Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015


Ο 9χρονος Γκάρφιλντ είναι μία γάτα της οποίας τα ίχνη χάθηκαν το 2007, ωστόσο χάρη στην έρευνα ενός κέντρου προστασίας γατών, ο ιδιοκτήτης του αιλουροειδούς εντοπίστηκε και το τετράποδο επέστρεψε μετά από 7 χρόνια στο σπίτι του, στο Κάρντιφ της Ουαλίας.
Ο Γκάρφιλντ φαίνεται πως όλα αυτά τα χρόνια περιφερόταν στην περιοχή Σεντ Μέλονς, πολύ κοντά στο σπίτι του, ενώ τη φροντίδα του από τον Δεκέμβριο του 2012 την είχε αναλάβει μία γυναίκα, η οποία θεώρησε ότι πρόκειται για κάποιο αδέσποτο.
Πριν από λίγες ημέρες και ενώ αδυνατούσε να συνεχίσει να τον φροντίζει, η γυναίκα μετέφερε τον Γκάρφιλντ στο κέντρο προστασίας γατών του Μπρίτζεντ, όπου διαπιστώθηκε ότι το αιλουροειδές έφερε πάνω του ένα μικροτσίπ.
Μετά από έρευνα, εντοπίστηκε η κα Κάλντερ, ιδιοκτήτρια του Γκάρφιλντ, παρόλο που είχε μετακομίσει στο Ράμνεϊ, μια περιοχή στα ανατολικά του Κάρντιφ.
«Πετάω στα σύννεφα που επέστρεψε στο σπίτι. Δεν έπαψα ποτέ να τον σκέφτομαι και να αναρωτιέμαι πού μπορεί να είναι», δήλωσε η ευτυχισμένη ιδιοκτήτρια της γάτας, η οποία συνάντησε ξανά το κατοικίδιό της την Τρίτη.
Όσο για τον Γκάρφιλντ, έδειξε κι εκείνος τη χαρά του, γλείφοντας το πρόσωπο της ιδιοκτήτριάς του.
naftemporiki.gr
Μία φωτογραφία από το μικρότερο κατάστημα στο Λονδίνο, από το μακρινό 1900 κάνει το γύρο του διαδικτύου. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία πρόκειται για ένα κατάστημα με παπούτσια.









Δείτε τη φωτογραφία



 Πηγή φωτογραφίας Twitter History In Pictures

http://www.enikos.gr 

Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα είναι ένα από τα πιο «σίγουρα» στοιχήματα του κοντινού μέλλοντος, και ταυτόχρονα ο σύγχρονος κόσμος δείχνει να έχει «πιάσει» τα ταξί, αν κρίνει κανείς από τον θόρυβο ο οποίος έχει προκληθεί γύρω από την Uber.
Αυτά τα δύο στοιχεία φαίνεται πως θα «συνδυαστούν» στην περίπτωση της Σιγκαπούρης, όπου, σύμφωνα με δημοσίευμα του MIT Technology Review, η πόλη θα «ανοίξει» μία από τις γειτονιές στα αυτοοδηγούμενα το 2015, με την κεντρική ιδέα ότι τέτοιου είδους οχήματα θα μπορούν να λειτουργούν ως δημόσια μέσα μεταφοράς/ ταξί, παίρνοντας επιβάτες και μεταφέροντάς τους σε τρένα ή άλλα μέσα.
Τα οχήματα αυτά ωστόσο δεν θα είναι μεγάλου μεγέθους, καθώς θα παραπέμπουν περισσότερο σε golf carts, για μεταφορές σε μικρές αποστάσεις.
Κατά τη διάρκεια πάνελ στο ΜΙΤ τον προηγούμενο μήνα, ο Λαμ Γουΐ Σαν, διευθυντής του τμήματος «μέλλοντος» του υπουργείου Μεταφορών της Σιγκαπούρης, δήλωσε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να εξετάσει εάν τα αυτοοδηγούμενα οχήματα θα μπορούσαν να μειώσουν την κίνηση στους δρόμους και να μετατρέψουν την πόλη σε μία που χαρακτηρίζεται από πεζούς, ποδηλάτες και δημόσια μέσα μεταφοράς.
«Η Σιγκαπούρη καλωσορίζει τον βιομηχανικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο, προτρέποντάς τους να αναπτύξουν αυτόματα οχήματα για δοκιμές υπό κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους» δήλωσε ο Λαμ σε συνέντευξη μέσω email που ακολούθησε- ωστόσο δεν επεσήμανε εάν έχει υπάρξει επαφή με τη Google ή άλλες εταιρείες που επιδιώκουν την ανάπτυξη οχημάτων άνευ οδηγού.
Η πυκνότητα πληθυσμού της Σιγκαπούρης καθιστά επιτακτική τη μείωση της κίνησης στους δρόμους, και ως εκ τούτου η πόλη-κράτος εξετάζει σε πιλοτικό επίπεδο την επιλογή των αυτοοδηγούμενων οχημάτων σε συνεργασία με το ΜΙΤ, με διάφορα οχήματα όπως ένα ειδικά διαμορφωμένο Mitsubish i-MiEV, ένα αυτόνομο λεωφορείο (Navia) κ.α.Επίσης, το φθινόπωρο οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αυτοοδηγούμενα buggy σε μια ζώνη της πόλης, με τους χρήστες να μπορούν να κλείνουν online θέσεις και δυνατότητες επικοινωνίας vehicle-to-vehicle.
Τα buggies λειτούργησαν για δύο σαββατοκύριακα, μεταφέροντας 500 άτομα σε συνολικές αποστάσεις 400 χιλιομέτρων .
Δύσκολες στιγμές περνάει ο Βοno, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του.

