Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Τα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα και κάθε είδους "έξυπνη", φορητή συσκευή έχουν γίνει πια αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και, δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτά πια.
Πολλές φορές όμως, μας κάνουν τη ζωή δύσκολη… ειδικά όταν τελειώνει η μπαταρία τους και δεν έχουμε άμεσα στη διάθεσή μας τρόπο για να τα φορτίσουμε και πάλι.
Τη λύση στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει ένα… πορτοφόλι, το οποίο έχει διπλό ρόλο.
Είναι και πορτοφόλι, αλλά και… φορτιστής!
Το Mighty Power Wallet μοιάζει σαν ένα οποιοδήποτε άλλο δερμάτινο πορτοφόλι, μόνο που στο εσωτερικό του εκτός από χρήματα, "κρύβει" και μια μπαταρία και μια microUSB θύρα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φορτίσει συσκευές, όπως ταμπλέτες, smartphones και e-readers.
Είναι κατασκευασμένο από ιταλικό δέρμα, οι διαστάσεις του είναι 11x9x2,5 εκατοστά και φέρει μια "εντοιχισμένη" 3000mAh μπαταρία, η οποία έχει 1,5 φορά περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται για να φορτίσει ένα smartphone, σύμφωνα με τη MailOnline.
Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από το μοντέλο του κινητού και την "ηλικία" του. Ένα iPhone 6 όμως, για παράδειγμα, θα χρειαζόταν 2,5 ώρες για να φορτίσει από το 0 στο 100%.
Η μπαταρία του πορτοφολιού μπορεί να επαναφορτιστεί χρησιμοποιώντας ένα microUSB καλώδιο και ένα φορτιστή.
Πηγή: News.gr

Με το delivery στα χρόνια της κρίσης να έχει μειωθεί, αλλά ποτέ να μη φεύγει από τις συνήθειες των Ελλήνων, μια εταιρεία startup κατάφερε να συνδυάσει το τερπνόν της παραγγελίας με το επιχειρηματικά ωφέλιμο. Επί της ουσίας, έκανε την απλή παραγγελία... application και πέτυχε.
Πρόκειται για την εταιρεία e-food, που μέσα στο 2014 ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο παραγγελίες. Σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Παμίνο Κυρκίνη, το e-food έχει εξυπηρετήσει σχεδόν 1,5 εκατ. παραγγελίες από ιδρύσεώς του, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο μέσα στο 2014, όταν και η εταιρεία άρχισε να «γκαζώνει». «Ως τότε είχαμε περί τις 1.600 παραγγελίες κάθε μέρα. Εκτοτε αναπτυσσόμαστε με έναν ρυθμό 30%-35% κάθε μήνα», τονίζει ο ιδρυτής της startup εταιρείας.
Ο στόχος για το 2015 είναι να φτάσει η εταιρεία να εξυπηρετεί 15.000-20.000 παραγγελίες την ημέρα. Και όλα αυτά για μια εταιρεία που ξεκίνησε εν μέσω κρίσης (τον Ιανουάριο του 2012), με πρώτη έδρα το... σπίτι του ιδρυτή της και πλέον απασχολεί 35 άτομα, ως επί το πλείστον νεαρής ηλικίας. Το μέγεθος της επιτυχίας, όπως σημειώνει το vima.gr, φαίνεται από το γεγονός ότι περίπου 130.000 χρήστες έχουν κατεβάσει στα κινητά τους το συγκεκριμένο app, κάτι που φαίνεται και από την ανάλυση που κάνει η εταιρεία από την πηγή που έρχονται οι παραγγελίες.
Ημέρες αιχμής
Όπως και στα παραδοσιακά delivery, έτσι και στο e-food οι ημέρες που το σύστημα υπερφορτώνεται είναι συγκεκριμένες: Κυρίως Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή γίνεται... χαμός, ενώ οι ώρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση για παραγγελίες είναι από τις 20.00 έως τις 23.00, όταν ποσοστό μέχρι και 40% των καταναλωτών χρησιμοποιεί την υπηρεσία. Σύμφωνα με τον κ. Κυρκίνη, η μέση παραγγελία ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Οι διατροφικές προτιμήσεις
Η εταιρεία συνεργάζεται με 2.100 σημεία λιανικής (στην πλειονότητά τους σουβλατζίδικα και πιτσαρίες) σε πάνω σε 40 πόλεις, με ιδιαίτερα έντονη παρουσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Για κάθε παραγγελία η εταιρεία λαμβάνει μια μικρή προμήθεια. Οπως κανείς μπορεί να υποθέσει, οι πιο συχνές παραγγελίες των καταναλωτών είναι τα σουβλάκια, οι πίτσες και τα burgers. Εσχάτως παρατηρείται και μια στροφή του κοινού στα μαγειρευτά φαγητά αλλά και στον καφέ, συμπληρώνει ο επικεφαλής του e-food. Στο μεταξύ, τα στοιχεία του e-food δείχνουν ένα διαφαινόμενο κλείσιμο της ψαλίδας στο ψηφιακό χάσμα των φύλων, καθώς οι χρήστες είναι κατά 60% άνδρες και 40% γυναίκες.
Αφήνεις και... κριτική
Μια επιπλέον διαδραστική δυνατότητα που παρέχει το e-food είναι ότι ο καταναλωτής μπορεί να γράψει κριτική για τα προϊόντα που κατανάλωσε. Μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις που επιχειρήσεις «αποβλήθηκαν» από το e-food λόγω αρνητικών περιστατικών με πελάτες.
Ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρεία διαθέτει εισπράκτορες οι οποίοι εισπράττουν από τα συνεργαζόμενα καταστήματα τις προμήθειες του e-food, καθώς η πλειονότητα των χρηστών και των επιχειρήσεων εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μετρητά.

