Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Η ξανθιά Γερμανίδα θέλησε να... επεκτείνει τους ορίζοντές της

 Εγκατέλειψε τους αιθέρες για να γίνει… αιθέρια ύπαρξη. Η Martina Big, όπως την αποκαλούν πάντα ήταν ένα εντυπωσιακό κορίτσι, όπως τότε που ξεκίνησε να εργάζεται ως αεροσυνοδός.

Πριν χρόνια, είχε ένα αρκετά πληθωρικό στήθος, αλλά ήθελε περισσότερο. Η 26χρονη, αυτό που έκανε ήταν να παραιτηθεί προκειμένου να αφοσιωθεί στις δυο μεγάλες της αγάπες: τα δυο στήθη της!

Η εντυπωσιακή ξανθιά, κατάφερε με εμφυτεύματα να δημιουργήσει δυο μικρά «τερατάκια» και πλέον εργάζεται ως μοντέλο στη γενέτειρά της, τη Γερμανία.

«Πολλοί πιστεύουν ότι η δουλειά της αεροσυνοδού είναι ονειρική. Αλλά είναι και αρκετά στρεσογόνα μερικές φορές», δηλώνει η ίδια.

http://www.newsbeast.gr 
Οι εξετάσεις μπορούν να γίνουν μέχρι τις 30 Απριλίου
Τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε άνεργους ή ανασφάλιστους, ηλικίας από 25 έως 65 ετών, δίνει ο δήμος Πειραιά, μέσω του προγράμματος «Πρόληψη για όλους» του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

Οι εξετάσεις μπορούν να γίνουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 στα νοσοκομεία: Γ. Γεννηματάς – Θριάσιο – Ιπποκράτειο- Κωνσταντοπούλειο – «Η Αγία Όλγα» – Σισμανόγλειο – Σωτηρία – Τζάνειο – Ασκληπιείο Βούλας – Αλεξάνδρα – Έλενα Βενιζέλου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

1. Φωτοτυπία ταυτότητας.
2. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή βιβλιαρίου υγείας, το οποίο δεν είναι σε ισχύ.
3. Επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν αν είναι άνεργοι ή ανασφάλιστοι.

Τηλέφωνο για ραντεβού και περισσότερες πληροφορίες: 210 7222727-723, ώρες 09:00-17:00.

Το πρόγραμμα «Πρόληψη για όλους» (www.prolipsigiaolous.gr) του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με τους δήμους του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και τα νοσοκομεία – μέλη του Εθνικού Δικτύου Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Υγείας.

http://www.4news.gr 
Μια χημική ένωση που υπάρχει στο πράσινο τσάι βρέθηκε ότι μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα στο στόμα, αφήνοντας απείραχτα τα υγιή κύτταρα.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει, ότι το πράσινο ρόφημα λειτουργεί προστατευτικά «πολεμώντας» την ασθένεια. Σε μια πιο πρόσφατη έρευνα όμως, μια ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι ουσίες που περιέχονται στο πράσινο τσάι και γιατί είναι αποτελεσματικές έναντι του καρκίνου.

Η σημαντική αυτή ανακάλυψη, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, προσδιορίζει τη διαδικασία με την οποία η ουσία αυτή επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα. Αυτό, ελπίζουν, θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για τον καρκίνο της στοματικής κοιλότητας, καθώς επίσης και για άλλες μορφές της νόσου.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Penn State στις ΗΠΑ, εξερεύνησαν τους συγκεκριμένους μηχανισμούς, με τους οποίους μια ουσία που περιέχεται στο πράσινο τσάι «στοχεύει» στα καρκινικά κύτταρα. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει, ότι η epigallocatechin-3-gallate (EGCG), μια ουσία που υπάρχει στο πράσινο τσάι, «σκότωνε» τα καρκινικά κύτταρα στο στόμα, χωρίς να επηρεάζει τα υγιή, φυσιολογικά κύτταρα.

Όμως οι ερευνητές δε γνώριζαν τους λόγους πίσω από την ικανότητα της ουσίας αυτής να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα. Τώρα, πιστεύουν ότι η EGCG μπορεί να ενεργοποιεί μια διαδικασία στα μιτοχόνδρια –το «εργοστάσιο» παραγωγής ενέργειας των κυττάρων- που οδηγεί το κύτταρο στο θάνατο.

