Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Το κύκνειο άσμα του Όρσον Γουέλς, ένα ημιτελές αριστούργημα διάρκειας περίπου 45 λεπτών που δεν προβλήθηκε ποτέ έως τώρα, φαίνεται ότι θα πάρει την άγουσα για τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το "Τhe Other Side of the Wind" ήταν το τελευταίο ανολοκλήρωτο ημιαυτοβιογραφικό κινηματογραφικό πρότζεκτ που βασιζόταν σε βιώματα του μεγάλου δημιουργού και τον απασχόλησε στα τελευταία σχεδόν χρόνια της ζωής του, από το 1972 έως τον θάνατό του, το 1985.

Η Royal Road Entertainment εξασφάλισε τα δικαιώμτα του φιλμ και σχεδιάζει να το βγάλει στις κινηματογραφικές αίθουσες την ερχόμενη άνοιξη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα-στις 6 Μαϊου 2015-από τη γέννηση του σπουδαίου σκηνοθέτη.

http://www.enikos.gr 
Οι Έλληνες του Ντάργουϊν, της βορειότερης πόλης της Αυστραλίας με τροπικό κλίμα, εξακολουθούν να έχουν ιδιαίτερα έντονη παρουσία εκεί, κυρίως οι Καλύμνιοι.

Η ελληνική παροικία του Ντάργουϊν, αριθμεί κοντά στις 10.000 ομογενείς. Είναι μια παροικία ολοζώντανη, προοδευτική, φιλόξενη με έντονο ενδιαφέρον στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το 95% του συνόλου της είναι Καλύμνιοι, οι οποίοι έχουν εισχωρήσει στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία και έχουν διακριθεί για το ήθος, την εργατικότητα και την κοινωνική τους ανέλιξη.

Ο ελληνισμός στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας έχει παρουσία άνω των 100 χρόνων εκεί.

Και οι ομογενείς έχουν διακριθεί σε όλες τις εργασίες. Από την καλλιέργεια μαργαριταριών, κατασκευές, αλυκές έως κυνηγοί κροκοδείλων!

Όλα αυτά τα χρόνια και σχεδόν σε όλες τις δουλειές ακούγεται ένα γνωστό ελληνικό όνομα εκεί.

Το όνομα της οικογένειας Χαρίτος.

Πρώτος στο Ντάργουϊν, από την εν λόγω οικογένεια, έφτασε ο Ευστράτιος Χαρίτος κατά την διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Στην περίοδο 1914-1919 έφθασαν περίπου χίλιοι Έλληνες. Ο Ευστράτιος Χαρίτος, δυο χρόνια μετά την άφιξή του, έκανε μια αλυκή για να εφοδιάζει με αλάτι τα σφαγεία της περιοχής.

Ο γάμος του με την Ελένη Χαρμάνη ήταν ο πρώτος παραδοσιακός ελληνικός γάμος στην πόλη. Την ίδια μέρα η αδελφή της Ελένης, Κυριακούλα Χαρμάνη, παντρεύτηκε τον Γιάννη Πίτκα.

Η οικογένεια μεγάλωσε και «σκόρπισε» σε όλη την Αυστραλία αλλά και στην Παπούα Νέα Γουινέα. Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο το Ντάργουϊν βομβαρδίστηκε και ο Ευστράτιος Χαρίτος επέζησε για να ασχοληθεί με την καλλιέργεια μπανάνας.

Ο γιος του, Γιώργος Χαρίτος μαζί με τον αδελφό του Νικολή, ασχολήθηκαν και με το κυνήγι κροκοδείλων όπου διακρίθηκαν.

Μάλιστα το 1950 βοήθησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο, σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ, να σκοτώσει κροκόδειλους και να τους γδάρει.

Τώρα η Ελένη Χαρίτου, απόγονή τους, οργανώνει ένα αντάμωμα όλων μελών της οικογένειας που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας, σε άλλες χώρες και στην Ελλάδα.

