Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Όλοι νιώθουν άβολα όταν αποβάλουν αέρια, ειδικά στην περίπτωση που βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.

Τα πράγματα χειροτερεύουν εάν τα αέρια έχουν άσχημη μυρωδιά.

Μην ανησυχείτε όμως. Ένας εφευρέτης από την Γαλλία υποστηρίζει ότι έφτιαξε ένα χάπι το οποίο όχι μόνο διευκολύνει τη δυσπεψία αλλά κάνει τα αέρια να μυρίζουν είτε σαν σοκολάτα.

Ο 65χρονος είπε ότι η ιδέα του ήρθε, ενώ δειπνούσε με φίλους του.  "Βρισκόμουν στο τραπέζι με φίλους και μετά από ένα ιδιαίτερα βαρύ γεύμα, τα αέρια βρωμούσαν τόσο πολύ που παραλίγο να πάθουμε ασφυξία. Σκέφτηκα ότι κάτι έπρεπε να γίνει" ανέφερε. 

Το προηγούμενο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει χάπια-πατέντα του ιδίου-που κάνει τα αέρια να μυρίζουν τριαντάφυλλο ή βιολέτα, όμως τώρα ενόψει Χριστουγέννων σκέφτηκε να προωθήσει στην αγορά και την έκδοση της σοκολάτας.

Ένα βαζάκι πουλιέται για δέκα ευρώ και σύμφωνα με όσα αναγράφονται στη συσκευασία τα χάπια που είναι κατασκευασμένα από φυσικά συστατικά, βοηθούν στη μείωση των αερίων και στο φούσκωμα. 

 "Είναι ένα ωραίο δώρο για τα Χριστούγεννα" δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ouest France.

http://www.enikos.gr 
Βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για 44 κακουργήματα, τελικά όμως την γλίτωσε με ένα πρόστιμο ύψους 10.000 δολαρίων.

Ο λόγος για τον 28χρονο, Fidel Salinas από το Τέξας, ο οποίος κατηγορήθηκε για 44 κακουργήματα. Για το καθένα από αυτά, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Όλα όμως άλλαξαν, μετά από μία συμφωνία με τους εισαγγελείς. Ο 28χρονος χάκερ που φέρεται ότι έχει σχέση με τους Anonymous, δήλωσε ένοχος και τελικά την γλίτωσε πληρώνοντας 10.000 δολάρια.  

http://www.enikos.gr
Ήταν μια ξανθιά που ήθελε να αγοράσει ένα φούρνο μικροκυμάτων. Πάει λοιπόν σε ένα μαγαζί και λέει:
- Θα ήθελα αυτόν τον φούρνο, παρακαλώ.
Πωλητής:...


- Δεν πουλάμε σε ξανθιές.
Πάει η ξανθιά και βάφει τα μαλλιά της μπλε. Ξαναπηγαίνει σε εκείνο το μαγαζί και λέει:
- Θέλω αυτόν τον φούρνο, παρακαλώ.
Πωλητής:
- Δεν πουλάμε σε ξανθιές.
Απογοητευμένη η ξανθιά πάει και βάφει τα μαλλιά της κόκκινα. Πηγαίνει για τρίτη φορά σε εκείνο το μαγαζί και λέει:
- Θα ήθελα να αγοράσω αυτόν το φούρνο μικροκυμάτων.
Πωλητής:
- Δεν πουλάμε σε ξανθιές.
Αγανακτισμένη η ξανθιά του λέει:
- Πώς καταλάβατε ότι είμαι ξανθιά; Μήπως δεν έπιασε η βαφή;
- Όχι, δεν φταίει αυτό. Αυτός δεν είναι φούρνος, είναι τηλεόραση!

http://simantra.blogspot.gr 

Ένα «πνευματικό» παιχνίδι με απρόβλεπτες συνέπειες, η διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, ένα θαυματουργό καλοκαίρι, μία ετερώνυμη σχέση, το επεισοδιακό ξεκίνημα μιας επιχείρησης, ένα καταναγκαστικό έγκλημα, η επίθεση μιας γυναίκας στην ισοπέδωση των πάντων, ένα φτερωτό ταξίδι κατασκοπείας και μία μαύρη σελίδα της αμερικανικής ιστορίας ξεδιπλώνονται καρέ καρέ στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.


«Ouija πίνακας πνευμάτων»

Αποδεικνύοντας ότι ο πίνακας Ouija δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, αλλά μια πύλη εισόδου σε μακάβρια μυστικά, το μεταφυσικό θρίλερ του Στάιλς Γουάιτ - με τους Ολίβια Κουκ, Άνα Κότο, Ντάγκλας Σμιθ, Σέλεϊ Χένιγκ, Βιάνκα Σάντος και Ντάρεν Καγκάσοφ - μας φέρνει σε επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων. Οι κανόνες του πίνακα είναι σαφείς: ποτέ μην τον χρησιμοποιήσεις σε νεκροταφεία, ούτε μόνος, και πάντα να λες «αντίο». Σε αυτήν την περίπτωση, θα σου συμβούν καλά πράγματα. Αλλιώς, καλύτερα να έχεις τον νου σου. Αυτό θα διαπιστώσει μια παρέα, στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει με μία φίλη που αυτοκτόνησε, αφού μια σκοτεινή παρουσία από την «άλλη πλευρά» αρνείται να πει «αντίο»…

