Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

1582, η Ρωσία παραχωρεί τη Λιβονία και τη Νότια Εσθονία στην Πολωνία, το Βασίλειο της Ρωσίας επεκτείνεται ανατολικά των Ουραλίων καταλύοντας το ταταρικό Σιβηρικό Χανάτο και στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Πορτογαλία εφαρμόζεται για πρώτη φορά το Γρηγοριανό ημερολόγιο το οποίο εισήγαγε ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ'.
Η 4η Οκτωβρίου 1582 ήταν η τελευταία ημέρα του Ιουλιανού Ημερολογίου. Η επόμενη ημέρα, η 1η δηλαδή του Γρηγοριανού Ημερολογίου, ήταν η 15η Οκτωβρίου. Οι ημέρες από τις 5 έως και τις 14 Οκτωβρίου, απαλείφτηκαν προκειμένου οι ημερομηνίες να εναρμονιστούν με το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Αυτές οι μέρες....δεν υπήρξαν ποτέ!
Εξαιτίας ενός σφάλματος 11 λεπτών και 14 δευτερολέπτων που εμφάνιζε το χρόνο το Ιουλιανό Ημερολόγιο, η εαρινή ισημερία μετατοπιζόταν κατά μία ημέρα κάθε 128 χρόνια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παρέμβαση του Πάπα Γρηγορίου ΙΓ΄ για μία την διόρθωση του σφάλματος. Κατά τη διόρθωση αυτή κρίθηκε σκόπιμο να παραλειφθούν 10 ολόκληρες ημέρες από το ηλιακό ημερολόγιο, από την 5η έως την 14η Οκτωβρίου.
Βέβαια οι περισσότερες καθολικές χώρες δεν υιοθέτησαν το καινούργιο ημερολόγιο την ακριβή ημέρα που καθορίσθηκε από τον Πάπα, αλλά το έκαναν μήνες ή ακόμα και χρόνια αργότερα. Για τον λόγο αυτό οι παραπάνω 10 ημέρες υφίστανται ακόμα σχεδόν σε όλες τις χώρες. Η πρώτη ημέρα του νέου έτους είχε ήδη καθοριστεί σε όλες τις Δυτικές χώρες την 1η Ιανουαρίου κατά τον δέκατο πέμπτο και δέκατο έκτο αιώνα.
Όπως ήταν φυσικό οι αντιδράσεις για το Γρηγοριανό ημερολόγιο ήταν πολλές και έντονες από τις μη καθολικές χώρες. Χρειάστηκε να περάσει περίπου ένας αιώνας για να υιοθετηθεί από τα προτεσταντικά κράτη, ενώ η Αμερική και η Αγγλία το αποδέχτηκαν το 1752. Μάλιστα στην Ανατολή, όλα τα ορθόδοξα κράτη συνέχισαν να ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο έως τον 20ο αιώνα.
Στη χώρα μας, το Γρηγοριανό ημερολόγιο εφαρμόστηκε το 1923. Τότε, η 16η Φεβρουαρίου “βαφτίστηκε” 1η Μαρτίου. Η Εκκλησία της Ελλάδος το εφάρμοσε στο εορτολόγιό της ένα χρόνο αργότερα.
echoes.gr
Ένα ζευγάρι Χριστιανών από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται για την πίστη τους. Διαθέτουν ιστοσελίδα για αφοσιωμένους Χριστιανούς swingers! Swinging είναι η ανταλλαγή συντρόφων...

Η Cristy Parave και ο σύζυγός της Dean, είναι λάτρεις του Ιησού, του μποντιμπίλντινγκ και της ... ποικιλίας στο κρεβάτι τους. Όταν οι ιστοσελίδες για το swinging δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους, τη FitnessSwingers.com. Έκτοτε, ταξιδεύουν ανά τη χώρα, γνωρίζουν ζευγάρια και τα εντάσσουν στην ιερή ασυδοσία τους!

Οι γκουρού του fitness γνωρίστηκαν σε ένα διαγωνισμό μποντιμπόλντινγκ και ειλικρινά αδιαφορούν για το τι λέει ο κόσμος για τις εκκεντρικές συνήθειές τους. «Δε θεωρώ ότι ο Θεός είναι έξαλλος με εμάς», αναφέρει ο άντρας σε μια απόπειρα να δικαιολογήσει τη πράξη του.

http://www.thestival.gr

Η πλειοψηφία των ζώων παράγει ήχους με έμφυτο και όχι επίκτητο τρόπο, όμως νέα επιστημονική μελέτη υποστηρίζει πως οι φάλαινες μπορούν και «μιλάνε» σαν δελφίνια, όταν τα δύο είδη περνάνε αρκετό χρόνο μαζί.
Αυτό σημαίνει πως τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά έχουν τη δυνατότητα να αντιγράφουν ήχους και να τους χρησιμοποιούν στις κατάλληλες κοινωνικές περιστάσεις, όπως οι άνθρωποι, οι νυχτερίδες και ορισμένα είδη πτηνών.
Η έρευνα έλαβε χώρα στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Hubbs στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, όπου οι επιστήμονες παρατήρησαν πως οι όρκες άρχισαν να επικοινωνούν φωνητικά με δελφίνια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα στον ίδιο χώρο.
Οι λεγόμενες φάλαινες δολοφόνοι έχουν περίπλοκο φωνητικό εύρος που αποτελείται από σφυρίγματα, γλωσσικούς ήχους «κλικ» και παλμικά καλέσματα, τα οποία είναι επαναλαμβανόμενοι σύντομοι ήχοι εναλλασσόμενοι με διαστήματα σιωπής για απόδοση έμφασης.
Τα ακουστικά χαρακτηριστικά της φωνητικής επικοινωνίας, όπως η διάρκεια και ο τόνος, διαφέρουν ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες ορκών. Οι όρκες που ζουν μαζί χρησιμοποιούν ξεχωριστά φωνητικά χαρακτηριστικά, σαν τη δική τους διάλεκτο, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ικανότητας φωνητικής μάθησης, όμως οι επιστήμονες χρειάζονταν πειραματική επαλήθευση.
Ο έλεγχος της ικανότητας φωνητικής μάθησης στα κοινωνικά θηλαστικά απαιτεί συνήθως την παρατήρηση των ζώων σε μια κοινωνική κατάσταση που θα μπορούσε να τους δώσει κίνητρο να επικοινωνήσουν με νέους τρόπους. Τα δελφίνια αποτελούν ιδανικό είδος για σύγκριση, καθώς γενικά παράγουν παρόμοιους ήχους, αν και βασίζονται περισσότερο σε σφυρίγματα και γλωσσικούς ήχους σε σχέση με τις φάλαινες που προτιμούν τα παλμικά καλέσματα.
Συγκρίνοντας παλαιότερες ηχογραφήσεις από ομάδες ορκών και δελφινιών στον ίδιο χώρο αλλά και μόνες τους, η ερευνητική ομάδα κατάφερε να προσδιορίσει το βαθμό στον οποίο οι όρκες έμαθαν ηχητικά καλέσματα από τα δελφίνια.
Σύμφωνα με την Ανν Μπόουλς, επικεφαλής της έρευνας, οι τρεις όρκες που πέρασαν αρκετά χρόνια με δελφίνια είχαν μεταβάλλει τις επιλογές των ήχων που παράγουν ώστε να ταιριάζουν περισσότερο με τη διανομή που χρησιμοποιούν περισσότερο τα δελφίνια, δηλαδή περισσότερα σφυρίγματα και γλωσσικοί ήχοι έναντι παλμικών καλεσμάτων.
Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης πως οι φάλαινες ήταν ικανές να μάθουν εντελώς νέους ήχους, όπως αυτούς που μάθαιναν στα δελφίνια οι εκπαιδευτές τους.
Η ικανότητα φωνητικής μάθησης δε σημαίνει απαραίτητα πως οι όρκες χρησιμοποιούν τη γλώσσα όπως οι άνθρωποι, ωστόσο αποτελεί ένδειξη υψηλού επιπέδου νευρικής πλαστικότητας, δηλαδή της ικανότητας του εγκεφάλου να ενσωματώσει νέες πληροφορίες, δήλωσε η Μπόουλς.
naftemporiki.gr
Smartphones, tablets, παλαιότερα κινητά τηλέφωνα και laptops «πολλαπλασιάζονται σαν τα κουνέλια»...

