Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Εγώ μια φωτογραφία με την Μέριλ Στριπ ήθελα να βγάλω, λέει η Ελεν ντε Τζενέρις εννιά μήνες μετά το tweet που έσπασε τα ρεκόρ...

Ηταν η «σέλφι» που ξεχώρισε τη χρονιά που πέρασε καθώς την βραδιά της απονομής των Οσκαρ, ένα.. μπουκέτο από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του Hollywood μαζί με την παρουσιάστρια της βραδιάς, πόζαραν για την φωτογραφία των ρεκόρ. Το tweet της Έλεν ντε Τζενέρις, έγινε retweet περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία του κοινωνικού δικτύου.

Τη Δευτέρα όμως, η παρουσιάστρια φιλοξένησε στην εκπομπή της την Μέριλ Στριπ, μία από τις πρωταγωνίστριες του ενσταντανέ, αποκάλυψε την αλήθεια: «Ήθελα απλώς μια φωτογραφία με την Μέριλ Στριπ» είπε η ντε Τζενέρις. Στην συνέχεια, η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί, ο Τζάρετ Λέτο, ο Μπράντλεϊ Κούπερ, η Τζένιφερ Λόρενς, η Λουπίτα Νιόγκο, ο Κέβιν Σπέισι και ο Τσάνινγκ Τάτουμ έγιναν οι πρωταγωνιστές της «σέλφι» των διασήμων.

«Το νόημα ήταν να βγάλω μια φωτογραφία με τη Μέριλ κι όλοι έτρεξαν να πάρουν μέρος, με αποτέλεσμα, η Μέριλ ίσα να φαίνεται» είπε η ντε Τζενέρις, που παρακάλεσε τη σπουδαία ηθοποιό, μαζί με τις συμπρωταγωνίστριές της στην τελευταία τους ταινία «Into the woods», την Αννα Κέντρικ και την Εμιλι Μπλαντ, να κάνουν ακόμα μια προσπάθεια.

Το... μάλλον αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα η Έλεν το τουίταρε ξανά, γράφοντας με χιούμορ: «Επρεπε να βγάλω άλλη μια σέλφι με την Μέριλ. Δεν φαίνεται καλά στην σέλφι των Οσκαρ. Αυτή τη φορά πήγε πολύ καλύτερα».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στην εκπνοή του χρόνου και εν μέσω διακοπών και χαλαρών στιγμών, οι ταινίες με φίλους ή και χωρίς έχουν την τιμητική τους.

Αυτές, λοιπόν, είναι οι δέκα ταινίες - έκπληξη της χρονιάς που φεύγει που πρέπει να δείτε.

10. Lego The Movie: Η καλύτερη κωμωδία της χρονιάς είναι ένα κάφρικο animation. Παρ' ότι είναι animation αλλά και lego, είναι αναμφίβολα μία ενήλικη ταινία. [των Phil Lord, Christopher Miller]

9. Edge of Tomorrow: Θα μπορούσε να έχει εναλλακτικό τίτλο «Η mecha της μαρμότας». Την παράσταση κλέβει η καταπληκτική Emily Blunt. [του Doug Liman]

8. Jodorowsky's Dune: Απόλυτη συγκίνηση στο ντοκιμαντέρ για την καλύτερη sci-fi ταινία που δεν έγινε ποτέ. Mία παρέλαση από ιδιοφυΐες, ο καθένας στον τομέα του, που αργότερα επηρέασαν σχεδόν κάθε καλή ταινία επιστημονικής φαντασίας που είδαμε τα τελευταία 30 χρόνια. [του Frank Pavich]

7. Frank: «I love you all και theremin». Με αισθητική και σενάριο από αυτά που είναι καταδικασμένα να τα λατρέψουν σε φεστιβάλ όπως του Σάντανς, και με βασικό χαρακτήρα ό,τι πιο περίεργο είδαμε φέτος, ερμηνευμένο υπέροχα από τον Michael Fassbender. [του Lenny Abrahamson]

6. The Grand Budapest: Ακόμη και μια μέτρια ταινία του Wes Anderson είναι ένα μικρό οπτικό αριστούργημα. [του Wes Anderson]

5. Wetlands: «Nymphomaniac Adele Poulain». Ένα τολμηρό και βλάσφημο δημιούργημα από τη Γερμανία που ξάφνιασε το κοινό. [του David Wnendt]