Η πραγματική ιστορία του πίνακα Ouija είναι τόσο μυστηριώδης, όσο και ο ίδιος ο πίνακας. Στα μέσα του 19ου αιώνα, άρχισαν να χρησιμοποιούνται διάφορα αντικείμενα από όσους ήθελαν να επικοινωνήσουν με αγαπημένους τους, που έφυγαν πρόωρα. Το 1890, εκμεταλλευόμενοι την εμμονή που είχε ο κόσμος με το άγνωστο, ο εργολάβος Τσαρλς Κέναρντ με τον δικηγόρο Ελάια Μποντ ίδρυσαν μια εταιρεία, που κατασκεύαζε και πουλούσε αυτούς τους «ομιλούντες πίνακες». Σύμφωνα με τον θρύλο, οι ιδρυτές της εταιρείας ρώτησαν τον πίνακα πώς θέλει να λέγεται, και εκείνος τους υπέδειξε τη λέξη Ouija, λέγοντάς τους πως σημαίνει «καλή τύχη». Στις αρχές του 20ού αιώνα, η εταιρεία πέρασε στον Γουίλιαμ Φουλντ και, ακολούθως, στα παιδιά του. Το 1966, ανέλαβαν οι αδερφοί Πάρκερ, που έδωσαν στο παιχνίδι τη μορφή που έχει σήμερα, και από το 1991, η εταιρεία πέρασε στη Hasbro, η οποία και το διανέμει παγκοσμίως, μέχρι σήμερα.

«Πρόμαχος»

Με την ελπίδα ότι ακόμα και το ελάχιστο, που μπορεί να συμβεί μετά τη θέαση της ταινίας, είναι το ότι περισσότεροι άνθρωποι της διεθνούς κοινότητας θα κατανοήσουν την ιστορία των Μαρμάρων του Παρθενώνα και το ιερό τους νόημα θα μεταδοθεί σε μια νέα γενιά, οι - ελληνικής καταγωγής - Αμερικανοί σκηνοθέτες Κέρτε και Τζον Βόρχες δημιούργησαν ένα δράμα με αναγνωρισμένο διεθνές καστ, που αποτελείται από τους Παντελή Κοντογιάννη, Κασσάνδρα Βογιατζή, Γιώργο Χωραφά, Γιώργο Βογιατζή, Σπύρο Φωκά, Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Μισέλ Μπερν και Πολ Φρίμαν. Το θέμα αναδεικνύεται μέσα από μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο Ελλήνων δικηγόρων, που μηνύουν το Βρετανικό Μουσείο για το θέμα της επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

«Τα θαύματα»

Μιλώντας για την εξοχή, την αγάπη ενός πατέρα για τις κόρες του, την επιθυμία ενός γιου, τα ζώα και τους μικρούς ανθρώπους που ζουν στην τηλεόραση, το ιταλικό δράμα της Άλις Ρορβάχερ απέσπασε το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών. Οι Άλμπα Ρορβάχερ, Μαρία Αλεξάντρα Λούνγκου, Μόνικα Μπελούτσι, Σαμ Λούγουικ και Σαμπίνε Τιμοτέο θα περάσουν ένα ασυνήθιστο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι αυστηροί κανόνες, που κρατούν μια οικογένεια ενωμένη, αρχίζουν να σπάνε.

«Samba»

Μετά τους «Άθικτους», οι Γάλλοι σκηνοθέτες Ερίκ Τολεντανό και  Ολιβιέ Νακάς επιστρέφουν με μια ακόμα κωμωδία, που εμπνέεται από το μυθιστόρημα της Ντελφίν Κουλέν, «Samba pour la France». Με τους Ομάρ Σι, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Ταχάρ Ραχίμ και Ίζια Ιζλάν, ένας λαθρομετανάστης, που προσπαθεί να γίνει νόμιμος και να βρει μια κανονική δουλειά, και μία γυναίκα, που - ούσα μεγαλοστέλεχος μιας εταιρείας - έχει πάθει υπερκόπωση,  ανακαλύπτουν νέους ορίζοντες, μέσα από τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους.

«Αφεντικά για σκότωμα 2»

Το γνωστό πλέον τρίο επιστρέφει δριμύτερο και ξαναπιάνει δουλειά, στην κωμωδία του Σον Άντερς, με τους Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέικις, Τζένιφερ Άνιστον, Τζέιμι Φοξ, Κρις Πάιν, Κέβιν Σπέισι και Κρίστοφ Γουόλτζ. Έχοντας βαρεθεί  να δίνουν λογαριασμό σε προϊστάμενους, αυτήν τη φορά, αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά των εαυτών τους, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση. Όμως, τα πράγματα δεν έρχονται, όπως τα περίμεναν.

