Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Έξι Ισραηλινοί που είχαν ξεκινήσει από την Κύπρο στις 5 Οκτωβρίου για να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ στην κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα υποστηρίζουν ότι πέτυχαν τον στόχο τους, καθώς έφτασαν το Σάββατο στο λιμάνι Χερζλίγια του Ισραήλ, κολυμπώντας απόσταση περίπου 380 χιλιομέτρων. 
 
Οι έξι ερασιτέχνες κολυμβητές, μέλη μιας ισραηλινής, μη κυβερνητικής οργάνωσης που αγωνίζεται κατά της ρύπανσης των θαλασσών, ξεκίνησαν από την Πάφο και επί πέντε ημέρες κολυμπούσαν ασταμάτητα, εναλασσόμενοι μεταξύ τους κάθε μία ώρα.

"Σπάσαμε το παγκόσμιο ρεκόρ στη σκυταλοδρομία ανοιχτής θαλάσσης: καλύψαμε 380 χιλιόμετρα, από την Κύπρο στο Ισραήλ" ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους. Ο ένας από αυτούς, ο Όντεντ Ραχάβ, εξήγησε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 367 χιλιόμετρα και το είχαν πετύχει Αμερικανοί κολυμβητές στην Καλιφόρνια.

Οι ακτιβιστές, που είναι ηλικίας από 41 μέχρι 66 ετών, προπονήθηκαν επί έναν χρόνο και είχαν μαζί τους μηχανήματα για να καταγράψουν λεπτομερώς το εγχείρημά τους ώστε να επικυρωθεί στη συνέχεια το ρεκόρ τους. Είχαν επιχειρήσει και πέρσι να σπάσουν το ρεκόρ αλλά αναγκάστηκαν να σταματήσουν στη μέση της διαδρομής λόγω μιας καταιγίδας.

Όπως είπαν, αυτή τη φορά συνάντησαν άλλες δυσκολίες: μέδουσες, χαμηλή θερμοκρασία στο νερό και άπειρες πλαστικές σακούλες. "Το να κολυμπάς ανάμεσα σε πλαστικές σακούλες είναι απαράδεκτο, η θάλασσα πρέπει να είναι καταφύγιο για όλους μας και πρέπει να την φροντίζουμε όλοι μας", τόνισαν.
Οι υπολογιστές με τη πάροδο των χρόνων, επιβραδύνουν τη λειτουργία τους, αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα, από μικρά «πειράγματα» στις ρυθμίσεις, μέχρι την αγορά νέας RAM, για να τους δώσετε ξανά μια νέα ώθηση.

Έτσι, πριν αποφασίσετε να πετάξετε τον υπολογιστή σας και να προμηθευτείτε ένα νέο, δοκιμάστε τις παρακάτω προτάσεις:

1. Εκτελέστε συχνά προγράμματα καθαρισμού (cleanup programs)

Το CCleaner είναι μία καταπληκτική εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να βρείτε και να διαγράψετε τις caches και τα προσωρινά αρχεία σε πολλές από τις εφαρμογές σας.

2. Αφαιρέστε περιττά οπτικά εφέ και τα animations

Στα Windows 7, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το resource-hungry «Aero». Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Personalize». Επιλέξτε την καρτέλα « Window Color» και, στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή «Enable transparency».

3. Κάνε συχνά χρήση λογισμικού προστασίας από ιούς

Ιοί και κακόβουλα λογισμικά μπορεί να προσβάλουν τον υπολογιστή σας, έτσι είναι καλύτερο να τους εμποδίσετε από την αρχή. Εάν χρησιμοποιείτε μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού προστασίας από ιούς των οποίων οι κοινοποιήσεις είναι τόσο ενοχλητικές όσο ένας ιός, να το απεγκαταστήσετε και να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το Security Essentials, λογισμικό προστασίας από ιούς της Microsoft, το οποίο δεν θα σας βομβαρδίζει με διαφημίσεις.

4. Αγοράστε περισσότερη μνήμη RAM

Η RAM, ή μνήμη τυχαίας προσπέλασης, είναι μια φθηνή και εύκολη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει ένα υποτονικό PC να αισθάνεται και πάλι ολοκαίνουργιο.

5. Κάντε τακτικά restart στον υπολογιστή σας

Όταν αφήνετε τον υπολογιστή σας ανοιχτό συνεχώς, τα προγράμματα μπορούν να καταλήξουν να χρησιμοποιούν περισσότερη μνήμη με την πάροδο του χρόνου από ό,τι χρειάζονται.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Διανύει ήδη τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της και προς έκπληξη όλων ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την μουσική.