Ο αριθμός που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία GSMA (Groupe Speciale Mobile Association), που ασχολείται σε διεθνές επίπεδο με τους διαχειριστές κινητών συσκευών, για το πόσες τέτοιες συσκευές υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι απίστευτος!

Επτά δισεκατομμύρια, εικοσιδύο εκατομμύρια (7,22 δισ.), κινητές συσκευές με την μορφή tablets, smartphones ή οποιασδήποτε άλλης ηλεκτρονικής κινητής συσκευής όπως τα laptops ή τα κινητά τηλέφωνα παλαιότερης τεχνολογίας, κυκλοφορούν ανάμεσά μας και πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα που ξεπερνά τον πολλαπλασιασμό του ανθρώπινου γένους...

Ο ανθρώπινος πληθυσμός πολλαπλασιάζεται με ταχύτητα «δύο άνθρωποι ανά δευτερόλεπτο» ή 1,2% ετησίως, ενώ οι κινητές συσκευές πολλαπλασιάζονται πέντε φορές παραπάνω από τον πληθυσμό της γης.

Τι γίνεται όμως; Έχουν όλοι οι άνθρωποι περισσότερα από ένα κινητά; Όχι, απαντούν οι αρμόδιοι ερευνητές. Τουλάχιστον το μισό του πληθυσμού στον πλανήτη δεν διαθέτει καμιά κινητή συσκευή, αλλά κάποιοι άνθρωποι στον ανεπτυγμένο κόσμο διαθέτουν απλά πολύ περισσότερες από μία κάρτα sim.

Όμως, πέρα από αυτό το στοιχείο οι μελέτες του GSMA έχουν δείξει ότι υπάρχει και το στοιχείο των συσκευών που συνδέονται με άλλες συσκευές, έχουμε δηλαδή περίπου 250 εκατομμύρια συνδέσεις «μηχανής προς μηχανή».

Ο Kevin Kimberlin, επικεφαλής startup εταιρείας που ασχολείται με τις κινητές συσκευές δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλης μορφής τεχνολογία που να έχει επηρεάσει τόσο πολύ το ανθρώπινο γένος, όσο το έχουν επηρεάσει οι κινητές συσκευές τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ έχει υπολογίσει τον πληθυσμό στη γη σε 7,19 με 7,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η Volvo θεωρεί ότι οι αισθητήρες είναι η λύση στο πρόβλημα των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και προωθεί την ευρεία χρήση τους μέχρι το 2020.
Η εταιρεία επιδιώκει την ενσωμάτωση στα οχήματα ενός ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου 360 μοιρών, με εξελιγμένη οπτική τεχνολογία στο πλαίσιο του Non-Hit Car and Truck project, το οποίο και χρησιμοποιεί -μεταξύ άλλων- το GPS, τις κάμερες και ένα μεγάλο εύρος από αισθητήρες.
Το εν λόγω σύστημα θα επιτρέπει στο όχημα να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του και να μπορεί να αποφύγει, κινδύνους, εμπόδια και άλλα οχήματα. Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι μία τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να διευκολύνει κατά πολύ την κίνηση των οχημάτων χωρίς οδηγό.
Η Volvo εστιάζει το ενδιαφέρον της έρευνάς της στο γεγονός ότι τα μοντέρνα οχήματα είναι πλήρως εξοπλισμένα τεχνολογικά, αλλά μέχρι σήμερα τα επιμέρους συστήματά τους δεν λαμβάνουν υπόψη τα γύρω τους οχήματα, επομένως δεν αποφεύγονται σε ικανοποιητικό βαθμό τα ατυχήματα.
Με το σύστημα της Volvo θα μπορεί το ίδιο το όχημα να προβλέπει την πορεία των άλλων οχημάτων, ώστε να αντιδράσει έγκαιρα στο ενδεχόμενο ενός ατυχήματος ή μιας σύγκρουσης.
Το project βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και δεν φιλοδοξεί να γίνει ένα αυτόματος πιλότος για τον οδηγό, αλλά ένας απόλυτα αποτελεσματικός βοηθός στην οδήγηση, ώστε να μην υπάρξει κανένα θύμα στην άσφαλτο στο κοντινό μέλλον.
pestaola.gr
Η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών απένειμε το Νόμπελ Χημείας στους Αμερικανούς Eric Betzig και William Moerner και στον Γερμανό Stefan Hell για την ανακάλυψη του
«νανοσκοπίου», για την ανάπτυξη δηλαδή τεχνικών για μικροσκόπιο φθορισμού με το οποίοι οι επιστήμονες μπορούν να παρακολουθούν σε υψηλή ανάλυση τις διαδικασίες σε ζώντες ιστούς και κύτταρα.

