Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015


Μπορεί να ξέρετε πολλά μυστικά που ενισχύουν την ανοσοποιητική δράση του οργανισμού σας και να καταφέρνετε αποτελεσματική προστασία απέναντι σε ιού και μικρόβια, αλλά αν αναλογιστούμε την επικινδυνότητα της δουλειάς ενός γιατρού ή μιας νοσοκόμας, που εκτίθενται καθημερινά σε επικίνδυνους ιούς και μικρόβια, αλλά δεν αρρωσταίνουν, θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε και τα δικά τους μυστικά, ώστε να έχουμε ακόμα περισσότερα αβαντάζ απέναντι στις χειμωνιάτικες, και μη, γρίπες.
Πέρα λοιπόν, από τον καλό ύπνο, το πολύ νερό και την υγιεινή των χεριών, τι άλλο μπορεί να κάνει κάνεις για να εξασφαλίσει την υγεία του;
Μέτρο στο αλκοόλ
Δε χρειάζεται να στερηθείτε το ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό σας, αλλά θα ήταν σώφρον να μην πιείτε ολόκληρο το μπουκάλι με το γεύμα σας. Το αλκοόλ αποδυναμώνει την ικανότητα των λευκών αιμοσφαιρίων να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα βακτήρια, καταλήγοντας έτσι σε ένα λιγότερο αποδοτικό ανοσοποιητικό.
Εκτός αυτού το αλκοόλ, αφυδατώνει και προκαλεί διαταραχές στην ποιότητα του ύπνου, γι’ αυτό όσο διανύουμε περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας γρίπης, καλό θα ήταν να μείνετε στο ένα ποτήρι κρασί την ημέρα.


Αποφύγετε τη ζάχαρη
Όπως το αλκοόλ, έτσι και η ζάχαρη ρίχνει την αποτελεσματικότητα της δράσης των λευκών αιμοσφαιρίων, όσον αφορά την αντιμετώπιση ιών και βακτηρίων. Προσπαθήστε λοιπόν, να μείνετε μακριά από τη ζάχαρη, όσο αντέχετε, και θα μείνει μακριά από εσάς και ο ιός της γρίπης.
Απολυμαίνετε ό,τι ακουμπάτε
Μερικά από τα πιο μολυσμένα αντικείμενα είναι τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε το περισσότερο, αλλά σπάνια θυμόμαστε να τα καθαρίσουμε. Χρησιμοποιείτε, λοιπόν, το πλυντήριο ρούχων για να πλύνετε τα ρούχα σας, αλλά δεν έχετε ποτέ απολυμάνει το ίδιο το πλυντήριο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη συσκευή του τηλεφώνου, το φούρνο μικροκυμάτων, το πληκτρολόγιο, τα πόμολα στις πόρτες, το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και τα παιχνίδια των παιδιών.
Αφιερώνετε λοιπόν, λίγο χρόνο, και λίγο περισσότερο την περίοδο της γρίπης και των συχνών ιώσεων, και καθαρίζετε με σαπούνι και νερό ή απολυμαντικά μαντηλάκια τις συσκευές και τα αντικείμενα, που αγγίζετε συχνά και -κατά συνέπεια- είναι γεμάτα μικρόβια.

Εκμεταλλευτείτε τα προβιοτικά
Το 60-70% του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού εντοπίζεται στο στομάχι, ενώ θα βοηθούσε να το αντιληφθούμε σαν ένα σύνορο μεταξύ του οργανισμού και του εξωτερικού περιβάλλοντος. Το στομάχι, λοιπόν, είναι επενδυμένο με υγιή βακτήρια τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη μολύνσεων και την απορρόφηση μικροβίων και ιών, προστατεύοντας έτσι την εξάπλωση των ιών στον υπόλοιπο οργανισμό.
Αν και το ερευνητικό κομμάτι, όσον αφορά τη σημασία των προβιοτικών στην προστασία από τους ιούς, είναι σε αρχικό στάδιο, υπάρχουν ήδη στοιχεία που δείχνουν  ενθαρρυντικά αποτελέσματα, όσον αφορά τη χρήση προβιοτικών συμπληρωμάτων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. 
Μη τρώτε τα νύχια σας
Τα δάχτυλά σας είναι γεμάτα μικρόβια και όσο πιο συχνά τα φέρνετε σε επαφή με το πρόσωπο, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας, τόσο περισσότερο αυξάνετε την επικινδυνότητα να κολλήσετε κάποια ίωση.
Κάτω από τα νύχια σας, συσσωρεύεται πλήθος βακτηρίων και μικροβίων και αν δεν είστε τόσο σχολαστικός, ώστε να πλένετε διαρκώς τα χέρια, το πληκτρολόγιο και το κινητό σας, με το να δαγκώνετε τις παρανυχίδες σας δίνετε το ελεύθερο σε όλα τα μικρόβια να εισχωρήσουν στον οργανισμό σας.

Γυμναστείτε... με μέτρο
Έχει παρατηρηθεί, ότι μετά από έντονη άσκηση, η καταπόνηση του οργανισμού, επιφέρει παροδική αδυναμία, κάνοντας τον πιο δεκτικό σε ασθένειες και ιώσεις. Όταν μάλιστα, είστε ήδη άρρωστος, καλό θα ήταν να δώσετε το χρόνο στο σώμα σας να αναρρώσει, χωρίς την πίεση της έντονης γυμναστικής.
Μην παρατήσετε, όμως, τελείως τη γυμναστική σας ρουτίνα, καθώς η μέτριας έντασης άσκηση ενισχύει την αποδοτικότητα του ανοσοποιητικού. Ακούτε, λοιπόν το σώμα σας και θα σας καθοδηγήσει εκείνο στην ένταση και τη διάρκεια.
Κρατήστε την ανάσα σας
Οι βασικότερες είσοδοι των μικροβίων στον οργανισμό είναι το στόμα και η  μύτη. Αν λοιπόν, βρεθείτε κοντά σε κάποιον που βήχει ή φτερνίζεται, αποφύγετε να πάρετε βαθιές ανάσες, που θα βοηθήσουν τα σταγονίδια να φτάσουν ταχύτερα στα ενδότερα του οργανισμού σας. Αν έχετε στην παρέα σας ένα φίλο που βήχει, όσο το κάνει αυτό, κρατήστε την αναπνοή σας για 10-15 δευτερόλεπτα και θα έχετε λιγοστέψει τις πιθανότητες να κολλήσετε τον ιό που μεταδίδει.

Πάρτε καθαρό αέρα
Ένας ακόμη παράγοντας που αυξάνονται τα περιστατικά  γρίπης το χειμώνα, είναι η ανακύκλωση του αέρα στο εσωτερικό  των κτηρίων και η σπάνια ανανέωσή του. Ακόμα κι αν βρεθείτε σε έναν ανοιχτό χώρο με πολλά ασθενή άτομα γύρω σας, είστε πιο ασφαλείς απέναντι στα μικρόβια, που φέρει ο καθένας, καθώς το κάθε άτομο έχει το χώρο του και ο αέρας διαρκώς ανανεώνεται.
Σε ένα κλειστό μέρος, όμως, που δεν αερίζεται, τα μικρόβια παραμένουν και ανακυκλώνονται κάνοντας έτσι τις ιώσεις συχνότερες το χειμώνα και πιο εύκολο να τις κολλήσετε, απ’ ότι το καλοκαίρι. Ανοίγετε λοιπόν καθημερινά τα παράθυρα, ακόμα και αν έξω έχει κρύο και ανανεώνετε όσο περισσότερο μπορείτε τον αέρα του χώρου που περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας.

Δύσκολες ώρες περνάει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς καθώς ο πρώην σύντροφός της, Τζον Σάνταλ, ο οποίος ήταν πιλότος και την βοήθησε σε μία από τις χειρότερες περιόδους της ζωής της, σκοτώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Αφγανιστάν όταν ρουκέτα των Ταλιμπάν τρομοκρατών χτύπησε το αεροσκάφος του.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2007 σε συνάντηση των Ανώνυμων Αλκοολικών στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με πολλές συνεντεύξεις εκείνης της εποχής, ο άτυχος πιλότος την βοήθησε πολύ να κόψει το αλκοόλ, ενώ την προειδοποιούσε ότι αυτό θα την σκοτώσει.

«Της είπα πως αν πέσει από το βαγόνι, δεν νομίζω ότι θα ζήσει. Αν δεν θες να είσαι νηφάλια για τον εαυτό σου, κάντο για τα παιδιά σου» είχε αναφέρει ο 44χρονος Σάνταλ το 2007 στο «National Enquirer».

Η σχέση τους έληξε λίγους μήνες αργότερα αλλά οι δυο τους παρέμειναν φίλοι.