«Drive hard»


Ένας πρώην οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων απάγεται από έναν μυστηριώδη κλέφτη και αναγκάζεται να γίνει οδηγός σε ένα έγκλημα, που τους βάζει στο μάτι της αστυνομίας, αλλά και της μαφίας, στην ταινία δράσης του Μπράιαν Τρένσαρντ Σμιθ, με τους Τζον Κιούζακ, Τόμας Τζέιν, Ζόι Βεντούρα και Κρίστοφερ Μόρις.

«Οι πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης (3D)»


Οι αξιολάτρευτοι πιγκουίνοι της ταινίας «Μαδαγασκάρη» πρωταγωνιστούν σε μια τρισδιάστατη κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, αφιερωμένη αποκλειστικά στα κατορθώματά τους. Σε σκηνοθεσία των Έρικ Νταρνέλ και Σάιμον Τζ. Σμιθ, οι πολυταξιδεμένοι φτερωτοί πράκτορες κάνουν ένα νέο μεγάλο ταξίδι, στο οποίο καταφέρνουν να γνωρίσουν την απόλυτη δόξα, να εμπλακούν σε απρόβλεπτες κατασκοπικές περιπέτειες και να αποτρέψουν το καταστροφικό σχέδιο ενός σατανικού επιστήμονα.

«Η έκρηξη»

Το δράμα του Σύλλα Τζουμέρκα - με τους Αγγελική Παπούλια, Βασίλη Δογάνη, Μαρία Φιλίνη, Θέμιδα Μπαζάκα, Γιώργο Μπινιάρη και Μάκη Παπαδημητρίου έχει διαγράψει επιτυχημένη πορεία σε διεθνή και εγχώρια Φεστιβάλ. «Μέσα στα πυρετώδη χρόνια της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, η ταινία μιλά για το τι σημαίνει να σε διαψεύδουν και να κάνεις κάτι γι’ αυτό» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Η Μαρία ξεκινά την ενήλικη ζωή της με τις καλύτερες προθέσεις. Δέκα χρόνια μετά, όπου κι αν κοιτάξει γύρω της, όλα έχουν ραγίσει. Απρόθυμη να συμφιλιωθεί με τη χαμένη της αξιοπρέπεια, την έλλειψη φροντίδας και τη νικημένη της αγάπη για τη ζωή, η Μαρία επιτίθεται. Επιτίθεται στον εαυτό της, στο παρελθόν της και στους αγαπημένους της, στη χώρα της και στην αντίληψη των άλλων για το φύλο της, σε έναν άγριο αγώνα για την αλήθεια μέσα της και γύρω της».

«Παλικάρι: Ο Λούης Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου»