Το «νανοσκόπιο» βασίζεται σε μια νέα μέθοδο η οποία μπορεί να εντοπίζει και να «αξιοποιεί» κάποια εξαιρετικά ασθενή κύματα φωτός που εκπέμπονται πολύ κοντά σε ένα αντικείμενο.

Έτσι μπορεί να παρέχει και μάλιστα λεπτομερώς εικόνες όχι απλά από τον μικρόκοσμο αλλά κυριολεκτικά από τον... νανόκοσμο για αυτό και οι ειδικοί το βάφτισαν «νανοσκόπιο». Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το «νανοσκόπιο» μπορεί να διεισδύει με άμεσο τρόπο στο εσωτερικό ενός κυττάρου ή να παρατηρεί ζωντανούς ιούς χωρίς να γίνεται χρήση χρωστικών ουσιών ή άλλων τεχνικών που χρησιμοποιούνται σήμερα για τέτοιου είδους παρατηρήσεις.

Είναι 20 φορές πιο ισχυρό από τα σημερινά οπτικά μικροσκόπια αφού έχει την ικανότητα να προβάλλει αντικείμενα μεγέθους 50 δισεκατομμυριοστών του μέτρου και αναμένεται να φέρει την επανάσταση σε τομείς όπως η κυτταρική βιολογία και η βιοιατρική.

http://www.seleo.gr 

Το μεγαλύτερη σπήλαιο στη Γη ανακαλύφθηκε στην Κίνα μέσω τρισδιάστατης χαρτογράφησης με χρήση λέιζερ. Η τεράστια σπηλιά με την ονομασία Μιάο Ρουμ αποτελεί μέρος του συστήματος σπηλαίων Γκεμπίχε στην επαρχία Γκουιζού της νότιας Κίνας.
Η σπηλιά έχει όγκο 10,78 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, 10 τοις εκατό περισσότερο από τη σπηλιά Σάραγουακ στη Μαλαισία, κάτοχο του προηγούμενου ρεκόρ. Βρίσκεται σε βάθος 100 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης και σύμφωνα με τη Βρετανική επιστημονική ομάδα που την εξερεύνησε, θα μπορούσε να χωρέσει άνετα στο εσωτερικό της ένα αεροπλάνο τύπου Μπόινγκ 747.
Τα συστήματα σπηλαίων στις επαρχίες Γκουιζού και Γκουανγκζί περιέχουν μερικά από τα μεγαλύτερα σπήλαια του κόσμου. Το συγκεκριμένο σπήλαιο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από μία ομάδα Κινέζων και Ευρωπαίων γεωλόγων το 1989, όμως μόλις φέτος έγινε αντιληπτό το πραγματικό του μέγεθος, όταν μία Βρετανική ομάδα χρησιμοποίησε σαρωτή λέιζερ για να το χαρτογραφήσει τρισδιάστατα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σπηλαιολογίας στο Γκουιλάν της Κίνας.
Η συγκεκριμένος σαρωτής λέιζερ χρησιμοποιείται στην αρχιτεκτονική, την κατασκευή κτιρίων και σε ορυχεία. Όταν τίθεται σε λειτουργία περιστρέφεται 360 μοίρες και παίρνει έως και 122.000 μετρήσεις το δευτερόλεπτο, σε ακτίνα 600 μέτρων.
«Για μένα η ανακάλυψη αυτή είναι το ισοδύναμο του να μαθαίναμε σήμερα ότι η κορυφή Κ2 των Ιμαλαΐων είναι ψηλότερη από το Έβερεστ», δήλωσε ο Τιμ Άλλεν, συνεπικεφαλής της αποστολής που εξερεύνησε το σπήλαιο.
Το σπήλαιο περιέχει επίσης σταλαγμίτες ύψους 45 μέτρων, από τους ψηλότερους στον πλανήτη, χάρις στο γεγονός ότι βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια θάλασσας για διάστημα 600 εκατομμυρίων ετών, συσσωρεύοντας έτσι μεγάλες ποσότητες ανθρακικού ασβεστίου.
naftemporiki.gr
Συνελήφθη για δεύτερη φορά, επειδή συνουσιαζόταν με μια... φραγκόκοτα! Η αλήθεια βέβαια είναι, πως την πρώτη φορά, ερωτοτροπούσε με μια απλή κότα, αλλά όπως και να έχει, η αγάπη του για τα πτηνά... φαίνεται!

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες της Huffington Post, ο 42χρονος Michael Bessigano επισκέφθηκε ένα πάρκο που φιλοξενούσε φραγκόκοτες, μπήκε στο χώρο τους και άρπαξε ένα άτυχο πτηνό. Στη συνέχεια βίασε τη φραγκόκοτα, τη σκότωσε και προσπάθησε να κρύψει το ψόφιο ζώο σε έναν κάδο απορριμάτων.

Η έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε ότι ο συλληφθείς, η μητέρα του οποίου πάσχει από σχιζοφρένεια, έχει μακρύ ιστορικό κτηνοβασίας και κακοποίησης ζώων.

Είχε απασχολήσει για πρώτη φορά τις Αρχές το 1992, όταν καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλακή. Τότε είχε αδυναμία στα ροντβάιλερ...
 
