Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο (AFP), οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζουν πως σκότωσαν τον Ιορδανό πιλότο που κρατούσαν όμηρο, καίγοντάς τον ζωντανό.

Οι ακραίοι Σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους ισχυρίζονται πως υπάρχει βίντεο που επιβεβαιώνει την πράξη τους.

Ο νεαρός πιλότος είχε συλληφθεί, τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν το μαχητικό αεροσκάφος του κατέπεσε σε έδαφος που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος.

Έκτοτε, η Ιορδανία έκανε προσπάθειες για την απελευθέρωσή του, στη στιγμή που οι τζιχαντιστές ζητούσαν να τον ανταλλάξουν με μια Ιρακινή κρατούμενη σε ιορδανικές φυλακές.
Πώς αντιδράτε όταν βλέπετε μια μαύρη γάτα στο δρόμο σας; Δαγκώνετε τη γλώσσα σας ή φτύνετε τρεις φορές για να... "διώξετε" την κακή τύχη από επάνω σας;

Οι μαύρες γάτες θεωρούνται σημάδια κακής
τύχης και δεν είναι λίγοι εκείνοι που... αλλάζουν δρόμο, όταν διασταυρωθούν με μία.

Για ποιο λόγο όμως πιστεύουμε ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν ατυχία;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας TodayIFoundOut οι μαύρες γάτες δεν θεωρούνταν από πάντα "πηγή κακού" και δεν προκαλούσαν φόβο στους ανθρώπους σε ό,τι αφορά την εύνοια της τύχης τους.

Στην αρχαία Αίγυπτο, περίπου στο 3000 π.Χ. οι γάτες (και οι μαύρες γάτες) θεωρούνταν οι "βασίλισσες" του ζωικού βασιλείου και έχαιραν μεγάλης εκτίμησης από τους ανθρώπους. Αν κάποιος τολμούσε να σκοτώσει μια γάτα, αυτό θεωρούνταν σοβαρό έγκλημα.

Η σύνδεση των μαύρων γατών με την κακοτυχία ξεκίνησε στη μεσαιωνική Ευρώπη, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να τις συσχετίζουν με τις "μάγισσες". Μάλιστα, όσοι τύχαινε να απολαμβάνουν τη συντροφιά μιας μαύρης γάτας εκείνη την εποχή, πολλές φορές κρίνονταν ένοχοι για μαγεία.

Η πεποίθηση ότι οι μάγισσες μπορούσαν να μεταμορφωθούν οι ίδιες σε μαύρες γάτες, προκειμένου να περιφέρονται απαρατήρητες στους δρόμους, παρέμεινε ισχυρή και στην Αμερική την εποχή του "κυνηγιού των μαγισσών".

"H δίκη των μαγισσών του Σάλεμ είναι ένα περιβόητο περιστατικό της αποικιακής ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο οδήγησε στην καταδίκη και εκτέλεση κατοίκων του χωριού Σάλεμ στη Μασαχουσέτη το 1692 με την κατηγορία της μαγείας. Αποτελώντας μια νοητή "συνέχεια" των κυνηγιών μαγισσών της μεσαιωνικής Ευρώπης, οι δίκες μαγισσών ανήκουν στην προτεσταντική διωκτική παράδοση και το περιστατικό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί έκτοτε ως γλαφυρό παράδειγμα, σε τομείς όπως η πολιτική αλλά και η λογοτεχνία, για τους κινδύνους που κρύβει ο θρησκευτικός φανατισμός, οι ψευδείς κατηγορίες και η κυβερνητική παρείσφρηση στις προσωπικές ελευθερίες του ατόμου.

Αν και το γεγονός έχει μείνει στην ιστορία μνημονεύοντας τις μάγισσες του Σάλεμ, οι ακροαματικές διαδικασίες έλαβαν χώρα σε διαδοχικές πόλεις της επαρχίας της Μασαχουσέτης: Σάλεμ Βίλατζ, Σάλεμ Τάουν, Ίπσουιτς, Άντοβερ, Βοστώνη και Τσαρλστάουν" αναφέρει η Wikipedia.

Σε ορισμένους πολιτισμούς, όμως, οι μαύρες γάτες θεωρούνται ακριβώς το αντίθετο... δηλαδή, σύμβολα καλοτυχίας.

Για παράδειγμα, οι Σκωτσέζοι πιστεύουν ότι αν εμφανιστεί μια μαύρη γάτα σε ένα σπίτι, αυτό σημαίνει ευημερία.

Οι πειρατές του 19ου αιώνα πίστευαν ότι αν έρθει προς το μέρος σου μια μαύρη γάτα, αυτό είναι κακό σημάδι, αν όμως εμφανιστεί μπροστά σου αλλά απομακρυνθεί αυτό είναι σηματοδοτεί κάτι πολύ καλό!

