Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η αυτοϊκανοποίηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, περιβάλλεται όμως από ταμπού ακόμη και σήμερα.

Επειδή βέβαια η επιστήμη και η έρευνα δε γνωρίζουν όρια και κοινωνικές συμβάσεις, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έρχεται να ρίξει περισσότερο φως σε αυτήν την έκφανση της γυναικείας σεξουαλικής έκφρασης.

Οι ερευνητές ρώτησαν 196 γυναίκες πόσο συχνά αυτοϊκανοποιούνται και πόσο συχνά κάνουν σεξ, αλλά και πόσο συχνά θέλουν να αυτοϊκανοποιούνται και να κάνουν σεξ.

Αφού κατέγραψαν τις... πικάντικες αυτές πληροφορίες, οι ερευνητές πήραν δείγματα σάλιου από τις γυναίκες.

Οι γυναίκες που παρουσίαζαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν και αυτές που ήθελαν να αυτοϊκανοποιούνται συχνότερα. Παραδόξως, όμως, οι γυναίκες αυτές δεν εξέφρασαν εξίσου έντονη επιθυμία να κάνουν σεξ.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης αντιστοιχούν στα αυξημένα επίπεδα του στρες, επομένως η σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας είναι μειωμένη απέναντι σε έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο. Παράλληλα, όμως, η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μέτρο αντιμετώπισης» του έντονου στρες.

Τα ευρήματα της μελέτης είναι μοναδικά, καθώς οι περισσότερες μελέτες που αφορούν στην ερωτική επιθυμία και την ορμονική λειτουργία έχουν πραγματοποιηθεί είτε σε πειραματόζωα είτε σε άτομα με πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Αντιθέτως, οι γυναίκες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη μελέτη ήταν απολύτως υγιείς και δεν έπασχαν από ορμονικές διαταραχές.

http://www.onmed.gr
Μια πρωτοβουλία που μυρίζει -κυριολεκτικά- επανάσταση. Ο λόγος για την κουβανική εταιρεία Labiofarm η οποία λανσάρει δύο αρώματα με τα ονόματα του Τσε Γκεβάρα και του Ούγκο Τσάβες.

Ναι, καλά διαβάζετε. Το πρώτο από τα δύο αρώματα θα φέρει το όνομα «Ερνέστο» και υπόσχεται μία «αναζωογονητική μυρωδιά δάσους με νότες από εσπεριδοειδή και πούδρα». Εναλλακτικά, ο «Hugo» θα προσφέρει μία
«απαλότερη, φρουτώδη εσάνς με νότες παπάγιας και μάνγκο».

«Θα είναι πολύ ελκυστικές κολώνιες, αλλά και τα ονόματα σημαίνουν πολλά για μας», είπε η Ισμπέλ Γκονζάλες, αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Labiofarm, βιομηχανία, η οποία παράγει μεταξύ άλλων ομοιοπαθητικά και κτηνιατρικά προϊόντα.

Η επίσημη παρουσίαση των δύο αυτών αρωμάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στην Αβάνα.

Οι κολώνιες σχεδιάστηκαν από τη γαλλική εταιρεία αρωμάτων Robertet, αλλά παράγονται στην Κούβα. Η Labiofam βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας στιλάτων μπουκαλιών για τις δύο κολώνιες που θα πωλούνται τόσο στην Κούβα, όσο και στη διεθνή αγορά.

«Ήταν μία μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο Κουβανός βιοχημικός Μάριο Βαλντές, επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του αρώματος. Πρόσθεσε, ότι οι οικογένειες του Τσε και του Ούγκο Τσάβες έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη χρήση των ονομάτων.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε προπαγάνδα, αλλά να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς και να βοηθήσουμε στη διάρκεια των ονομάτων τους»

Η εικόνα του Τσε Γκεβάρα έχει χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα προϊόντων εδώ και πολλά χρόνια. Το πρόσωπο του Φιντέλ Κάστρο επίσης έχει «εμφανιστεί» σε μπλουζάκια και αφίσες φοιτητικών δωματίων σε όλον τον κόσμο, καθώς και σε κούπες ή αυτοκίνητα. Όσο για τον βενεζουελάνο Ούγκο Τσάβες έγινε δημοφιλής στην Κούβα παρέχοντας φτηνό πετρέλαιο στη χώρα μετά το αμερικανικό εμπάργκο.