Tους οριστικούς πίνακες κατάταξης των δημοτικών αστυνομικών που εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας (υπ” αριθ. 5/2013 Ανακοίνωση), το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, μετά την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας και την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταβολών, εξέδωσαν: α) οριστικό πίνακα κατάταξης, β) πίνακα απορριπτέων, γ) οριστικό πίνακα διάθεσης υπαλλήλων και δ) πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.
Οι εν λόγω πίνακες αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. σύμφωνα με την υπ” αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.22274/9−8−2013 Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β” 1992), όπως ισχύει.
Οι οριστικοί πίνακες διάθεσης, όπως εκδόθηκαν από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαβιβάζονται στους φορείς υποδοχής.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υπάλληλοι που περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα διάθεσης της Ανακοίνωσης 5/2013 τοποθετούνται υποχρεωτικά στους φορείς υποδοχής αυτής και παραιτούνται των δικαιωμάτων που απορρέουν από τυχόν συμμετοχή τους στην Ανακοίνωση 15/2014 (αρ. 48 Ν. 4262/2014).
Όσοι είχαν υποβάλει αίτηση θεραπείας στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Ανακοίνωσης, θα ενημερωθούν γραπτώς επ” αυτής από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, με απόσπασμα Πρακτικού, το οποίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.
ΠΙΝΑΚΕΣ
aftodioikisi.gr
Διαγωνισμούς για την πρόσληψη 6.080 μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων δρομολογεί η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", οι προσλήψεις αφορούν προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ 1.223 θέσεις αφορούν την τοποθέτηση σε κενές θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα υπουργεία παλαιότερων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Οι διαδικασίες των διαγωνισμών βρίσκονται στην τελική ευθεία και εντάσσονται στον σχεδιασμό των 14.047 προσλήψεων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα να υλοποιηθούν εντός του 2014, εκ των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη 7.890 διορισμοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην υλοποίηση 14.047 προσλήψεων για τη φετινή χρονιά, εκ των οποίων οι 2.400 αφορούν υπόλοιπο προσλήψεων του έτους 2013 και 8.000 θα προέλθουν από την εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση, ενώ οι υπόλοιπες 3.600 προέρχονται από την αναλογία μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις.
Αναλυτικά:
Στην υγεία θα γίνουν 2.000 προσλήψεις
Στο δημόσιο τομέα θα γίνουν 1.500 προσλήψεις
770 παλαιοί επιτυχόντες ΑΣΕΠ
600 σωφρονιστικοί υπάλληλοι
500 ειδικοί φρουροί
450 στην τοπική αυτοδιοίκηση
260 στο λιμενικό
Τον αποκαλούσαν «σούπερ μπαμπά» καθώς δούλευε σχεδόν όλο το 24ωρο προκειμένου να προσφέρει τα πάντα στα 16 του παιδιά και τα 33 του εγγόνια. Όμως μόλις στα 56 του χρόνια πέθανε από καρδιακή προσβολή.

O Terry Harvey από το Cardiff πάντα ήθελε να κάνει πολλά παιδιά αφού και ο ίδιος προερχόταν από μια μεγάλη οικογένεια. Η γυναίκα του που ήταν μαζί 35 χρόνια δήλωσε πληγωμένη με τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της.

Οικογενειακός φίλος είπε στη Daily Mail: «Ήταν ένας λαμπρός παππούς, θα λείψει πολύ στα εγγόνια του σίγουρα. Τους τραγουδούσε και ας ήταν κουρασμένος από την δουλειά».

Ήταν το πέμπτο από τα εφτά παιδιά της οικογενείας του. Όταν τελείωσε το σχολείο εκπαιδεύτηκε στα σίδερα από τον πατέρα του. Ο Harvey αγαπούσε πολύ την φύση και τα ζώα. Του άρεσε να περνάει αρκετές ώρες στο τροχόσπιτό του στο λιμάνι, που το είχε για να χαλαρώνει η οικογένεια του».

Το ζευγάρι έχασε ένα παιδί λίγο πριν γεννηθεί ενώ ένα από τα κορίτσια του πέθανε σε ηλικία 5 ετών.

Η μεγάλη του κόρη εξομολογήθηκε: «Ο μπαμπάς μου ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος. Αγαπούσε πολύ την δουλειά του και την οικογένειά του. Ήταν πολύ της οικογένειας , ήταν πολύ υπομονετικός και ήρεμος τόσο με τα εμάς τα παιδιά του όσο και με τα εγγόνια του. Ήθελε όμως να τον σεβόμαστε».

http://www.thestival.gr
Σύμφωνα με τους New York Times το Facebook ετοιμάζει μία νέα εφαρμογή για mobile συσκευές και κινητά τηλέφωνα, που θα επιτρέψει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν ανώνυμα ο ένας με τον άλλον.

Αυτή η εφαρμογή που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να καταχωρίσουν πολλαπλές ταυτότητες για να συζητήσουν θέματα που δεν θα ήθελαν να συζητήσουν χρησιμοποιώντας το πραγματικό τους όνομα.

Μπορεί να ακούγεται επικίνδυνο κάτι τέτοιο και να εμφανίστουν διάφοροι λογαριασμοί που μπορεί να κατηγορούν και να δυσφημούν, ωστόσο θα βοηθήσει άτομα που θα ήθελαν να συζητήσουν για ευαίσθητα θέματα, χωρίς να χρειάζεται να μοιραστούν οτιδήποτε με συγγενείς ή φίλους.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Η θεά τύχη χαμογέλασε σε έναν Τρικαλινό ο οποίος κέρδισε κυριολεκτικά κατά λάθος πάνω από 6.000 ευρώ  στο ΤΖΟΚΕΡ.

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr ο νεαρός Τρικαλινός, συμπλήρωσε περισσότερους αριθμούς από αυτούς που αρχικά ήθελε, με αποτέλεσμα το κόστος του δελτίου να φτάσει τα 60 ευρώ.

«Άσ' το αφού πήγε το …χέρι» είπε και αποφάσισε να δώσει τα 60 ευρώ και να μην τροποποιήσει το δελτίο του… Το αποτέλεσμα την άλλη μέρα το πρωί, να γεμίσουν οι τσέπες του, καθώς κέρδισε 6.332 ευρώ!

