Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Μια πρωτοφανής μαζική δολοφονία η οποία αποδίδεται στα αποκαλούμενα εγκλήματα για λόγους τιμής έγινε σε μια συντηρητική πόλη...

του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Έξι μέλη μιας πολυμελούς οικογένειας, η μητέρα, ο πατέρας και τέσσερα από τα συνολικά εννέα παιδιά τους, σφαγιάστηκαν από δυο συγγενείς της μητέρας της οικογένειας, οι οποίοι εκδικήθηκαν για το γάμο του ζευγαριού που είχε τελεστεί πριν από... 28 χρόνια.

Η Γουλάμ Φατίμα, η 60χρονη μητέρα της οικογένειας που σφαγιάστηκε, είχε χάσει τον πρώτο της σύζυγο και ξαναπαντρεύτηκε από έρωτα έναν άλλο άντρα, φεύγοντας από την περιοχή της και μετακομίζοντας στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Ξεκίνησε μια νέα ζωή φτιάχνοντας μια οικογένεια που αριθμούσε εννέα παιδιά. Η πράξη της αυτή είχε προκαλέσει την οργή των συγγενών της οικογένειας του αποθανόντος πρώτου συζύγου της οι οποίοι είχαν απειλήσει να εκδικηθούν.

Όπως αποδείχτηκε ανέμεναν σχεδόν τρεις δεκαετίες μέχρι να κάνουν πράξη την απειλή τους με την αστυνομία να αδυνατεί να εξηγήσει γιατί περίμεναν τόσα πολλά χρόνια και γιατί αποφάσισαν τώρα να εκδικηθούν.

Τέσσερα μέλη της οικογένειας της Φατίμα, μεταξύ των οποίων ο γιος της από τον πρώτο της γάμο και ο αδελφός της πήγαν στην πόλη Τζανγκ από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

«Ο γιος της Φατίμα και ο αδελφός της σκότωσαν με ένα τσεκούρι τη γυναίκα το σύζυγό της και τέσσερα παιδιά τους, τρία κορίτσια και ένα αγόρι, ενώ ένα 13χρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά», ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας.

«Προσπαθήσαμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν μπορούσαμε επειδή ήταν οπλισμένοι», είπε στους αστυνομικούς το κορίτσι που διασώθηκε

Τα εγκλήματα τιμής, όπου συνήθως θύματα είναι γυναίκες που πληρώνουν τις αποκαλούμενες κοινωνικές αμαρτίες, συμβαίνουν συχνά στο Πακιστάν. Τις περισσότερες φορές δολοφόνοι είναι οι πλησιέστεροι συγγενείς.

Τα τελευταία χρόνια, γυναίκες θύματα των εγκλημάτων τιμής έχουν πεθάνει με βασανιστικό τρόπο. Κάποιες τις έχουν κατασπαράξει σκυλιά, άλλες έχουν ακρωτηριαστεί, ορισμένες έχουν θαφτεί ζωντανές, ή τις έχουν περιλούσει με οξύ.

Όλες δολοφονήθηκαν για "αντικοινωνικές" συμπεριφορές οι οποίες είναι το κοίταγμα έξω από το παράθυρο, το τραγούδι, το να φορέσουν παντελόνι, ή διότι παντρεύτηκαν έναν άντρα από έρωτα.

Το 2013, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, στη χώρα καταγράφηκαν 869 εγκλήματα τιμής. Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος, δεδομένου ότι πολλές περιπτώσεις δεν καταγγέλλονται.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Αν προσπάθησες να επισκεφτείς το Pirate Bay από την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, ο κόπος σου ήταν μάταιος. Η σουηδική αστυνομία έκανε... ρεσάλτο στη φυσική διεύθυνση του site και κατέσχεσε servers, υπολογιστές και γενικώς ό,τι βρήκε μπροστά της, βγάζοντας το TPB από την πρίζα. Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το TorrentFreak, είναι πιθανό το site να επανεμφανιστεί με αέρα... λατινοαμερικάνικο, καθώς αναμένεται να αποκτήσει κοσταρικάνικο domain. Μέχρι να ξαναδούμε το δημοφιλές τορεντάδικο στον αέρα, είπαμε να «ξεσκονίσουμε» τις πέντε σημαντικότερες ειδήσεις που το αφορούσαν και απασχόλησαν τον κόσμο των geeks στα 11 χρόνια λειτουργίας του.

Κανονιές στην MPAA

Το ντου της σουηδικής αστυνομίας εναντίον του Pirate Bay αυτή την εβδομάδα δεν ήταν η πρώτη. Είχε γίνει άλλη μία στις 31 Μαΐου 2006, κατά την οποία είχαν πάλι κατασχεθεί οι servers του TPB. Παρόλα αυτά, το site αναστήθηκε μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, έχοντας ανανεωμένο logo: το γνωστό πια σε όλους πειρατικό να εξαπολύει κανονιές εναντίον του Χόλιγουντ (η επιδρομή πραγματοποιήθηκε έπειτα από πιέσεις της Motion Picture Association of America – MPAA, σύμφωνα με τους Σουηδούς πειρατές).

Το κράτος των τόρεντ

Κάπου στις αρχές του 2007 είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι το Pirate Bay ήθελε να ιδρύσει το δικό του κράτος, στο οποίο θα καταργούσε τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας για να επιτρέψει τον άνευ περιορισμών και επιπτώσεων διαμοιρασμό αρχείων. Υποψήφια έκταση που θα στέγαζε το όραμα των «πειρατών» ήταν η Sealand, μία υπεράκτια πλατφόρμα ανοιχτά της Βρετανίας, η οποία είχε ήδη αυτοανακηρυχθεί ανεξάρτητη από τη δεκαετία του 1960 - αλλά χωρίς να έχει αναγνωριστεί από κανένα άλλο κράτος. Η εξαγορά δεν προχώρησε ποτέ.