Στα Midlands της Αγγλίας, πίστευαν ότι αν κάποιος πρόσφερε μια μαύρη γάτα ως δώρο γάμου αυτό έφερνε καλή τύχη στη νύφη.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Μερικοί μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του και ήδη η οικογένειά του «σφάζεται» για την περιουσία που άφησε πίσω του.

Η τελευταία σύζυγος του ηθοποιού, η Σούζαν Σνάιντερ, κινήθηκε δικαστικά ενάντια στα τρία παιδιά του- από άλλο γάμο- διεκδικώντας αντικείμενα που ισχυρίζεται ότι πήραν οι Ζάκαρι, Ζέλντα και Κόντι.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν το Δεκέμβριο στο ανώτατο δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, η Σνάιντερ κατηγορεί τα παιδιά του κωμικού ότι πήραν αντικείμενα χωρίς την άδειά της και ζήτησε από το δικαστήριο να εξαιρέσει τα περιεχόμενα του σπιτιού στο οποίο έμενε με τον ηθοποιό στην Καλιφόρνια από τα κοσμήματα, τα αναμνηστικά και τα άλλα αντικείμενα που θα πάρουν τα παιδιά.

Η άλλη πλευρά κάνει λόγο για προσβλητική συμπεριφορά και ανταπαντά ότι η Σνάιντερ- για την οποία σημειώνει με νόημα ότι ήταν μόλις τρία χρόνια σύζυγος του Γουίλιαμς- λειτουργεί ενάντια στις επιθυμίες του πατέρα τους.

Ο Γουίλιαμς, που αυτοκτόνησε τον Αύγουστο, άφησε στα παιδιά του αναμνηστικά και βραβεία από το χώρο του θεάματος και κάποια άλλα συγκεκριμένα προσωπικά αντικείμενα.

Είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Ζάκαρι, με την πρώτη σύζυγό του, την Βαλερί Βελάρντι. Μετά από το διαζύγιό τους, παντρεύτηκε την νταντά του γιου του, Μάρσα Γκέρσις και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Ζέλντα και τον Κόντι.
Μια νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας από τον σύντροφό της, όταν αρνήθηκε να του δώσει τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό της στο Facebook.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, η 20χρονη Paula Newman, από τη Βρετανία, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της, Kane Boyce, ο οποίος ζήλευε και πίστευε ότι η κοπέλα τον απατούσε.
Ο δράστης της ζήτησε τους κωδικούς πρόσβασης στο λογαριασμό της στο Facebook.
Όταν εκείνη αρνήθηκε να τους δώσει, ο Boyce της επιτέθηκε και την χτύπησε, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα.
Η δολοφονία έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2013 στο Λονδίνο και ο 34χρονος οδηγήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο δικαστήριο.

http://www.4news.gr 
"Σήμερα έκλαψα. Κλαίω κάθε μέρα. Είναι μέρος του συναισθηματικού μου καμουφλάζ" δηλώνει ο γνωστός ηθοποιός Νικ Νόλτε σε συνέντευξη του στο περιοδικό "GQ".

"Δεν είναι κάτι τραγικό. Κλαίω κάθε μέρα που πάω να σηκωθώ από το κρεβάτι γιατί είμαι 73 ετών και το σώμα μου πονάει απίστευτα. Όταν γίνει η πρώτη κίνηση μετά είναι όλα ήρεμα. Το κλάμα είναι η πρώτη μου αντίδραση το πρωί γιατί σκέφτομαι αν ο πόνος θα είναι κάθε μέρα και χειρότερος ή θα αρχίσει να εξασθενεί κάποια στιγμή" συμπληρώνει.

"Στην ηλικία μου πολλοί φίλοι αρχίζουν και πεθαίνουν. Ε, αυτό προκαλεί ένα γερό κλάμα" αποκαλύπτει ο Νικ Νόλτε.

http://www.enikos.gr 
Ποιοι είναι οι καλύτεροι και ποιοι οι χειρότεροι;

ΚΡΙΟΣ
Θέλει περιποίηση ο Κριός, είναι καλομαθημένος! Είτε άντρας είναι είτε γυναίκα, την άνεση του τη θέλει. Μπορεί να είναι λίγο φωνακλάς και να σας κατηγορεί άδικα όταν χάνει τα προσωπικά του αντικείμενα, αλλά δε θα σας δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στη συγκατοίκηση, αν καταφέρετε να συμβιβαστείτε με τις παραξενιές του.