Ο τραγουδιστής των U2 μπήκε στο χειρουργείο και υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο χέρι που κράτησε πέντε ολόκληρες ώρες.
Ο ίδιος μέσα από επιστολή του αποκαλύπτει πως εξαιτίας του ατυχήματος μάλλον δεν θα μπορέσει να ξαναπαίξει κιθάρα. «Η ανάκαμψη είναι πιο δύσκολη από όσο φανταζόμουν. Την ώρα που το γράφω αυτό, δεν είναι ακόμη σαφές αν θα ξαναπαίξω κιθάρα. Η μπάντα μου υπενθύμισε πως τόσο αυτοί όσο και ο δυτικός πολιτισμός δεν εξαρτώνται από το αν θα μπορέσω να ξαναπαίξω» έγραψε.

http://www.thestival.gr
Φαίνεται πως όλο και λιγότεροι Αμερικανοί τουρίστες τολμούν να περάσουν τον Ατλαντικό και να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Και η αιτία είναι ο Λίαμ Νίσον και οι ταινίες περιπέτειας «Taken» που εξακολουθεί να γυρίζει από το 2008 μέχρι σήμερα. Στην πρώτη ταινία, αλβανοί μαφιόζοι απάγουν την κόρη του στο Παρίσι. Στη δεύτερη ταινία, το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται με τη σύζυγό του στην Κωνσταντινούπολη.

«Εχω πάρει επιστολή από σχολείο του Τέξας», διηγήθηκε ο ηθοποιός στη βρετανική τηλεόραση, «όπου 60 παιδιά θα ταξίδευαν στην Ευρώπη και τα 40 έμειναν πίσω γιατί οι γονείς τους είχαν δει το "Taken 2"». Ευτυχώς που το «Taken 3» (στις αίθουσες από 15/1) εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ.

http://www.seleo.gr 

Σε ποιες χώρες ζουν οι άπιστοι άνδρες και γυναίκες;

Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για την απιστία ενώ πλήθος μελετών έχουν πραγματοποιηθεί προκειμένου να βρεθούν οι αιτίες τις απιστίας. Τελικά είναι θέμα γονιδίων, χαρακτήρα, καταστάσεων ή μήπως θέμα καταγωγής;
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης σε συνεργασία μαζί με ένα γαλλικό site γνωριμιών πραγματοποίησε σχετική μελέτη προκειμένου να διαπιστώσει ποιος ευρωπαϊκός λαός είναι πιο επιρρεπής στην απιστία. 
 