Όταν διαιρείται, πολλαπλασιάζεται

Το Pirate Bay απέκτησε έναν απροσδόκητο σύμμαχο στο πρόσωπο του Πάουλο Κοέλιο. Ο Βραζιλιάνος συγγραφέας-άγιος προστάτης των κλισέ τσιτάτων προσφέρθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των ανθρώπων του site, όταν αυτοί βρέθηκαν στο σκαμνί του κατηγορούμενου τον Φεβρουάριο του 2009 για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Νωρίτερα είχε επικροτήσει, μάλιστα, τον διαμοιρασμό των βιβλίων του μέσω τόρεντ λέγοντας ότι «ένας άνθρωπος που δεν μοιράζεται δεν είναι μόνο εγωιστής, αλλά πικρός και μόνος». Παρόλα αυτά, οι κατηγορούμενοι έχασαν τη δίκη...

Στο σφυρί

Τον Ιούνιο του 2009 ανακοινώθηκε η εξαγορά του site του Pirate Bay από την Global Gaming Factory X έναντι 60 εκατ. σουηδικών κορωνών (περίπου 6,5 εκατ. ευρώ). Δεδομένου ότι η ιστοσελίδα ήταν ανάμεσα στις 100 δημοφιλέστερες παγκοσμίως, προκάλεσε εντύπωση το χαμηλό κόστος εξαγοράς. Εκείνη την περίοδο, όμως, οι ιδιοκτήτες της είχαν χάσει μία δικαστική υπόθεση και είχαν ανάγκη από ρευστό. Σύμφωνα με το νέο business model που πρότεινε η σουηδική εταιρεία software, οι δημιουργοί θα πληρώνονταν για την πνευματική περιουσία τους από τα διαφημιστικά έσοδα που θα έφερνε το site. Τελικά, το μόνο που κατάφεραν οι δύο πλευρές ήταν να εξοργίσουν τους υφιστάμενους συνδρομητές, πολλοί από τους οποίους ζήτησαν (και πέτυχαν) να δημιουργηθεί μία επιλογή unsubscribe για όσους θέλουν να καταργήσουν τον λογαριασμό τους. Το deal ναυάγησε τελικά τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Καλό μήνα!

Την πρωταπριλιά του 2012, το TPB ανήρτησε μία ενδιαφέρουσα συμφωνία στο blog του. Οι Σουηδοί πειρατές έδωσαν τα χέρια με την πληγμένη από την οικονομική κρίση ελληνική κυβέρνηση για την αποκλειστική χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου στα ύψη 8.000-9.000 ποδιών. Στόχος της ενέργειας, σύμφωνα με τον τότε πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ήταν η Ελλάδα να γίνει ο ηγέτης της τεχνολογίας LOSS (“Low Orbit Server Stations” - στα ελληνικά το αρκτικόλεξο σημαίνει και απώλεια). Λίγοι το έχαψαν...

http://www.thestival.gr 

Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχει πλημμυρίσει μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, με τα καταστήματα σε Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη να ανταγωνίζονται για το ποιο θα έχει τον πιο θεαματικό στολισμό.

Ταξιδέψτε στις βιτρίνες των πιο διάσημων πολυκαταστημάτων στον κόσμο και ανακαλύψτε την μαγεία των Χριστουγέννων!

Galeries Lafayette Haussmann, Παρίσι, Γαλλία


Παράξενα, μικρά θηρία έχουν καταλάβει αυτό το διάσημο πολυκατάστημα του 9ου διαμερίσματος της Πόλης του Φωτός, που φέτος επέλεξε να ακολουθήσει το θέμα "Noël Monstre", δηλαδή το τέρας των Χριστουγέννων. Οι βιτρίνες του έχουν γεμίσει με αφράτα τερατάκια, που χορεύουν μέσα σε διαφανείς χριστουγεννιάτικες μπάλες. Στο εσωτερικό του καταστήματος, το θεαματικό χριστουγενιάτικο δέντρο κρέμεται ανάποδα από την εντυπωσιακή θολωτή οροφή του κτηρίου.

Selfridges, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο


Κάθε μια από τις βιτρίνες του Selfridges αναβιώνει φέτος ένα διαφορετικό παραμύθι. Η Κοκκινοσκουφίτσα φορώντας παλτό Peter Pilotto,που περιβάλλεται από ζώα του δάσους, η Σταχτοπούτα να στέκεται σε ένα σωρό από γόβες διάσημων σχεδιαστών, ακόμα και η Ραπουνζέλ, με ροζ μαλλιά. Τέλος, μια γιγαντιαία, φωτισμένη πινακίδα πάνω από την είσοδο δηλώνει “Προορισμός Χριστούγεννα”.

Barneys, Νέα Υόρκη


Κανείς δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει καλύτερα ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, όσο ο σκηνοθέτης Baz Luhrmann και η σύζυγός του, παραγωγός και ενδυματολόγος Catherine Martin. Το ζευγάρι, που κρύβεται πίσω από υπερπαραγωγές, όπως “The Great Gatsby” και “Moulin Rouge” επιμελήθηκαν το στολισμό του καταστήματος Barneys, με αστραφτερά χρώματα, που πλαισιώνουν κινούμενες φιγούρες, όπως ρομποτικές κουκουβάγιες, χρυσές νιφάδες χιονιού και ένα ξωτικό σε ένα δάσος από τεράστια μανιτάρια.

Macy's, Νέα Υόρκη


Ο Άγιος Βασίλης φοράει μια διαστημική στολή στο “Ταξίδι του Αϊ-Βασίλη στ' αστέρια”, που φαντάζεται ένα ταξίδι πέρα από το ηλιακό σύστημα με το έλκηθρο του. Οι βιτρίνες στο Macy's παρουσιάζουν σκηνές από τους οκτώ πλανήτες, που περιλαμβάνουν γιγαντιαίους πάγους στον Ποσειδώνα, γέφυρες από καραμέλα στον Άρη και έναν τάρανδο, που πετά πάνω από το Μανχάταν. Οι βιτρίνες είναι διαδραστικές μέσα από μια σειρά οθονών αφής.