ΤΑΥΡΟΣ
Αν στο τραπέζι περιμένει τον Ταύρο ένα ζεστό πιάτο με καλομαγειρεμένο φαγητό, τον έχετε σκλαβώσει. Θα σας κάνει όλα, μα όλα τα χατίρια και θα γίνει χαλί να τον πατήστε. Άλλωστε, είναι διακριτικό άτομο κι αποφεύγει τις εντάσεις. Το σπίτι είναι το ησυχαστήριο του, ο χώρος που ηρεμεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Όταν βρίσκεται στο σπίτι ένας Δίδυμος (και λέμε “όταν”, γιατί είναι δύσκολο να μείνει κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους), είναι σαν να τον έχετε βάλει στην πρίζα! Περιφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο, συχνά άνευ λόγου κι αιτίας, προσπαθεί να ασχολείται συνεχώς με κάτι και στριφογυρνά σα σβούρα. Ησυχία θα βρείτε μόνο όταν πέσει για ύπνο. Μην παραπονιέστε, κάτι είναι κι αυτό!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Περαστικά σας! Αν δεν πάθετε αγκύλωση από τις αγκαλιές, είστε σε καλό δρόμο. Ο Καρκίνος θέλει καναπέ, ταινία, αγκαλίτσα και ποπ-κορν. Θα απαιτεί, με τον τρόπο του βέβαια, την προσοχή σας συνεχώς και θα καταφέρνει να ξυπνάει όλα τα ενοχικά σας σύνδρομα όταν δεν του δίνετε σημασία! Αν καταφέρετε να τον νευριάσετε όμως, καλού κακού απομακρύνετε τα κρυστάλλινα βάζα και τα τασάκια από το οπτικό του πεδίο.

ΛΕΩΝ
Γίνεται πυρ και μανία αν δει ότι τελειώνει το σαμπουάν ή το αλάτι, θέλει να βρίσκονται όλα στη θέση τους και σε αφθονία. Αν μπορούσε θα αγόραζε κιβώτια από κάθε είδος, λες και έχουμε πάλι κατοχή. Έχει όμως και θετικά σημεία, θέλει να υπάρχει τάξη στα πράγματα, δε δημιουργεί φασαρίες και καυγάδες κι είναι αρκετά ήρεμος σαν άνθρωπος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Είτε μένετε σε χειρουργείο, είτε σε ένα σπίτι με συγκάτοικο Παρθένο, ένα και το αυτό! Υποχόνδριος μέχρι εκεί που δεν παίρνει, τα πιο σημαντικά σημεία του σπιτιού είναι το κρεβάτι και η ντουλάπα του. Θέλει τα ρούχα του τακτοποιημένα, λες και είναι φάκελοι και για να ακουμπήσετε το κρεβάτι του θα πρέπει να περάσετε πρώτα από τον κλίβανο. Κατά τα άλλα, είναι ένα ήρεμο ζώδιο και θα περνά απαρατήρητο, σαν να μην υπάρχει.

ΖΥΓΟΣ
Είναι τακτικό ζώδιο, θέλει αρμονία στο σπίτι του κι αν κουνήσεις κατά λάθος το κάδρο ένα εκατοστό πιο δεξιά, θα θυμώσει και δε θα σου μιλά για μισή μέρα! Δε θα τσακωθεί μαζί σου όμως, αφού δεν του αρέσουν οι φασαρίες, οι εντάσεις και η γκρίνια. Μπορεί να σε φτάσει σε σημείο να στήσεις καυγά με τον εαυτό σου στον καθρέφτη σου, προκειμένου να ξεσπάσεις και να ξεθυμάνεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Δε θα είναι λίγες οι φορές που θα νιώθετε πως δεν έχετε συγκάτοικο κι αυτό γιατί είναι ένα ζώδιο που απομονώνεται στο σπίτι. Αυτό, βέβαια, μέχρι να συμβεί κάτι που θα τον ενοχλήσει και να γίνει εκεί μέσα Τέξας. Ευέξαπτοι με το παραμικρό, όσο σιωπηλοί είναι κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, τόσο φωνακλάδες γίνονται όταν θυμώνουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Είναι ίσως το μόνο ζώδιο που επιστρέφει στο σπίτι μόνο για να κοιμηθεί! Δεν μπορεί να κλειστεί σε τέσσερις τοίχους, θέλει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Αν τύχει όμως να μείνει μέσα, σίγουρα δε θα αράξει μπροστά στην τηλεόραση. Το πιο πιθανό είναι να σας παρασύρει να παίξετε κρυφτό ή κυνηγητό μέσα στο σπίτι. Η συγκατοίκηση με ένα παιδί μόλις άρχισε!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Το αρνητικό με τον Αιγόκερω είναι ότι δεν ξεχωρίζει ποιο είναι το σπίτι του και ποιο το γραφείο. Αν δεν σας ξεκουφάνει με τη μουσική που είναι πάντα στη διαπασών, γιατί έτσι ηρεμεί ένας Αιγόκερως, θα θέλει να μιλάτε και να αναλύετε με τις ώρες ένα θέμα, κατά προτίμηση κοινωνικό ή εργασιακό. Ακόμη κι όταν εσείς αποκοιμηθείτε, εξαντλημένοι από την πολύωρη κουβέντα, εκείνος δεν πρόκειται να σταματήσει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Όταν ανοίγει η πόρτα και επιστρέφει στο σπίτι ο Υδροχόος, είναι σαν να εισβάλει τυφώνας, είναι τσαπατσούλης και απρόσεχτος. Καλού κακού, τα εύθραυστα αντικείμενα τοποθετήστε τα σε ψηλά ράφια. Αν δεν έχει να κάνει κάτι συγκεκριμένο μέσα στο σπίτι ένας Υδροχόος, προτιμά να πάει μια βόλτα, ενώ σε μια διαμάχη μεταξύ σας κάντε καλύτερα εσείς αυτή τη βόλτα, γιατί και δίκιο να έχετε δε θα το βρείτε.