4. Guardians of the Galaxy: Οι ταινίες που είναι αγνή ψυχαγωγία, που περνάς καλά καθ΄ όλη τη διάρκεια, και δημιουργούν ένα αίσθημα ανάτασης στο θεατή (οι λεγόμενες feelgood), είναι κομμάτι του κινηματογραφικού παρελθόντος. Χρησιμοποιώντας όμως ένα συμπαθητικό δευτεραγωνιστή μίας τηλεοπτικής σειράς (Parks & Recreation), με λίγη καθοδήγηση από τον χαρισματικό Joss Whedon (Firefly, Buffy) και ένα καστ που παίρνει ρίσκα (ο Μπράντλει Κούπερ σαν κουνάβι και ο Βιν Ντίζελ ως δέντρο με μία ατάκα) το αποτέλεσμα είναι μια πολύ διασκεδαστική σε όλα τα επίπεδα ταινία. [του James Gunn]

3. I Origins: Yπέροχο, καλογραμμένο, μια συγκινητική ιστορία αγάπης αλλά και ένα μεταφυσικό δοκίμιο περνώντας μέσα από ένα επιστημονικό μονοπάτι. Αν υπάρχει ένας τρόπος να κρυφοκοιτάξεις το μεταφυσικό και την πνευματικότητα, αυτή η ταινία το κάνει πετυχημένα. [του Mike Cahill]

2. Birdman: «Η απροσδόκητη αρετή της άγνοιας». Γυρισμένο με τρόπο που παρουσιάζεται σαν να είναι ολόκληρη η ταινία ένα μονοπλάνο, με βαθύ σενάριο και καταπληκτικές ερμηνείες απ' όλους τους πρωταγωνιστές του. [του Alejandro Innaritu]

1. Gone Girl: To έπος του Φίντσερ, άριστα κινηματογραφημένο με αργό αλλά πιεστικό ρυθμό, επιδεικνύει αρετές ενός ξεχασμένου σινεμά, αμπαλαρισμένου σε μοντέρνο πακέτο. Κινηματογράφηση με απόλυτη υπομονή, στα όρια της άβολης κινηματογραφικής διάρκειας, ο Φίντσερ προσποιείται πως κάνει μια ταινία μυστηρίου, αλλά κρύβει σε ένα δεύτερο επίπεδο ένα δοκίμιο στις οικογενειακές σχέσεις. Αφήνει να φανεί μόνη της χωρίς πολλές αναλύσεις, ο κανιβαλισμός της αστυνομίας και της κίτρινης δημοσιογραφίας που ανθεί σε τέτοιες φορτισμένες κοινωνικά υποθέσεις. Ο Άφλεκ, η Πάικ, και η Κουν είναι καταπληκτικοί. Η δυνατότητα να δεις ταυτόχρονα δύο οπτικές σου δημιουργεί μία ευχάριστη ρεαλιστική σύγχυση, όπως κάθε φορά που ακούς μία ιστορία από δύο διαφορετικές, συγκρουόμενες οπτικές γωνίες. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, δύσκολα μπορείς να δεις πιο πλήρη από αυτή μες το 2014. [του David Fincher]

http://www.thestival.gr
Μία γυναίκα συνταξιούχος που κόλλησε στο μπάνιο της για έξι ολόκληρες ημέρες, επέζησε πίνοντας από το πόσιμο νερό της βρύσης.

Η γυναίκα, που σύμφωνα με το protothema είναι στα 80 της χρόνια, εξέπληξε την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης που έφτασε να τη διασώσει, λέγοντάς τους ότι αισθάνεται μια χαρά - και με ηρεμία ζήτησε να πιει ένα ποτήρι γάλα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια, ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα όταν γλίστρησε και έπεσε στην μπανιέρα.

Δεν μπορούσε να σηκωθεί και να βγει έξω, ενώ οι μέρες περνούσαν και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τη διάσωσή της. Έτσι, για να επιβιώσει, αναγκάστηκε να αρχίσει να πίνει νερό από τη βρύση της μπανιέρας.