Πηγή: Έθνος

http://www.enikos.gr
Απίστευτος ο μαθητής αλλα και ο καθηγητής που δεν του μηδένισε το γραπτό αλλά είδε το θέμα πιο ανθρώπινα και του έβαλε 5!





http://scoupa.blogspot.gr 
Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες που δέχεται σε καθημερινή βάση ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του ΣΔΟΕ, 1517, με αρκετούς πολίτες να δίνουν στοιχεία ακόμα και για συγγενικά τους πρόσωπα, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Το εκπληκτικό με αυτό το τετραψήφιο νούμερο καταγγελιών για φοροφυγάδες είναι ότι δεν σταματά να χτυπάει. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καθημερινώς περί τους 200 συμπολίτες μας ‘καρφώνουν’ άλλους τόσους για φοροδιαφυγή, για αιφνίδιο πλουτισμό, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για χρήματα που έχουν φυλαγμένα στο σπίτι τους ή στις τραπεζικές θυρίδες, για το ότι δεν κόβουν αποδείξεις. Το πιο εκπληκτικό με το τετραψήφιο (1517) του ΣΔΟΕ είναι ότι το 95% των καταγγελιών είναι επώνυμες, το 60% αφορά καταγγελίες για... συγγενικά πρόσωπα (με σκοπό την εκδίκηση) και το 20% ταβερνιάρηδες και ιδιοκτήτες καφετεριών που ‘καρφώνουν’ συναδέλφους τους για μη χορήγηση αποδείξεων. Θέλετε να μάθετε ακόμα πιο καταπληκτικά πράγματα για αυτό το τετραψήφιο;

Ελάχιστες καταγγελίες διερευνώνται, όχι επειδή δεν το θέλουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, αλλά επειδή η υπηρεσία ελέγχου έχει μεταφερθεί (λένε κατόπιν απαιτήσεως της τρόικας) στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, η οποία ακόμη δεν έχει καταρτίσει μηχανισμό ελέγχου. Μάλιστα εις εκ των οικονομικών εισαγγελέων λέει ότι το τελευταίο διάστημα μια γιαγιά τηλεφωνεί καθημερινώς στο ΣΔΟΕ για να καταγγείλει την... εγγονή της για αιφνίδιο πλουτισμό (την είδε ξαφνικά με σπίτι, πολυτελές αυτοκίνητο και κοσμήματα). Την τελευταία εβδομάδα η εν λόγω γιαγιά τηλεφωνεί για να πληροφορηθεί τα αποτελέσματα των καταγγελιών της. Και όταν οι ελεγκτές (για να την καθησυχάσουν - και για να την καλμάρουν ώστε να μην τηλεφωνεί κάθε μέρα) της είπαν ότι ‘ελέγχονται οι καταγγελίες σας’, η γιαγιά τούς είπε: ‘Μου λέτε ψέματα, τίποτα δεν έχετε κάνει’. Και όταν τη ρώτησαν πού το ξέρει, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: ‘Γιατί είδα χθες την εγγονή μου και μου φάνηκε ευτυχισμένη...’».

http://www.enikos.gr 
Το bullying ή εκφοβισμός, έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και ειδικά μεταξύ των παιδιών στα σχολεία.

Είναι ένα σοβαρό φαινόμενο που πολλοί προσπαθούν να εξαλείψουν αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Το παρακάτω βίντεο δημιουργήθηκε από την ομάδα των Ελλήνων με τίτλο «Νίκησε τον νταή χωρίς να τον αγγίξεις» και αφηγείται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που δέχονται τον σχολικό εκφοβισμό, αλλά και την επίλυσή τους χωρίς βίαιο τρόπο.

Εξυπνοι τρόποι που αφηγούνται από ένα παιδί και παρουσιάζονται με ζωγραφιές δημιουργώντας σκηνές σχολικού εκφοβισμού.
Ένα βίντεο που θα έπρεπε να δουν όλα τα παιδιά, θύτες, θύματα ή απλοί μάρτυρες του συμβάντος.

Ολοι πρέπει να αντιδράμε στον σχολικό εκφοβισμό όταν τον βλέπουμε.