Σύμφωνα με άτομο από το στενό περιβάλλον της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η τραγουδίστρια είναι συντετριμμένη και δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε από τη ζωή ένας τόσο "υπέροχος άνθρωπος"


star.gr

Μία προγνωστική εφαρμογή για κινητά, όχι καιρού, αλλά αεροπορικού δυστυχήματος, έρχεται να ταράξει τα νερά στα αεροπορικά ταξίδια.
Με όλα αυτά που έχουν συμβεί το προηγούμενο έτος, όπως πτώσεις αεροσκαφών, εξαφανισμένες πτήσεις, επείγουσες προσγειώσεις, είναι φυσιολογικό το κοινό των αεροπλάνων να έχει θορυβηθεί και να έχει δημιουργηθεί ένας πανικός γύρω από το θέμα της ασφάλειας των αεροπορικών ταξιδιών. Υπάρχουν μάλιστα επιβάτες, που υποφέρουν από τη φοβία τους για τα αεροπλάνα και προτιμούν, όταν αυτό επιτρέπεται, να κάνουν πολύωρα ταξίδια με πλοία και αυτοκίνητα προκειμένου να αποφύγουν την μεταφορά δια αέρος.

Η λονδρέζικη εταιρία Vanilla Pixel, έρχεται να δώσει τέλος σε κάθε φοβία και αμφιβολία με την εφαρμογή για κινητά, που βάσει στατιστικών στοιχείων, σου λέει άμα το αεροπλάνο σου θα πέσει ή όχι. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της συγκεκριμένης εφαρμογής, σκοπός είναι να καθησυχάσει τους επιβάτες και όχι να σπείρει τον πανικό. Η εφαρμογή «Am i going down?» η αλλιώς «Θα πέσω;», επιβεβαιώνει τους χρήστες της ότι τα αεροπλάνα είναι τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς και δεν χρειάζεται να φοβούνται να τα χρησιμοποιήσουν.

Η έμπνευση προήλθε από τη γυναίκα του δημιουργού, η οποία έπασχε από τη φοβία των αεροπλάνων, πράγμα που έκανε τα ταξίδια τους, πολύ δύσκολα. Με αυτή την εφαρμογή όμως, ο επιβάτης επιβεβαιώνεται ότι είναι ασφαλής και θα φτάσει σώος και αβλαβής στον προορισμό του και επιτυγχάνεται ένα πιο ήρεμο και με λιγότερο άγχος ταξίδι. Προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για iPhone, αλλά σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει και η εκδοχή για Android.

 Πηγή: techit.gr

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν πριν πέσετε για ύπνο;
Αρχικά, καλό θα ήταν να τηρείτε ένα πρόγραμμα, όσον αφορά στην ώρα που πέφτετε για ύπνο και την ώρα που ξυπνάτε κάθε μέρα. Όταν το σώμα έχει συνηθίσει μια συγκεκριμένη ώρα να πέφτει για ύπνο, τότε από μόνο του, προκαλεί τις συνθήκες για να ηρεμήσει και να χαλαρώσει, όταν πλησιάζει εκείνη η ώρα και να οδηγηθείτε εν τέλει στο κρεβάτι.
Ρίξτε τους ρυθμούς σας
Κάτι που προτείνουν όλοι οι ειδικοί επί του ύπνου είναι, πριν κοιμηθείτε, να έχετε προετοιμαστεί σωματικά και νοητικά. Συσκευές που εκπέμπουν φως, δυσκολεύουν τη διαδικασία της χαλάρωσης, που ιδανικά γίνεται στο σκοτάδι, καθώς έτσι αντιλαμβάνεται καλύτερα το σώμα, ότι είναι η ώρα να ξεκουραστεί και να πέσει για ύπνο.
Μην έχετε το κινητό σας στο κομοδίνο σας, γιατί έτσι μπαίνετε στον πειρασμό  να το τσεκάρετε, ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας, εκτός και αν το χρησιμοποιείτε σαν ξυπνητήρι, που και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να το έχετε στο αθόρυβο.
Δείτε ανούσιες τηλεοπτικές εκπομπές
Για μερικούς ανθρώπους, η παθητικότητα και η δυνατότητα της μηδενικής σκέψης που τους προσφέρει η τηλεόραση είναι ένας καλός τρόπος να βγάλουν τις σκέψεις από το μυαλό τους και να χαλαρώσουν. Επιλέξτε κάτι που δε χρειάζεται πολύ σκέψη, αλλά δε θα σας αναστατώσει περισσότερο, όπως είναι μια ταινία τρόμου, αφού αυτό θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πλύνετε το πρόσωπό σας
Κάθε φορά που κοιμάστε με το μακιγιάζ σας, χειροτερεύετε την ποιότητα και την εμφάνιση του δέρματος και του προσώπου σας. Οι φραγμένοι πόροι από το μακιγιάζ, δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, κάνοντας το με τον καιρό να δείχνει ταλαιπωρημένο και με πρόωρα σημάδια γήρανσης. Αν η κούραση σας αποτρέπει να κάνετε όλη τη διαδικασία στο μπάνιο, φροντίστε να έχετε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ στο κομοδίνο σας και κάντε τον καθαρισμό στο κρεβάτι.
Κάντε οδοντικό νήμα
Τα άτομα που εκτός από ένα καλό βούρτσισμα, φροντίζουν και με οδοντικό νήμα τα δόντια τους, έχουν σαφώς καλύτερη στοματική υγιεινή, με λιγότερα περιστατικά ουλίτιδας και ματωμένων ούλων. Αν και δεν υπάρχει μια κοινά ενδεδειγμένη ώρα για να το κάνετε αυτό, μια κενή ώρα της ημέρας, όπως είναι πριν τον ύπνο, είναι μια καλή επιλογή.
Η απομάκρυνση δε, της πλάκας, που επιτυγχάνεται με το οδοντικό νήμα, δίνει στα δόντια σας μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστούν από την ολοήμερη μάχη που έχουν με τα υπολείμματα των τροφών.

Διαβάστε
Ένας, επίσης, πολύ καλός τρόπος, να χαλαρώσετε και να ρίξετε τους ρυθμούς σας πριν πέσετε για ύπνο είναι η ανάγνωση ενός βιβλίου. Ακόμα κι αν έχετε συνηθίσει να κατεβάζετε βιβλία στο tablet ή τον υπολογιστή σας και να τα διαβάζετε εκεί, καλύτερα να προτιμήσετε ένα κανονικό βιβλίο ή περιοδικό, καθώς το φως που εκπέμπουν οι συσκευές δεν βοηθά το σώμα να μπει στη διαδικασία του ύπνου.
Κρατήστε ημερολόγιο
Ο μεγαλύτερος εχθρός του καλού ύπνου είναι οι πολλές ανησυχίες και οι πολλές σκέψεις και επειδή, δεν είναι εύκολο να αδειάσετε από τη μια στιγμή στην άλλη το μυαλό σας, από όσα σας βασανίζουν την υπόλοιπη ημέρα, δοκιμάστε να γράψετε σε ένα ημερολόγιο τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας.
Σημειώστε τους κωδικοποιημένα, ώστε να μη σας ξυπνήσει περισσότερο αυτή τη διαδικασία, αλλά να καταφέρει να μεταφέρει τις σκέψεις από το κεφάλι στο χαρτί, ώστε να μπορέσετε να κοιμηθείτε έναν ήσυχο ύπνο.
Να θυμάστε να εκτιμάτε
Το να εκτιμάτε και να αναγνωρίζετε τα θετικά που έχουν έρθει στο δρόμο σας θα αυξήσει την καλή σας διάθεση και η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε αυτό είναι τα λίγα λεπτά, πριν πέσετε για ύπνο, που έχετε χαλαρώσει και το μυαλό σας μπορεί να σκεφτεί καθαρά και να αναγνωρίσετε τα θετικά πράγματα που έχετε πετύχει μέσα στη μέρα σας.
Το να σκέφτεστε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, βοηθάει στην καλύτερη διάθεση, στην αισιόδοξη θέαση των πραγμάτων και σε μια αποδοτικότερη στάση ζωής. Είτε επιλέξετε να τα σημειώσετε στο ημερολόγιό σας, είτε απλά να σκεφτείτε όλα αυτά για τα οποία έχετε λόγο να πείτε «ευχαριστώ» το αποτέλεσμα να είναι  πάντα καλό.

