Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015


Η δράση των πιο επικίνδυνων κατά συρροήν δολοφόνων του κόσμου ξεπερνά ακόμη και αυτή όσων βλέπουμε σε ταινίες θρίλερ και η νοσηρή φαντασία τους  μας κάνει να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη που δεν τους έχουμε γνωρίσει.
Δείτε τους 10 πιο φονικούς των τελευταίων ετών.
10. Ο διοργανωτής μαζικών αυτοκτονιών
 

Το διαδίκτυο, που για τους περισσότερους από εμάς λειτουργεί σαν εργαλείο αναζήτησης πληροφοριών και επικοινωνίας με άλλα άτομα, λειτουργούσε στην Ιαπωνία και για τη διοργάνωση ομαδικών αυτοκτονιών. Γιαπωνέζοι που θέλουν να αυτοκτονήσουν γνωρίζονται με άλλα άτομα που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και  αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν ομαδικά. Αυτές οι αμάδες αποτελούσαν τον τέλειο στόχο του Hiroshi Maeue, που υποκινούσε τις αυτοκτονίες προσποιούμενος μέλος της ομάδας, ωστόσο ο ίδιος δεν προχωρούσε στην αυτοκτονία.
Ο Maeue, που αντιμετώπιζε ψυχοσεξουαλικές διαταραχές και αντλούσε ηδονή από τις δολοφονίες και τους θανάτους των θυμάτων του. Από 1998 μέχρι και το 2005 ο δολοφόνος προσπάθησε να στραγγαλίσει 5 ανθρώπους, αλλά ποτέ δεν είχε τιμωρηθεί για τις απόπειρες. Έτσι ξεκίνησε να εντοπίζει τα θύματά του online πείθοντας τα να προχωρήσουν στην αυτοκτονία. Στη συνέχεια τα συναντούσε και τα δολοφονούσε. Το 2009 εκτελέστηκε δια απαγχονισμού.
9. Ο δολοφόνος της Κυριακής
 

Το Τέξας του 1981 ήταν η καταλληλότερη πόλη για τον κατά συρροήν δολοφόνο Carl Eugene Watts, που είχε ξεκινήσει τη δράση του από το Μίσιγκαν, όπου ήταν ύποπτος για τους θανάτους τριών γυναικών. Όταν μετακόμισε στο Τέξας είχε πια γίνει επαγγελματίας δολοφόνος και είχε εξελίξει τις μεθόδους που δολοφονούσε τα θύματά του. Ο ίδιος υποστήριζε ότι σκότωνε γιατί στα μάτια των θυμάτων του μπορούσε να διακρίνει το κακό.
Μέχρι το Μάιο του 1982 είχε ήδη αφαιρέσει 12 ζωές και όταν προσπάθησε να στραγγαλίσει την Melinda Aguilar μέσα στο διαμέρισμά της αποκαλύφθηκε η δράση του, αφού το υποψήφιο θύμα κατάφερε να ξεφύγει και να τον καταγγείλει στην αστυνομία. Κατά τη σύλληψή, τού προσφέρθηκε μια συμφωνία 60ετούς φυλάκισης αν ο ίδιος ομολογούσε όλους τους φόνους που είχε διαπράξει, έτσι ομολόγησε άλλους 12 φόνους που δεν είχαν καταγραφεί από την αστυνομία.
8. Ο δολοφονικός δημοσιογράφος
 
Ένας δημοσιογράφος, αποφάσισε να γράψει για τους φόνους τριών γυναικών στην πόλη  Kicevo της Π.Γ.Δ.Μ, ωστόσο η περιγραφή του ήταν τόσο λεπτομερής και τόσο ζωντανή που είχε τραβήξει την προσοχή χιλιάδων αναγνωστών μεταξύ των οποίων και κάποιων αστυνομικών. που αποφάσισαν να εξετάσουν λίγο πιο προσεκτικά την υπόθεση. Σύντομα, ανακάλυψαν ότι τα εγκλήματα που περιγράφονταν με τόση λεπτομέρεια είχαν στην ουσία πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον δημοσιογράφο.
Φαίνεται πως η αγάπη του για τη δημοσιογραφία αποκάλυψε το μυστικό του, μάλιστα αναφέρεται ότι ο δολοφόνος έκανε τα εγκλήματα για να εκδικηθεί τη μητέρα του. Πριν δικαστεί για την υπόθεση, ο δολοφόνος αυτοκτόνησε.
7. Μαστίγια και αλυσίδες
 
Ο δολοφόνος με τα μαστίγια και τις αλυσίδες προτιμούσε να βοηθά τα ανυποψίαστα θύματά του που έκαναν οτοστόπ σε κάποιον δρόμο. Μάλιστα έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στις γυναίκες. Αφού κατάφερνε να πείσει τα θύματά του να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό του τα οδηγούσε σε ερημικές τοποθεσίες όπου τα βασάνιζε, τα έδενε με αλυσίδες, τους έκοβε τα μαλλιά και στη συνέχεια τα βίαζε.
Ο Robert Ben Rhoades το 1990 διέσχισε όλη την Αμερική με το φορτηγάκι του, που στο εσωτερικό του γίνονταν όλες οι αποτρόπαιες πράξεις, και άφησε στο διάβα του πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων ανήλικα κορίτσια. Ο δολοφόνος καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή φυλάκισης.
6. Ο δολοφόνος του σιδηρόδρομου
 
Πρόκειται για έναν Μεξικανό μετανάστη στην Αμερική που ισχυρίστηκε ότι ήταν μισός άνθρωπος μισός άγγελος. Ο Angel Maturino Resendiz ταξίδεψε σε όλη την Αμερική παράνομα με τρένα και όπως εκμυστηρεύθηκε στην αστυνομία σκότωνε για αν αισθανθεί σεξουαλική ικανοποίηση. Από το 1989 μέχρι το 1999, υπολογίζεται ότι σκότωσε πάνω από 10 ανθρώπους, 8 στο Τέξας, 2 στη Φλόριντα, 2 στο Ιλινόις, 1 στη Τζόρτζια, το Κεντάκι και την Καλιφόρνια.
Αρχικά ο δολοφόνος εντόπιζε τα θύματά του κοντά στους σιδηροδρόμους, αργότερα έμπαινε στα σπίτια τους. Η συνηθισμένη δικαιολογία του, ήταν ότι τα θύματά του άξιζαν αυτό που τους έκανε γιατί ήταν ομοφυλόφιλοι ή ασχολούνταν με τη μαύρη μαγεία. Εκτελέστηκε στο Τέξας το 2006.
5. Ο κανίβαλος του Μάνστερμπεργκ
 
Ο Denke που ζούσε στο Μάνστερμπεργκ της Γερμανίας, άνηκε στην εκκλησία της πόλης του και φυσικά ήταν υπεράνω υποψίας. Ο ίδιος προσέφερε συχνά στέγη και φιλοξενία στους ταξιδιώτες που κατεύθυναν ή περνούσαν από την περιοχή. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σκότωνε τα θύματά του δεν προσπαθούσε καν να ξεφορτωθεί τα πτώματα τους.
Τον Δεκέμβριο του 1924 ένας κάτοικος άκουσε ουρλιαχτά και φωνές από το σπίτι του και όταν εισέβαλε μέσα είδε έναν άνδρα καλυμμένο στο αίμα, ωστόσο ο δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι ήταν κλέφτης και για αυτό τον σκότωσε με το τσεκούρι του.
Η αστυνομία συνέλαβε τον Denke, που αυτοκτόνησε το ίδιο βράδυ στο κελί του. Υπολογίζεται ότι είχε σκοτώσει πάνω από 40 ανθρώπους και τρεφόταν από την σάρκα τους.
4. Ο Νονός του Ματαμόρος
 