http://www.seleo.gr 
Όταν κοιμούνται οι άνθρωποι, οι μύες γύρω από το λαιμό χαλαρώνουν και προκαλούν στένωση της αναπνευστικής οδού.
Το ροχαλητό εμφανίζεται όταν συγκεκριμένοι μαλακοί ιστοί –όπως η μαλακή υπερώα, η σταφυλή, τα στοιχεία των ρινικών διόδων ή η βάση της γλώσσας- χαλαρώσουν τόσο πολύ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τους αναπνευστικούς αεραγωγούς.
Καθώς το σώμα προσπαθεί να αναπνεύσει κανονικά, η αυξημένη πίεση στο λαιμό του ατόμου προκαλεί τη δόνηση των μαλακών ιστών κοντά στην αναπνευστική οδό. Η ένταση του ροχαλητού εξαρτάται από το μπλοκάρισμα των αεραγωγών –όσο πιο στενό το άνοιγμα, τόσο πιο δυνατό θα είναι και το ροχαλητό.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Today I Found Out, υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν την πιθανότητα ένα άτομο –άντρας ή γυναίκα- να ροχαλίζει.
Για παράδειγμα, το ροχαλητό μπορεί να χειροτερεύσει με την ηλικία, λόγω της απώλειας μυϊκής μάζας.
Παρομοίως, η παχυσαρκία έχει ως αποτέλεσμα η περίσσεια λιπώδους ιστού στο λαιμό να πιέζει τους αεραγωγούς. Τα κρυολογήματα, η ρινική συμφόρηση, το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορούν επίσης να μπλοκάρουν τους αεραγωγούς, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης ροχαλητού, όπως επίσης και η στάση του σώματος στον ύπνο.
Για ποιο λόγο, λοιπόν, οι άντρες ροχαλίζουν περισσότερο από τις γυναίκες; Και, ισχύει η άποψη αυτή;
Ενώ οι ακριβείς αριθμοί από μελέτη σε μελέτη διαφέρουν, σε γενικές γραμμές η άποψη αυτή έχει βάση, με σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών να υποφέρει από χρόνιο ροχαλητό, ενώ το ποσοστό αυτό στις γυναίκες να πέφτει στο ένα πέμπτο.
Και, πέρα από τις πιθανές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες, σε ό,τι αφορά συνήθειες, όπως η συχνότητα του καπνίσματος, η κατανάλωση αλκοόλ και η συγκέντρωση λιπώδους ιστού στο σώμα, υπάρχουν και βιολογικοί παράγοντες, που συνοδεύονται από μια ποικιλία θεωριών ως προς το τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό τους.
Μία από αυτές θέλει τις φωνητικές χορδές των ανδρών να βρίσκονται σε πιο χαμηλή θέση στο λαιμό, δημιουργώντας μεγαλύτερο χώρο. Έτσι, σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, αν η γλώσσα «πέφτει» κατά τη διάρκεια του ύπνου εκεί μέσα, είναι πιθανό να μπλοκάρει ένα μέρος του αεραγωγού και να δημιουργεί τις δονήσεις που προκαλούν την εμφάνιση του ροχαλητού. Ο πιο μικρός στοματοφάρυγγας στις γυναίκες σημαίνει, ότι το αντίστοιχο μπλοκάρισμα συντελείται σε όλο το υπάρχον άνοιγμα, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να ξυπνούν από τον ύπνο τους, παρά να ροχαλίζουν.
Ωστόσο, οι άντρες φαίνεται να είναι και πιο επιρρεπείς στην υπνική άπνοια, σε σχέση με τις γυναίκες σε ποσοστό 84%.
Έτσι, μια άλλη θεωρία ασχολείται με τα αίτια του ροχαλητού,πέρα από τη γλώσσα, και σχετίζεται με τους μηχανισμούς του φάρυγγα.
Συγκεκριμένα, -όπως σημειώνει το δημοσίευμα- ενώ οι άνδρες έχουν σαφώς μεγαλύτερο φάρυγγα από τις γυναίκες, έχουν επίσης πολύ πιο σημαντικές αλλαγές στο μέγεθος των αεραγωγών όταν ξαπλώνουν, σε σχέση με το όταν στέκονται όρθιοι.Επιπλέον, ενώ τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες το μέγεθος των αεραγωγών μειώνεται με την ηλικία, οι άντρες εμφανίζουν μεγαλύτερο «τσαλάκωμα» του άνω αεραγωγού όταν γερνούν.
Επιπλέον, στους άντρες συντελείται πολύ μεγαλύτερη αλλαγή στο μέγεθος του φάρυγγα απ’ ό,τι στις γυναίκες,με βάση τον όγκο των πνευμόνων τους. Αυτή η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη ώστε να είναι πιθανολογείται ότι υπεραντισταθμίζει τον επιπλέον χώρο στον αεραγωγό που έχουν οι άνδρες κατά μέσο όρο. Για τους λόγους αυτούς –και όχι μόνο γι’ αυτούς- οι άντρες είναι πολύ πιο επιρρεπείς στην άπνοια του ύπνου, με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανό να ροχαλίζουν, ιδιαίτερα καθώς γερνούν.
news.gr
Ιστορική νίκη πέτυχε η Αλμπα που νίκησε στο Βερολίνο τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, Σαν Αντόνιο Σπερς με ...
94-93. Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο τουρνέ ομάδων του ΝΒΑ στην Ευρώπη.

Η γερμανική ομάδα πήρε τη νίκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο με καλάθι του Τζάμπερ ΜακΛίν. Ηταν η πρώτη ήττα του Σαν Αντόνιο, σε αγώνα εκτός ΝΒΑ.

Οι Σπερς προηγήθηκαν 93-89 στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά η Αλμπα δεν παραδόθηκε. Με τρίποντο του Ρέτζι Ρέντινγκ μείωσε σε 93-92, ακολούθησε λάθος στην επαναφορά του Τιμ Ντάνκαν και ο ΜακΛίν στην εκπνοή πέτυχε το 94-93.

Δωδεκάλεπτα: 18-26, 47-54, 73-75, 94-93.

Άλμπα: Γκίφι 6, Κινγκ 7, Ραντόσεβιτς 5, Ρέντινγκ 12, Χάμοντς 15, Μπάνιτς 6, Ρένφρο 15, ΜακΛιν 20, Βάργκας 2, Βόλφαρτ-Μπότερμαν 4, Στογιανόφσκι 4, Βάγκνερ.

Σπερς: Λέοναρντ 14, Ντάνκαν 14, Ντιαό 7, Γκριν 9, Πάρκερ 28, Τζινόμπιλι 7, Μπόνερ 4, Μπελινέλι 4, Μπέινς 4, Τζόζεφ 2, Κότον, Έιρς.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, κηραλοιφές, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης.

Για 7η συνεχή χρονιά οι Θεσσαλονικείς θα απολαύσουν ένα γλυκό τριήμερο στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως επίδειξη τρύγου, ενημέρωση των καταναλωτών για τα προϊόντα κυψέλης, τη διατροφή, τις αλλεργικές αντιδράσεις, βίντεο - παρουσιάσεις για τη ζωή των μελισσών κ.ά.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αμιγείς κατηγορίες ελληνικού μελιού, γύρη, βασιλικό πολτό, ποτά και καλλυντικά από μέλι και άλλα προϊόντα κυψέλης. Όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν θα είναι ελεγμένα για την αγνότητα και τη γνησιότητά τους.