Ετοιμαστείτε σήμερα για την αυριανή σας άσκηση
Αν θέλετε να εντάξετε την καθημερινή πρωινή άσκηση στη ζωή σας θα πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας να την κάνει συνήθεια. Αυτό θα το καταφέρετε αν ετοιμάσετε από το βράδυ τον εξοπλισμό, ακόμα και αν πρόκειται απλά για τα αθλητικά σας παπούτσια και την πετσέτα σας.
Αν τα βρείτε έτοιμα το πρωί, να σας περιμένουν, για να κάνετε το πρωινό σας τρέξιμο τότε πιο εύκολα θα κάνετε το μεγάλο βήμα και πιο εύκολα θα βοηθήσετε το σώμα σας να συνηθίσει.
Εκφραστείτε στον αγαπημένο σας
Είναι σημαντικό να εκδηλώνουμε την αγάπη και την εκτίμηση στον άνθρωπο με τον οποίο πλαγιάζουμε στο ίδιο κρεβάτι. Μην είστε διστακτικοί όσον αφορά την έκφραση των συναισθημάτων σας και φροντίστε να είστε συγκεκριμένοι στα κοπλιμέντα σας, όπως είναι η αναγνώριση της προσπάθειας του άλλου για τη λύση ενός προβλήματος.
Να θυμάστε, αν και συχνά παρασυρόμαστε, να μην εστιάζετε στα αρνητικά, γιατί έτσι δεν θα βοηθήσετε σε τίποτα ούτε εσάς, ούτε το σύντροφό σας, ούτε και τη σχέση σας.
clickatlife.gr

Όλοι λατρεύουμε το μπλε της θάλασσας, ή το γαλάζιο, ή το τυρκουάζ. Εξαιτίας της αντανάκλασης του χρώματος του ουρανού, επηρεάζεται και το χρώμα της. Τις ημέρες με συννεφιά η θάλασσα φαίνεται να έχει παντού το ίδιο χρώμα, ενώ τις ηλιόλουστες ημέρες το χρώμα της είναι ένα έντονο, καθαρό μπλε.
Οι αποχρώσεις που παίρνουν τα νερά των θαλασσών καθορίζονται από ένα οπτικό φαινόμενο που ονομάζεται «σκέδαση». Όταν το φως συναντά τα σωματίδια που βρίσκονται στη θάλασσα, αυτά το στέλνουν προς πάσα κατεύθυνση αλλοιώνοντας ταυτόχρονα και τη σύνθεσή του. Το λευκό φως του ήλιου περιέχει σε ίσες ποσότητες όλα τα χρώματα και όταν τα σωματίδια της θάλασσας είναι μικρά, το χρώμα της είναι έντονο μπλε, ενώ όταν τα σωματίδια είναι μεγαλύτερα το χρώμα που παίρνουν τα νερά της είναι γαλαζοπράσινο.
Τι γίνεται όμως όταν τη νύχτα τα νερά...φωσφορίζουν;
Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο παρατηρείται στο Hong Kong, με τη θάλασσα σε κάποια σημεία της να ακτινοβολεί ένα λαμπερό μπλε χρώμα!
Μπορεί σαν εικόνα να είναι μαγευτική, όμως οι επιστήμονες προειδοποιούν πως το φαινόμενο δεν είναι και τόσο αθώο.
Οι θαλάσσιοι βιολόγοι ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για τοξικό φαινόμενο, το οποίο δημιουργείται από έναν οργανισμό με την ονομασία Noctiluca scintillans, γνωστότερο με το παρατσούκλι «sea sparkle». Αυτός ο μονοκύτταρος οργανισμός που μοιάζει με φύκι, είναι επικίνδυνος για την τοπική αλιεία και τη θαλάσσια ζωή λόγω της τοξικότητάς του.
Η ωκεανογράφος από το πανεπιστήμιο της Georgia στις ΗΠΑ, Samantha Joye, δήλωσε στο Associated Press ότι η εξάπλωση του συγκεκριμένου οργανισμού οφείλεται στα απόβλητα που ρίχνουν στη θάλασσα του Hong Kong οι αγροτικές φάρμες. Η ίδια μάλιστα υποστήριξε ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.
echoes.gr


Η Mercedes-Benz πούλησε το 2014 περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ! Η μάρκα με το αστέρι παρέδωσε 1.650.010 οχήματα στους πελάτες της (+12.9%) και πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο. Το ρεκόρ πωλήσεων «έσπαγε» κάθε μήνα του 2014 – συμπεριλαμβανομένου του Δεκεμβρίου όπου πωλήθηκαν 163.171 μονάδες (+17.2%). Η χρονιά που μας πέρασε έκλεισε με τον καλύτερο μήνα πωλήσεων και το καλύτερο τρίμηνο (454.854 μονάδες) στην ιστορία της εταιρείας.
Ο Dr. Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Επικεφαλής των Mercedes-Benz Cars δήλωσε: "Η Mercedes-Benz βρίσκεται στην τροχιά της επιτυχίας. Τα αποτελέσματα που έφερε η μάρκα σημειώνοντας τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μάρκας μας δείχνουν ότι η στρατηγική που ακολουθούμε όσον αφορά τα προϊόντα μας αποδίδει και ότι τα νέα μας μοντέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο αγοραστικό κοινό. Η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη γκάμα των compact αυτοκινήτων μας, τη νέα C-Class & την S-Class. Οι πωλήσεις μας αυξήθηκαν σε όλες τις μεγάλες αγορές του κόσμου. Το 2015 θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία στον τομέα των SUV. Περιμένουμε μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις μας από τα SUV μας, τη διάθεση της νέας C-Class σε όλους τους διαθέσιμους κινητήρες, την ολοκληρωμένη γκάμα των compact μοντέλων μας καθώς και τα δύο νέα μοντέλα smart."

Η Mercedes-Benz C-Class
Το 2014 οι πωλήσεις στις χώρες NAFTA άγγιξαν τις 373.291 μονάδες (+5,8%), εκ των οποίων οι 330.391 έγιναν στις ΗΠΑ (+5,7%). Έτσι, και τη χρονιά που μας πέρασε οι ΗΠΑ διατήρησαν τη θέση τους ως μεγαλύτερη αγορά των αυτοκινήτων Mercedes-Benz παγκοσμίως. Τα νέα ρεκόρ όμως δεν αφορούν μόνο τις ΗΠΑ αλλά τον Καναδά και το Μεξικό. Στον Καναδά, η Mercedes-Benz ηγείται του ανταγωνισμού ανάμεσα στους premium κατασκευαστές.  Για πρώτη φορά, η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία ως δεύτερη μεγαλύτερη αγορά το 2014. Με πωλήσεις 281.588 μονάδων, οι πωλήσεις της μάρκας στην Κίνα ποτέ δεν ήταν υψηλότερες (+29.1%). Νέα ρεκόρ πωλήσεων σημειώθηκαν επίσης στην Ιαπωνία και την Αυστραλία, όπου η Μercedes-Benz κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στους premium κατασκευαστές. Οι συνολικές πωλήσεις στην Ασία και τις χώρες του Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 25,7%, στις 491.321 μονάδες.

Στις ευρωπαϊκές αγορές γενικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,4% το 2014 παρουσιάζοντας αύξηση σημαντικά υψηλότερη από το μέσο όρο της αγοράς. Τον Δεκέμβριο 66.777 οχήματα παραδόθηκαν σε πελάτες μας στην Ευρώπη (+21,5%). Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της Γερμανίας, το 2014 η Mercedes-Benz διατήρησε την κορυφαία θέση ανάμεσα στους premium κατασκευαστές: οι πωλήσεις της ανέβηκαν κατά 13,6% τον Δεκέμβριο! Στη Μεγάλη Βρετανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή αγορά για την εταιρεία, το 2014 αποτέλεσε ακόμα μία χρονιά – ρεκόρ όσον αφορά τις πωλήσεις, με ένα σύνολο 123.480 οχημάτων να παραδίδονται στους πελάτες μας (+14,6%). Η εταιρεία επίσης είχε ρεκόρ πωλήσεων στην Πορτογαλία (+45,7%), την Ελβετία (+15,8%) και το Βέλγιο (+80%). Η αύξηση των πωλήσεων στην Ισπανία ξεπέρασε το 30%.