Harrods, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο


Έντεκα σχεδιαστές ένωσαν το ταλέντο τους για να στολίσουν τις βιτρίνες ενός από τα πιο δημοφιλή πολυκαταστήματα στον κόσμο, ακολουθώντας το θέμα “The Land of Make Believe”. Τα εκθέματα είναι εμπνευσμένα από vintage παιχνίδια, από ένα καπιτονέ κουνιστό αλογάκι έως μια εντυπωσιακή μπαλαρίνα, που στροβιλίζεται φορώντας ένα φόρεμα στολισμένο με Swarovski, από τον σχεδιαστή Zuhair Murad. Δείτε ακόμα τα μικροσκοπικά ποντικάκια, ντυμένα με στολές Harrods σε όλα τα παράθυρα.
news.gr
Σύμφωνα με μελέτη, η έκθεση στο κάδμιο μπορεί να συνηγορήσει στην πρόωρη γήρανση του ανθρώπου. Η μελέτη, συσχετίζει την εισχώρηση του καδμίου στον οργανισμό με την σμίκρυνση των τελομερών (ή τελομεριδίων), δηλαδή των ζωτικών τμημάτων του DNA που βρίσκονται στα άκρα των χρωμοσωμάτων (όπως οι πλαστικές άκρες των κορδονιών) και προστατεύουν τον γενετικό κώδικα. Τα τελομερή αποτελούν βασικό δείκτη γήρανσης, καθώς εκ φύσεως κονταίνουν όσο γερνάει κανείς. Όμως το ίδιο μπορεί να συμβεί και υπό την επίδραση άλλων παραγόντων, όπως περιβαλλοντικών, πράγμα που επιταχύνει τη γήρανση.
«Οι άνθρωποι με την μεγαλύτερη έκθεση στο κάδμιο είχαν κύτταρα που βιολογικά έδειχναν κατά μέσο όρο 11 χρόνια πιο γερασμένα σε σχέση με την χρονολογική ηλικία τους», δήλωσε η Άμι Ζότα. Όπως είπε, τελικά «κανένα επίπεδο έκθεσης σε αυτό το μέταλλο δεν είναι ασφαλές», καθώς ακόμη και χαμηλές ποσότητες του καδμίου μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη φθορά στα τελομερή και στα κύτταρα. Η επικεφαλής καθηγήτρια – ερευνήτρια επεσήμανε πως, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, το κάδμιο είναι επιβλαβές για την υγεία σε ποσότητες ακόμη και κάτω των σημερινών ορίων ασφαλείας.
Οι άνθρωποι συνήθως εκτίθενται σε μικρές ποσότητες του εν λόγω τοξικού μετάλλου, όταν εισπνέουν τον καπνό του τσιγάρου, καθώς ο καπνός απελευθερώνει κάδμιο στον αέρα και αυτός είναι ένας λόγος που επιβάλλεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Οι μη καπνιστές εκτίθενται κυρίως όταν τρώνε φρούτα και λαχανικά καλλιεργημένα σε περιοχές όπου έχει υπάρξει ρύπανση από κάδμιο ή όταν ζουν κοντά σε ρυπογόνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Οι άχρηστες μπαταρίες που πετιούνται, αποτελούν επίσης μια σοβαρή αιτία τοξικής ρύπανσης.
aftodioikisi.gr


Η Ακρόπολη, κατασκευασμένη με 120.000 Lego, έγινε σήμερα το πρωί πόλος έλξης για τους μικρούς επισκέπτες που ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου και παρουσιάζεται η πολύχρωμη μακέτα σε ειδική προθήκη.
Η ιδέα του Ράιαν Μακ Νοτ να κινήσει την περιέργεια των παιδιών για την Ακρόπολη της Αθήνας, μοιράζεται ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία του Αυστραλού δημιουργού, ο οποίος χρειάστηκε εκατοντάδες ώρες προκειμένου να αποτυπώσει με τη δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τα μνημεία του Ιερού Βράχου.

ΓΙΏΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΌΠΟΥΛΟΣ
Στη Lego κατασκευή, το παιχνίδι με τον χρόνο είναι εμφανές και ο δημιουργός της δεν στερείται χιούμορ. Με μια πρώτη ματιά το βλέμμα διασταυρώνεται με το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου που αποδίδεται ως ρομπότ - πολεμιστής. Ένας γερανός αποκαθηλώνει τα γλυπτά του Παρθενώνα, υπό το βλέμμα ενός εξερευνητή με αποικιοκρατικό κράνος, που δεν είναι άλλος από τον λόρδο Έλγιν, και ακριβώς πίσω του ο Φειδίας να διαμαρτύρεται. Στην άλλη πλευρά του μνημείου φωτογραφίζονται στην επίσκεψή τους η Άγκαθα Κρίστι το 1947 και ο Σίγκμουντ Φρόιντ το 1904, ενώ η Μελίνα Μερκούρη χαιρετά με μια αγκαλιά λουλούδια, όπως στη φωτογραφία της στον σταθμό του μετρό «Ακρόπολη».
Μια ομάδα τουριστών, έως και ο Γκάνταλφ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», πλησιάζουν τον Ιερό βράχο, καθώς ο Περικλής εκφωνεί τους περίφημους λόγους του στους Αθηναίους, το 431 π.Χ., προτρέποντάς τους να στρέψουν τη ματιά τους στα θαυμαστά μνημεία της Ακρόπολης.
ΓΙΏΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΌΠΟΥΛΟΣ
Από τη μακέτα δεν λείπει η σύγχρονη Ελλάδα, κι έτσι γύρω από την αρχαία Αγορά υπάρχει το μαγαζί με τα σουβλάκια, εύζωνοι με φουστανέλα να χορεύουν, ο Έλτον Τζον που δίνει συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Αυτοί και αρκετοί ακόμα χαρακτήρες Lego, συνυπάρχουν με θεατές του 5ου αιώνα πΧ, οι οποίοι παρακολουθούν μια παράσταση του Οιδίποδα στο θέατρο του Διονύσου. «Μπορεί κάποιοι ορθόδοξοι να μου καταλογίσουν ότι μετατρέπουμε τον αρχαίο κόσμο σε ρομπότ, αλλά ας είναι… θα μείνουν μόνοι τους» ανέφερε, ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, με την πεποίθηση ότι «η πρόσληψη της αρχαιότητας μέσω του παραδοσιακού, ακαδημαϊκού τρόπου φαίνεται να μην λειτουργεί και τόσο για τα παιδιά». Γι αυτό και, πρόσθεσε ο κ. Παντερμαλής, το Μουσείο υιοθέτησε την ιδέα της κατασκευής με Lego. Όταν ζήτησε να τη δανειστεί από το Μουσείο Νίκολσον του Σίδνεϊ, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να τη δωρίσουν.
naftemporiki.gr
Ο παπάς συναντάει στον δρόμο έναν πιστό από την ενορία του.
- Πατέρα Ραφαήλ, με θυμάστε;
- Πώς δε σε θυμάμαι, τέκνο μου! Ο Χαραλάμπης ο Παπαδόπουλος δεν είσαι; Εγώ σε πάντρεψα πριν μερικά χρόνια; Πώς τα πάτε με τον γάμο σας;
- Γενικώς καλά, πάτερ, αλλά δυστυχώς δε μπορέσαμε να κάνουμε παιδιά! Τι μεθόδους σύλληψης προσπαθήσαμε, τι εξωσωματικές,Τι να σας πω, δράμα! Μας έχει πολύ καταβάλλει αυτή η κατάσταση, παραδέχεται ο Χαραλάμπης και σχεδόν δάκρυσε.
- Μην κάνεις έτσι, τέκνον μου, ο Θεός είναι μεγάλος. Θα κάνω μια σχετική παράκληση στη λειτουργία της Κυριακής. Και σε λίγες μέρες που πάω στο Άγιον Όρος, θα ανάψω κι ένα κεράκι για σας. Μη χάνετε το κουράγιο σας, συνεχίστε τις προσπάθειες.
- Σας ευχαριστώ, πάτερ. Ο Θεός να σας έχει καλά!
Περνούν αρκετά χρόνια. Ένα πρωί, ο παπάς συναντά τη σύζυγο αυτή τη φορά. Η γυναίκα έχει στα χέρια ένα μωρό και άλλα δύο στο καροτσάκι.
- Βρε Τριανταφυλλιά, εσύ δεν είσαι που σε πάντρεψα με τον Χαραλάμπη; Τι βλέπω; Τι παιδιά και κακό είναι αυτό;
- Ναι, δεν έχουμε παράπονο, πάτερ. Έχουμε ένα ζευγάρι δίδυμα και άλλα τρία. Και πριν μερικές ημέρες μάθαμε ότι είμαι πάλι έγκυος, μάλλον δίδυμα πάλι! Μας κουράζουν πάρα πολύ, μας ξεζουμίζουν οικονομικά, αλλά δεν μπορώ να πω, είμαστε ευτυχισμένοι! Και τι να σας πω, προχθές είχαμε την κουβέντα σας.
- Δηλαδή;
- Ε να, θυμήθηκε ο Χαραλάμπης τότε που προσπαθούσαμε να κάνουμε παιδί και δε μπορούσαμε, που σας συνάντησε και του είπατε ότι θα παρακαλέσετε το Θεό για μας. Τι να σας πω, από τότε αρχίσαμε να γεννάμε ασταμάτητα!
- Μπράβο, μπράβο, τα παιδιά είναι ευτυχία! Και πώς είναι ο Χαραλάμπης λοιπόν;
- Δόξα τω Θεό, μια χαρά είναι. Μόνο που αυτές τις μέρες λείπει σε ταξίδι, πήγε στο Άγιον Όρος!
- Μπα; Και γιατί;
- Δεν κατάλαβα ακριβώς. Είπε ότι ήθελε να πάει να σβήσει κάποιο... κερί!
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία, την...
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου (ισόγειο) από τις 8.30 έως τις 14.30.

Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία, για τους οποίους η προσφορά αίματος ταυτίζεται με την καλύτερη ποιότητα της ζωής τους. Παράλληλα στο χώρο της αιμοδοσίας θα υπάρχει "κοινωνικό καλάθι" για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ας κάνουμε όλοι όσοι μπορούμε ένα ανέξοδο δώρο για μας, ανεκτίμητο όμως για κάποιους άλλους.

Ας κάνουμε όλοι ένα δώρο από καρδιάς...!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Εκτός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους τέθηκαν 80.000 «αιώνιοι» φοιτητές, οι οποίοι διεγράφησαν οριστικά από τα μητρώα πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Με την εκκαθάριση να συνεχίζεται, τους επόμενους, μήνες ο συνολικός αριθμός των διαγραφόμενων φοιτητών αναμένεται να φτάσει τους 150.000. Μόνο στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, στο Καποδιστριακό, σχεδόν 50.000 λιμνάζοντες φοιτητές αποτελούν παρελθόν και δεν βρίσκονται πλέον στα μητρώα του ιδρύματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», όσον αφορά στους φοιτητές που πληρούσαν τις προϋποθέσεις της ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας (υπολογίζονται σε 25.000) αρκετοί από αυτούς έχουν επιστρέψει στα αμφιθέατρα και έχουν τη δυνατότητα με διπλές εξεταστικές που θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο, να δώσουν τα τελευταία μαθήματα που χρωστούν, προκειμένου να λάβουν τα πτυχία τους, ενώ ήδη υπάρχει και ένας αριθμός φοιτητών που ολοκλήρωσε τις εξετάσεις και πήρε πτυχίο.

Στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, από την άλλη, ολοκληρώθηκαν οι διαγραφές 7.000 παλαιών σπουδαστών, όσοι δηλαδή από τους λεγόμενους «λιμνάζοντες» την τελευταία στιγμή δεν έδειξαν ενδιαφέρον για να εξεταστούν σε κάποιο μάθημα.

Aπό την Παρασκευή 19.12.2014 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2014 στους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, οι οποίες θαλάβουν για τελευταία φορά το βοήθημα καθώς από το 2015 καταργούνται όλες οι έξτρα παροχές του οργανισμού (εξαιτίας της μείωσης 1% της εισφοράς)
Συγκεκριμένα, στις 19 του μηνός θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 20.12.2014 μέχρι και 06.01.2015.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Χωρίς δώρο θα μείνουν και αυτή τη χρονιά οι συνταξιούχοι που πραγματοποίησαν ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο οικονομικών διεκδικώντας την επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Ωστόσο θα πληρωθούν τη σύνταξη του Ιανουαρίου λίγες ημέρες νωρίτερα. Δηλαδή στις 19 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν οι συντάξεις των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ ενώ στις 22 του μηνός θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ και του δημοσίου. Αυτό αποφασίστηκε για δεύτερη χρονιά αφενός για να ανταπεξέλθουν οι συνταξιούχοι στις αυξημένες ανάγκες των εορτών και αφετέρου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες καθώς στο τέλος του μηνός λήγει η προθεσμία για καταβολή φόρου, ΕΝΦΙΑ, τελών κυκλοφορίας κα.

Το δώρο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα καταβάλλεται έως τις 21 Δεκεμβρίου. Ολόκληρο το δώρο (ένας μηνιαίος μισθός) καταβάλλεται όταν η σχέση εργασίας είχε διάρκεια χωρίς διακοπή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Όσοι μισθωτοί όμως δεν κάλυψαν αυτό το διάστημα είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους, είτε γιατί απολύθηκαν δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε αυτή την περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων θα το υπολογίσουν ως εξής:

-2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.
-Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τα δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση. Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στην έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως τροφή, κατοικία κλπ.) εφ'όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ' επανάληψη, περιοδικά, κατά ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

http://www.seleo.gr 
Ξεκίνησε η πολυαναμενόμενη ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας μέσω του ιστοτόπου του ΟΑΕΔ, φέρνοντας ανακούφιση σε πλήθος εγγεγραμμένων ανέργων που αναγκάζονταν να σχηματίζουν γιγαντιαίες ουρές στις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού.
Η ηλεκτρονική ανανέωση γίνεται διαδικτυακά από το site του ΟΑΕΔ, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη.
Συγκεκριμένα, στο προφίλ του κάθε ανέργου, εφόσον έχει λάβει από το ΚΠΑ τον ειδικό κλειδάριθμο που του επιτρέπει την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μπορεί να δει την επιλογή «Ανανέωση της Κάρτας Ανεργίας».
Το μέτρο, το οποίο έχει ανακοινωθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, με διαφορετικές προβλέψεις εφαρμογής αλλά και με διάσπαρτες πληροφορίες (σ.σ. οι τελευταίες έλεγαν για εφαρμογή του τον Απρίλιο του 2015), δίνει τέλος στην αναίτια ταλαιπωρία περίπου 800.000 εγγεγραμμένων ανέργων, οι οποίοι ανά τρίμηνο υποχρεούνται να επισκέπτονται αυτοπροσώπως τις υπηρεσίες για την ανανέωση της κάρτας τους.
Επιπλέον, η εξέλιξη αυτή θα «απελευθερώσει» περίπου 1.000 υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι μέχρι στιγμής απασχολούνταν με την ανανέωση της κάρτας ανεργίας. Κάποιοι από τους εν λόγω υπαλλήλους θα μπορούν πλέον να απασχοληθούν σε άλλους τομείς, όπως οι δράσεις εξατομικευμένης προσέγγισης των ανέργων.

Ακόμα μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι μέρες που ακολουθούν θα αποτελέσουν μια μοναδική ευκαιρία για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις γεμάτες όμορφες στιγμές.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα πολυτελών διακοπών “A luxury Travel Blog” σας προσκαλεί σε ένα γιορτινό ταξίδι στην πολυτέλεια της Βαρκελώνης!
Το πνεύμα των Χριστουγέννων έχει ήδη πλημμυρίσει την πόλη, οι εποχιακές αγορές προσφέρουν ένα ταξίδι στην παράδοση και το άρωμα από τα ψητά κάστανα πλανιέται στους δρόμους. Σας προτείνουμε πέντε ξεχωριστές εμπειρίες σε μια πόλη, που δεν κοιμάται ποτέ!

Διασκεδάστε με στυλ στο εστιατόριο CDLC


Αγαπημένο στέκι διασημοτήτων και εκπροσώπων του διεθνούς jet set, αφού απέχει λίγα μέτρα μακριά από το λιμάνι, που αφήνουν τα σκάφη αναψυχής τους, το CDLC συνδυάζει τη σύγχρονη αίγλη με την ανατολίτικη λάμψη.
Η διακόσμησή του περιλαμβάνει έναν μεγάλο χρυσό Βούδα, λευκές κουρτίνες, που δημιουργούν ιδιωτικούς χώρους για δείπνο, αλλά και εντυπωσιακές αραβικές λεπτομέρειες. Το εστιατόριο σερβίρει εκλεκτή κουζίνα με ιδιαίτερη έμφαση στη σούσι και τα ασιατικά πιάτα, με μεσογειακές επιρροές.

Λίγο μετά το γλυκό, το πάρτι ξεκινά με τη διασκέδαση να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με ηλεκτρονική μουσική και πολλές ακόμα επιλογές για όλα τα γούστα.

Κάντε ψώνια σαν VIP στην Passeig de Gracia


Η πιο κομψή λεωφόρος της πόλης ξεκινά από την πλατεία Catalunya και καταλήγει στην λεωφόρο Diagonal. Τα πολλά της αρχιτεκτονικά “θαύματα” περιλαμβάνουν τα διάσημα Casa Batlló και La Pedrera του περίφημου οραματιστή αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί.

