Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Επιδημία η παχυσαρκία στον πλανήτη με 700 εκατομμύρια παχύσαρκους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νησιά του Ειρηνικού. Στην Αμερικανική Σαμόα το 74,6% του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι. Χαμηλότερα τα ποσοστά στην Ευρώπη με την Ελλάδα να καταγράφει ποσοστό της τάξης του 20%, αρκετά υψηλό.
Τα γραφικά έγιναν από το Clinic Compare με βάση στοιχεία της CIA:

  •   To Τοp 10 της παχυσαρκίας
  • Ευρώπη
  • Βόρεια Αμερική
  • Νότια Αμερική
  • Ασία-Μέση Ανατολή
  • Αφρική
Πηγή: Ιndependent
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στρέφει το ενδιαφέρον του στον τουρισμό και για το σκοπό αυτό καλεί στη χώρα του γνώστες της γλώσσας. Σκοπός τους θα είναι να διδάξουν τα βασικά σε Βορειοκορεάτες που θα εργαστούν ως ξεναγοί. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια ένα μήνα και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου Τουρισμού στην Πιονγιάνγκ.
Σύμφωνα με την Εταιρεία Τουρισμού της Βόρειας Κορέας, προϋπόθεση είναι ο ενδιαφερόμενος να είναι κάτοχος πτυχίου διδασκαλίας της αγγλικής (Tefl) ή να μιλά αγγλικά και να έχει εμπειρία στον τομέα του τουρισμού.
Η Βόρεια Κορέα τελευταία έχει επενδύσει στον τουρισμό, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα του χειμερινού θερέτρου για σκι Μαρίσκριόνγκ και την «τουριστική» πόλη Γονσάν να θεωρούνται οι «κορωνίδες» του σχεδίου του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, περί τους 6.000 είναι οι τουρίστες που περνούν ετησίως τα σύνορα της Βόρειας Κορέας, μέσω εγκεκριμένων από το καθεστώς ταξιδιωτικών γραφείων.
Όσο για το πόσες είναι οι θέσεις «δασκάλων της αγγλικής» που ζητά ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Μόλις πέντε, τουλάχιστον για αρχή…
Προφίλ στο Facebook που έταζε ψευδώς, έναντι αμοιβής, προγνωστικά αγώνων ποδοσφαίρου, διατηρούσαν μία 48χρονη και ο 20χρονος γιος της.
Συγκεκριμένα, προσέφεραν, έναντι χρηματων που θα αποδίδονταν με προπληρωμένες κάρτες, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως αθλητικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου, που συμπεριλαμβάνονται στο δελτίο στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, είτε εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ, λόγω δήθεν επαφών τους με ποδοσφαιρικούς παράγοντες.
Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε ότι το συγκεκριμένο προφίλ διαδικτυακής εταιρίας στοιχηματισμού, ανήκε στη 48χρονη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτ της στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής του ήταν ο 20χρονος γιος της. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου.
Η ζημία των χρηστών του διαδικτύου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο ενοικιαστής ενός διαμερίσματος έχει δικαίωμα να ουρεί… όρθιος και μάλιστα με την έγκριση του δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε, επειδή ο ιδιοκτήτης ήθελε να του παρακρατήσει την εγγύηση την οποία είχε καταβάλει με τη δικαιολογία ότι ευθύνεται για τη διάβρωση του πατώματος της τουαλέτας του σπιτιού.
Το δικαστήριο του Ντίσελντορφ δικαίωσε τον ενοικιαστή που είχε στραφεί εναντίον του ιδιοκτήτη ζητώντας να του καταβληθεί το σύνολο της εγγύησης, δηλαδή 3.000 ευρώ, που είχε καταβάλει όταν νοίκιασε το σπίτι. Ο ιδιοκτήτης ήθελε να παρακρατήσει 1.900 ευρώ υποστηρίζοντας ότι το μαρμάρινο πάτωμα της τουαλέτας καταστράφηκε από τα ούρα του νοικάρη του.
Ο δικαστής Στέφαν Χανκ πείστηκε, μετά και τις καταθέσεις των ειδικών επί του θέματος, ότι το ουρικό οξύ ευθύνεται όντως για τη διάβρωση του μαρμάρου αλλά προασπίστηκε το δικαίωμα του προσφεύγοντος να κάνει την ανάγκη του όρθιος και όχι καθισμένος στη λεκάνη. Τόνισε μάλιστα ότι ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να τον έχει ενημερώσει ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο πάτωμα μπορούσε να καταστραφεί εύκολα.
“Παρά την εντεινόμενη εξημέρωση των ανδρών στον τομέα αυτό, η ούρηση από όρθια θέση παραμένει ακόμη μια διαδεδομένη πρακτική”, έγραψε μάλιστα ο δικαστής στην απόφασή του. “Οι ακόλουθοι αυτής της πρακτικής, που ήταν κάποτε η κυρίαρχη τάση, θα πρέπει ασφαλώς να λαμβάνουν υπόψη τους τις μη αμελητέες αντιδράσεις των προσώπων με τα οποία συγκατοικούν, ιδίως των προσώπων θηλυκού γένους, όμως δεν υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τους και τη διάβρωση του μαρμάρινου πατώματος της τουαλέτας”, υπογράμμισε ο Χανκ.
Στη Γερμανία συχνά υπάρχουν στις τουαλέτες αυτοκόλλητα που καλούν τους άνδρες να κάθονται στη λεκάνη για να ουρήσουν.
Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένας μεγάλος αστεροειδής, που έπεσε στη Γη, στο σημερινό Μεξικό, πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια, ήταν η αιτία για τη μαζική εξαφάνιση των δεινοσαύρων από τη Γη.