ΙΧΘΕΙΣ
Επιζητά συνεχώς την προσοχή σας! Ασχοληθείτε μαζί του, ρωτήστε τον πως πέρασε τη μέρα του, δώστε του σημασία και δε θα χάσετε, αφού μαγειρεύει εξαιρετικά, ξέρει να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού και του αρέσει να προσέχει το άτομο που συμβιώνει μαζί του. Αν υπήρχε ένας Ιχθύς σε κάθε σπίτι οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι και οι τεχνικοί θα είχαν πεινάσει. Έχει πρακτικό μυαλό και καταφέρνει σχεδόν τα πάντα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Οι εκλογές πέρασαν, η νέα κυβέρνηση δημιουργήθηκε και σιγά-σιγά επανερχόμαστε στους κανονικούς ρυθμούς. Ημερομηνία-ορόσημο για όσους αναμένουν δωρεάν laptop & tablet είναι η σημερινή, η 4η Φεβρουαρίου, καθώς, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τότε θα αναρτηθούν τα κουπόνια της Ψηφιακής Αλληλεγγύης για τους 289.300 δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος σύμφωνα με την προκήρυξη που εκδόθηκε από το ΤΕΕ, αρμόδιο για την υλοποίηση του προγράμματος στη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.e-inclusion.gr/
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος καλεί τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν να κάνουν τις αιτήσεις τους εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές αλλά και γνωστοποιεί στους δικαιούχους όλες τις λεπτομέρειες για να πάρουν τα δωρεάν Laptop ή Tablet, με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για 12 μήνες.
Οι δικαιούχοι
Σύμφωνα με την προκήρυξη οι δικαιούχοι της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης όπου έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα από 4 Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου 2015, θα μπορούν να εισέρχονται στην ιστοσελίδα e-inclusion.gr και να εκτυπώνουν τον κωδικό που θα τους δίνει το δωρεάν λαπτοπ ή tablet.
Το ΤΕΕ, σύμφωνα με την προκήρυξη, ενεργώντας ως δικαιούχος αναλαμβάνει σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε. [ΕΔΕΤ] την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης», της οποίας φορέας πρότασης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Σκοπός της δράσης είναι η πρόσβαση των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα σε τεχνολογίες ΤΠΕ, η μείωση του ψηφιακού χάσματος μέσω της πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο, η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς και η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, μέσω τεχνικής υποστήριξης / συμβουλευτικής ενημέρωσης στο χώρο τους.
Αντικείμενο της δράσης είναι η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού, με επιταγή ψηφιακής αλληλεγγύης, στους 289.237 πολίτες που αιτήθηκαν και έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα και παράλληλα κατοικούν στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία‐Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη).
Οι παροχές
Οι ωφελούμενοι της δράσης στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, θα έχουν τη δυνατότητα να:
Αποκτήσουν ή διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση μέχρι την 31/10/2015 με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή δορυφορική, ή κινητή – Για την περίπτωση της κινητής σύνδεσης επισημαίνεται ότι αφορά μόνο απόκτηση νέας σύνδεσης και όχι διατήρησης υφιστάμενης)
Αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop.
Υποστηριχθούν και ενημερωθούν κατ’ οίκον σε βασικά στοιχεία χρήσης της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Οι ψηφιακές υπηρεσίες και ο εξοπλισμός θα παρασχεθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους και Εμπορικές Επιχειρήσεις πωλήσεων υπολογιστικού εξοπλισμού με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα επιλεγούν και θα ενταχθούν στο «Μητρώο Παρόχων / Προμηθευτών» της δράσης.
Στο πλαίσιο της προκήρυξης, θα δημιουργηθεί επίσης Κατάλογος Συμβούλων ΤΠΕ, οι οποίοι θα συμβληθούν με τους Παρόχους για την παροχή των υπηρεσιών Υποστήριξης & Ενημέρωσης σε θέματα ΤΠΕ.
Οι ψηφιακές υπηρεσίες και ο εξοπλισμός είναι υποχρεωτικές και θα παρέχονται, υπό την προϋπόθεση της φυσικής παρουσίας του δικαιούχου πολίτη στο κατάστημα του παρόχου / προμηθευτή (αποκλείονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα τύπου e‐shop), ενώ οι υπηρεσίες υποστήριξης /ενημέρωσης ΤΠΕ είναι προαιρετικές για το δικαιούχο πολίτη και θα παρέχονται, εφ’ όσον ο ίδιος επιλέξει να του παρασχεθούν, στο χώρο του.
Η δράση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 95.872.350,00€.
Χορήγηση και εξαργύρωση της Επιταγής 
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της Δράσης και με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/password) του πληροφοριακού συστήματος «TAXISNET» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της Δράσης.
Θα μπορεί να τυπώνει τον μοναδικό κωδικό της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης που του αντιστοιχεί ή να τον λάβει στο e‐mail του ή στο κινητό του.
Ο ωφελούμενος μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της Δράσης, να αναζητήσει Παρόχους/Προμηθευτές που βρίσκονται στην περιοχή επιλογής του και να εντοπίζει τις Προσφορές που τον ενδιαφέρουν, με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες ή/και τις δυνατότητές του, σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια. Οι ωφελούμενοι, αφού επιλέξουν τον Πάροχο/Προμηθευτή που επιθυμούν, επισκέπτονται το κατάστημα, εντός της περιόδου ισχύος της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης, και με τον συγκεκριμένο και μοναδικό κωδικό της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης, επιλέγουν τις παροχές της δράσης.
Οι παροχές της δράσης υπό τη μορφή συγκεκριμένων προσφορών από τους αντίστοιχους Παρόχους/Προμηθευτές θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό προς ενημέρωση και επιλογή τους μετά την επίσκεψη του Ωφελούμενου στο κατάστημα, μετά την 04η Φεβρουαρίου 2015.
Ολόκληρη η προκήρυξη και οι λεπτομέρειες του Προγράμματος ΕΔΩ
Η Ναφισάτου Ντιαλό, η πρώην καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel που είχε χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας μετά την οικονομική συμφωνία με την οποία τερματίστηκε η αστική αγωγή της κατά του Ντομινίκ Στρος Καν στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 2012, είναι πλέον ιδιοκτήτρια εστιατορίου.
Πριν από μερικούς μήνες, η Ντιαλό εγκαταστάθηκε εκ νέου στη νεοϋορκέζικη συνοικία του Μπρονξ απ΄όπου είχε αναγκαστεί να φύγει όταν ξέσπασε η υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης ενανντίον της στις 14 Μαΐου του 2011.
Τώρα πλέον εργάζεται στο "αφρικανικό, αμερικανικό και ισπανικό" εστιατόριό της που άνοιξε τον Μάιο και λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 05.00 το πρωί έως τις 03.00 της επόμενης ημέρας. Το "Chez Amina" βρίσκεται δίπλα σε τζαμί και απέναντι από μια εκκλησία της Πεντηκοστής.

