Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Στην προσπάθεια απώλειας του περιττού βάρους δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτός από την… αποφασιστικότητά τους, χρειάζονται και μια επιπλέον βοήθεια, ένα έξτρα κίνητρο για να πετύχουν το στόχο τους.
Για μία αμερικανική εταιρεία, το ρόλο αυτό μπορεί να παίξει ένα «έξυπνο» μπρασελέ, το οποίο «παρακολουθεί» τις θερμίδες που καταναλώνει κανείς, μετρώντας τις αλλαγές στα επίπεδα γλυκόζης και υγρών στον οργανισμό μέσα από τα κύτταρα του δέρματος.
Το «HealBe GoBe» είναι η τελευταία λέξη της «μόδας» στη φορετή τεχνολογία, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της υγείας των χρηστών.
Σχεδιάστηκε από μια ομάδα ρώσων κατασκευαστών και product managers, με επικεφαλής τους Artem Shipitsyn και George Mikaberydze.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, το μπρασελέ χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο, ο οποίος αναλύει τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τρεις αισθητήρες. Οι αισθητήρες αυτοί παρακολουθούν τις αλλαγές που σημειώνονται στον οργανισμό, μέσα από τα δερματικά κύτταρα, καθώς οι χρήστες εκτελούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Όταν τρώμε, οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη ή ζάχαρη στο αίμα. Τα κύτταρα απορροφούν τη γλυκόζη και τη μετατρέπουν σε ενέργεια, ενώ κατά τη διαδικασία αυτή σχηματίζονται και υγρά, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα. Οι αισθητήρες μετρούν τις αλλαγές αυτές χάρη στο ειδικό λογισμικό που έχει δημιουργηθεί και τις «μεταφράζουν» σε θερμίδες που έχουν καταναλωθεί από το χρήστη, ο αριθμός των οποίων εμφανίζεται στο μπρασελέ.
Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να γνωρίζει πόσες θερμίδες έχει καταναλώσει κάθε στιγμή μέσα στη διάρκεια της ημέρας.
Η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει, ότι η επιστήμη που «κρύβεται» πίσω από τη δημιουργία της συσκευής έχει επαληθευτεί από μελέτες. Μια ανεξάρτητη έκθεση, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη, της έδινε βαθμό ακρίβειας της τάξης του 84-93%. Ωστόσο, στην έρευνα συμμετείχαν μόνο πέντε εθελοντές.
Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά αργότερα φέτος.

Πηγή: novasports.gr 

Ο ομογενής Νίκος Παπαδόπουλος, από τη Μελβούρνη, αν και δεν ήξερε να κολυμπάει, έπεσε στη θάλασσα για να σώσει τρία παιδιά με τον πατέρα τους, που κινδύνευαν.
Ο κ. Παπαδόπουλος είχε πάει για ψάρεμα στην περιοχή του Κάραμ όταν στην εκβολή του ποταμού Πάτερσον, όπου συναντιέται με τη θάλασσα, άκουσε τις κραυγές ενός πατέρα και των τριών κοριτσιών του, ηλικίας δύο, τεσσάρων και δέκα ετών.
Αν και δεν ήξερε μπάνιο, χωρίς δεύτερη σκέψη, έπεσε στη θάλασσα και χτυπώντας πόδια και χέρια σαν τα σκυλιά, από ένστικτο, όπως είπε ο ίδιος, έφτασε κοντά στα παιδιά και με τη βοήθεια ενός άλλου περαστικού, του Αλέξανδρου, κατόρθωσαν να σώσουν τα τρία ανήλικα κοριτσάκια και τον πατέρα τους.
Ο Ναυαγοσωστικός Σύλλογος της περιοχής θα τιμήσει τον ομογενή που έσωσε τέσσερα άτομα, θα τον μάθει να… κολυμπά, αλλά προειδοποίησε όσους δεν ξέρουν μπάνιο να μην πέφτουν στην θάλασσα για να σώσουν κάποιον που κινδυνεύει, γιατί ενδέχεται να πνιγούν οι ίδιοι.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας Microsoft, Μπιλ Γκέιτς εμφανίζεται σε βίντεο να πίνει νερό προερχόμενο από επεξεργασμένα ανθρώπινα κόπρανα, σύμφωνα με το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να παρέχει νερό στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Σύμφωνα με την οργάνωση WaterAid, περίπου 748 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
«Το νερό είχε την ίδια γεύση με το εμφιαλωμένο που πίνω ως τώρα» δήλωσε ο Γκέιτς.
«Έχοντας μελετήσει τη μηχανική πίσω από την τεχνολογική αυτή εξέλιξη, με χαρά μπορώ να πίνω αυτό το νερό κάθε ημέρα. Είναι ασφαλές», πρόσθεσε ο ίδιος.
Το σύστημα που επιτρέπει τη μετατροπή ανθρώπινων κοπράνων σε πόσιμο νερό ονομάζεται Omniprocessor. Εφευρέτης του είναι ο Πέτερ Γιανίτσκι.