Αποτελώντας μία από τις κομβικές στιγμές του αμερικανικού εργατικού κινήματος και μία μαύρη σελίδα στην ιστορία των ΗΠΑ, η Σφαγή του Λάντλοου (1914) και η δολοφονία του Έλληνα μετανάστη και συνδικαλιστή Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη) αποτυπώνονται στο ντοκιμαντέρ της Λαμπρινής Θωμά και του Νίκου Βεντούρα. Οι δημιουργοί αναζήτησαν τις μνήμες, την ιστορία και την κληρονομιά του Λούη Τίκα και του Λάντλοου στο Κολοράντο και μίλησαν με κορυφαίους ιστορικούς, καλλιτέχνες και απογόνους ανθρακωρύχων, καταγράφοντας τα σημάδια που άφησε στο σώμα της εργατικής Αμερικής μία τραγωδία, που πολλοί προσπάθησαν να ξεχαστεί.
naftemporiki.gr
Δύο υπουργοί της κεντροαριστερής κυβέρνησης της Τσεχίας έλαβαν επιστολές που περιείχαν δηλητήριο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές και μετέδωσαν τσεχικά μέσα ενημέρωσης.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μίλαν Τσόβανετς, που ανήκει στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, όπως και ο υπουργός Οικονομικών Αντρέι Μπάμπις, δισεκατομμυριούχος και πρόεδρος του κεντρώου κόμματος ANO, έλαβαν τέτοιες επιστολές την περασμένη εβδομάδα στην υπουργική τους αλληλογραφία.
«Η επιστολή η οποία εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών περιείχε ένα επικίνδυνο δηλητήριο σε θανατηφόρα δόση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράντεκ Πόκορνικ, ο εκπρόσωπος τύπου του Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας» ενώ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK μετέδωσε ότι ο Μπάμπις διευκρίνισε ότι ο φάκελος, που απεστάλη από τη Σλοβενία, παρελήφθη από το υπουργείο του την περασμένη Πέμπτη.
Το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε μία επιστολή που περιείχε κάποια κυανούχα ένωση και απεστάλη από τη Βόρεια Ευρώπη.
aftodioikisi.gr
Όταν πρόκειται να μαγειρέψουμε, πρέπει να επιστρατεύουμε όλη την καλή διάθεση και το μεράκι μας και να μη βιαζόμαστε, όχι μόνο για να εξασφαλίσουμε ένα λαχταριστό πιάτο αλλά και για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες παρενέργειες και επιπλοκές.
Δείτε τρεις περιπτώσεις που η βιασύνη και η απροσεξία στο μαγείρεμα μπορεί να οδηγήσει στην τροφική δηλητηρίαση ή ακόμη και τον πρόωρο θάνατο.
- Κοτόπουλο
Το ωμό κοτόπουλο μπορεί να έχει μολυνθεί από σαλμονέλα πριν το αγοράσουμε. Πρόκειται για μια ομάδα βακτηρίων που ευθύνεται για τη συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών τροφικής δηλητηρίασης. Έως και επτά ημέρες μετά την κατανάλωση του κοτόπουλου, τα βακτήρια μολύνουν τη γαστρεντερική οδό, προκαλώντας πυρετό, διάρροια, κοιλιακές κράμπες και τάση προς έμετο. Η σαλμονέλα εξουδετερώνεται όταν το κοτόπουλο μαγειρεύεται αρκετή ώρα σε υψηλή θερμοκρασία και όταν πλένουμε καλά όλες τις επιφάνειες, τα εργαλεία και τα σκεύη με τα οποία έχει έρθει σε επαφή.
- Κόκκινα φασόλια
Είναι εξαιρετικά θρεπτικά, καθώς είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, σίδηρο και πρωτεΐνες. Συμβάλλουν στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και προστατεύουν την καρδιά. Τα ωμά κόκκινα φασόλια περιέχουν όμως μεγάλες ποσότητες φυτοαιμοσυγκολλητίνης (phytohaemagglutinin), μιας φυσικής τοξίνης που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, τάση προς έμετο, διάρροια και ισχυρό πόνο στην κοιλιά, σύμφωνα με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
- Τόνος
Όσο μεγαλύτερο είναι το ψάρι, τόσο περισσότερο υδράργυρο περιέχει. Ο υδράργυρος «συσσωρεύεται» στα μεγάλα ψάρια καθώς αυτά τρώνε άλλα, μικρότερα. Δεδομένου ότι ο τόνος μπορεί να φτάσει τα 4,5 μέτρα μήκος, κατατάσσεται στα ψάρια με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Η δηλητηρίαση από υδράργυρο έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της αρτηριακής πίεσης, τον έντονο πονοκέφαλο, τις μυϊκές συσπάσεις, την απώλεια συντονισμού και τη γενικευμένη αδυναμία. Στην περίπτωση αυτή δεν προτείνεται κάποια συγκεκριμένη τεχνική μαγειρέματος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) συνιστά να μην καταναλώνουμε περισσότερα από 360 γραμμάρια ψάρια και θαλασσινά την εβδομάδα.
Πηγή:  http://www.onmed.gr/
Ένα τραγικό δυστύχημα συνέβη στην Ταϊλάνδη με θύμα την Αριστέα Λιάπη, που έκανε διακοπές με την οικογένειά της. 

Η Ελληνίδα διπλωμάτης, που εργαζόταν στην ελληνική πρεσβεία της Μπανγκόκ, επέβαινε σε τρένο που περνούσε από τον ποταμό Κβάι της Ταϊλάνδης.


Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αδικοχαμένη γυναίκα περίπου 50 ετών, στην προσπάθειά της να βγάλει φωτογραφίες, έπεσε από το τρένο, το οποίο την παρέσυρε!

“Ήρθε με την οικογένειά της. Όλη η οικογένειά της είχε αποβιβαστεί στο σταθμό του τρένου, αλλά εκείνη έμεινε πίσω”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπολοχαγός Κασάν Πάρα.

Και πρόσθεσε: “Βιάστηκε να κατέβει από το τρένο, που όμως ήταν εν κινήσει, έχασε την ισορροπία της και έπεσε κάτω. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει για το τραγικό γεγονός: "Εκφράζουμε οδύνη για το δυστύχημα που είχε ως συνέπεια την τραγική απώλεια της συναδέλφου Αριστέας Λιάπη, στελέχους της Πρεσβείας Μπανγκόκ, όπου ασκούσε τα καθήκοντά της, τα τελευταία δύο χρόνια, με ήθος και ευσυνειδησία. Σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και όλοι οι συνάδελφοί της εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

http://www.newsit.gr 
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της hellas online από τη Vodafone Ελλάδας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του ποσοστού 72,7% που κατείχαν στην hellas online οι εταιρείες Intracom Holdings και World Equities Investments Holdings SA".


Kατέχοντας ήδη μερίδιο 18,4% στην hellas online, με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό της ποσοστό Vodafone Ελλάδας, πλέον ανέρχεται στο 91,2%.

Η Vodafone Ελλάδας και η hellas online, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, ως ξεχωριστές εταιρείες, συνεχίζοντας και διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους, πάντα με επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών κινητής και σταθερής επικοινωνίας, καθώς και την παροχή της βέλτιστης εξυπηρέτησης, των πελατών τους.

http://simantra.blogspot.gr 

Σε ένα ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων προσκαλεί για ενδέκατη συνεχή χρονιά, μικρούς και μεγάλους, η Ονειρούπολη στη Δράμα, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 4 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 4 Ιανουαρίου 2015.