«Ελπίζουμε τον προσεχή Ιούνιο, εκατό χρόνια μετά την άφιξη του Ευστράτιου Χαρίτου στο Ντάργουϊν να συγκεντρωθούμε πάνω από εκατό μέλη της οικογενείας και να το γιορτάσουμε» λέει η κ. Χαρίτου.

http://www.newsbomb.gr
Μπορεί η ελληνική και η παγκόσμια κοινή γνώμη να έχουν «παγώσει» από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού την προηγούμενη Τρίτη, ωστόσο τα νέα ευρήματα από την Αμφίπολη που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα εντυπωσίασαν για ακόμη μία φορά και προκάλεσαν συγκίνηση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το υπ. Πολιτισμού, κατά την ανασκαφή, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους. Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους. Παράλληλα η ανακοίνωση αναφέρει πως κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας 4Χ2,10 μ.
Επιπλέον, δόθηκε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του μαρμάρινου θυρόφυλλου του 3ου θαλάμου, που βρέθηκε ολόκληρο.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:
Οι προγραμματισμένες ανασκαφικές και στερεωτικές εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών στο λόφο Καστά Αμφίπολης συνεχίζονται ως εξής:
  • Προχωρεί η απομάκρυνση χωμάτων από τον τέταρτο χώρο και αποκαλύφθηκε η θεμελίωση των πλαϊνών τοίχων. Η έδραση των τοίχων γίνεται επί τεχνητής επίχωσης, από καλά συμπυκνωμένο αμμοχάλικο με άργιλο, πάχους περίπου 0,40 μ. Η επίχωση αυτή πατά πάνω στο φυσικό έδαφος του λόφου Καστά, το οποίο εμφανίζεται επιφανειακά ως εδαφοποιημένος-κερματισμένος σχιστόλιθος.
  • Κατά την ανασκαφή, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους. Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους. Στο δυτικό τμήμα του δαπέδου οι λίθοι παρουσιάζουν υποχώρηση και σημαντική στροφή προς το εσωτερικό του χώρου, ως αποτέλεσμα καθίζησης-ολίσθησης της υποκείμενης επίχωσης. Στο ανατολικό τμήμα οι λίθοι του δαπέδου βρίσκονται στην αρχική τους θέση. Πραγματοποιείται η απομάκρυνση των δυτικών λίθων, ώστε να αποκαλυφθεί η κατάσταση θεμελίωσης του δυτικού πλαϊνού τοίχου και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντιστήριξης και στερέωσης της θεμελίωσης.
  • Κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου  διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας, 4Χ2,10μ., το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο (όπως αλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου). Ήδη έχει προχωρήσει η ανασκαφή, σε βάθος περίπου 1,40μ. από την επιφάνεια του κατωφλίου και η επίχωση συνεχίζεται. Κατά την απομάκρυνση της αμμώδους επίχωσης εντοπίστηκε το δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο σε καλή κατάσταση διατήρησης, πεσμένο μέσα στο όρυγμα, διαστάσεων, 2Χ0,90Χ0,15μ. και βάρους περίπου έναμισυ τόνο. Φωτο 1,2).Σήμερα  επιχειρείται η απομάκρυνσή του από το σημείο εύρεσης.
  •  Πριν από τη συνέχιση της απομάκρυνσης των χωμάτων του ορύγματος, θα γίνουν εργασίες εγκιβωτισμού και αντιστήριξης των κατακόρυφων παρειών του (αλλά και της επίχωσης κάτω από το θεμέλιο των πλαϊνών τοίχων), ώστε να διασφαλισθεί η ευστάθεια της θεμελίωσης των πλαϊνών τοίχων.
  • Την Τετάρτη 29-10-2014 έγινε τοποθέτηση έξι αισθητήρων μέτρησης της παραμόρφωσης επί αντίστοιχων αντηρίδων του τέταρτου χώρου για να διαπιστώνεται στο εξής η ένταση των μεταλλικών στοιχείων αντιστήριξης, κατά την πρόοδο των ανασκαφικών εργασιών. Επιπλέον για σήμερα έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση επιπλέον 10 αισθητήρων, αλλά και ρωγμομέτρων για την παρακολούθηση τυχόν εξέλιξης υφιστάμενων ρωγμών μεγάλου εύρους σε δομικά στοιχεία των εγκάρσιων διαφραγμάτων.
  • Συμπληρώθηκαν στοιχεία υποστύλωσης της θόλου στο δεύτερο και τον τρίτο χώρο.
  • Συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τα πρανή και πάνω, ανατολικά και ανάντη του μνημείου.