Ο Adolfo Constanzo πίστευε σε μια αρχαία αφρικάνικη θρησκεία διαδεδομένη στο Μεξικό, ο ίδιος νόμιζε ότι ενσαρκώνει τον διάβολο και γιο αυτό και ασχολούνταν με τη μαύρη μαγεία και τις τελετές, που υπόσχονταν στους εμπόρους ναρκωτικών και μέλη των συμμοριών μαγικές δυνάμεις. Η φήμη του πήρε τεράστιες διαστάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και για αυτό είχε αποκτήσει πλήθος θαυμαστών. Για να κερδίσει την εύνοια των θεών έπρεπε να θυσιάζει ανθρώπους με αποτέλεσμα να έχει δολοφονήσει δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν χάθηκαν τα ίχνη ενός 21χρονου Αμερικανού, που είχε επισκεφθεί την περιοχή. Τότε επενέβησαν οι αμερικάνικες αρχές, που περικύκλωσαν το κτίριο των τελετών και ήρθαν αντιμέτωπες με το αποτρόπαιο θέαμα των 14 πτωμάτων που βρίσκονταν στο βωμό.
3. Ο Ουκρανός Terminator
 
Ο Anatoly Onoprienko, σταμάτησε δίπλα σε ένα αυτοκίνητο, που βρισκόταν στο δρόμο, και πυροβόλησε όλους όσοι επέβαιναν σε αυτό. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είχε κανένα κίνητρο, απλά είχε την επιθυμία να το κάνει. Για την επόμενη δολοφονία του ο Terminator εισέβαλε σε ένα σπίτι και, αφού έκλεψε ότι βρήκε, σκότωσε όσους βρίσκονταν εκεί. Το 1995 και το 1996 αποφάσισε να εισβάλλει σε όλα τα σπίτια μιας γειτονιάς εκτελώντας όποιον βρισκόταν στο εσωτερικό τους, μετά τις δολοφονίες ο δράστης έβαζε φωτιά στα σπίτια.
Μέχρι την σύλληψή του υπολογίζεται ότι είχε σκοτώσει, συνολικά, 52 ανθρώπους, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης του ισχυρίστηκε ότι τον είχαν καταλάβει τα κακά πνεύματα. Πέθανε μετά από 17 χρόνια στη φυλακή από καρδιακή προσβολή.
2. Ο δολοφόνος του S-Bahn
 
Ο δολοφόνος του S-Bahn ήταν αυτός που φοβέριζε τις γυναίκες της Γερμανίας κατά τη ναζιστική εποχή. Η δράση του φαίνεται να ξεκίνησε το 1939 όταν τα πτώματα τριών γυναικών εντοπίστηκαν κοντά στις γραμμές του τραίνου στην περιοχή, όπου σταδιακά ανακαλύφθηκαν και άλλα πτώματα. Ο Τύπος της εποχής προσπάθησε να καλύψει το γεγονός αλλά η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής ήταν διάχυτη και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που συχνά συνοδεύονταν από αστυνομικούς στη δουλειά τους. 
Η αστυνομία διεξήγαγε εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου, υποστηρίζοντας ότι ήταν Εβραίος. Όταν βρήκαν το δολοφόνο, τον Paul Ogorzow, κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει, αφού επρόκειτο για διακεκριμένο μέλος των Ναζί. Ο δολοφόνος εκτελέστηκε μετά από τη σύλληψή του, ενώ ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν κατεγράφη ποτέ.
1. Το ερπετό
 

Ερπετό ήταν το παρατσούκλι του Charles Sobhraj, που υπολογίζεται ότι έχει σκοτώσει πάνω από 20 ανθρώπους. Ο Sobhraj φαίνεται πως διασκέδαζε να σκοτώνει τουρίστες που επισκέπτονταν το Βιετνάμ και τους ξεναγούσε στα αξιοθέατα της περιοχής. Ο δολοφόνος δηλητηρίαζε τα θύματά του κατά τη διάρκεια των πεζοποριών και όταν πιο έχαναν τις δυνάμεις τους τα αποτελείωνε, είτε στραγαλλίζοντάς τα και μαχαιρώνοντας τα, είτε καίγοντας τα ζωντανά.
Η δράση του αποκαλύφθηκε όταν δηλητηρίασε μαζικά 60 Γάλλους τουρίστες και προσπάθησε να τους σκοτώσει ανεπιτυχώς. Μετά το περιστατικό συνελήφθη από την αστυνομία και ομολόγησε τους φόνους που είχε διαπράξει. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι έκανε τους φόνους για να μπορέσει να απολαύσει μια πολυτελή ζωή από τα έσοδα του βιβλίου και της ταινίας που θα βασίζονταν στην ιστορία του.
(Πηγή: listverse)
news247.gr

Tο Facebook ετοιμάζεται να ενσωματώσει στο News Feed τις Amber Alert ειδοποιήσεις που όλοι γνωρίζουμε, τόσο στην έκδοση για κινητά όσο και στην κανονική έκδοση για υπολογιστές.

Αυτό το καινούριο χαρακτηριστικό θα εμφανιστεί σε κάποια νέα αναβάθμιση της εφαρμογής, μετά την συνεργασία του Facebook με το National Center for Missing and Exploited Children προκειμένου να βοηθήσει στην γρηγορότερη εύρεση των παιδιών που έχουν εξαφανιστεί.

Στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί αρκετές δημοσιεύσεις από τους χρήστες, οι οποίες αφορούν εξαφανισμένα παιδιά. Με αυτό το καινούριο χαρακτηριστικό θα μπορούσε ο κάθε χρήστης να μοιράζεται με τους φίλους του την ειδοποίηση Amber Alert που θα βλέπει στην αρχική του σελίδα, συμβάλλοντας έτσι στην γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική ενημέρωση του κόσμου.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ αλλά πολύ σύντομα θα εμφανιστεί και στην Ευρώπη, καθώς η εξαφάνιση παιδιών στις ημέρες μας αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.


