Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Το πράσινο μήλο έχει πολλά οφέλη για τα μαλλιά, καθώς είναι μια αναγνωρισμένη θεραπεία για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των μαλλιών και την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Μια πάστα από τα φύλλα και το δέρμα του πράσινου μήλου κάνει θαύματα για να καθαρίσετε από την πιτυρίδα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πάστα ως σαμπουάν.

Ο πράσινος χυμός μήλου έχει επίσης τα ίδια αποτελέσματα αν κάνετε με αυτόν μασάζ τακτικά πάνω στο τριχωτό της κεφαλής.

ΠΗΓΗ: neadiatrofis.gr
Η πλειοψηφία των ενηλίκων ξεκινάει τη μέρα του με καφέ, με αρκετούς να καταναλώνουν περισσότερο από 1 φλιτζάνι την ημέρα. Παρ’ όλο που τα τελευταία χρόνια το τσάι συστήνεται ως μια καλύτερη πηγή καφεΐνης από τον καφέ, η αλήθεια είναι ότι έχει κι αυτός τα καλά του.
-Μας κρατάει σε εγρήγορση και δίνει ώθηση στον εγκέφαλό μας την ώρα που το χρειάζεται, προκειμένου να ξεκινήσει τις δουλειές της ημέρας.
-Μας χαρίζει ενέργεια και βοηθάει στη συγκέντρωση τις δύσκολες πρωινές ώρες.
-Σύμφωνα με έρευνες, ο καφές μπορεί να αυξήσει και τις αθλητικές μας επιδόσεις (αρκεί να καταναλώνεται χωρίς υπερβολή, καθώς μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που συστήνουν λίγο καφέ και μετά την άσκηση, καθώς μειώνει τον πόνο που αισθανόμαστε στους μυς.
-Υπάρχουν αποδείξεις ότι η καφεΐνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ, αλλά και της ουρικής αρθρίτιδας.
-Η καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας ανάμεσα σε άντρες που πίνουν καφέ καθημερινά, ακόμη και σε μικρές ποσότητες.
Για να μην μετατρέψετε, όμως, τη θετική επίδραση του καφέ σε αρνητική, φροντίστε να μην ξεπερνάτε τα 200-300 mg την ημέρα, τα οποία αποτελούν μια ασφαλή ποσότητα για τους περισσότερους και μεταφράζονται σε περίπου 2 ή 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα (διαφέροντας ανάλογα με τον καφέ).
clickatlife.gr

Το βραβείο της πιο δημοφιλούς ταινίας, με τη μεγαλύτερη προσέλευση κοινού (best of EUFF 2014), απονεμήθηκε στην ταινία της Μαρίας Ντούζα «Το Δέντρο και η Κούνια» ( A place called home), η οποία προβλήθηκε στο 10ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου του Τορόντο.
Η τελετή λήξης του  Φεστιβάλ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα και την ενεργό συμμετοχή του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο.
Η Ελληνίδα σκηνοθέτις, Μαρία Ντούζα, δήλωσε συγκινημένη για το βραβείο σημειώνοντας: «Ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά να συμμετέχω στο Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τορόντο με την ταινία μου, που έκανε τη διεθνή της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ το 2013 και ολοκληρώνει ένα μεγάλο φεστιβαλικό κύκλο πάλι σε μια πόλη του Καναδά. Με συγκίνησε η πολύ δυναμική ελληνική παροικία που αγκάλιασε την ταινία συμμετέχοντας στις προβολές και τις συζητήσεις που ακολούθησαν, και πραγματικά ανυπομονώ να επιστρέψω στον Καναδά».

Συγχαίροντας την Μαρία Ντούζα για την επιτυχία της, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, υπογράμμισε την σημασία του Φεστιβάλ, ως του σημαντικότερου φορέα προβολής πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Καναδά.


Ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης

Στην υπόθεση της ταινίας, η Ελένη (Μυρτώ Αλικάκη), καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της, Κυριάκο (Ηλία Λογοθέτη), τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, από τότε που άφησε την Ελλάδα για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αγγλία. Έπειτα από μία απρόσμενη εξέλιξη που κλονίζει τον γάμο της, αποφασίζει να επιστρέψει μαζί με την κόρη της στη γενέτειρά της, με αφορμή πασχαλινές διακοπές.

