστεί αυτές οι μεγάλες ποσότητες νερού, είναι τα κρύα διαστρικά νέφη αερίων και σκόνης, που αποτέλεσαν την πρώτη ύλη και για το δικό μας ηλιακό σύστημα. Το νερό ή ο πάγος με διαστρική προέλευση έχει μεγάλη αναλογία δευτέριου προς υδρογόνο, επειδή σχηματίζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η διακριτή αυτή χημική «υπογραφή» αποκαλύπτει την εξωηλιακή προέλευση αυτών των μορίων.
    tanea.gr
    Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να γίνουν 950 προσλήψεις μονίμων και εποχικών στη ΔΕΗ για την κάλυψη αναγκών του φορέα. Οι προκηρύξεις  θα έχουν την έγκριση του ΑΣΕΠ και θα αφορά  προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων από διοικητικούς και μηχανικούς μέχρι τεχνικούς και εργάτες.
    Δύο προκηρύξεις για 600 μόνιμους τον Οκτώβριο
    Αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η πρώτη προκήρυξη της ΔΕΗ ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και η δεύτερη. Συνολικά θα γίνουν 600 μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ. Οι προκηρύξεις είναι έτοιμες από καιρό ωστόσο το ΑΣΕΠ σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ αποφάσισε να τις δημοσιεύσει μετά τη λήξη της προκήρυξης της ΔΕΔΔΗΕ. Η πρώτη προκήρυξη αφορά 16 ειδικούς επιστήμονες από τις ειδικότητες οικονομολόγων, διοικητικού-οικονομικού διοικητικών λογιστών.
    Στη δεύτερη προκήρυξη που θα βγει αμέσως μετά θα ζητηθούν άτομα από τις παρακάτω ειδικότητες: Τεχνίτες Δικτύων, Τεχνικούς Σταθμών, Ηλεκτρολόγους, Τεχνικούς Ορυχείων, Μηχανοτεχνικούς, Τεχνικούς Εξοπλισμού, Τεχνικούς ΜΕΚ, Χειριστές Μηχανημάτων, Οδηγούς κ.ά.
    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι 20ήμερη και για τους δύο διαγωνισμούς και το πιθανότερο σενάριο είναι οι αιτήσεις να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα του ΑΣΕΠ, όπως και στην περίπτωση της ΔΕΔΔΗΕ. Οι περισσότερες θέσεις θα καλυφθούν από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ στους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας, Αρκαδίας, Βέροιας, Χανιά, κ.α. Στα προσόντα των υποψηφίων θα ληφθούν υπόψη ο χρόνος ανεργίας, οι τίτλοι σπουδών, η προϋπηρεσία σε αντίστοιχη ειδικότητα, η πολυτεκνική ιδιότητα, η εντοπιότητα.
    350 συμβασιούχοι τεχνικοί, μηχανικοί και οδηγοί
    Με 350 περίπου συμβασιούχους θα ενισχυθεί η ΔΕΗ μέχρι τέλος του έτους. Πρόκειται για προσωπικό που απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών της ΔΕΗ σε περιοχές όπου διαθέτει λιγνιτικά κέντρα. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: τεχνικοί ορυχείων, ηλεκτροτεχνικοί, μηχανοτεχνικοί, τεχνικοί δομικών έργων, οδηγοί, εργάτες. Χειριστές μηχανημάτων, κ.α. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι δεκαήμερη και οι αιτήσεις κατατίθενται στα γραφεία της ΔΕΗ που προκηρύσσει τις θέσεις. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
    aftodioikisi.gr
    Από σήμερα, όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα υποχρεούνται να μπλοκάρουν μόνιμα τα κινητά που έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα, αρκεί ο κάτοχος να έχει δηλώσει στην εταιρεία του τον μοναδικό αριθμό IMEI της συσκευής.

    Το μέτρο επιβλήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με στόχο την αποτροπή των κλοπών και της πώλησής τους στη μαύρη αγορά.