Ωστόσο, πολλοί επισκέπτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, που φιλοξενούνται στις μπουτίκ διάσημων σχεδιαστών κατά μήκος της Passeig de Gracia. Γόβες Jimmy Choo, νέα κοκτέιλ φορέματα της φετινής σεζόν από τους Dolce Gabanna και μεταξωτά μαντήλια Hermès είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας για ατέλειωτο shopping στην Βαρκελώνη.

Απολαύστε μια νύχτα στην Όπερα Liceu


Αυτός ο διάσημος χώρος τέχνης ιδρύθηκε στη La Rambla το 1847 και από τότε έχει παρουσιάσει μερικές από τις πιο σημαντικές παραστάσεις όπερας στην Ισπανία. Καλλιτέχνες, όπως ο José Carreras και ο Placido Domingo, έχουν εμφανιστεί εδώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και οι πρεμιέρες του “Il Trovatore”του Βέρντι και του “La Bohème” του Πουτσίνι με την πολιτιστική ελίτ της πόλης να έχει παρακολουθήσει όλες εκατοντάδες σημαντικές παραστάσεις εδώ.

Χαρίστε στον εαυτό σας μια ξεχωριστή βραδιά επιλέγοντας την παράσταση “María Stuarda” του Gaetano Donizetti στο Gran Theatre de Liceu, η οποία αφηγείται την ιστορική τραγωδία της Βασίλισσας Μαρίας της Σκωτίας, που αψήφησε την ισχυρή της ξαδέρφη Ελισάβετ Α 'και κυριολεκτικά έχασε το κεφάλι της

4. Χαλαρώστε σε αραβικά λουτρά


Το Aire de Barcelona είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό spa. Είναι μια πολυαισθητηριακή εμπειρία, που έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να ανανεώσει σώμα και πνεύμα. Οι αυθεντικές τεχνικές του χρονολογούνται από πολιτισμούς που είχαν κυριαρχήσει την τέχνη του ευ ζην.

Ρωμαϊκά λουτρά στυλ, με ξεχωριστά επίπεδα θερμοκρασίας για κάθε θεραπεία, μασάζ και θεραπείες ομορφιάς θα σας προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης. Δοκιμάστε το τελετουργικό Argan με ζεστό λάδι από το Μαρόκο, απολαύστε το αραβικό χαμάμ και ενυδατωθείτε με ένα φλιτζάνι τσάι μέντας.

5. Αγοράστε πρωτότυπα έργα τέχνης από ντόπιους καλλιτέχνες


Εάν ο προϋπολογισμός σας για τα Χριστούγεννα είναι ενισχυμένος, τότε η καλλιτεχνική κοινότητα της Βαρκελώνης έχει πολλές δημιουργικές προτάσεις για εσάς. Εκτός από την αγορά ενός μοναδικού δώρου για κάποιον αγαπημένο σας θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε συλλεκτικά κομμάτια για την προσωπική σας συλλογή.
Μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα έργα τέχνης στους χώρους Sol de Nit και Joalí, ενώ η Γκαλερί Μπαλαγκέρ ειδικεύεται σε έργα από νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες, όπως η Alejandra Atarésκαι πολλοί άλλοι, φιλοξενώντας εκθέσεις όλο το χρόνο. Ακόμα η Γκαλερί Artevistas φιλοξενεί μια νέα έκθεση κάθε μήνα, εκτός από τη μεγάλη ποικιλία από σύγχρονα έργα που διαθέτει.
Μην χάσετε ακόμα:

  • Την Χριστουγεννιάτικη αγορά Fira de Santa Llúcia, που θα διαρκέσει ως τις 23 Δεκεμβρίου. Στα ξύλινα σπιτάκια της θα βρείτε χειροποίητα δώρα και πολλά παραδοσιακά καταλανικά καλούδια.
  • Το μεγάλο παγοδρόμιο στην Plaça de Catalunya για ατέλειωτο πατινάζ στην καρδιά της πόλης.
  • Το show πυροτεχνημάτων στην πλατεία Espanya την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
  • Την παρέλαση της 5η Ιανουαρίου, 3 Kings Parade με τα εντυπωσιακά άρματα, που γυρίζουν στους δρόμους της πόλης μοιράζοντας γλυκά στους θεατές
Το Instagram ανακοίνωσε ότι έχει πλέον 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα, εμφανίζοντας αύξηση 50% μέσα σε εννέα μόλις μήνες, ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 είχε μόνο 100 εκατ. χρήστες. Είναι έτσι σήμερα πια μεγαλύτερο από το Twitter, που έχει περίπου 284 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.
To Instagram, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν φωτογραφίες και βίντεο, εξαγοράστηκε το 2012 από το Facebook (που έχει 1,35 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα) και πάνω από το 70% των χρηστών του βρίσκονται εκτός ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και το ΑΠΕ.
Η εντυπωσιακά γρήγορη ανάπτυξή του, μετά τη δημιουργία του το 2010, οφείλεται κυρίως στο ότι η ανταλλαγή βίντεο αποτελεί πλέον την πιο "καυτή" ενασχόληση των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα. Γι’ αυτό, άλλωστε και το Twitter αναβαθμίζει τη δική του υπηρεσία σύντομης διάρκειας βίντεο, με την ονομασία Vine.
Ο Κένιβ Σίστρομ, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Instagram, δήλωσε ότι το δίκτυο θα αρχίσει πλέον να επαληθεύει τους λογαριασμούς των διασήμων, όπως ηθοποιών και αθλητών, ώστε οι χρήστες της υπηρεσίας να είναι βέβαιοι ότι το περιεχόμενο που βλέπουν σε έναν λογαριασμό, είναι αυθεντικό.
Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί το Instagram, όπως επίσης το Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα, είναι οι παραπλανητικοί λογαριασμοί χρηστών, για παράδειγμα όσοι υποτίθεται ότι ανήκουν σε γνωστές πολυεθνικές επιχειρήσεις, ενώ στην πραγματικότητα είναι "μαϊμούδες", που δημιουργούνται από χάκερ και άλλα κακόβουλα άτομα.
Πρόσφατα το Instagram επέτρεψε την προβολή διαφημίσεων για να αυξήσει τα έσοδά του, κάτι που δεν άρεσε σε όλους τους χρήστες του. "Όταν έχεις πια 300 εκατ. χρήστες, δεν είναι φθηνή υπόθεση να ″τρέχεις″ όλη αυτή την υπηρεσία, καθώς πρέπει να προσλάβεις και άλλους ανθρώπους", δικαιολογήθηκε ο Κένιβ Σίστρομ.
news.gr
Πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, χάρη στην οποία περισσότεροι από 968.100 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ θα έχουν ...