Κατά καιρούς διάφοροι επιστήμονες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους γι' αυτή τη θεωρία και μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που συνδύασε πειράματα και υπολογιστικές προσομοιώσεις, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, υποστηρίζοντας ότι αποκλείεται οι δασικές πυρκαγιές που προκλήθηκαν παγκοσμίως εξαιτίας του αστεροειδούς, να ήταν τόσο μεγάλες, που να μην άφησαν δεινόσαυρο ζωντανό.

Η διαδεδομένη θεωρία λέει ότι από το σημείο της πρόσκρουσης πυροδοτήθηκαν φωτιές που μετά κάλυψαν όλο τον πλανήτη και έκαψαν σχεδόν όλη τη βλάστηση, μέσα σε μια κόλαση φωτιάς. Η συνέπεια ήταν οι δεινόσαυροί είτε να καούν άμεσα, είτε να μείνουν χωρίς τροφή και να πεθάνουν στη συνέχεια.

Όμως τα πειράματα, που έκαναν ερευνητές, δημιουργούν αμφιβολίες για την ορθότητα αυτής της υπόθεσης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Έξετερ, Εδιμβούργου και University College Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Βρετανικής Γεωλογικής Εταιρείας "Journal of Geological Society", σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ» και το "New Scientist", χρησιμοποίησαν ένα θερμικό κλίβανο για να μελετήσουν τις επιπτώσεις που θα είχε ένα κύμα θερμότητας στα φυτά και στα ζώα.

Το συμπέρασμα είναι ότι -σύμφωνα και με τις προσομοιώσεις σε υπολογιστή- οι θερμοκρασίες που εκτιμάται ότι αναπτύχθηκαν κατά την πρόσκρουση του αστεροειδούς (γύρω στους 500 βαθμούς Κελσίου), θα κράτησαν πολύ λίγο (το πολύ ένα λεπτό) και δεν θα ήσαν σε θέση να πυροδοτήσουν μια κόλαση φωτιάς σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά θα είχαν προκαλέσει καταστροφές το πολύ σε τοπικό επίπεδο.

Τα ξερά φυτά θα καίγονταν, αλλά όχι και τα χλωρά. «Βρήκαμε ότι ούτε καν τα ζωντανά φυτά που θα ήταν κοντά στο σημείο της πρόσκρουσης, δεν θα άρπαζαν φωτιά. Αν υπήρξαν πυρκαγιές, θα ήσαν τοπικές μάλλον, παρά παγκόσμιες», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας.

Η πρόσκρουση πιστεύεται ότι έγινε στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, στην χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού, όπου έχει βρεθεί ένας τεράστιος υποθαλάσσιος κρατήρας διαμέτρου 200 χιλιομέτρων. Οι βρετανοί ερευνητές διευκρίνισαν ότι δεν αποκλείουν όντως ο αστεροειδής να εξαφάνισε τους δεινόσαυρους, αλλά όχι από πυρκαγιές.