    Στην πράξη, όμως, ο αριθμός IMEI μπορεί να αλλαχθεί παράνομα (οδηγίες μπορεί κανείς να βρει εύκολα στο Διαδίκτυο), οπότε η συσκευή θα μπορεί να λειτουργήσει εκ νέου.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει ένα κινητό στη «μαύρη λίστα» είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της συσκευής από τον συνδρομητή στον πάροχό του. Ο μοναδικός κωδικός ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity, Διεθνής Ταυτότητα Κινητής Συσκευής) περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής.

    Εφόσον το κινητό μπει στη μαύρη λίστα με τους απαγορευμένους αριθμούς IMEI, η χρήση του είναι θεωρητικά αδύνατη ακόμα και με τη χρήση κάρτας SIM από άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

    Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ:

    Στη συσκευασία της συσκευής
    Πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του
    Με την ειδική εφαρμογή της συσκευής

    Για το μπλοκάρισμα της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην αστυνομία και στη συνέχεια να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.

    Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών και στα δικά τους δίκτυα.

    Σημειώνεται ότι το αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται εάν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές, ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή, ώστε να την προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο.


    in.gr
    Τα noodles που παράγγελναν πελάτες είχαν μέσα την ναρκωτική ουσία όπιο με τον ιδιοκτήτη να παραδέχεται ότι το έκανε για να τους...
    προκαλέσει εξάρτηση και να ξαναεπισκέπτονται το εστιατόριό του.

    Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης του κινέζικου εστιατόριου "Zhang" ομολόγησε στην...

    αστυνομία της πόλης Shaanxi ότι άλεθε μπουμπούκια παραρούνας, ώστε να γίνουν την οποία μετά έριχνε στα noodles!

    Πώς όμως τον ανακάλυψαν;

    Ένας 26χρονος, αφού απόλαυσε το γεύμα του στο ετσιατόριο, σταμάτησε σε σήμα της αστυνομίας για έλεγχο. Στα τεστ που υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός στην ναρκωτική ουσία όπιο.

    Αν και ο Liu Juyou επέμενε πως δεν είχε πάρει ποτέ στη ζωή του ναρκωτικά, η αστυνομία δεν τον πίστεψε αφού τα αποτελέσματα του τεστ έδειχναν άλλα και ήταν ξεκάθαρα!

    Οι υποψίες του 26χρονου στράφηκαν όπως ήταν φυσικό στο εστιατόριο από το οποίο μόλις είχε φύγει κι έπεισε τους γονείς του να πάνε στο "Zhang" και να παραγγείλουν ότι είχε φάει κι εκείνος. Τα τεστ έδειξαν τότε και αυτούς θετικούς στη συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία και τότε οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν στο εστιατόριο και τελικά συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη.

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
    Φήμες θέλουν το Τζορτζ Κλούνεϊ να παντρεύεται το προσεχές Σάββατο στη Βενετία της Ιταλίας την αρραβωνιαστικιά του, Αμάλ Αλαμουντίν.
    Λίγο πριν εγκαταλείψει, λοιπόν, την εργένικη ζωή και ντυθεί γαμπρός, ο διάσημος ηθοποιός κάνει το γύρο του διαδικτύου όντας έφηβος.
    Διεθνείς ιστοσελίδες δημοσιεύουν φωτογραφίες του 53χρονου σταρ από τα σχολικά του χρόνια, όταν ήταν 15 ετών και ήταν μαθητής στο Λύκειο της Αουγκούστα.


    news.gr
    Τα φετινά Δημήτρια θα διαρκέσουν έναν σχεδόν μήνα (25/9 έως 29/10) και θα φιλοξενήσουν πλήθος εκδηλώσεων από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, από τους χώρους των εικαστικών, της μουσικής, του θεάτρου και του χορού.