Δείτε το βίντεο:



http://simantra.blogspot.gr
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες: ένα λάθος φορμάτ, ένα κατά λάθος delete ή μια ελεύθερη πτώση του εξωτερικού σκληρού αρκούν για να σας προκαλέσουν προσωρινό έμφραγμα. Μην πανικοβάλλεστε. Βαθιές ανάσες και πάμε να δούμε πώς θα αποκτήσετε ξανά τις πολυπόθητες εικόνες/βίντεο/ταινίες σας. Σβήστηκαν όλα!
Κατ’ αρχήν, ανεξάρτητα από το ποιο πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσετε για την ανάκτηση το σημαντικότερο όλων είναι εφ’ όσον έχετε σβήσει κάτι κατά λάθος να μην γράψετε άλλα αρχεία στον δίσκο. Επίσης, όσο πιο άμεσα ξεκινήσετε την ανάκτηση των δεδομένων, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. Ο λόγος είναι απλός: ο σκληρός δίσκος λειτουργεί σαν μια αράδα από κουτάκια που «παίρνουν» δεδομένα. Το κάθε κουτάκι έχει μια ένδειξη του στυλ «ελεύθερο» ή «πιασμένο». Όταν εμείς θέλουμε να αποθηκεύσουμε ένα δεδομένο, ο δίσκος πάει στο πρώτο ελεύθερο κουτάκι και το βάζει εκεί. Όταν σβήνουμε αρχεία, το μοναδικό πράγμα που γίνεται είναι να επαναφέρουμε την ταμπέλα «ελεύθερο» στα «κουτάκια» του σκληρού μας δίσκου. Επομένως αν δεν πάει να «κάτσει» ένα δεδομένο στα «ελεύθερα» κουτάκια, τότε έχουμε την τεχνολογία και τις πιθανότητες να το ανακτήσουμε ακόμα και αν έχουμε κάνει φορμάτ. Πώς; Οι εφαρμογές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για ανάκτηση δεδομένων είναι αρκετές. Μια εξαιρετική επιλογή – και δωρεάν επίσης – είναι το recuva. Αφού το εγκαταστήσετε, εκείνο σκανάρει όλον τον σκληρό σας δίσκο σε μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τρεις ώρες ανάλογα με το μέγεθός του. Ύστερα, το recuva αναλαμβάνει να ανακτήσει τα χαμένα σας αρχεία (έγγραφα, εικόνες, μουσική, βίντεο κτλ.) εύκολα μέσα από έναν απλό step by step οδηγό. Η ανάκτηση γίνεται ανεξαρτήτως από το αν είχατε εγκατεστημένο το πρόγραμμα όταν σβήσατε κατά λάθος το αρχείο. Ο σκληρός μου «κλάταρε» Αν ο δίσκος σας πέσει/χτυπήσει/καεί ή με κάποιον τρόπο έχει επηρεαστεί η μηχανολογική του σχεδίαση, τότε υπάρχουν αρκετές εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν να κάνουν την ανάκτηση δεδομένων από το… ταλαιπωρημένο σας εξάρτημα με ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας. Η διαδικασία περιλαμβάνει άνοιγμα του δίσκου από εξειδικευμένο μηχανικό, ο οποίος εκτιμά τη ζημιά και αναλόγως σας κάνει την πρόταση για την ανάκτηση των αρχείων σας ή/και την επιδιόρθωση του δίσκου. Η όλη διαδικασία γίνεται στο λεγόμενο clean room, σε ειδικό εργαστήριο, η ανάκτηση των δεδομένων γίνεται με τη χρήση ειδικών αλγορίθμων και το κόστος επισκευής εξαρτάται άμεσα από τον όγκο των δεδομένων και την κατάσταση στην οποία φέρατε τον σκληρό δίσκο. Το ελάχιστο κόστος ξεκινά από 200 ευρώ το λιγότερο και μπορεί να φτάσει σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και τα 500 ευρώ. Ενδεικτικά, μερικές εταιρείες στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε για ανάκτηση δεδομένων είναι η Northwind, η Datalabs, η cheap recovery και η tic tac.

http://scoupa.blogspot.gr 
Ήταν ένας Ελληνας και ένας Γερμανός και συζητούσαν...
Γερμανός: Εμείς στην Γερμανία όταν πεθαίνει κάποιος κάνει δωρεά οργάνων...
Ελληνας: Σιγά ρε αυτό δεν είναι τίποτα...εμείς κάνουμε δωρεά οργάνων εν ζωή...