Ο Παμίνος Κυρκίνης 
Οπως σημειώνει ο κ. Κυρκίνης, σε λίγες ημέρες το e-food επαναλανσάρει την ιστοσελίδα του και αρχίζει να δέχεται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Επίσης σύντομα το e-food θα λανσάρει delivery και από περίπτερα, το οποίο θα γίνεται συνδυαστικά με τις παραγγελίες από τα υφιστάμενα καταστήματα με τα οποία συνεργάζεται. Επίσης θα δώσει την επιλογή και για «takeaway», παρέχοντας τη δυνατότητα στον πελάτη να παραλάβει την παραγγελία του αυτοπροσώπως από το κατάστημα.
«Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας είναι το τηλέφωνο» λέει και τονίζει ότι κάθε μέρα στην Ελλάδα πραγματοποιούνται 150.000-200.000 παραγγελίες, όμως μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό γίνεται online. «Στόχος μας είναι να ωθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές να κάνουν τη μετάβαση από το τηλέφωνο στο Διαδίκτυο» παρατηρεί και υπογραμμίζει ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει προσεχώς ενημερωτική εκστρατεία για τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής παραγγελίας.
iefimerida.gr
Οι δικτάτορες είναι οι χειρότεροι, αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζουν καλά, είναι να ζουν πλουσιοπάροχα. Τι συμβαίνει όμως στα φανταχτερά τους παλάτια όταν ο αδίστακτος ιδιοκτήτης τους καθαιρεθεί; Συνήθως μετατρέπονται σε ξενοδοχεία.
Ακολουθούν τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία που κάποτε ήταν τα παλάτια δικτατόρων.
JW Marriott Bucharest Grand Hotel
Βουκουρέστι – Ρουμανία
Νικολάε Τσαουσέσκου
Παρόλο που ο Τσαουσέσκου είχε εκτελεστεί πριν καν προλάβει να μείνει στο σπίτι του, 10 χρόνια μετά το θάνατο του, η Μάριοτ ανέλαβε το χώρο και δημιούργησε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο 400 δωματίων.


Ιntercontinental Resort Berchtesgaden
Μπέρχτεσγκάντεν – Γερμανία
Αδόλφος Χίτλερ
Σε μία προσπάθεια να επανενώσει τη χώρα με τον 19ο αιώνα, πριν την άνοδο των ναζί στην εξουσία, το εξοχικό του Χίτλερ στις Βαυαρικές Αλπεις, μετατράπηκε το 2005 σε ένα πολυτελές χειμερινό θέρετρο 138 δωματίων.