    Τα 49α Δημήτρια ξεχωρίζουν τόσο ως προς την κατεύθυνση του περιεχομένου, όσο και της χωροθέτησης των εκδηλώσεων.
    To πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά ελληνικά σχήματα, που ενσαρκώνουν διαφορετικές καλλιτεχνικές προτάσεις
    ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σε μορφή .pdf
    Συνοπτικο Προγραμμα

    25.09-05.10
    η ομορφια γεννιεται στο σκοτάδι Ι ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
    ομαΔική έκθεση εξωτερικού χώρου

    25.09
    Εκδήλωση Έναρξης - EIKAΣTIKA – ΜΟΥΣΙΚΗ

    26.09
    ΑΣτικα Καλλιτεχνικα Φεστιβάλ και Δημητρια - ΗΜΕΡΙΔΑ

    26.09
    τι εiναι για σeνα τα Δημήτρια; - ΕΡΕΥΝΑ

    26.09
    Poetry Slam Show PERFORMANCE

    26.09-24.10
    Bernard Pourrière - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

    27.09
    Bernard Pourrière ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – MASTERCLASS

    27-28.09
    ερωτευμeνος Σοπeν
    ΧΟΡΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ
    Γιαννίκ μποκέν / Φρεντερίκ Σοπέν
    Εθνική λυρική Σκηνή

    27-28.09
    Ψχ – νeα ελληνική ψυχεΔελική μουσική ΜΟΥΣΙΚΗ

    28.09-24.10
    Wolfgang Stiller ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

    29-30.09
    Stations ΧΟΡΟΣ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
    ομάδα Klokworks Dance / μαριάννα Καβαλλιεράτου

    01.10
    W Memorabilia (Phaedra`s Laboratory) XΟΡΟΣ
    ομάδα RootlessRoot / λίντα Καπετανέα

    02-03.10
    no man’s land Peer Gynt ΘΕΑΤΡΟ– PERFORMANCE
    / ομάδα 3d Person Theater Group

    4.10
    Στεφανος τσιβοπουλος ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – MASTERCLASS

    04-05.10
    Θυμάμαι… ΘΕΑΤΡΟPERFORMANCE
    Όλγα Ποζέλη / ομάδα Θεάτρου «νοητή Γραμμή»

    06.10
    Gianni Lenoci (πιaνο) και Gianni Mimmo (σοπρaνο σαξoφωνο) ΜΟΥΣΙΚΗ – MASTERCLASS

    06-07.10
    Ζεϊμπeκικο ΘΕΑΤΡΟΜΟΥΣΙΚΗ
    Λεία Βιτάλη / Θεατρικός οργανισμός «νέος λόγος»

    07.10
    η τζαζ Σήμερα ΜΟΥΣΙΚΗ
    Plus` n` Minus Collective Orchestra, Gianni Lenoci & Gianni Mimmo

    07-08.10
    Atomos ΧΟΡΟΣ
    ομάδα χορού Wayne McGrecor – Random Dance, Αγγλία

    07-08.10
    Γιώργος Δεμερτζής ΜΟΥΣΙΚΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
    Σεμινάριο για νέους βιολιστές

    08.10
    Wayne McGregorΧΟΡΟΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
    Random Dance / Εργαστήριο

    08-09.10
    The Notebook ΘΕΑΤΡΟ
    Άγκοτα Κρίστοφ / Szkéné Theatre και Forte Company, ουγγαρία

    09.10
    ο Θεοτοκoπουλος και οι «χάρτινες εικoνες» του Αγiου Όρους ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

    09.10
    Τραγούδια για το Κομμένο ΜΟΥΣΙΚΗ
    Günter Baby Sommer

    10.10
    Συναυλια της Κ.Ο.Θ. ΜΟΥΣΙΚΗ

    11-12.10
    ο Καλoς Άνθρωπος του Σε Τσουάν ΘΕΑΤΡΟ
    μπέρτολτ μπρεχτ / Δραματική Σχολή Κ.Θ.Β.Ε.