Λιγότερες ώρες κοιμούνται τα παιδιά που χρησιμοποιούν ταμπλέτες ή smartphones μέσα στα δωμάτιά τους, σε σχέση με εκείνα που αφήνουν τις συσκευές σε άλλους χώρους του σπιτιού κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Τα συμπεράσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της επιστημονικής επιθεώρησης «Pediatrics» (της 5ης Ιανουαρίου) δείχνουν ότι η πρόσβαση σε μία αποκαλούμενη «μικρή οθόνη» είναι πιο επικίνδυνη συγκριτικά με την ύπαρξη τηλεόρασης στο δωμάτιο σε ό,τι αφορά στη στέρηση ύπνου.
Η μελέτη διενεργήθηκε σε δείγμα 2.048 μαθητών δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου, ηλικίας μεταξύ 10 και 13 ετών, που φοιτούσαν σε σχολεία της Μασαχουσέτης.
Συνολικά, τα παιδιά εκείνα που είχαν πρόσβαση σε tablets και smartphones κοιμούνταν σχεδόν 21 λεπτά λιγότερο τη νύχτα σε σχέση με τα παιδιά στα δωμάτια των οποίων δεν υπήρχαν τέτοιες συσκευές. Επιπλέον, ήταν πιθανότερο να δηλώσουν ότι αισθάνονταν στέρηση ύπνου.
Όσα παιδιά είχαν τηλεόραση στο δωμάτιό τους κοιμούνταν 18 λεπτά λιγότερο σε σχέση με όσα δεν είχαν.
«Η παρουσία μίας μικρής οθόνης, αλλά όχι τηλεόρασης, στο υπνοδωμάτιο και ο χρόνος έκθεσης σε αυτήν συνδέονται με την αίσθηση ανεπαρκούς ξεκούρασης ή ανεπαρκούς ύπνου. Αυτά τα συμπεράσματα προειδοποιούν κατά της ανεξέλεγκτης πρόσβασης σε οθόνη στα υπνοδωμάτια των παιδιών», αναφέρεται στη μελέτη με επικεφαλής την Τζένιφερ Φέιλμπι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Η κουλτούρα του selfie δεν είναι μια ναρκισσιστική φιλοσοφία (τουλάχιστον, δεν είναι μόνο αυτό). Οι απανωτές φωτογραφίες του εαυτού σε καθημερινή βάση και με στόχο, εν μέρει, την κοινοποίηση, εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς, τους οποίους γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους, οι θιασώτες αυτού του κινήματος, ενώ ένας από αυτούς θα μπορούσε να είναι η ημερολογιακή καταγραφή της καθημερινότητας για τους ιστορικούς του μέλλοντος.
Αν όμως, οι ιστορικοί του μέλλοντος σας αφήνουν αδιάφορους και ο βασικός σας στόχος είναι η κοινοποίηση της φωτογραφίας σας στα κοινωνικά δίκτυα και η συλλογή των likes των φίλων σας, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα για το πως θα το πετύχετε αυτό και τι είναι, τελικά, αυτό που θα κάνει τη seflie σας viral…
Σημασία έχει η στιγμή
Μην ανεβάζετε φωτογραφίες αργά το βράδυ, νωρίς το πρωί ή τις ώρες της ημέρας που οι περισσότεροι φίλοι σας δεν πρόκειται να δουν την ανάρτησή σας. Αφού θέλετε να προμοτάρετε τον εαυτό σας, μιμηθείτε τους επαγγελματίες του marketing, φροντίστε να μη χαθεί στο timeline η selfie σας και ανεβάστε τη, όταν οι περισσότεροι από τους φίλους σας θα είναι online για να τη δουν και να πατήσουν like επιτόπου. Σημασία έχει το σημείο
Μην ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας, αυτές έστω, που θέλετε να «πουλήσετε», σε ένα κοινωνικό δίκτυο που δεν έχει πολλούς εγγεγραμμένους. Είτε αυτό είναι το facebook, είτε το instagram, είτε το pinterest, βρείτε εσείς σε ποιον από τους τρεις λογαριασμούς σας έχετε την περισσότερη κίνηση και ανεβάστε εκεί τη φωτογραφία και τις... μετοχές σας. Όσο καλή και να είναι μια φωτογραφία, χρειάζεται ο κόσμος για να τη δει!
Σημασία έχουν τα hashtags
Αν δε σας φτάνουν τα likes των φίλων και θέλετε ολάκερο το facebook να δει τη φάτσα σας, χρησιμοποιήστε έξυπνα, πρακτικά και αποτελεσματικά hashtags και θα εμφανίζεστε στα αποτελέσματα αναζήτησης ατόμων από όλο τον κόσμο. Αφού θέλετε λοιπόν πολλά likes, θα πρέπει να στοχεύετε ψηλά! Σημασία έχει το φως
Ο κακός φωτισμός, μπορεί να καταστρέψει μια καλή φωτογραφία και μια κακή φωτογραφία μπορεί να καταστρέψει εσάς. Μη χαραμίζετε, λοιπόν, την ενέργεια και το προσεγμένο μακιγιάζ σας σε σκοτεινές φωτογραφίες. Αφού έχει σημασία για εσάς η συλλογή των likes, φροντίστε να δώσετε στον κόσμο, ένα καλό λόγο να το πατήσει το like και το φως πάντα βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση.
Σημασία έχει η λεζάντα
Το χιούμορ, επίσης, ανεβάζει τις μετοχές σας και λύνει τα χέρια όσων θέλουν να πατήσουν το like, αλλά δεν θέλουν και να παρεξηγηθούν ότι σας φλερτάρουν διαδικτυακά. Μια έξυπνη λεζάντα, ακόμα, θα αυξήσει τη δημοτικότητα της ανάρτησής σας, αφού θα αποσπάσει και ψήφους που προορίζονται αποκλειστικά για το λεκτικό κομμάτι της δημοσίευσης. Είτε τους αρέσουν τα σχόλιά σας, είτε οι φωτογραφίες σας, το σημαντικό είναι ότι τους αρέσετε!
Σημασία έχει η γωνία
Προσέξτε τη γωνία από την οποία θα τραβήξετε τη selfie σας, για να αναδείξετε την ομορφιά σας και όχι το προγούλι σας. Επιπλέον, μη δείξετε υπερβάλλοντα ζήλο, κάντε τη να μοιάζει φυσική και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ακόμα κι αν μόνο εσείς γνωρίζετε ότι τραβήξατε τουλάχιστον δέκα, για να πετύχετε τη γωνία, το φωτισμό και την έκφραση.
Προσθέστε κάτι ενδιαφέρον
Οι επαναλαμβανόμενες selfie, αργά ή γρήγορα θα κουράσουν τους φίλους σας, που από το like θα περάσουν στο στάδιο που θα μπλοκάρουν τις αναρτήσεις σας. Μην επιτρέψετε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά προσθέτετε σε κάθε φωτογραφία και ένα διαφορετικό στοιχείο, που θα κάνει το πλάνο, πιο ενδιαφέρον από το προηγούμενο. Συνεχίστε, λοιπόν, να βγάζετε φωτογραφίες τον εαυτό σας, αλλά την επόμενη φορά φροντίστε να φαίνεται και ο πύργος του Άιφελ, μπροστά από τον οποίο στέκεστε...
clickatlife.gr
Εκδηλώνουν πονόλαιμο, βήχα, «μπούκωμα», συνάχι, με ή χωρίς «δέκατα» ή πυρετό ή πόνους σε όλο το σώμα, που μερικές φορές επιμένουν για αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες.