Mercedes-Benz V-Class
Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, η Mercedes-Benz Ελλάς είναι όχι μόνο η Νο 1 premium μάρκα αλλά και η πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη, με αύξηση 51,4% στις ταξινομήσεις των επιβατηγών της οχημάτων, 54% στις ταξινομήσεις ελαφρών επαγγελματικών έως 8 τόνους, 103,3% στις ταξινομήσεις φορτηγών άνω των 8 τόνων και 130,2% στις ταξινομήσεις λεωφορείων έναντι του 2013. Συγκεκριμένα ταξινομήθηκαν 2.809 επιβατηγά οχήματα, 291 ελαφρά επαγγελματικά, 124 φορτηγά και 122 λεωφορεία (πηγή: ΣΕΕΑ). Η ανάπτυξη αυτή είναι εμφανής στα συνολικά αποτελέσματα πωλήσεων των premium εταιριών – η Mercedes-Benz ανέβηκε στην πρώτη θέση της τελικής κατάταξης για το 2014. Ο κος Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε: «Tο όραμα της Mercedes-Benz Ελλάς είναι να οδηγεί τις εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου στη χώρα μας. Το 2014, με το όραμά μας ως οδηγό, η μάρκα μας τερμάτισε στην πρώτη θέση ανάμεσα στις premium εταιρείες, με πωλήσεις που παρουσίασαν σημαντική αύξηση σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων που η Mercedes-Benz Ελλάς έχει στην προϊοντική της παλέτα. Το αποτέλεσμα αυτό‎, έρχεται έμπρακτα να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες καταναλωτές στην μάρκα μας, στα προϊόντα μας και στις υπηρεσίες μας. Με τη μητρική εταιρεία Daimler να παρουσιάζει εδώ και 4 συνεχόμενα χρόνια αποτελέσματα ρεκόρ, είμαστε πολύ ευτυχείς που και εμείς, σε αυτήν την πολύπαθη Ελληνική αγορά, συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Με την καθιέρωση της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας σε όλα μας τα μοντέλα και την κάλυψη του συνόλου των κατηγοριών αυτοκινήτων με μοντέλα απαράμιλλης τεχνολογίας, αισθητικής, άνεσης και ασφάλειας, πιστεύουμε ότι το 2015 παρά τις προκλήσεις που φαίνεται ότι επιφυλάσσει, θα είναι μία ακόμα χρονιά σταθμός για τη Mercedes-Benz στη χώρα μας». ​
naftemporiki.gr

Πέρα από την αντικειμενική ομορφιά (που δεν υπάρχει) και την ιδανική προσωπικότητα (που είναι κάτι απολύτως σχετικό, αν όχι ουτοπικό) υπάρχουν και μερικά άλλα στοιχεία και σημεία που είναι εξ ολοκλήρου επίκτητα και στο δικό σας χέρι να τα αποκτήσετε, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε σημαντικά τις επιτυχίες σας στο άλλο φύλο και να γίνετε ο καρδιοκατακτητής που νιώθατε πάντα ό,τι είστε.
Ενισχύστε λοιπόν τη γοητεία σας και δείτε τις μετοχές σας να ανεβαίνουν κατακόρυφα και την ατζέντα σας να γεμίζει τηλέφωνα!
Αστραφτερό χαμόγελο
Έρευνα βρετανικών πανεπιστημίων, έδειξε πως ό,τι είναι για το παγόνι η πλουμιστή ουρά του, το ίδιο είναι για τον άνθρωπο τα λευκά και υγιή δόντια. Η αστραφτερή και υγιής οδοντοστοιχία κάνει τα άτομα πιο ελκυστικά, αφού βάσει του χαμόγελου επιλέγουμε σύντροφο, καθώς από εκεί έχουμε ένα πρώτο σημάδι υγείας και καλής γενετικής κατάστασης. Φροντίζετε λοιπόν το χαμόγελό σας και στη συνέχεια θα φροντίσει κι αυτό για εσάς.
Λαμπερή επιδερμίδα
Τρώτε τακτικά φρούτα και λαχανικά,  για την καλύτερη φυσική σας κατάσταση, αλλά και για μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα. Τα αντιοξειδωτικά των φρούτων και λαχανικών φωτίζουν το δέρμα, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα, ακόμα και με «ένα μήλο την ημέρα».

Χαμογελάτε περισσότερο (οι γυναίκες)
Κυρίως όσον αφορά τις γυναίκες, η ευτυχία και η δήλωσή της με ένα πλατύ χαμόγελο, είναι ένα από τα πράγματα που τις κάνουν πραγματικά ακαταμάχητες. Πριν λοιπόν επενδύσετε εκατοντάδες ευρώ σε προϊόντα μακιγιάζ, φροντίστε να φοράτε πάντα το χαμόγελό σας πριν βγείτε τη βόλτα σας και θα διαπιστώσετε σύντομα πως το πιο ακριβό make-up δε θα καταφέρει ποτέ να σας δώσει, όσα θα σας χαρίσει το χαμόγελό σας.
Χαμογελάτε λιγότερο (οι άντρες)
Οι άντρες που δεν χαμογελάνε και συχνά εμφανίζονται μυστήριοι και χωρίς διάθεση για πολλές κουβέντες, έχουν μεγαλύτερη πέραση από τους πιο ευδιάθετους και χαρούμενους ομόφυλούς τους. Αυτή βέβαια η αντίδραση των γυναικών, αφορά το ενδιαφέρον για κάτι πιο περιστασιακό, που εστιάζεται σχεδόν αποκλειστικά στη σεξουαλική ικανοποίηση. Εν ολίγοις, η σχετική έρευνα δικαιολογεί την προτίμηση των γυναικών για τα «κακά παιδιά» όσον αφορά μια ευκαιριακή σχέση, αλλά όχι για να τους παντρευτούν και να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή μαζί τους.
Οι γυναίκες θα πρέπει να το παίζουν λίγο... χαζές!
Αν είστε γυναίκα και επιδιώκετε να περάσετε μια πιο ευχάριστη και λιγότερη μοναχική βραδιά, θα πρέπει να κρύψετε την ευφυία σας και να δείξετε έναν άλλο, πιο ευάλωτο, λίγο μεθυσμένο και περισσότερο «χαζό» εαυτό. Οι άντρες ελκύονται από μια γυναίκα που δεν θα τους δυσκολέψει με το μυαλό της, για να περάσουν μια βραδιά (και μόνο), μαζί της, ενώ τη στιγμή που θα αποφασίσουν να κατασταλάξουν, τότε θα αλλάξουν τακτική και θα αναζητήσουν τη σπιρτάδα στα μάτια της μελλοντικής γυναίκας τους.

Έχετε πάντα το κόκκινο κραγιόν εύκαιρο
Τα χείλη μιας γυναίκας είναι αδιαμφισβήτητα το πιο ελκυστικό μέρος στο σώμα της, ειδικότερα αν είναι βαμμένα κόκκινα. Οι έρευνες, αλλά ακόμα και η απλή παρατήρηση των ανδρικών αντιδράσεων σε 2 κόκκινα χείλη, δείχνουν πόσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουν σε αυτά με το βλέμμα τους, συγκριτικά μάλιστα με το πόση ώρα  κοιτούν τα μάτια ή τα μαλλιά μας γυναίκας.
Παίξτε το λίγο δύσκολοι... (οι άντρες)
Όσο κι αν σας αρέσει μια γυναίκα, μη βιαστείτε να της παραδοθείτε και φροντίστε να διατηρήσετε την αμφιβολία της για το αν τελικά τη θέλετε ή όχι. Οι έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες ελκύονται περισσότερο από τους άντρες που τις κάνουν να αναρωτιούνται αν τις θέλουν ή όχι και με το να αναρωτιούνται διαρκώς αν ισχύουν ή όχι τα συναισθήματά τους, καταλήγουν να μην μπορούν να σταματήσουν να τους σκέφτονται.  Η συνταγή εν ολίγοις είναι κλασική και εμπεριέχεται σε μια μόνο λέξη: μυστήριο!

Κορίτσια, ανεβάστε λίγο τον τόνο της φωνής σας
Μπορεί όταν έχετε βραχνιάσει και η φωνή σας έχει γίνει πιο μπάσα κι από του Παβαρότι, να νομίζετε ότι μιλάτε πιο σέξι, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάνετε λάθος. Οι άντρες ελκύονται περισσότερο από τις γυναίκες που έχουν υψηλότερο τόνο φωνής, αφού αυτός ο τόνος ασυνείδητα συνδέεται με μικρότερο σωματότυπο. Τόσο απλά και τόσο ...επιφανειακά.
Αγόρια, να είστε χαλαροί
Οι γυναίκες δείχνουν σαφή προτίμηση στους άντρες που δεν αγχώνονται, ή δεν το δείχνουν τόσο έντονα έστω, και γενικά έχουν μια χαλαρή και ήρεμη στάση ζωής. Οι άντρες που δεν πανικοβάλλονται εύκολα, δείχνουν ακεραιότητα χαρακτήρα, κάτι που ελκύει πολύ τις γυναίκες, καθώς τους αντιλαμβάνονται σαν άτομα που μπορούν να βασιστούν πάνω τους και αντιλαμβάνονται ότι δεν θα τις αφήσουν ποτέ ξεκρέμαστες.
clickatlife.gr