Από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα γίνει ενημέρωση των μικρών μαθητών που θα επισκεφτούν τη γιορτή με το σχολείο τους.

Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 10/10/2014

9:00-12:00 Ενημέρωση παιδιών δημοτικών σχολείων για τις μέλισσες από προσωπικό του Α.Π.Θ.

19:00 Τελετή έναρξης. Χαιρετισμοί

19:30 Ομιλία για το μέλι, την πρόπολη, τη γύρη και το δηλητήριο από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ., Χρύσα Τανανάκη

20:30 Ανοιχτή συζήτηση καταναλωτών με παραγωγούς και επιστήμονες για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Σάββατο 11/10/2014

18:00 Μουσικομαγειρέματα με τον Ευτύχη Μπλέτσα

19:00 Ανοιχτή συζήτηση καταναλωτών με παραγωγούς και επιστήμονες για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Κυριακή 12/10/2014

18:00 Μουσική βραδιά με το καλλιτεχνικό σχήμα Muses of Greece.

20:00 Ανοιχτή συζήτηση καταναλωτών με παραγωγούς και επιστήμονες για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης και τη 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως (απέναντι από την ΕΡΤ3) από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρες 9.00 με 22.00.

Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στην ποιότητα, τη θρεπτική αξία και τη θεραπευτική δράση του μελιού, της γύρης, του βασιλικού πολτού, της πρόπολης, του κεριού αλλά και του δηλητηρίου της μέλισσας.

http://www.thestival.gr
Aπέκτησε και βαθμολογική… φυσιογνωμία η δομημένη συνέντευξη στο νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο. Μετά τη θεσμοθέτηση της συνέντευξης ως βασικού κριτηρίου για τους γενικούς διευθυντές, τους διευθυντές και τους τμηματάρχες, καταγράφεται πλέον αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο θα αξιολογούνται οι υποψήφιοι.

Καθορίστηκαν οι διαδικασίες με τις οποίες το αρμόδιο Συμβούλιο Συνέντευξης Προϊσταμένων καλείται να διαμορφώσει γνώμη όσον αφορά την προσωπικότητα, την ικανότητα και την καταλληλότητα του υποψηφίου σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων της θέσης ευθύνης για την οποία κρίνεται.

Το νέο σύστημα
Όπως αναφέρει το Βήμα, η βαθμολόγηση των υποψηφίων για κάθε θεματική ενότητα της δομημένης συνέντευξης, οι πέντε κλίμακες αξιολόγησής τους (επίπεδο ανεπαρκές, οριακά αποδεκτό, πολύ καλό και εξαιρετικό) αλλά και οι όροι αποτελούν στοιχεία που σκιαγραφούν το νέο σύστημα επιλογής διευθυντών.
Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά σε απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄/Αρ. Φύλλου 2661/8.10.2014).

Μέχρι τώρα είχαν ορισθεί με εγκυκλίους-αποφάσεις οι προϋποθέσεις και τα τυπικά προσόντα για την πλήρωση θέσεων ευθύνης (πρώτο στάδιο για την επιλογή) και τα ζητήματα της γραπτής εξέτασης (δεύτερο στάδιο). Έτσι τώρα ορίζεται η διαδικασία για τη διεξαγωγή της δομημένης συνέντευξης και για την έκδοση των αποτελεσμάτων (τρίτο στάδιο).

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των υποψηφίων που καλούνται σε συνέντευξη είναι τουλάχιστον τριπλάσιος του αριθμού των προκηρυσσόμενων θέσεων και σε περίπτωση που δεν πληρούται η προϋπόθεση αυτή καλούνται όλοι οι υποψήφιοι.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Συνέντευξης πρέπει, πριν από τον ορισμό τους, να έχουν επιμορφωθεί και πιστοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) για την ικανότητά τους να διεξαγάγουν δομημένη συνέντευξη.

Το Συμβούλιο Συνέντευξης συνεκτιμά κατά τη συνέντευξη τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων, όπως αυτά περιλαμβάνονται στο βιογραφικό τους σημείωμα, την αίτηση υποψηφιότητας και τη δήλωση ενδιαφέροντος. Ορίζεται ότι ιδίως αξιολογούνται οι τίτλοι σπουδών, βασικοί και μεταπτυχιακοί, η γνώση ξένων γλωσσών και το επίπεδο αυτής, η εργασιακή και διοικητική εμπειρία, η διάρκεια και το είδος αυτής, οι ηθικές αμοιβές, η πιστοποιημένη επιμόρφωση, η υπηρεσιακή αξιολόγηση, καθώς και λοιπές δραστηριότητες συναφείς με το αντικείμενο της θέσης και της δημόσιας διοίκησης.

Πώς γίνεται η βαθμολόγηση

Τρεις είναι οι θεματικές ενότητες της συνέντευξης βάσει των οποίων βαθμολογούνται οι υποψήφιοι. Η μια ενότητα ερωτήσεων «διερευνά» την ποιότητα της υπηρεσιακής δραστηριότητας του υποψηφίου, η δεύτερη αφορά τη γνώση του αντικειμένου του φορέα, και η τρίτη θεματική ενότητα ανιχνεύει τις διοικητικές ικανότητες του υποψηφίου, ιδίως στη διαχείριση κρίσεων.

Κάθε θεματική ενότητα της δομημένης συνέντευξης βαθμολογείται από κάθε μέλος του Συμβουλίου Συνέντευξης ξεχωριστά, με ακέραιο ή με προσέγγιση δεκάτου βαθμού. Το ανώτατο όριο βαθμολογίας ανά ενότητα, ανάλογα με το επίπεδο θέσης ευθύνης, καθορίζεται ως εξής:

* Για τους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης: 20 - 30 - 50 μονάδες αντίστοιχα ανά θεματική ενότητα

* Για τους προϊσταμένους Διεύθυνσης: 20 - 40 - 40 μονάδες αντίστοιχα ανά θεματική ενότητα
* Για τους προϊσταμένους Τμήματος: 20 - 50 - 30 μονάδες αντίστοιχα ανά θεματική ενότητα.
Κάθε μέλος του Συμβουλίου αξιολογεί το επίπεδο του υποψηφίου για κάθε θεματική ενότητα με βαθμολογούμενη κλίμακα από 1 έως 5 μονάδες ως εξής:

* με 1 - 1,9 μονάδες αξιολογείται το ανεπαρκές επίπεδο
* με 2 - 2,9 μονάδες το οριακά αποδεκτό επίπεδο
* με 3 - 3,7 μονάδες το ικανοποιητικό επίπεδο
* με 3,8 - 4,4 μονάδες το πολύ καλό επίπεδο και
* με 4,5 - 5 το εξαιρετικό επίπεδο.