Πηγή: iefimerida.gr
Αθώοι κρίθηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Λευτέρης Κιοσέογλου και οι τρεις ελεγκτές-υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν κατηγορούμενοι ύστερα από επεισοδιακό έλεγχο σε καφέ-μπαρ της πλατείας Αριστοτέλους. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 μηνών, με αναστολή, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ο πατέρας του (στον τελευταίο επιβλήθηκε επιπλέον ποινή 10 ημερών), που κρίθηκαν ένοχοι για απείθεια (ο δεύτερος και για εξύβριση).
Είχαν προηγηθεί εκατέρωθεν μηνύσεις και η υπόθεση οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε κι ο δήμαρχος της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, παρακολουθώντας τη διαδικασία. Μάλιστα, ο Γιαν. Μπουτάρης σε δηλώσεις του -μετά το πέρας της δίκης- είπε ότι το θέμα της παράνομης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, προαναγγέλλοντας -παράλληλα- αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος των καταστηματαρχών που παρανομούν.
Οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κι ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα δημόσιας Τάξης Λευτ. Κιοσέογλου για ηθική αυτουργία στη συγκεκριμένη πράξη. Ο τελευταίος, απολογούμενος έκανε λόγο για «εκφοβισμό» σε βάρος του δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος προσπαθεί να βάλει τάξη στην πόλη. «Τη δουλειά μας πήγαμε να κάνουμε και βρεθήκαμε στα κρατητήρια» είπαν από την πλευρά τους οι τρεις ελεγκτές, περιγράφοντας στο δικαστήριο το περιστατικό που εκτυλίχθηκε.
Ο έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα της πλατείας Αριστοτέλους ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όμως ο προσωρινά υπεύθυνος 48χρονος συνταξιούχος αστυνομικός -πατέρας του ιδιοκτήτη- αρνήθηκε να παραδώσει στους ελεγκτές απόδειξη της ταμειακής, προκειμένου να βεβαιωθεί πρόστιμο, κάτι που έπραξε όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί τους οποίους είχε καλέσει. Την ίδια ώρα, ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι υπάλληλοι μεροληπτούν σε βάρος της επιχείρησης του γιου του και ότι του βεβαίωσαν παράβαση που αφορούσε το διπλανό κατάστημα, το οποίο -κατά τον ίδιο- παραμένει στο «απυρόβλητο». Η συνήγορος της πλευράς του δήμου, πάντως, προσκόμισε ογκώδη φάκελο με πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί κατά καιρούς στο κατάστημα που γειτνιάζει με το επίμαχο.
Στο πλευρό του δημοτικού συμβούλου και των υπαλλήλων, βρέθηκαν εκτός από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, όπως επίσης επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δημοτικοί σύμβουλοι.
Στο Taxis αναμένεται να αναρτηθούν το προσεχές Σάββατο 1η Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 από τα οποία η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, θα συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αφού θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος τους θα εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής με την οποία θα εξοφλούν το φόρο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.

Η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας εκπνέει, όπως κάθε έτος, στα τέλη Δεκεμβρίου 2014. Το ύψος των τελών διαμορφώνεται ως εξής:

Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010

• Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. θα πληρώσουν 22 ευρώ.
• Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. θα πληρώσουν 55 ευρώ.
• Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. θα πληρώσουν 120 ευρώ.
• Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 135 ευρώ.
• Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. θα πληρώσουν 240 ευρώ.
• Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. θα πληρώσουν 265 ευρώ.
• Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. θα πληρώσουν 300 ευρώ.
• Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 660 ευρώ.
• Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 880 ευρώ.
• Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.100 ευρώ.
• Για 4.001 και άνω κ.εκ. θα πληρώσουν 1.320 ευρώ.


Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010

• Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 ευρώ.
• Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
• Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 ευρώ.
• Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 ευρώ.
• Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 ευρώ.
• Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 ευρώ.
• Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 ευρώ.
• Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 ευρώ.


http://www.enikos.gr 
Παρά τα σχόλια που τους ήθελαν τρελά ερωτευμένους, ο Κρις Μάρτιν και η Τζένιφερ Λόρενς αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Αιτία φαίνεται πως ήταν οι οικογενειακές υποχρεώσεις του frontman των Coldplay, κάτι που είχε αρχίσει να ενοχλεί την ηθοποιό.

Πώς αντέδρασε όμως η Γκουίνεθ Πάλτροου; Η σταρ αφήνει διάφορα υπονοούμενα σε φίλους της σχετικά με την εξέλιξη που είχε αυτή η ιστορία. «Δεν το βρήκε καθόλου περίεργο. Ήξερε πως η σχέση τους δεν είχε μέλλον.

Ο Κρις Μάρτιν είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν μπορεί να τα παραμελήσει. Ακόμα και όταν δεν βρισκόταν στο πλευρό τους, πάντα φρόντιζε να τους τηλεφωνεί.

Η Τζένιφερ Λόρενς ήθελε να της αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο του, πράγμα αδύνατο» λέγεται πως δήλωσε η σταρ σε άτομο από το περιβάλλον της.