Εκεί, ωστόσο, έρχεται αντιμέτωπη με τις απροσδόκητες και άβολες για εκείνη επιλογές του πατέρα της, καθώς βρίσκει στο πατρικό της εγκατεστημένη μία γυναίκα από τη Σερβία. Σε πρώτο επίπεδο, «Το Δέντρο και η Κούνια» συνιστά μία ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από αληθινά περιστατικά. Με φόντο, ωστόσο, τις παλιότερες αλλά και τις νεότερες μετακινήσεις των ανθρώπων στα Βαλκάνια, η ταινία της Μαρίας Ντούζα συνυφαίνει σύγχρονη πραγματικότητα και πρόσφατη ιστορία σε έναν μοντέρνο μύθο πάνω στην αέναη μετακίνηση των ανθρώπων, τη μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη.

naftemporiki.gr
Η Toyota θα λανσάρει το νέο της όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου “Mirai” (FCV) στην Ιαπωνία στις 15 Δεκεμβρίου. Το όχημα θα πωλείται μέσω των εμπόρων "Toyota" και "Toyopet". Στην Ευρώπη, το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί σε επιλεγμένες αγορές το Σεπτέμβριο του 2015.
Το Mirai σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής οχημάτων. Χρησιμοποιώντας υδρογόνο – μία σημαντική μελλοντική πηγή ενέργειας – σαν καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρισμού, το Mirai πετυχαίνει ανώτερες περιβαλλοντικές επιδόσεις με την άνεση και οδηγική απόλαυση ενός βενζινοκίνητου οχήματος.
Το Mirai χρησιμοποιεί το Toyota Fuel Cell System (TFCS), που συνδυάζει κυψέλες καυσίμου με υβριδική τεχνολογία και περιλαμβάνει τη νέα Συστοιχία FC και ρεζερβουάρ υδρογόνου υψηλής πίεσης της Toyota. Το TFCS είναι πιο αποδοτικό ενεργειακά από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης με μηδενικές εκπομπές CO2 ή άλλων ρύπων κατά τη λειτουργία του. Οι οδηγοί μπορούν να απολαμβάνουν επίπεδα άνεσης βενζινοκίνητων οχημάτων, με αξιοσημείωτη αυτονομία και χρόνο ανεφοδιασμού υδρογόνου περίπου 3 λεπτών3.
Το Mirai ικανοποιεί όλες τις προσδοκίες από ένα αυτοκίνητο επόμενης γενιάς: άμεσα αναγνωρίσιμη σχεδίαση, οδηγική απόλαυση με εξαιρετική ευστάθεια λόγω χαμηλού κέντρου βάρους και αθόρυβη αλλά δυναμική επιτάχυνση από τον ηλεκτροκινητήρα.
Το υδρογόνο μπορεί να παράγεται από μία ευρεία ποικιλία φυσικών αλλά και "ανθρώπινων" πόρων (σαν υποπροϊόν αστικών λυμάτων ). Επίσης παράγεται από νερό χρησιμοποιώντας φυσικές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ηλιακή και αιολική. Όταν συμπιέζεται, έχει υψηλότερη πυκνότητα ενέργειας από τις μπαταρίες ενώ αποθηκεύεται και μεταφέρεται σχετικά εύκολα, επομένως ικανοποιεί προσδοκίες για πιθανή μελλοντική χρήση στην παραγωγή ενέργειας και σε μία σειρά άλλων εφαρμογών.
Τα FCVs παράγουν δικό τους ηλεκτρισμό από υδρογόνο, που σημαίνει ότι μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας βασισμένης στο υδρογόνο και επομένως αναμένεται να βοηθήσουν περαιτέρω στην επιτάχυνση της ενεργειακής διαφοροποίησης.