Σε μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο της Δράμας, το παραμυθένιο σκηνικό που στήνεται εκεί συνδέεται με την κεντρική πλατεία της πόλης, στην οποία δημιουργείται ένας ακόμα γιορτινός τόπος για μικρούς και μεγάλους.

Στον χώρο της Ονειρούπολης οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα παιδιά, να διασκεδάσουν με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, να ταξιδέψουν με τα τρενάκια στο παραμυθένιο χωριό και να απολαύσουν ποικιλία από ροφήματα και εδέσματα.
Εξέχουσα θέση στη φετινή διοργάνωση κατέχει το «Δάσος Των Ευχών και Της Ελπίδας», ένας μαγικά διαμορφωμένος χώρος περιμετρικά μιας καρδιόσχημης λίμνης, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν στις φιλανθρωπικές δράσεις που φιλοξενούνται εκεί.

Μουσικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ήθη και έθιμα αναβιώνουν καθημερινά, δίνοντας κάθε φορά μια διαφορετική γιορτινή νότα, μαγεύοντας τουε επισκέπτες όλων των ηλικιών.
Η Δράμα φοράει τα καλά της, το “άρωμα Χριστουγέννων” απλώνεται σε όλη την πόλη και ο κάθε δρόμος φιλοξενεί το δικό του παραμύθι.

Φέτος το συναυλιακό πρόγραμμα της Ονειρούπολης θα εγκαινιάσουν “Τα Καρντάσιανς” με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Μαρία Μπεκατόρου και Δημήτρη Σταρόβα, ενώ κατά τη διάρκεια των γιορτών δεν θα λείψουν και διάσημοι τραγουδιστές.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:
Έναρξη – Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου: Τα Καρντάσιανς (Γρηγόρης Αρναούτογλου / Μαρία Μπεκατώρου / Δημήτρης Σταρόβας) (19:00)
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου: C:real (19:30)
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου: Liebe (19:30)
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: Μιχάλης Χατζηγιάννης (19:30)
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου: Γιώργος Παπαδόπουλος (19:30)
Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: MesieurMinimal (19:30)
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου: 2002 GR (19:30)
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου: Blissband (19:30)
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου: Νίνο (19:30)
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου: DJ Παναγιωτόπουλος (19:30)
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου: Boys & Noise / Στέλιος Λεγάκης / Μάριος Brazil / DJ Kas (19:30)
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου: Δημήτρης Σταρόβας (Μουσικοθεατρική παράσταση – Ο μεγιστάνας και οι κροίσοι) (18:00-21:00)
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου: Μέλιsses (19:30)
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου: Ελένη Φουρέιρα (19:30)
Σάββατο 27 Δεκεμβρίου: Γιώργος Λιανός & Γιάννης Βαρδής (19:30)
Τρίτη 30 Δεκεμβρίου: Ησαϊας Ματιάμπα & Μύρωνας Στρατής (20:00)
Σάββατο 3 Ιανουαρίου: Wedding Singers (19:30)
Κυριακή 4 Ιανουαρίου: Λήξη
news.gr
Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor Corp ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί παγκοσμίως 57.000 οχήματα για να αντικαταστήσει εν δυνάμει θανατηφόρους αερόσακους κατασκευασμένους από την Takata Corp, καθώς η κρίση γύρω από την εν λόγω ιαπωνική εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων δεν φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Η ενέργεια της Toyota ακολουθεί την ανάκληση οχημάτων πριν από δύο εβδομάδες από την αντίπαλό της Honda Motor Co για το ίδιο πρόβλημα, μετά τις αποκαλύψεις για έναν πέμπτο θάνατο στη Μαλαισία που συνδέεται με αερόσακο της Takata. Περισσότερα από 16 εκατ. οχήματα έχουν ανακληθεί από το 2008 σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των αερόσακων της Takata, οι οποίοι ενδέχεται να εκραγούν με υπερβολική δύναμη και να διασκορπίσουν μεταλλικά θραύσματα στο αυτοκίνητο.
Η Toyota ανακαλεί μερικά αυτοκίνητα Yaris και RAV4 κατασκευασμένα από το Δεκέμβριο του 2002 μέχρι το Μάρτιο του 2004. Περίπου 40.000 είναι στην Ιαπωνία, 6.000 στην Ευρώπη και τα υπόλοιπα σε άλλες αγορές εκτός της Βόρειας Αμερικής.
Περίπου 2,6 εκατομμύρια οχήματα έχουν ανακληθεί μέχρι στιγμής στην Ιαπωνία εξαιτίας των αερόσακων της Takata, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών.
Έχασε τη μάχη με τον θάνατο, ο Φίλιπο Χιούζ, 25χρονος αυστραλός αθλητής του κρίκετ που είχε τραυματισθεί σοβαρά την Τρίτη όταν χτυπήθηκε από μπαλάκι στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα.
"Εχω το θλιβερό καθήκον να σάς πληροφορήσω ότι ο Φίλιπ Χιούζ εξέπνευσε πριν από λίγη ώρα", ανακοίνωσε ο γιατρός του, Πίτερ Μπρούκνερ.
"Δεν ξαναβρήκε ποτέ τις αισθήσεις του μετά τον τραυματισμό του την Τρίτη. Δεν υπέφερε και ήταν περιστοιχισμένος από την οικογένειά του και τους στενούς του φίλους. Η κοινότητα του κρίκετ πενθεί και εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του", αναφέρεται στην ανακοίνωση του γιατρού της εθνικής ομάδας.
Ο Φίλιπ Χιουζ χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα ανάμεσα στις ομάδες της Νότιας Αυστραλίας και της Νέας Νότιας Ουαλίας από μπαλάκι στο πίσω, ακάλυπτο από το κράνος, μέρος του κεφαλιού του, κλονίσθηκε, έχασε την ισορροπία του και κατέρρευσε στο γήπεδο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου τέθηκε σε τεχνητό κώμα, και κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.
news.gr
Όλοι θεωρούμε ότι τα κτίρια πρέπει να είναι άκαμπτα και σταθερά. Αλλά στο μέλλον τα πράγματα φαίνεται ότι θα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς θα χρησιμοποιούνται πολυμερή που θα αλλάζουν σχήμα, ανάλογα για παράδειγμα με τη θερμοκρασία.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν κάνει ερευνητές στο Ινστιτούτο Προηγμένης Αρχιτεκτονικής της Βαρκελώνης, όπου έχουν φτιάξει ένα πρωτότυπο κτίριο από οριγκάμι, το οποίο λυγίζει και αλλάζει μορφή στις υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτό που έψαχναν οι επιστήμονες ήταν να βρουν ένα υλικό, που θα μπορεί εκτός του να λυγίζει, να θυμάται το αρχικό του σχήμα.