ΠΗΓΗ: elle.gr
Φρέσκο γάλα, πλήρες και ελαφρύ, υψηλής ποιότητας και σε ανταγωνιστική τιμή (1 ευρώ/λίτρο και 50 λεπτά το μισό με τη χρήση προπληρωμένης κάρτας και κατά δέκα λεπτά ακριβότερα χωρίς αυτήν), έχουν τη δυνατότητα να πίνουν από σήμερα το απόγευμα και για κάθε 24ωρο όλου του χρόνου οι Θεσσαλονικείς, ύστερα από την τοποθέτηση έξι Αυτόματων Πωλητών Φρέσκου Γάλακτος από το συνεταιρισμό «ΘΕΣγαλα» στην πόλη.
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Αθανάσιος Βακάλης, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και όπως τόνισε ήδη το ενδιαφέρον του κόσμου καταγράφεται έντονο και όπως εξήγησε, εφόσον η ζήτηση ξεπεράσει τα 800κ. ημερησίως που καταναλώνονται στη Λάρισα, τότε μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν άλλοι έξι σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Σήμερα λειτουργούν ΑΤΜ γάλακτος στο κέντρο στη Θεσσαλονίκη στην Αγίου Δημητρίου 93& Πέλοπος 2 και στην Αλεξάνδρου Σβώλου 32, στην Καλαμαριά (Χηλής 2 & Μ. Χρυσάνθου), στους Αμπελόκηπους (Μ. Αλεξάνδρου & Φιλιππουπόλεως 77), στη Νεάπολη (Α. Παπανδρέου 140) και στην Άνω Τούμπα (Γρ. Λαμπράκη 135 & Ιπποδρομίου).
Η λειτουργία των ΑΤΜ φρέσκου γάλακτος εφαρμόστηκε πρώτη φορά στη Λάρισα πριν από έναν χρόνο (14 σημεία) και μέχρι το τέλος του 2014 θα λειτουργήσει και το 15ο σημείο πώλησης, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Βακάλης το γάλα συλλέγεται από τις φάρμες, παστεριώνεται και διατίθεται στους αυτόματους πωλητές σε λιγότερο από 24ώρες, διατηρώντας αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του.
Η εμπορική δραστηριότητα του συνεταιρισμού, στοχεύει αφενός μεν στη βιωσιμότητα των παραγωγικών μονάδων των μελών του, αφετέρου δε στο να αποδείξει ότι υπάρχουν τρόποι οι Έλληνες παραγωγοί να παράξουν και να διαθέσουν στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιοτικής αξίας σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Ο συνεταιρισμός απαρτίζεται από 150 αγελαδοτρόφους από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και 55 φάρμες, ενώ ημερησίως παράγονται 120 τόνοι γάλακτος που αντιστοιχούν στο 10% της εγχώριας παραγωγής φρέσκου αγελαδινού γάλακτος.
Ένας ιός που κανονικά προσβάλλει μονοκύτταρα φύκη του πλαγκτού δεν αποκλείεται να προσβάλλει και τον άνθρωπο και να προκαλεί επιβράδυνση των γνωστικών λειτουργιών, αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στη Βαλτιμόρη.
Ο ιός ATVC-1 είχε ανιχνευθεί πριν από μερικά χρόνια σε δείγματα εγκεφαλικού ιστού, χωρίς όμως να είναι σαφές αν προϋπήρχε ή αν πέρασε τα δείγματα κατά τη μελέτη τους στο εργαστήριο. Έκανε όμως και πάλι την εμφάνισή του σε μελέτη που κατέγραφε τα μικρόβια και τους ιούς στη στοματική κοιλότητα ψυχιατρικών ασθενών… Εξετάσεις στους εγκεφάλους ποντικών αποκάλυψε αλλαγές στην δραστηριότητα 1.300 γονιδίων, σε μια περιοχή που σχετίζεται με τη μνήμη και τη μάθηση. Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει o Γιόραμ Φέλντον, νευροεπιστήμονας του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου της Ζυρίχης, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη. «Αν με ρωτάτε εάν ανησυχώ για την ύπαρξη αυτού του ιού, θα σας απαντήσω πως δεν ανησυχώ» είπε. Όμως, ακόμα και αν ο ATVC-1 δεν επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία, το άλμα του από το βασίλειο των φυτών στο βασίλειο των ζώων θα εντυπωσίαζε τους βιολόγους, εφόσον βέβαια επιβεβαιωθεί.
Το Facebook ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή Rooms που επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν μέρος σε συζητήσεις με ψευδώνυμο. Η νέα εφαρμογή του Facebook επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να πάρουν μέρος σε συζητήσεις που τους ενδιαφέρουν χρησιμοποιώντας διάφορα nicknames και όχι το πραγματικό τους όνομα ενώ παράλληλα εκτός από κείμενο, μπορούν να στείλουν φωτογραφίες, και video. Αυτό που κάνει την εφαρμογή να ξεχωρίζει από τα Facebook Groups είναι, ότι τα μέλη ενός Room, δε χρειάζεται να είναι φίλοι μεταξύ τους στο Facebook αφού το μόνο που έχει να κάνει ένας χρήστης για να πάρει μέρος σε ένα Room είναι να λάβει σχετική πρόσκληση στο τηλέφωνό του από τον δημιουργό του συγκεκριμένου Room.  Στη συνέχεια ο χρήστης όταν λάβει την πρόσκληση ανοίγει την εφαρμογή Rooms και βάζει τον κωδικό που έχει στα χέρια του και γίνεται μέλος του Room στο οποίο προσκλήθηκε. Εκτός όμως από αυτό, υπάρχει και η επιλογή ανοικτών προσκλήσεων που μπορεί να βρει ο χρήστης μέσω  QR Code, σε κλαμπ, στο γυμναστήριο, στο γήπεδο ή όπου αλλού μπορεί να σκεφτεί κάποιος να μοιράσει προσκλήσεις για το Room του. Τέλος, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για iOS συσκευές αρχικά στις ΗΠΑ και την Αγγλία ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και η Android έκδοση.
aftodioikisi.gr
Οι δέκα δημοφιλέστερες εφαρμογές φακού για συσκευές Android κατασκοπεύουν τους χρήστες και μεταδίδουν δεδομένα σε διαφημιστές, κυβερνοεγκληματίες και κυβερνήσεις, προειδοποιεί αμερικανική εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών. Κατά την εγκατάστασή τους, τα ύπουλα app ζητούν από το χρήστη να τους δώσει πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά δεδομένα, το GPS και το δίκτυο Wi-Fi, επισημαίνει η εταιρεία SnoopWall, η οποία ειδικεύεται σε προγράμματα προστασίας δεδομένων. Η πλήρης λίστα των ύπουλων εφαρμογών είναι διαθέσιμη στο δικτυακό τόπο της Snoopwall.
Μία γυναίκα από το Μόντρεαλ του Καναδά μήνυσε την Google γιατί το αυτοκίνητο της Street View την φωτογράφισε έξω από το σπίτι της με το στήθος της να φαίνεται εκτεθειμένο.