Πηγή: blog.appleworldhellas.com

Συχνά ακούμε τόσο τους γονείς, όσο και τους δασκάλους πως το παιδί «δεν κάθεται» να διαβάσει. Αυτό συνήθως αντιστοιχεί σε άρνηση του παιδιού να διαβάσει τα μαθήματα της επόμενης μέρας στο σπίτι, στη συμμετοχή στην τάξη, ακόμα και στη διάθεσή του να πάει το πρωί στο σχολείο.
Φυσικό επακόλουθο είναι πολλές φορές να αρχίζουμε να «χαρακτηρίζουμε» το παιδί ως «τεμπέλη», «δύσκολο», «αντιδραστικό» ή να λέμε πως απλά «δεν είναι πολύ των γραμμάτων». Κάποιες άλλες φορές πιο ειδικοί, δάσκαλοι ή ακόμα και γονείς, μπορεί να ανησυχήσουν για τις λεγόμενες «μαθησιακές δυσκολίες», για την πολύ-ακουσμένη «δυσλεξία» ή και τη «διάσπαση προσοχής και συγκέντρωσης».
Ποιοι είναι όμως πραγματικά οι λόγοι για τους οποίους ένα παιδάκι δεν κάθεται να διαβάσει και πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως έχουμε καταλάβει σωστά;
Για να ξεκινήσουμε, οφείλουμε να κατανοήσουμε πως κανένα παιδί, σε κανένα σχολείο παγκοσμίως, σε καμία γωνιά του πλανήτη θέλει, επιθυμεί και επιδιώκει να μην μπορεί να αποδώσει στα μαθήματα της τάξης του και να υστερεί σε σχέση με τον μέσο όρο των συμμαθητών του!
Μη βιαστείτε να σκεφτείτε το παιδί σας, το μαθητή σας ή το συμμαθητή που είχατε κάποτε και να θεωρήσετε δεδομένη την ευχαρίστησή του να αποτυγχάνει, μόνο και μόνο επειδή εσείς βλέπετε/βλέπατε ένα παιδί αδιάφορο. Πρέπει να είμαστε ωριμότεροι και να σκεφτούμε απλά, αλλά και πέρα από την πρώτη εικόνα: υπάρχει αλήθεια κάποιος που αρέσκεται στο να είναι τελευταίος στη μια και μοναδική ομάδα που ανήκει, να τον κοροϊδεύουν όλοι, να τσακώνεται με τους γονείς του συνέχεια και να αισθάνεται «χαζός»;
Τώρα λοιπόν που με την απλή μας λογική αποκλείσαμε τους προφανείς (και συνήθως λάθος) λόγους όπως τεμπελιά, αδιαφορία, επιλογή, κλπ, ας δούμε τι πραγματικά μπορεί να συμβαίνει σε ένα παιδί που δεν κάθεται να διαβάσει. Για να γίνει αυτό εφικτό θα μας βοηθήσει η ερώτηση «γιατί;». Όταν επιμένουμε ότι κάποιος πρέπει να κάνει κάτι, τότε πρέπει να γνωρίζουμε δυο πράγματα:
  1. Αν μπορεί
  2. Αν θέλει
Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν, έχουμε το παιδί που δε μπορεί να κάτσει να διαβάσει και ένα ακόμα «γιατί;» θα μας δείξει την αιτία, αλλά αυτομάτως και τη λύση!
Αν για παράδειγμα το παιδί δεν μπορεί να κάτσει να διαβάσει γιατί έχει κάποια μαθησιακή δυσκολία και του είναι όλα δύσκολα με τον κλασσικό τρόπο εκπαίδευσης, τότε με την κατάλληλη εξειδικευμένη βοήθεια, όλα θα γίνουν πιο εύκολα, το παιδί θα μάθει πως μπορεί να τα καταφέρει και σύντομα θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τη διαφορά.
Αν το παιδί δεν μπορεί να διαβάσει γιατί έχει πολλά κενά από το παρελθόν και του φαίνονται όλα βουνό, τότε με βοήθεια και οργάνωση από γονείς ή δασκάλους, θα ανακτήσει την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα ότι μπορεί να καλύψει τις δυσκολίες του και σύντομα θα αποκτήσει ξανά το ενδιαφέρον για τα μαθήματά του.
Αν το παιδί δεν μπορεί να διαβάσει γιατί δε ξέρει πώς να οργανώνει τα μαθήματά του, την ύλη του, το χρόνο του και τα πράγματά του. Δεν χρειάζεται να τα θεωρούμε όλα δεδομένα! Δεν είναι λίγες οι φορές που διαπιστώνουμε πως πράγματα που θεωρούσαμε εμείς δεδομένα δυσκόλεψαν τα παιδιά, χωρίς να το περιμένουμε. Είναι άδικο για όλη την οικογένεια να λέει κάποιος το ίδιο πράγμα 100 φορές! Έχουμε πει και άλλες φορές πως αν κάτι δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από ένα παιδί, ή αλλάζουμε τον τρόπο που το λέμε ή πάμε ένα βηματάκι πίσω. Ίσως σε παρόμοιες περιπτώσεις, χρειάζεται να ξεκινήσουμε να βοηθούμε το παιδί από την οργάνωση του χρόνου και της ύλης του.
Αν πάλι το παιδί δεν μπορεί να κάτσει να διαβάσει γιατί πολύ απλά, δεν έχει μάθει να κάθεται, οφείλουμε να το δούμε και να το διορθώσουμε! Συχνά, ειδικά στις πρώτες τάξεις του σχολείου, οι γονείς ξεκινούν να έχουν απαιτήσεις που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν ποτέ από τα παιδιά. Όταν λοιπόν ένα παιδί έχει μάθει πως δε χρειάζεται να κάθεται κάπου συγκεκριμένα, δεν έχει οργανωμένο πρόγραμμα, δεν υπάρχουν συνέπειες αν κάτι δε γίνει σωστά μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, τότε ξαφνικά δεν μπορούμε να απαιτούμε να αυτό-οργανωθεί και να γίνει διεκπεραιωτικό και συνεπές, μόνο και μόνο επειδή πήγε στο σχολείο.
Αν το παιδί δεν μπορεί να διαβάσει γιατί δεν καταφέρνει να συγκεντρωθεί, τότε πρέπει να διερευνήσουμε αν το απασχολεί κάτι, αν ο χώρος μελέτης είναι κατάλληλος, αν υπάρχει θορυβώδες περιβάλλον ή ακόμα αν υπάρχει κάποια εγγενής δυσκολία συγκέντρωσης.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που το παιδί δε θέλει να κάτσει να διαβάσει;
Εδώ χρειάζεται περεταίρω παρατήρηση και διερεύνηση, καθώς τι θέλει και τι δε θέλει ένα παιδί εξαρτάται από πολλούς εξωγενείς παράγοντες.
Είναι γεγονός πως έχουμε δει περιπτώσεις παιδιών που χρησιμοποιούν την αποτυχία στα μαθήματα ή την προκλητική συμπεριφορά στο σπίτι για να τραβήξουν την προσοχή από μια «αναταραχή» (πχ. ένα διαζύγιο, μια δύσκολη περίοδο, ένα αδερφάκι, ένας γονιός που λείπει πολύ, κλπ). Υπάρχουν παιδιά που δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία διαβάσματος γιατί οι δυσκολίες τους είναι (ή νομίζουν πως είναι) τόσο μεγάλες που δεν θα τα καταφέρουν να τις βάλουν ποτέ σε σειρά. Αυτά τα παιδιά αναγκάζονται με ένα τρόπο να επιλέξουν έναν άλλο ρόλο, προκειμένου να «επιβιώσουν» σα ξεχωριστές προσωπικότητες  μέσα στην τάξη, αυτόν του κακού ή άτακτου μαθητή. Επίσης, υπάρχει και η περίπτωση της αποφυγής. Όταν ένας μαθητής αρνείται να κάτσει να διαβάσει, οι γονείς διαπραγματεύονται, περνάει χρόνος, γίνονται τα μισά, κλπ, τότε το παιδί με αρχικό κίνητρο να αποφύγει τα μαθήματα έχει πετύχει τον στόχο του, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να επαναλάβει αυτήν τη συμπεριφορά, δηλαδή την άρνηση.
Καλό θα είναι για να είμαστε σίγουροι ως προς το τι συμβαίνει στο παιδί μας, να έχουμε κάνει καλή παρατήρηση των συνθηκών, να έχουμε καλή και συχνή επικοινωνία με το δάσκαλο και να παίρνουμε πάντα τη γνώμη των ειδικών όταν έχουμε δεύτερες σκέψεις. Η άρνηση για τα μαθήματα και το σχολείο μπορεί να προέρχεται από την απουσία οριοθέτησης του παιδιού, μέχρι και το σχολικό εκφοβισμό από κάποιον συμμαθητή του ή ακόμα και από σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.
Το σχολείο αποτελεί το πιο σημαντικό περιβάλλον του παιδιού μετά την οικογένεια και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να συσχετίζεται με καλές εικόνες, ευχάριστα συναισθήματα και ολιστική γνώση.
nowdoctor.gr