Πρόβλεψη Πωλήσεων στην Ευρώπη

Λανσάρισμα: Σεπτέμβριος 2015
Αγορές: UK, D, DK για το 2015, θα προστεθούν περισσότερες για το 2017
Ετήσιος όγκος: 50 – 100 οχήματα/χρόνο το 2015 και 2016
Τιμή: Περίπου 66.000 € + ΦΠΑ (Γερμανία)

Εργοστάσιο Παραγωγής

Motomachi Plant, Toyota Motor Corporation

news.gr

Πρόωρα τα Χριστούγεννα έφεραν η Lady Gaga και ο Τόνι Μπένετ με την πρόσφατη φωτογράφισή τους, για λογαριασμό γνωστής αλυσίδας γυναικείας και ανδρικής ένδυσης.

Η εκκεντρική ποπ σταρ και ο αειθαλής τραγουδιστής ντύθηκαν με δημιουργίες της εταιρείας και πρωταγωνίστησαν στην ολοκαίνουργια χριστουγεννιάτικη διαφημιστική καμπάνια της, με τίτλο «Μαγευτικές Διακοπές».
Οι δυο τους ερμηνεύουν το «It Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing)», την ώρα που μια σειρά από μοντέλα φιλιούνται, χορεύουν και στήνουν μια μίνι πασαρέλα με άρωμα ‘40s.

Να σημειωθεί ότι Gaga και Μπένετ συνεργάστηκαν πρόσφατα για πρώτη φορά, κυκλοφορώντας το άλμπουμ «Cheek to Cheek», το οποίο αποτελείται από διασκευές κλασικών τζαζ τραγουδιών, μεταξύ των οποίων τα «Ιt Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing)», «Sophisticated Lady» και «Lush Life».
news.gr

Ένα υπερθέαμα από εντυπωσιακούς στολισμούς, χιλιάδες φώτα και χριστουγεννιάτικα δέντρα έχει ήδη πλημμυρίσει κάθε γωνιά του πλανήτη, σκορπώντας απλόχερα εορταστική χρυσόσκονη!

Το Conde Nast Traveler μας ταξιδεύει στις πόλεις, με τους πιο θεαματικούς στολισμούς. Το ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων μόλις ξεκίνησε!

Tivoli Gardens, Κοπεγχάγη, Δανία


Από τότε που άνοιξε το 1843, ο Κήπος Tivoli της Κοπεγχάγης κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, προσελκύοντας χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες. Ένα από τα δυνατά του “χαρτιά” το υπερθέαμα φωτός, που είναι και το βασικό κομμάτι των εορτασμών. Εκτός από το χριστουγεννιάτικο show φωτός, που φωτίζει την λίμνη Tivoli, οι επισκέπτες θα απολαύσουν πυροτεχνήματα και ακόμα περισσότερα φώτα στην εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ηλύσια Πεδία, Παρίσι, Γαλλία


Το μποτιλιάρισμα στα Ηλύσια Πεδία αλλάζει έννοια κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Τα 200 δέντρα, που στολίζουν την πιο διάσημη λεωφόρο της Πόλης του Φωτός, φωτίζονται με εκατοντάδες φώτα LED, τα οποία αλλάζουν χρώμα από άσπρο σε μωβ και κόκκινο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Silver Dollar, Branson, Μιζούρι


Στο Branson του Μιζούρι στήνεται κάθε χρόνο ένα θεαματικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με φωτισμό που καθηλώνει. Όταν ο ήλιος δύει, πάνω από 5 εκατομμύρια εκθαμβωτικά φώτα και 1.000 χριστουγεννιάτικα δέντρα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Κατά τη διάρκεια των γιορτών πραγματοποιούνται πολλές μουσικές παραστάσεις, αλλά και εορταστική παρέλαση στην πόλη.

Ayala Triangle Gardens, Μανίλα, Φιλιππίνες


Οι κήποι Ayala Triangle είναι ένα φυσικό καταφύγιο, που φιλοξενεί έναν εντυπωσιακό αριθμό δέντρων, συμπεριλαμβανομένων πολλών σπάνιων ειδών. Οι κήποι περιβάλλουν την επιχειρηματική περιοχή της πόλης και ο φωτισμός τους χρησίμευε αρχικά ως ένας τρόπος για να φωτίζει μέχρι τα βράδια για τους εργαζόμενους. Περπατώντας μέσα από το πάρκο, οι επισκέπτες απολαμβάνουν χριστουγεννιάτικατραγούδια και ύμνους, που συγχρονίζονται με τα φώτα δημιουργώντας μια καθηλωτική, εορταστική εμπειρία.