Αν κάποιος μας ρωτήσει που πιστεύουμε πως βρίσκεται το υψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, το μυαλό μας σίγουρα θα “τρέξει” σε ένα από τα χιονοδρομικά της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας ή ακόμη και του Κολοράντο.
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική...
Το ψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στη Βολιβία, 30 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα La Paz και είναι μάλιστα το κοντινότερο στον ισημερινό. Είναι τοποθετημένο 5.395  μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, όπου κάποτε (όχι πολύ παλιά) υπήρχε ο παγετώνας Chacaltaya, ο οποίος δυστυχώς εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής έχει πια υποχωρήσει με αποτέλεσμα ο πάγος να έχει εξαφανιστεί εντελώς.
Αυτό φυσικά δημιούργησε προβλήματα στο χιονοδρομικό κέντρο το οποίο πλέον δεν λειτουργεί κανονικά από το 2005. Μόνο δύο φύλακες εξακολουθούν να ζουν εκεί, μη μπορώντας ίσως να φανταστούν τη ζωή τους μακριά από τον τόπο που τους φιλοξενεί εδώ και 35 χρόνια.
Το μόνο που έχει μείνει για να θυμίζει τις μέρες ενός λαμπρού παρελθόντος, είναι οι εγκαταστάσεις και η καλύβα του Raul Posnansky Lipmann ο οποίος ίδρυσε το χιονοδρομικό κέντρο το 1939.
Το Chacaltaya πλέον το επισκέπτονται τουρίστες για να θαυμάσουν τη θέα από ψηλά που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να αναπνεύσει κανείς με ευκολία σε τέτοιο υψόμετρο. Σήμερα μόνο ένα τουριστικό γραφείο στη La Paz οργανώνει εκδρομές στην περιοχή που κάποτε υπήρξε δημοφιλέστατος χειμερινός προορισμός. Το Chacaltaya έχει γυρίσει σελίδα και έχει αποδεχτεί τη μοίρα του.
Ο παγετώνας ήταν υπό παρακολούθηση από το 1991. Το 1997 είχε ακόμη 15 μέτρα πάχος. Οι ειδικοί έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους και ο παγετώνας εξαφανίστηκε πολύ πιο γρήγορα από όσο υπολόγισαν. Το 2009 δεν είχε μείνει πια τίποτα. Κάποιους χειμώνες που ρίχνει μία ικανοποιητική ποσότητα χιονιού, σκιέρ από διάφορα σημεία του πλανήτη επισκέπτονται το Chacaltaya για να πραγματοποιήσουν το αγαπημένο τους spor σε μία έκταση που έχει περιοριστεί στα 180 μέτρα.
echoes.gr
Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή ήταν την Δευτέρα ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος και μίλησε για τις γυναίκες. Όταν ρωτήθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα με πόσες γυναίκες έχει πάει στη ζωή σου, εκείνος απάντησε:

«Δεν μπορώ να τις μετρήσω. Πολλές, πάρα πολλές. Παραπάνω από εκατό, βέβαια. Με τις γυναίκες που πηγαίνω, τις αγαπάω. Αφοσιώνομαι σε αυτές. Ποτέ δεν πείραξα γυναίκα. Ποτέ δεν πίεσα γυναίκα που θέλει να δουλέψει και να της είπα "πάμε στο καμαρίνι". Μια φορά κόντεψα να δείρω έναν ηθοποιό, έναν πρωταγωνιστή γιατί της είπε "πήγαινε πάνω στο καμαρίνι κι έρχομαι". Και του λέω "δεν ντρέπεσαι, αυνανίσου, το ίδιο θα είναι". Και πήγα να τον δείρω. Η κοπέλα ήρθε εδώ να δουλέψει, όχι για να κάνει βίζιτα. Ποτέ δεν έχω πάει έτσι με γυναίκα».

http://www.seleo.gr


Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Σίδνεϊ και του Μπέρμιγχαμ ανακάλυψαν ένα πλανητικό σύστημα το οποίο δημιουργήθηκε στην «αυγή» του Γαλαξία μας, αφού ο μητρικός αστέρας του έχει ηλικία 11,2 δισεκατομμύρια χρόνια.
Έτσι, με δεδομένο πως είναι ο αρχαιότερος που έχει βρεθεί ποτέ, αυτό σημαίνει πως πλανητικά συστήματα σχηματίζονταν ακόμη και στο «νεαρό» σύμπαν, κάτι που με τη σειρά του διευρύνει το χρονικό «παράθυρο» στο οποίο θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί εξωγήινη ζωή.
Η ανακάλυψη βασίσθηκε σε δεδομένα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της ΝΑΣΑ, από την ανάλυση των οποίων προέκυψε πως γύρω από τον αστέρα, που ονομάστηκε Kepler-444, περιστρέφονται πέντε πλανήτες μικρότεροι της Γης, με μέγεθος ανάμεσα στον Ερμή και την Αφροδίτη.
«Πότε άλλοτε στο παρελθόν δεν είχε βρεθεί κάτι ανάλογο – η ηλικία του αστέρα και ο μεγάλος αριθμός των πλανητών καθιστούν ξεχωριστή την ανακάλυψη», ανέφερε στο δελτίο Τύπου της ερευνητικής ομάδας ο Ντάνιελ Χούμπερ, επιστήμονας από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ που συμμετείχε στη μελέτη.
«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένα τέτοιο σύστημα με γήινους πλανήτες σχηματίσθηκε στις απαρχές της κοσμικής ιστορίας, όταν το σύμπαν είχε το 1/5 της σημερινής ηλικίας του.
Ο Kepler-444 έχει 2,5 φορές μεγαλύτερη ηλικία από το ηλιακό μας σύστημα, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτό μας δείχνει πως οι πλανήτες τέτοιου μεγέθους σχηματίζονταν σε ακόμη μεγαλύτερο μέρος της “ιστορίας” του σύμπαντος».
Σύμφωνα πάντως με τον Τιάγκο Καμπάντε, επικεφαλής των επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, η ακόμη πιο πρώιμη έναρξη σχηματισμού πλανητικών συστημάτων σημαίνει πως τυχόν εξωγήινες μορφές ζωής μπορεί να εμφανίσθηκαν νωρίτερα απ’ ό,τι υπολογιζόταν μέχρι σήμερα.
«Πλέον ξέρουμε πως γήινοι πλανήτες δημιουργούνταν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια των 13,8 δισεκατομμυρίων ετών ύπαρξης του σύμπαντος, διευρύνοντας έτσι το χρονικό πλαίσιο πιθανής ύπαρξης “αρχαίας” ζωής στον Γαλαξία».

SCINEWS
Για τον προσδιορισμό της ηλικίας του αστέρα και των πλανητών, οι επιστήμονες αξιοποίησαν μια τεχνική γνωστή ως αστροσεισμολογία. Έτσι, μέτρησαν τις μικρές περιοδικές μεταβολές της φωτεινότητας του αστέρα σε συγκεκριμένα μήκη κύματος, οι οποίες υποδηλώνουν τη διάμετρο, τη μάζα και την ηλικία του.

Από την άλλη πλευρά, ο προσδιορισμός του μεγέθους των πλανητών έγινε με τη μέτρηση της μείωσης της φωτεινότητας που προκαλεί καθένα στο άστρο, όταν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτόν και τη Γη.
Μάλιστα, όπως σημειώνει η ομάδα, οι μετρήσεις είναι τόσο ακριβείς, που η διάμετρος του μικρότερου πλανήτη υπολογίσθηκε με περιθώριο σφάλματος μόλις 100 χιλιόμετρα.
Οι πλάνητες του Kepler-444 ολοκληρώνουν μία πλήρη περιστροφή σε λιγότερο από 10 ημέρες, και βρίσκονται σε αποστάσεις μικρότερες από το 1/10 της απόστασης ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο.
Έτσι, λόγω της θερμοκρασίας που θα επικρατεί σε αυτές, αλλά και της ηλιακής ακτινοβολίας που δέχονται, είναι απίθανο να διαθέτουν νερό σε υγρή μορφή και, κατά συνέπεια, κάποιου είδους μικροοργανισμό.
Παρ’ όλα αυτά, τέτοιες ανακαλύψεις παρέχουν χρήσιμα στοιχεία για το κατά πόσο μπορεί α υπάρχει κάποιος πλανήτης που πραγματικά να αντιστοιχεί στη Γη.
«Κάναμε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο να βρούμε το “ιερό δισκοπότηρο” για εμάς τους αστρονόμους – έναν πλανήτη με μέγεθος όσο η Γη, ο οποίος να περιστρέφεται γύρω από τον μητρικό του αστέρα σε περίπου 1 γήινο έτος», καταλήγει ο Καμπάντε.
naftemporiki.gr
Την ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο που προήλθαν από το μέτρο της... διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κύριος Κατρούγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της ΝΕΡΙΤ και της ΕΡΤ, δηλώνοντας πως «δεν θα πρέπει να φερθούμε εκδικητικά σε εκείνους που πήγαν στην ΝΕΡΙΤ. Να γυρίσουμε στην ΕΡΤ αλλά όχι με πελατειακές σχέσεις».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κύριος Κατρούγκαλος είπε ακόμα ότι εξαρχής θα συζητήσει με τους δημόσιους υπαλλήλους για την αξιολόγηση: «Να συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στα πειθαρχικά συμβούλια αλλά όχι με πελατειακές σχέσεις», τόνισε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