Οι λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος είναι οι πιο συχνές λοιμώξεις ανάμεσα στους ενήλικες και τους έφηβους, που έχουν δύο με τέσσερις λοιμώξεις τον χρόνο. Τα παιδιά μπορεί να έχουν έξι με δέκα κρυολογήματα τον χρόνο (ενώ τα παιδιά που πάνε σχολείο μπορεί να έχουν ως και την ηλικία των 12 ετών.)

Παρότι όλα τα κρυολογήματα συχνά τα αναφέρουμε ως γρίπη, η αλήθεια είναι ότι το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη είναι διαφορετικές νόσοι.

Το κρυολόγημα προκαλείται από μόλυνση από κάποιον από τους 100 διαφορετικούς ρινοϊούς. Άλλοι ιοί που μπορούν να προκαλέσουν κρυολόγημα είναι οι κορωνοϊοί, οι αδενοϊοί, οι εντεροϊοί, ο μεταπνευμονοϊός και οι ιοί παραϊνφλουέντζας. Λόγω των τόσον διαφορετικών ιών που προκαλούν το κρυολόγημα είναι αδύνατον κάποιος να αποκτήσει ανοσία.

Ο ιός του κοινού κρυολογήματος μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω φταρνίσματος ή βήχα ή της επαφής με το σάλιο ή τις ρινικές εκκρίσεις ενός μολυσμένου ατόμου ή κατευθείαν αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια.
Μετά από την αρχική λοίμωξη, η περίοδος επώασης του ιού κυμαίνεται στις 8 με 12 ώρες τα συμπτώματα μπορεί να εμφανισθούν κατευθείαν μετά από αυτή την περίοδο ή μπορεί να ξεκινήσουν μετά από 2 με 5 μέρες μετά τη μόλυνση, ωστόσο συνήθως εμφανίζονται μετά από 10 ώρες.
Η πρώτη ένδειξη του κρυολογήματος είναι ο πονόλαιμος. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν ρινική καταρροή, μπούκωμα της μύτης, φτάρνισμα και βήχα. Αυτά ακολουθούνται συνήθως από μυϊκούς πόνους, αδυναμία, αδιαθεσία, πονοκέφαλο και μείωση της όρεξης για φαγητό. Τα κρυολογήματα συχνά μπορούν να προκαλέσουν υψηλό πυρετό και εξάντληση, ωστόσο συνήθως αυτά είναι συμπτώματα γρίπης. Τα συμπτώματα του κρυολογήματος εξαφανίζονται συνήθως μετά από μια εβδομάδα αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορούν να διαρκέσουν ως 14 ημέρες, με τον βήχα να διαρκεί περισσότερο από τα άλλα συμπτώματα. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο έντονα στους ηλικιωμένους και τα παιδιά και μπορεί να περιλαμβάνουν έντονο πυρετό και εξανθήματα

Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος με υψηλή μεταδοτικότητα.

Στην ταξινόμηση ιών οι ιοί της γρίπης είναι ιοί RNA οι οποίοι αποτελούν τρία από τα πέντε genera της οικογένειας Orthomyxoviridae τους ιούς Α, Β και C της γρίπης. Οι ιοί της γρίπης προσβάλλουν το ανώτερο ή/και το κατώτερο τμήμα του αναπνευστικού συστήματος (μύτη, φάρυγγας, λάρυγγας, βρόγχοι,).
Εμφανίζεται με τη μορφή σποραδικών κρουσμάτων και μικροεπιδημιών. Κάθε δέκα- δεκαπέντε έτη εμφανίζεται με τη μορφή πανδημίας και προσβάλλει μεγάλο τμήμα του γενικού πληθυσμού.

Τα συμπτώματα έχουν οξεία έναρξη με απότομη εισβολή πυρετού, κεφαλαλγίας, μυαλγιών, κακουχίας. Αυτά τα γενικά συμπτώματα συνήθως συνοδεύονται από ρινική συμφόρηση, πονόλαιμο και βήχα. Η γρίπη στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι καλοήθης πάθηση που αυτοϊάται.
Το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη δεν έχουν αιτιολογική θεραπεία. Το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς καταπολεμά από μόνο του την ασθένεια. Μέσα σε λίγες μέρες το ανοσοποιητικό αντιδρά και αποτρέπει τον ιό να προσβάλλει περισσότερα κύτταρα.
Επίσης μέσω αυτής της αντίδρασης τα λευκοκύτταρα καταστρέφουν τον ιό μέσω φαγοκύττωσης και καταστρέφουν τα μολυσμένα κύτταρα.