«Η ουσία αυτή κάνει κάτι και οδηγεί τα μιτοχόνδρια σε βλάβη, η οποία προκαλεί ένα φαύλο κύκλο προκαλώντας περισσότερη ζημιά, μέχρι που το κύτταρο προγραμματίζεται για να πεθάνει» εξήγησε ο καθηγητής Joshua Lambert.

Η έρευνα, που υποστηρίχτηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα για τον Καρκίνο, δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του Molecular Nutrition and Food Research.

http://www.thestival.gr 
Ήταν ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και η Παπαρήγα μπροστά στον Αγ.Πέτρο για να κρίνει αν θα πάνε παράδεισο ή κόλαση...

- Λοιπόν τώρα που έχετε πεθάνει, εξαρτάται τελείως από μένα αν θα πάτε στον παράδεισο ή στην κόλαση.

Για να πάτε στον παράδεισο, πρέπει να μου απαντήσετε τι γένους είναι το δέντρο που βλέπουμε απέναντι.Τι νομίζεις εσύ λοιπόν, Παπανδρέου; Είναι το δέντρο θηλυκό ή αρσενικό;

- Ε, να πάω να το δώ από κοντά.

Πηγαίνει ο Παπανδρέου να το εξετάσει από κοντά.

- Εσύ τι νομίζεις, Σαμαρά;

- Ε, να πάω και εγώ να το δω από κοντά;

Πηγαίνει και αυτός κάτω από το δέντρο και το κοιτά απορημένος...

- Εσύ τι νομίζεις, Παπαρήγα. Θες και εσύ να πας να το δεις από κοντά;

- Μπα, δεν χρειάζεται. Το δέντρο είναι αρσενικό.

- Μπράβο, απάντησες σωστά. Πως το κατάλαβες όμως;

- Ε, δεν βλέπεις τα δύο αρχ**** που κάθονται κάτω από το δέντρο;

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Oκτώ δεκαετίες κυκλοφορίας συμπληρώνει η Monopoly και προκειμένου να το γιορτάσει κυκλοφορεί στη Γαλλία επετειακή έκδοση, η οποία θα μοιράσει αληθινά χρήματα σε 80 τυχερούς αγοραστές.

Αντί μόνο για ψεύτικα χαρτονομίσματα, σε 80 κουτιά θα υπάρχουν και αληθινά, που μπορεί να κυμαίνονται από 150 ευρώ έως και 20.000 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Φλοράνς Γκεγιάρντ, διευθύντρια της εταιρίας Hasbro, η οποία παράγει της Monopoly, την ιδέα να βάλουν αληθινά χαρτονομίσματα στην επετειακή έκδοση της είχαν οι ίδιοι οι Γάλλοι. Όταν ρωτήθηκαν τι θα ήθελαν να είχε μέσα το αγαπημένο παιχνίδι τους, είπαν ότι πολλές φορές ονειρεύονταν τα χρήματα της "τράπεζας" της Monopoly να ήταν αληθινά.

http://www.enikos.gr 
Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε τον οργανισμό με την πιο μακροχρόνια απουσία εξέλιξης που έχει ποτέ καταγραφεί, έναν τύπο μικροοργανισμού που ζει σε ιδιαίτερα μεγάλα βάθη του ωκεανού και φέρεται να μην έχει εξελιχθεί για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια έτη.

Ωστόσο οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η απουσία εξέλιξης αυτού του οργανισμού αποτελεί άλλη μία απόδειξη της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών.

Οι επιστήμονες εξέτασαν βακτήρια θείου, ορισμένους μικροοργανισμούς που είναι πάρα πολύ μικροί για το γυμνό μάτι, έχουν ηλικία 1.8 δισεκατομμύρια χρόνια και είχαν διατηρηθεί σε βράχους από τα παράκτια ύδατα της Δυτικής Αυστραλίας.

Χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα βακτήρια έχουν την ίδια εμφάνιση με τα βακτήρια της ίδιας περιοχής πριν από 2,3 δισεκατομμύρια χρόνια, και ότι τα δύο σύνολα των αρχαίων βακτηρίων είναι δυσδιάκριτα από σύγχρονα βακτήρια θείου που βρίσκονται στη λάσπη στα ανοικτά των ακτών της Χιλής.