Χθες βράδυ, γράφει ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο ρεπορτάζ του, χαμογελαστή, φορώντας τζιν παντελόνι, μπλε πουκάμισο και πολύχρωμο μαντήλι στα μαλλιά, υποδεχόταν τους πελάτες που έφθαναν, ένας ένας, παρά το τσουχτερό κρύο, για να φάνε μαγειρευτό ρύζι, ρύζι με ψάρι, ένα πολύ κλαστικό χάμπουργκερ ή να παραγγείλουν το φαγητό που θα πάρουν στο σπίτι.

Ούτε λόγος για τη Ντιαλό να απαντήσει σε δημοσιογράφο. "Δεν μιλώ γαλλικά", εξηγεί καταρχήν γλυκομίλητα η πρώην καμαριέρα από τη Γουινέα. Όταν ερωτάται στ΄αγγλικά, αρνείται ευγενικά να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση και πηγαίνει σε μια γωνιά πίσω από το ταμείο, όπου πλέον ούτε καν φαίνεται.

Η Ντιαλό φέρεται να το αγόρασε με τα χρήματα που κέρδισε στο τέλος της διαδικασίας της αστικής αγωγής: 1,5 εκατομμύριο δολάρια, από το οποίο το ένα τρίτο πήγε στους δικηγόρους της, σύμφωνα με πληροφορίες που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν. Η συμφωνία προέβλεπε το ποσό να μην αποκαλυφθεί και η Ντιαλό να μην κάνει ποτέ την παραμικρή αναφορά. Εξ ου και η σιωπή της έκτοτε. Δεν έχει δώσει καμιά συνέντευξη.

Ωστόσο ορισμένοι πελάτες ξέρουν ποια είναι. "Είναι η γυναίκα", λέει απλά ένας 40χρονος γαλλόφωνος αφρικανός πελάτης που αρνείται να πει το όνομά του και φεύγει, μέσα στο κρύο , παίρνοντας μαζί το φαγητό του σε μικρές πλαστικές τσάντες. "Μια φίλη μού σύνεστησε αυτό το εστιατόριο, φαίνεται να είναι πολύ καλό", προσθέτει.