Είναι πιθανό ότι η πρόσκρουση σήκωσε στον αέρα ένα τεράστιο νέφος σκόνης, στάχτης και άλλων υλικών, που σκέπασε τον ουρανό, μπλοκάροντας τον Ήλιο επί μήνες (ένα είδος «πυρηνικού χειμώνα»). Σε αυτή την περίπτωση, μέσα από αλυσιδωτές περιβαλλοντικές καταστροφές, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, δηλαδή οι δεινόσαυροι να βρεθούν σε ένα περιβάλλον σκοτεινό, κρύο και χωρίς τροφή, όπου θα αδυνατούσαν να επιβιώσουν.
real.gr

ΕΡΩΤΗΜΑ
Θέλω να αρχίσω να παίρνω συμπληρώματα σπιρουλίνας αλλά έχω έλλειψη ενζύμου G6PD. Επίσης θα ήθελα να μάθω εάν και που κάνει καλό η κατανάλωση σπιρουλίνας; Σας ευχαριστώ πολύ!
Στο ερώτημα απάντησε ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, Παθολόγος – Κλινικός φαρμακολόγος
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η σπιρουλίνα προέρχεται από τα τα μικροφύκι των γλυκών νερών και θεωρείται ότι βοηθά τον οργανισμό μας επειδή διαθέτει μερικές φαρμακολογικές δράσεις όπως αντιμικροβιακές (περιλαμβανομένων βακτηρίων και ιών), αντικαρκινικές, μεταλλοπροστατευτικές (προστασία από βαρέα μέταλλα) αντιοξειδωτικές και ανοσοδιεγερτικές που οφείλονται  σο πλούσιο περιεχόμενό του σε βασικά και απαραίτητα αμινοξέα και πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, λιπίδια, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν πολλές από τις ανωτέρω αναφερόμενες θεραπευτικές ιδιότητες. Το ίδιο ισχύει και  τη λήψη σπιρουλίνας σε άτομα που έχουν έλλειψη του ενζύμου G6PD δεν υπάρχουν βιβλιογραφικές  αναφορές που να υποστηρίζουν ότι η λήψη σπιρουλίνας σε άτομα με έλλειψη του ενζύμου είναι ασφαλής.

 

 

Σπιρουλίνα: 60 ζωτικές ουσίες για τόνωση του οργανισμού σε ένα δισκίο

 
Η σπιρουλίνα είναι μια από τις πλουσιότερες και πληρέστερες πηγές διατροφής στον κόσμο. Αυτό το σπειροειδές φύκι, αν και το μήκος του δεν ξεπερνά το μισό χιλιοστόμετρο, περιλαμβάνει πάνω από 60 ζωτικές ουσίες: υψηλοθερμικές βιταμίνες και μέταλλα, όλα τα βασικά αμινοξέα, χλωροφύλλη, ένζυμα και αντιοξειδωτικά. Ουσιαστικά, όλα όσα χρειάζεστε για ένα υγιές σώμα και μια δυναμική ζωή.
Η σπιρουλίνα αναπτύσσεται στη γη εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Πριν από αιώνες, οι ιδιαίτερα προηγμένοι Αζτέκοι και Μάγια, είχαν ήδη εξοικειωθεί με τις ευεργετικές δυνάμεις της σπιρουλίνας. Και πλέον, εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο τη χρησιμοποιούν καθημερινά για να προσφέρουν στον εαυτό τους πρόσθετη ενέργεια, αντοχή και βελτιωμένη φυσική κατάσταση.
Η σπιρουλίνα λειτουργεί ταυτόχρονα σε τρία επίπεδα:
1. Καθαρισμός: Η σπιρουλίνα προωθεί τις διαδικασίες φυσικού καθαρισμού του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του αίματος. Αισθάνεστε πιο υγιείς και περισσότερο εύθυμοι, ενώ ταυτόχρονα έχετε περισσότερη ενέργεια.
2. Αποκατάσταση: Η σπιρουλίνα αναπληρώνει τις ανεπάρκειες στη διατροφή και τονώνει το μεταβολισμό. Η φυσική σας κατάσταση βελτιώνεται αισθητά, ενώ ανακτάτε πολύ πιο γρήγορα τις δυνάμεις σας μετά από άσκηση.
3. Τόνωση: Η σπιρουλίνα ενισχύει την αντοχή και ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του σώματος. Αισθάνεστε πιο ισχυροί και είστε πιο ικανοί για να αντιμετωπίσετε τις πιέσεις της καθημερινής ζωής.
Τα οφέλη της είναι τα εξής:
- δίνει περισσότερη ενέργεια
- ενισχύει την αντίστασή σας
- βελτιώνει την επίδοσή σας σε εργασία, άθληση και μελέτη
- αυξάνει την αντοχή σας ενάντια στις ασθένειες
- χαρίζει υγιή επιδερμίδα, πυκνότερα μαλλιά και πιο σκληρά νύχια
- ενισχύει τη δύναμή σας κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας και της εμμηνόπαυσης
- αποτελεί διατροφικό συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια της κύησης
 boro.gr
Ούτε δύο μήνες δεν έχουν συμπληρωθεί από τότε που η Σουηδική αστυνομία έκλεισε το The Pirate Bay, ωστόσο, η θρυλική ιστοσελίδα ετοιμάζεται για την μεγάλη επιστροφή.