Η βαθμολογία που λαμβάνει ο υποψήφιος από κάθε μέλος του Συμβουλίου για κάθε θεματική ενότητα προκύπτει από το γινόμενο των μονάδων επί αντίστοιχο συντελεστή, ο οποίος καθορίζεται, ανά επίπεδο θέσης ευθύνης, ως εξής:
* Για τους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης: 4 - 6 - 10 αντίστοιχα ανά θεματική ενότητα
* Για τους προϊσταμένους Διεύθυνσης: 4 - 8 - 8 αντίστοιχα ανά θεματική ενότητα
* Για τους προϊσταμένους Τμήματος: 4 - 10 - 6 αντίστοιχα ανά θεματική ενότητα.

Η τελική βαθμολογία για κάθε υποψήφιο προκύπτει από τον μέσο όρο της βαθμολογίας όλων των μελών του Συμβουλίου, με ανώτατο όριο τις 100 μονάδες.

Ορίζεται ότι κατά τη δομημένη συνέντευξη όλοι οι υποψήφιοι απαντούν σε όμοιες ή παρεμφερείς ερωτήσεις που σχετίζονται με την περιγραφή και το αντικείμενο της θέσης εργασίας, καθώς και με τις αντίστοιχες απαιτούμενες γνώσεις, ικανότητες ή δεξιότητες. Αξιολογούνται στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
* Ποιότητα της υπηρεσιακής δραστηριότητας του υποψηφίου με βάση το περιεχόμενο του βιογραφικού σημειώματος και την αίτηση δήλωσης ενδιαφέροντος / υποψηφιότητας, ιδίως αναφορικά με το εύρος και την ποιότητα της επαγγελματικής και της διοικητικής εμπειρίας, τις επιλογές σταδιοδρομίας που έχει κάνει ο υποψήφιος, το εύρος και την ποιότητα εκπαίδευσης / επιμόρφωσης, το εύρος και την ποιότητα λοιπών, σχετικών με τη θέση, δραστηριοτήτων (ερευνητικό, συγγραφικό, διδακτικό έργο, συμμετοχή σε επιτροπές κτλ.).
* Γνώση του αντικειμένου του φορέα, της οργάνωσης και λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης γενικότερα, ιδίως αναφορικά με το εύρος και την ποιότητα της γνώσης των θεμάτων που αντιμετωπίζει ο φορέας, την κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων της δημόσιας διοίκησης, τη δυνατότητα προσαρμογής της γνώσης και της εμπειρίας σε νέα ή/και διευρυμένα καθήκοντα.
* Διοικητικές ικανότητες του υποψηφίου να προγραμματίζει, να συντονίζει, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να λαμβάνει αποτελεσματικές αποφάσεις και να διαχειρίζεται κρίσεις.

Ιδιαίτερα δίνεται έμφαση, όπως υπογραμμίζεται, στις:
* ικανότητες που σχετίζονται με το στρατηγικό τρόπο σκέψης (ανάπτυξη στρατηγικού οράματος και πρoνοητικής προσέγγισης, αναλυτική σκέψη και επίλυση προβλημάτων, λήψη αποφάσεων)
* ικανότητες που σχετίζονται με τη διαχείριση ανθρώπων και πόρων (ηγεσία, κατανομή πόρων - ανάθεση έργων, επικοινωνία και πειθώ, διαχείριση συγκρούσεων, υποκίνηση και ανάπτυξη άλλων)
* ικανότητες που σχετίζονται με τα αποτελέσματα (πρωτοβουλία και ανάπτυξη δεξιοτήτων, προγραμματισμός, ιεράρχηση προτεραιοτήτων, συντονισμός και έλεγχος)
* ικανότητες που σχετίζονται με τη διαχείριση αλλαγών (προσαρμοστικότητα και ευελιξία, διαχείριση κρίσεων, ανάληψη πρωτοβουλιών, δημιουργικότητα).

Εκδοση αποτελεσμάτων

Όλα καταγράφονται σε ειδικό έντυπο συνέντευξης για κάθε υποψήφιο. Αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πρακτικού, το οποίο διαβιβάζεται στο αρμόδιο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ) του φορέα που προκηρύσσει τις θέσεις ή στο Κεντρικό Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΚΕιΣΕΠ), προκειμένου για την πλήρωση των οριζόντιων θέσεων προϊσταμένων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης.

Αν υποψήφιος που έχει κληθεί στη συνέντευξη δεν προσέλθει, τότε δεν λαμβάνει βαθμολογία στο στάδιο αυτό.

Συντάσσεται αλφαβητικός πίνακας υποψηφίων οι οποίοι κλήθηκαν και προσήλθαν στη συνέντευξη ανά προκηρυσσόμενη θέση ή ομάδα θέσεων με αναγραφή της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν κατά το στάδιο αυτό, και αλφαβητικός πίνακας υποψηφίων οι οποίοι, αν και κλήθηκαν, δεν προσήλθαν στη συνέντευξη, ανά προκηρυσσόμενη θέση ή ομάδα θέσεων.

Οι πίνακες ταυτοχρόνως κοινοποιούνται στο ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι δύνανται να λάβουν γνώση της ατομικής βαθμολογίας τους με τη χρήση ειδικού προσωπικού αριθμητικού κωδικού, ο οποίος τους έχει δοθεί κατά το στάδιο της συνέντευξης και αναγράφεται στους πίνακες. Η ανάρτηση των πινάκων από τους οικείους φορείς γνωστοποιείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από το ΑΣΕΠ.