Για την πρόληψη της γρίπης υπάρχει εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό στο 75% των περιπτώσεων. Επειδή οι ασθένειες αυτές προκαλούνται από ιούς, τα αντιβιοτικά δεν είναι αποτελεσματικά ενάντιά τους. Χορηγείται αγωγή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Ο ασθενής επίσης πρέπει να πίνει πολλά υγρά και μέσω αντιβηχικών σιροπιών ή σπρέι, αποχρεμπτικών για να διευκολύνουν τη ρευστοποίηση των φλεγμάτων, αποσυμφορητικών έτσι ώστε να μειώνουν τη συμφόρηση στις διόδους και ιδιαίτερα στη μύτη και με τη χρήση αναλγητικών. Για την αντιμετώπιση των ιώσεων δεν πρέπει αρχικά να λαμβάνουμε αντιβίωση. Αρκεί μια απλή αντισηψία της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας με υπογλώσσια δισκία που διαλύονται αργά στο στόμα για την ανακούφιση του πονόλαιμου και η λήψη ενός βλεννολυτικού για την αντιμετώπιση του παραγωγικού βήχα. Η χορήγηση αντιβίωσης είναι αναγκαία μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και μόνο μετά από τη συμβουλή του γιατρού.

Ο γιατρός είναι ο μόνος που θα κάνει τη διάγνωση και θα σας συστήσει την κατάλληλη αγωγή. Επίσης, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι τα αντιβιοτικά θα μας προφυλάξουν και θα αποτρέψουν την εξέλιξη μιας ιογενούς λοίμωξης σε μικροβιακή, γιατί απλά δεν έχουν τέτοιες ιδιότητες.

Από τον Χρήστο Παπαφράγκο, Γενικό Ιατρό, Συντονιστή Διεύθυνσης ΕΣΥ Γενικής Ιατρικής, Πρόεδρο Ε.ΚΟ.Γ.Ι (Ελληνικού Κολλεγίου Γενικής Ιατρικής) και επιστημονικό συνεργάτη του www.iator.gr .

Η εκμετάλλευση δασικών εκτάσεων και βιοτόπων για λόγους εντατικών καλλιεργειών μπορεί να επιταχύνει τη διάβρωση του εδάφους τόσο δραματικά, ώστε μέσα σε λίγες δεκαετίες να προκαλούνται οι ίδιες απώλειες που με φυσικές διεργασίες θα έπαιρναν χιλιάδες χρόνια για να πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Η αποψίλωση των δασών και η αγροτική εκμετάλλευση είναι γνωστό πως προκαλούν διάβρωση του εδάφους σε γρηγορότερο ρυθμό, ωστόσο η ακριβής μέτρηση της διαφοράς από τη φυσική διάβρωση αποτελεί διαχρονικά μία δύσκολη διαδικασία για τους γεωλόγους. Το γεγονός αυτό καθιστά την περιβαλλοντική διαχείριση πιο δύσκολη.
Τώρα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ και το Πανεπιστήμιο Imperial στο Λονδίνο εξέτασαν δέκα ποταμούς και υγριοβιοτόπους στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και για πρώτη φορά κατάφεραν να προσδιορίσουν το ακριβές ποσοστό της φυσικής διάβρωσης, και κατά συνέπεια την επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας που προκλήθηκε από τον άνθρωπο μέσω της υλοτόμησης, της εντατικής καλλιέργειας καπνού και βαμβακιού και άλλων δραστηριοτήτων.
Τα ευρήματα εξέπληξαν τους επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν πως πριν την άφιξη των Ευρωπαίων αποίκων στην περιοχή, η διάβρωση του εδάφους ήταν μόλις ένα εκατοστό κάθε χίλια χρόνια, ενώ κατά την περίοδο του έντονου αποικισμού στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, ο ρυθμός αυξήθηκε κατακόρυφα στο ένα εκατοστό κάθε δέκα χρόνια.
«Το έδαφος πρακτικά καταρρέει όταν αφαιρούμε τη φυσική βλάστηση κατά αυτόν τον τρόπο, και ο ρυθμός διάβρωσης πολλαπλασιάζεται», δήλωσε ο Πολ Μπίρμαν, συνεπικεφαλής της μελέτης.
Οι ερευνητές συνέλεξαν 24 δείγματα από τις κοίτες των ποταμών και στη συνέχεια προσδιόρισαν το ρυθμό της διάβρωσης μετρώντας τη συγκέντρωση του ισοτόπου βηρυλλίου-10 με τη βοήθεια ενός φασματογράφου μάζας. Το συγκεκριμένο ισότοπο συσσωρεύεται στα ανώτερα στρώματα του εδάφους, με συνέπεια η αυξημένη συγκέντρωσή του να υποδεικνύει ότι έχει εκτεθεί λιγότερο στην επιφάνεια της Γης και άρα η διάβρωση του εδάφους είναι πιο αργή.
Κάθε άνθρωπος έχει έμφυτο ένα στοιχειώδη προγραμματισμό ικανότητας. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, μαθαίνουμε αφομοιώνοντας γνώσεις και χρησιμοποιώντας τες. Ο καθένας μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο και ως γονείς θα έχετε παρατηρήσει ότι άλλο παιδί λειτουργεί καλύτερα στα γλωσσικά και άλλο στα οπτικά.
Άλλα αποστηθίζουν πιο εύκολα και άλλα κατανοούν καλύτερα. Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, www.madou.gr Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής τονίζει ότι οι γονείς που γνωρίζουν τον καλύτερο τρόπο μάθησης του παιδιού τους, το βοηθάνε να μαθαίνει πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Παρακάτω παραθέτουμε τους τρείς τύπους και τα χαρακτηριστικά τους:
Ακουστικός τύπος:
Οι ακουστικοί τύποι αφομοιώνουν καλύτερα τις γνώσεις με ιδιαίτερη προτίμηση στις λέξεις και τους ήχους. Συνήθως μιλούν νωρίς και αναπτύσσουν πλούσιο λεξιλόγιο. Στην βρεφική ηλικία δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στη μίμηση ήχων, στη μουσική και στις γνώριμες φωνές. Στη νηπιακή και προσχολική ηλικία, κάνουν πολλές ερωτήσεις, μιλούν καθαρά και απαγγέλουν ποιήματα. Κατά τη διάρκεια των σχολικών τάξεων, τους αρέσει να διαβάζουν δυνατά, θυμούνται με ακρίβεια ονόματα και ημερομηνίες  και καθώς μεγαλώνουν ακούν πολλές ώρες μουσική και προτιμούν παιχνίδια με λέξεις. Οι ακουστικοί τύποι, κατευθύνονται από την ενεργητικότητα της γλώσσας και υστερούν από τους συνομήλικους σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με αφή και όραση.
Συμβουλές για γονείς: Όταν το παιδί βρίσκεται στο σπίτι και μελετάει, αποφύγετε τους δυνατούς θορύβους διότι μπορεί να του αποσπάσετε την προσοχή. Μπορείτε να βοηθήσετε στη μελέτη του με την ηχογράφηση των μαθημάτων καθώς και τη χρήση ηχητικών βιβλίων.
 