    12,15,17.10
    Carmen / Georges Bizet ΜΟΥΣΙΚΗ

    13.10
    η τζαζ Σημερα ΜΟΥΣΙΚΗ
    Terra Incognita, Grix

    13-14.10
    ENTροΠια ΧΟΡΟΣ – PERFORMANCE
    Αλεξία Φάλλα

    14.10
    μια εποχή στην κoλαση ΜΟΥΣΙΚΗ – ΛΟΓΟΣ
    Αρθούρος ρεμπώ / Γιώργος χριστιανάκης

    15.10
    Lysistrata Project / Κ.Θ.Β.Ε. ΘΕΑΤΡΟ – PERFORMANCE

    16-17.10
    4.48 Ψύχωση ΘΕΑΤΡΟ
    Σάρα Κέιν / Θέατρο Δωματίου

    17-18.10
    X-Freunde / Felicia Zeller, Γερμανία ΘΕΑΤΡΟ

    18-29.10
    η ομορφιά γεννιέται στο σκοτάδι ΙΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
    ομαδική έκθεση

    18.10
    MC UNDONE / Κ&Κ ARCHITECTS - ΕΡEYNA

    19.10
    Attends, Attends, Attends ΘΕΑΤΡΟ – PERFORMANCE
    (à mon père) / Jan Fabre, Βέλγιο

    20.10
    «τα Φαντaσματα» Vol.1 απομoνωση PERFORMANCE
    Galileas Nevart, Δημήτρης ράπτης

    20-21.10
    Γυναiκα και λύκος ΘΕΑΤΡΟ
    Έλενα Πέγκα

    20-21.10
    MC REDUX / Κ&Κ ARCHITECTS ΕΡΕΥΝΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

    21.10
    η τζαζ Σήμερα ΜΟΥΣΙΚΗ
    4tet Rose & Poison, Mastropirro ermitage Band

    21.10
    Ulay, Παρελθoν-Παρoν-μeλλον ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – MASTERCLASS

    22-23.10
    Ulay ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

    22-23.10
    White Rabbit Red Rabbit ΘΕΑΤΡΟ – PERFORMANCE
    Nassim Soleimanpour

    22-24.10
    PROPOSITIONS TO DANCE DIFFERENTLY ΧΟΡΟΣ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
    Michael Klien, Αυστρία

    24.10
    VAMPYR (1932) ΜΟΥΣΙΚΗ
    ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
    By Carl Theodor Dreyer / Art Zoyd, Γαλλία

    24.10
    Εκδήλωση Λήξης

    25-29.10
    TISFF ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
    Thessaloniki International Short Film FestivalΠροπώληση εισιτηρίων
    - Στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης Πλατεία Αριστοτέλους, τηλ. 2310236990
    Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00-15.00 / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-14.00 & 17.00-21.00
    - Στους χώρους των εκδηλώσεων.

    Ενημέρωση για προσκλήσεις κατόχων κάρτας ανεργίας: Οι παραστάσεις των 49ων Δημητρίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμες προσκλήσεις και αφορούν κατόχους κάρτας ανεργίας, συνοδεύονται από σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα. Λόγω του περιορισμένου αριθμού προσκλήσεων και για την αποφυγή ταλαιπωρίας, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι , για την κράτηση θέσεων, να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2313 318224.
    Κάρτα Δημητρίων
    Η Κάρτα Δημητρίων αποτελεί πλέον θεσμό και θα είναι διαθέσιμη από Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014.
    Οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται την κάρτα δωρεάν, από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού, στην οδό Κουντουριώτου 17 στο λιμάνι, 4ος όροφος, κ. Μαζοκοπάκη, τηλ. 2313 318224, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00.
    Οι κάτοχοι της «Κάρτας Δημητρίων» θα έχουν πολλαπλά οφέλη, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν εκπτωτικό εισιτήριο σε μία σειρά εκδηλώσεων καθώς και μία έκπτωση 10% εως 15% σε συγκεκριμένα καταστήματα εστίασης η ενα μενού των 10 ευρώ. Τα ίδια καταστήματα, θα παρέχουν έκπτωση 10% σε κατόχους ημερήσιου εισιτηρίου, από τις εκδηλώσεις των 49ων Δημητρίων.