«Φαίνεται εκπληκτικό ότι η ζωή δεν έχει εξελιχθεί για περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια χρόνια, δηλαδή σχεδόν το ήμισυ της ιστορίας της Γης» δήλωσε ο Τζ. Γουίλιαμ Σοπφ, καθηγητής του UCLA και επικεφαλής της μελέτης. «Δεδομένου ότι η εξέλιξη αποτελεί γεγονός, η έλλειψη της στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε να εξηγηθεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σοπφ, οι βιολογικοί νόμοι επιτάσσουν να μην εξελίσσεται κάποιος οργανισμός εκτός εάν αλλάζει το φυσικό ή βιολογικό του περιβάλλον. Το περιβάλλον αυτών των μικροοργανισμών έχει παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητο για τρία δισεκατομμύρια χρόνια, επομένως αυτό που συνέβη είναι συνεπές με τη θεωρία του Δαρβίνου.

«Αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι καλά προσαρμοσμένοι στο απλό, πολύ σταθερό φυσικό και βιολογικό τους περιβάλλον», εξήγησε ο Σοπφ. «Αν βρίσκονταν σε ένα περιβάλλον που δεν άλλαξε, αλλά παρ 'όλα αυτά εξελίχθηκαν, τότε η κατανόησή μας για τη δαρβινική θεωρία της εξέλιξης θα ήταν ελαττωματική».

Τα απολιθώματα που εξέτασε η επιστημονική ομάδα χρονολογούνται από την εποχή της σημαντικής αύξησης των επιπέδων του οξυγόνου της Γης που είναι γνωστή ως το Μεγάλο Γεγονός Οξείδωσης, και σημειώθηκε πριν από 2,2 με 2,4 δισεκατομμύρια χρόνια.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μία δραματική αύξηση σε θειικά και νιτρικά στοιχεία, τα μόνα θρεπτικά συστατικά που απαιτούν οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί για να επιβιώσουν.

http://www.thestival.gr 
Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την επαναφορά των δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν, επανέλαβε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έκανε και μία εκτίμηση του κόστους της κίνησης αυτής.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η επιστροφή των 3.800 υπαλλήλων που ήταν «στην ουρά για απόλυση» λόγω διαθεσιμότητας, όπως είπε μιλώντας στο MEGA.

Αν και το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι η διοικητική διαδικασία θα χρειαστεί κάποιο χρόνο. Ακόμη, παραδέχθηκε ότι γίνονται σκέψεις για την ανασυγκρότηση της δημοτικής αστυνομίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι πέρα από την αποκατάσταση των αδικιών προτεραιότητα αποτελεί η κάλυψη σημαντικών κενών που έχουν δημιουργηθεί σε υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς όπως εξήγησε, το 2010 οι δημόσιοι υπάλληλοι ανέρχονταν σε 920.000 και τώρα είναι 570.000.

Στόχος επίσης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα «πραγματικής κινητικότητας», το οποίο «δεν θα έχει τον εκβιασμό της απόλυσης».
Η Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε τη συνταγή για έναν ευτυχισμένο γάμο. Όσο και αν λατρεύει τον Μπραντ Πιτ, προσπαθεί να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της μέσα στην εβδομάδα και δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες της.

Το διάσημο ζευγάρι φροντίζει να περνά δύο ημέρες την εβδομάδα χωριστά και φαίνεται πως αυτό έχει δυναμώσει τον έρωτά του.

«Το μυστικό είναι να περνάμε πέντε μέρες μαζί και δύο να μένουμε χώρια. Είμαστε πολύ δημιουργικά άτομα και όλο αυτό μας είναι απαραίτητο. Έτσι βρίσκουμε τις ισορροπίες μας και νιώθουμε όλο και πιο κοντά ο ένας στον άλλο» σχολίασε η σταρ.

http://www.enikos.gr 
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η εταιρία υπηρεσιών ασφαλείας Avast για τρεις εφαρμογές για android με malware.

Το παιχνίδι "Durak" από το Google Play αλλά και οι εφαρμογές "IQ test" από τον developer Shapp και η εφαρμογή "Russian History" από τον developer Prometei, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, περιέχουν κώδικα ο οποίος μπορεί να επιτρέψει στο τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας να σας μεταφέρει σε παράνομα site εφαρμογών ή να στείλει sms υψηλού κόστους.

Η Google έχει ήδη προβεί στην αφαίρεση των συγκεκριμένων εφαρμογών από το Google Play, άλλα αν τις έχετε στην συσκευή σας θα πρέπει να τις διαγράψετε χειροκίνητα.