Η γυναίκα έκανε λόγο για «απώλεια προσωπικού ήθους και αξιοπρέπειας. Η Google θα πρέπει να αποζημιώσει τη γυναίκα που έκανε την μήνυση στο Μόντρεαλ.

Η Μαρία Πία Γκρίλο ανέφερε ότι, παρόλο που το πρόσωπό της ήταν θολωμένο, ενώ η ίδια φαίνεται να σκύβει μπροστά και να φαίνεται το στήθος της, οι πινακίδες του αυτοκινήτου της φαίνονται ξεκάθαρα.

Σύμφωνα με την Independent, το τεχνολογικό σάιτ GigaOm ανέφερε ότι η Γκρίλο ξεκίνησε τη δικαστική της διαμάχη με την Google το 2011, ζητώντας από την εταιρεία αποζημίωση 45.000 δολαρίων.

Η ίδια ανέφερε ότι η ίδια υπέστη χλευασμούς από τους συνεργάτες της σε «γνωστή τράπεζα» όπου εργάζεται.

Από τη μεριά της η Google αναφέρει ότι εφόσον η φωτογραφία τραβήχτηκε σε δημόσιο χώρο, η γυναίκα δεν θα έπρεπε να έχει απαίτηση για ιδιωτικότητα.

Η απόφαση του δικαστή Άλεν Μπρολτ από την άλλη απέρριψε τη δικαιολογία της εταιρείας δηλώνοντας ότι τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν ακυρώνονται απλά επειδή βρίσκονται σε περιοχή που είναι ορατή σε άλλους.  

Ο Διαδικτυακός κολοσσός τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει 2,250 δολάρια, συν το φόρο, και 159 δολάρια για έξοδα δικαστηρίου, ενώ το σπίτι της Γκρίλο υπέστη ψηφιακή επεξεργασία και δεν φαίνεται πλέον, όπως φυσικά και η ίδια.

http://www.enikos.gr 
Ένας τύπος ήταν σε μία ταβέρνα, οπότε ήθελε να πάει τουαλέτα!
Όμως όταν έφτασε διαπίστωσε πως είχε πάρα πολύ ουρά.
Τι να κάνει ο άνθρωπός μας, σκέφτεται λίγο και αποφασίζει να πάει στις γυναικείες που είναι άδειες, γιατί δεν κρατιόταν άλλο…

Πάει λοιπόν στις γυναικείες, οπότε μία γυναίκα μπαίνει μέσα τη στιγμή που ουρεί και του λέει:
- Μα καλά δεν ξέρεις ότι είναι μόνο για γυναίκες;
Και ο τύπος με το μόριο στο χέρι…
- Ναι, μα και αυτό είναι μόνο για γυναίκες…




http://simantra.blogspot.gr 
Ένας άνδρας από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης αποκεφάλισε την Τετάρτη τη μητέρα του και παράτησε το πτώμα της σε... ένα σοκάκι προτού αυτοκτονήσει πηδώντας μπροστά σε ένα τρένο, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής.

Αυτόπτες μάρτυρες που ανακάλυψαν το πτώμα της γυναίκας θεώρησαν ότι ήταν μέρος φάρσας για τη γιορτή του Halloween (γιορτή παρεμφερή με τις απόκριες), καθώς το κεφάλι της μητέρας του δράστη βρισκόταν στην απέναντι μεριά του δρόμου, μακριά από το υπόλοιπο σώμα, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα New York Daily News.

Σύμφωνα με τις αρχές, το κεφάλι της γυναίκας βρέθηκε στην άλλη μεριά του δρόμου επειδή κάποιος ή κάποιοι το είχαν κλωτσήσει.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην κομητεία Νασάου του Λονγκ Άιλαντ επιβεβαίωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι αρχές είχαν εντοπίσει το πτώμα μιας γυναίκας μπροστά από το διαμέρισμά της το βράδυ της Τρίτης και ότι ο γιος της βρέθηκε νεκρός αφού έπεσε στις γραμμές ενός τρένου.

Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, «δεν υπάρχουν αναφορές για ενδοοικογενειακή βία μεταξύ μητέρας και γιου, ούτε και οποιαδήποτε ένδειξη για τρομοκρατική δράση», δήλωσε αξιωματούχος.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας, ο γιος, Ντέρεκ Γουόρντ 35 ετών, είχε στην κατοχή του ένα περίστροφο όταν πήδηξε στις γραμμές τη στιγμή που πλησίαζε το τρένο. Ο ίδιος είχε ιστορικό ψυχιατρικής ασθένειας, ενώ σκότωσε τη μητέρα του με ένα μαχαίρι.

Η γυναίκα, Πατρίσια Γουόρντ 66 ετών, ήταν πρώην καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το δωδέκατο τζακ-ποτ σημειώθηκε στο Τζόκερ στην κλήρωση που έγινε την Πέμπτη (30/10/2014) το βράδυ, προκαλώντας φρενίτιδα στους Έλληνες. Κοσμοσυρροή στα πρακτορεία.

Η επόμενη κλήρωση θα γίνει την Κυριακή (02/11/2014) και πλέον το ποσό έχει φτάσει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πρακτορεία του οργανισμού έχουν πάρει «φωτιά», αφού πολίτες σε όλη τη χώρα τρέχουν προκειμένου να αποκτήσουν το «εισιτήριο» που θα τους δώσει δικαίωμα στο όνειρο. Κατάθεση δελτίων θα γίνεται μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Θυμίζουμε ότι οι αριθμοί του Τζόκερ στην τελευταία κλήρωση ήταν: 10, 18, 19, 29, 32

Αριθμός Τζόκερ κληρώθηκε το 17.

Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε στη χώρα, είναι ότι για την κλήρωση της Πέμπτης (30/11/2014) κατατέθηκαν πάνω από 3 εκατ. δελτία και συμπληρώθηκαν πάνω από 22 εκατ. στήλες. Πλην όμως, δεν βρέθηκε ούτε ένας που να προβλέψει και τους έξι τυχερούς αριθμούς.

Πάντως, διόλου ευκαταφρόνητο ήταν το ποσό που μοιράστηκαν 20 τυχεροί οι οποίοι πέτυχαν τα 5 νούμερα της κληρωτίδας. Καθένας κερδίζει από 49.665 ευρώ.

http://www.newsbomb.gr 
Υπάρχει κάποιος που δεν έχει δει έστω και ένα επεισόδιο από το Baywatch; Η θρυλική σειρά της δεκαετίας του '90 με πρωταγωνιστή τον David Hasselhoff, αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο και με το πέρασμα του χρόνου έγινε μύθος...

Κι έρχεται η Daily Mail, χρόνια μετά, το 2014, να γκρεμίσει έναν ακόμα μύθο...

Αυτός είναι ο αληθινός ναυαγοσώστης Michael Newman και δίπλα του ο πασίγνωστος ηθοποιός David Hasselhoff. Τώρα, γιατί βάλαμε τις δύο αυτές εικόνες τη μία δίπλα στην άλλη; Παρατηρήστε λίγο καλύτερα... Μήπως αναγνωρίζετε στο σώμα του Michael το κορμί που βλέπαμε σε σκηνές του Βaywatch ως σώμα του David;Ο 59χρονος σήμερα, Michael ήταν αυτός που ντούμπλαρε συχνά τον David Hasselhoff για να μην φαίνονται τα λεπτά πόδια του ηθοποιού! "Στις περισσότερες σκηνές, όταν βλέπετε τα πόδια του Hasselhoff, βλέπετε τα δικά μου πόδια. Ο Hasselhoff είχε πολύ λεπτά πόδια πετεινού!", αποκαλύπτει στην Daily Mail.

http://www.thestival.gr
Τις 85.520 φθάνουν οι φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων όλης της χώρας αριθμός ασφυκτικά μεγάλος και προβληματικός για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Αυτό αποκαλύφθηκε, μεταξύ άλλων, στην πανδικαστική συγκέντρωση που έγινε στο Εφετείο της Αθήνας με τους δικαστές να αντιδρούν έντονα για την απουσία του κράτους στη δημιουργία υποδομών, αλλά και για τα αναδρομικά τους ύψους 100 εκατ. ευρώ που δεν έχουν ακόμη καταβληθεί παρά την απόφαση του δικαστηρίου.
Μάλιστα, όπως είπε η πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, «δεν είναι δυνατόν να κάνει κάποιος επενδύσεις σε μια χώρα που δεν εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις» ενώ , όπως είπε, «με ευθύνη της κυβέρνησης μπλοκάρουν οι υποθέσεις στα δικαστήρια αφού εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα».