Σύμφωνα με την έρευνα η οποία διεξήχθη σε δείγμα 4879 ατόμων από την Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία, την Γερμανία, την Ισπανία και το Βέλγιο και δεν συμπεριέλαβε τους Έλληνες, χρυσό στο ξενο-σεξ παίρνουν  οι Γάλλοι και οι Ιταλοί. 
 
Ένα ποσοστό που αγγίζει το 55% των Γάλλων και 55% των Ιταλών δεν δίστασαν να ομολογήσουν  ότι είχαν απατήσει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους. Αντίστοιχα για τις γυναίκες τα ποσοστά πέφτουν για τις μεν Γαλλίδες στο 33% και για τις Ιταλίδες στο 44%. 
 
Ακολουθεί με διαφορά στήθους το Βέλγιο (51% οι άνδρες, 29% οι γυναίκες), η Ισπανία (50% οι άνδρες, 28% οι γυναίκες) και η Μεγάλη Βρετανία (42% οι άνδρες, 29% οι γυναίκες).
 
Ένα ακόμη στοιχείο που εξέτασε η έρευνα ήταν το κατά πόσο αυτοί που διέπραξαν απιστία το μετάνιωσαν ή είχαν ενοχές στη συνέχεια. Το αποτελέσματα είναι άκρως αποκαλυπτικά 
 
Οι Ιταλοί εμφανίζονται οι  λιγότερο μετανιωμένοι  (26% οι άνδρες και 27% οι γυναίκες) ενώ ακολουθούν, οι Γερμανοί  (28% οι άνδρες και 28% οι γυναίκες), οι Γάλλοι (32% οι άνδρες, 21% οι γυναίκες), .
 
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης η Γαλλίδα ψυχολόγος Μαρίζ Βαγιάν ανέφερε πως η κουλτούρα μας δεν είναι τόσο αυστηρή με την απιστία όπως ας πούμε οι αγγλοσαξωνικές χώρες».
iatropedia.gr
Ο άντρας στη γυναίκα :
- Δε μου λες, αν κέρδιζα το Τζόκερ τι θα έκανες;
- θα σου έπαιρνα τα μισά λεφτά και θα σε χώριζα.


Οπότε βγάζει αυτός ένα δελτίο από τη τσέπη και της λέει :
-Κέρδισα 12€, ορίστε τα 6€ σου και άντε στα τσακίδια...!!!











Οι άνθρωποι της φυλής Χούνζα ζούνε 120 χρόνια, αρρωσταίνουν σπάνια και οι γυναίκες της φυλής στα 40 τους μοιάζουν κοριτσάκια και στα 65 τους κάνουν παιδιά...

Οι Χούνζα ζουν σε μια κοιλάδα που φέρει το ίδιο όνομα κάπου ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν και αποτελούν το βασικό αντικείμενο πλήθους ερευνών ακριβώς εξαιτίας της θαυμαστής καλοζωίας και μακροζωίας τους.

Μπορεί να είναι και 65 χρόνων αφού τότε αρχίζουν να γεννούν

Οι Χούνζα, που έχουν καυκάσια χαρακτηριστικά, είναι όλοι τους άνθρωποι με μεγάλες δόσεις ενέργειας, κινούνται πολύ εξαιτίας εργασιών στη φύση και πιστεύουν μάλιστα ότι η συνεχής κίνηση είναι πηγή θετικής ενέργειας.

Δεν αγχώνονται και σπάνια μαλώνουν μεταξύ τους. Είναι όμως άραγε αυτός ο λόγος της ασυνήθιστης μακροζωίας τους; Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως ναι, άλλοι πως όχι, και πως το μυστικό της καλής υγείας και μακροζωίας τους βασίζεται στη διατροφή τους.

Σύμφωνα με έρευνα ενός γιατρού από τη Σκοτία, του Ρόμπερτ Μακάρισον, η αιτία της μακροζωίας των Χούνζα φαίνεται να είναι η διατροφή τους.