Οπτικός τύπος:
Οι οπτικοί τύποι, αφομοιώνουν καλύτερα τις γνώσεις με την αίσθηση της όρασης. Η φαντασία τους είναι ανεπτυγμένη και μαθαίνουν μέσα από τις εικόνες, την εμφάνιση γνώριμων αντικειμένων και γρήγορα μπορούν να θυμηθούν οπτικά ερεθίσματα όπως το σχήμα, μέγεθος και χρώμα. Τα νήπια απολαμβάνουν να κοιτάζουν τις εικόνες ενός βιβλίου και να γυρίζουν τις σελίδες. Στην προσχολική ηλικία και στο νηπιαγωγείο δείχνουν ενδιαφέρον για τις εφευρέσεις, τα παζλ, τη ζωγραφική, τις χειροτεχνίες κλπ. Συντονίζουν ευκολότερα την όραση και τις κινήσεις των χεριών. Συνήθως τείνουν, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, να ονειροπολούν και η έντονη κινητικότητα μπορεί εύκολα να τους αποσπάσει την προσοχή.
Συμβουλές για γονείςΔώστε στο παιδί βιβλία με εικόνες και ενθαρρύνετε το να γράψει και να υπογραμμίσει με διαφορετικά χρώματα. Ενθαρρύνετε το καθώς διαβάζει να φτιάχνει τις δικές του εικόνες και να τις φωτογραφίζει στο μυαλό του.
 
Κινητικός τύπος:
Οι κινητικοί τύποι αφομοιώνουν καλύτερα τις γνώσεις με την αφή. Είναι συνήθως αεικίνητοι και μέσα από την αίσθηση της αφής καταγράφουν πληροφορίες. Από πολύ νωρίς ξεκινούν το μπουσούλισμα και το περπάτημα και στην προσχολική ηλικία είναι εκείνα που πηδούν, σκαρφαλώνουν και επιχειρούν πιο τολμηρές κινήσεις και παιχνίδια, σε αντίθεση με άλλα παιδιά. Στο νηπιαγωγείο, δυσκολεύονται να μείνουν φρόνιμα ενώ κατά τη διάρκεια των πρώτων τάξεων έχουν συνήθως χαμηλές επιδόσεις εξαιτίας της διάσπασης και της υπερκινητικότητας. Σε μεγαλύτερη ηλικία, συνήθως διακρίνονται σε κάποιο άθλημα και η έντονη επιθυμία τους για σωματικές δραστηριότητες αποκλείει ακουστικά και οπτικά ερεθίσματα και οδηγεί σε μαθησιακή δυσκολία και καθυστέρηση ομιλίας.
Συμβουλές για γονείς: Ύστερα από ένα χρονικό διάστημα μελέτης, επιτρέψτε στο παιδί σας να κάνει διαλλείματα. Η κίνηση και η απασχόληση των χεριών τους με ένα αντικείμενο τα βοηθάει να συγκεντρωθούν.
 boro.gr
Το σύνθημα #JeSuisCharlie, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δείξει την υποστήριξη των απλών ανθρώπων για τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης κατά της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια tweets σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Twitter.

Αυτή η δυναμική γύρω από ένα ενιαίο hashtag έφτασε την Παρασκευή στις 17:00 ώρα ΗΠΑ (00:00 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου GMT) τα 5.044.740 tweets, έχοντας κορύφωση τα 6.300 tweets ανά λεπτό που περιέχουν τη συγκεκριμένη λέξη- κλειδί.