Η γυναίκα ζει μόνη της στη γαλλική πόλη Saint-Antoine-de Breuilh, και διασώθηκε όταν μία ταχυδρόμος άρχισε να έχει υποψίες. Η ίδια δήλωσε: «Χτύπησα το κουδούνι, αλλά δεν υπήρξε καμία απάντηση. Το θεώρησα περίεργο, διότι η μπροστινή πόρτα και τα παραθυρόφυλλα ήταν ορθάνοιχτα»

http://www.thestival.gr
Η Μεγάλη Βρετανία ψάχνει τρόπους για να επεκτείνει την προσβασιμότητα στο ίντερνετ στους αγρούς και τα βοσκοτόπια της χώρας, με διάφορες μελέτες να έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Μία από αυτές τις στρατηγικές, ώστε να επεκταθεί το ίντερνετ και στην αγγλική ύπαιθρο, είναι να τοποθετηθούν Wi-Fi hotspots επάνω σε πρόβατα.

Ο καθηγητής Gordon Blair του Πανεπιστημίου του Lancaster έλαβε επιδότησης 267.090 δολαρίων από τον Συμβούλιο Μηχανολογικών και Φυσικών Επιστημών της Βρετανίας ώστε να κάνει, στο Conway της Ουαλίας, πράξη την ιδέα του για ίντερνετ μέσω προβάτων

Σύμφωνα με την Daily Mail ο καθηγητής θα κατασκευάσει ειδικά κολάρα, τα οποία θα φορούν τα πρόβατα για να μετρούν το ύψος της ετήσιας βροχόπτωσης, ώστε να δοθεί λύση σε προβλήματα πλημμυρών που προβληματίζουν τον αγροτικό κόσμο της Μ. Βρετανίας.

Τα έξυπνα κολάρα, θα λειτουργούν και ως navigator, αφού να επιτρέπουν στους κτηνοτρόφους να βρίσκουν ανά πάσα στιγμή το κοπάδι τους, ενώ θα μαθαίνουν και πληροφορίες για τις διαδρομές που αυτό κάνει.

Τέλος τα κολάρα θα μπορούν να λειτουργούν και ως αισθητήρες Wi-Fi hotspot, ώστε να επεκτείνουν την προσβασιμότητα στο ίντερνετ και στην αγγλική ύπαιθρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία εταιρεία προσπαθεί να επεκτείνει την προσβασιμότητα στο
ίντερνετ. Η Google, με την χρήση μπαλονιών σκοπεύει να "εξαπλώσει" το ίντερνετ σε ολόκληρο  τον κόσμο.

Σύμφωνα έρευνα της McKinsey & Company, που δημοσιεύτηκε στην Washington Post, 4,4 δισ. άνθρωποι στον πλανήτη, δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, με τους μισούς από αυτούς να μένουν στην ύπαιθρο.

http://www.seleo.gr
Με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης συνδέθηκαν τα 1.060 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες που καθημερινά αιτούνται αντίγραφο Ποινικού Μητρώου γρήγορης, αποτελεσματικής και φιλικής εξυπηρέτησης.

Η υπηρεσία αυτή που προσφέρεται από τα ΚΕΠ δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για την έκδοση αντιγράφου Ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης και να το παραλαμβάνουν εντός 3 ημερών, ενώ μέχρι πρότινος χρειαζόταν σχεδόν ένα μήνα.

Ειδικότερα, η διαδικασία έχει ως εξής:

> Ο πολίτης καταθέτει ηλεκτρονικά την αίτηση και παραλαμβάνει εκτυπωμένη την αίτησή του, η οποία αναγράφει έναν αριθμό πρωτοκόλλου. Με τον αριθμό αυτό μπορεί να προβεί μελλοντικά σε νέα αναζήτηση, είτε απευθείας από το σύστημα του Ποινικού Μητρώου, είτε μέσω ΚΕΠ

> Εντός 3 ημερών παραλαμβάνει το Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου από το ΚΕΠ, ενώ μέχρι σήμερα ο αντίστοιχος χρόνος ήταν 20 - 25 ημέρες.