Η διεύθυνση παραμένει ενεργή και αρχική σελίδα παίρνει σιγά σιγά την μορφή που γνωρίζαμε, με τη μπάρα αναζήτησης και τις κατηγορίες κάτω από τη σημαία.

Δεν υπάρχουν ενεργά links για την ώρα, αλλά η αντίστροφη μέτρηση “δείχνει” ότι θα λειτουργήσει κανονικά από την 1η Φεβρουαρίου. Η φιλοξενία γίνεται πλέον από την εταιρεία Trabia στη Μολδαβία με κάθε νομιμότητα:

“Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τη λειτουργία του, αφού η τεχνολογία των ‘magnet links’ δεν παραβιάζει άμεσα τα δικαιώματα των δικαιούχων”.

Πηγή: techgear.gr
Αν επιλέξατε την πρώτη απάντηση, διαβάστε παρακάτω προσεκτικά. Αν επιλέξατε τη δεύτερη απάντηση, διαβάστε, επίσης, παρακάτω, ακόμα πιο προσεκτικά, αφού κατά βάθος ένα σπίτι καθαρό θέλετε κι εσείς, απλά δεν ξέρετε πως να το αποκτήσετε.
Γι’ αυτό, λοιπόν, γράφτηκε αυτό το κείμενο, για να λυθούν όλες οι απορίες και να αντέξει το σπίτι σας, την κριτική από όλες τις πεθερές του κόσμου. Σε ποια σημεία λοιπόν του σπιτιού πρέπει να δώσετε έμφαση στο καθάρισμα,  για τον απλό λόγο, ότι δεν είχατε δώσει μέχρι τώρα ούτε την ελάχιστη προσοχή;
1. Σφουγγαράκι της κουζίνας
Υπάρχουν δυο τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα βακτήρια που αναπτύσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο διαρκώς βρεγμένο σφουγγαράκι της κουζίνας. Μπορείτε είτε να το αντικαθιστάτε κάθε φορά που αλλοιώνεται η όψη του από τις πολλές χρήσεις ή να το μουλιάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε λευκαντικό ρούχων και νερό. Εναλλακτικά, βάλτε το για μια πλύση στο πλυντήριο πιάτων ή μουλιάστε το καλά σε νερό και απολυμάντε το στο φούρνο μικροκυμάτων.
2. Μεταξύ των συσκευών
Οι αχρηστοποιημένες περιοχές ανάμεσα στις ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα και αν πιάνουν χώρο ενός τετραγωνικού εκατοστού καταφέρνουν και συλλέγουν βρωμιά και ψίχουλα. Θα το καταλάβετε καλύτερα, αν μια φορά μετακινήσετε το ψυγείο και δείτε οι ίδιοι τι συσσωρεύεται στο ενδιάμεσο και πόση ανάγκη έχουν εκείνες οι «νεκρές ζώνες» στο σπίτι για σχολαστικό καθάρισμα. Με τη βοήθεια ενός μακρόστενου ξεσκονόπανου ή με το ειδικό εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας ξεκινήστε να καθαρίζετε κι εκείνες τις περιοχές.


3. Επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για τα ψώνια
Οι υφασμάτινες σακούλες για τα ψώνια είναι η καλύτερη επιλογή, όσον αφορά την περιβαλλοντική σας συνείδηση, αλλά και σε αυτή την περίπτωση ακόμα... θέλουν καθάρισμα. Πλένετε, λοιπόν, στο πλυντήριο τακτικά τις τσάντες, για την απομάκρυνση και απολύμανση από βακτήρια, που αναπτύσσονται από τα φαγητά που μεταφέρουν. 4. Ράφια και συρτάρια ψυγείου
Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι σκουπίζετε τακτικά τα ράφια του ψυγείου, διατηρώντας το -κατά γενική ομολογία- σε καλή κατάσταση. Αυτό όμως που πρέπει να κάνετε, επίσης σε τακτά διαστήματα, είναι να βγάζετε από το ψυγείο ράφια και συρτάρια και να τα καθαρίζετε με ζεστό νερό και σαπούνι, για ακόμα καλύτερη απολύμανση, δεδομένου μάλιστα ότι σε αυτά τα ράφια και συρτάρια τοποθετείτε το φαγητό σας. Για ασφαλέστερη υγιεινή, ακολουθήστε τις οδηγίες του ψυγείου για τον καθαρισμό του εσωτερικού του.
5. Την κορυφή των πραγμάτων
Μπορεί μερικές περιοχές να μην είναι ορατές από τη θέση που είστε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε σκονίζονται και ότι δε χρειάζονται καθάρισμα. Το ίδιο, λοιπόν, αν όχι περισσότερο, ξεσκόνισμα, χρειάζεται η κορυφή του ψυγείου, ο ανεμιστήρας οροφής, το πάνω μέρος στα ντουλάπια της κουζίνας και τα κουφώματα των παραθύρων που συνήθως «κρύβονται» πίσω από τις κουρτίνες.

6. Μικρές ηλεκτρικές συσκευές
Θα γνωρίζετε ήδη πως ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι είναι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης. Με την ίδια λογική, γεμάτα βακτήρια και μικρόβια είναι και το τηλέφωνο, κινητό και σταθερό και τα ακουστικά που φοράτε για να ακούτε μουσική. Μην ξεχνάτε λοιπόν να απολυμαίνετε αυτές τις συσκευές, που τους κάνετε άλλωστε και τη συχνότερη χρήση, με ειδικά μαντηλάκια, που δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα στη λειτουργία τους.


7. Σκούπα
Η αλήθεια είναι ότι εκτός από το υπόλοιπο σπίτι, πρέπει να καθαρίζετε και όσα εργαλεία χρησιμοποιείτε για να το καθαρίσετε. Μην ξεχνάτε λοιπόν, να μουλιάζετε τη σκούπα σας σε ζεστό νερό με σαπούνι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ή να την καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα, την οποία επίσης στη συνέχεια θα πρέπει να καθαρίσετε.

8. Καπέλα, κασκόλ και γάντια
Όπως πλένετε όλα σας τα ρούχα, το ίδιο και περισσότερο θα πρέπει να πλένετε και τα καπέλα, σκουφιά, κασκόλ και γάντια σας, που συσσωρεύουν πλήθος βακτηρίων δεδομένου ότι τα φοράμε περισσότερο εκτός σπιτιού και -γενικά- ξεχνάμε να πλύνουμε.