«Όσο προσπαθούσαμε να βρούμε το ακριβές υλικό που θα μπορούσε να αλλάξει κατάσταση και από μια ελαστική μορφή θα γινόταν ξανά σταθερό, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δομικό στοιχείο σε ένα κτίριο, ανακαλύψαμε αυτή τη νέα σύνθεση» εξήγησε η Έτσε Τανκάλ, φοιτήτρια του Ινστιτούτου.

Το πρότζεκτ ονομάζεται «Μεταφρασμένες Γεωμετρίες». Χρησιμοποιεί τριγωνικά πλακίδια για να φτιάξει την κατασκευή οριγκάμι. Η ομάδα μπορεί να δημιουργήσει κίνηση σε σημεία που ενώνονται οι αρμοί ή θεωρούνται κομβικά για την ισορροπία του κτιρίου.

«Θερμαίνοντας τον κάθε κόμβο, μπορούμε να μαλακώσουμε το υλικό και μετά τραβώντας το, ή κινώντας το, θα καθορίσουμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ψυχραίνοντάς το ξανά, διατηρεί το καινούργιο του σχήμα. Άρα αυτή τη στιγμή αυτό είναι ψυχρό και άκαμπτο και δεν πρόκειται να κουνηθεί.

Αλλά όταν το μαλακώσουμε ξανά, τότε μπορεί να αλλάξει εύκολα μορφή» επισήμανε ο Ραμίν Σαμπαγιάτι, φοιτητής του Ινστιτούτου.

Το πολυμερές ζεσταίνεται πολύ γρήγορα, χάρις στα ηλεκτρικά καλώδια. Όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 62 βαθμούς Κελσίου, γίνεται ελαστικό, επιτρέποντας στο κτίριο να μεταμορφωθεί.

Ειδικά drones έχουν προστεθεί στην κατασκευή, τα οποία πετώντας γύρω μπορούν να την ξαναφέρουν στο επιθυμητό σχήμα, τραβώντας το κτίριο με τη βοήθεια καλωδίων. Κρατούν για δύο λεπτά την κατασκευή μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.

Επικεφαλής της ομάδας είναι η Αρετή Μαρκοπούλου:

«Θα μπορούμε να πάρουμε τα σπίτια μαζί μας, όπως κάνουν τα ζώα στη φύση. Μπορούμε να τα αλλάξουμε, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Εάν υπάρχει μια μεγαλύτερη οικογένεια, πρέπει να επεκτείνουμε το σπίτι μας. Αν θέλουμε, μπορούμε να έχουμε περισσότερη διαφάνεια και διαύγεια, εξαιτίας του φωτός και της εξωτερικής θερμοκρασίας. Άρα το σπίτι μας μπορεί να προσαρμόζεται. Μπορούμε ακόμη και να το βάλουμε στην τσέπη μας και μετά να το ξεδιπλώσουμε και να δημιουργήσουμε μια τρισδιάστατη κατασκευή».

Παρόλο που η ερευνήτρια πιστεύει ότι είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ολόκληρα κτίρια στο μέλλον σαν αυτή την κατασκευή οριγκάμι, η αρχή που υπάρχει εδώ μπορεί να εφαρμοστεί σε περίπτερα, εσωτερικά αλλά και προσόψεις κτιρίων.