Stalin's Villa
Σότσι – ΡωσίαΙωσήφ Στάλιν
Ενα ξενοδοχείο-μουσείο που περιλαμβάνει όλα τα έπιπλα του Ρώσου δικτάτορα και ένα ξενοδοχείο με τα αγαπημένα του μενού


Hotel Vila Bled
Μπλεντ – Σλοβενία
Γιόζιπ Μπροζ Τίτο
Το θερινό ανάκτορο που περνούσε τις διακοπές του ο Τίτο την δεκαετία του '50 έχει γίνει ξενοδοχείο από το 1980.


St. Katharine's
Πάρμουρ – Αγγλία
Κινγκ ΖογκΟταν εκδιώχθηκε από την Αλβανία μετά την εισβολή του Μουσολίνι το 1939, ο Ζογκ μετακόμισε σε αυτό το σπίτι με τη σύζυγο του Τζεραλντίν. Το 1946 μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο για 24 μόνο άτομα.


Grand Hotel a Villa Feltrinelli
Γκαρνιάνο Μπρέσια – Ιταλία
Μπενίτο Μουσολίνι
Με 8 καταπράσινα στρέμματα στις όχθες της λίμνης, είναι φυσικό να τράβηξε το ενδιαφέρον του Μουσολίνι, ο οποίος το πήρε με στρατιωτικό νόμο από την οικογένεια Φελτρινέλι το 1943. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η βίλα επέστρεψε στους νόμιμους ιδιοκτήτες της και από το 1990 είναι ξενοδοχείο.


Al-Hillah Presidential Palace
Χίλα – Ιράκ
Σαντάμ Χουσείν
Σίγουρα αυτή η περίοδος δεν είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές στο Ιράκ, αλλά αν αποφασίσετε να πάτε, μπορείτε να μείνετε στην βίλα του προσφάτως έκπτωτου δικτάτορα της χώρας.

 iefimerida.gr
Πόσο γρήγορα μπορεί να επιταχύνει ένα αυτοκίνητο από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα; Με βάση το τελευταίο παγκόσμιο ρεκόρ, σε μόλις 1,785 δευτερόλεπτα, σχεδόν δηλαδή όσο χρειάζεται για να ανοιγοκλείσεις τα μάτια.
Το αυτοκίνητο που πέτυχε αυτό το ρεκόρ ονομάζεται Grimsel, έχει εξελιχθεί από το ελβετικό πολυτεχνείο της Λουκέρνης και είναι ηλεκτρικό. Ναι, καλά διαβάσατε, ηλεκτρικό με 200 άλογα και τέσσερις κινητήρες στις πλήμνες των τροχών, οπότε είναι και τετρακίνητο, ενώ για να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία χρειάζεται μόλις 30 μέτρα.
Το μέχρι πρότινος ρεκόρ για τα 0-100 χλμ./ώρα ήταν 2,134 δεύτερα.

Αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με τυρί μασκαρπόνε, γιαούρτι ή οποιοδήποτε άλλο κρεμώδες τυρί. Θα δώσει πιο πλούσια γεύση στο φαγητό σας. Απλώς θυμηθείτε να ελαττώσετε το αλάτι επειδή τα περισσότερα κρεμώδη τυριά είναι ήδη αλατισμένα.
news.gr
Μια ευρωπαϊκή χώρα, και όχι κάποια πολιτεία των ΗΠΑ όπως θα πίστευε κανείς, θα είναι, πιθανότατα, η πρώτη που θα καταργήσει τα μετρητά.
Ο λόγος για τη Σουηδία, όπου ήδη τέσσερις στις πέντε συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά ή με χρεωστική κάρτα, όπως τουλάχιστον αναφέρεται σε έκθεση της Σουηδικής Ομοσπονδίας Εμπορίου. Ο βοηθός καθηγητής βιομηχανικής δυναμικής στο Βασιλικό Ινσιτούτο Τεχνολογίας της Σουηδίας, μάλιστα, τονίζει ότι «η Σουηδία και η υπόλοιπη Σκανδιναβία είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τις συναλλαγές χωρίς ρευστό». Βάσει στοιχείων έρευνας που έκανε, οι Σουηδοί πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 260 συναλλαγές με πιστωτική κάρτα κάθε χρόνο, ενώ ηλεκτρονικά συστήματα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να μεταφέρουν χρήματα μέσω κινητών.
Μάλιστα, ο πρώην τραγουδιστής των ΑΒΒΑ Μπγιορν Ουλβάους εδώ και μερικά χρόνια, με αφορμή την άγρια ληστεία σε βάρος του γιου του, διεξάγει καμπάνια για την πλήρη κατάργηση των μετρητών, ενώ εξαιτίας αυτού του λόγου, των βίαιων ληστειών δηλαδή που έχουν γίνει στη χώρα, έχουν ήδη απαγορευτεί τα μετρητά στις αγορές εισιτηριών στα λεωφορεία και πέντε από τις έξι τράπεζες τις χώρες έχουν περιορίσει δραστικά τις συναλλαγές με μετρητά και ετοιμάζονται να βάλουν τέλος στην ανάληψη χρημάτων από τα ταμεία τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι άστεγοι που πωλούν το περιοδικό που εκδίδουν για να ζήσουν (κάτι αντίστοιχο με την ελληνική «Σχεδία») έχουν εφοδιαστεί με τα ειδικά μηχανήμτα και δέχονται πιστωτικές για τον εξής πολύ απλό λόγο: Δεν μπορούσαν να πουλήσουν το περιοδικό τους γιατί, πολύ απλά, κανείς δεν είχε επάνω του μετρητά.
iefimerida.gr
Λογοκρίθηκε στην Τουρκία σχολικό εγχειρίδιο βιολογίας που απευθύνεται σε παιδιά 10 - 11 ετών. Αντί για εικόνες των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων, χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες από παπάκια.

Οι φωτογραφίες που απεικόνιζαν το αιδοίο και το πέος και είχαν ενταχθεί στο κεφάλαιο για την ανθρώπινη αναπαραγωγή αντικαταστάθηκαν από φωτογραφίες που εικονίζουν παπάκια, πολικές αρκούδες ή μια γυναίκα που αγκαλιάζει το νεογέννητο μωρό της, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet στον ιστότοπό της.

Την ίδια ώρα οι λέξεις όπως «στήθος» ή «παρθενία» έχουν διαγραφεί, επισήμανε με λύπη ο παιδοψυχολόγος Αμπντουλάχ Τουναλί, απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας.

«Πριν, το εσωτερικό σύστημα των γεννητικών οργάνων εξηγείτο με τρόπο προσαρμοσμένο στην εξέλιξη των παιδιών, όπως ακριβώς γινόταν με την καρδιά ή τα νεφρά», συνέχισε ο Τουναλί, που είναι πρώην γραμματέας του συνδικάτου εκπαιδευτικών Egitim-Sen.

«Ομως φέτος το βιβλίο για τις επιστήμες και την τεχνολογία που απευθύνεται στους μαθητές της έκτης δημοτικού έχει λογοκριθεί σε μεγάλο βαθμό, σε συμφωνία με τους ηθικούς κώδικες που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση» συνέχισε ο ψυχολόγος.

Ο καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης, Αχμέτ Ζεφίρ, κατήγγειλε στο άρθρο της Hurriyet ένα μέτρο «που προκαλεί περισσότερο κακό παρά ωφελεί τα παιδιά».

«Γιατί το κάνετε αυτό στα παιδιά μας, γιατί αυτός ο φόβος;» διερωτήθηκε.