ιατί δεν πρέπει να του δίνεις Βυζαντινό όνομα, γιατί δεν πρέπει να του φέρεσαι σαν να είναι γάτα, γιατί δεν παίρνεις ποτέ pitbull. Ή τέλος πάντων σχεδόν ποτέ. Μετά το σημερινό δεν επιτρέπεται άγνοια των κανόνων του να έχεις σκύλο.
Ο σκύλος δεν είναι ούτε παιδί σου, ούτε υποκατάστατο για οποιαδήποτε δική σου έλλειψη ή ανάγκη. Ο σκύλος είναι φίλος, σύντροφος, παρέα, ισότιμο μέλος της οικογένειας.
Ο σκύλος δεν προσελκύει μόνο ωραία κορίτσια, αλλά και ευθύνες. Πολλές ευθύνες.
Του δίνεις ένα όνομα σκύλου. Επαμεινώνδας, Πάτροκλος και όλο το βυζαντινό συνάφι απορρίπτονται.
Το να τον έχεις κλεισμένο όλη μέρα σε ένα διαμέρισμα 50 τετ. μέτρων είναι εντελώς απάνθρωπο. Είσαι πραγματικά τόσο εγωιστής;
Μαζεύεις τα κακά του από δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκα, χορτάρια, παρτέρια.
Η χαρά του κάθε απόγευμα όταν σε βλέπει είναι η πιο αγνή μορφή χαράς που θα συναντήσεις στον κόσμο αυτό
 

Δεν ξέρουμε αν είναι ο καλύτερος σου φίλος, αλλά θα βαρεθείς να διαπιστώνεις ότι είναι από τους καλύτερους.
Μην του φοράς ρούχα. Μην εκμεταλλεύεσαι ότι δεν έχει μιλιά.

Ποιες γάτες μωρέ;

Το σκύλι που δεν αντέχει χωρίς εσένα και το παίρνεις παντού μαζί δεν είναι επειδή σε αγαπάει, αλλά επειδή είναι το αφεντικό σου.
Κάθε φορά που τον αφήνεις πίσω, να θυμάσαι πως δεν θα σταματήσει ποτέ να πιστεύει πως δεν θα γυρίσεις. Κάθε φορά. Να γυρνάς.Τι εννοείς "δουλεύεις σαν σκυλί"; Ποιο σκυλί δουλεύει;
Ναι στη σκυλίσια ζωή!
Ο σκύλος είναι παιδί. Δεν είναι "σαν" τα παιδιά.
Αν θες να μάθεις πως νοιώθει όταν τον αφήνεις μόνο, κάτσε κλειδωμένος δύο μέρες μέσα σε ένα δωμάτιο και περίμενε κάποιον για να σου ανοίξει.
Σκύλος και παιδί, η απόλυτη "γκομενοπαγίδα".
Όσοι κι αν το φροντίζουν μαζί μ'εσένα, θα είσαι πάντα ο μόνος που έχει στη ζωή. Σκέψου το πριν τον αποκτήσεις, μην το ξεχάσεις στην πορεία.
Όχι. Δεν θα είναι καλύτερα "εκεί που θα έχει περισσότερο χώρο, καθαρό αέρα, εξοχή, κτλ". Πουθενά δεν θα είναι καλύτερα χωρίς εσένα.
Το έχεις δει το βλέμμα των αδέσποτων, ε; Δεν το έχουν από χαρακτήρα.
 

Είσαι σίγουρος ότι είσαι έτοιμος να γίνεις πατέρας; Εντάξει, δεν είναι το ίδιο. Αλλά δεν απέχει και όσο πολύ πιστεύεις.
Μην ξεχνάς ότι κάθε σκύλος είναι διαφορετικός. Πριν τον αποκτήσεις, σκέψου ποιος "χαρακτήρας" σου ταιριάζει, ποιες ιδιαιτερότητές του μπορείς να καλύψεις, ποιες συνήθειές του μπορείς να ικανοποιήσεις. Όσο ξεχωριστός είσαι εσύ, άλλο τόσο ξεχωριστός είναι και ο σκύλος. Δεν διαλέγεις ένα κυνηγόσκυλο για καναπέ, ούτε ένα πεκινουά για ορειβασία.
Ο σκύλος δεν είναι γάτα, άρα δεν είναι ανεξάρτητος. Όταν μένει μόνος του, πεισμώνει και στεναχωριέται. Θέλει την παρέα σου, ζει και αναπνέει για την παρουσία σου, αυτή είναι η ευτυχία του.
Η ράτσα δεν είναι αυτοσκοπός. Την ίδια ανάγκη για αγάπη και φροντίδα έχουν όλα τα σκυλιά, ανεξαρτήτου προέλευσης και pedigree. Αλλά αν ντε και καλά θέλεις να πάρεις σκυλί ράτσας, σκέψου πού ζεις και πόσο καλά μπορεί να εγκλιματιστεί ένα σκυλί στο δικό σου περιβάλλον. Με άλλα λόγια, πρέπει να είσαι πολύ κόπανος για να μένεις στο κέντρο της Αθήνας και να πάρεις ένα χάσκι, το οποίο θα υποφέρει τουλάχιστον τους 6 μήνες του χρόνου από τη ζέστη.
Δεν έχει σημασία αν είσαι άρρωστος, κουρασμένος, βαρεμένος, στεναχωρημένος. Ο σκύλος σου πρέπει να πάει βόλτα. Για να πάρει αέρα, για να κάνει ότι επιτάσσει η φύση, για να τρέξει, να ξεδώσει, να φλερτάρει, να χαζέψει. Εκτός βέβαια και αν είσαι τόσο τζιμάνι, που να τον έχεις εκπαιδεύσει να βγαίνει μόνος του έξω! Και να γυρνάει πίσω, μην ξεχνιόμαστε.Η βόλτα του σκύλου σου, κάνει καλό και στη δική σου υγεία.
Το αδέσποτο δεν θα σε αγαπήσει παραπάνω από ένα που σου ήρθε από φάρμα. Αλλά θα αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου λίγο περισσότερο.
Εκπαίδευσε τον σκύλο σου. Κυρίως για να μάθεις εσύ πώς πρέπει να του φέρεσαι και πώς όχι.
Υπάρχουν ήδη αρκετά αδέσποτα στους δρόμους. Αν είσαι άστατος χαρακτήρας πάρε καλύτερα κάτι που απαιτεί λιγότερη φροντίδα. Ένα φίδι. Ή ένα κάκτο. Ή τίποτα.
Έχεις πολύ καλά στο μυαλό σου ότι δεν είναι λούτρινο. Και προσπαθείς το εν λόγω δεδομένο να το καταστήσεις σαφές και σε όσους έρχονται σε επαφή μαζί του.
Σκύλος χωρίς πρόγραμμα, δεν γίνεται. Αν δεν είσαι φαν της τάξης -ειδικά σε τέτοια ζητήματα- δεν θα την παλέψεις.
 

Πριν τον πάρεις φροντίζεις να έχεις ενημερώσει την πολυκατοικία. Δεν θέλεις να φέρεις προ εκπλήξεως τους κάθε-άλλο-παρά-φιλόζωούς γείτονες.
Δεν τον φιλάς στο στόμα όση οικειότητα και αν έχεις αποκτήσει μαζί του. Ειδικά εάν απέναντι βρίσκεται η κοπέλα σου.
Προς συμπλήρωση του από πάνω: Δεν τρώτε το ίδιο κομμάτι πίτσα. Για κανένα λόγο.
Δες πως φέρεται στο δικό του ο Raj στο Big Bang Theory (βλέπε σαν γκόμενα). Και, μετά, κάνε ακριβώς το αντίθετο.
Το τι ράτσα θα διαλέξεις λέει περισσότερα για σένα από ότι μπορείς να φανταστείς. Ειδικά αν διαλέξεις pitbull. Ειδικότερα αν διαλέξεις pitbull και δεν είσαι ράπερ ή security.