την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για (επαν)ένταξη στην αγορά εργασίας, υλοποιούν ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και η Microsoft.


Μέσω του προγράμματος «Ακαδημία Πληροφορικής», όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στη διεθνή πλατφόρμα της Microsoft, IT Academy, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως με σκοπό την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες:

-Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ.. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.
-Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:

1. Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.

2. Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.

3. Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.

4. Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.

Σταδιακά, η Ακαδημία Πληροφορικής, θα εμπλουτιστεί με επιπλέον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ενώ παράλληλα θα παρέχει και ενημέρωση για προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ώστε να ενθαρρύνεται η ανάπτυξη νέων, καινοτόμων ιδεών.

http://simantra.blogspot.gr 
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οικολογικές οργανώσεις στη Μεγάλη Βρετανία καθώς πάνω από 40 εκατ. ζώα εκτιμάται ότι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μη φυσικά αίτια, λίγο πριν φτάσουν στο σφαγείο.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Gaurdian, μια έρευνα η οποία θα δημοσιευτεί αυτή τη βδομάδα ζητεί από τη βρετανική κυβέρνηση να λάβει μέτρα ούτως ώστε να περιοριστούν οι θάνατοι αυτοί των ζώων.
"Ο πραγματικός αριθμός επί του παρόντος δεν μπορεί να ελεγχθεί , διότι ούτε η κυβέρνηση ούτε η βιομηχανία συγκεντρώνουν ή δημοσιεύουν τα στοιχεία για θανάτους ζώων. Οι αγρότες υποχρεούνται να αναφέρουν το θάνατο ενός νόσου μόνο εάν προκαλείται από ασθένειες όπως ο αφθώδης πυρετός", αναφέρει η εφημερίδα.
Το 2013 περισσότερα από 989,6 εκατομμύρια ζώα σφαγιάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Συνολικά γύρω στα 43 εκατ. ζώα πεθαίνουν κάθε χρόνο, και οι θάνατοί τους οφείλονται σε ασθένειες, πυρκαγιές, πλημμύρες, την πείνα, τροχαία ατυχήματα ή ακόμη και αμέλεια.
Ο Andrew Tyler, ο οποίος είναι αντίθετος στην κατανάλωση κρέατος ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Είτε οι άνθρωποι είναι χορτοφάγοι ή κρεατοφάγοι θα πρέπει σίγουρα να ανησυχούν για τα εκατομμύρια των ζώων που χάνονται κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα πυρκαγιών, πλημμυρών, τροχαίων ατυχημάτων, ασθενειών και παραμέλησης.
Μέτρα για την προστασία των αστέγων από το κρύο αναλαμβάνουν φορείς της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του κεντρικού δήμου, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα.

Όπως τονίσθηκε, στον εντοπισμό των αστέγων θα συμβάλουν οι street workers του ΟΚΑΝΑ μέσω του Προγράμματος στην Κοινότητα και στο Δρόμο, που θα διανείμουν κουβέρτες εφόσον χρειαστεί, το ΚΕΘΕΑ και η Ελληνική Αστυνομία. Συμμετοχή στον εντοπισμό των αστέγων έχουν επίσης οι Γιατροί του Κόσμου και η ΜΚΟ PRAKSIS, οι οποίες παρέχουν αντίστοιχα ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα στις δομές που διαθέτουν.

Σε ό,τι αφορά τη στέγαση, εκτός από το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΑΡΣΙΣ στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13, όπου προσφέρεται ρόφημα, ελαφρύ γεύμα και μπάνιο, λειτουργεί και η μονάδα του ΚΕΘΕΑ, στη συμβολή των οδών Πίνδου και Παγγαίου, που είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 11.00 έως τις 15.00 και προσφέρει τρόφιμα και ζεστό μπάνιο. Ολιγοήμερη φιλοξενία αστέγων σε ξενοδοχεία μπορεί να εξασφαλίσει σε εξαιρετικές περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων η Ιερά Μητρόπολη, η οποία προσφέρει επίσης είδη ρουχισμού και σίτιση στα συσσίτια των ενοριών.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υποδείξουν τα ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης τρεις χώρους ΚΑΠΗ σε διαφορετικά σημεία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ημερήσια φροντίδα αστέγων και να διανεμηθούν από τους φορείς και τις οργανώσεις κουβέρτες, υπνόσακοι και ροφήματα σε αστέγους που εντοπίζονται στο δρόμο. Στην προμήθεια κουβερτών και υπνόσακων θα βοηθήσει και η Εκκλησία, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα υποβάλει ανάλογο αίτημα και σε υπηρεσία του υπουργείου.