Την ανακοίνωση έκανε μάλιστα η ίδια σε πρόσφατη εμφάνιση της σε εκδήλωση που έγινε κατά την παρουσίαση του αρώματός της. Ο λόγος για την Shakira. Η τραγουδίστρια, όπως είπε, θα αποσυρθεί για έναν χρόνο προκειμένου να αφοσιωθεί εξ' ολοκλήρου στον μικρότερο γιο της, Milan αλλά και στο μωρό που θα έρθει σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.
Εσείς το ξέρατε;

Το πρώτο σε κατανάλωση ρόφημα στον κόσμο είναι.........................................
 ο καφές. Καταναλώνονται 400 δισ. κούπες το χρόνο.
 
 
 
Ένας παντρεμένος αποφασίζει να μείνει αργά στο γραφείο γιατί έχει στο μάτι την σέξι γραμματέα του. Τηλεφωνάει λοιπόν στη γυναίκα του ότι θα αργήσει.

Μετά τη δουλειά πάνε με τη γραμματέα για φαΐ, η τύχη του δεν τον εγκαταλείπει και καταλήγουν για δυο ολόκληρες ώρες στο διαμέρισμα της για τα περαιτέρω…..

…Πάει στο μπάνιο ο τύπος να σινιαριστεί για την επιστροφή και διαπιστώνει μια κατακόκκινη βούλα από πιπιλιστό φιλί στο λαιμό φάτσα. Πανικός!….-Τι θα πω στη γυναίκα μου;;;;….
Φτάνει σπίτι και με το που ξεκλειδώνει την πόρτα, τρέχει ο σκύλος να τον προϋπαντήσει.
-Αυτός είσαι! σκέφτεται ο τύπος, πέφτει στο χαλί ,κάνει ότι τάχα προσπαθεί να κρατήσει σε απόσταση το ζώο και κρατώντας τον λαιμό του με το ένα χέρι.
-Αγάπη μου, κοίτα τι μου `κάνε στο λαιμό ο σκύλος!
Κι αυτή, ανοίγοντας την μπλούζα της:
-Άτιμο ζώο! Εμένα κοίτα τι μου `κανε στα βυζιά!
Μετά τη Βιρτζίνια, την Οκλαχόμα, τη Γιούτα, το Ουισκόνσιν και την Ιντιάνα, δύο ακόμα πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισαν να εκδίδουν άδειες γάμου για ζευγάρια του ίδιου φύλου. Οι πολιτείες αυτές είναι το Αϊνταχο και η Βόρεια Κορολίνα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να άρει έναν περιορισμό που είχε επιβάλει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για την περίπτωση του Αϊνταχο, δίνοντας το πράσινο φως για την έκδοση αδειών γάμου για άτομα του ίδιου φύλου.

Η Σούζαν Πίτερσεν, υπάλληλος της κομητείας Λάτα, στο βορειοδυτικό τμήμα του Αϊνταχο, δήλωσε ότι εξέδωσε την πρώτη άδεια σε ένα ζευγάρι γυναικών, μετά από οδηγίες που είχε λάβει από νομικούς συμβούλους της κομητείας.

http://www.enikos.gr 
Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό μπλοκάρει όλα τα αρχεία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και μετά οι επιτήδειοι ζητούν χρήματα για να τα "ξεκλειδώσουν". Διαβάστε πώς να το αποφύγετε και να προστατεύσετε τα αρχεία σας.


Το συγκεκριμένο λογισμικό που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού «Cryptolocker», συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.
Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό, εξαπλώνεται – μεταδίδεται όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή μολυσμένες ιστοσελίδες, εμφανιζόμενο ως δήθεν νόμιμη ενημέρωση δημοφιλών εφαρμογών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το «CryptoWall» εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, etc.) που είναι αποθηκευμένα στον Η/Υ του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.
Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.
Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.
 
Συγκεκριμένα:
  • οι πολίτες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία.
  • συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links),
  • να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντιικό) του Η/Υ.
  • να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,
  • να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση των αρχείων τους.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά ή για παροχή διευκρινίσεων – συμβουλών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Μάθημα ρομποτικής στο σχολείο; Ίσως να φαντάζει σενάριο από το μακρινό μέλλον, όμως στην πραγματικότητα δεν προϋποθέτει παρά λίγη αγάπη για τη φυσική, τα μαθηματικά, την πληροφορική, την τεχνολογία και την έρευνα και πολλή περιέργεια.
Το απέδειξαν 16 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης -ανάμεσά τους και ένας 13χρονος!- οι οποίοι κατάφεραν σε διάστημα μόλις δύο ημερών και 12..... εργαστηριακών ωρών να κατασκευάσουν ο καθένας το δικό του ρομπότ, ένα αυτοκινητάκι διαστάσεων 20x20x20 εκ., που μπορεί να κινείται ελεύθερα στον χώρο, εντοπίζοντας και αποφεύγοντας τα εμπόδια, με τη χρήση αισθητήρων.