9. Τσάντα γυμναστηρίου
Όπως πλένετε κάθε φορά τον εαυτό σας και τα ρούχα σας μετά την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο, έτσι θα πρέπει να κάνετε και με την τσάντα που χρησιμοποιείτε στο γυμναστήριο. Αν μπορείτε, πλύντε τη στο πλυντήριο ρούχων, ενώ αν δεν μπαίνει στο πλυντήριο, καθαρίστε τη επιμελώς με ειδικά απολυμαντικά πανάκια και ραντίστε τη με μαγειρική σόδα για να απορροφηθούν οι δυσάρεστες οσμές.
clickatlife.gr
Να ταφεί με το μαξιλάρι του ζήτησε ένας υπερήλικας σε χωριό του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, εντός του έκρυβε έναν ολόκληρο «θησαυρό».
Το γεγονός αυτό έγινε, πριν από λίγες ημέρες και ήδη καταγράφηκε στην εφημερίδα Πρώτη. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο άντρας που πλησίαζε τα 90 έτη, πήγε σε τράπεζα και έκανε ανάληψη ολόκληρου του ποσού που είχε με τη σύζυγό του, το οποίο ανερχόταν σε περίπου 300.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, έκρυψε το μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό στο μαξιλάρι, λέγοντας συγχρόνως στην ανυποψίαστη σύζυγό του πως, όταν θα φύγει από τη ζωή, να του το βάλει μαζί στην τελευταία του «κατοικία». Πρόσφατα, ο υπερήλικας πέθανε και ετάφη μαζί με το …μαξιλάρι του στο νεκροταφείο του χωριού, παρουσία συγγενικών προσώπων γνωστών και φίλων.
Όμως, η γυναίκα και άλλα κοντινά πρόσωπα (ανίψια, κλπ), δεν άργησαν να αντιληφθούν το γεγονός, αφού, πηγαίνοντας στην τράπεζα, ενημερώθηκαν ότι ο ηλικιωμένος είχε «σηκώσει» όλα τα χρήματα που υπήρχαν στο λογαριασμό, τα οποία, ωστόσο, δεν υπήρχαν πουθενά.
Αφού ενημερώθηκαν ότι ο ηλικιωμένος είχε σηκώσει τα χρήματα, η σύζυγος με τους συγγενείς άρχισαν να αναζητούν σε συνεργασία με τις αρχές, τι έγιναν τα χρήματα, μέχρι που εκείνη θυμήθηκε την εμμονή του θανόντος με το μαξιλάρι.
Τα χρήματα βρέθηκαν, αφού εξασφαλίστηκε προηγουμένως άδεια εκταφής του νεκρού.
Πηγή: iliaoikonomia.gr
Κύμα καύσωνα πλήττει τη Δυτική Αυστραλία με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει ότι αύριο, Παρασκευή, δεν αποκλείεται να καταρριφθούν όλα τα ρεκόρ. Στην περιοχή Πιλμπάρα της Δυτικής Αυστραλίας η Μετεωρολογική προβλέπει ότι η ανώτατη θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 49 και 50 βαθμών Κελσίου.
Η ανώτατη θερμοκρασία στη Δυτική Αυστραλία καταγράφηκε το 1998 όταν το θερμόμετρο ανήλθε στους 50,5 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή Μαρντί. Παναυστραλιανά, η ανώτερη θερμοκρασία καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 1960 στην περιοχή Οντανάτα της Νότιας Αυστραλίας όταν ο υδράργυρος έφτασε στους 50,7 βαθμούς.
Ρεκόρ θερμοκρασίας σημειώθηκε χθες και στην πόλη Άλις Σπριγκς, της Κεντρικής Αυστραλίας, με το θερμόμετρο στους 46 βαθμούς. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αυστραλίας, το 2014 ήταν η τρίτη πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί στην Αυστραλία.
Η περασμένη χρονιά ήταν κατά 0,91 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστή από ό,τι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος. Αυτό φέρνει το 2014 στην τρίτη θέση από την έναρξη της καταμέτρησης της θερμοκρασίας το 1910, πίσω από το 2013 και το 2005.
Στο μεταξύ, πολλές περιοχές του Κουΐσλαντ έχουν πλημμυρίσει, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει επιδείνωση της κατάστασης στα επόμενα 24ωρα, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν.
Τικ τακ - τικ τακ!
Το Ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει πλέον 3 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, δηλαδή πριν το τέλος του κόσμου!
Το Συμβούλιο Πυρηνικών Επιστημόνων, ένας οργανισμός στον οποίο μετέχουν 18 Νομπελίστες, είναι αυτό που προσδιορίζει το ρολόι και μετακίνησαν το λεπτοδείκτη του κατά 2 λεπτά μπροστά, δηλαδή λίγο πριν την μοιραία ώρα.
Το Συμβούλιο βλέπει "πολύ αυξημένη την πιθανότητα μιας παγκόσμιας καταστροφής εάν δεν ληφθούν γρήγορα μέτρα" για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και αν δεν σταματήσει η κούρσα των πυρηνικών όπλων.
"Η ώρα είναι πλέον είναι 23:57", τόνισε η Κένετ Μπένεντικτ, η πρόεδρος του Συμβουλίου το οποίο το 1947 δημιούργησε αυτό το ρολόι που τότε συμβόλιζε την επικείμενη καταστροφή του κόσμου από τα πυρηνικά όπλα.
Ο λεπτοδείκτης του ρολογιού είχε μετακινηθεί για τελευταία φορά στις 10 Ιανουαρίου 2012, όταν προχώρησε κατά ένα λεπτό. Τόσο κοντά στα "μεσάνυχτα" είχε βρεθεί ξανά μόνο το 1984, όταν οι σχέσεις των ΗΠΑ με την τότε ΕΣΣΔ ήταν ιδιαίτερα τεταμένες.
"Σήμερα η ανεξέλεγκτη υπερθέρμανση του πλανήτη και η κούρσα των πυρηνικών όπλων, ως αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού των τεράστιων οπλοστασίων, αποτελούν την υπέρτατη και αδιαμφισβήτητη απειλή για την επιβίωση της ανθρωπότητας", τόνισε η Μπένεντικτ. "Οι ηγέτες του κόσμου δεν έδρασαν με την ταχύτητα που χρειαζόταν για να προστατεύσουν τους πολίτες από μια πιθανή καταστροφή", πρόσθεσε, εξηγώντας την απόφαση του Συμβουλίου να μετακινήσει προς τα εμπρός τους δείκτες του ρολογιού.
news.gr
Συνήθως τα ζώδια θεωρούνται γυναικεία υπόθεση και η εικαστική τους προσέγγιση είναι ανάλογη: όμορφη, ρομαντική, βιντάζ...
Όμως ο Damon Hellandbrand, ένας καλλιτέχνης από τις ΗΠΑ, αποφάσισε να κάνει το ζωδιακό κύκλο ανδρική υπόθεση!
Και σκιτσάρισε τα 12 ζώδια ως τέρατα!
Βρείτε το ζώδιο σας λοιπόν στον κύκλο του... τρόμου και του εφιάλτη!
Κριός
(Μαρ 21-Απρ 20)