    Οι εκδηλώσεις για τις οποίες ισχύει η «Κάρτα Δημητρίων» είναι:

    1. Η μουσική ενότητα “Η Τζαζ σήμερα” - Αίθουσα Δοκιμών Κ.Ο.Θ. με τις παρακάτω τρεις συναυλίες:
    • 07 OKT/ Plus' N' Minus Collective Orchestra, Gianni Lenoci & Gianni Mimmo
    • 13 ΟΚΤ/ Terra incognita – Grix
    • 21 ΟΚΤ/ 4TET Rose & Poison, Mastropirro Ermitage Band

    2. Καθώς και στις παρακάτω εκδηλώσεις:
    • 29-30 ΣΕΠ/ Stations, Ομάδα Klokworks Dance, Μαριάννα Καβαλιεράτου
    • 07-08 ΟΚΤ/ ATOMOS, Ομάδα χορού Wayne McGregor – Random Dance
    • 08-09 ΟΚΤ/ The Notebook, Άγκιστα Κρίστοφ – Szkene Theatre & Forte Company
    • 17-18 ΟΚΤ/ X-Freunde, Felicia Zeller
    • 24 ΟΚΤ/ Vampyr by Carl Theodor Dreyer, Art Zoyd


    Ο πόνος είναι η πλέον χαρακτηριστική ένδειξη δυσλειτουργίας ζωτικών οργάνων και αποτελεί ένα "ηχηρό" σύμπτωμα που μας παροτρύνει να λάβουμε άμεση δράση. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι φαινομενικά αθώοι πόνοι, όπως ο πόνος στη μέση ή το χέρι μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη καρκίνου.

    Δείτε ποιοι είναι οι πόνοι που δεν πρέπει να αγνοήσετε και σε ποιο τύπο καρκίνου αντιστοιχούν, σύμφωνα με το δημοφιλή γιατρό, παρουσιαστή και συγγραφέα Δρ Οζ.

    1. Πόνος στη μέση – καρκίνος στο πάγκρεας

    Ο καρκίνος στο πάγκρεας θεωρείται "αθόρυβος δολοφόνο", καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η διάγνωση γίνεται με αρκετή καθυστέρηση. Το πάγκρεας παράγει οξέα απαραίτητα για την πέψη και βρίσκεται ακριβώς πίσω από το στομάχι, βαθιά στην κοιλιακή χώρα. Για το λόγο αυτό, ο εντοπισμός ενός καρκινικού όγκου καθίσταται εξαιρετικά δύσκολος. Όταν ο όγκος παρεμποδίζει την ομαλή απελευθέρωση των οξέων, αυτά συσσωρεύονται εντός του αδένα και τον διαβρώνουν. Ο επακόλουθος πόνος μπορεί να "ακτινοβολεί" χαμηλά στη μέση.

    Ο πόνος στη μέση οφείλεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων στην υπερβολική καταπόνηση των μυών, όμως αποτελεί ένδειξη καρκίνου εάν δεν αντιμετωπίζεται με τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και/ή συνοδεύεται από αποχρωματισμό της επιδερμίδας (υποκίτρινο χρώμα) και μεταβολές στο χρώμα των κοπράνων (πιο ανοιχτό από το συνηθισμένο).

    2. Πόνος στο χέρι – καρκίνος του πνεύμονα

    Ο καρκίνος του πνεύμονα εκδηλώνεται τυπικά με τον επίμονο βήχα και τη δύσπνοια. Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό αλλά αναπάντεχο σύμπτωμα είναι και ο πόνος στο χέρι. Ο πόνος εμφανίζεται στην εσωτερική πλευρά του χεριού και σταδιακά επιδεινώνεται.

    Όσο ο καρκίνος εξαπλώνεται εσωτερικά στον πνεύμονα, φράζει τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί ερεθισμό τοπικά. Αρχικά ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί στους ώμους ή την περιοχή του αυχένα και να "ακτινοβολεί" στη συνέχεια κατά μήκος του χεριού.

    http://www.onmed.gr
    Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!