Οι μαθητές «περιηγήθηκαν» στον θαυμαστό κόσμο της ρομποτικής τεχνολογίας στο πλαίσιο σεμιναρίου Ρομποτικής, που διοργάνωσε η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Τα ρομπότ παρουσιάστηκαν στο κοινό σε πρόσφατη ειδική εκδήλωση.

«Φτιάξε το μόνος σου: Robo-cars, συναγερμός ή μετεωρολογικός σταθμός από 50 ευρώ»

Για να κατασκευάσουν τα ρομπότ, οι μαθητές διδάχθηκαν τη χρήση του μικροελεγκτή arduino. Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη ελεύθερη πλατφόρμα ανάπτυξης ηλεκτρονικών, ανοιχτού κώδικα. «Το σκεπτικό ήταν να βρούμε παιδιά που να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε υψηλότερες επιδόσεις από αυτές που προϋποθέτει ένα έτοιμο ρομποτικό κιτ, από αυτά που διατίθενται στο εμπόριο» εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο καθηγητής Φυσικής της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του σεμιναρίου ρομποτικής Μιχάλης Σεβδυνίδης.

Όπως διευκρινίζει, πλεονέκτημα της υπολογιστικής πλατφόρμας arduino είναι ότι κάποιος μπορεί να κατασκευάσει ένα ρομπότ και να το πουλήσει, ενώ το κόστος της κατασκευής είναι κατά πολλές φορές χαμηλότερο, σε σχέση με τα συναρμολογούμενα ρομποτικά κιτ της αγοράς. «Κάθε ένα από τα αυτοκινητάκια κόστισε περίπου 50 ευρώ, ενώ με μία μετατροπή και ένα επιπλέον μικρό ποσό της τάξης των 5 ευρώ, οι μαθητές θα μπορούσαν να κατασκευάσουν έναν μετεωρολογικό σταθμό ή έναν συναγερμό» εξηγεί.

Για να φτιάξει κάποιος ένα ρομπότ με το arduino δεν χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις ηλεκτρονικής, ωστόσο σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι δύσκολο στη χρήση και απαιτεί και γνώσεις προγραμματισμού, «γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό, ότι παιδιά που δεν είχαν καμία σχέση με αντικείμενο, εντελώς αρχάριοι στη ρομποτική, κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να φτιάξουν ένα αυτόνομο ρομπότ αυτοκίνητο».

Επιδίωξη συνεργασιών με Πανεπιστήμια- εταιρείες

«Τα καταφέραμε», λέει με χαρά ο κ.Σεβδυνίδης, ο οποίος εκτιμά ότι το σεμινάριο ρομποτικής σε μαθητές μπορεί να καθιερωθεί ως θεσμός. Μάλιστα, για την επιστημονική υποστήριξη της προσπάθειας έχει γίνει επαφή με Πολυτεχνείο της Γερμανίας, ενώ επιδιώκονται και εξετάζονται συνεργασίες και με ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ρομποτικής.

«Με τους μαθητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο θα χαρούμε να έχουμε μία συνέχεια της επαφής και επικοινωνίας σε προσωπικό επίπεδο, οι καθηγητές που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε ό,τι θα μπορούσε να προάγει τους μαθητές, να στηρίξει το όνειρό τους να κάνουν στο μέλλον μία δική τους εταιρεία» επισημαίνει ο καθηγητής.

http://simantra.blogspot.gr 
Περισσότερα από 8.300 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του θανατηφόρου ιού Έμπολα και 4.033 οι θάνατοι που προκλήθηκαν από αυτόν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Τα νέα στοιχεία, τα οποία περιλαμβάνουν όλα τα κρούσματα στις πέντε πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής καθώς και στις ΗΠΑ και την Ισπανία, ανακοινώθηκαν χθες, λίγες μόνο ημέρες μετά τον θάνατο του πρώτου ατόμου που διαγνώστηκε με Έμπολα στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έθεσε σε καραντίνα 41 μέλη του προσωπικού του στη Λιβερία, μια από τις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, αφού εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του ιού Έμπολα στις τάξεις της αποστολής του Οργανισμού σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Αυτή είναι η χειρότερη έξαρση του Έμπολα στην ιστορία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών από τον προηγούμενο μήνα, το χειρότερο δυνατό σενάριο για την εξέλιξη του ιού προβλέπει την μόλυνση πάνω από 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!