http://www.fpress.gr 
Η μάχη των κονσολών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της “Black Friday”, το Xbox One επικράτησε στις πωλήσεις. 
Η Black Friday, η οποία ήταν η Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, αποτελεί μία ημερομηνία ορόσημο για τις αγορές και δείχνει την πορεία των προϊόντων στην αγορά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής, λοιπόν, το Xbox One κυριάρχησε σε πωλήσεις, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Αναλυτικότερα, η κονσόλα της Microsoft σημείωσε το 53% των πωλήσεων παιχνιδομηχανών κατά τη διάρκεια της Black Friday, ενώ το PS4 της Sony ακολούθησε με 31% στο μερίδιο των πωλήσεων. Την τρίτη θέση είχε το Xbox 360 με μερίδιο 9% και την τέταρτη θέση το Nintendo Wii U με μερίδιο 6%. Η πεντάδα έκλεισε με το PS3 το οποίο κατέκτησε το 1% των πωλήσεων.
Τα στοιχεία προέρχονται από την εταιρεία έρευνας αγοράς InfoScout, η οποία επιβραβεύει τους καταναλωτές που στέλνουν μία φωτογραφία από την απόδειξη των αγορών τους. Κατά τη διάρκεια της Black Friday, συγκέντρωσε 182.000 αποδείξεις αγορών, οι οποίες έδειξαν τη σαφή προτίμηση που έδειξαν οι καταναλωτές στην παιχνιδομηχανή της Microsoft.
Εκτιμάται ότι μια σειρά κινήσεων της Microsoft, όπως είναι η μείωση της τιμής του, έχουν βοηθήσει την πορεία που σημειώνει το Xbox One στην αγορά.
pestaola.gr
Η δισκοκήλη (ή οσφυϊκή ριζοπάθεια ή αυχενική ριζοπάθεια ή κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου ή ρήξη δίσκου) εμφανίζεται συχνότερα σε μεσήλικες και ηλικιωμένους άντρες, ιδιαίτερα σε όσους έχουν έντονη και επίπονη σωματική δραστηριότητα.

Χαρακτηρίζεται από πόνο στη μέση ή στον αυχένα, που μπορεί να ξεκινά από ένα ήπιο μυρμήγκιασμα και να φτάνει σε οξύ πόνο που εμποδίζει την κίνηση.

Σε μια οσφυϊκή δισκοκήλη, μπορεί να έχετε ένα οξύ πόνο σε ένα σημείο του ποδιού, του ισχίου ή του γλουτού και μούδιασμα σε άλλα μέρη. Μπορεί επίσης το αίσθημα να βρίσκεται στη γαστροκνημία ή στο πέλμα.

Με μια αυχενική δισκοκήλη, μπορεί να έχετε πόνο όταν κινείτε το λαιμό, βαθύ πόνο κοντά ή πάνω από την ωμοπλάτη ή πόνο που αντανακλά στο βραχίονα ή στα δάκτυλα.

Ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί:
-Μετά από όρθια ή καθιστή στάση
-Τη νύχτα
-Με το φτάρνισμα, τον βήχα ή το γέλιο
-Όταν σκύβετε προς τα πίσω ή περπατάτε μερικά μέτρα, ιδιαίτερα εάν οφείλεται σε σπονδυλική στένωση

Αντιμετώπιση

Η πρώτη αντιμετώπιση είναι μια σύντομη περίοδος ξεκούρασης με αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα, συνοδευόμενη από φυσικοθεραπεία.
Η φυσικοθεραπεία είναι σημαντική για όλους τους πάσχοντες.

Σύμφωνα με το www.gethealthier.gr η Αποσυμπίεση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου είναι μια μη επεμβατική, μη χειρουργική θεραπεία, η οποία πραγματοποιείται σε ειδικό τραπέζι που ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο μοιάζει με το μηχάνημα σπονδυλικής έλξης. Κάθε δίσκος προσεγγίζεται μεμονωμένα και με εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών έλξης και χαλάρωσης κατά τη θεραπεία, σε συνδυασμό με σωστή στάση σώματος, μπορεί να δημιουργηθεί αρνητική πίεση στο εσωτερικό του δίσκου. Η τεχνική αυτή διαχωρίζει ήπια τον επηρεαζόμενο δίσκο 5 έως 7 χιλιοστά, δημιουργώντας αρνητική πίεση (ή κενό) μέσα στο δίσκο, βοηθώντας στην επαναφορά του προβεβλημένου ιστού. Παράλληλα, χάρη στην αρνητική πίεση, διευκολύνεται η εισροή νερού, οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο δίσκο. Με τον τρόπο αυτό, ο εκφυλισμένος δίσκος ενυδατώνεται και ενισχύεται με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να εκκινήσει η διαδικασία της επούλωσης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανακάμπτουν και επιστρέφουν στις συνηθισμένες δραστηριότητες τους. Ένας μικρός αριθμός ατόμων χρειάζονται περαιτέρω θεραπεία, που μπορεί να περιλαμβάνει ενέσεις στεροειδών ή χειρουργείο.

Οι ενέσεις στεροειδών στη μέση, στην περιοχή της δισκοκήλης, μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο του πόνου για αρκετούς μήνες. Αυτές οι ενέσεις μειώνουν το οίδημα γύρω από το δίσκο και ανακουφίζουν πολλά συμπτώματα. Οι σπονδυλικές ενέσεις γίνονται συνήθως στα πλαίσια εξωτερικών ασθενών, χρησιμοποιώντας ακτινογραφία ή ακτινοσκόπηση για τον εντοπισμό της περιοχής όπου απαιτείται η ένεση.
Το χειρουργείο μπορεί να αποτελεί επιλογή για λίγους ασθενείς με συμπτώματα που δεν υποχωρούν παρά την αντιμετώπιση και το χρόνο.

Πρόληψη

Εάν έχετε ευαισθησία στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει να ακολουθείτε πρακτικές ασφαλούς εργασίας και άθλησης.

Κάποιοι γιατροί συστήνουν τη χρήση ειδικών ζωνών για τη μέση, για υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης. Αυτές οι ζώνες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των τραυματισμών σε άτομα, η δουλειά των οποίων απαιτεί την ανύψωση βαρών.

Σημαντικό ρόλο τέλος, στη βελτίωση του πόνου της μέσης παίζουν η δίαιτα και η άσκηση στους υπέρβαρους ασθενείς.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!