Και από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο. Μια χαμηλού κόστους θερμοκοιτίδα δημιούργησε ο Τζέιμς Ρόμπερτς, φοιτητής σε σχολή ντιζάιν. Αφορμή γι’ αυτή την εφεύρεση ήταν η άθλια κατάσταση των σύρων προσφύγων και η προσπάθειά του να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερα νεογνά που γεννιούνται πρόωρα.

Όταν μια παραδοσιακή θερμοκοιτίδα κοστίζει 40.000 Ευρώ, αυτός σκέφτηκε μια έξυπνη και φτηνή λύση, που δεν είναι άλλη από τη φουσκωτή θερμοκοιτίδα. Καθαρίζεται εύκολα, είναι κόμπακτ και κοστίζει μόλις 300 ευρώ.

«Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μονωμένο κομμάτι αέρα. Είναι σαν τη διαφορά ανάμεσα στο διπλό και το μονό τζάμι. Είναι λοιπόν ευκολότερο να κρατήσουμε το εσωτερικό σε μια σταθερή θερμοκρασία και να έχει ζέστη.

Το πραγματικό μέγεθος της θερμοκοιτίδας μπορεί να είναι πολύ μικρό, όταν συμπιέζεται. Αυτό προσφέρουν τα φουσκωτά μέρη. Γλιτώνεις και χρήματα, όταν σου αποσταλεί ταχυδρομικά στο σπίτι. Δεν χρειάζεσαι λοιπόν όλο τον σκελετό στο αεροπλάνο. Μπορείς να το βάλεις μέσα σε ήδη χρησιμοποιημένα κιβώτια και να τα στείλεις. Είναι πολύ φθηνότερο» εξήγησε ο δημιουργός της θερμοκοιτίδας, Τζέιμς Ρόμπερτς.

Η θερμοκοιτίδα μπορεί να λειτουργεί και με την σποραδική παροχή ενέργειας που αντιμετωπίζουν οι προσφυγικοί καταυλισμοί. Μπορούμε να φορτίσουμε τη θερμοκοιτίδα με την μπαταρία του αυτοκινήτου. Θα κρατήσει για 24 ώρες. Πολλοί οργανισμοί έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά ο εφευρέτης της θέλει λίγο ακόμη χρόνο για να βελτιώσει τη συσκευή του.

ΠΗΓΗ: euronews.com
Έχοντας περάσει από σαράντα κύματα για να φτάσει στην οθόνη, η νέα συνέχεια (επανεκκίνηση;) της διάσημης σειράς έχει στη σκηνοθετική καρέκλα τον Κόλιν Τρεβορόου, ο οποίος αφήνει πίσω τον κόσμο του ανεξάρτητου φιλμ («Safety Not Guaranteed») για να αναμετρηθεί με τη μητέρα όλων των μπλοκμπάστερ.

Πιο ψηφιακό στην όψη του απ' ό,τι περιμέναμε, με μερικές έξυπνες αναφορές στην πρώτη ταινία (το άνοιγμα της πύλης η πιο συναρπαστική από όλες), το πρώτο αυτό τρέιλερ δείχνει ότι μάλλον έχει καταφέρει να αναπλάσει την ατμόσφαιρα της τόσο πολυαγαπημένης δουλειάς του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αν και ελπίζουμε να μην μείνει μόνο σε αυτό.

Η ιστορία τοποθετείται 22 χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας του Σπίλμπεργκ, και πλέον το θεματικό πάρκο που οραματίστηκε ο Τζον Χάμοντ έχει και πάλι ανοίξει και λειτουργεί ως τόπος ψυχαγωγίας γα εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

Όμως, η αλαζονεία της επιστήμης και η απληστία των ιδιοκτητών για νέα, πιο τρομακτικά πλάσματα απειλεί να φέρει την καταστροφή: ένα γενετικά μεταλλαγμένος, πανέξυπνος δεινόσαυρος-υβρίδιο, που «σκοτώνει ό,τι κινείται», αποδρά από το εργαστήριο και σκορπίζει τον τρόμο στο νησί και ένας επιστήμονας (Κρις Πρατ) και η επικεφαλής του πάρκου (Μπράις Ντάλας Χάουαρντ) πρέπει να βρουν τρόπο να τον σταματήσουν...


ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Ο Τοτός στο φίλο του πατέρα του...

- "Είναι αλήθεια αυτά που λέει ο μπαμπάς μου για σας;"
- "Τι λέει, δηλαδή παιδί μου;"
- "Να, ότι δημιουργηθήκατε μόνος σας."
- "Ναι, αλήθεια είναι."
- "Μα τότε γιατί δεν φροντίσατε να γίνεται πιο ψηλός και πιο όμορφος;"








http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Για ένα εκατομμύριο φορολογούμενους επιστρέφει το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, το γνωστό σε όλους χαράτσι.