Σύμφωνα με τον πρώην δικηγόρο της Ντάγκλας Ουίγκντορ, η Ντιαλό "και η κόρη της είναι καλά. Έχει ίσως περισσότερα χρήματα απ΄ότι είχε ποτέ στη ζωή της, ωστόσο ξέρω με βεβαιότητα ότι θα προτιμούσε να παραμείνει καμαριέρα στο ξενοδοχείο αυτό και, να μην είχε συμβεί τίποτε απ΄όλα αυτά... γιατί ήταν ευτυχισμένη", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δικάζεται από χθες στη Γαλλία για υπόθεση μαστροπείας, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την υπόθεση στο Sofitel της Νέας Υόρκης.

http://www.thestival.gr 
Κάθε Ελληνας κατανάλωσε κατά μέσο όρο 39 κουτιά φαρμάκων το 2014!
Οι Έλληνες εξακολουθούν να παίρνουν τα φάρμακα σαν καραμέλες, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ) επιβεβαιώνοντας το φαινόμενο της πολυφαρμακίας στη χώρα μας. Το 2014 πωλήθηκαν περίπου 39 κουτιά φαρμάκου ανά άτομο.

Σύμφωνα με την ΟΣΦΕ, ενώ η μέση τιμή αξίας ανά τεμάχιο των φαρμάκων μειώθηκε από 11,47 ευρώ που ήταν το 2009 σε 8 ευρώ το 2014 (30,25%), η αντίστοιχη μείωση στον όγκο κατά το συγκεκριμένο διάστημα περιορίστηκε μόλις στο 5,5%. Επιπλέον, το 2014 πωλήθηκαν από τα φαρμακεία περίπου 390 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων, μέγεθος που αντιστοιχεί περίπου σε 39 κουτιά φαρμάκου ανά άτομο τον χρόνο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι, παρά τις προσπάθειες μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η μέση τιμή των φαρμάκων υψηλού κόστους, δηλαδή των καινοτόμων σκευασμάτων δεν εμφάνισε πτώση, αλλά αύξηση. Συγκεκριμένα, από 187 ευρώ που κόστιζε κατά μέσο όρο ένα καινοτόμο φάρμακο, το 2014 καταγράφηκε αύξηση κατά 24% δηλαδή στα 232,4 ευρώ.

Παράγοντες από το χώρο του φαρμάκου σχολιάζοντας τα στοιχεία, αφήνουν να εννοηθεί ότι τα φάρμακα υψηλού κόστους απολαμβάνουν «ειδικό καθεστώς προστασίας, αφού οι προσπάθειες των κυβερνήσεων για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης εστίασαν μονομερώς στις τιμές των φαρμάκων, και κυρίως των οικονομικότερων ελληνικών, με συνέπεια να υποβαθμιστεί η ανάγκη λήψης μέτρων ελέγχου της κατανάλωσης φαρμάκων, αλλά και χρήσης εργαλείων αξιολόγησης του κόστους-αποτελεσματικότητας των καινοτόμων ακριβών θεραπειών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά καιρούς οι έλληνες φαρμακοβιομήχανοι έχουν κάνει λόγο για άδικη κατανομή της «πίτας» της φαρμακευτικής δαπάνης υπονοώντας ότι πριμοδοτούνται τα ακριβά φάρμακα. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι πολλά από τα φάρμακα υψηλού κόστους αποτελούν μικρές παραλλαγές παλαιοτέρων φαρμάκων χωρίς σημαντική διαφοροποίηση σε επίπεδο θεραπευτικού αποτελέσματος, γεγονός που δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό που τους αποδίδεται ως «καινοτόμα».

tanea.gr
Κλειστή για έξι ώρες, από τις 11.00 έως τις 17.00, θα παραμείνει η Λεωφόρος Νίκης, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η πομπή ομάδων κωδωνοφώρων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Οι δρόμοι του κουδουνιού».

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου, Μητροπόλεως και τους λοιπούς δρόμους του κέντρου της πόλης, ενώ για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών θα αμφιδρομηθεί το τμήμα της οδού Δημοσθένους μεταξύ της Μητροπόλεως και της Λεωφόρου Νίκης.

Με μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Τροχαίας θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση στα σημεία των εκτροπών (ταινίες επισήμανσης και κώνοι) και θα υπάρχουν τροχονόμοι σε καίρια σημεία για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Η διοίκηση του Δήμου ανταποκρίνεται με αυτή την πρωτοβουλία στην επιθυμία των πολιτών για ανάκτηση του δημόσιου χώρου, την προώθηση της πεζής μετακίνησης, την ενίσχυση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και των ήπιων μέσων κυκλοφορίας, αλλά και την ευχαρίστηση μιας βόλτας στο κέντρο.