Ό,τι του δίνεις, σου επιστρέφει στο δεκαπλάσιο
. Οπότε φρόντισε να τον αγαπάς και να τον φροντίζεις. Αλλιώς θα στο σμπαραλιάσει το σπίτι.
Δεν χτυπάς τον σκύλο σου. Χτύπα το κεφάλι σου στον τοίχο.
Μην τον σπρώχνεις να τσαμπουκαλεύεται με γάτες. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά.
Με έναν σκύλο, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.
Λάσι ή Ρεξ; Αυτά είναι διλήμματα.
Η φήμη ότι τάχα οι σκύλοι είναι λίγο χαζούληδες είναι άνανδρη. Άλλο αγνός και αγαθός, άλλο χαζούλης.
Το να χάνεις τον σκύλο σου πονάει τόσο διαφορετικά από το να χάνεις έναν άνθρωπο.
Δεν του δίνεις από το φαγητό σου. Εντάξει, εκτός κι αν βάλει το πρόσωπο στο τραπέζι και σε κοιτά με κάτι μάτια μεγάλα.
Ο ΣΠΑΖ είναι από τους ελάχιστους χρήσιμους συλλόγους σε αυτή τη χώρα
Αν του δίνεις κονσέρβες, μη διαμαρτύρεσαι για το χνώτο του.
Ο σκύλος δεν έρχεται με κάρτα αλλαγής. Δεν τον κάνεις δώρο. Τα λέει κι η Μαριλένα.
Το να έχεις σκύλο είναι δέσμευση, όχι αστεία.
Αν αργήσεις να ξυπνήσεις, μην ανησυχείς, θα βρεις μια φάτσα να σε κοιτάει παραπονεμένη δίπλα από το κρεβάτι
 

Αυτοί που λένε ότι δεν είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μάλλον δεν είχαν ποτέ σκύλο. Ή άνθρωπο.
Δεν υπάρχουν μπάσταρδα σκυλιά, δεν υπάρχουν ράτσες. Υπάρχουν μόνο τα σκυλιά.
Μη δίνεις χρήματα για να αγοράσεις σκύλο. Υιοθέτησε και δώσε στέγη σ' ένα από το δρόμο.
Κάθε που μπαίνεις στο σπίτι, θα κουνάς περισσότερο την ουρά σου (κι ας μην έχεις), απ' ό,τι αυτός/ή.
Μην κόβεται τα αυτιά και τις ουρές των σκυλιών ρε παιδιά. Για το Θεό δηλαδή(ς)..
Μην δίνεις γλυκά στα σκυλιά. Μην δίνεις γλυκά στα σκυλιά. Μην δίνεις γλυκά στα σκυλιά. Καλά, δώσε ένα κομματάκι.
Η εξοικείωσή σου με τις τρίχες όταν έχεις σκυλί, αγγίζει τα δεδομένα ενός κομμωτή.
Δεν υπάρχουν αφεντικά. Ούτε και τα σκυλιά έχουν αφεντικά, αλλά συντρόφους.
"Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει". Βασικά, κανένα σκυλί δεν δαγκώνει αν δεν το πειράξεις.
Να ξέρεις πως τα σκυλιά ακούνε σε ένρινα σύμφωνα περισσότερο, οπότε μην το βαφτίσεις "Άκη". Το "Λαέρτης" είναι καλύτερο.
Μην το κουρέβεις σαν γίδι. Το μαλλί εξυπηρετεί κάτι και γι' αυτό το έχει by default.
 

Το σκυλί δεν είναι αξεσουάρ για να το δείχνεις στους φίλους σου.
Φρόντισε το και δείχνε του αγάπη.
Δεν φταίνε οι σκύλοι που γίνονται επιθετικοί, τα αφεντικά φταίνε που τους εκπαιδεύουν έτσι.
Ο σκύλος ξέρει δύο ρόλους. Είναι ή αφεντικό ή ακολουθος.
Κάθε (συνήθως μικρό) σκυλί που χαλάει τον κόσμο και γαυγίζει με κάθε ανάσα είναι απλώς ένα αφεντικό που έχει πάρει τη θέση του ιδιοκτήτη γιατί ο ίδιος απέτυχε στο ρόλο.
Κι ακριβώς επειδή ο ιδιοκτήτης του απέτυχε, θεωρεί χρέος του να "προστατεύεί" το μαλθακό μέλος της σχέσης.
Δεν κλαίει απ'τη χαρά του που σε είδε, αλλά γιατί δεν θα αποβάλει ποτέ το άγχος της εγκατάλειψης. Φρόντισε να μην του το αυξάνεις.
Δώσε του το χρόνο που χρειάζεται για να κάνει το ίδιο. Δεν θα σε ενοχλούσε αν ήταν "ικανοποιημένος".
Για να σε αφήσει στην ησυχία σου πρέπει να έχεις φροντίσει για τη δικιά του. Για να είναι ήσυχος πρέπει να είναι σίγουρος.
Ο σκύλος δίνει αγάπη χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα. Κάνε κι εσύ το ίδιο. Παίξε στο ίδιο γήπεδο με αυτόν, αγάπησέ τον χωρίς όρους και όρια.
Να θυμάσαι ότι ο μέσος όρος ζωής ενός ιδιόκτητου σκύλου είναι περίπου 12 χρόνια. Αν τον εγκαταλείψεις στο δρόμο, του στερείς μια δεκαετία. Γι' αυτό, πριν τον πάρεις, σκέψου το πολύ, στύψε το κεφάλι σου, βγες στη σέντρα και στο πέναλτι και αφού σιγουρευτείς ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις, τότε προχώρα.
Η απόκτηση ενός σκύλου είναι απόφαση ζωής. Τόσο απλά, αλλά και τόσο αυστηρά. Με έναν σκύλο κοντά σου, θα αλλάξει όλη σου η καθημερινότητα, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Δεν μπορείς να συμβιβαστείς με οτιδήποτε λιγότερο.
Μην αφήνεις από τα μάτια σου τον σκύλο σου, όταν ξέρεις ότι θα σκάσουν βεγγαλικά. Είναι ο μεγαλύτερος τρόμος για εκείνον και πολύ πιθανόν να τον χάσεις. Το καλύτερο είναι να αποφύγεις τέτοιου είδους συναπαντήματα.
Ποτέ μην παίρνεις τον σκύλο σου στην παραλία με ντάλα ήλιο, γιατί καίγονται τα πατουσάκια του. Επίσης, ποτέ μην τον αφήνεις καλοκαίρι μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί μπορεί να σκάσει από τη ζέστη. Και επειδή τα σκυλιά στην πλειοψηφία τους γουστάρουν τη θάλασσα, πήγαινέ τα για μπάνιο είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα.
Ο σκύλος θέλει χώρο για να κινείται, να εξερευνά, να τρέχει, να παίζει. Και χρόνο για να ασχολείσαι μαζί του, να κάνετε παρέα, να κάνετε πράγματα μαζί, να νιώθει την παρουσία σου όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν δεν έχεις ούτε χώρο ούτε χρόνο, τότε πάρε μια γάτα και μη μας ζαλίζεις.
oneman.gr
Έτοιμη είναι σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση των Vodafone – Wind για την εξαγορά της Forthnet, η οποία όπως ακούγεται θα είναι χαμηλότερη έναντι της αρχικής. Άμεση αναμένεται ότι θα είναι η "απάντηση" και από τον ΟΤΕ

Eκείνο που απομένει είναι οι αναγκαίες εγκρίσεις από τους μετόχους των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Η διοίκηση της Wind θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως των αμερικάνικων επενδυτικών κεφαλαίων που είναι οι μέτοχοί της και η Vodafone τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ομίλου στο Λονδίνο.  Η πρόταση που υπέβαλλαν οι δύο εταιρίες για την εξαγορά του 60% της Forthnet (ελέγχουν ήδη το 40%) στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, ανέρχεται στα 210 εκατ ευρώ συν τις δανειακές της υποχρεώσεις ύψους 325 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας την συνολική αποτίμηση στα 535 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το 44% της Forthnet ανήκει στην Emirates International Telecommunications, ενώ σχεδόν το 40% μοιράζεται μεταξύ Wind και Vodafone, με την πρώτη να έχει περίπου 33% και τη δεύτερη 6,5%. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι κατακερματισμένο μεταξύ των μικρομετόχων που έχουν αποκτήσει μετοχές μέσω χρηματιστηρίου. Ξεχωρίζει η συμμετοχή του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), το οποίο ελέγχει το 4,2%.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση που έχουν επεξεργαστεί Vodafone και Wind είναι περί το 30% χαμηλότερη έναντι της αρχικής –ήτοι 60 εκατ ευρώ λιγότερα.
Όλα αυτά βέβαια είναι σε άμεση συνάρτηση και με την πρόταση που ετοιμάζεται να καταθέσει ο ΟΤΕ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η στρατηγική αλλά και το ύψος του τιμήματος μπορεί ενδεχομένως να αναπροσαρμοστεί.

http://www.fpress.gr 

Μία νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια υποστηρίζει πως το κατοικίδιο που επιλέγουμε έχει στενή σχέση με τον χαρακτήρα μας.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 1.000 κηδεμόνες από όλη τη χώρα όπου μεταξύ άλλων συμπλήρωσαν πολλά ψυχολογικά τεστ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι άνθρωποι που επιλέγουν γάτα είναι πιο δημιουργικοί, περιπετειώδεις και ανυπόμονοι. Από την άλλη οι κηδεμόνες σκύλων είναι πιο εξωστρεφεις, νιώθουν περισσότερη ασφάλεια αλλά δεν συμπαθούν τον κίνδυνο.