Αν και το hashtag #JeSuisCharlie δεν έχει ολοκληρωθεί από τους χρήστες του Διαδικτύου, ωστόσο, απέχει πολύ από την επίτευξη του στόχου των 18.136.006 εκατομμυρίων tweets που είχε προκαλέσει η λέξη- κλειδί #Ferguson η πλέον μακράν χρησιμοποιούμενη λέξη κλειδί το 2014, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αφορούσε την πόλη του Μισσούρι των Ηνωμένων Πολιτειών όπου ένας νεαρός αφροαμερικανός σκοτώθηκε από ένα λευκό αστυνομικό στις αρχές Αυγούστου προκαλώντας οργή στην κοινότητα των αφροαμερικανών.
real.gr
Μια θετική παρενέργεια του κρύου αναδεικνύει αμερικανική πειραματική έρευνα, που διαπίστωσε ότι η συχνή έκθεση ενός οργανισμού σε χαμηλές θερμοκρασίες βελτιώνει τον τρόπο που γίνεται ο μεταβολισμός των λιπών, μετατρέποντας το λευκό λίπος σε καφέ. Με άλλα λόγια, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ υποστηρίζουν ότι το κρύο έχει αδυνατιστικές ιδιότητες.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Molecular Cell, η καθηγήτρια Διαιτολογίας και Τοξικολογίας Χέι Σουκ Σουλ και οι συνεργάτες της κάνοντας πειράματα σε ποντίκια διαπίστωσαν ότι, η έκθεση σε κρύο περιβάλλον αυξάνει τα επίπεδα της πρωτεΐνης Zfp516, η οποία είναι ζωτική για τη δημιουργία καφέ λίπους, του είδους εκείνου του λίπους στο σώμα, που γεννά εσωτερική θερμότητα. Με αυτό τον τρόπο, προστατεύεται κανείς από την παχυσαρκία, αλλά και από μεταβολικές διαταραχές, όπως ο διαβήτης.
Το καφέ λίπος παίρνει αυτή την απόχρωση, επειδή περιέχει πάρα πολλά μιτοχόνδρια, τα «εργοστάσια» παραγωγής ενέργειας των κυττάρων. Ενώ κάποτε θεωρείτο ότι καφέ λίπος υπήρχε μόνο στα βρέφη, πιο πρόσφατα διαπιστώθηκε πως το καφέ λίπος αποθηκεύεται και στους ενήλικες.
Η πρωτεΐνη Zfp516 μετά από τη συχνή έκθεση στο κρύο, βοηθά το λευκό λίπος (που αποθηκεύει ενέργεια και ευθύνεται κυρίως για το πάχος) να μεταμορφώνεται σε καφέ λίπος (που καίει την αποθηκευμένη ενέργεια), με αποτέλεσμα ο οργανισμός να θερμαίνεται και, παράλληλα, να χάνει βάρος.
Τα πειράματα έδειξαν ότι τα ποντίκια με υψηλή ποσότητα της εν λόγω πρωτεΐνης, λόγω της παρατεταμένης έκθεσής τους στο κρύο, πήραν κατά μέσο όρο 30% λιγότερο βάρος, σε σχέση με τα ποντίκια που ζούσαν σε ζεστό περιβάλλον. Παρόλο που και οι δύο ομάδες πειραματόζωων διατρέφονταν επί ένα μήνα με τροφές πλούσιες σε λιπαρά, η ομάδα που κρύωνε, πάχυνε λιγότερο.
Όταν οι ερευνητές προκάλεσαν γενετική τροποποίηση σε μερικά πειραματόζωα, ώστε να εξουδετερώσουν το γονίδιο που παράγει την πρωτεΐνη Zfp516, εκείνα δεν ανέπτυσσαν πλέον καθόλου καφέ λίπος. Από την άλλη, όταν μέσω άλλης μετάλλαξης τα ποντίκια παρήγαγαν στον οργανισμό τους περισσότερη πρωτεΐνη Zfp516, μπορούσαν να μετατρέπουν πιο εύκολα το λευκό λίπος σε καφέ και πάχαιναν λιγότερο.
«Αν θα μπορούσε κανείς να αυξήσει κάπως τα επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης, πιθανώς μέσω φαρμάκων, θα είχε περισσότερο καφέ λίπος και ίσως θα έχανε περισσότερο βάρος, ακόμη κι αν έτρωγε την ίδια ποσότητα φαγητού», εξηγεί η Δρ Σουλ.
Μελέτες έχουν τεκμηριώσει ότι, επειδή οι άνθρωποι εδώ και πολλά χρόνια ζουν σε περιβάλλοντα με ελεγχόμενες θερμοκρασίες, η ανάγκη μας για καφέ λίπος, έχει μειωθεί σταδιακά. Επίσης οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν αναλογικά λιγότερο καφέ λίπος στο σώμα τους. Περίπου το 90% του λίπους ενός μέσου ανθρώπου σήμερα αποτελείται από λευκό λίπος.
Τα υψηλότερα επίπεδα καφέ λίπους αυξάνουν την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, ενώ αντίθετα η αντίσταση στην ινσουλίνη οδηγεί σε διαβήτη τύπου ΙΙ. Συνεπώς το καφέ λίπος προστατεύει και από τον διαβήτη, καθώς μαζί του καίγεται και η γλυκόζη, μειώνοντας το σάκχαρο στο αίμα.
Πηγή: health.in.gr
Κάθε προηγούμενο ξεπερνά αυτό που έκανε ένας Ινδός μηχανικός. Ο Α.Κ. Βέρμα, μηχανικός στο Τμήμα Δημοσίων Έργων της Ινδίας εκμεταλλευόμενος το καθεστώς μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα του, πήρε άδεια από τη δουλειά του το Δεκέμβριο του 1990 και έκτοτε… δεν ξαναεμφανίστηκε!
Ωστόσο, λόγω της πολύ αυστηρής εργατικής νομοθεσίας στην Ινδία, και παρά το γεγονός πως απ’ το 1992 κιόλας είχε κριθεί ένοχος «για εσκεμμένη απουσία από το καθήκον του», χρειάστηκε να περάσουν άλλα 22 χρόνια για να απολυθεί…