Γερμανός: Σιγά πως το κάνετε αυτό?
Ελληνας: Να κοίτα...Εεπ Μήτσο έλα λίγο ρε...
Μήτσος: Έλα ρε τι έγινε?
Ελληνας: Δώσε μου 100 ευρώ ρε...
Μήτσος: Παρ'τα αρχίδια μου...........:DDDD

http://simantra.blogspot.gr 
Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να μισθώσουν ιδιωτικό αυτοκίνητο αντί για ταξί, έχει φέρει τα πάνω κάτω στην Ευρώπη και έχει προκαλέσει προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στους επαγγελματίες οδηγούς.
Πρόκειται για την εφαρμογή UberPop που, με σύνθημα" μικρές διαδρομές σε μεγάλες πόλεις", ήδη λειτουργεί σε περισσότερες από 200 πόλεις σε 45 χώρες.

Οι ιδιώτες οδηγοί που συμμετέχουν στην εφαρμογή δεν είναι επαγγελματίες. Πρέπει όμως να διαθέτουν για τουλάχιστον τρία χρόνια άδεια οδήγησης και λευκό ποινικό μητρώο.
Όπου τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή, υπήρξαν προσφυγές στη δικαιοσύνη. Στις Βρυξέλλες δικαστήριο απαγόρευσε τη χρήση της και δικαστήριο της Φρανκφούρτης είχε απαγορεύσει τη λειτουργία της σε ολόκληρη τη Γερμανία. Η απόφαση όμως, σύμφωνα με το Euronews, αναιρέθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Η εταιρεία Uber που δημιούργησε την εφαρμογή δεν φαίνεται να πτοείται.
«H Uber ταρακουνά μια βιομηχανία, που ποτέ δεν αντιμετώπισε οποιοδήποτε είδος ανταγωνισμού. Οπότε δεν εκπλήσσομαι με τις εντάσεις. Τις ξεπερνάμε παρέχοντας ασφαλέστερες, αποτελεσματικότερες και πιο αξιόπιστες επιλογές για τους ανθρώπους που μετακινούνται», δηλώνει ο γενικός διευθυντής της εταιρίας για τη Δυτική Ευρώπη.
news.gr
Η ραγδαία ανάπυξη των δύο αλυσίδων έγινε τα τελευταία χρόνια μέσω francise.... δίνουν δηλαδή την δυνατότητα να ανοίξει κάποιος ένα κατάστημα με το brand τους, παρέχοντας συνεχή υποστήριξη, μέσω προωθητικών ενεργειών και συνεχή εφοδιασμό με τα προϊόντα της εταιρίας.

- Η επένδυση για ένα Mikel σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία κυμαίνεται από 160,000 Ευρώ για μικρό κατάστημα, 250,000 με 280,000 Ευρώ για ένα μεσαίο και 350,000 Ευρώ για ένα μεγάλο. Τα Entry Fees που απαιτούνται είναι της τάξης των 50,000 Ευρώ. Τα royalties αφορούν στο 5 % του κύκλου εργασιών και τα marketing fees στο 2%.
- Το Coffee Island προϋποθέτουν κατάστημα άνω των 30 τ.μ. και η αρχική επένδυση αφορά σε 14.000 Ευρώ για τη διαμόρφωση του χώρου, 18.000 Ευρώ για τον εξοπλισμό και 8.000 Ευρώ για το αρχικό εμπόρευμα. Τα Entry Fees είναι 15.000 Ευρώ, ενώ royalties και marketing fees δεν υπάρχουν.

http://www.fpress.gr
Οι εκπαιδευτικοί στρέφονταν κατά της από 31.7.2013 απόφασης του υπουργού Παιδείας. Με την επίμαχη απόφαση, διαπιστώθηκε η κατάργηση ειδικοτήτων συγκεκριμένων κλάδων, επήλθε η κατάργηση οργανικών θέσεων που οι εκπαιδευτικοί κατείχαν και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.