Πέρα από την αιτία που τον έχει προκαλέσει και εγκαθιδρύσει, είτε αυτή είναι κάποια αλλεργία ή στομαχικά προβλήματα, διαβάστε παρακάτω μερικές εναλλακτικές λύσεις να απαλλαγείτε από αυτό το «βραχνά»...
Μέλι με καφέ
Το μέλι απαλύνει, με θαυματουργά αποτελέσματα, το λαιμό, ενώ καταφέρνει και την ελάττωση της φλεγμονής στην περιοχή. Ο δε συνδυασμός του με το ρόφημα του καφέ, καταφέρνει και ενεργοποιεί την αναπνοή, κατευνάζοντας έτσι το βήχα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες σε πρώιμα μεν στάδια. Δοκιμάστε λοιπόν, να βάλετε μέλι αντί για ζάχαρη στον καφέ σας και θα ωφελήσετε την  υγεία σας σε πολλαπλά επίπεδα.
Τσάι από θυμάρι
Το θυμάρι περιέχει συστατικά που αντιμετωπίζουν άμεσα τον πονόλαιμο και το βήχα, απαλύνουν τη φλεγμονή και μπορούν ακόμα να φανούν βοηθητικά και σε περίπτωση βρογχίτιδας. Ετοιμάστε ένα αφέψημα με θυμάρι, φασκόμηλο και τσάι του βουνού και θα δείτε πως η φύση έχει τον τρόπο της να σας θεραπεύσει αποτελεσματικά και άκρως οικονομικά.

Ατμός
Με ο,τιδήποτε έχει να κάνει με βήχα, κρυολόγημα και συμφόρηση των αναπνευστικών οδών, ο ατμός, αν και όχι εκτιμημένος στο βαθμό που του αξίζει, μπορεί να κάνει θαύματα. Ο ατμός από μόνος του μαλακώνει άμεσα φλέγματα και βλέννες, ενώ με την προσθήκη αιθέριων ελαίων έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.
Δοκιμάστε λοιπόν, την παλιά μέθοδο κατά την οποία βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα αιθέρια έλαια και τα βότανα της αρεσκείας σας (tea tree και φύλλα ευκαλύπτου είναι καλές επιλογές).
Ανακατέψτε, ώστε να απελευθερωθούν τα συστατικά των βοτάνων και ελαίων και σκύψτε πάνω από την κατσαρόλα για να εισπνεύσετε τον ατμό. Προσέξτε ωστόσο να μην είστε τόσο κοντά στο νερό, ώστε να «καείτε» από τον ατμό, αφού είναι κι αυτό μια πιθανότητα. Διατηρείστε την απόσταση με την οποία είστε άνετα και καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα, σχηματίζοντας το εφέ της σκηνής, για να περιορίσετε τον ατμό και εισπνέετε βαθιά για 5-10 λεπτά, 2-3 φορές τη μέρα.
Αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στο βήχα
Πολλές φορές ένας βήχας που ξεκινάει από μια ίωση, έχει την τάση να παραμένει και να γίνεται συνήθεια, ενώ έχετε θεραπευτεί από τον ιο και σε αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμεύει συνήθως μια εναλλακτική αντιμετώπιση του βήχα για να απαλλαγείτε από αυτόν, καλύτερα από μια φαρμακευτική αγωγή.
Δοκιμάστε να μετρήσετε μέχρι το 10, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να βήξετε ή επιδιώξτε να αποσπάσετε το μυαλό σας με κάτι άλλο εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Με αυτό τον τρόπο θα διακόψετε την τάση να βήξετε κάθε φορά, που σας έρχεται η επιθυμία και σιγά σιγά θα περιορίσετε το ενοχλητικό φαινόμενο.

Αλλαγή φαρμάκων
Υπάρχουν κάποιες θεραπείες, άσχετες συχνά με το βήχα, που έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνουν την ένταση και τη συχνότητά του. Ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού σας και αν ο βήχας επιμένει, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε την αγωγή που παίρνετε, καθώς είναι πιθανό να επηρεάζεται από τα φάρμακα που λαμβάνετε για την πίεση και την καρδιά, όσο περίεργο κι αν ακούγεται.
Διπλής δράσης χάπια
Πολλές περιπτώσεις βήχα δεν έχουν μια μόνο αιτία, γι’ αυτό και είναι καλύτερα να αντιμετωπίζονται αναλόγως. Χάπια με αντισταμινική, αλλά και αποσυμφορητική δράση πολλές φορές έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα, αφού μεμονωμένες θεραπείες δεν έχουν δράση, καταλήγοντας έτσι πάντα να μένει, έστω και σε μικρό βαθμό, η ενόχληση.
Αν τα στομαχικά προβλήματα είναι η αιτία
Είναι, τέλος, πιθανό η αιτία ενός επίμονου βήχα να είναι το οξύ του στομάχου και η παλινδρόμηση που το φέρνει στην επιφάνεια. Πιο συγκεκριμένα, αν ο βήχας σας είναι ξηρός και πιο έντονος κατά τη διάρκεια της νύχτας , η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι πιθανό να είναι η αιτία που τον προκαλεί.
Σε αυτή την περίπτωση, αποφύγετε τα πικάντικα φαγητά, τον καφέ, το αλκοόλ και τις λιπαρές τροφές και ζητήστε, κατά προτίμηση, τη συμβουλή ενός γιατρού για το πως θα αντιμετωπίσετε αυτού του είδους το βήχα.
Φάρμακα που θα σας χορηγήσει, μπορεί να μην εξαφανίσουν τελείως το βήχα, αλλά θα αποδυναμώσουν το οξύ του στομάχου, ώστε να είναι λιγότερο ενοχλητικό και αφορμή για περισσότερο βήχα.
clickatlife.gr


Η δημιουργία του εικονικού Μουσείου για τον Μέγα Αλέξανδρο, μιας προσπάθειας που έχει ως στόχο να μεταφέρει την προσωπικότητα και την κληρονομιά του Μακεδόνα στρατηλάτη, διαμέσου του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015.

Ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας πέντε ωρών, επτά θεματικές ενότητες, 304 αντικείμενα που θα λειτουργήσουν ως αφετηρία για να ξεδιπλωθούν πτυχές του ελληνιστικού κόσμου και 3.500 κείμενα συνθέτουν το υλικό του ψηφιακού Μουσείου, που θα διατρέχει τους αιώνες, από τις απαρχές της Μακεδονίας μέχρι τις σύγχρονες αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο. Επίσης, το εικονικό Μουσείο θα έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως χώρος συζήτησης επιστημόνων που ασχολούνται με την ελληνιστική εποχή.

ICON PRESS/ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ
Αγγελική Κοτταρίδη.
Τα παραπάνω ανέφερε η αρχαιολόγος και εμπνεύστρια του εγχειρήματος, Αγγελική Κοτταρίδη,  η οποία βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο καφέ του βιβλιοπωλείου «Ιανός» και συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα για αρχαίες απαντήσεις σε σύγχρονα ερωτήματα. Η συζήτηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συναντήσεις απρόβλεπτες στο καφέ του Ιανού».


Το Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών αποτελεί μια σύγχρονη, ολιστική προσέγγιση στη σύνδεση αρχαιολογικού χώρου και Μουσείου.
Εκτός από το εικονικό Μουσείο, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας αναφέρθηκε και στο όραμα του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών, το κτήριο του οποίου θα ολοκληρωθεί φέτος, όπως είπε.

Για την ανασκαφή της Αμφίπολης

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει και ο σχολιασμός της επικαιρότητας, με την ανασκαφή της Αμφίπολης να τίθεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δύο συνομιλητριών. Η κα Κοτταρίδη εκτίμησε ότι ο τύμβος περιλαμβάνει περισσότερες από μία φάσεις, ενώ τοποθέτησε χρονικά τα ευρήματα στις αρχές του 2ου αιώνα π.Χ. λέγοντας: «η αίσθησή μου είναι ότι χρονολογείται 100-150 χρόνια αργότερα από την περίοδο που τοποθετούν το εύρημα, ίσως στις αρχές του 2ου αιώνα. Οι Καρυάτιδες δεν πιστεύω ότι χρονολογούνται στον 4ο αιώνα».