Ο Βέρμα προσελήφθη στην υπηρεσία το 1980 και για μία δεκαετία εργάστηκε απρόσκοπτα, πριν πάρει άδεια τον Δεκέμβριο του 1990. Ωστόσο, μετά το πέρας της άδειάς του, ο μηχανικός δεν έδωσε ξανά σημεία ζωής στην υπηρεσία, η οποία ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν τον Σεπτέμβριο του 1992.
Τελικά, το 2005, αφού πέρασαν περισσότερα από δεκατρία χρόνια (!), συντάχθηκε το κατηγορητήριο, ενώ τον Αύγουστο του 2007 εκδόθηκε το πόρισμα της έρευνας, με βάση το οποίο ο κ. Βέρμα κρίθηκε αδικαιολογήτως απών.  Και πάλι όμως η γραφειοκρατία της χώρας –που θεωρείται η χειρότερη σε όλη την Ασία- μεσολάβησε ώστε η απομάκρυνση του Βέρμα να γίνει επτά χρόνια μετά, το 2014.
Η εργατική νομοθεσία της Ινδίας καθιστά δύσκολη την απόλυση ενός δημοσίου υπαλλήλου για οποιονδήποτε λόγο πλην των ποινικών παραπτωμάτων –κι ο Ινδός μηχανικός είναι σαφές πως είχε υποπέσει σε… πλημμέλημα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, οι απουσίες από τον χώρο εργασίας στο δημόσιο τομέα της Ινδίας είναι τόσο συχνές που ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει επιβάλει έναν σαρωτή αποτυπωμάτων ώστε να κάνει πιο δύσκολες τις συνεχόμενες απουσίες. Μάλιστα οι έλεγχοι μέσα του σαρωτή είναι προσβάσιμοι στο κοινό, σε πραγματικό χρόνο, μέσω της ιστοσελίδας www.attendance.gov.in.
Τα λάπτοπ στις μέρες μας χρησιμοποιούνται, πέρα από το σπίτι και όλους τους εξωτερικούς χώρους, ενώ στα γραφεία είναι πολλοί είναι αυτοί που τα παίρνουν μαζί τους από το σπίτι στο γραφείο και το αντίθετο. Αυτός είναι και ο λόγος που βρωμίζουν πιο εύκολα και πρέπει να καθαρίζονται συχνά και σχολαστικά για να είναι πάντα καθαρά.
Το πληκτρολόγιο είναι το πιο βρώμικο πράγμα πάνω σε ένα λάπτοπ καθώς αυτό είναι το μέρος που αγγίζουν τα χέρια σας περισσότερο. Έρευνες έχουν δείξει πως ένα πληκτρολόγιο μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια κι από μία τουαλέτα. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται συχνά ένα καλό καθάρισμα.
Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας σιγουρευτείτε πως δεν είναι ανοιχτό και πως δεν είναι συνδεδεμένο με ρεύμα. Επίσης, καλό είναι να αφαιρέσετε το ποντίκι (αν υπάρχει) καθώς και τυχόν cd ή usb που μπορεί να έχετε σε αυτό.
Τι να αποφύγετε: Όπως συνιστούν και οι εταιρίες υπολογιστών καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε σπρέι με αεροζόλ, διαλύτες ή λειαντικά προϊόντα. Ενώ μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το λάπτοπ σας, μην ψεκάσετε ποτέ τίποτα κατευθείαν σε αυτό και το πληκτρολόγιό του. Πάντα θα ψεκάζετε πρώτα σε κάποιο απαλό πανί και μετά με το πανί θα καθαρίζετε την επιφάνεια που θέλετε.
Για να καθαρίσετε, λοιπόν, το πληκτρολόγιο ενός λάπτοπ θα χρειαστείτε ένα απαλό βαμβακερό πανί και ένα ειδικό καθαριστικό για πληκτρολόγια το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα που πουλάει σχετικά προϊόντα. Ψεκάζοντας λίγο από αυτό το προϊόν πάνω στο πανί μπορείτε να καθαρίσετε ένα-ένα τα πλήκτρα. Αν, από την άλλη μεριά, δεν επιθυμείτε να πάρετε κάποιο σπρέι, μπορείτε απλά να καθαρίσετε με το πανί το κάθε πλήκτρο σχολαστικά και τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στο καθένα από αυτά.
Επιπλέον, για να διώξετε τη σκόνη ή τυχόν σκουπίδια που μπορεί να έχουν μαζευτεί ανάμεσα στα πλήκτρα ή και στο εσωτερικό τους η λύση είναι μία. Αφού αναποδογυρίσετε το λάπτοπ σας και το τινάξετε καλά για να φύγουν τα πάνω-πάνω σκουπίδια, πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε με το μικρό σκουπάκι που έχει τα πλήκτρα από πάνω. Κάντε το ίδιο και με όλες τις εσοχές που έχει το λάπτοπ σας.
Πηγή: spirossoulis.com
Δε χρειάζεται να ταξιδεύει κανείς στη Διακεκριμένη ή Πρώτη θέση για να απολαύσει μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού. Αρκεί να φροντίσει να δημιουργήσει για τον εαυτό του τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να ταξιδέψετε στην Οικονομική θέση… σαν άρχοντες, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Προμηθευτείτε ένα καλό μαξιλάρι ταξιδίων