Οσον αφορά τα αναδρομικά των δικαστών η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε λόγο για προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου των δικαστών. «Με τη μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων η κυβέρνηση θέτει εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης, μετατρέπει τον εαυτό της σε κυβέρνηση κράτους απολυταρχικού και δείχνει σαφώς τον πολίτη πως αν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει το κράτος κατά τρόπο αυθαίρετο αρνείται την εφαρμογή του» σημειώνεται με νόημα.

Η πρόεδρος της Ενωσης απαντώντας στις βολές που δέχεται το δικαστικό σώμα για την πρόσφατη δικαστική απόφαση που τους επιστρέφει αναδρομικά στο προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς τόνισε «Εμείς οι δικαστές κηρύξαμε αντυσυνταγματικό το χαράτσι, εμείς οι δικαστές αναστέλλουμε τις αποφάσεις της διοίκησης για απολύσεις συμβασιούχων, εμείς κηρύξαμε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των μισθών των σωμάτων ασφαλείας».

http://www.seleo.gr 
Οι ταχυπαλμίες ή ταχυκαρδία είναι η κατάσταση κατά την οποία οι καρδιακοί παλμοί ξεπερνούν τους 100 το λεπτό.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι καρδιακοί παλμοί ενός ενήλικα κυμαίνονται μεταξύ 60-100 το λεπτό, οι αθλητές έχουν χαμηλότερες τιμές και τα βρέφη τις υψηλότερες.

Το λεγόμενο «φτερούγισμα» στην καρδιά είναι κάτι που παρατηρείται συχνά, ειδικά σε στιγμές μεγάλης χαράς ή έντονης λύπης και συνήθως είναι αθώο, ειδικά όταν εμφανίζεται σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Μία ταχυκαρδία όμως που επιμένει είναι σημάδι που δεν πρέπει να υποτιμηθεί, καθώς μπορεί μα υποκρύπτει μια καρδιακή πάθηση.

Τι μπορεί να προκαλεί ταχυπαλμίες

Θυρεοειδής
Ο υποθυρεοειδισμός είναι πάθηση που μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, γι΄ αυτό και πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αναιμία
Η αναιμία ενοχοποιείται συχνά για αύξηση των παλμών της καρδιάς. Είναι χρήσιμο να κάνετε εξετάσεις αίματος για να αποκλειστεί η αιτία.

Στρες
Το έντονο στρες και η υπόταση είναι αιτίες που συχνά προκαλούν ταχυκαρδία. Το υπερηχογράφημα και το ηλεκτροκαρδιογράφημα θα αποκλείσει καρδιολογικό πρόβλημα.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Το κάψιμο στο στέρνο είναι ένδειξη παλινδρόμησης που ίσως συνοδεύεται από ταχυπαλμίες. Είναι πιθανό να χρειαστεί να αλλάξετε τη διατροφή σας και να κάνετε φαρμακευτική αγωγή.

Φούσκωμα
Αν μετά από κάθε γεύμα έχετε φούσκωμα στο άνω μέρος της κοιλιάς, ίσως έχετε κάποια πάθηση του στομάχου (π.χ γαστρίτιδα). Η διάγνωση γίνεται με εξέταση αίματος, κοπράνων και με γαστροσκόπηση. Η θεραπεία συνήθως γίνεται με αντιβιοτικά.

Δυσπεψία
Αν υπάρχει δυσκολία στην πέψη, ο γιατρός θα σας δώσει την κατάλληλη διατροφή και θα σας συστήσει να αποφύγετε λιπαρές τροφές, το κάπνισμα και τον καφέ. Μπορεί επίσης να σας χορηγήσει αντιόξινα φάρμακα.

Παθήσεις του θώρακα
Μια ακτινογραφία θώρακα μπορεί να δείξει αν υπάρχει κάποια ασθένεια στους πνεύμονες που μπορεί να προκαλέσει και ταχυκαρδίες.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!