Ταύρος
(Απρ 21-Μαϊ 21)

Δίδυμοι
(Μάϊ 22-Ιούν 21)

Καρκίνος
(Ιούν 22-Ιούλ 22)

Λέων
(Ιούλ 23-Αύγ 22)

Παρθένος
(Αύγ 23-Σέπ 22)

Ζυγός
(Σέπ 23-Όκτ 23)

Σκορπιός
(Όκτ 24-Νοέμ 22)

Τοξότης
(Νοέμ 23-Δεκ 21)

Αιγόκερως
(Δεκ 22-Ιαν 20)

Υδροxόος
(Ιαν 21-Φεβ 19)

Ιχθείς
(Φεβ 20-Μάρ 20)
Γνωστός ως Nebra sky disc ή αλλιώς ο Δίσκος (του Ουρανού) της Νεμπράσκα, πρόκειται ουσιαστικά για την αρχαιότερη προσπάθεια που έκανε το ανθρώπινο είδος να απεικονίσει το αχανές Σύμπαν!
Είναι ίσως το πιο εξελιγμένο έργο τέχνης της εποχής του Χαλκού και αυτό που σίγουρα το πιο αποκαλυπτικό για την εικόνα του ανθρώπου για αυτό που τον περιβάλλει.
Και ίσως να είχε χαθεί για πάντα, αν ένα ζευγάρι αρχαιοκάπηλων δεν είχαν προσπαθήσει να το πουλήσουν στη μαύρη αγορά.

Ο δίσκος της Νεμπράσκα πήρε το όνομα του από την πόλη όπου ανακαλύφθηκε. Βρέθηκε το 1999 και χρονολογείται περί τα 1.600 π.Χ., την περίοδο της εποχής του Χαλκού.
Η ανακάλυψη του δίσκου εξέπληξε και τους ίδιους τους επιστήμονες αφού δεν πίστευαν ποτέ ότι σε μια τόσο πρώιμη και "τραχειά" εποχή, ο άνθρωπος θα ασχολιόταν με το να αποτυπώσει αυτό που έβλεπε στο ουράνιο στερέωμα.
Ο δίσκος έχει μήκος περίπου 0,3 μέτρα και βάρος 2,2 κιλά. Είναι κατασκευασμένος από χαλκό ενώ τα ουράνια σώματα είναι από χρυσό, γι' αυτό δεν σκούριασαν.

Ο δίσκος απεικονίζει τα εξής ουράνια σώματα - σχηματισμούς:

  • Τον Ήλιο
  • Ένα μισοφέγγαρο
  • Τον αστερισμό των Πλειάδων
  • Τη Μεγάλη Άρκτο
  • Τη Μικρή Άρκτο
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!