Επίσης, άσκησε κριτική στην ομάδα της ανασκαφής, που έκανε, όπως είπε, «την υπόθεση δεδομένο». «Η περίπτωση της Αμφίπολης μάς έδειξε κοινωνιολογικά κάποια όρια και τι συμβαίνει όταν κάνεις την υπόθεση δεδομένο, διότι η υπόθεση ότι εκεί βρίσκεται η οικογένεια του Αλεξάνδρου μπορεί να είναι εντυπωσιακή για τον πολύ κόσμο, αλλά για να το πεις αυτό θα πρέπει να έχεις πολύ ισχυρά στοιχεία.

Όταν το κάνεις και δεν το στηρίζεις, έχεις πρόβλημα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αν εγώ λέω ότι αυτός ο τύμβος είναι ο μεγαλύτερος που υπάρχει και δεν είναι καν τύμβος, αλλά ένας φυσικός λόφος, τότε μάλλον έχω πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχω τη δυνατότητα να ξεχωρίσω τι εύχομαι από την πραγματικότητα. Όταν βρίσκω μια μεγάλη τρύπα στον τάφο, ξέρω ότι είναι συλημένος ή τουλάχιστον είναι 95% οι πιθανότητες να είναι συλημένος. Αν για τέσσερις μήνες λέω στους δημοσιογράφους ότι είναι ασύλητος και είναι συλημένος, τότε έχω πρόβλημα εγώ. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι λέει η πολιτική ηγεσία, εγώ ως επιστήμονας έχω πρόβλημα».


EUROKINISSI
Η ίδια έκανε λόγο και για «κατάχρηση των Μέσων Ενημέρωσης». «Οι περισσότερες πληροφορίες έρχονταν από αμφισβητούμενες πηγές. Είδα στην τηλεόραση κάτι τύπους, όπως η Ντόροθι Κινγκ, που δεν υπάρχουν επιστημονικά, είναι παγκοσμίως άγνωστοι», ανέφερε σχετικά.

naftemporiki.gr
ransomware
Η ESET ανάρτησε έκθεση με τις κυριότερες τάσεις εκμετάλλευσης exploits και αντιμετώπισης κινδύνων στα Windows κατά το 2014 στην ενημερωτική της σελίδα WeLiveSecurity.com.
Στην έκθεση, οι ερευνητές της ESET αναλύουν τις σημαντικότερες ευπάθειες των Windows καταρτίζοντας μία λίστα με τα στοιχεία των Windows που δέχονται συχνότερα επιθέσεις. Στη λίστα αυτή, ο Internet Explorer βρίσκεται στην κορυφή.
Συγκριτικά με τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, ο αριθμός των επιθέσεων exploit σε στοιχεία Microsoft εμφανίζεται αυξημένος κατά το 2014. «Η χρονιά αυτή ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τους χρήστες του Internet Explorer, καθώς η Microsoft εμφάνισε διπλάσιες ευπάθειες σε σχέση με το 2013» αναφέρει η ομάδα Ερευνών της ESET στο WeLiveSecurity.com. «Ευτυχώς για τους χρήστες της, για ένα μεγάλο αριθμό των ευπαθειών αυτών κυκλοφόρησαν patch μέσα στην ίδια τη χρονιά».
Το πιο γνωστό παράδειγμα ευπάθειας του Internet Explorer σε ότι αφορά «in the wild» exploit αποτελεί το bug Unicorn. Επίσης, οι ερευνητές της ESET αποκάλυψαν τα ευρήματά τους για το trojan BlackEnergy, που εκμεταλλεύεται ένα bug στο Microsoft PowerPoint, στο 24ο Συνέδριο Virus Bulletin στο Seattle το Σεπτέμβριο του 2014.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται πληροφορίες όχι μόνο για τους κύριους τύπους ευπαθειών που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς στα Microsoft Windows, αλλά και για τις τεχνικές αντιμετώπισης που παρουσίασε η Microsoft με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων. «Δυστυχώς, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows XP χωρίς χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα τους προστατεύουν από exploit, και επομένως οι χρήστες αυτοί διατρέχουν συνεχώς το κίνδυνο να μολυνθούν» προσθέτει η ομάδα Ερευνών της ESET.
Το Νοέμβριο του 2014 το ESET Smart Security 8 πέτυχε βαθμολογία 100% σε μία έρευνα του AV-Test που εστίαζε στην αυτοάμυνα. Στις δοκιμές αυτές, το AV-Test εξέτασε τη χρήση μηχανισμών προστασίας ανοικτής πρόσβασης ASLR (Address Space Layout Randomization) και DEP (Data Execution Prevention) – μέσα στο πηγαίο κώδικα των λογισμικών ασφαλείας. Και οι δύο μηχανισμοί βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εκμετάλλευσης μίας υπάρχουσας ευπάθειας.
pestaola.gr
Ξενοδοχεία από πάγο: 5 μέρη που πρέπει να δείτε

Αν θεωρείτε το όνομά σας συνώνυμο της περιπέτειας, τι θα λέγατε να δοκιμάζατε να περάσετε μερικές νύχτες σε ένα… ξενοδοχείο φτιαγμένο από πάγο;

 
Οι επιλογές που θα σας παρουσιάσουμε εδώ περιορίζονται στις σκανδιναβικές χώρες, τη Γαλλία και τον λίγο πιο μακρινό Καναδά… αλλά είναι αρκετές για αρχή!
 
Ετοιμαστείτε για μια… παγωμένη βουτιά, σε πέντε από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία που θα συναντήσετε ποτέ στη ζωή σας!
 

1. The SnowCastle of Kemi, Φινλανδία


Πρόκειται για ένα κάστρο φτιαγμένο από χιόνι και πάγο, το οποίο βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του Βοθνιακού Κόλπου (Gulf of Bothnia) και διαθέτει μόλις 21 δωμάτια.
Φέτος κλείνει 20 χρόνια ζωής… παρότι στην πραγματικότητα κάθε σεζόν χτίζεται από την αρχή, περιλαμβάνοντας πάντα στις παγωμένες κατασκευές ένα ξωκλήσι, ένα εστιατόριο και φυσικά το ξενοδοχείο.

2. Le Village Igloo, Γαλλία


Η συλλογή από ιγκλού στην περιοχή Avoriaz της Γαλλίας ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent. Οι τιμές για μια διανυκτέρευση μαζί με απεριτίφ, δείπνο και πρωινό ξεκινούν από 175 ευρώ το άτομο.

3. Iglu-Dorf Gstaad, Ελβετία


Τα ιγκλού στο Iglu-Dorf στο Γκστάαντ της Ελβετίας ποικίλουν σε μέγεθος και μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως έξι άτομα, ενώ κάθε ένα έχει διαφορετική διακόσμηση. Η τιμή στα δίκλινα ξεκινά από 348 ευρώ.

4. Hotel de Glace, Καναδάς


Σε κοντινή απόσταση από την πόλη του Κεμπέκ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία… στην παγωμένη φύση του Καναδά. Οι επισκέπτες του Hotel de Glace απολαμβάνουν επιπλέον ξεχωριστές υπηρεσίες σπα, καθώς επίσης και ξεναγήσεις για το πώς γίνεται το χτίσιμο στον… πάγο, αλλά και μαθήματα καλλιτεχνίας επάνω σε παγοκολώνες. 