Επιπλέον, πολίτες οι οποίοι έκαναν από το σπίτι τους ηλεκτρονικά την αίτηση, αλλά δεν έχουν εκτυπωτή να την τυπώσουν, μπορούν να επισκεφτούν οποιοδήποτε ΚΕΠ με την ταυτότητά τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης και να παραλάβουν εκτυπωμένο το αντίγραφο με την υπογραφή του υπαλλήλου του ΚΕΠ.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι από τις πλέον ζητούμενες από τα ΚΕΠ. Το 2013 με συμβατικό τρόπο δόθηκαν από τα ΚΕΠ 73.071 αντίγραφα Ποινικού Μητρώου, ενώ στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014 έχουν δοθεί ήδη 87.114.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Ποινικού Μητρώου καλύπτει τον ευρύτερο κύκλο του Ποινικού Μητρώου και μέσω αυτού καταχωρίζονται και υπόκεινται σε διαχείριση με συστηματικό τρόπο τα μητρώα των πολιτών από το σύνολο των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας με άμεσο, αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο. Καλύπτονται συγκεκριμένα 165 Εισαγγελίες Πρωτοδικών, Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες Εφετών και Εφετεία ανά την επικράτεια σε 63 πόλεις της χώρας.

Με αφορμή το νέο τρόπο αίτησης και παραλαβής αντίγραφου Ποινικού Μητρώου από τα ΚΕΠ, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Τα ΚΕΠ, εδώ και ενάμισι χρόνο, εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες υπηρεσίες, ώστε να γίνουν μελλοντικά το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών στην επαφή τους με το Δημόσιο.
Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε άμεσα στη χορήγηση μιας νέας υπηρεσίας, αυτή του αντίγραφου ποινικού μητρώου, κάτι που επιτεύχθηκε με τη διασύνδεση του συστήματος των ΚΕΠ με το σύστημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουμε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι μέχρι και σήμερα περίμεναν αρκετές εβδομάδες για να αποκτήσουν αντίγραφο το ποινικό τους μητρώο.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα ευχαριστήσω – για μια ακόμη φορά - και όλους τους εργαζόμενους των ΚΕΠ που εξυπηρετούν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κάθε μέρα, πάντα με χαμόγελο.
Τα ΚΕΠ είναι ένας καταξιωμένος θεσμός στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη.
Είναι στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του πολίτη, στην πρώτη γραμμή της μείωσης της γραφειοκρατίας. Και έτσι θα συνεχίσουν».

http://www.fpress.gr
Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ STARXEIAMAS ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΓΕΜΑΤΕΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Είναι αδύνατο να αντισταθούμε στα χριστουγεννιάτικα γλυκά και αλμυρά εδέσματα και το χειρότερο είναι ότι πολλές φορές νιώθουμε τύψεις γι' αυτό...

Ακούγεται σαν όνειρο, όμως μπορούμε να αντισταθμίσουμε τον αντίκτυπο των βλαβερών λιπαρών που περιλαμβάνει το γιορτινό τραπέζι!

Μια χούφτα μούρα είναι ο ιδανικός επίλογος σε ένα λουκούλειο γεύμα, καθώς είναι ιδανικά για να εξαλείψουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά και για να μας... προφυλάξουν από την άνοδο του δείκτη της ζυγαριάς!

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά είδη μούρων –βατόμουρα, κράνμπερι, goji berry κ.α. Όλα είναι εξίσου υγιεινά και πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσετε το bilberry (Vaccinium myrtillus), το οποίο μοιάζει αρκετά με το μύρτιλλο (blueberry) είναι όμως πιο άγριο και πιο όξινο.

Το συγκεκριμένο είδος μούρων αποδείχθηκε πως επιδρά θετικά στην αρτηριακή πίεση και προστατεύει από τη γενικευμένη φλεγμονή, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας και δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα οφέλη αυτών των μούρων αποδίδονται στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, τις ευεργετικές χημικές ουσίες που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση δεκάδων ασθενειών. Ιδιαίτερα ωφέλιμες είναι οι ανθοκυανίνες, δηλαδή οι πολυφαινόλες που δίνουν σε αυτά τα μούρα το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα τους.

Για τρεις μήνες, οι ερευνητές χορήγησαν σε ποντίκια-πειραματόζωα μεγάλες ποσότητες λιπαρών. Σε μερικά από τα ποντίκια, έδωσαν επίσης μικρή ποσότητα μούρων.

Μελετώντας τα επίπεδα φλεγμονής στα κύτταρα των ποντικιών αλλά και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους, τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και τις μεταβολές στο βάρος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσα ποντίκια κατανάλωναν τα μούρα, στο πλαίσιο ενός διατροφικού προγράμματος με πολλά λιπαρά, παρουσίαζαν σημαντικά χαμηλότερους δείκτες φλεγμονής. Παράλληλα, τα bilberries βοήθησαν να διατηρηθεί η πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

http://www.onmed.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!