Ένα από τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι οι κηδεμόνες που δείχνουν υπερβολική αγάπη στα κατοικίδια, αποδείχτηκαν οι πιο νευρωτικοί.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αυτό είναι καλό, για τα κατοικίδια, μιας και έχουν την αμέριστη προσοχή των κηδεμόνων. Τα ζώα αυτά έχουν άμεση φροντίδα σε περίπτωση που αρρωστήσουν ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Ολόκληρη η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal Of Applied Animal Welfare Science.

ΠΗΓΗ: petsonly.gr

Το Twitter τελικά προσέθεσε τα απευθείας ομαδικά μηνύματα - group Direct Messages. Μέχρι τώρα, η χρήση της υπηρεσίας υποστήριζε την προσωπική επικοινωνία μόνο ιδιωτικά. Τις επόμενες ημέρες, ο χρήστης θα μπορεί να στέλνει σε περισσότερα του ενός άτομων.

Ο χρήστης θα μπορεί να προσθέτει πολλαπλές επαφές σε ένα ομαδικό chat, χωρίς οι συμμετέχοντες να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν ο ένας τον άλλο.

Όταν κάποιος σε προσθέτει σε ένα ομαδικό group message θα λαμβάνεις σχετική ειδοποίηση.

Στόχος για το Twitter είναι να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως τα Messenger για το Facebook, WeChat και WhatsApp.

Επίσης, το κοινωνικό δίκτυο συνέστησε δυνατότητα video capture για το iOS, ενώ το Android θα ακολουθήσει. Οι χρήστες θα μπορούν μάλιστα να κάνουν editing μέσα στο Twitter app.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το video που δίνει το Twitter για να συστήσει τη νέα του υπηρεσία group Direct Messaging:



Πηγή: gr.pcmag.com

Την ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Σε συνέντευξή του στο Μega, ο νέος υπουργός είπε ότι δεν αποδέχεται τις συμφωνίες που έχει υπογράψει ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και ότι θα αμφισβητήσει τα «συμφωνηθέντα» με την τρόικα που περιλαμβάνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και εντός του 2015. «Παίρνουμε πίσω όσους απολύθηκαν με το μνημόνιο», πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για το οικονομικό κόστος αυτής της απόφασης απάντησε πως «όλα έχουν κοστολογηθεί».
«Έχουμε δεσμευθεί ότι όλες οι απολύσεις οι οποίες έχουν γίνει αντισυνταγματικά και σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται και όσες έχουν γίνει μέσω του θεσμού των διαθεσιμοτήτων θα ανακληθούν. Δεν θα περιμένουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Όχι απολύσεις προφανώς που αναφέρονται σε πειθαρχικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε«Έχουμε πει ήδη από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ότι πρόκειται να ανακληθούν. Μία από τις πρώτες πράξεις που ως υπουργός θα κάνω είναι η ανάκληση όλων των πράξεων διαθεσιμότητας», τόνισε ενώ ερωτηθείς να θα επαναπροσληφθούν οι σχολικοί φύλακες απάντησε: «Φυσικά».
Αναφορικά με τον στόχο που έχει θέσει η τρόικα για τις απολύσεις είπε ότι «δεν έχουμε αποδεχθεί το πρόγραμμα αναφοράς και δεν θέλουμε να προχωρήσει η αξιολόγηση με βάση ένα πλαίσιο αναφοράς που δεν δεχόμαστε».
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση είπε ότι αυτή πρέπει να είναι τίμια και να εφαρμοστεί σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και συνεννόησης με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι θα εφαρμοσθεί το Πειθαρχικό Δίκαιο που προβλέπει και απολύσεις.  Τέλος, αναφέρθηκε στην «πελατειακή προστασία» που παρείχε η προηγούμενη κυβέρνηση σε όσους υπαλλήλους είχαν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και δεσμεύτηκε ότι εντός 15μέρου θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι.
Για το ενιαίο μισθολόγιο είπε ότι «πρέπει να αρθούν οι μισθολογικές ανισότητες και αδικίες». Σε ότι αφορά στον χρονικό ορίζοντα που θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του, είπε ότι μέσα σε ένα 6μηνο θα υπάρχουν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Όσον αφορά την ΕΡΤ, τόνισε ότι “θέλουμε να επαναφέρουμε την ΕΡΤ την ανοιχτή στην κοινωνία, αυτή που λειτούργησε όταν έπεσε το μαύρο και όχι την παλιά πελατειακή ΕΡΤ”.  Πρόσθεσε, δε, ότι “δεν θα συμπεριφερθούμε εκδικητικά σε όσους πήγαν στη ΝΕΡΙ”.

katrougalos_3

 


Με μία χιουμοριστική γελοιογραφία, στην οποία πρωταγωνιστούν τσολιάδες, ο σκιτσογράφος των New York Times, Patrick Chappatte, σχολιάζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τσολιάδες χορεύουν κρατώντας ένα πλακάτ του ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική σημαία. Ο τσολιάς που σέρνει το χορό κλωτσά έναν άνδρα που κρατά μία τσάντα η οποία γράφει «ΕΚΤ». Στον αέρα «πετά» ένα χαρτί στο οποίο αναγράφεται η λέξη «χρέος».
Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα έδειξε ότι τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ προστατεύουν πάνω από 1.300 παιδιά το χρόνο από διάφορες ασθένειες.

Το φυλλικό οξύ είναι μία βιταμίνη που βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά, τα όσπρια και τα φρούτα. Βοηθάει τα κύτταρα να αναπτύσσονται σωστά και αν μία έγκυος γυναίκα δεν προσλαμβάνει όση ποσότητα χρειάζεται, το μωρό κινδυνεύει να γεννηθεί με δισχιδή ράχη, που μεταξύ άλλων σημαίνει ότι ο εγκέφαλός του δεν έχει αναπτυχθεί σωστά.

Στην Αμερική ήδη από το 1998, οι βιομηχανίες τροφίμων εμπλούτισαν προϊόντα όπως αλεύρι, μακαρόνια και δημητριακά με φυλλικό οξύ και αμέσως τα περιστατικά παιδιών με κάποιες συγκεκριμένες νευρολογικές ασθένειες μειώθηκαν.

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι το φυλλικό οξύ είναι ωφέλιμο σε κάθε ηλικία και όχι μόνο για τα μωρά, καθώς δρα προληπτικά σε παθήσεις καρδιάς και εγκεφαλικά. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να ενισχυθεί η πρόσληψή του ιδιαίτερα στις μέλλουσες μαμάδες που διανύουν τις πρώτες εβδομάδες κύησης.

Οι επιστήμονες εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην Ισπανία όπου εκεί η οι ασθένειες που σχετίζονται με την απουσία φυλλικού οξέος έχουν αυξηθεί. Οι έρευνες κατέληξαν ότι για αυτό ευθύνονται δύο πράγματα. Από τη μία δεν καταναλώνουν πολλά δημητριακά, όσπρια και φρούτα και από την άλλη έχουν μία γενετική ιδιομορφία που δεν επιτρέπει στον οργανισμό τους να «χρησιμοποιήσει» τα οφέλη του φυλλικού οξέως.

Μία δεύτερη μελέτη είχε να κάνει με τις μαμάδες που τα μωρά τους γεννήθηκαν με παθήσεις στα νεύρα. Αυτές που έπαιρναν συμπλήρωμα φυλλικού οξέως τη δεύτερη φορά που έμειναν έγκυες, γέννησαν υγιή παιδιά.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και συνιστούν στις μέλλουσες μαμάδες αφού επισκεφθούν το γιατρό, να ελέγξουν αν πρέπει να πάρουν οποιοδήποτε συμπλήρωμα. Η απαραίτητη ημερήσια πρόληψη φυλλικού οξέως είναι 400 μικρογραμμάρια και έχει μεγάλη σημασία να τρέφεστε σωστά, Προσπαθήστε να τρώτε όσο πιο πολύ μαρούλι, σπανάκι, μπρόκολο, φρούτα και όσπρια και δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!