Το καλοκαίρι τρώνε φρούτα και ωμά λαχανικά, το χειμώνα αποξηραμένα βερίκοκα, βλαστωμένους σπόρους (φύτρα) και τυρί από πρόβειο γάλα. Σε γενικές γραμμές η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει πολλές πρωτεΐνες και δεν λαμβάνουν περισσότερες από 2.000 θερμίδες καθημερινά. Μαγειρεύουν με ελάχιστο αλάτι και όλες οι τροφές τους είναι φυσικές, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά.

Το κλίμα δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τη μακροζωία τους, αφού σε γειτονικά χωριά οι άνθρωποι που ζουν κάτω από τις ίδες κλιματικές συνθήκες δεν φτάνουν τις ηλικιακές «επιδόσεις» των Χούνζα και επίσης υποφέρουν από πολλές ασθένειες άγνωστες στη δική τους κοινωνία.

Πέραν της δίαιτας, ένας τρόπος ζωής βασισμένος στην πολλή κίνηση και την πολλή δουλειά, χωρίς καθόλου άγχος, φαίνεται να ευνοεί επίσης τους δείκτες ευημερίας αυτής της ιδιαίτερης φυλής. Ενα άλλο επίσης σημαντικό στοιχείο είναι το ταμπεραμέντο τους: οι Χούνζα δεν μαλώνουν μεταξύ τους, δεν εκνευρίζονται με τίποτα και έχουν μάθει να διαχειρίζονται τις αντιξοότητες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν ανακοίνωσε ο Στίβεν Τζέραρντ.
Η «σημαία» της ομάδας του Μερσεϊσάιντ, όπως επιβεβαίωσε και ο σύλλογος, θα φορέσει την φανέλα της μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και μετά θα αναζητήσει αλλού την τύχη του.
Στην ιστοσελίδα των «κόκκινων» φιλοξενείται και δήλωση του 34χρονου άσου, με την οποία κάνει λόγο για «την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου», ενώ εξηγεί, ταυτόχρονα τους λόγους που τον αναγκάζουν να αποχωρήσει από την ομάδα που τον ανέδειξε.
Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Λϊβερπουλ κι εφέτος συμπληρώνει 17 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο. Πανηγύρισε 10 τίτλους, ανάμεσά τους και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2005, μετά τον αλησμόνητο τελικό με τη Μίλαν, ωστόσο, δεν κατάφερε στο διάστημα αυτό να κατακτήσει το πρωτάθλημα Αγγλίας.
Εκτός το Τσάμπιονς Λιγκ με την φανέλα της Λίβερπουλ «σήκωσε» ακόμη, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (2001, 2005), ένα UEFA (2001), 2 Κύπελλα Αγγλίας (2001, 2006), 3 Λιγκ Καπ (2001, 2003, 2012) και ένα Community Shield (2006).
Η δήλωση του Τζέραρντ:
«Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Μαζί με την οικογένειά μου το σκεφτήκαμε πολύ και ψάχναμε την καλύτερη στιγμή. Προχώρησα στην επισημοποίηση της απόφασής μου προκειμένου να μην υπάρχουν άλλες φήμες για το μέλλον μου. Είναι δύσκολο το αντίο στη Λίβερπουλ που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και της οικογένειάς μου.
Είναι, όμως, για το κοινό καλό.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα είναι όμως κάπου που δεν θα μπορώ να ταχθώ απέναντι από τη Λίβερπουλ. Δεν είναι σε ανταγωνιστική ομάδα. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ να είμαι αντίπαλος της ομάδας αυτής.
Θέλω να γνωρίσω νέες εμπειρίες σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου και βάσει αυτού πήρα την απόφασή μου. Δεν θέλω να μετανιώνω όταν τελειώσει η καριέρα μου.
Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω τον Μπρένταν Ρότζερς, τους ιδιοκτήτες του συλλόγου, την ομάδα και όλους. Αποχωρώ υπό εξαιρετικές συνθήκες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και όλο το επιτελείο για τη στήριξή του.
Ήταν πραγματικά ιδιαίτερο να έχω υπάρξει μέλος αυτού του συλλόγου. Θέλω κάποια στιγμή στο μέλλον να επιστρέψω στη Λίβερπουλ από οποιοδήποτε πόστο... Απλά για να την υπηρετήσω ξανά.
Μέχρι και το τελευταίο μου παιχνίδι, σας διαβεβαιώ ότι θα είμαι απόλυτα προσηλωμένος και συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις και το καλό της ομάδας.
Για το τέλος άφησα τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Τους καλύτερους οπαδούς του κόσμου. Θέλω να ξέρετε ότι ήταν τιμή μου που σας αντιπροσώπευα, τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν αρχηγός. Απήλαυσα κάθε δευτερόλεπτο της θητείας μου στη Λίβερπουλ και θέλω το τέλος να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο».
Όπως μεταδίδουν από χθες τα μέσα ενημέρωσης του Νησιού ο Τζέραρντ θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού.
Αυξήσεις, έστω και μικρές, θα δουν από τη μισθοδοσία αυτού του μήνα εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οι αυξήσεις είναι αποτέλεσμα της οριζόντιας μείωσης κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης και της συνακόλουθης μείωσης της παρακράτησής της από τους μισθούς και τις συντάξεις.

Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε ότι για να ξεκινήσει η παρακράτηση με τη μειωμένη εισφορά δεν απαιτείται η έκδοση ειδικής εγκυκλίου, καθώς το μόνο που αλλάζει σε σχέση με το 2014 είναι οι συντελεστές της εισφοράς.
Επισημαίνεται ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται πλέον με νέους συντελεστές ως εξής:

- Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 0,7% (από 1%) επί ολόκληρου του ποσού.

- Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 1,4% (από 2%) επί ολόκληρου του ποσού.

- Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ,με συντελεστή 2,10% (από 3%) επί ολόκληρου του ποσού.

- Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 2,8% (από 4%) επί ολόκληρου του ποσού.

Σε εισόδημα έως 12.000 δεν επιβάλλεται εισφορά.

Τα  όφελος που θα έχουν οι φορολογούμενοι σε ετήσια βάση ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος διαμορφώνονται ως εξής:
από 39 έως 60 ευρώ, για όσους εμφανίζουν εισοδήματα από 13.000 έως και 20.000 ευρώ.
από 138 έως και 300 ευρώ για όσους εμφανίζουν εισοδήματα πάνω από 20.000 και μέχρι 50.000 ευρώ.
από 495 έως και 900 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 50.000 και μέχρι 100.000 ευρώ.
από 1.440 ευρώ και πάνω για όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.
Η Λιθουανία εντάχθηκε επισήμως στη ζώνη του ευρώ, την Τετάρτη τα μεσάνυχτα (2200 GMT), ως το 19ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποχωρίζεται το εθνικό της νόμισμα, το λίτας, και συνδέεται με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση του Βίλνιους βλέπει την ενίσχυση της ασφάλειας της εναντίον των ρωσικών φιλοδοξιών, ενώ οι πολίτες της Λιθουανίας εγκρίνουν αυτό το νέο βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

Με σταθερή ανάπτυξη και νόμισμα, η Λιθουανία ελπίζει να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις καθώς και δάνεια, όπως και οι άλλες δύο χώρες της Βαλτικής, η Εσθονία και η Λετονία, που εντάχθηκαν στη ζώνη του ευρώ το 2011 και το 2014 αντίστοιχα.