5. Arctic Snow Hotel, Φινλανδία


Κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας στον Αρκτικό Κύκλο. Αν αυτό είναι το όνειρό σας, τότε οι πιθανότητες να το πραγματοποιήσετε θα αυξηθούν κατά πολύ αν επιλέξετε για τη διαμονή σας το ξενοδοχείο Arctic Snow Hotel στη Φινλανδία.
 
Το σκέφτεστε ακόμη;
news.gr

Το άγχος κάνει κακό στην υγεία μας, ιδιαίτερα όταν μας καταβάλει καθημερινά. Βασική πηγή άγχους είναι φυσικά η εργασία μας. Παρόλο που βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες του 2015, έχουν ήδη βγει οι λίστες με τα πιο αγχωτικά επαγγέλματα της χρονιάς, αλλά και με τα πιο… χαλαρά σύμφωνα με το careercast.
Τα επαγγέλματα που προκαλούν μεγάλο άγχος:
Πυροσβέστες
Προσωπικό του στρατού
Στρατιωτικοί
Πιλότοι
Αστυνομικοί
Ηθοποιοί
Παρουσιαστές
Διοργανωτές εκδηλώσεων
Φωτορεπόρτερ
Ρεπόρτερ
Τα επαγγέλματα που προκαλούν λιγότερο άγχος:
Κομμωτές
Ακουολόγοι
Καθηγητές Πανεπιστημίου
Τεχνικοί Ιατρικών αρχείων
Κοσμηματοπώλες
Μηχανικοί Ιατρικών Εργαστηρίων
Ράφτες
Διαιτολόγοι
Βιβλιοθηκάριοι
Χειριστές περονοφόρου οχήματος

Στη διαγραφή στεγαστικών δανείων, ύψους 2 δισ. ευρώ, προσανατολίζονται οι τράπεζες στο πλαίσιο των ρυθμίσεων «κόκκινων» δανείων που έχουν θέσει σε εφαρμογή τυπικά από 1/1/2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ισόποσο κόστος που θα επωμιστούν οι τράπεζες σχεδιάζεται να καλυφθεί από τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαγραφές δανείων θα αφορούν περίπου 200.000 νοικοκυριά, τα οποία κρίνεται πως βρίσκονται σε οριστική αδυναμία να αποπληρώσουν την οφειλή τους. Μάλιστα, η προοπτική διαγραφής των δανείων αυτών και το κόστος των 2 δισ. ευρώ που θα βαρύνει τις τράπεζες φαίνεται να έχουν πάρει τη σύμφωνη γνώμη και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ο οποίος και θα εγκρίνει την σχετική εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η διαχείριση των επισφαλειών στα στεγαστικά δάνεια έχει προβληματίσει έντονα τραπεζίτες και πολιτικούς, με το θέμα των πλειστηριασμών να ανακύπτει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να «παγώνει» στη συνέχεια όχι απλά για λόγους κοινωνικούς, αλλά και διότι δεν συμφέρει από πλευράς κόστους τις τράπεζες. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για μία από τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες, το κόστος διαχείρισης των ακινήτων που καλύπτουν «κόκκινα» στεγαστικά της δάνεια ανήλθε το 2014 σε 1,2 δισ. ευρώ.
Στην τελευταία συνάντηση που είχαν πραγματοποιήσει με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών είχαν τοποθετηθεί κατά της προοπτικής των μαζικών πλειστηριασμών, ενώ πρόσφατα στο θέμα είχε τοποθετηθεί και ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης λέγοντας ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Τυπικά, η νομοθετική κάλυψη των οφειλετών με αναστολή των πλειστηριασμών έληξε στις 31/12/2014 και για το διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2015 οι οφειλέτες προστατεύονται από τις προθεσμίες που ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας για τις ρυθμίσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Σημειώνεται ότι σε σύνολο στεγαστικών δανείων 69 δις. ευρώ, τα «κόκκινα» δάνεια υπολογίζονται σε 27 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η αξία των ακινήτων που αποτελούν την εμπράγματη εξασφάλιση αυτών των δανείων, έχει υποχωρήσει τόσο ώστε να εκτιμάται ότι 15% – 20% των στεγαστικών χαρτοφυλακίων είναι υποκαλυμμένα. Η πτώση στις πραγματικές τιμές των ακινήτων υπολογίζεται σε 35% – 40% τα τελευταία 3 – 4 χρόνια, διαχεόμενη σε όλες τις περιοχές.
Πηγή: capital.gr

Φαίνεται ότι το iPhone επηρεάζει μέχρι και τη νοημοσύνη μας καθώς όταν οι κάτοχοί του το αποχωρίζονται γίνονται πιο…χαζοί. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μιζούρι, οι χρήστες iPhone ήταν καλύτεροι στην συμπλήρωση κουίζ όταν είχαν τα τηλέφωνα μαζί τους.
Οι ερευνητές εξέτασαν την πίεση του αίματος σε 40 χρήστες iPhone μέσω μιας μανσέτας με ενσωματωμένο μετρητή.
Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα έβαλαν την μανσέτα και άρχισαν να παίζουν ένα παιχνίδι εύρεσης λέξεων, έχοντας μαζί τους τα κινητά. Στη συνέχεια, τους είπαν ότι οι συσκευές μπορεί να δημιουργούν παρεμβολές στα πιεσόμετρα και τους ζητήθηκε να τα αφήσουν και να ξεκινήσουν εκ νέου το παιχνίδι.
Όταν όμως έμειναν χωρίς κινητό διαπιστώθηκε αύξηση των καρδιακών παλμών, αυξημένα επίπεδα πίεσης και αυξημένο άγχος. Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν τους ακαδημαϊκούς στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες του iPhone δεν θα πρέπει να αποχωρίζονται τα κινητά τους τις σημαντικές στιγμές της ζωής τους, πχ κατά τη διάρκεια κρίσιμων meetings.
“Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι ο αποχωρισμός από το iPhone μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση σε πνευματικές εργασίες”, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Russell Clayton.
“Επιπλέον, τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι τα iPhone μπορούν να αποτελέσουν μια προέκταση του εαυτού μας” επισημαίνει ο ίδιος. Ως εκ τούτου, συμπληρώνει, όταν το αποχωριζόμαστε νιώθουμε ότι χάνουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας και βιώνουμε μια αρνητική κατάσταση.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ένας συγκεκριμένος ξηρός καρπός είναι το ιδανικό σνακ για όσους θέλουν να απαλλαγούν από το περιττό λίπος στην κοιλιά.
Η επιλογή αυτού του ξηρού καρπού έναντι τροφών που περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί ή τα κέικ, συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας, μέσω της μείωσης του κοιλιακού λίπους. Το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά είναι πιο επικίνδυνο από το λίπος σε άλλα σημεία του σώματος, καθώς βρίσκεται κοντά σε αρκετά ζωτικά όργανα.
Η λεγόμενη κοιλιακή παχυσαρκία αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για το μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στην πρώιμη στεφανιαία αρτηριοπάθεια.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, μόλις 42 γραμμάρια αμύγδαλα την ημέρα για έξι εβδομάδες –σνακ που θα πρέπει να επιλέξουμε αντί για ένα ατομικό τσουρέκι ή ένα ατομικό κέικ με την ίδια ακριβώς ποσότητα θερμίδων– είναι αρκετά για να βελτιωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης και των βλαβερών λιπιδίων στο αίμα, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Forbes.
Σημαντικό εύρημα των ερευνητών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ήταν ότι, εκτός από τους δείκτες χοληστερόλης και λιπιδίων, υποχώρησε επίσης και το κοιλιακό λίπος χάρη στον ξηρό καρπό.
Τα αμύγδαλα είναι λοιπόν το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς μας παρέχουν λίγους υδατάνθρακες και μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και φυτικών ινών.
Μία μερίδα αμύγδαλα (30 γραμμάρια) περιλαμβάνει περίπου 20-24 ολόκληρα αμύγδαλα. Η μερίδα αυτή παρέχει περίπου 163 θερμίδες, 14 γραμμάρια λιπαρά (κυρίως υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά και Ω-3 λιπαρά οξέα), 3,5 γραμμάρια φυτικές ίνες και 6 γραμμάρια υδατάνθρακες