Πάνω από 33 χιλιόμετρα. Είναι η απόσταση που διανύει με τα πόδια, καθημερινά, ο Τζέημς Ρόμπερτσον, ένας αφρικανός μαύρος 56 ετών, για να πάει στη δουλειά του από το Ντιτρόιτ, την πόλη που πτώχευσε, στο διπλανό Μίτσιγκαν. Σε ένα μεγάλο άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στην Detroit Free Press ανέβηκε το πορτρέτο αυτού του άνδρα που δείχνει τι ζουν οι κάτοικοι του Ντιτρόιτ που ήταν στην κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας, από τη στιγμή που πτώχευσε θεαματικά και κατέρρευσε.
Είτε φυσάει είτε βρέχει, είτε χιονίζει, ο κ. Ρόμπερτσον πρέπει να διανύσει όλα αυτά τα χιλιόμετρα με τα πόδια από τη στιγμή που το παλιό αμάξι του Χόντα χάλασε, το 2005. Από τότε δεν μπόρεσε να αγοράσει νέο αυτοκίνητο γιατί στοιχίζουν πάρα πολύ οι ασφάλειες αυτοκινήτων στο Ντιτρόιτ αφού στοιχίζουν 5.000 δολάρια (4.400 ευρώ) το χρόνο. Ο μισθός του είναι 10,55 δολάρια  (9,3 ευρώ) την ώρα (αν σκεφτεί κανείς ότι στο Μίτσιγκαν πληρώνονται 8,15 δολάρια την ώρα, 7,2 ευρώ) και δεν του επιτρέπει να πληρώσει κάτι τέτοιο. Ο κ. Ρόμπερτσον εργάζεται σε αυτοκιντοβιοτεχνία στο Μίτσιγκαν, μετά την πτώχευση της πόλης του Ντιτρόιτ.
Η πόλη του αυτοκινήτου δεν έχει λεωφορεία
Ολα θα πήγαιναν καλά αν η πόλη του Ρότσεστερ Χιλς, στο Ντιτρόιτ, όπου ζει ο κ. Ρόμπερτσον δεν είχε μειώσει τα δρομολόγια των λεωφορείων. Για να πάει στη δουλειά του ο κ. Ρόμπερτσον πρέπει να περάσει μια ολόκληρη περιοχή που δεν έχει λεωφορείο και αυτό συνέβη γιατί οι ψηφοφόροι τριών πόλεων δεν πλήρωσαν για να έχουν τέτοια πολυτέλεια! Στο Ντιτρόιτ, την αμερικανική πόλη που θεωρείτο υπ’αριθμόν ένα κατασκευάστρια πόλη των ΗΠΑ το να μην υπάρχουν λεωφορεία είναι πραγματικά σκληρό.
detroit2_0
Έκλαψε η Αμερική
Το άρθρο της τοπικής εφημερίδας κάνει το πορτρέτο ενός ανθρώπου που έχει πολύ κουράγιο και αξία γιατί φτανει πάντα στην ώρα του στη δουλειά παρά την θύελλα που κάνει συχνά. Είναι ολιγαρκής και πλέκει το εγκώμιο της συζύγου του αφεντικού του που μαγειρεύει νόστιμα και τρώνε στη δουλειά. Αυτή η εικόνα του εργαζομένου-πρότυπο συγκίνησε την Αμερική. Από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης του άρθρου 80.000 δολάρια (70.500 ευρώ) συγκεντρώθηκαν στο όνομά του μέσα από τα social media. Την ιδέα ξεκίνησε ένας φοιτητής  στο Wayne State University το οποίο συγκέντρωσε 30.000 δολάρια (26.500 ευρώ). Πολλά άτομα πρότειναν να προσφερουν στον κ. Ρόμπερτσον ένα αυτοκίνητο της επιλογής του ή του πρόσφεραν ακόμη και το δικό τους αυτοκίνητο καθώς και χρήματα για να πληρώσει την ασφάλεια.
Αλλοι πρότειναν να πληρώσουν μίνι λεωφορεία που να μεταφέρουν τον κ. Ρόμπερτσον. Ο ίδιος απάντησε σε αυτή την πρόσκληση:
«Θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω αυτά τα χρήματα για να δημιουργηθεί ένα συνεχές δρομολόγιο και όχι μόνο ένα λεωφορειάκι για μένα. Αυτή η πόλη έχει ανάγκη από λεωφορεία που να κυκλοφορούν καθημερινά, όλη μέρα. Μπορείτε να μεταφέρετε στον δήμαρχο ό,τι σας είπα;»
aftodioikisi.gr
Μπορεί ένας παλαιστίνιος να βγάλει selfie όταν τον καταδιώκουν ισραηλινοί;
Μια διαφορετική selfie έκανε το γύρο του διαδικτύου πριν από λίγες μέρες. Ένας παλαιστίνιος έβγαζε τον εαυτό του φωτογραφία την ώρα που πίσω του διακρίνονταν ισραηλινοί στρατιώτες να τον καταδιώκουν, μάλιστα ο ένας τον σημαδεύει και με ένα όπλο.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο η φωτογραφία, η οποία ανέβηκε στο Twitter είχε εξασφαλίσει 20.000 RT και πάνω από 10.000 Favorites.

Λίγο αργότερα όμως αποδείχθηκε ότι η εικόνα δεν λέει πάντα την αλήθεια. Τελικά, οι τρεις πρωταγωνιστές της φωτογραφίας ήταν όλοι παλαιστίνιοι και μέλη του ίδιου hip hop συγκροτήματος με όνομα DAM (Da Arabian MC's), το οποίο σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990.