http://www.fpress.gr 
Ένα app  καθησυχάζει τον πανικό των χρηστών που μετανιώνουν για ένα λάθος μήνυμα που έστειλαν χθες το βράδυ. Η εφαρμογή Strings σας δίνει τη δυνατότητα να το διαγράψετε οριστικά, όχι μόνο από το κινητό σας, αλλά και από τη συσκευή του παραλήπτη. Βέβαια, για να συμβεί αυτό πρέπει οι δυο χρήστες να κάνουν chat μέσω του έξυπνου app και «όχι» να ανταλλάσσουν μηνύματα με τον κλασσικό τρόπο ή μέσω άλλης chat εφαρμογής.
Μπορεί το Snapchat και το CyberDust να αυτοκαταστρέφουν τα μηνύματα μετά την ανάγνωσή τους, αλλά το Strings «παντρεύει» την επιθυμία για share με την επιλογή της άμεσης και μόνιμης διαγραφής ενός μηνύματος από κάθε συσκευή. Βέβαια, αυτή η δυνατότητα δεν συνοδεύει μόνο τα μηνύματα, αλλά και με τα emails, τα βίντεο και τις φωτογραφίες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πάνω από 200.000 φωτογραφίες των χρηστών του Snapchat διέρρευσαν μέσα στον Οκτώβριο ενώ χιλιάδες ιδιωτικές φωτογραφίες διάσημων έπεσαν στα χέρια των χάκερς μέσα στο 2014. Γι’ αυτό, να είστε προσεκτικοί με ο,τι ανεβάζετε ή στέλνετε μέσω διαδικτύου, ακόμα και εάν αυτό γίνεται σε ιδιωτικό πλαίσιο.
Πηγή: techpress.gr
Είναι ένας από τους πιο εξωτικούς προορισμούς στον πλανήτη. Και μόνο το όνομα της χώρας είναι ικανό να σε "ταξιδέψει" σε μαγευτικά μέρη, παραδεισένιες παραλίες, πυκνή ζούγκλα και φυσικά… ωραίους ανθρώπους!
 
Βάλτε και λίγη σάμπα για ηχητικό υπόβαθρο, ετοιμάστε και μια καϊπιρίνια και… φύγατε για Βραζιλία!

Για όσους ετοιμάζονται για ένα ταξίδι στη μαγευτική Βραζιλία, ή σκοπεύουν να το κάνουν κάποια στιγμή στο μέλλον, δείτε παρακάτω τι δεν πρέπει να λείπει από την "to-do" λίστα σας.

1. Ανεβείτε στο λόφο Corcovado στο Ρίο ντε Τζανέιρο  

Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το γνωστό άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή. Από εκεί θα θαυμάσετε μια υπέροχη, πανοραμική θέα στο Ρίο ντε Τζανέιρο που θα σας κόψει την ανάσα. 

2. Για το "St Tropez" της Βραζιλίας… πάτε κατά Buzios μεριά


Στη Βραζιλία θα συναντήσετε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Κι αν στο σκηνικό προσθέσετε και τις καλλίγραμμες καλλονές με τα καυτά μπικίνι και τους γυμνασμένους νεαρούς που επιδίδονται σε "ποδο-βόλεϋ"… τότε η εμπειρία πηγαίνει σε "άλλα επίπεδα".
Για μια γεύση από "St Tropez" αλά Βραζιλία κατευθυνθείτε στην παραλιακή πόλη Buzios, που βρίσκεται κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

3. Στους καταρράκτες του Ιγκουασού 


Αν σας δοθεί η ευκαιρία να βρεθείτε στη Βραζιλία, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία του νότιου ημισφαιρίου.

4. Για "άγριες" καταστάσεις στη ζούγκλα του Αμαζονίου


Αναζητήστε μια εναλλακτική εμπειρία στα βάθη της πλούσιας ζούγκλας του Αμαζονίου και γνωρίστε τη Φύση στα καλύτερά της!
news.gr
Συνολικά εννιακόσια-σαράντα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στη Γαλλία κατά τα πανηγύρια για την αλλαγή του έτους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Αριθμός κατά 12% μικρότερος σε σχέση με την περσινή παραμονή πρωτοχρονιάς, όταν κάηκαν 1.067 οχήματα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιερ - Ανρί Μπραντέ στη BFM-TV, οι περισσότερες επιθέσεις σημειώθηκαν στις ανατολικές επαρχίες και στα προάστια του Παρισιού, όπου είχαν λάβει χώρα οι ταραχές του 2005.