Ένα μήνα αφότου το Skype παρουσίασε τη νέα υπηρεσία μετάφρασης συνομιλιών σε πραγματικό χρόνο από (και προς) Ισπανικά και Αγγλικά, η Google ανακοίνωσε τη δική της υπηρεσία μετάφρασης ομιλίας.
Η εφαρμογή της Google (mobile translation app) θα αναγνωρίζει αυτόματα την ομιλία σε μια ευρεία γκάμα γλωσσών και θα τη μεταφράζει στη μητρική γλώσσα του χρήστη.
Η κίνηση αυτή βασίζεται και θα “χτιστεί” επάνω στην υπηρεσία Translate της Google, η οποία παρέχει τη δυνατότητα μετάφρασης από και προς 90 γλώσσες, επιτρέποντας ακόμη στους χρήστες να ακούν ομιλούμενες μεταφράσεις σε αρκετές γλώσσες επίσης.
Η εφαρμογή για Android συσκευές που ετοιμάζει η Google, θα επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν σε διάφορες γλώσσες, παρέχοντας τρέχουσα μετάφραση στην οθόνη μιας έξυπνης συσκευής ή ενός υπολογιστή, αναφέρει δημοσίευμα των The New York Times.
Το πότε θα γίνει η επικαιροποίηση της εφαρμογής ή πώς θα λειτουργεί η τεχνολογία αυτή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο σε επικοινωνία που είχε η MailOnline με τη Google, η εταιρεία κολοσσός ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα ότι η εφαρμογή Translate έχει “κατεβεί” 100 εκατ. φορές σε Android handsets και πως οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές θα ενημερωθούν με την υπηρεσία μετάφρασης ομιλίας.
“Έχουμε 500 εκατ. ενεργούς χρήστες του Translate κάθε μήνα, σε όλες μας τις πλατφόρμες” ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής του Google Translate, Macduff Hughes. Ο ίδιος πιστεύει, ότι επειδή το 80 με 90% των ιστοσελίδων είναι γραμμένες σε 10 γλώσσες, η υπηρεσία αυτή θα αποτελέσει ένα κρίσιμο εργαλείο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.
Η Google θα ξεκινήσει επίσης μια νέα εφαρμογή, η οποία θα μεταφράζει ξένο γραπτό κείμενο στη μητρική γλώσσα του χρήστη, χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone. Η υπηρεσία αυτή ήδη παρέχεται μέσω της εφαρμογής Word Lens, της οποίας η μητρική εταιρεία Quest Visual αποκτήθηκε από τη Google το Μάιο του 2014.
aftodioikisi.gr

Οι υπολογιστές ψυχολογούν πια (με τη βοήθεια του facebook) καλύτερα την προσωπικότητα κάποιου από ό,τι οι φίλοι και η οικογένειά του! Η εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης είναι τέτοια που μπορούν πλέον να κρίνουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου καλύτερα από ό,τι οι άλλοι άνθρωποι, ακόμη κι αν πρόκειται για συγγενείς και φίλους.
Αμερικανοί επιστήμονες, για πρώτη φορά, συνέκριναν άμεσα την ικανότητα των υπολογιστών και των ανθρώπων, όσον αφορά την ακρίβεια των κρίσεων για την προσωπικότητα και συμπέραναν ότι τα μηχανήματα μπορούν πλέον να «διαβάσουν» πιο σωστά έναν άνθρωπο.
Η κρίση των υπολογιστών βασίζεται σε λογισμικό που χρησιμοποιεί ένα μόνο κριτήριο: τα <<likes>> (μου αρέσει) ενός ανθρώπου στο facebook σχετικά με διάφορα πράγματα, όπως ταινίες, μουσική, βιβλία, σπορ, προϊόντα, διασημότητες, πολιτικούς κ.α. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τα <<likes>> ενός χρήστη, που θεωρούνται το «ψηφιακό αποτύπωμά» του, μπορούν να αποκαλύψουν τις πολιτικές και σεξουαλικές τάσεις του.
Ερευνητές των πανεπιστημίων Κέμπριτζ της Βρετανίας και Στάνφορντ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ» (PNAS), σύμφωνα με το BBC, το <<Science>> και το <<New Scientist>>, ανέπτυξαν ένα λογισμικό που, μελετώντας το facebook, μπορεί να αξιολογήσει μια προσωπικότητα με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας, παρ? όλο που οι τελευταίοι έχουν οικειότητα με έναν άνθρωπο. Μόνο ο ή η σύζυγος τα καταφέρνει (οριακά) καλύτερα από τον υπολογιστή.
Το μοντέλο των ερευνητών, όπως επεσήμαναν, αποτελεί μια εντυπωσιακή απόδειξη της ικανότητας των υπολογιστών να αναλύουν τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου μέσω ανάλυσης ψηφιακών δεδομένων (data) και τίποτε άλλο.
Το γεγονός ότι οι μηχανές μπορούν να μάθουν έναν άνθρωπο καλύτερα και από τους συνανθρώπους του, όπως είπαν οι επιστήμονες, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στον μακρύ δρόμο για μια πιο στενή σχέση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών.
«Στο μέλλον οι υπολογιστές θα μπορούν να ?διαβάζουν? τα ψυχολογικά γνωρίσματά μας και να αντιδρούν ανάλογα, οδηγώντας έτσι στην ανάδυση μηχανών με συναισθηματική νοημοσύνη και κοινωνική επιδεξιότητα», δήλωσε η υπεύθυνη της μελέτης Γου Γιουγιού του Κέντρου Ψυχομετρικής του Κέμπριτζ. «Υπό αυτή την έννοια, οι διαδράσεις ανθρώπων – υπολογιστών που αποτυπώνονται σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το φιλμ «Δικός της», φαίνεται να βρίσκονται πλέον στη σφαίρα του εφικτού», πρόσθεσε.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα δείγμα 86.220 εθελοντών στο facebook, που συμπλήρωσαν ένα εκτενές ερωτηματολόγιο σχετικά με την προσωπικότητά τους, ενώ επέτρεψαν και την πρόσβαση στα <<likes>> τους. Με αυτό τον τρόπο, οι ερευνητές μπόρεσαν να δημιουργήσουν αλγόριθμους που συσχετίζουν τα <<likes>> με βασικά ψυχολογικά γνωρίσματα, όπως η εξωστρέφεια, η φιλικότητα, η ανοικτότητα, ηαίσθηση καθήκοντος, η ύπαρξη νευρωτικών χαρακτηριστικών κ.α.
Στη συνέχεια, όσοι εθελοντές ήθελαν, κάλεσαν τους φίλους και συγγενείς τους να κρίνουν την προσωπικότητά τους μέσω ενός μικρότερου ερωτηματολογίου. Έτσι, 17.622 εθελοντές κρίθηκαν από ένα άτομο (συγγενή ή φίλο) και 14.410 από δύο. Τελικά, ο υπολογιστής έκανε τις δικές του ψυχολογικές αξιολογήσεις.
Το συμπέρασμα ήταν ότι οι μηχανές και οι αλγόριθμοί τους, αναλύοντας έναν επαρκή αριθμό από <<likes>>, πλησίαζαν περισσότερο από ό,τι οι συγγενείς και οι φίλοι στη «σκιαγράφηση» του ψυχολογικού  «πορτρέτου» ενός ανθρώπου.
Μόλις δέκα <<likes>> αρκούσαν για να ξεπεράσει ο υπολογιστής την κρίση ενός συναδέλφου, με 70 το μηχάνημα ήταν καλύτερος ψυχολόγος από έναν φίλο ή συγκάτοικο, με 150 από ένα μέλος της οικογένειας, ενώ με 300 συναγωνιζόταν τον/την σύζυγο. Ο μέσος χρήστης του facebook έχει 227 «likes» στο προφίλ του και ο αριθμός αυτός διαχρονικά αυξάνει, άρα στο μέλλον οι υπολογιστές θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν ακόμη καλύτεροι “ψυχολόγοι”.
Όπως είπαν οι ερευνητές, οι συγγενείς και φίλοι μπορεί να γνωρίζουν κάποιον και να βασίζονται στη διαίσθησή τους, όμως οι υπολογιστές έχουν ένα μεγάλο «όπλο»: έναν όγκο από «μεγάλα δεδομένα» (big data) που κρατούν στην μνήμη τους και με τη βοήθεια των οποίων κάνουν συγκρίσεις και κρίσεις.
Ο ερευνητής δρ. Ντέηβιντ Στίλγουελ τόνισε ότι «η ικανότητα να κρίνει κανείς μια προσωπικότητα, συνιστά ουσιώδες συστατικό της κοινωνικής ζωής, από τις καθημερινές αποφάσεις έως τα μακροπρόθεσμα σχέδια ποιόν θα παντρευτείς, θα εμπιστευτείς, θα προσλάβεις ή θα εκλέξεις για πρόεδρο. Τα ευρήματα μια τέτοιας ανάλυσης δεδομένων μπορεί μελλοντικά να φανούν πολύ χρήσιμα στο να βοηθήσουν τους ανθρώπους, όταν παίρνουν αποφάσεις».
Η διαισθητική κρίση ποτέ δεν θα καταργηθεί, σύμφωνα με τη Γου Γιουγιού, αλλά γιατί να μην βρει έναν αξιόπιστο συμπαραστάτη στο «πρόσωπο» ενός υπολογιστή; Από την άλλη όμως, πολλοί θα θεωρήσουν ως δυστοπικό ένα μέλλον, όπου οι μηχανές «διαβάζουν» σε μαζική κλίμακα τους ανθρώπους ως ανοικτά βιβλία.
Οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι οι νέες «ψυχαναλυτικές» δυνατότητες των υπολογιστών θέτουν ηθικά ζητήματα προστασίας των δεδομένων της ιδιωτικής ζωής, γι? αυτό, όπως είπαν, οι χρήστες πρέπει να έχουν πάντα τον έλεγχο του «ψηφιακού αποτυπώματός» τους. «Υπάρχει μια πολύ μεγάλη σκοτεινή πλευρά σε αυτή την τεχνολογία.
Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλο τον πληθυσμό της Γης. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα λύσουμε σωστά αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο ερευνητής Μιχάλ Κοζίνσκι.
’λλοι ψυχολόγοι, όπως ο Ντέηβιντ Φάντερ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, επεσήμαναν ότι η ανθρώπινη προσωπικότητα είναι άκρως πολύπλοκη και έτσι ποτέ δεν θα καταφέρουν να την «πιάσουν» σωστά ακόμη και οι πιο εξελιγμένοι αλγόριθμοι. Ίσως ναι, ίσως όμως και όχι…
Πηγή: Καθημερινή