Ο φούρνος της ηλεκτρικής κουζίνας χρειάζεται καλό καθάρισμα καθώς οι επιφάνειές του μπορεί να γεμίσουν καμένα λίπη και λεκέδες…. Σας έχουμε ένα μοναδικό tip που θα διατηρήσει άψογο τον φούρνο σας, χωρίς εσείς να κουραστείτε!
Μία φορά τον μήνα, πριν πέσετε για ύπνο, πάρτε ένα μικρό μπολ και γεμίστε το με μισή κούπα αμμωνία. Όπως ο φούρνος είναι κρύος, τοποθετήστε μέσα του το μπολ, και κλείστε την πόρτα. Αφήστε την αμμωνία μέσα στον φούρνο όλη τη νύχτα. Όσο εσείς κοιμάστε, η αμμωνία κάνει το θαύμα της. Το επόμενο πρωί, με ένα νωπό, μαλακό πανί, περάστε την επιφάνεια του φούρνου σας και δείτε τους λεκέδες και τα υπολείμματα φαγητού να εξαφανίζονται!


http://scoupa.blogspot.gr
Kαθώς αφήνουμε πίσω το καλοκαίρι,οι άδειες τελειώνουν και οι ώρες για ηλιοθεραπεία λιγοστεύουν, πολλές γυναίκες έχουν αρχίσει να… θρηνούν το μαύρισμά τους που σταδιακά εξαφανίζεται. Επιστήμονες, όμως, λένε ότι δεν θα έπρεπε αφού το μαύρο χρώμα που αποκτά το δέρμα δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο η χρυσαφένια λάμψη που αποκτά με την κατανάλωση καροτενοειδών, μιας ειδικής κατηγορίας φρούτων και λαχανικών.
Ερευνητές του πανεπιστημίου Σεντ Αντριους μελέτησαν τις διαφορές στο δέρμα 35 φοιτητριών οι οποίες για ενάμιση μήνα έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες την ημέρα από τα φρούτα και τα λαχανικά αυτά. Τι διαπίστωσαν; Οτι η επιδερμίδα τους πήρε μια χρυσαφένια λάμψη. Μάλιστα, συμπέραναν, ότι η παραμικρή αλλαγή στη λήψη ή όχι των φρούτων και το λαχανικών αυτών είχε επίπτωση στο χρώμα του δέρματος και ότι η όποια αλλαγή συνέβαινε πολύ γρήγορα.
Φωτογραφίες πριν και μετά την κατανάλωση καροτενοειδών:






(Η τελευταία φωτογραφία είναι τεχνικά επεξεργασμένη για να γίνουν πιο αντιληπτά τα αποτελέσματα της κατανάλωσης των εν λόγω φρούτων και λαχανικών)
Μάλιστα οι ερευνητές δείχνοντας φωτογραφίες των κοριτσιών με ηλιοκαμένο δέρμα και με δέρμα από τη… λάμψη των λαχανικών σε άνδρες κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές που είχαν αποκτήσει τη χρυσαφένια απόχρωση λόγω της κατανάλωσης των καροτενοειδών φαίνονταν πιο ελκυστικές καθώς οι άνδρες τις έβρισκαν και πιο υγιείς.
Τα καροτενοειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην απορρόφηση των βλαβερών ενώσεων που παράγονται από το άγχος της καθημερινότητας, ενώ έχουν ευεργετική επίδραση τόσο στο ανοσοποιητικό όσο και στο αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου.
Φρούτα και λαχανικά που ανήκουν στην κατηγορία των καροτενοειδών είναι τα εξής:
Γλυκοπατάτες
Πεπόνια
Καρότα
Χυμός τομάτας
Κολοκύθα
Σπανάκι
Μπρόκολο

Πηγή: iefimerida.gr
Τον Δεκέμβριο θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, η οποία αναβλήθηκε λόγω του θανάτου του Κώστα Κατσούλη, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας.

Αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά το επόμενο Σαββατοκύριακο με την 7η αγωνιστική.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή μετέφερε σε άλλη ημερομηνία την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας που ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Δεκεμβρίου και στη θέση της όρισε τα παιχνίδια για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και φυσικά το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Το πρόγραμμα της ερχόμενης αγωνιστικής (7ης):

Σάββατο 18/10
Νίκη Βόλου-Πανθρακικός 16:00:00
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 18:15
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 20:30

Κυριακή 19/10
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 16:00
Καλλονή-Κέρκυρα 18:15
Βέροια-Λεβαδειακός 18:15
Πλατανιάς-Skoda Ξάνθη 18:15
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 20:30

Δευτέρα 20/10
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 19:30

http://www.sportdog.gr 
O Σεμπάστιαν Φέτελ ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Ferrari. Έτσι, θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος της Formula 1, όλων των εποχών. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη Red Bull για να... τιμήσει το "χρυσό" συμβόλαιο που του προσφέρουν οι Ιταλοί, ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών, περίπου 63 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Φέτελ ανακοίνωσε στο μέχρι σήμερα αφεντικό του, Κρίστιαν Χόρνερ ότι πρόκειται να αποχωρήσει, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείο, ενώ όπως αναφέρει η daily mail ο πιλότος έβαλε τα κλάματα όταν το ανακοίνωσε.
Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε νωρίς χθες το πρωί σε ώρα Ιαπωνίας, λίγες μόλις ώρες μετά το μήνυμα του Φέτελ στον ιδιοκτήτη της Red Bull, στο οποίο του ζητούσε να τον συναντήσει στο δωμάτιό του.
news.gr
Όλοι έχουμε φιλοδοξίες και θέλουμε να διαπρέπουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας, όμως μερικοί εθίζονται τόσο πολύ στις λεπτομέρειες που μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψουν την ίδια τους τη ζωή.

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Review of General Psychology δείχνει ότι η εμμονή με την τελειότητα συμβάλλει στην εκδήλωση ψυχικών διαταραχών και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον πρόωρο θάνατο.

Συγκεκριμένα, οι τελειομανείς άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές ή να βασανίζονται από αυτοκτονικές σκέψεις.

Αν και η εμμονή με την τελειότητα είναι για πολλούς συνώνυμη με την επιτυχία, «ο μέσος άνθρωπος δε φαίνεται να κατανοεί πόσο καταστροφική είναι», τονίζει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Γκόρντον Φλετ.

Προσθέτει μάλιστα πως ένας τελειομανής άνθρωπος μπορεί να είναι φαινομενικά συγκροτημένος, όμως στην πραγματικότητα νιώθει πως «ξεγελά» τους γύρω του και δεν αξίζει όσα έχει κερδίσει, με το φαινόμενο να είναι γνωστό ως το σύνδρομο του απατεώνα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!