Παρά τη μείωση των εμπρησμών πάντως, τα στοιχεία καταδεικνύουν πως η πυρπόληση αυτοκινήτων είναι πλέον ένας παγιωμένος τρόπος εορτασμού της πρωτοχρονιάς στη Γαλλία.
Το συκώτι είναι ένα από τα ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και εκτελεί σημαντικές λειτουργίες, όπως είναι η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής το επιβαρύνει, γι' αυτό η ενίσχυσή του είναι μια σημαντική διαδικασία. Με τις παρακάτω πολύ απλές κινήσεις μπορείτε να βοηθήσετε το συκώτι να λειτουργεί ομαλά, ιδιαίτερα εάν τελευταία έχετε υποπέσει σε κραιπάλες!

Νερό με λεμόνι
Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο το καλύτερο για το συκώτι σας. Πίνετε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα και προσπαθήστε να πίνετε κάθε πρωί ένα ποτήρι νερό με το χυμό ενός λεμονιού. Το λεμόνι ενισχύει τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του συκωτιού, ενώ το κιτρικό οξύ που βρίσκεται σε αυτό ωθεί το συκώτι σε περισσότερη παραγωγή χολής, που είναι ακόμα ένας τρόπος καθαρισμού του οργανισμού.

Σταυρανθή λαχανικά
Τα φυλλώδη λαχανικά, τα καρότα, η ρόκα, το λάχανο και οι λαχανίδες βοηθούν στην αναδόμηση του συκωτιού. Όταν θέλετε να αποτοξινώσετε το συκώτι σας, καταναλώνετε τουλάχιστον δυο μερίδες τη μέρα από αυτά τα λαχανικά, αλλά και μπόλικα κρεμμύδια, σκόρδο και μπρόκολο, στα οποία υπάρχει θείο, το οποίο με τη σειρά του ενδυναμώνει τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του συκωτιού.

Μεταλλικά στοιχεία
Τα μεταλλικά στοιχεία είναι απαραίτητα για τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Επιλέγετε τροφές που περιέχουν μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, και μαγγάνιο, όπως είναι το κατσαρό λάχανο, το μπρόκολο, το σπανάκι, οι μπανάνες, οι ηλιόσποροι και τα αμύγδαλα.

Συμπληρώματα ενίσχυσης της ηπατικής λειτουργίας
Το γάλα από γαϊδουράγκαθο, η κουρκούμη και η πικραλίδα προστατεύουν και ενισχύουν σημαντικά την καλή υγεία του συκωτιού. Εντάξτε τα παραπάνω στην καθημερινή σας διατροφή και θα κάνετε μεγάλο καλό στο συκώτι σας. Δοκιμάστε 45 mg κουρκούμη, 400 mg εκχύλισμα πικραλίδας ή 400 mg γάλα γαϊδουράγκαθου καθημερινά.

http://www.onmed.gr
Νέο, «ελαφρύ» και γρήγορο browser, με την κωδική ονομασία «Spartan»,ετοιμάζει η Microsoft. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικανικός κολοσσός έχει στα σκαριά ένα καινούργιο πρόγραμμα για διαδικτυακές αναζητήσεις, με το οποίο θα αντικαταστήσει το μέχρι πρότινος δημοφιλές «Internet Explorer».
Ο ανανεωμένος browser -ο οποίος κινείται στα πρότυπα του Chrome της Google- εκτιμάται ότι θα παρουσιαστεί μαζί με το νέο λογισμικό της εταιρίας, Windows 10, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου του 2015.
Ο Internet Explorer δεν τραβάει καθώς σήμερα μόνο το 9-10% των χρηστών παγκοσμίως τον αξιοποιούν στις καθημερινές τους αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, όταν τα ανταγωνιστικά Chrome και Firefox, τα χρησιμοποιεί το 60% και 24% αντίστοιχα.
Περισσότερα νέα για τον 'Spartan', τον επερχόμενο browser της Microsoft, θα υπάρξουν με την νέα χρονιά αφού η εταιρεία έχει προγραμματίσει ένα event για τις 21 Ιανουαρίου του 2015, όπου θα παρουσιάσει περισσότερα εργαλεία και εφαρμογές του νέου της λειτουργικού Windows 10.
Πηγή: News.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!