Με δύο αποφάσεις της, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέρριψε τις προσφυγές εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που στρέφονταν κατά της από 31.7.2013 απόφασης του υπουργού Παιδείας. Με την επίμαχη απόφαση, διαπιστώθηκε η κατάργηση ειδικοτήτων συγκεκριμένων κλάδων, επήλθε η κατάργηση οργανικών θέσεων που οι εκπαιδευτικοί κατείχαν και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Συγκεκριμένα, στις προσφυγές τους, οι εκπαιδευτικοί διαφόρων κλάδων (αισθητικής, κοινωνικής εργασίας, νοσηλευτικής, μαιευτικής, βρεφονηπιοκόμων, κ.λπ. ), υποστήριζαν πως η υπουργική απόφαση και οι σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4172/2013, είναι αντισυνταγματικές και δεν στηρίζονται σε ειδική μελέτη για τη διάγνωση της αναγκαιότητας κατάργησης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, ωστόσο, με τις αποφάσεις της (3169 και 3170/2014), απέρριψε τις προσφυγές τους κρίνοντας, κατά πλειοψηφία, ότι κατάργηση των ειδικοτήτων τους και των οργανικών θέσεων τους που επέφερε το καθεστώς της διαθεσιμότητας, στηρίζεται σε κριτήρια συνδεόμενα με τις λειτουργικές και οργανικές ανάγκες της διοικήσεως και ως εκ τούτου δεν παραβιάζει τις διατάξεις του άρθρου 103 του συντάγματος περί μονιμότητας.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ, έκρινε, ότι δεν παραβιάζονται οι διατάξεις του Συντάγματος περί ισότητας και αξιοκρατίας καθώς και εκείνες που αναφέρονται στην εκπαίδευση και στην αρχή της αναλογικότητας. Αντίθετα, η μειοψηφία δέχθηκε, ότι η απόφαση και ο νόμος 4172, αντίκεινται σε συνταγματικές διατάξεις καθώς δεν τεκμηριώνονται επαρκώς τα μέτρα της διοίκησης.

http://www.cretalive.gr 
Μερικές από τις προβλέψεις για το μέλλον των επαγγελμάτων κάνουν λόγο για την επέλαση των ρομπότ σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς, όπως αυτόν της λογιστικής ή των υπαλλήλων σε καταστήματα λιανικής.
Όμως δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, που ολόκληροι επαγγελματικοί τομείς έχουν εξαφανιστεί από την αγορά εργασίας: Η Βιομηχανική Επανάσταση προκάλεσε κάτι αντίστοιχο πριν από αρκετά χρόνια.
Άλλωστε το τι ακριβώς θα συμβεί στο μέλλον δε μπορεί να το προβλέψει κανείς…
Δείτε παρακάτω μια λίστα με μερικά επαγγέλματα του παρελθόντος, που δεν υπάρχουν πια, όπως παρουσιάστηκαν σε σχετικό αφιέρωμα του BusinessInsider:

Το παιδί για τις κορίνες του μπόουλινγκ

Προτού κατασκευαστούν οι πρώτοι μηχανικοί «τοποθέτες κορινών» κάποιος έπρεπε να τις βάζει στη θέση του.

Φρενολόγος

Προτού χαρακτηριστούν ως ρατσιστές και ψευδοεπιστήμονες, οι φρενολόγοι έκαναν «χρυσές δουλειές»… «διαβάζοντας» το βαθμό εξυπνάδας των ανθρώπων από το σχήμα του κεφαλιού τους.

Συλλέκτης βδελλών

Πίσω στην εποχή που η ιατρική βασιζόταν σε μεγάλο ποσοστό στην άποψη… «ας κάνουμε τον ασθενή να ματώσει για τα καλά», υπήρχαν οι άνθρωποι που αναλάμβαναν να αιχμαλωτίσουν βδέλλες χρησιμοποιώντας πόδια ζώων, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσαν στους γιατρούς, οι οποίοι τις χρησιμοποιούσαν στις «θεραπείες» τους.

Αυτοί που «ανέσταιναν» νεκρούς

Οι επαγγελματίες αυτοί έσκαβαν τους τάφους στα νεκροταφεία για να βρουνπτώματακαι να τα πουλήσουνσειατρικές σχολές.

Τα «πνευμόνια»

Οι αλχημιστές χρειάζονταν κάποιον να διατηρεί τη φωτιά στο εργαστήριο, όπου πραγματοποιούσαν τα πειράματά τους. Αυτούς τους ονόμαζαν «τα πνευμόνια»… για ευνόητους λόγους.