Η Ελλάδα είναι πάνω από την Ιταλία αλλά κάτω από την Ρουμανία. Πρώτη η Γλυφάδα, η Βούλα και οι Σέρρας και 16η η Αθήνα. Η κατάταξη δεν αφορά παρά τις ταχύτητες του internet σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και εντός της χώρας.
Σύμφωνα με την έρευνα της Ookla την οποία δημοσίευσε ο independent, οι πιο γρήγορες ιντερνετικές συνδέσεις στον κόσμο είναι η Σιγκαπούρη (104.25 Mbps download speeds) και το Hong Kong (96.38Mbs) και τελευταία η Burkina Faso με μόλις 1.12 Mbps. Στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα βρίσκεται στην 92η θέση με 9,64 Mbps.
Εντός συνόρων, οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων είναι οι πιο τυχεροί, αφού οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ταχύτητες στην Ελλάδα είναι η Γλυφάδα και η Βούλα. Στην τρίτη θέση είναι οι Σέρρες και ακολουθούν Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση κάθε ασθένειας, αλλά ακόμα περισσότερο του καρκίνου, είναι να την εντοπίσει κανείς στα αρχικά της στάδια, όταν είναι πιο εύκολο να θεραπευθεί.

Το πρόβλημα είναι ότι τα προειδοποιητικά σημάδια για πολλά είδη καρκίνου δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά, επειδή εκδηλώνονται με αρκετά ήπιο τρόπο.

Δείτε μερικά "ύπουλα" συμπτώματα καρκίνου, τα οποία αφορούν τους άντρες και τα οποία συνήθως περνάνε απαρατήρητα:

Προβλήματα στην ούρηση
Πολλοί άνδρες, καθώς γερνούν, έχουν κάποια προβλήματα όταν ουρούν, όπως:
-Ανάγκη να ουρούν πιο συχνά, ιδιαίτερα τη νύχτα
-Ελαφρά διαρροή ούρων σε κατάσταση ηρεμίας, ή μια επείγουσα/αιφνίδια ανάγκη για ούρηση
-Πρόβλημα στην έναρξη της ούρησης ή/και "αδύναμη" ροή ούρων
Ένας απλά διευρυμένος προστάτης συνήθως προκαλεί αυτά τα συμπτώματα, αλλά το ίδιο μπορεί να ισχύει και όταν πρόκειται για τα πρώιμα σημάδια για τον καρκίνο του προστάτη.

Δυσκολία στην κατάποση
Μερικοί άνθρωποι έχουν δυσκολία στην κατάποση από καιρό σε καιρό. Αλλά αν το πρόβλημα αυτό δείχνει πως δεν σας περνάει και ταυτόχρονα αρχίσετε να χάνετε βάρος ή έχετε συχνά τάσεις προς έμετο, τότε ο γιατρός σας μπορεί να θελήσει να σας ελέγξει για καρκίνο στον λαιμό ή στο στομάχι.

Απώλεια βάρους χωρίς αντίστοιχη προσπάθεια
Αν δεν έχετε αλλάξει τη διατροφή σας ή τις συνήθειες στην σωματική σας άσκηση, μια μικρή απώλεια βάρους θα μπορούσε να σημαίνει απλά ότι έχετε αυξημένο στρες ή ένα απλό πρόβλημα στον θυρεοειδή. Το να χάσει όμως κανείς 4-5 κιλά ή περισσότερο χωρίς να προσπαθεί, δεν είναι φυσιολογικό. Αν και τις περισσότερες φορές μια τέτοια απώλεια κιλών δεν είναι καρκίνος, υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται για ένα από τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου του παγκρέατος, του στομάχου, ή των πνευμόνων.

Πυρετός
Ο πυρετός δεν είναι συνήθως κάτι πολύ ανησυχητικό και κατά κανόνα σημαίνει ότι το σώμα σας καταπολεμάει κάποια περαστική μόλυνση. Αλλά αν έχετε πυρετό που δεν υποχωρεί εύκολα και που δεν υπάρχει κάποια προφανή εξήγηση για την "επιμονή" του, τότε αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει λευχαιμία ή καρκίνο του αίματος.

Βήχας
Σε μη καπνιστές, ένας απλά ενοχλητικός βήχας δεν είναι σχεδόν ποτέ καρκίνος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, άλλωστε, ο βήχας θα περάσει μετά από 3 έως 4 εβδομάδες το πολύ. Αν όμως αυτό δεν συμβεί και αν έχετε ταυτόχρονα δυσκολία στην αναπνοή ή φτύνετε αίμα, τότε μην καθυστερήσετε καθόλου και πηγαίνετε άμεσα στο γιατρό σας, ειδικά αν καπνίζετε. Ο βήχας είναι η πιο κοινή ένδειξη του καρκίνου του πνεύμονα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!