Η ρουτίνα, η περιέργεια για να ανακαλύψουν το καινούργιο και η ικανοποίηση της κατάκτησης οδηγούν καθημερινά ολοένα και περισσότερους Έλληνες στο swinging ή αλλιώς στη λεγόμενη «ανταλλαγή συντρόφων».
Το στέκι των swingers στον Πειραιά το οποίο αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς στη χώρα μας, εδώ και ένα χρόνο προσελκύει «ανοιχτόμυαλα» ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν ξεχωριστές ερωτικές εμπειρίες.
Στο συγκεκριμένο κλαμπ του Πειραιά, σύμφωνα με την Espresso, συχνά γίνονται θεαματικά πάρτι με μάσκες, ενώ η είσοδος δεν επιτρέπεται σε άντρες που δεν συνοδεύονται. Μεταξύ των «ζευγαριών» υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια προκειμένου να μην υπάρχει ο φόβος της «αποκάλυψης».
Ταυτοποίηση προσώπων
Φτάνοντας στην είσοδο το ζευγάρι χτυπά το κουδούνι. Από ένα μικρό στρογγυλό παράθυρο στην πόρτα γίνεται η ταυτοποίηση των προσώπων, ενώ περιμετρικά οι κάμερες καταγράφουν περίεργές κινήσεις ή ανεπιθύμητους επισκέπτες.
Αφού ο υπεύθυνος ασφαλείας βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει το ζευγάρι θα υποδεχτεί ο ελληνογερμανός ιδιοκτήτης του μαγαζιού. Με χιούμορ προσπαθεί να σπάσει τον πάγο και να κάνει τους επισκέπτες να αισθανθούν άνετα. Στη συνέχεια τους οδηγεί στον κυρίως χώρο που θυμίζει κανονικό κέντρο διασκέδασης διακοσμημένο με γούστο και καλά ξένη μουσική συνήθως χορευτική. Γύρω από το κεντρικό μπαρ υπάρχουν τραπεζάκια και πιο μακριά καναπέδες. Εδώ πέφτουν τα π[ρώτα διερευνητικά βλέμματα και γίνονται οι αρχικές γνωριμίες. Όσοι θέλουν απλά σαν δουν τι συμβαίνει μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους χωρίς κανείς να τους ενοχλεί. Τα Σάββατα περισσότερα από 100 ζευγάρια αναζητούν ταίρι στο κλαμπ του Πειραιά, Οι περισσότεροι είναι 30 και 50 ετών υπάρχουν όμως και ζευγάρια 20ρηδων.
Ο τρόπος συνεύρεσής εξαρτάται από το κάθε ζευγάρι. Σε αρκετές περιπτώσεις αρκεί η γνωριμία και η ανταλλαγή τηλεφώνων για ερωτικό ραντεβού σε άλλο χώρο. Οι περισσότεροι όμως επιλέγουν να ολοκληρώνουν τις φαντασιώσεις τους στο κεντρικό χώρο του κλαμπ όπου υπάρχουν δύο ημιαπομονωμένοι με κουρτίνες χώροι, με κρεβάτι καναπέδες πολλά μαξιλάρια και δάπεδο με δερμάτινη επικάλυψη. Όταν ένα ζευγάρι ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι θα ακολουθήσουν και άλλα. Αρχικά θα παρακολουθούν και αφού ρωτήσουν και πάρουν το «οκ» θα μπουν στο παιχνίδι. Έτσι σχηματίζονται διακριτικά ομάδες, συνήθως δύο ζευγαριών, ενώ σε απόσταση αναπνοής θα εξελίσσεται κάποια άλλα ερωτική πράξη.
Dark room
Στο βάθος υπάρχει και το dark room… για τους πιο ντροπαλούς. Πολλοί ανεβαίνουν στον επάνω όροφο από περιέργεια ή για να δουν αν κάτι τους ενδιαφέρει. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δεν συμμετέχουν και οι δύο στο ερωτικό σκηνικό αλλά ο ένας μόνο παρακολουθεί. Όταν τελειώσει η συνελυρεση τα ζευγάρια θα κατέβουν στο μπαρ για ένα ποτό.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!