Δεν είναι περίεργο να ανακαλύπτονται επικίνδυνες εφαρμογές για android αλλά αυτό όμως που δεν συμβαίνει συχνά είναι οι επικύνδινες αυτές εφαρμογές να εμπεριέχονται στο επίσημο site Google Play.

http://www.fpress.gr 
Αναζητούμε παντού ενδείξεις που μπορούν να προβλέψουν την πορεία της υγείας μας και τις πιθανότητες εκδήλωσης χρόνιων νοσημάτων, όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος.

Οι περισσότεροι άντρες πιθανώς θα ξαφνιαστούν μαθαίνοντας ότι το ίδιο το σπέρμα τους μπορεί να δώσει τέτοιες ενδείξεις.

1. Υπέρταση
Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η υπέρταση μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως οι βλάβες στα νεφρά, το έμφραγμα και το εγκεφαλικό. Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ κατέδειξε ότι η ποιότητα του σπέρματος αποτελεί ένδειξη για τον κίνδυνο υπέρτασης που διατρέχει ο άντρας. Περισσότεροι από 9.300 άντρες ηλικίας 30 έως 50 ετών συμμετείχαν στη μελέτη και οι αναλύσεις έδειξαν ότι όσοι άντρες αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας αντιμετωπίζουν και αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν παθήσεις του κυκλοφορικού, όπως υπέρταση και καρδιοπάθεια. Η σχέση μεταξύ ποιότητας σπέρματος και υπέρτασης εξηγείται από τα κοινά γονίδια που επηρεάζουν την αναπαραγωγική διαδικασία αλλά και άλλα επιμέρους συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

2. Παχυσαρκία
Πολυάριθμες μελέτες έχουν υποδείξει ότι η παχυσαρκία επηρεάζει άμεσα τη γονιμότητα του άντρα. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Human Reproduction έδειξε ότι οι άντρες που έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος μεγαλύτερο από το φυσιολογικό συνήθως παράγουν μικρότερο αριθμό σπερματοζωαρίων και η ποιότητα του σπέρματός τους είναι χειρότερη σε σύγκριση με άντρες που έχουν φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος. Οι παρατηρήσεις αυτές μπορούν να εξηγηθούν από διάφορες θεωρίες: Ενδεικτικά, η συσσώρευση λίπους μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή τεστοστερόνης ή οι ορμόνες που παράγοντα από τα λιποκύτταρα προκαλούν βλάβες στα κύτταρα του σπέρματος.

3. Έκθεση σε χημικά
Πολύς λόγος γίνεται για το χημικό BPA (δισφαινόλη Α) και τις πιθανές επιπτώσεις του για την υγεία μας. Αρκετές μελέτες έχουν υποδείξει ότι το BPA διαταράσσει την ορμονική λειτουργία. Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον προσφάτως ανακάλυψαν πώς η έκθεση στο BPA αυξάνει τον κίνδυνο υπογονιμότητας, έπειτα από δοκιμές που πραγματοποίησαν σε αρσενικά πειραματόζωα. Η έκθεση στο χημικό είχε σαν αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται σωστά η μείωσις, διαδικασία κατά την οποία τα κύτταρα συνδυάζουν τις γενετικές πληροφορίες των δύο γονέων.

4. Κατανάλωση αλκοόλ
Ερευνητές από τη Δανία διαπίστωσαν ότι η επεισοδιακή κατάχρηση αλκοόλ (binge drinking) ακόμη και από υγιείς άντρες συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης προβλημάτων γονιμότητας. Ως επεισοδιακή κατάχρηση αλκοόλ ορίστηκε η κατανάλωση πέντε μονάδων αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα (π.χ. ένα βράδυ, ένα σαββατοκύριακο). Μία μονάδα αντιστοιχεί σε 10 ml ή 7,9 γραμμάρια καθαρού αλκοόλ.

5. Έλλειψη ύπνου
Η έλλειψη ύπνου έχει συσχετιστεί με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και ορισμένες μορφές καρκίνου. Μία ακόμη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Δανούς ερευνητές κατέδειξε ότι ο ανεπαρκής ύπνος συνδέεται επίσης με τη μειωμένη παραγωγή τεστοστερόνης και σπέρματος. Οι άντρες που αντιμετώπιζαν συχνά κρίσεις αϋπνίας, δυσκολεύονταν να κοιμηθούν νωρίς ή δεν απολάμβαναν ποιοτικό και ήσυχο ύπνο παρήγαγαν περίπου κατά 29% λιγότερο σπέρμα σε σύγκριση με άντρες που δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα στον ύπνο.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!