Η αντιπαράθεση αυτή προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης που κυβερνά την Τουρκία από το 2002, με τους πολιτικούς της αντιπάλους να την κατηγορούν ότι επιδιώκει να εξισλαμίσει την τουρκική κοινωνία.
tanea.gr
Από θαύμα αποφεύχθηκε η συντριβή του αεροπλάνου, στο οποίο επέβαινε ο Μπόνο, καθώς η περιπέτεια στους αιθέρες του ίδιου και των υπολοίπων επιβατών της πτήσης Δουβλίνο - Βερολίνο έλαβε αίσιο τέλος.
Ο τραγουδιστής των U2 επέβαινε σε ιδιωτικό τζετ, προκειμένου να μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα, για την εμφάνιση του γκρουπ το βράδυ της Παρασκευής, στα μουσικά βραβεία BAMBI.
Όλα ξεκίνησαν όταν αεροπλάνο βρισκόταν σε ύψος 8.000 ποδών, πάνω από την γερμανική ακτογραμμή.
«Μετά από περίπου μία ώρα ταξιδιού, άκουσαν έναν μεγάλο γδούπο από το πίσω μέρος του αεροπλάνου! Τρόμαξαν πολύ, αλλά η πτήση συνεχίστηκε», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του τραγουδιστή στην εφημερίδα «Irish Daily Mail» και πρόσθεσε:
«Ήταν πολύ τυχερός, το αεροπλάνο μπορούσε να είχε πέσει!  Ήταν σε μεγάλο υψόμετρο, όπου οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί. Νιώθει πολύ τυχερός που είναι ζωντανός».
Για να καταλήξει πως η βλάβη του αεροπλάνου έγινε αντιληπτή κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, όταν και αντιλήφθησαν πως οι βαλίτσες είχαν χαθεί στους αιθέρες.
Να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα μέλη των U2 δεν ταξίδευαν μαζί με το Μπόνο, καθώς εκείνος έπρεπε να βρίσκεται νωρίτερα στη Γερμανία, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Υπουργείου Αναπτυξιακής και Οικονομικής Συνεργασίας.
news.gr
Οι επιστήμονες και οι ανθρωπολόγοι μπορούν να δώσουν σύντομα απαντήσεις για την ταυτότητα του νεκρού στο Τύμβο Καστά” επισήμανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο ο νεκρός να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος.
“Το DNA που υπάρχει στα οστά του τύμβου Καστά αναμένεται να δώσει σύντομα απαντήσεις… Μπορούμε να κάνουμε και ψηφιακή απεικόνιση του προσώπου του υποστηρίζουν οι επιστήμονες από τη στιγμή που έχει βρεθεί ολόκληρη οδοντοστοιχία” τόνισε.
Οι ανθρωπολόγοι που θα πάρουν τώρα τη σκυτάλη θα αποφανθούν για αυτό” πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.
Σημειώνεται ότι στην Αμφίπολη βρέθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος με ανθρώπινα οστά, σε υπόγειο χώρο βάθους 1,60 μέτρων, από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου του τρίτου θαλάμου.
Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το φύλο του νεκρού, αλλά από τα ευρήματα προκύπτει ότι ήταν εξέχουσα προσωπικότητα. Η υπεύθυνη για την ανασκαφή αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη κάνει λόγο για μεγάλο στρατηγό θαμμένο στον τύμβο.

Πηγή: www.news247.gr
Την πρόσληψη 162 ατόμων, που θα καλύψουν μέρος των αυξημένων αναγκών του σε προσωπικό, ενέκρινε κατά την χθεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ. Πρόκειται για προσωπικό κυρίως σε θέσεις μηχανικών, σταθμαρχών και τεχνικών, όπου οι ανάγκες που καταγράφονται είναι ιδιαίτερα μεγάλες.
Ειδικότερα οι προσλήψεις που εγκρίθηκαν αφορούν:
  • -33 θέσεις στον κλάδο των μηχανικών.
  • -60 θέσεις στον κλάδο κυκλοφορίας (σταθμάρχες – κλειδούχοι).
  • -53 θέσεις στον θέσεις στον κλάδο τεχνικής υποστήριξης (προσωπικό γραμμής- ΤΜΚ-ΤΗΕ).
  • -14 θέσεις στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης (διοικητικό –οικονομικό).
  • -2 θέσεις γιατρών εργασίας.
Οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αφού, όμως, προηγουμένως δοθεί η έγκριση από τα συναρμόδια υπουργεία ΥΠΟΜΕΔΙ, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ κ. Λεβέντη οι προσλήψεις που εγκρίθηκαν δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας, καθώς τα τελευταία χρόνια το προσωπικό έχει μειωθεί πολύ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!