Πολύ σύντομα θα το βρουν ξανά μπροστά τους περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει τις δόσεις του φόρου μέσω της ΔΕΗ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα βεβαιώσει έως το τέλος του έτους οφειλές για το τέλος ακινήτων του 2013 που δεν πληρώθηκε στην ώρα του έως το περασμένο καλοκαίρι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ως ανεξόφλητο μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Σημειώνεται ότι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της κατάσχεσης θα βρεθούν όσοι δεν το εξοφλήσουν ή δεν το ρυθμίσουν.
Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της Makro Cash & Carry, μέλους του γερμανικού Metro Group, στην Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αξία επιχείρησης (enterprise value) της συναλλαγής ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντική νέα επένδυση της Σκλαβενίτης που σηματοδοτεί την είσοδό της στην αγορά της χονδρικής, ενώ παράλληλα επεκτείνει για πρώτη φορά τη δραστηριότητά της εκτός Αττικής.

Σημειώνεται ότι η Σκλαβενίτης, με κύκλο εργασιών σήμερα 1,2 δισ. ευρώ περίπου και 8.500 εργαζομένους, έχει παρουσία 110 Καταστημάτων λιανικής στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Με την εξαγορά της Makro θα λειτουργεί, μέσω του νέου δικτύου Cash & Carry, σε 9 επιπλέον σημεία εκ των οποίων τα 7 σε μεγάλες πόλεις εκτός Αττικής.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της Makro κατά το τελευταίο έτος ανήλθε σε 300 εκ. ευρώ περίπου, ενώ η εταιρεία απασχολεί 1.000 εργαζομένους.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης, διευθύνων σύμβουλος της Σκλαβενίτης, «Μετά την απόφαση της Metro AG να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά, είδαμε την ευκαιρία επέκτασης των δραστηριοτήτων μας σε μια αγορά που μας ενδιέφερε. Κινητήρια δύναμη και στη νέα μας προσπάθεια αποτελούν οι διαρκείς προσπάθειες των εργαζομένων μας για την ικανοποίηση των πελατών μας και οι άριστες σχέσεις μας με τους προμηθευτές μας. Με την προσθήκη της MAKRO στον Όμιλό μας εκτιμούμε ότι δημιουργούνται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την επιχείρησή μας».

Ο κ. Olaf Koch, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Metro AG δήλωσε: «Στην εταιρεία Σκλαβενίτης βρήκαμε τον τέλειο συνεργάτη για το Cash & Carry στην Ελλάδα. Η εταιρεία κατέχει μία πολύ καλή θέση στην ελληνική αγορά και μπορεί να επιτύχει οικονομίες κλίμακας και συνέργειες με τη Makro, κάτι που εμείς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μόνοι μας. Ταυτόχρονα, με τη συμφωνία αυτή συνεχίζουμε την επενδυτική μας πολιτική που εστιάζει σε χώρες όπου διαθέτουμε το κρίσιμο μέγεθος και αντίστοιχα μερίδια αγοράς, ώστε να έχουμε προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε από μόνοι μας αυτό το πλάνο τα επόμενα χρόνια. Με την ένταξη στον Όμιλο Σκλαβενίτης, θα ανοίξουν νέες προοπτικές για τη MAKRO και είμαστε πεπεισμένοι ότι η εταιρεία μας και όλοι οι Εργαζόμενοί της θα μείνουν σε πολύ καλά χέρια».

Σημειώνεται επίσης πως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ι.&Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ για τη συναλλαγή ήταν η Pricewaterhouse Coopers, ενώ η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

http://www.fpress.gr
Τα τριγλυκερίδια, η αρτηριακή πίεση και η χοληστερίνη είναι τρεις βασικοί δείκτες που καθορίζουν την υγεία της καρδιάς μας. Τα ανεβασμένα τριγλυκερίδια αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την καρδιοπάθεια.

Τα τριγλυκερίδια είναι ένα είδος λιπιδίων που υπάρχουν στο αίμα. Όταν τρώμε, το σώμα μας μετατρέπει τις θερμίδες που δε θα χρησιμοποιήσει άμεσα (ως ενέργεια) σε τριγλυκερίδια.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, τα τριγλυκερίδια αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα του σώματος και απελευθερώνονται ανάμεσα στα γεύματα για να μην «ξεμένουμε» από ενέργεια. Εάν καταναλώνουμε συστηματικά περισσότερες θερμίδες απ' όσες χρειάζεται ο οργανισμός μας, ιδιαίτερα εάν αυτές προέρχονται από τροφές με πολλούς υδατάνθρακες και λιπαρά, είναι πολύ πιθανό τα τριγλυκερίδια στο αίμα μας να είναι ανεβασμένα.

Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές

Μια απλή αιματολογική εξέταση μπορεί να μας δείξει εάν τα τριγλυκερίδια στο αίμα μας βρίσκονται μέσα στα όρια του φυσιολογικού.

- φυσιολογικά: κάτω από 150 mg/dL ή κάτω από 1,7 mmol/L

- οριακά: 150 έως 199 mg/dL ή 1,8 με 2,2 mmol/L

- υψηλά: 200 έως 499 mg/dL ή 2,3 έως 5,6 mmol/L

- πολύ υψηλά: 500 mg/dL και πάνω ή 5,7 mmol/L και πάνω

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Σύλλογο για την Καρδιά (AHA) από 100 mg/dL (ή 1,1 mmol/L) και κάτω θεωρείται πως τα τριγλυκερίδια είναι ιδανικά.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!