Επενδύστε σε ένα καλό, ανθεκτικό, φουσκωτό μαξιλάρι για ταξίδια, κερδίζοντας χώρο στις χειραποσκευές σας και απολαύστε ένα ξεκούραστο ταξίδι. Το φουσκωτό μαξιλάρι θα φροντίσει να… κρατήσει το κεφάλι σας στη θέση του, προσφέροντάς σας την ευκαιρία να απολαύσετε έναν χαλαρωτικό υπνάκο.

2. Κοιτάξτε γύρω σας για άδειες θέσεις

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιβίβασης κοιτάξτε γύρω σας και αναζητήστε άδειες θέσεις ή ολόκληρες σειρές με άδειες θέσεις. Ρωτήστε αν μπορείτε να αλλάξετε θέση και… απολαύστε το ταξίδι σας με επιπλέον για… χέρια και πόδια!

3. Μην ξεχνάτε τα ακουστικά και τις ωτοασπίδες

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο σε ένα πολύωρο ταξίδι από τους συνεπιβάτες που φωνάζουν σαν να μην υπάρχει αύριο… από τα μωρά που κλαίνε διαρκώς και τα πιτσιρίκια που τσιρίζουν γιατί οι γονείς τους δεν υποκύπτουν στις απαιτήσεις τους. Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες, προμηθευτείτε ένα ζευγάρι καλά ακουστικά, που μπλοκάρουν τους εξωτερικούς θορύβους ή αγοράστε ένα σετ ωτοασπίδων.

4. Επιλέξτε τη σωστή θέση

Ζητήστε ή επιλέξτε μόνοι σας, αν το επιτρέπει η εταιρεία με την οποία ταξιδεύετε, τη θέση σας εντός του αεροσκάφους. Οι θέσεις στα παράθυρα είναι οι καλύτερες για να αποφύγετε να σας χτυπούν συνεχώς τον ώμο οι συνεπιβάτες σας που θέλουν να πάνε στην τουαλέτα.

5. Πάρτε μαζί σας μια μάσκα για τα μάτια

Οι μάσκες ύπνου είναι το καλύτερο μυστικό, για να απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο μέσα στο αεροσκάφος. Φορέστε το φουσκωτό μαξιλάρι σας στο λαιμό, τοποθετήστε την ειδική μάσκα στα μάτια και ετοιμαστείτε για… όνειρα γλυκά!
news.gr

Στην έκθεση ηλεκτρονικών -Consumer Electronics Show- του Λας Βέγκας, η BMW παρουσίασε το M4 Concept Iconic Lights, ένα πρωτότυπο όχημα που πηγαίνει το ζήτημα «φωτισμός» ένα βήμα παραπέρα. Βλέπετε, η BMW i8 ήταν το πρώτο όχημα παραγωγής με (προαιρετικά) φώτα laser.

Η εν λόγω τεχνολογία εξελίσσεται περαιτέρω και επιδεικνύεται μέσω του M4 Concept Iconic Lights, το οποίο φέρει τη νέα γενιά φωτιστικών σωμάτων laser που προσφέρουν ακτίνα ορατότητας 600 μέτρων.

Είναι πάντα αναμμένα και διαθέτουν σύστημα αποφυγής της τύφλωσης των άλλων οδηγών τη νύχτα.

Επιπλέον, τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας OLED, τα οποία παράγουν φως μέσω οργανικού υλικού, ενώ ίδια είναι και τα πίσω φλας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, η πρώτη BMW που θα αποκτήσει OLED πίσω φώτα θα είναι ένα Μ μοντέλο κάποια στιγμή μέσα στο 2016.







Πηγή: autotriti.gr

Πέθανε σε ηλικία μόλις 50 ετών ένας από τους καλύτερους Αμερικάνους μπασκετμπολίστες που έπαιξαν ποτέ στην Ευρώπη.

Άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου στο «Arlington Health Memorial Hospital», που βρίσκεται στο Άρλινγκτον, κοντά στο Ντάλας, Ρόι Τάρπλεϊ σε ηλικία 50 ετών.

Νοσηλευόταν, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με το συκώτι του, ενώ είναι γνωστό στον πολύ κόσμο ότι έκανε άστατη ζωή εδώ και χρόνια και οι καταχρήσεις έβαλαν «στοπ» σε μια μεγαλύτερη καριέρα, που είχε τα φόντα να κάνει.

«Τα συλληπητήριά μου στην οικογένεια του Ρόι Τάρπλεϊ. RIP Roy. Οι οπαδοί των Μαβς σε όλον τον κόσμο θα σε θυμούνται με αγάπη», έγραψε στο twitter ο ιδιοκτής των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν. 

 
Το 1986 επιλέχθηκε στο νούμερο «7» του ντραφτ από τους Ντάλας Μάβερικς. Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να βγει μέσα στην καλύτερη πεντάδα των rookies και στη δεύτερη ο καλύτερος… έκτος παίκτης.

Το 1993 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη, στον οποίον έμεινε ένα χρόνο, αλλά πρόλαβε να κατακτήσει μαζί του το Κύπελλο Ευρώπης, με τους «κίτρινους» να επικρατούν στον τελικό 50-48 της Εφές.



Στη συνέχεια πήγε στον Ολυμπιακό, όπου έφθασε στο νταμπλ εκείνη τη σεζόν, καθώς στην Α1 τα κατάφερε κόντρα στον ΠΑΟΚ στους τελικούς, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου νίκησε με 63-51 τον Ηρακλή. Από τον «Γηραιό» πέρασε το 1995-96.

Λίγο έλειψε να πάρει και την Ευρωλίγκα με τους «ερυθρόλευκους» το 1994, αλλά το «βραχυκύκλωμα» της ομάδας του Γιάννη Ιωαννίδη στον τελικό με την Μπανταλόνα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, στο Final-4 του Τελ Αβίβ, κόστισε, καθώς η ισπανική ομάδα νίκη με 59-57. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε 12 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Το 1999 πέρασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και από τον Ίκαρο Καλλιθέας.



Πηγή: sport-fm.gr
 
 
Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωση της στο Facebook με αφορμή τον θάνατο του Τάρπλεϊ ανέφερε:
«Ένας τεράστιος μπασκετμπολίστας δεν είναι πλέον ανάμεσα μας. Ο Ρόι Τάρπλει άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 50 ετών αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια του μπάσκετ και του Ολυμπιακού. Ο Ρόι Τάρπλει, ένας απο τους σπουδαιότερους μπασκετμπολίστες που φόρεσαν τη φανέλα του Θρύλου θα είναι για πάντα στις καρδιές μας. Καλό ταξίδι Ρόι...».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!