Kobe Luminarie, Kobe, Ιαπωνία


Η πόλη της Ιαπωνίας, Kobe, είναι γνωστή για το φαντασμαγορικό show με φώτα LED στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Ξεκινάει από τις αρχές του Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται με το πέρας των Χριστουγέννων. Ξεκίνησε το 1995 μετά τον καταστροφικό σεισμό του Δεκέμβριου για να ξορκίσουν το κακό και έχει μετετραπεί σε μια γιορτή φωτός. Το θέμα του στολισμού αλλάζει κάθε χρόνο και για την 20η επέτειο του φεστιβάλ, το θέμα θα είναι "Η πόλη των Ονείρων και του Φωτός".

Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Jena, Γερμανία


Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Jena, επίσης γνωστή ως Christkindlmarkt είναι μια υπαίθρια αγορά στην γραφική κεντρική πλατεία της πόλης, όπου οι πολυάριθμοι πάγκοι της γεμάτοι παραδοσιακές επιλογές φαγητού και ποτού συνοδεύονται από τραγούδια και χορούς της περιοχής. Κάθε μέρα στις 5 το απόγευμα, η τρομπέτα των Χριστούγεννων ακούγεται από τον πύργο του δημαρχείου και καθώς πλησιάζει το σούρουπο, η αγορά φωτίζεται θεαματικά, με την λάμψη της να δημιουργεί μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, που φτάνει σε όλη την πόλη.

Somerset House, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο


Το Somerset House στο Λονδίνο μετατρέπεται σε μια πραγματική χειμερινή χώρα των θαυμάτων κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών. Εδώ θα βρείτε παγοδρόμιο, που παραμένει ανοιχό μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά και ένα γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο του, με μοναδικό φωτισμό και υπέροχα στολίδια, που ανανεώνονται κάθε χρόνο.
news.gr
Ο ιός Έμπολα μπορεί να ζει στο σπέρμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, απ’ ό,τι στο αίμα ή άλλα σωματικά υγρά.
Οι άντρες ασθενείς που αναρρώνουν από τον ιό, πρέπει να αποφεύγουν τις ερωτικές επαφές έως και τρεις μήνες μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μέσω του σπέρματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Ο ΠΟΥ σημειώνει ότι, παρότι δεν έχει καταγραφεί σεξουαλική μετάδοση του συγκεκριμένου ιού, έρευνες έχουν δείξει ότι ο ζωντανός ιός μπορεί να παραμείνει στο σπέρμα έως και 82 ημέρες μετά την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.
Σε τέσσερις μελέτης που ερεύνησαν την επιμονή του ιού στα σπερματικά υγρά ασθενών από ανάρρωση (συνολικά 43 ασθενείς), τρεις άντρες που είχαν αναρρώσει από τον ιό αναφέρθηκε ότι είχαν ζωντανό ιό στο σπέρμα τους 40, 61 και 82 ημέρες, αντίστοιχα, μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων.
«Εξαιτίας της πιθανότητας σεξουαλικής μετάδοσης του ιού κατά το διάστημα αυτό, οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον ιό θα πρέπει να φροντίζουν για την προσωπική τους υγιεινή μετά τον αυνανισμό και, είτε να απέχουν από το σεξ (συμπεριλαμβανομένου και του στοματικού έρωτα) για τρεις μήνες μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων, ή να χρησιμοποιούν μέσα προφύλαξης, αν η αποχή δεν είναι δυνατή» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΠΟΥ.
Ο ιός Έμπολα έχει μολύνει σχεδόν 16.000 ανθρώπους στην τελευταία επιδημία, που έχει πλήξει ιδιαίτερα τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, Γουινέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!