Οι διασκεδαστές των εργατών

Οι εργάτες στα εργοστάσια δούλευαν σκληρά επί πολλές ώρες και είχαν ανάγκη από λίγη διασκέδαση. Την υποχρέωση αυτή είχαν αναλάβει οι λεγόμενοι «λέκτορες», οι οποίοι διάβαζαν δυνατά εφημερίδες ή λογοτεχνία στους εργάτες.

Ο γαλατάς

Σήμερα, μπορεί κανείς να βγει ό,τι ώρα θέλει από το σπίτι του και να αγοράσει ένα μπουκάλι γάλα. Κάποτε, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Το γάλα έφερνε στα σπίτια ο γαλατάς.

Ο καπνοδοχοκαθαριστής

Καθάριζαν ό,τι είχαν «μαζέψει» όλο το χειμώνα οι καμινάδες των σπιτιών.

Το «ξυπνητήρι»

Για να ξυπνήσουν κάποτε οι άνθρωποι στην ώρα τους για τη δουλειά, προσελάμβαναν κάποιον άλλον για να χτυπά το παράθυρο ή να φυσά μπιζέλια μέσα από ένα καλάμι σε αυτό την κατάλληλη ώρα για να σηκωθούν από το κρεβάτι.

 news.gr
Οι μύκητες στα πόδια είναι ένα ιδιαίτερα συχνό και ενοχλητικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό ατόμων.

Για τις μυκητιάσεις ευθύνονται κυρίως ανθρωπόφιλα δερματόφυτα, μύκητες δηλαδή που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο με άμεση επαφή ή μέσω αντικειμένων. Πιο συνηθισμένα δερματόφυτα που προκαλούν μυκητιάσεις στα πόδια είναι το trichophyton rubrum και το trichophyton interdigitale.

Οι μύκητες στα πόδια μπορούν να προσβάλουν είτε το δέρμα είτε τα νύχια.

Ενημερωθείτε για το πώς θα τους αντιληφθείτε, πού οφείλονται και πώς να τους αντιμετωπίσετε φυσικά.

Μύκητες στο δέρμα των ποδιών

Εμφανίζονται στην περιοχή κάτω από τα δάχτυλα και η μυκητίαση αυτή είναι γνωστή και ως «το πόδι του αθλητή».

Πώς θα τους αντιληφθείτε

Εκδηλώνονται με δερματικό εξάνθημα, κοκκίνισμα, έντονη φαγούρα και συχνά δυσοσμία.

Πού οφείλονται

Στο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και την υγρασία στην περιοχή που ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων.

Πώς να τους αντιμετωπίσετε

Σε λεκάνη με ζεστό νερό προσθέστε 2 κουταλιές λευκό ξίδι και κάντε ποδόλουτρο για 10΄. Συνεχίστε για 10 ημέρες, πρωί και βράδυ ή μόνο βράδυ. Αντί για ξίδι, μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε 2-3 σταγόνες tea tree.

Μύκητες στα νύχια

Αποτελούν το 15-40% του συνόλου των παθήσεων των νυχιών.

Πώς θα τους αντιληφθείτε

Tα νύχια αλλοιώνονται, αδυνατίζουν, αποκτούν κίτρινο ή καφέ χρώμα και δυσάρεστη οσμή. Σταδιακά εμφανίζονται στην επιφάνειά τους άσπρες κηλίδες και κάτω από αυτή συσσωρεύονται ρυπαρές ουσίες. Αν δεν αντιμετωπιστούν, είναι πιθανό να επεκταθούν και στα υπόλοιπα δάχτυλα, ακόμα και σε άλλα σημεία του σώματος.

Πού οφείλονται

Στην υγρασία, στην ηλικία, στο διαβήτη, σε χρόνιες κυκλοφορικές διαταραχές και σε προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πώς να τους αντιμετωπίσετε

Με ένα πινέλο απλώστε πάνω στα νύχια σας έλαιο tea tree. Μην παραλείπετε να πλένετε συχνά τα πόδια σας με νερό και σαπούνι, αλλά και να τα στεγνώνετε καλά με πετσέτα. Μην κόβετε βαθιά τα νύχια σας και προτιμάτε τα ανοιχτά παπούτσια που αερίζονται.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!